Huvud
Massage

Stearinljus från prostatit Vitaprost

Lite om själva prostatit. Urologisk sjukdom. Prostatakörteln ökar naturligtvis sjukdomen uppstår endast hos män. Det åtföljs av smärta, svullnad, en ökning av körtelns storlek och, naturligtvis, musklerna och vävnaderna runt den drabbade organismen blir urineringsprocessen svårare. Det här är vanliga symptom, och det finns naturligtvis ett behov av att besöka en urolog. Stearinljus från prostatit Vitaprost hjälper till med kronisk och vanlig manifestation av prostatit.

Farmakologiska effekter

Vitaprost - kvalitativt och snabbt eliminerar symtomen på smärta, obehagligt obehag i perinealområdet med några få tricks förbättrar ditt välbefinnande. Det tar bort prostataens inflammatoriska process inom tre, fyra dagar från början av användningen av suppositoriet, syre kommer genom blodet till organet och hjälper till att normalisera urinering. Ökar en mans potential för reproduktiv verkan. Med fullständig och korrekt behandling med drogen kommer du inom 10 dagar att känna en hälsa i detta område av thalahen och i allmänhet

vittnesbörd

Vitaprost är ordinerad för behandling som den ursprungliga formen, eller vid de första tecknen på sjukdomen, och redan ganska försummat och framsteg prostatit. Och även med kirurgiska ingrepp på körteln. Vid de första symptomen kan du gå igenom den första kursen av självbehandling utan rädsla för försämring av välbefinnandet, men om symtomen fortsätter och försämringen omedelbart uppstår till en specialist

struktur

Ett suppositorium innehåller 50 mg samprost, i enkla termer, ett användbart extrakt av prostata som erhållits vid laboratorieförhållanden (proteinkomplex) av klövdjur, stora hornedjur

Dosering och administrering

Stearinljus från prostatit Vitaprost används: rektalt, ett suppositorium 1 (en) en gång om dagen, om möjligt på natten. Utan att misslyckas, före proceduren för att komma in i analområdet, behöver du ett rengörande emalj. Efter proceduren vilar bädden i 20 ti-40 minuter. Behandlingen utförs vanligtvis från 5 till 10 dagar. Efter en tid, kanske en upprepning av behandlingsförloppet, men inte före fyra veckor och alltid under överinseende av en specialist. Läkemedlet skadar inte, om du gör en behandlingskurs för förebyggande syfte

Kontra

Med ökad känslighet, till några komponenter. Behandling med detta läkemedel rekommenderas inte till 18 års ålder. Observera noggrannheten i beskrivningen i anteckningen för användning vid epilepsi och cerebral ateroskleros

Bieffekt

Allergiska reaktioner är mycket sällsynta. Yrsel i nervsystemet, om du har brutit förutom prostata sjukdomar i matsmältningssystemet, är det nödvändigt att göra komplicerade justeringar, och se till att stödja kroppens stolpiller behandling läkemedel för behandling av mag-tarmkanalen. I vissa fall kan hosta eller andfåddhet vara möjlig, det kan finnas ljud i trumhinnorna och nedsatt synfunktion. Vitaprost - en mycket effektiv och pålitlig medicinering, men alltid komma ihåg, den mänskliga kroppen varje individ och det är inte känt som någon av de organ eller systemet kommer att bete sig i en given situation. För din del måste du vara försiktig, under användning, för eventuella överträdelser från ovanstående bör du omedelbart sluta behandlingen

Priserna på Vitaprost och Vitaprost Forte

Prispolitiken beror på tillverkaren och försäljningsområdet, läkemedlet kan köpas från 600 rubel och över. Bilden nedan visar medelpriset på läkemedlet.

Priserna på Vitaprost och Vitaprost forte

Specialorder

Med leversjukdomar är dosjustering inte nödvändig. Under perioden att ta drogen ska du undvika att köra bilen. Använd inte efter utgångsdatumet som anges på förpackningen

Beskrivning av preparatet (doseringsform)

Formen är torpedformad. Färg, beroende på de fetttillsatser som ingår i kompositionen, kan suppositorier vara: vit, gul, grå och kan vara brun i färg. Utformningsformen, nätformad - laminerad till 5 stycken, beroende på förpackningen.

Fall av en överdos av detta läkemedel hittills har inte observerats.
Förvaringsförhållanden

Vid +3, +5 grader Celsius, men inte högre; hindrar inte barn i barnens händer
Hållbarhet är i allmänhet upp till två år
Föll i apotek utan recept

Ljus Vitaprost: hjälp med prostatit

En av de vanligaste "manliga sjukdomarna" är prostatit. Inflammation i prostatakörteln hör till kategorin urologiska sjukdomar, som kan orsakas av olika orsaker (infektioner, sexuella störningar, stillasittande livsstil, stress och mycket mer). Statistiken visar att prostatit är en ganska vanlig sjukdom bland män som har uppnått reproduktiv ålder, inflammation i prostata är mer än 60% bekant.

Liksom någon annan urologisk sjukdom, bör prostatit endast behandlas under en strikt övervakning av en läkare. Framgången och fortsättningen av behandlingen i många avseenden beror på vilket stadium av sjukdomen mannen vände sig till urologen.

Liksom någon annan sjukdom är prostatit mycket lättare att förhindra än att behandla. Därför bör varje man regelbundet besöka en läkare för förebyggande ändamål, och också nödvändigtvis och omedelbart i fall av att hitta de första tecknen på sjukdomen.

symptom

Prostatit kännetecknas av två läckagefaser: latent och aktivt. Under den första kan en man uppleva obehag i ljummen, penisens huvud, pungen. Men som praktiken visar, associerar många det här till exempel med besväret av underkläder. Sällan, som drar en parallell mellan obehagliga förnimmelser och den latenta fasen av prostatit.

Många tror inte ens att detta obehag kan associeras med sjukdomen, tills följande symtom uppträder, vilka är karakteristiska redan för sjukdoms aktiva stadium:

 • klåda och obehag i ljummen
 • frekvent och / eller smärtsam urinering
 • långvarig erektion på natten
 • för tidig utlösning;
 • minskad styrka;
 • obehagliga eller smärtsamma känslor i tarmrörelserna;
 • ökad trötthet
 • ett tillstånd av ångest och / eller depression.

Det är värt att notera att manifestationen av sjukdomen i varje enskild individ. I vissa fall kan prostatit manifestera sig i utseendet av bara ett av symtomen, medan det i andra är förekomsten av flera symtom samtidigt. Det är viktigt att komma ihåg att även om ett av de ovanstående tecknen inträffar, bör du alltid göra ett avtal med en urolog. Låt besöket hos en specialist vara bättre förebyggande än han diagnostiserar prostatit av kronisk form.

Stearinljus mot prostatit

Åtgärdsljus "Vitaprost" på dess farmakologiska egenskaper som syftar till att återställa det genitourära systemets funktioner. I dess sammansättning har endast naturliga komponenter som kan eliminera inflammation i prostata oavsett sjukdomsstadiet.

Under de första dagarna av ansökan hos patienter försvann obehag och obehag i ljumskarna, eliminerar klåda, sveda, smärta vid urinering, är sexuell funktion delvis återställd. Passage av hela behandlingsförloppet gör att du kan bli av med ett antal manifestationer av prostatit och i slutändan helt botad.

beskrivning

Den grundläggande medicinska komponenten i suppositoriet är extraktet från prostata, Vitaprost-substansen. Detta proteinkomplex, som erhålls exklusivt i laboratoriet, från cellerna i prostatakörteln hos nötkreatur.

Ett ljus innehåller 50 gram saprosta. Suppositorier har en torpedoform, vit med en gulaktig färgton. Ett hjälpämne är en vitessol. Standardförpackningen är konturen celler med fem förpackningar packade i en vanlig kartong.

ansökan

Stearinljus utses självklart, rektalt. Standarddoseringen är ett suppositorie per dag, helst på natten. Innan du går in i ett ljus måste du göra en rengörande emalj, och efter att du har börjat vila i minst en halvtimme. Behandlingsförloppet är upp till tio dagar, efter ett tag kan det upprepas. Även denna dosering och administrationsvaraktighet kan användas för förebyggande ändamål.

Utan tvekan finns det andra former av läkemedelsfrisättning, men ljus anses vara det mest effektiva i terapin. Till skillnad från tabletter suppositorium aktiv beståndsdel för rektal administrering signifikant snabbare det kommer in i kroppen genom blodet rektalväggen muskel, och därför, ökar effekten av Vitaprost flera gånger.

farmakologi

Prostataextrakt som den aktiva substansen, kan effektivt och med en hastighet för att ta bort inflammation i prostatan, att avlägsna dess svullnad normalisera sekretion, stimulering producera muskelväggen i blåsan, och därigenom minska smärtan och minska tömningsfrekvens. Hyperitiviteten hos det genitourinära systemet minskar även efter avslutad behandling.

Stearinljus, vid korrekt applicering, förbättra processen med mikrocirkulation av blodet i prostata, hjälper till att minska och förebygga trombos. Prostata minskar betydligt, sjukdomen symptomatologiskt, både i allmänhet och inflammatoriska processer, nästan fullständigt (97%) försvinner.

Dessutom har Vitaprost, förutom dess antiinflammatoriska verkan, en antimikrobiell effekt. Det uppnås genom lomeflokacins arbete, vilket är ett bredspektrum baktericidpreparat. det leder till att mikrobiella celler dör och kan också påverka gramnegativa mikroorganismer.

Kontra

Ålders kriteriet är 18 år. För personer som inte har nått denna åldersbehandling av olika sjukdomar med användning av suppositorier rekommenderas "Vitaprost" inte. Också behandling med försiktighet och strikt under överinseende av en läkare ska män som lider av epilepsi, cerebral ateroskleros, funktionella störningar i centrala nervsystemet.

Absolut kontraindikation är förekomsten av allergiska manifestationer, även i början av behandlingen. I detta fall ska läkemedlet avbrytas och konsultera en läkare för vidare utveckling av behandlingen. Även under behandlingen kan vissa män uppleva yrsel. I vissa fall kan hosta eller snarkning uppträda, ibland kan tinnitus och / eller nedsatt synnedgång förekomma.

Om patienten förutom prostatit har gastrointestinala sjukdomar, då i behandlingsregimen, är det nödvändigt att göra lämpliga justeringar och kombinera användningen av suppositorier med intag av läkemedel för mag-tarmkanalen.

Det är värt att notera att förekomst av biverkningar inte är nödvändigt. Aktiva substanser suppositorier verkar på varje man strängt individuellt, allt beror på kroppens karaktär, form, scen och karaktär av prostatiternas gång. Trots att Vitaprost-ljuset är ganska effektivt, är det omöjligt att förutspå hur de inre organen kommer att reagera på verkan av dess beståndsdelar. Det är därför som något läkemedel ska ordineras strikt av en specialist och behandlingen bör utföras under hans övervakning.

Behandling av olika patologier

Den unika sammansättningen av ljuset "Vitaprost" gör det möjligt för dig att ge en omfattande hälsoeffektiv effekt på många sjukdomar i prostata. Specialister ordinerar dessa suppositorier för behandling av prostatit och dess profylaxer mycket oftare än andra mediciner (statistik från International Institute for Marketing Research). Utan tvekan indikerar detta faktum en hög tillit, både för läkemedlet som helhet och för dess tillverkare (Nizhpharm LLC).

Oftast ingår "Vitaprost" suppositorier som en komponent i komplex behandling av prostataadenom och därmed associerad med man, infertilitet hos män. I detta fall spelas en viktig roll inte bara av läkemedlets antiinflammatoriska effekt utan också dess förmåga att avsevärt minska svullnaden i körteln. Den senare minskar i volym, funktionerna i genitourinärsystemet återställs, smärta avlägsnas, obehag elimineras och sexuell funktion återställs fullständigt.

Om orsaken till prostatit och dess former är någon infektion, måste användningen av suppositorier nödvändigtvis åtföljas av ett ytterligare intag av andra läkemedel som föreskrivs av urologen. Stearinlys Vitaprost är effektivt inte bara vid behandling av prostata sjukdomar, de är också effektiva för olika sjukdomar hos andra organ. Till exempel erhålles goda resultat genom behandling med stiftpiller av hemorrojder eller klamydia.

