Huvud
Massage

Kronisk bakteriell prostatit

Hittills fortsätter kronisk bakteriell prostatit, trots prestationerna från modern medicin, att vara en otillräckligt studerad och ohämmad sjukdom. Kronisk infektiös inflammation i prostata kan utvecklas hos unga män, och därmed - minskas effektivitet, sexuell aktivitet och levnadsstandard i allmänhet. Nyligen har incidensen också ökat hos äldre patienter, när prostatit, i kombination med andra prostata sjukdomar (cancer, adenom), komplicerar diagnosen och behandlingen i stor utsträckning.
Enligt kronisk bakteriell prostatit (som den är klassificerad som prostatit kategori II) skall förstås att existera mer än 3 månader, symptom på inflammation i prostatan som åtföljs av en detektering av prostatasekret, sädesvätska, urin och prostatiska delarna efter massage företrädesvis samma mikroorganismer. Enligt detta diagnostiska kriterium kan inte mer än 10% av fallen av prostatit klassificeras som kategori II, dvs det är relativt sällsynt. Ändå gör särdrag av sin kurs och svårigheter i behandlingen kronisk bakteriell prostatit ett mycket svårt och viktigt problem för urologer.

etiologi

Immediata patogener av sjukdomen är en mängd olika mikroorganismer. Det högsta värdet ges patogena och villkor patogena bakterier i mag-tarmkanalen (intestinal och Pseudomonas aeruginosa, Enterobacter, Proteus, seratsiya, Klebsiella). Även i prostata sekre ofta hitta stafylokocker, enterokocker och streptokocker. I sällsynta fall av kronisk prostatit patogener kan vara intracellulära bakterier (mykoplasma, klamydia), svampar, gonokocker och Trichomonas.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen

Förekomsten av ett orsakande medel enbart är inte tillräckligt för början av kronisk prostatit. För många män är vissa möjliga patogener av prostatit en del av normal mikroflora och orsakar aldrig inflammation i körtelvävnaderna. För att en mikroorganism ska kunna komma in i prostata och utlösa en patologisk process behövs ett antal predisponeringsfaktorer.

 1. Minskade skyddsfunktioner i prostata. Under studien patienter med kronisk prostatit detekterad förändring i sammansättningen av prostatiska utsöndringar, åtföljs av en minskning av sådana viktiga termer i skyddande substanser, såsom citronsyra, fruktos, syrafosfatas och mikronäringsämnen (zink, kalcium, magnesium). Syrabasreaktionen av sekretionen, förhållandet mellan enzymerna, etc. förändras. Allt detta har en negativ effekt på den prostatiska hemlighetens normala förmåga att skydda körteln från mikroorganismer.
 2. Inträngningen av infektion från urinröret i prostata underlättas mycket av uroprostatisk återflöde - kasta urin i prostatacancer med en urineringsåtgärd, vilket normalt inte borde vara. I fallet med Cystit och uretrit, återflöde leder snabbt till involvering i prostatakörtelns inflammatoriska process. Penetration av infektionsmedel i prostata är också möjligt med phimosis, förhindrar det normala flödet av urin, efter diagnostiska eller terapeutiska procedurer som involverar urinröret (urinrörskatetrar Fitting, särskilt frekventa, ureteroscopy, cystoskopi, transuretral kirurgi med otillräcklig förbehandling av den antimikrobiella urinröret).
 3. Total minskning av immunitet - inflammation i prostata underlättas av någon försämring av organismens immunresistens, som har uppstått på grund av akut sjukdom eller medföljande kroniska sjukdomar, hypotermi.
 4. Överträdelser av neuromuskulär reglering och cirkulation i organen i det lilla bäckenet, vilket leder till stagnation av blod i körteln, underlättar infektionens inflytande och den snabba spridningen av den. Här kan du särskilt framhäva kronisk förstoppning, stillasittande och stillasittande livsstil, en långvarig frånvaro av sexuella handlingar.
 5. Förekomst av foci för kronisk infektion i närheten av prostatakörteln, penetrerar patogener lätt de hematogena (genom blodkärlen) eller lymfogena (längs lymfsystemet) vägar. Det kan vara kronisk pyelonefrit, cystit, kolit och enterokolit, infekterade analfissurer, etc.

Klinisk bild

Kronisk bakteriell prostatit fortsätter vågig, med närvaro av exacerbationer och remissioner, ibland ganska långa. I vissa fall är det föregås av uppkomsten av föregående myocardial akut prostatit inte läkt vid tidpunkten helt och då kan vi identifiera de specifika tidigare klagomål (svår smärta, hög feber, allvarlig förgiftning). I andra patienter förekommer sjukdomen för nästan inga symtom, och endast med exacerbationer åtföljs av en mer eller mindre uttalad klinik.

De viktigaste klagomål som patienter med kronisk bakteriell prostatit har gjort är smärta, urineringstörningar och störningar i sexuell funktion. I mindre utsträckning finns symptom på allmän förgiftning. Separat kan man skilja ut förändringar i den psyko-emotionella sfären.

smärta

Smärtssyndrom åtföljs av en förvärmning av prostatit. Typiskt är smärtan inte för intensiv, dra eller värk, lokaliserad i perineum med bestrålning i ljummen, ändtarmen, penis, skrotum, överlår. Möjlig smärta i ländryggen, sakrum, buken. Smärta ökar ofta när patienten sitter i sittande läge under avföring. Hos vissa patienter uppmärksammas nästan konstant tråkig utmattande smärta, vilket stör det övergripande välbefinnandet signifikant.

Urineringstörningar - irriterande och obstruktiva symtom

Irriterande störningar är förknippade med irriterande effekten av inflammatoriska produkter på urinrörets och blåsens nervreceptorer. De kännetecknas av bränning, skärningar och andra obehagliga känslor under urinering, förekomsten av frekventa, inklusive nattliga önskningar.

Obstruktiva sjukdomar orsakas av en ökning av en inflammerad prostata, som pressar urinröret och blåshalsen, vilket skapar ett hinder för det normala flödet av urin. Eftersom även vid lugnande akuta inflammatoriska förändringar i körteln fortfarande kvar, obstruktiv symptom, finns det nästan hela tiden, och ofta fungerar som det enda klagomålet hos patienter i remission. De viktigaste symptomen på urinvägsobstruktion är trög, intermittenta strömmen tills urinutgångs droppar, en del av hjälp musklerna vid urinering (spännings magmusklerna och bäckenmembran), ofullständig blåstömning kvarhållande däri rest urin, tillsammans med patientens känsla av ofullständig urinering.

Sexuella funktionsstörningar

Hos patienter med kronisk bakteriell prostatit noteras som en minskning av sexuell lust i bakgrunden av de förlängda inflammation och eyakulyativnye rubbningar - smärta under eller omedelbart efter utlösning, utseende av blod i sädesvätskan. Möjlig erektil dysfunktion - svag erektion, för tidig försvagning av erektion.

Symtom på allmän förgiftning

Temperaturen i kronisk prostatit bibehålls normalt under remission, och när den förvärras, stiger den vanligen något, endast för låga siffror. Med en lång tid av sjukdomen lider alla patienter av slöhet, trötthet, anorexi, ökad trötthet och en minskning av kroppens motståndskraft mot olika faktorer.

Psyko-emotionella störningar

På grund av det faktum att sjukdomen förlängs, är det svårt att diagnostisera och behandla, förekomsten av ett antal faktorer pressa patienten (smärta, minskad sexuell aktivitet, brist på förtroende för full härdning) i nästan alla patienter med tiden finns det psyko-emotionella narusheniya.Otmechaetsya depression, depressioner, irritabilitet, emotionalitet, isolering, brist på intresse för externa händelser. Alla dessa faktorer allvarligt störa effektiviteten i behandlingen, eftersom patienter minskade motivation, de borrade konstant undersökning, spabehandlingar och administrering av läkemedel, med resultatet att ännu mer beroendeframkallande sjukdom.

Diagnos av kronisk bakteriell prostatit

Börjar med förtydligande av klagomål, anamnese av liv och anamnese av sjukdomen. Redan i detta skede kan en erfaren urolog anta naturen hos sjukdomen.

Nästa steg - objektiv granskning. En bedömning görs av tillståndet, förändringar i utseende (hudens hud, svullnad på benen, pungen, etc.). Obligatorisk palpation av buken. Med försummade former med svår obstruktion är det möjligt att bestämma blåsan förstorad i storlek och utskjutande ovanför livmodern. Då undersöks prostata själv - läkarens finger genom ändtarmen. Med kronisk prostatit finns det en ökning i storlek, svullnad, flätning av medialspåret, foci av komprimering eller pastos, ömhet.

Laboratoriediagnostiska metoder

Såsom framgår av definitionen av kronisk bakteriell prostatit, huvudsakligen diagnostiskt kriterium för detektering upprepas i patogenen specifika material prostata - prostatiska utsöndringar och urinprov efter prostata massage. Diagnosen upprättas sålunda efter det obligatoriska återupptagandet av ett 4-htakanova-test och en mikroskopisk och bakteriologisk studie av prostats utsöndring.

De 4-hstakannoy prov karakteristiska förändringar ökar antalet leukocyter (mer än 10 i synfältet) i 3 minuter (prostata hemliga) och 4:e (urin efter prostatiska massage) portioner. Patogena bakterier finns också där - mer än 10 3 cfu / ml. Vid utsöndring av prostata finns en ökning av innehållet av leukocyter och bakterier, samtidigt som antalet eller totala frånvaron av lecitinkorn reduceras.

Identifierade förändringar i frånvaro av data för akut prostatit eller infektion från urinvägarna kommer att vara en tillförlitlig indikation på kronisk bakteriell prostatit.

I frånvaro av förändringar i provet 4-hstakannoy och prostatacancer hemlighet, men förtroendet för läkaren bakteriell prostatit i vissa fall kan det rekommenderas av provokativa tester (med införandet av prednisolon eller pirogenalovy) som hjälper upptäcka latent smittsam inflammation.

Dessutom genomfört urinanalys (noterade leukocyturi, spår av protein, blod), sperma (ofta funna erytrocyter), fullständig blodstatus (anemi tecken, med exacerbation möjligt mild leukocytos, vissa acceleration av SR). Blod tas för PSA för att utesluta prostatacancer. En TRUS utförs.

I sjukhusförhållanden för differentialdiagnos och klargöra omfattningen av skador körteln med användning instrumentella metoder för diagnostik: CT urografi, tsistouretorografiya, MRI, etc.

behandling

Basen för behandling av bakteriell inflammation i prostata är antibiotika, vars val i kronisk form är mycket svårt. Är det nödvändigt att ta hänsyn till förmågan hos läkemedlet att penetrera barriären och prostatiska ackumuleras vid terapeutiska koncentrationer i bröstvävnaden, det spektrum av verkan av läkemedel och förekomsten av resistens mot dessa valda patogener, toxicitet, kompatibilitet, och många andra faktorer. De mest effektiva är läkemedel från gruppen av fluorokinoloner, makrolider, tetracykliner, rifampicin. Kombinationer av antibiotika används ofta. För bästa resultat, genomfört flera kurser av antibiotika med den obligatoriska bakteriologisk undersökning av urin och prostata sekret för att övervaka effektiviteten av behandlingen.

Att eliminera obstruktion symptom i urinvägarna är tilldelade status av alfa-1-blockerare och hämmare av 5-alfa-reduktas, och kombinationer därav. För att minska svullnaden i körteln och lindra smärta används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Dessutom används olika grupper av droger, vars syfte är att förbättra mikrocirkulationen, förbättra lokala och allmänna skyddsegenskaper. I fasen av eftergift används fytopreparationer aktivt.

Fysioterapeutiska förfaranden rekommenderas väl, vilka utförs både under exacerbation och under remission.

För att förbättra livskvaliteten, återvinning, eller åtminstone ihållande remission är oerhört viktigt att vara en aktiv del av patienten. En konstant bantning anrikning ranson vitaminer, spårämnen, växtfibrer och fleromättade fettsyror, samtidigt begränsa extraktivämnen, fast fett och kolhydrat.

Dagligen är det nödvändigt att genomföra en uppsättning fysiska övningar som syftar till att aktivera blodcirkulationen och stärka bekkenbottens muskler. Det är mycket önskvärt att avstå från att dricka alkohol, röka, öka fysisk aktivitet. Det rekommenderas fullt sexliv med en vanlig partner.

Under remission årligen är det önskvärt att ta kurser i sanatorium och spa-behandling. Oavsett hälsotillståndet bör patienter med diagnos av kronisk bakteriell prostatit undersökas regelbundet av urologen och övervaka huvudanalyserna.

Streptokocker hos män. Diagnos och behandling

Streptokockens släkt omfattar mer än 20 bakteriearter. Några av dessa mikroorganismer är representanter för normal mänsklig mikroflora, vissa orsakssjukdomar (streptokockinfektion), patogena mot kroppen. Bakterier själva är mycket små, har en sfärisk form, en tillräckligt lång tid lagras i dammet på motiv tolerera låg temperatur i en halv timme dödas vid 56 ° C.

Typer av streptokocker, orsaker till streptokockinfektion

Streptococcus mitis, en representant för gröna streptokocker, bevarar normalt den främre uretraldelen hos män med en detekteringshastighet av ca 25%. I samma område kan detekteras
• Staphylococcus epidermis (50-100%);
• saprofytisk stafylokockus aureus (25%);
• enterobakterier (Escherichia coli E. coli) - 25%;
• Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas aeruginosa) - upp till 5%;
• Fecal enterokocker - 25%;
• proteiner (Proteus sp.) - 25%;
• Corynebakterier (Corynebacteria) - 25%;
• Neisseria (Neisseria sp.) - 25%;
• bakteroider (Bacteroides sp.) - 25%.

Den urinrörliga mikrofloran hos män beror inte på ålder, men varierar med påverkan av andra faktorer. Vissa mikroorganismer "bevarar" urinröret permanent, lite - en kort tid. Till skillnad från honan bär inte den manliga uretrala mikrofloran några specifika funktioner.

Separat isoleras den så kallade övergående mikrofloran (annars kallad opportunistisk patogen). Det innefattar mikroorganismer för vilka en normal normal närvaro av en person är vanligt normal och som orsakar inflammation under gynnsamma omständigheter kan överföras genom sexuell kontakt. Sådana bakterier lever i regel i det urogenitala området i kort tid, vilket eliminerar kroppens skyddsmekanismer. Hos kvinnor - det är en sur vaginal miljö, mikrofloran är laktobaciller.

Följande typer av skydd för män är kända:
• mekanisk - separera från framför ingången till urinröret Guerin Ventilen förhindrar penetration av mikrober som utsöndrar slem och urinrörets särskilt ämne under utlösning körteln bidrar till "wash-out" bakterier från urinröret;
• neutralt / något alkaliskt uretral miljö - förhindrar tillväxt av vissa bakterier i urinröret;
• lokal immunologisk - implementeras genom speciella celler och ämnen som produceras av prostata och urinrörsslemhinnan;
• prostata antimikrobiell faktor - är ett zink-peptidkomplexet, som har antimikrobiella egenskaper, produceras av prostatakörteln (i prostatiska sekretioner zinkhalten överstiger beloppet i andra organ i hundra gånger).

Övergående mikroflora i strid mot arbetet med sådana mekanismer leder till utvecklingen av en infektionsprocess - streptokockinfektion. I fallet med oral-genital kontakt möjlig infektion i det urogenitala området andnings mikroorganismer (invånarna i de övre luftvägarna, den orala svalget, mun), t ex, såsom beta-hemolytiska streptokocker grupp A.

En annan typ - Streptococcus grupp B (Streptococcus agalactiae) inte detekteras i normala män, men ofta detekteras i kvinnor (sålunda kan den orsaka infektiösa processer, särskilt farlig för nyfödda). Det bör också ha i åtanke att denna typ av mikroorganismer kan utvecklas hos män i närvaro av en genital vägsinfektioner, så närvaron av grupp B Streptococcus kräver en mer noggrann screening för andra patogener.

De huvudsakliga sätten att överföra transienta, inklusive streptokocker, infektioner:
• Sexuell kontakt (inklusive oral och anal-genital);
• från moder till barn, intrauterin, genom blodet, under passage av födelsekanalen;
• för organtransplantation.
Streptokocker hos män kan vara orsaken till sådana problem som:
• uretrit (inflammatorisk lesion i urinröret)
• balanit, balanopostit (huvud, förhud)
Prostatit (prostatakörteln);
• epididymit (epididymis);
• försämrad spermiekvalitet etc.

Infektion utvecklas som ett resultat av aktivering av övergående mikroflora:
• mot bakgrund av minskad immunitet (för hiv, efter svåra sjukdomar);
• Förekomsten av kroniska patologier av annan art (till exempel med diabetes).
• med kronisk prostatit, förmodligen på grund av minskad prostatisk utsöndring av zinkinnehåll
• med överföring av sexuella infektioner tidigare, vilket leder till ärrbildning i de slemhinnor i det urogenitala området och brott mot lokal immunitet
• Burning av urinröret på grund av missbruk av antiseptika etc.
Behandling av streptokocker hos män bestäms av typen av mikroorganism och närvaron av kliniska manifestationer av sjukdomen.

Symptom på Streptokockinfektion

Den vanligast Streptococcus, representanter för transienta infektioner komma in i organ i det urogenitala systemet, som finns närvarande i dem endast ett fåtal timmar / veckor och förstörde de skyddande krafter av kroppen (den så kallade tillfälliga bäraren). Detektering av streptokocker under denna period i frånvaro av kliniska manifestationer är inte en indikation på terapi. Det bör emellertid komma ihåg att vid transient transport är det mycket troligt att en sexuell partner är infekterad.

Resistent bärare kännetecknas av att en liten mängd av mikroorganismen förekommer kontinuerligt i det urogenitala systemet (symtom inte observeras), och i fallet med "misslyckande" i kroppen visas våldsam inflammatorisk reaktion. Infektion av den sexuella partnern i en sådan situation är också möjlig. Detektionen av streptokocker, som bekräftar patientens bestående vagn, med måttligt uttryckta förändringar i prostata är ett tillfälle för mer noggrann diagnos och behandling.
Om kroppen slutar hindra tillväxten av streptokocker uppträder inflammation, vars symptom är beroende av lokalisering.
Typiska tecken på uretrit:
• obehagliga känslor, irritationer, rodnad i urinröret;
• frekvent och smärtsam urinering
• urladdning ur urinröret

Om prostata påverkas kan svullnad, smärta i testiklarna, problem med urinutmatning, traumatisk smärta i inguinalområdet etc. uppstå.
Det finns inga specifika manifestationer av streptokockskador, vilket kräver diagnos av patologins art.

Metoder för diagnos

Diagnos av streptokocker i det urogenitala systemet hos män innefattar:
• Vanliga urin- och blodprov.
• Undersökningar av utstrykningar, utsöndring av prostata genom polymeraskedjereaktion (endast PCR-transplantat transport kan avslöja patogener);
• odlingskultur (sekretioner, prostatsekretioner, etc.);
• Andra laboratoriemetoder (ELISA, RIF, etc.) och instrumentella metoder (ultraljud, MR, CT) för att utesluta andra orsaker till observerade symptom - icke-streptokockinfektioner, tumörformationer etc.

Metoder för behandling av streptokocker

Behovet av behandling av streptokocker bestäms av svårighetsgraden av symtomen. I avsaknad av den senare (detekteringen av streptokocker inträffade oavsiktligt under rutinundersökningen) används förväntade hanteringstaktik, med den tillfälliga bäraren ofta spontan försvinnande av mikroorganismen. Om Strep inte hänvisar till företrädare för den normala mikrofloran, dök upp på en bakgrund av klagomål om problem på den del av urogenitalsystemet, leda särskild antibiotikabehandling. Det är preliminärt nödvändigt att bestämma känsligheten hos de upptäckta patogena mikroorganismerna för vissa antibakteriella läkemedel. Oftast används representanter för penicillinet (t.ex. ampicillin), makrolidserier, fluorokinoloner. Hos patienter med streptokockinfektion i urogenitalt tarmkanal och allergi mot penicilliner kan läkemedel som clindamycin, cefazolin ordineras. Tyvärr har nyligen det varit fall av läkemedelsresistens för streptokockinfektion. Om det föreskrivna antibiotikumet är ineffektivt, föreskrivs ett nytt läkemedel med hänsyn till känsligheten.

Det är viktigt att ta hänsyn till den höga sannolikheten för en blandad infektion, särskilt när man identifierar Streptococcus agalactiae hos män. I detta fall kan flera läkemedel krävas.

Läkaren kan rekommendera förutom den huvudsakliga terapeutiska kursen:
• sjukgymnastik;
• massage - med inflammation i prostata
Immunmodulerande medel;
• enzymer;
• lokal behandling (infusion i urinröret av lösningar av olika läkemedel);
• Traditionell medicin (bad baserad på dekoktioner av medicinska örter, till exempel kamomill, mottagning av tranbärsjuice etc.), etc.

Komplikationer av Streptococcus

Bristen på adekvat terapi för streptokock urogenitala infektioner hos män kan orsaka:
• Övergången av sjukdomen till kronisk form;
• Spridningen av den inflammatoriska processen till andra organ och vävnader (skador på testiklarna, vesiklarna i säsongen, bilagor).
• Infertilitet och impotens etc.
Infektion av kvinnor under graviditeten kan orsaka allvarliga patologier hos nyfödda, till exempel utveckling av sepsis - infektion av blod.

förebyggande

Förebyggande underhåll av en streptokockinfektion består av:
• öva säker sex med barriärmetoder för skydd
• Normalisering av livets sätt - Regimen för arbete och vila, säkerställande av hälsosam näring och måttlig fysisk ansträngning, eliminering av stressfaktorer.
• härdning;
• snabb upptäckt och adekvat behandling av sexuella infektioner;
• förebyggande av utveckling av kroniska sjukdomar eller korrigering av dem med medicin etc.

Hur man bota prostatit

Du behöver veta för att besegra sjukdomen...

Detaljer om moderna metoder för att diagnostisera och behandla prostata sjukdomar

- Avslöja orsakerna
- Undertryck av infektioner i prostata
- Metoder för behandling
- Hur man inte blir sjuk igen och mycket mer.

Bakteriell prostatit är orsaken till starten. Profylax och behandling av bakteriell prostatit hos män

Prostatit - ofta en mans inflammatoriska sjukdom i prostata vävnaden. Detta unpaired körtelorgan en storlek av en valnöt utför en viktig funktion i den manliga kroppen - den utgör den hemlighet som är en del av seminalvätskan. Hemligheten skapar en bekväm miljö för spermatozoas liv. Prostata, som andra mänskliga organ, är mottaglig för bakterier. Behandling av bakteriell prostatit kräver särskild uppmärksamhet.

Orsakerna till bakteriell prostatit

Sjukdomen orsakas av gramnegativa bakterier som E. coli, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa, staphylococcus, streptococcus, enterococcus fecal, trichomonas, klamydia och andra enterobakterier. Denna mikroflora är villkorligt patogen, i normala mängder orsakar den inte kroppskada. Men vid tiden för en försvagning av dess skyddande egenskaper (för förkylningar, nervös spänning, rökning, stress), bakterierna börjar föröka sig snabbt. (se bild)

I de flesta fall går den patogena mikrofloran i prostata genom urinröret (urinvägsvägen). Om en man är sjuk med uretrit, ökar hans chanser att få bakteriell prostatit väsentligt.

Kommunicerande bäcken lymfa ger E. coli genom lymfkärlen från tarmarna in i prostatan (lymphogenous bana).

När ett enskilt organismen i foci av infektion (tonsillit, bronkit, etc), rör sig det genom blodkärlen in i prostatan (hematogen sätt).

Den mikrobiella fördröjningen i prostatan underlättas av dålig mikrocirkulation av blodet i den, en stillastående utsöndring av prostatakörtlarna.

De män som:

 • behandla inte infektioner i urinvägarna
 • använd uretralkatetrar
 • är engagerade i analsex utan skyddsåtgärder
 • lider av phimosis (förminskning av förhuden)
 • Ha medicinska eller kirurgiska ingrepp på genitourinary organ med otillräcklig sanering

Orsakerna till utvecklingen av prostata patologi är olika:

 • infektion
 • stress, överarbete, brist på sömn och andra faktorer som försvagar immunsystemet
 • hypodynami och stillasittande livsstil
 • underkylning
 • undernäring och brist i kosten av särskilt viktigt för kroppsprodukterna
 • hormonella förändringar
 • hemorrojder
 • frånvaro av sexuellt liv (bidrar till kränkningen av blodflödet i prostatavävnaderna)

Läs mer om detta i videon.

Tecken på bakteriell prostatit

Sjukdomen kan vara akut eller bli kronisk.

Den akuta formen av sjukdomen är mindre vanlig än kronisk. I kände akut prostatit trötthet, stör smärta i ljumsken och perineum, det finns ofta behov av att urinera och en smärtsam och ibland avföring. Kroppstemperaturen stiger, huvudet gör ont. Urinutsöndringsprocessen är vanligare och svår, förekommer trögt i små portioner.

Kronisk bakteriell prostatit utvecklas i hemlighet och under lång tid, och ofta utan kliniska symtom. Perioder med förvärring alterneras med perioder av eftergift. Ange denna sjukdom, tillsammans med ovanstående symptom, värkande smärta i underlivet och skrotet, vilket minskar erektionen.

Med dessa symtom bör en man konsultera en läkare för att förhindra komplikationer i tid.

Diagnos av bakteriell prostatit

Diagnos av akut prostatit är inte svårt på grund av tydligt uttryckta symtom. Med rektal palpation är prostatan förstorad och kraftigt smärtsam. Patienten undersöks för urin och blod. Om de upptäckte leukocytos och förhöjda nivåer av ESR i blodet, bekräftas diagnosen.

Kronisk prostatit diagnostiseras annorlunda. Med mikroskop av prostatsekretionen beräknas antalet vita blodkroppar. Den bakteriologiska odlingsmetoden bestämmer typen av patogenens mikroorganism och dess reaktion på antibiotika. Dessutom bestäms nivån av PSA (prostatiskt specifikt antigen) och ultraljud av prostata tilldelas.

Behandling av bakteriell prostatit

Vid behandling av akuta former av sjukdomen används antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel. Om sjukdomen uppstår utan speciella komplikationer och förgiftning av kroppen kan den behandlas hemma. Annars är sjukhuspassning nödvändig.

Den kroniska formen är mycket svår att behandla. Infektion har egenskapen att kvarstå i prostata vävnader, även med användning av mediciner. Antibiotikabehandling har liten effekt, eftersom de absorberas väldigt dåligt av prostata. Även om det i samband med behandling av bakteriella prostatit symptomen försvinner, infektionen är fortfarande inte helt förstörd, och vid minsta försvagning av kroppens sjukdom blossade upp igen.

För att börja behandla en kronisk prostatit följer med att avslöja orsaken till infektionen som orsakar det. Användningen av antibiotika ensam räcker inte, läkemedel som stärker immunitet och vitaminer behövs. Fysioterapiprocedurer, inklusive laserterapi, magnetbehandling, elektrofores och massage är också användbara. De förbättrar blodflödet i prostata och hjälper till att leverera medicinska ämnen. Det bör noteras att dessa förfaranden inte kan användas vid akuta former av sjukdomen.

Från droger är en kurs av fluorokinoloner - ett bredspektrum antibiotikum förskrivet. De påverkas inte av mediumets surhet, de tränger in i prostata vävnaden.

Komplikationer av bakteriell prostatit

Om det finns tecken på akut prostatit, och behandling inte utförs, finns det en abscess av prostata - det här är en överbelastning av purulenta massor. Det kan orsaka feber, feber. Med tiden kan abscessen gå in i svullnaden och förhindra urinering. I vissa fall börjar blodinfektion (sepsis).

Redan i sig är kronisk prostatit en komplikation av den akuta formen av sjukdomen. Om hans symptom inte korrigeras i tid, börjar problem med erektion och även infertilitet uppstår.

I ett antal fall uppstår följande komplikationer:

 • inflammation av sämsta vesiklar
 • Testikulär inflammation
 • spermatisk appendage
 • fistelbildning
 • Nervösa störningar på grund av konstant smärta
 • skleros av prostata
 • Stenar och cystor i prostatakörteln
 • adenom i prostata

Profylax av bakteriell prostatit

Effektiv profylax av prostatit är en mobil livsstil. Prostaten själv är ordnad så att den är dåligt försedd med blod. Därför, om arbetsschemat inte tillåter dig att flytta aktivt, försök att stiga minst en gång i timmen från en stol och värma upp. Det är användbart att regelbundet göra enkel gymnastik - retusionen av musklerna i anuset, det måste göras upp till 100 gånger i ett tillvägagångssätt.

Ett sätt att förbättra blodcirkulationen i prostata kallas en kontrastdusch. Jeten från duschen går till skrotet och ändrar temperaturen - 30 sekunder varmt vatten, närmare varmt, 15 sekunder - rum, coolt. Procedurens varaktighet är 3-5 minuter.

Massage av perineum är klar att ligga ner. Fingrar av handen med tillämpningen av ansträngning, du måste massera detta område 3-5 minuter.

Efter att ha tittat på den här videon kommer du att lära dig hur du masserar prostatan ordentligt.

 • Det är användbart att cykla eller snurra en "cykel" som ligger på din rygg.
 • Det är omöjligt att överkyla kroppen, sitta på kalla ytor.
 • Om du lider av permanent förstoppning måste du ta ett laxermedel. Bättre än - kontakta detta läkare och ta bort det.
 • Sexlivet bör vara regelbundet och uppmätt, utan förändringar i en eller annan riktning.
 • Och viktigast av allt - glöm inte att regelbundet besöka en urolog för förebyggande undersökningar. Din hälsa är bara i dina händer.

Mer information om behandling av bakteriell prostatit ses i en urologs tal.

Om du har din egen erfarenhet av att behandla prostatit, dela den i kommentarerna enligt artikeln.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Streptokocker i utsöndringen av prostata

Behandling av prostatit med antibiotika - en lista över effektiva droger

Orsakerna till uppkomsten och utvecklingen av denna sjukdom är många. Men i de flesta fall uppstår denna sjukdom med en felaktig livsstil eller mot andra infektioner.

Huvudmålet med behandlingen är eliminering av patogenen och avlägsnande av inflammationsprocessen.

När du utför den korrekta diagnosen kan du avgöra orsaken till sjukdomen och få kompetent terapi.

Beroende på scenen av sjukdomsutvecklingen väljes en individuell behandlingsregim som kan innefatta både traditionella läkemedelspreparat, samt olika avkok och infusioner.

Men oftast med behandling av inflammation i prostata utan antibiotikares intervention kan det inte.

Det är viktigt att veta hur man korrekt väljer ett medel för att genomföra en behandling för prostatit hos män och vilka regler som ska följas när man utför behandling hemma.

Kom ihåg att eventuella ingripanden av antibiotika inte är säkra och kan vara skadliga för vissa kroppssystem. Innan du använder dessa mediciner, kontakta alltid din läkare.

När ska man ansöka om antibiotika

Det finns två typer av sjukdomar: infektiösa och icke-infektiösa (eller stillastående).

Vid icke-infektionssjukdom är det inte nödvändigt att använda antibiotika. Men om patogenen är en mikroorganisma, då är behandlingen av prostatit med antibiotika obligatorisk.

Dessutom är användningen av dessa medel berättigad att genomföra test för att detektera infektion i den icke-infektionssjukdomskursen.

I de tidiga stadierna, kan sjukdomen passera nästan utan symptom, bara ibland visar några av dem. Men ju längre inflammationsprocessen fortskrider desto sannolikt kommer inflammationen i prostata att gå in i kronisk form.

Den största risken för denna variant av sjukdomen är utvecklingen av manlig infertilitet.

Vissa typer av antibiotika som har alla nödvändiga indikatorer har inte den korrekta effekten på den bakteriella orsaken till sjukdomen. I detta fall utnämnandet av antibakteriella läkemedel som påverkar ett brett spektrum av grupper av patogener.

Vilka antibiotika ska man dricka med prostatit

Antibiotika utses vid processen med inflammation i prostata bara kvalificerade läkare. Det första steget i valet av antibiotika är att identifiera patogenen.

För närvarande finns det många antimikrobiella medel med ett brett spektrum av åtgärder som kan bekämpa flera grupper av bakterier.

För att förstå vilka antibiotika för prostatit att välja, måste du genomgå flera manipuleringar, vars första är inriktad på att bestämma sjukdoms exakta patogen och den andra - för att identifiera mikroorganismernas mottaglighet för ett visst läkemedel.

Detta tar hänsyn till faktorer såsom penetreringsförmågan, restkoncentrationen vid behandlingens slut och egenskapen att ackumuleras i kroppens vävnader. Analysen utförs med utsöndring av prostatakörteln, som tidigare tagits från patienten.

Korrekt valda läkemedel ger effektiv behandling, minskar dess längd och minskar risken för biverkningar.

Kom ihåg att för att köpa några antibiotika behöver du recept från din läkare.

Examinationer och test

Innan man påbörjar behandlingen av kronisk prostatit med antibiotika måste en man genomgå en serie undersökningar för att säkerställa den smittsamma orsaken till sjukdomen.

För att göra detta, gå igenom följande procedur: ta hemligheten av prostata, följt av sådd, urinanalys, analys av prostata sekretion, urinodling för bakteriologisk undersökning.

Efter att ha fått resultaten av dessa test kan läkaren noggrant bestämma orsaken till sjukdomen och förskriva en kompetent behandlingsregim.

Även innan en antibakteriell behandling med prostatit startas behöver en läkare känna till ett antal uppgifter om patientens hälsa: tolerans av antibiotika, samtidiga sjukdomar och tiden för tidigare behandling med dessa läkemedel.

Typ av droger

De viktigaste grupperna av droger:

 1. Penicilliner (Ampicillin, Amoxicillin, etc.). Effektiva och rimligt billiga läkemedel med ett brett spektrum av effekter. De har ett antal brister i samband med anpassningen av vissa mikroorganismer till deras åtgärder.
 2. Tetracykliner (Doxycyklin, Minocyklin, etc.). De används huvudsakligen vid ersättning av penicilliner. De har en effektiv bakteriostatisk effekt. Negativt påverka matsmältningssystemet.
 3. Cefalosporiner (ceftriaxon, cefotaxim, etc.). De har en stark bakteriedödande effekt och har stor inverkan på inflytande.
 4. Fluoroquinoloner (Ofloxacin, Ciprofloxacin, etc.). Effektiv vid akut och kronisk inflammation i prostata. Har ett brett spektrum av effekter. Kan ackumuleras i vävnader.
 5. Makrolider (Josamycin, Roxitromycin, etc.). Har liten sannolikhet för biverkningar. Ackumuleras i prostatas vävnader.

Vilket antibiotikum från prostatit är bättre

Nu är det dags att prata om de bästa och mest populära antibakteriella läkemedlen hittills.

Vi presenterar till dig en detaljerad lista över namn och beskrivningar av de bästa receptbelagda läkemedlen.

azitromycin

Det föreskrivs för kronisk och akut sjukdomssjukdom, om en följd av forskning avslöjade en hög reproduktionsnivå av ogynnsam mikroflora och ett ökat innehåll av leukocyter i utsöndringen av prostata.

Azitromycindihydrat har ett brett spektrum av effekter, vilket ger en mycket stark antimikrobiell effekt.

Effekten av azitromycin är förknippad med egenskapen att ackumuleras i vävnaderna i gonaderna och långvarig verkan.

Patienter som tog denna medicin klagade inte över giftiga effekter på deras organismer, men det har ett antal kontraindikationer, bland annat: njure och leversjukdomar, individuell intolerans.

ceftriaxon

Form för frisättning - injektionsvätska, lösning. Effektivt vid exponering för följande patogener: Staphylococcus, Escherichia coli, Salmonella, Shegella, Neisseria. På grund av sin låga toxicitet har den inga åldersgränser. För att bota prostatit med antibiotikum Ceftriaxon är det nödvändigt att ta hänsyn till de medföljande sjukdomarna i det genitourära systemet, liksom kolit, enterit, njure och leversjukdomar.

ofloxacin

En bra medicin med ett brett spektrum av åtgärder. Det ordineras för kronisk prostatit. Det kan snabbt tränga in i de drabbade områdena i prostatakörteln och effektivisera förstör sjukdomspatogenerna.

Det interagerar med mikroorganismer såsom Chlamydia, gonokocker, stafylokocker, streptokocker, microplasma. Effektivt och snabbt påverkar inflammerad körtel.

Tillsammans med ciprofloxacin ingår i gruppen "fluorokinoloner". Ta med prostatit i form av tabletter och injektioner.

ciprofloxacin

Läkemedlet är ett brett spektrum av åtgärder. Trots utbytet av ciprofloxacin och ofloxacin har de olika aktiva substanser. Därför, med intolerans av ett läkemedel, är en annan ordinerad.

Vid njursjukdom ska ciprofloxacin användas försiktigt.

vilprafen

Läkemedlet saktar tillväxten och utvecklingen av bakterier i inflammation. Den har en bakteriedödande egenskap. Josamycin, som är den aktiva substansen i detta läkemedel, har en effektiv interaktion med streptokocker.

Det är en del av gruppen av makrolider.

amoxiclav

Det kommer från en penicillingrupp. Den aktiva substansen är amoxicillin. Detta läkemedel är en av de mest populära i behandlingen av inflammation i prostata.

Nackdelen med detta verktyg är prevalensen och frekvensen av dess användning, vilket medförde anpassningen av vissa mikroorganismer till dess verkan.

Kontraindikation för användning - individuell intolerans av läkemedlet. För att få den bästa effekten rekommenderas att du tar 1 tablett på morgonen och på kvällen.

Också tillgängligt i form av injektioner, vars mottagning beror på den kroniska formen av inflammation.

doxycyklin

Det är en medlem av tetracyklingruppen. Detta är ett ganska nytt läkemedel som uppvisar bakteriostatisk effekt och utövar en deprimerande effekt på bakteriens proteinsyntes.

Doxycyklin, tillsammans med andra tetracykliner, ordineras för fullständig intolerans mot antimikrobiella medel från penicillingruppen.

Kontraindikationer att använda: Njur- och leversjukdomar, individuell intolerans mot läkemedlet, lågt antal vita blodkroppar (leukopeni).

FURAMAG

Ett annat antibiotikum, som har en stor mängd medicinska åtgärder. Detta läkemedel hänvisas till nitrofurangruppen. Med förhöjning av kronisk prostatit har detta läkemedel en mycket effektiv effekt.

Efter flera timmar efter oral administrering når Furamag sin maximala koncentration i blodet.

Bland biverkningarna med intolerans av detta läkemedel är: huvudvärk, sömnighet, allergier, problem med mag-tarmkanalen, njurarna och leveren. I detta fall ersätts Furamag med ett annat antimikrobiellt läkemedel.

Om du tar dessa antibiotika tar behandling av prostatit inte mer än en vecka.

Börja inte behandla prostatit med antibiotika hemma utan att ordinera en läkare. Varje antibakteriell läkemedel måste väljas individuellt för varje patient. Om doseringen är inkorrekt och regimen tas, kan inflammationsprocessen bli sämre, vilket leder till en komplikation av sjukdomsförloppet.

Grundregler och normer för att ta antibiotika

Med hjälp av antimikrobiella läkemedel som behandlar prostatit bör flera grundläggande normer för mottagning hemma observeras.

Det första du behöver för att helt överge all alkohol, eftersom även små doser kan minska effekten av antibiotika till noll och leda till komplikation av sjukdomen.

Män som planerar att få barn ska skjuta upp befruktning i ett halvt år från början av behandlingen. Detta beror på det faktum att antibiotika är mycket spermotoxiska, vilket orsakar tillfällig infertilitet under behandlingen.

Gör inte personliga anpassningar till kursen för behandling av prostatit. Avbryt inte, ta korta pauser, byt dos eller preparat. Alla justeringar, om några, bör göras uteslutande av din läkare.

Mottagningstiden är individuell för varje läkemedel. Drick inte antibakteriella läkemedel med mejeriprodukter, mjölk, juice eller kaffe, te eller andra drycker, förutom rent vatten utan gas (undantag måste ordineras i instruktionerna).

Observera rätt diet. Förutom ovan nämnda alkohol under behandlingen bör helt överge fet, stekt, rökt, konserver, liksom frukt med en bitter eftersmak. Detta förklaras av det faktum att leveransarbetet under den antimikrobiella behandlingen hämmas. Det följer att mat inte bör vara för tungt.

Lägg till mer söta frukter, färska grönsaker och vita bageriprodukter till din kost.

Och den sista men inte minst viktigaste punkten är mottagandet av probiotika. Under behandlingens gång, förutom förstörelsen av patogener, påverkas även din tarms mikroflora.

Kronisk bakteriell prostatit och dess behandling

Prostatakörteln - är ett viktigt organ av det reproduktiva systemet, som reglerar aktiviteten och viabiliteten hos sperma, syra-alkaliska, elektrolyt status för sädesvätska, tillhandahåller reproduktiv hälsa av män.

När en infektion kommer in i prostatakörteln, utvecklas en inflammatorisk process. Beroende på orsakets etiologi (orsak), allokera: aseptisk (icke-infektiös) och infektiös (bakteriell prostatit); längs kurs och längd: akut och kronisk.

Orsaker till sjukdomen

Om det är en aseptisk prostatit kan orsaken till inflammation vara sådana faktorer:

 • hypotermi;
 • hypodynami, passiv livsstil;
 • övervikt;
 • dåliga vanor (alkoholism, rökning);
 • obalanserad diet;
 • hormonella störningar;
 • blåsans och rektumssjukdomar (hemorrojder, proktit)
 • oregelbundet sexliv.

Bakteriell prostatit uppstår på grund av ingreppet av sådana patogener i prostatakörteln:

 • streptokocker;
 • stafylokocker;
 • E. coli;
 • gonokocker;
 • chlamydia;
 • trichomonas;
 • Mycobacterium tuberculosis;
 • blek treponema.

Varför kan inflammation bli permanent?

Orsaker och konsekvenser

Som redan konstaterat skiljer sig sjukdomsperioden mellan akut och kronisk bakteriell prostatit. Konstant inflammation (kronisk) är en konsekvens av en obotlig akut prostatit. Det har en bestående kurs och komplicerar organen i genitourinary systemet.

Långtidsläckage orsakas av sådana faktorer:

 • överdriven sexliv eller avhållsamhet
 • förstoppning;
 • sjukdomar i det genitourära systemet.

Om patienten inte har en bakterieflora uppträder i sådana fall en kronisk process på grund av stillastående patologier, strukturella och funktionella förändringar i prostata.

Akta dig för infektionen!

Bland bakteriefloran, som detekteras hos patienter med kronisk prostatit, finns det i hela prostata-kutans hemlighet och vävnad praktiskt taget hela spektrat av tillståndsbetingade patogena mikroorganismer.

Mest sålda stafylokocker, streptokocker, liksom E. coli.

Viktigt är infektionssjukdomarna i luftvägarna: tonsillit, influensa, akuta respiratoriska virussjukdomar (ARVI) och även centra för kroniska inflammationer:

Infektion i sådana fall faller i prostata genom hematogena sätt (genom blodet).

Viktiga faktorer av sjukdomen

När inaktivitet, förkylningar, kronisk förstoppning, inträffar blås trauma blodstagnation i venerna i prostatakörteln, vilket ytterligare leder till bildningen av blodproppar i små kärl, biokemiska störningar process, en obalans i koagulationssystemet.

Hur bli av med sjukdomen?

De huvudsakliga behandlingsmetoderna

Återställande av prostatakörteln beror på funktionsfaktorn. Behandling av bakteriell prostatit måste nödvändigtvis innefatta antibiotikabehandling. Verkan av dessa läkemedel syftar till att förstöra patogenen, vilket orsakar inflammation och leder till denna komplikation.

Läkemedlet är strikt förskrivet av den behandlande läkaren och beror på svårighetsgraden, sjukdomen och följdpatologierna. Självbehandling kan leda till en försämring av processen, för antibiotika har en specifik specificitet och är avsedda för vissa typer av mikroorganismer.

I vilken sjukdom som helst finns det en viss taktik, en viss algoritm för handling, optimal för en tidig botemedel. Samma system har utvecklats för patologiska tillstånd i prostatakörteln. Därför börjar behandlingen av kronisk bakteriell prostatit i första hand med utnämningen av en sparsam kost. När androgenbrist i kosten bör inkludera:

 1. Vegetabiliska fetter, där ett stort antal fettlösliga vitaminer: majsolja, torsklever, fiskolja;
 2. Livsmedel med hög karotenhalt (A-vitamin): morötter, pumpor, betor, tomater, persimmoner.
 3. Produkter mättade med proteiner, mineraler, elektrolyter: ost, ägg, kalvkött.
 4. Undvik att röka, pickles, kryddig kryddor och såser, alkoholhaltiga drycker.

Patienter rekommenderas att undvika hypodynami och stillasittande livsstil. Öka fysisk aktivitet, använd komponenterna i terapeutisk gymnastik.

Resultatet av antimikrobiell behandling beror på huruvida orsakssjukdomen orsakas av sjukdomen och vad dess känslighet för antibakteriella läkemedel är. Vid allvarlig exacerbation av prostatit, med stor sannolikhet för komplikationer, föreskrivs antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder.

Vid behandling av kronisk prostatit används antimikrobiella preparat av makrolidgruppen, tetracykliner, aminoglykosider, cefalosporiner.

Varje år ökar antalet kroniska prostatit, som orsakas av stafylokocker, som har en svår kurs och är svår att behandla. Därför är det valfria läkemedlet i sådana fall antistapylokock antibiotikumet (fusidin) samt moderna beta-laktamantibiotika.

Nyligen används i den komplexa behandlingen av kronisk prostatit, interferonpreparat, sulfonamider och nitrofuraner.

För att förbättra blodcirkulationen, metaboliska och biokemiska processer, för att förbättra tonen av prostatan, genom att använda övningar terapeutiska övningar, termiska förfaranden (bad och microclysters), elektrofores, hydroterapi och massagefinger.

Ytterligare terapier

Massage är en av de mest effektiva metoderna för behandling av kronisk prostatit i eftergift. Det är bäst att genomföra det varannan dag, gradvis öka intervallet mellan rutinerna upp till 3 dagar. Behandlingens gång i summan varar inte mer än 2 månader.

Med de minst tecken på förvärring av kronisk prostatit eller när komplikationer uppstår måste behandlingen avbrytas.

Kontraindikationer till denna procedur:

 • akut prostatit;
 • maligna tumörer;
 • exacerbation av hemorrojder;
 • proktit;

Effektiv metod anses vara mudterapi, ultraljudseffekter, elektrofores, laserterapi, sanatoriumbehandling i remission.

Operativa ingrepp används inte ofta, huvudsakligen med skleros av prostatakörteln. Kan också applicera mikrosurgical plasty av vas deferens.

För att förhindra förekomsten av prostatit och för att undvika övergången av den akuta formen till en kronisk, måste man komma ihåg om förebyggandet av sjukdomen och det korrekta valet av behandling! Det är också viktigt att upprätthålla kroppens hälsa och styrka med hjälp av rationell näring, fysisk aktivitet och överensstämmelse med dagens regim!

Hur tar de prostata utsöndringen?

En av de mest grundläggande funktionerna i prostata är produktionen av utsöndring. Denna vätska - en nödvändig del av ejakulatet, ansvarigt för rörlighet, livskraft hos manliga könsceller - spermatozoa. Tack vare laboratorietester utsöndringen av prostata och bakposeve kan ses på det manliga könsorganet kunna avslöja patologiska förändringar i tid för att förhindra komplikationer.

Indikationer och kontraindikationer för sådd

Sådd utsöndring hos män tas i de fall där misstankar förekommer på kronisk prostatit att identifiera sperma kvalitet manlig infertilitet eller om du vill bestämma vilken typ av den inflammatoriska processen, för att identifiera smittämnen. Efter behandling av bakteriell och abakteriell prostatit utförs enligt olika system, olika metoder.

En sådan studie görs med följande symtom hos män:

 • smärta i perineum och i underlivet;
 • minskad manlig libido, styrka;
 • frånvaro av morgon erektion
 • Brott mot urinering (urinströmmen blir svag);
 • natturinering att urinera
 • urladdning ur urinröret med lukt;
 • urininkontinens.

Skörden utförs inte i sådana fall:

 • Närvaron av förkalkningar hos män (närvaron av stenar kan orsaka mekanisk skada på prostatakörteln).
 • sprickor i rektal slemhinna, hemorrojder;
 • kronisk form av inflammation i prostata med exacerbation;
 • förhöjd kroppstemperatur hos män.

Ibland såning efter en massage kan ordineras för förebyggande och uteslutning av möjliga patologier i prostata. Till exempel, om en man leder en stillasittande livsstil. Detta leder till stagnation av blod hos män, vilket blir orsaken till inflammation. Det leder till prostatit och stagnation av semen under oregelbundet samlag. I dessa fall är samling av en hemlighet också möjlig för förebyggande och upptäckt av stillastående fenomen.

Det är mycket viktigt att förbereda proceduren för provtagning av biomaterialet som frigörs av prostata eller urin.

Grundreglerna för förberedelser för manipulation:

 1. Ät inte i 10 timmar innan provet tas. Förfarandet är standard på morgonen. Därför, på kvällen borde mannen inte äta något.
 2. På morgonen är det nödvändigt att göra en rengörande enema. Innan du passerar provet måste du gå på toaletten. Avlägsnande av resterande urin är nödvändig för att sekretionen inte blandas med dropparna av urin.
 3. 3-4 dagar före sådd, uteslut sex, efter analysen kan du få sex.

Förfarandet utförs inom 5 minuter. Hon ger inte något speciellt obehag, man kan vara säker på detta genom att läsa svaren på män som redan har besökt urologen och lämnat in liknande tester.

Hur sekretionen tas

Prostasjuice tas efter massagerörelser. Mannen samtidigt undresser, ligger ner på soffan, slår armbågs-läget eller ligger ner på sin högra sida och knyter knäna maximalt till magen. Läkaren går in i endotarmen i ändtarmen (det finns en steril latexhandske på armen), groper prostata, massera den i 3-5 minuter. Några män saknas även 2 minuter för att isolera saft från prostata.

Såning omedelbart efter insamling skickas till en laboratorieundersökning. För att genomföra en laboratorieundersökning behövs bara en liten droppe av prostatafördjupningen, vilket är tillräckligt för att bestämma patologier.

På grund av det psykologiska humöret är det i vissa fall inte möjligt att samla en hemlighet, eftersom den inte är tilldelad. Då frågar specialisten att patienten ska urinera. I detta fall tas den första urinen. Men i det här fallet ger analysen inte informativa resultat.

Vissa män föredrar att rita saften själva. Samlingen av biomaterialet hemma är möjligt, om livets följeslagare hjälper och kommer att massera prostata. Endast i detta fall behöver du två glasögon. Man kommer att bli hemlig, den andra analysen ska täckas och omedelbart levereras till laboratoriet. Men de mest informativa resultaten kommer att erhållas om förfarandet utförs av en specialist.

resultat

Prostatan innehåller upp till 2 ml juice, seminalvätskan innehåller en tredjedel av utsöndringen. Biomaterialet, som producerar prostatakörteln, innehåller flera spårämnen. I saften som produceras av prostatan noteras också leukocyter, epitelceller, lecitinkorns innehåll.

Som framgår av analysen av juice av prostatit:

 1. Innehållet av leukocyter. Norm - indikatorn bör inte överskrida i det undersökta området 10. Om antalet av dessa element är högre indikerar detta att det finns en inflammatorisk process i prostatakörteln.
 2. Erytrocyter (röda blodkroppar). Norm - de borde inte vara hemliga. Men de får en enda mängd om massagen utförs intensivt. Om mer än 2 röda blodkroppar är närvarande, indikerar detta prostatit och utvecklingen av en malign tumör.
 3. Epitelceller. Normen är inte mer än två. Epiteliala cylindriska celler som fodrar prostatens kanaler. Det ökade antalet indikerar att den inflammatoriska processen utvecklas. Om det finns ett ökat innehåll av dessa celler och leukocyter indikerar detta en malign tumör.
 4. Innehållet i makrofager. Dessa element är inte normala. Närvaro av dem betyder kronisk inflammation.
 5. Förekomsten av amyloida kroppar. Normalt är de inte. De förekommer endast med stagnation av blod i prostata eller vätska, adenom, organs hypertrofi.
 6. Innehållet av lecitinkorn. Det ökade antalet av dem indikerar att det manliga organet är hälsosamt. Om indikatorerna är mindre än 10, eller om de inte är, indikerar detta cancer.
 7. Under studien kan närvaron av illamående (talar om en malign tumör) hos Tussauds-Lallemand-kroppar och Bettcher-kristaller (som indikerar prostatit) bestämmas.
 8. Bakterier. Normen är en liten mängd bakteriella mikroorganismer, men endast icke-patogena. Innehållet i streptokocker, stafylokocker, Klebsiella, Escherichia, Pseudomonas aeruginosa indikerar utvecklingen av inflammation.

Analysen av analysen utförs av den behandlande läkaren.

En laboratoriestudie av sekretionen av prostatakörteln möjliggör avslöjande av prostatakörtelns patologi i de tidiga stadierna. I inget fall kan du ignorera övergivandet av såning, om det var föreskrivet av behandlings urologen.