Huvud
Symptom

Rektala suppositorier med propolis för behandling av genitourära sjukdomar: en lista över droger och instruktioner för deras användning

Producerad av binprodukt - propolis - har länge framgångsrikt använts vid icke-traditionell behandling. Nu har den officiella medicinmen tagit den till sin arsenal av läkemedel.

I denna fantastiska substans finns det många användbara element för människor, inklusive mineraler, vitaminer, aminosyror.

Det finns flera former av frisättning av droger med "bietlim": i form av tinkturer, salvor, aerosoler. Men det mest effektiva för att behandla symtomen på många sjukdomar är ljus med propolis, bruksanvisningar och priser presenteras i detta material.

Propolisljus främjar blodförtunning, vilket hjälper till att eliminera sin stagnation, lösa hemorrojder. Deras mjuka effekt på kroppen möjliggör användning av dessa medel även under graviditeten.

vittnesbörd

Suppositorier med propolis är involverade i behandlingen av både manliga och kvinnliga sjukdomar. De har många användbara egenskaper:

 • antimikrobiellt - Bekämpa patogena mikroorganismer, vilket leder till olika inflammationer. Propolisljus dödar också bakterier, svampar, trichomonader, medan de lämnar orörda en användbar mikroflora som ger kroppens normala vitala aktivitet, vilket utesluter utvecklingen av dysbios.
 • antiviral - hämma multiplikationen av virus (influensa, hepatit, herpes). De kan användas både för komplex och förebyggande behandling.
 • lätt smärtstillande medel - På grund av den allmänna förbättringen i hälsotillståndet reduceras smärtskänsligheten;
 • antiinflammatorisk - stoppa den inflammatoriska processen, underlättar väldigt sjukdomsförloppet
 • regenerativ och reparativ - aktivera metaboliska processer, främja läkning av skadade vävnader med bildandet av ett minimalt ärr;
 • antitoxisk - avlägsna skadliga skadliga ämnen från kroppen, förbättra det allmänna tillståndet och påskynda återhämtningen,
 • antioxidant - Genom att inhibera oxidation, neutralisera effekten av fria radikaler;
 • antiallergisk - främja stabilisering av cellmembran;
 • antitumör - Stärka processer av fagocytos, tillåta immunsystemet att kämpa och med cancerceller, förhindra utvecklingen av tumören.

Dessutom stearinljus med propolis:

 • intensifiera åtgärden av antibiotika som tas samtidigt med dem;
 • normalisera blodets koagulerbarhet, öka den med blödning och minskning med trombos;
 • bygga upp tarmarna, eliminera förstoppning, lindra spasmodisk smärta.

Suppositorier med propolis kan användas förutom terapi eller som förebyggande medel när:

 • prostatit, adenom i prostata;
 • cystit;
 • hemorrojder, analfissurer;
 • behandling av prokologiska sjukdomar;
 • förstoppning och kolit
 • erosion av livmoderhalsen eller livmodermomomen;
 • inflammation i äggledarna, äggstockar;
 • många andra gynekologiska sjukdomar.

Liksom många andra droger har propolisljus vissa kontraindikationer för användning.

Allmänna regler för användning av suppositorier

Olika läkemedelsföretag producerar och använder i komplexa behandling sådana suppositorier:

 • Propolis DN - 6 st. (Rektal). Används vid behandling av adenom i prostata, prostatit, såväl som i syfte att snabbast återhämta sig efter operationen i bäckenorganen. Kompletterande propolis Kandidatens instruktioner för användning och patientrecensioner indikerar att de ger återställande vård till kvinnor efter operation i livmodern.
 • Fyto-Propolis - 10 st. (Rektal). Den medföljande ljuset Phyto-Propolis-instruktionen anger deras effektivitet vid sexuella störningar, prostatit, pankreatisk adenom;
 • GemoPro - 10 st. (Rektal). Innehåller terapeutisk lera (Lake Tambukan). Den används för analfissurer, prostatit, paraproktit, minskad styrka. Det kan användas av kvinnor med prokologiska sjukdomar;
 • Prostopin - 15 st. (Rektal). Innehåller flera "bee" produkter: propolis, pergu, bergsvin. Han behandlar tjocktarmen i tjocktarmen, urinvägarna, prostatit, uretrit, ökar aktiviteten hos spermatozoa;
 • Propolis D - 10 st. (Rektal). Innehåller en lösning av dimexid. Medföljande Propolis D suppositorier på ansökan och recensioner noterar deras effektivitet i prostata och adenom i prostata, sjukdomar i genitourinary system;
 • Monfarm - 10 st. (rektalt och vaginalt). Det behandlar adenomen i prostata, prostatit, uretrit, adnexit, livmodermoment, hemorrojder, minskad potens. Medföljande ljuset med propolis Montpharm instruktion noterar att de hjälper till att återhämta sig i den postoperativa perioden.
 • Kyzylmay - 10 st. (rektalt och vaginalt). Innehåller extrakt av citronbalsam, timjan, nässla, hundrosen, Johannesört, havtorn, lakrits. Det används för hemorrojder, kolit, proktit, kolpit, cystit, prostatit, erosion av CM;
 • Tambukan-Propolis - 10 st. (rektalt och vaginalt). Innehåller terapeutisk lera (Lake Tambukan). Effektiv i kronisk prostatit, adenom, adnexit, erosion av CM.

Instruktioner för användning

Behandling med suppositorier, beroende på typ av sjukdom, kan utföras rektalt eller vaginalt.

Innan du använder suppositorier bör du

 • För att toaletten ska införa ett ljus: Tvätta med tvål huden i perineum och bli våt med en mjuk handduk;
 • Före rektal applicering är det nödvändigt att tömma tarmarna. Om avföring inte uppstår, orsaka det med laxermedel eller enema;
 • Välj ett bekvämt läge genom att trycka ljuset på lämpligt ställe med ditt finger.
 • När menstruationen ska administreras suppositorier rektalt eller tillfälligt avbryta behandlingen innan den slutar.

Stearinljus med propolis från prostatit

Bee produkter har länge varit kända för sina användbara egenskaper, förmåga att övervinna många sjukdomar. Ljus med propolis från prostatit kan kallas ett av de bästa exemplen på deras användning för att bli av med sjukdomen. Propolisens helande handlingar kan målas under en mycket lång tid, och forskare har ännu inte fått reda på alla dess positiva egenskaper. Det är ett bilim, som insekten producerar för att stänga luckorna, desinficera celler, neutralisera farliga föremål.

För en person har denna produkt en av de mest kraftfulla antiinflammatoriska och baktericida åtgärderna, på grund av vilka, och började användas i inflammatoriska sjukdomar, inklusive. och med prostatit. En propolis kan dock inte botas av en sjukdom, det är bara möjligt i de allra första stegen. I mer allvarliga fall tillsätts antibiotika, alfa-blockerare och andra droger till rektala suppositorier. Komplex terapi kommer att tillåta att snabbt stoppa inflammationen och förstöra patogena mikroorganismer.

Farmakologisk aktivitet

I propolisljus från prostatit är huvudkomponenten propolis, det kan förstås även med namn. I vissa preparat tillsätts emellertid andra ämnen för att förbättra denna eller denna kvalitet. Exponering utförs på dem lokalt (när effekten är på de vävnader som är i kontakt ljus) och regionalt (på grund av absorption av en del av elementen i systemen blod och lymfa).

Rektala suppositorier eller suppositorier är läkemedel som injiceras i anus för att lokal effekt på närliggande organ. De ordineras för hemorrojder, förstoppning, infektioner, prostatit och andra småbäckenskador.

Tidigare användes propolis för att läka och desinficera sår, men med utvecklingen av medicin lärde forskare mer användbara egenskaper hos den här produkten. Detta gjorde det möjligt för honom att tillämpa det mot ett större antal sjukdomar. Bland propolisernas terapeutiska verkningar är:

 • antibakteriell
 • Antiinflammatorisk
 • antitoxisk
 • Smärtlindring
 • antitumör
 • antioxidant
 • Antiallergic och andra.

Suppositorier med det kan undertrycka multiplikationen av många virus och bakterier, samtidigt som de inte stör de mikroorganismer som borde vara i vår kropp. De förhindrar smitta av infektioner, ger inte upphov till inflammatoriska fenomen. När de används tillsammans med antibiotika, kommer ljusen att förbättra sin effekt. Genom närvaro av propolis minskar smärtan, övergripande välbefinnande förbättras.

Användbar för prostatit kommer att vara en sådan åtgärd som normalisering av blodkoagulering. Om patienten länge har lett en stillasittande livsstil kan hans blodcirkulation vara störd, och blodet börjar börja samlas i blodproppar. Detta är fyllt med bildandet av trombi och kan leda till döden. Läkemedlet kan också snabbt ta bort toxiner som bildar inflammerade vävnader och parasiter.

Förbered ljus från propolis från prostatit du kan av egna händer eller köpa ett färdigt läkemedel i apoteket. I det andra fallet kan du välja ett läkemedel som är lämpligt för varje man, oavsett vilken hälsotillstånd han kan ha. Det kan användas både för kronisk patologi och för exacerbationer. Alla effekter som "bilim" ger är endast möjliga på grund av följande komponenter:

 1. Flavonoider. Minska vaskulär permeabilitet, stärka kapillärerna, minska blodpropp, ha en bakteriedödande effekt
 2. Vaxet. Accelererar läkning av sår, förhindrar utseende av inflammation, har en positiv effekt på slemhinnan
 3. Magnesium och zink. Användbar för hjärt-och nervsystemet, stödja kroppens skyddsfunktioner. Magnesium är nödvändigt för byggandet av nya celler och assimilering av kalcium, zink - för normal produktion av testosteron och stimulering av processen med spermatogenes
 4. Kalcium. Det tar bort muskelspasmer, påverkar blodkoagulerbarheten, blockerar absorptionen av "dåligt" kolesterol, är nödvändigt för det endokrina systemet
 5. Vitaminer från grupp B. De hjälper hjärnan, deltar i olika utbytesprocesser, ger ett gott humör
 6. Vitamin A. Påskyndar åldrandet, krävs för bildandet av nya celler, ökar kroppens skyddsfunktioner, tar bort gifter från det
 7. Aminosyror. Oumbärlig för många funktioner i kroppen, ge antiinflammatorisk och analgetisk effekt, delta i konstruktion av proteiner, hormoner etc.

Innehåller propolis och olika enzymer, steroider, sockerarter. Det har emellertid den största farmakologiska effekten av flavonoider.

Regler för användning av ljus

Liksom alla andra rektala stötpiller, har stearinljus med propolis egna regler. De införs rektalt eller vaginalt, men innan de tränger in i könsorganen och området kring dem bör tvättas noggrant. Även före avföring bör avföring utföras. Om detta inte fungerar på ett naturligt sätt, gör de enema. Det är bäst att utföra proceduren på kvällen innan du lägger dig, för Efter administrering av läkemedlet är det nödvändigt att stanna minst en halvtimme i lugnt läge.

Ibland i anus placeras en packning för att förhindra läckage "smälte" läkemedel, men med propolisovymi droger kan inte förväntas, de är väl absorberas i blod och vävnader. Behandlingsschemat (varaktighet och frekvens för användning av suppositorier) kan endast ordineras av den behandlande läkaren. För olika stadier av prostatit kommer de att vara olika, liksom hos patienter i olika åldrar.

Ange ljuset försiktigt, utan att applicera en stor kraft, annars kan du skada slemhinnan. I förväg kan du smörja anus med petroleumgel eller fettkräme. Sätt in lösningen när du gör det snabbt, så att det inte har tid att smälta i dina händer. Den sätts in med en skarp ände framåt, den måste gå in helt. Det är bäst att ligga på din sida och böja knäna något - den här positionen är bekvämast.

Apotekstearinljus

På apotek idag kan du hitta ett stort antal olika rektala läkemedel för män. Vi listar namn på ljus med propolis från prostatit med den mest effektiva och snabba åtgärden, som är lätta att hitta i alla institutioner.

Hemo-Pro. Ljus, som används mot sådana patologier som hemorrojder, prostatit, sår, analfissur, abscess, erektil dysfunktion och andra. De ger följande terapeutiska effekt:

 • Eliminera patologiska mikroorganismer
 • söva
 • Lindra inflammation
 • Hjälp regenerera vävnader
 • Eliminera klåda och flaking
 • Förbättra ämnesomsättningen i vävnader

Priset på dessa ljus med propolis från prostatit är ca 350 rubel. Bortsett från den viktigaste komponenten, har de element som lera och havtornsolja, kastanjeextrakt, aloe, johannesört och andra örter. Instruktion för användning säger att användningen av drogen rekommenderas att vara konsekvent en dag. Ett ljus insprutas så djupt som möjligt i anuset, helst vid sänggåendet. Omedelbara resultat bör inte förväntas, de första effekterna kommer att dyka upp ungefär en vecka senare.

Varaktigheten av Hemo-Pro behandling är 10-14 dagar, ibland är den långvarig upp till en månad. Bland kontraindikationerna av medicinen är endast den individuella intoleransen hos komponenterna. Det finns inga biverkningar från användningen.

Prostopin. Prostopin för behandling urologisk (prostatit, uretrit, vesiklar, erektil dysfunktion) och proktologisk (hemorrojder, abscess, ulcerös kolit) sjukdomarna. Det kan också ordineras med allmänt svaghet i kroppen, trötthetssyndrom, med upprättandet av ett dietregimen etc. Den andra än propolis beredning, honung innefattar (ger bakteriedödande och anestetisk effekt, höjer lokal immunitet), drottninggelé (normaliserar ämnesomsättningen och förbättrar blodcirkulationen), pollen (stärker och toxiner, reducerar ödem, aktiverar produktionen av könshormoner).

Recensioner av dessa ljus med propolis från prostatit visar en positiv inställning till dem patienter. Efter dem finns inga biverkningar, alla symptom går bort och kostnaden för ett paket gläds - 16 st. kommer att kosta 600 rubel. Metoden för applicering är enkel: Efter tömning av tarmen, sätt in ett ljus i anus och lämna. Endast ett suppositorium kan användas per dag. Behandlingsförloppet varar från 2 till 4 veckor, du kan upprepa det efter en två månaders paus.

Fyto-propolis. Denna produkt ger de nödvändiga effekterna på grund av en kombination av biprodukter och växtbaserade extrakt, nämligen kalendula, salvia och kamille. Köp ljus med propolis från prostatit. Phytopropolis kan tas på apotek utan receptbelagda läkemedel. De kan användas av både män och kvinnor, även gravida kvinnor har inte kontraindicerat. Så här använder du medicinen korrekt:

 1. Spendera avföring eller gör enema, tvätta och rengör noga fukten
 2. Gå in i anus 1 stötpiller 1 eller 2 gånger om dagen
 3. Stanna i 25 minuter i vila

Beroende på svårighetsgraden av prostatit kan läkemedlet användas i 10 till 30 dagar. Läs försiktigt kompositionen av läkemedlet för att undvika allergiska reaktioner.

Propolis DN. En av de mest populära läkemedlen för behandling av prostatit. Denna beredning innehåller endast propolis utspädd med kakaosmör. Indikationer för användning av suppositorier är virala patologier (även luftvägarna), gastrointestinala sjukdomar, prostatit, artrit och vissa svampinfektioner. Huvudverkan av propolis DN är mobiliseringen av kroppens försvar, men det neutraliserar också skadliga ämnen i prostata, lindrar smärtssyndrom och har en antiinflammatorisk effekt.

Använd suppositorier kan vara upp till 3 gånger om dagen, varaktigheten av behandlingen - 10 dagar. För förebyggande av läkemedlet kan användas en gång om dagen, vid sänggåendet. Recensioner och priset på stearinljus Propolis DN med prostatit finns på alla tematiska platser. Kommentarer till sitt arbete lämnar bara positiva, många bidrog till bättre än dyra droger. Experter rekommenderar också att köpa detta läkemedel, tk. han har inga kontraindikationer och biverkningar.

Förberedelse av medel hemma

Om du kan få propolis på egen hand, är det inte svårt att göra propolisljus med egna händer. Alla komponenter måste vara färskt och kvalitativt, för varje förfarande är det bäst att förbereda ett nytt ljus. Vad är recepten:

 • Ta 50 g propolis och dra det i en krossad form i 50 ml alkohol. Efter 2 veckor i ett vattenbad indunstas produkten för att lämna en massa brun färg. Blanda det i 1 g med kakaosmör och gör ett ljus och lämna det i kylskåpet. Använd när produkten värms upp lite
 • 40 g propolis, häll 250 ml alkohol och lämna i 7 dagar. Efter att ha passerat en långsam eld, respektera vikten, lägg sedan på getfett (250 ml) eller smör. Om så önskas kan du lägga till pumpajuice
 • Förbered 200 g fett eller linolin (finns i apoteket), 50 g vax och propolis. Fett smälts i ett vattenbad, sedan fylls de återstående krossade ingredienserna till det. Efter några minuter dräneras den återstående vätskan och ljusen börjar bildas

För att öka läkemedlets effektivitet kan det tillsättas royal gelé. Då kommer receptet att se ut så här: Ta 200 ml fett och medicinsk alkohol, 40 g propolis och 15 g mjölk. Alkohol och propolis insisteras på 12 dagar, skaka regelbundet. Sedan kokas blandningen, tillsätt resten av ingredienserna och lägger ut på formarna eller formar ljusen med händerna. Håll hemhjälpmedel i kylskåpet kan inte vara längre än 1 månad.

Det är tydligt att tillverkningsprocessen ses i videon nedan. Författaren berättar i detalj hur man förbereder ett ljus och anger alla nödvändiga ingredienser.

Det tillverkade ljuset ska inte vara längre än 6 cm i längd och inte mer än 1 cm i diameter. Vid ena änden ska den ha en spetsig form för enkel införing i anuset.

Om du inte är redo att göra stekpiller på egen hand kan du bekanta dig med recensioner på propolisstearin med prostatit och köpa dem till närmaste apotek. Dessutom har antibiotika och antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel egenskaper för att avlägsna inflammation och eliminera infektion. Du kan dock bara köpa dem med läkares recept. Det finns biverkningar och begränsningar i användningen.

Fytoskivor med propolis: komposition, vad som hjälper och hur man använder dem

Propolis är en klibbig substans samlats in av bin från träd våren njurarna (särskilt med popplar och barrträd), och modifierade enzymer.

Används som ett naturligt antibiotikum, antiinflammatorisk läkemedel eller smärtstillande medel. Propolis har också använts i folkmedicin.

Den viktigaste effektiva komponenten i propolis är flavonoider, vilka har följande effekter:

 • antiinflammatorisk och analgetisk
 • regenerativ;
 • reparativ (förbättrar blodflödet);
 • antieksudativnoe (reducerar blodkärlets permeabilitet och vätskans utlopp i kroppen);
 • antifungal;
 • antitumör;
 • antiviralt;
 • antidiabetisk;
 • nedfall;
 • antiastmatiskt.

Phytospecs med propolis utfärdas i form av suppositorier (öra, vaginal och rektal).

ingredienser:

Sammansättningen av suppositorier för behandling av öra, näsa och hals innefattar propolisextrakt som en huvudkomponent, samt bivax, örter med medicinsk effekt, pepparmynta, eukalyptus, lavendel och andra eteriska oljor.

Vaginal och rektala suppositorier PHYTORIA innefatta propolis, fettsubstrat och serviceföretag (emulgeringsmedel, polyetylenoxid polyetylenoxid 1500 och 6000).

På vad baseras verkan av fytokarl med propolis:

Propolis har antibiotisk aktivitet mot virus, bakterier och andra organismer. Kommersiella preparat med propolis behåller dessa egenskaper, enligt studier utförda i provrören. Studier i provrör och djur har också visat att propolis har egenskaper hos en antioxidant som skyddar levern.

Propolis innehåller proteiner, aminosyror, vitaminer, mineraler och flavonoider. Av denna anledning använder vissa personer propolis som kosttillskott, även om en mycket stor mängd propolis kommer att behövas för att ge kroppen en betydande mängd av dessa näringsämnen.

Propolis kan stimulera kroppens immunförsvar. Studier in vitro visade signifikant propolisaktivitet mot bakterier och jäst i samband med karies, gingivit och periodontit.

Extrakt av propolis kan vara användbart för att skydda och minska varaktigheten av förkylningen. En preliminär studie på människor visade att extraktet av propolis (mängden av det inte indikeras) minskade varaktigheten av infektion i övre luftvägarna hos barn. En liten dubbelblind studie med 50 personer med förkylning visade att gruppen som tog propolisekstraktet (mängden inte indikerad) återhämtade sig snabbare än gruppen som tog placebo.

Lokal applicering av krämer, salvor och fytokarl med propolis hjälper till att påskynda behandlingen av vissa sjukdomar. En kontrollerad studie visade att män och kvinnor med återkommande genital herpes simplexvirus med propolisalva återhämtade sig betydligt snabbare än de som använde placebo eller ett lokalt antiviralt läkemedel. I en liten dubbelblind studie återhämtade sig kvinnor med livmoderhalsinflammation (cervicit) strax efter en 10 dagars användning av vaginala förband innehållande 5% propolis.

Varför använda fytoplays med propolis:

 • för behandling av gynekologiska och urologiska problem, såsom cervikal erosion, cystit och prostatit;
 • vid en genyantritis, en rinit, en tonsillit och andra sjukdomar som är engagerade i ENT-experter
 • rektalt, för behandling av hemorrojder och sprickor i anus;
 • för behandling av problem relaterade till hörselnedsättning, öronproppar, hörselns nervhinnor, ljud i öronen;
 • för att förhindra.

Vem ska inte använda phyto-ljus med propolis:

Vid perforering eller annan skada på trumfembranet kan öronpus, tumörprocesser i huvudet, inflammation eller trauma hos den externa hörselkanalen, stearinljus med propolis inte införas i öronen. Du kan inte använda dessa ljus för gravida kvinnor eller för personer med överkänslighet mot biodlingsprodukter, men det finns väldigt få recensioner av allergier mot propolis.

I händelse av njursvikt, blodsjukdomar, tuberkulos och förekomsten av en malign tumör är det alltid nödvändigt att konsultera en läkare innan du använder ljus.

Så här applicerar du phyto-ljus med propolis mot prostatit och andra sjukdomar hemma

 • Ett ljus för behandling av prostatit sätts in en gång om dagen i anuset efter avfekningsprocessen är avslutad.
 • Innan du sätter på ljuset ska du tvätta anusen, ta bort ljuset från förpackningen och sätt försiktigt in det i anuset.
 • Denna manipulation utförs i läget "ligger vid sidan" och måste utföras snabbt innan ljuset börjar smälta.
 • Efter proceduren, lägg dig ner i en halvtimme. Idealiskt tillstånd: suppositoriet sätts in på natten.
 • Efter en månads kurs borde det finnas en månadsavbrott, då upprepas allt.

Med hjälp av fytokemikalier med propolis med prostatit uppnås två användbara effekter snabbt: anestesi och antiinflammatorisk.

Hur man använder fytokemikalier med propolis från hemorrojder:

 • Det är tillrådligt att använda mikrocykler eller enemas innan du använder fytokemikalier från hemorrojder. Ett obligatoriskt tillstånd är tömningen av tarmarna.
 • För att sätta i ett ljus måste du få ett ljus ut ur förpackningen, ligga på din sida, öppna din skinka med din fria hand och försiktigt, men snabbt, injicera fytosuppository i ändtarmen.
 • Då måste du rulla över i magen och ligga ner i 30 minuter, det görs så att ljuset inte läcker ut.

På grund av närhet till ändtarmen fungerar ljus med propolis mycket mer effektivt än orala preparat, vilket ger en tillfällig bedövningseffekt.

Phytospecs med propolis i otorhinolaryngology:

Det är en smärtfri, ofarlig och helt avslappnande upplevelse. Om det inte fanns några sprickor och sissar på grund av förbränning av suppositoriet, skulle du aldrig ha lärt dig att något pågick med ditt öra.

Av säkerhetsskäl rekommenderar vi att du inte använder öronljus ensam, det görs bäst med hjälp av en andra person.

 • Lägg ner på din högra sida.
 • Låt assistenten lätta på phyto-ljusets övre ände, och den nedre viljan fäster vid den yttre hörselgången, täckt med en vävnad med en slits i stället för öronen.
 • Lyset ska brinna till märket märkt på det, varefter det ska släckas i ett glas vatten.
 • Rengör örat med en bomullspinne och sätt in en bomullspinne i 10-15 minuter.
 • Gör ovanstående manipuleringar med det andra örat.

Uppvärmning av öronen med ett ljus för kroniska sjukdomar ska göras 5 gånger i veckan, med akut - efter 3 dagar.

Kontakta en terapeut om du inte vet om öronbehandling med propolisljus.

Biverkningar av fytosomer:

Mycket sällan finns det allergiska reaktioner på ingredienserna, de kan manifestera sig som spontan klåda och kommer att passera efter extraktion av ljuset.

kostnad:

Phyto-ljus med propolisör är mycket prisvärda, i olika apotek kan de köpas för 30 rubel för 2 stycken.

Men stearinljus Fitor med propolis rektal och vaginalt produktionsföretag "Biota" kommer att kosta mer, deras pris - från 300 rubel för 10 stycken.

Ljus med propolis från prostatit - behandling med minimal risk för hälsa

De användbara egenskaperna hos biprodukter har varit kända sedan antiken. Inom ramen för artikeln kommer vi att prata om behandling av prostatit med suppositorier, gjorda på basis av propolisbilim, vilka insekter täcker sprickorna i nässlarna. Produkten studerades av forskare, följande medicinska effekter avslöjades:

 • antiinflammatoriska;
 • antibakteriella;
 • smärtstillande medel.

Förresten har kliniska studier visat att propolis är 2 gånger starkare än i novokain!

Liksom alla biprodukter är propolis ett allergen. Därför, när du behandlar läkemedel med denna lösning, se till att du inte har några allergier. Det fanns inga andra kontraindikationer för användningen.

Färdiga stätpiller med propolis från prostatit

Läkemedelsindustrin producerar olika preparat med tillsats av propolis. Vi kommer att prata om suppositorier som används för rektal behandling av prostatit. Du kommer att lära dig namnen på drogerna, varaktigheten av behandlingen, du kan välja den mest effektiva. Glöm inte att få en urologs rekommendation.

Propolis DN - 100% naturlig beredning

Sammansättningen av suppositorier för rektal användning innefattar naturliga komponenter:

 • propolis - 0,5 g;
 • kakaosmör - 1,5 g;
 • lanolin - 0,8 g.

Den senare komponenten tjänar till att ge läkemedelsblandningen den önskade formen, vilket underlättar införandet av "Propolis DN" i ändtarmen. Ljus är ordinerat för behandling av olika sjukdomar, inklusive prostatit av olika etiologier och prostata adenom (godartad prostatahyperplasi). Läkemedlet har antiinflammatoriska och sårläkande egenskaper, så det kan användas efter operationer i bäckenområdet.

Behandlingsförloppet med suppositorier i 10 dagar. Gå in i ändtarmen efter rengöring. Det maximala antalet ljus per dag - 3 st. Det är på morgonen, på lunch och på kvällen. Genom urologens och andrologens beslut kan kursens varaktighet ökas upp till en månad. Ofta används denna metod för att förhindra exacerbation vid kronisk prostatit.

Med försiktighet ges till män som har en individuell intolerans mot kakao och propolis.

Hemo-Pro: homeopatiska suppositorier

Receptet är baserat på terapeutisk lera från sjön Tambukan, eller snarare dess extrakt. Av den anledningen är drogen bättre känd som "tambukanljus". Förutom denna komponent innefattar strukturen följande:

 • propolis - 0,1 g;
 • havtornsolja - 0,2 g;
 • essenser av St. John's wort, comfrey - 0,5 g;
 • kakaosmör - 1,9-2 g.

Preparatet har formen av ljus av mörkgul eller brun färg. I ett förpackning 10 stycken suppositorier.

Ljus från prostatit med propolis har sårläkning, antisklerotiska och antiinflammatoriska effekter. Därför är de föreskrivna för behandling av prostata och rektomssjukdomar. Det är bevisat att den vanliga tillämpningen av "Hemo-Pro" förbättrar manlig styrka.

Behandlingsförloppet beräknas i 10-30 dagar på ett enda ljus dagligen. Den bästa tiden är före sänggåendet. Preliminärt är det nödvändigt att rengöra tarmarna med en lavemang.

Var försiktig, komponenterna i läkemedlet kan orsaka allergisk reaktion. Rådgör med urologen om du är osäker - ta en undersökning för allergener.

Prostopin - ett komplex av biodlingsprodukter

Som namnet antyder innehåller sammansättningen av prostapinljusen en mängd olika biodlingsprodukter så att de förbättrar varandras handlingar.

 • perga - dödar bakterier, minskar stagnation i prostatakörteln;
 • Propolis - stimulerar immunsystemet, accelererar läkning av sår;
 • kunglig gelé - förbättrar metaboliska processer i vävnader, fastställer det endokrina systemet;
 • bihonung - förbättrar effekten av tidigare ingredienser.

Ljus med propolis är avsedda för behandling av akut och kronisk prostatit, inklusive de som orsakas av olika infektioner. Du kan använda drogen för att behandla hemorrojder. "Prostopin" är kontraindicerat hos män som är allergiska mot honung eller andra biprodukter.

Behandlingsförloppet är 2-4 veckor. Stearinljuset injiceras i anus efter enema, en gång om dagen.

Propolis D med Dimexid

Sammansättningen av ljuset liknar "Propolis DN", men i detta preparat är den förstärkande substansen dimexid. I farmakologin används medlet på grund av förmågan att accelerera kemiska reaktioner och neutralisera skadliga föreningar. I kombination med propolis ökar dimexid den terapeutiska effekten, underlättar penetreringen av spårämnen i prostatakörteln.

Kontraindikationer är desamma som vid tidigare läkemedel. Behandlingsförloppet - 30 dagar per stearinljus. Den terapeutiska effekten förstärks efter två månader.

Phytopropolis - suppositorier från prostatit

Läkemedlets terapeutiska effekt uppnås genom att kombinera biodlingens produkter med extraktet (extrakt) av medicinalväxter. Som en del av ljus från prostatit "Phyto propolis" följande växter:

 • njurar av svart poppel
 • kamilleblommor och guldfärgade
 • salvia.

Urter själva har en helande effekt, och i kombination med propolis - ökas effekten med 2 gånger. Som en formbildande komponent används bivax vid framställning av "Phyto-propolis".

Läkemedlet är ordinerat för kronisk och akut prostatit, hemorrojder, inflammatoriska processer i urinröret. Från kontraindikationer, bedömning av recensionerna, bara individuell intolerans. För att slutföra hela kursen behöver du 6 paket med ljus. Du måste gå in i ljuset två gånger om dagen.

Förberedelse av ljus hemma

Om du av någon anledning inte vill köpa färdiga läkemedel, använd recepten av traditionell medicin. Vi tog upp två recept som är lätta att förbereda själv.

Det första alternativet

För att förbereda ljus med propolis från prostatit behöver du:

 • djurfett (bättre än getter) - 100 g;
 • propolis och bivax - till 25 g.

Det finns inget fett alls? Köp lanolin i apoteket, det ersätter dessa komponenter perfekt.

Vax behövs för att ge ett stötpiller. Ändra inte mängden av denna ingrediens: upplösningen och penetrationen av propolis substanser genom tarmväggen minskar.

Instruktioner för matlagning:

 1. Placera fettet i ett vattenbad tills det smälter. Om du använder lanolin - hoppa över det här steget.
 2. Häll i jorden propolis. Rör om. Fullständig upplösning kan inte uppnås, så det är nog att få en homogen blandning. Vid hög temperatur passerar propolisämnen i ett "fritt tillstånd", då vid kylning fördelas de jämnt över kompositionen.
 3. Häll i vaxet utan att avlägsna blandningen från vattenbadet.
 4. Häll ut de fasta fraktionerna, svalna till rumstemperatur.
 5. Dela den viskösa massan på ett stycke, form ljusen.
 6. Placera den färdiga produkten i kylskåpet.

När formeln följs kommer i varje ljus att vara cirka 0,5 g propolis. Detta räcker för att behandla kronisk och akut prostatit.

Det andra alternativet

Detta recept är baserat på alkoholens förmåga att "dra" användbara ämnen. För att förbereda rektala suppositorier från prostatit bereder du först extraktet av propolis. För att göra detta, följ följande sekvens:

 1. Krossa 40 g propolis.
 2. Häll ett glas medicinsk alkohol.
 3. Insistera 10 dagar, skaka en gång om dagen.
 4. Lös lösningen på en långsam eld, koka, rör om ibland. Du borde få en tjock vätska av brun färg.

Utdrag av propolis är klart, du kan gå vidare till nästa steg.

Ta 200 g fett eller smör (mindre framgångsrik men möjlig). Smälta i ett vattenbad, tillsätt det beredda propolis-extraktet, blanda. Resultatet ska vara en likformig massa. Ta bort, kyla, forma ljus.

Förvara läkemedlet i kylskåp. Före användning, låt mediet värma något, håll vid rumstemperatur i 10 minuter (inte mer).

Det finns ett annat alternativ utan användning av fetter. För att implementera det behöver du en porslinskål och följande komponenter:

 • glycerin - 5 delar;
 • gelatin - 1 del;
 • vatten - 2 delar.

Blanda ämnena, placera på ett vattenbad. Vänta tills en homogen blandning erhålls. Tillsätt propolis extrakt. De ytterligare åtgärderna är desamma som i föregående metod.

Låt oss sammanfatta resultaten

Ljus med propolis med prostatit är ett effektivt botemedel. Detta bekräftas av mänens svar, urologernas rekommendationer, utvecklingen av läkemedelsföretag. Det enda du behöver komma ihåg är att propolis orsakar allergiska reaktioner hos människor. Om du vet att du är allergisk mot bi-sting eller honung - dessa metoder för behandling av prostatit passar dig inte. I alla fall, besök allergisten för att vara säker, i avsaknad av kontraindikationer.

Effektiva och ofarliga suppositorier med propolis

Nästan alla biprodukter är populära hos folkmedicin. Propolis är en av de mest populära. Applicera det för mycket många sjukdomar. Bee lim används inuti, används för extern användning. Gör av det och suppositorier.

Video: Propolis - egenskaper, förberedelse och tillämpning

Bee pasta

Läkande egenskaper

Egenskaper för propolis

 • Propolis har en uttalad antiinflammatorisk effekt. Samtidigt har behandlingen inga biverkningar som är kända för sina motsvarigheter, antiinflammatoriska, icke-steroida läkemedel som negativt påverkar magslemhinnan.
 • Ljus med propolis minskar svårighetsgraden av det inflammatoriska svaret. På grund av detta eliminerar behandling med dem puffiness i stället för patologi och lindrar smärta. Dessutom överstiger den analgetiska effekten av denna biprodukt den som av novokain med hälften.
 • Propolis är ett antibiotikum i naturen. Behandling tillåter dem att arbeta på patologiska bakterier. Ljus med propolis påverkar inte den fördelaktiga mikrofloran.
 • Det främjar regenerering och förnyelse av celler.
 • Beesidlimet är både antiallergiskt och antiviralt.
 • Bevisat att ljus med propolis har antitumör effekt.
 • Aktivering av immunitet, både generellt och lokalt.

Video: Hur man gör ett ljus från propolis

Ökad känslighet

Ett av villkoren för möjligheten att behandla med propolisstearin är att det inte finns någon allergisk överkänslighet mot biodlingsprodukter. Om det inte finns någon allergi mot honung, är de övriga biverkningarna uteslutna.

För att förbereda effektiva ljus måste propolis vara av god kvalitet. Tyvärr, för att få en, kommer vård och uppmärksamhet att krävas. På marknaden kan du köpa sin blandning med främmande föroreningar. Om du gör en sådan produkt från fytokarl, kommer de inte att ha den önskade effekten. En riktig bi lim av god kvalitet har en trevlig arom, ljus. Om möjligt är det bättre att köpa det direkt från biodlarna, på apiaryen. Du kan använda ett apotekspraktik.

receptet

Att göra stearinljus propolisnye hemma är inte svårt. Förberedelse tar inte mycket tid. För detta måste du ta fett (fårkött, get, smalets) med en volym på 200 ml, smälta det till ett flytande tillstånd. Om det inte finns något fett kan du köpa lanolin, som säljs fritt i apotek. Till fettet tillsätt maximala krossade propolis 50 mg. Ett värdefullt drag hos denna produkt är att förberedelsen av det, även vid tillämpning av höga temperaturer, inte förändrar de helande egenskaperna, vilket inte kan sägas om honung.

Allt blandas tills det är enhetligt, och finhackat vax tillsätts. Förberedelse är denna ingrediens nödvändig för att ge fasthet. Ju mer det är desto hårdare är phytokarlen och ju längre de upplöses. Alla komponenter måste blandas och häll sedan i en platt behållare med ett lager av ca 1 cm. Låt svalna och härda väl. Då måste du skära den resulterande plattan i remsor, från vilka de potentiella ljusen kommer att visa sig vara propolis. Propolisljusets diameter bör vara ca 1 cm. Längden är ca 6 cm. Den ena änden måste skärpas något. Ljus propolisnye, beredda hemma är redo. Håll dem i kylan. Hämta direkt till ansökan. Istället för bilim kan du använda dess extrakt. Phytokemikalier för apotek innehåller, förutom huvudkomponenten i basen, kakaosmör, butyler, paraffin, gelatin, glycerin. Ibland tillsätts andra växtbaserade läkemedelskomponenter. Instruktionen innehåller information om detta.

Exempel på apoteksprodukter

Propolis av DN. Rektala suppositorier. Rekommenderas för användning vid behandling av prostata sjukdomar.

Hemo-Pro. Dessa propolisljus är effektiva i prostatit, gynekologiska patologier, inklusive vid behandling av fibroider, endometrios, hemorrojder. Fytosomer framställs enligt ett mycket framgångsrikt recept. I hjärtat av det är bilim. Ingår i sammansättningen av havtornsolja, den helande lera av Tambukansky i extraktet, homeopatiska tillskott av Johannesört, komfrey, rue, kakaosmör. Applicera fytospeces före sänggåendet, enligt vad som krävs av anvisningen, sätt dem in i rektum eller vagina så djupt som möjligt. Prostopin. Dessa fytokemikalier innehåller aktiverad propolis, pergus, royal gelé, blompollen, bivax, bergsvin, lanolin. Rekommenderade fytospeces för rektala patologier, urologiska sjukdomar.

Phyto-propolis. Del "phyto" från detta namn på drogen bekräftas av dess fytokomposition. Propolisljus innehåller många växttillskott. Dessa är extrakt av medicinsk kamille, kalendula, svart poppel, salviaolja, kakao, bivax.

Propolis D. Dessa propolisljus innehåller, förutom propolis, dimexid, kakaosmör. Instruktionen rekommenderar att de används vid behandling av prostatit, myom, vid endometrios.

Video: Propolis. Hur man lagar mat och använder

Ansökan med myomas

Ljus med propolis idag rekommenderas att inkludera i komplex behandling av gynekologiska patologier, prostatit och rektumssjukdomar, inte bara folkläkare utan också i traditionell medicin. Det talar om deras bevisade helande och effektivitet. Behandling med detta biodlingsläkemedel rekommenderas dock att appliceras efter att ha passerat den akuta perioden av sjukdomen. Dessutom rekommenderas att behandlingen med växt- och naturmedicin behandlas parallellt med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen. Dessutom behöver du vara tålamod, eftersom botemedel mot sjukdomar med denna biprodukt är effektiva, men långsamt. Terapi bör vara lång och regelbunden.

Ljus med propolis från prostatit: en översyn av preparat, ett recept för hemlagning

Som ett antibakteriellt och immunostimulerande medel är biodlingsprodukterna inte lika stora. Det naturliga botemedlet används vid behandling av olika inflammatoriska sjukdomar, inklusive sjukdomar i det genitourinära systemet. Ljus med propolis med prostatit är ett universellt botemedel med en unik helande effekt som du kan förbereda dig själv.

Om fördelarna med propolis

Ljus med propolis med prostatit kan köpas på apoteket eller kokas hemma. Den färdiga produkten som presenteras på apoteket, oavsett namn och läkemedelsföretag, har alltid samma sammansättning - en naturlig fettbas och propolis. Det är möjligt att lägga till andra komponenter av antiinflammatorisk och immunmodulerande verkan - växtextrakt, terapeutiska mudder, oljelösningar av vitaminer.

Propolis är värdefullt främst för dess antiinflammatoriska egenskaper

Effektiviteten av propolis, som huvudämne i rektala suppositorier, beror på antiinflammatoriska egenskaper. Stearinljus med propolis från prostatit bidrar till:

 • reduktion av inflammatorisk process;
 • ökning av lokal immunitet
 • normalisering av metaboliska processer i vävnader;
 • förbättra organtrofismen.

Vid rektal administrering förbättrar propolisbaserade suppositorier trofismen i prostatakörteln. Detta manifesteras genom förbättring av blodcirkulationen, avlägsnande av puffiness och normalisering av utflödet av hemlighet från det inflammerade organet. Propolis har en regenererande effekt som bidrar till återställandet av skadade vävnader. Dessutom tjänar medlet som ett effektivt sätt att förhindra degenerering av prostataceller i maligna celler. Som ett förebyggande medel visas propolis till alla män med prostataadenom eller en predisposition till sådan patologi. Med adenom hjälper propolis att stoppa ökningen av hyperplasi och förbättra organets funktionalitet.

Propolis verkar direkt på organets celler, vilket ger en komplex effekt på prostatakörteln. Med stagnerande prostatit kan användningen av suppositorier för behandling och förebyggande av exacerbationer helt enkelt eliminera symtomen på kort tid.

En av huvuddragen i produkten är en säker naturlig komposition. Ljus är lämpliga för alla, utom i fall av allergi mot biodlingsprodukter. I detta fall, till skillnad från syntetiska droger, orsakar läkemedlet inte biverkningar och tolereras väl av kroppen.

Propolis DN

En av de mest populära drogerna som förtjänar många positiva recensioner bland män är suppositorier Propolis DN. Preparatet är mycket enkelt - Vaselin och naturlig propolis. Ljus är utformade för rektal administrering. Spektrumet av läkemedlet är mycket brett - från hemorrojder till akut respiratoriska infektioner.

Tack vare antivirala och antimikrobiella egenskaper används ljus för olika sjukdomar

Med prostatit används läkemedlet för att snabbt stoppa den inflammatoriska processen. Medlet har hög antiviral och antibakteriell aktivitet. När infektiös prostatit används i 10 dagar, ett ljus vid sänggåendet. Det är viktigt att ta antibiotika i tabletter som rekommenderas av den ansvariga läkaren, eftersom propolis upprepade gånger förbättrar deras effektivitet.

När kronisk trög stagnerande eller icke-infektiös prostatit visas, använd ljus i en månad.

Stolpiller är liten i storlek, lämpligen administreras inte orsakar obehag. Frisättningen av aktiv substans börjar marken under inverkan av kroppsvärmen, och fortsätter tills fullständig upplösning av ljuset.

Hemo-Pro

I kompositionen av det populära läkemedlet Hemo-Pro - terapeutisk lera, propolis, extrakt av medicinalväxter och smörkakao. Med prostatit har läkemedlet en uttalad antiinflammatorisk och baktericid effekt, förbättrar kroppens funktionalitet och ökar lokal immunitet.

Läkemedlets huvudsakliga medel är kakaosmör. Biverkningen mjukar i rektum under rektal administrering, vilket underlättar välståndet av hemorrojder och förhindrar utvecklingen av denna sjukdom.

Läkemedlet har en komplicerad effekt på bäckenorganen, så när den används används förbättringen av detta områdes funktion.

Ansökningsschema för suppositorier - 1 suppositorium rektalt på natten i tre veckor. Det används för behandling av bakteriell och icke-infektiös prostatit, för förebyggande av exacerbationer och för prostata adenom.

Hemo-Pro påverkar positivt alla organ i det lilla bäckenet

Prostopin

Den första platsen bland suppositorierna från prostatit upptas av suppositorier Prostopinum. Läkemedlet är speciellt utformat för behandling av inflammation i prostatakörteln. I sammansättningen av ljuset från prostatit med propolis - honung, kunglig gelé och blomma pollen. En sådan komposition tillhandahåller:

 • uttalad antiinflammatorisk effekt;
 • normalisering av metaboliska processer;
 • förbättring av lokal immunitet
 • stimulering av återvinning av prostataceller;
 • stärka antibiotikans verkan.

Läkemedlet är en viktig komponent i den komplexa behandlingen av prostatit, eftersom det multiplicerar verkan av läkemedel som används vid behandling av denna sjukdom. Ljus gjorda av propolis injiceras rektalt på natten i 15 dagar.

Propolis D med Dimexid

Propolis D med dimexidum är propolisljus, men endast med förhöjd komposition. Dimexid förbättrar blodcirkulationen och fungerar som en transport för läkemedelsmedicinska komponenter, vilket ger dem direkt till det inflammerade organet. Drogen har en uttalad anti-edematös effekt, stimulerar återställandet av skadade celler i kroppen och förbättrar den övergripande hälsan.

På grund av dess smärtstillande egenskaper används läkemedlet när urinering försämras och spastiska smärtor i perineum. Till skillnad från andra ljus har det ett antal kontraindikationer, eftersom dimexid är en potent lösning.

Propolis D med dimexid har kontraindikationer

Dimexid har en uttalad antiseptisk effekt, på grund av vilken läkemedlet används för infektiös och svampprostatit.

Behandlingsschema - ett ljus i två veckor. Vid utnämningen av en doktor kan kursen förlängas med ytterligare två veckor.

Recensioner av patienter som använde dessa suppositorier för behandling av prostatit och förebyggande av exacerbationer, indikerar en hög effektivitet av läkemedlet.

Stearinljus Phytopropolis

I kompositionen av läkemedlet finns förutom propolis extrakt av medicinalväxter som har en uttalad antiinflammatorisk effekt. Grunden för suppositorier är naturligt kakaosmör. Läkemedlet kan användas både för behandling och för förebyggande av inflammation i prostatakörteln. Dessutom föreskrivs det som ett adjuvans vid behandling av prostata adenom.

Medicinen tar snabbt bort inflammation och har en analgetisk effekt. I akut bakteriell prostatit används tillsammans med antibiotika i tre veckor. När inflammation i icke smitt ljus placeras i fyra veckor. Den rekommenderade dosen är ett ljus före sänggåendet.

Recept för hemlagad ljus

Om apoteket inte har den nödvändiga förberedelser - Förbered ljusen med dina egna händer. Jämfört med färdiga stolpiller, hemgjorda ljus inte är mindre effektiva. Att göra ett läkemedel kräver ingen färdighet eller sällsynta ingredienser.

Det finns två sätt att förbereda ljus från prostatit hemma.

 1. Det första receptet för tillagning - 50 g propolis finhackad med en kniv. Vid den tiden bör 200 g av något fett på vattenbadet smälta, lanolin eller kakaosmör kan också användas. Ständig omrörning, det är nödvändigt att hälla i behållaren med fett krossad propolis och vänta på dess fullständiga upplösning. Då bör massan hällas på en matfilm och läggas i kylskåp. Efter 15-20 minuter, när massan börjar härda, rulla korven och låt svalna. Efter 2-3 timmar du behöver skära korven i små suppositorier, var och en vägde ungefär 10 g Varje ljus ska packas i plastfolie och förvara i frysen.
 2. För det andra receptet behöver du en alkoholtinktur av propolis, som är lätt att köpa på apoteket. I resten framställs ljusen på samma sätt som läkemedlet med färsk propolis. För att göra detta smälta något fett (200 g), blanda med tinktur, kyla och skär i små skivor.

Ljus är lätta att göra och de flesta

Ljus av egen beredning ska användas dagligen, införande av ett stötpasta i rektalöppningen innan du lägger dig. Behandlingsförloppet är 10 till 30 dagar, beroende på sjukdomens symptomatologi och natur.

Med bakteriell prostatit administreras suppositorierna dagligen. Behandlingsförloppet är kort - inte mer än 10 dagar. Vid kronisk icke-infektiös inflammation i prostata administreras suppositorier dagligen i en månad, eller varannan dag, men i 60 dagar.

Kostnaden för förpackning av ljus med propolis är ungefär densamma för olika droger och är cirka 300 rubler för 10 suppositorier. Vid självförberedelse överskrider inte kostnaden för 10 ljus över 100 rubel.

Användbara rekommendationer

Ljus med propolis används förutom läkemedelsbehandling. Propolis, liksom andra biprodukter, bidrar till bättre assimilering av komponenterna i läkemedel som tas av patienten. För detta ändamål kombinerar urologer ofta antibiotika i tabletter med rektal administrering av suppositorier, eftersom en sådan behandlingsreaktion upprepade gånger förbättrar terapeutisk effekt av antibakteriella läkemedel. Som en övning visar kombinationen av antibiotikum med propolis att uppnå en uttalad terapeutisk effekt på ungefär en vecka.

Ljus ska injiceras rektalt. Innan du får stötpiller från förpackningen bör du tvätta händerna noggrant. För att underlätta införandet av läkemedlet rekommenderas att ligga på ena sidan, trycka knäna böjda vid knäna till bröstet.

För att uppnå det förväntade resultatet är det nödvändigt att applicera suppositorier regelbundet. Även om symtomen efter några dagar återupptogs är det viktigt att slutföra terapeutiska kursen utan att missa läkemedlet.

försiktighetsåtgärder

Rektala suppositorier baserade på propolis kan inte användas vid intolerans mot biodlingsprodukter. Annars är det möjligt att utveckla en stor allergisk reaktion, upp till Quinckes ödem. Propolis stimulerar immunsystemet, så vid användning av onkologi kan ljus inte användas. Annars kommer förbättring av immunförsvaret att leda till en snabb tillväxt av tumören och progressionen av sjukdomen. I annat fall finns inga kontraindikationer, men innan läkemedlet används, är det nödvändigt att konsultera en läkare.

Vid införande av ljus är det inget obehag. Men innan du börjar behandla, bör du noga studera kompositionen och utesluta sannolikheten för en allergisk reaktion. I vissa fall uppstår allergi symptom - nässlor, klåda och svullnad i huden. Symptomatisk behandling och uttag av läkemedlet indikeras.

Varje läkare kommer att erbjuda dig ett antal sätt att behandla prostatit, från trivial och ineffektiv, till radikal

 • du kan regelbundet ta en behandling med tabletter och rektalmassage, gå tillbaka var sjätte månad;
 • du kan lita på människornas medel och tro på ett mirakel;
 • gå till operation och glöm sexlivet...