Det är ofta nog att suppositorier förskrivs efter kirurgiska ingrepp i bukområdet. I detta fall hjälper "Vitaprost" till att återställa funktionen av urinering, normalisering av urinutflödet. Nyligen har specialister ersatt blåsans kateterisering med hjälp av suppositorier.

Tyvärr är prostatit och andra former av inflammation i prostatakörteln idag en mycket vanlig sjukdom, vars åldersgräns minskar varje år. Enligt medicinsk statistik lider cirka 70% av den manliga befolkningen av prostatit i en eller annan form. Denna sjukdom kännetecknas inte bara av en funktionell störning i kroppen, det medför obehag i vardagen, men orsakar också ett betydande psykiskt slag mot mannen. Därför är det extremt viktigt att du kontaktar en urolog även vid de första misstanke om prostatit. Då kommer behandlingen att vara snabb, smärtfri och viktigast av allt effektivast.

Vitaprost ljus: bruksanvisningar

Vitaprost ljus - ett urologiska medel, vilka producerar en torrsubstans prostata RNC innehållande ett komplex av ett biologiskt aktivt protein och en excipient 3% ättiksyra.

Grund ingår i kompositionen av läkemedelssubstansen, den har en specifik effekt på humant prostata återupptar sin normala drift, återvinning av trofiska processer och mikrocirkulation, minskar vävnadsödem och leukocytantal, förhindrar trombos små ytliga vener, eliminerar orsakerna som leder till splittring av struktur och drift prostatacancer.

Dessutom är suppositorier effektiva för:

 • normalisering av sekretorisk aktivitet hos epidermala celler;
 • ökning av koncentrationen av lecitinkorn i acinusvätskan;
 • toning av blåsans smidiga muskler;
 • suspenderar bihålans utsträckning, förhindrar utsöndring av utsöndring i dem;
 • indirekt undertryckande av aktivitet och förmågan att propagera patogen mikroflora i sekretorisk vätska, fungerar som en antiaggregant;
 • trombos hinder.

Vitaprost leder till normal prostatafunktion, antalet och kvaliteten på spermier, bidrar till att minska smärta och andra obehag i prostata, återställer manliga libido, förbättrar erektion och utlösning.

Förpackningen innehåller 10 ljus, som innehåller en aktiv ingrediens - 50 mg saprost. Innehåller inte antibiotikum Lomefloxacin.

När ett ljus injiceras i ändtarmen (rektal administrationsväg) sker snabb absorption av de aktiva komponenterna utan att passera hepatiska barriären direkt in i blodomloppet. Eftersom läkemedlet inte passerar genom levern, förblir biotillgängligheten till skillnad från tabletterna på en hög nivå.

Indikationer för Entré: Vitaprost ljus indicerat för farmakoterapi av kroniskt förlopp av prostatit, godartad prostataförstoring (BPH), liksom i den förberedande perioden före operation på detta organ och under rehabilitering efter honom.

Under kliniska studier av specifika effekter av suppositorier på kroppen konstaterades det att läkemedlet med hög farmakologisk aktivitet inte orsakar förgiftning, överkänslighetsreaktioner uppträder i extremt sällsynta fall.

Enligt anvisningarna finns kontraindikationer för användning: rekommenderas inte för användning i pediatrisk Vitaprost och utvecklingen av en allergi mot det.

Läkemedlet används endast för insättning i rektum (rektal), som bör utföras efter en grundlig avföring, nämligen helt oberoende defekation eller rengöring lavemang.

Ta bort skyddsfilmen omedelbart före administrering med stötpiller. Stearinljuset injiceras djupt i anusen dagligen, i 5 till 15 dagar, varefter det rekommenderas att ligga i minst en halvtimme. Varaktigheten av farmakoterapi beror på diagnosen och det måste avtalas med läkaren. Enligt läkare är vanligtvis för behandling av kronisk prostatit tillräckligt i 10 dagar, och med BPH är en femton dagars kurs minimalt nödvändig.

Priset för Vitaprost är ganska högt, i apotekskedjan kan du köpa billigare billigare, till exempel Prostatilen, Prostec.

Vitaprost Forte ljus: varför är detta läkemedel förskrivet

Vitaprost Forte-ljus innehåller en större mängd extrakt erhållet från prostatakörteln än VITAPROST - 100 mg SSPROST.

Läkemedlet används om nödvändigt organotropa effekter på prostata, med syftet:

 • eliminering eller minskning av svullnad i körtelvävnaderna
 • en signifikant minskning av leukocytöverflödet i kroppen;
 • normalisering av epidermala celler producerar hemlighet;
 • ökning av antalet lecitinkorn i producenten av acini;
 • stimulera tonen i blåsans smidiga muskler och stärka dess förmåga att behålla urinen.

Läkemedlet leder till en signifikant förbättring av prostatacirkulationen, vilket är förknippad med en minskning av predispositionen mot trombos, normalisering av antiplateletaktivitet. Blodcirkulationen normaliseras, eftersom det under inverkan av läkemedlet inte finns någon venös trombos i prostatakörteln.

Suppositorier bidrar till att minska graden av prostatahyperplasi, därför minskas svårighetsgraden av symtom i samband med obstruktion och bevattning (frekvent urinering tillsammans med smärta, en stark uppmaning att urinera). Volymen av kvarvarande urin minskar och dess maximala och genomsnittliga volymström ökar.

Vitaprost forte ljus normaliserar alla egenskaper och funktioner i prostatakörteln, såväl som seminalvätska: eliminera eller minska svårighetsgraden av smärta och obehag, hjälp bli av med dysursfenomen, återställ sexuell funktion.

Läkemedlet används i medicin för:

 • behandling av kronisk form av prostatit;
 • reducera manifestationerna av godartad GAP;
 • innan de utför operation på prostatakörteln, liksom efter dem
 • akut urininkontinens, frekvent urinering och / eller frekvent urinering med ökad blåsaktivitet hos kvinnor under eller efter klimakteriet.

I sällsynta fall, när läkemedlet används, finns det en bieffekt i form av allergi, som brinner i tarmarna.

Läkemedlet släpps i form av torpedoformade rektala suppositorier av 5 stycken i en bikakepaket. Suppositorier är vita med grått, grädde eller gulaktigt snitt. Läkemedlet är dispenserat utan läkares recept, kostnaden varierar mellan 350 och 550grn.

Du kan ersätta läkemedlet först efter att ha hört en läkare, eftersom det inte finns några Vitaprost Forte-analoger i apoteket med identisk dosering. Det är möjligt att använda Prostatilen eller Vitaprost i ett stötpiller i stället för detta läkemedel.

Vitaprost Plus-ljus: indikationer för användning och fördelar vid behandling av prostatit

Lomefloxacin - fluorokinolon brett spektrum har en uttalad antibakteriella egenskaper som syftar till Neisseria, Escherichia coli, Klebsiella, tsitrobakter, Proteus, Salmonella, Enterobacteriaceae bakterien Morgan, Legionella, Haemophilus influenzae, och Pseudomonas aeruginosa. Förutom antibiotiska uppvisar en måttlig aktivitet mot mykobakterier, vissa arter av stafylokocker, inklusive Staphylococcus, klamydia, Serrat, hafnium och andra mikroorganismer.

Har ingen effekt på streptokocker, pneumokocker, mykoplasma, ureaplasma, treponem.

För att förstöra den patogena mikrofloran kräver en liten koncentration av läkemedlet finns det praktiskt taget ingen utveckling av resistens mot den. Lomefloxacin förmåga att döda bakterier exponeras för ett DNA-gyras mikroorganismer som stör mikroorganism multiplikation processen i samband med undertryckande av övertvinning, DNA-replikation och transkription.

Samprost minskar svullnad och antalet leukocyter i prostatavävnaden leder till normal sekretorisk funktion av epitelceller, ökar antalet korn i lecitinet och toner atsinusovoy fluidblåsan. Som ett resultat minskar tendensen till blodproppar, antiplatelet aktivitet normaliseras, prostata och ejakulatets parametrar blir fysiologiska. Smärta och obehag i prostatakörteln minskar, libido och ökning ökar.

Läkemedlet administreras, både akuta och kroniska former av prostatit har en bakteriell etiologi (om mottaglig för den patogena mikrofloran lomefloxacin), såväl som vid behandling av inflammationer i andra organ i det urogenitala området.

Applicera läkemedlet för sanering av prostatakörteln före och efter kirurgiska ingrepp på den.

Läkemedlet produceras i form av suppositorier, för rektal administrering, på apotek finns paket med 5 och 10 suppositorier.

Om det är nödvändigt att byta läkemedel, kan läkaren ordinera Vitaprost (Prostatilen) separat och ett lämpligt antibiotikum, eftersom motsvarande Vitaprost Plus inte har ett ljus. Detta kan vara nödvändigt om håret som orsakade prostatit är inte känslig för lomefloxacin, patienten har en allergi mot läkemedlet eller inte passar kostnaden för läkemedlet (Priset varierar från 400 till 600 UAH. Per förpackning).

Stearinljus för prostatit Vitaprost och deras användning i andra sjukdomar

För att testa hur effektivt och säkert ljus från prostatit Vitaprost agera på patienten, var Fas 4 klinisk studie genomförs i Ryssland. Studien varade i 36 dagar och bestod av 3 steg: en omfattande undersökning, en tio dagars behandling och medicinsk uppföljning efter avslutad behandling.

Patienter, män från 20 till 50 år injicerade dagligen 1 Suppository Vitaprost före sänggåendet.

Alla ämnen hade en diagnos av långvarig icke-bakteriell prostatit, som varade inte mindre än 3 månader.

Före behandlingen klagade patienterna om smärta i perineum, bäckenorganen, nedre delen av ryggen och yttre könsorgan.

Som ett resultat av terapi registrerades en signifikant minskning av smärta och obehag. Svårighetsgraden av sjukdomen på skalaen av NIH-CPSI minskade med 4 poäng. Den copulativa funktionen förbättrades avsevärt, vilket påverkade livskvaliteten hos män. Normalisering av nattsöm och urinering, ökad potens och libido noterades. Normalisering av alla parametrar av prostatakörteln och sekretoriska sekretioner registrerades. Tillståndet förbättrades hos 82% av patienterna, och endast 9 av de 50 deltagarna hade symtom på sjukdomen.

Enligt resultaten av testerna, drogs slutsatsen att Vitaprost kan användas för farmakoterapi av patienter med kronisk prostatit har bakteriellt ursprung, som ett medel för att minska svårighetsgraden av smärta, såsom den analgetiska effekten av läkemedlet sker relativt snabbt.

Som ett resultat av testen bekräftades inte bara effektiviteten, men också säkerheten hos anläggningen. Biverkningar registrerades hos endast 6% av patienterna, två personer klagade över att brinna i ändtarmen, en på en avföring i avföringen. Kommunikation med användningen av läkemedlet är sannolikt men inte bevisat. Oönskade symtom var måttliga, krävde inte medicinsk korrigering, patienter fortsatt behandling, det fanns inga andra allvarliga kliniska förändringar hos patienter - dessa data bekräftades genom laboratorietester.

Vitaprost rekommenderas för monoterapi, liksom vid komplex behandling av patienter med kronisk prostatit och under återhämtningsperioden för förebyggande av komplikationer efter akut inflammation i prostata.

För att uppnå en stabil positiv effekt av behandlingen är nödvändigt att ta läkemedlet för en månad, kan läkaren också förskriva införandet av stolpiller i 10 dagar för 3 - 6 månader med avbrott.

Utbredda behandlingssystem för andra prostata patologier, som inkluderar suppositorier för behandling av prostatit Vitaprost. Det finns kliniska studier som bekräftar effekten av Vitaprost Forte i kampen mot prostata adenom. Vid bedömningen av svårighetsgraden av sjukdomens symtom bestämdes dynamiken i sjukdomsutvecklingen enligt den internationella bedömningsskalan (IPSS-Q). Inklusive med hjälp av ultraljudsundersökning av graden av infektiös ocklusion, svårighetsgraden av inflammation i prostatavävnaden, volymen av kvarvarande urin, kränkning av urinfunktionen före och i slutet av behandlingen. Mycket uppmärksamhet gjordes för att bestämma toleransen för läkemedlet, förekomst av biverkningar och sannolikheten att ändra laboratoriedata.

I försöken deltog 120 män med AHD som genomgick poliklinisk behandling, med måttlig infravesikal obstruktion. Patienter som behövde prostataoperation eller annan kirurgiskt ingrepp, liksom med tillhörande sjukdomar (inklusive kronisk prostatit, leversjukdom, njure, hjärta), tar andra läkemedel till den kliniska studien tilläts inte.

Alla patienter delades in i tre lika grupper:

 1. Ta emot 1 suppositorie Vitaprost Forte 1 gång per dag.
 2. Konsumenterna på en tablett av Tamsulosin per dag.
 3. Ta emot placebo, i form av ljus 1 gång per dag.

Alla patienter genomgick behandling i en månad. Det registrerades frånvaron av abnormiteter i blodprov (klinisk och biokemisk) och urin från den fysiologiska normen. Enligt resultaten av ultraljud var det en minskning av inflammation och graden av hyperplasi hos patienter som tog Vitaprost Forte, prostatavolymen minskade från 46 cc. cm till 44 cu. cm, förutom att denna smärta minskade och kvaliteten på sexuellt liv förbättrades. Hos patienter som använde Omnic och fick placebo var det en liten ökning av prostatakörteln. Långtidsanvändning av läkemedlet rekommenderas för APH.

Goda resultat ges genom användning av Vitaprost för behandling av vissa sjukdomar i anus och rektum, inklusive hemorrojder. Med introduktionen av 1 stift för medicinering dagligen i 10 till 15 dagar minskar ödemet, klåda och blödningar från hemorrhoida noder, liksom gradvis läkning av sprickor.

Enligt patienter som lider av kronisk prostatit och BPH, som ett resultat av användningen av Vitaprost, observeras ett beständigt positivt resultat. Redan på den tredje dagen av läkemedelsapplikationen minskar smärtan i perineum signifikant, antalet urinering och obehag minskar med dem. Frånvaron av felaktighet att urinera, inklusive på natten, gör det möjligt att få normal sömn.

Efter 10-15 dagars behandling ökar libido och potens, smärta försvinner under samlag, det tar bort nervositet och återställer förtroendet för manlig livskraft. Läkemedlet är bekvämt att använda, eftersom det bara administreras en gång om dagen före sänggåendet, utesluter det att mottagning hoppas över och låter dig behandlas utom patienten utan att ändra den vanliga dagliga rutinen. Allt detta gör användningen av detta läkemedel till en populär behandlingsmetod bland medlemmarna i det starkare könet.

Ljus från prostatit "Vitaprost"

Lös dessa problem, bota kronisk prostatit och förhindra dess återkomst Vitaprostmedicinskt preparat, framställt i form av tabletter och suppositorier (suppositorier) är kapabelt. Vi beskriver de senare i vår artikel.

Beskrivning och sammansättning av läkemedlet

Vitaprost innehåller extrakt av prostata av stor boskap (Samprost).

Stearinljus Vitaprost det finns flera typer, var och en innehåller en annan mängd av den huvudsakliga aktiva beståndsdelen:

 1. innehåller 50 mg Samprost. Som konstituens används witepsol - rektalt suppositorium bas tillverkad av en naturlig blandning av triglycerider av mättade fettsyror.
 2. Stearinljus Vitaprost Forte har en förbättrad effekt. Detta uppnås genom att öka mängden extrakt av prostata tjurar i preparatet två gånger (100 mg).
 3. Vitaprost Plus är en kombinerad förberedelse. Förutom 100 mg av huvudkomponenten (Samprst) innehåller den ett antibiotikum, lomefloxacinhydroklorid.

Var och en av ovanstående typer av suppositorier Vitaprost är torpedoformad. Stearinljus kan vara vit eller ljus krämfärg med en svagt gråaktig kant.

Egenskaper av Vitaprost

Vitaprost selektivt verkar på prostata, normalisera sitt arbete. Minskar storleken på inflammerad körtel på grund av en minskning av graden av ödem och leukocytinfiltrering. Normalt kommer sekretoriska funktionen hos prostata, processen för urinering normaliseras, och gradvis återställs möjligheten att slutföra erektion.

Vitaprost förbättrar spermatogenesen, återställer och upprätthåller tonen av väggarna i urinblåsan, normaliserar blodflödet manliga bäckenet och fungerar som förebyggande av trombos i kärlen i prostatakörteln.

Indikationer och egenskaper hos ansökan

Vitaprost-suppositorier rekommenderas för behandling av kroniska former av prostatit.

Stearinljuset injiceras rektalt en gång om dagen. Före proceduren är det nödvändigt att tömma tarmarna - Det kan vara en spontan avföring eller ett rensningsema.

Suppositoriet administreras i den bakre positionen. Patienten bör ligga på sin sida och slappna av. Efter införandet av ett ljus kan du inte gå ur sängen i cirka 30 minuter.

Behandlingskurs beror på patientens tillstånd, men det rekommenderas att använda läkemedlet i minst 10 dagar.

När och vilka former av Vitaprost som föreskrivs

Vitaprost-ljus är som tidigare nämnts av flera typer. Dessa läkemedel har vissa skillnader i kompositionen, och därför kommer deras verkan också att vara annorlunda:

 • Vitaprost är förskrivet vid behandling av kronisk prostatit av den bakteriella naturen före eller postoperativ period;
 • Vitaprost Forte kan också användas vid behandling av kronisk prostatit, inte orsakad av patogena mikroorganismer. Dessutom är det ofta ingår i den kombinerade terapin med benign prostatahyperplasi karaktär, med periodisk behandling okontrollerad (obligatoriskt, Urge) urininkontinens. Dessa suppositorier kan ibland användas vid behandling av blåsans hyperaktivitet hos menopausala kvinnor;
 • Vitaprost Plus är effektivt vid behandling av akut prostatit och kronisk bakteriell prostatit, tillsammans med andra inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala systemet mannen.

Biverkningar och kontraindikationer

Varje förpackning med rektala suppositorier Vitaprost levereras med en detaljerad instruktion, vilket indikerar möjligheten att utveckla allergiska reaktioner med intolerans mot en av komponenterna i detta läkemedel. Men hittills har det inte förekommit några fall av biverkningar med användningen av läkemedlet.

kontraindikation till användning av suppositorier Vitaprost är 18 års ålder. För att den mänskliga skeletten vid denna tid fortfarande utvecklas.

Med viss försiktighet användningen av suppositorier bör närmas av patienter som lider av sjukdomar i centrala nervsystemet med ett epileptiskt symptom.

Vitaprost ljus och alkohol

Det finns ingen direkt interaktion mellan drogen och alkoholen. Men i behandlingen av prostatit Det är bättre att inte dricka alkohol. För det första beror detta på alkoholens negativa påverkan på kroppen som helhet.

Om under en behandling kommer en man att använda en liten dryck som innehåller alkohol, då kommer inte något hemskt att hända. Men behandlingen blir mer effektiv och återhämtning - snarast om du helt överge sådana libationer.

Överdosering och läkemedelsinteraktioner

Under kliniska prövningar det fanns ingen interaktion eller inkompatibilitet rektala suppositorier Vitaprost med andra droger. Fall av överdosering beskrivs inte.

Kostnad och analoger av beredningen

Vitaprost är ett mycket effektivt läkemedel, men kostnaden för vissa män verkar för hög. Priset på Vitaprost ljus är ca 1000 rubel, Vitaprost Forte är ca 1300 rubel och Vitaprost Plus är 1500 rubel. Därför försöker många att hitta läkemedel med liknande effekt men mer överkomliga. Apotekskedjor kan erbjuda en mängd olika droger från prostatit, men Det rekommenderas inte att välja analoger själv.

Bland drogerna som kan ersätta Vitaprost det är möjligt att isolera djurmedicin (innehållande ett extrakt av prostata från tjurar). Fulla analoger kan ringas:

 • Vitaprost Forte och Vitaprost Plus, Vitaprost-tabletter. Deras komposition har redan beskrivits ovan;
 • Ljusstakar av Uroprost har en liknande sammansättning, verkan och metod för applicering på Vitaprost;
 • Prostatilen - vitt pulver (lyofilizat). Preparat görs av preparatet för intramuskulära injektioner;
 • rektala suppositorier Prostatilen;
 • Raveron - lyofilizat för beredning av injektionslösningar.

Ersätt Vitaprost kan också beredningar med andra aktiva beståndsdelar av vegetabiliskt ursprung:

 1. Afalah - tabletter för resorption.
 2. Prostanorm är en örtberedning. Producerad i form av tabletter och flytande extrakt.
 3. Tabletter Prostagerb N.
 4. Renel - tabletter på växtbasen för resorption.
 5. Solidify compositum C - injektionsvätska, lösning.
 6. Förenklad Uno - kapslar för oral administrering.
 7. Prostopinum - suppositorier rektal.

Denna lista kan fortsättas med andra homeopatiska läkemedel avsedda för behandling av olika typer av prostatit, prostatahyperplasi och normalisering av hela urogenitala systemet.

Åsikter om Vitaprost-ljusen

Vitaprost - mycket effektivt läkemedel för behandling av kronisk prostatit. Detta bekräftas av återkoppling av patienter och läkare, liksom resultaten av olika kliniska resultat.

Många män noterar att användningen av ljus Vitaprost Det gör att du kan bli av med prostatit snabbare, än behandling av denna sjukdom med andra droger. Lättnad av tillståndet kommer efter första användningen, och efter några dagar försvinnandet av obehagliga symptom på prostatit.

Läkare som använder Vitaprost i sin praktik noterade att patienter inte bara blev av med inflammation i prostata. Efter ett tag Sexuell funktion återställdes och spermkvaliteten förbättrades signifikant.

En förklaring till detta har hittats i många kliniska prövningar. Saken är att enzymer, erhållna från nötkreaturs prostata, har en positiv effekt på prostatakörteln. Alla funktioner återställs, vilket leder till en förbättring av erektion och restaurering av libido. Med hjälp av Vitaprost är det möjligt att bli av med manlig infertilitet, som orsakades av kronisk prostatit.

Stearinljus från prostatit Vitaprost

Kronisk prostatit påverkar ungefär 40-70% av företrädare för den starka hälften av mänskligheten, och att bota denna sjukdom, som många lider av ett illamående, använder ljus från prostatit Vitaprost. Förutom banal ångest (brännande, frekventa önskningar), leder prostatit också till en kränkning av erektilfunktionen. Därför idag är droger som främjar restaureringen av hanehälsan ganska populära.

Varför Vitaprost

Rektala suppositorier Vitaprost skiljer sig positivt från liknande läkemedel med sin naturliga sammansättning. De används ofta i terapin av prostatit.

Den naturliga sammansättningen av läkemedlet innebär att den är billig. Många studier har visat att varje organ hos en person eller djur producerar egna substanser som positivt kan påverka sitt arbete. Därför har extrakt från prostata av tjurar en tendens till prostata hos människor, vilket har en utmärkt effekt vid behandling av prostatit.

På marknaden för farmakologi lämnar utmärkta recensioner Vitaprost-ljuset i företaget "Stada".

 • De visar utmärkta resultat, aktiverar cirkulationen och hjälper till att minska trombos, signifikant minska smärta och obehag.
 • Dessutom har Vitaprost ett utmärkt inflytande på prostatens utsöndring, påverkar blåsans muskulatur och därmed normaliserar urinering.
 • Leptin, som finns i det intercellulära utrymmet, ökar och accelererar regenereringsfunktionen.
 • Tack vare Vitaprost reduceras prostatakörteln till normal storlek och den copulativa funktionen förbättras.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Pharmacology of Vitaprost

Vitaprost tillhör läkemedel som tillåter att återställa erektilbalansen hos en man.

Dess formel innehåller bara naturliga element som ger behandling för körteln i någon av dess sjukdomar och ett antal negativa konsekvenser. Det kan endast användas enligt instruktioner från en läkare.

Den aktiva substansen i läkemedlet är samprost substans (extraktion av prostata).

Formen av läkemedlet är olika:

 1. Tabletter (50, 100 mg). En medicin som löser upp i tarmhålan. Basen är ett pulver som erhålls från storkreatursprostataceller. Ytterligare komponenter är kalciumstearat (Ca (C17H35COO)2), laktos (C12H22O11), krospovidon, cellulosa, sackaros.
 2. Suppositorier (för rektal administrering). Förutom det ursprungliga namnet Vitaprost finns "Vitaprost-forte" och "Vitaprost-plus". Det är ett torpedoformat ljus med ett innehåll av aktiv substans av 50 mg - Vitaprost, 100 mg - Vitaprost-forte. Dessutom ingick Witepsol.

Vitaprost i någon form visar en utmärkt effekt på prostata:

 • aktiverar mikrocirkulationen;
 • reducerar risken för trombos och blodplättens trombocytopeni;
 • minskar infiltreringen av körtelvävnaderna.

Vitaprostbehandling är effektiv i 97%.

När och vilka former av Vitaprost som föreskrivs

Som nämnts används detta läkemedel vid behandling av inflammation hos det manliga organet. Vitaprost i form av tabletter ordineras inte bara för inflammation i prostata, men också för utvidgning och prostata adenom.

Formen av läkemedlet och behandlingen kan endast ordineras av en läkare, eftersom vissa sjukdomar i körteln kan vara smittsamma, och man får inte slåss dem ensam.

Förutom den terapeutiska effekten på prostata, kan Vitaprost helt ersätta kateteriseringen, så det ordineras för upprörd urinering.

När och vilken form är ordinerad?

 • kronisk (långvarig) prostatit;
 • radikal behandling av prostata (före och efter operation)
 • förebyggande av inflammation.

Vitaprost tabletter kommer att vara effektiva när de behandlas:

 • icke-bakteriell långvarig prostatit;
 • genom kirurgisk ingrepp (före och efter operation)
 • hyperplasi (utvidgning) av prostata av godartat ursprung.

Drick tabletter också som en förebyggande åtgärd.

Vitaprost-Forte ordineras om patienten:

 • prostatit i kronisk form;
 • en ökning (tumör) av godartat ursprung;
 • före och efter operation
 • urininkontinens
 • blåsans hyperaktivitet (frekvent urinering).

Vitaprost-plus används för:

 • akut och långvarig inflammation i prostata av ett infektiöst ursprung
 • förberedelse för operationen och första gången efter det.

Biverkningar och kontraindikationer

Vanligtvis är Vitaprost behandling inte föreskriven för patienter under 18 år. Dessutom ska det tas försiktigt om patienten har:

 • cirkulatorisk encefalopati;
 • epilepsi;
 • problem med centrala nervsystemet orsakad av epileptisk status.

Absolut kontraindikation för användning är den individuella intoleransen av samprost och sårbarhet för ytterligare delar av läkemedlet.

Vid överdosering kan det finnas konsekvenser som:

 • psykos;
 • bedrägeri, syn, hörsel;
 • anfallssyndrom;
 • tremor (darrningar av lemmar);
 • ökad känslighet för ljus;
 • stupor.

Liknande fenomen indikerar att behandlingen ska stoppas och rådfråga en läkare.

 • allergi (klåda, urtikaria, erytem, ​​ljuskänslighet);
 • ångest, känslomässig obalans, yrsel
 • dysbios, ökad aktivitet av transaminas (speciella enzymer);
 • inre blödning, reducerade blodplättar, lymfadenopati (förstorade lymfkörtlar);
 • arytmi, tryckreduktion, myokardiopati (myokardiell patologi).

Vad de säger om Vitaprost

Naturligtvis kan användningen av läkemedlet ha olika effekter på människokroppen. Vilken typ av recensioner lämnar dem som tog behandlingen med Vitaprost.

Efter att ha använt läkemedlet ändrade han sin skeptiska inställning för att godkänna. På tredje dagen märkte jag en minskning av smärtan i ljummen och urinering upphörde med smärtsamma känslor. Jag kände mig som en man (i sexuell bemärkelse) om 10 dagar. Vitaprost anser att behandlingen är ganska effektiv, och negativ feedback på nätverket rekommenderar att "filtrera".

Nöjda med läkemedlets effekt, varade behandlingen en månad. Efter det kunde jag återvända till mitt gamla liv, gå in för sport. Extremt tacksam för utvecklarna.

Han tog drogen de senaste två åren, inget dåligt kan inte säga om honom. Uttrycker uppriktig tacksamhet till den läkare som utsåg Vitaprost.

Efter behandling kände Vitaprost som en annan person. Kan aktivt delta i sport och spendera mer tid med sin fru.

Dmitry, 42 år gammal.

Han sammanfogar positiva kommentarer om Vitaprost och försäkrar att även om behandlingen med ljus är ganska obehaglig, men hjälpte honom att återhämta sig.

Tydligen är recensionerna mest positiva, trots att proceduren är obehaglig och att biverkningar finns.

Som experter säger, förekommer prostatit inte på en dag, så om du vill vara frisk - var tålamod och ta Vitaprost.

Vad är mer effektivt: tabletter eller suppositorier Vitaprost?

Mäns hälsa betraktas som en indikator på nationens hälsa. Varje man över 40 år har risk för prostatit.

Vitaprost som produceras av Nizhpharm anses vara ett effektivt läkemedel för behandling av prostatit.

Patienter är ofta intresserade av att välja Vitaprost, suppositorier eller tabletter - vilket är bättre? Båda formerna har sina egna egenskaper, betrakta dem nedan.

Prostatit och dess effekt på män

Prostatit är inflammation i prostata vävnaden. Vanligtvis diagnostiseras denna sjukdom hos män efter 40 år, men nyligen började prostatit att "växa ung".

Enligt arten av sjukdomsförloppet utmärks två former: akut och kronisk. Kronisk prostatit kan ha följande komplikationer: stenar i prostata, cyster, abscess. Sklerotisk lesion av prostatakörteln kan också utvecklas.

Tilldela följande riskfaktorer:

 • minskad immunitet
 • venerala sjukdomar;
 • användning av nikotin, alkohol, narkotiska ämnen;
 • obalanserat sexliv;
 • stillasittande livsstil.

Symtom på prostatit kan inte förväxlas med någonting. Problem med urinering, smärta i ljummen, feber, allmän förtryck, kränkningar av erektion - allt detta kräver en omedelbar överklagande till urologen.

struktur

Den aktiva substansen i läkemedlet är samprost, ett extrakt av tjurens prostatavävnader. Drogen har ett animaliskt ursprung, det syntetiseras från vävnaderna i prostata hos sexuellt mogna tjurar.

Samprost eliminera ödem och inflammation härdar prostata utövar antitrombotisk verkan, det normaliserar kroppscirkulationen.

Förlängning av bovin prostata stimulerar styrkan, stärker tonen i musklerna i blåsan och sfinkteren, vilket förhindrar spontan urinering och avföring.

Samprost har använts framgångsrikt inom farmakologi sedan 1992. Kliniska studier har visat att användningen av saprost hos män i olika åldrar bidrar till minskning av smärtssyndrom, normaliserar urinering, förbättrar sammansättningen och kvaliteten på ejakulatet, ökar sexuell lust.

Indikationer för användning

Vitaprost används för akut och kronisk prostatit, godartad prostatahyperplasi, med kirurgiska ingrepp på prostatakörteln. Det motverkar bildandet av trombi, spasmolytisk, normaliserar blodflödet, främjar den regenererande funktionen av prostatavävnad.

Inflammation av prostata

Med kronisk prostatit, för förebyggande under lågsäsong, i terapeutisk vård efter operation, utsetts Vitaprost och Vitaprost Forte.

För behandling av akut eller kronisk prostatit i kombination med urinvägsinfektioner, aseptisk prostatit, förberedelse för operativa åtgärder på prostata, efterföljande postoperativ rehabilitering, är Vitaprost Plus förskrivet. Det används också för komplex behandling av infektionssjukdomar i genito-urinorganen.

Formutsläpp och dosering

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Vitaprost finns i följande doseringsformer: rektala suppositorier och tabletter. Tabletter kallas Vitaprost, en dos av 20 mg, i ett förpackning med 20 tabletter.

Ljus kommer i tre former, beroende på dosen, innehållet i den aktiva farmaceutiska substansen, andra komponenter:

 • Vitaprost 50 mg;
 • Vitaprost Forte 100 mg;
 • Vitaprost Plus (innehåll av 100 mg samprost, 400 mg lomefloxacin).

Antibiotikum Lomefloxacin används för att behandla infektioner i urogenitalt sår, STD. Suppositorier innehållande ett antibiotikum används för komplex behandling av kronisk prostatit med infektiösa komplikationer.

Applikationsfunktioner

För användning av suppositorier måste vissa hygienprocedurer utföras:

 1. begå en avföring. Om det är omöjligt att rensa anus med en avundsjukdom
 2. Tvätta området nära anuset med varmt vatten, torka torrt;
 3. självständigt eller med hjälp av ett yttre hjälp att sätta in ett ljus i anuset. Händerna bör vara rena, för en bekväm introduktion till fingrarna är det nödvändigt att applicera vaselin eller liknande substans;
 4. i en halvtimme för att fortsätta lägga sig.

Standardljuset av ljusansökan är 10 dagar, utnämningen beror på svårighetsgraden av sjukdomen. Det får inte användas mer än en gång om dagen. Tabletterna tas en eller två gånger om dagen, oavsett matintag. De ska sväljas hela, efter tvättning med vatten.

Kontraindikationer och biverkningar

Vitaprost är förbjudet för tillträde till 18 års ålder. Alkohol påverkar absorptionen av läkemedlet negativt, så det är förbjudet att dricka alkohol under behandlingen.

Läkemedlet är kontraindicerat hos personer som är allergiska mot läkemedlets komponenter.

Bland biverkningarna kan vara: klåda, nässelfeber, dysbios, arytmi, hypotoni, yrsel.

Tabletter rekommenderas inte för personer som är intoleranta mot laktos, fruktos och har kroniska leversjukdomar. Patienter med epilepsi, ateroskleros bör också samråda med en läkare.

Vad är bättre än piller eller ljus?

Det bör noteras att under medicineringen i några doseringsformer finns det ingen restriktion på motorisk aktivitet. Läkemedlet påverkar inte uppmärksamheten och reaktionshastigheten, så det är tillåtet att köra bil, utföra arbete i produktion, spela sport.

Läkemedlet påverkar inte parametrarna i den allmänna och biokemiska analysen av urin. I kompositionen av olika former av frisättning en aktiv komponent, men var och en har sina egna särdrag för applicering.

Suppositorier har följande egenskaper:

 • rektala suppositorier absorberas snabbt;
 • har en lång effekt av verkan
 • Förorsaka inte allergier.
 • läkemedlet verkar på prostata och inflammationsfoci, som ligger sida vid sida;
 • Överdos inte.

Som en nackdel kan det noteras att ljusen måste lagras under vissa temperaturförhållanden, medan tabletterna inte kräver särskilda lagringsregler. Stearinljus har en viss fördel i form av dosering: det är annorlunda, medan tabletter produceras i en enda dos. Vitaprost Forte suppositorier är utformade för komplex terapi tillsammans med antibiotika.
Funktioner vid applicering av tabletter Vitaprost:

 • De agerar inte bara på prostatakörteln, utan också på andra foci av inflammation i kroppen som helhet.
 • behandlingen kan avbrytas när som helst, även förnya
 • Förmåga att förskriva den exakta dosen, öka den enligt indikationerna.

För att använda ljus måste du utföra vissa procedurer, medan tabletterna ska fyllas med vatten.

Men kostnaden för ljus är lägre än kostnaden för tabletter. I detta fall har suppositorier flera doseringsalternativ och ytterligare komponenter, medan tabletter produceras i en enda dos.

Relaterade videoklipp

Öva dermatovenerolog om Vitaprost:

Prisvärt, naturliga ingredienser, positiva ärliga svar från tusentals patienter - i mer än tre årtionden Vitaprogress har visat sig vara ett tillförlitligt verktyg för behandling av inflammation i prostata. Flera typer av dosformer, dosvariabilitet, snabb lindring av symtomen på sjukdomen - för detta läkemedel väljs av läkare och patienter. Möjligheten att välja vilken dos som helst och vilken form det används gör det här verktyget universellt för behandling av prostatit.

Trots det faktum att Vitaprost är ett läkemedel mot disken, bör läkaren ordinera läkemedlets form och dosen för total symptom och sjukdomsförloppet. Prostatit kräver komplex behandling, som förutom att ta mediciner bör omfatta prostata massage, fysioterapi, fysioterapi. Det är också nödvändigt att hålla sig till en diet för att vägra dåliga vanor.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits