Huvud
Massage

Ljus med propolis från prostatit: applicering, användningsregler och behandlingsregimer för biodlingsprodukter

Propolis är ett ämne som frigörs av bin, vilket är ett botemedel mot ett antal sjukdomar, vilket ger en analgetisk, antimikrobiell, antiallergisk effekt.

På grundval av detta har många läkemedel bildats i form av salvor, infusioner och suppositorier.

Ljus med propolis från prostatit är en av de välkända och effektiva behandlingsmetoderna, denna form av behandling är smärtfri och effektiv och kan vara ett alternativ eller komplement till medicinsk behandling.

En betydande effektivitetsnivå beror på produktens naturlighet: Stearinljus med propolis orsakar ingen skada på kroppen och har inga biverkningar, förutom i sällsynta fall då allergiska reaktioner uppträder.

Många patienter är intresserade av att använda suppositorier med propolis för prostatit.

Läkemedlet har en kraftfull antimikrobiell effekt, som har ett antal positiva och effektiva aspekter vid behandling av prostatit:

 • Eliminerar bakterier som framkallar utvecklingen av prostatit.
 • Det är en kraftfull bedövning.
 • Stärker den övergripande immuniteten, vilket påverkar accelerationen av återhämtningen.
 • Accelererar regenerering av celler.
 • Avlägsnar inflammation.
 • Visar toxiner.

Läkare rekommenderar användning av ljus med propolis från prostatit kurser för att förhindra även de som inte har någon sjukdom, eftersom denna substans förbättrar immunförsvaret, ökar uthållighet och hjälper till att förhindra prostatit och många andra krämpor.

Trots propolisens ofarlighet är det nödvändigt att genomgå undersökning och samråd med urologen innan de används för behandling av prostatit.

Effektiviteten av behandling med propolis-suppositorier kan minskas avsevärt om de missbrukas.

För att få en effektiv terapeutisk effekt är det viktigt att följa reglerna för användning av ljus:

 • Stör inte inloppet och dosen som föreskrivs av en läkare.
 • Stearinljuset ska föras in stående eller ligga på sidan.
 • Att komma in i ett ljus bör vara försiktigt, men inte för långsamt, eftersom det har smältegenskapen. Buttocks är uppfödda med ena handen, den andra injiceras.
 • För att säkerställa att ljuset inte smälter snabbt, omedelbart före användning, rekommenderas att kyla händerna med kallt vatten eller hålla isen i dem.
 • Håll ljus i kylskåpet.
 • Efter införandet av suppositoriet är det nödvändigt att ligga ner i ca 20 minuter och undvika att besöka toaletten.
 • Denna procedur rekommenderas att utföras strax före sänggåendet.

Förutom propolis, i den komplexa behandlingen av prostatit, har andra biodlingsprodukter också visat sig själva. Ofta används kapslar med Perga-pollen, som extraheras från bikakan, är detta ämne ett effektivt verktyg för smärta vid urinprocessen.

För att minska smärtsamma känslor och återgå prostata till dess normala tillstånd används också ett avkok av avlidna, icke överlevande bin, som kallas en underjordisk yta.

Schemat för komplex behandling av prostatit med biodlingsprodukter väljs av en läkare individuellt och kan ha flera alternativ:

 • Genomfört en kurs av behandling med hjälp av stolpiller, som administreras 2 gånger per dag, tillsammans med användning propolis honung och vitamin E. Kursen äger rum inom 20 dagar, sedan ta en paus för en och en halv månad.
 • Om förutom prostatit finns andra patologier, administreras antibakteriell terapi av riktad åtgärd och propolisstearin, som administreras på morgonen och på kvällen. Kursen hålls i 20 dagar, sedan en paus i 2 månader.
 • Ett annat effektivt system är växling av ljus med propolis och metronidazol, varefter ljus baserade på bi soppa används för en månad.

Effektiviteten av användningen av suppositorier bekräftas av positiva recensioner av patienter som har behandlats. Många recensioner tyder på att användning av propolisbaserade suppositorier härdar inte bara prostatit och alla dess symptom, men förbättrar också det allmänna tillståndet av immunitet.

Det är viktigt att notera att propolisljus inte behöver köpas på apotek, de kan förberedas på egen hand. Det finns flera vanliga recept där, förutom propolis, används hjälpämnen som kakaosmör, getfett, royal gelé och många andra.

Propolisstearin från prostatit: färdiga suppositorier och recept för hemlagning

Som redan känt kan man för att bekämpa sjukdomen propolis ljus från prostatit köpas på apoteket, och du kan göra det själv i hemmet.

Det finns mycket information om hur man får propolisljus från prostatit.

I synnerhet finns det många videor där specialister eller patienter som har behandlats med denna metod förklarar i detalj recepten för att laga mat hemma med propolisljus.

Det finns flera populära recept:

 • Recept 1: För detta recept behöver du 45 gram propolis, 250 gram kakaosmör och alkohol. Propolis ska krossas, häll sedan alkohol och insistera på en mörk plats i ungefär en vecka, medan blandningen skakas från tid till annan. Fältet för vilket lösningen ska kokas, indunstar alkoholen och blandas med försmält olja. Efter att ha erhållit en homogen massa bildas 10 ljus och inlindas i papper, de avlägsnas i kylskåpet.
 • Recept 2: För detta recept behöver du 200 gram lanolin, 50 gram propolis och bivax i lika delar. Vid smältning på ett vattenbad lanolin, tillsätt propolis och vax, tidigare strimlad. Efter kylning bildas 10 suppositorier och rengörs i kylskåpet, inslagna i papper.

Ett ljus som görs hemma borde ha en diameter av högst 1 cm, och längden får inte överstiga 6 cm. För att göra det lättare, bör formen ha en spetsig ände. Tillverkade ljus förvaras endast i kylskåp.

Metoden för hällning är att i ett vattenbad i en behållare av porslin smälter glycerin, gelatin och vatten i erforderliga proportioner, ofta 5: 1: 2. Sedan, efter kylning, tillsätts propolis till den framställda blandningen, varefter allt hälls i förberedda former och lämnas för att kyla.

Metoden för direkt administrering utförs genom införande av flytande propolis i rektalområdet. Propolis upphettas, och därefter därtill sättes mandelolja, allt detta efter kylning absorberas i den nållösa sprutan sätts på sprutan och katetern in i ändtarmen.

Förberedda suppositorier baserade på propolis från prostatit kan köpas på apoteket. Det finns ett stort antal alternativ för färdiga ljus, vars pris varierar beroende på tillverkaren.

Propolis av DN. Detta ljus, som innehåller propolis, lanolin och kakaosmör. Dessa ljus används för att behandla prostatit, prostata adenom och hyperplasi och läkemedlet rekommenderas att användas efter operation i bäckenorganen. Ljus ska injiceras i rektum i 10 dagar 3 gånger om dagen. Medelpriset på apotek är 170-250 rubel per förpackning, som innehåller 6 ljus.

Hemo-Pro. Detta läkemedel används vid behandling av prostatit och olika gynekologiska sjukdomar. Den innehåller havtornolja, propolis, terapeutisk lera av Tambukansky-sjön, kakaosmör, St John's wort, comfrey. Läkemedlet har smärtstillande, antifungal, regenererande effekt. Det rekommenderas att applicera ljus strax före sänggåendet, så djupt som möjligt i rektumområdet, inom en månad. Den genomsnittliga kostnaden på apotek är 300-380 rubel per förpackning med 10 ljus.

Prostopin. Detta är beredningen av tillverkaren Alfarm, som innehåller propolis, perga, kakaosmör, royal gelé, lanolin, bivax. Används vid behandling av prostatit, erektil dysfunktion och andra urologiska patologier. Den har en generell förstärkningseffekt på kroppen, den appliceras före sänggåendet, genom introduktion i endotummet i två veckor eller en månad. Efter 2 månader rekommenderas kursen att upprepas. Genomsnittspriset på apotek för 15 ljus är 580-600 rubel.

Dessa läkemedel har kliniskt testats och är effektiva, naturläkemedel, vilket framgår av många positiva recensioner.

Det rekommenderas inte att engagera sig i självmedicinering. Innan du använder suppositorier från propolis bör du konsultera en läkare och genomgå allergiska tester.

Rektala suppositorier med propolis: behandling av hemorrojder, adenom, fibroids och användning i gynekologi

Förutom prostatit har rektala suppositorier med propolis funnit bred tillämpning vid behandling av andra olika sjukdomar och används också som förebyggande medel för allmän förstärkning av immunitet.

Rektala suppositorier från propolis för behandling av andra sjukdomar har visat sig inom gynekologi, urologi, proktologi.

Propolisstearin är ett effektivt sätt att behandla hemorrojder, de har en positiv effekt på varje stadium av sjukdomen och normaliserar rektumets tillstånd.

Effektiviteten av ljus baserade på propolis vid behandling av hemorrojder beror på att de:

 • Har smärtstillande effekt.
 • Underlätta regenerering.
 • Skydda mot infektionens penetration.
 • Normalisera blodcirkulationen, eliminera stagnation, utspädd blod.
 • Ta bort inflammationen.

Som regel minskar hemorrhoida noder som ett resultat av blodflödet från ådrarna i ändtarmen efter användning av suppositorier.

Stearinljus appliceras vanligtvis två gånger dagligen, behandlingen tar upp till 15 dagar.

Även rektala suppositorier med propolis är ett effektivt verktyg vid behandling av prostata adenom.

Jämfört med orala droger, de flesta av de näringsämnen som förstörs av levern, har ljus en stor fördel och effektivitet.

Förutom den smärtstillande och antiinflammatorisk effekt, propolisovye ljus aktiverar skydds funktioner i kroppen, så att han börjar slåss med BPH på cellnivå.

I kampen mot prostata adenom har ljusen följande effekter:

 • Förbättra cirkulationen i bäckenorganen.
 • Förhindra spridning av prostatavävnad.
 • Ha antimikrobiell, analgetisk effekt.
 • Förbättra regenerering.

Tillsammans med användningen av suppositorier i adenom rekommenderas det också att använda ett komplex av biprodukter: kunglig gelé, honung, bivax.

Behandlingsförloppet med suppositorier är vanligtvis ca 20 dagar, ljusen används 2 gånger om dagen.

Patienter med nedsatt tryckbehandling med propolis suppositorier är kontraindicerade.

Propolisljus ger ett bra resultat vid komplex behandling av livmoderfibrer. Propolis accelererar aktiviteten av fagocytos, i vilken processer mikrober och tumörceller elimineras, tumören minskar avsevärt och försvinner ibland helt.

Ändå bör det beaktas att fullständig återhämtning inte kan uppnås med endast propolisljus. De används endast i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen. Schemat för applicering av rektal propolisstearin för livmodermominer ordineras individuellt av en läkare.

I gynekologi ljus på grundval av propolis har använts i stor utsträckning vid behandling av andra sjukdomar, såsom livmoderhalscancer erosion, endometrios, candidiasis, coleitis, Alternativ.

Beroende på diagnosen administreras suppositorierna rektalt eller vaginalt. Fördelen med denna behandling är att propolis smälter snabbt, tränger in i inflammationsfokuset och påverkar inte slidan och slidan i slidan.

Behandlingsförloppet varar vanligtvis från en vecka till en månad och utses individuellt av den behandlande läkaren.

Trots den ofarlighet propolisovyh ljus och effekt vid behandling av olika sjukdomar, bör man komma ihåg att de har några kontraindikationer, till exempel, kan de inte användas om det finns en individuell intolerans mot biprodukter och under graviditeten. Innan behandling med rektala propolis-suppositorier, det är nödvändigt att konsultera en läkare.

Dessutom är viktigt när man köper ljus på apotek att uppmärksamma kvaliteten på sammansättning: ljus bör innehålla propolis, kakaosmör, olja eller lanolin, bör inga kemikalier i kompositionen inte vara närvarande.

Ljus från prostatit med propolis

24 oktober 2017

Allmän information

propolis Är ett ämne som ger en unik terapeutisk effekt. Det är mycket aktivt antimikrobiellt och antiinflammatoriskt, hjälper till att övervinna allergier. Samtidigt är förberedelser baserade på propolis inte bara billigare än antibiotika, men har också mycket färre biverkningar. Det enda som bör beaktas av dem som använder propolis och de medel som innehåller det, att en hög känslighet för honung och alla andra biodlingsprodukter är en kontraindikation för användningen av någon form av sådana läkemedel.

Eftersom denna biodlingsprodukt är helt naturlig ger den en exceptionellt positiv effekt på kroppen. Kvalitetsprodukten är alltid väldigt doftande, ljus, har en ljus färg. För att få den effekt som patienten förväntar sig är det nödvändigt att använda enbart propolis av hög kvalitet. Eftersom det nu är väldigt enkelt att bli lurad av skrupelfria tillverkare som erbjuder fel, bör köpare vara uppmärksamma. När allt kommer omkring blandar några "affärsmän" tjära, bitumen och ett antal andra ämnen i propolisen. Detta minskar inte bara effektiviteten av behandlingen, men kan också ha en negativ effekt på kroppen.

För att behandla olika sjukdomar används propolis på olika sätt. När gynekologiska sjukdomar används vaginala suppositorier, för behandling prostatit och hemorrojder, ljus används från propolis hemma. Fördelarna med sådan behandling är att det är ett lokalt läkemedel som inte orsakar smärta när det används.

Nedan kommer vi att prata om hur man gör stearinljus självständigt för att behandla propolis med prostatit, liksom på vilka ljus på grundval av denna biodlingsprodukt som erbjuds av moderna tillverkare.

Hur fungerar propolis?

Suppositorier som innehåller propolis agerar lokalt och regionalt. Lokalt handlar de på de vävnader som de kommer i kontakt med. Den regionala effekten beror på att de aktiva substanserna delvis absorberas i blodet och lymfa och tränger in i närliggande vävnader och organ.

Propolis ger följande effekter:

 • antimikrobiellt- främjar döden av ett stort antal patogena organismer som orsakar inflammation i organ och vävnader. Destruderar svampar, bakterier, virus, men påverkar inte livscykeln för normal mikroflora. Därför utvecklas inte detta ämne i behandlingen av inflammatoriska processer dysbios.
 • antiviral- Stoppar tillväxten av ett antal virus. Därför används den andel av behandling och förebyggande herpes, influensa, smittkoppor, hepatit.
 • antiflogistisk- det stannar inflammation och förbättrar loppet av inflammatoriska sjukdomar.
 • bedövningsmedel- Minskar smärtskänslighet.
 • antitoxisk- utgångar toxiner från kroppen, vilket underlättar sjukdomen.
 • Stärkande åtgärder antibiotika - Samtidig behandling ökar inte bara effekten av antibiotikabehandling utan bidrar också till bevarande av optimal mikroflora.
 • Ökande aktivitet fagocytos - Immunocompetenta celler upptar aktivt patogena mikrober och tar bort dem från kroppen.
 • skadestånd- accelererar läkning av sår och minimerar ärrarnas svårighetsgrad.
 • Normalisering av blodkoagulering - Minskar tendensen till blödning.
 • antineoplastiskt- Immunsystemet är mer aktivt mot celler som framkallar tumörutveckling.
 • antiallergenic - på grund av stabilisering av cellmembran.
 • Förbättrad tarmmotilitet - eliminerar förstoppning, smärta i tarmarna.

Hur man gör ljus från propolis själv?

Applicera ljus med propolis i gynekologi, för behandling av prostatit och hemorrojder kan vara båda apotek och kokas självständigt.

Både köpta på apoteket och självgjorda ljus ska anges på kvällen före sänggåendet. Behandlingen varar 30 dagar, då kan det göras efter 2-3 månader.

Du kan använda olika sätt att förbereda ett sådant verktyg. Vi kommer att citera flera olika sätt, lämpliga att producera och därefter använda propolisstearin i gynekologi och inte bara.

Det första sättet

Nödvändiga ingredienser: lanolin, inköpt på apoteket, eller fett - smaletter, getter, får - 200 g; vax - 50 g; propolis - 50 g.

Förberedelse: Det är i första hand nödvändigt att smälta fettet i ett vattenbad, tillsätt propolis skuren i skivor av fett. Låt långsamt röra tills propolis löser upp. Tillsätt vaxet i blandningen. Det bör noteras att ju mer vax som kommer att finnas i ljus, desto mindre smälter de i sina händer. Alla ingredienser måste blandas väl, varefter endast den del som är vätska ska dräneras i en annan behållare. Kyla den resulterande blandningen, skär den till partiklar och för att ge dem formen av ljus, vilka vardera måste väga 7-11 var nödvändigt att försöka göra dem till en cylindrisk form med en spetsig ände, vars diameter - 1 cm, längd -. 5-6 cm ljus kommer att innehålla ca 0,40 g propolis extraktionsmedel. Medlet förvaras i kylskåp.

Det andra sättet

Nödvändiga ingredienser: alkohol - 220 ml; propolis - 40 g; fett eller smör - 200 g.

Förberedelse: Propolis ska krossas, tillsätt alkohol och insistera i 10 dagar. Blandningen ska skakas från tid till annan. När infusionen ska varas, måste den kokas över låg värme, omrörning tills alkoholen avdunstar, och resterna får inte en brun nyans. Sedan tillsättes olja eller fett till blandningen, blandas och smältes. Efter att blandningen har svalnat, måste den avlägsnas och tillverkas av tio ljus. De viks i folie och förvaras i kylskåp.

Hällningsmetod

På ett vattenbad i en behållare av porslin måste du gradvis smälta en blandning av glycerin, gelatin, vatten, andelen - 5: 1: 2. Den resulterande blandningen kyles tills den kyles fullständigt, varefter propolis tillsättes, medan den blandas grundligt. Vidare hälls alla i pergamentformar och kyles.

Ljus beställda på apoteket

Ljus med propolis för prostata kan också beställas på apotekets receptbelagda avdelning. För att göra detta behöver du en läkares recept. Förbered dessa medel i ett apotek enligt recepten från AA Barskov eller VP Kivalkina. Grunden för tillverkningen av suppositorier - geler av gelatin och glycerin, kakaosmör, paraffinvax med lanolin, butyrol.

Introduktion propolis direkt

Under behandlingsprocessen är det möjligt att öva direkt införande av propolis i ändtarmen. För att utföra ett sådant förfarande måste du värma 40 g propolis i ett vattenbad och tillsätt 200 g olja från mandel eller havtorn. När blandningen löses, måste den ringas in i en 5-cc spruta utan en nål. Sätt på sprutkatetern, sätt in den i ändtarmen på ett avstånd av 7 cm och kläm ut innehållet.

Klar ljus

De som behöver sådan behandling kan få ljus från prostatit, billigt och effektivt, i apoteket. Propolisljus från prostatit innehåller denna komponent som den huvudsakliga aktiva substansen. Den moderna farmakologiska marknaden erbjuder emellertid rektala suppositorier från prostatit med propolis, som även innehåller andra aktiva ingredienser. Därför, när prostatit inte alltid utses ljus med antibiotika, eftersom recensioner om ljus med prostatit ofta bekräftar att det är naturliga komponenter som kan ge en märkbar effekt i behandlingsprocessen.

De bästa suppositorierna innehåller fetter som smälter vid en temperatur av 37 grader, så att de aktiva substanserna släpps inuti, och vid rumstemperatur behåller suppositoriet sin form. Dessutom innehåller detta läkemedel ofta lanolin, vilket ger ljus en jämnhet.

De flesta suppositorierna är torpedformade, gula eller bruna i färg.

De som behöver ljus från prostatit, en lista med namn kan ta reda på på apoteket. Men om vilka ljus som är bättre för prostatit, bör man berätta för en enskild specialist efter diagnos.

Priset på ljus med propolis beror på tillverkaren och beredningen. Du kan köpa dem i alla apotek. Till exempel priset på ett ljus Propolis DN - från 300 rubel. för förpackningen, priset på ljusen Propolis D med Dimexidum - från 360 rubel. De som fortfarande vill göra ett sådant verktyg med egna händer, kan köpa propolis naturligt i ett apotek. Priset i ett apotek för 1 gram av denna naturliga botemedel är 15-20 rubel. Nedan följer en mer detaljerad beskrivning av de mest populära drogerna med denna aktiva substans.

Propolis DN

Rektala ljus Propolis DN (1 st) Innehåller kakaosmör (1,5 g), propolis (0,5 g).

Läkemedlet har antiinflammatoriska, sårläkande, hepatoprotektiva egenskaper.

Instruktionen för användning av propolis ljus ger det Propolis DN används vid behandling av prostatit, prostata adenom, hyperplasi av prostata. Tilldela detta läkemedel och efter operationen, utförd på det lilla bäckens organ. De som behöver ljus med propolis från hemorrojder, Du kan använda propolisljus med hemorrojder.

När det gäller kontraindikationer innehåller instruktionerna för stearinljus Propolis DN information som de inte kan användas för allergiska reaktioner på biprodukter under graviditet och matning.

Som negativa effekter kan allergiska manifestationer utvecklas.

Applicera ljus i 10 dagar, genom att mata in dem i 1 stycke. tre gånger om dagen, efter hygienprocedurer. För profylax gäller för 1 pc. tre gånger om dagen i 30 dagar. Recensioner visar effekten av läkemedlet med prostatit med vanlig applicering. Kommentarer på ljuset Propolis DN i gynekologi är också positiva.

Kostnaden för förpackning är 6 st. från 300 rubel.

Hemo-Pro

Det är en kombinerad homeopatisk behandling som används för behandling av hemorrojder, prostatit, gynekologiska sjukdomar.

Kompositionen inkluderar havtorn olja (0,2 g), propolis (0,1 g), kakaosmör (2 g), extraktet Tambukansky terapeutisk lera sjön (0,2 g) och essenser av vallört, rue johannesört.

Hemo-Pro Ansök om prostatit, hemorrojder, minskning potential, proktosigmoidit, sår och sprickor anus, paraproctitis, inflammatoriska sjukdomar hos det kvinnliga reproduktionssystemet.

Har en lokalbedövning, antiinflammatorisk, regenererande, sårläkning, antimikrobiell, antifungal, adaptogen effekt. Eliminerar klåda och stärker kapillärerna.

Främjar förbättring av vävnadsmetabolism. Eftersom tillverkningen av detta läkemedel används en speciell teknik, möjliggör man att förbättra absorptionen av alla komponenter som verkar både i vävnader och ytligt.

På grund av närvaron av havtornolja förbättrar läkemedlet kärl- och hjärtfunktionen. Ökar styrkan, normaliserar sköldkörteln och leveren.

Smutskoncentratet ger antimikrobiell verkan, förbättras immunitet, tar bort inflammation, aktiverar sårläkning.

Använd inte Hemo-Pro med ökad känslighet för någon av komponenterna.

Suppositoriet administreras före sänggåendet, djupt rektalt. Användningen varar från 10 till 30 dagar, beroende på läkarens recept. Kostnaden är 10 st. från 350 rubel.

Prostopin

Sammansättningen av denna beredning innefattar aktiverade propolis, kakaosmör, torkad beebread, obnozhka pollen, drottninggelé, bivax, berg honung, lanolin.

Läkemedlet används vid behandling av urologiska och prokologiska sjukdomar. Prostopin har adaptogena, toniska, återställande egenskaper.

Applicera Prostopinum med prostatit i akut och kronisk form, Erektil dysfunktion, godartade hypertrofier av prostata, vesikulit, försämring av spermatogenes och en minskning av spermatozoas aktivitet, uretrit. Verktyget visas också när hemorrojder, easing immunitet, manifestationer av kronisk trötthet.

Bör inte användas vid icke-uppfattning av biodlingsprodukter

Medlet administreras 1 enhet vardera. i rektum, varar behandlingen från 15 till 30 dagar.

Kostnaden är 15 st. från 600 rubel.

Propolis D med Dimexid

ljus Propolis D innehåller propolis extrakt, dimexid, kakaosmör.

Den har en uttalad antibakteriell effekt, säkerställer snabb regenerering, resorption och anestetika. Vid användning av denna åtgärd noteras också stimulering av kroppens försvarsreaktioner.

Kakao smör stimulerar absorptionen av aktiva ingredienser, liksom viktiga för kroppens biologiska ämnen.

dimexide, löser upp ett antal kemiska föreningar, det ökar mikrofloraens känslighet mot antibiotika.

Applicera propolis D vid komplex behandling av kronisk och akut prostatit, den är ordinerad till personer med godartad prostatahypertrofi. Används i gynekologisk övning vid behandling av inflammatoriska sjukdomar.

Använd inte i närvaro av allergiska reaktioner på biprodukter.

Suppositorier måste administreras över natten, helst efter ett varmt bad. Kursen varar 30 dagar. Som regel utnämns två eller tre sådana kurser och tar pauser på två månader mellan dem. Kostnaden är 10 st. från 360 rubel.

Effektiv folkmedicin för prostatit - ljus med propolis: hur man gör egna händer och reglerna för behandling

propolis - En av de mest värdefulla och användbara naturprodukterna, som länge används i folkmedicin för behandling och förebyggande av manliga sjukdomar.

Läkemedel baserade på det är speciellt användbara vid kronisk prostatit.

I samma artikel kommer vi att prata om ljus med propolis, deras effektivitet vid behandling av prostatit och på egen produktion.

Produktfördelar

Produkten innehåller ett antal ämnen som är nödvändiga för att upprätthålla människors hälsa:

 • vitaminer (B1, B6, B9, A, P, C, E), mineraler (koppar, krom, järn, natrium, kisel, zink, mangan, etc). Särskilt rik på mangan och zink, som är nödvändiga för att upprätthålla reproduktiv funktion och hälsa hos prostatakörteln.
 • Vegetabiliska flavonoider, besitter antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. De hjälper till att klara av sårbarheten hos små kapillärkärl, stimulera blodcirkulationen. Forskare visade också att regelbunden konsumtion av livsmedel med högt innehåll av flavonoider minskar risken för att utveckla prostatacancer.

 • Mer än 20 nödvändigt för kroppen av syror, inklusive ferulsyra, kaffe och bensoesyra. Dessa komponenter har antibakteriella och astringerande egenskaper, fördröjer tillväxten av skadliga bakterier, bidrar till läkning av sår.

  Behandling av prostatit med propolis
  Det finns många recept för beredning av naturliga läkemedel baserat på propolis. Från det är tinkturer, avkok, salvor och gummin gjorda, men användningen av suppositorier är speciellt bra för hälsan.

  Många års erfarenhet av läkemedlet visar att det hjälper till att lindra inflammation i prostatan, minska smärta vid urinering, det hjälper till att återställa manliga organceller, stimulerar blodcirkulationen, minskar risken för prostatacancer, samt att stärka immunförsvaret.

  Ljus är enkla att tillverka, tillgängliga, har en bra terapeutisk effekt, har minst kontraindikationer. De är universella och lämpliga för människor i alla åldrar.

  Prescriptions of home suppositories

  Hur man gör ljus från propolis för behandling av prostatit? Låt oss överväga några av de mest populära recepten:

  På alkohol

  För beredningen behöver vi:

  • 30-40 gram propolis,
  • 200 ml alkohol (inte vodka, men alkohol),
  • 200 gram smör.
  1. Vi tar bietråvara, mala det till bildandet av gruel, fyll det med alkohol och blanda noggrant.
  2. Den beredda massan stängs och städas i 7-10 dagar på ett kallt mörkt ställe, blandas periodiskt med ingredienserna.
  3. Då bör det kokas över låg värme tills alkoholen helt avdunstar.
  4. Vi smäller smöret på låg värme, kyla lite och blanda med propolis.
  5. Från en varm blandning gör vi ljus och vi tar bort dem för förvaring i kylskåp.

  Kakaosmör

  • 20-25 gram kakaobönorolja,
  • 10-12 gram vattenfritt lanolin,
  • 10 gram fryst propolis.
  1. Vi tar en emaljpanna, lägg kakaosmör och lanolin i den, lägg den i ett vattenbad.
  2. När blandningen blir vätska, tillsätt den krossade propolen och blanda till en homogen konsistens.
  3. Stäng av tallriken och lämna kastrullen.
  4. Den beredda massan ska räcka för 10-15 ljus.

  Royal gelé och honung

  • 80 gram kakaosmör,
  • 150-180 gram smör,
  • 70 gram propolis,
  • 5 gram royal milk och perga,
  • sked av honung.
  1. Ta det emaljerade kärlet och drunkna in oljan på ett vattenbad.
  2. Vi lägger till honung, perg, kunglig mjölk och markerade råvaror. Blanda ordentligt.
  3. När blandningen blir homogen måste du kyla den lite och börja göra stekpiller.

  Hur man gör ljus från prostatit med propolis med egna händer?

  Gör det själv

  • För att göra ljus måste du ta den beredda lättkylda massan och rulla ut det korv 1 cm tjock.
  • Använd sedan en kniv för att skära i tunna remsor av 1,5-2 cm i längd.
  • En kant kan göras konisk genom att förlänga den med fingrarna i en triangel. Så det blir lättare att injicera ett ljus i anuset.
  • Sätt varje stötpasta på folie så att de inte rör varandra och städa upp i kylskåpet för att frysa.
  • När ljusen blir fast kan du överföra dem till förvaring i en skördad behållare.

  Apotekstearinljus

  För närvarande har apotek ett brett utbud av färdiga suppositorier baserade på denna terapeutiska produkt. Genom kliniska egenskaper och sammansättning liknar de hemljus. Många av dem har ett bredare handlingssätt.

  Ljus från prostatit med propolis: namn

 • Prostopin - Ett ryskt läkemedel producerat av Alfarm. Den är gjord på basis av propolis, perga, royal gelé, honung och pollen. Det ordineras för sjukdomar i prostata, inklusive prostatit.

  Den kliniska effekten syftar till att förbättra trofismen och regenereringen av vävnaderna hos manliga organ. Kostnaden för 580-610 rubel.

 • Hemo-Pro - Ryska medicinen, tillverkad av företaget "Adonis". Drogen har en mer komplicerad inverkan och ett brett utbud av applikationer. Detta beror på dess sammansättning, som innefattar: propolis, havtorn, johannesört, kastanj, rue och andra komponenter. Hemo-Pro kan ordineras både för behandling av manliga sjukdomar och för komplex behandling av hemorrojder och missfall i anus. I genomsnitt är priset för det 300-350 rubel.
 • Propolis ljus - ett läkemedel som tillverkats av det ryska företaget "Doctor N". Den är gjord på basis av pollen, tanniner, vax, hartser. Det kompletteras med vitaminerna A, C, E, liksom mikrodelar och aminosyror. Det ordineras för prostatit, sjukdomar i övre luftvägarna, hudpatologier. Priset är 260-290 rubel.
 • Propolis D - produceras i Ryssland av företaget Mia Bio Profi Center LLC. Komplexpreparat som används vid behandling av gynekologiska, urologiska och prokologiska sjukdomar. Baserat på kakaosmör, propolis-extrakt och dimexid. Priset är 300-340 rubel.
 • Behandlingsschema

  Ljus ska appliceras 1-2 gånger om dagen (morgon och kväll eller strax före sänggåendet) efter evakuering av tarm- och hygienprocedurer.

  Sätt i läget på sidan, varefter det rekommenderas att ligga ner i 5-10 minuter. För bättre glidning kan ljusändarna smörjas med petroleumjelly.

  Behandlingsförloppet är från 7 till 30 dagar. Behandlingsregimen bör väljas av den behandlande läkaren. Vid behov är kursen långvarig eller upprepad efter 2-3 månader.

  När väntar du på resultatet?
  Även om ljusen inte ger omedelbar lättnad noterar de flesta patienter den första positiva effekten efter 3-4 dagar från början av behandlingen.

  Maximalt resultat kan uppnås med regelbunden användning under hela behandlingsperioden.

  Fördelar och nackdelar med behandlingen:
  De främsta fördelarna med läkemedlet är dess tillgänglighet, effektivitet, mångsidighet, enkelhet och användarvänlighet.

  Nackdelarna innefattar allergiska reaktioner hos vissa patienter och en långsam terapeutisk effekt.

  Folkmekanismer är bra vid behandling av kroniska former av prostatit. För patienter med akut form som orsakas av infektion föreskrivs starkare läkemedel och antibiotikabehandling är obligatorisk.

  Den enda kontraindikationen för användningen av ett läkemedel kan vara förekomst av allergiska reaktioner mot biodlingsprodukter.

  Intolerans av komponenter är extremt sällsynt.

  Ljus med propolis - Ett effektivt, prisvärt, inte dyrt och enkelt läkemedel som är lämpligt för behandling och förebyggande av prostatit. Många patienter noterar ett positivt resultat efter behandling med suppositorier. Glöm inte att kontakta din läkare före användning! Var frisk!

  Användbar video

  Hur man gör ljus med propolis för behandling av prostatit beskrivs i följande video:

  Stearinljus med propolis från prostatit

  Bee produkter har länge varit kända för sina användbara egenskaper, förmåga att övervinna många sjukdomar. Ljus med propolis från prostatit kan kallas ett av de bästa exemplen på deras användning för att bli av med sjukdomen. Propolisens helande handlingar kan målas under en mycket lång tid, och forskare har ännu inte fått reda på alla dess positiva egenskaper. Det är ett bilim, som insekten producerar för att stänga luckorna, desinficera celler, neutralisera farliga föremål.

  För en person har denna produkt en av de mest kraftfulla antiinflammatoriska och baktericida åtgärderna, på grund av vilka, och började användas i inflammatoriska sjukdomar, inklusive. och med prostatit. En propolis kan dock inte botas av en sjukdom, det är bara möjligt i de allra första stegen. I mer allvarliga fall tillsätts antibiotika, alfa-blockerare och andra droger till rektala suppositorier. Komplex terapi kommer att tillåta att snabbt stoppa inflammationen och förstöra patogena mikroorganismer.

  Farmakologisk aktivitet

  I propolisljus från prostatit är huvudkomponenten propolis, det kan förstås även med namn. I vissa preparat tillsätts emellertid andra ämnen för att förbättra denna eller denna kvalitet. Exponering utförs på dem lokalt (när effekten är på de vävnader som är i kontakt ljus) och regionalt (på grund av absorption av en del av elementen i systemen blod och lymfa).

  Rektala suppositorier eller suppositorier är läkemedel som injiceras i anus för att lokal effekt på närliggande organ. De ordineras för hemorrojder, förstoppning, infektioner, prostatit och andra småbäckenskador.

  Tidigare användes propolis för att läka och desinficera sår, men med utvecklingen av medicin lärde forskare mer användbara egenskaper hos den här produkten. Detta gjorde det möjligt för honom att tillämpa det mot ett större antal sjukdomar. Bland propolisernas terapeutiska verkningar är:

  • antibakteriell
  • Antiinflammatorisk
  • antitoxisk
  • Smärtlindring
  • antitumör
  • antioxidant
  • Antiallergic och andra.

  Suppositorier med det kan undertrycka multiplikationen av många virus och bakterier, samtidigt som de inte stör de mikroorganismer som borde vara i vår kropp. De förhindrar smitta av infektioner, ger inte upphov till inflammatoriska fenomen. När de används tillsammans med antibiotika, kommer ljusen att förbättra sin effekt. Genom närvaro av propolis minskar smärtan, övergripande välbefinnande förbättras.

  Användbar för prostatit kommer att vara en sådan åtgärd som normalisering av blodkoagulering. Om patienten länge har lett en stillasittande livsstil kan hans blodcirkulation vara störd, och blodet börjar börja samlas i blodproppar. Detta är fyllt med bildandet av trombi och kan leda till döden. Läkemedlet kan också snabbt ta bort toxiner som bildar inflammerade vävnader och parasiter.

  Förbered ljus från propolis från prostatit du kan av egna händer eller köpa ett färdigt läkemedel i apoteket. I det andra fallet kan du välja ett läkemedel som är lämpligt för varje man, oavsett vilken hälsotillstånd han kan ha. Det kan användas både för kronisk patologi och för exacerbationer. Alla effekter som "bilim" ger är endast möjliga på grund av följande komponenter:

  1. Flavonoider. Minska vaskulär permeabilitet, stärka kapillärerna, minska blodpropp, ha en bakteriedödande effekt
  2. Vaxet. Accelererar läkning av sår, förhindrar utseende av inflammation, har en positiv effekt på slemhinnan
  3. Magnesium och zink. Användbar för hjärt-och nervsystemet, stödja kroppens skyddsfunktioner. Magnesium är nödvändigt för byggandet av nya celler och assimilering av kalcium, zink - för normal produktion av testosteron och stimulering av processen med spermatogenes
  4. Kalcium. Det tar bort muskelspasmer, påverkar blodkoagulerbarheten, blockerar absorptionen av "dåligt" kolesterol, är nödvändigt för det endokrina systemet
  5. Vitaminer från grupp B. De hjälper hjärnan, deltar i olika utbytesprocesser, ger ett gott humör
  6. Vitamin A. Påskyndar åldrandet, krävs för bildandet av nya celler, ökar kroppens skyddsfunktioner, tar bort gifter från det
  7. Aminosyror. Oumbärlig för många funktioner i kroppen, ge antiinflammatorisk och analgetisk effekt, delta i konstruktion av proteiner, hormoner etc.

  Innehåller propolis och olika enzymer, steroider, sockerarter. Det har emellertid den största farmakologiska effekten av flavonoider.

  Regler för användning av ljus

  Liksom alla andra rektala stötpiller, har stearinljus med propolis egna regler. De införs rektalt eller vaginalt, men innan de tränger in i könsorganen och området kring dem bör tvättas noggrant. Även före avföring bör avföring utföras. Om detta inte fungerar på ett naturligt sätt, gör de enema. Det är bäst att utföra proceduren på kvällen innan du lägger dig, för Efter administrering av läkemedlet är det nödvändigt att stanna minst en halvtimme i lugnt läge.

  Ibland i anus placeras en packning för att förhindra läckage "smälte" läkemedel, men med propolisovymi droger kan inte förväntas, de är väl absorberas i blod och vävnader. Behandlingsschemat (varaktighet och frekvens för användning av suppositorier) kan endast ordineras av den behandlande läkaren. För olika stadier av prostatit kommer de att vara olika, liksom hos patienter i olika åldrar.

  Ange ljuset försiktigt, utan att applicera en stor kraft, annars kan du skada slemhinnan. I förväg kan du smörja anus med petroleumgel eller fettkräme. Sätt in lösningen när du gör det snabbt, så att det inte har tid att smälta i dina händer. Den sätts in med en skarp ände framåt, den måste gå in helt. Det är bäst att ligga på din sida och böja knäna något - den här positionen är bekvämast.

  Apotekstearinljus

  På apotek idag kan du hitta ett stort antal olika rektala läkemedel för män. Vi listar namn på ljus med propolis från prostatit med den mest effektiva och snabba åtgärden, som är lätta att hitta i alla institutioner.

  Hemo-Pro. Ljus, som används mot sådana patologier som hemorrojder, prostatit, sår, analfissur, abscess, erektil dysfunktion och andra. De ger följande terapeutiska effekt:

  • Eliminera patologiska mikroorganismer
  • söva
  • Lindra inflammation
  • Hjälp regenerera vävnader
  • Eliminera klåda och flaking
  • Förbättra ämnesomsättningen i vävnader

  Priset på dessa ljus med propolis från prostatit är ca 350 rubel. Bortsett från den viktigaste komponenten, har de element som lera och havtornsolja, kastanjeextrakt, aloe, johannesört och andra örter. Instruktion för användning säger att användningen av drogen rekommenderas att vara konsekvent en dag. Ett ljus insprutas så djupt som möjligt i anuset, helst vid sänggåendet. Omedelbara resultat bör inte förväntas, de första effekterna kommer att dyka upp ungefär en vecka senare.

  Varaktigheten av Hemo-Pro behandling är 10-14 dagar, ibland är den långvarig upp till en månad. Bland kontraindikationerna av medicinen är endast den individuella intoleransen hos komponenterna. Det finns inga biverkningar från användningen.

  Prostopin. Prostopin för behandling urologisk (prostatit, uretrit, vesiklar, erektil dysfunktion) och proktologisk (hemorrojder, abscess, ulcerös kolit) sjukdomarna. Det kan också ordineras med allmänt svaghet i kroppen, trötthetssyndrom, med upprättandet av ett dietregimen etc. Den andra än propolis beredning, honung innefattar (ger bakteriedödande och anestetisk effekt, höjer lokal immunitet), drottninggelé (normaliserar ämnesomsättningen och förbättrar blodcirkulationen), pollen (stärker och toxiner, reducerar ödem, aktiverar produktionen av könshormoner).

  Recensioner av dessa ljus med propolis från prostatit visar en positiv inställning till dem patienter. Efter dem finns inga biverkningar, alla symptom går bort och kostnaden för ett paket gläds - 16 st. kommer att kosta 600 rubel. Metoden för applicering är enkel: Efter tömning av tarmen, sätt in ett ljus i anus och lämna. Endast ett suppositorium kan användas per dag. Behandlingsförloppet varar från 2 till 4 veckor, du kan upprepa det efter en två månaders paus.

  Fyto-propolis. Denna produkt ger de nödvändiga effekterna på grund av en kombination av biprodukter och växtbaserade extrakt, nämligen kalendula, salvia och kamille. Köp ljus med propolis från prostatit. Phytopropolis kan tas på apotek utan receptbelagda läkemedel. De kan användas av både män och kvinnor, även gravida kvinnor har inte kontraindicerat. Så här använder du medicinen korrekt:

  1. Spendera avföring eller gör enema, tvätta och rengör noga fukten
  2. Gå in i anus 1 stötpiller 1 eller 2 gånger om dagen
  3. Stanna i 25 minuter i vila

  Beroende på svårighetsgraden av prostatit kan läkemedlet användas i 10 till 30 dagar. Läs försiktigt kompositionen av läkemedlet för att undvika allergiska reaktioner.

  Propolis DN. En av de mest populära läkemedlen för behandling av prostatit. Denna beredning innehåller endast propolis utspädd med kakaosmör. Indikationer för användning av suppositorier är virala patologier (även luftvägarna), gastrointestinala sjukdomar, prostatit, artrit och vissa svampinfektioner. Huvudverkan av propolis DN är mobiliseringen av kroppens försvar, men det neutraliserar också skadliga ämnen i prostata, lindrar smärtssyndrom och har en antiinflammatorisk effekt.

  Använd suppositorier kan vara upp till 3 gånger om dagen, varaktigheten av behandlingen - 10 dagar. För förebyggande av läkemedlet kan användas en gång om dagen, vid sänggåendet. Recensioner och priset på stearinljus Propolis DN med prostatit finns på alla tematiska platser. Kommentarer till sitt arbete lämnar bara positiva, många bidrog till bättre än dyra droger. Experter rekommenderar också att köpa detta läkemedel, tk. han har inga kontraindikationer och biverkningar.

  Förberedelse av medel hemma

  Om du kan få propolis på egen hand, är det inte svårt att göra propolisljus med egna händer. Alla komponenter måste vara färskt och kvalitativt, för varje förfarande är det bäst att förbereda ett nytt ljus. Vad är recepten:

  • Ta 50 g propolis och dra det i en krossad form i 50 ml alkohol. Efter 2 veckor i ett vattenbad indunstas produkten för att lämna en massa brun färg. Blanda det i 1 g med kakaosmör och gör ett ljus och lämna det i kylskåpet. Använd när produkten värms upp lite
  • 40 g propolis, häll 250 ml alkohol och lämna i 7 dagar. Efter att ha passerat en långsam eld, respektera vikten, lägg sedan på getfett (250 ml) eller smör. Om så önskas kan du lägga till pumpajuice
  • Förbered 200 g fett eller linolin (finns i apoteket), 50 g vax och propolis. Fett smälts i ett vattenbad, sedan fylls de återstående krossade ingredienserna till det. Efter några minuter dräneras den återstående vätskan och ljusen börjar bildas

  För att öka läkemedlets effektivitet kan det tillsättas royal gelé. Då kommer receptet att se ut så här: Ta 200 ml fett och medicinsk alkohol, 40 g propolis och 15 g mjölk. Alkohol och propolis insisteras på 12 dagar, skaka regelbundet. Sedan kokas blandningen, tillsätt resten av ingredienserna och lägger ut på formarna eller formar ljusen med händerna. Håll hemhjälpmedel i kylskåpet kan inte vara längre än 1 månad.

  Det är tydligt att tillverkningsprocessen ses i videon nedan. Författaren berättar i detalj hur man förbereder ett ljus och anger alla nödvändiga ingredienser.

  Det tillverkade ljuset ska inte vara längre än 6 cm i längd och inte mer än 1 cm i diameter. Vid ena änden ska den ha en spetsig form för enkel införing i anuset.

  Om du inte är redo att göra stekpiller på egen hand kan du bekanta dig med recensioner på propolisstearin med prostatit och köpa dem till närmaste apotek. Dessutom har antibiotika och antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel egenskaper för att avlägsna inflammation och eliminera infektion. Du kan dock bara köpa dem med läkares recept. Det finns biverkningar och begränsningar i användningen.

  Ljus med propolis från prostatit hos män: egenskaper, sammansättning, användningsregler

  Propolis (bilim) är en viskös substans som har en mörkgrön färg med en brun nyans. Den hartsartade tjocka vätskan har en trevlig eftersmak, men för behandling av prostatit är propolisens viktigaste kvalitet de baktericida egenskaperna. I naturen utövar propolis den viktigaste skyddsfunktionen: bin med det skyddar bikupan från bakterier, virus, svampar.

  Propolis används ofta i praktiken av prostatitbehandling på grund av avsaknaden av kontraindikationer, förutom individuell intolerans.

  Egenskaper och sammansättning av propolis

  Från antiken har propolis behandlat en mängd olika hudsjukdomar och sår. Den har trots allt utmärkta bakteriedödande, antifungala och antivirala egenskaper. Idag är denna produkt oumbärlig vid behandling av prostatit.

  Det är värt att nämna biproduktens sammansättning för att förstå hur stor och användbar den är:

  • rik vitaminkomposition av karotenoider, askorbinsyra och nikotinsyror, tokoferol, vitaminer från grupp B. De flesta innehållna aminosyrorna är oersättliga för organismen.
  • zink, kalcium, koppar, järn, fluor, mangan - en ofullständig elementskomposition av mineraler;
  • enzymer, organiska syror, naturliga flavonoider, oersättliga i kampen mot infektion;
  • Eteriska oljor och lågmolekylära alkoholer ger en märklig behaglig lukt på produkten.

  Behandling av prostatit med propolis

  Initialt användes behandling med propolis uteslutande av folkmedicin.

  Men nyligen är detta härdande ämnet en del av många läkemedel. Läkemedlet har en kraftfull antimikrobiell effekt, som har ett antal positiva och effektiva aspekter i kampen mot prostatit:

  • eliminerar bakterier som framkallar utvecklingen av prostatit;
  • är en kraftfull bedövning;
  • stärker den övergripande immuniteten, vilket påverkar accelerationen av återhämtningsprocessen
  • accelererar regenerering av celler;
  • tar bort inflammation
  • tar bort toxiner.

  Propolis används i formuläret:

  Ljus med propolis för behandling av prostata skador kan tillverkas hemma, och det finns färdiga suppositorier som släpps ut på läkemedelsföretag och säljs på apotek.

  Rektala suppositorier med propolis från prostatit är en av de mest kända och effektiva behandlingsmetoderna. Denna form av behandling är smärtfri och effektiv. det kan vara ett alternativ eller komplement till läkemedelsterapi.

  En betydande effektivitetsnivå beror på produktens naturlighet: Stearinljus med propolis orsakar ingen skada på kroppen och har inga biverkningar, förutom i sällsynta fall då allergiska reaktioner uppträder.

  Läkare rekommenderar användning av ljus med propolis från prostata inflammation kurser för att förhindra även de män som inte är i riskgruppen, eftersom ämnet återställer immunförsvaret, ökar uthållighet och hjälper till att förhindra utvecklingen inte bara sjukdomen, men också många andra sjukdomar.

  De mest kända ljusen med propolis

  Färdiga ljus baserade på propolis från inflammation i prostata kan köpas på apoteket. Här är en lista över de mest populära:

  Prostopinum med inflammation i prostata

  Ljusprostatit Prostatit är en effektiv lösning som används för att behandla inflammation i prostata och hemorrojder. Prostopin är en kombinerad beredning, som innehåller propolis, pergola, kakaosmör, bergsvin, royal gelé, uppfriskning och lanolin.

  Läkemedlet har antimikrobiella, antifungala, antiinflammatoriska och återställande egenskaper. Suppositorier förbättrar styrkan, lindrar ödem i prostata och förbättrar urinflödet. Propolis, som är en del av läkemedlet, accelererar processen med vävnadsregenerering, har analgetisk och antitumör effekt.

  De viktigaste indikationerna på användningen av läkemedlet: kronisk och akut prostatit av infektiöst ursprung, uretrit, ulcerös kolit, analfissurer och sår, erektil dysfunktion, paraproktit.

  Stearinljus injiceras i anusen en gång om dagen, efter rengöring av enema eller avföring, helst före sänggåendet.

  Längden av läkemedlet är individuell för varje patient och är 10-30 dagar. Efter den första behandlingen av ljusansökan är det nödvändigt att ta en paus i 2-3 månader, och igen att applicera suppositorierna.

  Kontraindikationer: Överkänslighet mot biprodukter.

  Propolisstearin med prostatit

  Detta ljus, som innehåller propolis, lanolin och kakaosmör.

  Dessa suppositorier används för att behandla prostatit, prostata adenom och hyperplasi. Läkemedlet rekommenderas också för användning efter kirurgiska ingrepp i bäckenorganen.

  Ljus ska injiceras i rektum i 10 dagar 3 gånger om dagen.

  Kontraindikationer: Individuell intolerans av biodlingsprodukter, komponenter Propolis DN, under graviditet, amning.

  Biverkningar: allergiska reaktioner.

  Hemo-Pro

  Detta läkemedel används vid behandling av prostatit och olika gynekologiska sjukdomar.

  Den innehåller havtornolja, propolis, terapeutisk lera av Tambukansky-sjön, kakaosmör, St John's wort, comfrey.

  Läkemedlet har smärtstillande, antifungal, regenererande effekt.

  Det rekommenderas att applicera ljus strax före sänggåendet, så djupt som möjligt i rektumområdet, inom en månad.

  Kontraindikationer: Ökad känslighet mot någon del av suppositorier.

  Propolis D

  Läkemedlet, som innehåller propolis-extrakt, kakaosmör, dimexid.

  Läkemedlet har antibakteriella, anestetiska och regenererande egenskaper. Ljus har inte bara en fördelaktig effekt på prostata, men ökar också immuniteten.

  Läkemedlet används 10-15 minuter efter ett varmt bad och behandlingsförloppet är 30 dagar. För att helt eliminera prostatit rekommenderas det att gå igenom 3-4 kurser med två månaders raster.

  Kontraindikationer: Förmåga till allergiska reaktioner på biprodukter.

  Dessa läkemedel har kliniskt testats och är effektiva naturläkemedel, vilket bekräftas av ett antal positiva recensioner.

  Propolis ljus från prostatit hemma

  Många människor litar inte på läkemedelsföretag, med tanke på panacea folkmedicin. Suppositorier från prostatit på basis av propolis kan tillverkas och självständigt hemma. Och det finns ganska många recept för att göra.

  Här är några av de mest populära recepten:

  1. Det är nödvändigt 45 g propolis, 250 g kakaosmör och alkohol. Propolis ska krossas, häll sedan alkohol och insistera på en mörk plats i ungefär en vecka, medan blandningen skakas från tid till annan. Fältet för vilket lösningen ska kokas, indunstar alkoholen och blandas med försmält olja. Efter att ha erhållit en homogen massa bildas 10 ljus och inlindas i papper, förvaras i kylskåp.
  2. Det tar 200 g lanolin, 50 g propolis och bivax i lika delar. Vid smältning på ett vattenbad lanolin, tillsätt propolis och vax, tidigare strimlad. Efter kylning bildas 10 suppositorier och placeras i ett kylskåp inslaget i papper.

  Lampan som tillverkas hemma borde ha en diameter av högst 1 cm, och längden får inte överstiga 6 cm. För att göra det lättare, bör formen ha en spetsig ände. Tillverkade ljus förvaras endast i kylskåp.

  Regler för användning av stearinljus med propolis

  Trots propolisens ofarliga är det nödvändigt att genomgå undersökning och samråd med urologen innan den används för behandling av prostatit.

  Effektiviteten av behandling med propolis-suppositorier kan minskas avsevärt om det missbrukas att använda dem.

  För att få en effektiv terapeutisk effekt är det viktigt att följa reglerna för användning av ljus:

  1. Stör inte inloppet och dosen som föreskrivs av en läkare.
  2. Stearinljuset ska föras in stående eller ligga på sidan.
  3. Att komma in i ett ljus bör vara försiktigt, men inte för långsamt, eftersom det har smältegenskapen. Buttocks är uppfödda med ena handen, den andra injiceras.
  4. För att säkerställa att ljuset inte smälter snabbt, omedelbart före användning, rekommenderas att kyla händerna med kallt vatten eller hålla isen i dem.
  5. Håll ljus i kylskåpet.
  6. Efter införandet av suppositoriet är det nödvändigt att ligga ner i ca 20 minuter och undvika att besöka toaletten.
  7. Denna procedur rekommenderas att utföras strax före sänggåendet.

  Förutom propolis, i den komplexa behandlingen av prostatit, har andra biodlingsprodukter också visat sig själva. Ofta används kapslar med pergenblommapollen, som extraheras från honungskamrater. Detta ämne är ett effektivt verktyg för smärta vid urinprocessen.

  För att minska smärtsamma känslor och återgå prostata till dess normala tillstånd används också ett avkok av avlidna, icke överlevande bin, som kallas en underjordisk yta.