Huvud
Massage

Sumamed analoger för barn och vuxna. Förteckning över billiga ersättare Summan med beskrivning och priser

Antibiotika hjälper till att bota allvarliga sjukdomar. Med denna grupp läkemedel tilldelas läkare Sumamed - ett effektivt modernt läkemedel med ett brett spektrum av effekter. Sumameds analoger används så ofta, de är billigare eller har andra funktioner.

Sumamed - billiga analoger

Detta antibiotikum ingår i gruppen av makrolider-azalider. Den aktiva substansen som ligger bakom läkemedlet är azitromycindihydrat. Det förhindrar tillväxt och multiplikation av bakterier under sjukdom. Tillverkaren är läkemedelsföretaget Pliva från Kroatien, så kostnaden för Sumamed är högre än den inhemska medicinen. Blanketterna i vilka läkemedlet säljs är lämpliga för alla patienter. För oral administrering - suspension, tabletter, kapslar, substanspulver, finns också en lösning för infusion.

Om läkemedlet absorberas dåligt av kroppen eller priset inte passar, kan du ersätta det med en billigare analog Sumamed. Nu finns det mer än 20 namn som ersätter drogen:

 • Azitrotsin;
 • azitromycin;
 • Azitrus;
 • Azitral;
 • Azimed;
 • Azitsid;
 • Azimitsin;
 • azivok;
 • Azitroks;
 • Vero azitromycin;
 • Zitrolid;
 • Kommunikationsfaktor;
 • Zetamax retard;
 • Zitrotsin;
 • lyofilisat;
 • Zitnob;
 • Sumazid;
 • Sumamoks;
 • Sumaklid;
 • Sumatrolid;
 • Sumametsin;
 • Ecomed;
 • Tremak-sanovel;
 • Hemomitsin.

Sumamed - analoger för barn

Läkemedlet används ofta för att behandla barn, ibland mycket unga. Inte alla barn kommer att svälja tabletter och kapslar - speciellt för sådana patienter har andra former av medicinering skapats. Sumameds analog för barn utfärdas i form av:

 • färdig lösning;
 • granuler för framställning av en suspension i en mätflaska.

Om barnet tar medicinen för första gången bör man observera sitt beteende - en allergi kan uppstå. Den exakta dosen och frekvensen för upptagande ska utse en barnläkare, för varje typ av sjukdomsbehandling av sig själv. Du kan använda instruktionerna, som levereras med pulver för beredning av upphängning, eller läsa den på Internet. Ett exempel på substitution Sumamedu - Hemomycin, gäller fortfarande Sumamox.

Generisk Sumameda

Preparat som innehåller samma substans som de patenterade är kallade generika. De produceras av inhemska företag och deras pris är mycket lägre. Detta beror på att de upprepar utländska analoger och bygger på tidigare studier. Den vanligaste generiska Sumamed är azitromycin från det ryska företaget Vertex.

Liksom det ursprungliga läkemedlet, används det för att behandla:

 • infektioner i andningsorganen (bronkit och lunginflammation);
 • inflammationer i ENT-organ (otit, laryngit, bihåleinflammation, frontalit)
 • inflammation i organen i bäckenet.

Förutom den positiva effekten av behandling, som har den ryska motsvarigheten till Sumamed, upprepar han samma biverkningar som originalet, så dess användning måste överenskommas med läkaren. Köparna noterar att inhemska preparat ersätter importerade importerade produkter, så att du säkert kan köpa dem för behandling av vuxna och barn.

Hur man väljer analogerna av Sumamed

Kärnan i alla droger är en komponent, men Sumamed och analoger kan fungera på olika sätt. För det rätta valet bör du ta hänsyn till alla egenskaper, var uppmärksam på följande egenskaper:

 1. En mängd doseringsformer (tabletter, pulver, vätskor) för alla patienter.
 2. Antalet biverkningar. Ibland är de olika, du kan läsa om det i instruktionerna till läkemedlet.
 3. Recensioner av konsumenter som redan har använt droger.

Den sista punkten är mycket viktig: yttrandet från andra personer som redan använt läkemedlet gör det möjligt att sammanställa en bild av den framtida behandlingen, och internetportalerna ställer också frågan om intresse. Verkliga vittnesmål kommer att bidra till att avgöra vilken av de många analogerna av Sumamed-läkemedel som erbjuds på marknaden passar bättre för en specifik person för ersättning, eftersom det kan finnas varianter.

Priset för analoger av Sumamed

Kostnaden för droger är väldigt annorlunda. Vissa köpare föredrar det ursprungliga läkemedlet och tänker på att varumärket ger en garanti mot förfalskning och tillåter att återhämta sig snabbare, andra litar på generika. Läkemedel kan ses och köpas billigt i en onlinebutik med en bekväm katalog. Jämför priserna på Sumamed analoger enkelt i tabellen, en liknande form och dosering används.

Analoger av läkemedlet Sumamed kan effektivt ersätta det?

Terapi av sjukdomar med infektiös ursprung består ofta av administrering av bredspektrumantibiotika som kan undertrycka och förstöra den patogena floran och minska risken för komplikationer. Bland det stora utbudet av antibakteriella läkemedel, läkare ordinera ofta läkemedel från gruppen makrolitov som är säkrare än andra farmakologiska grupper antibiotika och används allmänt vid behandling av bakteriesjukdomar, inklusive de som orsakas av intracellulära bakterier. Representant för droger från gruppen av makrolider är Sumamed, som ofta föreskrivs för behandling av andningssjukdomar, ENT-organ och andra tillstånd av varierande svårighetsgrad.

Sumamed medicin tillhör den nya generationen antibiotika. Tillverkningslandet är Kroatien, som sedan många år har sålt läkemedlet till många länder i världen. Basen för detta läkemedel är azitromycin samt hjälpämnen. På grundval av azitromycin har en hel del antibiotika av inhemsk och utländsk produktion skapats, som kallas synonymt eller analogt med Sumamed.

Sumameds analoger i komposition eller terapeutisk effekt används ofta i medicin, men endast en enskild läkare kan ordinera något antibakteriellt läkemedel för varje patient och först efter diagnosen har gjorts. Vissa billiga analoger kan inte kallas fullvärdiga droger, som kan ersätta Sumamed. Trots samma sammansättning är vissa analoger av läkemedlet mycket billigare, eftersom andra tekniker används i produktionsprocessen som kan påverka läkemedlets kvalitet. För högkvalitativa analoger hänvisar ofta till generika, som också har samma sammansättning, men priset för dem är flera gånger lägre än den märkta Sumamed. Till skillnad från andra droger som en person kan köpa utan recept och läkarens föregående samråd, kan Sumameds antibiotikum, liksom hans eventuella analoger, endast ordineras av den behandlande läkaren.

Principen om läkemedelsverkan

Sumamed är ett nytt generations antibiotikum från makrolidgruppen, som används i etiotropisk terapi för behandling av infektionssjukdomar. Den aktiva substansen i läkemedlet är azitromycin. Läkemedlet finns i flera olika former: tabletter, kapslar för vuxna och suspension för barn. Tabletterna innehåller 250 eller 500 mg aktiv substans, samt hjälpkomponenter.

Läkemedlet har en uttalad bakteriedödande verkan, den har en skadlig effekt på olika bakteriestammar. Sumamerade analoger som är billigare i kompositionen kan också innehålla en liknande dos azitromycin och hjälpämnen men produceras av andra tillverkare.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas valet av Sumamed analoger för barn, som endast kan ordineras av en läkare. Susamed Sumamed ges i en dos av 100 mg / 5 ml eller 200 mg / 5 ml av läkemedlet. Du kan köpa medicinen i 50 ml flaskor i form av ett pulver för beredning av en suspension.

När du letar efter analoger som tillåter att ersätta Sumamed, är det viktigt att läsa instruktionerna och också att konsultera en läkare som kan välja dosen i enlighet med patientens ålder.

Sumamed och dess strukturella billiga analoger användes allmänt vid behandling av sjukdomar i övre luftvägarna, ENT-organ, sjukdomar i urinvägarna, patologier i muskuloskeletala systemet. Dosen av läkemedlet ska bestämmas av läkaren individuellt för varje patient.

Den terapeutiska kursen att ta medicinen kan ta från 1 till 5 dagar. I anvisningarna till läkemedlet finns ett antal kontraindikationer att använda, bland annat intolerans av den aktiva substansen, gastrointestinala sjukdomar, njurspatologi. Vissa analoger är billigare att ha ett större antal kontraindikationer, vilket är extremt viktigt för att bli bekant med innan du tar medicinen.

azitromycin

Azitromycin är en strukturell analog av Sumamed, som har ett brett spektrum av verkan, har en uttalad antimikrobiell, bakteriedödande verkan mot ett stort antal patogena bakterier. Den aktiva ingrediensen i medicinen är samma azitromycindihydrat, som verkar i själva inflammationsfokusen, har god tolerans och kan ordineras till vuxna och barn efter 6 år. Läkemedlet framställs i tabletter av 250 och 500 mg.

Antibiotikum Azitromycin är den ryska analogen Sumamed, som produceras av många läkemedelsföretag. Läkemedlet används i stor utsträckning vid terapi av olika sjukdomar av bakteriellt ursprung, inklusive de som orsakas av intracellulära parasiter.

vittnesbörd

Indikationer för användning är följande sjukdomar av bakteriellt ursprung:

 1. Dermatologiska infektioner.
 2. Patologi i andningsorganen.
 3. Bakteriella sjukdomar i genitourinary systemet.
 4. Sjukdomar i mag-tarmkanalen orsakad av Helicobacter pylori;
 5. Otolaryngologiska infektioner.

Metod för applicering

I anvisningarna till läkemedlet finns en standarddos av administrationen, men endast en läkare kan ordinera läkemedlet individuellt för varje patient. För vuxna ska den dagliga dosen inte överstiga 0,5 mg - 1000 mg per dag, vilket är 1 - 2 kapslar. Behandlingsförloppet bestäms av läkaren, men brukar inte överstiga 3 dagar.

Kontra

Det rekommenderas inte att använda ett antibiotikum när:

 1. överkänslighet mot azitromycin;
 2. svår njurinsufficiens
 3. laktationsperiod
 4. barn under 12 år
 5. laktosintolerans.

Azitromycin tillhör billiga Sumamed-analoger, som bör användas med extrem försiktighet.

Azitroks

Azitrox - antibiotisk makrolidgrupp. Den aktiva beståndsdelen är azitromycin. Läkemedlet är tillgängligt i kapslar på 250 och 500 mg. Detta antibiotikum används ofta för infektiösa och inflammatoriska sjukdomar, det verkar mot ett antal mikroorganismer. Har en uttalad bakteriostatisk effekt.

vittnesbörd

Enligt instruktionerna kan Azitrox användas vid behandling av sådana sjukdomar som:

 1. Infekterade sår.
 2. Pyoderma.
 3. Bakteriell cervicit.
 4. Akut och kronisk bronkit.
 5. Lunginflammation.
 6. Halsfluss.
 7. Angina.
 8. Faryngit.

Metod för applicering

Vuxna och barn som är äldre än 12 år kan använda läkemedlet. Behandlingsschemat bestäms av läkaren, men i princip är det 1 tablett 2 gånger om dagen, kursen är 3 dagar.

Kontra

 1. allergi mot kompositionen;
 2. barn under 12 år
 3. graviditet;
 4. laktation;
 5. lever, njursjukdom.

Azitrus

AzitRus är ett antibakteriellt läkemedel från makrolidgruppen, vilket är effektivt mot gram-positiva mikroorganismer. Med läkemedlet kan du få en antimikrobiell, bakteriedödande verkan. Kapslar ges i doser på 250 och 500 mg. Läkemedlet är effektivt vid behandling av sjukdomar med bakteriellt ursprung, särskilt de som orsakas av intracellulära parasiter och gram-positiva och gramnegativa bakterier.

vittnesbörd

Azitrus kan användas vid behandling av följande sjukdomar:

 1. Infektionsinflammatoriska sjukdomar i andningsorganen och ENT-organen.
 2. Sjukdomar i huden och mjukvävnaden vid infektiös genesis.
 3. Komplex behandling av gastrointestinala sjukdomar orsakade av Helicobacter pylori.

Metod för applicering

Mottagandet av ett antibiotikum ordineras av en läkare, baserat på diagnosen. En specifik behandling är nödvändig för en specifik sjukdom. Så vuxna rekommenderas att ta en kapsel en eller två gånger om dagen, med en kurs om 3 till 5 dagar. Med patologier i urinvägarna ta kapslar en gång en dos av 1000 mg, vilket är lika med 2 kapslar om 500 mg vardera.

Kontra

 1. Njur- och leverinsufficiens.
 2. Barn under 12 år.
 3. Laktationsperiod.
 4. Överkänslighet mot kompositionen.
 5. Brott mot hjärtfrekvensen.
 6. Graviditet.

amoxiclav

Amoxiclav - ett kombinerat antibiotikum, vilket inkluderar amoxicillin och klavulansyra. Läkemedlet är ett brett spektrum av droger, har god tolerans och används ofta vid terapi av bakteriella sjukdomar. Amoxiclav är effektivt mot ett stort antal bakterier. Producerad i lösliga tabletter för oral användning, i en dos av 625 mg. Amoxiclav - en bra ersättning Sumamed för terapeutisk effekt.

vittnesbörd

 1. Akut och kronisk bihåleinflammation.
 2. Otitis media.
 3. Lunginflammation av olika etiologi.
 4. Kronisk bronkit.
 5. Urinvägsinfektion.
 6. Gynekologiska infektioner.

Metod för applicering

Tabletter före intag måste lösas i 100 ml vatten. Vuxna rekommenderas att ta 625 mg (1 tablett) 2-3 r / dag.

Kontra

 1. Kolestatisk gulsot.
 2. Individuell intolerans mot kompositionen.

Flemoxin-lösningsmedel

Flemoxin Solutab är ett penicillin antibiotikum med ett brett spektrum av verkan. Producerad i avlånga tabletter i en dos av 125 mg, 250 mg, 500 mg och 1000 mg. Läkemedlet innehåller amoxicillin samt hjälpämnen. Detta antibiotikum används ofta vid behandling av bakteriella sjukdomar. Effekter på ett stort antal bakterier, har god tolerans och ett minimalt antal kontraindikationer.

vittnesbörd

Tabletter Flemoxin Solutab kan ordineras av en läkare med följande sjukdomar:

 1. Bihåleinflammation.
 2. Bihåleinflammation.
 3. Halsfluss.
 4. Angina.
 5. Bronkit.
 6. Adnexitis.
 7. Salpingit.
 8. Endometrit.
 9. Pyoderma.
 10. Kokar.
 11. Pyelonefrit.

Metod för applicering

Dosen bör bestämmas av läkaren individuellt för varje patient. Standardsystemet är 250 - 500 mg 2 gånger om dagen. Barnet ordineras från 125 till 250 mg två gånger dagligen enligt indikationerna för att ta antibiotikum.

Kontra

 1. Leverpatologi.
 2. Akut njursvikt.
 3. Individuell intolerans mot kompositionen.
 4. Graviditet i första trimestern.

kommunikations~~POS=TRUNC

Zi-faktor - en nyhet på marknaden för antibakteriella läkemedel med en uttalad antimikrobiell effekt. Läkemedlet tillhör gruppen makrolider. I kompositionen innehåller azitromycin. Det har en bakteriedödande effekt, det fungerar i centrum av inflammation, det har en skadlig effekt på bakterier av olika stammar.

vittnesbörd

Z-faktorn kan användas vid behandling av sjukdomar i nedre och övre luftvägarna, ENT-patologi, urinvägsinfektion och mjukvävnader.

Metod för applicering

Ett läkemedel ordineras för oral administrering. Det ordineras för 500 mg en gång om dagen. Behandlingsschemat bestäms av läkaren individuellt för varje patient. I allmänhet överskrider behandlingen inte mer än 3 dagar.

Kontra

 1. intolerans mot azitromycin;
 2. nedsatt njur- och leverfunktion
 3. barn under 1 år.

augmentin

Augmentin är ett vanligt bredspektrumläkemedel baserat på amoxicillin och clavulansyra. Antibiotikum produceras i form av tabletter av 500, 625 och 875 mg, liksom suspensioner för barn. Läkemedlet används ofta i barnläkemedel för behandling av sjukdomar i andningssystemet och ENT-organ. Augmentin visar hög terapeutisk aktivitet mot många bakterier, förstör deras celler, förhindrar ytterligare reproduktion. Augmentin är ett antibiotikum av överkomlig kostnad, vilket beror på mängden aktiv substans i kompositionen.

vittnesbörd

Augmentin används i terapi:

 1. Bihålan.
 2. Otit.
 3. Bronkit i akut och kroniskt stadium.
 4. Bronkopneumoni.
 5. Lunginflammation.

Indikationer för användning är andra infektioner, vilka beskrivs i detalj i anvisningarna.

Metod för applicering

Dosen bestäms av läkaren, som väljer den nödvändiga dosen av läkemedlet i enlighet med patientens ålder, särdrag hos organismen. Den terapeutiska kursen kan ta från 5 till 10 dagar. Läkaren är ordinerad en dos medicin, men i allmänhet bör den inte överstiga 125, 250 mg per dag.

Kontra

Kontraindikationer inkluderar:

 1. Allergi mot penicilliner.
 2. Sjukdomar i njurarna, lever.
 3. Graviditet.
 4. Amning.
 5. Barn under 2 år, med undantag för suspension.

Hemomitsin

Hemomycin är ett antibiotikum med bakteriedödande effekt. Framställd i kapslar om 500 mg eller infusionsvätska. Läkemedlet har ett brett spektrum av åtgärder, har en stark bakteriedödande effekt. Hemomycin är den billigaste analogen av Sumamed på terapeutisk effekt.

vittnesbörd

 1. skarlet feber;
 2. otitis media;
 3. sinusit;
 4. halsont;
 5. halsfluss;
 6. bronkit;
 7. atypisk och bakteriell lunginflammation;

Metod för applicering

Ta drogen bör vara strängt för syftet. Den dagliga dosen för en vuxen är 500 mg per dag. Behandlingsförloppet är 3 dagar.

Kontra

 1. leverinsufficiens;
 2. barns ålder till 12 år
 3. allergi mot kompositionen;
 4. hjärtrytmstörning
 5. patologi i levern, njurarna.

Antibiotika används ofta vid behandling av olika sjukdomar i den infektiösa och inflammatoriska banan, men de kan endast tas av doktors recept, strikt efter de rekommenderade doserna och behandlingskursen. När Sumamed utses av läkaren kan analoger inte användas ensamma, eftersom preparat från denna grupp, även de som har samma sammansättning, kan ha olika effekter på kroppen, orsaka biverkningar och andra obehagliga tillstånd.

Riktiga analoger av sumamed är billigare och dyrare för barn och vuxna

Drogen Sumamed, som har en bakteriostatisk effekt, tillhör azaliderna. Den huvudsakliga aktiva substansen är azitromycin. Höga koncentrationer av Sumamed i fokus för inflammation kan uppnå bakteriedödande verkan.

Antibakteriellt läkemedel undertrycker syntesen av protein i cellen vid ribosomernas nivå. Termineringen av syntesen och mognad av proteinet leder till inhibering av uppdelningen av patogener, en ökning av bakteriepopulationen avbryts.

Analoger av utländsk och inhemsk produktion

Ecomed

Det används ofta i otolaryngology, pulmonology, dermatology and urology. Det orsakar följande biverkningar: candidiasis, leukopeni, anafylax, nervositet, sömnstörningar, sänkning av blodtrycket, asteni, nässlor, etc.

Ecomed har en stor lista över kontraindikationer. Observera att det inte kan ta upp till 12 år och med kränkningar av njurfunktionen.

AzitroSandoz

Det binder till ribosomernas 50S-subenhet och undertrycker biosyntesen av proteinet i patogenens cell. Drogen ackumuleras inuti cellerna, dess koncentration i vävnaderna är femtio gånger större än i blodet. Detta indikerar en låg bindning av Azitro-Sandoz med plasmaproteiner. Det antimikrobiella är effektivt vid behandling av bronkit, lunginflammation, pyoderma och urogenitala infektioner.

Azaks

Det skiljer sig från syrabeständighet. Substitutet Sumamed innehåller 500 mg azitromycin. Den antibiotiska gruppen av makrolider har låg toxicitet. Läkemedlet dämpar den patogena mikroorganismens reproduktiva funktion och hämmar proteinsyntesen genom att ändra ribosomernas 50S-substans. Azax är ordinerat för infektioner på olika platser. Det är kontraindicerat vid graviditet och barn under 15 år.

Zitrolid

Skapar höga koncentrationer i inflammerade vävnader. Antibiotikum absorberas snabbt och fördelas väl i kroppen. Biotillgängligheten av zitrolid är högst 40%. Läkemedel används vid behandling av infektioner i ENT-organen, övre luftvägarna och urogenitala kanaler. Zitrolid rekommenderas inte för patienter som behandlas för diabetes - detta är förknippat med en risk för att öka serumglukosnivåerna genom att minska effektiviteten hos tabletterade hypoglykemiska medel.

Analoger av makrolidserien med andra aktiva substanser

erytromycin

Det liknar antibiotika i penicillinserien. Det är aktivt mot gram + och gramflora, påverkar svagt de flesta stammar av gram - bakterier, svampar och virus.
Erytromycin är ett bredspektrum antibiotikum, det är föreskrivet för inflammation i lungorna, bronkiektas, sepsis, erysipelas, bukhinnor, osteomyelit etc. Terapi är sällan åtföljd av utseendet av biverkningar.

Drogen går in i den civila cirkulationen under namnet Grunamycin. Antibiotikummedlet binder en av subenheterna av det smittsamma agens ribosomala membran. Grunamycin används i oftalmologi och venerologi. Överkänslighet mot erytromycin i en historia är en kontraindikation.

klaritromycin

Klaritromycin är ett semisyntetiskt derivat av erytromycin. Jämfört med erytromycin har den större biotillgänglighet och stabilitet i en sur miljö. Indikationer för användning i Sumamed och Clarithromycin överlappar delvis, men det senare är förskrivet för humant immunbristvirus. Klaritromycin orsakar biverkningar från mag-tarmkanalen, centrala nervsystemet och hjärt-kärlsystemet. Under graviditetens första trimester tas endast viktiga indikationer.
Antibiotikum är tillgängligt under varunamnet Fromylid. Nästan alla mykobakterier är känsliga för det. De förebyggande åtgärder som vidtas hos patienter med syndromet av förvärvat immunbrist åtföljs av användningen av detta antibiotikum.

roxitromycin

Detta är den första första semisyntetiska 14-lediga makroliden. Roxitromycin är stabilt i sura medier, det verkar på bakterier som producerar enzymer som bryter ner beta-laktam antibiotika. Det ordineras som en profylax för personer som har varit i kontakt med patienter med hjärnhinneinflammation. Roxitromycin är en aktiv komponent av Rulid och Esparoxi.
Den baktericidala effekten av Rulid uppnås vid höga doser. Det är praktiskt taget giftfritt. Läkemedlet är aktivt mot Streptococcus, Chlamydia trachomatis, Legionella och Mycoplasma. Läkemedel förskrivs för odontologiska och genitala infektioner.

Esparoxi används vid behandling av infektionsskador, lokaliserad i luftvägarna, på huden och urinröret. Esparoxi är kontraindicerat i svåra leverpatologier.

midecamycin

Detta är ett naturligt läkemedel som produceras av strålningssvampar. Modifierad form av detta läkemedel, kallad Medecamycinacetat, förbättras med mikrobiologiska index och skapar högre koncentrationer i vävnader. Midekamycin tillhör reservgruppen av läkemedel och används vid behandling av infektioner av bakteriellt ursprung som inte kan elimineras av p-laktamantibiotika på grund av överkänslighet mot dem.

josamycin

Det är ett naturligt antibiotikum, vars producenter är actinomycetes. Josamycin blockerar proteinkonvertering i patogena mikroorganismer. Det har praktiskt taget ingen effekt på tarmens mikrobiocenos. Josamycin säljs i apotek under varunamnet Wilprafen (550 rubel), som är ordinerat för dentala och oftalmiska infektioner.
Wilprafen får användas vid utrotning av chlamydialinfektion hos gravida kvinnor. Ett antibiotikum läkemedel indikeras vid behandling av ornitos, vars infektionskälla är vilda och tama fåglar.

Billiga analoger av sumamed för vuxna

AzitRus

Violerar bildandet av cellväggen, vilket leder till en avmattning i tillväxten och reproduktionen av patogena mikroorganismer. Det är inaktivt med avseende på gram-positiv flora, resistent mot erytromycin. AsitRus ackumuleras i lysosomer, så det kan orsaka eliminering av intracellulära smittämnen. Antibiotikum föreskriver för Lyme-borreliosis och gastrointestinala sjukdomar, Helicobacter pylori provocerade.

Zitroks

Avser azaliderna. Sitrox hämmar reaktionen av transpeptidation och hämmar syntesen av patogenens cellmembran. Till antibiotikum är känsliga mikroorganismer som producerar beta-laktamas. Han är ordinerad för gardnerellez, Hib infektion, shigellosis och syfilis. Zitrox är relativt säker och tolereras väl av kroppen. Acceptans av droger är fylld med utvecklingen av dyspeptiska störningar.
När du bestämmer dig för att justera drogterapi och köpa en billig generisk Sumamed, anser du att den kommer att vara sämre än det ursprungliga läkemedlet för farmakologiska och farmakokinetiska egenskaper. För att uppnå terapeutisk effekt krävs en längre tidsperiod och behandlingen kommer att fördröjas under obestämd tid vilket är oönskat när antibakteriella läkemedel tas.

Clatid eller Sumamed: vilket är bättre?

Båda läkemedel mot antibiotika av makrolidserier. Den viktigaste aktiva beståndsdelen i Clacid är klaritromycin. Sumamed har hepatotoxicitet, och användningen av Clacid är fylld med utvecklingen av neurologiska biverkningar, till exempel sömnstörningar, depersonalisering, ångest, psykos, etc.
Sumamed anses vara ett långvarigt läkemedel, d.v.s. det ger en lång period av terapeutisk effekt av läkemedelssubstansen som finns i den.

Att inte ta Sumamed med mat, eftersom det innehåller aktiva substanser som när absorbansen är neutraliserade eller blockera de terapeutiska effekterna av antibiotika. Biocid Klatida har inget att göra med matintag, men hög koncentration av droger måste bibehållas var tolfte timme.

Den utländska producerad klatsidy kostar ca 1000 r.

sumamed

Beskrivningen är aktuell på 2015/09/08

 • Latinska namn: Sumamed
 • ATX-kod: J01FA10
 • Aktiv beståndsdel: Azitromycin (azitromycin)
 • producent: Pliva Hrvatska d.o.o. (Kroatien)

struktur

Kompositionen av beredningen av alla former innefattar den aktiva beståndsdelen azitromycindihydrat.

Sumamed i tabletter innehåller också sådana ytterligare ämnen: vattenfritt kalciumhydrofosfat, pregelatiniserat stärkelse, natriumlaurylsulfat, hypromellos, majsstärkelse, magnesiumstearat, MCC.

kapslar innehåller i sammansättningen av sådana ytterligare ämnen: natriumlaurylsulfat, MCC, magnesiumstearat.

pulver, från vilken suspensionen framställs innehåller sådana ytterligare ämnen: natriumfosfat, sackaros, giprolos, xantangummi, smak, kiseldioxidkolloid.

Typ av problem

Preparatet framställs i följande former:

 • Tabletter 125 mg - Bikonvex, rund, blå, med filmmembran. Det finns engravings "PLIVA"Och"125". Blisterförpackningen innehåller 6 tabletter.
 • Tabletter 500 mg - Bikonvex, oval, blå, med ett filmmembran. Vid pausen är tabletten vit. Det finns engravings "PLIVA"Och"500". Blisterförpackningen innehåller 3 tabletter.
 • kapslar av gelatin har ett blått hölje och ett blått lock, inuti kapseln finns ett pulver eller en massa som har en vit eller ljusgul färg. Blisteren innehåller 6 kapslar.
 • pulver, från vilken Sumameds suspension bereds, har en vit eller ljusgul färg. Det är granulärt, med arom av en banan eller körsbär. En homogen suspension bereds från pulvret. Innehålls i flaskor om 50 ml innehåller satsen en mätsked eller spruta för dosering.

Farmakologisk aktivitet

Sumameds botemedel - antibiotikum bakteriostatisk, en grupp antibiotika - makrolider, azalider. Har en antimikrobiell effekt av ett brett spektrum. Dess verkningsmekanism är baserad på förmågan att undertrycka syntesen av mikrobercellens protein. Till följd av detta minskar tillväxten och multiplikationen av bakterier. Vid höga koncentrationer verkar det som ett bakteriedödande medel.

Wikipedia berättar att den aktiva komponenten av läkemedlet visar aktivitet mot ett antal gram-negativa och gram-positiva anaerober, såväl som intracellulära mikroorganismer etc.

Man bör komma ihåg att mikroorganismer kan uppvisa resistens mot antibiotikumet eller, under tiden, förvärva sådan stabilitet. I början noteras resistens mot läkemedlet i gram-positiva aerober Staphylococcus spp., Enterococcus faecalis, i anaerober - Bacteroides fragilis, Gram-positiva bakterier som är resistenta mot erytromycin.

Farmakokinetik och farmakodynamik

Som abstrakt indikerar absorberas den aktiva substansen i kroppen snabbt, och dess fördelning sker också snabbt. Efter att ha tagit läkemedlet i en dos av 500 mg är biotillgängligheten 37%. Den högsta koncentrationen i blodet observeras efter 2-3 timmar, det är 0,4 mg / l. Proteinet binder till 7-50%.

Azitromycin kan penetrera cellmembranen, vilket gör läkemedlet användbart för infektioner orsakade av intracellulära patogener i kroppen. Fagocyter transporterar den till infektionsstället och sedan frisätts azitromycinet.

Kan passera genom de histohematologiska barriärerna. Koncentrationen i celler och vävnader är 10-50 gånger högre än i blodplasma. I infektionsfältet är koncentrationen av substansen högre än i de återstående vävnaderna.

Demetylerad i levern. Halveringstiden är 35-50 timmar. Från vävnader är eliminationshalveringstiden längre. Utgången är oförändrad, cirka 50% - genom tarmen, ca 6% = genom njurarna.

Indikationer för användning av Sumamed

Indikationer för användning av detta läkemedel är infektioner och inflammatoriska sjukdomar som orsakar mikroorganismer i kroppen som är känsliga för detta läkemedel:

 • infektioner som påverkar ENT-organ och övre luftvägarna (när sinuit, sinuit, tonsillit, otit och andra);
 • infektioner som påverkar nedre luftvägarna (bronkitakut, bronkit kronisk under perioden av exacerbation, lunginflammation, etc.);
 • acne vulgaris (medelstarkhet);
 • smittsamma sjukdomar i mjukvävnad (impetigo, mug och andra);
 • Lyme sjukdom (sjukdom i början)
 • infektionssjukdomar i det urogenitala området, provocerade Chlamydia trachomatis.

Kontra

Kontraindikationer för läkemedlet Sumamed är som följer:

 • ökad känslighet för komponenterna i åtgärden såväl som till erytromycin eller till ketoliden, antibiotika från gruppen makrolider;
 • nedsatt lever- eller njurfunktion;
 • ta emot medlen samtidigt som dihydroergotamin och ergotamin.

Ta inte piller eller kapslar 500 mg barn till 12 års ålder. Ta inte 125 mg tabletter till barn under 3 år. Ge heller inte sirap (suspension) till barn under 6 månader.

Med försiktighet Sumamed för vuxna ordineras när myasthenia gravis, kränkningar av lever och njurar, personer som har proaritmogena faktorer, de som genomgår behandling med antiarytmiska läkemedel klasser IA och III, patienter med hjärtsvikt i svår form, med fibrillering, bradykardi.

Biverkningar

Under antagning kan dessa biverkningar inträffa:

 • hematopoietiskt system: neutropeni, eosinofili, leukopeni; i mycket sällsynta fall - hemolytisk anemi, trombocytopeni;
 • infektionssjukdomar: candidiasis, faryngit, lunginflammation, andningssjukdomar, gastroenterit, rinit;
 • metabolism: anorexi;
 • nervsystemet: parestesi, irritabilitet, yrsel, dåsighet, huvudvärk, ett brott mot smak, sömnlöshet och andra;
 • allergiska reaktioner: urtikaria, överkänslighet, angioödem ödem;
 • synen av syn: nedsatt syn
 • Hörselorgan: Vertigo, hörselskada, tinnitus;
 • kardiovaskulärt system: En stark hjärtklappning, en minskning blodtryck, tidvatten blod att möta, ventrikulär takykardi;
 • matsmältningssystemet: diarré, kräkningar, illamående, buksmärtor, flatulens, gastrit, förstoppning, rapningar, uppblåsthet, dysfagioch andra;
 • andningsorganen: andfåddhet, blödning från näsan;
 • lever och gallvägar: hepatit, onormal leverfunktion, kolestatisk gulsot;
 • hud och subkutan vävnad: torr hud, dermatit, hudutslag, svettning, Stevens-Johnsons syndrom, erytem multiforme;
 • muskuloskeletala systemet: myalgi, osteoartrit, smärta i rygg eller nacke, artralgi;
 • reproduktionssystem: Dysfunktion av testiklar, metroragi;
 • urinvägarna: dysuri, smärta i njurarna, interstitiell nefrit;
 • andra biverkningar: illamående, asteni, trötthet, bröstsmärta, svullnad i ansiktet, feber;
 • förändring av ett antal laboratorieindikatorer.

Instruktioner för användning Sumamed (Metod och dosering)

Läkemedlet ska vara berusat 1 timme före måltid eller 2 timmar efter. Som regel tas medicinen en gång om dagen. Du behöver inte tugga tabletterna.

Sumamed tabletter, bruksanvisningar

I fallet med infektionssjukdomar i andningsorganen, ENT-organ patienten ska få 500 mg en gång om dagen i 3 dagar. Vid infektionssjukdomar i mjukvävnad och hud ska antibiotikumet tas på samma sätt.

Patienter med migrerande erytem föreskriva 1 g pengar på den första behandlingsdagen, inom de närmaste 4 dagarna - 500 mg.

vid smittsamma sjukdomar i genitourinvägarna föreskriva en dos på 1 g en gång.

I fallet med akne vulgaris föreskriva en dos på 500 mg en gång om dagen, du måste dricka tre dagar, varefter i 9 veckor måste du ta 500 mg av läkemedlet en gång i veckan.

Instruktioner för användning av Sumamed för barn

Barn på infektionssjukdomar i andningsorganen, ENT-organ, såväl som sjukdomar i mjukvävnader och hud föreskriva en dos vid beräkningen av 10 mg per 1 kg vikt en gång om dagen, 3 dagar. Sålunda bör barn som väger 18-30 kg få 2 tabletter av 125 mg per dag (250 mg), barn som väger 31-44 kg 3 tabletter (375 mg).

Barn, patienter tonsillit eller faryngit, inducerad av Streptococcus pyogenes, föreskriva en dos på 20 mg per kg kroppsvikt per dag i tre dagar.

vid Lyme sjukdom utse dosens första dag med en hastighet av 20 mg per 1 kg vikt per dag, därefter i fyra dagar vid beräkningen av 10 mg per 1 kg vikt en gång om dagen.

Susamed Sumamed, instruktioner för användning

Barnsirap (suspension) är indicerad för barn från 6 månader till 3 år. För att mäta dosen använder barn som väger upp till 15 kg en spruta, barn som väger över 15 kg, mäter dosen med en mätsked.

Barn på infektionssjukdomar i andningsorganen, ENT-organ, såväl som sjukdomar i mjukvävnader och hud ordinera en dos vid beräkningen av 10 mg per 1 kg av vikt en gång om dagen, drick 3 dagar.

Barn, patienter tonsillit eller faryngit, provokerade Streptococcus pyogenes, föreskriva en dos på 20 mg per 1 kg vikt per dag, drick 3 dagar.

vid Lyme sjukdom I första skedet utse dosens första dag med en hastighet av 20 mg per 1 kg vikt per dag, därefter i fyra dagar vid beräkningen av 10 mg per 1 kg vikt en gång om dagen.

Innan du använder, läs instruktionerna om hur du förbereder Sumamed-suspensionen. För detta görs 12 ml vatten till pulvret i flaskan med en spruta. Injektionsflaskans innehåll ska skakas väl. Förvara den färdiga produkten tillåten i 5 dagar vid en temperatur av högst 25 grader. Innan du tar barnen måste du skaka innehållet i ampullen. Doseringen av Sumamed ges till barn genom en sked eller spruta. Hur man växer Sumamed 100mg / 5ml, du kan lära av instruktionerna.

överdos

Om dosen överskreds avsevärt för vuxna eller barn, kan patienten ha illamående, diarré, kräkningar, också en person kan förlora sin hörsel ett tag. Symtomatisk behandling utförs.

interaktion

Samtidig administrering av antacida påverkar inte biotillgängligheten för azitromycin, men samtidigt minskar den maximala koncentrationen i blodet med 30%.

Samtidig mottagning av makrolider med substrat av P-glykoprotein leder till en ökning av koncentrationen av P-glykoproteinsubstratet i blodet.

Med samtidig administration av azitromycin och zidovudin har en liten effekt på glukuronidets farmakokinetik metabolit zidovudin. Vid samtidig användning av dessa läkemedel var en ökning av fosforyleringskoncentrationen zidovudin (metabolit, kliniskt aktiv) i mononukleära celler i perifert blod.

Det är en svag inverkan azitromycin med isoenzymer av systemet cytokrom P450.

Det rekommenderas inte att använda ergotalkaloider samtidigt med derivaten, eftersom det finns en teoretisk möjlighet att manifestera ergotism.

När både azitromycin och atorvastatin Det fanns inga förändringar i koncentrationerna av atorvastatin i blodet. Men efter marknadsföringen fanns det isolerade fall av rabdomyolys hos personer som samtidigt fick azitromycin och statiner.

Samtidig tillämpning cimetidin i en enstaka dos påverkar inte farmakokinetiken för azitromycin om cimetidin togs tidigast 2 timmar före azitromycin.

Det är ofta nödvändigt att övervaka protrombintiden om både azitromycin och antikoagulantia administreras indirekt oralt.

Det rekommenderas att försiktigt varna azitromycin och ciklosporin, om så krävs bör denna kombination övervaka koncentrationen av cyklosporin i blodplasma och genomföra dosjustering.

Vid samtidig administrering ändrades inte farmakokinetiken flukonazol, men samtidigt minskade den maximala koncentrationen av azitromycin. Det hade emellertid ingen klinisk betydelse, varför parallell applikation är tillåten.

Om både azitromycin och rifabutin, ibland finns det neutropeni. Relationen mellan dessa fenomen är emellertid inte på ett tillförlitligt sätt.

Vid samtidig behandling med makrolider och terfenadin Det är möjligt att utveckla en arytmi och förlänga QT-intervallet, för vilket Sumamed tabletter ska tas försiktigt i detta fall.

Försäljningsvillkor

Sumamed i apotek säljs på recept.

Förvaringsförhållanden

Tillverkaren rekommenderar att produkten skyddas från barn, lagringstemperaturen får inte vara högre än 25 ° C.

Utgångsdatum

Kapslar och Sumamed tabletter kan lagras i 3 år. Pulvret från vilket suspensionen framställs lagras i 2 år, den färdiga suspensionen kan lagras i 5 dagar.

Särskilda instruktioner

Ett botemedel används noggrant för att behandla personer med nedsatt leverfunktion, både mild och måttlig, eftersom det finns möjlighet att utveckla svår leverinsufficiens och fulminant hepatit.

Patienter som frågar läkare om huruvida Sumamed är ett antibiotikum eller inte, bör det noteras att detta är ett antibakteriellt läkemedel. Följaktligen krävs en konstant undersökning för utveckling av superinfektioner och närvaron av icke-mottagliga mikroorganismer. Det är viktigt att följa dosen som anges i instruktionerna och varaktigheten av behandlingen. Därför Sumamed ont i halsen hos vuxna och barn, såväl som behandling sinuit och andra sjukdomar kan endast utföras efter utnämningen av en läkare.

Vid långvarig behandling kan patienten utveckla pseudomembranös kolit.

Med användning av makrolider hos patienter var ökningen av hjärtrepolarisering, QT-intervallet. Som en konsekvens ökar risken för att utveckla hjärtarytmier.

Behandling med Sumamed kan leda till myastheniskt syndrom eller provocera en exacerbation myasthenia gravis.

Säkerhet och effektivitet vid administrering av Sumamed IV hos barn och ungdomar under 18 år är inte fastställd.

Människor som behöver begränsa natriumintag bör ta hänsyn till läkemedlets natriumhalt.

Försiktighet bör vidtas för att köra fordon och utföra andra åtgärder som kräver koncentration om patienten är i behandling med Sumamed.

Analoger av Sumamed

Det finns både dyrare och billigare Sumamed motsvarigheter. Vad kan ersätta läkemedlet, bestämmer endast den behandlande läkaren. Det finns följande analoger av detta läkemedel: azitromycin, Azitsin, Azitroks, Zomax, Azaks, Zitroks. Priset på analoger

Sumamed beror på tillverkaren, förpackningen. Till exempel, den ryska motsvarigheten till Sumamed azitromycin kostar flera gånger billigare. Men du borde inte använda ersättaren själv.

Sumamed eller Azithromycin - vilket är bättre?

azitromycin är Sumameds generiska läkemedel, respektive priset på azitromycin är lägre. Många patienter är intresserade av vad som är skillnaden mellan andra droger än kostnaden. Azitromycin, som en kopia, passerar inte alla studier och test, till skillnad från Sumamed. Sammansättningen av tablettskalorna kan också skilja sig åt i formuleringarna.

Sumamed eller Supraks - vilket är bättre?

I formuleringen Supraks - annat verksamt ämne cefixim. Detta ämne har en uttalad bakteriedödande verkan. Men du måste ta hänsyn till att den högsta koncentrationen efter upptagning uppnås 4 timmar efter upptagning.

Vilket är bättre: Sumamed eller Augmentin?

I formuleringen augmentin - Aktivt ämne amoxicillin, detta antibiotikum hör till gruppen av penicilliner. Att använda detta verktyg, till skillnad från Sumamed, är möjligt från de första dagarna av ett barns liv.

Zi-Factor eller Sumamed - vilket är bättre?

Zi-Faktor - detta är en analog av Sumamed, innehållande en liknande aktiv substans. Men priset är lägre.

Sumamed för barn

Barn under 12 år tar inte kapslar och tabletter 500 mg, barn under 3 år borde inte ta 125 mg tabletter. Innan barnet fyller 6 månaders ålder ska du inte ta sirap. I grund och botten föreskrivs Sumamed suspension för barn. Doseringen för barn beror på barnets vikt. Antibiotikum i tabletter, barn som väger 18-30 kg ska få en dos på 250 mg per dag, barn som väger 31-44 kg - 375 mg per dag. Doseringen för suspensionens barn beror också på kroppsvikt. Doseringen ska mätas tydligt så att det inte finns någon överdosering i barnet. Recensionerna vittnar om effektiviteten av läkemedlet för bronkit hos barn, i otitis hos barn och andra.

Det ska vara så att utnämningen endast ska göras av en barnläkare. Så, kapslar 250 mg för barn kan tas först efter att en läkare har utsett ett tydligt schema.

Sumamed och alkohol

När man diskuterar kompatibilitet med alkohol av detta läkemedel bör det noteras att antibiotika med alkohol inte bör kombineras. Trots bristen på information om detta i anteckningen, noterar läkare att med denna kombination ökar belastningen på levern och oönskade biverkningar utvecklas.

Sumamed under graviditet och amning

Agenten kan tilldelas hos av graviditeten Endast om den sannolika nyttan överstiger den potentiella negativa påverkan. vid amning agenten är inte tilldelad.

Recensioner av Sumamed

Recensioner om Sumamed i forumet är olika. Många patienter noterar att det är lämpligt att ta ett antibiotikum, det är också skrivet att det verkar snabbt i bronkit, i angina, i genyantritis. Suspensionen utvärderas också positivt av föräldrarna, eftersom barnen tycker om smaken, så det är lätt att ge barnet det.

Men det finns också recensioner där vi pratar om biverkningar. I synnerhet med mottagande av Sumamed manifesteras ibland diarré och smärta i tarmarna. Föräldrar som ansöker Sumamed för barn, lämnas sällan av biverkningar. De noterar att botemedlet inte orsakar allergiska manifestationer. Läkarnas kommentarer är också mest positiva.

Summan pris, var att köpa

Summan pris i tabletter på 500 mg - från 480 till 550 rubel per förpackning 3 st. Köp Sumamed i Moskva kan finnas i något apotek på recept av en läkare. Hur mycket är piller i St Petersburg, beror på försäljningsstället. kostnaden för tabletter 125 mg - från 360 till 420 rubel för 6 st. Köp ett antibiotikum i kapslar 250 mg kan prissättas från 500 till 560 rubel för 6 kapslar.

pris suspension av Sumamed - i genomsnitt 250 rubel per flaska 50 ml. Suspension för barn i Ukraina (Kiev, Kharkov, etc.) är i genomsnitt 100-120 rubel. pulver, från vilken gör babysirap, du kan köpa på något apotek.

Suspension och tabletter Sumamed: fullständig instruktion för barn, antibiotiska analoger

Sumamed är ett barns antibiotikum av en ny generation. Den huvudsakliga arbetskomponenten av läkemedlet är azitromycin. Eftersom läkemedlet nyligen inkom på farmakologimarknaden, kommer detaljerad information om sin verksamhet och tillämpning att vara viktig för föräldrarna. Antibiotika hör till allvarliga läkemedel och kräver strikt överensstämmelse med reglerna för deras intag, särskilt när de används vid behandling av barn.

Sumamed är ett bredspektrum antibiotikum som används för behandling av vuxna och barn

Hur fungerar läkemedlet?

Läkemedlet tillhör gruppen makrolider-azalider, bekämpar mikrober av olika slag. Penetrerar in i bakterieceller, bryter Sumamed processen med proteinsyntes i dem, vilket leder till en minskning av deras förmåga att reproducera och växa. Vid en hög koncentration av den aktiva substansen uppträder läkemedlets baktericida verkan också. Azitromycin levereras till fokus för skador av blod och immunceller, vilket ger omedelbar terapeutisk effekt.

Särskilt attraktiv är Sumamed för barn genom att han behåller sin terapeutiska effekt under lång tid. Det räcker för ett barn att ge en tablett om dagen, så att kroppen har en intensiv förstörande effekt på patogena mikrober. Förloppet är också reducerat och är 3-5 dagar. Barn som inte gillar att behandlas under lång tid, är ett effektivt antibiotikum idealiskt.

När utser de Sumamed?

Indikationerna för att ta Sumamed föreskrivs i instruktionerna som bifogas honom. Antibiotikumet botar inflammatoriska manifestationer och infektiösa processer av bakteriegenesen. Vi listar huvuddelen av dem:

 • infektion med mikrober, som påverkar ENT-organen och övre luftvägarna (tonsillit, maxillär sinuit, otitis media);
 • bronkit i akut och kronisk form, lunginflammation;
 • akne vulgaris (finnar och blackheads), manifesterad i måttlig svårighetsgrad;
 • skada på epidermis och muskelvävnader av infektiös natur (erysipelas, impetigo);
 • Lyme sjukdom i sitt första skede;
 • infektion i det urogenitala området, provocerat av Chlamydia trachomatis.

Doseringsformer

Producera ett läkemedel som syftar till att behandla barn i en annan doseringsform. Apotek erbjuder:

 1. Bikonvexa tabletter 125 mg, rund, i ett filmskal, målade i blått. Det finns graverade beteckningar - "125" eller "PLIVA". Säljs i förpackningen: en blister - 6 tabletter.
 2. Tabletter med 500 mg oval form. Om du bryter den blir den vit inuti. Det finns engravings "500" eller "PLIVA". Blisteren innehåller 3 tabletter.
 3. Gelatinkapslar, inuti vilket är ett pulver av vit eller ljusgul färg. Kapselskalet är blått och locket är blått. Blister för 6 kapslar.
 4. Pulver i form av små granuler för att erhålla en suspension (sirap), vit eller ljusgul färg. Den sirap som erhålls genom upplösning av pulvret har en körsbärs- eller banansmak. För att mäta dosen i förpackningen finns en mätsked eller spruta.
Sumamed i form av ett pulver för framställning av en suspension är lämplig för noggrann mätning av mängden av ett barns preparat

Hur man ger medicin?

Barn från 6 månaders ålder och upp till 3 år av läkemedlet ges i form av en suspension. När du spenderar pulvret med vatten får du en vätska med konsistens av gelé, vilket är mycket populärt hos många barn. Dessutom är detta val på grund av följande faktorer:

 • en trevlig smak av suspensionen;
 • barnet uppfattar lättare vätskemedlet;
 • Förberedelsen av den erforderliga dosen förenklas.

Tabletter ges till barn från 3 år eller äldre. Du kan inte tugga dem, så föräldrar ska se till att barnet sväljer pillret utan att bita det. Om din baby krossas med piller, kan inte svälja dem normalt, köpa honom en suspension av Sumamed. Läkemedlet i kapslar rekommenderas inte för barn under 12 år, eftersom de i en äldre ålder knappast kan svälja dem.

Behandling av ett barn äldre än tre år kan utföras med hjälp av tabletter som inte tuggar med vatten

Hur man bygger en behandlingskurs?

Den rätta dosen beräknas enligt samma schema som något annat barns medicin: för 1 kg av vikt 10 mg av läkemedlet. Utbytesdosen Sumamed är 30 mg / kg. Receptionen varar 3 dagar. Eftersom läkemedlet avser antibiotika, drick det strikt till den föreskrivna dagliga dosen. För korrekt beräkning av läkemedlet, notera märkningen som anges på läkemedelspaketet.

Vad betyder siffrorna?

Innehållet av azitromycin, preparatets arbetssubstans, i en tablett eller kapsel föreskrivs med siffror - 100, 125, 200, 250, 500 milligram. För suspensionen betyder denna indikator innehållet av azitromycin i 5 ml av det färdiga läkemedlet. Det är dock inte nödvändigt att engagera sig i oberoende beräkningar, den barnläkare som tittar på patienten väljer rätt dosering för honom.

Betydelsen av hela kursen

Trots de synliga förbättringar som barnet visade efter starten av Sumameds behandling, bör kursen inte stoppas. Observera att endast när kursen är klar kommer infektionen att förstöras fullständigt. Om behandlingen avbryts kommer mikroberna att utveckla resistens mot läkemedlet och sjukdomen kommer att återvända. Var noga med att relatera dosen av läkemedlet till barnets vikt. Barn kan väga mer eller mindre än genomsnittet för deras åldersgrupp.