Huvud
Skäl

Vad är prostata stimulering hos män: hur man hittar och utför det korrekt

Sjukdomar i prostatakörteln - ett av de mest populära problemen i en mans liv. Prostatit kan förekomma i nästan alla åldrar, men enligt statistiken är det fortfarande vanligare hos män äldre än 30 år.

För att undvika prostatit och upprätthålla sexuell hälsa på en acceptabel nivå, rekommenderar läkare representanter för det starkare könet att göra regelbunden prostata massage.

Hur man hittar en prostata, hur det gynnar, hur man stimulerar prostata internt oberoende, utan hjälp av en urolog - vi kommer att prata i den här artikeln.

Stimulering av prostata: vad är det?

Urologisk massage är ett komplex av medicinska åtgärder som syftar till att behandla och förebygga sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet. Med denna massage stimuleras prostata - huvudorganet för manlig sexuell hälsa, de seminiferösa tubulerna och Cooper-körtlarna, som ofta leder till trängsel i bäckenorganen och början av inflammatoriska processer.

Analstimulering av prostata är huvudelementet i urologisk massage. Den används både för medicinska och rent sexuella ändamål. Regelbunden exponering för prostatakörteln hjälper till att förbättra ejakulationen, spermaproduktionen, förlänga tiden för samlag och förbättra känslan under det.

Låt oss ta en närmare titt på de fall där prostata massage appliceras och vad det ger.

I urologi

Vid urologisk övning används stimulering av prostatakörteln i ett antal fall:

 • för behandling av prostatit;
 • för rening av körteln från överdriven utsöndring, vilket orsakar inflammatorisk process med långvarig frånvaro av sexuellt liv;
 • för förebyggande av prostatit;
 • att förbättra spermaproduktionen
 • förbättring av blodcirkulationen i bäckenorganen.

Prostasmassage har också kontraindikationer. Så, proceduren kan inte utföras vid vissa stadier av prostatit, adenom i prostata, med en stark inflammatorisk process eller cancer. Och även med förhöjning av hemorrojder och förekomsten av sprickor i anus slemhinna från stimulering av orgelet är det värt att avstå.

Element av sexuella relationer

Inte alla representanter för det starkare könet upplever starka och akuta känslor under sexuell kontakt och dess logiska slutsats. Stärka känslan och ge en oförglömlig orgasm från prostata stimulering, samt förlänga tiden för samlag, hjälper till att stimulera prostata. För att göra det är det mest lämpligt att be partnern att spendera den under oral stimulans, eller i stället "en man ovanifrån".

Rytmiskt tryck på prostatakörteln och dess exakta stimulering i coitusprocessen är i stånd att med rätt utförande ge mannen en verkligt oförglömlig upplevelse.

Massage för att öka styrkan

Som du vet är effekten direkt relaterad till blodcirkulationen i området hos männas bäckenorgan. Kvaliteten på erektion och spermier beror på hur väl blodkärlen som passerar i pungen, testiklarna och penis direktfunktionen. Därför kan prostationsmassage vara användbar i detta område.

Dessutom frigörs efter stimulering av prostatakörteln från överdriven hemlighet, ger denna procedur mannen en mycket trevlig och intensiv sexuell känsla. Med denna stimulering kan du orsaka erektion även med partiell eller fullständig impotens, och med regelbunden användning av denna teknik - bli av med dessa obehagliga fenomen. För mer information om hur man gör en massage för att öka styrkan, läs här.

Som du kan se, vart du slänger det - och överallt finns det en. Stimulering av prostata för människors hälsa och sexuella liv är extremt viktigt och nödvändigt. Så du behöver lära dig hur man gör det rätt! Hur exakt - hittar du nedan.

Excitation är extern: är det möjligt?

Vanligtvis genomförs urologisk massage genom ändtarmen, eftersom det är från det att full tillgång till prostatakörteln öppnas. Men det finns också en mer underlättad teknik för att påverka den, utan anal penetration. Vanligtvis används det i fall där en man inte är en anhängare av sådana ingrepp eller han har förvärrat hemorrojder, eller i anusen är det sprickor och slemhinneskador.

Hur stimulerar prostata externt? Extern stimulering av prostata utförs med hjälp av testikelmassage och skrot, samt samtidig sammandragning av musklerna nära anala passagen.

För detta måste en man kunna styra dessa muskler, vilket emellertid inte är så svårt att uppnå.

Börja klämma och krossa muskler runt anusringen, som om du för närvarande försökte gå ner mycket. Tarmen före denna övning ska tömmas!

Testiklarnas massage utförs med hjälp av icke starka kompressioner och cirkulära rörelser. Det enklaste sättet är att försiktigt klämma och klä av dem i handflatan. Gör detta från 20 till 40 gånger. Med en sådan massage förbättras blodcirkulationen i bäckenregionen och därigenom prostatakörteln, vilket har en positiv effekt på den.

Hur fungerar det korrekt?

Hur stimulerar prostata till en man? Det är mest lämpligt att utföra prostata-stimulering med hjälp av en fru eller en permanent partner, eftersom det inte alltid är bekvämt att nå prostata i sig själv, och det är mer försiktigt att agera på det i en kvinna.

Före proceduren krävs lite förberedelse:

 • en timme innan massagen behöver du dricka ungefär en halv liter vätska, bättre än vanligt vatten - det kommer att vara användbart direkt efter slutet av stimuleringen;
 • det är nödvändigt att tömma tarmarna, det är önskvärt att göra en avundsjukdom;
 • partnern bör ha korta stycken av naglarna för att undvika att skada slimhinnorna;
 • lagra med kirurgiska handskar eller medicinska fingertoppar och mycket fett.

Hur man korrekt stimulerar prostata hos en man?

Förfarandet är följande:

 1. Mannen ligger på sängen på hans sida, knäna böjer sig i magen eller blir i knä-armbågens position.
 2. Partnern på förhand gör honom till en mjuk massage i sakralområdet och skinkorna, så att han slappnar av så mycket som möjligt.
 3. Efter 10-15 minuter bär hon en handske och smörjer sitt pekfinger med petroleumgel eller speciellt smörjmedel. Lämplig och babykräm.
 4. Hur hittar man prostata hos män? Fingeret sätts långsamt in i analöppningen mot ryggraden. En fingerkudde bör hittas på den främre väggen i ändtarmen med en rundad formning, liknande i diameter till en kastanj eller valnöt. Detta är prostata. Du kan ta reda på prostatens anatomi i vår artikel.
 5. Om det är mjukt att röra vid - du måste starta massage med mjuka rörelser i en cirkel. Om prostata är fast vid beröring - pressning kan vara mer intensiv men inte smärtsam. Stimulering utförs från 1 till 3 minuter för terapeutiska ändamål, och tills orgasmens ögonblick - i sexuella.

Vid slutet av stimulans måste mannen tömma urinblåsan för att rensa urinröret och urinvägarna från det hemliga som kommer ut ur prostata. Vid urinering kommer denna hemlighet att vara synlig - den kan vara tjock och viskös, vit eller gulaktig i färg.

Stimulering av prostata - foto:

Kan jag själv producera det?

Hur stimulerar man prostata ensam? För att öka styrkan är stimulering av prostata med egna händer också möjligt. Det är mest lämpligt att göra detta med en vibrationsmassager, men du kan göra med fingrarna. Förbered på samma sätt som beskrivs i stycket ovan. Istället för att massera sakralområdet kan du ta ett varmt bad för att helt slappna av musklerna.

Hur stimulerar prostata sig själv? Ligga ner på sängen, knä böjda till magen. Massage försiktigt anus med ett finger och applicera smörjning på det - så att musklerna slappnar av tillräckligt.

Använd en fingertopp eller handske, börja försiktigt komma in i fingret djupt i anusen, för att undvika plötsliga rörelser. Detta borde inte orsaka dig obehagliga känslor.

Hos män, stimulering av prostata med ett finger görs enligt följande: groping för prostata, börja försiktigt strida det, gradvis öka trycket. Om det stimuleras ordentligt, börjar det svälla och skaka under fingret.

Samtidigt finns det vanligtvis erektion och intensiva sexuella förnimmelser. För nöjet att stimulera prostata med fingret, fortsätt tills ejaculation, ta försiktigt bort fingret och töm blåsan.

Hur ofta kan jag stimulera prostata? Som du kan se är proceduren för stimulering av prostata väldigt användbar och orsakar inte några speciella svårigheter under proceduren. Kom ihåg att den här massageen för terapeutiska ändamål ska göras regelbundet, med en paus på en dag, med en kurs på upp till 6-8 veckor. Då kommer dina människors hälsa under lång tid att vara i bra form.

Hur stimulerar prostata hos män?

Många män med ålder har problem med prostatakörteln. För att lösa dem behöver du göra speciell gymnastik och stimulera prostata. Du kan utföra denna typ av massage i en polyklinisk eller hemma. Men eftersom läkare brukar ha mycket tjocka fingrar föredrar de flesta män hemmet.

Det finns flera sätt att stimulera prostata:

1) En intern metod är att patientens anus införes pre vaselined finger (kan sättas på en hand medicinsk handske) och grope prostata, vilket är storleken på en valnöt. Därefter masseras denna körtel försiktigt och pressas mot den. Som ett resultat kommer blodtillförseln och ämnesomsättningen av prostata att förbättras.

2) Den externa metoden är att trycka på fingret på gapet mellan testiklarna och anusen. Denna stimulering (men som den inre) kan ge en man ett ganska starkt nöje. Därför, om massagen görs av din fru eller älskarinna, kan dessa förfaranden betydligt diversifiera och försköna ditt intima liv.

3) Det finns en annan väg, men det utförs endast i en polyklinisk. Genom urinröret introduceras en speciell bougie, som i en och en halv sekund stimulerar prostatakörteln från insidan. Det är väldigt farligt att utföra denna procedur på egen hand.

Beroende på de mål som eftersträvas i mäns prostata-massage görs olika typer av manipulation med detta organ. Massage prostata som används för behandling, förebyggande och njutning.

Jag föreslår att jag tittar på en video om hur man masserar prostata i samband med den sista orsaken jag beskrivit:

Prostata kan stimuleras på två olika sätt: internt och externt. För intern stimulans som krävs för att komma in i anus smord finger (du kan sätta på en latex handske eller kondom) och tryck i riktning mot pubes (i prostata position du tvinga dig själv att göra en sådan stimulering är svårare). Du måste känna en hård rund klump i storleken på en valnöt eller kastanj, som du måste trycka försiktigt på.

Extern stimulering. Det är nödvändigt att trycka på en liten kudde av tummen på en perineum. Gillar du det - på många sätt är det rent individuellt. En man åtnjuter detta bara i ett upphetsat tillstånd, andra känner inte alls alls. Vissa hävdar att detta hjälper dem att få och upprätthålla erektion.

Forntida kinesiska manuskript beskriver en mycket liknande teknik avsedd för långsam utlösning: skillnaden var att en man gjorde det själv. Direkt på gränsen till utlösning, trycker han på mellangården pekfingret och långfingret i tre till fyra sekunder, samtidigt som ett djupt andetag. Det antogs att detta förfarande försenar ejakulation, men inte orgasm.

Korrekt stimulering av prostata

Hane prostatakörteln har direkt tillgång genom analkanalen, vilket gör det möjligt att stimulera det. Stimulering av prostata är en speciell massageteknik som är utformad för att förbättra det masculina välbefinnandet.

Vad krävs stimulans för?

Massagestimuleringar utförs för flera manipuleringar.

