Huvud
Behandling

Ljus från prostatit med propolis

24 oktober 2017

Allmän information

propolis Är ett ämne som ger en unik terapeutisk effekt. Det är mycket aktivt antimikrobiellt och antiinflammatoriskt, hjälper till att övervinna allergier. Samtidigt är förberedelser baserade på propolis inte bara billigare än antibiotika, men har också mycket färre biverkningar. Det enda som bör beaktas av dem som använder propolis och de medel som innehåller det, att en hög känslighet för honung och alla andra biodlingsprodukter är en kontraindikation för användningen av någon form av sådana läkemedel.

Eftersom denna biodlingsprodukt är helt naturlig ger den en exceptionellt positiv effekt på kroppen. Kvalitetsprodukten är alltid väldigt doftande, ljus, har en ljus färg. För att få den effekt som patienten förväntar sig är det nödvändigt att använda enbart propolis av hög kvalitet. Eftersom det nu är väldigt enkelt att bli lurad av skrupelfria tillverkare som erbjuder fel, bör köpare vara uppmärksamma. När allt kommer omkring blandar några "affärsmän" tjära, bitumen och ett antal andra ämnen i propolisen. Detta minskar inte bara effektiviteten av behandlingen, men kan också ha en negativ effekt på kroppen.

För att behandla olika sjukdomar används propolis på olika sätt. När gynekologiska sjukdomar används vaginala suppositorier, för behandling prostatit och hemorrojder, ljus används från propolis hemma. Fördelarna med sådan behandling är att det är ett lokalt läkemedel som inte orsakar smärta när det används.

Nedan kommer vi att prata om hur man gör stearinljus självständigt för att behandla propolis med prostatit, liksom på vilka ljus på grundval av denna biodlingsprodukt som erbjuds av moderna tillverkare.

Hur fungerar propolis?

Suppositorier som innehåller propolis agerar lokalt och regionalt. Lokalt handlar de på de vävnader som de kommer i kontakt med. Den regionala effekten beror på att de aktiva substanserna delvis absorberas i blodet och lymfa och tränger in i närliggande vävnader och organ.

Propolis ger följande effekter:

 • antimikrobiellt- främjar döden av ett stort antal patogena organismer som orsakar inflammation i organ och vävnader. Destruderar svampar, bakterier, virus, men påverkar inte livscykeln för normal mikroflora. Därför utvecklas inte detta ämne i behandlingen av inflammatoriska processer dysbios.
 • antiviral- Stoppar tillväxten av ett antal virus. Därför används den andel av behandling och förebyggande herpes, influensa, smittkoppor, hepatit.
 • antiflogistisk- det stannar inflammation och förbättrar loppet av inflammatoriska sjukdomar.
 • bedövningsmedel- Minskar smärtskänslighet.
 • antitoxisk- utgångar toxiner från kroppen, vilket underlättar sjukdomen.
 • Stärkande åtgärder antibiotika - Samtidig behandling ökar inte bara effekten av antibiotikabehandling utan bidrar också till bevarande av optimal mikroflora.
 • Ökande aktivitet fagocytos - Immunocompetenta celler upptar aktivt patogena mikrober och tar bort dem från kroppen.
 • skadestånd- accelererar läkning av sår och minimerar ärrarnas svårighetsgrad.
 • Normalisering av blodkoagulering - Minskar tendensen till blödning.
 • antineoplastiskt- Immunsystemet är mer aktivt mot celler som framkallar tumörutveckling.
 • antiallergenic - på grund av stabilisering av cellmembran.
 • Förbättrad tarmmotilitet - eliminerar förstoppning, smärta i tarmarna.

Hur man gör ljus från propolis själv?

Applicera ljus med propolis i gynekologi, för behandling av prostatit och hemorrojder kan vara båda apotek och kokas självständigt.

Både köpta på apoteket och självgjorda ljus ska anges på kvällen före sänggåendet. Behandlingen varar 30 dagar, då kan det göras efter 2-3 månader.

Du kan använda olika sätt att förbereda ett sådant verktyg. Vi kommer att citera flera olika sätt, lämpliga att producera och därefter använda propolisstearin i gynekologi och inte bara.

Det första sättet

Nödvändiga ingredienser: lanolin, inköpt på apoteket, eller fett - smaletter, getter, får - 200 g; vax - 50 g; propolis - 50 g.

Förberedelse: Det är i första hand nödvändigt att smälta fettet i ett vattenbad, tillsätt propolis skuren i skivor av fett. Låt långsamt röra tills propolis löser upp. Tillsätt vaxet i blandningen. Det bör noteras att ju mer vax som kommer att finnas i ljus, desto mindre smälter de i sina händer. Alla ingredienser måste blandas väl, varefter endast den del som är vätska ska dräneras i en annan behållare. Kyla den resulterande blandningen, skär den till partiklar och för att ge dem formen av ljus, vilka vardera måste väga 7-11 var nödvändigt att försöka göra dem till en cylindrisk form med en spetsig ände, vars diameter - 1 cm, längd -. 5-6 cm ljus kommer att innehålla ca 0,40 g propolis extraktionsmedel. Medlet förvaras i kylskåp.

Det andra sättet

Nödvändiga ingredienser: alkohol - 220 ml; propolis - 40 g; fett eller smör - 200 g.

Förberedelse: Propolis ska krossas, tillsätt alkohol och insistera i 10 dagar. Blandningen ska skakas från tid till annan. När infusionen ska varas, måste den kokas över låg värme, omrörning tills alkoholen avdunstar, och resterna får inte en brun nyans. Sedan tillsättes olja eller fett till blandningen, blandas och smältes. Efter att blandningen har svalnat, måste den avlägsnas och tillverkas av tio ljus. De viks i folie och förvaras i kylskåp.

Hällningsmetod

På ett vattenbad i en behållare av porslin måste du gradvis smälta en blandning av glycerin, gelatin, vatten, andelen - 5: 1: 2. Den resulterande blandningen kyles tills den kyles fullständigt, varefter propolis tillsättes, medan den blandas grundligt. Vidare hälls alla i pergamentformar och kyles.

Ljus beställda på apoteket

Ljus med propolis för prostata kan också beställas på apotekets receptbelagda avdelning. För att göra detta behöver du en läkares recept. Förbered dessa medel i ett apotek enligt recepten från AA Barskov eller VP Kivalkina. Grunden för tillverkningen av suppositorier - geler av gelatin och glycerin, kakaosmör, paraffinvax med lanolin, butyrol.

Introduktion propolis direkt

Under behandlingsprocessen är det möjligt att öva direkt införande av propolis i ändtarmen. För att utföra ett sådant förfarande måste du värma 40 g propolis i ett vattenbad och tillsätt 200 g olja från mandel eller havtorn. När blandningen löses, måste den ringas in i en 5-cc spruta utan en nål. Sätt på sprutkatetern, sätt in den i ändtarmen på ett avstånd av 7 cm och kläm ut innehållet.

Klar ljus

De som behöver sådan behandling kan få ljus från prostatit, billigt och effektivt, i apoteket. Propolisljus från prostatit innehåller denna komponent som den huvudsakliga aktiva substansen. Den moderna farmakologiska marknaden erbjuder emellertid rektala suppositorier från prostatit med propolis, som även innehåller andra aktiva ingredienser. Därför, när prostatit inte alltid utses ljus med antibiotika, eftersom recensioner om ljus med prostatit ofta bekräftar att det är naturliga komponenter som kan ge en märkbar effekt i behandlingsprocessen.

De bästa suppositorierna innehåller fetter som smälter vid en temperatur av 37 grader, så att de aktiva substanserna släpps inuti, och vid rumstemperatur behåller suppositoriet sin form. Dessutom innehåller detta läkemedel ofta lanolin, vilket ger ljus en jämnhet.

De flesta suppositorierna är torpedformade, gula eller bruna i färg.

De som behöver ljus från prostatit, en lista med namn kan ta reda på på apoteket. Men om vilka ljus som är bättre för prostatit, bör man berätta för en enskild specialist efter diagnos.

Priset på ljus med propolis beror på tillverkaren och beredningen. Du kan köpa dem i alla apotek. Till exempel priset på ett ljus Propolis DN - från 300 rubel. för förpackningen, priset på ljusen Propolis D med Dimexidum - från 360 rubel. De som fortfarande vill göra ett sådant verktyg med egna händer, kan köpa propolis naturligt i ett apotek. Priset i ett apotek för 1 gram av denna naturliga botemedel är 15-20 rubel. Nedan följer en mer detaljerad beskrivning av de mest populära drogerna med denna aktiva substans.

Propolis DN

Rektala ljus Propolis DN (1 st) Innehåller kakaosmör (1,5 g), propolis (0,5 g).

Läkemedlet har antiinflammatoriska, sårläkande, hepatoprotektiva egenskaper.

Instruktionen för användning av propolis ljus ger det Propolis DN används vid behandling av prostatit, prostata adenom, hyperplasi av prostata. Tilldela detta läkemedel och efter operationen, utförd på det lilla bäckens organ. De som behöver ljus med propolis från hemorrojder, Du kan använda propolisljus med hemorrojder.

När det gäller kontraindikationer innehåller instruktionerna för stearinljus Propolis DN information som de inte kan användas för allergiska reaktioner på biprodukter under graviditet och matning.

Som negativa effekter kan allergiska manifestationer utvecklas.

Applicera ljus i 10 dagar, genom att mata in dem i 1 stycke. tre gånger om dagen, efter hygienprocedurer. För profylax gäller för 1 pc. tre gånger om dagen i 30 dagar. Recensioner visar effekten av läkemedlet med prostatit med vanlig applicering. Kommentarer på ljuset Propolis DN i gynekologi är också positiva.

Kostnaden för förpackning är 6 st. från 300 rubel.

Hemo-Pro

Det är en kombinerad homeopatisk behandling som används för behandling av hemorrojder, prostatit, gynekologiska sjukdomar.

Kompositionen inkluderar havtorn olja (0,2 g), propolis (0,1 g), kakaosmör (2 g), extraktet Tambukansky terapeutisk lera sjön (0,2 g) och essenser av vallört, rue johannesört.

Hemo-Pro Ansök om prostatit, hemorrojder, minskning potential, proktosigmoidit, sår och sprickor anus, paraproctitis, inflammatoriska sjukdomar hos det kvinnliga reproduktionssystemet.

Har en lokalbedövning, antiinflammatorisk, regenererande, sårläkning, antimikrobiell, antifungal, adaptogen effekt. Eliminerar klåda och stärker kapillärerna.

Främjar förbättring av vävnadsmetabolism. Eftersom tillverkningen av detta läkemedel används en speciell teknik, möjliggör man att förbättra absorptionen av alla komponenter som verkar både i vävnader och ytligt.

På grund av närvaron av havtornolja förbättrar läkemedlet kärl- och hjärtfunktionen. Ökar styrkan, normaliserar sköldkörteln och leveren.

Smutskoncentratet ger antimikrobiell verkan, förbättras immunitet, tar bort inflammation, aktiverar sårläkning.

Använd inte Hemo-Pro med ökad känslighet för någon av komponenterna.

Suppositoriet administreras före sänggåendet, djupt rektalt. Användningen varar från 10 till 30 dagar, beroende på läkarens recept. Kostnaden är 10 st. från 350 rubel.

Prostopin

Sammansättningen av denna beredning innefattar aktiverade propolis, kakaosmör, torkad beebread, obnozhka pollen, drottninggelé, bivax, berg honung, lanolin.

Läkemedlet används vid behandling av urologiska och prokologiska sjukdomar. Prostopin har adaptogena, toniska, återställande egenskaper.

Applicera Prostopinum med prostatit i akut och kronisk form, Erektil dysfunktion, godartade hypertrofier av prostata, vesikulit, försämring av spermatogenes och en minskning av spermatozoas aktivitet, uretrit. Verktyget visas också när hemorrojder, easing immunitet, manifestationer av kronisk trötthet.

Bör inte användas vid icke-uppfattning av biodlingsprodukter

Medlet administreras 1 enhet vardera. i rektum, varar behandlingen från 15 till 30 dagar.

Kostnaden är 15 st. från 600 rubel.

Propolis D med Dimexid

ljus Propolis D innehåller propolis extrakt, dimexid, kakaosmör.

Den har en uttalad antibakteriell effekt, säkerställer snabb regenerering, resorption och anestetika. Vid användning av denna åtgärd noteras också stimulering av kroppens försvarsreaktioner.

Kakao smör stimulerar absorptionen av aktiva ingredienser, liksom viktiga för kroppens biologiska ämnen.

dimexide, löser upp ett antal kemiska föreningar, det ökar mikrofloraens känslighet mot antibiotika.

Applicera propolis D vid komplex behandling av kronisk och akut prostatit, den är ordinerad till personer med godartad prostatahypertrofi. Används i gynekologisk övning vid behandling av inflammatoriska sjukdomar.

Använd inte i närvaro av allergiska reaktioner på biprodukter.

Suppositorier måste administreras över natten, helst efter ett varmt bad. Kursen varar 30 dagar. Som regel utnämns två eller tre sådana kurser och tar pauser på två månader mellan dem. Kostnaden är 10 st. från 360 rubel.

Effektiv folkmedicin: ljus med propolit från propolis

Propolis har flera namn. Förutom de allmänt accepterade, används sådana - bietlim, uza. Det är ett speciellt smörjmedel, vilket är nödvändigt för att fylla sprickorna, sprickorna i bikupan.

Flera grupper av arbetare bin samlar klibbiga saker från deras njurar från knopparna av träd och örtplantor.

Det är en hartsartad massa. Bin behandlar den klibbiga substansen med sin hemlighet, vilket resulterar i propolis. Slipsens färg är mörkgrön eller brun. Limmets sammansättning innefattar mer än 50 användbara komponenter. Traditionellt är de uppdelade i fyra stora grupper: vax, balsamer, hartser, eteriska oljor.

Alla är mycket användbara för en person. Böj lim är ett naturligt antibiotikum som inte har biverkningar. Dess struktur innehåller flyktiga och glukosider kapabla att förhindra utvecklingen av cellvissnande, maligna protsessov.Rassmotrim hur man gör ljus från propolis för behandling av prostatit.

Hur man väljer och använder bietlim?

Förbindelsens första och viktigaste egendom, som du måste uppmärksamma köparen, är produktens kvalitet. Människor som är långt ifrån biodling, det är svårt att göra detta, för att de inte har någon särskild kunskap.

Egenskaperna hos den helande tjuren påverkas starkt av:

 1. platsen för dess samling;
 2. tid;
 3. en bin av bin;
 4. en slags träd, växter.

Den mest användbara är propolis, skördad av vilda bin. Dessa insekter har kraftfull immunitet. Den andra platsen tillhör Uzze från skogsbiven "Borzyanka", den tredje platsen tillhör produkten från insekterna vid foten av "Kaukasierna".

Den listade tjären är hög i jäsningskvalitet. När propolis samlas på en speciell ram finns det inte tillräckligt med smuts i det (damm, skräp, bladblad och annat). Detta är ett kvalitetsharts. Dess färg kan sträcka sig från ljusbrun till mörkgrön, nästan svart.

Utseendet, propolisens smak är viktigt. Det måste ha:

 1. stark arom (nålar eller rökelse);
 2. homogen färg (utan vener, abrupta övergångar);
 3. bitter, brinnande smak.

När du väljer mycket mörk i färgpropolis, se till att den har en minimal mängd svarta ådror. Frisk produkt har en ljus färg, mjukhet, smidighet.

Gulgrön, brun bit anses vara den bästa kvaliteten. När du tuggar en bra harts förstklammer, skapar i munnen en känsla av värme. Om några minuter kan du känna en brännande känsla, en lätt nummenhet i tungan. Då biet limet (det tar bara en halvtimme) krossas i smulor, det finns en stark bitterhet.

Om du köpte ett band av dålig kvalitet kommer det inte att hålla fast vid dina tänder, och bitterhet och brinnande kommer alltid att finnas när du tyggar det. I gott propolis är innehållet av vax och pollen inte mer än 25 procent. Kontrollera kompositionen enligt följande: bollen sänks i ett glas med vatten och det ska falla till botten. Hållbarhetstid är 5 år.

Propolis används ofta i medicin. Den är gjord av:

Om du lyckats köpa ett kvalitetsharts, kan du själv förbereda ljus från prostatit och för behandling av många sjukdomar. I sjukdomar i tänder och tandkött kan propolis enkelt tuggas. Detta kommer att kräva en liten bit harts. Det är viktigt att följa vissa regler, tuggtiden bör inte överstiga 20 minuter, eftersom produkten är ganska aggressiv.

Effektiv folkmedicin för prostatit - ljus med propolis: hur man gör egna händer och reglerna för behandling

propolis - En av de mest värdefulla och användbara naturprodukterna, som länge används i folkmedicin för behandling och förebyggande av manliga sjukdomar.

Läkemedel baserade på det är speciellt användbara vid kronisk prostatit.

I samma artikel kommer vi att prata om ljus med propolis, deras effektivitet vid behandling av prostatit och på egen produktion.

Produktfördelar

Produkten innehåller ett antal ämnen som är nödvändiga för att upprätthålla människors hälsa:

 • vitaminer (B1, B6, B9, A, P, C, E), mineraler (koppar, krom, järn, natrium, kisel, zink, mangan, etc). Särskilt rik på mangan och zink, som är nödvändiga för att upprätthålla reproduktiv funktion och hälsa hos prostatakörteln.
 • Vegetabiliska flavonoider, besitter antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. De hjälper till att klara av sårbarheten hos små kapillärkärl, stimulera blodcirkulationen. Forskare visade också att regelbunden konsumtion av livsmedel med högt innehåll av flavonoider minskar risken för att utveckla prostatacancer.

 • Mer än 20 nödvändigt för kroppen av syror, inklusive ferulsyra, kaffe och bensoesyra. Dessa komponenter har antibakteriella och astringerande egenskaper, fördröjer tillväxten av skadliga bakterier, bidrar till läkning av sår.

  Behandling av prostatit med propolis
  Det finns många recept för beredning av naturliga läkemedel baserat på propolis. Från det är tinkturer, avkok, salvor och gummin gjorda, men användningen av suppositorier är speciellt bra för hälsan.

  Många års erfarenhet av läkemedlet visar att det hjälper till att lindra inflammation i prostatan, minska smärta vid urinering, det hjälper till att återställa manliga organceller, stimulerar blodcirkulationen, minskar risken för prostatacancer, samt att stärka immunförsvaret.

  Ljus är enkla att tillverka, tillgängliga, har en bra terapeutisk effekt, har minst kontraindikationer. De är universella och lämpliga för människor i alla åldrar.

  Prescriptions of home suppositories

  Hur man gör ljus från propolis för behandling av prostatit? Låt oss överväga några av de mest populära recepten:

  På alkohol

  För beredningen behöver vi:

  • 30-40 gram propolis,
  • 200 ml alkohol (inte vodka, men alkohol),
  • 200 gram smör.
  1. Vi tar bietråvara, mala det till bildandet av gruel, fyll det med alkohol och blanda noggrant.
  2. Den beredda massan stängs och städas i 7-10 dagar på ett kallt mörkt ställe, blandas periodiskt med ingredienserna.
  3. Då bör det kokas över låg värme tills alkoholen helt avdunstar.
  4. Vi smäller smöret på låg värme, kyla lite och blanda med propolis.
  5. Från en varm blandning gör vi ljus och vi tar bort dem för förvaring i kylskåp.

  Kakaosmör

  • 20-25 gram kakaobönorolja,
  • 10-12 gram vattenfritt lanolin,
  • 10 gram fryst propolis.
  1. Vi tar en emaljpanna, lägg kakaosmör och lanolin i den, lägg den i ett vattenbad.
  2. När blandningen blir vätska, tillsätt den krossade propolen och blanda till en homogen konsistens.
  3. Stäng av tallriken och lämna kastrullen.
  4. Den beredda massan ska räcka för 10-15 ljus.

  Royal gelé och honung

  • 80 gram kakaosmör,
  • 150-180 gram smör,
  • 70 gram propolis,
  • 5 gram royal milk och perga,
  • sked av honung.
  1. Ta det emaljerade kärlet och drunkna in oljan på ett vattenbad.
  2. Vi lägger till honung, perg, kunglig mjölk och markerade råvaror. Blanda ordentligt.
  3. När blandningen blir homogen måste du kyla den lite och börja göra stekpiller.

  Hur man gör ljus från prostatit med propolis med egna händer?

  Gör det själv

  • För att göra ljus måste du ta den beredda lättkylda massan och rulla ut det korv 1 cm tjock.
  • Använd sedan en kniv för att skära i tunna remsor av 1,5-2 cm i längd.
  • En kant kan göras konisk genom att förlänga den med fingrarna i en triangel. Så det blir lättare att injicera ett ljus i anuset.
  • Sätt varje stötpasta på folie så att de inte rör varandra och städa upp i kylskåpet för att frysa.
  • När ljusen blir fast kan du överföra dem till förvaring i en skördad behållare.

  Apotekstearinljus

  För närvarande har apotek ett brett utbud av färdiga suppositorier baserade på denna terapeutiska produkt. Genom kliniska egenskaper och sammansättning liknar de hemljus. Många av dem har ett bredare handlingssätt.

  Ljus från prostatit med propolis: namn

 • Prostopin - Ett ryskt läkemedel producerat av Alfarm. Den är gjord på basis av propolis, perga, royal gelé, honung och pollen. Det ordineras för sjukdomar i prostata, inklusive prostatit.

  Den kliniska effekten syftar till att förbättra trofismen och regenereringen av vävnaderna hos manliga organ. Kostnaden för 580-610 rubel.

 • Hemo-Pro - Ryska medicinen, tillverkad av företaget "Adonis". Drogen har en mer komplicerad inverkan och ett brett utbud av applikationer. Detta beror på dess sammansättning, som innefattar: propolis, havtorn, johannesört, kastanj, rue och andra komponenter. Hemo-Pro kan ordineras både för behandling av manliga sjukdomar och för komplex behandling av hemorrojder och missfall i anus. I genomsnitt är priset för det 300-350 rubel.
 • Propolis ljus - ett läkemedel som tillverkats av det ryska företaget "Doctor N". Den är gjord på basis av pollen, tanniner, vax, hartser. Det kompletteras med vitaminerna A, C, E, liksom mikrodelar och aminosyror. Det ordineras för prostatit, sjukdomar i övre luftvägarna, hudpatologier. Priset är 260-290 rubel.
 • Propolis D - produceras i Ryssland av företaget Mia Bio Profi Center LLC. Komplexpreparat som används vid behandling av gynekologiska, urologiska och prokologiska sjukdomar. Baserat på kakaosmör, propolis-extrakt och dimexid. Priset är 300-340 rubel.
 • Behandlingsschema

  Ljus ska appliceras 1-2 gånger om dagen (morgon och kväll eller strax före sänggåendet) efter evakuering av tarm- och hygienprocedurer.

  Sätt i läget på sidan, varefter det rekommenderas att ligga ner i 5-10 minuter. För bättre glidning kan ljusändarna smörjas med petroleumjelly.

  Behandlingsförloppet är från 7 till 30 dagar. Behandlingsregimen bör väljas av den behandlande läkaren. Vid behov är kursen långvarig eller upprepad efter 2-3 månader.

  När väntar du på resultatet?
  Även om ljusen inte ger omedelbar lättnad noterar de flesta patienter den första positiva effekten efter 3-4 dagar från början av behandlingen.

  Maximalt resultat kan uppnås med regelbunden användning under hela behandlingsperioden.

  Fördelar och nackdelar med behandlingen:
  De främsta fördelarna med läkemedlet är dess tillgänglighet, effektivitet, mångsidighet, enkelhet och användarvänlighet.

  Nackdelarna innefattar allergiska reaktioner hos vissa patienter och en långsam terapeutisk effekt.

  Folkmekanismer är bra vid behandling av kroniska former av prostatit. För patienter med akut form som orsakas av infektion föreskrivs starkare läkemedel och antibiotikabehandling är obligatorisk.

  Den enda kontraindikationen för användningen av ett läkemedel kan vara förekomst av allergiska reaktioner mot biodlingsprodukter.

  Intolerans av komponenter är extremt sällsynt.

  Ljus med propolis - Ett effektivt, prisvärt, inte dyrt och enkelt läkemedel som är lämpligt för behandling och förebyggande av prostatit. Många patienter noterar ett positivt resultat efter behandling med suppositorier. Glöm inte att kontakta din läkare före användning! Var frisk!

  Användbar video

  Hur man gör ljus med propolis för behandling av prostatit beskrivs i följande video:

  8 bästa ljus från hemorrojder med propolis

  Förmodligen hördes allt om bihelns helande egenskaper. Förberedelser med denna biodlingsprodukt används för att bekämpa många sjukdomar, inklusive åderbråck. I det senare fallet är ljusen från hemorrojder med propolis särskilt populära bland patienterna på grund av användarvänligheten.

  Dessa läkemedel, industriella eller av egen tillverkning, kan ta bort inflammation, kliande känslor, svullnad och andra obehagliga symptom på den patologiska processen. Nedan följer en översikt över de mest populära och effektiva antihemorroida suppositorierna med propolis.

  Karakteristik av ljus med bilim

  Om vilka ljus från hemorrojder som hittills anses vara mest populära och effektiva, kan du läsa i materialet hos vår expert.

  Vilken typ av botemedel för hemorrojder att välja för behandling av den patologiska processen, vad man ska uppmärksamma först, kommer att berätta en proctologists artikel.

  Suppositorier som produceras idag med bilim är en kombination av medicinska homeopatiska läkemedel som, som en aktiv ingrediens, innehåller propolis vid ungefär samma koncentration.

  På apotek är tillgängliga som beredningar som innehåller endast bee lim som huvudkomponent, och läkemedel, som inkluderar kompositionen och andra aktiva föreningar, t.ex., läkemedel växtextrakt eller botande sjö lera. Inkluderingen av ytterligare element förbättrar och expanderar de terapeutiska egenskaperna hos den färdiga produkten.

  Låt oss gå direkt till propolis. Detta ämne är förstås som biproduktets produkt, vilket är ett hartsartat och klibbigt substrat med en komplex biokemisk komposition. På grund av den viskösa strukturen är propolis svår att använda i ren form, så det är vanligtvis blandat med andra ämnen.

  För framställning av suppositorier används som baser, hårda fetter, vilka är användbara aktiva komponenter extraherade från bee lim och samtidigt kunna smälta vid kroppstemperatur: kakaosmör och kokos.

  När det gäller förhållandet mellan bilim och fastfettbas skiljer sig suppositorierna på marknaden i samma proportion - 1:10. Det vill säga, för varje del av propolisen, tas 10 delar kakaosmör i en blandning med lanolin. Det är detta förhållande som gör det möjligt att uppnå den bästa terapeutiska effekten.

  I allmänhet har alla propolis-suppositorier liknande utseende. Dessa är små cylindriska föremål av karakteristisk gul eller ljusbrun nyans. I vissa sorter av droger finns det små, mörka inclusions.

  Användbara egenskaper för propolisstearinljus

  Ljus av inre hemorrojder propolis baserade på en komplex effekt på kroppen, är det möjligt att förvänta sig förbättringar av inte bara rektala kanalen direkt, men också närliggande organ och vävnader (kolon, bäcken).

  Bland de användbara egenskaperna uppvisade av suppositorier med bilim kan följande terapeutiska effekter särskiljas.

  • Antimicrobial. Biklister hjälper till att förstöra många patogener, inklusive virus-, bakterie- och svamppartiklar. Emellertid påverkar detta ämne inte tillväxten och reproduktionen av representanter för användbar flora.
  • Antivirus. Den aktiva ingrediensen kan kämpa med orsakssjukdomarna av virusinfektioner, inte bara i endotarmen, men också i andra organ. Det är därför att ljus med propolis kan ordineras om luftvägarna påverkas, till exempel av influensavirus.
  • Anti-inflammatorisk. Biklister blockerar snabbt inflammation i hemorrojskottarna genom att förstöra patogena mikroorganismer.
  • Bedövningsmedel. Patienternas återkoppling indikerar att suppositorier med propolis minskar känsligheten för smärta, vilket är användbart för att förvärra hemorrhoid sjukdom.
  • Sårläkning. Suppositorier med propolis ingrediens har förmågan att stimulera den tidiga läkning av skadade områden i rektumslimhinnan.
  • Antitumör. Propolis stimulerar immunförsvaret, vilket återspeglas inte bara i kampen mot patogener, men också i förstörelsen av cancerceller och därmed förhindra cancer.
  • Hemostatisk och antikoagulant. Bee lim normaliserar blodkoagulerbarhet, vilket är viktigt vid bildandet av trombi eller en tendens till blödning. Dubbel effekt främjar normalisering av blodcirkulationen.
  • Antibarrier. Suppositorier med propolis har förmågan att förbättra tarmperistalmen och motorfunktionen hos bäckenorganen, vilket uttrycks vid eliminering av förstoppning och normalisering av avföringen.

  Omfattning och huvudkontraindikationer

  Anal insatser, som inkluderar propolis, används vid behandling av många infektionsinflammatoriska sjukdomar - i synnerhet sjukdomar i det genitourinära systemet och rektalkanalen. Vad gäller det proktologiska fältet används propolisljus i fallet med:

  • tarm hemorrojder;
  • tårar av den rektala slemhinnan;
  • inflammation i rektalkanalen;
  • varicose förlängning av anal vener hos förväntade mammor eller kvinnor ammar.

  Ljus gjorda av propolis hjälp från hemorrojder med nästan all grad av svårighetsgrad. De mest effektiva drogerna demonstreras emellertid i början av den patologiska processen, vilket snabbt eliminerar svullnaden i perianala zonen och minskar mängden venösa kluster.

  Och ändå är sådana läkemedel inte lämpliga för alla patienter. Till exempel har vissa människor en medfödd allergi mot bilim. Bland kontraindikationerna är också intoleransen av honung och andra produkter av försörjning av bin.

  Populära ljus med propolis från hemorrojder

  På läkemedelsmarknaden finns det flera namn på rektala suppositorier, vilket inkluderar biklim. Recensionerna visar att de mest populära bland proktologiska patienterna är följande läkemedel.

  Propolisljus hemma: en översyn av egenskaperna hos propolis och sorter av ljus

  Propolisbehandling har varit känd sedan antiken och är väldigt populär för att bli av med olika sjukdomar. Moderna läkemedelsföretag, som vet om läkemedlets egenskaper, utvecklar en mängd läkemedel med propolis: det här är tinkturer, biologiskt aktiva tillsatser, salvor.

  Mest populär är en dosform i form av ljus, så de härdande ämnena levereras direkt till kroppen, vilket ökar effektiviteten av behandlingen ibland.

  Bland de färdiga produkterna är kända olika rektala stolpiller: Propolis NAM Hemo-Pro Prostopin och många andra. Grunden för beredningen är de naturliga ämnen som är tillgängliga för alla, så att folk som vill dra nytta av den helande kraften i en unik produkt, ofta undrar hur det är möjligt att bereda ljusen från propolis i hemmet. Hur man gör det, och vilka sjukdomar som kan behandlas med stearinljus från propolis, överväga den här artikeln.

  För att förstå hur propolis behandlar sjukdomar, måste man veta om dess unika sammansättning och terapeutiska effekt på sjuka organ. Denna speciella biodlingsprodukt kallas också bilim eller en struts, ämnen för framställning av propolis samlas in från knopparna på våren från knopparna på träden. Bietlim erhålls som ett resultat av modifieringen av klibbiga substanser genom enzymer som produceras av insekter.

  Terapeutiskt värde i sammansättningen av ljus från propolis:

  1. Förstöring av patogen mikroflora. Sammansättningen av bilim innehåller ett naturligt antibiotikum som inte bara stannar tillväxten av patogena mikroorganismer, men förstör dem också. Propolis är effektivt vid bekämpning av olika patogena mikrofloror: svampar, virus, bakterier. Samtidigt ger behandling inte sådana negativa effekter som dysbakterier, och har inga andra biverkningar på kroppen som syntetiska antibiotika har.
  2. Återkallande av smärtssyndrom. Vissa komponenter i produkten verkar på sjuka organ som smärtstillande medel, och vid ljuset tränger dessa ämnen direkt in i vävnaden, vilket eliminerar även allvarlig smärta.
  3. Regenerering av vävnader. Propolis främjar snabb läkning av organ. Tack vare deras ofarlighet till kroppen, kan ljuset användas för hemorrojder och sprickor i anus och ändtarmsstolpiller syntetiska ofta kontraindikationer för dessa sjukdomar.
  4. Avlägsnande av toxiner. Rektala suppositorier hjälper till att ta bort toxiner från ändtarmen.
  5. Förhindra cancer tumörer. Propolis förhindrar den patologiska proliferationen av vävnader i adenom, med långvarig användning kan döda cancerceller.
  6. Övriga egenskaper.Ljus med propolis öka lokal immunitet, förbättra mag-tarmkanalen, normalisera blodets koagulering, stabilisera cellmembranen eliminera ärr.

  Typer av ljus med propolis:

  • Öra tips. Stearinljus används för öronsjukdomar: otitis, hörselnedsättning, otoscleros och andra. Öronljus med propolis avlägsna svavelproppar, minska smärta, lindra inflammation, förbättra blodtillförseln till kroppen.
  • vätska. Stearinljuset skiljer sig i flytande konsistens och injiceras med en spruta med ett speciellt munstycke. Genom applikationstekniken är de sämre än rektala suppositorier, men de anses vara mer effektiva för den härdande effekten. Bredt används för behandling av prostatit, adenom och andra prostata sjukdomar.
  • rektal. Den vanligaste typen av ljus, de är lätta att laga hemma och bara använda. Används framgångsrikt inom gynekologi och urologi, behandla olika sjukdomar i prostata och andra organ i det lilla bäckenet, eliminera hemorrojder.

  Ljus gjorda av propolis hemma används för att behandla olika sjukdomar. De har en långvarig effekt och leda till remission, men genom att välja propolis som ett botemedel, bör lyssna på den långtidsbehandling, som kan variera från några månader till flera år, beroende på sjukdomen.

  Vilka sjukdomar kan behandlas med propolisstearin:

  • manliga sjukdomar: prostatit, adenom, prostatacancer;
  • kvinnliga sjukdomar: metritis, kolpit, erosion av livmoderhalsen, myom;
  • sjukdomar i bäckenorganen: hemorrojder, anusfrakturer, cystit.

  Trots att propolis är ofarlig, bör denna behandlingsmetod rapporteras till doktorn, eftersom endast ett folkläkemedel inte räcker till, och någon behandling av inflammatoriska sjukdomar i organ bör vara komplex.

  Propolis ljus med egna händer: populära recept

  Färdiga ljus från propolis kan köpas på apoteket, men om du vill laga dem själv, så finns det många enkla recept som du kan läsa på Internet.

  Tänk på de mest populära alternativen, hur man förbereder ljus med propolis med egna händer.

  De mest populära recepten är de som behandlar prostatit. Det är denna sjukdom som kan behandlas snabbare och mer effektivt med propolis. För behandling av inflammerad prostata används ofta pumpa frön, extrakten av fröna av denna frukt läggs till preparat för behandling av prostatit.

  Steg-för-steg instruktion för tillverkning av generella ljus:

  1. 50 gram bilim klistra fint och lägg åt sidan.
  2. Skär 50 gram vax i små bitar, lägg åt sidan.
  3. 200 gram av något djurfett eller lanolin, som du kan köpa på apoteket, sätta i en behållare och lägg den på ett vattenbad.
  4. När fettet har smält, lägg till resterande ingredienser i behållaren. Rör omedelbart.
  5. Innan du gör ljus ska blandningen kylas. Placera behållaren i kylskåp.
  6. När kompositionen härdar, ta bort den från behållaren och skär i bitar. Sätt ljuset i form av en torpedo med din spetsiga ände. Ungefärliga storlekar av rektal stötpiller: längd - 5 cm, diameter - 1 cm.
  7. Täck ljusen med matlindning och förvara i kylskåp.

  Hur man förbereder ljus från propolis från prostatit själv:

  1. Blanda 150 ml pumpaolja med ett propolis-extrakt (tinktur på 10% bilim). Du kan förbereda tinkturen själv.
  2. Sätt blandningen på ett vattenbad och värm tills alkoholen är utrustad.
  3. Tillsätt 5 ml te-trädolja och samma mängd vitolja. Rör omedelbart.
  4. Stearinljus injiceras i anus med en spruta. Förvara blandningen i kylskåp.

  Vilka andra komponenter används för att göra ljus från själva prostatit:

  • havtornsolja;
  • honung;
  • kakaosmör;
  • smör;
  • ambrosia.

  För att påskynda återhämtningen från prostatit bör vara en omfattande behandling: läkemedelsbehandling, fysioterapiprocedurer, särskild gymnastik. I folkrättsmedel är bad gjorda av medicinska växter också användbara.

  Göra ljus med propolis hemma från olika sjukdomar

  Processen att göra ljus med propolis för behandling av olika sjukdomar är inte annorlunda.

  Du kan förbereda suppositorier eller flytande formuleringar för behandling av hemorrojder, gynekologiska sjukdomar, ENT-sjukdomar.

  Olika recept för att göra ljus med propolis hemma är en extra komponent som är mest effektiv för en viss sjukdom. Sammansättningen av ljus, som kan framställas i hemmet, inkluderar extrakt av medicinalväxter och andra biprodukter, essentiella och vegetabiliska och animaliska oljor, vaselin, växer, fetter. Samtidigt för att säkerställa att ljus är av hög kvalitet är det viktigt att hålla förhållandet mellan ingredienserna till varandra.

  Göra ljus med propolis från hemorrojder:

  1. Grind 20 gr. färsk celandine.
  2. Smält 150 gram djurfett smält i ett vattenbad.
  3. Till fettet tillsätt 50 gram propolis extrakt och mush från anläggningen, blanda.
  4. Filtrera kompositionen genom gasbindning.
  5. Kyl och förbered ljuset på det sätt som beskrivs i det första receptet.

  Göra ljus med propolis från livmoderns sjukdomar:

  1. Smält fett eller lanolin i ett vattenbad.
  2. Lägg i behållaren 40 ml tinktur av propolis och 50 ml tinktur av kalendula. Rör omedelbart.
  3. Gör ljus. Storleken på vaginalt ljus: längd - 8 cm, diameter - 1 cm.

  För att välja det mest lämpliga receptet är det användbart att läsa recensioner på Internet om effektiviteten av behandlingen med dessa eller andra ljus, titta på video recept.

  Ljus med propolis: Användbara egenskaper och indikationer för användning, begränsningar, en översyn av preparat och hemrecept

  Ljus med propolis har framgångsrikt använts i industriell skala för behandling av prokologiska sjukdomar. Dessa läkemedel hjälper till att hantera patologins manifestationer.

  Ljus från hemorrojder med propolis har en, men en stor fördel - möjligheten att laga mat hemma, vilket bekräftas av läkemedlets kvalitet, handling och effektivitet.

  Läkande egenskaper

  Propolis ljus och salva från hemorrojder kan undertrycka aktiviteten hos bakterier som provocerar proktologisk patologi. Propolis innehåller många användbara egenskaper.

  Effekten av bilim visas i tabellen:

  Aktiv substans

  effekt

  De har antibakteriell verkan, reducerar permeabiliteten och bräckligheten hos kapillärer, hämmar koagulerbarheten av blod. De har antioxidant-, antivirala, antiinflammatoriska effekter. Motverka uppdelning av vitamin C.

  Det orsakar en minskning av tumörcellernas överlevnad. Påverkar hemorrojderna genom undertryckande av mikrober, har en antiviral effekt.

  Undertryck Helicobacter pylori, antitumör.

  Lämnar spasmer, verkar mot godartade och maligna former.

  Organiska syror (bensoic, kaffe, ferulic och andra)

  Antimikrobiell, antiviral och antitumör.

  Antioxidant, antisvamp, antiviral.

  Aminosyror (leucin, lysin, metionin, 3-metyl-histidin, orinitin, prolin, serin, alanin, cystit, etc.). Totalt 27 aminosyror.

  Nödvändigt för proteinsyntes, återställa ämnesomsättning.

  Även i produkten ingår vitaminer (tokoferol, tiamin, riboflavin, nikotinsyra och askorbinsyra). Tillsammans kan dessa komponenter permanent avlägsnas av hemorrojder.

  Salvor, infusioner och suppositorier baserade på propolis kännetecknas av stark anestesi, förbättrar självläkning av vävnader, främjar splittring av hemorrojskott.

  Indikationer för användning

  Propolis från hemorrojder är ordinerad för kvinnor och män. Biprodukten får användas även under graviditeten, eftersom det inte finns någon negativ effekt på moderns och fostrets kropp.

  Ljus och salva med propolis kan användas i följande fall:

  • förebyggande av trombos
  • vid första och sista scenen med hemorrojder och rektala sprickor;
  • tjocktarmen kol
  • om det finns inflammation i den anorektala zonen;
  • vaginit;
  • endometrios;
  • livmodermoment.

  Propolisstear hjälper till med behandling av interna hemorrojder. För behandling av externa noder ska salvor och lotioner från infusioner användas, men i motsats till suppositorier får dessa läkemedel användas mot koner inuti ändtarmen. Propolisbehandling av hemorrojder kommer att gå snabbare.

  Vissa läkemedel i form av suppositorier har en större effekt vid behandling av vissa patologiska tillstånd.

  Till exempel används propolisstearin i sjukdomar i övre luftvägarna, i tandläkare, såväl som i hud- och svamppatologier.

  Fitorljus med propolis förskriva sprickor i anus, cervikal erosion, hemorrojder, kolit, cystitisuritrit och prostatit. Läkemedlet kan användas rektalt och vaginalt som ett komplement till komplex terapi.

  Läkemedelsgranskning och priser

  Du kan köpa stiftpiller i något apotek. Några av drogerna kräver recept, så innan du köper besöker du din läkare. Läkaren skriver ut den lämpligaste typen av ljus från propolis från hemorrojder.

  Listan över de mest populära och testade drogerna:

  1. Prostopin består av kunglig gelé, bergsvin, perga, blomsterpollen och bilim. Dessa suppositorier används rektalt för inflammation i prostatakörteln, urinrör, närvaron av hemorrhoidkottor, ulcerös kolit och sprickor i anorektala regionen. För att behandla prokologiska patologier administreras 1 suppositorium vid sänggåendet. Behandlingen varar 15-30 dagar. Kostnaden för 617 rubel.
  2. GemoPro - suppositorier baserade på extraktet av läkningsmudden av Tambukansjön. De används i komplex terapi av prostatit, sår i rektum, sprickor, hemorrojder. Priset på läkemedlet varierar mellan 280-360 rubel.
  3. Fyto-Propolis använd rektalt. Hjälper med godartad prostatahyperplasi, inflammation i prostata. Kostnaden för medicinen är ca 200 rubel.
  4. Kyzyl maj - Den bästa typen av ljus från propolis från hemorrojder. Kompositionen innehåller extrakt av medicinska växter. De får också användas för inflammation i vaginala slemhinna, ektopi, kolit, proktit.
  5. Drogen Tambukan-Propolis fick sitt namn på grund av kompositionen, vilket inkluderar biklim och läkningsmudder i Tambukansky-sjön. Kostnaden för 10 suppositorier är 410 rubel.
  6. Monfarm producera i förpackningar med 10 ljus. Läkemedlet används rektalt och vaginalt. Suppositorier är avsedda för behandling av prokologiska och gynekologiska sjukdomar. Vanligtvis används i komplex terapi av prostata adenom. Läkemedelspriset är 95 r.

  Propolis med hemorrojder, prostatit, livmodermomier och andra proktologiska sjukdomar anses vara den bästa lösningen.

  Dessa läkemedel kan köpas utan recept från behandlingsläkare.

  Korrekt användning

  Propolisstearin injiceras i rektum eller vagina. Läkemedlet används efter hygieniska förfaranden.

  • Skrotet tvättas med varmt vatten och tvål.
  • när rektal administrering ska göras avbrott med användning av antiinflammatoriska örter (kamomillsvängning), för att inte orsaka irritation eller ta avtagande medel.

  Innan du använder propolis ljus ska du noggrant tvätta händerna. Det är nödvändigt att ligga på ena sidan och sätt in ett ljus med propolis i vagina eller rektum med hjälp av pekfingret. Det är nödvändigt att driva läkemedlet så långt som möjligt. Efter användning av suppositoriet behöver du ligga på din sida i 20-30 minuter.

  Med det avancerade stadium av hemorrojder och propolis hjälper inte, är behandlingen bara kirurgisk.

  Självgjorda ljus med propolis

  Honung och dess utgångsprodukter har en positiv effekt på kroppen. Deras effekt har länge varit känd. Användningen av biprodukter visar en bra effekt även när läkemedlet från apoteket är värdelöst. Stearinljus är inte bara lämpliga för behandling av akut respiratoriska infektioner, mag, förkylning, men även sådan patologi som prostatit.

  Hur man väljer och använder propolis

  När du köper propolis bör du vara uppmärksam på doften. Kvalitetsprodukten luktar skarpa och ganska mättade. På disken ska det ställas ut i tätt slutna behållare. Säljs i vikt och i vissa doser. Färgen varierar från ljusgul till brun, du kan möta olika nyanser. Ju längre den ligger, desto mörkare blir det. Externt propolis kan vara i följande former:

  I vissa fall av behandling används propolis i sin rena form. För förebyggande åtgärder mot prostatit är 2 gram propolis tillräcklig. Behandling med en honungsprodukt bör startas först efter läkarens rekommendation, eftersom inte alla kan tolerera sådan mat väl.

  Den innehåller många användbara element för kroppen. Tack vare en rik "bukett" kämpar ljus med propolis framgångsrikt med bakterier som komplicerar förloppet av prostatit.

  Göra ljus med egna händer

  Ljus från prostatit med propolis är lätta att göra av sig själv. Först måste du blanda oljan med vaxet, tillsätt sedan etanol (förhållande 1: 1). All massa lämnas på ett vattenbad tills en mörk blandning med en tjock konsistens bildas. Efter kylning av den färdiga produkten måste du göra ljus. Presentera före sänggåendet

  Behandlingsförloppet bör kombineras med intaget av tinktur. Efter ett tag blir förändringar synliga - urin och prostatajuice normaliserar, smärta går bort. Även prostatit kan behandlas med propolis i sin naturliga form. Doseringen kommer att vara 5 gram tre gånger om dagen. Det viktigaste är att tugga väl. Terapeutisk kurs - 60 dagar.

  Metoder för att förbereda suppositorier

  • Häll 50 gram fin propolis med alkohol (50 mg). Insistera i cirka 14 dagar på en mörk plats. Skaka blandningen varje dag. När infusionsperioden passerar, är det nödvändigt att indunstas i ett vattenbad tills massan blir brungul. Samtidigt måste du smälta 20 gram kakaosmör, tillsätt 1 gram färdigblandad propolis till den. Från den erhållna produkten erhålls 10 suppositorier. Gör ljus och lägg i kylskåpet.
   Används för behandling av prostatit varje dag för 1 bit vid sänggåendet. Kursen ska vara högst 35 dagar. Det rekommenderas att ta 2-3 kurser med en paus på 60 dagar.
  • Följande produkter behövs: propolis (ca 40 gram); fett (glas); alkohol (glas).
   I avsaknad av fett kan du använda smör. För det första måste alkohol blandas med honungsprodukten. Insistera några dagar, skaka ibland. Koka sedan på låg värme tills det är brunt. När alkoholen avdunstar, tillsätt olja. Rör och smält för ett par, coolt. Gör några ljus, linda det i papper och lägg det i kylan.
  • Följande recept för behandling av prostatit består av 0,5 propolis, vattenfritt lanolin i en mängd av 0,8 gram och kakaosmör cirka 1, 5 gram. Dessa siffror anges med ett ljus. För 15 stycken behöver du 7,5 / 12 / 22,5.
   För att ge nödvändiga formen ljus bör du köpa sprutor (17 st 2 ml och 2 mer 5 ml). På små apparater för att rengöra nålar, för att skära av en botten. Dra i botten i 3 cm och sätt i en glasburk så att den klippta delen var överst. Samma sak att göra med stora sprutor.
   Propolis att kyla, krossa. Förvärm sedan oljan och lanolinet. Undvik kokning. Efter uppvärmning, tillsätt propolis, blanda och värma. Det viktigaste är att inte tillåta kokning. Efter omröring, stäng av elden och börja bli vikt i sprutor. Små doser sätter på kyla och fryser. Efter slutet av härdningen, kläm ut ljusen. Håll det bättre på dörren. Använd suppositorier omedelbart efter att ha tagits ur kylskåpet.

  Propolis ljus 20%

  Det tar cirka 100 gram getfett. Smält, blanda med propolis (20 g.). För att göra det måste du sätta det i frysen, och efter härdning, punda det i pulver. Den resulterande massan sätts i en emaljbehållare, suga i ett par timmar, utan att glömma det. Lämna i kylan, kläm sedan igenom tyget och gör rören (du kan blåsa på en penna eller penna). Välj den optimala diametern för behandling.

  Använd ljus för natten. Innan proceduren börjar, gör en enema. Vanligtvis är 10 tillvägagångssätt tillräckligt för att symptomen på prostatit ska gå iväg. Vid behov kan kursen förlängas upp till 30 dagar, men samtidigt vila vila i 7 dagar.

  Medel från propolis anses vara en effektiv produkt för behandling av prostatit. Men vi måste komma ihåg att återhämtningen beror på mannen själv. Det är nödvändigt att visa tålamod, bara så att du kan övervinna sjukdomen.

  Videon presenterar recept för att göra ljus från propolis: