Huvud
Analyser

Analoger av Sumamed antibiotikum - en översyn av egenskaper

Sumamed är ett antibiotikum med ett brett utbud av applikationer. Den är lika lämplig för personer i alla åldrar och barn med ett halvt år. Detta medel och dess analoger är endast föreskrivna i närvaro av bakteriell mikroflora, vilken bestäms av bakteriosumet. En särskiljande egenskap hos Sumamed från alternativa antibiotika-makrolider, den långsamma utsöndringen från kroppen och denna kvalitet gör det möjligt att bekämpa infektioner på bara 1-5 dagar, tillräckligt engångsintag.

 • lyofilizat (injektionsflaskor) för injektion;
 • tabletter i ett filmmembran;
 • tabletter oralt dispergerbara - en alternativ form för personer som lider av dysfagi (störningslösning)
 • kapslar;
 • pulver för suspensioner.

Med antibiotikum Sumamed oralt absorberas azitromycin, vilket är ett verksamt ämne i denna lösning, lätt. Han går snabbt in i sjukdomsfokusen, och i levern är den demetylerad - den förlorar sin aktivitet. Vid slutet av läkemedlet fortsätter azitromycin sin aktivitet och håller koncentrationen jämnt före en vecka.

Dosering, administrationsregler

Barnet, som regel, ges en uppskov, medan han avvisar sig från sin vikt. Dosering - 10 mg per 1 kg. Efter 3 dagars intag ökar mängden 2 gånger, kursen fortsätter i ytterligare 2 dagar (om det behövs). Läkemedlet i någon form måste vara berusat före måltider (per timme) eller efter 2 timmar.

Den önskade dosen bestäms i enlighet med den befintliga sjukdomen:

 • med akut bihåleinflammation orsakad av bakterier - 10 mg (3 dagar) är nödvändig för 1 kg;
 • med inflammation i mellanörat - 1 kg kräver 30 mg per dag eller en tre dagars kurs på 10 mg;
 • vid lunginflammation - på 1 kg är det nödvändigt 10 mg vid första mottagningen, vidare dosen är nödvändig att sänka till 5 mg, mottagningstid till 5 dagar.

För behandling av tonsillit, tonsillit, kräver faryngit av bakteriell karaktär en stor dosering - 200 mg / 5 ml.

När behöver du analoger av Sumamed?

Om det inte går att uppnå den önskade effekten eller om biverkningar uppstår, är det nödvändigt att välja en ersättning för den använda Sumamed. Endast andra antibiotika kan betraktas som analoger. Antimikrobiella och icke-steroida läkemedel kommer inte att ha den korrekta effekten, även om de återställer skyddsfunktioner, vilket påskyndar återhämtningen. Det är nödvändigt att välja ett läkemedel som upprepar effekten av originalet.

Det händer att läkemedlet är lämpligt för patienten, men kostnaden verkar hög, i det här fallet finns det också en effektiv ersättare.

Medan de flesta antibakteriella läkemedel kan bli ett alternativ till Sumamed, kan bara en läkare välja dem korrekt baserat på diagnos och klinisk bild av sjukdomen. Det kommer att ta en såg för att bestämma antibiotikares motståndskraft mot bakterier.

Sumamed och analoger - indikationer och kontraindikationer

Antibiotika används i sjukdomar:

 • andningsorgan, som innefattar: lunginflammation, angina, trakeit, otit, rinit, sinusit, bronkit, tonsillit, faryngit orsakad av bakteriella infektioner;
 • hud - sekundär pyodermatos, den ursprungliga graden av Lyme sjukdom, akne vulgaris, etc.;
 • mage, duodenalsår, provocerad av bakterien Helicobacter pylori;
 • urogenitalt system orsakat av klamydia, i synnerhet uretrit, cervicit;

Infusionslösningen ordineras i allvarliga samhällsförvärvade lunginflammation och bäckenorganens sjukdomar.

Kontra

De viktigaste kontraindikationerna för att ta Sumamed är:

 • kränkningar (svåra) av njurarna, leveren;
 • överkänslighet mot komponenter
 • mottagning av ergotamin, dihydroergotamin.
 • Barn under sex månader kan inte dricka en suspension, upp till 3 år - ta piller, framställda med 125 mg och upp till 12 år - 500 mg, om barnets vikt är upp till 45 kg;
 • Njurar (måttlig) i njurarna, leveren;
 • användningen av warfarin, terfenadin, digoxin;
 • myasthenia gravis;
 • hypokalemi;
 • diabetes (för suspension)
 • arytmi;
 • graviditet, laktation - att ta läkemedlet är acceptabelt om den terapeutiska nyttan för en kvinna överstiger den troliga risken för barnet. Om läkemedlet är nödvändigt för amning ska det avbrytas.

Lista över analoger

Vid val av antibiotika bör man vägledas inte bara av kostnaden för ett alternativt läkemedel utan också av dess påvisade snabba terapeutiska effekt, kontraindikationer och andra faktorer.

Specialister har identifierat följande billigaste och mest effektiva Sumamed-analoger:

 • azitromycin;
 • Azitroks;
 • Azitrus;
 • amoxiclav;
 • augmentin;
 • Kommunikationsfaktor;
 • Flemoxin-lösningsmedel;
 • Hemomitsin.

Du kan ersätta Sumamed med något av dessa verktyg och vice versa, men du måste ta hänsyn till jämförande egenskaper, eftersom sammansättningen av de flesta skiljer sig, eftersom de inte är strukturella analoger. När du väljer ett alternativ ska du jämföra den specifika doseringsformen - kostnaden för tablett Sumamed och analog i tabletter, suspensionen - med suspensionens pris etc.

Azitromycin och dess fördelar

Kraftfull, med ett av de säkraste antibiotika och den strukturella analogen Sumamed - läkemedlet Azithromycin, som kan användas för barn. Han är ordinerad för blandade, allvarliga infektioner. Indikationer för användning, identiska med dem som gäller Sumamed.

 • pulver för injektion;
 • suspension;
 • kapslar;
 • tabletter.

Dosering och administrering

Ett barn med ett halvt år till 12 år tillåts endast suspensioner Azitromycin, 1 kg kroppsvikt tar 10 mg. Från tolv ålder behövs en vuxendos på 0,5-1 g per dag, det bestäms av läkaren på basis av diagnosen. Kursens varaktighet är 1-10 dagar.

Dosering, varaktighet och behandling ordineras av läkaren!

Biverkningar

Antibiotikum tolereras som regel väl, biverkningar förekommer i högst 5% av fallen. Barn kan observeras: diarré, uppblåsthet, illamående, nervositet, ökad aktivitet. Allergiska reaktioner uppträder extremt sällan.

Hemomycin egenskaper och applicering

Antibiotikum Hemomycin tillhör gruppen makrolider-azalider. Den klarar effektivt med gonokocker, streptokocker, meningokocker, stafylokocker och mikroorganismer som framkallar atypisk lunginflammation. Det kan förstöra intracellulära patogener.

Formulär för frisättning: kapslar, pulver till suspension, belagda tabletter, ampuller med lyofiliserat pulver till infusionslösning.

Dosering av hemomycin för barn

Med ett halvår tillåts barn suspensioner - 100 mg / 5 ml, från 1 år - 200 mg / 5 ml. Kapslar, tabletter är tillåtna från 12 år, beräkna dosen baserat på kroppsvikt. För behandling av sjukdomar i andningssystemet, ENT-infektioner för en daglig dos på 10 mg / kg av vikt. Kurs - 3 dagar. Vid en kroppsvikt på över 45 kg används en vuxen dosering - 500 mg en gång om dagen - 1 tablett eller 2 kapslar. Varaktighet 3-6 dagar, klyftan mellan att äta och ta mediciner är minst 2 timmar.

Biverkningar

Hemomycin är ett av de mest nontoxa antibiotika. Möjliga milda dyspeptiska störningar, hudallergiska reaktioner, konjunktivit, takykardi, irritabilitet, yrsel och huvudvärk. Med drogen bör du undvika direkt solljus, eftersom det skiljer sig från fotosensibiliserande aktivitet.

Jämförande egenskaper hos Sumamed och analoger

 1. Azitromycin har samma handlingsprincip men lite olika hjälpämnen. Det är 3 gånger billigare än originalet, det finns inga andra speciella skillnader. Det har också en aktiv substans, så om det första alternativet inte är lämpligt för patienten, är det inte meningsfullt att byta till ett billigt alternativ, eftersom det också kommer att visa sig ineffektivt. Det är bättre att välja ett botemedel mot ett annat verksamt ämne.
 2. Amoxiclav tillhör penicillinkoncernen, men mindre effektiv än Sumamed, den kan användas hos nyfödda;
 3. Augmentin har en identisk kemisk sammansättning i Amoxiclav. Nackdelen är den långa kursen och frekvensen för antagning.
 4. Clatid tillhör makrolider, som Sumamed, men de har olika aktiva substanser. Clatid är klaritromycin. Läkemedlet har en svagare effekt, det används bara för infektioner i huden, behandling av luftvägarna.
 5. Suprax är en annan grupp av antibiotika. Dess grund är cefixime. Det är dyrare än Sumamed och mindre giftigt, även om båda drogerna är lämpliga för barn med ett halvt år.
 6. Flemoxin soluteba, gjord på basis av amoxicillintrihydrat, tillhör en annan grupp av antibiotika, har färre biverkningar, finns endast i tabletter.
 7. Hemomycin har samma aktiva substans, det skiljer sig endast i kostnad och hjälpkomposition.

Typiskt erbjuder den behandlande läkaren, som utser Sumamed, ytterligare 1-2 analoger. Om de inte passar för kostnader eller andra orsaker, bör du ta reda på om du kan ersätta det med något av ovanstående läkemedel.

video

Videon berättar hur man snabbt kan bota kall, influensa eller ARVI. Yttrande från en erfaren läkare.

Analoger av Sumamed

Sumamed är ett läkemedel som används för att behandla bakterieinfektioner av olika etiologi och lokalisering. Analoger av Sumamed i apotek säljs i stora mängder. De kan vara billigare eller dyrare beroende på den farmakologiska kampanjen som producerar läkemedlet. Sumamed (azitromycin) används ofta vid behandling av akuta luftvägsinfektioner: bakteriell tonsillit, purulent otit, bronkit, sjukdomar i ögat (uveit), hud och magtarmkanalen. Analogen för vuxna och barn i Sumamed har samma aktiva komponent.

Farmakologiska egenskaper, indikationer, begränsningar, regler för användning av läkemedlet

Sumamed finns i form av tabletter, pulver, kapslar. Aktiv komponent i läkemedlet är azitromycin. För ett barn med bakteriell infektion finns en speciell form av pulver för beredning av en suspension (5 ml-100 mg).

För vuxna och barn över 12 år finns följande doseringsformer tillgängliga:

 • tabletter (125, 500 mg);
 • kapslar (250 mg).

Enligt anvisningarna verkar läkemedlet överväldigande på syntesen av proteinföreningar av bakterier som upphör att växa och föröka sig. Läkemedlet i stora doser har en bakteriedödande effekt som dödar mikroorganismen. Sumamed bekämpar aktivt mot grammertiska, gram-positiva, anaeroba och intracellulära mikroorganismer. Användning av Sumamed under maten minskar dess medicinska egenskaper, förhindrar absorption av antibiotika. Metabolism av läkemedlet utförs i levervävnaden, utsöndras med gallret, urin.

Sumamed har sitt vittnesbörd och begränsningar.

vittnesbörd

Lista över begränsningar av Sumamed

 • bakteriella lesioner i andningssystemet (bihåleinflammation, faryngit, otit, bronkit, lunginflammation);
 • sjukdomar i huden, mjuka vävnader orsakade av patologisk bakteriell flora (lymesjukdom, erysipelas, pyodermatit, impetigo);
 • bakteriella sjukdomar i reproduktionssystemet (uretrit, cervicit);
 • sjukdomar i matsmältningskanalen orsakad av Helicobacter pylori.
 • drogintolerans
 • dysfunktion i levern, njurarna;
 • relativ:
 • graviditet, amning
 • arytmi.

Analoger av Sumamed för vuxna

Vilken av Sumameds analoger är billigare? På den farmakologiska marknaden finns ett stort antal läkemedel med aktiv komponent: Azitromycin. Läkemedlet produceras av ryska och utländska kampanjer. Priserna för antibiotika varierar från 30 till 400 rubel.

Enligt studier har dyrare droger mycket mindre oönskade effekter. Detta beror på att alla tekniska krav uppfylls under produktionen. Komponenterna i medicinen förbättras bättre, vilket minskar sannolikheten för biverkningar.

Preparat för vuxna frisätts i tablettform, såväl som kapslar.

Billiga analoger av Sumamed:

Billiga analoger av medicin Sumamed 500:

 • Azitromycin (pris från 30 rubel);
 • AzitRus (30 rubel och över);
 • Ormax (30 rubel);
 • Hemomycin (135 gn.);
 • Z-faktor (220 rubel.);
 • Azitral (250 gn.).
 • Azitromycin (tabletter 500 mg);
 • Azitrox (kapslar 500 mg);
 • AsitRus (tablett 500 mg);
 • Heomycin (tabletter 500 mg);
 • Azax 500.

Tabletter av läkemedel för vuxna

För vuxna är tabletter aktivt förskrivna i tabletter. I blåsorna packas 3 tabletter. För vuxna utse 1 tablett (500 mg) 1 gång per dag i 3 dagar. Vid behov kan du förlänga användningen av medicinen i ytterligare 2 dagar. Azitromycin är ett effektivt läkemedel med ett brett spektrum av effekter, så varaktigheten av kursterapin i den är liten.

Sumamerade analoger i tabletter:

 • azitromycin;
 • AzitRus;
 • Zitroks;
 • Hemomitsin.

Azitromycin: en billig analog Sumamed, som tillverkas i Ryssland. Läkemedlet kan användas för att behandla bakterieinfektionssjukdomar. Det har formen av tabletter av 250, 500 mg. Produkten är godkänd för vuxna och barn från 6 år.

Sumamed kan ersättas med AsritRus. Det produceras också i Ryssland, har en liten kostnad. Hemomycin är en analog tillverkad i Serbien. Den har god kvalitet.

Kapslade läkemedel

Preparat i form av kapslar har en speciell skyddande beläggning, vilket förbättrar effektiviteten av behandlingen. Kapslar tas 500 mg en gång om dagen i 3 dagar med andningssjukdomar. Vid andra sjukdomar utförs dosberäkningen individuellt.

Listan över generiska läkemedel Sumamed i kapslar:

 • Azitroks;
 • Azitral;
 • Kommunikationsfaktor;
 • Azitromycin-OBL;
 • AzitRus.

Z-faktor är en bra och billig ersättning för Sumamed. Kapslar framställs med 250 mg. Azitromycin-OBL och AzitRus har ett mycket lågt pris, produceras i vårt land.

Läkemedel för barn

För barn under 12 år föreskrivs ofta suspensionens form. Det finns flera billiga analoger av Sumameds suspension för barn.

Dessa inkluderar (prisjämförelse):

 • Azitrox (279 gnid.);
 • Hemomycin (150 gn.);
 • Azitromycin (från 250 rubel.);
 • Zitroks (341 rubel.);
 • Azimed (150 rubel.).

Suspension av azitromycin - rysk analog av Sumamed för barn. Den är tillgänglig i pulverform för beredning av en suspension. För att förbereda suspensionen är det nödvändigt att tillsätta kokt eller renat vatten till burken med pulver. För att ordentligt avge vatten är det bättre att använda en mätspruta.

Preparatet kan förvaras i färdig form i högst 5 dagar. Läkemedlet är ordinerat för barn från 6 månader. Innan läkemedlet används ska suspensionen skakas för att säkerställa att suspensionen är enhetlig.

ålder

Dos (mg)

Naturligtvis

5 mg per 1 kg av barnets vikt per dag.

3 dagar. Kursterapi kan förlängas upp till 5 dagar på rekommendation av behandlande läkare.

10 mg per 1 kg kroppsvikt.

15 mg per 1 kg av barnets vikt.

Tabletter i pediatrik

Sumameds analog för barn i tabletter är azitromycin. Andra droger med samma aktiva substans är: Azitromycin, AzitRus, Zitrox, Hemomycin. Azitromycin tabletter tillåts för barn från 6 år. Ett bra barn för Sumamed-analogen är hemomycin. Den har ett acceptabelt pris. Producerad i Serbien. Dosen beräknas också enligt barnets vikt.

Andra grupper av antibakteriella medel

Om Sumamed utsetts till en vuxen eller ett barn, men droget inte hade någon effekt, måste det ändras för en annan. För att bestämma effektiviteten av antibiotikabehandlingen tittar doktorn på manifestationerna av den kliniska bilden (temperatur, inflammation, hyperemi i huden och slemhinnan).

En utmärkt indikator på behandlingsdynamiken är temperaturresponsen. Mot bakgrund av adekvat terapi börjar temperaturen minska på andra dagen. Om antibiotikumet inte valdes korrekt, kommer temperaturen vara densamma eller stanna vid 38-37 ° C.

Med en dålig temperaturfall, ersätter Sumamed (azitromycin). Läkemedlet kan ändras till någon annan grupp av antibakteriella läkemedel. Innan förskrivning av behandling ska sputum smear eller smältprov utföras för mottaglighet för antibiotika. Enligt resultaten av laboratoriedata föreskrivs ett läkemedel.

För att ersätta läkemedlet är en grupp antibakteriella medel som bakterien inte är känslig för lämplig. Detta kan vara en penicillin-serie, en grupp tetracykliner, cephalosporiner, aminoglykosider och fluorokinoloner.

Använd inte läkemedel utan att ordna läkare, eftersom de har ett stort antal kontraindikationer och biverkningar. Vid användning av antibakteriella medel måste du strikt följa instruktionerna, dricka en hel kurs. Vid låga doser eller ofullständig behandlingssätt av bakterier utvecklas resistens mot antibiotika.

slutsats

Sumamed anses vara ett effektivt läkemedel för behandling av luftvägsinfektioner, hudsjukdomar, matsmältningsorgan. Den ryska analogen av ett antibiotikum är mycket lägre på apotek. När du väljer generiska läkemedel måste du se en läkare för att förtydliga möjligheten till oönskade manifestationer under användningen av läkemedlet. Ta det läkemedel du behöver enligt instruktionerna, för att inte orsaka beroende av bakteriefloran. Stabilitet leder till svårigheter vid behandling, liksom utvecklingen av en komplicerad sjukdomsförlopp.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Lista över billiga Sumamed analoger för vuxna och barn

Eftersom Mumed är ett läkemedel från gruppen antibiotika baserat på den aktiva komponenten av azitromycin. Drogen är en grupp av makrolider och azolider, som produceras i Republiken Kroatien. I vissa fall är det nödvändigt att välja en analog Sumamed billigare till ett pris - listan innehåller åtta droger, inklusive ryska.

Möjligheten att ersätta ett läkemedel med en identisk aktiv substans eller ett läkemedel från samma farmakologiska grupp bestäms endast av läkaren. I detta fall tar han hänsyn till orsakssambandet till den patologiska processen, toleransen för den aktiva substansen, förekomsten av samtidiga komplikationer.

Principen om Sumameds arbete

Sumameds effektivitet beror på aktiviteten hos den aktiva komponenten - azitromycin, vilket bidrar till ett brett spektrum av effekter. Detta ämne kan undertrycka produktion av proteiner från mikrobiella celler, sakta ner tillväxten och multiplikationen av patogena mikroorganismer.

Användningen av azitromycin i höga koncentrationer har en bakteriedödande effekt. Drogen verkar på Gram-positiv, gramnegativ, aerob och intracellulär mikroflora. Man bör komma ihåg att ett antal mikroorganismer kan visa resistens mot azitromycin.

Sumamed visar i de flesta fall effektivitet i förhållande till:

 • Grampositiva aerober: penicillinkänslig Staphylococcus aureus och pneumokocker, pyogen streptokocker.
 • Gramnegativa aerober: Haemophilus influenzae, Haemophilus, Legionella pnevmofily, Moraxella catarrhalis, Pasteur multotsida, gonorré.
 • Anaerober: Clostridium perfringens, prevotella.
 • Ett antal andra mikroorganismer: klamydia, mykoplasma, Borrelia.
 • Azitromycin kan penetrera genom cellmembran, vilket bestämmer dess effektivitet mot intracellulära patogener.

Efter att ha tagit den aktiva ingrediensen absorberas snabbt och börjar distribueras i kroppen. Därefter flyttar fagocyter den aktiva substansen till platsen för utveckling av den infektiösa processen, där azitromycin frisätts.

Behållandet av den terapeutiska koncentrationen av den aktiva komponenten efter den senaste användningen av läkemedlet observeras i 5 dagar-1 vecka.

Blanketter för frisläppande

Läkemedlet presenteras på läkemedelsmarknaden i följande doseringsformer:

 • Tabletter för oral administrering vid 125, 500 mg.
 • Pulver för beredning av suspension för internt bruk 100 mg / 5 ml.
 • Kapsel för oral administrering.

Valet av doseringsformen liksom dosen utförs av läkaren med hänsyn till patientens ålder och de individuella egenskaperna hos organismen.

Indikationer för användning och kontraindikationer

Enligt anvisningarna rekommenderas användning av Sumamed för patienter i diagnosen:

 • Faryngit, tonsillit, otitis, bihåleinflammation.
 • Akut och förvärring av kronisk bronkit och lunginflammation.
 • Sekundärt infekterade dermatoser, impetigo, erysipelas.
 • Den första etappen av lymesjukdom, åtföljd av migrerande erytem.
 • Infektionssjukdomar i urinorganen orsakade av klamydia: uretrit, cervicit.

Det rekommenderas att avstå från att använda läkemedlet för patienter med:

 • Individuell intolerans mot azitromycin, erytromycin och andra ämnen från gruppen av makrolider.
 • Fenylketonuri.
 • Svår dysfunktion i lever och njurar.
 • Behovet av samtidig användning av ergotamin och dihydroergotamin.

Läkemedlet är inte avsett för självbehandling. Innan ansökan påbörjas, är det nödvändigt att konsultera en läkare och utföra diagnosen.

dos

Läkemedlet är avsett för intern administrering, en gång var 24: e timme.

 • Kapslar och suspension ska användas 60 minuter före eller 120 minuter efter huvudmåltiden.
 • Intaget av tabletter beror inte på att äta.
 • Patienter som är äldre än sex månader har förskrivit en suspension eller tablett med 125 mg.

Doseringen av läkemedlet beror på indikationerna för användningen av läkemedlet och patientens ålder:

När är det nödvändigt att välja en analog?

Om det är nödvändigt att välja en ersättare, är det rekommenderat att rådgöra med den behandlande läkaren utan att misslyckas. Ta hänsyn till den kliniska bilden av sjukdomen, toleransen för den aktiva substansen och den terapeutiska effekten av den rekommenderade behandlingsregimen.

Val av en exakt strukturell analog med samma aktiva substans kan krävas om kostnaden för den ursprungliga preparatet inte passar patienten.

När läkemedlet inte bidrar till ett korrekt terapeutiskt resultat, granskar läkaren behandlingsregimen och kan ordinera ett antibakteriellt läkemedel med en annan aktiv substans eller ersätta den med droger från andra farmakologiska grupper.

Om den aktiva beståndsdelen är intoleranta och oönskade sidreaktioner utvecklas, beaktas frågan om att välja en ersättare också.

Listan över billigare analoger

Sumameds kostnad i december 2017 är:

 • Tabletter 500 mg, 3 st. - från 470 rubel
 • Tabletter 250 mg, 6 st. - från 340 rubel.
 • Kapslar 250 mg, 6 st. - från 480 rubel.
 • Dispergerbara tabletter 1000 mg, 3 st. - från 1000 rubel.
 • Dispergerbara tabletter 1000 mg, 1 st. - från 465 rubel.

På apotek finns det ett billigare ryskt ekvivalent med Sumamed - Azitromycin i form av kapslar och tabletter för intern administrering. Beroende på tillverkaren av läkemedlet är kostnaden för 6 kapslar på 250 mg från 120 rubel. för 3 tabletter av 500 mg - från 130 rubel.

En lista över billiga droger med liknande effekt för behandling av andningssjukdomar innefattar följande droger:

 • AzitRus - från 30 rubel.
 • Hemomycin - från 135 rubel.
 • Augmentin - från 250 rubel.
 • Azitrox - från 190 rubel.
 • Foemoksin solyutab - från 250 rubel.
 • Amoxiclav - från 120 rubel.
 • Zi-Factor - från 200 rubel.

Vid val av ersättning är det nödvändigt att uppmärksamma inte bara skillnaden i kostnaden utan också doseringen av läkemedlet och dess doseringsform (kapslar, tabletter, pulver för suspension).

Sumamed eller Azithromycin - vilket är bättre?

Azitromycin är en inhemsk analog av Sumamed med en identisk aktiv substans, som kan köpas på apotek enligt doktors recept. Läkemedlet presenteras i form av tabletter och kapslar för intern administrering, formen av frisättningen i form av pulver för framställning av suspensionen är frånvarande.

Droger skiljer sig åt i hjälpämnenas sammansättning såväl som i kostnaden.

När det gäller effektivitet har båda läkemedlen ett brett spektrum av verkan och kan användas enligt indikationerna för antagning som beskrivits av tillverkaren.

Sumamed eller Hemomycin

Hemimycin är den exakta strukturella generiska Sumamed, som endast skiljer sig från tillverkaren och i sammansättningen av de ytterligare ämnena. Båda förberedelserna är gjorda i enlighet med de nödvändiga kvalitetsstandarderna: tabletterna är belagda med en filmmantel, även om analogen är mycket billigare.

Ett antal kliniska studier visar att dyrare substitut bättre tolereras av patienterna, eftersom alla nödvändiga förutsättningar och mediciner överensstämmer med de senaste tekniska standarderna.

Sumamed eller Supraks

Sammansättningen av läkemedlet Supraks innehåller en annan aktiv substans - cefixime, läkemedlet produceras av det jordanske företaget Khimka Pharmaceuticals. Läkemedlet tillhör gruppen antibiotika-cefalosporiner från tredje generationen, medan Sumamed är ett antibakteriellt läkemedel från gruppen av makrolider.

Indikationer för användning i antibiotika är likartade. Suprax används också vid komplex behandling av faryngit, tonsillit, bihåleinflammation, bronkit, otit, okomplicerad gonorré och urinvägsinfektioner.

Suprax i form av granuler för beredning av en suspension för intern administrering kan användas för att behandla patienter med ett halvår.

Sumamed eller Amoxiclav

De antibakteriella läkemedlen i penicillinserien, som Amoxiclav tillhör, utmärks av en svagare terapeutisk effekt. Lämpligheten att förskriva en medicinering bestäms av läkaren, med beaktande av indikationerna för upptagande och de medföljande symtomen. Aktiva komponenter i Amoxiclav är amoxicillin i kombination med klavulansyra.

Eftersom de aktiva substanserna av droger skiljer sig, utförs valet av en lämplig beredning med hänsyn till de patogena mikroorganismernas känslighet för den aktiva komponenten, inte bara för att en är billigare och den andra dyrare. Läkaren kan börja behandlingen med antibiotika penicillin-serien och om Amoxiclav är ineffektivt rekommenderas användning av Sumamed.

Sumamed eller Augmentin

Båda drogerna skiljer sig åt i sammansättning, ursprungsland och administreringssätt. Aktiva komponenter av Augmentin är amoxicillin i kombination med klavulansyra.

Läkemedlet hänvisar till antibiotika i penicillin serien - det här är den exakta strukturella analogen av Amoxiclav, med samma verkningsmekanism, är endast billigare.

När det gäller appliceringsmetoden är Sumamed-behandlingskursen mindre lång - från 3 dagar, medan den genomsnittliga varaktigheten av Augmentin-användningen är från 1 vecka. Läkemedlet ska inte tas kontinuerligt i mer än 14 dagar.

Sumamed eller Flemoxin Solutab

Flemoxin är en substitut för Sumamed endast av den farmakologiska gruppen. Sammansättningen av drogerna är olika: den aktiva substansen Flemoxin är amoxicillin, som tillhör gruppen penicilliner.

Läkemedlet kan provocera utvecklingen av allergiska reaktioner, så innan behandlingen påbörjas krävs en grundlig samling av anamnese för att identifiera överkänslighetsreaktioner mot penicillin.

Flemoxin kan användas vid behandling av barn under ett år, dosen väljes individuellt. I vissa fall tolereras antibiotika av penicillintyp bättre av patienter än makrolider.

Vad ska man välja - Sumamed eller Clatid?

Clacid är ett antibakteriellt läkemedel från gruppen av makrolider, men den aktiva substansen skiljer sig från Sumamed: tabletten och pulvret för suspensionen innehåller den aktiva komponenten av klaritromycin.

Båda läkemedlen har en liknande verkningsmekanism, kontraindikationer och eventuella biverkningar. Urval av ett lämpligt medel utförs efter erhållande av resultaten av bakteriell inokulering.

Sumamed eller Wilprafen

Vilprafen är ett mer modernt och effektivt antibakteriellt läkemedel från makrolidgruppen. Har en mer omfattande lista med indikationer för användning än Sumamed.

Om nödvändigt kan Vilprafen användas vid behandling av gravida kvinnor med chlamydialinfektioner. Den aktiva substansen i läkemedlet är josamycin. Varaktighet av användning av tabletter - från 5 dagar och längre, under överinseende av specialister.

Sumamed analoger för barn

Barns analoger av Sumamed väljs med beaktande av barnets ålder och indikationerna på användningen av läkemedlet.

Vilket som helst av ovanstående kan användas för att behandla patienter i yngre åldersgrupper: vissa läkemedel ordineras för patienter yngre än 1 år. Läkaren kan rekommendera användningen av både lösliga tabletter och suspensioner för intern administrering.

Sammanfattningsvis

Val av lämpligt läkemedel kan endast utföras av en läkare efter en fullständig undersökning av patienten och enligt resultaten av bakteriologisk undersökning. Oberoende urval och administrering av antibiotika är oacceptabelt, eftersom alla droger verkar efter en viss tid när den aktiva substansen ackumuleras i celler till önskad koncentration.

Överträdelse av upptagningsfrekvensen eller för tidig uppsägning av behandlingen är också oacceptabelt. I bakterier utvecklas resistans (resistans) till den aktiva komponenten och påverkar inte längre denna typ av mikroorganism. I vissa fall, till exempel, med sjukdomar orsakade av Kochs trollstav - det innebär en dödsdom för patienten.

Billiga analoger av sumamed - vilken ersättning att hitta billigare

Sumamed är ett antibiotikum med ett omfattande handlingsområde. Det hjälper till att klara en mängd bakterier och används för att behandla olika infektiösa patologier. I detta fall orsakar ämnet ofta biverkningar och tolereras dåligt. Dessutom är det ganska dyrt. I den här situationen är det bättre att välja billiga analoger av sumamed.

Så här använder du Sumamed

Huvudkomponenten hos medlet är azitromycindihydrat. Produkten frigörs i form av tabletter, kapslar och pulver. Det ordineras vanligtvis i följande situationer:

 • infektioner i andningsorganen och otolaryngologiska organ - bihåleinflammation, tonsillit, faryngit, otitis media;
 • infektion i huden och mjuka vävnader;
 • infektion i nedre andningsorganen - lunginflammation, bronkit;
 • tidigt stadium av Lyme sjukdom;

Med utvecklingen av Lyme-sjukdomen på den första dagen, ta 1 g av läkemedlet och drick sedan 500 mg. När Helicobacter pylori infektion föreskrivs 1 g per dag. Med urogenitala patologier borde du dricka 1 g per dag. Om komplikationer utvecklas, applicera 1 g till 1, 7 och 14 dagar.

Spädbarn under 3 år föreskrivs i form av en suspension. För att göra detta, tillsätt 12 ml kokt vatten till behållaren med pulveret. Före varje användning ska flaskan skakas väl.

Sumamed har ett antal fördelar:

 • ett överflöd av former av frisättning som tillåter att använda medel för olika åldersgrupper och olika patologier;
 • en sällsynthet av biverkningar;
 • hög eliminationshalveringstid;
 • lätt delbarhet av tabletter.

Den största nackdelen med substansen är en relativt hög kostnad, om du jämför läkemedlet med analoger.

Lista över billiga Sumamed analoger

I allmänhet kan något antibakteriellt läkemedel vara ett alternativ till sumamed. Det exakta valet måste emellertid göras med hänsyn till individuella egenskaper. Bestäm känsligheten för antibiotikumet kommer att hjälpa uteslutande sådd från hjärtat området.

Till billiga summerade analoger, som kan användas för andningssjukdomar, inkluderar sådana medel:

 • azitromycin - 6 kapslar 250 mg läkemedel kostar 125 rubel;
 • azitrox - frisätts i form av kapslar, med 6 stycken värda 300 rubel;
 • azitrus - 6 kapslar 250 mg kostar 60 rubel;
 • amoksiklav - utsläppt i form av tabletter, varav 15 kommer att kosta 230 rubel;
 • Flemoxin solutab - 20 tabletter 250 mg kan köpas för 300 rubel;
 • augmentin - produkten släpps i tablettform, 20 stycken 375 mg kostar 260 rubel;
 • Chemomycin - 6 250 mg kapslar kostar 250 rubel.

När du väljer sumamed analoger för barn, bör du definitivt få en barnläkare samråd. Många droger har en liknande åtgärdshandling, men de har olika sammansättningar. Eftersom de inte kan hänföras till strukturella analoger.

Sumamed eller azitromycin - vilket är bättre

När man väljer sumamed eller azitromycin är det viktigt att ta hänsyn till egenskaperna hos dessa medel. De betraktas som strukturella analoger och skiljer sig endast åt när det gäller ytterligare ingredienser. Funktionsprincipen för medlen är densamma.

Analog av summerad azitromycin kostar flera gånger billigare. Många patienter föredrar att välja sumamed eftersom det anses vara ett originalmedicin som har genomgått vissa tester. Det finns inga andra speciella skillnader mellan den ryska analogen sumamed.

Sumamed eller chemomycin

När man väljer sumamed eller chemomycin är det värt att överväga att båda drogerna betraktas som strukturella analoger. De innehåller samma aktiva substans - azitromycin. Det betyder att det finns praktiskt taget inga skillnader mellan fonderna. Skillnaden är endast i ytterligare ingredienser, tillverkaren och kostnaden.

Båda ämnena görs med hänsyn till tekniska normer. Under tillverkningen observeras alla standarder för den aktiva beståndsdelen och skalen. Därför upptar de här ämnena en ledande ställning när det gäller lagring. Kommentarer på den analoga summan anger att den är tillräckligt effektiv och väl tolererad. Samtidigt är kostnaden för heomycin lägre med cirka 100 rubel.

Sumamed eller Suprax

När man väljer sumamed eller suprax, bör man förstå att de har olika aktiva ingredienser och tillhör olika kategorier av antibiotika. Supraks är baserad på cefixime, vilket är en tredje generation cefalosporin. Aktiv komponent av sumamed är azitromycin, som tillhör kategorin makrolider.

Suprax har en mindre uttalad toxisk effekt. Men när man väljer suprax eller summeras för barn, bör man ta hänsyn till att båda läkemedlen kan användas från 6 månader.

Sumamed har en bredare lista över vittnesmål. Om man talar om ENT-organ, hjälper båda agenterna framgångsrikt att behandla en näsa, hals, öron. Terapi kommer emellertid att vara effektivt om orsakssjukdomens orsaksmedel skiljer känsligheten för läkemedlet. I detta fall är suprax dyrare. Förpackning av 6 kapslar kostar omkring 800 rubel. Eftersom det här verktyget inte kan kallas en billig analog.

Sumamed eller amoksiklav

Vilken är bättre - sumamed eller amoksiklav? Denna fråga oroar många människor. Båda ämnena skiljer sig från antibakteriell verkan, men ingår i olika grupper av läkemedel. Amoksiklav tillhör således kategorin penicilliner, och dess effekt är mindre uttalad jämfört med sumamed.

Också karaktäristiskt för amoxiclav är närvaron av, förutom antibiotikumet, clavulansyra. Denna ingrediens är en hämmare av beta-laktamaser och har en negativ effekt på de enzymer som frigörs av bakterier. Läkemedlet i form av ett pulver är ordinerat från födseln.

Det är ganska svårt att bestämma vilket ämne som är bättre, eftersom det beror på den kliniska bilden av bakteriologiska mikroorganismers patologi och känslighet. Läkare ordinerar oftast penicilliner och endast i avsaknad av effektutväg till makrolider.

Sumamed eller Augmentin

Augmentin anses vara en strukturell analog av amoxiclav, därför har den i jämförelse med sumamed samma fördelar och nackdelar. Förberedelser produceras i olika länder, och detta är nyckelfaktorn.

Fördelen med augmentin är möjligheten att applicera från födseln. Nackdelarna är varaktigheten av behandlingen. Kursen är 1 vecka. Samtidigt är appliceringsfrekvensen 2-3 gånger om dagen. Behandling med sumamed är mindre lång vanligtvis en tre dagars kurs ordineras. Kostnaden för augmentin är lägre med 100 rubel.

Sumamed eller Flemoxin-lösningsmedel

Om man jämför sumamed eller flemoxin solutab är det värt att överväga att det andra ämnet frisätts endast i form av tabletter. De aktiva beståndsdelarna i preparaten skiljer sig åt. Flemoxin innefattar amoxicillintrihydrat, medan sumamed tillverkas på basis av azitromycin.

När man väljer sumamed eller flemoxin, bör man ta hänsyn till det andra läkemedlet har färre biverkningar, eftersom det anses mindre giftigt. Kostnaden för Flemoxin är något lägre. Vanligtvis kostar det ca 50 rubel mindre.

Sumamed eller klatsid - vad man ska välja

Clatid eller sumamed - vilket är bättre? Båda ämnena klassificeras som makrolider, men de skiljer sig åt i kompositionen. Basen för klociden är klaritromycin. Dess effekt är mindre uttalad. Ämnet används endast för infektion i andningsorganen och huden.

Åldersbegränsningar för dessa medel är desamma. Båda drogerna används endast från 6 månader. Biverkningar och begränsningar är också i stort sett lika. Kostnaden är lite annorlunda. Således kostar 10 tabletter av claciden med en dos av 250 mg 600 rubel. Eftersom verktyget är svårt att ringa en billig analog.

Sumamed eller Vilprafen

Båda ämnena tillhör makrolider, men de har olika kompositioner. Aktiv komponent av vilprafen är josamycin. Detta ämne har en mer omfattande lista med indikationer. Det kan vara full med difteri, kikhosta. Listan över indikationer inkluderar gingivit, sjukdomar i matsmältningssystemet, blepharit, lymfadenit och andra infektioner.

I detta fall är vilprafen strängt förbjudet med en vikt på upp till 10 kg. Det ordineras för 5-21 dagar. Den dagliga dosen måste delas upp flera gånger, vilket skapar vissa svårigheter. Kostnaden för detta läkemedel är ca 600 rubel.

Sumamerade analoger

Detta läkemedel är ett bredspektrum antibiotikum. Det är mycket effektivt mot mest kända bakterier, det används vid behandling av många infektionssjukdomar i olika kroppssystem. Ändå har biverkningen många negativa biverkningar och tolereras dåligt av en viss grupp människor. Därför finns det behov av att ersätta Sumamed - analoger kan uppnå samma resultat med mindre toxicitet och skador på matsmältningssystemet.

Antibiotikum Sumamed är en läkemedelsanalog azitromycin

Den aktiva substansen i det beskrivna preparatet är azitromycin, som tillhör gruppen makrolider. På grund av signifikanta konstgjorda förändringar i den kemiska formeln var det möjligt att uppnå en bättre penetration av den aktiva komponenten genom membranskyddande skal av patologiska celler. Detta ger en snabb antibakteriell och antiinflammatorisk effekt.

Således är det inte svårt att ersätta Sumamed-analoger av azitromycinserien representeras av ett stort antal namn.

Sumamed forte 500 - instruktion och analogier

Indikationer för användning är:

 • magsår på grund av infektion med bakterien Helikobakter Pilori;
 • infektioner i luftvägarna (bihåleinflammation, bronkit, lunginflammation, frontalit, laryngit, rinit);
 • bakteriella hudskador (erysipelat inflammation, impetigo, Lyme-sjukdom, furunkulos);
 • urogenitala infektioner (Chlamydia, prostatit, vaginit, ureaplasmosis, vaginit, cystit, gonorré, bakteriell vaginos, endometrit);
 • inflammatoriska sjukdomar i inre organ (pyelonefrit, infektion i duodenum).

Den obestridliga fördelen med Sumamed är en kort behandlingskurs, som i regel inte är mer än 3 dagar. Samtidigt föreskrivs endast 1 tablett av läkemedlet per dag.

Det viktigaste kännetecknet för denna form av antibiotikafrisättning är dess snabba löslighet (inom en halvtimme). På grund av innehållet i föroreningar och den reducerade koncentrationen av den aktiva beståndsdelen, visar de flesta Sumamed generika signifikant mindre effekt mot patogena bakterier.

De faktiska substituten för drogen är:

 • Azit 500;
 • Azitroks;
 • Hemomitsin;
 • Ziromin;
 • Azitro;
 • Aziklar 500;
 • Zatrin;
 • azo;
 • Azitromycin grnidex;
 • Azitromycin 500;
 • Klabaks;
 • Meristat-Sanovel;
 • Free-Max OD;
 • Ezeklar-OD;
 • Roksid;
 • Klamed;
 • Vilpafren;
 • Dazel;
 • Azitsin;
 • Azinot-Farmeks;
 • Zomax;
 • Azibiot.

Den billigaste Sumamed-analogen bland dessa läkemedel är azitromycin. Det har också en hög baktericid aktivitet, som möjliggör att hantera allvarliga inflammatoriska processer, för att blockera multiplikationen av patologiska mikroorganismer. Samtidigt är koncentrationen och innehållet av det aktiva ämnet i azitromycin liknande de i Sumamed.

Den enda nackdelen med den generiska beskrivningen är avsaknaden av några kliniska prövningar vid dess utveckling. Därför patienter ofta klagar över en vanlig biverkning av Azithromycin - stark skär buksmärta efter 20-25 minuter efter administrering av till och med små doser. Såsom den medicinska praxis visar, gör det inte det som anses för sådan handling.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Sumamed piller har ingen analog fullt motsvarande nämnda antibiotika och möter bakteriedödande aktivitet. Därför, innan du söker en ersättare för detta läkemedel eller generiska, är det värt att konsultera en läkare i förväg.

Sumamed - analoger billigare, priset på ryska och utländska ersättare

Sumamed är den ursprungliga förberedelsen av det kroatiska företaget PLIVA (Pliva). Det är ett antibiotikum som bekämpar infektioner i luftvägarna, ENT-organ, hud, genitourinary system. I tre decennier har läkemedlet fått ett rykte som ett oemotståndligt effektivt läkemedel och har blivit ett av de mest sålda antibiotika i världen. Samtidigt används mer överkomliga billiga substitut för medicinering i stor utsträckning inom medicinsk praxis.

Egenskaper hos den aktiva substansen

Azitromycin tillhör gruppen makrolider, undergruppsazaliderna. Det är ett bredspektrum antibiotikum - det fungerar bakteriostatisk på mer än tjugo typer av patogener av infektioner av olika grupper, inklusive atypiska representanter. I ökade koncentrationer verkar det bakteriedödande.

Mekanismen för antibakteriell verkan är byggd på förmågan hos azitromycins molekyl att störa proteinsynteskedjan inuti mikroorganismens cell. Som ett resultat undertrycks processerna för tillväxt och multiplikation av bakterier.

När blodet inträder, utför azitromycin följande åtgärder:

 • Koncentrerar i fagocyter;
 • Med hjälp av fagocyter når infektionens fokus
 • Ackumuleras i hjärtat av inflammation;
 • Samverkar med patogenen och undertrycker dess vitala funktioner.

Egenskapen som ackumuleras direkt i den infekterade vävnaden utsöndrar azitromycin bland många antibiotika.

Förteckning över preparatets indikationer

 • Sjukdomar i övre och nedre luftvägarna, ENT-inflammation: bihåleinflammation, faryngit, otitis media, bronkit, tonsillit, lunginflammation.
 • Sjukdomar i huden och mjuka vävnader: impetigo, erysipelas, sekundära dermatoser.
 • Infektioner i genitourinary system: uretrit, cervicit, endometrit, klamydia.

Sumamed är ineffektivt mot sjukdomar orsakade av virus eller svampar.

Kontra

Läkemedlet är förbjudet att ta på:

 • Svår funktionell funktionsstörning vid lever och njurefunktion
 • fenylketonuri;
 • Överkänslighetsreaktioner observerades på några antibiotiska makrolider (erytromycin, roxitromycin, klaritromycin, josamycin, oleandomycin).

Det rekommenderas starkt inte att kombinera med preparat av ergotalkaloider (ergotamin, dihydroergotamin).

När du behöver använda produkten med försiktighet

Parallell behandling antacida medel (Maalox, Fosfalyugel, Almagel) är helt acceptabelt, men efterlevnaden av villkoret intervall - ta ett antacidum för 1-1,5 timmar innan de får läkemedlet (eller mat) eller tidigast efter 2 timmar efter att ha druckit drogen.

Kombination av Sumamed med några andra medicinska ämnen kan leda till utveckling av oönskade biverkningar, vilket kommer att vara avgörande för patientens hälsa. I andra fall kan det bara vara nödvändigt att justera dosen, medan själva kombinationen inte är farlig. Av dessa skäl är det i patientens intresse att meddela läkaren i förväg om de tagna medicinerna, särskilt om det är:

 • Digoxin eller digitoxin;
 • Statiner (atorvastatin, lovastatin);
 • cimetidin;
 • cyklosporin;
 • rifabutin;
 • disopyramid;
 • Antiarrhythmic drugs;
 • Kumarinderivat (warfarin);
 • Teofyllin.

Rekommendationer för gravida och ammande mödrar

Behovet av medicineringsbehandling bestäms av förhållandet mellan den potentiella nyttan för moderen och den potentiella risken för fostret, med tanke på att den aktiva ingrediensen övervinner placenta-barriären.

Det är anmärkningsvärt att Världshälsoorganisationen rekommenderar azitromycin som läkemedel för val av chlamydialinfektion hos gravida kvinnor.

Om Sumameds kurs av en ammande mamma anges är frågan om att stoppa amning bestämd.

Potentiell medföljande negativa effekter

Listan över eventuella oönskade reaktioner i kroppen på grund av läkemedlets verkan som uppstår oftast:

 • huvudvärk;
 • Smärta i buken;
 • illamående;
 • kräkningar;
 • diarré;
 • Ändring av laboratorieparametrar för blodkomposition.

Applikationsfunktioner

Anvisningar för användning:

Sumamed accepteras inuti en gång om dagen. Mottagning ska ske ungefär på samma gång för att upprätthålla en konsekvent enhetlig koncentration av antibiotikum. Standardlängden är från 2 till 5 dagar.

Terapeutiska koncentrationer av azitromycin finns i blodet och fortsätter antibakteriell aktivitet i 5-7 dagar efter administrering av den sista dosen. Detta faktum förklarar möjligheten till korta behandlingskurser.

Dosen bestäms individuellt med hänsyn till:

 • specificiteten av sjukdomen
 • dess gravitation
 • patogenens känslighet för medicinen.

Doseringsregimen för barn beräknas av läkaren med hänsyn till barnets ålder och kroppsvikt.

Korrigering av dosering för äldre patienter, såväl som patienter med måttliga njur- och leversjukdomar, är inte nödvändig.

Hur mycket är antibiotikum Sumamed: priset i apoteket

Du kan köpa mediciner i något apotek, men bara på recept.

Kostnaden för de mest populära formerna Sumamed på grundval av online-resursen Apteka.ru i Moskva:

 • 500 mg förpackning 3 tabletter 480 gnidning.
 • 250 mg i förpackningen 6 tabletter 388 gnidning.
 • Suspension 100 mg / 5 ml 20 ml 218 gnidning.
 • Suspension 200 mg / 5 ml 15 ml 355 gnidning.

Med hänsyn till alla variationer av linjalen håller läkemedlet prispositionen i intervallet från 220 rubel. upp till 1100 rubel. för förpackning.

Lista över billiga ryska och utländska analoger av Sumameda

Tabellen visar de mest kända och tillgängliga substituten på apotek. Om inte annat anges är en dos på 500 mg per 3 tabletter (eller kapslar) övervägd. Priset är i rubel.

Sumamed - billiga analoger (lista med priser), för barn

Tack vare tillkomsten av antibiotika, fick patienterna en större chans att bli av med bakterierna, och öppnandet av den första antibakteriellt medel - penicillin, bara ägde rum i 1928 av den engelska forskaren Fleming. Den industriella frisättningen av penicillin började först i slutet av 30-talet av det tjugonde århundradet.

På post-sovjetrummets territorium dog människor i många år av brist på antibakteriella medel. Hittills finns det olika grupper av antibiotika som skiljer sig inte bara i kemisk sammansättning, men också i styrkan på verkan på kroppen.

I denna artikel kommer vi att prata om antibiotikumet "Sumamed" (makrolid, azalid) och dess analoger, som är något billigare till ett pris.

För effektivt val av analoger behöver du först veta sammansättningen och huvuddragen i sumamed, så nu ska vi sammanställa en kort guide till detta antibakteriella medel.

Instruktioner för Sumamed applikation

Sammansättning, existerande formulär, pris på apotek

Den aktiva substansen i sumamed är azitromycindihydrat. I apoteksnätet finns följande former av läkemedlet: tabletter, kapslar, pulver, flaskor (för infusioner). Beroende på frisättningsform och koncentration av azitromycindihydrat kan priset fluktuera.

Hittills har sumamed följande värde:

 • tabletter - 125 mg (6 st) eller 500 mg (3 st) - priset är respektive 350 eller 500 rubel;
 • Dispergerbara tabletter - 1000 mg (3 st) - 1070 rubel;
 • kapslar - 250 mg (6 st) - 330 rubel;
 • Pulver för beredning av suspension - 100 mg och 200 mg - 220 eller 560 rubel;
 • flaskor - 500 mg (5 st) - 1800 rubel.

Alla priser presenteras på summerat varumärke Teva (Israel). På apotek i Ryssland kan du träffas och den kroatiska tillverkaren. Därför bör värdet av summan på inköpsdagen alltid klargöras.

När du väljer billigare motsvarigheter, glöm inte att jämföra bara en särskild form av läkemedlet, till exempel priset på sumamed tabletter ska jämföras endast med azitromycin tabletter eller annan ersättning. Sirap jämförs med en sirap, ett pulver med ett pulver etc. Det är också viktigt att överväga koncentrationen, mängden läkemedel och tillverkarens företag.

Indikationer för användning

Sumamed, liksom dess analoger, förskrivs endast i närvaro av bakteriell mikroflora, vars närvaro bestäms av bacterosseva.

De vanligaste indikationerna för användning av sumamed är:

Sjukdomar i ENT-organ och andningsorgan:

 • otitis, bihåleinflammation, faryngit, rinit, tonsillit, tonsillit;
 • bronkit, lunginflammation, pleurisy, trakeit, bronkit.
 1. Infektionsprocesser av hud - råg, akne vulgaris, impetigo, komplicerade hudsjukdomar av bakteriell natur.
 2. Bakteriella lesioner av det genitourinära systemet (cervicit, uretrit), när orsaksmedlet är Chlamydia trachomatis.
 3. Borreliosis - endast i de första stadierna av sjukdomen.

Kontra

Läkemedlet används inte i följande fall:

 • individuell intolerans
 • allvarliga njur- och leverfunktionella störningar
 • ålderskategori till barn 6 månader (uppslamning), upp till 3 år (för 125 mg tabletter) och 12 (för tablettform eller kapslar av 500 mg, bör vikten av patienten inte vara under 45 kg);
 • Det är förbjudet att ta tillsammans med dihydroergotamin och ergotamin;
 • intolerans mot fruktos.
 • diabetes (för suspension)
 • myasthenia gravis;
 • hypokalemi;
 • arytmi.

Hur korrekt doseras Sumamed?

Doseringen av sumamed beror på patientens ålder, vikt och även på svårighetsgraden av sjukdomen. Vid behandling av luftvägsinfektioner föreskrivs sumamed 1 tablett per dag. Kursen kräver endast tre tabletter, vilket är lämpligt för patienter.

Viktigt! Med en kroppsvikt på upp till 18 kg är den sammanlagda dosen 125 mg, upp till 30 kg 250 mg, upp till 44 kg 375 mg. Vid patientens vikt över 45 mg används vuxna doser enligt officiell instruktion.

Susum sumamed, som tabletter, med sjukdomar i övre luftvägarna appliceras i tre dagar. I barns praktik är hon utsedd från 6 månader, förutsatt att barnets vikt är minst 5 kg.

Vid ett barn som väger 5 kg, är den sammanlagda dosen 2,5 ml. Med varje kilo ökas suspensionens volym med 0,5 ml, d.v.s. med en babys vikt kommer 10 kg att behöva 5 ml av läkemedlet per dag.

Alla orala former av läkemedlet tas utanför måltiden och observerar ett 1-2-timmarsintervall före eller efter att ha ätit.

Biverkningar

I anvisningarna till läkemedlet indikeras en lång lista över möjliga patologiska reaktioner på läkemedlet, och listan är imponerande och påverkar alla kroppssystem. En detaljerad beskrivning av "pobochek", liksom speciella instruktioner, finns i de officiella instruktionerna till sumamedu.

När är det nödvändigt att välja en analog?

Ibland har läkemedlet som doktorn förskrivit inte den rätta terapeutiska effekten eller orsakar ett antal obehagliga symptom i patienten, d.v.s. är sårad. I det här fallet är det nödvändigt att lösa problemet med att ersätta läkemedlet och att hitta ett läkemedel vars åtgärder praktiskt taget kommer att upprepa huvuddrogen.

Sumamed kan bara ersättas av ett annat antibiotikum, därför är det inte rationellt att överväga andra medel, till exempel icke-steroida eller antimikrobiella, som en analog. Även om de också kan påverka läkningsprocessen, hjälper kroppen att återställa sitt försvar.

I ett antal fall undertrycker immunsystemet självständigt bakterier, och organismen "övervinner" infektionen. Men sådana framgångsrika läkningar beror främst på okomplicerade bakterieprocesser.

Det händer att patienten suomes passar, men priset på drogen passar inte, och billigare analoger söks både för barn och vuxna. Och lusten att hitta ett billigt verktyg är inte ovanligt, och läkaren rekommenderar redan i början flera droger i receptionen och anger ungefärligt pris för dem.

Vad är analogerna av sumamed-list

Om man argumenterar logiskt är alla antibakteriella medel lämpliga för ersättning. Och det exakta urvalet i varje enskilt fall är individuellt. Endast sådd från fokuszonen, till exempel från nasofarynxen, kommer att ge ett tydligt svar på vilket antibiotikum som är effektivt och som är resistent mot bakterierna som har sådd från det resulterande materialet.

Kliniker har länge funnit att, vissa antibiotika är effektiva vid sjukdomar i andningsorganen (sumamed, ciprofloxacin, augmentin, macrofoams), andra bättre visar sig vid behandling av urogenitala systemet (ofloxacin, vilprafen) etc.

Därför är enkel ingående för att komma till "top tio", och snabbt bli av med sjukdomen behöver vi kompetenta och professionellt förhållningssätt till valet av antibiotika eller dess analoger, även om de är billigare eller dyrare.

Som billigare Sumamed-analoger vid behandling av sjukdomar i andningssystemet rekommenderas följande antibakteriella läkemedel:

 • azitromycinkapslar (250 mg, 6 stycken) - 125 rubler;
 • azitrox kapslar (250 mg, 6 delar) - 300 gn.
 • azitrus kapslar (250 mg, 6 st) - 60 gnid.
 • amoxiklav tabletter (250 mg + 125 mg, 15 st) - 230 rubel;
 • Flemoxin solutab (250 mg, 20 st) - 290 rubler;
 • zi-faktor (250 mg, 6 stycken) - 195 rubel;
 • augmentin tabletter (375 mg, 20 st) - 260 rubel;
 • Chemomycinkapslar (250 mg, 6 st.) - 250 rubel.

Tydligen är alla droger från listan som presenteras billigare än summerade, och blir ofta konkurrenter till detta främjade varumärke.

Jämförande egenskaper hos sumamed och dess analoger

Att välja analoger, det finns frågor som inte bara gäller priset, men också olika jämförande egenskaper. Detta är inte förvånande, för analoger är olika, och de flesta av dem har en helt annan komposition, eftersom är inte strukturella analoger.

Azitromycin eller sumamed - vilket är bättre?

Azitromycin hör till de strukturella analogerna av sumamed. Det finns endast små skillnader i hjälpämnen. Handlingsprinsen är helt identisk.

Trots det faktum att azitromycin är betydligt billigare, 3-4 gånger föredrar många patienter sumamed, med tanke på det en original läkemedel som har genomgått vissa kliniska prövningar. Det finns inga andra speciella skillnader mellan drogerna.

Sumamerade kosttillskott ger sällan biverkningar. Om sumamed inte fungerar fungerar vanligen azitromycin ineffektivt. Här är det nödvändigt att söka efter en analog endast med en annan aktiv substans, t. snarare, det kom inte precis azitromycin (aktiv substans) av dessa två droger.

Därför ger preferensen till summerad eller azitromycin, troligtvis valet kommer att falla till fördel för ett billigt läkemedel.

Instruktioner för användning av azitromycin.

Hemomycin eller sumamed?

Preparat är strukturella analoger, därför har de samma aktiva substans - azitromycin. Följaktligen har de praktiskt taget inga skillnader, förutom: hjälpkomposition, tillverkare och pris.

Som övningar framställs heomycin och sumamed med hänsyn till alla tekniska normer. I produktionsprocessen observeras originalet för den aktiva substansen och dess skal. Därför övergår dessa läkemedel under lagring billigare analoger av sumamed.

Kliniska prövningar har visat att heomycin och sumamed är effektivare än billiga analoger, och tolereras lättare av patienter.

Heomycin är billigare än summan för 70-100 rubel.

Supraks eller sumamed?

Droger skiljer sig åt i den aktiva ingrediensen och hör till olika grupper av antibiotika. I supraks är grunden för läkemedlet cefixime (cephalosporin av den tredje generationen), i sumamed-azitromycin (makrolid).

Sumamed producerar Israel och Kroatien, supraks - Indien, Jordanien och Saudiarabien. Supraks uppvisar en svagare toxisk effekt än sumamed, även om båda är godkända för användning vid sex månaders ålder.

Indikationer för användning Sumamed mer, men när det gäller otolaryngology båda representerade preparat lämpligt för en effektiv behandling av öron, näsa och hals. Naturligtvis kommer resultatet att tillhandahållas att bakterien som orsakade den inflammatoriska processen kommer att vara känslig för ett av dessa antibiotika.

Det bör noteras att båda drogerna täcker ett brett spektrum av bakterier och är populära i barnläkemedel.

Priset på suprax är högre, för packning av kapslar (400 mg, 6 stycken, tillverkning av Indien) är det nödvändigt att förkroka och ge ca 750-800 rubel.

I denna artikel tittade vi på suprax instruktion och analoger.

Sumamed eller amoksiklav - vilket är bättre?

Båda läkemedlen visar antibakteriell verkan, men de tillhör olika grupper av antibiotika. Amoxiclav tillhör gruppen penicilliner, och i effekten är den svagare än summan.

Skillnad Sumamed, amoxiclav består inte bara av ett antibiotikum (amoxicillin) och har i sin struktur mer och klavulansyra (hämmare av beta-laktomaz). Det skadar enzymerna som frigörs av bakterier. Amoxiclav i pulverform är ordinerat från de första dagarna av ett barns liv.

Tydligt bestämma vad som är bättre - sumamed eller amoksiklav svårt, för sjukdom klinik och känslighet av bakterier själva diktera valet av läkemedel, och att förstå detta kan bara vara en läkare, eller "avancerad" patienten, som har studerat alla grunderna i medicin.

I de allra flesta fall behandlas behandling med penicilliner, och endast om de är ineffektiva tillgriper makrolider, i vårt fall sumamedu. Tack vare en sådan taktik får inte bakterier chansen att skaffa sig stabilitet.

Priset för amoksiklav är lägre med cirka 100 rubel.

Sumamed eller augmentin?

Augmentin och amoxiclav sammanfaller helt i kemisk sammansättning. Därför finns det ingen anledning att upprepa och utvärdera augmentin i detalj. Alla tre läkemedel - augmentin, amoksiklav och sumamed produceras i olika länder, som alla har flera tillverkare samtidigt.

Fördelen med att öka i förhållande till sumamed är dess användning från nyföddas första dagars liv. Nackdelen - varaktigheten av kursen, som är ungefär en vecka, och mottagningsfrekvensen (2-3 gånger om dagen). Behandling med sumamed är kort, i de flesta fall visas en tre dagars kurs (endast tre tabletter).

Priset för augmentin är lägre, i genomsnitt med 100 rubel.

Artikel med en detaljerad jämförelse av effektiviteten av augmentin, sumamed, amoxiclav och amoxicillin.

Flemoxin löses eller summeras?

I jämförelse med sumamed har flemoxin soluteab endast en tablettform. Den aktiva substansen är amoxicillintrihydrat. Det följer att båda drogerna tillhör olika grupper av antibiotika.

När det gäller biverkningarna kan det exakt sägas att flemoxinet har mindre av dem, för Läkemedlet är mindre giftigt.

Flemoxin tabletter används oftast hos barn från 12 månader, som förskriver läkemedlet två gånger eller tre gånger om dagen, beroende på doseringen.

När du använder Flemoxin hos barn under ett år, Det är nödvändigt att ta hänsyn till följande dosberäkning - 30-60 mg / kg / dag. (dosen är uppdelad i tre doser). Sumamed för den yngsta används endast i form av en upphängning.

Kostnaden för flemoxin är något lägre, cirka 50 rubel.

Vad man ska välja - sumamed eller flemoxin soluteba bestäms endast av en läkare, med tanke på ålder, anamnese och känslighet hos bakterien.

Clatid eller sumamed - vilket är bättre?

Dessa antibiotika hör till makrolider, men den aktiva substansen är annorlunda för alla. Sammansättningen av claciden är klaritromycin. Åtgärder klatsida är något svagare, den används endast för infektioner i luftvägarna och huden.

Förutom summan klatsid användning endast vid 6 månaders ålder. Biverkningar och kontraindikationer för dessa läkemedel är i stort sett lika.

Priset för clacid i tabletter 250 mg nr 10 (Italien) är 600 rubel.

Clatid eller sumamed - låt honom bestämma resultatet bakposseva, även om han måste vänta minst 5 dagar och måste behandlas omedelbart. Därför utpekas många antibiotika blint.

Wilprafen eller summerad?

Båda drogerna tillhör gruppen makrolider, men deras komposition är annorlunda. Den aktiva substansen i vilprafen är josamycin. Indikationer för användning är bredare än för sumamed. Skillnad Sumamed vilprafen används i difteri, scharlakansfeber, kikhosta, dakryocystit, blefarit, lymfadenit, alveolit, gingivit, mjältbrand, gastrointestinala sjukdomar och andra infektioner.

Wilprafen används inte kategoriskt för kroppsvikt under 10 kg. Det ordineras för en kurs om 5 till 21 dagar, dela dagsdosen med 2-3 doser, vilket inte är mycket praktiskt för patienterna. Korta kurser och ett dagligt dagligt intag ger utan tvekan en fördel för detta läkemedel.

Valet av ett av dessa läkemedel är i stor utsträckning beroende av sjukdomen, så lämna detta problem till doktorn.

Priset för vilprafen (500 mg nr 10) ligger inom intervallet 550-650 rubel.

Vilket antibiotikum ska man välja för behandling?

slutsats

Om det föreskrivna antibiotikumet av någon anledning inte är lämpligt för dig, informera genast läkaren om det. Ändra inte produkten på egen hand av apotekare i apoteket eller vännerna. Kom ihåg att antibiotika appliceras cykliskt, tydligt i tid, så sökningen efter en analog måste utföras omedelbart. Ta hand om din hälsa!