Hur man gör en massage

Foster utsöndring av prostatakörteln, enligt analysen av vilken patientens hälsotillstånd diagnostiseras för syftet med lämplig behandling. Prostatic juice utsöndras av prostata, som är närvarande i seminalvätskan. Prostasjuice är nödvändig för den bekväma och snabba rörelsen av spermatozoa mot vaginaas oxiderade miljö.

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

För att få prostatajuice stimulerar specialisten körteln genom analgången.

Tack vare denna användbara procedur utförs den terapeutiska effekten på orgeln:

 • komponenter i den inflammatoriska processen avgår
 • pus;
 • stagnerande fenomen;
 • sönderfallsprodukter
 • bakterier.

Stimulering av patientprostatan hjälper till:

 • ökad erektion
 • förbättring av kvaliteten på halvflödet;
 • hängande sensualitet under sexuella handlingar.

Regelbunden internmassage ökar nöjen av intimitet. Stimulering av prostata hos män hjälper par som har kommit fram till frågan om en önskan att bli barn. Massor av prostata kan utföras hemma, men för detta är det nödvändigt att behärska tekniken för massage. Fingermassage kan utföras av fruen för att hjälpa sin man.

Stimulering av prostata med ett finger är först och främst förbättringen av hanehälsan. Terapeutiska massage har en fördelaktig effekt på mikrocirkulationen i lymfatiska och blodomloppet. Tack vare terapeutiska manipuleringar elimineras stillastående fenomen, tonen med organens näring genom användbara element och syre förbättras. Särskilt viktiga är sådana förfaranden för män som inte har regelbundet sex.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

För terapeutisk manipulation rekommenderas massering i kombination med användning av läkemedelsregim. För profylakse med åldersrelaterade förändringar föreskrivs även massering av prostata. Med kompetent stimulering förbättras prostatens hälsa och funktion med förebyggande av möjliga patologiska processer. Till exempel förföljer prostatit oftast män efter 40 års ålder, för att undvika en patologisk process är stimulering av körteln nödvändig. Prostatakörteln kommer alltid att vara frisk om massagen utförs årligen.

Rekommendationer för stimulering

Hur man stimulerar prostatan ordentligt?

Klä handskar före proceduren

 • Den första regeln för en man är att kontrollera känslorna under proceduren. Om du under massagen känner dig lite obehag med några obehagliga känslor, finns det inget att oroa dig för. Obehagliga symptom försvinna snart efter flera sessioner. När obehag inte går, bör sessionerna avbrytas och läkare söka.
 • Tagit någon bekväm hållning. Patienten kan bära massera prostatan i ryggläge med böjda knän och pressas mot bukhinnan. sessioner kan utföras i en hukande ställning med benen sprids isär av bredden i hemmet (knäna), ibland sessioner hålls i ett upprätt läge med en lutas framåt trunk. I detta fall bör patienten vila armbågarna på bordet.
 • Massering utförs med noggranna, långsamma rörelser. Som om sträcker orgeln (för att inte skada organet). Då kan du strida med ett litet tryck, men starkt att mannen inte skadades.
 • Massering av körteln utförs på en full urea, speciellt detta är viktigt när järnet masseras genom analkanalen.
 • När proceduren var över, bör man omedelbart tömmas för att komma ut med urin bakterier och namassirovannnaya stillastående vätska.
 • Kursen av stimuleringsbehandling är extern, allt från tio till femton procedurer. Upprepad hållning av stimulering är möjlig efter långvarig exponering.
 • Massering utförs varje dag eller med avbrott på en dag. Minsta massage är en halv minut, det maximala är 3 minuter.
 • Efter den första sessionen görs en paus i 3-5 dagar, då utförs förebyggande förfaranden. Vid kronisk prostatit utförs stimulering en gång i veckan på ett löpande sätt.

Rekommenderad teknik för medicinsk massage

Det finns flera massage tekniker:

Rekommendationer för genomförande

 1. Extern massage - denna metod görs självständigt.
 2. Vanlig massage - man värma upp, vilket gör den totala massage av ländryggen, höfter, mage, skinkor (gnugga och uppvärmning sker 4 fingrar axialrörelse). Detta förfarande görs för att förbättra blodcirkulationen. Fortsätt sedan massera specifika områden (närmare prostatan) - ett område på bakdelen, perineum, testiklar.
 3. Segmentmassage - stimulering av kroppen genom konditionerade segment. En triangel i ländryggsregionen fördelas, vilken masseras som med en vanlig massage och sedan gå över till skinkorna.
 4. Hydromassage - procedurer som förbättrar hela kroppen och prostatakörteln. Denna teknik stimulerar och förbättrar det allmänna tillståndet i alla genitala organ. För en sådan massage krävs infusion av kamomill och mangan. Hydromassage görs med en liten spruta.
 5. Vibrationsmassage - användning av specialinstrument som är konstruerade för detta ändamål. Apparaten är avsedda för hemmabruk. Förfarandena utförs i 4 minuter. Extern stimulering utförs av olika enheter.

rheonome

 • Vibrator - skapa en liten vibration till den mjuka massera prostatan, vilket ökar tonen och blodcirkulationen i bäckenorganen.
 • Magnetisk - tack vare det elektriska fältet är det gradvis avlägsnande av inflammation med återställandet av hälsosam funktion av prostata;
 • Elektrostimulerande - utförs av små strömutsläpp, på grund av vilken tonen återställs, blodflödet ökar;
 • Termisk - på grund av ökad temperatur finns avslappning och ökad blodcirkulation;
 • Mekanisk - återställ blodcirkulationen, eliminera inflammatorisk process.

Intern stimulering

Användningen av direkt exponering för prostata genom fingret genom analkanalen kallas intern stimulering. Hur stimulerar prostata till en man? Patienten ska ta en bekväm position. Den som ska genomföra förfarandet ska vara gummihandskar. Pekfingret är utsmält med petroleumgel eller annat smörjmedel, och manens analöppning smetsas också. Fingeret är mycket långsamt och korrekt infört i anuset med ett femcentimeter djup (på detta avstånd är prostatan belägen).

Det primära förfarandet genomförs för att undersöka organet, dess storlek, struktur, form. Med en sådan uppvärmning kan patienten uppleva obekväma känslor, huvuddelen är att det inte fanns några smärtor. Då är massagen själv klar. Om smärtan inte sänker sig efter knådning slutar proceduren.

Finger sakta sönder prostata från kanten till centen. Först på höger sida, sedan till vänster. Kör innehållet till mitten. Rörelse kan utföras med litet tryck. Efter massering av båda sidor av orgeln, ska du glida fingret längs det centrala spåret från toppen till botten.

Efter sådana manipuleringar börjar prostatajuice att separera. Massering varar en och en halv, två minuter. Sessioner rekommenderas att utföras en gång om två dagar.

Vem borde inte ha massage

Ibland föredrar patienter extern stimulering. Till exempel tennisbollar. För att göra detta sitter en man på en tennisboll och rör sig långsamt på den på en hård yta och håller balansen.

I vissa fall är massering helt förbjuden. Denna kategori omfattar patienter som har cyster, abscess, förkalkningar, akuta hemorrojder. Du kan inte massage efter operation i endotarmen eller sprickor i den analgången. Läkare förbjuder massage för män med hyperplasi, tuberkulos av körteln, ökad kroppstemperatur, prostatacancer.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Metoder för stimulering av prostatakörteln hos män

Stimuleringsprocessen för prostata är ett terapeutiskt och profylaktiskt förfarande som gynnar den manliga kroppen. Det bidrar till att slappna av musklerna, orsaka långvariga vistelse i en fast position, hjälper till att eliminera stillastående processer i prostata, ökad kärltonus, ökat blodflöde och mättnad prostata näringsämnen.

Fördelar och störningar av stimulans

Hane prostatakörteln är ett organ som påverkar kvaliteten på sexuellt liv och prestationen av reproduktiv funktion. Det är ett hormonberoende organ, eftersom nivån av testosteron påverkar prostataarbetet: Om dess mängd minskar börjar körteln intensivt att producera manliga hormoner. Förutom att producera testosteron, förhindrar prostata utflödet av urin under samlag. Att separera processerna med urinering och ejaculation förhindrar prostata att spermierna kommer in i urinblåsan.

Möjligheten till full funktion av reproduktionssystemet är omöjligt i frånvaro av prostatajuice, som produceras av prostatakörteln. Det tar upp till 35% av ejakulatet. Utan det skulle utkastning av täta semis inte vara möjligt. Dessutom skapar saften gynnsamma förutsättningar för spermatozoas fortsatta livskraft och bidrar till fertiliseringen av ägget.

Under utlösningsprocessen frigörs de mjuka musklerna i prostata som bildar sfinkterkontraktet, utsöndringen frigörs och urinprocessen blockeras. För att upprätthålla prostatakörteln i funktionsduglig ordning och säkerställa sin normala funktion, är det nödvändigt att ta hand om tidig utgivning av hemligheten. Stagnerande processer som orsakas av långvarig sexuell avstående eller ofullständigt samlag ger stagnerande processer som främjar utvecklingen av inflammation. I detta fall är stimulering av prostatan ett effektivt sätt att förebygga sjukdom.

Metoder för stimulering

Effekter på prostatakörteln för att förebygga och eliminera stasis bör helst göras med hjälp av en läkare. Men ofta orsakar förfarandet psykiskt obehag hos män, eftersom doktorn stimulerar prostata och tillgriper manipulering i ändtarmen.

För proceduren kan du tillgripa hjälp av en älskad eller utföra det själv efter att ha läst om hur man stimulerar prostata, om eventuella biverkningar och kontraindikationer.

Det finns flera grundläggande metoder för att genomföra förfarandet.

Fingerstimulering på sjukhuset

Stimulering av prostatakörteln med hjälp av ett finger kan utföras på ett sjukhus eller hemma. I det första fallet utförs massage av en kvalificerad specialist - urolog eller andrologist. Fördelar med incitament på sjukhuset:

 • Den mest exakta inverkan på orgeln, kunskap om kroppens anatomiska egenskaper.
 • möjligheten att bedöma storleken, strukturella förändringar, organs morbiditet i stimuleringsprocessen;
 • kontrollera tillståndet av vävnaderna kring körteln;
 • möjligheten att analysera den prostatiska sekretionen;
 • Uteslutning av risken för försämring av hälsan i närvaro av kontraindikationer för stimulering av prostata.

Det rekommenderas att gå till massage med fylld blåsan, varefter den ska tömmas omedelbart. Behåller egenskaperna hos ett antiseptiskt urin tar urinen ur urinröret och förhindrar spridningen av inflammationsfokus.

För att massera patienten tar en knä-armbågsställning eller ligger på hans sida, med knän i bröstområdet. Läkaren lägger på en handske och tränger in med ett finger, smörjs med petroleumgel eller annat lämpligt smörjmedel i anuset. Efter att ha kollat ​​för prostatakörteln utvärderar läkaren hennes tillstånd. Då stimuleras prostatan med ett finger på följande sätt:

 • avgränsa på orgelet oändlighetens tecken
 • ledande linjer från kanten av prostatakörteln till mitten;
 • skisserar cirklarna längs en spiralbana, rör sig smidigt från kanten till organets mitt med ökande tryck.

Graden av tryck på körteln rekommenderas att justeras baserat på människans känslor. I närvaro av en inflammatorisk process med ocklusion av excretionskanalerna uppträder en viskös sekret inte fullständigt utflöde från körtlarna under den första massagen. Därför är det bättre att analysera sekretionen av prostata utsöndring som ett resultat av manipulation efter 3-4 procedurer. Varaktigheten av massage varierar från 1 till 2 minuter. Den maximala positiva effekten kommer med en massage, som utförs varje vecka i 1-1,5 månader.

Stimulering av prostata partner

Stimulering, utförd med hjälp av en sexuell partner, är mindre traumatisk och trevligare, men ger en lägre terapeutisk effekt i närvaro av en inflammatorisk process. Att utföra sådan stimulering är bättre för förebyggande av prostata sjukdomar under remission av kronisk prostatit. En kvinnas medvetenhet om hur man stimulerar prostata och vilka kontraindikationer som kan vara för att utföra proceduren kommer att bidra till att försämra partnerens hälsa.

Innan du stimulerar fingret i prostata till en man, är det nödvändigt att förbereda:

 • inom kort för att skära naglar, för att inte skada ändtarmen
 • Att ha i sig hjälpmedel: handskar, gel-smörjmedel för analsex, våta servetter.

Sätta upp en partner hjälper till att slappna av bakmassage, skinkor. När det är nödvändigt att lägga på en handske (fingertopp), applicera smörjmedel på analområdet och sätt in ett finger ca 5 cm djupt i ändtarmen. Manipulation är mer lämplig om mannen befinner sig i knä-armbågens position. Prostaten probes med ett finger när armen är placerad så att den inre sidan av handflatan berör mäns testiklar. Organet verkar på rektal slemhinna i form av en tätning i storlek och form som är jämförbar med muttern. Massage utförs genom smidiga rörelser, som passerar från en lob av prostata till en annan.

En viktig indikator på prostata hälsa är sekretionsfärgen under stimulering. Om de är transparenta, lite vitaktiga, kan proceduren fortsätta. Närvaron av gulaktiga föroreningar indikerar en eventuell suppuration av kroppsdelarna och kräver en läkare.

Självmassage prostata

Innan du stimulerar prostata själv är det rekommenderat att ta ett avkopplande bad. Det är svårt att utföra en massage själv, eftersom prostatan är ett organ i en avlägsen plats. Den bästa hållningen för detta ligger på ryggen med benen brett ifrån varandra. Fingret ska smörjas med fett, långsamt komma in i anuset. Känsla en tätning formad kastanj, håll fingret för att trycka på manipulation, flytta från kanten av prostata till centrum, försöker driva prostata sekret och annat innehåll i riktning mot urinröret. Förflyttningar ska inte orsaka smärta.

Ett sätt att stimulera är massage med hjälp av en massageapparat. Dess användning rekommenderas för att förhindra stagnation i prostata och förebyggande av prostatit. Självstimulering med en modern ergonomisk vibro-massager underlättar förfarandet väsentligt.

Resultatet av stimulering bör vara frisättning av den prostatiska sekretionen. Biverkningarna av massagen uttrycks av svårighet urinering, brännande känsla i urinröret. Efter ett tag bör obehag passera. Om det kvarstår smärta, kontakta en läkare.

Kontra

Att genomföra aktiviteter som stimulerar prostata är oacceptabelt när man diagnostiserar en mans tillstånd:

 • prostatit i akut form;
 • prostatacancer eller misstanke om cancer i bäckenorganen;
 • Närvaron av stenar i körteln;
 • långvarig fördröjning eller oförmåga att urinera
 • akuta inflammatoriska processer;
 • rektumssjukdomar: akuta hemorrojder, sprickor.

Stimulering av prostata av en läkare ger vanligtvis inte nöje, men ibland är det enda sättet att eliminera stillastående fenomen, för att bli av med prostatit. Massage hemma utöver den härdande effekten kan orsaka prostata orgasm, förbättra förhållandet mellan partner. Det enda tillståndet är medvetenhet om hur man korrekt stimulerar prostata och frånvaron av kontraindikationer.

Stimulering av prostata: hur man stimulerar körsystemet ordentligt

Stimulering av prostata används för att behandla vissa sjukdomar, liksom för att förhindra stillastående processer i körtelvävnaderna. Av alla befintliga metoder anses den interna effekten på organet vara den mest effektiva. Hur är den interna stimuleringen klar och varför har den en positiv effekt på prostata?

Vad är stimulering och vad är det gjort för?

Prostatakörteln är ett organ i vävnaderna, varav en speciell hemlighet utvecklas ständigt. Isolering av det från körtelvävnaden sker vid tidpunkten för utlösning, när muskelfibrerna i prostata-kontraktet och extruderar den vätska som ackumuleras där.

Om körteln fungerar normalt och mannen har ett vanligt sexliv, är hemligheten tilldelad med en viss periodicitet. Annars bibehålls den prostatiska saften permanent i orgeln och orsakar stillastående processer som i framtiden kan leda till utveckling av vissa sjukdomar. Varför är det användbart att stimulera prostata?

Korrekt utförd procedur tillåter:

 • visa tidigt hemligheten med ackumulerade i det patogena mikroorganismerna;
 • rena kanalerna och eliminera de purulenta pluggarna som bildas där;
 • förbättra blodflödet och leverera vävnader med syre och näringsämnen;
 • öka tonen och återställa normal funktion av prostatakörteln.

Många män efter förfarandets gång noterar en förbättring av erektion, en ökning av samlagets varaktighet och mer livliga känslor under intimitet. Som ett resultat av stimulering av prostata återställs sekretionen vilket positivt påverkar spermogramets kvalitet.

Kontra

Kontraindikation för att utföra stimulering av prostatakörteln kan vara psykomotionell och vissa kliniska tillstånd hos en man. Så det är ganska svårt för vissa patienter att övervinna det psykologiska barriäret utan en psykologs kvalificerade hjälp.

Vad gäller medicinska kontraindikationer innefattar de:

 • akuta inflammatoriska processer i bäckenorganen orsakade av smittsamma medel;
 • urolitiasis;
 • närvaro av abscesser eller maligna tumörer i prostata;
 • hemorrojder eller sprickor på rektumets väggar eller i området för analöppningen.

Det är omöjligt att utföra stimulering under rehabiliteringsperioden efter operation i rektum eller prostatakörteln. Det är viktigt att komma ihåg att innan förfarandet är det obligatoriskt att ha en hel kropp undersökning för att utesluta alla dessa kontraindikationer.

Korrekt utförande av massage kräver viss kompetens och kunskap, så det rekommenderas att överlämna det till en specialist. Underlåtenhet att följa tekniken för mekanisk påverkan kan orsaka avsevärd hälsorisk.

Förberedelser för förfarandet

Innan stimulering av prostata, bör ett antal förberedande åtgärder utföras. Först av allt slipper de tarmarna. Detta kan kräva en rengörande emalj. För att göra kontakten mellan körteln och fingret mer tätt rekommenderas massage att utföras med fylld blåsan. 30-40 minuter innan den föreslagna manipuleringen borde dricka 1-1,5 liter vätska.

Ökad volym i blåsan ger ytterligare internt tryck. Direkt före proceduren bör man ta hand om personlig hygien.

Teknik av förfarandet

För att ge bättre tillgång till järn bör en man knä och luta sig på armbågarna. Penetration i rektum bör utföras i latexhandskar, som tidigare smörj fingeren med petroleumgel eller annat lämpligt för smörjmedel för detta ändamål. Prostatakörteln kan gropas på ett djup av 5-6 cm. Det är en rund, rund, kompakt klump i storlek med en valnöt. Massering utförs genom sträckning och pressning av rörelser.

Först massage de laterala lobberna i körteln, och sedan - dess mitten, medan rörelsen ska riktas från kirtlarna mot kanterna. Eftersom känsligheten i den högra halvan är något reducerad, rekommenderas att börja massage med den. I detta fall masseras alla delar av körteln lika mycket med samma intensitet.

Under stimulansprocessen bör en man inte uppleva någon smärta. Procedurens smärtsamhet kan indikera antingen en felaktig teknik eller en kontraindikation. En annan anledning kan vara psykiskt obehag, vilket inte hjälper en man att slappna av. Vid olika exponeringsstadier kan hanköret ha en annan densitet.

Det beror på den tillåtna effekten av effekten: om prostata vävnaden är mjuk bör strykjärnet strömmas nästan enkelt och när organs yta blir tätare, kan effektens intensitet öka något. Som regel är resultatet av massagen av klyvvävnader utsöndringen av utsöndring i urinröret. Efter avslutad manipulering är det nödvändigt att tömma blåsan, avlägsna prostatic juice med de patogena organismerna i den.

Under de första sessionerna anses litet obehag och mild ömhet vara normen, under förutsättning att de i efterföljande procedurer inte kommer att känna sig. Om smärta ökar i processen och efter manipulation, bör stimuleringen stoppas, var noga med att rådgöra med en läkare för råd.

Varaktighet av sessioner

Beroende på indikationerna kan stimulering utföras varannan dag eller varje dag. Varaktigheten av manipulering är individuell och bör ligga i intervallet från 30 sekunder till 2 minuter. Den rekommenderade varaktigheten av en kurs är 10-12 sessioner. Efter en kort paus kan kursen upprepas. Om en man diagnostiseras med kronisk prostatit kan läkaren ordna en massage för en session per vecka.

Apparater för prostata stimulering

Idag erbjuds män ett brett utbud av olika enheter för att stimulera prostata. De är gjorda med hänsyn till de manliga kroppens anatomiska egenskaper.

Det kan vara en vanlig latex- eller silikonmassagerare för manuell massage eller mer komplexa enheter som gör att du kan utföra vibro-massage.

Massageapparater gör det möjligt att genomföra proceduren självständigt utan hjälp, men innan du använder en sådan enhet är det nödvändigt att konsultera en läkare och att utesluta alla möjliga kontraindikationer. Man bör komma ihåg att det endast är möjligt att uppnå positiva resultat när man observerar tekniken för manipulation och rekommendationer från specialister.

Hur stimulerar du prostata med ett finger?

Hur man stimulerar prostata, varför det behövs, är inte känt för alla män. De som inte är medvetna bör veta att varannan man har problem med det manliga organet, och prostatit blir yngre varje år.

En stillasittande livsstil, stress, en ohälsosam livsstil - allt detta blir orsaken till inflammation. Ibland är prostatit hemlig. Konsekvenserna av icke-härdad inflammation i tid kan vara mycket allvarliga - från adenom till prostatacancer. Stimulering hjälper en man att förhindra utvecklingen av sådana patologier.

Vad är stimulansanvändning: dess minusar, plusser

Stimulering av prostatakörteln hos män utförs i hemmet eller i kliniska tillstånd av en urolog.

Att känna till självstimuleringsteknik är inte svårt, men det är bättre att söka hjälp från en livspartner, särskilt om prostata stimulering utförs som en förebyggande metod. Många par använder denna teknik under samlag. Det kommer att tillåta att njuta av mannen väldigt ljusa känslor, en orgasm blir mycket sötare. Om stimulering rekommenderas som en terapeutisk metod, är det bättre att ge läkare preferensen, oavsett problemets känslighet. Den inflammerade prostata ökar i storlek. Dessutom kan en man uppleva smärta, obehag, om stimulering görs av en lekman. Hanorganet är väldigt mildt, vilket tryck eller plötslig rörelse kan orsaka vild smärta.

Fördelar med prostata stimulering hos män:

 1. Återställande av blodcirkulationen. Rektalt åtgärd tillåter dig att expandera blodkärlen, återuppta blodcirkulationen. Trots allt är de första orsakerna till prostatit - en stagnation av blod, spermier med stillasittande livsstil och brist på sexuellt liv under lång tid. Återställt blodflöde kommer snabbt att mätta kroppsvävnad med näringsämnen, syre och komponenter i droger (om läkemedel ges). Som ett resultat kommer återhämtningsprocessen att bli snabbare.
 2. Stagnation av prostatsekretion. Den hemliga (juice) i prostatakörteln produceras regelbundet, men utsöndras tillsammans med spermierna endast vid utlösning. Om det inte finns några sexuella kontakter stagnerar denna saft, och därför utvecklas inflammation.
 3. Ökad libido. Prostatit åtföljs av minskad styrka, försämrad erektion och minskad libido. Män förlorar sexuell lust. Massor av prostata hjälper till att återställa alla processer, och mannen kommer igen att känna sig som en riktig macho, inte ett mod.

Finns det några negativa aspekter av stimulering? Den viktigaste nackdelen med prostata-stimulering för män är rektal palpation. Många just på grund av det faktum att du behöver sätta in ett finger i anusen, vägrar att genomgå en massage av etiska skäl. Men det här är minsta - dumma, maximala - hänsynslös. Man bör behandla stimulering som en vanlig medicinsk procedur, inte mer.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur utförs extern och intern stimulering?

Intern stimulering är faktiskt en mekanisk effekt på prostata. Om det ordineras som en terapeutisk metod ska den endast utföras av en högt kvalificerad specialist. Och mannen ska vara säker på att läkaren verkligen specialiserar sig i stimulansmetoden. Extern stimulering utförs med hjälp av massor av rörelser av händer eller speciella instrument.

Intern stimulering

För att utföra stimulering under stationära förhållanden:

 • mannen ligger på soffan och tar av sig underkläderna;
 • stimulering utförs i en pose med böjda knän och ligger på sin sida;
 • Läkaren bär sterila handskar, bearbetar fingret och anus med en speciell grädde eller petroleumjelly för att säkerställa en försiktig injektion.
 • då infogas fingret i anuset ca 5 cm. Specialisten börjar stimulera med fingret.
 • Om proceduren utförs på rätt sätt, kommer mannen inte känna något obehag och smärta, även om orgelet är inflammerat.

Det är inte nödvändigt att tro att en läkare kommer att "tortera" en man under lång tid. Stimuleringen utförs inte mer än 2 minuter, i vissa fall ännu mindre.

I händelse av att massage utförs hemma, bör följande regler följas:

 • mannen ligger på ryggen, med benen ifrån varandra, böjd vid knäna;
 • en kvinna sätter på en steril handske och smörjer den med kräm eller petroleumgelé;
 • Infoga långsamt indexerade eller långfinger pads upp 5 cm,
 • groping för en rund tätning;
 • utförs i 1 minuters cirkulär snygg (!) rörelse med fingret, inget skarpt tryck (!);
 • gradvis och långsamt extraherar ett finger.

En frisk prostata är mjuk vid beröring. Om det är fast kan det innebära att blod, sperma eller utsöndring stagneras. I det här fallet kan du utföra tryck, men bara mycket noggrant, lyssna på människans känslor. Om en ung person bestämmer sig för att göra en massage på egen hand, är det bättre för honom att ta en pose medan han till exempel hänger i badrummet, så mycket som möjligt från benen.

Grundläggande regler för stimulering av prostata:

 1. Innan stimuleringen ska göras rengöring av enema eller använd laxermedel.
 2. Om en ung person upplever obehagliga känslor ska stimuleringen avbrytas omedelbart.
 3. Massagen åtföljs av utsöndring av utsöndring hos män, det är helt normalt, och det borde inte vara räddat.
 4. Effekten för både förebyggande och terapeutisk stimulering är endast om proceduren utförs kontinuerligt.
 5. Du kan inte göra plötsliga rörelser, tillåta lätt tryck.
 6. I vissa sjukdomar är prostata massage förbjuden. Utför det först efter att ha hört en läkare.
 7. Felaktig teknik för stimulering av prostata kan leda till organsbrott.

Extern stimulering

Externa massor av prostata kan utföras med hjälp av massagerörelser i ljumsområdet (mellan anus och testiklar) eller med användning av speciella apparater.

Idag i medicinska försäljningsställen hittar du ett brett utbud av sådan utrustning och utför massage hemma.

Instrument för extern stimulering:

 1. Vibration. Instrument skapar en lätt vibration som masserar prostata, förbättrar sin ton och blodflöde.
 2. Heat. De skapar en liten temperaturökning, har en avkopplande effekt, ökar blodflödet.
 3. Electrosrimulating. På grund av svaga urladdningar av elektrisk ström, återställs blodcirkulationen, tonus av vävnader.
 4. Magnetic. Electrofield hjälper till att minska inflammation och återställer prostatafunktionen hos män.
 5. Mekaniska. Hjälp förbättra blodflödet och minska inflammation.

Indikationer, kontraindikationer

Förfarandet har sina egna indikationer och kontraindikationer, som med något medicinskt förfarande.

Massage bör utföras när det diagnostiseras hos män:

 • kronisk prostatit;
 • minskning i erektion, snabb eller långsam utlösning;
 • cyst av prostata;
 • sten obstruktion av kanalen i kroppen.

Du kan inte utföra stimulering om det finns:

 • mikrokretsar i anus, hemorrojder;
 • godartad, malign prostatatumör;
 • förvärring av sekundära sjukdomar, åtföljd av en ökning av kroppstemperatur och inflammation;
 • tuberkulos av prostata
 • stenar i rörets kanaler.

Glöm inte att ungdomar efter 30 år definitivt bör utföra förebyggande stimulans för att undvika problem senare. Om en man har en minskning av erektion, sexuell lust och nattlig urinering - dessa är redan alarmerande "klockor" som du behöver uppmärksamma.

Instruktionen med video om stimulering av en prostata i händerna

10 197 Radevich Igor, en läkare ochrologist

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(1 röst, genomsnitt: 5 av 5)

Många manliga sjukdomar kräver stimulering av prostatakörteln. Anal massage används också för att förhindra vissa sjukdomar (till exempel prostatit). Denna procedur är mycket känslig, och det är naturligtvis bättre att överlåta läkaren. Men om du inte vill besöka en polyklinik alls kan du stimulera prostata själv.

När och hur användbar det är

Indikationer för massage:

 • Kronisk prostatit hos män.
 • Problem med erektion, snabb utlösning.
 • Terapi av prostata sjukdomar (om den etablerade diagnosen inte förbjuder användning av prostata massage).
 • Prophylax av sjukdomar i prostata.

Än användbar massage av prostata:

 1. Stimulering aktiverar den bästa cirkulationen och lymfatiska dräneringen i det masserade organet. Stagnerande formationer elimineras.
 2. Ger ett utflöde av stillastående utsöndring, som utsöndrar prostata.
 3. Regelbunden massage ökar muskeltonen i prostata.
 4. Prostationsmassagen påverkar också den erektila funktionaliteten hos hanen positivt.
 5. Ökad tillförsel av syre och näringsämnen till kroppen som masseras, förbättrar läkemedlets penetration med läkemedelsbehandling.

Vid vilka sjukdomar är det förbjudet

Stimulering av prostata är förbjuden för män med följande sjukdomar:

 • Sprickor eller sår av den analgången.
 • Hyperplasi av prostata.
 • Cyst eller cancer i prostata eller rektum.
 • Akut stadium av någon sjukdom, åtföljd av svår smärta, feber.
 • Tuberkulos av prostata.
 • Stenar och kalcinater i prostata.
 • Smärta i prostata stimulering - orsaken till smärtan kan inte detekteras, men om det uppstår betyder det att man antingen har överkänslighet eller det finns någon patologi som bör bestämmas.

Innan du själv gör en stimulering av prostata behöver du rådgöra med en läkare.

Stimulering av prostata i dessa sjukdomar är förbjuden, eftersom det kan förvärra sjukdomen. Till exempel, i närvaro av malign bildning i rektum eller prostata, stimulerar stimulering utvecklingen av tumören. Innan du börjar använda stimulering av prostata med egna händer, måste du först konsultera en läkare eller undersökas för sjukdomar där analmassage för män är förbjuden.

Regler för extern och intern massage

Extern stimulering baseras på att man trycker på index och mittfingrar i hudgapet mellan testiklarna och anusen. Anal penetration med denna typ av stimulering förekommer inte. Att genomföra det med egna händer är ganska enkelt och säkert, men effektiviteten av sådan stimulering är låg nog.

Extern stimulering utförs också när man cyklar, så denna typ av aktiv tidsfördriv anses vara mycket användbart för människors hälsa. Som en massage är lämplig och ganska enkel träning: du måste sitta på en liten boll och göra runda rörelser. Upprepa övningen i 3-5 minuter.

Intern stimulering är baserad på införandet av ett finger eller en speciell kram i anusen. Hemma är det bättre att använda händerna. Tredjepartsartiklar rekommenderas inte eftersom risken för skador är för hög. I kliniker använder man speciella anordningar för prostatsmassage (inklusive elektrostimulering av prostata med hjälp av sparkling med dioder).

Tekniken att utföra intern stimulering av prostata med ens egna händer:

 1. Det rekommenderas att använda en lavemang eller ett ljus med ett laxerande läkemedel dagen före massage.
 2. En halvtimme före stimulering rekommenderas att man dricker 300-400 ml vatten.
 3. Utför ett grundligt toalett intimt område.
 4. Tvätta din hand och sätt på den en latexhandske, fingertopp eller kondom.
 5. Vid behov, applicera vaselin på fingret.
 6. Sätt ett finger i anala passagen ca 4-5 cm.
 7. Tryck försiktigt på väggen mot kön och hitta körteln. Vid palpation ser det ut som en valnöt.
 8. För att börja utföra massörrörelser med ett finger från kanten på körteln till dess centrum (de viktigaste metoderna för prostatsmassage sträcker sig och trycker lätt).
 9. Upprepa de stimulerande rörelserna i 3-5 minuter.

Det rekommenderas att använda smörjmedel under stimulering av prostata.

Det är värt att komma ihåg

Var uppmärksam på användbara rekommendationer:

 1. Rörelserna ska vara mycket långsamma och snygga. Tryck inte med kraft - det kan orsaka skada.
 2. Om en man upplever smärta när han stimulerar prostata, sluta omedelbart.
 3. Stimulering åtföljs alltid av en liten utsöndring av prostatakörteln.
 4. Ställning av en man under stimulering av prostata kan vara vilken som helst. Som övning visar att knä-armbågsställningen eller ställningen som ligger på sidan med halvböjda ben är mest lämplig för att utföra en rektalmassage med egna händer.
 5. Regelbunden stimulering är effektiv. För förebyggande av prostata sjukdomar rekommenderas att utföra massage sessioner varje 2-3 dagar i en månad. Ta sedan en paus och upprepa (om nödvändigt) om 2-3 månader.
 6. Stimulering av prostatakörteln sker inom 3-5 minuter. Längre än den här tiden gör massage inte rekommenderat.

Innan vi börjar med att stimulera prostata med egna händer, rekommenderar vi dig att lära dig så mycket som möjligt om denna procedur. Felaktig massage är väldigt farlig, så var försiktig.

Det finns flera videor som berättar om reglerna för prostata-stimulering.

Från denna video lär du dig att utföra enkla övningar där extern stimulering av prostata uppträder hos en man:

Om du inte får massage själv, men du vill fortfarande stimulera prostata hemma, läs sedan den här videon: