Huvud
Skäl

Hur ofta kan jag dricka Sumamed?

Antibiotikum Sumamed anses vara ett av de effektiva sätten att behandla angina och bakteriella infektioner i övre luftvägarna. Men hur ofta kan jag ta Sumamed? Vissa patienter, som ställer denna fråga, betyder hur ofta man tar en dag och andra - efter vilken tid läkemedlet kan tas upprepade gånger för behandling av liknande sjukdomar. Vi kommer att studera vad bruksanvisningen säger om detta.

Fördelning av daglig dos

Den huvudsakliga aktiva substansen - Azitromycin efter absorption i magen träder in i det totala blodflödet. Efter att ha nått fokusen på inflammation börjar den aktiva beståndsdelen att förstöra bakteriemembranen.

Sumamed utsöndras från kroppen under lång tid, så en daglig dos konsumeras på en gång, en timme före en måltid. Detta säkerställer:

 • minskning av gastrointestinala irritationer
 • säkerställa den nödvändiga koncentrationen av antibakteriellt medel vid utbrottet.

Tilldelning Sumamed är indicerat för tonsillit, ENT-sjukdomar och sjukdomar i det genitourära systemet som orsakas av bakterier. Du kan ofta ge Sumamed, dela dagsdosen i flera receptioner - detta påverkar inte kvaliteten på behandlingen. Fragmenteringen av den erforderliga mängden läkemedel rekommenderas för patienter med dålig tolerans av azitromycin för att förhindra biverkningar.

Lite om passerar

Sumameds tablett är druckit en gång om dagen en timme före en måltid i taget. Om det var ett pass för att ta drogen måste du göra följande:

 • När lite tid har gått sedan passet ska du dricka medicinen 2 timmar efter att ha ätit;
 • Om 8 eller flera timmar har gått från passetidet rekommenderas det att hoppa över medicinen.

Om Sumamed ofta är full i en daglig dos, ökar risken för att utveckla tecken på överdosering:

 • synfel
 • hörselskada
 • dyspepsi;
 • puffiness och klåda på huden, tillsammans med utslag
 • tårighet eller depression.

Starkt uttryckta symtom på överdosering är en indikation på sjukhusvistelse av en person på ett sjukhus. Det är viktigt att följa läkarens instruktioner vid behandling med Sumamed för att undvika symptom på överdosering och biverkningar.

Om frekvensen av behandlingen

Hur ofta kan Sumamed ge ett barn med tonsillit eller laryngit? Reglerna för frekvensen av medicineringsanvändning för ett barn är nästan samma som för vuxna.

 • Mottagning en gång om dagen (det är tillåtet att dela en daglig dos i flera doser);
 • Behandlingstiden är 3-5 dagar;
 • Intervall till honungskurs - sex månader (om mindre, drick sedan Sumamed tidigt, doktorn behöver hämta ett annat antibakteriellt läkemedel).

Frekvent dricka av Sumamed vuxna är tillåtet vid behandling av långvariga infektioner. I detta fall visas patienter att dricka medicin en gång i veckan i en terapeutisk dos för att bibehålla den nödvändiga koncentrationen av metaboliter av azitromycin i blodplasma.

Sumamed är full i korta kurser (3-5 dagar) var 6: e månad och intervallet mellan daglig medication är 24 timmar. Överensstämmelse med dessa regler kommer att bidra till att förbättra terapeutisk effekt av terapi och minska sannolikheten för biverkningar eller överdosering.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Hur man tar Sumamed - dosering och farmakologiska egenskaper hos läkemedlet

Sumamed är ett bredspektrum antibiotikum som ordineras för behandling av olika infektioner. Detta är ett originalt läkemedel, vars utveckling har utförts mycket allvarlig forskning, så du kan inte tvivla på dess effektivitet. Den aktiva substansen är azitromycin - den är representativ för en grupp antibiotika-makrolider, som började användas relativt nyligen. Drogen har flera fördelar och är lätt att använda.

Farmakologiska åtgärder och funktioner

Svaret på hur man tar Sumamed beror på dess egenskaper och terapeutisk effekt. Vanligen är det en tablett, kapsel eller porös (för suspension) för internt bruk - de löser sig väl och absorberas i matsmältningssystemet. Läkemedlet är resistent mot effekten av magsaft, dessutom kan den tränga igenom membranet i levande celler - det låter dig använda det för att bekämpa olika intracellulära infektioner.

Azitromycin saktar i sig tillväxten av bakterier och gör dem mer sårbara mot immunsystemets effekter. När man ackumulerar läkemedlet i organ och vävnader börjar det ha en bakteriedödande effekt.

Med felaktig tillämpning och dosering kan bakterier inte ta emot antibiotika, men kan normalt påverka flera grupper av mikroorganismer:

 1. Streptokocker och stafylokocker. Dessa bakterier kan provocera streptokock angina, inflammation i njurarna, skarlettfeber och andra sjukdomar. Sumamed är en av de mest effektiva drogerna till dags dato för dessa bakterieinfektioner.
 2. Intracellulära parasiter, såsom klamydia, mykoplasma och andra. Sumamed är ordinerad för venerala sjukdomar, han kan klara många infektioner som är sexuellt överförda.
 3. Anaeroba mikroorganismer, såsom clostridier. Dessa bakterier kan orsaka sådana farliga sjukdomar som tetanus och botulism. Användningen av antibiotika sparar patientens liv och förhindrar allvarliga komplikationer.

För att bestämma gruppen av mikroorganismer, kommer läkaren att föreskriva ett antal diagnostiska förfaranden: det här är tester av urin och blod samt smet från halsen (med angina) och några andra typer av test. De hjälper till att etablera diagnosen och välja det mest effektiva antibiotikumet.

Indikationer för användning och kontraindikationer

Sumamed är ordinerat för infektiösa inflammatoriska processer i luftvägarna och ENT-organen: bl a lunginflammation, bronkit, laryngit, tonsillit, otit, tonsillit, bihåleinflammation och andra.

Dessutom kan Sumamed ordineras för Lyme-sjukdom, borrelios, erytem och några andra sjukdomar. Det är tillgängligt i form av tabletter, suspensioner eller kapslar, i alla fall är det nödvändigt att följa instruktionerna och beräkna dosen korrekt.

Dessutom föreskrivs Sumamed för smittsamma hudsjukdomar och inflammatoriska processer: akne, råg, dermatos och många andra hudproblem.

Antibiotika av ett brett spektrum kan endast ordineras av en läkare: okontrollerad användning kan leda till minskad effektivitet och många biverkningar.

Sumamed, som alla potenta droger, har ett antal absoluta kontraindikationer. Det är inte föreskrivet i följande fall:

 • Under amning. Kontraindikation är upp till 6 månader, senast kan en suspension avskrivas. Sedan tre år kan tabletter med en dos av 125 mg ordineras, från 12 år ökar dosen av tabletter till 450 mg.
 • Under graviditeten utses Sumamed inte om inte det finns ett allvarligt hot mot moderns hälsa. Det rekommenderas dock som det viktigaste sättet att bekämpa vissa venerala infektioner.
 • Kontraindikation är ett brott mot njurarna och leveren. Den aktiva substansen tas lång tid tillbaka från kroppen, och det mesta avlägsnas med urin. Nyresvikt förhindrar detta, så läkemedlet är inte förskrivet.
 • Det rekommenderas inte att använda Sumamed i diabetes mellitus, hjärtsjukdomar: arytmier, hjärtsvikt etc.

Dessutom finns det begränsningar för användning i kombination med andra droger. Med digoxin och terfenadin är det inte ordinerat alls, i alla fall kan läkaren bara ordinera rätt behandling.

Inträdesregler för Sumamed för vuxna

Sumamed - dosering för vuxna

Hur ska man ta Sumamed? Doseringen och administreringsmetoden beror på patientens ålder och några andra parametrar. I alla fall tas medicinen 1 gång per dag i en timme före måltiden eller en timme efter det.

Vuxna ordinerar piller och kapslar, standarddoseringen för en patient över 12 år och väger över 45 kg är 500 mg.

Behandlingsförloppet beror på sjukdomen:

 • När infektionssjukdomar i andningsorganen och ENT-organen föreskrivs 500 mg av läkemedlet per dag en gång om dagen. Behandlingstiden tar 3 dagar. Därefter kommer läkaren att utvärdera förändringar i patientens tillstånd och bestämma vidare användning av antibiotika.
 • Med Lyme-sjukdomen föreskrivs en 5-dagars behandlingsförlopp: på den första dagen ska 1 g av läkemedlet tas, under de återstående dagarna minskar dosen med hälften. Den totala dosen som tas av patienten bör inte överstiga 3 g.
 • Med faryngit och tonsillit tas en gång om dagen 500 mg av läkemedlet.
 • Vid behandling av hudsjukdomar och akne kommer behandlingen att vara längre. Under de första tre dagarna ska patienten ta 500 mg av läkemedlet en gång om dagen, därefter 500 mg en gång i veckan i 9 veckor. Läkemedlet tas strängt var 7: e dag.
 • Med urinrör och andra infektiösa och inflammatoriska processer i urinvägarna, föreskrivs ett antibiotikum 1 gång i en mängd av 1 gram. Detta är bara en del av behandlingsförloppet, det är nödvändigt att följa alla rekommendationer från specialister.

Denna information är rådgivande. Beroende på sjukdomsförloppet och egenskaperna hos patientens kropp ändras dosen av den behandlande läkaren. För att förhindra allvarliga biverkningar kan du inte självständigt köpa och använda drogen även på grundval av medicinska rekommendationer i instruktionerna.

Regler för mottagning av Sumamed för barn

Sumamed - dosering för barn

För barn beror sättet på applicering och möjlig dos på ålder och kroppsvikt. För barn som väger mindre än 45 kg vid 12 års ålder är dosen 10 mg per kg kroppsvikt. Med infektionssjukdomar i andningsorganen och ENT-organen, är behandlingsförloppet vanligtvis 3 dagar, läkemedlet i den exakt beräknade dosen appliceras en gång om dagen.

Med Lyme sjukdom tar behandlingstiden 5 dagar: på den första dagen tas medicinen med en dos av 20 mg / kg, från 2 till 5 dagar halveras den.

Den totala mängden antibiotika som tas ska därför inte överstiga 60 mg per kg av barnets vikt.

Vanligtvis föreskrivs barn tabletter och kapslar, vars dos är 125 g. Beroende på barnets vikt kommer läkaren att ordinera 2 eller 3 tabletter.

För unga barn under 3 år beräknas doseringen på samma sätt:

 • Vid behandling av infektioner kommer en 3-dagars kurs med en beräkning av 10 mg av läkemedlet per kg vikt att tilldelas, och behandlingen kommer att likna tonsillit och andra sjukdomar som framkallas av streptokocker.
 • I Lyme-sjukdomen kommer en 5-dagars kurs att administreras enligt ovanstående schema, varvid den totala dosen under behandling inte bör överstiga 60 mg / kg.
 • Små barn tilldelas inte tabletter, men suspensionen, den måste omröras noggrant och bringas till en homogen konsistens.

Video om hur man gör en suspension av Sumamed.

Överdosering vid behandling av barn är absolut avvisas därför inte kan bryta mot villkoren för behandling som ordinerats av läkare och schema. Det är inte ovanligt för föräldrarna att försöka öka återhämtningen och öka dosen för detta. Detta hjälper inte bara barnet, men kan leda till en allvarlig försämring av välbefinnandet.

Föräldrar rekommenderas att hålla en dagbok där alla mediciner som tas och deras handlingar ska registreras. Om du visar några tecken på allergi och individuell intolerans kommer läkaren att hämta andra droger, och att hålla en dagbok kommer att underlätta sitt arbete väldigt. Dessutom kommer det att göra det möjligt att markera positiva förändringar av hälsotillståndet.

Eventuella biverkningar

När Sumamed tas är några negativa biverkningar möjliga på grund av läkemedlets farmakologiska verkan.

De kan manifestera sig beroende på kroppens egenskaper, de vanligaste är följande fenomen:

 • Matsmältningssystemet. Det kan finnas buksmärtor, illamående och kräkningar, symtom på gastrit, uppblåsthet. Med långtidstillträde eller okontrollerad användning är läkemedelsinducerad hepatit, allvarlig leverstörning möjlig.
 • Nervsystemet Eventuella sömnstörningar, trötthet, yrsel, liksom luktsjuka och beröring. Vid behandling av otit hos barn kan en biverkning av Sumamed vara huvudvärk.
 • Med individuell intolerans av komponenterna i läkemedlet är starka allergiska reaktioner möjliga: Quinckes ödem, överkänslighet mot ljus, hudutslag, klåda, utslag.
 • Kardiovaskulär system: hjärtklappning är möjlig. Om det redan fanns problem med hjärtat kan det finnas en förvärring av kroniska sjukdomar.

Biverkningar är inte ofta uppenbara: de kan associeras med individuell känslighet för läkemedlets komponenter. Om du tidigare har upplevt allergiska reaktioner mot antibiotika, ska detta rapporteras till en specialist.

En solid lista över biverkningar bekräftar dels läkemedlets effektivitet: En potent substans påverkar alla organ och system, så det är så viktigt att strikt följa instruktionerna och endast föreskriva ett antibiotikum när det är verkligen nödvändigt.

Allvarliga störningar i matsmältningssystemet är möjliga vid långvarig användning.

Antibiotikum förstör tarmens fördelaktiga mikroflora, vilket kan orsaka dysbios och kräver särskild behandling. Överdosering uppenbaras av förgiftningssymtom: det är illamående, kräkningar, avföring, och dessutom är tillfällig hörselnedsättning möjlig. Särskild behandling krävs inte, det räcker för att lindra symtomen.

Sumamed är ett effektivt antibiotikum som gör att du kan kämpa med olika infektioner och få ett snabbt resultat. Det nya läkemedlet har visat sig bra, och det används ofta.

Hittade ett fel Välj det och tryck på Ctrl + Enter, att informera oss.

sumamed

Anvisningar för användning:

Priserna i onlineapotek:

Sumamed är en medicinsk beredning av antibakteriellt breda spektrum av åtgärder. Det är ett antibiotikum av makrolidgruppen (azalid).

Utformningsform och sammansättning

Sumamed finns i följande doseringsformer:

 • filmdragerade tabletter, 125 mg: bikonvex, rund, blå, på ena sidan finns PLIVA-gravering, på andra sidan - gravering "125"; På sprickan kan du se en vit eller nästan vit kärna (6 stycken i blåsor, i en kartongbunt 1 blister);
 • filmdragerade tabletter, 500 mg: bikonvex, oval, blå, på ena sidan finns PLIVA-gravyr, å andra sidan - gravyr "500"; På sprickan kan du se en vit eller nästan vit kärna (3 stycken i blåsor, i en kartongbunt 1 blister);
 • Dispergerbara 125 mg tabletter: platta, runda, vita, eller nästan vita, graverade «TEVA 125" på ena sidan, med fasade kanter (6 stycken i blisterförpackningar i en kartong knippe en blister.);
 • Dispergerbara 250 mg tabletter: platta, runda, vita, eller nästan vita, graverade «TEVA 250" på ena sidan och Valium - å andra sidan, med fasade kanter (6 stycken i blisterförpackningar i en kartong knippe en blister.);
 • Dispergerbara 500 mg tabletter: platta, runda, vita, eller nästan vita, graverade «TEVA 500" på ena sidan och Valium - å andra sidan, med fasade kanter (3 stycken i blisterförpackningar i en kartong knippe från en eller 2 av blistret.);
 • tabletter dispergerbar 1000 mg: platt, rund, vit, eller nästan vit, graverade «TEVA 1000" på ena sidan och två vinkelräta Risk - å andra sidan, med fasade kanter (en bit i blisterförpackningar i en kartongknippe 1 eller 3 blister). ;
 • kapslar hård gelatin 250 mg: storlek # 1, med ett blått lock och ett blått hölje; innehållet är en komprimerad massa som sönderdelas vid pressning, eller ett pulver från vitt till ljusgult (6 st i blåsor, i en kartongbunt 1 blister);
 • pulver till suspension för oral administrering 100 mg / 5 ml: vit eller gulvitt, med en karakteristisk jordgubbs lukt; Den färdiga suspensionen är homogen, gulaktig vit, med lukten av jordgubb (20.925 g i polyetenflaskor om 50 ml, i en kartong 1 flaska komplett med en spruta för dosering och / eller en mätsked).
 • lyofilizat för beredning av en lösning för infusioner: vitt eller nästan vitt pulver (i injektionsflaskor av färglöst glas, i kartongbunt med 5 flaskor).

Sammansättning av 1 tablett, filmbelagd:

 • aktiv beståndsdel: azitromycin (i form av azitromycindihydrat) - 125 mg eller 500 mg;
 • Hjälpingredienser: hypromellos, mikrokristallin cellulosa, magnesiumstearat, majsstärkelse, vattenfritt kalciumvätefosfat, natriumlauryl-sulfat, förgelatinerad stärkelse;
 • filmskal: titandioxid, talk, hypromellos, polysorbat 80, indigo-karminfärg.

Kompositionen av 1 tablett är dispergerbar:

 • aktiv beståndsdel: azitromycin (i form av azitromycindihydrat) - 125, 250, 500 eller 1000 mg;
 • Hjälpkomponenter: natriumlaurylsulfat, mikrokristallin cellulosa, povidon K30, natriumsackarin dihydrat, kolloidal kiseldioxid, krospovidon typ A, magnesiumstearat, aspartam, smakämnen banan (tabletter av 150 mg) eller orange (tabletter av 250 mg, 500 mg och 1000 mg).

Sammansättning av 1 kapsel:

 • aktiv beståndsdel: azitromycin (i form av azitromycindihydrat) 250 mg;
 • Hjälpkomponenter: natriumlaurylsulfat, mikrokristallin cellulosa, magnesiumstearat;
 • Kompositionen av kapselskalet: titandioxid, gelatin, indigokarmin.

Sammansättning 1 g pulver för suspension:

 • Aktiv substans: azitromycin (i form av azitromycindihydrat) - 23,895 mg;
 • hjälpkomponenter: giprolos, sackaros, titandioxid, natriumfosfat, xantangummi, kiseldioxid kolloid, jordgubbsmak.

Sammansättning per 1 flaska med lyofilizat:

 • aktiv beståndsdel: azitromycin (i form av azitromycindihydrat) - 500 mg;
 • Hjälpkomponenter: natriumhydroxid, citronsyramonohydrat.

Indikationer för användning

Sumamed används för behandling av infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av mikroorganismer som är mottagliga för azitromycin:

 • infektion i ENT-organen och övre luftvägarna (otitis media, sinusit, tonsillit, faryngit);
 • infektioner i nedre luftvägarna (lunginflammation, förvärring av kronisk bronkit, akut bronkit, inklusive infektioner orsakade av atypiska mikroorganismer);
 • Tick-borne borreliosis i början (Lyme sjukdom);
 • mjukdels och hudinfektioner, såsom impetigo, erysipelas, akne vulgaris måttliga, sekundärt infekterade dermatoser (för Sumamed i tablettform);
 • urinvägsinfektioner (cervicit, uretrit), vilket är det kausativa medlet av Chlamydia trachomatis (för Sumamed i form av tabletter och kapslar).

Sumamed i form av ett lyofilisat till infusionsvätska används för lunginflammation och smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen (salpingit, endometrit) som orsakas av Neisseria gonorrhoeae eller Chlamydia trachomatis och Mycoplasma hominis.

Kontra

 • svår njursvikt (kreatininclearance mindre än 40 ml / min);
 • allvarliga kränkningar av leverfunktionen
 • intolerans mot fruktos, isomaltas / sackarosbrist (för Sumamed i form av ett pulver för framställning av en suspension);
 • Barnens ålder är upp till 6 månader (för Sumamed i pulverform för beredning av suspension).
 • Barn under 3 år (för Sumamed i form av tabletter med en dos av 125 mg);
 • barn under 12 år och kroppsvikt mindre än 45 kg (för Sumamed i form av tabletter med en dos av 500 mg och kapslar);
 • barn och ungdomar upp till 18 år (för Sumamed i form av lyofilizat);
 • gemensam mottagning med dihydroergotamin och ergotamin;
 • överkänslighet mot azitromycin eller hjälpkomponenter av läkemedlet, liksom erytromycin, ketolider eller andra makrolider.

Relativ (Sumamed används med försiktighet):

 • mildt och måttligt nedsatt njurfunktion (kreatininclearance över 40 ml / min);
 • mild och måttlig leverdysfunktion
 • närvaro proaritmogennoe faktorer, speciellt i äldre patienter (arytmi, kliniskt signifikant bradykardi, allvarlig hjärtsvikt, hypomagnesemi eller hypokalemi, förvärvad eller medfödd förlängning intervallet QT, samtidig mottagning antiarytmika IA och III klasser av antidepressiva medel, fluorokinoloner, antipsykotika, terfenadin, och cisaprid );
 • diabetes mellitus (för Sumamed i pulverform för framställning av en suspension);
 • samtidig användning av warfarin, digoxin eller cyklosporin.

Dosering och administrering

Filmdragerade tabletter, dispersibla tabletter och kapslar

Sumamed tas oralt 1 timme före måltid eller 2 timmar efter att ha ätit.

Rekommenderade doser och behandlingstiden för vuxna och barn över 12 år med en kroppsvikt på 45 kg eller mer:

 • infektion av ENT-organ, luftväg, mjukvävnad och hud: 500 mg en gång om dagen, behandlingsbana - 3 dagar; med vulgaris vulgaris med måttlig svårighetsgrad efter en standard 3-dagars behandlingstid fortsätter under ytterligare 9 veckor (500 mg en gång i veckan);
 • Den första etappen av borreliosis: 1000 mg på den första dagen, 500 mg på efterföljande dagar, behandlingskurs - 5 dagar;
 • okomplicerad cervicit / uretrit: 1000 mg en gång.

Rekommenderade doser och behandlingstiden för barn i åldrarna 3-12 år med en kroppsvikt på mindre än 45 kg:

 • infektion i ENT-organ, luftvägar, mjuka vävnader och hud: 10 mg / kg kroppsvikt en gång om dagen, behandlingskurs - 3 dagar;
 • tonsillit / faryngit orsakad av Streptococcus pyogenes: 20 mg / kg en gång om dagen, behandlingskurs - 3 dagar (maximal dos är 500 mg per dag);
 • Inledningsskedet av borreliosis: på den första dagen - 20 mg / kg en gång om dagen, på efterföljande dagar - 10 mg / kg en gång om dagen, behandlingsförloppet - 5 dagar.

Suspension för oral administrering

Sumamed i form av en suspension för oral administrering ordineras för barn i åldern 6 månader till 3 år. Läkemedlet tas en gång om dagen i 1 timme före måltid eller 2 timmar efter att ha ätit. Suspensionen ska tvättas med en liten mängd vatten.

För att bereda suspensionen tillsätts 12 ml vatten till innehållet i flaskan med pulvret och skakas försiktigt tills en enhetlig konsistens erhålles. Den resulterande volymen kommer att vara ca 25 ml, vilket är 5 ml mer än den nominella volymen. Denna skillnad är avsedd att kompensera för den oundvikliga förlusten av suspensionen när Sumamed doseras. Klar suspension kan förvaras i högst 5 dagar vid en temperatur av högst 25 ° C.

Den beredda suspensionen ska skakas noga före varje intag. Den föreskrivna dosen mäts med den medföljande doseringssprutan eller mätskedan, som ska tvättas och torkas efter varje användning.

Doseringen av suspensionen motsvarar den rekommenderade dosen för användning av tabletter hos barn 3-12 år (1 ml suspension innehåller 20 mg azitromycin).

Liofilizat till infusionsvätska, lösning

Sumamed administreras intravenöst i 1 timme (vid en lösningskoncentration på 2 mg / ml) eller 3 timmar (vid en lösningskoncentration på 1 mg / ml). Intramuskulär eller intravenös vätskadrift är förbjuden.

Infusionslösning bereds i 2 steg:

 1. Framställning av den rekonstituerade lösningen. I flaskan med lyofilizat är det nödvändigt att tillsätta 4,8 ml vatten för injektionsvätskor och skaka noggrant tills pulvret är helt upplöst. I 1 ml av den resulterande lösningen innehåller 100 mg azitromycin. Den rekonstituerade lösningen undersöks för olösta partiklar. När de detekteras kan lösningen inte användas.
 2. Utspädning av den rekonstituerade lösningen. Som lösningsmedel kan Ringer lösning, 0,9% natriumkloridlösning eller 5% dextroslösning användas. Volymen av lösningsmedlet beror på den erforderliga slutkoncentrationen av azitromycin. För att erhålla en lösning av 1 mg / ml krävs 500 ml lösningsmedel, 2 mg / ml - 250 ml. Den beredda lösningen används omedelbart (under förutsättning att inga synliga olösta partiklar saknas, om det är omöjligt att applicera lösningen).

Rekommenderade doser och behandlingstiden för vuxna patienter:

 • Gemensam förvärvad lunginflammation: 500 mg en gång om dagen i 2 dagar (enligt doktorsbeslutet kan kursen förlängas till 5 dagar), då överförs patienten till den orala formen av Sumamed i en dos av 500 mg en gång om dagen; Den allmänna behandlingen är 7-10 dagar;
 • Infektionsinflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen: 500 mg en gång dagligen i 2 dagar (maximalt - upp till 5 dagar), sedan en gång om dagen för 250 mg Sumamed i doseringsformen för oral administrering; Den allmänna behandlingen är 7 dagar.

Patienter med nedsatt njur- och / eller leverfunktion av mild till måttlig svårighetsgrad, såväl som hos äldre, behöver inte justera dosen.

Biverkningar

 • mag-tarmkanalen, lever och galla sätt: mycket ofta - diarré; ofta - smärta i buken, kräkningar, illamående sällan - rapning, muntorrhet, dyspepsi, dysfagi, hepatit, ökad salivutsöndring, sår i den orala slemhinnan, förstoppning, gasbildning, gastrit, uppblåsthet; sällan - kolestatisk gulsot, nedsatt leverfunktion; mycket sällan - pankreatit, missfärgning av tungan; förekomst är okänd - levernekros, leversvikt, fulminant hepatit;
 • andningsorgan: sällan - epistaxis, andfåddhet;
 • kardiovaskulärt system: sällsynt - tidvatten från blod till ansikte, känsla av hjärtslag; frekvens okänd - ventrikulär takykardi, minskning av artärtrycket, arytmi av pirouettyp, förlängning av QT-intervallet;
 • nervsystemet och sensoriska organ: ofta - huvudvärk; sällan - smakförändringar, nervositet, sömnlöshet eller sömnighet, yrsel, parestesier, synstörningar, yrsel, hörselskada; sällan uttryckt känslomässig spänning; förekomst är okänd - förlust eller förvrängning av lukt, psykomotorisk hyperaktivitet, delirium, förlust av smak, ångest, hallucinationer, hypestesi, synkope, myasthenia gravis, aggression, konvulsioner, tinnitus och / eller hörselnedsättning;
 • muskuloskeletala systemet: sällan - muskelsmärta, smärta i nacke och rygg, artros frekvens okänd - artralgi;
 • hud och subkutan vävnad: Sällsynt - torr hud, hudutslag, svettning, dermatit; sällan - ökad ljuskänslighet frekvens okänd - erythema multiforme, Stevens-Johnson syndrom;
 • genito-urinväxtsystem: sällan - metroragi, smärta i njuren, dysuri, dysfunktion i testiklarna; frekvens okänd - akut njursvikt, interstitiell nefrit;
 • metabolism: sällan - anorexi;
 • lymfsystemet och blodet: sällan - neutropeni, eosinofili, leukopeni; mycket sällan - hemolytisk anemi, trombocytopeni;
 • allergiska reaktioner: sällan - överkänslighetsreaktioner, angioödem; frekvens okänd - anafylaktiska reaktioner;
 • Infektionssjukdomar: sällsynt - faryngit, rinit, lunginflammation, luftvägsinfektioner, gastroenterit, candidiasis; frekvens okänd - pseudomembranös kolit;
 • laboratorieparametrar: ökad aktivitet av leverenzymer, ökade plasmakoncentrationer av bilirubin, urea, kreatinin, glukos, och klor, en minskning eller ökning i koncentrationen av bikarbonater, ökande hematokrit, ökande aktivitet av alkaliskt fosfatas, en förändring i natrium och kalium i plasma, vilket ökar antalet eosinofiler, monocyter, blodplättar, basofiler och neutrofiler, en minskning av antalet lymfocyter;
 • andra reaktioner: sällsynta - svullnad i ansiktet, illamående, perifer ödem, asteni, bröstsmärta, trötthet, feber.

Särskilda instruktioner

Om en ny dos Sumamed saknas, ska den missade dosen tas så snart som möjligt, efterföljande doser tas med intervall om 24 timmar.

Under behandlingen kräver läkemedlet en regelbunden undersökning av patienten för närvaro av icke-responsiva patogener och tecken på superinfektioner, inklusive svampmedel.

Med utvecklingen av antibiotikaassocierad diarré under behandling sumamed och 2 månader efter avslutad behandling bör uteslutas pseudomembranös kolit.

Information till patienter med diabetes mellitus och patienter som följer en diet: Pulvret för beredning av suspensionen innehåller sackaros (0,32 b./5 ml).

Information till patienter som följer en diet med begränsat natriumintag: i en Sumamed-ampull i form av lyofilizat innehåller 198,3 mg natrium.

Vid samtidig administration av antacida medel ska oral administrering av Sumamed utföras 1 timme före eller 2 timmar efter administrering av dessa läkemedel.

När det finns biverkningar från centrala nervsystemet eller ögat måste man ta hand om fordonet och andra potentiellt farliga mekanismer.

Droginteraktioner

I samband med hög farmakologisk aktivitet och azitromycin betydande sannolikhet Sumamed interaktioner med andra läkemedel / ämnen på deras rekommendationer kompatibilitet kan endast ges av den behandlande läkaren.

Villkor för lagring

Förvaras vid en temperatur av högst 25 ° C. Förvaras borta från barn.

Hållbarhet: belagda tabletter, dispergerbara tabletter och kapslar - 3 år; pulver för beredning av en suspension för oral administrering och lyofilizat för beredning av en lösning för infusioner - 2 år.

Sumamed tabletter och suspension - bruksanvisningar, analoger

Antibiotikum Sumamed är azolid i gruppen av makrolider. Detta läkemedel är en väsentligen ny verkningsmekanism, som inte bara innehåller bakteriostatisk men också med ackumulering av bakteriedödande verkan.

Upptäckten i de avlägsna fyrtio år av antibiotika räddade livet för många miljoner människor. Under de senaste decennierna har forskare gjort betydande framsteg när det gäller att studera verkningsmekanismen och egenskaperna hos dessa läkemedel. Och dagens huvuduppgift för läkare är utvecklingen av läkemedel som kan stoppa invasionen och multipliceringen av patogener på lägsta möjliga tid, samtidigt som kroppsskadorna får minimal skada.

Det är trots allt inte en hemlighet för alla som tillsammans med patogena bakterier dör många användbara mikroorganismer som ett resultat av antibiotika, som utgör en normal mikroflora, vilket kan leda till dysbios och andra problem. Speciellt farligt är villkoret för små barn. Det är därför upptäckten för mer än 50 år sedan av en grupp makrolider har blivit en riktig gudstjänst för barn och inte bara. Denna grupp av antibiotika inte dödar bakterier, men helt enkelt inte tillåter dem att utveckla peptidtranslokazu - protein, utan vilken bakterierna inte kan föröka sig, så att immunsystemet att snabbt klara av fiender infiltrerat in i kroppen.

Verkningsmekanism och egenskaper hos antibiotikum Sumamed

Aktiv aktiv substans sumamed - azitromycindihydrat - är en semisyntetisk representant för makrolider, den mest populära gruppen antibiotika hittills. Huvudskillnaden mellan företrädare för denna grupp antibiotika är förmågan att stoppa utvecklingen och reproduktionen av virus, bakterier, anaerober och intracellulära parasiter. (Vi rekommenderar ett utmärkt botemedel mot parasiter - läkemedlet Intoxicum)

Penetrerar in i kroppen, binder makroliderna till subenheten hos den fientliga mikroorganismens ribosom och undertrycker syntesen av proteiner vid informationsöverföringssteget. Således tillåter makrolider inte bakterier att utveckla eller reproducera sig själva. Introduktionen till klinisk praxis av antibiotika i denna grupp möjliggjorde att läkare effektivt behandlade patienter med intolerans mot antibiotika i penicillinserien. Den enda allvarliga bristen på makrolider före upptäckten av azitromycindihydrat var deras instabilitet mot verkan av det sura mediet av magsaft.

Sumamed upptäckte en ny generation av makrolider - azolider. Med en unik formel, som innehåller metylerad kväve, uppnådde sumamed sådana egenskaper som:

 • syrabeständighet;
 • ökad aktivitet av antimikrobiell aktivitet;
 • möjligheten att penetrera genom cellmembranet.

Kliniska prövningar av läkemedlet visade att, som tränger in i kroppen parenteralt, Sumamed passera säkert i matstrupen och magsäcken, snabbt och utan förluster koncentrerade i vävnaderna, är kvar i blodet, och på kort tid, är dess maximala belopp uppsamlas i platserna för inflammation. Dessutom sönderdelas Sumamed sakta och elimineras från kroppen, vilket gör att du kan skapa den nödvändiga koncentrationen av drogen på rätt plats de närmaste tre dagarna.

Om du tar Sumamed bara tre dagar, en gång om dagen, får patienten därför en fullständig behandlingskurs, för vilken ett annat medel skulle behöva minst en vecka.

De unika egenskaper som Sumamed forte besitter gör det till ett bredspektrum antibiotikum. Till dess aktivitet är mottagliga för sådana patogener av infektionssjukdomar som:

 • stafylokocker;
 • streptokocker;
 • anaeroba mikroorganismer;
 • Helicobacter pylori;
 • stav;
 • listeria;
 • baciller;
 • klostridier;
 • intracellulära parasiter (klamydia, mykoplasmer).

En laboratorieundersökning visade att en enstaka dos Sumamed 500 mg efter 2 timmar ger en hög koncentration av aktiv substans i blodplasman. Och under de närmaste två timmar läkemedlet nästan helt ut till vävnader och dess koncentration i blodet är högst 7%. Snabb transport av aktiv substans till vävnaderna beror på förmågan hos azitromycin lätt tränga makrofager, fagocyter och överförs direkt till källan av den inflammatoriska processen.

Vidare, som frigörs genom bakteriens verkan, kommer azitromycin in i den drabbade vävnaden. Och i slutet av den fjärde timmen efter intag av läkemedelskoncentrationen i vävnadsceller i 10 gånger mängden Sumamed i blodet, och i stället för infektion är det 30% mer än i opåverkade vävnader.

Formulering och beredningens sammansättning

Ägaren av den officiella patent kroatiska firma «PLVA HRVATSKA d.o.o.» har tilldelat sig rätten till produktion och frisättning av läkemedel baserat på den aktiva substansen "azitromycin" farmakologisk namn som "Sumamed". Patentet mottogs år 1980. I Ryssland registrerades Sumamed officiellt 1988.

Läkemedlet framställs i sådana farmakologiska former som:

 1. Sumamed tabletter 125. Dessa är runda, bikonvexa tabletter av öm blå färg. På ena sidan stämplas stämpeln "PLIVA", och på andra sidan indikeras doseringen av den aktiva substansen, sumamed 125 mg.
 2. Sumamed tabletter 500. De har avlång form, samt tillverkarens beteckning och dosering på varje piller. Hjälpkomponenterna innefattar:
  • kalciumfosfat;
  • valium;
  • majsstärkelse;
  • indigotin E132;
  • polysorbat 80;
  • titandioxid;
  • talkumpulver.
 3. Sumamed kapslar 250 mg. Dessa är gelatinösa fasta behållare innehållande ett vitt kristallint pulver. Varje kapsel innehåller 250 mg aktivt azitromycindihydrat. Hjälpämnen är: mikrokristallin cellulosa, natriumlaurylsulfat, magnesiumstearat.
 4. Sumamed pulver. Denna form framställs för framställning av en suspension. En flaska innehåller ett pulver av mörk vit färg och har lukt av jordgubbe. 5 ml av den färdiga suspensionen innehåller 100 mg aktivt azitromycin. Ett kit för framställning av denna doseringsform är försedd med en mätsked och en doseringsspruta. En sådan uppsättning är nödvändig, eftersom den är avsedd för användning av sumamed för barn. Hjälpkomponenterna består av:
  • sackaros;
  • naturlig smak;
  • natriumbenzonat;
  • dragant;
  • kiseldioxid.
 5. Sumamed lyophilizant. Från denna dosform framställs lösningar för injektioner. En flaska lyofilizant innehåller 500 mg aktiv substans, och i varje förpackning finns det 5 sådana ampuller.

Indikationer och bruksanvisningar

Beslutet att förskriva läkemedlet Sumamed tas endast av en läkare efter en preliminär serie laboratorietester. Oftast är det sådd sputum eller purulent innehåll i sårytan för att identifiera orsakssambandet hos sjukdomen.

Med en allvarlig form av infektion är administreringen av läkemedlet motiverat, utan att vänta på resultaten från testen. I sådana fall börjar behandlingen med en dos av sumamed 5 mg. Och efter att ha fått resultaten justerar läkaren dosen och antalet receptioner.

Den mest erkända inom medicinsk praxis var läkemedlet med olika infektioner i övre luftvägarna och i lungorna. Möjligheten att snabbt nå infektionsstället, och ackumuleras där i den erforderliga koncentrationen, gör Sumamed i angina det ledande och effektiva läkemedlet.

Instruktionen för användning av Sumamed tabletter indikerar att läkemedlet används för sådana sjukdomar som:

 1. Infektioner av olika etiologi, som påverkar nasofarynx och övre luftvägarna.
  • Faryngit.
  • Halsfluss.
  • Otit.
  • Bihåleinflammation.
  • Laryngit.
 2. Infektionssjukdomar i nedre delarna av andningsorganen:
  • Bronkit.
  • Alveolär lunginflammation.
  • Förstöring av kronisk bronkit.
 3. Infektionsskador i huden:
  • Erythema.
  • Erysipelas inflammation.
  • Impetigo.
  • Pyoderma.
  • Skrubbsår.
  • Abscess.
  • Utsläpp med purulent innehåll.
 4. Infektioner i genitourinary system:
  • Uretrit.
  • Cervicit.
  • Gonorré.
  • Chlamydia.
  • Mykoplasmos.
 5. Infektiös inflammation i mag-tarmkanalen.
Kontraindikationer för användning hos barn och vuxna, biverkningar

Liksom alla antibiotika, trots alla överlägsenhet och positiva egenskaper, kan okontrollerad mottagning av sumamed orsaka ett antal negativa bieffekter. Eftersom azitromycin metaboliseras på levern, påverkar störningarna primärt sin funktion och mag-tarmkanalen. Dessa är sådana manifestationer som:

 • aptitlöshet;
 • illamående före kräkningar
 • diarré eller förstoppning
 • ökad reproduktion av candida, svampar, som normalt är närvarande i en liten mängd, och med snabb tillväxt orsakar candidiasis.

Nervsystemet kan lida, detta kommer att återspeglas av sådana konsekvenser som:

 • Ökad trötthet.
 • Allvarlig svaghet.
 • Sömnlöshet eller vice versa, konstant sömnighet.
 • Huvudvärk och yrsel.

Med avseende på andra kroppssystem kan det finnas:

 • Takykardi (hjärtklappning),
 • Sömnadssmärta i hjärtat,
 • Candidiasis av slimhinnan i könsorganen,
 • Allergisk ödem.

Kontraindikationer till utnämningen, som innehåller instruktioner för användningen av den uppskjutna suspensionen, är sådana villkor som:

 • Överkänslighet mot makrolidgruppen.
 • Kronisk lever och njursjukdom.
 • Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.
Dosering och administrering av läkemedlet

Administreringen av det antibiotikum som summeras, både tabletter och suspensioner för barn och vuxna, bör endast utföras av den behandlande läkaren. Kategoriskt är det förbjudet att engagera sig i självmedicinering, speciellt om frågan gäller ett barn, beräknas doseringen av sumamed mycket noggrant. Läkaren tar hänsyn till barnets ålder, vikt och höjd, kroppens allmänna tillstånd och många andra indikatorer på att ett icke-professionellt utseende kan tyckas obetydligt.

Reglerna för att ta drogen säger att alla former som involverar parenteral användning ska konsumeras flera timmar före måltid eller efter några timmar efter att ha ätit.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt det ögonblick när nästa mottagning av drogen sumamed missades. I det här fallet är nästa steg att utföra så snart som möjligt, helst före utgången av den första dagen.

Om de första tecknen på en negativ effekt uppträder, måste du informera läkaren omedelbart och före samrådet sluta ta drogen.

Sumamed under graviditet och under amning

Fall av negativt inflytande av sumamed under graviditeten eller fostrets utveckling under hela tillämpningsperioden avslöjades inte. Men när man förskriver sumamed under graviditeten, handlar läkare med stor omsorg, väljer mellan det förväntade resultatet och den möjliga risken för barnet.

För kvinnor under amning rekommenderar de flesta barnläkare att barnet ska överföras till konstgjorda blandningar i minst en vecka.

Kostnaden för drogen sumamed varierar beroende på frisättningsformen. Så priset för suspension av sumamed 200 mg för barn kan variera från 215 rubel. upp till 300 rubel. Tabletter kostar från 317 rubel. upp till 550 rubel., beroende på antal stycken i förpackningen och doseringen.

Kostnaden för sumamed för injektioner beror helt på antalet injektionsflaskor i förpackningen och ämnets koncentration.

Analoger och interaktion med andra droger

Hittills har ett registrerat patent för frisläppande av ett läkemedel baserat på azitromycin endast rätt till det kroatiska företaget "Pliva Hrvatska". Fonder som produceras av andra företag kan inte vara analoger.

Till exempel sådana läkemedel som:

De är bara kopior eller generiska av de ursprungliga sätten. De lägre priserna på dessa droger beror på att de inte har testats kliniskt och kräver lägre kostnader. Men valet av ett läkemedel enligt prisindex kan visa sig vara negativt för hälsan och stora utgifter för budgeten. Faktum är att ett företag som har rätt att frigöra ett läkemedel döljer sin sammansättning och namn på hjälpprodukter, men aldrig avslöja tekniken och reglerna för förberedelserna.

Förutom det faktum att det är omöjligt att anta effektiviteten hos ett generiskt läkemedel, finns det stor risk att öka de möjliga negativa följderna från administrationen. Samspelet mellan sumamed med andra droger kan delas in i sådana grupper som:

 • Antacida. Dessa är beredningar innehållande magnesium, etanol, aluminium, ämnen som signifikant minskar sugkapaciteten hos sumamed. Detsamma gäller för livsmedelsprodukter. Det är därför rekommenderat att göra timlånga pauser mellan att ta sumamed och antacida.
 • Enzymer av cytokromkomplexet. Med sådana läkemedel som terfenadin, karbamazepin, digoxin kan sumamed tas utan att följa några begränsningar.
 • Antikoagulantia. Sådana läkemedel som metylprednisolon, felodipin, cyklosporin, fenytoin, saktar utdragandet av sumamed från kroppen. Detta innebär att risken för överdriven ackumulering och utveckling av biverkningar ökar.
 • Absolut inkompatibilitet av sumamed finns i heparin. Om läkaren anser att det är nödvändigt att utföra behandlingen med sumamed, då några dagar före starten är det nödvändigt att sluta ta heparin och fortsätta det bara 7 dagar efter kursens slut.

Feedback om behandling

Granska nr 1

Efter klimatförändringen och stressen fick hon den mest hemska genital candidiasisen. Sjukdomen manifesterade sig nästan orkan, det skadade inte bara att gå, utan också att stå. Jag led en vecka och försökte använda olika mediciner tills min gynekolog rådde mig att börja använda sumamedabletter.

Det är fantastiskt att jag efter första mottagningen kände mig mycket lättare. Jag är glad att det finns ett så utmärkt läkemedel. Allt som en hand tog av sig. Och viktigast av allt är det faktum att jag spenderade sumamed mycket mindre än alla pengar jag betalat för andra droger.

Angela, 38 år gammal - Moskva

Referens nr 2

Min son lyckades få en ont i halsen. För oss var det en riktig katastrof. Barnet accepterar väldigt mycket mediciner, dessutom upptäcktes allergi på penicillin. Sumamed var en riktig hitta för oss. För det första att göra ett barndryck en gång om dagen var en utsökt sirap inte svår.

Och för det andra gick allt bokstavligen om tre dagar. Nu håller jag hela tiden sumamed i mitt hem medicinska bröstet. Oavsett om det inte räcker med det. Även om jag måste varna andra mammor innan du ger ditt barn medicinen, prata med din läkare. Plötsligt kommer min positiva erfarenhet inte att passa dig.

sumamed

Beskrivning av beredningen

Beskrivning av läkemedlet Sumamed

Sumamed (azitromycin) - Ett modernt bredspektrum antibiotikum, den första representanten för en ny klass av makrolidantibiotika - azalider.

Sumamed i den nya förpackningen är en harmonisk kombination av kvalitet, testad av erfarenhet och flera nivåer av skydd, och den exceptionella bekvämligheten att ta drogen både vuxna och barn. Detta läkemedel har fått många positiva recensioner från många moderna specialister och kan med rätta betraktas som ett effektivt antibiotikum.

Sumamed uppvisar antimikrobiell aktivitet i de allra flesta av patogener i andningsvägsinfektioner och otolaryngologi som typiska (pneumokocker, och zelenyaschy hemolytiska streptokocker, Staphylococcus, Haemophilus influenzae och andra.) Och atypiska (Mycoplasma, Chlamydia, Legionella). Detta möjliggör användning Sumamed vid behandling av respiratoriska infektioner (såsom angina, sinusit, faryngit, etc.) och sjukdomar i övre luftvägarna (såsom otitis media, etc.).

fördelar

Sumamed efter oral administrering absorberas snabbt från mag-tarmkanalen och tränger snabbt in från plasma till vävnader och ackumuleras selektivt i smittade vävnader. Efter inmatning av vävnaden transporteras Sumamed med makrofager, fagocyter och polymorfonukleära leukocyter till det inflammatoriska fokuset, där det frigörs i närvaro av bakterier. Samtidigt tillåter den unika mekanismen för Sumamed-transport att skapa sina höga koncentrationer i infektionsfokus, och i friska vävnader och blodplasmakoncentrationer är mycket lägre.

Sumamed har också immunmodulerande egenskaper på grund av en ökning av funktionsaktiviteten hos fagocyter och alveolära makrofager som skyddar kroppen från typiska och atypiska patogena bakterier.

Läkemedlet har en hög säkerhetsprofil, låg allergisk potential, påverkar inte den normala intestinala mikrofloran och har också låg potential för läkemedelsinteraktion, det vill säga att andra läkemedel inte kan tas med den. Precis som efter appliceringen av "Tsikloferon", efter användning av läkemedlet Sumamed, behöver man inte använda medel från tarmdysbakterierna.

Sumamed Treatment Course

Unika egenskaper hos Sumamed tillåter att använda drogen en gång om dagen för att använda en behandlingssätt som bara varar 3-5 dagar. Detta beror på att han fortsätter att "arbeta" 5-7 dagar efter den sista mottagningen, tk. under denna tid behålls i fokus av inflammation i terapeutiska koncentrationer. Det är mycket praktiskt för alla åldersgrupper: för äldre, som kan glömma att ta medicin, för arbetare som inte har tillräckligt med tid och speciellt för barn som inte gillar att dricka mediciner.

Bekvämlighet med frisättningsformer

Sumamed för barn produceras i form av ett pulver för framställning av en suspension för oral administrering: i doser av 100 mg aktiv ingrediens per 5 ml och 200 mg / 5 ml. Båda formerna produceras nu inte i glas, men i plastflaskor. Plastflaskor slår inte, är säkra för barn, är lätta och bekväma. För att bereda suspensionen ska innehållet i injektionsflaskan enkelt spädas med vatten: 11 ml per 100 mg aktiv ingrediens och 8 ml per 200 mg. Till varje flaska för bekvämlighet sitter en speciell sprutdispenser. Den beredda Sumamed suspensionen kan lagras i 5 dagar.

De olika medicinska formerna av Sumamed gör det möjligt att välja den mest anpassade varianten för varje åldersgrupp.

Barnens former

Suspension i en dos på 100 mg / 5 ml är lämplig för spädbarn, från och med sex månader, och en dos på 200 mg / 5 ml ordineras för barn från ett år till 12 år. Sedan tre år i stället för suspension kan barnet ta särskilda tabletter med Sumamed för 125 mg. Närvaro av "barns" formulär är lämpligt för barn som måste ta en minsta mängd läkemedel och för föräldrar som enkelt och enkelt kan mäta rätt mängd medicin utan rädsla för överdosering.

"Vuxna" former av frisättning

Det finns också speciella former av läkemedlet Sumamed och för vuxna patienter: för dem finns kapslar om 250 mg och 500 mg tabletter. Du kan ge dem till barn över 12 år, om deras vikt är över 45 kg. Mer information finns i anvisningarna för denna produkt.

Ny förpackning

"Möt på omslaget" - hur ofta hör vi detta uttryck i förhållande till människorna runtom oss. Men har du någonsin trott att den här folkens visdom helt och hållet gäller de läkemedel som vi väljer och accepterar? Som regel för att underlätta att ta drogen, vi minns i ovanliga situationer: akutmedicin måste ta på vägen eller på jobbet, att övertala barn att dricka medicinen, välj en praktisk förpackning för resor och många andra omständigheter. Det är därför modern och uppmärksam på behoven hos konsumenter läkemedelsföretag är bekymrade inte bara om att förbättra sammansättning och egenskaper av sina mediciner, men också om deras antagning bekväm i alla situationer.

Tillverkaren av det välkända antibiotikum Sumamed stod inte bortsett från de innovativa förändringarna i produktets yttre utseende. Här är ett antal förändringar och ytterligare fördelar som infördes av företaget för bekvämligheten av konsumenterna:

 • Istället för en glasflaska släpps ett antibiotikum av ett nytt prov i en miljövänlig och obrännbar plastflaska. Du kan vara säker på att han inte kommer att bryta, oavsiktligt faller till golvet och kommer att förbli oskadad i första hjälpenpaketet, kommer att vara säkert för barn.

Sumamed dosering

Förbered medicinsk suspension barn är ganska enkel: varje paket är utrustad med spruta speciell mätning för utspädning och bestämning av den exakta doseringen av läkemedlet, beroende på ålder och vikt hos barnets kropp, liksom de senaste nyheterna som att ta medicinen hands.

För att bereda en suspension av 100 mg / 5 ml, ska injektionsflaskans innehåll spädas med vatten (nu 11 ml i stället för 12 ml, som tidigare) och för suspension av 200 mg / 5 ml - 8 ml. Därefter ska du kraftigt skaka innehållet i injektionsflaskan tills den är helt upplöst och mät sedan önskad mängd suspension med en spruta eller sked i satsen. Suspension i en dos på 100 mg / 5 ml är lämpligare att använda för spädbarn, från och med 6 månader, och en dos på 200 mg / 5 ml ordineras för barn från 1 år till 12 år. Det är värt att uppmärksamma det faktum att sprutan inte är standard, men väldigt bekväm - avdelningarna är stora och är markerade på kolven.

Tillverkarna tog hand om smakerna hos sina små kunder. Sumamed ändrade sin doft från äpple, jordgubbe och mynta till en välsmakande körsbär-banan. Krångel med rätt barns behandling för föräldrar kommer att vara en storleksordning mindre! Tja, den viktigaste fördelen med drogen i form av barns suspensioner är att det bara tar 3 dagar, 1 gång per dag.

Video om hur man lagar mat Sumamed:

På den unika egenskapen av läkemedlet talar och flera skyddsnivåer, krypterade i förpackningen. Det finns blindskrift för blinda, en speciell dekal från tillverkaren, latenta bilder av flera logotyper, produktion av en serie på lådan och blisterförpackningen, som deklareras i varje apotek när de tillhandahåller läkemedel.