Huvud
Strömförsörjning

Snabb hjälp med blåsor hemma

Lämna en kommentar till den här artikeln

Blåsans inflammation - cystitis, kan börja vid det mest oväntade ögonblicket. Den första hjälpen med blåsan i hemmet är att lindra tillståndet hos en kvinna, genom att klara av smärta och andra obehagliga symptom. Vad är användningen av traditionell medicin och medicin för första hjälpen vid inflammation?

Symtom på cystit hos kvinnor

De första tecknen på blåsor i den kvinnliga hälften av befolkningen är:

 • Ofta mager tömning, åtföljd av ömhet och obehag i underlivet.
 • ökning i kroppstemperatur till 37 grader och högre;
 • svår huvudvärk
 • uringrumlighet och färgförändring (upp till brun);
 • Utseendet av blodföroreningar i urinen.

Hos unga barn är inflammation i blåsan svår att identifiera, eftersom ett barn som inte kan tala kan inte berätta var och vad det gör ont. Symtom på cystit kan endast åtföljas av vagaries och oavbrutet gråt av barnet. Med äldre barn är det lättare, men med utseende av obehagliga symptom kan barn inte förklara vad naturen och förloppet av smärtsamma symptom är. Endast vid tillfällig övergivande av urintestet kan du identifiera en trög eller akut cystitisk form.

Allmänna rekommendationer för behandling

Behandling av inflammation i urinblåsan väljs individuellt för varje person, med hänsyn till kroppens egenskaper och förekomsten av kroniska sjukdomar. När man utför terapi bör man i första hand eliminera infektionsfokus, och sedan bör det återuppbyggande arbetet av urogenitala och andra drabbade organ börja. Behandlingen av cystitisbehandling innefattar:

 • Genomförande av etiotropisk terapi (eliminering av orsaken till sjukdomen).
 • Tar mediciner som lindrar inflammation och eliminerar allvarligt smärtssyndrom.
 • Att bli av med problem med frekvent eller godtycklig urinering.
 • Tillfälligt avslag på sex och lämplig hygien hos könsorganen.
 • Återställande av vattenbalans i kroppen.
 • Överensstämmelse med kosten - avvisandet av produkter som irriterar slimhinnan i blåsans väggar.
Tillbaka till innehållet

Hur man kan lindra tillståndet?

Det första första hjälpen är nödvändigt om det inte finns någon möjlighet att besöka en läkare eller ringa en ambulans. Patientens tillstånd kan lindras om du konsumerar stora mängder vätska. Vätskan väcker urinering, och därför avlägsnande av skadliga bakterier från kroppen. Denna metod med vatten kommer att ha en positiv effekt på sjukblods tillstånd - det kommer att lindra tillståndet och förbättra välbefinnandet.

En vanlig varmvattenflaska med varmt vatten, applicerat på underlivet, kommer att lindra symtomen på cystit och minska smärtsamma förnimmelser. Heta bad med förhöjning av sjukdomen bör inte tas, för att inte prova intag av mikrober och inflammation i njurarna. Om första hjälpen inte hjälper, rekommenderas att inte skjuta upp en läkare.

Hur snabbt tar bort smärtan med hjälp av folkmetoder?

Soda lösning

Att ta bort inflammation i blåsan under lång tid är endast möjlig med hjälp av mediciner. När det inte finns några mediciner till hands, smärta överväldigas, obehag och smärta kan elimineras med cystit, men bara under en kort tid. Hemma finns det alltid bakpulver till hands, vilket är användbart för att lindra patientens tillstånd. Förbereda en läsklösning, ta: 1 msk. l. läsk, ett glas varmt kokt vatten. Torka sodavatten i vatten och drick den resulterande lösningen. Ett sådant verktyg kommer att underlätta cystitis och kommer att bli ett hinder för ytterligare spridning av infektionen.

Avkok av kamille

Medicinsk växt - kamille, har många användbara egenskaper för akut eller kronisk cystit. Buljong från växternas blommor förbättrar det allmänna tillståndet, gör att du kan eliminera brännskador och smärta med cystit, har en lugnande effekt på den inflammerade urinblåsan. Förbereda kamillebuljong 3 msk. l. torra blomställningar, 1 liter kokande vatten. Häll gräset i en behållare, häll kokande vatten och stå på en långsam eld i 50-60 minuter. Sätt sedan åt sidan för infusion i ytterligare en timme, spänna och drick en halv kopp varje timme, under dagen. Behandlingsförloppet kommer att vara från 3 till 5 dagar.

Avkolning av guldfärg

Framställning av avkok från blommor av calendula anses inte mindre effektivt vid kampen mot blåsor. Gör så här: häll i en behållare 5 msk. l. kalendula blommor, häll 1 liter kokande vatten och lämna på spisen. Efter 30 minuter avlägsnar buljongen från plattan, spänningen och tar en halv kopp var 60: e minut. Förvara produkten i kylskåpet, annars kommer det att förlora användbara egenskaper. Behandlingskursen är 3 dagar.

Medicinsk växt - aloe

Aloe - en ganska vanlig medicinsk växt, används för olika sjukdomar och som förebyggande medicin av alternativ medicin. För att lindra smärta med cystit (bedövning) används en avkok av plantens löv. Detta verktyg stimulerar urinrörets arbete, på kort tid eliminerar symtomen på cystit och förhindrar infektionens utveckling. Recept för buljong för 1 dag:

 1. Ta 3 lök aloe, 1 msk. l. honung och 1 liter vatten.
 2. Löv twist genom en köttkvarn eller hacka, finskärning med en kniv.
 3. Placera blandningen i en kastrull och sätt på en långsam eld. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda allt och vänta på kokningen.
 4. Efter kokpunkten räknas 30 minuter och avlägsna blandningen från plattan.
 5. Spänn den resulterande blandningen, häll i en kruka och drick ett halvt glas var 60: e minut. Behandlingsförloppet är högst 5 dagar.
Tillbaka till innehållet

Avkok av persilja

Förberedelse av buljong från persilja löv är följande: ta 2 msk. l. hackad grön, häll i en gryta och häll 250 ml kallt vatten, koka buljongen i 15 minuter, ta sedan bort från plattan och insistera på 40 minuter. Stam och drick lite under den första halvan av dagen. Förbered kvällen en ny avkok och drick innan du lägger dig.

Hem fysioterapi

Sjukgymnastik med cystit är ett termiskt förfarande som utförs hemma:

 • Bad för fötterna, som gör att du snabbt kan somna. Häll varmt vatten i bassängen, lägg benen i 10 minuter. Ta och bära varma strumpor. Förfarandet utförs strax före sänggåendet.
 • Sittande bad. I det varma vattnet lägg till avkok av medicinska växter (kamomill, björnbär, root aira) och sätt 10-15 minuter tills vattnet kyler helt.
Tillbaka till innehållet

Medicin för blåsor

Utan samråd med en läkare rekommenderas inte självförvaltning av läkemedel. För att avlägsna attacker av blåsor i form av resist och spasmer, använd läkemedel som "Drotaverin", "Spazmolgon". Tabletter "Aspirin" kommer att bli av med svåra huvudvärk. Om symtomen förvärras, som inte sker inom 2-3 dagar, kan du börja ta antimikrobiella läkemedel "Furagin" eller "Levomycetin". Observera deras dosering strängt enligt instruktionerna.

Behandling av akuta former av cystit hos barn liknar behandling av vuxna. Läkaren väljer de nödvändiga medicinerna (smärtstillande medel och antimikrobiella medel), bestämmer den önskade dosen beroende på barnets kroppsvikt. Prescribes en medicinsk dryck: tranbärsjuice, avkok av cowberryblad, kamomillte.

Cystitis med blod - första hjälpen hemma

Om en kvinna har upptäckt en förorening av blod i urinen - det här är ingen anledning att låta ett larm, men en signal som kräver ökad uppmärksamhet. När utseendet av blod i urinen inte är singel och det finns första tecken som indikerar en blödningsblåsan bör första hjälpen ges och tveka inte att ringa till läkaren. Patienten själv kommer inte att bli av med problemet. Snabb hjälp med hemorragisk cystit är att ta en bedövningsmedel och omedelbart ringa en ambulans.

I vilka fall behövs en ambulans?

Symptom på sjukdom som inte kan ignoreras:

 • oförmåga att minska förhöjd kroppstemperatur
 • orenheter av blod i varje del av urinen;
 • omöjlighet att tömma;
 • starka, skarpa smärtor i underlivet.

Akut och hemorragisk cystit kräver ett akut anrop av en ambulans och behandling på ett sjukhus. Detta gäller särskilt för gravida kvinnor och barn. Tidig behandling i en medicinsk institution hjälper till att förhindra komplikationer, bli av med plåga, bevara hälsa och liv.

Första hjälpen för symptom på akut cystit hos kvinnor: Anestesi och folkmedicin

Cystitis utvecklas på bakgrund av infektionens penetration i urinblåsan genom urinröret. De faktorer som undertrycker immunitet bidrar till utvecklingen av sjukdomen. Anledningarna är otillräcklig uppmärksamhet på genitalernas hygien, förekomst av kronisk patologi, gynekologiska sjukdomar.

Manifestationer kommer från en lätt brinnande känsla under urinering till ofördragen smärta i underlivet. Vid allvarliga symptom behöver patienten snabb hjälp med blåsan. Analgetika, varma bad, värme på underlivet hjälper till att lindra tillståndet före läkarens ankomst.

Cystitis - orsakerna till

Blåsans inflammation orsakas av mikroorganismer, som normalt lever på slemhinnor, tarmarna. Införandet av saprofytiska bakterier inuti organet väcker utveckling av sjukdomen.

Infektion kan inträffa under sexuell kontakt, ej iakttagande av sanitära regler. Penetration av mikrober betyder inte den obligatoriska förekomsten av cystit. En frisk person har naturliga försvarsmekanismer. Körtlarna i blåsans inre membran utsöndrar slem, förhindrar bindning av bakterier, immunoglobuliner förstör eventuell infektion som kommer in i slemhinnan. Regelbunden tömning hjälper till att "tvätta" infektionen.

Kvinnor lider av blåsor mycket oftare än män på grund av särdragen i strukturen hos genitourinary systemet. En kort urinrör är inte ett allvarligt hinder för penetrering av mikroorganismer. Placeringen av urinrörsöppningen nära ingången till vagina främjar övergången av en gynekologisk infektion till urinvägarna. Närheten till analöppningen blir källan till E. coli som orsakar inflammation i blåsan.

Faktorer av inflammation i urinblåsan hos kvinnor

Sjukdomen utvecklas med en minskning av skyddsmekanismer, vilket skapar gynnsamma förutsättningar för reproduktion av mikrober. Uppkomsten av sjukdomen underlättas av:

 • Bär syntetiskt underkläder;
 • Oändlig ändring av hygienbindor;
 • menstruation;
 • Graviditet, postpartumperiod;
 • hypotermi;
 • Byte av sexpartner
 • Diabetes mellitus;
 • Skador på perineum
 • Systematisk tidig tömning av blåsan;
 • Venereala sjukdomar (trichomoniasis, klamydia, mykoplasmos, genital herpes);
 • Överdriven konsumtion av godis, kolhydrater;
 • Försummelse av hygienreglerna i sexuellt liv.

Icke-iakttagande av elementära sanitära principer, som åtföljer kroniska patologier, endokrina störningar tjänar som bakgrund till utvecklingen av sjukdomen.

När du behöver snabb blåsan

Symtom på inflammation i blåsan kommer från en raderad klinik, när en kvinna oroade sig för obehag under ett besök på toaletten innan de uttryckte problem. Klagomål hos patienter med urinvägsinfektion:

 • Ofta uppmanar "på ett litet sätt";
 • Brist på lättnad efter avgång
 • Smärta, stickningar vid urinering
 • Utseendet av flingor, turbiditet i urinen;
 • Isolering av blod med urin;
 • Smärta över puben, perineal regionen.

Kroppstemperaturen förblir normalt eller ökar till 37,5-38 grader. Allmän sjukdom är uttryckt med en stark grad av inflammation, komplikationer. Med svår smärtsyndrom kräver hypertermi akutvård.

Första hjälpen för akut cystitis

Symtom på inflammation i blåsan kan fånga på natten, på helgerna, helgdagar, när ett besök till läkaren är omöjligt. Vad man ska göra för att lindra smärta, dysursfenomen. Första hjälpen reduceras till att ta smärtstillande medel, med hjälp av metoder som minskar krampen i släta muskler, inflammatoriska fenomen. Förenkla manifestationerna av sjukdomen kan vara följande:

 • Drick mer vätskor. Bättre det blir växtbaserade örter, mineralvatten utan gas, komposit. Med ökningen av utsöndrad urin från blåsan avlägsnas de mikroorganismer som orsakade inflammation;
 • Observera kosten. Eliminera kryddor, kryddor, kryddig, salt mat. Irriterande ämnen förvärrar inflammatorisk process av blåsans inre vägg, ökar symtomen;
 • Applicera värme på pubicområdet (plastflaska med vatten, värmepanna). Krammen minskar, smärtan minskar. Ta inte ett bad, varma ländryggen för att undvika spridning av inflammation i njurskyddet. Värme till undersidan av buken kan inte vara gravid, med hypertermi, närvaron av en blandning av blod i urinen;
 • Ta ett antispasmodiskt läkemedel - ett piller No-shpy (Spazmalgona, Baralgina). Det är tillåtet att använda smärtstillande medel (Ibufen, Nurofen, Nimesil). En tablet av smärtstillande medel ska druckas med ett halvt glas vatten.
 • Om det inte finns någon möjlighet att få en kvalificerad sjukvård en dag eller två från sjukdomsuppkomsten, är ett av de antibakteriella läkemedlen tillåtet. Furadonin används för 100 mg var 8: e timme i 6-7 dagar. Nitroxolin 0,1 * 4 gånger om dagen. Furamag 2 tabletter tre gånger om dagen - en vecka. Användningen av antibiotika en gång eller ofullständig kurs ger inte bara nytta utan också skador. Mikrober har resistens mot läkemedel. Bota cystit kommer att bli ett stort problem.

Du kan behöva akut hjälp med svår smärt syndrom, en signifikant mängd blodig urladdning, en temperatur över 39 grader, en misstanke om akut kirurgisk patologi.

Urgent tillstånd - utseendet av blod i urinen

Hemoragisk blåsan särskiljs av närvaron av erytrocyter i urinen. Visuellt manifesteras detta av färgen av urin i rött eller utseendet av bloddroppar när du besöker toaletten. Sjukdomsuppkomsten är plötslig: kroppstemperaturen stiger, det finns en oemotståndlig uppmaning att urinera. Blodproppar kan fylla urinröret, utveckla en akut retention av urin. I detta fall ska ambulansen kallas.

Folkmetoder för akutvård i blåsor: soda, grönsaksbuljong, infusioner

Ofta är läkemedel otillgängliga eller kontraindicerade. Effektiv vård av blåsning hemma kan göras genom att använda folk recept. Förbättra patientens välbefinnande, ta bort smärt syndrom följande recept:

 • Rör en matsked läsk i 200 ml varmt vatten. Ta långsamt in. Soda hjälper till att eliminera gnidning, ömhet när man urinerar;
 • Förbered Morse från tranbär, drick 200 ml varje timme. Berry har en antiinflammatorisk, antibakteriell effekt. Minskar smärta.

Använd avkok, infusion av medicinska växter. Ta de råvaror som finns tillgängliga vid sjukdomsdagen.

Recept för matlagning avkok

En dryck gjord av tranbärsbladen kommer att ge första hjälpen till inflammation i blåsan. Ta 2 msk. l. torrmat, häll 500 ml kokande vatten för att suga på elden i 10 minuter. Stam, ta 150 ml tre gånger om dagen.

Avkok av enbär framställs från 1 tsk. frukt på ett glas vatten. Ät ett halvt glas 4-6 gånger om dagen.

Björnbär av bärbär är en beprövad folkmetod mot inflammation i blåsan. Ta en matsked blad, häll 500 ml kokande vatten, koka i 20 minuter. Coolt, drick hälften av glaset var 4: e timme.

Avkok av persilja framställs från 4 msk. l. färska blad i en halv liter vatten. Koka i 15 minuter, äta under dagen i små portioner.

Avkok av björkknoppar hjälper till med cystitis. 2 matskedar råvaror, koka 500 ml kokande vatten. Drick för tre måltider.

Muntavkok för första hjälpen från akut cystitis bereds av 2 msk torkad ört, en halv liter kokande vatten. Insistera på 2 timmar, drick 100 ml 5 gånger om dagen.

Avkok av aloe kommer att ge akut hjälp till blåsan, stärka immuniteten. Juice från 4 lämnar för att lösa ett glas vatten, koka i en halvtimme. Lägg till konst. l. älskling, dricka under dagen.

Infusioner för första hjälpen för inflammation i urinblåsan

Vattenutdrag av växturoseptika minskar smärta, obehag i underlivet. Första hjälpen för cystit kommer att bestå i användningen av dessa läkemedel. Förbered en av drinkarna, drick när det finns tecken på blåsor.

För att eliminera spasmen i blåsan kommer att hjälpa tinktur av humle. Växten går färskt. Ta en matsked av kottar, brygg ett glas kokande vatten, håll elden i 5 minuter. Om så önskas, wrap handduken. Lämna en timme, använd en matsked tre gånger om dagen.

Infusion av johannesört hjälper till med purulenta cystitis. En matsked örter häll ett glas kokande vatten, koka i 10 minuter. Ta bort från värme. Insistera en timme, drick i 3 timmar.

Infusionen av vattenliljan har en effekt i stagnerande fenomen. Sked en matsked rhizom med två glas vatten, lämna över natten. På morgonen koka, drick kyld 100 ml var 4: e timme.

Infusionsögon har antiinflammatorisk effekt. 20 gram löv laga mat i 10 minuter i 200 ml vatten. Låt i 30 minuter ta 15 ml var 4: e timme.

Antiinflammatorisk, smärtstillande effekt har te från blommorna av kamomill.

Det första hjälpmedlet för blåsans inflammation hemma syftar till att lindra smärta, vilket eliminerar smärtsamma symptom. Den huvudsakliga behandlingen utsetts av en urolog. Folkmekanismer är hjälpmetoder.

Första hjälpen för akut och kronisk cystit hos vuxna och barn

Cystit - en av de vanligaste smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i vuxna och barn. Är mer benägna att drabbas av denna patologi flickor, kvinnor (inklusive gravida kvinnor), äldre, personer med diabetes och nedsatt immunförsvar personer med etablerat långsiktiga urinkateter och cystostomy.

Riskgruppen innehåller personer med anomalier vid utvecklingen av urinvägarna, inklusive urinröret. Av stor betydelse är tidpunkten för första hjälpen till en patient med akut cystit eller med förvärring av kronisk UTI. Vi kommer att uppmärksamma denna fråga ytterligare.

1. Vad behöver man komma ihåg för patienten?

Innan du vidtar åtgärder för att ge första hjälpen till dig själv eller någon nära dig är det viktigt att klargöra följande punkter:

 1. 1 Hinner patienten till särskilda riskgrupper - barn i tidig och förskolealder, gravid, äldre efter 65 års ålder, patienter med urolithiasis, diabetes, svåra (säng) patienter? Om svaret är positivt, ska en sådan patient omedelbart tas till doktorn (en tillträdesavdelning, en poliklinik). Detta beror på den relativt snabba förekomsten av akut pyelonefrit och urosepsi (en stigande infektionsväg).
 2. 2 Hade patienten tidigare episoder av inflammation i urinväggen? Den akuta första uppkomsten av cystit kräver mer uppmärksamhet och avslöjande av orsakerna.
 3. 3 Är förekomsten av cystit i samband med samlag (1-2 dagar före episoden), med oskyddad samlag, ett mekaniskt trauma i urinröret?
 4. 4 Är sjukdomen åtföljd av ökad kroppstemperatur och symtom på förgiftning (svaghet, svettning, kognition, smärta i lederna)?
 5. 5 Är sjukdomen åtföljd av blodets utseende i urinen?
 6. 6 Uppmärksammar patienten inte bara den suprapubiska regionen, men också i nedre delen av ryggen?
 7. 7 Blir symtomen på blåsor kombinerade med rikliga, mukopurulenta eller slemhinnor från könsorganen och urinröret, dyspareunia?

Efter att ha fått svar på dessa frågor är det viktigt att följa de grundläggande principerna för första hjälpen i cystit:

 1. 1 Patienter i riskzonen för utveckling av pyelonefrit och urosepsi ska omedelbart skyndas till ett läkarkontor.
 2. 2 Patienter vars cystit är mest sannolikt associerad med sexuellt överförbara infektioner bör konsultera en terapeut, en urolog (gynekolog på kvinnor) och en dermatovenereolog.
 3. 3 Patienter med akut cystit behöver annan hjälp än patienter med kronisk återkommande cystit.
 4. 4 Behandling av denna patologi hos kvinnor utan adekvat behandling av samtidig vulvovaginit är ineffektiv, hotar med ett tidigt återfall av sjukdomen.

Därefter kommer vi att överväga första hjälpen för akut och kronisk återkommande cystit hos vuxna och barn.

2. Första hjälpen för förvärring av kronisk blåsan

Patienter med kronisk cystit, som regel, kan kontrollera sjukdomen, reglera frekvensen av återfall. Det är viktigt för sådana patienter att alltid ha snabb test för att utföra ett urintest hemma.

Detta multipla testremsor, är vanligen säljs på apotek eller lagrar medicinsk utrustning (t ex Multichek (Multicheck), URiSCAN 11 Strip, MULTISTIKS 10 SG (MULTISTIX 10SG) etc). Några av dem används i laboratorier som är utrustade med analysatorer. Hus kan användas för rutinscreening av urinanalys hos patienter med kronisk återkommande cystit.

Figur 1 - Uriskastripstest (URiSCAN) för allmän urinalys

Hur korrekt samlar urin för analys, vi har redan övervägt i en annan artikel (gå till den interna länken).

Således bör första hjälpen för förvärring av kronisk cystit omfatta:

 1. 1 Snabbt urintest hemma, utvärdering (om möjligt för patienten).
 2. 2 Att kontakta en läkare för att inspektera och bestämma behandlingstaktik exekvering bakteriell inokulering testet urin och bestämning av känsligheten hos patogenen mot antibiotika, ultraljudsundersökning av blåsan, njur- och prostata (hanar).
 3. 3 Innan du tar en läkare och tar test kan du använda antispasmodik (papaverin, drotaverin), NSAID (nimesulid, ibuprofen). Du kan börja ta vegetabiliska uroseptika (Kanefron, Tsiston, Mononel, Phytolysin, etc.).
 4. 4 Antibiotikabehandling för kronisk blåsan bör fördröjas tills en läkare samråder.
 5. 5 Om det inte är möjligt att konsultera en läkare (terapeut, urolog, etc.) inom en snar framtid, t ex med hänsyn till bostadsortets avstånd, frånvaron av sjukvårdspunkt, är det inte nödvändigt att skjuta upp behandlingen på obestämd tid.
 6. 6 Om recidiveringen av kronisk cystit hos en kvinna är förknippad med samlag till och med före symtomens början kallas cystitis postkolital. Hur man behandlar denna sjukdomsform, kan du läsa här.
 7. 7 Du behöver inte använda en varmvattenflaska och heta bad för att minska smärta och dysuri.
 8. 8 Korrigering av tillståndet bör innefatta tillfällig sexuell vila, efterlevnad av en sparsam kost, tillräcklig dricksreglering (1,5-2,5 l), läkemedel och växturoseptika.
 9. 9 hjälper cystit drivet drickande: infusioner, te och fruktdrycker baserade tranbär, lingon, rent vatten (det är möjligt att använda mineralbordsvatten), stuvad frukt. Starkt te och kaffe bör undvikas.
 10. 10 Vegetabiliska uroseptika bidrar till att öka volymen utsöndrad urin, normalisera dess surhet, minska svårighetsgraden av symtom på blåsan. För behandlingen kan användas Kanefron, Tsiston, Monorel, urologiska avgifter. Minsta skattesatsen är 1 månad.
 11. 11 Antibiotika ordineras vanligtvis av din läkare, antibiotika ska inte tas ensam..
 12. 12 Självadministration av antibakteriella medel är endast möjlig vid förebyggande behandling (utskrivna tidigare av den behandlande läkaren), eller i avsaknad av tillgängligt medicinsk hjälp.
 13. 13 För behandling av kronisk cystit exacerbation används enligt rekommendationerna nitrofurantoin (Furadantin, Makrobid, Makrodantin, furadonin, FURAMAG), ofloxacin (Zanotsin), levofloxacin (Tavanik) amoxicillin / klavulanat (Amoksiklav, Augmentin), cefixim, ceftibuten. Den genomsnittliga längden på antibiotikabehandling - 7-10 dagar. Scheman presenteras i tabell 1 nedan.

Tabell 1 - Kroniska cystitisbehandlingsregimer i den akuta fasen

Akut attack av kvinnlig blåsan: akuta åtgärder

Cystitis är inte en dödlig sjukdom, men det kan vara mycket smärtsamt och obehagligt. Rezi och dysuri kan orsaka allvarligt obehag. Medan antibiotikumet kommer att fungera, kommer tiden att passera mycket, det är nödvändigt att uthärda. Du behöver veta hur man hjälper dig själv vid den här tiden och vad du kan förvänta dig i kliniken.

Cystitis - orsakerna till

Blåsans inflammation orsakas av olika patogener - bakterier, protozoer, virus. De spred sig på ett stigande sätt. Det allmänna tillståndet bryts inte, det finns ingen feber.

Lokala symtom på cystit är lätt identifierbara:

 • frekvent urinering, ständig uppmaning att gå liten, särskilt på natten;
 • i slutet av tömningen;
 • Utseendet i urinen av grumlighet, sediment, slem.

Cystitis är katarrhal, hemorragisk, polyposis. Orsaken till inflammation är kombinationen av infektion med en av faktorerna: Stagnation av urin, hypotermi, nedsatt immunitet, ett kallt, postkoitalproblem.

Hos kvinnor framkallas cystit av graviditet, klimakteriet, hos män - med adenom, med prostatit.

Den akuta formen, i frånvaro av behandling, går in i ett kroniskt stadium. Det är svårt att medicinera, så du kan inte tillåta detta. Det är nödvändigt att veta vilken terapi som rekommenderas och hur man hjälper dig på förhospitalet.

Kännetecken för akuta förhållanden hos kvinnor

En skarp smärtsam attack orsakar alltid rädsla. Smärta i underlivet kan uppstå av olika skäl, ibland kräver situationen akut inlägg och kirurgisk behandling.

De vanligaste fenomenen med vilka smärta bör differentieras med cystit är:

 • störning av ektopisk graviditet
 • torsion av cystor av äggstockar;
 • inflammation i bilagan
 • frisättningen av stenar från njurarna.

Smärtan av dessa skäl som vanligtvis producerar allvarligt tillstånd, kallsvett, takykardi, tryckfall, illamående och kräkningar, gasbildning, feber, förvirring. Lokalt finns det ett symptom på spänningen i den främre bukväggen och smärta vid palpation. Förstöring av ektopisk graviditet föregås av frånvaro av menstruation. Utsläppen av stenar åtföljs av blodets utseende i urinen.

När man vrider cystorna i äggstocken, uppstår smärtan kraftigt, eftersom en stroke ofta uppträder hos unga tjejer. Med appenditit, gastrointestinala symptom - kräkningar, svullnad - kommer fram. Första hjälpen för smärtsyre cystit hos kvinnor bör ges efter uteslutning av farliga kliniska sjukdomar.

Första hjälpen för akut cystitis

Dö från inflammation i blåsan kan inte, men tolerera bara - inte värt det. Det händer att det börjar med en smärtangrepp, speciellt om den utlöses av sandsläpp. Den första hjälpen med blåsan i hemmet är som följer. Det är nödvändigt att omgående byta midjan med en naturlig matta, bära varma underkläder, ett bälte av hundhår och strumpor på fötterna.

Steg kan upphettas med senap, en varmvattenflaska, högt i varmt vatten. Detta kommer att bli en utmärkt distraktion, vilket kommer att underlätta tillståndet.

Du måste ta ett antiinflammatoriskt läkemedel (en påse med "Nimesil") och spasmolytisk (kapsel "No-shpy"). Från folkmetoder hemma kan du göra ett bad av honung och mjölk. Hjälper med akuta cystitis uppvärmningspåsar med sand eller bergsalt, samt sitter på en hink med heta Kiripichami. Det är värt att vara snyggt - behållaren blir en tyg för att undvika att bli bränd.

Ta den smärtsamma anfall av cystit hos gravida kvinnor kan vara en homeopatisk drug "Viburkol" i stolpiller eller rektala stolpiller med kamomill. Det är inte farligt för barnet.

Kemiska läkemedel under de första veckorna av graviditeten utan att en läkare utses kan inte godtas. Vid behandling under amning stoppas den före återhämtning, utan att glömma att dekantera.

Vad kan inte göras?

Det finns brådskande förhållanden när det är bättre att inte göra någonting, snarare än att skada dig själv. Vid några smärtor i magen är det förbjudet att värma sin eller hans varmare. Särskilt mot bakgrund av stigande temperaturer. Du kan inte gå till bastun, ångrummet är också kontraindicerat.

Många metoder för förklinisk behandling är kontraindicerade vid graviditet på grund av risken för missfall, med cancer, för att inte orsaka blödning eller en ökning av tumören.

Du kan inte applicera kallt - detta kommer att förvärra tillståndet. Innan du diagnostiseras, ska du inte behandlas med avslappnande vätska, du kan behöva en akut operation och alkohol skadar anestesi. Du kan också inte bara ignorera de första symtomen på sjukdomen, gå en promenad, ha sex. Sjukdomen kommer att utvecklas eller överföras till partnern.

Urgent hjälp från doktorns besökande team

Om smärtsyndromet inte går bort från användningen av värme och tabletter, behöver du ringa en ambulans. En grupp läkare kommer att bedöma allvaret av situationen, välj rätt läkemedel för akuta åtgärder. I deras arsenal finns en sådan snabb hjälp för blåsor, som en injektion av en bedövningsmedel och antispasmodisk.

Smärtan kan tas bort med "Naklofen" intramuskulärt. Narkotiska analgetika gäller inte. Den så kallade magnesia prickas från en spasm. Beroende på villkoret kommer läkare att lämna huset eller erbjuda sjukhusvistelse. Indikationer för ett sådant beslut kommer att misstas för njurinflammation, samtidig frisättning av stenar eller blockering av dem, liksom graviditet, barns ålder.

Nödhjälp vid ankomsten till sjukhuset

På sjukhuset fortsätter läkare först och främst behandlingen med antiinflammatoriska och antispasmodiska läkemedel. Läkare kan använda intravenös dropp för permanent, doserad smärtlindring och spasmer. Det spastiska tillståndet i urinvägarna påverkar inte bara patienten, men tillåter inte heller det effektiva arbetet med antibiotika och urotropa läkemedel.

Efter bekräftelse av diagnosen kommer de diuretiska fonderna på sjukhuset att ges en kort kurs parenteralt, istället för örtte. Detta gör det möjligt att snabbt tvätta urinvägarna.

Bevatt urinblåsan direkt genom katetern med en antiseptisk lösning.

Ytterligare behandling på sjukhus

Efter att ha lindrat smärta och spasmer, tvättar blåsan, väljer läkaren en planerad behandling. Det innefattar antibakteriell behandling med hänsyn till eventuella allergiska reaktioner. För att göra detta utförs ett hudtest på dem.

Antibiotika väljer ett brett spektrum av åtgärder, eftersom resultaten av urinanalys med bakterioskopi och såning på känslighet inte kommer snart, och tiden är inte värt att förlora. Dessutom ska läkemedlet utsöndras primärt genom njurarna i oförändrad form och ackumuleras i blåsan, har en terapeutisk effekt.

På sjukhuset tilldelas den injicerbara formen intramuskulärt eller intravenöst - "Ceftriaxon", "cefpirom", "cefotaxim", "Ofloxacin", "lomefloxacin". Doser tar medeltal, kursen - enligt svaret på behandlingen, under kontroll av urinanalys.

Dessutom kommer fytopreparationer att ges oralt. Sjukhusläkare föredrar injektioner och litar inte på droger som tas oralt. Detta orsakas av en lång väg att passera genom tarmarna, partiell inaktivering i levern, viss förlust av effektiv kraft. Men om de inte läggs till systemet efter återhämtning på sjukhuset och släpps ut från det, kommer sjukdomen att försämras igen.

Ytterligare rekommendationer för behandling

De som går in på sjukhuset bör ta hänsyn till att höghastighets starka läkemedel som föreskrivs av sjukhusläkare ger omedelbar effekt och lindrar akut inflammation. Men förebyggandet av övergång till kronisk form utförs inte av dem. Därför bör man insistera på fytopreparationer, örtteor, som tar lång tid efter urladdning och normaliserar arbetet med inflammerade organ.

Dessa inkluderar:

Enligt recensioner bidrar läkemedlet "Monural" effektivt med cystit. Detta läkemedel används en gång om dagen på natten efter avslutad tömning av blåsan. Ackumulerande, det badar slemhinnan, vilket ger en effekt vid direktkontakt.

Tvättmedicinska antiinflammatoriska örtte ska vara fulla i minst en månad. De behandlar inflammation och förhindrar kroniska former och exacerbationer.

För framställning göra en blandning av kamomill, ringblomma, björn öron, uliginose, johannesört i lika delar. Häll kokande vatten i en mängd av 2 matskedar av blandningen för en liter vatten, insistera på två timmar. Drick i varm form.

I kronisk form föreskrivs fysioterapi om det inte finns kontraindikationer. Under graviditet eller utfodring (ej avbrytas) används instillationer av antiseptika, "Levomycetin".

För att göra detta sätts läkemedlet direkt in i blåsan direkt genom katetern. Förfarandet påverkar inte barnet.

Behandlingen ska genomföras till fullständig återhämtning, vilket bedöms av både symtom och klinisk analys. De bör spenderas flera gånger för att se till att det inte finns någon kroniskhet.

Vad hjälper till med cystitis hemma

På grund av livsförhållandena kan en person ofta inte rådfråga en läkare omedelbart efter att ha haft ont. Och en sådan sjukdom, som cystitis, har en akut debut med ganska uttalade smärta sensioner och andra obehagliga symptom.

För att underlätta ditt tillstånd innan du besöker en urolog eller terapeut behöver du första hjälpen för blåsor.

Om symtomen är milda, kommer det att vara tillräckligt för att uppfylla reglerna för mat, dricka regim och användning av traditionell medicin recept för att ta bort de första manifestationerna av sjukdomen, men svår smärta och feber utan medicinering och jourhavande hjälp är nödvändig.

Viktiga rekommendationer

Vid de första tecknen på förekomsten av cystit måste du justera din kost och mängden vätska som förbrukas och om möjligt ge fysisk vila. Detta kommer att minska irritationen av blåsans slemhinna, samt minska koncentrationen av urin och antalet patogener som finns i den.

Strömförsörjning

Under förbudet för behandlingstiden är: kryddor, rökt kött, marinader, pickles, stekt och fet mat. Samtidigt rekommenderas att öka konsumtionen av frukt och grönsaker, särskilt som t ex zucchini, morötter, gurkor, vattenmeloner, meloner etc.

drickande

Mängden flytande berusad är direkt relaterad till återhämtningshastigheten och med minskad risk för inflammation.

Den dagliga mängden vätska bör inte vara mindre än 2 liter. Detta kommer att avsevärt minska koncentrationen av salter i urinen på grund av vilka minskningen smärta vid urinering, och den fysiska sökvägen "spolas ut" de flesta av den patogena mikrofloran orsakade cystit.

Den mest föredragna för första hjälpen för cystit är drycker:

 • med antiinflammatorisk och antimikrobiell aktivitet (fruktdrycker tranbär och tranbär, färska juicer, buljong fräken, kamomill, etc);
 • med en diuretisk effekt (njurtea, avkok av tranbärblad, gurkajuice, grönt te, etc.);
 • öka immunsvaret (färskberedda frukt- och grönsaksjuicer, buljong av vildrosa och hagtorn, etc.).

Den totala volymen av vätskan är uppdelad i lika delar och förbrukas med ungefär samma intervall (det är vanligtvis tillräckligt att dricka ett halvt glas var 30-40 minuter).

hetta

För att avlägsna smärtan kan lokal värme användas (en varmare på blåsans och pubisområdet).

Värme verkar som en antispasmodisk och slappnar av urinrörets muskler. Denna metod för snabb lättnad hjälper till att minska smärta vid urinering och främjar fullständig tömning av blåsan.

Recept av traditionell medicin

Cystitis är en infektionssjukdom, det vill säga inflammation uppträder på grund av aktiviteten hos bakterier-patogener. Oftast är det E. coli, stafylokocker, mykoplasma, mindre ofta har sjukdomen en svampig natur. Folkmekanismer kan därför endast användas som förstahjälp för akut cystit för partiell tillbakadragande av symtom eller för ingående av komplex av hjälp- och återställande terapi.

Hästsvansfält

För 1 liter kokande vatten behövs 2 matskedar av vegetabiliska råmaterial. Buljongen kokas med måttlig värme i 10 minuter, varefter den infunderas (35-40 minuter) och filtreras. Du måste konsumera den varje timme för 100-150 ml.

Horsetail accelererar regenerering av slemhinnor, vilket kommer att bidra till att minska exacerbationsperioden. Även den horsetiska buljong har en liten analgetisk effekt. Men under graviditet, liksom njurefri njure av något slag, är detta läkemedel kontraindicerat.

Cowberry löv

Förutom mineraler och vitaminer innehåller löven av denna växt i stora mängder tanniner. Detta förklarar den uttalade antiinflammatoriska effekten efter användning.

Cowberry löv i mängden 2 teskedar placeras i kokande vatten (250-300 ml), minska värmen och koka i ytterligare 10 minuter. Därefter filtreras buljongen och dess volym återförs till originalet genom tillsats av kokt vatten.
Ta drogen i små portioner hela dagen. Den dagliga volymen av ett sådant läkemedel kan nå 500-600 ml.

Du kan använda avkok under graviditet och amning.

Herbal Remedies

Sage, växlande, löv av svart vinbär bör tas i proportionen 1: 2: 2. Mät 2 matskedar från den erhållna blandningen och häll dem med kokande vatten (1 liter). Infusera buljongen bättre i termoserna i 10-12 timmar, varefter blandningen måste filtreras och tas i 100 ml 4 gånger om dagen.

Tranbär och tranbär

Kanske är det dessa bär, utan vilka det inte finns ett enda fall av blåsbehandling. Det är bättre att alltid ha ett hus av bär i en torkad eller frusen form.
Om färska bär används, gör de ett morsmål - frukten squashes eller pundas tills saften extraheras aktivt. Därefter hälls blandningen med varmt vatten, vars mängd beror på patientens smakpreferenser.

Från de torra råvarorna gör buljongar - häll bären med kokande vatten och låt brygga till full svullnad. Därefter är det också lämpligt att lätta dem lite, så att alla vitaminer och spårämnen släpps in i buljongen.

Du kan konsumera sådana drycker hela dagen i nästan obegränsade kvantiteter.

St John's Wort

Blommor och blad av denna växt har smärtstillande, helande, diuretikum och antiinflammatorisk effekt. För behandling av blåsor används avkok baserat på torra råmaterial.

Torkade blad av växten (1 matsked) placeras i ett glas eller emaljvaror och hälls 500 ml vatten. Efter kokning borde buljongen vara låg värme under ytterligare 10 minuter. Sedan lämnas den till infusion i 40-60 minuter, filtreras och konsumeras 100 ml 3 gånger dagligen före måltid.

Förloppet av sådan behandling varar 7-10 dagar. En längre behandlingstid är oönskade på grund av förekomst av ett litet antal toxiska föreningar i Johannesört.

Recept av traditionell medicin bör endast användas som hjälpterapi och första hjälpen för att avlägsna symptom mot bakgrunden av den huvudsakliga antibakteriella behandlingen.

Drogterapi

Vid behandling av blåsan kräver en helhetssyn som uppnås genom samtidig administrering av läkemedel i flera grupper som hjälper till mot blåsor:

 • antibiotika;
 • antispasmodika;
 • uroseptika och droger med en diuretisk effekt (vanligtvis ett örtmedel);
 • läkemedel för avlägsnande av ytterligare symtom (smärtstillande medel, antipyretiska, immunomodulerande etc.).

antibiotika

Behandling av cystit i de allra flesta fall kräver användning av antibiotika. Men beredningen av vilken grupp som är nödvändig i varje enskilt fall kan endast bestämmas av läkaren på grundval av resultaten av sådd urin. Därför är ett oberoende val av antibakteriella läkemedel oacceptabelt.

I sällsynta fall, när analysen av någon anledning är omöjligt, föreskriver läkaren bredspektrum antibiotika som hjälper till att bekämpa de flesta cystitispatogener.

De vanligaste antibakteriella läkemedlen är:

Beroende på farmakodynamiken kan behandlingstiden variera från 3 till 7 dagar. Det är nödvändigt att följa instruktionerna fullständigt, för att inte skapa förutsättningar för patogenernas uppkomst till läkemedlet, såväl som övergången av sjukdomen till kronisk form.

Spasmolytiska droger

Användning av läkemedel med denna effekt är nödvändig för att snabbt eliminera spasmen i urinröret och musklerna i urinblåsan.

Med cystit hos kvinnor och män är de vanligaste drogerna:

Agenterna kan framställas i form av tabletter, rektala suppositorier eller lösningar för intramuskulär administrering.

uroseptiki

Vanligtvis är dessa läkemedel komplicerade läkemedel. Förutom den antimikrobiella och diuretiska effekten bidrar de också till regenerering av cellerna i slemhinnan, avlägsnande av dess inflammation.

De mest populära förberedelserna baserade på vegetabiliska råvaror:

Med ett minimum av kontraindikationer och biverkningar avlägsnar de väl de flesta obehagliga symtom på blåsan.

diuretika

Snävt inriktade läkemedel med en urindrivande effekt används sällan och endast i de fall där det är omöjligt att uppnå denna effekt mer sparande läkemedel (ökat vätskeintag, buljonger, fruktdrycker, etc.). Oberoende urval och mottagning av läkemedel med diuretisk effekt inte är giltigt, eftersom det i vissa fall kan det kraftigt försämra patientens tillstånd (t ex kaliumbrist) vid behandling av cystit.Vrachi föredrar innebär Lasix och furosemid.

Medicin för att lindra ytterligare symtom

I svår smärta möjliga mottagning analgetiska och anti-inflammatoriska läkemedel (ibuprofen, Analgin, Ibuklin, Nurofen, Faspik, Baralgin).
Som stödjande och återställande terapi användes läkemedel med immunostimulerande effekt - Cycloferon, Genferon och Metiluratsil.
Hjälpa till med akut cystit med svår feber (> 38,2 °) är att komplettera terapi antipyretika (Nurofen, Ibuprofen, Panadol, paracetamol, etc.).

Många av läkemedlen för behandling av cystit är kontraindicerade under graviditet och amning såväl som i barndomen. I detta fall behövs akutsjukvård.

Åtgärdsplan för de första tecknen på blåsan

Först måste du ta 1-2 piller antispasmodik. Detta är ett slags förstahjälp för cystitis för att lindra smärta.

För det andra att samla 2 liter vatten och lite för att värma upp det (användningen av en varm vätska ökar kraftigt absorptionshastigheten). Drick ofta och gradvis - var 30: e minut för 100-200 ml. Det är bättre om någon av vätskan används för att göra smörgåsarna (tranbär eller cowberry) och örtte.

För det tredje måste du tillhandahålla fysisk vila och applicera en värmepanna eller ett annat kärl med varmt vatten till blåsområdet.

Om kroppstemperaturen är över 38,2 grader, måste du ta en antipyretisk.

I fallet med blod i urinen faller inte märkbar förorening eller kroppstemperatur under 38,5 grader även efter mottagning febernedsättande, är det nödvändigt att orsaka akuta besättningen.

Och huvudinsatsen vid behandling av blåsans inflammation är ett överklagande till en specialist (urolog eller terapeut).

Vad kan inte göras med blåsor

Under förbudet finns drycker som innehåller färgämnen, alkohol, kaffe och starkt te.

Från menyn är det bättre att utesluta hårdmat, ersätta den med soppmjölkpotatis och kokt porridge.

Det är bättre att ersätta badet med en dusch, eftersom när ländryggen uppvärms sprider infektionen uppåt från blåsan till urinrör och njurar.

Cystitis, men inte en livshotande sjukdom, men behöver fortfarande noggrann och fullständig behandling. Om man bara ska kämpa med symtomen, kommer processen att ta en kronisk karaktär, som är fylld med utseendet av permanenta återfall och utseendet av en inflammatorisk process i njurarna.

Första hjälpen för hemost i hemmet: droger och folkmedicin

Cystitis är en utbredd sjukdom som påverkar blåsans slemhinnor och orsakar extremt obehagliga symtom i form av dysursjukdomar (smärta, brännande och gnugga med urinering). På kvinnor, på grund av anatomiska egenskaper, finns det ibland oftare än hos män. Första hjälpen för cystit kan ges med hjälp av traditionella och traditionella medicinmetoder.

Cystitis är en inflammatorisk process av blåseslemhinnan. Anledningen är inträngning av patogena och villkorligt patogena mikroorganismer - Escherichia coli, stafylokocker, streptokocker, Pseudomonas aeruginosa, klamydia, trichomonader, Proteus och andra.

Av de två namngivna arterna är patogena mikroorganismer mindre benägna att orsaka inflammation. Ofta orsakar sjukdomen tillståndsmässigt patogena mikrober, som vid normal immunitet inte orsakar någon skada på kroppen, men med en minskning av immunfunktionen kan orsaka inflammatoriska reaktioner i blåsans slemhinna.

Infektionsvägar:

 1. 1. Hematogen. Mikrofloran går in i urinblåsan från andra organ, där inflammationsprocessen nyligen har inträffat - efter angina, lunginflammation, kolit, sepsis.
 2. 2. Stigande. Infektion utförs av urinröret.
 3. 3. lymfogen Infektion sker genom det mänskliga lymfsystemet.

Följande faktorer leder till utvecklingen av cystit:

 1. 1. Stagnation av urin. Till exempel, i den postoperativa perioden eller under en allvarlig samtidig sjukdom.
 2. 2. Mottagande av antidepressiva medel och immunsuppressorer. Dessa läkemedel kan orsaka cystitis. Innan du använder dem rekommenderas det att konsultera en läkare.
 3. 3. Stagnerande fenomen inne i kroppen. De utvecklas på grund av stillasittande livsstil, inaktivt arbete.
 4. 4. Samtidiga smittsamma processer inne i kroppen. Alla som redan har infektioner ökar risken att få mikrober från ett patologiskt fokus till en annan.
 5. 5. Bristande överensstämmelse med reglerna för personlig hygien hos kvinnor. Den anatomiska strukturen hos det kvinnliga genitourinära systemet är mest mottaglig för utvecklingen av cystit, eftersom tjejerna har en liten urinrör och ligger mycket närmare anuset, vilket kan bli en källa till mikrober.
 6. 6. Frekvent förändring av sexpartner och aktivt sexliv. För att förhindra utvecklingen av blåsan rekommenderas att tömma blåsan före och efter samlag.
 7. 7. Climax. Kvinnor i klimakteriet är mer benägna att utveckla blåsinflammation på grund av lägre nivåer av kvinnliga könshormoner.

Under graviditeten är det hög sannolikhet att minska immuniteten och aktivera reproduktionen av opportunistisk mikroflora.

Cystitis är akut och kronisk. Den senare har perioder av eftergift och återfall och skiljer sig från den tidigare till att ha mindre allvarliga symptom.

Blåsning av blåsan

Läkaren ska diagnostisera sjukdomen på basis av anamnese, allmän undersökning och resultaten av laboratorietester.

Det är möjligt att misstänka utvecklingen av den inflammatoriska processen i blåsan på grundval av förekomsten av ljusa symtom:

 1. 1. Symtom på allmän förgiftning, som med någon inflammation. Ökad temperatur, svaghet och smärta i musklerna. Men de uttrycks bara något på grund av det snabba och konstanta utflödet av patogenen i urinen.
 2. 2. En skarp och obehaglig lukt av urin, en förändring i sin färg, molnighet eller nederbörd.
 3. 3. Hematuri eller urin med blod. Detta symptom är typiskt för allvarliga fall av sjukdomen.
 4. 4. Dysuri, eller smärtsam urinering. Den mest karakteristiska är närvaron av smärta vid slutet av urinering, när blåsans maximala sammandragning inträffar. Mekanismen för utveckling av smärta är förknippad med inflammatoriskt ödem i blåsans slemhinnor och dess nacke.

Dysursjukdomar vid cystit är uppdelade i följande typer:

 1. 1. Pollakiuri, eller oförmåga att helt tömma blåsan. Till följd av detta besöker en kvinna toaletten 20 gånger om dagen och urinprocessen blir smärtsam.
 2. 2. Ishuria, eller frånvaro av urinering, urinretention i blåsan. Det är akut, kronisk eller paradoxal. Vid akut ischuria det finns ett starkt behov av att urinera, efter en tid börjar svår smärta i buken, på grund av vilka det kan finnas en spasm i musklerna i urinblåsan, i slutet finns det en komplett urinretention.
 3. 3. Stranguri eller urinering i små portioner.

Det finns också smärta när man trycker på den suprapubiska regionen.

I närvaro av symtom på cystitis till behandling hemma kan du bara tillgripa i fall där det inte finns några följande manifestationer av sjukdomen:

 • svår smärta i underlivet
 • svår smärta vid urinering
 • mängden urin per dag är mindre än 0,5 liter;
 • Närvaron av en skarp och obehaglig lukt, stark grumlighet, snabb nederbörd, blod i urinen.

I händelse av en eller flera av dessa symtom rekommenderas att omedelbart kontakta din läkare eftersom det finns en hög sannolikhet för komplikationer, progression av infektionen till andra delar av urin- med utvecklingen av akut pyelonefrit, som ofta slutar i njursvikt och kräver kirurgi.

Om blåsan diagnostiseras under graviditeten, sker behandlingen endast på ett sjukhus.

Målet med cystitterapi bör vara förstöringen av patogen mikroflora. För detta är endast ett läkemedel med en antibakteriell effekt lämplig. Antibiotika ska användas enligt instruktion av en läkare. Detta beror på det faktum att i fallet med felaktigt urval av läkemedlet och dosen finns det stor sannolikhet att utveckla resistens hos mikroberna till läkemedel vilket försvårar tillståndet. Därför rekommenderas vid första tillfälle att du söker kvalificerad rådgivning.

Urgency akutsjukvård bör börja med intag av droger som Nurofen och Monural. Dessa läkemedel eliminerar effektivt symptomen på sjukdomsens första skede, har tillräcklig analgetisk och antiinflammatorisk effekt. Det rekommenderas att ta tabletter 3 gånger om dagen.

Första hjälpen för blåsning hemma innehåller folkmedicin som förbättrar kroppen:

 1. 1. Ta 1-3 msk potatisjuice, som tidigare kokats i 5 minuter.
 2. 2. Att brygga i 1 liter toppar av morötter. Låt stå i 1 timme. Drick 30 minuter innan du äter.
 3. 3. Blanda ett glas mjölk med 10 droppar björktjära. Drick 0,2 kopp 3 gånger om dagen.
 4. 4. Kashitsu från riven lök att fästa som en kompress till botten av magen.
 5. 5. Tre gånger om dagen använd en blandning av pinjenötter med honung.
 6. 6. Mala sparrisrotet med ett glas vatten. Lämna i en timme. Ta 0,3 kopp 4 gånger om dagen.
 7. 7. Häll persilja fröet med kallt vatten. Lämna i 10 timmar. Ta på dagen.

Omedelbart ta bort obehagliga symptom hjälper värmen. För detta rekommenderas patienter att ta varma sessila bad. I en behållare ritas vatten 45 grader och sätter sig ner i det. Förfarandet fortsätter under 10-15 minuter. Värme tar bort spasmen och leder till en dramatisk lättnad av tillståndet.

Effektiv även buljong av vitlök, aloe, kamille, persilja.

Folkrättsmedel är inte effektiva för alla typer av sjukdomar, så vid första tillfället bör du konsultera en specialist.

Snabb cystitishjälp innehåller också följande åtgärder:

 • Hygieniska åtgärder - Efter avfasning måste det rengöras ordentligt för att förhindra förorening av urinrörets öppning.
 • avstå från hygienisk douching;
 • införlivande i kosten av en stor mängd vatten för att tvätta urinvägarna;
 • frekventa urineringstankar i samma syfte.