Huvud
Strömförsörjning

Bakteriell prostatit är orsaken till starten. Profylax och behandling av bakteriell prostatit hos män

Prostatit - ofta en mans inflammatoriska sjukdom i prostata vävnaden. Detta unpaired körtelorgan en storlek av en valnöt utför en viktig funktion i den manliga kroppen - den utgör den hemlighet som är en del av seminalvätskan. Hemligheten skapar en bekväm miljö för spermatozoas liv. Prostata, som andra mänskliga organ, är mottaglig för bakterier. Behandling av bakteriell prostatit kräver särskild uppmärksamhet.

Orsakerna till bakteriell prostatit

Sjukdomen orsakas av gramnegativa bakterier som E. coli, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa, staphylococcus, streptococcus, enterococcus fecal, trichomonas, klamydia och andra enterobakterier. Denna mikroflora är villkorligt patogen, i normala mängder orsakar den inte kroppskada. Men vid tiden för en försvagning av dess skyddande egenskaper (för förkylningar, nervös spänning, rökning, stress), bakterierna börjar föröka sig snabbt. (se bild)

I de flesta fall går den patogena mikrofloran i prostata genom urinröret (urinvägsvägen). Om en man är sjuk med uretrit, ökar hans chanser att få bakteriell prostatit väsentligt.

Kommunicerande bäcken lymfa ger E. coli genom lymfkärlen från tarmarna in i prostatan (lymphogenous bana).

När ett enskilt organismen i foci av infektion (tonsillit, bronkit, etc), rör sig det genom blodkärlen in i prostatan (hematogen sätt).

Den mikrobiella fördröjningen i prostatan underlättas av dålig mikrocirkulation av blodet i den, en stillastående utsöndring av prostatakörtlarna.

De män som:

 • behandla inte infektioner i urinvägarna
 • använd uretralkatetrar
 • är engagerade i analsex utan skyddsåtgärder
 • lider av phimosis (förminskning av förhuden)
 • Ha medicinska eller kirurgiska ingrepp på genitourinary organ med otillräcklig sanering

Orsakerna till utvecklingen av prostata patologi är olika:

 • infektion
 • stress, överarbete, brist på sömn och andra faktorer som försvagar immunsystemet
 • hypodynami och stillasittande livsstil
 • underkylning
 • undernäring och brist i kosten av särskilt viktigt för kroppsprodukterna
 • hormonella förändringar
 • hemorrojder
 • frånvaro av sexuellt liv (bidrar till kränkningen av blodflödet i prostatavävnaderna)

Läs mer om detta i videon.

Tecken på bakteriell prostatit

Sjukdomen kan vara akut eller bli kronisk.

Den akuta formen av sjukdomen är mindre vanlig än kronisk. I kände akut prostatit trötthet, stör smärta i ljumsken och perineum, det finns ofta behov av att urinera och en smärtsam och ibland avföring. Kroppstemperaturen stiger, huvudet gör ont. Urinutsöndringsprocessen är vanligare och svår, förekommer trögt i små portioner.

Kronisk bakteriell prostatit utvecklas i hemlighet och under lång tid, och ofta utan kliniska symtom. Perioder med förvärring alterneras med perioder av eftergift. Ange denna sjukdom, tillsammans med ovanstående symptom, värkande smärta i underlivet och skrotet, vilket minskar erektionen.

Med dessa symtom bör en man konsultera en läkare för att förhindra komplikationer i tid.

Diagnos av bakteriell prostatit

Diagnos av akut prostatit är inte svårt på grund av tydligt uttryckta symtom. Med rektal palpation är prostatan förstorad och kraftigt smärtsam. Patienten undersöks för urin och blod. Om de upptäckte leukocytos och förhöjda nivåer av ESR i blodet, bekräftas diagnosen.

Kronisk prostatit diagnostiseras annorlunda. Med mikroskop av prostatsekretionen beräknas antalet vita blodkroppar. Den bakteriologiska odlingsmetoden bestämmer typen av patogenens mikroorganism och dess reaktion på antibiotika. Dessutom bestäms nivån av PSA (prostatiskt specifikt antigen) och ultraljud av prostata tilldelas.

Behandling av bakteriell prostatit

Vid behandling av akuta former av sjukdomen används antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. Om sjukdomen uppstår utan speciella komplikationer och förgiftning av kroppen kan den behandlas hemma. Annars är sjukhuspassning nödvändig.

Den kroniska formen är mycket svår att behandla. Infektion har egenskapen att kvarstå i prostata vävnader, även med användning av mediciner. Antibiotikabehandling har liten effekt, eftersom de absorberas väldigt dåligt av prostata. Även om det i samband med behandling av bakteriella prostatit symptomen försvinner, infektionen är fortfarande inte helt förstörd, och vid minsta försvagning av kroppens sjukdom blossade upp igen.

För att börja behandla en kronisk prostatit följer med att avslöja orsaken till infektionen som orsakar det. Användningen av antibiotika ensam räcker inte, läkemedel som stärker immunitet och vitaminer behövs. Fysioterapiprocedurer, inklusive laserterapi, magnetbehandling, elektrofores och massage är också användbara. De förbättrar blodflödet i prostata och hjälper till att leverera medicinska ämnen. Det bör noteras att dessa förfaranden inte kan användas vid akuta former av sjukdomen.

Från droger är en kurs av fluorokinoloner - ett bredspektrum antibiotikum förskrivet. De påverkas inte av mediumets surhet, de tränger in i prostata vävnaden.

Komplikationer av bakteriell prostatit

Om det finns tecken på akut prostatit, och behandling inte utförs, finns det en abscess av prostata - det här är en överbelastning av purulenta massor. Det kan orsaka feber, feber. Med tiden kan abscessen gå in i svullnaden och förhindra urinering. I vissa fall börjar blodinfektion (sepsis).

Redan i sig är kronisk prostatit en komplikation av den akuta formen av sjukdomen. Om hans symptom inte korrigeras i tid, börjar problem med erektion och även infertilitet uppstår.

I ett antal fall uppstår följande komplikationer:

 • inflammation av sämsta vesiklar
 • Testikulär inflammation
 • spermatisk appendage
 • fistelbildning
 • Nervösa störningar på grund av konstant smärta
 • skleros av prostata
 • Stenar och cystor i prostatakörteln
 • adenom i prostata

Profylax av bakteriell prostatit

Effektiv profylax av prostatit är en mobil livsstil. Prostaten själv är ordnad så att den är dåligt försedd med blod. Därför, om arbetsschemat inte tillåter dig att flytta aktivt, försök att stiga minst en gång i timmen från en stol och värma upp. Det är användbart att regelbundet göra enkel gymnastik - retusionen av musklerna i anuset, det måste göras upp till 100 gånger i ett tillvägagångssätt.

Ett sätt att förbättra blodcirkulationen i prostata kallas en kontrastdusch. Jeten från duschen går till skrotet och ändrar temperaturen - 30 sekunder varmt vatten, närmare varmt, 15 sekunder - rum, coolt. Procedurens varaktighet är 3-5 minuter.

Massage av perineum är klar att ligga ner. Fingrar av handen med tillämpningen av ansträngning, du måste massera detta område 3-5 minuter.

Efter att ha tittat på den här videon kommer du att lära dig hur du masserar prostatan ordentligt.

 • Det är användbart att cykla eller snurra en "cykel" som ligger på din rygg.
 • Det är omöjligt att överkyla kroppen, sitta på kalla ytor.
 • Om du lider av permanent förstoppning måste du ta ett laxermedel. Bättre än - kontakta detta läkare och ta bort det.
 • Sexlivet bör vara regelbundet och uppmätt, utan förändringar i en eller annan riktning.
 • Och viktigast av allt - glöm inte att regelbundet besöka en urolog för förebyggande undersökningar. Din hälsa är bara i dina händer.

Mer information om behandling av bakteriell prostatit ses i en urologs tal.

Om du har din egen erfarenhet av att behandla prostatit, dela den i kommentarerna enligt artikeln.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Streptokocker hos män. Diagnos och behandling

Streptokockens släkt omfattar mer än 20 bakteriearter. Några av dessa mikroorganismer är representanter för normal mänsklig mikroflora, vissa orsakssjukdomar (streptokockinfektion), patogena mot kroppen. Bakterier själva är mycket små, har en sfärisk form, en tillräckligt lång tid lagras i dammet på motiv tolerera låg temperatur i en halv timme dödas vid 56 ° C.

Typer av streptokocker, orsaker till streptokockinfektion

Streptococcus mitis, en representant för gröna streptokocker, bevarar normalt den främre uretraldelen hos män med en detekteringshastighet av ca 25%. I samma område kan detekteras
• Staphylococcus epidermis (50-100%);
• saprofytisk stafylokockus aureus (25%);
• enterobakterier (Escherichia coli E. coli) - 25%;
• Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas aeruginosa) - upp till 5%;
• Fecal enterokocker - 25%;
• proteiner (Proteus sp.) - 25%;
• Corynebakterier (Corynebacteria) - 25%;
• Neisseria (Neisseria sp.) - 25%;
• bakteroider (Bacteroides sp.) - 25%.

Den urinrörliga mikrofloran hos män beror inte på ålder, men varierar med påverkan av andra faktorer. Vissa mikroorganismer "bevarar" urinröret permanent, lite - en kort tid. Till skillnad från honan bär inte den manliga uretrala mikrofloran några specifika funktioner.

Separat isoleras den så kallade övergående mikrofloran (annars kallad opportunistisk patogen). Det innefattar mikroorganismer för vilka en normal normal närvaro av en person är vanligt normal och som orsakar inflammation under gynnsamma omständigheter kan överföras genom sexuell kontakt. Sådana bakterier lever i regel i det urogenitala området i kort tid, vilket eliminerar kroppens skyddsmekanismer. Hos kvinnor - det är en sur vaginal miljö, mikrofloran är laktobaciller.

Följande typer av skydd för män är kända:
• mekanisk - separera från framför ingången till urinröret Guerin Ventilen förhindrar penetration av mikrober som utsöndrar slem och urinrörets särskilt ämne under utlösning körteln bidrar till "wash-out" bakterier från urinröret;
• neutralt / något alkaliskt uretral miljö - förhindrar tillväxt av vissa bakterier i urinröret;
• lokal immunologisk - implementeras genom speciella celler och ämnen som produceras av prostata och urinrörsslemhinnan;
• prostata antimikrobiell faktor - är ett zink-peptidkomplexet, som har antimikrobiella egenskaper, produceras av prostatakörteln (i prostatiska sekretioner zinkhalten överstiger beloppet i andra organ i hundra gånger).

Övergående mikroflora i strid mot arbetet med sådana mekanismer leder till utvecklingen av en infektionsprocess - streptokockinfektion. I fallet med oral-genital kontakt möjlig infektion i det urogenitala området andnings mikroorganismer (invånarna i de övre luftvägarna, den orala svalget, mun), t ex, såsom beta-hemolytiska streptokocker grupp A.

En annan typ - Streptococcus grupp B (Streptococcus agalactiae) inte detekteras i normala män, men ofta detekteras i kvinnor (sålunda kan den orsaka infektiösa processer, särskilt farlig för nyfödda). Det bör också ha i åtanke att denna typ av mikroorganismer kan utvecklas hos män i närvaro av en genital vägsinfektioner, så närvaron av grupp B Streptococcus kräver en mer noggrann screening för andra patogener.

De huvudsakliga sätten att överföra transienta, inklusive streptokocker, infektioner:
• Sexuell kontakt (inklusive oral och anal-genital);
• från moder till barn, intrauterin, genom blodet, under passage av födelsekanalen;
• för organtransplantation.
Streptokocker hos män kan vara orsaken till sådana problem som:
• uretrit (inflammatorisk lesion i urinröret)
• balanit, balanopostit (huvud, förhud)
Prostatit (prostatakörteln);
• epididymit (epididymis);
• försämrad spermiekvalitet etc.

Infektion utvecklas som ett resultat av aktivering av övergående mikroflora:
• mot bakgrund av minskad immunitet (för hiv, efter svåra sjukdomar);
• Förekomsten av kroniska patologier av annan art (till exempel med diabetes).
• med kronisk prostatit, förmodligen på grund av minskad prostatisk utsöndring av zinkinnehåll
• med överföring av sexuella infektioner tidigare, vilket leder till ärrbildning i de slemhinnor i det urogenitala området och brott mot lokal immunitet
• Burning av urinröret på grund av missbruk av antiseptika etc.
Behandling av streptokocker hos män bestäms av typen av mikroorganism och närvaron av kliniska manifestationer av sjukdomen.

Symptom på Streptokockinfektion

Den vanligast Streptococcus, representanter för transienta infektioner komma in i organ i det urogenitala systemet, som finns närvarande i dem endast ett fåtal timmar / veckor och förstörde de skyddande krafter av kroppen (den så kallade tillfälliga bäraren). Detektering av streptokocker under denna period i frånvaro av kliniska manifestationer är inte en indikation på terapi. Det bör emellertid komma ihåg att vid transient transport är det mycket troligt att en sexuell partner är infekterad.

Resistent bärare kännetecknas av att en liten mängd av mikroorganismen förekommer kontinuerligt i det urogenitala systemet (symtom inte observeras), och i fallet med "misslyckande" i kroppen visas våldsam inflammatorisk reaktion. Infektion av den sexuella partnern i en sådan situation är också möjlig. Detektionen av streptokocker, som bekräftar patientens bestående vagn, med måttligt uttryckta förändringar i prostata är ett tillfälle för mer noggrann diagnos och behandling.
Om kroppen slutar hindra tillväxten av streptokocker uppträder inflammation, vars symptom är beroende av lokalisering.
Typiska tecken på uretrit:
• obehagliga känslor, irritationer, rodnad i urinröret;
• frekvent och smärtsam urinering
• urladdning ur urinröret

Om prostata påverkas kan svullnad, smärta i testiklarna, problem med urinutmatning, traumatisk smärta i inguinalområdet etc. uppstå.
Det finns inga specifika manifestationer av streptokockskador, vilket kräver diagnos av patologins art.

Metoder för diagnos

Diagnos av streptokocker i det urogenitala systemet hos män innefattar:
• Vanliga urin- och blodprov.
• Undersökningar av utstrykningar, utsöndring av prostata genom polymeraskedjereaktion (endast PCR-transplantat transport kan avslöja patogener);
• odlingskultur (sekretioner, prostatsekretioner, etc.);
• Andra laboratoriemetoder (ELISA, RIF, etc.) och instrumentella metoder (ultraljud, MR, CT) för att utesluta andra orsaker till observerade symptom - icke-streptokockinfektioner, tumörformationer etc.

Metoder för behandling av streptokocker

Behovet av behandling av streptokocker bestäms av svårighetsgraden av symtomen. I avsaknad av den senare (detekteringen av streptokocker inträffade oavsiktligt under rutinundersökningen) används förväntade hanteringstaktik, med den tillfälliga bäraren ofta spontan försvinnande av mikroorganismen. Om Strep inte hänvisar till företrädare för den normala mikrofloran, dök upp på en bakgrund av klagomål om problem på den del av urogenitalsystemet, leda särskild antibiotikabehandling. Det är preliminärt nödvändigt att bestämma känsligheten hos de upptäckta patogena mikroorganismerna för vissa antibakteriella läkemedel. Oftast används representanter för penicillinet (t.ex. ampicillin), makrolidserier, fluorokinoloner. Hos patienter med streptokockinfektion i urogenitalt tarmkanal och allergi mot penicilliner kan läkemedel som clindamycin, cefazolin ordineras. Tyvärr har nyligen det varit fall av läkemedelsresistens för streptokockinfektion. Om det föreskrivna antibiotikumet är ineffektivt, föreskrivs ett nytt läkemedel med hänsyn till känsligheten.

Det är viktigt att ta hänsyn till den höga sannolikheten för en blandad infektion, särskilt när man identifierar Streptococcus agalactiae hos män. I detta fall kan flera läkemedel krävas.

Läkaren kan rekommendera förutom den huvudsakliga terapeutiska kursen:
• sjukgymnastik;
• massage - med inflammation i prostata
Immunmodulerande medel;
• enzymer;
• lokal behandling (infusion i urinröret av lösningar av olika läkemedel);
• Traditionell medicin (bad baserad på dekoktioner av medicinska örter, till exempel kamomill, mottagning av tranbärsjuice etc.), etc.

Komplikationer av Streptococcus

Bristen på adekvat terapi för streptokock urogenitala infektioner hos män kan orsaka:
• Övergången av sjukdomen till kronisk form;
• Spridningen av den inflammatoriska processen till andra organ och vävnader (skador på testiklarna, vesiklarna i säsongen, bilagor).
• Infertilitet och impotens etc.
Infektion av kvinnor under graviditeten kan orsaka allvarliga patologier hos nyfödda, till exempel utveckling av sepsis - infektion av blod.

förebyggande

Förebyggande underhåll av en streptokockinfektion består av:
• öva säker sex med barriärmetoder för skydd
• Normalisering av livets sätt - Regimen för arbete och vila, säkerställande av hälsosam näring och måttlig fysisk ansträngning, eliminering av stressfaktorer.
• härdning;
• snabb upptäckt och adekvat behandling av sexuella infektioner;
• förebyggande av utveckling av kroniska sjukdomar eller korrigering av dem med medicin etc.

Hur man bota prostatit

Du behöver veta för att besegra sjukdomen...

Detaljer om moderna metoder för att diagnostisera och behandla prostata sjukdomar

- Avslöja orsakerna
- Undertryck av infektioner i prostata
- Metoder för behandling
- Hur man inte blir sjuk igen och mycket mer.

Streptokocker i smet hos män

Streptokocker hos män foto: i smet, i urinröret, i urinen

Patogena bakterier kan orsaka allvarliga skador på kroppen, så du måste noggrant övervaka deras koncentration i kroppen. För att skydda dig är det rekommenderat att veta vad en streptokock är i en man och orsaken till infektion med sjukdomen.

Diagnos av streptokocker hos män

Streptokocker hör till en grupp bakterier som kan hittas i varje persons kropp. För det mesta är dessa mikroorganismer inte farliga, men under vissa förhållanden är deras aktivering och efterföljande smittspridning möjliga.

Studier av specialister visar att bakterier helt enkelt är nödvändiga för en persons naturliga vitala aktivitet, vi behöver bara övervaka deras indikatorer i analysresultaten. Förhöjda streptokocker i urin hos män kan diagnostiseras genom profylaktisk avgivning av biologiskt material.

Det finns vissa fall när en person kan vara en bärare av bakterier och kan inte överföra infektionen till en annan person.

Streptokocker finns i kroppen i alla

Risken för infektion är att den inte alltid flyter med levande symtom, men sjukdomen kan inte dyka upp länge, men multiplikationen av bakterier kommer att vara aktiv samtidigt. Det är därför det är mycket viktigt att ta förebyggande undersökningar med en specialist.

Orsakerna till streptokocker i smeten hos män kan orsakas av kroniska sjukdomar som permanent sänker immunsystemet. Under förvärring av sjukdomar är aktivering av bakterier möjlig i större utsträckning.

Streptokocker, liksom många andra mikroorganismer, är indelade i flera grupper, på många sätt beror infektionens svårighetsgrad på spänningen av opportunistiska bakterier. Laboratorietester avslöjar snabbt aktiverade streptokocker, och läkaren väljer enkelt det lämpliga läkemedlet för behandling.

Av denna anledning säkerställer snabb behandling av patienten fullständig återhämtning.

Orsaken till infektion med streptokocker

Infektionsinfektioner kan drastiskt skilja sig från varandra, ibland kan en man inte varna sig mot en sjukdom, det är bara att regelbundet kontrollera indikatorerna för test.

De vanligaste orsakerna till infektion är följande:

 • Infektion kan ske mot bakgrund av kroniska sjukdomar, som diabetes. I detta fall detekteras streptokocker i en urinrör hos en man oftast, vilket indikerar spridningen av icke-veneral uretrit. Infektions orsaksmedlet går in i urinröret med blodkanaler.
 • Frekventa sexuella handlingar och onani orsakar ofta infektioner orsakade av bakterier. För det mesta i riskzonen är människor som försummar preventivmedel och reglerna för intim hygien. Om alla standarder är uppfyllda, uppträder aktiveringen av streptokocker i sällsynta fall.

Frekventa sexuella handlingar och bristande överensstämmelse med reglerna för intim hygien är en av orsakerna till infektion med streptokocker

 • Homosexuella anslutningar utan preventivmedel kan orsaka streptokocker, penisens hud är förorenad med tarmstängerna från tarmen. Därför rekommenderas homosexuella med särskild vård för att övervaka skyddet under samlag. Ovanstående, som ett illustrativt exempel, är ett foto av streptokocker hos män, vilket påverkar urinröret.
 • Bakterier kan komma in i kroppen från kroppens yta genom små skador på huden, men aktiveringen sker i de flesta fall med låg immunitet. Ett fel i immunsystemet blir ofta orsaken till smittspridningen, rekommenderas att göra en stapelvara för mer färsk frukt och grönsaker, och efter behandling med antibiotika, guzzle en kurs av immunmodulerande medel.

Om du följer alla regler för personlig hygien och uppmärksam inställning till din immunitet, kan du skydda dig mot infektioner.

Streptokocker i smet hos män kan ligga inom normala gränser, så oroa dig inte omedelbart, även om ett litet överskott av mikroorganismer inte alltid leder till sjukdomar.

Symptom på Streptokockinfektion

Symtomen på streptokocker hos män skiljer sig praktiskt taget inte från de vanligaste manifestationerna av venerala sjukdomar, även om de sjukdomar som orsakas av bakterier inte hör till dem. De vanligast diagnostiserade manifestationerna innefattar följande:

 • Akut smärta vid urinering, som inträffar inom några minuter, indikerar smittspridningen i urinröret. De kan kombineras med frekvent periodicitet av urinering, i detta fall troligen infektion med cystit.
 • Smärtsamma känslor under samlag är ett vanligt fenomen med streptokockinfektion, de kan tillfälligt försvinna och återkomma. Vid övervakning av smärta, till och med en gång rekommenderat att se en läkare och skicka ett förebyggande test.

 • Det kan finnas en liten inflammation i glanspenisen, vilket orsakar obehag hos en man.
 • Purulent urladdning från penis indikerar direkt smittspridningen, så detta symptom anses vara det mest uppenbara. Med urladdning av purulenta vätskor kan en man känna värkande smärta.

Symtom kan uppstå både individuellt och i kombination, men detta indikerar sällan infektionens omfattning.

När de första tecknen på sjukdomen manifesterar, är det nödvändigt att konsultera en läkare för hjälp.

Behandling av streptokockinfektion

Eftersom streptokockinfektion inte hör till sexuellt överförbara sjukdomar, är behandlingen huvudsakligen orsakad av att bli av med symptomen. Detta sker emellertid inte i alla fall, med avancerade steg som kräver komplex terapi med ett antal droger.

Vid behandling av streptokocker hos män i ett tidigt stadium av infektion ordinerar läkaren oftast följande droger:

 • "Levomekol" salva används ofta i icke-venerala streptokocker, eftersom den har antiinflammatoriska egenskaper. Läkemedlet absorberas väl och orsakar sällan biverkningar. Huvudkomponenterna av läkemedlet bidrar till rening av inflammerade områden från pus. Under användning är det nödvändigt att avstå från sexuella handlingar.
 • Salva "Clotrimazole" 1% av ett brett spektrum av åtgärder har antiseptisk och antiinflammatorisk effekt. Läkemedlet används ofta för infektioner orsakade av streptokocker. Behandlingstiden är vanligtvis från 5 till 10 dagar, behandlingen avslutas när symptomen elimineras fullständigt.
 • Salva "Batrafen" 1% har antiinflammatorisk och antiseptisk effekt, absorberas snabbt och eliminerar smärta. Ett brett spektrum av läkemedlets verkan medför en kort behandlingstid, symptomen försvinner efter några dagar efter första användningen.

Behandlingen uteslutande utsetts av en specialist som har studerat resultaten av testen och patientens individuella egenskaper.

Efter avslutad behandling är det obligatoriskt att återvända till läkaren för bekräftelse av återhämtning.

Streptokocker orsakar i vissa fall komplikationer, när den inflammatoriska processen har stor spridning, tillgriper läkare utnämningen av antibiotika. De mest effektiva av dem är följande:

 • "Biomycin" är ett brett spektrum antibiotikum som är effektivt mot de flesta patogena bakterier. Användningen kombineras med svampdödande medel, behandlingen är från 5 till 10 dagar, beroende på sjukdoms svårighetsgrad. Det finns kontraindikationer, som måste läsas före receptionen.
 • "Tetracyklin" är ett bredspektrum antibiotikum, vars aktiva substanser är effektiva mot de flesta stammar av streptokocker. Behandling, som regel, överskrider inte 7 dagar och åtföljs av svampdödande medel. Eventuella biverkningar, om de uppstår, ersätter läkaren läkemedlet.

Vid varje stadium av infektion bestäms terapi uteslutande av den behandlande läkaren, som tar hänsyn till alla egenskaper hos patientens kropp. Självvalda tabletter är kanske inte effektiva och leder till ytterligare smittspridning.

Från bakterier kan en person inte skydda sig, men deras fördelning kan förebyggas i förväg. För att skydda sig mot infektion måste människor följa personliga hygienstandarder och noggrant övervaka kosten.

Streptokocker hos män

Dessa är patogena bakterier som finns närvarande i varje organism och är inte farliga i vila. Under vissa förhållanden multiplicerar de aktivt, tränger in i vävnader och orsakar inflammation. De kan påverka alla organ utan undantag, men mest av allt - det är nasofarynx, mag-tarmkanalen, hud, slemhinnor och urinvägarna, vilket är särskilt farligt för män. Ofta sker infektion tillsammans med penetration av andra infektioner. Streptokocker sänds genom kontakt, luftburet och sexuellt, diagnostiserar det kräver provgivning och behandling - observation av en läkare.

Symptom på streptokocker hos män

Symptomen på streptokocker hos män beror på utvecklingen av vilken sjukdom de orsakade. Oftast - en bakteriell infektion i genitourinary systemet, vilket orsakar balanoposthit och balanit. Denna infektion överförs sexuellt och åtföljs av följande symtom:

 • Erosioner, filmer, ljusröda flaskor på slemhinnan i penis och inguinalveck i början.
 • Klåda och bränna i könsorganet i mitten.
 • Sprickor, mikroerosioner och mikroskopiska papper längs kanten av förhuden i ett kroniskt stadium.

Vi får inte glömma att staph är smittämnen av vanliga sjukdomar, ka faryngit, halsfluss, sepsis och andra symptom som är ganska annorlunda och motsvarar betyda sjukdomen, dess omfattning och egenskaper hos organismen. Men det finns vanliga tecken.

Symptom på streptokocker hos män

 • Illamående.
 • Hög temperatur.
 • Svaghet.
 • Heat.

Orsaker till Streptococcus hos män

Den främsta orsaken till streptokockinfektioner är en av mikroorganismerna i denna grupp, som kan förstöra röda blodkroppar och orsaka inflammation i människokroppen. Streptokocker hos män orsakar problem av samma skäl som hos kvinnor. För det mesta beror allt på den hormonella bakgrunden och kroppens förmåga att motstå infektioner. Huvudfaktorerna för streptokocksutveckling är gifter och toxiner, vilka patogena mikroorganismer utsöndras under reproduktion.

Behandling av streptokocker hos män

Streptococcus behandling hos män reduceras till förstörelsen av smittkällan. Den rymmer läkare som ansvarar för de drabbade organ. Behandlingens bygger på mottagning streptokocker antibiotika penicillin grupp, liksom läkemedel som förbättrar immunförsvaret. Behandlingsperioden rekommenderas att äta rätt, minska övningen, bibehålla en hälsosam livsstil och öva god hygien. För generell behandling med penicillin G, penicillin, amoxicillin, augumentin, azitromycin, cefuroxim, ceftazidim, ceftriaxon, cefotaxim, cefixim, josamycin, midecamycin, klaritromycin, roxitromycin, spiramycin och erytromycin, för topisk behandling - bioparoks, ingalipt, tonzilgon, Geksoral och klorhexidin. Allrengöringsmedel utför läkare rekommenderas inte att självmedicinera.

Streptokocker hos män. Diagnos och behandling

Streptokockens släkt omfattar mer än 20 bakteriearter. Några av dessa mikroorganismer är representanter för normal mänsklig mikroflora, vissa orsakssjukdomar (streptokockinfektion), patogena mot kroppen. Bakterier själva är mycket små, har en sfärisk form, en tillräckligt lång tid lagras i dammet på motiv tolerera låg temperatur i en halv timme dödas vid 56 ° C.

Typer av streptokocker, orsaker till streptokockinfektion

Streptococcus mitis, en representant för gröna streptokocker, bevarar normalt den främre uretraldelen hos män med en detekteringshastighet av ca 25%. I samma område finns epidermal stafylokocker (50-100%); • saprofytisk stafylokockus aureus (25%); • enterobakterier (Escherichia coli E. coli) - 25%; • Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas aeruginosa) - upp till 5%; • Fecal enterokocker - 25%; • proteiner (Proteus sp.) - 25%; • Corynebakterier (Corynebacteria) - 25%; • Neisseria (Neisseria sp.) - 25%;

• bakteroider (Bacteroides sp.) - 25%.

Den urinrörliga mikrofloran hos män beror inte på ålder, men varierar med påverkan av andra faktorer. Vissa mikroorganismer "bevarar" urinröret permanent, lite - en kort tid. Till skillnad från honan bär inte den manliga uretrala mikrofloran några specifika funktioner.

Separat isoleras den så kallade övergående mikrofloran (annars kallad opportunistisk patogen). Det innefattar mikroorganismer för vilka en normal normal närvaro av en person är vanligt normal och som orsakar inflammation under gynnsamma omständigheter kan överföras genom sexuell kontakt. Sådana bakterier lever i regel i det urogenitala området i kort tid, vilket eliminerar kroppens skyddsmekanismer. Hos kvinnor - det är en sur vaginal miljö, mikrofloran är laktobaciller.

Skilja mellan följande typer av skydd för män av: • Mekanisk - separerar från framför ingången till urinröret ventilen Guerin förhindrar inträngning av mikrober som producerar slem och uretral speciell substans under utlösning prostata bidra till att "tvätta ut" bakterier från urinröret; • neutralt / något alkaliskt uretral miljö - förhindrar tillväxt av vissa bakterier i urinröret; • lokal immunologisk - implementeras genom speciella celler och ämnen som produceras av prostata och urinrörsslemhinnan;

• prostata antimikrobiell faktor - är ett zink-peptidkomplexet, som har antimikrobiella egenskaper, produceras av prostatakörteln (i prostatiska sekretioner zinkhalten överstiger beloppet i andra organ i hundra gånger).

Övergående mikroflora i strid mot arbetet med sådana mekanismer leder till utvecklingen av en infektionsprocess - streptokockinfektion. I fallet med oral-genital kontakt möjlig infektion i det urogenitala området andnings mikroorganismer (invånarna i de övre luftvägarna, den orala svalget, mun), t ex, såsom beta-hemolytiska streptokocker grupp A.

En annan typ - Streptococcus grupp B (Streptococcus agalactiae) inte detekteras i normala män, men ofta detekteras i kvinnor (sålunda kan den orsaka infektiösa processer, särskilt farlig för nyfödda). Det bör också ha i åtanke att denna typ av mikroorganismer kan utvecklas hos män i närvaro av en genital vägsinfektioner, så närvaron av grupp B Streptococcus kräver en mer noggrann screening för andra patogener.

De huvudsakliga sätten att överföra transienta, inklusive streptokocker, infektioner: • Sexuell kontakt (inklusive oral och anal-genital); • från moder till barn, intrauterin, genom blodet, under passage av födelsekanalen; • för organtransplantation. Streptokocker hos män kan orsaka sådana problem som: • uretrit (inflammatorisk urethral lesion); • balanit, balanopostit (huvud, förhud) Prostatit (prostatakörteln); • epididymit (epididymis);

• försämrad spermiekvalitet etc.

Infektionen utvecklas som ett resultat av aktivering av den transienta mikrofloran: • mot bakgrund av en minskning av immuniteten (hos HIV, efter svåra sjukdomar); • Förekomsten av kroniska patologier av annan art (till exempel med diabetes). • med kronisk prostatit, förmodligen på grund av minskad prostatisk utsöndring av zinkinnehåll • med överföring av sexuella infektioner tidigare, vilket leder till ärrbildning i de slemhinnor i det urogenitala området och brott mot lokal immunitet • Burning av urinröret på grund av missbruk av antiseptika etc.

Behandling av streptokocker hos män bestäms av typen av mikroorganism och närvaron av kliniska manifestationer av sjukdomen.

Symptom på Streptokockinfektion

Den vanligast Streptococcus, representanter för transienta infektioner komma in i organ i det urogenitala systemet, som finns närvarande i dem endast ett fåtal timmar / veckor och förstörde de skyddande krafter av kroppen (den så kallade tillfälliga bäraren). Detektering av streptokocker under denna period i frånvaro av kliniska manifestationer är inte en indikation på terapi. Det bör emellertid komma ihåg att vid transient transport är det mycket troligt att en sexuell partner är infekterad.

Resistent bärare kännetecknas av att en liten mängd av mikroorganismen förekommer kontinuerligt i det urogenitala systemet (symtom inte observeras), och i fallet med "misslyckande" i kroppen visas våldsam inflammatorisk reaktion. Infektion av den sexuella partnern i en sådan situation är också möjlig. Detektionen av streptokocker, som bekräftar patientens bestående vagn, med måttligt uttryckta förändringar i prostata är ett tillfälle för mer noggrann diagnos och behandling. Om kroppen slutar hindra tillväxten av streptokocker uppträder inflammation, vars symptom är beroende av lokalisering. Typiska tecken på uretrit: • obehagliga känslor, irritationer, rodnad i urinröret; • frekvent och smärtsam urinering

• urladdning ur urinröret

När prostata lesioner kan markeras napuhanie, smärta i testiklarna, problemet med lanseringen av urin, dra smärta i ljumsken, etc. Karakteristiska manifestationer av streptokock lesioner är inte, som kräver diagnostiska patologi av naturen.

Metoder för diagnos

Diagnos av streptokocker i könsorganens organ hos män innefattar: • Analys av vanlig urin och blod; • Undersökningar av utstrykningar, utsöndring av prostata genom polymeraskedjereaktion (endast PCR-transplantat transport kan avslöja patogener); • odlingskultur (sekretioner, prostatsekretioner, etc.);

• Andra laboratoriemetoder (ELISA, RIF, etc.) och instrumentella metoder (ultraljud, MR, CT) för att utesluta andra orsaker till observerade symptom - icke-streptokockinfektioner, tumörformationer etc.

Metoder för behandling av streptokocker

Behovet av behandling av streptokocker bestäms av svårighetsgraden av symtomen. I avsaknad av den senare (detekteringen av streptokocker inträffade oavsiktligt under rutinundersökningen) används förväntade hanteringstaktik, med den tillfälliga bäraren ofta spontan försvinnande av mikroorganismen. Om Strep inte hänvisar till företrädare för den normala mikrofloran, dök upp på en bakgrund av klagomål om problem på den del av urogenitalsystemet, leda särskild antibiotikabehandling. Det är preliminärt nödvändigt att bestämma känsligheten hos de upptäckta patogena mikroorganismerna för vissa antibakteriella läkemedel. Oftast används representanter för penicillinet (t.ex. ampicillin), makrolidserier, fluorokinoloner. Hos patienter med streptokockinfektion i urogenitalt tarmkanal och allergi mot penicilliner kan läkemedel som clindamycin, cefazolin ordineras. Tyvärr har nyligen det varit fall av läkemedelsresistens för streptokockinfektion. Om det föreskrivna antibiotikumet är ineffektivt, föreskrivs ett nytt läkemedel med hänsyn till känsligheten.

Det är viktigt att ta hänsyn till den höga sannolikheten för en blandad infektion, särskilt när man identifierar Streptococcus agalactiae hos män. I detta fall kan flera läkemedel krävas.

Läkaren kan rekommendera utöver den huvudsakliga terapeutiska kursen: • Sjukgymnastik; • massage - med inflammation i prostata Immunmodulerande medel; • enzymer; • lokal behandling (infusion i urinröret av lösningar av olika läkemedel);

• Traditionell medicin (bad baserad på dekoktioner av medicinska örter, till exempel kamomill, mottagning av tranbärsjuice etc.), etc.

Komplikationer av Streptococcus

Bristen på adekvat terapi för streptokock urogenitala infektioner hos män kan orsaka: • Övergången av sjukdomen till kronisk form; • Spridningen av den inflammatoriska processen till andra organ och vävnader (skador på testiklarna, vesiklarna i säsongen, bilagor). • Infertilitet och impotens etc.

Infektion av kvinnor under graviditeten kan orsaka allvarliga patologier hos nyfödda, till exempel utveckling av sepsis - infektion av blod.

förebyggande

Förebyggande av streptokockinfektion består av: • Övning av säkrare sex genom användning av barriärmetoder för skydd. • Normalisering av livets sätt - Regimen för arbete och vila, säkerställande av hälsosam näring och måttlig fysisk ansträngning, eliminering av stressfaktorer. • härdning; • snabb upptäckt och adekvat behandling av sexuella infektioner;

• förebyggande av utveckling av kroniska sjukdomar eller korrigering av dem med medicin etc.

Du behöver veta för att besegra sjukdomen...

Detaljer om moderna metoder för att diagnostisera och behandla prostata sjukdomar

- Återge orsakerna - Undertryck av infektioner i prostata - Behandlingsmetoder

- Hur man inte blir sjuk igen och mycket mer.

karapuzzik.com

författare adminpribryki Medicine Taggar: spermier, streptokocker agalactia

Streptococcus agalactia: "Att vara eller inte vara i spermier". - artikel om huruvida mikroorganismen är representativa för den normala floran av det manliga könet, eller tecken bacteriospermia och dysbios könsorgan hos män.

Huruvida streptococcus agalactia hör till den transienta mikrofloraen hos en frisk man, detta är också i artikeln Streptococcus agalactia: "Att vara eller inte vara i semen".

I sin artikel http://karapuzzik.com/medicina/zabolevaniya-polovyih-organov-u-muzhchin

läs också http://karapuzzik.com/medicina/ot-antibiotikozavisimosti-vrachey-k-antibiotikoustoychivosti-mikroorganizmov-ih-patsientov

Jag skrev redan att män har ett enda genitourinary system. I samband med denna fysiologiska egenskap, såväl som bakteriedödande urin, kan det inte finnas ett högt innehåll av mikroflora. Urinrörets ostium är rikligare (pH 7,0 - 7,2 - neutralt), vars flora är identiskt med förhuden. kännetecknad av:

1) Corynobacteria (andra arter än kvinnor) till 10 ^ 3; 2) icke-patogena näsorier upp till 10 ^ 3; 3) bakterier av fekal mikroflora, vars naturliga livsmiljö är tjocktarmen och rektumet: - epidermal stafylokocker upp till 10 ^ 3; - saprofytisk stafylokocker upp till 10 ^ 3; - Staphylococcus aureus till 10 ^ 3 - fekal enterokocker upp till 10 ^ 3; - E. coli upp till 10 ^ 3; - Proteiner upp till 10 ^ 3; - Pseudomonas aeruginosa till 10 ^ 3; - bakterier upp till 10 ^ 3; - Lactobacilli, men de är inte huvudfloran; - peptokocker och peptostreptokocker upp till 10 ^ 3

Jag uppmärksammar att i kompositionen av den normala mikrofloran i urinrörsmunnen ingår streptokocker-agalakti inte i någon mängd.

Skälen till att komma över denna mikroflora i könsorganen är följande: 1) dysbakterier i tarmen; 2) Samlag med en kvinna i vagina, av vilken det finns en fekal mikroflora (med vaginal dysbakteri).

3) anala samlag.

Se även: http://karapuzzik.com/medicina/eko-ekstrakorporalnoe-oplodotvorenie-streptococcus-agalactia-fagirovanie-spasibo-za-professionalizm!

Normalt stör flera faktorer genom penetration, multiplikation och spridning av mikroflora från urinröret till reproduktionssystemet:

- Gerena-flik placerad mellan ingången till urinröret och dess främre del; - Körtlar av Littre och Cooper, som släpper ut slem, vilka baktericider verkar på mikroorganismer - Urinrörets neutrala och svagt alkaliska miljö (ett neutralt pH i miljön är nödvändigt för bakteriell tillväxt). - Immunglobuliner IgA, makrofager och lysozym, som produceras av urinrörets slemhinnor

- zinkpeptidkomplex av utsöndring av prostata, som har en antimikrobiell effekt

Normala spermier består typiskt av prostatiska sekretioner, sädesblåsor vätska med olika biologiska ämnen, spårämnen och spermatozoer själva. I det här fallet finns det ingen mikroflora i den.

Därför, som passerar genom urinröret vid tidpunkten för utlösning, är spermier insemineras med normal sexuell mikroflora och något specifikt antal detektering av bakterier i sädesvätskan är normalt - det är 10 ^ 3! • Diagnos "bacteriospermia" placeras i de fall där män finns i ejakulatet ovan nämnda bakterier i en koncentration större än 103 CFU (10 ^ 3), och pH för mediet förändringar mot surhet!

Oftast fortsätter denna sjukdom i hemlighet, och mannen lär sig bara om det efter att ha utfört spermogrammet. Det borde läggas till att bakterierpermia ofta finns hos män: - med kronisk prostatit; - som har genomgått klamydia eller gonorré varefter skyddsfunktionen hos vissa delar av slemhinnan i urinröret brukar brytas.

Det är nödvändigt att förstå att skadan på spermatozoa inte kan orsakas av bakterier som föll in i spermierna under utlösningen, men av de mikroorganismer som koloniserar och reproducerar:

- i prostatakörteln (här i en normal sur miljö, olämplig för reproduktion av villkorligt patogena mikroorganismer!), test och i andra genitala organ av en man. Och för det första handlar det om streptokocker agalakti, pH-värdet för miljön för utveckling av vilket är 7,0-7,2.

Normalt förekommer det bara i människokroppen (män):

- i intestin och fördelat från kala i norma, inte över femtionde avvikelsen (10 ^ 5 - 10 ^ 6)

- i norge och är separerad från tiden i normen, inte över 10 ^ 4 avvikelser

Och även hos 46% av kvinnorna i slidan och tilldelas inte mer än 10 ^ 4 i 1 ml utsöndring av vagina.

• Således, i relation till diagnos av Streptococcus agalakti bacteriospermia kan sättas vid detektering av dessa bakterier har en koncentration av 10 ^ 1, men detta är inte helt sant eftersom Streptococcus agalakti - absolut patogen för spermier, de manliga reproduktions floran och de manliga könsorganen. Vid isolering av dessa bakterier under analysens framställning, "bakteriologisk såning av spermier", etc. Det borde helt enkelt skriva det från spermier isolerade Streptococcus agalakti. • Streptococcus agalakti faller inom de manliga reproduktionsorganen: 1) eller hematogen urinogenous genom foci av latent infektion (njure, nasofarynx, etc); 2) Sexuellt, inklusive oral-genital och anal-genital kontakter; 3) från tarmen vid brott mot interstitiell permeabilitet, vilket är fallet med dysbios. I det här fallet:

1) Kliniskt berörda:

- brinner i urinröret, särskilt efter utlösning - Ritning av smärta i äggstockarna under kön - Lätt ödem i urinrörsvamparna på morgonen; - ett överflöd av slem (mycket slem!);

2) Analys av orsaksmedlen för de vanligaste infektionerna (Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas vaginalis, Mycoplasma genitalium)

sexuellt överförbara infektioner (STI), negativa;

3) med mikroskopi av sekretionen av prostatakörteln - ofta finns ingen inflammatorisk reaktion (inga leukocyter!);

4) mottagning av antibiotika resulterar ofta i bildning av tvärstabiliteten, vilket gäller särskilt för en grupp av fluorokinoloner (ciprofloxacin, ofloxacin, etc.), men i praktiken leder till ödem i förhuden, blir det blodröda, täckt med slem, ökad klåda, visas brännande känsla, ej avlägsnad av droger.

Dessutom finns streptokocker agalakti ofta i sperma hos män behandlade med antibiotika från kronisk prostatit, på grund av aktivering av tarmdysbakterier.

Ur min egen praktiska erfarenhet kan jag säga att utseendet på streptokocker agalakti i spermier är resultatet av dysbios i prostata. Eftersom användningen av lämpliga bakteriofager i behandlingen ger goda resultat.

Streptokocker agalakti aldrig en övergående mikroflora eftersom till skillnad från sina företrädare (mykoplasma, Gardner och Candida leptotriks) - dessa bakterier kvar i kroppen och friska män, vilket får dem inflammation eller bakterier överväxt av prostatakörteln. Återigen, om Streptococcus agalakti som normalfloran i 46% av kvinnorna "levande" i slidan och tilldelas högst 10 ^ 4 i 1 ml sekret i slidan, de män - det är alltid en patogen flora!

Streptococcus agalactia är orsaken till: - manlig infertilitet; - kvinnlig infertilitet - bristen på ett resultat av den specifika behandlingen av en kvinna - den sexuella partnern inte bär frukt - Patologi av nyfödda, läs

- hos 30% av barnen med tidiga manifestationer av streptokockinfektion bakterieemi observeras;

- 35% har lunginflammation - 35% har meningitutveckling inom 24 timmar.

Förekomsten av nyfödda är svår, med en dödlighet på 40%.

Hos barn med sena manifestationer av streptokockinfektion observeras hjärnhinneinflammation och bakteriemi, varav 20% av barnen dör och 50% av de överlevande har reststörningar. Hos kvinnor i födselgrupp B orsakar streptokocker postpartuminfektioner: endometrit, urinvägsskador och komplikationer av sår i kejsarsnitt. Hos vuxna orsakar dessa mikroorganismer skador på huden och mjuka vävnader, lunginflammation, endokardit och meningit.

Därför är det obligatoriskt: - Sperma, - Mikroskopi och sådd av prostats utsöndring, av alla ovanstående skäl.

Behandlingen är individuell, bara samtidigt som tarmarna och med samma bakteriofager.

Jag uppmärksammar "daddies" av nyfödda barn - bärare av streptokocker agalactia. Före utsläpp krävs barnet och mamman från sjukhuset för att lämna över analysen av nasofarynxpinne på mikrofloran. Som ett resultat av denna analys, i fallet med separation av Streptococcus agalakti, dess koncentration bör inte vara större än 10 ^ 4, som i detta fall, kommer du att bli en källa till Streptococcus pneumoniae ditt barn att ta hänsyn till hans eller hennes ålder kommer att avgöra hur allvarlig sjukdomen är betydande. I nästa artikel, låt oss prata om gardnerella.

Från antibiotikaresistens av läkare till antibiotikaresistens hos mikroorganismer hos sina patienter.

För att få nyheter från min webbplats fyll i formuläret nedan:

Kronisk bakteriell prostatit och dess behandling

Prostatakörteln - är ett viktigt organ av det reproduktiva systemet, som reglerar aktiviteten och viabiliteten hos sperma, syra-alkaliska, elektrolyt status för sädesvätska, tillhandahåller reproduktiv hälsa av män.

När en infektion kommer in i prostatakörteln, utvecklas en inflammatorisk process. Beroende på orsakets etiologi (orsak), allokera: aseptisk (icke-infektiös) och infektiös (bakteriell prostatit); längs kurs och längd: akut och kronisk.

Orsaker till sjukdomen

Om det är en aseptisk prostatit kan orsaken till inflammation vara sådana faktorer:

 • hypotermi;
 • hypodynami, passiv livsstil;
 • övervikt;
 • dåliga vanor (alkoholism, rökning);
 • obalanserad diet;
 • hormonella störningar;
 • blåsans och rektumssjukdomar (hemorrojder, proktit)
 • oregelbundet sexliv.

Bakteriell prostatit uppstår på grund av ingreppet av sådana patogener i prostatakörteln:

 • streptokocker;
 • stafylokocker;
 • E. coli;
 • gonokocker;
 • chlamydia;
 • trichomonas;
 • Mycobacterium tuberculosis;
 • blek treponema.

Varför kan inflammation bli permanent?

Orsaker och konsekvenser

Som redan konstaterat skiljer sig sjukdomsperioden mellan akut och kronisk bakteriell prostatit. Konstant inflammation (kronisk) är en konsekvens av en obotlig akut prostatit. Det har en bestående kurs och komplicerar organen i genitourinary systemet.

Långtidsläckage orsakas av sådana faktorer:

 • överdriven sexliv eller avhållsamhet
 • förstoppning;
 • sjukdomar i det genitourära systemet.

Om patienten inte har en bakterieflora uppträder i sådana fall en kronisk process på grund av stillastående patologier, strukturella och funktionella förändringar i prostata.

Akta dig för infektionen!

Bland bakteriefloran, som detekteras hos patienter med kronisk prostatit, finns det i hela prostata-kutans hemlighet och vävnad praktiskt taget hela spektrat av tillståndsbetingade patogena mikroorganismer.

Mest sålda stafylokocker, streptokocker, liksom E. coli.

Viktigt är infektionssjukdomarna i luftvägarna: tonsillit, influensa, akuta respiratoriska virussjukdomar (ARVI) och även centra för kroniska inflammationer:

 • halsfluss;
 • sinusit;
 • otitis media;
 • suppurativa hudsjukdomar;
 • kronisk lunginflammation
 • kolecystit.

Infektion i sådana fall faller i prostata genom hematogena sätt (genom blodet).

Viktiga faktorer av sjukdomen

När inaktivitet, förkylningar, kronisk förstoppning, inträffar blås trauma blodstagnation i venerna i prostatakörteln, vilket ytterligare leder till bildningen av blodproppar i små kärl, biokemiska störningar process, en obalans i koagulationssystemet.

Hur bli av med sjukdomen?

De huvudsakliga behandlingsmetoderna

Återställande av prostatakörteln beror på funktionsfaktorn. Behandling av bakteriell prostatit måste nödvändigtvis innefatta antibiotikabehandling. Verkan av dessa läkemedel syftar till att förstöra patogenen, vilket orsakar inflammation och leder till denna komplikation.

Läkemedlet är strikt förskrivet av den behandlande läkaren och beror på svårighetsgraden, sjukdomen och följdpatologierna. Självbehandling kan leda till en försämring av processen, för antibiotika har en specifik specificitet och är avsedda för vissa typer av mikroorganismer.

I vilken sjukdom som helst finns det en viss taktik, en viss algoritm för handling, optimal för en tidig botemedel. Samma system har utvecklats för patologiska tillstånd i prostatakörteln. Därför börjar behandlingen av kronisk bakteriell prostatit i första hand med utnämningen av en sparsam kost. När androgenbrist i kosten bör inkludera:

 1. Vegetabiliska fetter, där ett stort antal fettlösliga vitaminer: majsolja, torsklever, fiskolja;
 2. Livsmedel med hög karotenhalt (A-vitamin): morötter, pumpor, betor, tomater, persimmoner.
 3. Produkter mättade med proteiner, mineraler, elektrolyter: ost, ägg, kalvkött.
 4. Undvik att röka, pickles, kryddig kryddor och såser, alkoholhaltiga drycker.

Patienter rekommenderas att undvika hypodynami och stillasittande livsstil. Öka fysisk aktivitet, använd komponenterna i terapeutisk gymnastik.

Resultatet av antimikrobiell behandling beror på huruvida orsakssjukdomen orsakas av sjukdomen och vad dess känslighet för antibakteriella läkemedel är. Vid allvarlig exacerbation av prostatit, med stor sannolikhet för komplikationer, föreskrivs antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder.

Vid behandling av kronisk prostatit används antimikrobiella preparat av makrolidgruppen, tetracykliner, aminoglykosider, cefalosporiner.

Varje år ökar antalet kroniska prostatit, som orsakas av stafylokocker, som har en svår kurs och är svår att behandla. Därför är det valfria läkemedlet i sådana fall antistapylokock antibiotikumet (fusidin) samt moderna beta-laktamantibiotika.

Nyligen används i den komplexa behandlingen av kronisk prostatit, interferonpreparat, sulfonamider och nitrofuraner.

För att förbättra blodcirkulationen, metaboliska och biokemiska processer, för att förbättra tonen av prostatan, genom att använda övningar terapeutiska övningar, termiska förfaranden (bad och microclysters), elektrofores, hydroterapi och massagefinger.

Ytterligare terapier

Massage är en av de mest effektiva metoderna för behandling av kronisk prostatit i eftergift. Det är bäst att genomföra det varannan dag, gradvis öka intervallet mellan rutinerna upp till 3 dagar. Behandlingens gång i summan varar inte mer än 2 månader.

Med de minst tecken på förvärring av kronisk prostatit eller när komplikationer uppstår måste behandlingen avbrytas.

Kontraindikationer till denna procedur:

 • akut prostatit;
 • maligna tumörer;
 • exacerbation av hemorrojder;
 • proktit;

Effektiv metod anses vara mudterapi, ultraljudseffekter, elektrofores, laserterapi, sanatoriumbehandling i remission.

Operativa ingrepp används inte ofta, huvudsakligen med skleros av prostatakörteln. Kan också applicera mikrosurgical plasty av vas deferens.

För att förhindra förekomsten av prostatit och för att undvika övergången av den akuta formen till en kronisk, måste man komma ihåg om förebyggandet av sjukdomen och det korrekta valet av behandling! Det är också viktigt att upprätthålla kroppens hälsa och styrka med hjälp av rationell näring, fysisk aktivitet och överensstämmelse med dagens regim!

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast: