Huvud
Behandling

vinter krasse

Den gemensamma löpnätet tillhör Kålfamiljen och är en tvåårig örtväxter. Det kallas också ärt eller våldtäkt.

utseende

Denna växt präglas av ett kärnrotsystem. Stammen är upprätt och naken, och högst - grenig. Växten når en höjd av 35 till 70 cm. Citadellet har främst lyratfjäderblad, förutom de basala och nedre bladen. De hänvisar till petiolatbladet (flera laterala avlånga och stora hjärtformade). Bladen på spetsen av stammen är sessila, hela och hakade i kanterna.

Kräftans blommor är gula, de är fyrkantiga i form av en dubbel periant. Blommor samlas i en borste och har fem ståndare vardera. Frukten presenteras i form av en fyrfasetterad pod som består av många bruna frön.

Idag vet vetenskap upp till 20 typer av våldtäkt, vilket finns i alla hörn av världen. I Ryssland presenteras rosten i tre former:

 • arugula arcuate (Barbarea arcuata);
 • Vanliga raps (Barbarea vilgaris);
 • våldtäcket är pressat eller rakt (Barbarea stricta).

Srepka: medicinska egenskaper

Alla vet säkert vad den typiska våldtäkten ser ut. För majoriteten av denna växt - det är inget som en ogräs, som måste bortskaffas, varje gång vieder bäddarna i trädgården. Vissa vet dock att i sina användbara egenskaper överstiger citronsyran många kända medicinska örter. Sådana finsmakare, ser busken som blommar med gula kluster, slita försiktigt av det och torka det, vara säker på att med en sjukdom kommer det nödvändigtvis att komma till räddningen.

Sturgeon: komposition

Som råmaterial för beredning av medicinska preparat används färska och torkade markdelar av den vanliga rapsen (löv, stjälkar, blommor och unga pods) som samlats under blomningen. Det är känt att de innehåller glykosider, askorbinsyra och B-vitaminer. I frön är koncentrationen av erucasyra och tioglykosider hög.

Trots det faktum att växten används för att förbereda traditionell medicin, för djur och fåglar är det farligt på grund av innehållet av giftiga ämnen i den.

Våldsamma egenskaper

Sturgeon kännetecknas av en imponerande lista över användbara egenskaper. Växten har sårläkande och diuretiska åtgärder, det exciterar aptit och perfekt toner. Det används ofta som ett antiskorbutikmedel. Rekommendera dess användning för behandling, stroke, förlamning, ödem. Effektiv mottagning av våldtäkt under asthenisk syndrom, kronisk trötthet, och även som förebyggande medel för hypo- och avitaminos. Det har också en positiv effekt på den manliga kroppen, speciellt botar prostatit, ökar potensen och producerar spermaproduktion, lindrar infertilitet.

Acacia: kontraindikationer

Det finns inga speciella kontraindikationer för tillämpningen av den vanliga våldtäkten. Det finns bara några villkor där det är nödvändigt att använda kaustik med försiktighet:
• ökad blödning,
• stenar i blåsan och njurarna,
• Graviditet.

Acacia vulgaris: Ansökan i folkmedicin

Vatteninfusion av druvor för pares, skørbuk, dropp, stroke och epilepsi

Du behöver:
• Strimlad skott och blad av druvor vanliga (torkade eller färska) - 1 matsked,
• Vatten - faktiskt.

Metod för framställning
1. Häll rapsgräset med ett glas kokande vatten.
2. Låt göras i 2-3 timmar.
3. Efter den angivna tiden, dra in infusionen genom vikningen i flera lager av gasbindning.
4. Lägg till tillräckligt med vatten för att få den ursprungliga volymen (dvs 250 ml).

Med ovannämnda sjukdomar rekommenderas att man tar en infusion i en kvart i timmen innan man äter 1/4 kopp 3-4 gånger om dagen.

Härdningen av våldtäkten kokas enligt detta recept och med otillräcklig spermaproduktion, minskad sexuell aktivitet och även med neurastheni och generell svaghet.

Sturgeon för debugging mekanismen för spermatogenes

Kramas från färska löv och skott av druvor med vanlig juice bör tas inom 1-2 månader 30 ml 2-3 gånger om dagen.

Avkok på basis av rapsfrön för behandling av prostatit

Du behöver:
• Frö av den vanliga våldtäcket - 1 tesked,
• Fröer av plantain lansolat - 1 tesked,
• Svartlök frön - 1 tesked,
• Persilja frön - 1 tesked,
• Fröer av morötter (vild eller planterad) - 1 tesked,
• Frön av koriander - 1 tesked,
• Vatten - 2 koppar.

Metod för framställning
1. Blanda alla frön som anges i ingredienslistan.
2. Blanda två matskedar av blandningen i en murbruk.
3. Överför de strimlade frön till en emaljpanna och häll med kokande vatten.
4. Koka i ett vattenbad i en halvtimme.
5. Vikta behållaren med avkok av en varm handduk och lämna i 8 timmar (kan vara över natten).
6. Dra av buljongen.

Det rekommenderas att ta buljongen 3 gånger om dagen enligt följande schema:
1. På morgonen på en tom mage i en halvtimme före frukost, drick 100 ml,
2. Mellan fem och sex timmar en halvtimme före måltiderna, ta igen 100 ml avkok,
3. Drick 200 ml avkok innan du lägger dig.
Kurs - 1 månad. För en bättre effekt efter en två veckors paus kan behandlingen upprepas.

Infusion på grundval av våldtäkt för allmän rengöring av kroppen

Du behöver:
• Blad och skott av den vanliga våldtäcket krossas - 1 tesked,
• Växtbladet krossas - 1 tesked,
• Gräs av Johannesört - 1 tesked,
• Blad och skott av nässelfjädrar - 1 tesked,
• Sageblad krossas - 1 tesked,
• Vatten - 1 glas.

Metod för framställning
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Häll en matsked phytospora med kokande vatten.
3. Låt infusera i 40 minuter.
4. Stam.
Ta infusion i 20 minuter innan du äter 1/2 kopp 2 gånger om dagen. Reningskursen - 3 veckor.

Stub: Kemisk sammansättning och medicinska egenskaper hos växten

På jakt efter mirakulösa naturliga örter är det inte nödvändigt att gå djupt in i skogen. Det är nog bara att uppmärksamma örterna, som bokstavligen växer under dina fötter.

En sådan anläggning är Barbarea vulgaris (i vissa regioner det populärt kallas också Gorushko), det latinska namnet på Barbarea vulgaris, familjen Brassicaceae kål (eller mer i linje med den officiella botanik, korsblommiga Cruciferae). Det är utbrett överallt utom i de södra regionerna på grund av ogynnsamma klimatförhållanden och skarpa sandjord.

Det är en örtartad flerårig växt, cykeln med full utveckling är två år. Stammen sträcker sig uppåt med 40-60 centimeter, bladen ordnas växelvis, underifrån är de breda, över - smala. Blommorna är ljusgula, samlade i blomställningen. Efter blommande, som uppstår i början av våren, bildas frukter, vilka är pods. Visst är alla bekanta med den här anläggningen, men hans foto kan ses på länkarna som svar på en begäran från Google.

Acacia används inte i officiell medicin, det har bara funnits en bred fördelning bland folkläkare. Hela ytan av växten är i bruk: gräs, löv, blommor, det rekommenderas också att använda rötter. I vissa källor finns recept för beredning av läkemedelsbuljonger och infusioner från rapsfröet, men enligt experter är giftiga ämnen koncentrerade där.

Kombinationen av biologiskt aktiva föreningar som ingår i växten är utan tvekan användbar för människor, men växtätande djur kringgår det. Sturgeon kan orsaka symtom på förgiftning hos boskapsrepresentanter, dessutom ger ko- eller getmjölken en obehaglig eftersmak. Men det är mycket uppskattat av biodlare, eftersom från nektar av växten erhålls en doftande och läcker honung.

För medicinska ändamål skördas grunddelen av växten vid blomningstillfället och rötterna - tills de första blommornas utseende eller i början av hösten.

Ännu mer nyligen var rapsens kemiska sammansättning inte fullständigt känd (till exempel i referensboken för medicinska växter som publicerades 1990, är ​​beskrivningen av biologiskt aktiva gräsföreningar frånvarande).

Men nu kunde forskare namnge huvudkomponenterna i växtextraktet och beskriva deras medicinska egenskaper:

 • olika typer av glykosider, i synnerhet tioglykosider innehållna i rapsfrön, som har en lokal irriterande effekt;
 • saponiner;
 • flavonoider;
 • vitaminer i grupp B;
 • askorbinsyra, speciellt mycket i rapsens blad;
 • feta oljor;
 • organiska syror.

Andra sorter av växten är arugula arciform, sten, de är också rik på biologiskt aktiva substanser, så de används i vanligt medicin i vanligt medicin.

För tillverkning av olika potioner från våldtäcket rekommenderas att hela anläggningen används som helhet, eftersom komponenterna i gräs, löv, blommor och rötter kompletterar varandra och har en komplicerad effekt på kroppen.

Produkterna baserade på Barbarea vulgaris har följande användbara egenskaper:

 • Det förbättrar blodcirkulationen och normaliserar blodets reologiska parametrar. Det är därför citronsyran används allmänt vid behandling av erektil dysfunktion, förebyggande av tidig utlösning, förbättring av känslor under sexuell intimitet. Dessutom aktivering av perifert blodflöde och normalisering av kärltonus förbättrar funktionen av de endokrina körtlarna, är förhindrandet av stagnation, vilket är särskilt viktigt när stillasittande.
 • Har antimikrobiell aktivitet. Experternas recensioner bekräftar att citronsyran är effektiv i den komplexa behandlingen för behandling av många infektionssjukdomar, inklusive kroniska infektioner. Speciellt ljusa antibakteriella egenskaper hos växten manifesteras i kampen mot den långvariga inflammationen i prostatakörteln.
 • Stimulerar njurarnas arbete. Det är ett effektivt diuretikum. Å ena sidan kan du använda den för att behandla sjukdomar i urinvägarna och eliminera ödem. Och å andra sidan orsakar det ett antal kontraindikationer att använda. Till exempel rekommenderas medel baserat på våldtäkt inte för att ta urolithiasis.
 • Eliminerar brist och mättar kroppen med vitamin C och B-gruppen. Askorbinsyra är en effektiv antioxidant som stärker och tonar kärlväggen. Dessutom har denna förening en immunostimulerande effekt. B-vitaminer och normalisera nervsystemet, så läkarna ofta rekommendera att människor raps med nervositet, irritabilitet och ännu mer allvarliga kränkningar - slaganfall och epileptiska anfall.
 • Accelererar regenerering av vävnader. Lotioner med avkokningsbuljong har en uttalad sårläkningseffekt och, med tanke på bakteriedödande egenskaper, förhindrar sådana kompresser bindningen av en sekundär bakterieinfektion.
 • Stimulerar arbetet i matsmältningskörteln. Det är lämpligt för personer som lider av en allmän minskning av styrka, asthenpatienter, det används också för atoniska matsmältningsstörningar. Växter och frön från växten används ofta i matlagning, eftersom de ger en smakrik smak för rätter på ön.
 • Normaliserar det kardiovaskulära systemet. Sorepka normaliserar nästan alla typer av metabolism, inklusive lipid, sänker kolesterol i blodet. Därför tjänar regelbunden konsumtion av medel från denna anläggning som ett utmärkt förebyggande av ateroskleros och besläktade sjukdomar.

Enligt experter på området för alternativ medicin är våldtäktet utan förtjänst med i de officiella listorna över medicinska växter. Östra läkare använde det för att behandla spetälska, och i många årtionden har Barbarea vulgaris använts för att behandla infertilitet och styrka. Sorepka har också förmågan att stimulera spermatogenes och förbättra spermkvaliteten.

Tverpitsa vulgaris: recept av folkmedicin för allmän förbättring och kamp med styrka

Habitatet för den tvååriga Barbarea vulgarisväxten är lätt att hitta.

Det är vanligt i nästan alla CIS-länder.

Givet egenskaperna hos roten strukturen (de kan nå tiotals meter, anordnad rotstrukturen bort från varandra växter är sammankopplade), raps vulgaris - vanliga ogräs, som konkurrerar med praktiskt taget alla trädgårdsmästare varje vår.

Förutom de huvudsakliga indikationerna för användning av olika medicinska drycker från denna släktet Brassica växter som inkluderar njursjukdom, hjärt-och nervsystemen, och den rekommenderas för vanliga sommar raps hanorgan i sådana sjukdomar:

 • försvagad styrka;
 • ett kort samlag
 • problem med uppfattningen, förresten, växten används för kvinnlig infertilitet;
 • minskning av attraktion till motsatt kön;
 • otillräcklig produktion av spermatozoa, försämrad rörlighet
 • psykogen erektil dysfunktion;
 • inte tillräckligt ljusa känslor vid en orgasm och en utlösning.

I folkmedicin är den vanliga vildgåsen en del av många recept. Följande metoder för växtapplikation är av största intresse:

 • Ta två matskedar av den torkade och markerade delen av växten och häll en halv liter kokande vatten. Buljongen bryggs i en termos eller viks i en burk med en tjock handduk och lämnas i några timmar, det är möjligt på natten. Filtrera sedan och ta 50 ml fyra gånger om dagen i en halvtimme före måltid. Behandlingsförloppet är tre månader, sedan upprepas efter en två veckors paus.
 • Grundligt tvättas, skärs och torkas rötter raps med kallt vatten (per matsked flytande glas), bringas till en koka och sjuda tomyat 5-10 minuter. Insistera före kylning och belastning. Drick före frukost, lunch och middag (även i en halvtimme) tills symptomen på inflammation i prostatakörteln försvinner helt.
 • Samla färska stammar med rapsens löv, passera genom köttkvarn eller slipa i en mixer, skift i gasväv och pressa ut saften. Ta det 10 ml på en tom mage 4 gånger om dagen i 8 veckor.
 • Blanda 3 matskedar av det krossade torra gräset i våldtäcket med innehållet i en flaska vodka. Infusera i 14 dagar, skaka regelbundet. Stam och ta en tom mage 5-10 ml tre gånger om dagen. I denna form hjälper den gemensamma tornpolen perfekt med infertilitet i samband med otillräcklig rörlighet och mutationer av spermatozoa.
 • Blanda i lika stora proportioner löv av sådana växter: våldtäkt, plantain, nässla, johannesört, salvia. Ta 10 g av blandningen och häll 200 ml varmt vatten och lind upp innan kylning. Drick i två måltider (morgon och kväll) innan du äter. Den totala behandlingen är 21 dagar.
 • Blanda dessa frön (de saknade ingredienser du kan köpa i butiken för trädgårdsmästare): raps, morot, persilja, lök frö, groblad och koriander, häll i en mortel att mala. Två matskedar pulver, häll en halv liter vatten och koka, kyla, spänna. Halvdelen av glaset är berusat efter uppvaknande på tom mage, ett halvt glas - före ett mellanmål, återstående dryck - innan du lägger dig. Behandlingsförloppet - 30 dagar, du kan upprepa det efter 14 dagar.

Tverpitsa vulgaris lämpar sig inte bara för behandling av kränkningar av erektil dysfunktion och andra "manliga" sjukdomar. Det rekommenderas för förebyggande av sådana sjukdomar.

Våldtäkt för män: kontraindikationer och recensioner

För användning av potions från våldtäktens vanliga, kokta enligt recept av folkmedicinska män finns det praktiskt taget inga kontraindikationer.

De är effektiva i problem med reproduktionssystemet hos män och kvinnor, rensar kroppen och förhindrar utvecklingen av många åldersrelaterade sjukdomar.

Trots det faktum att våldtäkt för män inte är en "officiell" läkemedelsväxt, rekommenderar urologer medel på grundval av behandlingen av impotens, vilket förbättrar spermatogenesen. Dekoktioner och infusioner från växtens rötter tjänar som ett utmärkt verktyg för att förebygga exacerbationer av prostatit. Gräsrennet för män förbättrar också produktionen av könshormoner, stimulerar minskat blodflöde i det lilla bäckens kärl.

Men för användningen av denna växt finns vissa kontraindikationer, det här är:

 • närvaron av calculi i njurarna och andra delar av urinvägarna, torkas och färska blad, blommor och gräs raps har en urindrivande effekt, vilket kan orsaka stenen ut av njuren och urinledaren obstruktion (framkallningsnjurkolik);
 • graviditet och amning
 • intolerans och förekomsten av andra kontraindikationer mot alkoholkonsumtion, i detta fall bör alkoholinfusion ersättas med vattenavkokning;
 • allergisk reaktion på kålfamiljens växter.

Män som genomgått en behandlingskurs med preparat framställda från denna växt, bekräfta läkarnas ord. Ett vanligt ogräs som växer överallt, kan avsevärt förbättra den sexuella kraften företrädare för starkare könet, bli problem med blodtryck och blodkärl, eliminera manifestationer av åderförkalkning. Gräs löp för män kan användas oberoende av ålder, samtidiga sjukdomar (med sällsynt undantag), det kombineras med andra läkemedel och medicinalväxter.

Gräs av härdning: medicinska egenskaper och kontraindikationer

Bittercress är en perenn örtartade växter av kål familjen i höjd och 80 cm med rosettblad som har en behaglig doft, och gula färger i form av tjocka borstar.

Planteringsperiodens längd är i början av maj. Frukt har formen av böjda, uppåt, pods.


Anläggningen anses vara en ogräs.

 • på skogskanter och ängar,
 • i köket trädgårdar,
 • våtmarker och våtmarker.

Distribueras i Ryssland och i Europa.

Kräftans medicinska egenskaper var kända för många år sedan.

Hittills har det varit unika läka recept som framgångsrikt används av erfarna herbalists för behandling och förebyggande av olika sjukdomar.

Samling, upphandling, lagring

För medicinska ändamål används delar av våldtäkt i torr och frisk form:

Förvara råvaror i torr form rekommenderas inte mer än 1 år.

Kemisk sammansättning

Nödvändiga egenskaper hos våldtäcket beror på det höga innehållet i växten hos de komponenter som behövs för livslängd, hälsa och skönhet:

 1. Askorbinsyra.
 2. Glykosider.
 3. B-vitaminer.
 4. Flavonoider.

Och vad vet du om roten av selleri, användbara egenskaper och kontraindikationer som beskrivs i artikeln dold under länken? Läs om den helande kraften av rotgrönsaker, löv och petioles.

Om förmånen och skadan av aprikoser för människokroppen är skrivet på denna sida.

Användbara egenskaper

Rikta på användbara ämnen, gör kompositionen möjlig att använda våldtäkt för behandling och förebyggande av olika patologier.

 1. Hjälper till att hantera hypovitaminos i kroppen.
 2. Det har en spännande effekt.
 3. Eliminerar asthenisk syndrom.
 4. Bekämpar kronisk trötthet.
 5. Förbättrar aptiten.
 6. Har en positiv effekt i stroke.
 7. Främjar läkning av sår.
 8. Har en tonisk effekt.
 9. Eliminerar ödem.
 10. Hjälper till att förbättra tillståndet med generell svaghet hos människor.
 11. Ser som ett medel för att förhindra patologier i nervsystemet.
 12. Har en positiv effekt på förlamning och epilepsi.
 13. Hjälper med en minskning av sexuell aktivitet (hur man tar män sporry för befruktning läs här).
 14. Innehåller en diuretisk egenskap.

Gynnsam effekt är på manlig kropp i händelse av problem med styrka och möjliggör att bli av med infertilitet, normalisering av spermierbildning.

Bevisat en positiv egenskap hos våldtäkten under hormonella patologier hos kvinnor.

Den medicinska växten hjälper till:

 • med mastopati,
 • myom,
 • olika inflammatoriska processer i en kvinnas kropp.

Recept för hälsa

I början av våren kan rapsbladen användas som ingrediens i vegetabiliska sallader som innehåller ett stort antal vitaminer.

För att förbereda en vitaminsallad bör du:

 • 150 gram unga blad av våldtäkt tvättas noggrant i kallt vatten,
 • placera i en kolander, doppa i kokande vatten i 2-3 minuter och finhacka;
 • 1 Avokado ska skäras i hälften, fritt från skal och ben.
 • Skär det återstående köttet i kuber och lägg till gräsens blad.
 • tillsätt 30 gram hackade gröna lökar,
 • 1 hårdkokt ägg, skuren i kuber.

Och vet du hur användbar för människokroppen är porslinhagen, vilket foto kan ses genom att klicka på länken? Lär dig att förbereda läkemedel enligt folkrecept.

Hur snabbt att bli av med fräknar på ansiktet är skrivet här.

Fyll sallad med 50 ml vegetabilisk olja, kryddor och salt till smak.

När värmebehandlat lämnar bitterheten växten, och druvorna kan användas för att tillsätta potatismos, soppor och stekt mat.

Rapsfrön lämplig för produktion av högkvalitativ olja, som framgångsrikt används i konfekt- och bageriproduktion.

Smaken av våldtäcket brinner något, som liknar arugula eller senap.

I folkmedicin

Nödvändiga egenskaper hos våldtäktet låter dig applicera växten för att förbereda olika recept av folkmedicin.

Innan du använder något läkemedel rekommenderas att du rådgör med din läkare, speciellt om du har historia i en historia.

De mest effektiva och populära nationella recepten baserade på våldtäkt är:

Rapsfrön i en spilld form, tillsatt till olika rätter och drycker, bidrar till att stärka kroppen och skydda mot skadliga mikroorganismer.

Med prostatit Applicera infusion av våldtäkt.
För dess förberedelse är det nödvändigt:

 • Häll 200 ml kokt vatten 1 msk gräs, bestående av stammar, blommor och löv, färska;
 • Läkemedlet är infunderat och används på 50 gram, 4 gånger om dagen, i 3 månader.

Förbättringar är vanligtvis märkbara efter 1 månad med regelbunden tillträde.

För allmän rengöring av kroppen hjälp skörda örter från:

 • raps,
 • psyllium (om de användbara egenskaperna hos frön skrivna i denna artikel),
 • nässla (helande egenskaper av dioecious),
 • salvia (hur man dricker med klimakteriet är skrivet här),
 • St John's wort (medicinska egenskaper och kontraindikationer), taget i lika stor andel.
 • 1 matsked av de erhållna torra råmaterialen, det är nödvändigt att hälla 1 kopp kokt vatten, insistera i 40 minuter och försiktigt påfrestning.

Ta drogen rekommenderas 2 gånger om dagen före måltiden, ½ kopp.

Behandlingsförloppet är 2 veckor.

När dropsy, förlamning, epilepsi och efter en stroke utövas en positiv effekt av infusionen av våldtäcket, för vilken beredningen av dessa följer:

 • häll 1 matsked blad och skott av vanlig våldtäkt i torkad eller färsk krossad form 1 kopp kokt vatten,
 • låt medlet införa i 3 timmar,
 • filtrera genom gasbindning och tillsätt vatten för att få originalvolymen - 200-250 ml.

Ta läkemedlet rekommenderas för en fjärdedel av ett glas 20 minuter före måltid, upp till 4 gånger om dagen.

För att maximera fördelarna och säkerheten hos traditionella medicinrecept baserat på en läkemedelsväxt rekommenderas det att följa reglerna för beredning och användning av läkemedel.

Kontraindikationer och skador

Liksom alla medicinska växter har våldtäkten egna kontraindikationer att använda.

Det är oönskade att använda läkemedel baserade på en läkemedelsväxt i följande patologier.

 1. Närvaron av stenar i njurarna och urinblåsan.
 2. Tendens till ökad blödning.
 3. Individuell intolerans, uppenbarad av utslag på huden.
 4. Graviditet.
 5. Allergiska reaktioner.

Tioglykosider, som kan orsaka enterit och diarré och erucasyra, som är relaterade till giftiga ämnen, som i frön är koncentrerade i en mängd upp till 20%, finns i stora mängder i frön.

Sorepka är en läkemedelsväxt med en mängd användbara egenskaper som gör det möjligt att förebygga och behandla olika sjukdomar och patologier.

Hur ser det ut, och under vilka sjukdomar hjälper det dig att lära dig när du tittar på en video.

Mäns gräs av Sturgeon - medicinska egenskaper

Rostfritt stål för män är ett av de säkraste och mest effektiva sätten att klara av en mängd sjukdomar som är förknippade med det genitourära systemet. Denna opretentiösa växt kan påverka sexuell aktivitet och till och med förhindra utvecklingen av vissa sjukdomar. I artikeln kommer vi att överväga rapsens helande egenskaper, liksom de huvudsakliga sätten att applicera.

Surepka - allmän information

Surepka (Surepica) är en växtväxt från Cruciferae-familjen, som aktivt används vid fytoterapi för behandling och förebyggande av sjukdomar. Av särskilt värde är blad, blommor och stjälkar av tartar, där många användbara ämnen är koncentrerade. På grundval av dem kan du förbereda tonic buljonger, diuretisk te och tinkturer, som har en fördelaktig effekt på genitourinary systemets funktion.

Kompositionen av örten innehåller sådana komponenter som:

 • flavonoider och fibrer;
 • vitaminer i gruppen i och med;
 • mättade och omättade syror;
 • eteriska oljor och sinigrin.

Vinter krasse ört för män är särskilt värdefullt eftersom dess regelbunden användning kan avsevärt lindra symptomen vid prostatit, bli av impotens och förbättra spermatogenes. Det är därför som läkarna ofta urologer rekommenderar sina patienter att använda läkemedel teer baserade på raps i behandlingen av sjukdomar som är förknippade med urogenitala området.

Vid vilka sjukdomar använder de våldtäkt?

Turepica används aktivt inte bara av herbalists, utan också av ortodox medicin. På grundval av detta görs många förberedelser, som inte bara strider mot män, utan också kvinnliga sjukdomar, nämligen:

 • förlamning och mastopati
 • stroke och epilepsi;
 • astenisk syndrom och neurastheni;
 • prostatit och impotens;
 • beriberi och hydrops;
 • manlig infertilitet och prostata adenom.

Dessutom har wildebeesten en diuretik och återställande effekt, så den används med försvagad immunitet, liksom puffiness. Dessutom har växten praktiskt taget inga kontraindikationer, så användningen är inte fylld med konsekvenser i jämförelse med hormonella droger och starka antibiotika.

Effekten av våldtäkt på manlig kropp och prostata

Sorepka hos vanliga människor anses vara en manlig ört, eftersom dess medicinska egenskaper för män är av särskilt intresse. Dekokter och infusioner av raps bidra till att återhämta sig snabbare efter hjärtinfarkt och stroke, bli av med förstoppning och täta förkylningar, stödja immunsystemet och nervsystemet. Denna ört främjar bättre blodfyllning av bäckenorganen, på grund av vilket det kan ha en positiv effekt på styrkan.

Många experter säger att denna ört, som är opartisk vid första anblicken, kommer att hjälpa inte bara att hantera sexuella störningar utan också förbättra spermatogenesen. En växtjuice gör att du kan påskynda regenerering av huden, så att de lätt kan hantera små nackdelar och repor. Dessutom kommer tverpitsa att vara ett effektivt verktyg för att sänka kolesterolhalten i blodet och återställa vattenbalansen i kroppen.

Tyvärr går inte alla män att ta itu med urologen även efter upptäckten av symptom på prostatit. För sådan frivolitet betalar de ofta med infertilitet, prostatacancer, impotens och till och med njursvikt. Men om du börjar kämpa med sjukdomen genast kan du bli av med det så snart som möjligt. Och användningen av våldtäkt i behandlingen av prostatit kommer att vara ett av de mest effektiva och säkra sätten på vägen till återhämtning.

För att förbereda avkok och tinkturer på grundval av sköldpaddor kan du använda dessa recept:

 • Receptet är infunderat. 1 msk. l. torra löv häll 250 ml brant kokande vatten, varefter behållaren är stängd med ett förseglat lock och får infusera i 2-3 timmar. Klar infusion ska tas 3-4 gånger om dagen i 50-60 ml 30 minuter före måltid. Hela behandlingsförloppet beräknas ungefär i 2 månader.
 • Receptet på buljong. 1 msk. l. Tartarens krossade rota hälls i 250 ml kallt vatten, varefter det kokas över medium värme i 5-7 minuter. Efter kylning av buljongfiltret och ta 150 ml 3 gånger om dagen i en månad.
 • Receptet på te. 2 msk. l. krossade blommor häll 400 ml brant kokande vatten, insistera sedan i 30-40 minuter och filtrera. Under dagen borde du dricka upp till 3 koppar av detta te. Behandlingsförloppet varar omkring 2-3 veckor.

Experter rekommenderar inte användning av droger från våldtäkt i närvaron av stenar i njurarna och kanalerna. Eftersom läkemedlet är ett diuretikum, med frekvent urinering och ökat arbete av njurarna, kan stenar röra sig. På grund av detta kan de helt enkelt fastna i urinledaren själv.

Växt av citronsyra: Läkemedelsegenskaper, komposition, applicering

Ripe Common - en tvåårig örtväxt, allmänt använd i folkmedicin. I denna artikel kommer jag att berätta om dess medicinska egenskaper, liksom om kontraindikationer till användningen, och vi kommer att överväga hur man skördar och lagrar detta råmaterial.

Beskrivning och foto

vinter krasse - En växt som finns i många länder i världen. Det tillhör kålfamiljen. Huvudrotten är mer utvecklad än den laterala roten. Växten kan nå 35-70 cm i höjd, har en upprätt stam, varav de flesta inte är täckta med löv, med en grenad topp. Nästan alla lakan är lyrate-pinnate, bara de lägre tillhör blötdjur blad. Toppen består av stillasittande blad med en enda platta och kantade kanter.

Om man tittar på bilden kan man se att växten har gula fyrfärgade blommor, samlade i en borste. Rapsektorns frukter är tetraedrala böjor, inuti vilka det finns många frön av brun färg. Förökas endast av frön.

 • gemensamt;
 • komprimerad (pressad);
 • bågformig.
Denna ört är en bra källa till nektar för bin och ger en stor mängd honung (upp till 50 kg per hektar).

Kemisk sammansättning

För idag anses växten ännu inte tillräckligt studerad, men några av dess beståndsdelar är redan kända:

 • glykosid sinigrin;
 • flavonoider;
 • saponiner;
 • fiber;
 • eterisk och senapsolja;
 • tioglykosidglukobarbarin;
 • vitaminer i grupp B;
 • askorbinsyra;
 • organiska syror.

Vad är användningen?

Trots att Commonwealth-druvan växer på någon mark, möts längs vägar, i fält, ängar, har användbara egenskaper, många undrar fortfarande om det är ett ogräs eller en läkemedelsväxt. För användning, använd alla dess delar - löv, blommor, stjälkar, rötter, frön.

frö

Thioglycosider, som är rika på frön, hjälper till att bekämpa bakterier i kroppen. De bidrar också till att producera magsaft och därigenom öka aptiten. Fröerna innehåller fettoljor som används för att baka bröd, vilket rekommenderas för ätstörningar i nervsystemet.

rötter

Rötter har diuretiska egenskaper och används för antibakteriella ändamål. Även sådana droger används ofta som en extra behandling för infertilitet, prostatit, nedsatt sexuell funktion.

färger

Blommor bidrar till att stärka immuniteten och ha en positiv effekt på nervsystemet, hjärt-kärlsystemet och genitussystemet. De främjar tillväxt och återvinning av celler i kroppen.

löv

Våldtäktens löv är en källa till vitaminer och organiska syror, vars brist leder till vitaminbrist och trötthet. De stöder syrabasbasen och kroppens arbete som helhet, har antiinflammatoriska egenskaper. Används också som en utsökt tillsats till sallader, särskilt under våren.

Tillämpning av våldtäkt

Denna anläggning har ett brett utbud av aktiviteter, som det används i många aspekter av vardagen.

I medicin

Det finns många recept för användningen av den vanliga våldtäkten i folkmedicin, vilket indikerar den långvariga användningen av den.

Växten har diuretiska egenskaper och används ofta för att snabbt avlägsna från kroppsämnen av njur- eller hjärtformat. De används också i urolithiasis tidiga stadier, eftersom gräset främjar aktiv tvättning av njurarna från sanden.

Rapsfrön har en laxerande effekt och hjälper till att klara även med konstant förstoppning och aktiverar minskningen av tarmväggarna.

Gräs har en positiv effekt på nervsystemet, så det används till depression och neuros. Det lindrar stress, ger mod och om sjukdomen befinner sig i oöppnat stadium är det ofta den viktigaste lösningen på problemet, utan att andra mediciner ingriper.

Förbered detta läkemedel är enkelt nog: 1 msk. l. örter häll 1 msk. kokande vatten, låt det brygga i 2-3 timmar och ta ¼ kopp 4 gånger om dagen. Denna åtgärd används också vid behandling av dropsy, förlamning, epilepsi.

För fullständig rening av kroppen rekommenderas att använda infusion baserat på våldtäkt. Det finns sådana torkade och slipade gräs:

 • rapsblad - 1 tsk
 • löv av plantain - 1 tsk;
 • salvia blad - 1 tesked;
 • löv och kvistar av nässla - 1 tsk;
 • St John's Wort - 1 tsk.
Blanda alla ingredienser, 1 msk. l. örter häll 1 msk. kokande vatten, insistera 40 minuter, filtrera och ta en halv kopp två gånger om dagen i 20 minuter före måltid. Behandlingsförloppet - 3 veckor.

Ofta är denna växt ett bärmedicin för män, eftersom det används vid behandling av prostatit och infertilitet.

Buljonger, som omfattar vinterkrasse, påskynda blodcirkulationen i bäckenområdet, och fruktjuice aktiverar spermieproduktionen (1-2 månader 2-3 gånger om dagen med 30 ml).

För behandling av prostatit kan du applicera avkok, baserat på rapsfrö:

 • rapsfrön - 1 tsk
 • Persilja frön - 1 tesked;
 • frön av plantain - 1 tsk;
 • morotfrön - 1 tsk
 • frön av koriander - 1 tsk
 • frö av svartlök - 1 tsk
 • vatten - 2 msk.
Blanda ingredienserna, 2 msk. l. häll upp behållaren och låt den vara över natten, dränera på morgonen och ta 1 månad 3 gånger om dagen:

 • 100 ml på en tom mage en halvtimme före frukost;
 • 100 ml i en halvtimme före middagen (helst fram till 18:00);
 • 200 ml vid sänggåendet.
Förutom positiva effekter på hankroppen har denna ört också en spännande effekt för båda könen.

I vardagen

I vardagen används växten för:

 1. Tillverkningen av olika ikebans, eftersom den har ett vackert utseende.
 2. Färgning av tyger i gul färg.
 3. Produktion av tvål, som innehåller dess feta oljor.

I matlagning

Vanlig amarant konsumeras ofta, särskilt i Amerika. I grund och botten används för att förbereda rätter, unga blad och oblåsta blomställningar. Den vanligaste maträtten är en sallad, som innehåller rapsblad, gröna lök, ägg och majonnäs eller gräddfil.

Efter att ha kommit i kontakt med kokande vatten förlorar växten bitterhet och liknar kål till smak, så att soppor och potatismos ofta tillverkas av det och blomställningarna bakas.

Skada och kontraindikationer

Trots många användbara egenskaper, är det dock inte botemedlet, det är inte helt. Det har ett antal kontraindikationer.

Det rekommenderas inte att använda anläggningen i sådana fall:

 • med ökad blödning
 • med stenar i njure eller urinblåsan;
 • under graviditeten
 • med magsår eller inflammatoriska processer i tarmarna;
 • med allergier mot gräset.
Det är tillåtet att till och med ansöka om barn. Men det bör komma ihåg: utan att samråda med en läkare, engagera sig i självmedicinering och ta medicin från våldtäktet som du inte kan.

Förberedelse och lagring av medicinska råvaror

Det är bäst att samla våldtäkten under blommande (från maj till juli). För skörd är det nödvändigt att välja friska växter och samla dem på ekologiskt rena ställen, bort från vägarna. I medicinen, använd bara markdelen, så du måste riva av blad, blommor och klippa stammen. Torra råmaterial rekommenderas i mörka, välventilerade områden och sprider ett tunt lager. Förvara det torkade gräset på torra platser i papperspåsar i högst ett år.

Craps är en växt med många positiva egenskaper. Det är bra för att behandla kroppen från många sjukdomar och för förebyggande. Och med tanke på att denna ört - opretentiös till förhållandena för tillväxt, att hitta och förbereda det, kommer inte att göra några problem.

Om trädgården

Ripe Common

Grass egenskaper

Innan du tar broth-filtret, tar du bort gräset och späds ut med kokt vatten för att komma till originalvolymen. Denna buljong är berusad fyra gånger om dagen för 50 ml, företrädesvis tjugo minuter före måltid. Traditionellt varar inträdesprocessen från tjugo dagar till flera månader.

Smör av gul eller mörkbrun färg används i bageri, konfekt, konservering.

I 350 ml kokande vatten 2,5 timmar för att insistera 11 gram samling, dränera, allt att dricka efter att ha ätit 3 gånger.

Raspberryväxten är en applikation

Övre blad oskaftade, ovala, anskäras-tandad, blommorna är gyllengul, doftande, chetyrehlepestnye, samlas på toppen av stjälkarna i tät borste.

 • Vanligt - en örtartad perenn från kålfamiljen, som når en höjd av 30-80 centimeter. Rosteln börjar i maj. Blomställningar bildar täta borstar, frukter representerar böjda pods riktade uppåt. Disseminated rennet i början av sommaren - varje växt häller upp till 10.000 frön.
 • : Kräftor örter, knoppar, en fjäderfågel, herdens säckar, en efterlig, blommiga blommor, lövklocka - tagit in som present i upp till 4 veckor.
 • För att aktivera spermaproduktion, erbjuder folkmedicin män att dricka ett glas färsk fruktjuice 3 gånger om dagen. Kurs - upp till två månader. Och om du tar denna saft två matskedar fyra gånger under dagen (efter att ha ätit) i två månader i rad, så kommer det att finnas lättnad hos män som lider av prostata adenom och prostatit.
 • Det är nödvändigt att ta lika stora proportioner gröna lökar och blad av våldtäkt, hugga fint och tillsätt ägget. Sedan tillsätt salt till smak och krydda med sallad majonnäs eller gräddfil. Sallat är klart.

Narkotikamissamling av våldtäkt har ett antal kontraindikationer

Gräs - Ansökan och recepten på folkmedicin

Stryk medicinen, drick 50 ml, 4 gånger om dagen, var noga efter att ha ätit.

 1. Herbaceous växt av släktet Kål används i medicin för att bekämpa en mängd olika sjukdomar. Och användbara ämnen finns i alla delar av våldtäkten: rötter, böter, stjälkar, löv och blomställningar. Trots att örten ofta används för att behandla män, finns det en ganska gynnsam effekt av fytokoagulant och på kvinnokroppen.
 2. Fotogalleri: Tillämpning av våldtäkt i folkmedicin
 3. Från blommorna erhålls ett gult färgämne för tyger av naturfibrer.

Kräftor örter, knoppar, fjällens fågel, säckar av shepherds, fondling, blommiga blommor, lämnar klocka-ta in som present i upp till 4 veckor.

 1. Blommor fembladiga, med en pestle, guldgul, trevlig lukt.
 2. Unga rosetteblad av växten brinner något i smak och har en trevlig lukt - de kan redan läggas till grönsaksalasor på våren. Från våldtäktet kan du göra god älskling. Ett bageri och konfektyr använder högkvalitativ olja, gjord av rapsfrön. Han anser att ättika och medicin är effektiva. Även om tjänstemannen använder denna ört inte - det läggs inte till farmakologiska läkemedel.

För att göra te från våldtäkten måste du hälla två teskedar torkat litet råmaterial med kokande vatten (en och en halv kopp) och insistera en halvtimme. Fördelen kommer att medföra tre koppar av denna drink per dag. Han kommer att återfå styrka, och kommer också att ha en diuretisk effekt som underlättar hjärtats arbete.

Vårsalat med våldtäkt - hjälper till att klara avitaminos våren

Acacia: användbara och medicinska egenskaper, skada och användning som läkemedel

I folkmedicin används rapsjuice för att behandla förlamning, njursjukdom, apoplexi och epilepsi. Färskpressad juice hjälper män med otillräcklig spermaproduktion.

Dessutom, för att stärka immuniteten, normalisera vattenbalans och minska blodkolesterol kan te framställas från våldtäkt. Brew det, som en vanlig dryck i en vattenkokare, använd 2 eller 3 koppar om dagen. För att smaka är det rekommenderat att lägga till honung, citrusfrukter, finhackade äpplen eller hemlagad sylt.

Användbara egenskaper

 • Först och främst i växterns löv och stammar finns komponenter som kan hjälpa till med astheniskt syndrom och kronisk trötthet. Dessa patologier åtföljs av autoimmuna störningar, som ofta är svåra att behandla.
 • Och det här är inte förvånande, för det används ofta i matlagning för soppor, sallader, bageriprodukter och vegetabilisk olja. Dessutom används våldtäkt för att behandla olika sjukdomar i folkmedicin.
 • Du kan träffa våldtäcket nästan överallt, och många refererar till det som ogräs. Det tillhör dock kålfamiljen och dessutom har det ett antal medicinska egenskaper.

Rybs gräs, Veronica, åkerfräken, jordgubbsblad, bearberry, vintergröna, Tussilago, björk, ringblomma blommor, te skjuter njure, lakrits rötter, fänkål frukt, marshmallow rot - 6 veckor.

 • Frukt - tetraedriska cylindriska raka (eller böjda) bågar som skjuter ut snett uppåt.
 • Sorepka växer över hela Europa och Ryssland. Planterad och i Japan, Nordamerika, Australien, Afrika, Nya Zeeland - idag är våldtäkt hänförligt till växter, kosmopolitaner. Som regel kan du träffa våldtäkt i skogsområdet, längs vägar, längs floder, på fuktiga ängar, i tjockkrossar, på insättningar och även i sopor.

Kontra

 • : Grass raps, Veronica, åkerfräken, jordgubbsblad, bearberry, vintergröna, Tussilago, björk, ringblomma blommor, te skjuter njure, lakrits rötter, fänkål frukt, marshmallow rot - 6 veckor.
 • Om de torkade rötterna males i ett pulver, får du botemedel mot impotens. Det räcker att ta bara 0,5 g två gånger i veckan, tvättar med lite vatten, så att det inom några veckor uppträder ett positivt resultat.
 • Tonar upp hela människokroppens aktivitet;

Juice används vid läkning, regenerering av hudceller och desinficerar även vävnader och motstår deras infektion. En lösning av juice med vatten används för att tvätta sår, inklusive purulent, eftersom citronsyran accelererar deras helande.

Intressant är den färskjuice av flottorna från bladen också mycket användbar. Denna vätska hjälper perfekt mot mekanisk skada på huden, små sår, repor eller nackdelar. Juice främjar läkning, cellregenerering, desinficerar vävnader och förhindrar infektion. Den ytterligare användningen av en juicelösning med vatten som tvättning av sår, även purulent, gör det möjligt att påskynda reningen och restaureringen.

Acacia vulgaris har en mjuk effekt på kroppens försvar och blodkomposition, så för dessa sjukdomar är infusion och avkok av torkade och fermenterade örter en oumbärlig medicin.

Spektrumet för applicering av medicinska örter är inte så bred som för andra växter, men effekten som våldtäcket har är ganska specifik.

Det är inte för ingenting att våldtäkten kallas en kosmopolitisk växt, förutom att det växer från Europa till Sibirien är det inte svårt att träffas i Afrika, Australien och Nordamerika. Favoritplatsen för våldtäkt är ängar, jordbruksmarker samt vägar. I folket används denna växt som en honungsplantat, och ibland till och med som kål läggs till de första vårsaladerna.

Rybs gräs, Knotweed, nässlor, svalört, viol, linfrö, morötter, persilja rötter, söt, lakrits, maskros rot, humle samlade frukter, nypon, vinter blad, salvia - upp till 7 veckor.

En växt ger upp till 10 000 frön. Blomstrar i maj-juli.

ansökan

 • Vinterkrasse hjälper astenisk syndrom (kronisk trötthet), hypovitaminosis C, allmän svaghet, problem med nervsystemet, inklusive epilepsi och stroke, med en minskning i sexuell aktivitet.
 • prostatit
 • Den officiella medicinen i våra dagar gynnar inte våldtäkt. Alla dessa recept har utarbetats av traditionella läkare, men de har testats av många generationer av människor som har behandlats.
 • Har en diuretisk effekt på kroppen

Juice från färskt gräs kan erhållas med hjälp av köttkvarn. Den krossade massan ska pressas genom medicinsk gasbindning. Du kan också använda en juicepress för att få juice.

Om du inte störs av någon sjukdom, försök att lägga till färska växtblad till salladen. Detta kommer att ge kroppen nödvändiga vitaminer, särskilt under våren.

Dessutom har växten en mycket positiv effekt på genitourinary systemet. Det är känt att kvinnor är mer benägna till inflammatoriska sjukdomar i njurarna, urin och gallblåsan. Kräppans helande egenskaper ger snabb lättnad för blåsor, pyelonefrit, närvaro av sand eller stenar i skadade organ eller kanaler. Eliminering av inflammatorisk process och därtill hörande kliniska manifestationer beror på urinsyra-, antiseptiska och antibakteriella effekter av diuretiska och kolagoga egenskaper.

Recept på vårsalat från våldtäkt

 • Tinkturer av det lindrar kronisk trötthet och hjälper till att slappna av
 • Uppmärksamhet på traditionell medicin, denna kultur har tjänat tack vare två viktiga funktioner. För det första är det
 • Grass raps, dymyanki, iris rot, harv, kamomill blommor, fläder, renfana, daisy, enkla frukterna av rönn, havtorn bark, rötter valeriana ängssyra - upp till 3 månader vid cirka 15 liter två gånger om dagen, i spastisk förstoppning.

Frukter mogna i augusti-september.

Läkemedelsvärdet har löv, stjälkar, blommor och till och med unga podar av våldtäkt. Förbered allt detta är nödvändigt under blomningen. Det torkade gräset ska inte lagras i mer än ett år. Från det bereds infusionen, som utövar en tonisk, diuretisk och stimulerande effekt på kroppen.

I medicin

 • : Grass raps, Knotweed, nässlor, svalört, viol, linfrö, morötter, persilja rötter, söt, lakrits, maskros rot, humle samlade frukter, nypon, vinter blad, salvia - upp till 7 veckor.
 • Eventuella örter bör användas för behandling, efter samråd med en läkare. Det rekommenderas inte att behandlas med droger från våldtäkt till personer vars kropp kännetecknas av ökad blödning. Närvaron av stenar i njure och urinblåsa kräver ökad försiktighet vid användning av våldtäkt.
 • Hjälper till att läka sår

vinter krasse

Juice kan tas 4 gånger om dagen för 30 ml för att behandla många sjukdomar.

Vad är användbart för citronsyran

Rapsolja är rik på essentiella fettsyror Omega-3, men orefinerad olja innehåller litet studerad erucasyra. Därför används endast raffinerad olja vid matlagning, där indholdet av erucasyra är strikt reglerat. Rape-oil är mycket användbar för personer som lider av ateroskleros, det hjälper till att bekämpa "dåligt" kolesterol.

Nyare forskning inom medicin och farmakologi har visat att den fytopreparation som behandlas visas när:

Det tas av personer som har akut brist på vitamin C

Hur man förbereder våldtäkt

En bra källa till vitamin C

Rybs gräs, nässlor, bergsbestigare pochechuynogo, toadflax, jordgubbsblad, mynta, cassia, klocka, vit mistel skott, Helichrysum blommor, lakrits rötter, ängssyra, fänkål frukt - med atoniska former som den föregående.

Det förekommer överallt som ett fält och grönsaksgräs. Den växer på våta ängar, längs vägar och längs kapav i den europeiska delen av landet, i Kaukasus. Det växer överallt i Nordamerika, Afrika, Australien.

För att förbereda ört av våldtäkt, är det nödvändigt att använda torkat eller friskt, lätt krossat gräs. Ett glas kokande vatten behövs på örtens matsked - blandningen infunderas under några timmar, varefter infusionen filtreras genom gasbind, viks i flera lager. Då måste du lägga till dricksvatten för att få den ursprungliga volymen - denna infusion är klar för användning.

Kräftans helande egenskaper

Skölj rapsens unga blad i saltat kokande vatten i 3 minuter för blanchering, skölj sedan genom en kolv och finhacka. Persilja, dill och gröna lök, sköljning, hackad och blandad med beredd raps och hackad brant ägg, salt. Sallad kommer att vara god med majonnäs och med vegetabilisk olja.

Sorepka är ett känt väde. Många träffade henne på sin egen sida och utan ånger skilde sig och tog bort försiktigt. Men vet alla om dess användbara egenskaper? Kanske kommer hon att vara till nytta.

Den kallas "manlig gräs", eftersom dess juice hjälper till vid behandling av prostatit och med azoospermi

Smör används i industriell produktion och matlagning

Ateroskleros av cerebrala kärl;

Hjälper normalisera nervsystemet, bland annat underlätta förekomsten av allvarliga sjukdomar som epilepsi och förlamning

Vem kan inte använda våldtäkt

, Och för det andra nog

Vad att laga mat från våldtäkt

sallad

Grupp B: raps gräs, nässlor, smultron hela växter, klöver blommor, hallon frukter, nypon, maskros rötter, löv vinbär, hasselnötter, havre, korn, vete gräs jordstammar, skjuter blåbär, äppelskal - upp till 3 månader.

För medicinska ändamål används gräs (stjälkar, blad, blommor och unga pods) som samlas under rapsblommans blomning. Torka i skuggan, i vindar, öppna verandor i välventilerade rum. Förvara i papperspåsar, lådor i 1 år.

Drick det ska vara 3-4 gånger per dag i 15-20 minuter innan du äter en kvart kopp. Denna infusion hjälper till med otillräcklig spermaproduktion, minskad sexuell aktivitet, neurastheni och generell svaghet. Med förlamning, skörbjälk, dropsy, stroke och epilepsi, kan du också använda vatteninfusion. Med generell svaghet kan rapsen bryggas som te - det ger styrka.

: Grass raps, dymyanki, iris rot, Harrow, kamomill blommor, fläder, renfana, daisy, enkla frukterna av rönn, havtorn bark, rötter valeriana ängssyra - upp till 3 månader vid cirka 15 liter två gånger om dagen, i spastisk förstoppning; rybs gräs, nässlor, bergsbestigare pochechuynogo, toadflax, jordgubbsblad, mynta, cassia, klocka, vit mistel skott, Helichrysum blommor, lakrits rötter, ängssyra, fänkål frukt - med atoniska former som den föregående.

Acacia vulgaris - Symptom och behandling med folkmedicin i hemmet

I en halv liter av den färdiga buljongen (till exempel kött, svamp) sätter 100 g skivad potatis, laga lite. Skär 15 g persilja rot, en liten lök och morötter, blanchera och skära 100 gram rapsblad, lägg allt i buljong och laga mat.

Utseende av våldtäkten

Sturgeon kan gynna människokroppen, läka sår, toning, förbättra blodcirkulationen. Folket vet dess diuretiska egenskap. Applicera det för att förebygga hypovitaminos C. På listan över sjukdomar som är föremål för våldtäkt, finns det stroke, förlamning, epilepsi, mastopati, manlig infertilitet.

Från rapsens greens tillagas garneringar, potatismos och soppor.

Användning av läkemedel i medicin

Frön används för laxerande effekt;

Kemisk sammansättning

Läkemedelsegenskaper

Specialister inom folkmedicin rekommenderar särskilt att ta medel baserat på våldtäkt för att öka sexuell aktivitet och intensitet av spermaproduktion

Användning av raps i samlingar

 • Effektiv vid behandling av asteniGrupp C - raps örter, oregano, Primrose blad, tranbär, björnbär, vinbär, goutweed, jordgubbar hela växt, klöver blommor, frukter, havtorn, Wild Rose, tall knoppar - upp till 3 månader.
 • Sorepka har en stark diuretik, spännande och sårläkande aktiviteter, tonar upp kroppens aktivitet.Och för att felsöka mekanismen för spermatogenes från färskt gräs kan du pressa ut saften, som ska druckas på ett glas (ca 30 ml) två gånger eller tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är en till två månader.
 • hypovitaminosisSkölj av bladen och skölj med kokande vatten, skär. Hackla löken, grilla morötterna. Blanda alla ingredienser, tillsätt salt, sätt ut på vegetabilisk olja, omrörning. Få en användbar skål till kött eller fisk.
 • I frön av växten innehåller fettolja och tioglykosider, i bladen - askorbinsyra och organiska syror.Unga löv används som kryddor eller används för sallader;
 • Bladen har helande och antiinflammatoriska egenskaper;epilepsi;
 • För att samla medicinska örter, gå till skogen. Oftast växer det där. Sturgeon finns på floderna och på fuktiga ängar. Gräset växer längs vägar, och även i deponier, men du kan inte samla dem för medicin.- Kroniskt trötthetssyndrom. Dessutom noterar de den positiva effekten av att använda produkterna baserade på våldtäkt
 • Rybs gräs, Hjärt, svalört, rölleka, centaury, nässlor, Woodruff, korn, frukter, enkel rönn, vinbärsblad, fireweed, söt flagga rhizom, maskros rötter, klöver blommor - upp till 3 månader.Sturgeon användes i antikens grekisk och romersk medicin. Vattenbad behandlades med skurvåg, dropp och nervösa sjukdomar. Man trodde att växten ökar sexuell aktivitet och främjar produktionen av spermier.

För den allmänna rengöringen av kroppen bör man använda växtbaserade samling av våldtäkt, plantain, Johannesjurs, nässla och salvia - allt måste tas i lika stor utsträckning. En matsked av samlingen ska fyllas med ett glas kokande vatten, insistera på 40 minuter och spänning. Därefter drick ca 20 minuter innan du äter en halv kopp två gånger om dagen. Utför en rening under 3 veckor.

: Grupp B: raps gräs, nässlor, smultron hela växter, klöver blommor, hallon frukter, nypon, maskros rötter, löv vinbär, hasselnötter, havre, korn, vete gräs jordstammar, skjuter blåbär, äppelskal - upp till 3 månader; C - rybs örter, oregano, Primrose blad, tranbär, björnbär, vinbär, goutweed, jordgubbar hela växt, klöver blommor, frukter, havtorn, Wild Rose, tall knoppar - upp till 3 månader.

Winter krasse.

Sorepka - allmän beskrivning

Vid matlagning skördas bara unga lövblad, revs före blommande växter.Våra sommarblommar av rapsäsongen varar ungefär en månad. Vid den här tiden biter bina runt henne och samlar pollen och nektar. Honungen blir gröngul med en trevlig, men svag doft. Den har mycket glukos, så det kristalliseras snabbt. Biodlare vet att det inte passar bin för vinterning.

Gul olja, som erhålls från frön, används för att göra deg i bageri- och konditorivaror;

Sorepka - arter och platser av tillväxt

Växten har en mild effekt på blodets sammansättning och de skyddande funktionerna hos hela organismen.

Sorepka - medicinska egenskaper

Rostfria - medicinska former

Traditionell medicin använder blad, stjälkar, blommor och till och med växtpåsar. Men de behöver bara skördas under blommande, och de lagrade råvarorna kan endast lagras i ett år.

Sorepka - recept

Vid sexuell impotens

Rybs gräs, knotweed, centaury, Potent gås, nässlor, Thlaspi frön, frukter, anis, nypon, citrongräs, lakrits rötter, pion, valeriana, söt, björklöv, tranbär, Immortelle blommor - upp till 5 månader.

För närvarande används inte medicin

Sturgeon kan också användas som ett vitaminmedel, och lägger till unga blad som skördas på våren till sallader. Du kan laga potatismos från frusna löv. En saftig, skarp rapsstam liknar en sötkålstång att smaka, för att han är älskad av barn.

Svår - kontraindikationer

I Ryssland är det brett fördelat i mittenbältet, växer i ängar, fält, trädgårdar och fruktträdgårdar.

 • Blomningen är tiden för skörd av medicinska örter. Detta är lämpligt för alla dess ovanliggande delar: stammar, löv, blommor. Unga podar kan också skördas. När du skär, ta inte den lägsta delen av stammen, som exponeras.

Tips för barnomsorg

Unga blad av våldtäkt kan användas i kokt eller rå form.

hälsa

Acacia vulgaris, medicinska egenskaper, beskrivning, applicering, kontraindikationer, recept, foto

Beskrivning, avel och distributionsområde av våldtäktsberget

Narkotika från våldtäkt kan återställa och normalisera nervsystemet, förbättra blodcirkulationen och minska blodets viskositet, öka syremättnaden av hjärnvävnad. Ibland används dessa egenskaper som återställande läkemedel efter stroke eller transienta ischemiska attacker.

För att laga matet måste du ta matskedar av torra eller till och med färska, lätthackade örter och häll ett glas kokande vatten. Läkemedlet ska stå i flera timmar. Därefter filtreras och späds det med kokt vatten, så att resultatet är den ursprungliga mängden vätska.

. På grund av fördelaktiga effekter på nervsystemet, används denna växt ofta för att behandla och förebygga epileptiska anfall.

Bittercress innehåller glykosid sinigrin, flavonoider, fet olja (innehållande proteiner omättad och mättad fettsyra: linolen-, linol-, olje-, stearin-, palmitin) fett, eteriska oljor, tioglikoid glyukobarbarin, vitamin C, av grupp B.

Vid tillverkning av läkemedel används inte.

Det finns inga kontraindikationer för användning av våldtäkt. Samtidigt bör du vara försiktig med våldtäkten om det finns ökad blödning. Du får inte få bort med denna ört, även om det finns stenar i blåsan och njurarna. Eftersom du kan flytta dem från platsen, men de kan fastna i urinledaren.

: Grass raps, Hjärt, svalört, rölleka, centaury, nässlor, Woodruff, korn, frukter, enkel rönn, vinbärsblad, fireweed, söt flagga rhizom, maskros rötter, blommor av klöver - upp till 3 månader.

På bilden: hur ser växten ut som en stor

Samla, skörda och torka av druvor

Allt detta bör finfördelas på papper eller tyg på en plats där det inte finns någon sol, men det är bra luftning. Bekväm för detta fall loft.

Kräftans helande egenskaper

För kulinariska ändamål används mestadels oblända blomställningar och unga växtblad. Efter värmebehandling förlorar växten sin bitterhet, och på smakegenskaper liknar den kål, så den används ofta i matlagningssoppa. Det är värt att notera att det bara tar tre minuter att laga våldtäcket så att det inte förlorar sin smak. Blommande kan baka i smeten.

Tillämpning av vildkan i medicin

Rapsfrö är giftiga för djur, så de får inte användas för att mata husdjur och fåglar.

För behandling av epilepsi, sjukdomar i det genitourinära systemet, lever eller gallblåsa, rekommenderas neurastheni ett sådant recept för användning av växter:

Läkemedel, sättet att applicera våldtagning av vanliga och doser

Det rekommenderas att ta detta läkemedel på en kvart kopp tre gånger om dagen i tjugo minuter före en måltid. För män kommer detta att bidra till att öka sexuell aktivitet och göra spermierna mer intensiva.

 • Dekoktioner och infusionerUnga löv, rik på vitamin C, samlade på våren eller hösten, och även från under snö, kan ätas som en vitaminsalat. Grytor och pajer är beredda från sallader.
 • Infusion av torrt gräsNästa>

Recept för användning av våldtäkt i samling

impotensVanlig våldtäkt är en tvåårig korsväxtväxt. Stam upp till 60 centimeter hög, rak eller lätt pubescent, förgrenad. Nedre caulin och basalblad petiolat, resten - sessil, ovoid. Blommorna är gyllene, samlas i tjocka borstar, blommar i maj - juli. Frukt är en cylindrisk tetrahedral pod som sticker uppåt.

Uretrit, cystit

 • Torrt gräs hålls bäst i påsar av tyg, papper eller i trälådor. Rummet ska vara torrt. Under dessa förhållanden kommer gräset att behålla sin helande egenskaper i ett år.

pyelonefrit

 • Speciellt populär i matlagning är växten i Kanada och Amerika.

prostatit

 • Ska noggrant applicera växten på mat, för i stora mängder kan våldtäkten leda till förgiftning av kroppen.

Kronisk förstoppning

 • Strimlad jästa råvaror i en mängd av 20 g brygga i 1 kopp kokande vatten, täck disken med lock och låt i 3 timmar. Det är önskvärt att förpacka behållaren med något varmt.
 • Samma dosering är lämplig för behandling av nervsjukdomar och för att hantera generell svaghet. För att ge kroppen en ton, på grundval av detta läkemedel, framställs örtte.

hypovitaminosis

 • Från våldtäkt, på samma sätt som rosmarin, har en toning och stimulerande effekt på människokroppen. Även en diuretisk effekt uppenbaras.
 • I kokt form användes i soppor och potatismos i andra rätter.

anemi

 • Brew ett glas kokande vatten 20 g gräs, insistera 3 h, stam. Drick 400 ml vardera. 4 gånger om dagen med svullnad som ett diuretikum, med epilepsi. minskad sexuell aktivitet, otillräcklig spermaproduktion, generell svaghet, neurastheni.

impotens

 • Vid fyra års ålder begränsar inte barnets rörelser. Låt honom rycka sina ben och pennor på eget nöje. Detta är nödvändigt för en korrekt fysisk utveckling.

Kemisk sammansättning

: Raps gräs, knotweed, centaury, Potent gås, nässlor, Thlaspi frön, frukter, anis, nypon, citrongräs, lakrits rötter, pion, valeriana, söt, björklöv, tranbär, Immortelle blommor - upp till 5 månader.

Tillämpning av våldtäkt i andra områden

Samla unga bönar och gräs i våldtäkten. På våren är unga skott och blommor av våldtäkt modernt att använda som en kokt eller rå mat.

På hösten kan du gräva växtens rötter, skölja, torka. Och de kan komma till nytta.

Winter krasse iväg smaken av lax i denna enkla salateRolly zucchini, ost, nötter och en ung grön colza - en enkel och användbar zakuskaTushennaya vinter krasse - enkel sida skålen

Med stenar i blåsan eller njurarna;

Stam lösningen, något värme.

För att felsöka produktionen av spermier, ta saften från färskt gräs. Det bör tas på ett litet glas med en volym på 30 ml flera gånger om dagen före måltiden. Varaktigheten är en till två månader.

I den alternativa behandlingsutövningen används den markerade delen av växten, inklusive fröplattor och blomställningar. Medicinska råvaror skördas i slutet av våren och fortsätter till slutet av blomningen. Samlingsskott av våldtäkt är bundna i buntar och torkas i avhängd form på ett kallt, mörkt och torrt rum, och sedan markeras och skickas för förvaring i papperspåsar. Förresten, inom ett år förlorar det skörda råmaterialet sina egenskaper, och därför när nya skott uppträder på våren kastas gamla stycken ut.

Sturgeon och dess medicinska egenskaper | DomOgorodnika.ru

Vid matlagning försvinner bitterheten.

Kräftans medicinska egenskaper

Kolmonoxidförgiftning - symptom och behandling Kolmonoxid är en gas som inte har den färg och lukt som bildas när kolet brinner.Kok så här: i 350 ml kokande vatten i 2,5 timmar för att insistera 11 gram samling, dränera, allt att dricka efter att ha ätit 3 gånger.Bittercress innehåller glykosid sinigrin, flavonoider, fet olja (innehållande proteiner omättad och mättad fettsyra: linolen-, linol-, olje-, stearin-, palmitin) fett, eteriska oljor, tioglikoid glyukobarbarin, vitamin C, av grupp B.Om våldtäkt är värt att komma ihåg kvinnor som har hormonella störningar, mastopati, fibroider, inflammatoriska sjukdomar. De hjälper till med infusion, som är beredd från två matskedar örter och en liter vatten. Allt detta placeras i en emaljpanna och kokas med ett slutet lock i 20 minuter med låg värme. Infusionstiden är 40 minuter. Mottagning - en tredjedel av ett glas 4 gånger om dagen. Kursen är cirka tre månader.Gröna lökar;Inflammatoriska processer i tarmarna;Ta 40 ml minst 4 gånger om dagen.

För att avlägsna toxiner och toxiner från kroppen samlas en samling, i vilken proportionerna är våldtäkt, plantain, johannesört, salvia och nässla. På en matsked örtblandning ta ett glas varmt vatten och insistera i fyrtio minuter, sedan belastning.Det är också värt att komma ihåg att insamlingen av skit måste ske bort från vägar, industrianläggningar och skräp.

Inköp av råvaror

Stammar uppsamlade före blomning och kokning, används som sparris, som en sidokål till kött, bladen - i stället för spenat.

Brew ett glas kokande vatten 40 g gräs, insistera 3 h, stam Drick 50 ml. 4 gånger om dagen efter måltid med hypovitamilos, allmän svaghet, förlamning, ödem.

Hur man lagar mat och tar buljong

Tvåårig växt från korsfamiljens eller kålens familj, med upprätt, uppåtgående grenstång upp till 60 cm hög.

Vid tillverkning av läkemedel används inte. Kontraindikationer identifieras inte.

Beskrivning av den medicinska växten och reglerna för beredning av råvaror. - allaVärnen

Det har starkt diuretikum, laxerande, tonisk, reparativ egenskaper.

För behandling av neurastheni, epilepsi, ödem, med generell svaghet, för att öka sexuell aktivitet, är infusionen beredd från en matsked av våldtäkt (eller färskt, lätt krossad) och ett glas kokande vatten. Infusionstid - 2 timmar. Filtrerad infusion fylld med rent vatten för att göra ett fullt glas. Mottagning - en kvart kopp 4 gånger om dagen i 20 minuter före måltider. Kurs - 2 veckor.

Läkande egenskaper

 • Med magsår.
 • Om du lider av svullnad, konstant trötthet, hypovitaminos, försök att förbereda följande åtgärd:
 • För att rensa kroppen, drick ett halvt glas två gånger om dagen, ungefär tjugo minuter före en måltid. För att uppnå önskad effekt ska kursen vara tre veckor.
 • Att förbereda ett medicinskt avkok från våldtäktet passar både torrt och friskt ört. För ett glas kokande vatten (200 ml) täcks en matsked torr eller tre matskedar av nymjölkad raps och täckes sedan med ett lock eller underfat i tre timmar.

Regler för råvaruupphandling

Anläggningen är en bra honungsplanta och pergason. Från 1 hektar. samla 40 kg. honung. Honung är gröngul, med en ganska trevlig, men svag arom. För långvarig lagring är inte lämplig.

Förbereda avgifter enligt följande:

Receptbelagda läkemedel

Universell tinktur

De nedre bladen är lyrat-pinnately, med en stor rund oval terminal lob.

Till män för en anteckning

Samma infusion är lämplig för lotioner, om du behöver behandla sår.

Att rensa kroppen

Gräddfil eller majonnäs för tankning.

Sturgeon kan konsumeras av alla, till och med barn. Människor som har ovanstående problem kan också ta växten för återhämtning, men endast i rimliga åtgärder.

Tre matskedar (utan glid) av torkad revet sill av våldtäkt liknar föregående recept.

När det gäller kontraindikationer fanns inga oönskade följder från att ta sådana mediciner. Men mer försiktighet med våldtäkt bör riktas till personer som har en tendens till inre blödning. Ta inte mediciner för länge från våldtäkt till personer med sten i njuren eller urinbladen, eftersom plantens diuretiska effekt kan orsaka att stora stenar fastnar i urinröret och orsakar smärta.