Huvud
Strömförsörjning

sumamed

Antibiotikum Sumamed tillhör gruppen makrolider.

Sumameds farmakologiska verkan

Sumamed har en bakteriostatisk effekt, och i höga koncentrationer (4-8 gånger högre än den minsta hämmande koncentrationen) är också bakteriedödande. Dess huvudsakliga aktiva beståndsdel är azitromycin. På grundval av detta finns sådana analoger av Sumamed som Azitroks, Zitrolid, Zimaks, Hemomycin och andra.

Läkemedlets verkningsmekanism är att det stör biosyntesen av proteinet i den mikrobiella cellen genom att binda till dess ribosomer. I bakterierna störs metabolism och tillväxt, reproduktion blockeras, vilket leder till dödsfall.

Enligt instruktionerna har Sumamed ett brett spektrum av antimikrobiell aktivitet. Den är kapabel skadlig effekt på många typer av bakterier - gram (olika arter av streptokocker och stafylokocker), gram (Haemophilus influenzae, det medel som förorsakar kikhosta, gonokocker, meningokocker, Gardnerella, Moraxella, Helicobacter), anaerober (Clostridium och peptokokki peptostreptokokki).

Den stora fördelen jämfört med andra antibiotika Sumamed egendom som makrolid penetrera cellmembran och effektivt verka på intracellulära mikroorganismer (så kallade atypiska bakterier), t ex klamydia, mykoplasma, ureaplasma, legionella.

Det är känt om den anti-inflammatoriska effekten av Sumameds antibiotikum, inte direkt relaterad till antibakteriell aktivitet. Denna effekt beror på antioxidantkapaciteten - effekten på cyklooxygenas och bildandet av syror av superoxidjoner. En av de anti-inflammatoriska effekter är att minska bildandet av slem i bronkerna på grund av undertryckande av tumörnekrosfaktor, är denna egenskap särskilt värdefullt vid behandling av luftvägsinfektioner hos patienter med cystisk fibros. Användningen av Sumamed i komplex terapi i detta kontingent av patienter förbättrar luftvägarnas patency. Detta är möjligt på grund av brott av bildandet av alginat, som hyste kolonier av Pseudomonas aeruginosa (det är nästan alltid närvarande på slemhinnorna vid cystisk fibros) från verkan av antibiotika.

Analoger av Sumamed, som han själv, har speciella immunmodulerande egenskaper genom att påverka vita blodkroppar - leukocyter. Sumamed stimulerar immunitet för att bekämpa infektion och inflammation, och dessutom, när den smittsamma processen stannar, slutar en onödig immunattack. Liksom andra Sumamed-analoger har han en post-antibiotisk effekt. Dess betydelse är att efter minimal kontakt med läkemedlet i de mikrobiella ribosomen uppstår irreversibla förändringar, vilket resulterar i vilken proteinsyntes av bakterier blockeras och de dör. Tack vare detta är Sumameds antibakteriella effekt förlängd och intensifierad. Detta kan ses mest tydligt i förhållande till den hemofila stången och grupp A streptokocker.

Summan på recensioner är mindre än andra antibiotika, det påverkar den normala tarmfloran när den tas in. Det orsakar sällan dysbakterier. Diarré, som händer mot bakgrunden av mottagningen, beror på ökade intestinala sammandragningar och acceleration av innehållet (den så kallade motiliumliknande effekten).

Vid applicering Sumamed inuti, absorberas den väl och distribueras till kroppens vävnader, nå i dem höga koncentrationer och är långsamt härledda från dem. Tack vare detta är det möjligt att ta emot Sumamed efter instruktionerna en gång om dagen och en kort kurs - endast 3 dagar. I infektionens fokus är koncentrationen av läkemedlet en tredjedel större än i friska vävnader, eftersom leukocyter är kapabla att aktivt överföra det till lesionsfokuset. I levern metaboliseras läkemedlet och utsöndras med gall in i tarmens lumen och ganska - med urin.

Typ av problem

Sumamed frigörs i form av kapslar av 250 mg; tabletter belagda med en kappa, 125 mg och 500 mg; pulver för suspension inåt 100mg / 5 ml i en ampull och 20 ml Sumamed forte som ett pulver för suspension 200 mg / 5 ml i injektionsflaskor med 20 ml och 30 ml. Det är också möjligt att använda Sumamed i injicerbar form för intravenösa infusioner, det släpps som ett pulver i 500 mg injektionsflaskor.

Indikationer för användning av Sumamed

Antibiotikum Sumamed används vid behandling av infektioner orsakade av känsliga mikroorganismer. Listan över sådana sjukdomar är infektioner i ENT (sinuit, tonsillit, faryngit), andningssystemet (bronkit, pneumoni), urinvägar (uretrit, cervicit), hud och mjuka vävnader i lederna, i det inledande skedet borreliosis. Sumamed fick bra recensioner i pediatrisk praxis.

Kontra

Läkemedlet rekommenderas inte för användning vid intolerans mot det och andra makrolider, med svåra njur- och leversjukdomar, vid användning av ergotpreparat under amning. Det finns inga kommentarer om Sumamed under graviditeten, i det här fallet bör nyttan vara större än den uppskattade risken för fostret.

Instruktioner för Sumamed applikation

Former av läkemedlet för förtäring ta 1 gång per dag i 1 timme före måltid eller 2 timmar efter det, tvättas med vatten. Särskilt för barn från 6 månader Sumamed antibiotikum produceras i pulverform för beredning av suspensionen vid en dosering av 100 mg / 5 ml och 200 mg / 5 ml, och med 3 år - tabletter av 125 mg. Dosen beräknas på barnets vikt - 10 mg / kg / dag, behandlingsperioden varar 3 dagar. Med kronisk migrerande erytem är behandlingsregimen något annorlunda - 1 dag med en hastighet av 20 mg / kg / dag, från 2 till 5 dagar - 10 mg / kg / dag. För att bereda suspensionen tillsätts 11 ml vatten till flaskan. På grund av det faktum att vid förlängning av suspensionen från flaskan är dess förluster möjliga, erhålls den faktiska volymen (25 ml) något mer än den nominella (20 ml). Sumameds färdiga suspension sätts i kylskåpet i högst 5 dagar, skaka före användning.

Vuxna och barn över 12 år är bekvämare att ta kapslar med 250 mg och 500 mg tabletter. De sväljs utan att tugga. Den genomsnittliga dosen är 500 mg en gång om dagen, kursen är 3 dagar. Med Borreliosis, 1 dag 1g, från 2 till 5 dagar, 500 mg en gång om dagen. Med okomplicerad uretrit eller cervicit av chlamydialt ursprung tar 1 g Sumameda en gång.

Biverkningar

Enligt recensioner tolereras Sumamed väl under behandlingen. Ibland kan vara på bakgrunds terapi sådana oönskade fenomen såsom allergisk dermatit, huvudvärk, yrsel, illamående, buksmärtor och diarré, ledvärk, förändringar i tester allmänna och biokemiska blod, allmän svaghet, svampinfektioner i munnen och könsorganen.

Vilken grupp av antibiotika tillhör Sumamed?

Sumamed tillhör en grupp antibiotika som har bakteriostatiska och baktericidala effekter. Läkemedlet effektiva mot de flesta gram (+/-) och anaeroba bakterier, klamydia, ureaplasma, mykoplasma, samt borrelios och syfilis. Påverka inte läkemedlet för bakterier som har resistens mot erytromycin. Utnämningen av makrolid vid infektioner och inflammationer vid akut och kronisk kurs visas.

Kortfattat om drogen

Macrolid Sumamed är 2 grupper: ketolider och azalider. Representanten för den senare är baserad på azitromycin, som är den huvudsakliga aktiva komponenten i läkemedlet. Antibiotikum Sumamed tillhör ett antal medel för ett brett spektrum av åtgärder.

Former för frisättning och dosering:

 • Tabletter: filmbelagd (125, 500 mg);
 • Tabletter: dispergerbara (125, 250, 500, 1000 mg);
 • Kapslar: hård med gelatin (250 mg);
 • Pulver: för att göra en suspension (100 mg per 5 ml);
 • Lyofilizat för infusionsterapi.

När det är möjligt visas begränsningar

Sumamed är ett nytt generations antibiotikum. Dess effektivitet bevisas i inflammatoriska processer som orsakas av mikroflora. Bakteriostatisk effekt kommer endast att tillhandahållas när orsaksmedlet är känsligt för den aktiva komponenten som detekteras i gruppen av azalider.

Vittnesbörd om Sumamed terapi:

 • Infektioner i andningsorganen: övre och nedre delarna (tonsillit, lunginflammation);
 • Lesion av ENT-organ: otitis media;
 • Lyme sjukdom: under den initiala perioden;
 • Hudinfektioner: impetigo, akne, erysipelas;
 • Patologi i genito-urinvägarna i bakgrunden av klamydia: cervicit, uretrit.

Det är omöjligt att utse vid en organisk och funktionell patologi av en lever och njurar. Samtidig användning med dihydroergotamin och ergotamin är förbjuden. När läkemedlet orsakar överkänslighet eller intolerans mot fruktos är det inte tillåtet att behandla vidare eftersom det är möjligt att provocera utvecklingen av allergiska reaktioner. Om den schemalagda terapi sumamed i suspension och samtidigt diagnostiserade fel på enzymer som är involverade i nedbrytningen av kolhydrater (isomaltas, sackaros), tilldela Sumamed välter.

Mottagningsfunktioner

Sumamed är ett starkt antibiotikum och rekommenderas därför endast för behandling i vissa former av frisättning och doser som motsvarar åldersgruppen. Instruktion av tillträde från en specialist i varje fall bör ta hänsyn till följande egenskaper: typ av patogen, svårighetsgraden av sjukdomsförloppet och den samtidiga symptomatologin. Ta in 1 timme före eller 2 efter att ha ätit, pressat med vatten. Varaktighet från 5 till 7-10 dagar med ett enda intag per dag. Om patienten saknat det, ska dosen om möjligt fyllas inom en snar framtid, med ytterligare normalisering för en dag.

Ibland Sumamed kan orsaka biverkningar, mer dyspeptisk och asthenisk natur. I detta fall väljer läkaren en analog som har liknande terapeutiska egenskaper och färre negativa reaktioner. När Sumamed är intolerant kan terapi överföras till penicillinserien (Oxacillin, Amoxicillin).

Kombinera flera antibiotika av olika grupper med inflammatoriska infektionsskador rekommenderas inte. Orimlig farmakoterapi kan framkalla utvecklingen av dysbios. Med tiden leder detta till anpassning av opportunistisk mikroflora till läkemedel. Om en gångs användning av droger från närliggande grupper krävs, kan utnämningarna endast utföras med tillstånd från den behandlande läkaren.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Sumamed eller Amoxiclav - vad är bättre och vad är skillnaden?

Normalt föreskrivs för olika bakterieinfektioner antibiotika som tilldelas en viss grupp. Effektiva och allmänt använda läkemedel är Amoxiclav och Sumamed.

Dessa antibiotika är tillgängliga i olika former och har en effektiv effekt mot gram-negativa och gram-positiva patogener. Många patienter är oroade över frågan: vilket antibakteriellt medel från data är mer säkert och effektivt?

Sumamed: detaljer om beredningen

Azithrimycin är Sumameds grundläggande komponent

Sumamed är ett läkemedel som används i en grupp av makrolidantibiotika. Är azalid, som har en långvarig åtgärd. Det förhindrar tillväxt och reproduktion av patogena bakterier som utvecklas i det inflammatoriska fokuset.

Sumamed är känslig för gram-positiva och gram-negativa mikroorganismer. Särskilt effektiv påverkar stafylokocker och streptokocker, mykoplasma, ureaplasma.

Antibiotikum är tillgängligt i följande farmaceutiska former:

 • Tabletter av 125, 250 och 500 milligram. Tabletterna är täckta med ett blått membran i form av en film. På båda sidor är de konvexa, de har gravyr.
 • Pulver för beredning av sirap till 100 milligram per 5 milliliter. Kan ha en ljusgul eller vit nyans med en jordgubbslukt. När pulvret löses upp bildas en homogen vätska med en ljus, något gulaktig nyans.
 • Pulvret för forte-suspensionen är 200 milligram per 5 milliliter. Karakteriserad av samma egenskaper som ovanstående pulver av 100 mg. Kan ha en annan lukt.
 • Kapslar av 250 milligram. De är gelatinösa, har ett blått lock och ett blått hölje. I kapslar finns en pulverformig substans av ljusgul eller vit färg.

Tabletterna innehåller aktiv substans azitromycin. Hjälpämnena som ingår i kompositionen är:

 • hypromellos
 • majsstärkelse
 • Kalciumvätefosfat
 • Pregelatiniserad stärkelse
 • Magnesiumstearat
 • polysorbat
 • Natriumlaurylsulfat
 • Titandioxid
 • talk
 • färgämne

Mer information om antibakteriella läkemedel finns i videon:

I pulveret för sirap - 200 mg av den aktiva ingrediensen - azitromycin. Det finns sådana hjälpämnen i det:

 • Vattenfritt trinatriumfosfat
 • sackaros
 • Xantangummi
 • Kolloidal kiseldioxid
 • Titandioxid
 • giproloza
 • hydroxipropyl
 • Smak av banan, körsbär och vanilj

Ytterligare ämnen i preparatet i form av kapslar är:

 • Magnesiumstearat
 • Cellulosa i mikrokristaller
 • Natriumlaurylsulfat
 • Titandioxid
 • indigokarmin
 • gelatin

Således beror kompositionen på läkemedlets form. De aktiva komponenterna är desamma, endast vid vissa doser. När det gäller hjälpämnena för varje form av Sumamed är de olika.

När ett antibiotikum förskrivs, kontraindikationer

Sumamed tillhör den sista generationen läkemedel

Tilldel Sumamed med följande patologiska tillstånd i andningsorganen och otolaryngologiska sjukdomar:

Det används ofta för behandling av inflammatoriska infektionssjukdomar i mjukvävnad och hud, som inkluderar:

Dessutom används läkemedlet för sjukdomar i det genitourära systemet, nämligen för behandling av cervicit, uretrit av olika genes, migrerande erytem. Tilldela med Lyme sjukdom.

Antibiotika behandlas med sexuellt överförda patologier, vars orsakssamband är klamydia.

Det finns emellertid vissa begränsningar vad gäller användningen av Sumamed. Antibiotikum är kontraindicerat vid överkänslighet mot läkemedelssubstanser.

Med försiktighet bör användas medicin för leverfel och njursjukdomar. Också under medicinsk övervakning, använd detta läkemedel med en tendens till allergiska reaktioner.

Amoxiclav: komposition, egenskaper, doseringsform

Amoxiclav - ett antibakteriellt kombinationsläkemedel

Amoxiclav - ett läkemedel som tillhör gruppen penicilliner av brett omfång. Detta läkemedel är en hämmare av beta-laktamaser av patogena bakterier.

Verkar effektivt mot streptokocker, stafylokocker, enterokocker och anaeroba infektionsmedel och aeroba mikroorganismer.

Detta antibiotikum produceras i flera former:

 • Tabletter av 250 och 500 milligram. De är täckta med ett membran i form av en film.
 • Dispersible tabletter heter Amoxiclav Quiktab. De frisätts i doser av 875 eller 500 mg amoxicillin per 125 mg clavulansyra.
 • Pulver för suspension, avsedd för intern användning.

Sammansättningen av läkemedlet beror på antibiotikumets doseringsform. De aktiva beståndsdelarna i läkemedlet är:

 • amoxicillin
 • Klavulansyra

Hjälpämnena till tabletter innefattar kroskarmellosnatrium och cellulosa i mikrokristaller.

Amoxiclavpulver, från vilket suspensionen är gjord för oral användning, innehåller natriumbenzoat, mannitol, natriumcitrat, mikrokristallin cellulosa.

Sammansättningen av tabletterna dispergeras inaktiva ingredienser: aspartam, talk, ricinolja, järnoxidgult, silicified cellulosamikrokristaller, vattenfri kolloidal kiseldioxid, smakämnen.

Indikationer och kontraindikationer för användning

Antibiotikum ordinerar för andningssjukdomar

Amoxiclav används ofta i otolaryngologisk, terapeutisk, gynekologisk, ortopedisk behandling och vid maxillofacial kirurgi.

Indikationer för utnämningen är följande sjukdomar:

 • lunginflammation
 • Bronkit i kronisk form
 • bronkopneumoni
 • sinuit
 • Hyofaryngeal abscess
 • Genomsnittlig otitis media
 • Kronisk tonsillit
 • parodontit
 • chancroid
 • cystit
 • kolecystit
 • pyelonefrit
 • Bröstabsorption
 • gonorrhea
 • osteomyelit

Det används ofta vid terapi av bakteriella infektioner i det genitourära systemet, såväl som i patologier av mjukvävnader och hud av bakteriellt ursprung. Amoxiclav används för att förhindra purulenta processer och sepsis efter kirurgiska ingrepp på hjärtan, njurarna, buken och bäckenorganen.

Kontraindikationer för användningen av olika former av läkemedlet innefattar:

 1. Kolestatisk gulsot.
 2. Hepatit av bakteriell genesis.
 3. Lymfocytisk leukemi.
 4. Öka kroppens känslighet mot antibiotikumets komponenter.
 5. Den första trimestern av graviditeten.

Med försiktighet och under medicinsk övervakning är läkemedlet ordinerat för barnets bär och amning. Vanligtvis används det om fördelarna för kvinnans organism överstiger risken för negativ påverkan på barnet.

Det är tillrådligt att ta Amoxiclav i närvaro av en historia av predisponering mot allergiska fenomen. Vidare är det viktigt att man regelbundet övervakar leverprover när man använder ett antibiotikum.

Sumamed eller Amoxiclav: Vad är skillnaden och vad är bättre?

Varje läkemedel har sin egen sammansättning och dess egenskaper

Innan du upptäcker vilket läkemedel från dessa antibiotika anses vara det bästa, är det viktigt att komma ihåg att dessa medel väljs av en kvalificerad specialist, med hänsyn till patientens individuella egenskaper. Därför kan i båda fallen någon av dessa två läkemedel vara mer effektiva.

Ibland, för att förhindra missbruk kan läkaren byta ut pengar. Vid sjukdom utsetts vid första medicin, appliceras senare vid infektioner följande antibiotikum.

Skillnaderna mellan dessa läkemedel är attityden gentemot olika grupper. Sumamed är ett makrolidantibiotikum, Amoxiclav tillhör penicillinserien. Beroende på detta är de viktigaste aktiva komponenterna i dessa läkemedel olika ämnen. Båda produkterna är tillgängliga i tablettform, i form av kapslar och suspensioner. Amoxiclav finns även i form av dispergerbara tabletter, som snabbt löser upp.

Sumameds fördel är hur länge användningen är - bara tre dagar.

Därför kommer den terapeutiska effekten snabbare när du tar detta antibiotikum. Emellertid är detta läkemedel mycket sämre än Amoxiclavu-listan över kontraindikationer. Sumamed har mer begränsningar att använda än Amoxiclav. Dessutom innehåller listan över indikationer för användningen av den senare sjukdomar som inte behandlas av Sumamed. Därför är det omöjligt att entydigt bestämma vilket läkemedel som är bättre. Eftersom varje antibiotikum har vissa fördelar och nackdelar.

Hittade ett fel Välj det och tryck på Ctrl + Enter, att informera oss.

Sumamed vilken grupp av antibiotika

Sumamed analoger - Indikationer och kontraindikationer Antibiotikum

Bland de olika antibiotika som används för att bekämpa smittsamma lesioner föredrar läkare i ökad utsträckning läkemedlet Sumamed. Och det ordineras inte bara för vuxna, men också för de flesta barn med olika sjukdomar, från inflammation i luftvägarna, till infektioner i det genitourinära systemet. Detta förklaras inte bara av antibiotikares höga effekt, men också av dess låga toxicitet, på grund av vilken det inte har någon skadlig effekt på kroppen. I detta avseende är det intressant att känna till det antibakteriella ämnets sammansättning och för att få reda på om det finns lika säkra analoger av Sumamed.

Preparatets struktur

Sumamed är ett antibiotikum av den senaste generationen, vilken medicin tillhör en grupp makrolider. Det utmärks av en mängd olika former av produktion, bland annat man kan skilja:

 • tabletter (125 och 500 mg);
 • kapslar (250 mg);
 • suspension (1 g).

Den aktiva substansen i detta läkemedel är azitromycinkomponenten. När det gäller adjuvanser antibiotikum i tabletter är närvarande hypromellos, mani stearat och stärkelsekapslar - titandioxid eller magnesiumlaurylsulfat, och pulver - kiseldioxid, xantangummi, och körsbär smak.

Farmakologisk aktivitet

Eftersom Sumamed tillhör makrolider, har den en kraftfull bakteriostatisk effekt. Dess effekt uppnås genom undertryckande av proteinsyntesen i celler av patogena mikrober. Detta läkemedel är effektiva i att döda Mycobacterium, Clostridium, pneumokocker och gonokocker, stafylokocker och streptokocker. Det är aktivt mot klamydia och mykoplasma, Haemophilus influenzae eller Pseudomonas aeruginosa, treponem, Campylobacter och Helicobacter pylori.

Ett särdrag hos läkemedlet Sumamed är dess unika immunmodulerande effekt. Genom att agera på leukocyter utövar den aktiva substansen i läkemedlet en stimulerande effekt på immunitet, vilket medför att den bekämpar infektionsmedel och inflammatorisk process.

Indikationer för användning

På grund av antibakteriell agens hög aktivitet är det inte förvånande att han klarar av infektioner hos olika organ. Sumamed behandlar följande patologier:

 • infektion i andningssystemet (lunginflammation samt angina eller bronkit)
 • sjukdomar i det urogenitala systemet (eller Chlamydia uretrit, cystit eller prostatit, pyelonefrit och endometrit, bakteriell vaginos och gonorré);
 • hudsjukdomar (akne, furunkulos, liksom erysipelas och impetigo);
 • ett magsår (Helicobacter pylori provocerade).

Detta antibiotikum användes allmänt vid pediatrisk praxis.

Droganaloger

Med tanke på att Sumamed har ett brett spektrum av åtgärder och samtidigt har låg toxicitet är många intresserade av analoger av detta antibiotikum. Låt oss säga att, baserat på verksamt ämne som framställs azitromycin och andra droger i denna grupp, nämligen azitromycin och Azitroks, Sumazid, Zimaks, Zitrolid och Ekomed Hemomitsin.

Hur man tar Sumamed

För barn från 6 månader frisätts antibiotikumet i form av en suspension med en dos av 100 mg / 5 ml. Ta det 1 p / dag, beräkna dosen enligt formeln 10 mg / kg / dag. Barn från 3 år kan ges Sumamed i tabletter på 125 mg per dag. Ungdomar äldre än 12 år, liksom vuxna, ska ta 250 mg kapslar eller tabletter 500 mg 1 p / dag. Vid vilken som helst dos är behandlingen med detta antibiotikum 3 dagar.

kontraindikationer av läkemedlet

Det är glädjande att rapportera att Sumamed i jämförelse med andra antibiotika praktiskt taget inte har kontraindikationer. Utsätt inte det endast om makrolider är intoleranta, och även under graviditet och amning.

Biverkningar

Efter att ha studerat Sumameds sammansättning och analoger är det inte överflödigt att säga om biverkningarna av denna lösning. God tolerans är en annan särskiljande egenskap hos detta antibiotikum. Många recensioner tyder på att läkemedlet i sällsynta fall kan åtföljas av yrsel, huvudvärk, diarré, ledsmärta och milda allergiska reaktioner. Hälsa åt dig och dina barn!

Sumamed - instruktion, ansökan, feedback

Sumamed är ett antibiotikum från makrolidgruppen. Innehåll: Den aktiva substansen verkningsmekanism historia syntes teknik utgör frigör Indikationer Doser Farmakodynamik Biverkningar interaktioner med andra läkemedel Graviditet och amning Storage

Aktiv substans

Sumamed är läkemedlets handelsnamn. Som en aktiv substans fungerar azitromycin (azitromycinum) i den. Kemisk formel: C38H72N2O12. Namn: 9-Deoxo-9a-aza-9a-metyl-9a-homoerytromycin A (och som dihydrat). Det är ett vitt kristallint pulver, lösligt i fetter, och är stabilt i ett surt medium.

Verkningsmekanism

Beroende på molekylens kemiska struktur är antibiotika-makrolider uppdelade i ketolider och azalider. Den första och hittills den enda representanten för azalider är azitromycin.

Följande typer av åtgärder av antimikrobiella medel skiljer sig från patogena patogener:

 • Baktericida - läkemedlet förstör bakterieceller;
 • Bakteriostatisk - läkemedlet förstör inte bakterieceller, men förhindrar deras tillväxt och reproduktion.
 • Blandad - en kombination av de två tidigare arterna.

Liksom andra makrolider utövar azitromycin en bakteriostatisk effekt på den patogena mikrofloran. Denna åtgärd uttrycks i undertryckandet av proteinsyntesen i en bakteriecell. Biosyntes av protein är en komplex flerstegs intracellulär process. Detta förfarande innefattar många komponenter: nukleinsyror (DNA, RNA), aminosyror, kvävebaser, olika enzymatiska substans belägen i kärnan och ribosomer. Samspelet mellan dessa komponenter under proteinbiosyntes inbegriper att läsa den existerande genetiska informationen från DNA med användning av matris eller informations-RNA. Därefter sker syntes eller translation av proteinet på ribosomer med deltagande av ribosomalt RNA. Ett av stadierna i konstruktionen av en komplex proteinkedja är interaktionen eller translokationen av ribosomer och informations-RNA. Denna process tillhandahålls av enzymet peptidtranslokas.

Varje ribosom i bakterieceller består av två ojämna delar eller subenheter - större och mindre respektive betecknade som 50S och 30S. Azitromycin deprimerar translokas och reversibelt binder till 50S. Detta gör det svårt att translokera. Konstruktionen av en molekylär proteinkedja med en given sekvens av aminosyror upphör. Inhiberingen av proteinsyntes åtföljs av en avtagande tillväxt av bakteriecellen. På patogena patogener Azitromycin har en dosberoende effekt och vid höga koncentrationer verkar baktericid, d.v.s. orsakar död av mikrobiella celler.

Som en representant för makrolider kombinerar azitromycin nästan alla egenskaper hos denna grupp:

 • Vid höga koncentrationer ackumuleras det i vävnaderna. Vävnadskoncentrationen är en storleksordning högre än plasmakoncentrationen. I detta fall penetrerar azitromycin cellerna i människokroppen.
 • Tillsammans med bakteriostatisk / bakteriedödande har antiinflammatorisk och immunostimulerande effekt.
 • Kan penetrera in i interiöret av neutrofiler och makrofager. Tack vare detta, med blodflöde transporteras azitromycin direkt till det inflammatoriska infektiösa fokuset.
 • Det är ett bredspektrum antibiotikum. Många gram-positiva och gramnegativa bakterier är känsliga för den, liksom några protozos intracellulära parasiter
 • Dålig penetration av centrala nervsystemet via BBB (blod-hjärnbarriären)
 • Penetrerar genom placenta barriären
 • Toxiciteten hos azitromycin är låg. Till skillnad från många andra antibiotika påverkar det inte centralnervsystemet, njurarna och hematopoiesen. Allergiska reaktioner på detta läkemedel är sällsynta.

Bland mikroorganismer känsliga för azitromycin:

 • Staphylococci (alla sorter utom meticillinresistenta);
 • streptokocker;
 • Inflamstav;
 • borrelia;
 • Bordea-Gangu bakterier (orsakande kikhosta);
 • Wand Leffler (orsaksmedel av dysenteri);
 • Neisseria (patogener av gonorré och meningit);
 • Klamydia, mykoplasma, ureaplasmer, gardnereller, trichomonader;
 • Moraxella;
 • legionella;
 • listeria;
 • Blek spirochete;
 • Clostridia.

På grund av sitt breda aktivitetsområde är azitromycin effektivt i många infektionssjukdomar i andningssystemet, ENT-organ, hud, tarmar, urogenitalt system. Han är ordinerad för olika sexuellt överförbara infektioner, inklusive sexuellt överförbara infektioner. med syfilis, gonorré, trichomoniasis. Det finns data om känsligheten för Azithromycin Helicobacteria och vissa stammar av Kochs stavar. Därför kan azitromycin i vissa fall användas som ett reserveantibiotikum för tuberkulos och magsår. Vissa mikroorganismer, i synnerhet Escherichia coli, Salmonella, Shigella och Bacteroides är inte känsliga för azitromycin. I detta fall indikeras medfödd mikrobiell resistans.

Vissa patogena mikroorganismer, som ursprungligen är känsliga för azitromycin, utvecklar emellertid förvärvad resistans, vilken kännetecknas av en minskning av antibiotikans effektivitet. Förvärvat motstånd bildas av ett antal skäl. Med långvarig användning av antibiotikumet kan 50S-subenheten ändra sin struktur, vilket gör sin bindning till azitromycin svår. I andra fall förstörs azitromycin av bakteriella enzymer (metylaser, esteraser, fosfattransferaser). Det är också möjligt att direkt avlägsna azitromycin från bakteriecellen med hjälp av speciella proteiner. Övning visar att efter att azitromycin återkallas, återställs känsligheten för den efter en viss tid.

Skapelsens historia

Makrolidernas historia börjar 1952, när den första representanten för denna grupp, erytromycin, syntetiserades. Detta antibiotikum i flera decennier har framgångsrikt använts vid behandling av olika infektiösa patologiska processer. Därefter uppträdde moderna mer effektiva och långverkande makrolider. En av dessa droger är azitromycin. År 1980 syntetiserades det av anställda i läkemedelsbolaget Pliva i Kroatien.

År 1981 patenterades läkemedlet. Samtidigt patenterades det av forskare från det amerikanska läkemedelsföretaget Pfizer, en av de största i världen. För att dela försäljningsmarknaderna ingicks ett licensavtal mellan Pfizer och Pliva. Enligt detta avtal distribuerades Pfizers produkter i USA och västländerna. Europa. En kroatisk azitromycin som heter Sumamed registrerades i Östeuropa och över tiden - i CIS-länderna och i Ryssland. För närvarande produceras läkemedlet under olika namn av många ryska, östeuropeiska och indiska läkemedelsföretag.

Syntesteknik

Azitromycin är en semisyntetisk makrolid. Alla beredningar av denna grupp, beroende på antalet kolatomer i molekylen, är uppdelade i 14, 15 och 16-lediga. Förfader till denna grupp av antibiotika, erytromycin, är 14-ledig. Under komplexa biokemiska reaktioner ersätts metylgruppen i erytromycinmolekylen med en kväveatom. Resultatet är ett halvsyntetiskt 15-medlems derivat av erytromycin, azitromycin. Tillsammans med den basiska substansen framställningen av tabletter och kapslar Sumamed innefattar användning som hjälpkomponenter hypromellos, talk, kalciumvätefosfat, majsstärkelse, mikrokristallin cellulosa, magnesiumstearat, natriumlaurylsulfat, indigokarmin.

Blanketter för frisläppande

 • Tabletter 125 och 500 mg;
 • Kapslar 250 mg;
 • Injektionsflaskor med 20 ml pulver för beredning av en suspension (sirap) med en aktiv substanshalt av 100 mg / 5 ml;
 • Injektionsflaskor med 20 och 30 ml pulver för framställning av en suspension (sirap) forte med en aktiv substanshalt av 200 mg / 5 ml;
 • Pulver för injektion 500 mg i ampuller.

Tillsammans med den kroatiska Sumamed har vi ofta använt inhemska Azithromycin i tabletter och kapslar, som producerats av många ryska läkemedelsföretag.

Förutom dessa två droger finns det andra med aktiv substans Azitromycin:

 • Azitral kapslar. Shray, Indien.
 • Azitroxikapslar. Pharmstandard, Ryssland.
 • Azicid är en tablett. Zentiva, Tjeckien.
 • AzitRus - tabletter, kapslar, pulver för beredning av suspension. Kurgan Sintez, Ryssland.
 • Azimycin - tabletter. MicroLabs, Indien.
 • Ecomed - tabletter, kapslar. AVVA RUS, Ryssland.
 • Hemomycin - tabletter, kapslar. Hemofarm, Serbien.
 • Zi-Factor - tabletter, kapslar. Veropharm, Ryssland.
 • Zitrolid - kapslar. Valenta, Ryssland.
 • Sumazid - kapslar. Bryntsalov, Ryssland.
 • Sumamecin - kapslar. Obolenskoe, Ryssland.
 • Zitrocin är en tablett. Unik, Indien.
 • Sumamox kapslar. Oxford Labs, Indien.
 • Azivok - kapslar. Vakhard, Indien.
 • Zimaks är ett pulver för beredning av en suspension. Skrämma, Indien.

Den överflöd av droger-synonymer tyder på ett brett val. Detta val är ännu bättre att stoppa vid Sumamed som den mest högkvalitativa och beprövade medicinen. Dessutom kommer de flesta av de ovanstående drogerna, mestadels indiska och ryska, inte i form av ett pulver, vilket gör det svårt för barn att använda dem. Förutom azitromycin som används i klinisk praxis och andra makrolider sista generationer: linkomycin, spiramycin, Clarithromycin, Roxithromycin.

vittnesbörd

 • Infektionssjukdomar med nederlag av ENT-organ och övre luftvägar: Faryngit, rinit, sinusit, otit.
 • Akut och kronisk i akut stadium av bronkit, lunginflammation.
 • Infektiös dermatit. Acne, impetigo, erysipelas, inflammation.
 • Sjukdomar i mag och tolvfingertarm som orsakas av Helicobacter, inklusive magsår.
 • Urinvägsinflammation (uretrit, cystit). STD (gonorré, trichomoniasis, klamydia, ureaplasmos).
 • Migrerande erytem är den första etappen av borrelios eller Lyme-sjukdomen.

doseringar

Vuxna och barn över 12 år och väger över 45 kg tar tabletter och kapslar 250 och 500 mg. Barn som är äldre än 3 år tar 125 mg tabletter. Tabletter och kapslar tas oralt, är inte flytande och tvättas med vatten 1 timme före måltid eller 2 timmar efter. Läkemedlet tas en gång i en daglig dos.

Med infektioner i ENT-organen, luftvägarna, huden, vuxna tar 500 mg i 3 dagar vid en kursdos på 1500 mg. Hos barn äldre än 6 månader väljes en enstaka dos med en dos av 10 mg / kg kroppsvikt, kursdosen är 30 mg / kg kroppsvikt.

Med migrerande erytem tas läkemedlet inom 5 dagar. Den första dagen - 1 g, den efterföljande - 500 mg Kursdosen är 3 g. Barn på den första dagen tar 20 g / kg, i efterföljande - 1 mg / kg. Kursdosen är 60 m / kg.

För behandling av akne tas drogen först 500 mg dagligen i 3 dagar. Därefter växlar de på den 7: e dagen från behandlingens början till ett veckovis intag av 500 mg en gång i veckan i 9 veckor. Kursdosen är 6 g.

Användning av injektionspulver är indicerat för lunginflammation och svåra inflammatoriska processer i bäckenorganen. Framställning av lösningen från pulvret utförs i 2 steg. Först spädas pulvret i en flaska med 5 ml. lösning eller sterilt vatten för injektion. Samtidigt måste det säkerställas att pulvret är helt upplöst. Vidare utspädes den primära lösningen ytterligare i fiz. lösning i en hastighet av 1-2 mg / ml. Den slutliga lösningen bör inte innehålla sediment, flingor och grumlighet. Därefter droppar Sumamed intravenöst långsamt en gång om dagen i 2 dagar. Därefter byts 250-500 mg till intern mottagning. Den totala behandlingen är 7-10 dagar. Sumamed kan i alla fall inte administreras intramuskulärt eller intravenöst!

Barn från 6 månader till 3 år tar Sumamed i suspension. Doseringar liknar dem hos äldre barn. För att bereda suspensionen späds injektionsflaskan innehållande innehållet i 12 ml vatten. Den erforderliga suspensionen är 20 ml. Efter utspädning är det dock mer - korrigering görs för oundvikliga förluster under dosering och intag. Suspensionen har en vit eller ljusgul färg och lukten av en körsbär eller banan. I 0,5 ml suspensionen innehåller 10 mg av den aktiva substansen. Bestämning av vattenvolymen för utspädning och suspension för upptagning utförs med hjälp av den medföljande sprutan eller mätskedan. Före varje användning skakas innehållet i injektionsflaskan. Den godkända suspensionen rekommenderas att tvättas med vatten för att svälja mängden kvar i munhålan.

farmakodynamik

Läkemedlet absorberas väl och sprids snabbt i kroppen. Och i vävnader är koncentrationen 10-50 gånger högre än i blodplasma. Innehållet av azitromycin i det infektiösa fokuset är 24-34% högre än i opåverkade anatomiska zoner. Biotillgängligheten av läkemedlet är 37%, bindande till plasmaproteiner, beroende på koncentrationen i blodplasma - 7-50%. Maximal koncentration av azitromycin i blodplasma skapas 2-3 timmar efter intag. Terapeutisk koncentration kommer att kvarstå i 5-7 dagar efter seponering av azitromycin. I levern demetyleras läkemedlet delvis med bildandet av inaktiva metaboliter. Ungefär 50% av azitromycin utsöndras genom tarmarna i oförändrad form och 6% genom njurarna. Halveringstiden är lång - 35-50 timmar.

Biverkningar

 • Kardiovaskulärt system: minskat blodtryck, takykardi, hjärtklappningar och tidvatten i blodet mot ansiktet, arytmier, förändringar i EKG;
 • CNS: huvudvärk, yrsel, förvirring, konvulsioner, parestesi, sömnighet, sömnlöshet, ångest, aggressivitet;
 • GI: illamående, kräkningar, buksmärta, uppblåsthet, flatulens, diarré, förstoppning, gastrit, pankreatit, kolit, hepatit, kolestas, gulsot, leversvikt;
 • Andningsorgan: andfåddhet, lunginflammation, faryngit;
 • Muskuloskeletala systemet: Ryggsmärta, muskler, leder, osteoartrit;
 • Hud och slemhinnor: allergisk dermatit, urtikaria, erythema multiforme, toxisk epidermal nekrolys, torrhet och sår i den orala slemhinnan, oral candidiasis och könsorgan, foto, torr hud eller svettningar, angioödem;
 • Blod: anemi, trombocytopeni, leukopeni, neutropeni, eosinofili;
 • Sensoriska organ: synfel, reversibel hörselskada och dövhet, tinnitus, smakförändringar och olfaktoriska känslor;
 • Urinvägar: retention av urinering, smärta i njuren, nefrit, njursvikt;
 • Reproduktionssystem: metroragi, vaginit, testikelfel.

Interaktion med andra droger

 • Antacida - en tredjedel sänker maximal koncentration av Sumamed i blodplasma. Därför tas Sumamed 1 timme före eller 2 timmar efter att de tagit dessa läkemedel.
 • Digoxin - koncentrationen av detta läkemedel i blodplasma ökar. Risken för arytmier ökar.
 • Förberedelser baserade på ergotalkaloider - Förhöjning av den giftiga effekten av dessa alkaloider (ergotism).
 • Coumarins (indirekta antikoagulantia) - stärka deras verkan.
 • Lincosamides - hämmar effekten av azitromycin
 • Tetracykliner och kloramfenikol - öka effekten av azitromycin.

Graviditet och laktemi

Sumamed ordineras med stor försiktighet under graviditeten. Ibland är det föreskrivet för behandling av chlamydialinfektion hos gravida kvinnor. Om Sumamed används under amning bör amning avbrytas.

lagring

Läkemedlet lagras vid en temperatur av högst 250C. Hållbarhet för tabletter och kapslar är 3 år, pulver till suspension beredning är 2 år. Den beredda suspensionen är användbar i 5 dagar. Den beredda injektionslösningen lagras vid en temperatur av 250 ° C under 1 dag, vid en temperatur av 50 ° C - i 7 dagar. Läkemedlet släpps på recept.

Sumamed - instruktion, ansökan, recensioner Länk till huvudpublikationen

Sumamed: ett antibiotikum med intelligens

Sumamed är en effektiv behandling för många sjukdomar av infektiös och inflammatorisk natur. Men patogenerna för dessa infektioner vänjer sig snabbt till antibiotika, även om de först var känsliga för dem. Därför är självhantering så farlig.

Sumamed tillhör den antibiotiska gruppen av makrolider. Den allra första makroliden var erytromycin, ett naturligt antibiotikum härrörande från mikroorganismer. Denna grupp av antibiotika började växa snabbt på grund av skapandet av halvsyntetiska droger, vars egenskaper förändrades godtyckligt beroende på den kemiska sammansättningen. Några år senare, en undergrupp av azalider separerade från makroliderna. Dessa antibiotika skilde sig från makrolider, eftersom de absorberades bättre och snabbt skapade en hög koncentration av vävnader i vävnaderna, som hölls under lång tid, tillräckliga för att uppnå en terapeutisk effekt. Dessutom kan azaliderna administreras en gång (i vissa fall två gånger) per dag, vilket är mycket praktiskt för patienterna.

Sumamed har alla fördelar med azalider till fullo. Det absorberas snabbt i mag-tarmkanalen, går in i blodomloppet, tränger in i celler av vävnader och bakterier. I detta fall är det särskilt aktivt i cellerna som ansvarar för cellulär immunitet. Dessa celler, när en infektionsfokus uppträder i kroppen, riktas mot den för att absorbera och lösa infektionsmedlen hos infektionen. Sumamed, komma in i dem, omedelbart överförs direkt till fokusering av inflammation, där dess höga koncentration skapas.

Hög koncentration av läkemedlet i fokus av inflammation varar länge, i minst tre dagar. Detta gjorde det möjligt att utveckla ett specialprogram för att ta tabletter: tre på varandra följande dagar, en gång om dagen. Eftersom koncentrationen varar länge, är den i stort sett lika med en sju dagars inträdesprov, vilket rekommenderas för alla andra antibiotika.

Det är aktivt mot de flesta bakterier som orsakar infektioner i övre luftvägarna och övre luftvägar, hud och mjukdelar, ben och leder, liksom intracellulära patogener (Chlamydia, ureaplasma, mykoplasma), för att döda som är mycket problematisk.

Indikationer för användning

Enligt reglerna sumamed bör användas endast efter föregående inokulation av biologiskt material (olika typer av urladdning från härden av inflammation) på ett odlingsmedium till proxyverifiering patogen och dess känslighet för antibiotika. Men i praktiken, stängslet materialet bärs ofta ut och omedelbart utses sumamed, och sedan, om den detekterade patogenen okänslighet för antibiotikumet, sumamed ändra till ett annat antibakteriellt medel.

I ambulanspraxis ordineras läkemedlet ofta för bakteriekomplikationer som uppträder efter akuta respiratoriska virusinfektioner. Detta normalt eller inflammatoriska sjukdomar i övre luftvägarna (angina, exacerbation av kronisk tonsillit, purulent faryngit, sinuit, frontal sinuit, otit), eller inflammation i bronkerna och lungorna.

Dessutom är sumamed ofta föreskriven för inflammatoriska sjukdomar i huden och subkutan vävnad. I sådana fall sumamed eller direkt tilldelats behandling (t ex skrubbsår) eller för prevention av komplikationer efter kirurgi (t ex efter att ha öppnat abscess eller flegmone).

Känsligt för sumamed och patogen av magsår och duodenalsår (Helicobacter pylori), så denna sjukdom administreras ofta sumamed, men bara att strikt följa de preliminära bakteriologiska tester innehållet i magsäcken och tolvfingertarmen.

Kontraindikationer och biverkningar

Sumamed i de flesta fall tolereras mycket väl och med korrekt administrering ger inte biverkningar. Ändå finns det biverkningar ändå. Detta framför allt tecken på irritation av väggarna i mag-tarmkanalen, som inkluderar illamående, kräkningar, aptitlöshet, flatulens och buksmärta. I det här fallet är irritationen i allmänhet inte antibiotika, och kvasi-patogena tarmfloran, som "höjer sitt huvud" efter drogen förstör användbara mikroflora. I detta fall även bli aktiv svampar Candida, varigenom det kan vara kandidomikoz intestinala och andra slemhinnor (såsom könsorganen, mun).

Läkemedlet kan också orsaka övergående onormal leverfunktion, liksom förändringar i nervsystemet i form av huvudvärk, yrsel och dåsighet eller letargi kontrast, stimulering och sömnlöshet.

Sumamed är ett effektivt antibiotikum, men det kräver korrekt och korrekt applicering. Självmedicinering bör helt uteslutas, eftersom det kan leda till allvarliga komplikationer.

Sumamed tabletter och suspension för barn: bruksanvisningar

Antibiotikum Sumamed är azolid i gruppen av makrolider. Detta läkemedel är en väsentligen ny verkningsmekanism, som inte bara innehåller bakteriostatisk men också med ackumulering av bakteriedödande verkan.

Upptäckten i de avlägsna fyrtio år av antibiotika räddade livet för många miljoner människor. Under de senaste decennierna har forskare gjort betydande framsteg när det gäller att studera verkningsmekanismen och egenskaperna hos dessa läkemedel. Och dagens huvuduppgift för läkare är utvecklingen av läkemedel som kan stoppa invasionen och multipliceringen av patogener på lägsta möjliga tid, samtidigt som kroppsskadorna får minimal skada.

Det är trots allt inte en hemlighet för alla som tillsammans med patogena bakterier dör många användbara mikroorganismer som ett resultat av antibiotika, som utgör en normal mikroflora, vilket kan leda till dysbios och andra problem. Speciellt farligt är villkoret för små barn. Det är därför upptäckten för mer än 50 år sedan av en grupp makrolider har blivit en riktig gudstjänst för barn och inte bara. Denna grupp av antibiotika inte dödar bakterier, men helt enkelt inte tillåter dem att utveckla peptidtranslokazu - protein, utan vilken bakterierna inte kan föröka sig, så att immunsystemet att snabbt klara av fiender infiltrerat in i kroppen.

Verkningsmekanism och egenskaper hos antibiotikum Sumamed

Aktiv aktiv substans sumamed - azitromycindihydrat - är en semisyntetisk representant för makrolider, den mest populära gruppen antibiotika hittills. Huvudskillnaden mellan företrädare för denna grupp antibiotika är förmågan att stoppa utvecklingen och reproduktionen av virus, bakterier, anaerober och intracellulära parasiter. (Vi rekommenderar ett utmärkt botemedel mot parasiter - läkemedlet Intoxicum)

Penetrerar in i kroppen, binder makroliderna till subenheten hos den fientliga mikroorganismens ribosom och undertrycker syntesen av proteiner vid informationsöverföringssteget. Således tillåter makrolider inte bakterier att utveckla eller reproducera sig själva. Introduktionen till klinisk praxis av antibiotika i denna grupp möjliggjorde att läkare effektivt behandlade patienter med intolerans mot antibiotika i penicillinserien. Den enda allvarliga bristen på makrolider före upptäckten av azitromycindihydrat var deras instabilitet mot verkan av det sura mediet av magsaft.

Sumamed upptäckte en ny generation av makrolider - azolider. Med en unik formel, som innehåller metylerad kväve, uppnådde sumamed sådana egenskaper som:

 • syrabeständighet;
 • ökad aktivitet av antimikrobiell aktivitet;
 • möjligheten att penetrera genom cellmembranet.

Kliniska prövningar av läkemedlet visade att, som tränger in i kroppen parenteralt, Sumamed passera säkert i matstrupen och magsäcken, snabbt och utan förluster koncentrerade i vävnaderna, är kvar i blodet, och på kort tid, är dess maximala belopp uppsamlas i platserna för inflammation. Dessutom sönderdelas Sumamed sakta och elimineras från kroppen, vilket gör att du kan skapa den nödvändiga koncentrationen av drogen på rätt plats de närmaste tre dagarna.

Om du tar Sumamed bara tre dagar, en gång om dagen, får patienten därför en fullständig behandlingskurs, för vilken ett annat medel skulle behöva minst en vecka.

De unika egenskaper som Sumamed forte besitter gör det till ett bredspektrum antibiotikum. Till dess aktivitet är mottagliga för sådana patogener av infektionssjukdomar som:

 • stafylokocker;
 • streptokocker;
 • anaeroba mikroorganismer;
 • Helicobacter pylori;
 • stav;
 • listeria;
 • baciller;
 • klostridier;
 • intracellulära parasiter (klamydia, mykoplasmer).

En laboratorieundersökning visade att en enstaka dos Sumamed 500 mg efter 2 timmar ger en hög koncentration av aktiv substans i blodplasman. Och under de närmaste två timmar läkemedlet nästan helt ut till vävnader och dess koncentration i blodet är högst 7%. Snabb transport av aktiv substans till vävnaderna beror på förmågan hos azitromycin lätt tränga makrofager, fagocyter och överförs direkt till källan av den inflammatoriska processen.

Vidare, som frigörs genom bakteriens verkan, kommer azitromycin in i den drabbade vävnaden. Och i slutet av den fjärde timmen efter intag av läkemedelskoncentrationen i vävnadsceller i 10 gånger mängden Sumamed i blodet, och i stället för infektion är det 30% mer än i opåverkade vävnader.

Formulering och beredningens sammansättning

Ägaren av den officiella patent kroatiska firma «PLVA HRVATSKA d.o.o.» har tilldelat sig rätten till produktion och frisättning av läkemedel baserat på den aktiva substansen "azitromycin" farmakologisk namn som "Sumamed". Patentet mottogs år 1980. I Ryssland registrerades Sumamed officiellt 1988.

Läkemedlet framställs i sådana farmakologiska former som:

 1. Sumamed tabletter 125. Dessa är runda, bikonvexa tabletter av öm blå färg. På ena sidan stämplas stämpeln "PLIVA", och på andra sidan indikeras doseringen av den aktiva substansen, sumamed 125 mg.
 2. Sumamed tabletter 500. De har avlång form, samt tillverkarens beteckning och dosering på varje piller. Hjälpkomponenterna innefattar:
  • kalciumfosfat;
  • valium;
  • majsstärkelse;
  • indigotin E132;
  • polysorbat 80;
  • titandioxid;
  • talkumpulver.
 3. Sumamed kapslar 250 mg. Dessa är gelatinösa fasta behållare innehållande ett vitt kristallint pulver. Varje kapsel innehåller 250 mg aktivt azitromycindihydrat. Hjälpämnen är: mikrokristallin cellulosa, natriumlaurylsulfat, magnesiumstearat.
 4. Sumamed pulver. Denna form framställs för framställning av en suspension. En flaska innehåller ett pulver av mörk vit färg och har lukt av jordgubbe. 5 ml av den färdiga suspensionen innehåller 100 mg aktivt azitromycin. Ett kit för framställning av denna doseringsform är försedd med en mätsked och en doseringsspruta. En sådan uppsättning är nödvändig, eftersom den är avsedd för användning av sumamed för barn. Hjälpkomponenterna består av:
  • sackaros;
  • naturlig smak;
  • natriumbenzonat;
  • dragant;
  • kiseldioxid.
 5. Sumamed lyophilizant. Från denna dosform framställs lösningar för injektioner. En flaska lyofilizant innehåller 500 mg aktiv substans, och i varje förpackning finns det 5 sådana ampuller.
Indikationer och bruksanvisningar

Beslutet att förskriva läkemedlet Sumamed tas endast av en läkare efter en preliminär serie laboratorietester. Oftast är det sådd sputum eller purulent innehåll i sårytan för att identifiera orsakssambandet hos sjukdomen.

Med en allvarlig form av infektion är administreringen av läkemedlet motiverat, utan att vänta på resultaten från testen. I sådana fall börjar behandlingen med en dos av sumamed 5 mg. Och efter att ha fått resultaten justerar läkaren dosen och antalet receptioner.

Den mest erkända inom medicinsk praxis var läkemedlet med olika infektioner i övre luftvägarna och i lungorna. Möjligheten att snabbt nå infektionsstället, och ackumuleras där i den erforderliga koncentrationen, gör Sumamed i angina det ledande och effektiva läkemedlet.

Instruktionen för användning av Sumamed tabletter indikerar att läkemedlet används för sådana sjukdomar som:

 1. Infektioner av olika etiologi, som påverkar nasofarynx och övre luftvägarna.
  • Faryngit.
  • Halsfluss.
  • Otit.
  • Bihåleinflammation.
  • Laryngit.
 2. Infektionssjukdomar i nedre delarna av andningsorganen:
  • Bronkit.
  • Alveolär lunginflammation.
  • Förstöring av kronisk bronkit.
 3. Infektionsskador i huden:
  • Erythema.
  • Erysipelas inflammation.
  • Impetigo.
  • Pyoderma.
  • Skrubbsår.
  • Abscess.
  • Utsläpp med purulent innehåll.
 4. Infektioner i genitourinary system:
  • Uretrit.
  • Cervicit.
  • Gonorré.
  • Chlamydia.
  • Mykoplasmos.
 5. Infektiös inflammation i mag-tarmkanalen.
Kontraindikationer för användning hos barn och vuxna, biverkningar

Liksom alla antibiotika, trots alla överlägsenhet och positiva egenskaper, kan okontrollerad mottagning av sumamed orsaka ett antal negativa bieffekter. Eftersom azitromycin metaboliseras på levern, påverkar störningarna primärt sin funktion och mag-tarmkanalen. Dessa är sådana manifestationer som:

 • aptitlöshet;
 • illamående före kräkningar
 • diarré eller förstoppning
 • ökad reproduktion av candida, svampar, som normalt är närvarande i en liten mängd, och med snabb tillväxt orsakar candidiasis.

Nervsystemet kan lida, detta kommer att återspeglas av sådana konsekvenser som:

 • Ökad trötthet.
 • Allvarlig svaghet.
 • Sömnlöshet eller vice versa, konstant sömnighet.
 • Huvudvärk och yrsel.

Med avseende på andra kroppssystem kan det finnas:

 • Takykardi (hjärtklappning),
 • Sömnadssmärta i hjärtat,
 • Candidiasis av slimhinnan i könsorganen,
 • Allergisk ödem.

Kontraindikationer till utnämningen, som innehåller instruktioner för användningen av den uppskjutna suspensionen, är sådana villkor som:

 • Överkänslighet mot makrolidgruppen.
 • Kronisk lever och njursjukdom.
 • Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.
Dosering och administrering av läkemedlet

Administreringen av det antibiotikum som summeras, både tabletter och suspensioner för barn och vuxna, bör endast utföras av den behandlande läkaren. Kategoriskt är det förbjudet att engagera sig i självmedicinering, speciellt om frågan gäller ett barn, beräknas doseringen av sumamed mycket noggrant. Läkaren tar hänsyn till barnets ålder, vikt och höjd, kroppens allmänna tillstånd och många andra indikatorer på att ett icke-professionellt utseende kan tyckas obetydligt.

Reglerna för att ta drogen säger att alla former som involverar parenteral användning ska konsumeras flera timmar före måltid eller efter några timmar efter att ha ätit.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt det ögonblick när nästa mottagning av drogen sumamed missades. I det här fallet är nästa steg att utföra så snart som möjligt, helst före utgången av den första dagen.

Om de första tecknen på en negativ effekt uppträder, måste du informera läkaren omedelbart och före samrådet sluta ta drogen.

Sumamed under graviditet och under amning

Fall av negativt inflytande av sumamed under graviditeten eller fostrets utveckling under hela tillämpningsperioden avslöjades inte. Men när man förskriver sumamed under graviditeten, handlar läkare med stor omsorg, väljer mellan det förväntade resultatet och den möjliga risken för barnet.

För kvinnor under amning rekommenderar de flesta barnläkare att barnet ska överföras till konstgjorda blandningar i minst en vecka.

Kostnaden för drogen sumamed varierar beroende på frisättningsformen. Så priset för suspension av sumamed 200 mg för barn kan variera från 215 rubel. upp till 300 rubel. Tabletter kostar från 317 rubel. upp till 550 rubel., beroende på antal stycken i förpackningen och doseringen.

Kostnaden för sumamed för injektioner beror helt på antalet injektionsflaskor i förpackningen och ämnets koncentration.

Analoger och interaktion med andra droger

Hittills har ett registrerat patent för frisläppande av ett läkemedel baserat på azitromycin endast rätt till det kroatiska företaget "Pliva Hrvatska". Fonder som produceras av andra företag kan inte vara analoger.

Till exempel sådana läkemedel som:

De är bara kopior eller generiska av de ursprungliga sätten. De lägre priserna på dessa droger beror på att de inte har testats kliniskt och kräver lägre kostnader. Men valet av ett läkemedel enligt prisindex kan visa sig vara negativt för hälsan och stora utgifter för budgeten. Faktum är att ett företag som har rätt att frigöra ett läkemedel döljer sin sammansättning och namn på hjälpprodukter, men aldrig avslöja tekniken och reglerna för förberedelserna.

Förutom det faktum att det är omöjligt att anta effektiviteten hos ett generiskt läkemedel, finns det stor risk att öka de möjliga negativa följderna från administrationen. Samspelet mellan sumamed med andra droger kan delas in i sådana grupper som:

 • Antacida. Dessa är beredningar innehållande magnesium, etanol, aluminium, ämnen som signifikant minskar sugkapaciteten hos sumamed. Detsamma gäller för livsmedelsprodukter. Det är därför rekommenderat att göra timlånga pauser mellan att ta sumamed och antacida.
 • Enzymer av cytokromkomplexet. Med sådana läkemedel som terfenadin, karbamazepin, digoxin kan sumamed tas utan att följa några begränsningar.
 • Antikoagulantia. Sådana läkemedel som metylprednisolon, felodipin, cyklosporin, fenytoin, saktar utdragandet av sumamed från kroppen. Detta innebär att risken för överdriven ackumulering och utveckling av biverkningar ökar.
 • Absolut inkompatibilitet av sumamed finns i heparin. Om läkaren anser att det är nödvändigt att utföra behandlingen med sumamed, då några dagar före starten är det nödvändigt att sluta ta heparin och fortsätta det bara 7 dagar efter kursens slut.
Feedback om behandling

Efter klimatförändringen och stressen fick hon den mest hemska genital candidiasisen. Sjukdomen manifesterade sig nästan orkan, det skadade inte bara att gå, utan också att stå. Jag led en vecka och försökte använda olika mediciner tills min gynekolog rådde mig att börja använda sumamedabletter.

Det är fantastiskt att jag efter första mottagningen kände mig mycket lättare. Jag är glad att det finns ett så utmärkt läkemedel. Allt som en hand tog av sig. Och viktigast av allt är det faktum att jag spenderade sumamed mycket mindre än alla pengar jag betalat för andra droger.

Angela, 38 år gammal - Moskva

Referens nr 2

Min son lyckades få en ont i halsen. För oss var det en riktig katastrof. Barnet accepterar väldigt mycket mediciner, dessutom upptäcktes allergi på penicillin. Sumamed var en riktig hitta för oss. För det första att göra ett barndryck en gång om dagen var en utsökt sirap inte svår.

Och för det andra gick allt bokstavligen om tre dagar. Nu håller jag hela tiden sumamed i mitt hem medicinska bröstet. Oavsett om det inte räcker med det. Även om jag måste varna andra mammor innan du ger ditt barn medicinen, prata med din läkare. Plötsligt kommer min positiva erfarenhet inte att passa dig.