Huvud
Strömförsörjning

Diklofenakstearin: Bruksanvisning

Diklofenak tillhör den antiinflammatoriska serien av läkemedel. Innehåller inte hormoner eller deras analoger.

Läkemedlet i form av ljus används vid behandling av många sjukdomar, inklusive gynekologiska sådana. Dessa suppositorier bedövar samtidigt, tar bort ödem och kämpar med tumörer och infektioner.

På denna sida hittar du all information om Diklofenak: fullständiga instruktioner för användning med denna drog, det genomsnittliga priset på apotek, komplett och ofullständiga analoger av läkemedlet, liksom vittnesmål från personer som redan har använt ljus diklofenak. Vill du lämna din åsikt? Vänligen skriv i kommentarerna.

Klinisk och farmakologisk grupp

NSAID, ett derivat av fenylättiksyra.

Villkor för ledighet från apotek

Det släpps på recept.

Hur mycket är diclofenac suppositorier? Medelpriset på apotek är i nivå med 100 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Ett suppositorium innehåller:

 • aktiv substans: diclofenaknatrium 50 mg eller 100 mg; hjälpämnen: cetylalkohol, halvsyntetiska glycerider - en tillräcklig mängd för att erhålla ett suppositorium med en massa av 2 g.

Vitt eller vitt med en gulaktig kant i stiftet cylindrokonisk form. På skäret tillåts en luft och en porös stav och en trampformad depression.

Farmakologisk effekt

Antiinflammatorisk, smärtstillande, antipyretisk. Verkningsmekanismen som orsakas av hämning av biosyntesen av prostaglandiner genom att hämma cyklooxigenas, en minskning i kinin-bildning och andra mediatorer av inflammation och smärta stabiliserande verkan på lysosomala membranet.

Med reumatiska sjukdomar minskar svullnad, rodnad och smärta i vila och rörelse, morgonstyvhet och svullnad i lederna, vilket förbättrar deras funktionella kapacitet. Lättnar migränattacker.

Indikationer för användning

Vad hjälper diclofenak ljus? Här är de viktigaste indikationerna för användning:

 1. bursit;
 2. Ankyloserende spondylarthrosis;
 3. tromboflebit;
 4. Inflammation av lederna, musklerna, ledbanden;
 5. osteoartrit;
 6. neuralgi;
 7. Artrit (reumatoid, infektiös, giktisk, traumatisk);
 8. radikulit;
 9. myalgi;
 10. Myositis (aseptisk inflammation av skelettmuskler);
 11. gikt;
 12. Hernierad eller utskjutning av intervertebrala skivor.

I kombination med antispasmodik kan suppositorier användas för lever- eller njurkolik för att lindra smärta.

Dessutom kan ett rektalt suppositorium administreras med andra patologier som involverar inflammation och smärta: postoperativ period, akut smärta i ryggen eller ryggraden, tand och huvudvärk, infektioner i övre luftvägssjukdom med smärtsam passagen.

Kontra

Kontraindikationer för användning av ljus Diklofenak är:

 • exacerbation av magsår;
 • bronkial astma
 • patientens ålder upp till 16 år;
 • överkänslighet mot den aktiva beståndsdelen eller hjälpämnena;
 • period av aortokoronär skakning;
 • sprickor i slemhinnan;
 • erosion;
 • hemorrojder;
 • blödning som inte är förknippad med menstruation
 • proktit;
 • kolit;
 • hyperkalemi;
 • njur-, hjärt- eller leverinsufficiens.

Med särskild vård är det nödvändigt att applicera läkemedlet i följande sjukdomar och tillstånd:

 • leversjukdom;
 • diabetes mellitus;
 • alkoholism, en tendens till andra dåliga vanor (inklusive rökning);
 • hjärtets ischemi;
 • äldre patienter;
 • försvagad organism;
 • otillräcklig kroppsvikt
 • magsår;
 • Crohns sjukdom;
 • låg volym blodcirkulation;
 • hypertensiv sjukdom;
 • infektion Helicobacter pylori;
 • vaskulär sjukdom.

Samtidig användning av diklofenak med läkemedel kräver uppmärksamhet:

 • serotoninåterupptagningsinhibitorer;
 • antikoagulantia;
 • antiplatelet medel;
 • glukokortikosteroider;
 • icke-steroida antiinflammatoriska medel.

Applicering under graviditet och amning

Det finns otillräckliga data om säkerheten hos diclofenac hos gravida kvinnor. Därför är utnämningen i graviditet i I och II endast möjlig i de fall då den förväntade nyttan för moderen överstiger den potentiella risken för fostret. Diklofenak (som andra hämmare av prostaglandinsyntes) är kontraindicerad under graviditetens tredje trimester (eventuellt undertryckande av livmoderns kontraktilitet och förtidig nedläggning av artärkanalen i fostret).

Trots att diclofenak utsöndras i bröstmjölk i små mängder rekommenderas inte användning under amning (amning). Om det är nödvändigt att använda laktation, ska amning avbrytas.

Eftersom diclofenak (liksom andra NSAID) kan ha en negativ effekt på fertiliteten rekommenderas det inte att kvinnor planerar graviditet.

Patienter som genomgår undersökning och behandling för infertilitet bör läkemedlet avbrytas.

Instruktioner för användning

Bruksanvisningen visar att diclofenacsuppositorierna är avsedda för rektal administrering, så djupt som möjligt efter avföring.

 • Använd normalt 50 mg två gånger dagligen eller 100 mg en gång om dagen. Den maximala dosen för daglig användning är 150 mg. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt.
 • Med migrän: 100-150 mg med de första attackerna.

Suppositorier injiceras helt, utan att skära i delar; Detta kan leda till försämrad absorption.

Biverkningar

Diklofenak i form av ljus släpper ut en negativ effekt på matsmältningssystemet, njurarna, leveren, men skyddar inte mot alla biverkningar som är inneboende i denna grupp av läkemedel.

Obehagliga känslor förekommer i tarmarna:

 1. illamående;
 2. Smärta i buken;
 3. Bränning vid stötpumpen på injektionsstället;
 4. flatulens;
 5. Förstoppning eller diarré;
 6. Obehaglig smak i munnen.

Biverkningar ökar med långvarig användning av suppositorier, överdosering, kombination med andra icke-steroida antiinflammatoriska medel, med individuell intolerans mot komponenterna.

överdos

När en överdos visas:

 • huvudvärk;
 • ökat tryck;
 • konvulsioner;
 • buller i öronen
 • kräkningar och illamående;
 • smärta i buken.

Särskilda instruktioner

Innan du börjar använda läkemedlet bör du noggrant läsa instruktionerna till det. Det finns några speciella instruktioner som bör beaktas:

 1. Möjligheten att använda läkemedlet för gravida kvinnor i graviditetens I och II trimester bestäms av läkaren och jämför den förväntade nyttan för moderen och den potentiella risken för fostret.
 2. Vid långvarig användning av Diclofenac suppositorier är laboratorieövervakning av blodkoagulering, funktionell aktivitet hos njurar och lever obligatorisk.
 3. Parallell användning av läkemedel från en grupp icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel kräver en minskning av dosen av suppositorier av diklofenak.

Det rekommenderas inte att utföra arbete som är förknippat med ökad koncentration av uppmärksamhet eller hastighet hos psykomotoriska reaktioner i samband med möjlig utveckling av biverkningar från centrala nervsystemet.

Droginteraktioner

 1. Minskar effekten av diuretika, mot bakgrund av kaliumsparande diuretika ökar risken för hyperkalemi.
 2. När de kombineras ökar plasmakoncentrationen av litium, digoxin.
 3. Koncentrationen av diklofenak i plasma minskar vid samtidig användning av acetylsalicylsyra.
 4. När samtidig administrering av antikoagulanter (inklusive warfarin), trombocytaggregationshämmande (inklusive acetylsalicylsyra, klopidogrel) itromboliticheskih droger (inklusive ökad risk för blödning (CHAP grakte).
 5. Minskar effekten av hypoglykemisk, hypotensiv och hypnotisk.
 6. I kombination med andra NSAID och glukokortikoidläkemedel (inklusive prednisolon) ökar sannolikheten för biverkningar (gastrointestinal blödning).
 7. Att dela med paracetamol, cyklosporin och guldpreparat ökar risken för utveckling av nefrotoxiska effekter.
 8. Selektiva serotoninåterupptagshämmare (inklusive citalopram, fluoxetin, paroxetin, sertralin) öka risken för blödning i mag-tarmkanalen.
 9. Samtidig administrering med kolchicin och kortikotropin ökar risken för blödning i mag-tarmkanalen.
 10. Läkemedel som blockerar tubulär sekretion (inklusive verapamil, nifedipin, diltiazem), öka koncentrationen av diklofenak i plasma, och därigenom öka dess effektivitet och toxicitet. Antibakteriella medel, kinolonderivat ökar risken för anfall.

recensioner

Vi plockade upp några recensioner av människor om ljuset Diclofenac:

 1. Marina. Används vid behandling av cystit i kombination med andra medel. Terapin varade i 10 dagar och slutade väl. Det fanns biverkningar, men det är svårt att berätta från vilken medicin. Jag använder stearinljus regelbundet, så snart cystitisen visar sig.
 2. Veronica. Jag fick en intressant situation. Appellerad till gynekologen med misstanke om inflammation. Det var en fördröjning i menstruationen, som var karakteristisk för inflammationskrämning, värk i buken, nedre delen av ryggen. Läkaren undersökte, sa att det inte fanns något sådant. Till följd av detta utsåg hon sig ett ljusdiklofenak. Läkades framgångsrikt i 5 dagar. På detta försvann mitt problem. Det var obehagliga förnimmelser i buken, en stol var trasig, lite illamående. Allt kom tillbaka till det normala efter att läkemedlet avbröts i 3 dagar. Effektivt och effektivt verktyg. Jag är glad att det fungerar i flera riktningar samtidigt. Behöver inte göra dig själv med olika mediciner.
 3. Xenia. Jag gillar ljus, bara de hjälper, eftersom smärtor är sådana som till och med hänger. Jag använder dem bara under menstruation under lång tid, brukade hjälpa mig bättre! Vilket läkemedel som helst är skadligt, men då måste du själv bestämma vad som är bättre - att drabbas av smärta eller lider av biverkningar!

analoger

Enligt aktiv substans och terapeutisk effekt liknar ljusartade produkter Voltaren, Diklovit för Diclofenac suppositorier.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Läkemedlet kan användas i tre år från det datum då det släpptes ut på förpackningen. Efter utgångsdatumet är läkemedlet inte lagrat och används inte, eftersom det är föremål för bortskaffande.

Store Diklofenak kan vara strikt vid en temperatur av 15-25 grader Celsius, utom räckhåll för barn. Förvaringsplatsen måste skyddas mot fukt och direkt solljus.

Diklofenakstearin i Gynekologi

Ett brett utbud av aktiviteter och en mängd formuleringar tillåtet att använda läkemedlet i många områden av medicinen, inklusive gynekologi suppositorier Diklofenak blivit en oumbärlig egenskap av behandlingen. Diklofenak är en nonsteroid av NSAID-gruppen med en mild biverkning jämfört med steroider.

Användbara egenskaper av diklofenak

Läkemedlet Diklofenac har formen av frisättning:

Läkemedlet är effektivt och snabbt och tar bort:

Att hantera smärta även från en liten dos av diklofenak skapar honom ära av en av de bästa medicinerna i hans klass. Rektala suppositorier i gynekologi är vanliga på grund av:

 • antiagregatsionnogo
 • kramplösande
 • antipyretisk
 • antiinflammatorisk
 • ljus tar bort svullnad, ökar värmeavledning

För problem som är förknippade med gynekologi kan diclofenacsuppositorier jämföras med en ambulans. Den plötsliga smärta som fångas av överraskning kan avlägsnas med ett enda ljus.

Gynekologins patologi som behandlar diklofenak

Vid gynekologi med inflammation kan diclofenak användas om det behövs:

 • för att ta bort menstruationens ömhet - dysmenorré
 • behandla inflammation i äggstockarna - adnexit
 • med en cyste av äggstockar och äggledare, livmoderns sjukdomar, vagina, bäckenorganen
 • rehabilitering efter abort eller missfall
 • risk för bildning av vidhäftningar av bilagor
 • smärt syndrom efter operation eller leverans

Frånvaron av kontraindikationer mot användningen av en kvinna kommer att tillåta ljus Diklofenac att hantera inflammation, lindra smärta.

Möjligheter att använda ljus i gynekologi:

 • En vanlig gynekologisk sjukdom hos kvinnor är en inflammation i bilagorna. Termen bilagor innehåller äggstockarna, äggledarna och ledband som fixar dessa organ. Risken för försummelse av den inflammatoriska processen i komplikationer, bland vilka den mest hemska är infertilitet. En akut process kan utvecklas till en kronisk form, vars kamp är mycket svårare. Diclofenac med inflammation i bilagorna ordineras som en extra terapi. Den huvudsakliga behandlingen sker med antibiotika;
 • Kritiska dagar skapar ibland outhärdlig smärta, vilket minskar livskvaliteten. Tabletter av anestesi ger inte alltid effekt. Diklofenakstearin, injiceras i ändtarmen, lindrar smärtssyndromet och ger en antiinflammatorisk effekt. Vanligtvis tenderar könsorganens patologi att förvärras under kritiska dagar.
 • Den follikulära cysten är en frekvent förekomst bland neoplasmer i gynekologi. Det växer från folliklar, där ägglossningen misslyckades. Orsakerna kan vara inflammatoriska och infektiösa patologier i reproduktionssystemet. Därför används i gynekologi Diclofenac suppositorier för antiinflammatorisk terapi;
 • Diklofenakstearin ordineras efter aborter och missfall för att minska risken för spridning av infektion och inflammation.
 • Ett vanligt problem som skapar smärtsyndrom i gynekologi, utseende av vidhäftningar. De är hjärnbarn i bindväv. Användning av ljus Diklofenak förhindrar denna process;
 • Ta bort smärt syndrom - direkt recept på ljus Diclofenac. Dessa smärtor kan vara av någon etiologi.

Kontraindikationer:

 • åkommor i rektum eller hemorrojder
 • anus blödning
 • patologi i magen eller tarmarna i form av sår
 • intolerans mot diklofenak
 • barn under 12 år
 • graviditet och amning
 • njurpatologi

Den korrekta rektala administrationsvägen

Instruktioner för användning av diklofenak i gynekologi är ganska detaljerade och tillgängliga. Men de vanligaste sanningarnas torrhet ger upphov till en önskan att återigen påminna vissa subtiliteter av användningen av drogen.

Rektala suppositorier Diklofenak är ett systemiskt läkemedel. De absorberas snabbt i cirkulationssystemet genom tarmarnas väggar. Ansökningsregler:

 • Innan du går in, är det nödvändigt att tömma tarmen;
 • Tvätta händerna med tvål och vatten;
 • Händerna ska vara kalla så att stötkärlet inte smälter;
 • Du kan välja vilket ingångsläge som helst. Men anusen bör vara avslappnad. Använd kraft för att komma in i läkemedlet är inte tillåtet. Resultatet av denna åtgärd kan vara skada på slemhinna i anuset. För att underlätta ingången användes krämer, petrolatum, glycerin;
 • Inmatning är en skarp ände av ljuset, du kan även smörja spetsen med oljiga medel. Förfarandet måste utföras snabbt, så att ljuset inte har tid att smälta. Inloggning suppositorier bör vara högst i djupet;
 • Tid för proceduren för natten. Om det administreras två gånger om dagen, är det nödvändigt att ligga ner i ca 30 minuter.

Administrering av diklofenak

Olika gynekologiska patologier kräver noggrann diagnos. I varje enskilt fall beaktas användningen av ytterligare medel som bidrar till smärtlindring. Ett antal anledningar bidrar till valet av ljus Diklofenac i gynekologi:

 • Terapeutisk effekt uppträder en timme efter administrering av ljuset;
 • Biverkningar av allvarliga konsekvenser orsakar inte, det gäller inte tabletter och nyxes. Till exempel absorberas tabletter i matsmältningsorganet ganska snabbt. Men när det gäller inflammationszonen minskar den aktiva substansen i koncentrationen, och åtgärden är markant inhiberad.
 • Rektala suppositorier levererar helt den aktiva substansen till sjukdomens område.
 • Om det händer att du inte kan använda andra läkemedel med Diclofenac-tabletter, kan du använda ljus. Detta är ett bra substitut för injektioner och diclofenac tabletter.

Diklofenak tillhör överkomliga läkemedel. För att köpa det finns det ingen svårighet, eftersom den släpps på apotek utan receptbelagda läkare. Men att utföra medicinsk behandling utan föregående samråd med en gynekolog är fel. Det är nödvändigt att behandla en specifik patologi, vilken läkaren kommer att rösta på grundval av inlämnade analyser. För henne är beredningen av någon dosform vald, dosering rekommenderas.

Om det handlar om ljus, bör den dagliga normen inte överstiga 150 mg av den aktiva substansen. Läkaren kommer att fokusera på diklofenak kontra, att se till att du inte har comorbidities, vilket är förbjudet enligt mottagnings ljus diklofenak. Rektala suppositorier är inte ett självständigt läkemedel som kan undertrycka orsaken till patologin och bota den. De används i ett komplex av terapeutisk terapi.

Rektala suppositorier av diklofenak har fördelarna med att lindra smärta på kort tid. Dessutom förbättrar de immunförsvarets skyddsfunktion.

Biverkningar av diklofenak i form av ljus är mindre negativa än i injektioner och tabletter. Det når praktiskt taget inte levern, njurarna, magen. Men han kan inte utesluta alla säkerhetsnivån. Men, som det är känt, visar inte alla biverkningar sig i patienten.

Ackumulering av ett ämne i kroppen med lång mottagning skapar sannolikheten för irriterande känslor:

 • obehag i tarmkanalen
 • bränna i anusen
 • Bukspänning
 • Tarmfunktion i form av diarré eller förstoppning
 • kräkningar eller illamående
 • obehaglig smak i munnen
 • peritoneal smärta

Därför är det nödvändigt att följa läkarens rekommendationer om varaktigheten av diclofenacsuppositorier. Behandlingsförloppet ska vara och effektivt och utesluta överdos av läkemedlet. Vanligtvis är det inte mer än 10 dagar. Det rekommenderas inte att kombinera diklofenak med andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Om dessa rekommendationer följs är biverkningarna av olika styrkor hos specifika patienter möjliga, baserat på kvinnokroppens individuella egenskaper.

Ljus Diklofenak i gynekologi kan användas och rektalt och vaginalt. Under påverkan av ljusets temperatur upplöses diklofenak snabbt, och leveransen av den aktiva substansen till det drabbade organet lindrar smärtsyndromet. Vid gynekologi används den för terapeutiska och profylaktiska ändamål.

Ibland behöver du inte använda hela kursen, till exempel smärtlindring på kritiska dagar. Par av dagars användning är tillräckliga för att stoppa angreppet av smärta. Ta bort smärta med ljus Diklofenak har ingen varaktig effekt. Denna uppehållstillstånd ger möjlighet att besöka läkaren för att beställa ytterligare åtgärder:

 • analyser
 • hårdvara diagnostik
 • läkarundersökning
 • drogterapi, som kan användas och diklofenak

Gynekologi är ett fläckigt ämne, men mycket viktigt för att förlänga ett helt sexuellt liv. För att undvika gynekologiska problem rekommenderar läkare att de följer reglerna:

 • Rätt personlig hygien - Garanti för hälsan
 • spårar tvättens renlighet
 • preventiv samlag
 • regelbundet besök hos gynekologen

I de tidiga stadierna av gynekologisk patologi har en svag symptomatologi. Men ett besök hos gynekologen kommer inte att lämna henne utan uppmärksamhet. Därför kommer tidig fysioterapi och farmakologi att hjälpa till att hantera sjukdomen snabbt och utan tung artilleri.

Avslutningsvis bör det påpekas att även om diklofenak används i tillägg till behandlingen av sjukdomar, men dess förmåga att stoppa smärtan har ovärderlig värdighet. När smärtsam rysning av smärtepisoder, sedan lite tänka på negativ sida, så länge hon släppa taget. Därför måste ljuset Diklofenac alltid hållas för hand i hemmet medicin bröstet.

Täta indignationer på forumet om drogen har inte en strikt motivering. Varje dom är subjektiv. Och av någon anledning skriver nöjda människor mindre om dygder än de som inte gillar drogen.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Användning av ljus Diklofenak i gynekologi

Förmodligen varje kvinna en gång i mitt liv, men inför inflammatoriska sjukdomar i underlivet eller med smärtsamma förnimmelser orsakade av vissa processer i fortplantningsorganen. Naturligtvis kräver alla dessa förutsättningar en grundlig diagnos och ett integrerat behandlingssätt. Men det finns sådana droger som anses vara "universella" vid behandling av sådana patologier. Dessa inkluderar diklofenak. Mycket ofta i gynekologi utse den i form av ljus.

Beskrivning av ljus Diklofenak: Sammansättning och form av frisättning

Diklofenak är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel som har anti-edeem, smärtstillande och antipyretiska egenskaper. Producerad i flera former:

 • tabletter;
 • kapslar;
 • salva;
 • gel;
 • injektionslösning;
 • suppositorier.

Varianter av drogen talar om dess vida användning inom alla områden av medicin. I gynekologi är mycket populär i form av rektala suppositorier, eftersom effekten av denna ansökan inte tar lång tid.

Stearinljus består av:

 • aktiv beståndsdel: diklofenaknatrium;
 • hjälpkomponenter:
  • Fett av det hårda;
  • kiseldioxid (kolloid);
  • propylenglykol.

Formen är cylindrisk eller konisk (beroende på tillverkaren av läkemedlet), färg - från vit till kräm.

På grund av den särskilda strukturen av tarmen (dess inre skal är utrustad med ett stort antal av de minsta blodkärlen - kapillärerna) Diklofenak är omedelbart absorberas in i blodet, och effekten kommer snabbt (inom femton - tjugo minuter smärtan avtar).

Dessutom har läkemedlet en blodförtunnande effekt, vilket resulterar i en minskad risk för bildning av blodproppar och blodproppar.

Indikationer för användning: inflammation, smärta och andra

Så när och för vad gynekologen kan utse eller nominera diklofenak i suppositorier:

 • när det inte är möjligt att använda andra former av läkemedlet;
 • för den snabba inledningen av den önskade effekten (detta hänför sig huvudsakligen till lindring av smärtsyndrom);
 • med dysmenorré (smärtsam menstruation);
 • i den komplexa behandlingen av inflammatoriska och infektionssjukdomar hos den kvinnliga sexuella sfären:
  • salpingit;
  • ooforit;
  • salpingoophoritis;
  • polycystiskt ovariesyndrom;
  • cystiska formationer av äggledar och äggstockar;
  • limprocess i det lilla bäckenet;
  • Sexuella infektioner;

  Kontraindikationer och eventuella biverkningar

  Som med något läkemedel har diklofenak ett antal kontraindikationer för användning:

  • erosiva och ulcerativa förändringar i väggarna i mag-tarmkanalen (speciellt vid patologier i faserna av förvärmning);
  • patologi av hematopoiesis-systemet (särskilt problem med blodkoagulerbarhet);
  • individuell intolerans av enskilda komponenter i drogen;
  • intolerans mot icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
  • lever, njursjukdom;
  • hjärtsvikt;
  • hemorrojder;
  • sprickor i anus;
  • andra proktologiska patologier;
  • Barnens ålder (antagning under 14 år är oönskade).

  Graviditet och amning ingår också i gruppen av kontraindikationer. Men använd ibland diclofenac i dessa perioder. Applicera läkemedlet endast med tillstånd från läkaren och endast när förmånen överstiger riskerna.

  Om kvinnan utmatades läkemedlet, när hon bröst-feeds barnet, bör barnet temporärt överföras till den konstgjorda blandningen, så som ett sätt att sprida blodet i hela kroppen, kommer in i mjölk, som skulle kunna påverka långt från positiv. Under behandlingen ska du hällas ut dagligen, så att laktationsprocessen inte stannar, och det finns ingen stagnation av mjölk (laktostasis). Det bör noteras att detta bör göras inte bara under behandling med diklofenak, men inom tre dagar efter utsättande av läkemedlet, så att det är helt tas ut ur kroppen.

  Under behandlingen kan det finnas ett antal biverkningar som slutar efter att läkemedlet har avbrutits:

  • allergiska reaktioner;
  • en känsla av illamående
  • flatulens;
  • uppblåsthet;
  • en brännande känsla i anusen
  • diarré;
  • förstoppning.

  Hur man använder rektal suppositorier korrekt: bruksanvisningar

  Särskilda komplikationer vid användning av diklofenak i form av suppositorier är inte närvarande. Tekniken är väldigt enkel:

  • innan du använder drogen, om det är möjligt, är det nödvändigt att rengöra tarmarna för bättre absorption av läkemedlet (gå på toaletten, sätt ett avflöde);
  • tvätta dina händer
  • få ett ljus från skalet;
  • ligga på vänster sida (vänster ben kvar att ligga rakt, och böj höger knä) eller baksidan (böja knäna och späddes);
  • att sprida skinkorna
  • Sätt in ett ljus med en spetsig ände i ändtarmen med din fria hand
  • ligga ner i tio till femton minuter.

  Om en kvinnas period av menstruation åtföljs av smärtsamma förnimmelser, ska läkemedlet började applicera tre dagar före förväntad start av menstruationen. Vid denna tidpunkt, som en följd av hormonella fluktuationer i kroppen, ökar syntesen av prostaglandiner. De är orsak till smärta under menstruationen. Diklofenak minskar avsevärt produktionen av dessa ämnen, vilket medför att kritiska dagar går mycket lättare.

  Vad kan ersätta ljuset Diclofenac

  Nyligen producerar den farmakologiska industrin ett stort antal droger med liknande effekter på människokroppen med ett minimum av biverkningar. Dessutom kan sådana droger vara mycket billigare.

  Diklofenakstearin för behandling av gynekologiska sjukdomar

  Det har visat sig att effektiva analgetika är läkemedel som lindrar inte bara smärta utan även inflammatoriska processer i vävnader. Dessa är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, bland vilka en betydande plats upptas av diklofenak. Läkemedlet i form av ljus används vid behandling av många sjukdomar, inklusive gynekologiska sådana. Dessa suppositorier bedövar samtidigt, tar bort ödem och kämpar med tumörer och infektioner.

  Verkningsmekanism och beredningens sammansättning

  Diklofenak skapades i processen att genomföra ett program för att utveckla förbättrade icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - analoger av aspirin. Producerade farmaceutiska företag i olika doseringsformer (tabletter, injektioner för lösning, gel, etc.), utan på brist många biverkningar som förknippas med passage av läkemedlet genom det gastrointestinala området, för behandling av gynekologiska sjukdomar som är gemensamma för använda rektala suppositorier. Ofta tjänar de som ett effektivt tillskott till huvudbehandlingen med antibiotika, de möjliggör det bästa resultatet under minimiperioden.

  Effekten av suppositorier beror på den höga absorptionshastigheten för huvudämnet - diclofenaknatrium (går in i blodet efter 30 minuter i en volym på minst 50%). Effekten av läkemedlet är baserat på följande mekanismer:

  1. Hämning av aktiviteten hos enzymet involverat i metabolism av arakidonsyra och spelar en viktig roll vid förekomsten av feber och inflammation.
  2. Suppression av syntesen av prostaglandiner, som är ansvariga för förekomsten av smärta i kroppen.
  3. Minskar sannolikheten för blodproppar.
  4. Inhibering av leukocyters rörelser i inflammationscentrumen, vilket förhindrar smittspridning.

  Rektala suppositorier av diklofenak används ofta vid behandling av gynekologiska sjukdomar

  Ljus har en speciell form i form av en cylinder eller kon. Färgen beror på ytterligare fasta fetter och kan vara vit, grädde, ljusgul.

  Förutom diclofenacnatrium (50 eller 100 mg) innehåller sammansättningen av ljus följande följande ämnen:

  • kolloid av kiseldioxid;
  • propylenglykol;
  • fast fett.

  Trots det höga innehållet av fetter i kompositionen kan ljusen behålla den ursprungliga formen vid rumstemperatur, gradvis mjukning vid uppvärmning från människans värme.

  Indikationer för användning i gynekologi

  Ursprungligen användes läkemedlet i stor utsträckning vid behandling av reumatiska sjukdomar, men senare utvidgades användningsområdet. För närvarande används diclofenac suppositorier vid behandling av "kvinnliga sjukdomar", såsom:

  • primär och sekundär dysmenorré (smärtsamma perioder);
  • adnexit (inflammation i äggstockarna);
  • äggstockscyst och äggledare;
  • Sexuella infektioner;
  • polycystos av reproduktionsorganen;
  • limprocesser i bilagorna.

  Ofta är suppositorier oumbärliga under den postoperativa perioden, inklusive tiden för rehabilitering efter aborter och missfall.

  Många jämför Diclofenac med "första hjälpen". Det är hans gynekologer rekommenderar i fall av plötslig smärta på bakgrund av inflammation i reproduktionsorganen och genitourinary systemet.

  Kontra

  Kontraindikationer för användning av ljus Diklofenak är:

  • sprickor i slemhinnan;
  • erosion;
  • hemorrojder;
  • blödning som inte är förknippad med menstruation
  • proktit;
  • kolit;
  • exacerbation av magsår;
  • bronkial astma
  • patientens ålder upp till 14 år;
  • överkänslighet mot den aktiva beståndsdelen eller hjälpämnena;
  • period av aortokoronär skakning;
  • hyperkalemi;
  • njur-, hjärt- eller leverinsufficiens.

  Användningsbegränsningar

  Med särskild vård är det nödvändigt att applicera läkemedlet i följande sjukdomar och tillstånd:

  • äldre patienter;
  • försvagad organism;
  • otillräcklig kroppsvikt
  • magsår;
  • Crohns sjukdom;
  • leversjukdom;
  • diabetes mellitus;
  • alkoholism, en tendens till andra dåliga vanor (inklusive rökning);
  • hjärtets ischemi;
  • låg volym blodcirkulation;
  • hypertensiv sjukdom;
  • infektion Helicobacter pylori;
  • vaskulär sjukdom.

  Samtidig användning av diklofenak med läkemedel kräver uppmärksamhet:

  • antiplatelet medel;
  • glukokortikosteroider;
  • serotoninåterupptagningsinhibitorer;
  • antikoagulantia;
  • icke-steroida antiinflammatoriska medel.

  Diklofenak under graviditeten

  Graviditet och amning är de perioder då läkemedlet administreras med stor försiktighet. 1 och 2 trimestern kan använda ljus Diklofenak endast på strikta villkor, under medicinsk övervakning och endast om kvinnan inte har några speciella kontraindikationer, i synnerhet:

  • magsår och duodenalsår;
  • bronkial astma
  • patologi av koagulation av blod.

  Under graviditeten är det lämpligt att ersätta diklofenak med en motsvarande analog med en annan aktiv substans. Detta förknippas med risk för för tidig födsel och livmoderblödning.

  Om under amningstiden är det viktigt att använda detta läkemedel, måste du ge upp amning.

  Eventuella biverkningar

  Direkt absorption av läkemedlet genom rektum eller vagina i vagina påverkar inte matsmältningsorganen, lever och njurar. Användningen av suppositorier Diklofenac kan dock orsaka vissa kroppsreaktioner:

  • flatulens;
  • illamående;
  • diarré;
  • förstoppning;
  • allergier;
  • bränna på injektionsställen.

  Alla dessa manifestationer är möjliga med individuell drogintolerans, överdos eller vid samtidig användning med andra läkemedel.

  Instruktioner för användning

  Diklofenak är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt medel för systemisk verkan

  Rektala suppositorier är ett medel för systemisk applicering. Detta beror på det faktum att droger är enklare och snabbare för att komma in i blodomloppet genom tarmarnas väggar. Den största effektiviteten uppnås med användning av läkemedlet strax före sänggåendet. Det är nödvändigt att ligga på ryggen, och efter introduktionen av suppositoriet rekommenderas inte att gå upp i 2 timmar. Du kan använda två gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingstiden är högst 10 dagar.

  Vad kan ersätta ljuset Diclofenac

  Det finns strukturella analoger av läkemedlet, som i sin sammansättning har samma aktiva substans som diklofenakdiklofenaknatrium. Dessa läkemedel har identiska biverkningar och begränsningar. De mest populära är:

  Vid behandling av gynekologiska sjukdomar används andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (icke-strukturella analoger). Detta inträffar när det finns strikta kontraindikationer för användningen av diklofenak.

  Steg-för-steg-instruktioner för användning av ljus Diklofenak i gynekologi

  Gynekologiska sjukdomar drabbar nästan 80% av kvinnorna över hela världen: infektiösa utvecklingsfaktorer, konsekvenser efter misslyckade förfaranden etc. Ljus "Diklofenak" används i gynekologi, som ett sätt att förstöra infektionens utveckling, lindra smärtsamma känslor och feber.

  Sammansättning och form av frisättning

  Diclofenac suppositorier erbjuds på apotek i staden i en dos av:

  En dag får inte konsumera mer än 150 ml av läkemedlet, men även denna norm bör tidigare ordineras av den behandlande läkaren.

  Okontrollerad självmedicinering kan leda till allvarliga hälsokonsekvenser:

  • Allergisk reaktion;
  • överdos;
  • Förstöring av kroniska sjukdomar etc.

  Förutom ljus, erbjuds diklofenak i form av:

  • lösning för intravenös administrering
  • injektioner (injektioner);
  • tabletter;
  • gel.

  Verkningsmekanism för diclofenak

  Detta läkemedel, som tillhör icke-steroidala grupper, till antalet läkemedlets egenskaper är anestesi.

  På grund av den kraftfulla kompositionen förstörs arakidonsyra och syntesnivån i slemhinnan och njurarna minskar.

  Ljus som används i gynekologi för att eliminera svullnad, inflammation från könsorganen, läkemedlet eliminerar klåda och brännande. I terapi har läkemedlet praktiskt taget ingen effekt under blödningsperioden.

  Fördelen med drogen är att även med långvarig användning förlorar läkemedlet inte sina analgetiska egenskaper.

  Indikationer för användning

  Fördelen med diklofenak är dess effektivitet, borttagning av smärta och svullnad sker så snabbt som möjligt.

  De viktigaste indikationerna för användning är följande:

  • Sjukdomar i muskuloskeletala systemet;
  • Reproduktiv dysfunktion;
  • Infektionssjukdomar;
  • Sjukdomar av extraartikulära vävnader;
  • Svullnad av mjuka vävnader.

  För behandling av gynekologiska problem används ljus för att effektivt behandla dysmenorré och adnexit.

  Dessutom används diclofenac suppositorier för att behandla följande villkor:

  Läkemedlet är mycket effektivt i postoperativa smärtor, som åtföljs av svullnad och utveckling av den inflammatoriska processen.

  Ljus Diklofenak gör att du kan lindra smärta och svullnad, oavsett plats. Den aktiva komponenten i läkemedlet tränger igenom kroppen genom blodomloppet och sprider sig snabbt genom organen.

  Det rekommenderas att använda ljus på natten, Efter alla nödvändiga hygienprocedurer har man utfört. Det rekommenderas att förtunnas i tarmen.

  Kontraindikationer och biverkningar

  Trots det faktum att läkemedlet snabbt och effektivt eliminerar hälsoproblem har flera viktiga kontraindikationer, som under inga omständigheter inte kan försummas:

  • Pathologier i ändtarmen
  • Blödning från anus;
  • Magsår
  • Intolerans mot den aktiva ingrediensen;
  • Graviditet, amning;
  • Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet;
  • Efter aortokoronär bypassoperation;
  • Crohns sjukdom;
  • Inflammation och akut tarmsjukdom
  • Inkompatibilitet av blod;
  • Erosion av magslemhinnan;
  • Sår i tolvfingret;
  • Gastrointestinal blödning;
  • Förtryck av benmärgsblödning;
  • Högt blodtryck;
  • Njurdysfunktion
  • Proktit.

  Dessutom rekommenderas läkemedlet Diclofenac inte för användning av barn under 6 år, ta inte ljus för patienter i avancerad ålder. Användningen är endast möjlig enligt doktors instruktion och recept, under hans tillsyn.

  Vid allergisk reaktion eller intolerans användning av läkemedlet kan orsaka utveckling av bronkial astma.

  Det är mycket viktigt att vara med läkemedlet, om det finns tillgänglighet:

  • Diabetes mellitus;
  • Dysfunktion hos perifera artärer;
  • Ulcerös lesion i mag-tarmkanalen;
  • Överdriven användning av alkohol, rökning.

  Du bör också vara mycket försiktig när du använder diklofenak om antikoagulantia, trombocyter, glukokortikoider och hämmande läkemedel administreras samtidigt.

  Användningen av rektala suppositorier "Diclofenac" i gynekologi

  På grund av sitt brett utbud av åtgärder och effektivitet används diklofenakljus ofta för att behandla gynekologiska sjukdomar och för att lindra symtomen.

  vittnesbörd

  Sjukdomar i vilka rekommenderar användningen av antiinflammatoriska och smärtstillande "diklofenak" preparatet:

  1. Artrit och reumatism, som uppstår med inflammation;
  2. Seronegativ spondylit;
  3. Olika inflammatoriska sjukdomar i muskuloskeletala systemet;
  4. Degenerativ artros, kronisk artrit och andra etiologier;
  5. Pseudo-artritisk och giktartrit, såväl som mikrokristallin artrit
  6. Revmatisk vävnadsskada;
  7. synovit;
  8. tendonit;
  9. bursit;
  10. periartrit;
  11. Myosit.

  Den aktiva komponenten av läkemedlet "Diclofenac" är ordinerat för olika foci av inflammation i muskuloskeletala systemet, speciellt i vilka smärtsamma och obekväma känslor utvecklas.

  Som narkosmedel används "Diklofenak" för skador och andra mjukpappersskador:

  • Efter tandvård
  • Kirurgiska ingrepp
  • Attacker av migrän
  • Primär och sekundär attacker av adnexit;
  • Njur- och gallkolik.

  Läkemedlet kan användas för att behandla symtom, men läkemedlet påverkar inte utvecklingen och utvecklingen av sjukdomen.

  Inträde under graviditeten

  Tiden för graviditet och amning för en kvinna är en period där intaget av mediciner bör tas med särskild uppmärksamhet. Detta gäller särskilt för tredje trimestern av "bärande frukten".

  Bland de ogynnsamma konsekvenserna av att använda drogen är:

  • Gastrit och sår;
  • Bronkial astma
  • Blodinkoagulabilitet.

  Bland de farligaste konsekvenserna - Skador på fostrets utveckling och livmoderblödning.

  Om graviditet är nödvändig för att ta drogen är det bättre att senare vägra att amma.

  Instruktioner för användning

  Varje suppositorium innehåller 50 mg av den aktiva beståndsdelen.

  Steg-för-steg-instruktioner:

  1. Innan du använder stötpasta är det nödvändigt att genomföra hygieniska förfaranden med antibakteriell tvål och nödvändigtvis tömma tarmarna. Detta gäller både rektal och vaginal användning.
  2. Innan du använder ljus "Diclofenac" bör du noggrant tvätta händerna.
  3. Ta bort förpackningen från ljuset.
  4. Ta två fingrar i ljusets botten och sätt försiktigt in, 3-4 cm djupt. Viktigt! Om stearinljuset redan är deployerat och förpackningen är trasig bör stötpasta användas omedelbart.
  5. Tvätta händerna noga efter användning.

  Behandlingsförloppet innebär att du använder ljus "Diklofenak" i gynekologi i minst 3-4 dagar, och i framtiden för att utesluta symtom och sjukdom.

  Schema för införande av suppositorier i ändtarmen

  dos

  Den korrekta doseringen är lika viktig för säker och effektiv behandling:

  1. Med vaginal eller rektal administrering (om det finns intolerans mot oral administrering) utförs enligt doktors recept, beroende på utvecklingsinfektion, i lämpliga doser.
  2. För att uppnå större effektivitet Kombinerad mottagning är möjlig, men i det här fallet är det värt att överväga att dagpenningen inte ska vara mer än 150 mg.
  3. Vuxna ordinerar en dos av 120-150 mg, det är inte mer än 3 gånger appliceringen av suppositorier per dag baserat på graden av utveckling av sjukdomen.
  4. Ungdomar under 16 år är ordinerade vaginala suppositorier inte mer än 2 gånger om dagen, då - 100 mg per dag av det aktiva läkemedlet.

  Interaktion med andra droger

  Att behandlas utan läkarmottagning är mycket riskabelt, därför är det endast efter samråd med gynekologen eller proktologen (beroende på lokalisering av sjukdom) innan läkemedlet tillämpas.

  Därför är det mycket viktigt att ta mediciner noggrant:

  1. Ljus "Diklofenak" ska tas noggrant tillsammans med läkemedel som har hög hepatotoxicitet

  Ljus "Diklofenak" ska tas noggrant tillsammans med droger som har hög hepatotoxicitet. Dessa droger innehåller främst antibiotika och ett läkemedel som används för att behandla epilepsi.

 • I blodet ökar plasmakoncentrationen med det gemensamma intaget av sådana droger som:
  • metotrexat;
  • cyklosporin;
  • Digoxin etc.
 • diuretika ökar risken för hyperkalemi.
 • Gemensam mottagning av antikoagulantia (urinokinas, alteplas) ökar möjligheten att öppna blödning i bukhålan.
 • Cyklosporin, metotrexat minskar exponeringen hypnotika och ökar sannolikheten för att utveckla NSAID och GCS.
 • Prim av acetylsalicylsyra och den aktiva komponenten i "Diclofnac" minskar koncentrationen och effektiviteten hos den senare.
 • Gemensam mottagning av paracetamol ökar sannolikheten för nefrotoxiska fenomen.
 • Samtidig användning av giglikemicheskih fonder kan utveckla hyperglykemi. I detta fall, en tydlig kontroll och övervakning av nivån av glukos i blodet.
 • Valproinsyra, cefatetan och cefamandol ökar sannolikheten för att få hypoprothrombinemi.
 • Gemensam mottagning av selektiva inhibitorer Den ökar nivån av serotonin i blodet och ökar sannolikheten för blödning i mag-tarmkanalen.
 • Mottagande av antibakteriella läkemedel ökar sannolikheten för anfall.
 • Fotosensitiserande droger stimulera verkan av "diklofenak" i UV-strålar.
 • Samtidig mottagning av kolchicin och etanol och beredningar baserade på Johannesört ökar risken för blödning.
 • Droger, vars princip baserat på arresteringen av tubulär sekretion, ökar plasmanivåerna i blodet, vilket kan öka toxiciteten och biverkningarna av läkemedlet "diklofenak".
 • Sådana läkemedel som cyklosporin stimulerar större aktivitet "Diklofenak", vilket i sin tur ökar sannolikheten för nefrotoxicitet.
 • överdos

  I ljus och salva "Diklofenac" är koncentrationen av den aktiva substansen mycket liten, därför finns det praktiskt taget inga överdoser.

  I sällsynta fall av felaktig kombination av droger eller individuell intolerans är sådana biverkningar möjliga vid överdosering, till exempel:

  • illamående;
  • kräkningar;
  • Blödning i bukhålan;
  • migrän;
  • diarré;
  • konvulsioner;
  • Yrsel, svimning
  • Ljud i öronen;
  • Njursvikt
  • Akut buksmärta.

  Behandling för överdosering syftar till att eliminera symtom.

  Ansökan om blåsning

  Diklofenak används ofta för att behandla och förebygga cystit och ljus är mycket effektiva vid behandling av andra urologiska sjukdomar. I detta fall återställer läkemedlet fullständigt blåsans slemhinnor.

  Använd dem strikt enligt anvisningarna:

  1. Under cystitis måste du ange ett ljus 2 gånger om dagen.
  2. Ta bort förpackningen från stearinljuset och sätt in i ändtarmen.
  3. Urinets organ är preliminärt nödvändigt.
  4. Högst 3 suppositorier får införas i knockarna för terapeutiska ändamål.
  5. Behandling av cystit med användning av läkemedlet "Diclofenac" ska inte vara mer än 7 dagar. Om tillståndet inte har förändrats, behöver du se en läkare, ta prov och ha en undersökning.
  6. Den aktiva beståndsdelen av läkemedlet Diklofenac löser sig i människokroppen i 30 minuter, men tas endast tillbaka efter 4 timmar.

  Ljus med hemorrojder

  Många patienter undrar hur effektiva användningen av ljus "Diclofenac" i hemorrojder?

  Experter rekommenderar inte att du använder detta läkemedel, Det finns mer effektiva läkemedel, med färre biverkningar.

  I den akuta formen av hemorrojder - detta verktyg är strängt förbjudet. I annat fall kan sjukdomsförloppet förvärras allvarligt av blödning och svår smärta.

  Läkemedlet "Diclofenac" kan användas vid utveckling av hemorrojder bara på de områden i huden som inte skadas av sprickor, blödningar.

  Ansökan ska utföras uteslutande för ändamålet och under överinseende av en läkare, bör kursen också ordineras av en specialist.

  Läkemedlet "Diklofenak" med långvarig användning kan orsaka missbruk och allvarlig försämring.

  Kostnaden för diklofenak

  Läkemedlet "Diclofenac" erbjuds på en fri försäljning i apotek i varje stad. Detta är ett rimligt läkemedel, priset på förpackningar varierar beroende på apoteksnätverket från 100 till 200 rubel.

  analoger

  Bland moderna droger finns ett stort antal analoger med en mindre lista över kontraindikationer och biverkningar:

  Diklofenakstearin för behandling av gynekologiska sjukdomar

  Terapi av många sjukdomar är inte komplett utan användning av antiinflammatoriska och analgetika. I gynekologin är läkemedlet Diklofenac populärt. Medicinen i form av ljus avlägsnar effektivt smärta, eliminerar ödem och strider mot tumörer och infektioner.

  Handling och sammansättning av läkemedlet

  Diklofenak ingår i gruppen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Läkemedlet är i form av:

  • gel;
  • tabletter;
  • lösning för injektionsvätskor;
  • rektala och vaginala suppositorier.

  På grund av bristen på många biverkningar i samband med läkemedlets passage genom mag-tarmkanalen används gynekologi för att använda rektala suppositorier.

  • antipyretikum;
  • smärtstillande;
  • antiinflammatoriska;
  • antiedematous.

  Effekten av terapi känns en timme efter användning av diklofenak.

  Läkemedlets aktiva substans är diclofenaknatrium. Som hjälpkomponenter är:

  Suppositorier upplöses lätt när de tas in i skeden, vilket säkerställer snabb absorption och penetration av läkemedlet till inflammerat område.

 • propylenglykol;
 • kolloid av kiseldioxid.

Diklofenak hämmar aktiviteten av prostaglandiner, vilka påverkar bildandet av inflammatorisk process. Som ett resultat av behandling minskar smärt syndrom, och ödem försvinner. Dessutom hämmar komponenterna av läkemedlet aktiviteten av leukocyter som rör sig in i källan. Detta förhindrar spridningen av sjukdomen.

Indikationer för användning i gynekologi

I gynekologi ordineras diklofenak för:

 • könsorganssjukdomar;
 • Dysmenorré (ömhet under menstruation);
 • polycystiskt;
 • inflammation av livmoderhängen (adnexit);
 • cyst av äggledarna eller äggstockarna.

Dessutom hjälper läkemedlet att klara av konsekvenserna av verksamheten och förhindra att adhesioner uppträder. Det är detta läkemedel som rekommenderas när det finns oväntade och allvarliga smärta. Du ska dock inte använda medicinen själv - du behöver ett samråd med din läkare.

Kontra

Det rekommenderas inte att använda Diclofenac, om det finns sådana sjukdomar och tillstånd:

 • erosion av livmoderhalsen;
 • hjärtsvikt;
 • sprickor och annan skada på vaginala slemhinna;
 • proktit;
 • bronkial astma
 • hyperkalemi (överskott av kaliumkoncentration i blodplasma);
 • stadium av förvärmning av magsår
 • inte relaterat till månadsutskiljning
 • kolit;
 • lever- och njurinsufficiens
 • överkänslighet mot läkemedlets sammansättning.

Användningsbegränsningar

För vissa sjukdomar bör diclofenak användas med extrem försiktighet. Dessa tillstånd och patologier omfattas av begränsningarna:

 • diabetes mellitus;
 • Vaskulär sjukdom;
 • njursjukdom;
 • ischemisk hjärtsjukdom;
 • liten vikt;
 • närvaron av Helicobacter pylori i kroppen;
 • magsår;
 • avancerad ålder;
 • leverens patologi
 • ökat tryck;
 • Crohns sjukdom;
 • kroppens svaghet;
 • alkoholism.

Användningen av diklofenak tillsammans med andra droger är ett vanligt problem. Patienten är under överinseende av en läkare om följande samtidigt tillämpas:

 • Andra NVP: Nurofen, Ibuprofen, Ketoprofen;
 • antikoagulantia: patatombin, klexan, cleavarin;
 • glukokortikosteroider: Hydrokortison, Celeston;
 • antiaggreganter: Dipyridamole, Tirofiban.
 • Hämmare av serotoninåterupptag: Dapoxetin, Citalopram.

Behandling med diklofenak under graviditeten

Under graviditeten kan läkemedlet ges i första och andra trimestern. Syftet med behandlingen är att eliminera smärta i lederna och bakre delen. Läkemedlet gäller emellertid inte när:

 • patologier av blodproppar
 • bronkial astma
 • magsår i magsäcken eller magsäcken.

Dessutom anger instruktionerna att läkemedlet kan leda till blödning och för tidig födsel hos kvinnor som bär ett barn. I detta sammanhang är det mer lämpligt att ersätta diklofenak med en säkrare analog.

Om behandling är nödvändig under amning, då är det under behandling nödvändigt att neka amning.

Eventuella biverkningar

Absorberade komponenter påverkar inte njurarna, matsmältningsorganen och leveren. Biverkningar uppstår enbart med intolerans mot diklofenakkomponenter eller samtidig administrering av andra läkemedel. Patienten kan uppleva:

 • bränning;
 • förstoppning;
 • svullnad;
 • urladdning med blod och slem
 • smärta i bröstet;
 • andfåddhet;
 • illamående;
 • diarré;
 • en allergisk reaktion;
 • flatulens.

När en överdos visas:

 • huvudvärk;
 • ökat tryck;
 • konvulsioner;
 • buller i öronen
 • kräkningar och illamående;
 • smärta i buken.

Instruktioner för användning

 1. Suppositorier används rektalt, vilket förklaras av snabb absorption av ämnen i rektal slemhinna.
 2. Omedelbart före användning tömms ljusen från tarmarna.
 3. Insatsen utförs med en skarp ände.
 4. Efter alla manipuleringar tar en horisontell position. Det rekommenderas inte att gå upp i 2 timmar.
 5. Förfarandet utförs innan du lägger dig.

Dosering och behandlingstiden bestäms uteslutande av läkaren. Vanligtvis går behandlingen inte längre än 10 dagar.