Huvud
Analyser

Analoger av Sumamed

Sumamed är ett läkemedel som används för att behandla bakterieinfektioner av olika etiologi och lokalisering. Analoger av Sumamed i apotek säljs i stora mängder. De kan vara billigare eller dyrare beroende på den farmakologiska kampanjen som producerar läkemedlet. Sumamed (azitromycin) används ofta vid behandling av akuta luftvägsinfektioner: bakteriell tonsillit, purulent otit, bronkit, sjukdomar i ögat (uveit), hud och magtarmkanalen. Analogen för vuxna och barn i Sumamed har samma aktiva komponent.

Farmakologiska egenskaper, indikationer, begränsningar, regler för användning av läkemedlet

Sumamed finns i form av tabletter, pulver, kapslar. Aktiv komponent i läkemedlet är azitromycin. För ett barn med bakteriell infektion finns en speciell form av pulver för beredning av en suspension (5 ml-100 mg).

För vuxna och barn över 12 år finns följande doseringsformer tillgängliga:

 • tabletter (125, 500 mg);
 • kapslar (250 mg).

Enligt anvisningarna verkar läkemedlet överväldigande på syntesen av proteinföreningar av bakterier som upphör att växa och föröka sig. Läkemedlet i stora doser har en bakteriedödande effekt som dödar mikroorganismen. Sumamed bekämpar aktivt mot grammertiska, gram-positiva, anaeroba och intracellulära mikroorganismer. Användning av Sumamed under maten minskar dess medicinska egenskaper, förhindrar absorption av antibiotika. Metabolism av läkemedlet utförs i levervävnaden, utsöndras med gallret, urin.

Sumamed har sitt vittnesbörd och begränsningar.

vittnesbörd

Lista över begränsningar av Sumamed

 • bakteriella lesioner i andningssystemet (bihåleinflammation, faryngit, otit, bronkit, lunginflammation);
 • sjukdomar i huden, mjuka vävnader orsakade av patologisk bakteriell flora (lymesjukdom, erysipelas, pyodermatit, impetigo);
 • bakteriella sjukdomar i reproduktionssystemet (uretrit, cervicit);
 • sjukdomar i matsmältningskanalen orsakad av Helicobacter pylori.
 • drogintolerans
 • dysfunktion i levern, njurarna;
 • relativ:
 • graviditet, amning
 • arytmi.

Analoger av Sumamed för vuxna

Vilken av Sumameds analoger är billigare? På den farmakologiska marknaden finns ett stort antal läkemedel med aktiv komponent: Azitromycin. Läkemedlet produceras av ryska och utländska kampanjer. Priserna för antibiotika varierar från 30 till 400 rubel.

Enligt studier har dyrare droger mycket mindre oönskade effekter. Detta beror på att alla tekniska krav uppfylls under produktionen. Komponenterna i medicinen förbättras bättre, vilket minskar sannolikheten för biverkningar.

Preparat för vuxna frisätts i tablettform, såväl som kapslar.

Billiga analoger av Sumamed:

Billiga analoger av medicin Sumamed 500:

 • Azitromycin (pris från 30 rubel);
 • AzitRus (30 rubel och över);
 • Ormax (30 rubel);
 • Hemomycin (135 gn.);
 • Z-faktor (220 rubel.);
 • Azitral (250 gn.).
 • Azitromycin (tabletter 500 mg);
 • Azitrox (kapslar 500 mg);
 • AsitRus (tablett 500 mg);
 • Heomycin (tabletter 500 mg);
 • Azax 500.

Tabletter av läkemedel för vuxna

För vuxna är tabletter aktivt förskrivna i tabletter. I blåsorna packas 3 tabletter. För vuxna utse 1 tablett (500 mg) 1 gång per dag i 3 dagar. Vid behov kan du förlänga användningen av medicinen i ytterligare 2 dagar. Azitromycin är ett effektivt läkemedel med ett brett spektrum av effekter, så varaktigheten av kursterapin i den är liten.

Sumamerade analoger i tabletter:

 • azitromycin;
 • AzitRus;
 • Zitroks;
 • Hemomitsin.

Azitromycin: en billig analog Sumamed, som tillverkas i Ryssland. Läkemedlet kan användas för att behandla bakterieinfektionssjukdomar. Det har formen av tabletter av 250, 500 mg. Produkten är godkänd för vuxna och barn från 6 år.

Sumamed kan ersättas med AsritRus. Det produceras också i Ryssland, har en liten kostnad. Hemomycin är en analog tillverkad i Serbien. Den har god kvalitet.

Kapslade läkemedel

Preparat i form av kapslar har en speciell skyddande beläggning, vilket förbättrar effektiviteten av behandlingen. Kapslar tas 500 mg en gång om dagen i 3 dagar med andningssjukdomar. Vid andra sjukdomar utförs dosberäkningen individuellt.

Listan över generiska läkemedel Sumamed i kapslar:

 • Azitroks;
 • Azitral;
 • Kommunikationsfaktor;
 • Azitromycin-OBL;
 • AzitRus.

Z-faktor är en bra och billig ersättning för Sumamed. Kapslar framställs med 250 mg. Azitromycin-OBL och AzitRus har ett mycket lågt pris, produceras i vårt land.

Läkemedel för barn

För barn under 12 år föreskrivs ofta suspensionens form. Det finns flera billiga analoger av Sumameds suspension för barn.

Dessa inkluderar (prisjämförelse):

 • Azitrox (279 gnid.);
 • Hemomycin (150 gn.);
 • Azitromycin (från 250 rubel.);
 • Zitroks (341 rubel.);
 • Azimed (150 rubel.).

Suspension av azitromycin - rysk analog av Sumamed för barn. Den är tillgänglig i pulverform för beredning av en suspension. För att förbereda suspensionen är det nödvändigt att tillsätta kokt eller renat vatten till burken med pulver. För att ordentligt avge vatten är det bättre att använda en mätspruta.

Preparatet kan förvaras i färdig form i högst 5 dagar. Läkemedlet är ordinerat för barn från 6 månader. Innan läkemedlet används ska suspensionen skakas för att säkerställa att suspensionen är enhetlig.

ålder

Dos (mg)

Naturligtvis

5 mg per 1 kg av barnets vikt per dag.

3 dagar. Kursterapi kan förlängas upp till 5 dagar på rekommendation av behandlande läkare.

10 mg per 1 kg kroppsvikt.

15 mg per 1 kg av barnets vikt.

Tabletter i pediatrik

Sumameds analog för barn i tabletter är azitromycin. Andra droger med samma aktiva substans är: Azitromycin, AzitRus, Zitrox, Hemomycin. Azitromycin tabletter tillåts för barn från 6 år. Ett bra barn för Sumamed-analogen är hemomycin. Den har ett acceptabelt pris. Producerad i Serbien. Dosen beräknas också enligt barnets vikt.

Andra grupper av antibakteriella medel

Om Sumamed utsetts till en vuxen eller ett barn, men droget inte hade någon effekt, måste det ändras för en annan. För att bestämma effektiviteten av antibiotikabehandlingen tittar doktorn på manifestationerna av den kliniska bilden (temperatur, inflammation, hyperemi i huden och slemhinnan).

En utmärkt indikator på behandlingsdynamiken är temperaturresponsen. Mot bakgrund av adekvat terapi börjar temperaturen minska på andra dagen. Om antibiotikumet inte valdes korrekt, kommer temperaturen vara densamma eller stanna vid 38-37 ° C.

Med en dålig temperaturfall, ersätter Sumamed (azitromycin). Läkemedlet kan ändras till någon annan grupp av antibakteriella läkemedel. Innan förskrivning av behandling ska sputum smear eller smältprov utföras för mottaglighet för antibiotika. Enligt resultaten av laboratoriedata föreskrivs ett läkemedel.

För att ersätta läkemedlet är en grupp antibakteriella medel som bakterien inte är känslig för lämplig. Detta kan vara en penicillin-serie, en grupp tetracykliner, cephalosporiner, aminoglykosider och fluorokinoloner.

Använd inte läkemedel utan att ordna läkare, eftersom de har ett stort antal kontraindikationer och biverkningar. Vid användning av antibakteriella medel måste du strikt följa instruktionerna, dricka en hel kurs. Vid låga doser eller ofullständig behandlingssätt av bakterier utvecklas resistens mot antibiotika.

slutsats

Sumamed anses vara ett effektivt läkemedel för behandling av luftvägsinfektioner, hudsjukdomar, matsmältningsorgan. Den ryska analogen av ett antibiotikum är mycket lägre på apotek. När du väljer generiska läkemedel måste du se en läkare för att förtydliga möjligheten till oönskade manifestationer under användningen av läkemedlet. Ta det läkemedel du behöver enligt instruktionerna, för att inte orsaka beroende av bakteriefloran. Stabilitet leder till svårigheter vid behandling, liksom utvecklingen av en komplicerad sjukdomsförlopp.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Analoger av läkemedlet Sumamed kan effektivt ersätta det?

Terapi av sjukdomar med infektiös ursprung består ofta av administrering av bredspektrumantibiotika som kan undertrycka och förstöra den patogena floran och minska risken för komplikationer. Bland det stora utbudet av antibakteriella läkemedel, läkare ordinera ofta läkemedel från gruppen makrolitov som är säkrare än andra farmakologiska grupper antibiotika och används allmänt vid behandling av bakteriesjukdomar, inklusive de som orsakas av intracellulära bakterier. Representant för droger från gruppen av makrolider är Sumamed, som ofta föreskrivs för behandling av andningssjukdomar, ENT-organ och andra tillstånd av varierande svårighetsgrad.

Sumamed medicin tillhör den nya generationen antibiotika. Tillverkningslandet är Kroatien, som sedan många år har sålt läkemedlet till många länder i världen. Basen för detta läkemedel är azitromycin samt hjälpämnen. På grundval av azitromycin har en hel del antibiotika av inhemsk och utländsk produktion skapats, som kallas synonymt eller analogt med Sumamed.

Sumameds analoger i komposition eller terapeutisk effekt används ofta i medicin, men endast en enskild läkare kan ordinera något antibakteriellt läkemedel för varje patient och först efter diagnosen har gjorts. Vissa billiga analoger kan inte kallas fullvärdiga droger, som kan ersätta Sumamed. Trots samma sammansättning är vissa analoger av läkemedlet mycket billigare, eftersom andra tekniker används i produktionsprocessen som kan påverka läkemedlets kvalitet. För högkvalitativa analoger hänvisar ofta till generika, som också har samma sammansättning, men priset för dem är flera gånger lägre än den märkta Sumamed. Till skillnad från andra droger som en person kan köpa utan recept och läkarens föregående samråd, kan Sumameds antibiotikum, liksom hans eventuella analoger, endast ordineras av den behandlande läkaren.

Principen om läkemedelsverkan

Sumamed är ett nytt generations antibiotikum från makrolidgruppen, som används i etiotropisk terapi för behandling av infektionssjukdomar. Den aktiva substansen i läkemedlet är azitromycin. Läkemedlet finns i flera olika former: tabletter, kapslar för vuxna och suspension för barn. Tabletterna innehåller 250 eller 500 mg aktiv substans, samt hjälpkomponenter.

Läkemedlet har en uttalad bakteriedödande verkan, den har en skadlig effekt på olika bakteriestammar. Sumamerade analoger som är billigare i kompositionen kan också innehålla en liknande dos azitromycin och hjälpämnen men produceras av andra tillverkare.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas valet av Sumamed analoger för barn, som endast kan ordineras av en läkare. Susamed Sumamed ges i en dos av 100 mg / 5 ml eller 200 mg / 5 ml av läkemedlet. Du kan köpa medicinen i 50 ml flaskor i form av ett pulver för beredning av en suspension.

När du letar efter analoger som tillåter att ersätta Sumamed, är det viktigt att läsa instruktionerna och också att konsultera en läkare som kan välja dosen i enlighet med patientens ålder.

Sumamed och dess strukturella billiga analoger användes allmänt vid behandling av sjukdomar i övre luftvägarna, ENT-organ, sjukdomar i urinvägarna, patologier i muskuloskeletala systemet. Dosen av läkemedlet ska bestämmas av läkaren individuellt för varje patient.

Den terapeutiska kursen att ta medicinen kan ta från 1 till 5 dagar. I anvisningarna till läkemedlet finns ett antal kontraindikationer att använda, bland annat intolerans av den aktiva substansen, gastrointestinala sjukdomar, njurspatologi. Vissa analoger är billigare att ha ett större antal kontraindikationer, vilket är extremt viktigt för att bli bekant med innan du tar medicinen.

azitromycin

Azitromycin är en strukturell analog av Sumamed, som har ett brett spektrum av verkan, har en uttalad antimikrobiell, bakteriedödande verkan mot ett stort antal patogena bakterier. Den aktiva ingrediensen i medicinen är samma azitromycindihydrat, som verkar i själva inflammationsfokusen, har god tolerans och kan ordineras till vuxna och barn efter 6 år. Läkemedlet framställs i tabletter av 250 och 500 mg.

Antibiotikum Azitromycin är den ryska analogen Sumamed, som produceras av många läkemedelsföretag. Läkemedlet används i stor utsträckning vid terapi av olika sjukdomar av bakteriellt ursprung, inklusive de som orsakas av intracellulära parasiter.

vittnesbörd

Indikationer för användning är följande sjukdomar av bakteriellt ursprung:

 1. Dermatologiska infektioner.
 2. Patologi i andningsorganen.
 3. Bakteriella sjukdomar i genitourinary systemet.
 4. Sjukdomar i mag-tarmkanalen orsakad av Helicobacter pylori;
 5. Otolaryngologiska infektioner.

Metod för applicering

I anvisningarna till läkemedlet finns en standarddos av administrationen, men endast en läkare kan ordinera läkemedlet individuellt för varje patient. För vuxna ska den dagliga dosen inte överstiga 0,5 mg - 1000 mg per dag, vilket är 1 - 2 kapslar. Behandlingsförloppet bestäms av läkaren, men brukar inte överstiga 3 dagar.

Kontra

Det rekommenderas inte att använda ett antibiotikum när:

 1. överkänslighet mot azitromycin;
 2. svår njurinsufficiens
 3. laktationsperiod
 4. barn under 12 år
 5. laktosintolerans.

Azitromycin tillhör billiga Sumamed-analoger, som bör användas med extrem försiktighet.

Azitroks

Azitrox - antibiotisk makrolidgrupp. Den aktiva beståndsdelen är azitromycin. Läkemedlet är tillgängligt i kapslar på 250 och 500 mg. Detta antibiotikum används ofta för infektiösa och inflammatoriska sjukdomar, det verkar mot ett antal mikroorganismer. Har en uttalad bakteriostatisk effekt.

vittnesbörd

Enligt instruktionerna kan Azitrox användas vid behandling av sådana sjukdomar som:

 1. Infekterade sår.
 2. Pyoderma.
 3. Bakteriell cervicit.
 4. Akut och kronisk bronkit.
 5. Lunginflammation.
 6. Halsfluss.
 7. Angina.
 8. Faryngit.

Metod för applicering

Vuxna och barn som är äldre än 12 år kan använda läkemedlet. Behandlingsschemat bestäms av läkaren, men i princip är det 1 tablett 2 gånger om dagen, kursen är 3 dagar.

Kontra

 1. allergi mot kompositionen;
 2. barn under 12 år
 3. graviditet;
 4. laktation;
 5. lever, njursjukdom.

Azitrus

AzitRus är ett antibakteriellt läkemedel från makrolidgruppen, vilket är effektivt mot gram-positiva mikroorganismer. Med läkemedlet kan du få en antimikrobiell, bakteriedödande verkan. Kapslar ges i doser på 250 och 500 mg. Läkemedlet är effektivt vid behandling av sjukdomar med bakteriellt ursprung, särskilt de som orsakas av intracellulära parasiter och gram-positiva och gramnegativa bakterier.

vittnesbörd

Azitrus kan användas vid behandling av följande sjukdomar:

 1. Infektionsinflammatoriska sjukdomar i andningsorganen och ENT-organen.
 2. Sjukdomar i huden och mjukvävnaden vid infektiös genesis.
 3. Komplex behandling av gastrointestinala sjukdomar orsakade av Helicobacter pylori.

Metod för applicering

Mottagandet av ett antibiotikum ordineras av en läkare, baserat på diagnosen. En specifik behandling är nödvändig för en specifik sjukdom. Så vuxna rekommenderas att ta en kapsel en eller två gånger om dagen, med en kurs om 3 till 5 dagar. Med patologier i urinvägarna ta kapslar en gång en dos av 1000 mg, vilket är lika med 2 kapslar om 500 mg vardera.

Kontra

 1. Njur- och leverinsufficiens.
 2. Barn under 12 år.
 3. Laktationsperiod.
 4. Överkänslighet mot kompositionen.
 5. Brott mot hjärtfrekvensen.
 6. Graviditet.

amoxiclav

Amoxiclav - ett kombinerat antibiotikum, vilket inkluderar amoxicillin och klavulansyra. Läkemedlet är ett brett spektrum av droger, har god tolerans och används ofta vid terapi av bakteriella sjukdomar. Amoxiclav är effektivt mot ett stort antal bakterier. Producerad i lösliga tabletter för oral användning, i en dos av 625 mg. Amoxiclav - en bra ersättning Sumamed för terapeutisk effekt.

vittnesbörd

 1. Akut och kronisk bihåleinflammation.
 2. Otitis media.
 3. Lunginflammation av olika etiologi.
 4. Kronisk bronkit.
 5. Urinvägsinfektion.
 6. Gynekologiska infektioner.

Metod för applicering

Tabletter före intag måste lösas i 100 ml vatten. Vuxna rekommenderas att ta 625 mg (1 tablett) 2-3 r / dag.

Kontra

 1. Kolestatisk gulsot.
 2. Individuell intolerans mot kompositionen.

Flemoxin-lösningsmedel

Flemoxin Solutab är ett penicillin antibiotikum med ett brett spektrum av verkan. Producerad i avlånga tabletter i en dos av 125 mg, 250 mg, 500 mg och 1000 mg. Läkemedlet innehåller amoxicillin samt hjälpämnen. Detta antibiotikum används ofta vid behandling av bakteriella sjukdomar. Effekter på ett stort antal bakterier, har god tolerans och ett minimalt antal kontraindikationer.

vittnesbörd

Tabletter Flemoxin Solutab kan ordineras av en läkare med följande sjukdomar:

 1. Bihåleinflammation.
 2. Bihåleinflammation.
 3. Halsfluss.
 4. Angina.
 5. Bronkit.
 6. Adnexitis.
 7. Salpingit.
 8. Endometrit.
 9. Pyoderma.
 10. Kokar.
 11. Pyelonefrit.

Metod för applicering

Dosen bör bestämmas av läkaren individuellt för varje patient. Standardsystemet är 250 - 500 mg 2 gånger om dagen. Barnet ordineras från 125 till 250 mg två gånger dagligen enligt indikationerna för att ta antibiotikum.

Kontra

 1. Leverpatologi.
 2. Akut njursvikt.
 3. Individuell intolerans mot kompositionen.
 4. Graviditet i första trimestern.

kommunikations~~POS=TRUNC

Zi-faktor - en nyhet på marknaden för antibakteriella läkemedel med en uttalad antimikrobiell effekt. Läkemedlet tillhör gruppen makrolider. I kompositionen innehåller azitromycin. Det har en bakteriedödande effekt, det fungerar i centrum av inflammation, det har en skadlig effekt på bakterier av olika stammar.

vittnesbörd

Z-faktorn kan användas vid behandling av sjukdomar i nedre och övre luftvägarna, ENT-patologi, urinvägsinfektion och mjukvävnader.

Metod för applicering

Ett läkemedel ordineras för oral administrering. Det ordineras för 500 mg en gång om dagen. Behandlingsschemat bestäms av läkaren individuellt för varje patient. I allmänhet överskrider behandlingen inte mer än 3 dagar.

Kontra

 1. intolerans mot azitromycin;
 2. nedsatt njur- och leverfunktion
 3. barn under 1 år.

augmentin

Augmentin är ett vanligt bredspektrumläkemedel baserat på amoxicillin och clavulansyra. Antibiotikum produceras i form av tabletter av 500, 625 och 875 mg, liksom suspensioner för barn. Läkemedlet används ofta i barnläkemedel för behandling av sjukdomar i andningssystemet och ENT-organ. Augmentin visar hög terapeutisk aktivitet mot många bakterier, förstör deras celler, förhindrar ytterligare reproduktion. Augmentin är ett antibiotikum av överkomlig kostnad, vilket beror på mängden aktiv substans i kompositionen.

vittnesbörd

Augmentin används i terapi:

 1. Bihålan.
 2. Otit.
 3. Bronkit i akut och kroniskt stadium.
 4. Bronkopneumoni.
 5. Lunginflammation.

Indikationer för användning är andra infektioner, vilka beskrivs i detalj i anvisningarna.

Metod för applicering

Dosen bestäms av läkaren, som väljer den nödvändiga dosen av läkemedlet i enlighet med patientens ålder, särdrag hos organismen. Den terapeutiska kursen kan ta från 5 till 10 dagar. Läkaren är ordinerad en dos medicin, men i allmänhet bör den inte överstiga 125, 250 mg per dag.

Kontra

Kontraindikationer inkluderar:

 1. Allergi mot penicilliner.
 2. Sjukdomar i njurarna, lever.
 3. Graviditet.
 4. Amning.
 5. Barn under 2 år, med undantag för suspension.

Hemomitsin

Hemomycin är ett antibiotikum med bakteriedödande effekt. Framställd i kapslar om 500 mg eller infusionsvätska. Läkemedlet har ett brett spektrum av åtgärder, har en stark bakteriedödande effekt. Hemomycin är den billigaste analogen av Sumamed på terapeutisk effekt.

vittnesbörd

 1. skarlet feber;
 2. otitis media;
 3. sinusit;
 4. halsont;
 5. halsfluss;
 6. bronkit;
 7. atypisk och bakteriell lunginflammation;

Metod för applicering

Ta drogen bör vara strängt för syftet. Den dagliga dosen för en vuxen är 500 mg per dag. Behandlingsförloppet är 3 dagar.

Kontra

 1. leverinsufficiens;
 2. barns ålder till 12 år
 3. allergi mot kompositionen;
 4. hjärtrytmstörning
 5. patologi i levern, njurarna.

Antibiotika används ofta vid behandling av olika sjukdomar i den infektiösa och inflammatoriska banan, men de kan endast tas av doktors recept, strikt efter de rekommenderade doserna och behandlingskursen. När Sumamed utses av läkaren kan analoger inte användas ensamma, eftersom preparat från denna grupp, även de som har samma sammansättning, kan ha olika effekter på kroppen, orsaka biverkningar och andra obehagliga tillstånd.

Riktiga analoger av sumamed är billigare och dyrare för barn och vuxna

Drogen Sumamed, som har en bakteriostatisk effekt, tillhör azaliderna. Den huvudsakliga aktiva substansen är azitromycin. Höga koncentrationer av Sumamed i fokus för inflammation kan uppnå bakteriedödande verkan.

Antibakteriellt läkemedel undertrycker syntesen av protein i cellen vid ribosomernas nivå. Termineringen av syntesen och mognad av proteinet leder till inhibering av uppdelningen av patogener, en ökning av bakteriepopulationen avbryts.

Analoger av utländsk och inhemsk produktion

Ecomed

Det används ofta i otolaryngology, pulmonology, dermatology and urology. Det orsakar följande biverkningar: candidiasis, leukopeni, anafylax, nervositet, sömnstörningar, sänkning av blodtrycket, asteni, nässlor, etc.

Ecomed har en stor lista över kontraindikationer. Observera att det inte kan ta upp till 12 år och med kränkningar av njurfunktionen.

AzitroSandoz

Det binder till ribosomernas 50S-subenhet och undertrycker biosyntesen av proteinet i patogenens cell. Drogen ackumuleras inuti cellerna, dess koncentration i vävnaderna är femtio gånger större än i blodet. Detta indikerar en låg bindning av Azitro-Sandoz med plasmaproteiner. Det antimikrobiella är effektivt vid behandling av bronkit, lunginflammation, pyoderma och urogenitala infektioner.

Azaks

Det skiljer sig från syrabeständighet. Substitutet Sumamed innehåller 500 mg azitromycin. Den antibiotiska gruppen av makrolider har låg toxicitet. Läkemedlet dämpar den patogena mikroorganismens reproduktiva funktion och hämmar proteinsyntesen genom att ändra ribosomernas 50S-substans. Azax är ordinerat för infektioner på olika platser. Det är kontraindicerat vid graviditet och barn under 15 år.

Zitrolid

Skapar höga koncentrationer i inflammerade vävnader. Antibiotikum absorberas snabbt och fördelas väl i kroppen. Biotillgängligheten av zitrolid är högst 40%. Läkemedel används vid behandling av infektioner i ENT-organen, övre luftvägarna och urogenitala kanaler. Zitrolid rekommenderas inte för patienter som behandlas för diabetes - detta är förknippat med en risk för att öka serumglukosnivåerna genom att minska effektiviteten hos tabletterade hypoglykemiska medel.

Analoger av makrolidserien med andra aktiva substanser

erytromycin

Det liknar antibiotika i penicillinserien. Det är aktivt mot gram + och gramflora, påverkar svagt de flesta stammar av gram - bakterier, svampar och virus.
Erytromycin är ett bredspektrum antibiotikum, det är föreskrivet för inflammation i lungorna, bronkiektas, sepsis, erysipelas, bukhinnor, osteomyelit etc. Terapi är sällan åtföljd av utseendet av biverkningar.

Drogen går in i den civila cirkulationen under namnet Grunamycin. Antibiotikummedlet binder en av subenheterna av det smittsamma agens ribosomala membran. Grunamycin används i oftalmologi och venerologi. Överkänslighet mot erytromycin i en historia är en kontraindikation.

klaritromycin

Klaritromycin är ett semisyntetiskt derivat av erytromycin. Jämfört med erytromycin har den större biotillgänglighet och stabilitet i en sur miljö. Indikationer för användning i Sumamed och Clarithromycin överlappar delvis, men det senare är förskrivet för humant immunbristvirus. Klaritromycin orsakar biverkningar från mag-tarmkanalen, centrala nervsystemet och hjärt-kärlsystemet. Under graviditetens första trimester tas endast viktiga indikationer.
Antibiotikum är tillgängligt under varunamnet Fromylid. Nästan alla mykobakterier är känsliga för det. De förebyggande åtgärder som vidtas hos patienter med syndromet av förvärvat immunbrist åtföljs av användningen av detta antibiotikum.

roxitromycin

Detta är den första första semisyntetiska 14-lediga makroliden. Roxitromycin är stabilt i sura medier, det verkar på bakterier som producerar enzymer som bryter ner beta-laktam antibiotika. Det ordineras som en profylax för personer som har varit i kontakt med patienter med hjärnhinneinflammation. Roxitromycin är en aktiv komponent av Rulid och Esparoxi.
Den baktericidala effekten av Rulid uppnås vid höga doser. Det är praktiskt taget giftfritt. Läkemedlet är aktivt mot Streptococcus, Chlamydia trachomatis, Legionella och Mycoplasma. Läkemedel förskrivs för odontologiska och genitala infektioner.

Esparoxi används vid behandling av infektionsskador, lokaliserad i luftvägarna, på huden och urinröret. Esparoxi är kontraindicerat i svåra leverpatologier.

midecamycin

Detta är ett naturligt läkemedel som produceras av strålningssvampar. Modifierad form av detta läkemedel, kallad Medecamycinacetat, förbättras med mikrobiologiska index och skapar högre koncentrationer i vävnader. Midekamycin tillhör reservgruppen av läkemedel och används vid behandling av infektioner av bakteriellt ursprung som inte kan elimineras av p-laktamantibiotika på grund av överkänslighet mot dem.

josamycin

Det är ett naturligt antibiotikum, vars producenter är actinomycetes. Josamycin blockerar proteinkonvertering i patogena mikroorganismer. Det har praktiskt taget ingen effekt på tarmens mikrobiocenos. Josamycin säljs i apotek under varunamnet Wilprafen (550 rubel), som är ordinerat för dentala och oftalmiska infektioner.
Wilprafen får användas vid utrotning av chlamydialinfektion hos gravida kvinnor. Ett antibiotikum läkemedel indikeras vid behandling av ornitos, vars infektionskälla är vilda och tama fåglar.

Billiga analoger av sumamed för vuxna

AzitRus

Violerar bildandet av cellväggen, vilket leder till en avmattning i tillväxten och reproduktionen av patogena mikroorganismer. Det är inaktivt med avseende på gram-positiv flora, resistent mot erytromycin. AsitRus ackumuleras i lysosomer, så det kan orsaka eliminering av intracellulära smittämnen. Antibiotikum föreskriver för Lyme-borreliosis och gastrointestinala sjukdomar, Helicobacter pylori provocerade.

Zitroks

Avser azaliderna. Sitrox hämmar reaktionen av transpeptidation och hämmar syntesen av patogenens cellmembran. Till antibiotikum är känsliga mikroorganismer som producerar beta-laktamas. Han är ordinerad för gardnerellez, Hib infektion, shigellosis och syfilis. Zitrox är relativt säker och tolereras väl av kroppen. Acceptans av droger är fylld med utvecklingen av dyspeptiska störningar.
När du bestämmer dig för att justera drogterapi och köpa en billig generisk Sumamed, anser du att den kommer att vara sämre än det ursprungliga läkemedlet för farmakologiska och farmakokinetiska egenskaper. För att uppnå terapeutisk effekt krävs en längre tidsperiod och behandlingen kommer att fördröjas under obestämd tid vilket är oönskat när antibakteriella läkemedel tas.

Clatid eller Sumamed: vilket är bättre?

Båda läkemedel mot antibiotika av makrolidserier. Den viktigaste aktiva beståndsdelen i Clacid är klaritromycin. Sumamed har hepatotoxicitet, och användningen av Clacid är fylld med utvecklingen av neurologiska biverkningar, till exempel sömnstörningar, depersonalisering, ångest, psykos, etc.
Sumamed anses vara ett långvarigt läkemedel, d.v.s. det ger en lång period av terapeutisk effekt av läkemedelssubstansen som finns i den.

Att inte ta Sumamed med mat, eftersom det innehåller aktiva substanser som när absorbansen är neutraliserade eller blockera de terapeutiska effekterna av antibiotika. Biocid Klatida har inget att göra med matintag, men hög koncentration av droger måste bibehållas var tolfte timme.

Den utländska producerad klatsidy kostar ca 1000 r.

Analoger av Sumamed antibiotikum - en översyn av egenskaper

Sumamed är ett antibiotikum med ett brett utbud av applikationer. Den är lika lämplig för personer i alla åldrar och barn med ett halvt år. Detta medel och dess analoger är endast föreskrivna i närvaro av bakteriell mikroflora, vilken bestäms av bakteriosumet. En särskiljande egenskap hos Sumamed från alternativa antibiotika-makrolider, den långsamma utsöndringen från kroppen och denna kvalitet gör det möjligt att bekämpa infektioner på bara 1-5 dagar, tillräckligt engångsintag.

 • lyofilizat (injektionsflaskor) för injektion;
 • tabletter i ett filmmembran;
 • tabletter oralt dispergerbara - en alternativ form för personer som lider av dysfagi (störningslösning)
 • kapslar;
 • pulver för suspensioner.

Med antibiotikum Sumamed oralt absorberas azitromycin, vilket är ett verksamt ämne i denna lösning, lätt. Han går snabbt in i sjukdomsfokusen, och i levern är den demetylerad - den förlorar sin aktivitet. Vid slutet av läkemedlet fortsätter azitromycin sin aktivitet och håller koncentrationen jämnt före en vecka.

Dosering, administrationsregler

Barnet, som regel, ges en uppskov, medan han avvisar sig från sin vikt. Dosering - 10 mg per 1 kg. Efter 3 dagars intag ökar mängden 2 gånger, kursen fortsätter i ytterligare 2 dagar (om det behövs). Läkemedlet i någon form måste vara berusat före måltider (per timme) eller efter 2 timmar.

Den önskade dosen bestäms i enlighet med den befintliga sjukdomen:

 • med akut bihåleinflammation orsakad av bakterier - 10 mg (3 dagar) är nödvändig för 1 kg;
 • med inflammation i mellanörat - 1 kg kräver 30 mg per dag eller en tre dagars kurs på 10 mg;
 • vid lunginflammation - på 1 kg är det nödvändigt 10 mg vid första mottagningen, vidare dosen är nödvändig att sänka till 5 mg, mottagningstid till 5 dagar.

För behandling av tonsillit, tonsillit, kräver faryngit av bakteriell karaktär en stor dosering - 200 mg / 5 ml.

När behöver du analoger av Sumamed?

Om det inte går att uppnå den önskade effekten eller om biverkningar uppstår, är det nödvändigt att välja en ersättning för den använda Sumamed. Endast andra antibiotika kan betraktas som analoger. Antimikrobiella och icke-steroida läkemedel kommer inte att ha den korrekta effekten, även om de återställer skyddsfunktioner, vilket påskyndar återhämtningen. Det är nödvändigt att välja ett läkemedel som upprepar effekten av originalet.

Det händer att läkemedlet är lämpligt för patienten, men kostnaden verkar hög, i det här fallet finns det också en effektiv ersättare.

Medan de flesta antibakteriella läkemedel kan bli ett alternativ till Sumamed, kan bara en läkare välja dem korrekt baserat på diagnos och klinisk bild av sjukdomen. Det kommer att ta en såg för att bestämma antibiotikares motståndskraft mot bakterier.

Sumamed och analoger - indikationer och kontraindikationer

Antibiotika används i sjukdomar:

 • andningsorgan, som innefattar: lunginflammation, angina, trakeit, otit, rinit, sinusit, bronkit, tonsillit, faryngit orsakad av bakteriella infektioner;
 • hud - sekundär pyodermatos, den ursprungliga graden av Lyme sjukdom, akne vulgaris, etc.;
 • mage, duodenalsår, provocerad av bakterien Helicobacter pylori;
 • urogenitalt system orsakat av klamydia, i synnerhet uretrit, cervicit;

Infusionslösningen ordineras i allvarliga samhällsförvärvade lunginflammation och bäckenorganens sjukdomar.

Kontra

De viktigaste kontraindikationerna för att ta Sumamed är:

 • kränkningar (svåra) av njurarna, leveren;
 • överkänslighet mot komponenter
 • mottagning av ergotamin, dihydroergotamin.
 • Barn under sex månader kan inte dricka en suspension, upp till 3 år - ta piller, framställda med 125 mg och upp till 12 år - 500 mg, om barnets vikt är upp till 45 kg;
 • Njurar (måttlig) i njurarna, leveren;
 • användningen av warfarin, terfenadin, digoxin;
 • myasthenia gravis;
 • hypokalemi;
 • diabetes (för suspension)
 • arytmi;
 • graviditet, laktation - att ta läkemedlet är acceptabelt om den terapeutiska nyttan för en kvinna överstiger den troliga risken för barnet. Om läkemedlet är nödvändigt för amning ska det avbrytas.

Lista över analoger

Vid val av antibiotika bör man vägledas inte bara av kostnaden för ett alternativt läkemedel utan också av dess påvisade snabba terapeutiska effekt, kontraindikationer och andra faktorer.

Specialister har identifierat följande billigaste och mest effektiva Sumamed-analoger:

 • azitromycin;
 • Azitroks;
 • Azitrus;
 • amoxiclav;
 • augmentin;
 • Kommunikationsfaktor;
 • Flemoxin-lösningsmedel;
 • Hemomitsin.

Du kan ersätta Sumamed med något av dessa verktyg och vice versa, men du måste ta hänsyn till jämförande egenskaper, eftersom sammansättningen av de flesta skiljer sig, eftersom de inte är strukturella analoger. När du väljer ett alternativ ska du jämföra den specifika doseringsformen - kostnaden för tablett Sumamed och analog i tabletter, suspensionen - med suspensionens pris etc.

Azitromycin och dess fördelar

Kraftfull, med ett av de säkraste antibiotika och den strukturella analogen Sumamed - läkemedlet Azithromycin, som kan användas för barn. Han är ordinerad för blandade, allvarliga infektioner. Indikationer för användning, identiska med dem som gäller Sumamed.

 • pulver för injektion;
 • suspension;
 • kapslar;
 • tabletter.

Dosering och administrering

Ett barn med ett halvt år till 12 år tillåts endast suspensioner Azitromycin, 1 kg kroppsvikt tar 10 mg. Från tolv ålder behövs en vuxendos på 0,5-1 g per dag, det bestäms av läkaren på basis av diagnosen. Kursens varaktighet är 1-10 dagar.

Dosering, varaktighet och behandling ordineras av läkaren!

Biverkningar

Antibiotikum tolereras som regel väl, biverkningar förekommer i högst 5% av fallen. Barn kan observeras: diarré, uppblåsthet, illamående, nervositet, ökad aktivitet. Allergiska reaktioner uppträder extremt sällan.

Hemomycin egenskaper och applicering

Antibiotikum Hemomycin tillhör gruppen makrolider-azalider. Den klarar effektivt med gonokocker, streptokocker, meningokocker, stafylokocker och mikroorganismer som framkallar atypisk lunginflammation. Det kan förstöra intracellulära patogener.

Formulär för frisättning: kapslar, pulver till suspension, belagda tabletter, ampuller med lyofiliserat pulver till infusionslösning.

Dosering av hemomycin för barn

Med ett halvår tillåts barn suspensioner - 100 mg / 5 ml, från 1 år - 200 mg / 5 ml. Kapslar, tabletter är tillåtna från 12 år, beräkna dosen baserat på kroppsvikt. För behandling av sjukdomar i andningssystemet, ENT-infektioner för en daglig dos på 10 mg / kg av vikt. Kurs - 3 dagar. Vid en kroppsvikt på över 45 kg används en vuxen dosering - 500 mg en gång om dagen - 1 tablett eller 2 kapslar. Varaktighet 3-6 dagar, klyftan mellan att äta och ta mediciner är minst 2 timmar.

Biverkningar

Hemomycin är ett av de mest nontoxa antibiotika. Möjliga milda dyspeptiska störningar, hudallergiska reaktioner, konjunktivit, takykardi, irritabilitet, yrsel och huvudvärk. Med drogen bör du undvika direkt solljus, eftersom det skiljer sig från fotosensibiliserande aktivitet.

Jämförande egenskaper hos Sumamed och analoger

 1. Azitromycin har samma handlingsprincip men lite olika hjälpämnen. Det är 3 gånger billigare än originalet, det finns inga andra speciella skillnader. Det har också en aktiv substans, så om det första alternativet inte är lämpligt för patienten, är det inte meningsfullt att byta till ett billigt alternativ, eftersom det också kommer att visa sig ineffektivt. Det är bättre att välja ett botemedel mot ett annat verksamt ämne.
 2. Amoxiclav tillhör penicillinkoncernen, men mindre effektiv än Sumamed, den kan användas hos nyfödda;
 3. Augmentin har en identisk kemisk sammansättning i Amoxiclav. Nackdelen är den långa kursen och frekvensen för antagning.
 4. Clatid tillhör makrolider, som Sumamed, men de har olika aktiva substanser. Clatid är klaritromycin. Läkemedlet har en svagare effekt, det används bara för infektioner i huden, behandling av luftvägarna.
 5. Suprax är en annan grupp av antibiotika. Dess grund är cefixime. Det är dyrare än Sumamed och mindre giftigt, även om båda drogerna är lämpliga för barn med ett halvt år.
 6. Flemoxin soluteba, gjord på basis av amoxicillintrihydrat, tillhör en annan grupp av antibiotika, har färre biverkningar, finns endast i tabletter.
 7. Hemomycin har samma aktiva substans, det skiljer sig endast i kostnad och hjälpkomposition.

Typiskt erbjuder den behandlande läkaren, som utser Sumamed, ytterligare 1-2 analoger. Om de inte passar för kostnader eller andra orsaker, bör du ta reda på om du kan ersätta det med något av ovanstående läkemedel.

video

Videon berättar hur man snabbt kan bota kall, influensa eller ARVI. Yttrande från en erfaren läkare.

Billiga analoger av sumamed - vilken ersättning att hitta billigare

Sumamed är ett antibiotikum med ett omfattande handlingsområde. Det hjälper till att klara en mängd bakterier och används för att behandla olika infektiösa patologier. I detta fall orsakar ämnet ofta biverkningar och tolereras dåligt. Dessutom är det ganska dyrt. I den här situationen är det bättre att välja billiga analoger av sumamed.

Så här använder du Sumamed

Huvudkomponenten hos medlet är azitromycindihydrat. Produkten frigörs i form av tabletter, kapslar och pulver. Det ordineras vanligtvis i följande situationer:

 • infektioner i andningsorganen och otolaryngologiska organ - bihåleinflammation, tonsillit, faryngit, otitis media;
 • infektion i huden och mjuka vävnader;
 • infektion i nedre andningsorganen - lunginflammation, bronkit;
 • tidigt stadium av Lyme sjukdom;

Med utvecklingen av Lyme-sjukdomen på den första dagen, ta 1 g av läkemedlet och drick sedan 500 mg. När Helicobacter pylori infektion föreskrivs 1 g per dag. Med urogenitala patologier borde du dricka 1 g per dag. Om komplikationer utvecklas, applicera 1 g till 1, 7 och 14 dagar.

Spädbarn under 3 år föreskrivs i form av en suspension. För att göra detta, tillsätt 12 ml kokt vatten till behållaren med pulveret. Före varje användning ska flaskan skakas väl.

Sumamed har ett antal fördelar:

 • ett överflöd av former av frisättning som tillåter att använda medel för olika åldersgrupper och olika patologier;
 • en sällsynthet av biverkningar;
 • hög eliminationshalveringstid;
 • lätt delbarhet av tabletter.

Den största nackdelen med substansen är en relativt hög kostnad, om du jämför läkemedlet med analoger.

Lista över billiga Sumamed analoger

I allmänhet kan något antibakteriellt läkemedel vara ett alternativ till sumamed. Det exakta valet måste emellertid göras med hänsyn till individuella egenskaper. Bestäm känsligheten för antibiotikumet kommer att hjälpa uteslutande sådd från hjärtat området.

Till billiga summerade analoger, som kan användas för andningssjukdomar, inkluderar sådana medel:

 • azitromycin - 6 kapslar 250 mg läkemedel kostar 125 rubel;
 • azitrox - frisätts i form av kapslar, med 6 stycken värda 300 rubel;
 • azitrus - 6 kapslar 250 mg kostar 60 rubel;
 • amoksiklav - utsläppt i form av tabletter, varav 15 kommer att kosta 230 rubel;
 • Flemoxin solutab - 20 tabletter 250 mg kan köpas för 300 rubel;
 • augmentin - produkten släpps i tablettform, 20 stycken 375 mg kostar 260 rubel;
 • Chemomycin - 6 250 mg kapslar kostar 250 rubel.

När du väljer sumamed analoger för barn, bör du definitivt få en barnläkare samråd. Många droger har en liknande åtgärdshandling, men de har olika sammansättningar. Eftersom de inte kan hänföras till strukturella analoger.

Sumamed eller azitromycin - vilket är bättre

När man väljer sumamed eller azitromycin är det viktigt att ta hänsyn till egenskaperna hos dessa medel. De betraktas som strukturella analoger och skiljer sig endast åt när det gäller ytterligare ingredienser. Funktionsprincipen för medlen är densamma.

Analog av summerad azitromycin kostar flera gånger billigare. Många patienter föredrar att välja sumamed eftersom det anses vara ett originalmedicin som har genomgått vissa tester. Det finns inga andra speciella skillnader mellan den ryska analogen sumamed.

Sumamed eller chemomycin

När man väljer sumamed eller chemomycin är det värt att överväga att båda drogerna betraktas som strukturella analoger. De innehåller samma aktiva substans - azitromycin. Det betyder att det finns praktiskt taget inga skillnader mellan fonderna. Skillnaden är endast i ytterligare ingredienser, tillverkaren och kostnaden.

Båda ämnena görs med hänsyn till tekniska normer. Under tillverkningen observeras alla standarder för den aktiva beståndsdelen och skalen. Därför upptar de här ämnena en ledande ställning när det gäller lagring. Kommentarer på den analoga summan anger att den är tillräckligt effektiv och väl tolererad. Samtidigt är kostnaden för heomycin lägre med cirka 100 rubel.

Sumamed eller Suprax

När man väljer sumamed eller suprax, bör man förstå att de har olika aktiva ingredienser och tillhör olika kategorier av antibiotika. Supraks är baserad på cefixime, vilket är en tredje generation cefalosporin. Aktiv komponent av sumamed är azitromycin, som tillhör kategorin makrolider.

Suprax har en mindre uttalad toxisk effekt. Men när man väljer suprax eller summeras för barn, bör man ta hänsyn till att båda läkemedlen kan användas från 6 månader.

Sumamed har en bredare lista över vittnesmål. Om man talar om ENT-organ, hjälper båda agenterna framgångsrikt att behandla en näsa, hals, öron. Terapi kommer emellertid att vara effektivt om orsakssjukdomens orsaksmedel skiljer känsligheten för läkemedlet. I detta fall är suprax dyrare. Förpackning av 6 kapslar kostar omkring 800 rubel. Eftersom det här verktyget inte kan kallas en billig analog.

Sumamed eller amoksiklav

Vilken är bättre - sumamed eller amoksiklav? Denna fråga oroar många människor. Båda ämnena skiljer sig från antibakteriell verkan, men ingår i olika grupper av läkemedel. Amoksiklav tillhör således kategorin penicilliner, och dess effekt är mindre uttalad jämfört med sumamed.

Också karaktäristiskt för amoxiclav är närvaron av, förutom antibiotikumet, clavulansyra. Denna ingrediens är en hämmare av beta-laktamaser och har en negativ effekt på de enzymer som frigörs av bakterier. Läkemedlet i form av ett pulver är ordinerat från födseln.

Det är ganska svårt att bestämma vilket ämne som är bättre, eftersom det beror på den kliniska bilden av bakteriologiska mikroorganismers patologi och känslighet. Läkare ordinerar oftast penicilliner och endast i avsaknad av effektutväg till makrolider.

Sumamed eller Augmentin

Augmentin anses vara en strukturell analog av amoxiclav, därför har den i jämförelse med sumamed samma fördelar och nackdelar. Förberedelser produceras i olika länder, och detta är nyckelfaktorn.

Fördelen med augmentin är möjligheten att applicera från födseln. Nackdelarna är varaktigheten av behandlingen. Kursen är 1 vecka. Samtidigt är appliceringsfrekvensen 2-3 gånger om dagen. Behandling med sumamed är mindre lång vanligtvis en tre dagars kurs ordineras. Kostnaden för augmentin är lägre med 100 rubel.

Sumamed eller Flemoxin-lösningsmedel

Om man jämför sumamed eller flemoxin solutab är det värt att överväga att det andra ämnet frisätts endast i form av tabletter. De aktiva beståndsdelarna i preparaten skiljer sig åt. Flemoxin innefattar amoxicillintrihydrat, medan sumamed tillverkas på basis av azitromycin.

När man väljer sumamed eller flemoxin, bör man ta hänsyn till det andra läkemedlet har färre biverkningar, eftersom det anses mindre giftigt. Kostnaden för Flemoxin är något lägre. Vanligtvis kostar det ca 50 rubel mindre.

Sumamed eller klatsid - vad man ska välja

Clatid eller sumamed - vilket är bättre? Båda ämnena klassificeras som makrolider, men de skiljer sig åt i kompositionen. Basen för klociden är klaritromycin. Dess effekt är mindre uttalad. Ämnet används endast för infektion i andningsorganen och huden.

Åldersbegränsningar för dessa medel är desamma. Båda drogerna används endast från 6 månader. Biverkningar och begränsningar är också i stort sett lika. Kostnaden är lite annorlunda. Således kostar 10 tabletter av claciden med en dos av 250 mg 600 rubel. Eftersom verktyget är svårt att ringa en billig analog.

Sumamed eller Vilprafen

Båda ämnena tillhör makrolider, men de har olika kompositioner. Aktiv komponent av vilprafen är josamycin. Detta ämne har en mer omfattande lista med indikationer. Det kan vara full med difteri, kikhosta. Listan över indikationer inkluderar gingivit, sjukdomar i matsmältningssystemet, blepharit, lymfadenit och andra infektioner.

I detta fall är vilprafen strängt förbjudet med en vikt på upp till 10 kg. Det ordineras för 5-21 dagar. Den dagliga dosen måste delas upp flera gånger, vilket skapar vissa svårigheter. Kostnaden för detta läkemedel är ca 600 rubel.

Sumamerade analoger

Detta läkemedel är ett bredspektrum antibiotikum. Det är mycket effektivt mot mest kända bakterier, det används vid behandling av många infektionssjukdomar i olika kroppssystem. Ändå har biverkningen många negativa biverkningar och tolereras dåligt av en viss grupp människor. Därför finns det behov av att ersätta Sumamed - analoger kan uppnå samma resultat med mindre toxicitet och skador på matsmältningssystemet.

Antibiotikum Sumamed är en läkemedelsanalog azitromycin

Den aktiva substansen i det beskrivna preparatet är azitromycin, som tillhör gruppen makrolider. På grund av signifikanta konstgjorda förändringar i den kemiska formeln var det möjligt att uppnå en bättre penetration av den aktiva komponenten genom membranskyddande skal av patologiska celler. Detta ger en snabb antibakteriell och antiinflammatorisk effekt.

Således är det inte svårt att ersätta Sumamed-analoger av azitromycinserien representeras av ett stort antal namn.

Sumamed forte 500 - instruktion och analogier

Indikationer för användning är:

 • magsår på grund av infektion med bakterien Helikobakter Pilori;
 • infektioner i luftvägarna (bihåleinflammation, bronkit, lunginflammation, frontalit, laryngit, rinit);
 • bakteriella hudskador (erysipelat inflammation, impetigo, Lyme-sjukdom, furunkulos);
 • urogenitala infektioner (Chlamydia, prostatit, vaginit, ureaplasmosis, vaginit, cystit, gonorré, bakteriell vaginos, endometrit);
 • inflammatoriska sjukdomar i inre organ (pyelonefrit, infektion i duodenum).

Den obestridliga fördelen med Sumamed är en kort behandlingskurs, som i regel inte är mer än 3 dagar. Samtidigt föreskrivs endast 1 tablett av läkemedlet per dag.

Det viktigaste kännetecknet för denna form av antibiotikafrisättning är dess snabba löslighet (inom en halvtimme). På grund av innehållet i föroreningar och den reducerade koncentrationen av den aktiva beståndsdelen, visar de flesta Sumamed generika signifikant mindre effekt mot patogena bakterier.

De faktiska substituten för drogen är:

 • Azit 500;
 • Azitroks;
 • Hemomitsin;
 • Ziromin;
 • Azitro;
 • Aziklar 500;
 • Zatrin;
 • azo;
 • Azitromycin grnidex;
 • Azitromycin 500;
 • Klabaks;
 • Meristat-Sanovel;
 • Free-Max OD;
 • Ezeklar-OD;
 • Roksid;
 • Klamed;
 • Vilpafren;
 • Dazel;
 • Azitsin;
 • Azinot-Farmeks;
 • Zomax;
 • Azibiot.

Den billigaste Sumamed-analogen bland dessa läkemedel är azitromycin. Det har också en hög baktericid aktivitet, som möjliggör att hantera allvarliga inflammatoriska processer, för att blockera multiplikationen av patologiska mikroorganismer. Samtidigt är koncentrationen och innehållet av det aktiva ämnet i azitromycin liknande de i Sumamed.

Den enda nackdelen med den generiska beskrivningen är avsaknaden av några kliniska prövningar vid dess utveckling. Därför patienter ofta klagar över en vanlig biverkning av Azithromycin - stark skär buksmärta efter 20-25 minuter efter administrering av till och med små doser. Såsom den medicinska praxis visar, gör det inte det som anses för sådan handling.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Sumamed piller har ingen analog fullt motsvarande nämnda antibiotika och möter bakteriedödande aktivitet. Därför, innan du söker en ersättare för detta läkemedel eller generiska, är det värt att konsultera en läkare i förväg.