Huvud
Massage

Urinsystem hos en kvinna: struktur och möjliga sjukdomar

Urinsystemet är en viktig del av ett mer omfattande genitourinärt system. Hos män och kvinnor är urinorganen belägna nära reproduktionssystemet, så de kombineras ofta. Inflammatoriska sjukdomar i ett system passerar snabbt till en annan, och behandlingen utförs vanligen i allmänhet för urin och könsorgan.

Urinsystem av kvinnor: struktur och funktion

Urinsystemet är ett system av organ som bildar, ackumulerar och släpper urin

Urinsystemet hos en kvinna utför två huvudfunktioner: avlägsna överskott av vätska och avlägsna toxiner och skadliga ämnen som kommer in i kroppen med vätskan. En person konsumerar från 1 till 2,5 liter vätska per dag.

Vatten är av stor betydelse för kroppens funktion, eftersom alla processer och kemiska reaktioner i människokroppen uppträder med deltagande av vatten. Det samma vattnet är nödvändigt för att "tvätta ut", ta bort skadliga ämnen, vilket är vad urinsystemet gör.

Urinvårdsystemet hos en kvinna innehåller flera viktiga organ, kärl och artärer, vars arbete är viktigt för hela organismens hälsa.

 • Njurarna. Njurar är ett parat organ som fungerar som ett slags filter för kroppen. Utan normal njurfunktion, samlar toxiner i kroppen, förgiftning inträffar, och arbetet i alla system och organ störs. Njurarna är belägna på vardera sidan av ländryggen och utåtliknar bönor. Detta är det viktigaste och viktigaste organet i urinvägarna.
 • Njurbäcken. Detta är ett litet hålrum i form av en tratt som ligger på den konkava sidan av njuren. I bäckenet samlas urin från njurarna och urladdas till urinledaren.
 • Urinläkaren Uretrar är 2 ihåliga rör som kopplar njurskyddet till blåsan. Deras längd beror på organismens individuella egenskaper.
 • Urinblåsan. Detta organ ligger i underlivet och fungerar som en butik. Det är elastiskt och väl sträckt. I urinblåsan samlas den utsöndrade urinen, som sedan utsöndras från kroppen.
 • Urinröret (urinröret). Orgeln är i form av ett rör som tar bort urin från utsidan. Den kvinnliga urinröret är belägen i det lilla bäckes hålighet, det är inte synligt för ögat, och också bredare och kortare än den manliga. Den ligger framför skeden och utför endast 1 funktion - urinutskiljning.

Funktioner hos kvinnliga urinvägar, skillnader från hanen

Struktur av det mänskliga urinvägarna

Till skillnad från könsorganen har organen i urinvägarna hos män och kvinnor inga grundläggande skillnader. Alla människor har samma närvaro av njurar, bäcken, urinledare, ihåliga vener etc. Den enda viktiga skillnaden är urinröret. Hos män utför det 2 funktioner: den seminal och urin. Hos kvinnor är urinröret ensam ansvarigt för urinutskiljning.

Hos män är urinröret längre, dess längd är 23 cm. Kvinnors urinrör är mycket kortare, inte mer än 5 cm. På grund av den korta längden på urinröret hos kvinnor mer mottagliga för inflammatoriska sjukdomar. Av samma anledning är inflammation i urinröret hos kvinnor mycket mer sannolikt att leda till blåsor.

Blåsan hos män och kvinnor har ingen grundläggande skillnader, men hos kvinnor är den mer oval, hos män är den avrundad. På grund av livmodern har kvinnans urinblåsa något sadelformad form.

Urinsystemets arbete hos män och kvinnor är detsamma.

Njurar utför blodfiltrering och tar in alla skadliga ämnen. Toxiner omvandlas sedan till urin, som utsöndras i bäckenet, från bäckenet längs urinröret i blåsan. För att personen inte behövde urinera med varje sådan filtrering ackumulerar urinblåsan urin. När det fylls börjar personen en reflexsträng att urinera, och urinen på urinröret dras sedan ut.

Användbar video - Sjukdomar i urinvägarna:

En viktig roll i urinprocessens urval spelas av blåsans muskler. Hos män och kvinnor har de vissa skillnader på grund av reproduktionssystemets egenskaper. Vid kvinnor går dessa muskler till urinrörets yttre öppning, hos män - upp till det tuberkulösa ämnet. Det finns också en sfinkter, som inte tillåter urinen att sticka ut med godtyckligt när du fyller urinen. Han fungerar som ett slott.

Urinprocessens särdrag är att det styrs av mänskligt medvetande och, i frånvaro av sjukdomar, förekommer inte godtyckligt. Men denna kontroll är inte medfödd, barn lär sig att kontrollera deras urinering under de första 1-2 åren av livet. Flickor lär sig ofta snabbare.

Möjliga sjukdomar i kvinnors urinvägar

Pyelonefrit - en smittsam inflammatorisk sjukdom hos njurarna

Sjukdomar i urinvägarna är ofta associerade med sexuella organ, sexuella infektioner, så att de kan leda till nedsatt fertilitet, infertilitet. Sjukdomar i urinorganen hos kvinnor kräver särskild uppmärksamhet och snabb behandling.

 • Uretrit. Urinflödet är en av de vanligaste sjukdomarna i urinvägarna. Hos kvinnor sker det ganska ofta, men hos män är det mer akut. De viktigaste symptomen på uretrit: sveda och obehag vid urinering, flytningar från urinröret och vagina med en stickande lukt, täta urinträngningar, grumlig urin eller urin med en stickande obehaglig lukt.
 • Blåskatarr. Hos kvinnor uppstår vanligen blåsning samtidigt med urinrör. Inflammation från urinröret går snabbt till blåsan. Ofta är det bakterierna som går igenom urinröret, leder till cyst. Symtom på cystit: smärta i underlivet hos kvinnor, vilket intensifierar med urinering, illamående, feber, nedsatt urinering, frekventa önskningar.
 • Pyelonefrit. Pyelonefrit är vanligtvis bakteriell i naturen och åtföljs av inflammation i njurbäckenet. Hos kvinnor sker pyelonefrit nästan sex gånger oftare än hos män. Denna sjukdom leder till svår värme (upp till 40 grader), feber, frossa, kräkningar och illamående, smärta i ländryggen.
 • Amyloidos. I denna sjukdom är skada på njurvävnaden sekundär. Sjukdomen åtföljs av en metabolisk störning, varigenom proteinet sedimenterar i njurens vävnader. Det här är en farlig sjukdom som leder till störningar i alla system och organ, och kan också leda till döden.
 • Kista av njurarna. Cystenen är en godartad ihålig bildning fylld med vätska. Stora cyster stör processen med cirkulation och urinflödet kan leda till en inflammatorisk process i njurens vävnader.

Konsekvenser och förebyggande

Urinsystemsjukdomar, är det önskvärt att behandla ett mycket tidigt skede, som i framskridet stadium de leder till allvarliga komplikationer och kränkningar av inte bara urin och sexuell funktion, men också funktioner alla kroppens system.

 • Infertilitet. Vissa infektioner kan passera till reproduktionssystemet, livmodern, vilket ofta händer hos kvinnor. Som ett resultat är funktionen hos hela genitourinärsystemet störd vilket kan leda till infertilitet.
 • Njurinsufficiens. Detta är ett farligt tillstånd där njurarna eller båda njurarna förlorar sin förmåga att filtrera urin. Detta tillstånd kan leda till infektion, akut njursjukdom. Som ett resultat av njursvikt minskar mängden urin kraftigt och patientens tillstånd försämras snabbt på grund av förgiftning.
 • Nekros hos njurarna. I njurens vävnader finns det små papiller som utför en filterfunktion. Med svår inflammation och kroniska sjukdomar kan de dö och riva bort, vilket leder till njurekolik.
 • Onkologiska sjukdomar. Cystor, inflammatoriska sjukdomar, infektioner, skador på njurvävnad ökar risken för en malign tumör i njurarna.
 • Kroniska sjukdomar. Sjukdomar i försummat form, som har gått i kronisk form, är mycket svårare att behandla. De åtföljs av återfall under en lång tid och försämrar livskvaliteten signifikant.

För att undvika sjukdomar i urinvägarna, kvinnor rådas att undvika exponering för kyla, klänning varmt på vintern, användning av möjligheterna underkläder endast naturliga säkra tyger, följ personlig hygien, tvätta minst en gång om dagen speciella mjuka geler för personlig hygien, inte försumma fysisk aktivitet, eftersom det förhindrar stagnation av blod i det lilla bäckens organ.

Egenskaper hos genitourinary systemet hos kvinnor

Kvinnokroppens genitourinary system utför viktiga funktioner: det utsöndrar skadliga ämnen från organ och vävnader i urinen och främjar fortsatt mänskligheten. Olyckligtvis är kvinnor troligen lider av olika sjukdomar än män på grund av de urogenitala organens anatomiska struktur. Tidig obehandlad sjukdom på kort tid kommer att förvärva en kronisk form och kommer nödvändigtvis att påverka kvinnans reproduktionssystem.

anatomi

Urinvägarna är nästan lika för både män och kvinnor, men hos kvinnor har de en liten skillnad i struktur. Urinsystemet består av:

 1. njure - parade organ, som utför ett filters roll i människokroppen. Om njurarna fungerar störs, samlar giftiga ämnen i stora antal i organ och vävnader och orsakar därmed förgiftning. Njurarna är placerade på varje sida av midjans ryggkotor och i utseende ser de ut som bönor. Dessa parade organ är de viktigaste i det mänskliga urinväxtsystemet.
 2. Njurbäcken - i utseende som liknar en tratt och ligger på de konkava sidorna av njurarna. Det är i njurskyddet att urin ackumuleras, som sedan går in i urinledarna.
 3. urinledare - 2 ihåliga rör som förbinder njuren och njurarna. Storleken på dessa organ i varje mänsklig kropp kan skilja sig åt.
 4. Av blåsan - fungerar som en slags reservoar för ackumulering av urin Orgeln är belägen i underdelen av buken, har elastiska väggar, på grund av att den är kapabel att sträcka sig.
 5. Urinrör (urinrör) - är ett rör genom vilket urin lämnar kroppen. Hos kvinnor är urinröret i bäckenet och skiljer sig från strukturen från hanen (hos kvinnor är den bredare och kortare).

Eftersom urinröret är mycket kortare hos kvinnor och män s ligger i nära anslutning till anus, det svagare könet oftare drabbas av olika sjukdomar i urogenitala organ. Skyllen för detta är bakterier, virus, parasiter och svampar som tränger igenom kvinnokroppen genom urinröret och sprider sig sedan till andra viktiga organ.

Urinblåsan hos en kvinna är något annorlunda än den hos en man. Grund av det faktum att den är belägen under livmodern, formen av blåsan hos kvinnor något långsträckt (oval), medan den manliga halv av den är rund. Blåsan har muskler och en sfinkter, på grund av vilken urinprocessen inte sker spontant. Blåsans särdrag är det enda när det är fyllt i en viss storlek, kommer en person att känna sig angelägen om att urinera. Om urinen i blåsan är liten, kommer signalen att det är dags att "gå lite behov" i hjärnan inte göra.

Orsaker till sjukdomar

Den främsta orsaken till inflammation som förekommer i organen i det genitourinära systemet är infektion. Sjukdomar är både gynekologiska och urologiska. Med tanke på att sexuella och urinorganen ligger nära varandra kan infektionen sprida sig över hela systemet. Orsakerna till inflammation i genitourinary sfären betraktas vanligtvis:

 • kroppens hypotermi
 • bakteriella infektioner;
 • sjukdomar i mag-tarmkanalen;
 • virala sjukdomar;
 • påkänning;
 • icke-iakttagande av personliga hygien hos könsorgan
 • svampsjukdomar;
 • sjukdomar i det endokrina systemet (fel i sköldkörteln, diabetes mellitus).

De vanligaste sjukdomarna i det kvinnliga genitourära systemet är pyelonefrit, uretrit, cystit, urolithiasis, vaginit.

Behandlingen av sjukdomar i det genitourinära området som är involverade i sådana specialister som gynekolog, urolog, nephrologist.

Genitourinary system. Uppbyggnaden av genitourinary systemet. Organ av genitourinary system

Genitourinary system inkluderar samtidigt två system: sexuellt och urinärt. Kombinera dem till en betyder att det finns en nära koppling mellan dem.

Funktioner av genitourinary systemet

Trots det faktum att de två systemen är nära sammanhängande har var och en sina egna funktioner. Med tanke på excretionssystemet är dess huvudsakliga syfte i kroppen följande:

 1. Isolering av skadliga ämnen från kroppen, som inte bara kan komma från utsidan, men också bildas i processen med vital aktivitet.
 2. Njurar är tilldelade en av huvudrollerna för att upprätthålla syra-basbalansen i blodplasma.
 3. Utskiljningssystemet deltar i att upprätthålla vatten-saltbalansen vid den erforderliga nivån.
 4. Njurar är inte bara deltagare i homeostas men fungerar också som plats för bildandet av många biologiskt aktiva substanser.

Om det finns kränkningar i njurarnas arbete, kan de inte fullt ut utföra sina uppgifter, och kroppen börjar bli utsatt för negativa effekter av skadliga och giftiga ämnen. Med en njure kan en person fortfarande leva, men med problem i båda är det nästan omöjligt.

Reproduktionssystemet tar en direkt del i den viktigaste processen för levande organismer - reproduktion.

Könskörtlarna deltar dessutom i direktproduktion av könshormoner, vilka inte bara är viktiga för genomförandet av reproduktiv funktion utan också för hela organismens arbete.

Det har länge varit vetenskapligt bevisat att könkörtlarna utförs både externt utsöndrade och intrasekretoriska funktion, det vill säga de är körtlar av blandad utsöndring.

Det omedelbara syftet med testiklar och äggstockar är produktionen av könshormoner. I den manliga kroppen produceras testosteron, och hos kvinnlig östradiol. Även om både i honan och i den manliga kroppen finns det båda hormoner, endast i ett annat förhållande.

Könshormoner påverkar följande funktioner i kroppen:

 • Utbytesprocesser.
 • Tillväxt.
 • Utveckling av könsorgan.
 • Förekomst av sekundära sexuella egenskaper.
 • Hormoner påverkar nervsystemet.
 • Under påverkan av dessa hormoner regleras en persons sexuella beteende.

Hormoner syntetiseras i kökkörtlarna, utsöndras i blodet och bärs genom hela kroppen, vilket påverkar hans arbete.

Således blir det klart att genitourinärsystemet i människokroppen utför en hel del olika viktiga funktioner.

Genitourinary systemets anatomi

Kvinnliga och manliga organismer vad gäller strukturen hos excretionssystemet är praktiskt taget desamma. Den innehåller:

 1. Två njurar.
 2. Två urinledare.
 3. Urinblåsan.

Njurarna är ungefär 10 centimeter i storlek hos en vuxen människa och har samma form som ansiktshår. Dessa organ är belägna på dorsala sidan i ländryggen. Det är nästan omöjligt att röra dem, eftersom de skyddas från ovan av en muskelvävnad.

Runt njurarna finns fettvävnad, som tjänar som ett extra skydd för dessa organ, och tillsammans med muskelkorsetten håller njurarna på en nivå och tillåter dem inte att förskjuta.

Njurar är de främsta organen i excretionssystemet, det är i dem att processen med blodfiltrering och urinbildning sker, vilket sedan går in i urinblåsan genom urinledarna.

Blåsan hos en vuxen kan rymma upp till 350 ml urin, och strukturen på dess väggar är sådan att uppmaningen att urinera endast sker med en viss mängd vätska.

Blåsan passerar gradvis in i urinröret. Här har kvinnor och män olika skillnader. Således, i den kvinnliga kroppen är ett rör till 4 cm långa, och i den manliga urinröret är 20 centimeter, och utför inte bara funktionen av urinproduktion, men även leverans av sädesvätska.

I urinröret finns sphincter som inte tillåter urin att spilla ur blåsan spontant. Den inre sfinkern styrs inte av starkt försök, och den yttre sfinkteren kan styras. Därför, när man vill urinera, kan vi fördröja resan till toaletten lite.

Sexuellt system av män

Genitourinary system of men, utöver de tidigare utsedda utsöndringsorganen, innefattar följande:

 1. Testiklar. De är parade organ som är ansvariga för att producera manligt hormon och spermier. Även under perioden med intrauterin utveckling uppträder deras bildande och gradvis nedstigning i pungen. Men även efter testikelns slutliga rörelse behåller förmågan att röra sig. Detta skyddar manliga könsorgan från yttre faktorer.
 2. Pungen. Detta är en påse avsedd för placering av testiklar, där de är tillförlitligt skyddade mot skador.
 3. Testikelns vidhäftning är kanalen där spermierna är mogna.
 4. Urinröret. Tillsammans med blodkärlen bildar det ett frö rep som sträcker sig från pungen till prostatakörteln själv. Innan du går in i det finns en förlängning där manliga könsceller ackumuleras före utbrottsprocessen.
 5. Seminala vesiklar. Dessa är körtlar som är utformade för att producera vätska som ingår i spermierna.
 6. Prostatakörteln. Uppmärksammar en speciell hemlighet som ger spermier aktivitet. Här smälter urinröret och vas deferenskanalen. På grund av den utvecklade muskelringen finns det ingen blandning av urin och seminalvätska.
 7. Iron Cooper. Det är utformat för att producera ett smörjmedel som underlättar spermiernas passage.

Genitourinary systemet för män är en enda helhet och fungerar i nära sammanhang.

Struktur av kvinnors reproduktionssystem

Sexuella organ av en kvinna kan delas in i yttre och inre. Till den yttre hörs klitoris, labia, pubis.

De viktigaste organen finns inuti. Dessa inkluderar:

 1. Skeden. Det är ett rör upp till 12 centimeter långt. Den härstammar från labia och slutar med livmoderhalsen.
 2. Livmodern. Det är ett organ som är avsett för att fostret bärs under graviditeten. Dess väggar har flera muskelskikt.
 3. Äggledare. Adjoin från båda sidor till livmodern. En del går direkt till livmodern och den andra öppnar sig i bukhålan. Det ligger i rören att spermierna möts med ägget, och sedan går embryot till livmoderhålan.
 4. Äggstockarna. Dessa är de kvinnliga gonaderna, som ligger på vardera sidan av livmodern. De producerar hormoner och mognad av ägg.

Kvinnans genitourinary system är först och främst avsett för fortsättningen av släktet, det vill säga barnets uppfattning och bärande.

Organen av excretory och reproduktionssystem har en nära förbindelse med varandra. Detta manifesteras inte bara anatomiskt utan även funktionellt. I allmänhet är detta ett genito-urinsystem.

Excretory och reproduktionssystem hos barn

Bildandet och läggningen av dessa organsystem under intrauterin utveckling sker så snart som möjligt. Detta beror på deras betydelse. Genitourinary system av barn omedelbart efter barnets utseende är nästan helt redo att fungera.

Men i sin struktur finns det vissa skillnader från vuxna. Så, njurytan viks, men efter ett tag passerar den. I det genitourära systemet har det också skillnader. Barnens njurar utför filtreringsprocessen perfekt, men omvänd absorption är ännu inte inställd på 100%, så barnets urin har låg densitet och mycket vatten. Hyppig urinering är förknippad med detta.

Gradvis är processen anpassad, njurarna börjar koncentrera sig bättre och bättre och mängden urin som släpps minskar.

Sexuella organ är fullt bildade när barnet är födt, men efter det att genitourinary-systemet fortsätter att utvecklas.

För att utveckling och bildning av urinvägarna ska fortsätta utan allvarlig svårighet, måste föräldrar följa vissa rekommendationer och ägna tillräcklig uppmärksamhet åt hygienen hos dessa organ:

 1. Pojkar tvätta sina genitaler regelbundet med vatten.
 2. Under vattenprocedurer måste du långsamt avlägsna förhudet.
 3. Efter badet torkas könsorganen noggrant torrt.
 4. Vid de första tecknen på obehag, rodnad eller smärta måste du omedelbart kontakta en läkare.
 5. Vid tvättning av flickors reproduktionsorgan bör rörelsen göras från framsida till baksida, för att inte infektera bakterierna från anusen till könsorganen.
 6. Efter att ha badat, bör du inte gnugga de yttre könsorganen för mycket, det räcker att bli våt.
 7. Håll inte barnet hela tiden i blöjor, särskilt för pojkar, så att äggen inte överhettas.

Strukturen hos genitourinärsystemet hos flickor är sådan att det är mer mottagligt för olika inflammatoriska sjukdomar. Därför bör föräldrar ägna särskild uppmärksamhet åt deras döders hälsa.

Sjukdomar i genitourinary system i barndomen

Problem i dessa organ kan inte bara uppträda hos vuxna, men också barn blir ofta gisslan av sjukdomarna i könsorganens organ. Avvikelser i dessa organers arbete påverkar ämnesomsättningen, så sjukdomar återspeglas alltid i hela organismens arbete.

Oftast diagnostiseras barn med följande sjukdomar:

 1. Blåskatarr. Det är en inflammation i blåsan. Händer oftast hos tjejer, eftersom infektionen lätt når blåsan på stigande rutter (de är tillräckligt korta). Utlös också denna sjukdom kan hypotermi. Titta på hur dina döttrar klär sig.
 2. Urolitiasis. Det leder till utseende av stenar i njurarna eller utsöndringsvägarna.
 3. Pyelonefrit eller njurinflammation. Att provocera en inflammatorisk process kan bakterier, som vanligtvis lever i tarmarna. Att komma in i urinvägarna, de kan flytta högre och nå njurarna, och där börjar de provocera inflammation. För att göra den korrekta diagnosen utförs en grundlig undersökning, som inte bara omfattar olika tester utan ultraljud av genitourinärsystemet.
 4. Urininkontinens. Det kan manifesteras både på dagtid och på natten. Läkare identifierar flera orsaker till inkontinens:
 • Psykologiska.
 • Urgent eller omedelbart.
 • Blandat.

Om enuresisen är orsakad av psykiska problem känner barnet på natten helt enkelt inte om att urinera. Denna sjukdom kräver omedelbar behandling, eftersom det med tiden kan leda till psykiskt trauma, utseendet av komplex.

Det är möjligt att tala separat om de medfödda missbildningarna i urinvägarna, vilket säkert kommer att påverka organens arbete.

Problem med genitourinary system hos kvinnor

Kvinnans genitourinary system påverkas mycket starkt av olika faktorer som kan leda till problem med sina organ. Bland de vanligaste sjukdomarna kan noteras:

 1. Cystit eller inflammation i blåsan.
 2. Uretrit, med denna sjukdom uppstår inflammation i urinröret.
 3. Vaginit är en inflammatorisk process i vagina.
 4. Endometritis är en uterussjukdom av inflammatorisk natur.
 5. Oophorit kännetecknas av inflammation i äggstocken.
 6. Pyelonefrit är inflammation i njurarna.
 7. Salpingit - inflammation i äggledarna, kan orsaka kvinnlig infertilitet.
 8. Urolitiasis. Inledningsvis kan sand bildas i njurarna, och sedan går processen vidare och leder till utseende av stenar.

Skadliga mikroorganismer, som virus, bakterier, svampar, parasitära organismer som lever inuti, kan orsaka sjukdomar i det genitourära systemet hos kvinnor. Vissa av dem kan överföras sexuellt, varför hälsan hos båda parter är så viktig.

Sjukdomar i det genitourära systemet hos män

En stark hälsa av mänskligheten misslyckades också med att undvika problem med utsöndring och sexuella organ. Sjukdomar i det genitourära systemet hos män förekommer lika ofta som hos kvinnor.

Du kan notera följande problem som oftast uppträder:

 • Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln. Kan påverka inte bara sexlivet, utan också förmågan att ha avkommor.
 • Vesikulit kännetecknas av inflammation av de partiella vesiklarna.
 • Uretrit är när urinröret blir inflammerat.
 • Orchitis är en inflammation i testiklarna.
 • Balanoposthit är när förhuden och glanspenisen blir inflammerad.

Vissa sjukdomar i genitourinary systemet är desamma för både kvinnor och män, de inkluderar: pyelonefrit, cystit, urolithiasis.

Manifestationer av sjukdomar i det genitourära systemet i representanter för båda könen

På män, på grund av egenskaperna hos uppbyggnaden av genitourinärsystemet utsätts de nedre delarna av urinvägarna oftast för negativa faktorer. Detta manifesterar sig i smärtsam urinering, tyngd i perinealområdet. Vanliga är sådana sjukdomar som uritrit och prostatit. Infektionssjukdomar hos högre liggande organ är mycket mindre vanliga.

Sjukdomar i det urogenitala systemet hos kvinnor utvecklar tvärtom längs stigande stigar. Detta beror på strukturens särdrag: urinröret är kort och brett och ger lätt passager till de organ som ligger högre.

I detta avseende utvecklar ofta cystit, och därifrån och inflammation av njurarna i närheten. Hos kvinnliga representanter är det ofta en infektion som inte uppenbarar sig på något sätt, bara under analysen är det möjligt att upptäcka dess närvaro.

Oregelbundenhet, bränning, urladdning från könsorganen, smärtsam urinering gör att en kvinna går till läkaren för diagnos och behandling.

Det kan också noteras att sjukdomar i det genitourära systemet hos en person ofta uppenbarar inte bara fysiska problem utan även psykiskt obehag. Sömn kan vara störd, irritabilitet, depression, huvudvärk kan uppstå.

Allt detta tyder på att behandlingen av sådana sjukdomar inte får lämnas till chans. Utnämningen av läkemedel ska hanteras av en kompetent specialist.

Orsaker till sjukdomar i det genitourära systemet

Det finns många sådana skäl, det är ibland omöjligt att ens föreställa sig vad som utlöste utvecklingen av sjukdomen. Man kan bara försöka namnge de vanligaste orsaker som kan orsaka problem i detta system:

 1. Sjukdomar i mag-tarmkanalen. Så konstigt det än kan låta, leverproblem, inflammation i bukspottkörteln, inälvsmask, patologiska processer i gallblåsan och tarmarna kan lätt leda till att utvecklingen av sjukdomar i det urogenitala systemet.
 2. Bakteriella infektioner, till exempel klamydia.
 3. Virala sjukdomar. Med all virusinfektion tränger patogen in i blodet och sprider sig i hela kroppen, vilket gör att han i vissa fall kan bosätta sig i bäckenets organ och göra sitt smutsiga arbete där.
 4. Svamp sjukdomar.
 5. Störningar i det endokrina systemet, till exempel diabetes mellitus, sköldkörtelsjukdom, dysfunktion i gonadsarbetet.
 6. Stress. Och vi utsätts för dem nästan hela tiden, det är möjligt efter det att bli förvånad över spridningen av så många olika sjukdomar.

Som det kan ses från allt sagt, kan en persons genitourinary system vara under påverkan av många negativa faktorer. Vid behandling av sjukdomar är det mycket viktigt att ta reda på orsaken noggrant och inte använda konventionell terapi.

Från det genitourära systemet beror på vår kropps tillstånd, så vi måste noggrant och noggrant behandla hennes hälsa.

Genitourinary system

Lämna en kommentar 4,894

Apparaten i reproduktiva och urinvägarna är nära besläktade och utgör en enda struktur, kallad genitourinary system. Överträdelser i urinverkets arbete påverkar reproduktivets funktion och vice versa. Därför är det värt att behandla dem som helhet. Hälsa i genitourinary systemet är nödvändigt för reproduktion av avkommor, avlägsnande av toxiner från kroppen och upprätthållande av allmän hälsa.

Vilka funktioner utför det?

Trots det faktum att genitourinary systemet är kombinerat, är deras funktioner anatomiskt och fysiskt olika. Emellertid är anatomin och fysiologin hos urinväsendet nära förbundna. Brott i ett element leder till allvarliga problem med hela apparaten. Tack vare urinvägarna lämnar förfallets produkter, de skadliga ämnena i urinen, giftiga ämnen i god tid människokroppen. Urinvägarna deltar i denna process.

Princip för verksamheten

Tänk på hur urinsystemet fungerar. Urinsystemet har en komplex anordning och mekanism för operation. Njurarna är ett parat organ som utför funktionen av urinbildning och utsöndring. Dessutom reglerar kroppen blod, absorption och fördelning av salt och vatten, syntetiserar biologiskt aktiva substanser. Den endokrina apparaten i njurarna producerar hormon renin. Njurarna deltar i blodbildning och i metabolism av proteiner och kolhydrater.

Urin ackumuleras i njurkopparna, sammanfogning, de bildar ett njurbäcken. Genom njurskyddet utsöndras urinen i urinledarna, ett annat parat organ. Urinledaren är uppdelad i tre divisioner. Övre delen - buken, börjar från njurskyddet och passerar in i det lilla bäckenet. Mellansektionen är bäcken, passerar in i blåsan. Den nedre delen är invändig, placerad i själva blåsan. Genom urinvägarna går urinen in i det ihåliga orgelet - blåsan. Blåsan består av glatta muskelfibrer, som kan sträckas. Organets epitelskikt har nervändar som signalerar till centrala nervsystemet om fyllning. Det finns en handling av urinering genom urinröret. Urinering styrs också av centrala nervsystemet.

Instinter för reproduktion läggs av reproduktionssystemets funktion. Reproduktionssystemet består av reproduktiva körtlar och reproduktionsorgan. Järn producerar hormoner som är nödvändiga för utveckling, mognad, sexuell skillnad och normal funktion av nervsystemet. Reproduktionssystem är nödvändigt för reproduktion av avkommor.

Strukturen av kvinnor och män

Värdet och struktur i urinvägarna hos båda könen är nästan identiska, bortsett från att urinröret hos män upp till 20 centimeter, och kvinnor 5 centimeter. Huvuduppgiften för njurarna och urinvägarna är att upprätthålla en balans av vätska i kroppen. Betydande skillnader finns i reproduktiva system för män och kvinnor. Men de förenas av en viktig funktion - fortsättningen av släktet. Sexuella organ är indelade i yttre och interna. Det yttre bildar människokroppen. De organ som hör till det inre är osynliga för ögat.

Egenskaper hos genitourinary systemet hos män

Strukturen hos ett människors genitourinary system har sina egna funktionella egenskaper. Urinröret hos män är utformat så att det utför excretionsfunktioner för både urin och sperma. I manur urinröret finns kanaler från både blåsan och testiklarna. Urin och seminalvätska blandas inte på grund av anatomisk struktur och fysiologisk mekanism för växling. Den manliga urinröret är uppdelad i den bakre och distala delen (främre delen). En av de viktigaste funktionerna i distalavdelningen är att förhindra infiltrering av infektionssjukdomar i den bakre delen av urinröret och dess spridning längre ner i urinvägarna.

De externa organen inkluderar penis och pungen. Som ett resultat av sexuell upphetsning kan kroppen stiga, öka i storlek och förvärva en fast form. Skrotum skyddar han-testiklarna från skador, dessutom upprätthåller den nödvändiga temperaturen för framställning av spermier. Temperaturen inuti pungen är lägre än hankroppens temperatur. Skrotum är mörkare än huden på kroppen, under puberteten är täckt med hår.

Det finns testiklar i pungen. I testiklarna bildas spermier och manliga hormoner produceras. Vad kommer att vara överraskningen att spermatozoa utgör endast 10-15% av hela sätesvätskan. Funktion av prostata vid framställning av vätska, vilket gör spermierna aktiva. Halvkanalerna deltar i utsöndringen av ejakulatet, och i dem blandas hemligheten hos de partiella vesiklarna och prostatakörteln och bildar den grundläggande sammansättningen av spermierna.

Struktur av det kvinnliga urinsystemet

Strukturen hos kvinnlig urinrör gör kvinnans kön mer utsatta för infektionssjukdomar. Det kvinnliga urinorganet är kortare och bredare än hanen. Därför blir det lätt smittat. Den stora labia hos en mogen kvinna är täckt av hår. De skyddar urinröret och ingången till vagina från att få infektioner och mekaniska effekter. Liten labia är täckt med ett slemhinna, under sexuell upphetsning fylls de med blod och blir mer elastiska. Klitoris har samma struktur som hanelementet: under spänning fylls det med blod och är ansvarigt för att få glädje under sex.

Vissa kvinnliga organ är en del av mobilgruppen, till exempel äggstockarna. Deras läge beror på livmodern och dess storlek. Äggstockar syntetiserar kvinnliga hormoner och innehåller ägg. Ripe ägg genom äggledarna sänds till livmodern. Livmodern är ett ihåligt organ, det deltar i utvecklingen av ägget. Utveckling av ägget är nödvändigt för befruktning. Om uppfattningen har inträffat utvecklas fostret i livmodern. Om det inte fanns någon befruktning utsöndras ett moget ägg, epitel av livmoderns och blodets väggar genom skeden. Denna process kallas menstruationscykeln och inträffar varje månad i en mogen kvinna. Livmoderhalsen och vagina är generiska och menstruella vägar.

Barnets exkretions- och reproduktionssystem

Organen i genitourinary systemet bildas i barnet medan de fortfarande är i moderns livmoder. Vid födseln bildas funktionerna i urinvägarna och reproduktionssystemets funktioner. Men med utvecklingen och tillväxten hos barnet uppträder utvecklingen och tillväxten av urogenitala organ. I samband med modifieringen av urinorganen sker förändringar i deras arbete. Urinfettens specifika tyngd vid födseln är till exempel låg, med tiden blir urinkoncentrationen mer kvalitativ.

Åldersegenskaper observeras i reproduktionssystemet. Till exempel har pojkar en långsam tillväxt av testiklar upp till 13 år. Vid 14 års ålder ökar testikelvikten till 20 g och längden är 2 gånger. Den fullständiga utvecklingen av testiklarna uppnås vid 20 års ålder hos unga män. Vid flickor under 8 år är äggstockarna cylindriska i form, de blir ovoid i form vid 11 års ålder. Under mognaden ökar längden och vikten av äggstockarna.

Sjukdomar i genitourinary systemet

 • amenorré;
 • adnexit;
 • ektopisk graviditet
 • dysmenorré;
 • sjukdomar som överförs av sexuell intimitet
 • balanopostit;
 • vaginit;
 • blåsor;
 • trast;
 • mastit;
 • jade;
 • orkit;
 • pyelonefrit;
 • stenar;
 • njursvikt
 • premenstruellt syndrom;
 • prostatit;
 • cancer;
 • salpingit;
 • uretrit;
 • cystit;
 • endometrios;
 • erosion av livmoderhalsen.
Tillbaka till innehållet

Sjukdomar hos kvinnor

Kvinnliga sjukdomar är mycket farliga. Kronisk inflammation och utdragna urogenitala infektioner hos kvinnor kan leda till störningar i menstruation, urinering, men mest obehagliga - till infertilitet eller utomkvedshavandeskap. Om det finns ett symptom på sjukdomen ska du omedelbart kontakta en läkare för att förhindra biverkningar och övergången av sjukdomen till kronisk form.

Om patogena mikroorganismer ökar antalet i kvinnans vagina, utvecklas vaginit, tröst. Om bakterier skadar urinröret är det en sjukdom i urinröret. Blåsans inflammation kallas blåsan. Som ett resultat av infektion i njurarna utvecklas pyelonefrit. Hormonal obalans följer i olika sjukdomar: amenorré, dysmenorré, premenstruellt syndrom. Sjukdomar åtföljs av smärta före, under menstruation eller i allmänhet deras frånvaro.

Sjukdomar som är karaktäristiska för män

Genitourinary system av män är föremål för samma infektioner som ett kvinnors genitourinary system. Orsaken till manliga sjukdomar är patogena mikroorganismer. De flesta infektioner överförs sexuellt, sjukdomar utvecklas med nedsatt immunitet och bristande överensstämmelse med personliga hygienregler. Oftast blir män sjuk med urinrit, cystit, prostatit och pyelonefrit.

Underkylning eller infektion i urinröret utvecklar en urinritning. Inflammation av prostata är prostatit, det är farligt inte bara för obehagliga känslor, men också för förmågan att beröva en man att ha barn. Cystit och inflammation i njurarna finns inte bara hos kvinnor. Inflammation av testiklarna kallas orchitis. Inflammation av sällsynta vesiklar leder till utvecklingen av vesikulit. Inflammation på huvudet och förhud orsakar en sjukdom av balanoposthit.

De främsta orsakerna till patologier

 • Minskad immunitet
 • hypotermi;
 • parasiter;
 • tarmdysbios
 • smutsig tarm;
 • virus;
 • svampar;
 • diabetes;
 • felfunktion av gonaderna;
 • abort;
 • stroke;
 • stress.
Tillbaka till innehållet

Förebyggande åtgärder, behandling

Man kan dra slutsatsen att kroppen - ett enda system, och störningar i ett område kan leda till störningar i riktigt som det verkar vid första anblicken, orelaterade delar av kroppen. Om det finns ett symptom är det värt att se en läkare, genomföra en undersökning och bara börja med en bekräftad diagnos.

Dock kan sjukdomar förebyggas genom att följa vissa regler. Superkylning är inte tillåtet. Det är nödvändigt att äta en balanserad kost, att överge dåliga vanor. Underkläder ska vara gjorda av naturmaterial, passa fritt i kroppen. Tvätta könsorganen vid vakning och före sängen, efter kön, om möjligt, efter avföring. Efter samlag måste du urinera, så att det med urinen finns möjliga infektioner. För att leda en aktiv livsstil leder blod och lymfatisk stagnation till inflammatoriska processer.

Honan ska inte bära dagliga packningar. Det är nödvändigt att torka könsorganen från puben till anusen. Det manliga könet ska sköljas noga och trycka på förhuden. Barn bör inte hållas i blöjor för länge. Efter bada, torka försiktigt könsorganen. Genomföra en årlig förebyggande undersökning av genitourinary system.

Struktur av människans genitourinary system

Människokroppen är ett enda och komplext biologiskt system. Kroppens struktur och arrangemang av organ på män och kvinnor är desamma utom för genitourinary systemet. När det gäller det funktionella syftet är det likartat. En personens genitourära apparat är ansvarig för reproduktion och borttagning av rester av avfallsprodukter i urinsammansättningen från kroppen. Det innebär att genitourinary systemet består av 2 segment: urin (urin) och reproduktiva system, som alla utför specifika funktioner.

Systemets funktionsvärde

Genitourinary system (genitourinary device) är ett komplex av organ som utför reproduktiva och urinfunktioner. Anatomiskt är alla komponenter nära förbundna. Urin- och reproduktionssystemet utför olika funktioner, men kompletterar samtidigt varandra. Om ett av deras arbete bryts, lider den andra. Huvudfunktionerna i urinvägarna är:

 1. Avlägsnande från kroppen av skadliga ämnen som bildas under livets process. De flesta produkterna kommer från matsmältningssystemet och utsöndras i urinen.
 2. Säkerställa balansen i syrabasbasen i kroppen.
 3. Bevarande av vatten-saltmetabolism i rätt tillstånd.
 4. Underhåll av funktionellt signifikanta processer på den nivå som är nödvändig för livet.

Med njurproblem upphör substanser som utövar en toxisk effekt att utsöndras från kroppen i den erforderliga volymen. Som ett resultat är det en ackumulering av skadliga produkter, vilket påverkar en persons liv. Reproduktionssystemet garanterar reproduktion, det vill säga reproduktion. Tack vare organens korrekta funktion kan en man och en kvinna föreställa sig ett barn.

Sexkörtlar ger produktion av hormoner som är nödvändiga för utförande av reproduktiv aktivitet och kroppens funktion som helhet. Överträdelse av produktionsprocessen har en negativ inverkan på arbetet med andra system (nervöst, matsmältning, psykiskt). Sexkörtlar utför blandade funktioner (externt och intrasekretoriskt). Som huvud- och huvuduppgiften fördelas produktion av hormoner som är nödvändiga för framväxt. Kvinnkörtlar producerar testosteron hos kvinnor - östradiol hos män.

Hormoner påverkar sådana vitala processer som: metabolism; bildande och utveckling av genitourinary system; tillväxt och modning av kroppen bildandet av sekundära sexuella egenskaper nervsystemets funktion sexuellt beteende. De producerade substanserna kommer in i humant blod och transporteras till organen i dess sammansättning. Efter att ha spridit sig genom kroppen påverkar hormonerna många systemers funktion och är viktiga för utförandet av vitala funktioner.

Organen i urinvägarna

Urin- eller urinvägarna hos människan är strukturellt olika beroende på kön. Skillnaden är i urinröret (urinröret). Hos kvinnliga representanter presenteras orgelet i form av ett brett rör av inte stor längd, vars utloppsöppning är placerad ovanför ingången till vagina. Hos män är kanalen av urinering längre och belägen inuti penis. Förutom att ta bort urin utför kroppen också utlösning.

Njurar är ett par organ, vars vänstra och högra segment är symmetriskt placerade. De befinner sig i ländryggen bakom peritoneum. Huvudfunktionen är att bilda urin. Vätskan som kommer in i kroppen (huvudsakligen från matsmältningssystemet) behandlas av njurarna. Då går urinen in i urinblåsan och urinblåsan. Dessutom utför njurarna sådana vitala funktioner som metabolism, normalisering av innehållet i ämnen, blodfiltrering och produktion av hormoner.

Uretrar är ett par organ i form av ihåliga rör. Storleken är individuell och beror på de anatomiska egenskaperna hos kroppens struktur. Den funktionella betydelsen ligger i transporten av den bildade urinen till blåsan. Medulla mellan njurarna och urinledarna är njurbäckenet. I sin hålighet finns en ackumulering av urin som behandlas av njurarna. Njurbäckenet är täckt av ett tunt lager av epitelceller.

Blåsan är ett orört muskulärt organ som ligger i det lilla bäckens hålrum. Utför funktionen att samla urin som tränger in genom urinledarna för ytterligare utsöndring längs urinröret. Organets form och storlek påverkas av volymen ackumulerad urin och uppbyggnaden av genitourinärsystemet. Blåsans slemhinna är täckt med ett epitel som innehåller körtlar och lymfatiska folliklar.

Kvinnliga könsorgan

Genitourinary systemets anatomi representeras av ett komplex av sexuella (reproduktiva) organ, som är indelade i interna och externa. Den huvudsakliga funktionella betydelsen ligger i reproduktion (reproduktion). Manliga och kvinnliga genitala organ skiljer sig avsevärt från varandra. Vid visare kön genitourinary apparat och särskilt en del därav som är ansvarig för reproduktion, som presenteras i form av yttre organ (labia och klitoris) och interna (livmoder, äggstockar, äggledare, vagina).

Äggstockar är ett viktigt organ för reproduktiv aktivitet. Detta segment av fertilitetssystemet är en slags utgångspunkt för bildandet av en ny person. I äggstockarna från födseln finns ägg. När ägglossningen inträffar börjar en eller flera av dem som påverkas av hormoner att flytta till äggledarna. I framtiden kommer ett befruktat ägg in i livmoderhålan.

Fallopian (uterin) rör kan också hittas namn äggledare - parade orgel, representerad som en muskel röret täckt med epitel. Längden är i genomsnitt 10 cm. Orgeln förbinder bukhålan med livmodern. Inuti äggledarna befrukas ägget med spermierna. Därefter transporteras embryot för vidare utveckling i livmodern med hjälp av cilia, som är belägna på äggledarnas epitelskikt.

Livmodern är ett orört slätmuskelorgan, täckt med en tät slemhinna som genomträngs med många kärl. Rollen i kvinnors kropp är baserad på barndoms- och menstruationsfunktionens prestanda. Livmodern är slutpunkten i processen med embryotillväxt. Det befruktade ägget, fäst vid väggarna, ligger i dess hålighet under hela graviditeten. Uppkomsten och tillväxten av embryot sker exakt i livmodern. I början av arbetet expanderar organets hals och en väg bildas för att fostret ska gå ut.

Vagina är ett muskelrör 10-12 cm långt. Funktionsvärdet är att ta emot spermier och skapa en generisk väg för barnet. Skeden börjar i området med labia vulva, och slutpunkten är livmoderhalsen. Clitoris är ett unpaired externt kvinnligt organ. På grund av det stora antalet nervändar är en av de viktigaste erogena zonerna. Sexuella läppar är uppdelade i stora och små. Deras funktion för den kvinnliga kroppen är att skydda mot patogena mikroorganismers penetration.

Sexuella organ av män

Mäns organ i genitourinary system (könsorgan) samt kvinnor är indelade i interna och externa. Varje segment är nödvändigt för utförande av reproduktiva aktiviteter. Externa könsorgan är representerade i form av penis (penis) och skrotum (kaviteten där testiklarna är belägna). Interna organ innefattar:

 1. Ägg - parade kön körtlar, producerade sexceller (spermatozoa) och steroidhormoner. Deras bildning och nedstigning i pungen sker redan under embryonal tillväxt. Förflyttningsförmågan upprätthålls under hela livet, vilket hjälper till att skydda genitourinary apparaten från yttre faktorer.
 2. Seminalkanalen är ett parat manligt reproduktionsorgan. Presenteras i form av ett rör, vars längd är cirka 50 cm. Vaskdeferenskanalen fortsätter testikelns underordnade kanal. I prostatan finns en förbindelse med kanalen av de partiella vesiklarna och en ejakulatorisk kanal bildas.
 3. Seminala vesiklar är parade körtlar i form av ovalformade säckar. Deras funktionella betydelse är baserad på produktionen av en proteinhärlighet, som ingår i seminalvätskan.
 4. Testikelns vidhäftning är en lång smal kanal (6-8 m), som är nödvändig för att utföra spermier. I kanalen utförs mogning, ackumulering och vidare transport av bakterieceller.
 5. Prostatakörteln (prostata) är den exokrina körteln som ligger under blåsan. Funktioner av kroppen: Producerar en utsöndring av prostata som kommer in i spermierna; begränsning av utgången från blåsan under erektion; kontroll av hormonproduktion. Ämnet som produceras av körteln förtunnar den seminala vätskan och ger aktivitet till könscellerna.
 6. Cooper körtlarna är ett parat organ som ligger djupt i genitourinary membranet. Med en erektion producerar körtlarna en genomskinlig slemhinnor, som underlättar penetrationen av penis in i slidan och rörelsen hos den främsta vätskan.

Det manliga reproduktionssystemet är en komplex uppsättning organ som har nära samverkan med varandra. Korrekt utförande av funktioner är endast möjligt med fullständig balansering av hela systemet. Ofta orsakar patologiska kränkningar av ett av organen sjukdomar hos andra, och i komplicerade fall leder det till förlust av förmåga att reproducera.

Möjliga patologier i genitourinary systemet

Genitourinary apparater av kvinnor och män är ett komplext system som påverkas av olika faktorer. Biverkningar framkallar utvecklingen av ett antal sjukdomar som, utan ordentlig behandling, orsakar allvarliga komplikationer, upp till fullständig förlust av reproduktiv funktion. De vanligaste patologierna hos den genitourära apparaten innefattar:

 • Cystitis - inflammation som påverkar blåsans slemhinnor;
 • fibroma - godartad neoplasma;
 • uretrit - inflammation i urinröret, bakteriell eller viral etiologi;
 • erosion av livmoderhalsen uteri - brott mot integriteten av slemhinnans epitelskikt
 • prostatit - en inflammatorisk process som uppstår i prostatakörteln;
 • vaginit - patologi av vaginala slemhinnan orsakad av patogena mikroorganismer;
 • pyelonefrit - inflammation, flödande i njurarna;
 • vesikulit (spermatocystit) - en patologisk störning i arbetet med seminala vesiklar;
 • endometrit - inflammation i livmoderns inre lager orsakad av patogen flora;
 • Ockhorit - en sjukdom hos äggstockarna som orsakar en störning i det genitourära systemet.
 • orchitis - inflammation av testiklar
 • balanoposthit - patologi av penisens hud
 • salpingit - inflammation av äggledarna, infektiös etiologi;
 • MKB (urolithiasis, urolithiasis) - en sjukdom som åtföljs av bildandet av uroliter (stenar) i njurarna;
 • amenorré - frånvaro av menstruation orsakades oftast av hormonell misslyckande;
 • ektopisk graviditet är en patologisk störning där fostret utvecklas utanför livmodern;
 • candidiasis (tröst) - infektiös infektion i könsorganens slemhinnor;
 • Dysmenorré - en patologisk sjukdom som manifesteras i form av intensiv smärta under menstruationen
 • mastit - inflammation i bröstkörtlarna;
 • njursvikt - ett patologiskt nedsatt njurfunktion, vilket leder till en störning i metaboliska processer;
 • endometrios - proliferation av livmoderns inre celler bortom dess gränser.

Förutom de ovan angivna patologierna är genitourinärsystemet mottagligt för utveckling av maligna neoplasmer. En frekvent orsak för att kontakta en läkare är också infektionen i reproduktionssystemet med olika bakterier, svampar och andra patogena mikroorganismer. I detta fall noteras sjukdomen hos båda parter, eftersom urogenitala infektioner överförs under samlag.

Orsaker och symtom på urogenitala abnormiteter

Patologier i genitourinärsystemet kan utvecklas som ett resultat av påverkan av negativa faktorer. På många sätt beror behandlingen av patologiska processer på orsakerna till utlösningsstörningen. Om sjukdomen orsakas av problem i andra organ och system, då det inte kommer att bli någon förbättring utan härdning av den underliggande patologin. Vanliga orsaker till sjukdomar i den genitourinära apparaten är: infektion med skadliga mikroorganismer (bakterier, virus, svampar), störningar i hormonförtäring och matsmältningssystem, stress.

Patologier associerade med matsmältning orsakar en obalans av näringsämnen i kroppen, och leder till en störning i metaboliska processer. Avvikelser i leverfunktionen kan också prova utvecklingen av sjukdomar i genitourinapparaten. Infektion med bakterier, virus, svampar minskar kroppens immunförsvar, och patogener multipliceras framgångsrikt och påverkar organen.

Stress och känslomässiga chocker orsakar en obalans i kroppen och en störning i många system (matsmältning, urogenital, nervös och andra).

På grund av egenskaperna hos strukturen hos den manliga genito-urinapparaten påverkar det mesta av sjukdomen de nedre segmenten av systemet. Karakteristiska symtom är smärta och obehag vid urinering och obehagliga känslor i ljumskområdet. Manifestationer är som regel associerade med uretrit och prostatit. Hos kvinnor påverkar de flesta patologiska störningarna höga organ. Detta beror på det faktum att kvinnor har en kort urinrör och patogena patogener tränger lätt in i kroppen.

En av de vanligaste patologierna hos kvinnor är cystit, som ofta är första asymptomatisk. Frånvaro av behandling i tidiga skeden leder till komplikationer, inklusive inflammation i njurarna. I patologin av urogenitala apparaten hos kvinnor är följande symptom: brännande känsla och klåda i underlivet, närvaron av urladdningen, smärta vid urinering, känsla defekt tömning av blåsan. Även sjukdomen kan uttryckas av neurologiska störningar.

Ett hälsosamt genitourinärt system är viktigt för korrekt reproduktion av reproduktiv funktion. Barnens födelse är ett viktigt steg i varje persons liv och det är nödvändigt att börja ta hand om den framtida bebisen innan den kommer till vara. På många sätt beror barnets hälsa på föräldrarnas hälsotillstånd, därför är det omöjligt att försumma det förebyggande besöket till läkaren. En doktors undersökning kommer att avslöja patologier vid de inledande skeden och utesluta utvecklingen av komplikationer. Förebyggande av sjukdomar är utgångspunkten för organens och systemens korrekta funktion.