Huvud
Skäl

Stearinljus från prostatit vitaprost. Pris för beredningen

I dag behandlas prostatit med en mängd olika läkemedel och produkter, där listan innehåller suppositorier av prostatit Vitaprost. Priset på läkemedlet (820 rubel) är tillgängligt för patienter som vill bli av med symtomen på sjukdomen tidigare.

Läkemedlet produceras i olika former, men idag talar vi om rektala suppositorier, vars utgångspunkt är extraktet från prostatakörteln hos nötkreatur. Detta material innehåller biologiskt aktiva peptider (en klass av cytomediner) som ger reglering av biologiska processer i prostatakörteln. Effekten av cytomediner bidrar till att bekämpa prostatacancer, oavsett orsakerna som orsakade dem.

Rektala suppositorier Vitaprost förhindrar stillastående fenomen, lindrar ödem, aktiverar blodtillförselprocessen i prostatavävnad och ökar tonen i blåsans muskelvävnad.

I urologisk praxis ordineras detta läkemedel ofta vid komplex behandling av kronisk prostatit, för att förhindra förvärring av sjukdomen och under återhämtning från kirurgisk behandling av sjukdomen.

instruktion

Behandling av prostatit med hjälp av Vitaprost i form av rektala suppositorier möjliggör den dagliga introduktionen av ett ljus i ändtarmen. Proceduren rekommenderas att utföras på kvällen efter en grundlig naturlig (eller med enema) tarmrörelse.

Efter injektionen av ljuset är det nödvändigt att ligga på magen i 30 minuter, så att läkemedlet trängt in i det önskade området. Minsta behandlingssättet är 10 dagar. Korrigera varaktigheten av det kan endast den behandlande läkaren, baserat på resultaten och patientens tillstånd.

Vitaprost forte

Dessa är rektala suppositorier, som ordineras för att eliminera symtomen på kronisk prostatit. Behandlingsförloppet är 10 dagar, men om patienten har hyperaktivitet i blåsan, kan behandlingstiden med ljus förlängas till 20 dagar. Procedurer måste också utföras på kvällen efter en grundlig evakuering av tarmarna. Efter införandet av suppositoriet bör ligga lugnt.

Vitaprost plus

Sättet att använda suppositorier från prostatit Vitaprost plus ger daglig administrering av ett ljus i ändtarmen efter en noggrann rening av tarmarna. Behandlingsförloppet beräknas ungefär i en period av upp till 30 dagar tills bakteriepatogenerna i utsöndringen av prostatakörteln fullständigt försvinner. Efter behandlingsförloppet med rektala suppositorier passerar patienten nödvändigtvis testen på grundval av resultaten av vilka läkaren bestämmer huruvida behandlingen ska fortsätta eller stoppas.

Egenskaper av rektala suppositorier Vitaprost

En speciell egenskap hos läkemedlet är innehållet i bakteriemedlet Lomefloxacin, som har en antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt. Dessa egenskaper gör det möjligt att använda läkemedlet vid behandling av prostatit av bakteriell ursprung.

Biverkningar och kontraindikationer

Rektala suppositorier kan orsaka allergiska reaktioner, dessutom kan läkemedlet inte ges till patienter vars ålder är mindre än 18 år. Användning av ljus bör administreras med försiktighet till patienter med centrala nervsystemet sjukdomar och epilepsi. Som praktiken visar Vitaprost suppositorier en hög terapeutisk effekt i 97% av fallen.

För att förhindra biverkningar bör Vitaprost suppositorier endast användas som föreskrivet av läkaren.

Stearinljus från prostatit Vitaprost

Lite om själva prostatit. Urologisk sjukdom. Prostatakörteln ökar naturligtvis sjukdomen uppstår endast hos män. Det åtföljs av smärta, svullnad, en ökning av körtelns storlek och, naturligtvis, musklerna och vävnaderna runt den drabbade organismen blir urineringsprocessen svårare. Det här är vanliga symptom, och det finns naturligtvis ett behov av att besöka en urolog. Stearinljus från prostatit Vitaprost hjälper till med kronisk och vanlig manifestation av prostatit.

Farmakologiska effekter

Vitaprost - kvalitativt och snabbt eliminerar symtomen på smärta, obehagligt obehag i perinealområdet med några få tricks förbättrar ditt välbefinnande. Det tar bort prostataens inflammatoriska process inom tre, fyra dagar från början av användningen av suppositoriet, syre kommer genom blodet till organet och hjälper till att normalisera urinering. Ökar en mans potential för reproduktiv verkan. Med fullständig och korrekt behandling med drogen kommer du inom 10 dagar att känna en hälsa i detta område av thalahen och i allmänhet

vittnesbörd

Vitaprost är ordinerad för behandling som den ursprungliga formen, eller vid de första tecknen på sjukdomen, och redan ganska försummat och framsteg prostatit. Och även med kirurgiska ingrepp på körteln. Vid de första symptomen kan du gå igenom den första kursen av självbehandling utan rädsla för försämring av välbefinnandet, men om symtomen fortsätter och försämringen omedelbart uppstår till en specialist

struktur

Ett suppositorium innehåller 50 mg samprost, i enkla termer, ett användbart extrakt av prostata som erhållits vid laboratorieförhållanden (proteinkomplex) av klövdjur, stora hornedjur

Dosering och administrering

Stearinljus från prostatit Vitaprost används: rektalt, ett suppositorium 1 (en) en gång om dagen, om möjligt på natten. Utan att misslyckas, före proceduren för att komma in i analområdet, behöver du ett rengörande emalj. Efter proceduren vilar bädden i 20 ti-40 minuter. Behandlingen utförs vanligtvis från 5 till 10 dagar. Efter en tid, kanske en upprepning av behandlingsförloppet, men inte före fyra veckor och alltid under överinseende av en specialist. Läkemedlet skadar inte, om du gör en behandlingskurs för förebyggande syfte

Kontra

Med ökad känslighet, till några komponenter. Behandling med detta läkemedel rekommenderas inte till 18 års ålder. Observera noggrannheten i beskrivningen i anteckningen för användning vid epilepsi och cerebral ateroskleros

Bieffekt

Allergiska reaktioner är mycket sällsynta. Yrsel i nervsystemet, om du har brutit förutom prostata sjukdomar i matsmältningssystemet, är det nödvändigt att göra komplicerade justeringar, och se till att stödja kroppens stolpiller behandling läkemedel för behandling av mag-tarmkanalen. I vissa fall kan hosta eller andfåddhet vara möjlig, det kan finnas ljud i trumhinnorna och nedsatt synfunktion. Vitaprost - en mycket effektiv och pålitlig medicinering, men alltid komma ihåg, den mänskliga kroppen varje individ och det är inte känt som någon av de organ eller systemet kommer att bete sig i en given situation. För din del måste du vara försiktig, under användning, för eventuella överträdelser från ovanstående bör du omedelbart sluta behandlingen

Priserna på Vitaprost och Vitaprost Forte

Prispolitiken beror på tillverkaren och försäljningsområdet, läkemedlet kan köpas från 600 rubel och över. Bilden nedan visar medelpriset på läkemedlet.

Priserna på Vitaprost och Vitaprost forte

Specialorder

Med leversjukdomar är dosjustering inte nödvändig. Under perioden att ta drogen ska du undvika att köra bilen. Använd inte efter utgångsdatumet som anges på förpackningen

Beskrivning av preparatet (doseringsform)

Formen är torpedformad. Färg, beroende på de fetttillsatser som ingår i kompositionen, kan suppositorier vara: vit, gul, grå och kan vara brun i färg. Utformningsformen, nätformad - laminerad till 5 stycken, beroende på förpackningen.

Fall av en överdos av detta läkemedel hittills har inte observerats.
Förvaringsförhållanden

Vid +3, +5 grader Celsius, men inte högre; hindrar inte barn i barnens händer
Hållbarhet är i allmänhet upp till två år
Föll i apotek utan recept

Naturliga rektala suppositorier Vitaprost: applicering, komposition och kostnaden för beredningen

Enligt medicinsk statistik togs nästan varje andra patient av urologen till doktorn med klagomål om inflammation i prostatakörteln (prostatit).

Denna sjukdom, som kan uppträda både i akut och kronisk form, är mycket vanlig - enligt vissa rapporter drabbas mer än 40% av männen i åldersgruppen från 20 till 50 år.

Stress, en stillasittande livsstil, ett funktionsstörning i hormonsystemet, andra sjukdomar i könsorganen är bara en liten del av orsakerna som kan utlösa den inflammatoriska processen i prostata. Men lyckligtvis har modern urologi effektiva metoder och medel för att behandla denna sjukdom.

Och en av de mest effektiva, och samtidigt säkra för kroppen av droger för prostatit, är Vitaprost - rektala suppositorier baserade på ett verksamt ämne, såsom ett komplex av biologiskt aktiva peptider.

Sammansättning av rektala suppositorier

Rektala suppositorier Vitaprost är ett botemedel mot prostatit av lokal åtgärd, som består av naturliga komponenter. Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är prostataxtrakt, eller som det kallas även självprotes. Detta ämne är ett extrakt från prostata hos unga och friska tjurar.

Suppositorier rektal Vitaprost Forte

Om vi ​​betraktar prostataxtraktet ur biokemisk synpunkt kan vi dra slutsatsen att den består av biologiskt aktiva proteiner och aminosyror. Dessa proteiner är ett byggmaterial för mänsklig prostatavävnad.

Eftersom samprost extraheras från djurvävnader genom sublimering i speciella vakuumkammare ser det ut som vitt pulver vid utloppet. Förutom saprost innehåller Vitaprost suppositorier rektal också en hjälpkomponent - renat fast fett.

Typer av rektala suppositorier

Kompositionen och mängden aktiv ingrediens i ett suppository beror på läkemedlets märke.

Totalt finns tre typer suppositorier på läkemedelsmarknaden:

 • suppositorier rektal Vitaprost (ett annat namn - Vitaprost 10);
 • rektala suppositorier Vitaprost Forte (ett annat namn är Vitaprost 20);
 • suppositorier Vitaprost Plus.

Om du betraktar ett läkemedel med handelsnamnet Vitaprost, är dess sammansättning följande: 50 mg aktiv ingrediens (10 mg rena vattenlösliga peptider) och resten av massan är fast fetthalt (ett suppositorium väger 1,25 gram).

Men Vitaprost Forte innehåller 20 mg rena vattenlösliga peptider (100 mg prostataxtrakt), så dessa suppositorier har en starkare och snabbare effekt. Men det är praktiskt taget omöjligt att visuellt skilja Vitaprost Forte - både dessa och andra suppositorier har samma storlek, färg och vikt. Därför är det bättre att förtydliga när ett läkemedel används på ett apotek med vilket ämne det aktiva ämnet ljus behöver.
Vad gäller Vitaprost Plus, förutom 100 mg prostataxtrakt innehåller den en aktiv substans - lomefloxacinhydroklorid.

Detta ämne är ett bredspektrum antibiotikum. Tack vare en kombination av antibiotikum och saprost, är de ordinerade för behandling av prostatit, provocerad av skadliga bakterier, liksom för eliminering av inflammatoriska processer i prostata och i urinvägssystemet.

Åtgärd på prostatakörteln

Vitaprost - suppositorier för prostatit, kännetecknad av hög effektivitet vid behandling av kroniska och akuta former av inflammation. Efter införandet och upplösningen av ljuset kommer den aktiva substansen genom tarmväggen in i vävnaden hos den intilliggande prostatakörteln och har en fördelaktig komplex effekt på organet.

De främsta positiva effekterna av vitaprogressljus, för vilka de används huvudsakligen, är följande:

 • avlägsnande av ödem i prostata;
 • eliminering av obehag i prostata;
 • normalisering av blodmikrocirkulationen i körteln;
 • kämpar med patogen och villkorligt patogen bakteriell flora av prostata;
 • ökad rörlighet hos spermier
 • normalisering av prostatens funktion.

Men den inflammatoriska processen i prostatakörteln är inte det enda som läkarna rekommenderar Vitaprost att använda för män. Trots detta har dessa suppositorier också en positiv effekt på blåsans ton och hjälper till att övervinna prostata adenom. Och på grund av den generella förstärkande effekten på urogenitalt nervsystemet, är läkemedlet ofta föreskrivet för män som genomgått operation för bäckenorganen.

Vitaprost med prostatit

Idag på marknaden kan du hitta ett stort antal droger mot inflammation i prostata. Recensioner av män om ljus Vitaprost i prostatit kan visa för andra köpare att detta är ett av de bästa verktygen för att bekämpa symptomen och orsaken till sjukdomen. Läkemedlet är lämpligt för män med något stadium av sjukdomen, av vilken ålder som helst. Den har en helande effekt på prostata, vilket ger extraktet av prostatakörteln av nötkreatur - den viktigaste delen av ljus.

Ämnet är harmlöst, så det har inga kontraindikationer. Vitaprost har ett mycket större antal applikationer än enkel användning med prostatit. Om detta, liksom hur man använder stearinljus, om de har biverkningar och vad som kan ersättas i vår artikel.

Vem är ljusen för?

Stearinljus från prostatit Vitaprost är ett sätt att behandla en kronisk form av patologi. Förutom form av suppositorier frigörs de i form av tabletter, men de senare har mer negativa reaktioner på patientens kropp. Beroende på kompositionen är produkten också uppdelad i Vitaprost, Vitaprost Forte och Vitaprost Plus. De två första är lämpliga för de första skeden av sjukdomen och dess förebyggande, den tredje - att bli av med den försummade prostatit. Ett ljus innehåller 10 eller 50 mg av den aktiva substansen, prostataxtraktet, medan Forte och Plus har ytterligare 100 mg.

För att fullständigt bota den inflammatoriska sjukdomen, måste män utnyttja inte bara rektala medel, men också andra läkemedel, som inkluderar antibiotika, muskelavslappnande medel, alfa-blockerare och andra.

Enligt instruktionerna för att använda läkemedlet får personer som har:

 • Kronisk prostatit
 • Godartad proliferation av prostatavävnad
 • Fördjupning till prostatit
 • Skick före eller efter operation på prostatakörteln
 • Låg kvalitet av spermier

Läkaren kan också ordinera läkemedlet för att förhindra patologi, såväl som brott som uppträder mot bakgrunden. Priset på ljus från prostatit Vitaprost forte varierar beroende på hur många bitar av suppositorier finns i ett paket. För 20 st. för 20 g kan du ge ca 1200 rubel, för 10 st. 10 mg - ca 950 rubel. Du kan köpa läkemedlet utan läkares recept, det passar varje man - bland kontraindikationerna finns inga sjukdomar listade, men om de undantag som vi skriver nedan.

Läkemedlets positiva egenskaper

Recensioner av ljus med prostatit Vitaprost kan visa för vanliga konsumenter att de kan lita på detta läkemedel. De hanterar helt och hållet alla de åtgärder som föreskrivs i anvisningen, lindra symtomen på sjukdomen på bara några dagar. Bland de positiva egenskaperna hos fonderna kan noteras:

 1. Normalisering av körtelvävnaden, utsöndring
 2. Toning av blåsans vävnader
 3. Förbättring av blodmikrocirkulationen
 4. Minskar risken för trombos
 5. Reduktion av smärtssyndrom
 6. Avlägsnande av inflammatoriska processer

Med regelbunden användning av läkemedlet normaliseras urinering, obehag i anuset försvinner, speciellt med avföring. eftersom Vitaprost är ett komplext ämne, förutom de vanliga egenskaperna för ljus har det antibakteriella och antiseptiska effekter. Om du väljer "Forte" -vyn kan du dessutom eliminera svullnaden och minska aggregeringen av blodplättar. För Plus-gruppen finns en ytterligare antimikrobiell effekt, som ger en särskild komponent - lomefloxacin. Det är ett antibiotikum av ett brett spektrum och klarar helt med gram-negativa parasiter.

Behandling av prostatit med Vitaprost-ljus kan vara effektiv om sjukdomen har en icke-infektiös natur. Förbättring av blodcirkulationen kommer att säkerställa mättnad av kroppen med syre och användbara ämnen, inflammatoriska vävnader börjar återställas. Tack vare den antiinflammatoriska effekten kommer prostatakörteln att minska och spermatogenesen kommer att normaliseras. När prostata börjar arbeta i föregående regim, stabiliserar erektilfunktionen också.

Dessutom stoppar läkemedlet spridningen av prostatavävnad, reducerar smärta och förhindrar organs överlappning av urinröret. Den frekventa önskan att gå på toaletten försvinner avbrytningen av strålen. Hastigheten av urinering ökar, urininkontinens elimineras.

Metod för applicering

Bruksanvisningen beskriver hur man korrekt använder rektala suppositorier. De har en torpedoform, vit med en gulaktig eller gräddespets, liten storlek. Läkemedlet administreras först efter tarmens tömning - naturligt eller med hjälp av en rengörande enema. Innan du tar in läkemedlet i ändtarmen, smörj alltid anuset med vaselin eller fettkräme. Med den skarpa änden trycks suppositoriet i anuset och försöker att inte skada den rektala slemhinnan. Du bör också veta följande:

 • Rektalt kan Vitaprost vara 1 gång per dag, ett ljus
 • Efter introduktionen är det nödvändigt att spendera omkring 30-40 minuter i vila
 • Ansökningsperiod - högst 10 dagar

Instruktioner för användning av suppositorier Vitaprost Forte prostatit är exakt samma som det beskrivna läkemedlet - endast ett suppositori om dagen, helst vid sänggåendet. För typen "Plus" är multipliciteten av administreringen densamma, men behandlingens varaktighet väljs strikt av den behandlande läkaren individuellt. I den bakre positionen håller du efter det rekommenderas inte mindre än en timme. Att använda ett läkemedel som är längre än den angivna tiden rekommenderas inte, eftersom biverkningar kan uppstå.

I allmänhet tolereras läkemedlet väl. Män som botade prostatit med det hjälpte bara positivt, även om vissa klagade över en lätt brinnande känsla. Andra skrev att ljuset hjälpte inte bara att avlägsna inflammation från prostatakörteln, men också löst från hemorrojder, reducerade klåda från närvaron och deras blödning.

Kontra

Trots det faktum att det inte finns några farliga ämnen i kompositionen för behandling av prostatit, har Vitaprost ett antal begränsningar. För det första är de kontraindicerade att använda kvinnor, för i kompositionen finns ett element som härrör från prostata körteln av nötkreatur. För det andra är det förbjudet att köpa ett läkemedel för minderåriga. För dem finns det säkrare medel. Även kontraindikationerna av suppositorier är:

 1. Överkänslighet mot komponenter
 2. Intolerans mot laktos och fruktos (närvarande i ljus som hjälpämnen)
 3. Prostata onkologi

Det är också oönskat att behandla dem med representanter för det starkare könet med neurologiska sjukdomar (epilepsi), sjukdomar i cirkulationssystemet (ateroskleros). Negativet kan vara belagt med deras förvärringar och komplikationer.

Biverkningar

Oavsett om du använder Vitaprost för att förebygga prostatit eller dess behandling, ska doseringen som läkaren ordinerat inte överskridas. För vanliga ljus kan den farligaste negativa effekten vara en brännande känsla i anus och en allergisk reaktion. För Forte är sidreaktionerna ungefär lika. För Vitaprost Plus är konsekvenserna av en överdosning mycket farligare, eftersom det finns ett antibiotikum i det.

Oftast kan det finnas illamående och kräkningar, en minskning av blodtrycket, utseendet av urtikaria på huden. Det kan också finnas en störning av hjärtritmen, yrsel, ökad ångest, ljuskänslighet. Allergiska reaktioner från "Plus" -arten är extremt sällsynta. Om något av dessa symptom uppstår, sluta ta medicinen och fråga läkaren om att ersätta den med en annan.

Interaktion med andra medel

Om du hittar på Internet om vittnesbörd om läkemedlet för prostatit Vitaprost Forte ser du att folk talar om dem bra. Men många människor varnar för att när man behandlar Vitaprost plus människor inte uppmärksamma det faktum att de är oönskade att kombinera med vissa läkemedel. Således ökar förmågan att späda blod från antikoagulantia mångfaldigt, toxiciteten för levern av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ökar. Både den första och den andra används ofta vid behandling av inflammation i prostata, så du bör vara försiktig.

Läkemedel som blockerar utsöndringen av prostatakörteln sänker utsöndringen av ämnen som kommer in i ljuset och skadar dem bara. Om du tar några mediciner, är det bättre att informera läkaren i förväg. Han kan helt enkelt ändra Vitaprost Plus på Fort, vilket skyddar patienten mot oönskade reaktioner. Till skillnad från droger får man kombinera användningen av suppositorier med prostata-massage, fysioterapiprocedurer.

Kundrecensioner

På specialiserade webbplatser och forum är det lätt att hitta information om vem och hur Vitaprost vann prostatit. Män skriver att den snabbaste effekten av behandlingen erhålls när man kombinerar en uppsättning åtgärder - droger, träningsbehandling, lämplig näring etc. Du kan hitta kommentarer där män skrev att de kände en liten brännande känsla efter introduktionen. Någon först behandlades med mindre effektiva läkemedel - på växtbasen men bytte till detta och kunde återhämta sig. Det noterades också att ljuset inte smälter under injektionen, hjälper till att bli av med smärta snabbare än analoger.

I recensionerna nämns att män behandlade med detta läkemedel inte bara prostatit, men också prostata adenom och hemorrojder. Även om de inte är föreskrivna i instruktionerna, tack vare deras handlingar kan ljus hantera både bildandet av hemorrojder och spridningen av vävnader.

Experter säger om Vitaprost är också positivt. Det är dock inte föreskrivet för alla. försök alltid att bota sjukdomen med minimala konsekvenser för patientens kropp. Omedelbart utse det kan, om en man behöver rätta till spermogramdata, tk. suppositorium påverkar positivt reproduktiv funktion.

Expertens synpunkter på drogen kan ses i videorecensionerna nedan. Att öva dermatovenereologen Makarchuk Vyacheslav Vasilyevich kommer att berätta hur effektiv medicinen är, huruvida den är lämplig för förebyggande av prostatit och kommer att svara på många andra frågor.

Analoger av Vitaprost

Direkt direkta analoger av läkemedlet från prostatit Vitaprost kan endast kallas 2 droger - Samprost och Uroprost. Liknande aktiviteter har andra suppositorier, men deras komposition kommer att vara helt annorlunda. Tänk på dessa läkemedel:

 • Superlymph. Rektala suppositorier, vars huvudkomponent är superlymph - en kombination av naturliga peptider och cytokiner. Förknippas med gruppen immunmodulatorer, minska inflammatoriska fenomen och förstöra patogena mikroorganismer. Används endast för infektiös artsprostat. För behandling och förebyggande behandling kan du applicera 1 ljus en gång om dagen
 • Prostatilen. Liksom den lösning som beskrivs i artikeln innehåller den ett extrakt av en hemlighet från nötkreaturs prostata. Det frigörs i form av en lösning och suppositorier, är inte lämplig för att bli av med en förvärmning av sjukdomen. Intramuskulärt administrerad 1 gång per dag, kan rektalta suppositorier administreras 2 gånger - på morgonen och på kvällen. Efter det sista krävs det att ligga ner ungefär en halvtimme. Kontraindikationer inkluderar endast individuell intolerans av komponenter
 • Afala. Tabletter för resorption, som har antiinflammatoriska och diuretiska effekter. Lämplig för att bli av med både akut och kronisk prostatit. Pillerna tas oralt för 2 st. Hålls till fullständig upplösning. Ta inte det medan du äter, 2 gånger om dagen. Den rekommenderade varaktigheten av behandlingen är 4 månader
 • Samprost. Det är en lösning för intramuskulär injektion, vars huvudkomponent är prostataxtraktet av tjurar som når puberteten. Det kan lindra även av den startade prostatit, dess komplikationer. Injektioner bör vara önskvärda dagligen i 5-10 dagar. Kontraindikationer för att ta, förutom överkänslighet mot ingredienserna, finns det ingen
 • Uroprost. Rektala suppositorier med samma sammansättning som i Vitaprost. Reglera prostata och blåsans aktivitet, lindra symtomen på prostatit. De är säkra för hälsa, endast vissa kan orsaka allergiska reaktioner. Fall av överdoser noteras inte heller. Använd rekommenderas för 1 ljus om dagen

Förutom traditionell behandling kan en man lägga till traditionell medicin. Dekoktioner av örter har inte mindre stark effekt än tabletter. Men innan du använder sådana mediciner är det bättre att konsultera en läkare i förväg.

Vitaprost ljus: bruksanvisningar

Läkemedlet Vitaprost är ett läkemedel som innehåller naturliga komponenter. Vitaprost ordineras i urologi och andrologi för behandling och förebyggande av prostatiska sjukdomar hos män.

Formulering och beredningens sammansättning

Läkemedlet är tillgängligt i form av tabletter för oral administrering och suppositorier för rektal administrering.

Suppositorier, beroende på mängden av den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i stearinljuset, är uppdelade i Vitaprost, Vitaprost forte och Vitaprost Plus. Ljus packas i 5 stycken i cellerna i en kartong. Preparatet är en fast substans i avlång form av vit eller gulaktig färg.

Ett stearinljus av preparatet innehåller 50 mg av den huvudsakliga aktiva beståndsdelen - extraktet av prostata och hjälpämnet vitessol. Candle vitaprost forte innehåller 100 mg prostataextrakt och suppositorium Vitaprost Plus innehåller i sin sammansättning 400 mg av den aktiva strömkomponenten och lomefloxacin hydrochloride.

Farmakologiska egenskaper hos läkemedlet

Suppositorier Vitaprost är avsedda för introduktion i ändtarmen. Aktiva aktiva ingredienser i läkemedlet förbättrar blodcirkulationen i prostatakörteln hos män, vilket hjälper till att eliminera stillastående processer, underlätta urinering, lindra inflammation.

Vitaprost-forte suppositorier bidrar till att minska blodplättsaggregeringen, vilket är att förebygga trombos i prostata. Under påverkan av drogen hos män elimineras ödem i prostatakörteln, obehagliga symtom som känslan av en främmande kropp i perinealområdet och frekvent smärtsam urineringskort.

Framställningen Vitaprost Plus är en omfattande läkemedel som förutom dess huvudsakliga terapeutiska egenskaper har en stark antimikrobiella och antiseptiska effekter på prostatan, på grund införlivad i en gnista lomefloxacin - ett brett spektrum antibiotikum. Suppositorier Vitaprost Plus är mycket effektiva mot gram-negativa aeroba mikroorganismer. Streptokocker, stafylokocker, ureplazmy, klamydia är resistenta mot de aktiva komponenterna i suppositoriet.

Extraktet av prostata som ingår i varje ljus har en uttalad anti-edematös och smärtstillande egenskap. Under inverkan av detta extrakt normaliserar utsöndringen av prostata, blåsans arbete, vilket bidrar till att eliminera smärta vid urinering och påskynda urinsöndring.

Indikationer för användning

Suppositorier Vitaprost är ordinerat till män rektalt i syfte att behandla och förebygga följande patologier:

 • Känsla av ofullständig tömning av blåsan, frekvent uppmaning att urinera;
 • Erektil dysfunktion som en del av komplex terapi;
 • Försämring av spermiernas kvalitet;
 • Inflammation av prostatakörteln av kronisk kurs;
 • Godartad neoplasma av prostata;
 • För att förhindra urinproblem mot bakgrund av de överförda urologiska operationerna.
 • Behandling av urininkontinens som en del av komplex terapi;
 • Akut prostatit.

Kontraindikationer för användning

Vitaprost suppositorier är inte föreskrivna för behandling av prostata sjukdomar i närvaro av sådana tillstånd i patienten:

 • Individuell intolerans mot någon del av läkemedlet;
 • Ålder till 18 år;
 • Maligna neoplasmer av prostata;
 • epilepsi;
 • Atherosclerosis.

Dosering och administrering

Suppositorier Vitaprost kan endast användas enligt instruktioner från en läkare. Dosen och behandlingens varaktighet naturligtvis bestäms av läkaren beroende på ett antal fakta: orsakerna till den inflammatoriska processen av prostata, svårighetsgraden av den patologiska processen, förekomsten av komplikationer, patientens ålder, individuell tolerans, närvaron av åtföljande sjukdomar i det urogenitala systemet, och andra.

Enligt instruktionerna för preparatet, föreskriver suppositorier Vitaprost för patienter en gång dagligen ett ljus per natt. Innan läkemedlet introduceras i endotarmen är det nödvändigt att tömma tarmarna, om det inte kan ske självständigt, görs en rengörande emalj till patienten. Varaktigheten av behandlingen är minst 7-10 dagar.

Vitaprost forte suppositorier ordineras till patienter 1 gång per dag i rektum efter avföring. Behandlingsförloppet är 10-14 dagar, beroende på svårighetsgraden av den patologiska processen.

Suppositorier Vitaprost Plus enligt instruktionerna är föreskrivna för patienter 1 gång per dag efter tarmrörelsen rektalt. Efter att ljuset är administrerat rekommenderas patienten att stanna i sängen i minst 1 timme. Varaktigheten av behandlingen med denna medicinering bestäms av läkaren i en strikt individuell ordning.

Biverkningar

Vitaprost-suppositorier tolereras väl av patienterna när de används korrekt enligt instruktionerna. I vissa fall observerades följande biverkningar vid användning av Vitaprost Plus-suppositorier hos patienter på grund av verkan av antibiotikumet lomefloxacin:

 • Nässelfeber på huden;
 • Klåda och hyperemi i huden;
 • fotosensitivitet;
 • Ökning av levertransaminaser;
 • dysbacteriosis;
 • Avföring
 • lymfadenopati;
 • Irritabilitet och ångest.

En överdos av läkemedlet

Om den rekommenderade dosen i instruktionerna överskrids, observerades följande symtom på överdosering hos patienter med Vitaprost Plus-suppositorier:

 • konvulsioner;
 • Tremor av lemmar;
 • illamående;
 • diarré;
 • Smärta i buken och tarmarna;
 • Överkänslighet mot ljus.

Om sådana symptom uppstår, sluta behandlingen omedelbart och kontakta en läkare.

Interaktion av läkemedlet med andra droger

Med samtidig användning av Vitaprost-suppositorier med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ökar risken för biverkningar dramatiskt.

Parallellt med användningen av Vitaprost antikoagulant suppositorier ökar risken för inre blödning.

Den terapeutiska effekten av suppositorier Vitaprost förbättras med samtidig användning av Vitaprost-tabletter.

Särskilda instruktioner

Behandlings suppositorier Vitaprost utföras i samband med andra terapier, exempelvis prostatamassage, sjukgymnastik förfaranden. Stearinljus kan användas samtidigt med njurteor eller andra örter som förbättrar blodtillförseln till prostata och lindrar inflammation.

Patienter med nedsatt lever- eller njurfunktion behöver inte dosjustering av Vitaprost i form av suppositorier, och behandlingen bör utföras under överinseende av en läkare.

Detta läkemedel hämmar inte centrala nervsystemet, så det kan användas för att behandla bilförare.

Analoger av Vitaprost-ljus

Analoger av Vitaprost-ljus, liknande i deras terapeutiska effekt, är följande droger:

 • Tinktur av den röda roten;
 • Afala - tabletter för resorption;
 • Prostanorm - tabletter för oral användning;
 • Renel är ett homeopatiskt medel.
 • Kanefron N.

Villkor för dosering och lagring av läkemedlet

Vitaprost-suppositorier ges ut på apotek utan receptbelagda läkare. Läkemedlet ska förvaras i kylskåp från barn. Hållbarhetstid är 2 år från produktionsdatum.

Ljus Vitaprost pris

Den genomsnittliga kostnaden för Vitaprost i form av suppositorier i apotek i Moskva är 790-800 rubel.

Ljus från prostatit "Vitaprost"

Lös dessa problem, bota kronisk prostatit och förhindra dess återkomst Vitaprostmedicinskt preparat, framställt i form av tabletter och suppositorier (suppositorier) är kapabelt. Vi beskriver de senare i vår artikel.

Beskrivning och sammansättning av läkemedlet

Vitaprost innehåller extrakt av prostata av stor boskap (Samprost).

Stearinljus Vitaprost det finns flera typer, var och en innehåller en annan mängd av den huvudsakliga aktiva beståndsdelen:

 1. innehåller 50 mg Samprost. Som konstituens används witepsol - rektalt suppositorium bas tillverkad av en naturlig blandning av triglycerider av mättade fettsyror.
 2. Stearinljus Vitaprost Forte har en förbättrad effekt. Detta uppnås genom att öka mängden extrakt av prostata tjurar i preparatet två gånger (100 mg).
 3. Vitaprost Plus är en kombinerad förberedelse. Förutom 100 mg av huvudkomponenten (Samprst) innehåller den ett antibiotikum, lomefloxacinhydroklorid.

Var och en av ovanstående typer av suppositorier Vitaprost är torpedoformad. Stearinljus kan vara vit eller ljus krämfärg med en svagt gråaktig kant.

Egenskaper av Vitaprost

Vitaprost selektivt verkar på prostata, normalisera sitt arbete. Minskar storleken på inflammerad körtel på grund av en minskning av graden av ödem och leukocytinfiltrering. Normalt kommer sekretoriska funktionen hos prostata, processen för urinering normaliseras, och gradvis återställs möjligheten att slutföra erektion.

Vitaprost förbättrar spermatogenesen, återställer och upprätthåller tonen av väggarna i urinblåsan, normaliserar blodflödet manliga bäckenet och fungerar som förebyggande av trombos i kärlen i prostatakörteln.

Indikationer och egenskaper hos ansökan

Vitaprost-suppositorier rekommenderas för behandling av kroniska former av prostatit.

Stearinljuset injiceras rektalt en gång om dagen. Före proceduren är det nödvändigt att tömma tarmarna - Det kan vara en spontan avföring eller ett rensningsema.

Suppositoriet administreras i den bakre positionen. Patienten bör ligga på sin sida och slappna av. Efter införandet av ett ljus kan du inte gå ur sängen i cirka 30 minuter.

Behandlingskurs beror på patientens tillstånd, men det rekommenderas att använda läkemedlet i minst 10 dagar.

När och vilka former av Vitaprost som föreskrivs

Vitaprost-ljus är som tidigare nämnts av flera typer. Dessa läkemedel har vissa skillnader i kompositionen, och därför kommer deras verkan också att vara annorlunda:

 • Vitaprost är förskrivet vid behandling av kronisk prostatit av den bakteriella naturen före eller postoperativ period;
 • Vitaprost Forte kan också användas vid behandling av kronisk prostatit, inte orsakad av patogena mikroorganismer. Dessutom är det ofta ingår i den kombinerade terapin med benign prostatahyperplasi karaktär, med periodisk behandling okontrollerad (obligatoriskt, Urge) urininkontinens. Dessa suppositorier kan ibland användas vid behandling av blåsans hyperaktivitet hos menopausala kvinnor;
 • Vitaprost Plus är effektivt vid behandling av akut prostatit och kronisk bakteriell prostatit, tillsammans med andra inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala systemet mannen.

Biverkningar och kontraindikationer

Varje förpackning med rektala suppositorier Vitaprost levereras med en detaljerad instruktion, vilket indikerar möjligheten att utveckla allergiska reaktioner med intolerans mot en av komponenterna i detta läkemedel. Men hittills har det inte förekommit några fall av biverkningar med användningen av läkemedlet.

kontraindikation till användning av suppositorier Vitaprost är 18 års ålder. För att den mänskliga skeletten vid denna tid fortfarande utvecklas.

Med viss försiktighet användningen av suppositorier bör närmas av patienter som lider av sjukdomar i centrala nervsystemet med ett epileptiskt symptom.

Vitaprost ljus och alkohol

Det finns ingen direkt interaktion mellan drogen och alkoholen. Men i behandlingen av prostatit Det är bättre att inte dricka alkohol. För det första beror detta på alkoholens negativa påverkan på kroppen som helhet.

Om under en behandling kommer en man att använda en liten dryck som innehåller alkohol, då kommer inte något hemskt att hända. Men behandlingen blir mer effektiv och återhämtning - snarast om du helt överge sådana libationer.

Överdosering och läkemedelsinteraktioner

Under kliniska prövningar det fanns ingen interaktion eller inkompatibilitet rektala suppositorier Vitaprost med andra droger. Fall av överdosering beskrivs inte.

Kostnad och analoger av beredningen

Vitaprost är ett mycket effektivt läkemedel, men kostnaden för vissa män verkar för hög. Priset på Vitaprost ljus är ca 1000 rubel, Vitaprost Forte är ca 1300 rubel och Vitaprost Plus är 1500 rubel. Därför försöker många att hitta läkemedel med liknande effekt men mer överkomliga. Apotekskedjor kan erbjuda en mängd olika droger från prostatit, men Det rekommenderas inte att välja analoger själv.

Bland drogerna som kan ersätta Vitaprost det är möjligt att isolera djurmedicin (innehållande ett extrakt av prostata från tjurar). Fulla analoger kan ringas:

 • Vitaprost Forte och Vitaprost Plus, Vitaprost-tabletter. Deras komposition har redan beskrivits ovan;
 • Ljusstakar av Uroprost har en liknande sammansättning, verkan och metod för applicering på Vitaprost;
 • Prostatilen - vitt pulver (lyofilizat). Preparat görs av preparatet för intramuskulära injektioner;
 • rektala suppositorier Prostatilen;
 • Raveron - lyofilizat för beredning av injektionslösningar.

Ersätt Vitaprost kan också beredningar med andra aktiva beståndsdelar av vegetabiliskt ursprung:

 1. Afalah - tabletter för resorption.
 2. Prostanorm är en örtberedning. Producerad i form av tabletter och flytande extrakt.
 3. Tabletter Prostagerb N.
 4. Renel - tabletter på växtbasen för resorption.
 5. Solidify compositum C - injektionsvätska, lösning.
 6. Förenklad Uno - kapslar för oral administrering.
 7. Prostopinum - suppositorier rektal.

Denna lista kan fortsättas med andra homeopatiska läkemedel avsedda för behandling av olika typer av prostatit, prostatahyperplasi och normalisering av hela urogenitala systemet.

Åsikter om Vitaprost-ljusen

Vitaprost - mycket effektivt läkemedel för behandling av kronisk prostatit. Detta bekräftas av återkoppling av patienter och läkare, liksom resultaten av olika kliniska resultat.

Många män noterar att användningen av ljus Vitaprost Det gör att du kan bli av med prostatit snabbare, än behandling av denna sjukdom med andra droger. Lättnad av tillståndet kommer efter första användningen, och efter några dagar försvinnandet av obehagliga symptom på prostatit.

Läkare som använder Vitaprost i sin praktik noterade att patienter inte bara blev av med inflammation i prostata. Efter ett tag Sexuell funktion återställdes och spermkvaliteten förbättrades signifikant.

En förklaring till detta har hittats i många kliniska prövningar. Saken är att enzymer, erhållna från nötkreaturs prostata, har en positiv effekt på prostatakörteln. Alla funktioner återställs, vilket leder till en förbättring av erektion och restaurering av libido. Med hjälp av Vitaprost är det möjligt att bli av med manlig infertilitet, som orsakades av kronisk prostatit.

Vitaprost

Beskrivningen är aktuell på 19/12/2014

 • Latinska namn: Vitaprost
 • ATX-kod: G04BX
 • Aktiv beståndsdel: Extrakt av prostata (prostataxtrakt)
 • producent: NIZHFARM, OJSC (Ryssland)

struktur

1 suppositorium innehåller 50 mg extrakt av prostata.
Ytterligare ämnen: hårt fett för att få ett ljus som väger 1,25 gram.

1 tablett av läkemedlet innehåller 100 mg extrakt av prostata.

Ytterligare ämnen: kalciumstearatmonohydrat, laktosmonohydrat, krospovidon, sackaros, mikrokristallin cellulosa.

Skallkomponenter: trietylcitrat, av akryl, talk, natriumlaurylsulfat, titandioxid, kolloidal kiseldioxid, natriumvätekarbonat, indigokarmin.

Typ av problem

Rektala suppositorier är vanligtvis torpedoformade, vita eller vitbruna i färg.

Fem sådana ljus i ett konturförpackning; 1 eller 2 sådana paket i ett pappersark.

Vitaprost, belagda tabletter, har en bikonvex form, en blå färg med fläckar.

Tio sådana tabletter i ett konturerat paket; 1,2 eller 3 sådana förpackningar i ett pappersförpackning.

Farmakologisk aktivitet

Ljus Vitaprost från prostatit har antiinflammatorisk och prostatotropic handling.

Farmakodynamik och farmakokinetik

farmakodynamik

Drogen har Organotropona åtgärd, är aktiv mot prostata (prostatakörteln). Minskar graden av ödem, infiltration av leukocyter prostata leder till normal sekretorisk funktion av epitelceller, ökar antalet korn av lecitin hemliga acini, ökar muskeltonus av blåsväggen. Minskar trombbildning, förbättrar mikrocirkulationen i vävnaderna i prostata, har trombocytaggregationshämmande aktivitet, hämmar utseendet av venös trombos i prostata.

Resultaten av studierna visar att dessa suppositorier med prostatit sänker volymen av prostata vävnad, svårighetsgraden av irriterande symtom och obstruktion vid godartad prostatahyperplasi.

Användningen av detta läkemedel minskar sannolikheten för förvärring av kronisk prostatit och förändrar inte indexen för blod och urintester.

Drogen normaliserar egenskaperna hos ejakulat och prostatakörtel. Minskar svårighetsgraden av smärta och graden av obehag som orsakas av kronisk prostatit, eliminerar fenomen dysuri, stimulerar den copulatoriska funktionen.

farmakokinetik

Det finns inga data om läkemedlets farmakokinetik.

Indikationer för användning

Förebyggande av exacerbationer kronisk icke-bakteriell prostatit (indikation för tabletter).

Före och efter operation på prostata.

Kontra

Biverkningar

Instruktioner för Vitaprost (Metod och Dosering)

Instruktioner på tabletter föreskriver att de ska tas in i en åt gången två gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen med godartad prostatahyperplasi - inte mindre än en månad vid kronisk inflammation i prostata - inte mindre än två veckor

För att förhindra förekomsten av exacerbationer kronisk inflammation i prostata (prostatit) utse 1 tablett två gånger om dagen under 30 dagar. Det är nödvändigt att genomföra 1-2 sådana behandlingskurser per år.

Stearinlys Vitaprost instruktioner för användning möjliggör efter en tarmrörelse eller enema ett ljus en gång om dagen. Efter att ljuset införts ska patienten hållas i ett horisontellt läge i upp till 40 minuter.

Varaktigheten av behandling med ljus ska inte vara mindre än 10 dagar.

överdos

Det finns för närvarande inga rapporter om överdosfall.

interaktion

Funktionerna i interaktion med andra droger har inte studerats.

Försäljningsvillkor

Läkemedlet kan köpas utan recept.

Förvaringsförhållanden

Förvaras borta från barn.

Förvara på ett mörkt torrt ställe vid en temperatur på upp till 20 grader.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Läkemedlet kan rekommenderas som en komponent i polyterapi kronisk prostatit hos människor i alla åldrar (inklusive när de kombineras med godartad prostatahyperplasi) och för rehabilitering av patienter som har lidit akut prostatit.

terapi kronisk prostatit och pre- och postoperativ förberedelse för interventioner på prostatan bör vara heltäckande och, tillsammans med användning av piller med ett extrakt av prostata inkluderar andra grupper av läkemedel och icke-drogterapier.

Studier av effekten av läkemedlet på spermatogenes hos patienter med infertilitet som uppstod i bakgrunden kronisk inflammation i prostata, tillåtas fixa den positiva effekten av detta läkemedel på denna process. Ljus kan rekommenderas till patienter med sekretorisk toxisk infertilitet, verkade mot bakgrunden kronisk prostatit.

Vitaprost-analoger

Analoger av suppositorier och tabletter innehållande prostataxtraktet: Vitaprost Plus Gentos, Vitaprost Forte Kanefron H Lespefril, Tribestan, Urokran, cystit Aurina.

Recensioner om Vitaprost

Recensioner av Vitaprost-ljus, samt recensioner om Vitaprost-tabletter kvar av patienter som lider av kronisk prostatit, skapa ett positivt intryck av drogen. Rapporter av biverkningar är extremt sällsynta.

Vitaprost och Vitaprost Plus

Vitaprost Plus, till skillnad från Vitaprost, innehåller Lomefloxacin som ett antibiotikum. Denna komposition är mer lämplig för behandling bakteriell kronisk prostatit. Den sista av dessa läkemedel är avsedd för behandling icke-bakteriell prostatit.

Vitaprost och Vitaprost Forte

Vitaprost Forte innehåller dubbelt så mycket aktiv substans som Vitaprost. Det kan rekommenderas av den behandlande läkaren om han inte anser att effekten av den senare är tillräcklig.

Vitaprost pris, var att köpa

I Ryssland Vitaprost №20 tabletter priset är cirka 775-880 rubel, och priset på ljus Vitaprost №10 - 625-781 rubel. I Ukraina kostar dessa piller och ljus 204 respektive 315 hryvnia.

Stearinljus från prostatit Vitaprost

Kronisk prostatit påverkar ungefär 40-70% av företrädare för den starka hälften av mänskligheten, och att bota denna sjukdom, som många lider av ett illamående, använder ljus från prostatit Vitaprost. Förutom banal ångest (brännande, frekventa önskningar), leder prostatit också till en kränkning av erektilfunktionen. Därför idag är droger som främjar restaureringen av hanehälsan ganska populära.

Varför Vitaprost

Rektala suppositorier Vitaprost skiljer sig positivt från liknande läkemedel med sin naturliga sammansättning. De används ofta i terapin av prostatit.

Den naturliga sammansättningen av läkemedlet innebär att den är billig. Många studier har visat att varje organ hos en person eller djur producerar egna substanser som positivt kan påverka sitt arbete. Därför har extrakt från prostata av tjurar en tendens till prostata hos människor, vilket har en utmärkt effekt vid behandling av prostatit.

På marknaden för farmakologi lämnar utmärkta recensioner Vitaprost-ljuset i företaget "Stada".

 • De visar utmärkta resultat, aktiverar cirkulationen och hjälper till att minska trombos, signifikant minska smärta och obehag.
 • Dessutom har Vitaprost ett utmärkt inflytande på prostatens utsöndring, påverkar blåsans muskulatur och därmed normaliserar urinering.
 • Leptin, som finns i det intercellulära utrymmet, ökar och accelererar regenereringsfunktionen.
 • Tack vare Vitaprost reduceras prostatakörteln till normal storlek och den copulativa funktionen förbättras.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Pharmacology of Vitaprost

Vitaprost tillhör läkemedel som tillåter att återställa erektilbalansen hos en man.

Dess formel innehåller bara naturliga element som ger behandling för körteln i någon av dess sjukdomar och ett antal negativa konsekvenser. Det kan endast användas enligt instruktioner från en läkare.

Den aktiva substansen i läkemedlet är samprost substans (extraktion av prostata).

Formen av läkemedlet är olika:

 1. Tabletter (50, 100 mg). En medicin som löser upp i tarmhålan. Basen är ett pulver som erhålls från storkreatursprostataceller. Ytterligare komponenter är kalciumstearat (Ca (C17H35COO)2), laktos (C12H22O11), krospovidon, cellulosa, sackaros.
 2. Suppositorier (för rektal administrering). Förutom det ursprungliga namnet Vitaprost finns "Vitaprost-forte" och "Vitaprost-plus". Det är ett torpedoformat ljus med ett innehåll av aktiv substans av 50 mg - Vitaprost, 100 mg - Vitaprost-forte. Dessutom ingick Witepsol.

Vitaprost i någon form visar en utmärkt effekt på prostata:

 • aktiverar mikrocirkulationen;
 • reducerar risken för trombos och blodplättens trombocytopeni;
 • minskar infiltreringen av körtelvävnaderna.

Vitaprostbehandling är effektiv i 97%.

När och vilka former av Vitaprost som föreskrivs

Som nämnts används detta läkemedel vid behandling av inflammation hos det manliga organet. Vitaprost i form av tabletter ordineras inte bara för inflammation i prostata, men också för utvidgning och prostata adenom.

Formen av läkemedlet och behandlingen kan endast ordineras av en läkare, eftersom vissa sjukdomar i körteln kan vara smittsamma, och man får inte slåss dem ensam.

Förutom den terapeutiska effekten på prostata, kan Vitaprost helt ersätta kateteriseringen, så det ordineras för upprörd urinering.

När och vilken form är ordinerad?

 • kronisk (långvarig) prostatit;
 • radikal behandling av prostata (före och efter operation)
 • förebyggande av inflammation.

Vitaprost tabletter kommer att vara effektiva när de behandlas:

 • icke-bakteriell långvarig prostatit;
 • genom kirurgisk ingrepp (före och efter operation)
 • hyperplasi (utvidgning) av prostata av godartat ursprung.

Drick tabletter också som en förebyggande åtgärd.

Vitaprost-Forte ordineras om patienten:

 • prostatit i kronisk form;
 • en ökning (tumör) av godartat ursprung;
 • före och efter operation
 • urininkontinens
 • blåsans hyperaktivitet (frekvent urinering).

Vitaprost-plus används för:

 • akut och långvarig inflammation i prostata av ett infektiöst ursprung
 • förberedelse för operationen och första gången efter det.

Biverkningar och kontraindikationer

Vanligtvis är Vitaprost behandling inte föreskriven för patienter under 18 år. Dessutom ska det tas försiktigt om patienten har:

 • cirkulatorisk encefalopati;
 • epilepsi;
 • problem med centrala nervsystemet orsakad av epileptisk status.

Absolut kontraindikation för användning är den individuella intoleransen av samprost och sårbarhet för ytterligare delar av läkemedlet.

Vid överdosering kan det finnas konsekvenser som:

 • psykos;
 • bedrägeri, syn, hörsel;
 • anfallssyndrom;
 • tremor (darrningar av lemmar);
 • ökad känslighet för ljus;
 • stupor.

Liknande fenomen indikerar att behandlingen ska stoppas och rådfråga en läkare.

 • allergi (klåda, urtikaria, erytem, ​​ljuskänslighet);
 • ångest, känslomässig obalans, yrsel
 • dysbios, ökad aktivitet av transaminas (speciella enzymer);
 • inre blödning, reducerade blodplättar, lymfadenopati (förstorade lymfkörtlar);
 • arytmi, tryckreduktion, myokardiopati (myokardiell patologi).

Vad de säger om Vitaprost

Naturligtvis kan användningen av läkemedlet ha olika effekter på människokroppen. Vilken typ av recensioner lämnar dem som tog behandlingen med Vitaprost.

Efter att ha använt läkemedlet ändrade han sin skeptiska inställning för att godkänna. På tredje dagen märkte jag en minskning av smärtan i ljummen och urinering upphörde med smärtsamma känslor. Jag kände mig som en man (i sexuell bemärkelse) om 10 dagar. Vitaprost anser att behandlingen är ganska effektiv, och negativ feedback på nätverket rekommenderar att "filtrera".

Nöjda med läkemedlets effekt, varade behandlingen en månad. Efter det kunde jag återvända till mitt gamla liv, gå in för sport. Extremt tacksam för utvecklarna.

Han tog drogen de senaste två åren, inget dåligt kan inte säga om honom. Uttrycker uppriktig tacksamhet till den läkare som utsåg Vitaprost.

Efter behandling kände Vitaprost som en annan person. Kan aktivt delta i sport och spendera mer tid med sin fru.

Dmitry, 42 år gammal.

Han sammanfogar positiva kommentarer om Vitaprost och försäkrar att även om behandlingen med ljus är ganska obehaglig, men hjälpte honom att återhämta sig.

Tydligen är recensionerna mest positiva, trots att proceduren är obehaglig och att biverkningar finns.

Som experter säger, förekommer prostatit inte på en dag, så om du vill vara frisk - var tålamod och ta Vitaprost.

Tidigare Artikel

Yarsagumba Forte för styrka