Huvud
Skäl

Medicin för prostatit: de mest effektiva drogerna och deras beskrivning

Läkemedlet för prostatit finns i nästan alla apotek. Valet av sådana droger imponerar verkligen med dess bredd och mångfald. Var och en av dem har en farmakologisk effekt på patientens kropp, av denna anledning, valet av medel måste utföras uteslutande specialiserade yrkesmän och ta emot den valda produkten ska vara strikt följa läkarens order.

Prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln, Det här är en ganska vanlig sjukdom hos män som är över 40 år. Men de senaste åren är det alltmer diagnostiserat hos yngre patienter som inte följer sin egen hälsa och missbrukar alkohol, tobak och inte äter rätt.

Många representanter för det starkare könet försöker inte märka symptomen på prostatit. Rädsla för sjukdom och ovillighet att annonsera problem av en intim natur driver män för att helt ignorera inflammationen i prostata. Till följd av detta utvecklas sjukdomen bara, och behandlingen kräver stora ansträngningar och en lång period.

Experter upprepar enhälligt att prostatit bör behandlas vid de första utvecklingsstadierna, utan att skämma sig över situationen.

I dag mot prostatit finns det en stor mängd droger av modern typ. De är tillgängliga på försäljning i ett nätverk av apotek och är relativt låga kostnader.

Många patienter som har diagnostiserats med prostatit undrar vilken typ av medicin för prostatit ska användas för att permanent återhämta sig från denna farliga sjukdom hos den manliga sexuella sfären. Det finns många förberedelser, de har olika former och system för antagning. Medlet kan visa hög effekt för ett antal patienter, men vara helt värdelös för vissa patienter.

Alla fall är individuella, varför behandlingen ska baseras på ett komplex av studier av en viss patient.

Den här artikeln hjälper läsare att förstå det stora utbudet av läkemedel och specifika intag. Låt oss först tala om vilka former som finns, vilka används för prostatitläkemedel.

namn

I apotek kan du köpa följande typer av mediciner, som du effektivt kan bota prostatit:

 • Tabletter och kapslar. Den förra har en tät konsistens, medan den senare är ett gelatinöst skal och ett läkemedel i den. Båda alternativen administreras oralt före, i tid eller efter måltider. Vissa av dem kräver mycket vatten.
 • Injektionslösningar. Tack vare injektioner tränger läkemedlet snabbt in i kroppen.
 • Ljus. De har antibakteriell och analgetisk verkan, liksom antiinflammatoriska egenskaper. Suppositorier injiceras i ändtarmen i benägen position, varefter patienten inte ska gå upp ungefär en halvtimme, under denna tid kommer läkemedlet att absorberas av slemhinnan. Behandlingsregimen ger 5-10 dagars användning av läkemedlet.
 • Instillation. Dessa mediciner levereras i fokus av inflammation genom urinrörets yttre bländare, så att symptomen på prostatit passerar.
 • Microclysters. Sådana läkemedel visar hög effekt i prostatit. De skapas på grundval av avkok av växter, som har en antiinflammatorisk effekt. Men inte alla kvalificerade specialister känner igen dem som en komplett läkemedelsprodukt och hänvisar dem oftare till kategorin folkmedicinska lösningar för hemmabruk.

Före diagnosen utser läkaren patientdiagnostiska tester och utför en undersökning.

Beroende på vilka symtom på sjukdomen som är inneboende hos en man, i vilket stadium är prostatit och hur mycket det är igång, och bestämmer typ och behandlingsschema.

För varje form av prostatit kommer terapi och aktuella läkemedel att vara utmärkt. Det är viktigt att överväga följande faktorer:

 • kronisk eller akut prostatit är sjuk man;
 • Vilken typ av orsakande medel provocerade utseende av prostatit: infektion, en patogen mikroorganism;
 • individuell intolerans mot vissa komponenter eller läkemedel och liknande.

Farmakologisk grupp av läkemedel för behandling av inflammation i prostata ser så här ut:

 • Antibakteriella preparat. Deras åtgärder syftar till att eliminera mikroorganismer som har blivit agenter för sjukdomen. Alla används endast om orsaken till prostatit är känd som infektion. Antibakteriella medel delas in i 3 grupper: penicilliner, tetracykliner (denna grupp betecknas läkemedel, såsom den Oxytetracycline och andra), fluorokinoloner (norfloxacin och andra).
 • Alfa-blockerare. Främjar avslappning av mjuk muskelvävnad i prostata och underlättar utflödet av urin i patienten. Idag anser experter att Gentamicin, Prazorin, Fentolamin är effektiva varianter. De kan helt undertrycka det sympatiska nervsystemet, vilket framkallar okontrollerade sammandragningar av de inre organens glatta muskler. Medicin i denna grupp påverkar det sympatiska nervsystemet specifikt och stoppar bara dess effekt på prostata. Ett sådant läkemedel är Tamsulosin.
 • Nonsteroidala medel med antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Sådana droger stoppar symptomen på inflammation i prostata, sänker tonen i muskulaturen hos orgel och perineum. Ofta utser experter patienters behandlingskurs Baclofen, Sirdalud, Midokalm.
 • Medicin baserade på hormoner. Är avsedda för behandling av inflammation, minskning av kroppens ödem, normalisering av urinutsöndring. De vanligaste är Flutamyl, Androkur och liknande.
 • Fytoterapeutiska preparat. Göras med applicering av naturliga komponenter av vegetativ karaktär. De är ett utmärkt sätt att minska inflammation, lindra ödem i prostata, minska smärta och obehag. Efterfrågan används sådana fytoterapeutiska komplex som Adenoprost, Prostamol Uno.

Tack vare den höga utbytbarheten och förmågan att kombinera sig med varandra, bidrar alla de beskrivna läkemedlen från prostatit till patientens snabba och fullständiga botemedel.

Analoger av droger

Baserat på orsakerna till prostatit förändras även behandlingsalternativen för sjukdomen.

För att behandla bakteriell inflammation i prostata orsakad av infektion används antibiotika. Ett specifikt läkemedel tilldelas efter ett laboratorietest, vilket antibiotikum orsakssambandet är känsligast. Den högsta effektiviteten av idag för behandling av bakteriell prostatit uppvisar antibiotisk tetracyklin (doxycyklin och dess analoger) och fluorokinoloner (ciprofloxacin, ofloxacin).

För viral prostatit behövs antivirala läkemedel: Acyklovir, Valaciclovir och andra. För att eliminera inflammation i kroppen, liksom för att lindra smärtan, används icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. De lindrar patientens höga kroppstemperatur och svullnad i prostatavävnaden, allt detta bidrar vanligtvis till eliminering av inflammation i prostata. För att ta bort muskelspasmer i kroppen som används av muskelavslappnande medel. Till exempel, Baclofen och andra.

Specialister insisterar på att behandling för komplett borttagning av symtom och eliminering av orsakerna till prostatit samt att förhindra övergången till kronisk form bör vara av komplex art.

En bra medicin för prostatit: hur man gör rätt val

 • Stearinljus Vitaprost. Preparatets komponenter påverkar ämnesomsättningen i prostata på ett stimulerande sätt och korrigerar urodynamiken. Det föreskrivs rektalt för 1 ljus per dag för en kronisk form av sjukdomen, liksom för postoperativa tillstånd efter kirurgisk ingrepp på orgeln. Behandlingsförloppet varar från 5 till 10 dagar.
 • Injektionsvätska, lösning Prostatilen. Ämnen i dess sammansättning gör vaskulär stenochke starkare, förnyar mikrocirkulationen, orsakar en ökning i aktiviteten av blöta muskler i blåsan och prostatan, stimulerar immunsystemet. Det ordineras för kronisk form av prostatit, adenom, urinretention av reflex karaktär i 5-10 dagar.
 • Prostalamin. Det är en biologiskt aktiv tillsats till näring som korrigerar metabola processer i patientens prostata och urodynamik. Tabletter eller en lösning tas oralt inom 5-10 dagar i kvart om en timme före en måltid.
 • Prostamol Uno. Ansvarig för reglering av genitourinärsystemets funktioner, liksom männs reproduktiva förmåga, administreras kapslar oralt efter måltid. Detta är ett bra läkemedel för prostatit, vilket hjälper till att eliminera urineringstörningar som orsakas av godartad prostatahyperplasi. Det eliminerar inflammation i kroppen, återställer manlig styrka och libido.

Återigen noterar vi att behandlingen av prostatit av varierande grad av försumlighet endast måste utföras efter ett besök hos en specialiserad specialist. Behandlingsregimen bör baseras på testresultaten och den inledande läkarundersökningen.

Endast fytoterapeutiska preparat baserade på medicinalväxter får användas ensamma. De har inga konsekvenser, förutom allergier mot en viss anläggning.

Vid otillåten användning av antibiotika eller hormonpreparat effekter kan vara skadliga, och sjukdomen inte botas.

Medicin för prostata och andra sjukdomar i genitourinary systemet

Till exempel, för injektion Prostatilen lösning som används i prostatit, är det ett effektivt läkemedel med prostatasjukdom såsom adenom.

Komponenterna av läkemedlet kännetecknas av en organotropisk effekt. De minskar svullnad av prostata och leukocytinfiltrering av orgeln. De bidrar till normalisering av epithelcellernas sekretoriska funktion, förhindrar trombos i prostata.

Dessutom bör nämnas bota prostata Omnic, som effektivt bekämpar med många problem i det urogenitala systemet för starkare könet.

Instruktioner för användning

De ovanstående produkter används ofta för att eliminera och förhindra ytterligare återkommande prostatit och andra sjukdomar i det urogenitala systemet av den starkare könet.

Också en utmärkt förebyggande medicin för att förhindra utvecklingen av prostatit och andra sjukdomar i det genitourära systemet för män är prostata Forte Men's Formula. Det är en biologiskt aktiv tillsats till basmat, som kompletterar bristen på E-vitamin i patientens kropp, stärker dess immunitet och har en antioxidant effekt.

Lika effektivt är det innovativa läkemedlet Afal, som inte har några analoger i sin sammansättning. Det kan användas som en del av en omfattande behandling, och som ett självständigt läkemedel.

Låt oss ge den genomsnittliga kostnaden i olika läkemedelsföretag i landet för droger som används för att bekämpa prostatit och andra manliga sjukdomar:

 • Prostatilen: 315 - 450 rubel.
 • Prostamol Uno: 850 - 1300 rubel.
 • Vitaprost: 710-2500 rubel.
 • Prostoraminum: 360 - 470 rubel.
 • Prostan: 320 - 470 rubel.
 • Omnik: cirka 400 rubel.
 • Pepon: cirka 1500 rubel.
 • Cernilton: 2000 - 3000 rubel.
 • Afafla: från rubel.
 • Olja av pumpa frön: cirka 200 rubel.

Inför ett sådant problem som prostatit, bli inte upprörd före tid. Vi behöver akut se en läkare, ta alla nödvändiga prov och genomgå en omfattande undersökning. Baserat på dessa data kommer urologen att kunna ordinera adekvat och effektiv behandling.

Ryska billiga droger för prostatit hos män: droger och piller

Tidigare klagade ofta det inhemska läkemedel är beredda på föråldrad utrustning, komponenter av dålig kvalitet, ingredienserna är inte naturliga.

Under senare år har läkemedelsindustrin i Av ryssland reborn.

I artikeln kommer vi att prata om vad som är billiga droger från prostatit och hur man ansöker dem.

Än att behandla en prostatit hos män: tabletter ryska

Läkemedel för behandling av prostatit av rysk produktion ofta är de fullständiga analogerna av importen. Reduktion av kostnaden för analoger (generics) beror på förvärvet av ett färdigt patent för produktion och kräver inte kostnader för uppfinning, utveckling, laboratorieforskning.

Köp ett färdigt patent kan bara genomföras 10 år efter frisläppande av läkemedlet. Under denna tid, alla kostnader, tack vare den höga kostnaden, lönar sig, tillverkare börjar utveckla nya generationsdroger och tidigare patent säljer till ett lägre pris.

Den låga kostnaden för generika beror också på det faktum att hjälpämnena med samma aktiva ingredienser kan vara olika.

Till exempel inhemska billiga tabletter från prostatit "Ofloxacin" kostar i genomsnitt 35 rubel.

Turkish "Zofloks", med samma grundval säljs vid 200 rubel.

ljus "Indometacin", producent Berlin Hemi kan köpas för 350 rubel och den ryska analogen för endast 70 rubel.

"Tamsulosin Retard" Inhemsk produktion kostar 350 rubel, dess motsvarighet från Nederländerna är 1 700 rubel.

Utbytet av hjälpämnen leder inte bara till deras billigare, men ökar i vissa fall listan över kontraindikationer. Ryska läkemedelsindustrin producerar inte bara analoger av importerade läkemedel, utan utvecklar också aktivt sin egen.

Långtidsstudier har möjliggjort frisättning av ett antal droger för människors hälsa baserat på extraktion av prostatsekretion hos djur. Dessa läkemedel har vunnit popularitet inte bara här, utan även utomlands.

antibiotika

Under perioder med akut läckage inflammatoriska processer, försämring kroniska sjukdomar för behandling av olika mediciner. De mest effektiva och effektiva är antibiotika.

Ekoklav

Billiga medicin för prostatit - ett läkemedel Ekoklav (en importanalog av Ofloxin). Den är tillgänglig i pulverform, för oral administrering.

Den har samma sammansättning med en importanalog som innehåller aktiva ämnen amoxicillin och clavulansyra. Avser antibiotika av ett brett spektrum av effekter, rekommenderade för behandling av bakteriell prostatit.

Det har en skadlig effekt på alla grupper av mikroorganismer som orsakar inflammation.

Förbered suspensionen i en flaska pulver, häll en liten mängd varmt kokt vatten, skaka tills homogen blandning.

Lägg sedan till vatten till ett speciellt märke på flaskan. Den färdiga produkten förvaras i kylskåpet i högst en vecka. ta en gång per dag.

Suspensionen beräknas individuellt beroende på kroppsvikt. Behandlingskurs 5 dagar. Biverkningar i form av yrsel, illamående, diarré, allergiska reaktioner uppträder extremt sällan, sker i mild form.

Kontraindikationer. Ekoklav är inte föreskriven för lever och njursjukdomar, under förvärring av kroniska gastrointestinala sjukdomar, överkänslighet mot antibiotika.

Levofloaksatsin

Droganaloger levofloxacin (levoflaxacin Tjeckien, Gevo Indien) produceras av många tillverkare. Antibiotika i denna grupp hänvisar till fluorokinolon, läkemedel med vida åtgärder som stör syntesprocessen i bakterieceller, vilket hindrar dem från att multiplicera.

Läkemedlet är mest effektivt vid behandling av chlamydial prostatit. Tillverkad i formuläret tabletter och injektion.

Vid akuta, svåra former av sjukdomen startas terapi med injektioner, intravenöst injiceras en gång om dagen i fem till tio dagar.

Utnämna sedan tabletter 1 st. per dag. Den totala behandlingstiden med injektioner och piller bör inte överstiga 28 dagar.

Om injektioner inte är föreskrivna tar patienterna pillret inom 4 veckor.

Bland de biverkningar ofta är det illamående, mindre ofta nässelfeber, huvudvärk, diarré. I undantagsfall förekommer anafylaktisk chock, larynxödem och ansikte.

Läkemedlet är förbjudet för njursvikt, epilepsi, individuell intolerans. Har åldersgränser under 18 år.

ciprofloxacin

Billig medicin för prostatit - ciprofloxacin. Effektiv hushållsberedning i form av tabletter. Antibakteriell, antiinflammatorisk.

Rekommenderas för behandling bakteriell kronisk prostatit.

Aktivt aktiv substans som tränger in i cellen i mikroorganismen förstör dess DNA.

Läkemedlet tas 2 gånger om dagen, på en tom mage, med mycket vatten. Behandlingsförloppet varar 28 dagar.

Biverkningar förekommer i sällsynta fall. De uppträder i form av irritation, huvudvärk, matsmältningsbesvär. ciprofloxacin kontraindicerad hos patienter med psykiska störningar och leverfel.

läkemedel

Efter behandling av en akut inflammatorisk process med antibiotika, föreskrivs medicinska preparat av vegetabiliskt ursprung och immunokorrigeringsmedel. För att fixa resultatet, förhindra återfall, förhindra övergången till kronisk form av sjukdomen.

"Prostanorm"

phytopreparation, som baseras på extrakt från medicinska växter.

Licorice root påverkar de inflammatoriska processerna, har en positiv effekt på prostatakörteln.

Kanadensiska goldenrod påverkar genitourinary systemet.

Lila Echinacea aktiverar sina egna skyddsfunktioner, kämpar mot mikrober påverkar potensen positivt. Ta extraktet av 40 droppar späds i vatten tre gånger om dagen i en halvtimme före eller efter måltiden.

Behandlingskurs 40-45 dagar.

Läkemedlet orsakar inte biverkningar, förutom individuell intolerans. Kontraindicerat i njursvikt.

Bronze Ryttaren

Detta är homeopatisk medicin.

Det förbättrar mikrocirkulationen av prostatakörtelvävnaderna, har en antiinflammatorisk effekt.

Det ordineras ofta för äldre patienter. Gäller för 10 droppar skildes in 100 ml vatten, en halvtimme före eller en timme efter en måltid, tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är två månader.

För att åtgärda effekten kan det ta upp till 4 månader. I början av ansökan kan sjukdomen förvärras.

Det finns inga kontraindikationer, förutom individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

ljus

Prostatakörteln ligger direkt intill ändtarmen. Medicin injicerade rektalt snabbt börjar få effekt på prostata.

 1. "Vitaprost" en av de nya utvecklingen av ryska apotekare. Det verksamma ämnet extrakt av prostata av stor boskap, tack vare vilken den kemiska sammansättningen av blod och urin inte förändras, förhindrar utvecklingen av kroniska former av prostatit.

Stearinljus har antiinflammatorisk och smärtstillande effekt.

Förbättra mikrocirkulationen av prostata vävnad, minska svullnad. Appliceras på natten för en bit, inte mindre än 10 dagar. Innan proceduren rengörs tarmarna. Om ljusen inte introduceras innan du lägger dig, sedan efter att du ligger ned 20-30 minuter.

Vitaprost är inte föreskriven förrän 18 år och är kontraindicerat vid sjukdomar i centrala nervsystemet, epilepsi, ateroskleros. Ljus är mycket effektiva, positiva resultat kommer efter den första injektionen.

 • "Prostatilen" ljus med föreningar av zink och vitamin E. Zink förhindrar utvecklingen av en malign tumör i prostata, påverkar kvaliteten på spermatozoa.

  E-vitamin aktiverar spermatozoa, förbättrar erektionen.

  Stearinljus handlar om stillastående fenomen i det lilla bäckenet, förbättrar cirkulationen i prostatakörteln, aktiverar sina egna skyddsfunktioner. I ansökningsförfarandet prostatilen stärka blåsans väggar, kroppen blir av med infektioner.

  Ljus administreras en gång om dagen efter rengöring av tarmarna. Behandlingskurs 10 dagar. Kontraindikationer mot användning av myokardinfarkt och akut njursvikt.

 • Använd också ett billigt botemedel mot prostatit - ljus "Diklofenak" analgetiska och antiinflammatoriska effekter. "Papaverine suppositorier" Avlägsnande av muskelspasmer, fördelaktig effekt på blodtillförsel till prostata.
 • Nyligen är populariteten av ljus bli populärare "Prostopin", med biodlingsprodukter. Förresten, ljus med propolis kan göra själv. Mer om detta här.

  Vilka är de mest effektiva?

  Bedöm kvalitet och effektivitet Ryska droger för behandling av prostatit och jämför dem med importerade analoger kan endast vara efter behandlingens gång. antibiotika tränga snabbt in i blodet och tillsammans med det till de sjuka organen. Behandlingsförloppet varar inte länge, orsakerna till den inflammatoriska processen stannar inom några dagar.

  Om behandlingen inte fortsätter med andra medel kan sjukdomen återvända eller gå till kronisk form. Rektala suppositorier är de snabbaste verkande. De bedövar snabbt, lindrar den inflammatoriska processen, men de kan inte bota prostatit på egen hand.

  Det viktigaste i läkemedel för behandling av inflammation i prostatakörteln är inte deras kostnad, men den kvalitativa sammansättningen och effekten av effekten.

  Behandling av prostatitprocess komplex. Och vilka droger som behandlas hushåll eller importerat, väljer alla sig själv. Det är inte bara kostnaden för läkemedel. Det är inte alltid möjligt att sätta ett lika tecken mellan kvalitet och pris.

  Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

  I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

  För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

  För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

  Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

  Tecken på prostatit hos män

  Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

  Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

  Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

  Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

  Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

  En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

  1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
  2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
  3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
  4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
  5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
  6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
  7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

  Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

  antibiotika

  Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

  I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

  • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
  • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
  • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

  Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

  smärtstillande medel

  Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

  Alfablockerare

  En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

  De vanligaste drogerna är:

  1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
  2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

  Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

  Muskelavslappnande medel

  De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

  Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

  Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

  För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

  Fytoterapeutiska läkemedel

  De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

  vitaminer

  Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

  Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

  Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

  Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

  1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
  2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
  3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
  4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
  5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

  Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

  Prostatilen för injektioner

  Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

  Angivanden för antagning:

  • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
  • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
  • Biverkningar: Ej identifierad.
  • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

  Vitaprost

  Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

  Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

  Prostamol Uno

  Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

  Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

  Peponen

  Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

  Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.

  Medicin för prostatit hos män

  Inflammation i prostatakörteln ger många obehagliga känslor för män som lider av denna sjukdom. Ännu farligare är konsekvenserna av prostatit - impotens, förlust av förmåga att bli barn, onkologiska patologier, spridning av inflammatorisk process till hela genitourinärsystemet. Beroende på sjukdomens etiologi i varje fall föreskrivs de mest effektiva medicinerna av urologen.

  Den akuta formen av prostatit härrör från effekterna av bakterier, patogena mikroorganismer.

  Hon möter enligt medicinsk statistik i 15% av alla fall av inflammation i prostata, som kännetecknas av sådana symtom:

  Smärta i ljummen, ger i nedre delen av ryggen;

  Hyppig smärtsam urinering med purulent urladdning ur urinröret;

  Symtom på en organismförgiftning.

  Detta tillstånd kräver omedelbar medicinsk vård och behandling med antibiotika, som kan tränga in i körtelvävnaderna på kortast möjliga tid, som är effektiva mot specifika patogener.

  Kronisk prostatit kan vara en komplikation av en akut form av sjukdomen, inte tillräckligt behandlad eller överförd utan behandling.

  Symtom på långvarig inflammation i prostata:

  Ritningar i perineum, ger till rektum och organ i det lilla bäckenet;

  Svår urinering tillsammans med bränning;

  Behandling av denna form av sjukdomen tar mycket längre tid än vid akutstadiet, och valet av droger beror på tidigare behandling, förekomsten av komplikationer, organismens individuella egenskaper. Sortimentet av läkemedel utöver antibiotika kompletteras med immunomodulatorer, smärtstillande medel, fysioterapiprocedurer, terapeutiska massage sessioner, suppositorieapplikation.

  Sulfa-P - ett dyrt israeliskt läkemedel för prostatit

  Detta läkemedel för prostatit från gruppen av sulfonamider verkar på gram-negativa och gram-positiva bakterier, liksom vissa typer av protozoer. Sulfa-P är så effektiv att symptomen försvinna efter 10-12 dagar efter behandlingens början. Ändå bör användningen av detta läkemedel i kombination med andra läkemedel användas tills fullständig återhämtning.

  Ungefärliga system av svavel-P:

  En halv tablett på natten en gång;

  1 tablett på natten en gång;

  2 tabletter uppdelade i 2 doser: morgon och kväll.

  Behandlingstiden tar minst 3 veckor, det mest effektiva systemet för att ta drogen väljs av en urolog. För att stimulera ämnesomsättningen i prostatavävnaderna rekommenderas det under denna kurs att ha ett vanligt sexliv.

  Illamående och kräkningar,

  Huvudvärk och yrsel,

  Sällan - kränkningar av hjärt-kärlsystemet, hepatit.

  Kontraindikationer för mottagning av läkemedels sulfo-P är njur- och leversvikt, sjukdomar i hematopoietiska systemet, sköldkörtelsjukdom, hypersensitivitet.

  Priset på detta läkemedel börjar på $ 180

  Populära botemedel mot prostatit

  I gruppen läkemedel för behandling av prostatacancer är det många effektiva verktyg som förbättrar tillståndet för prostatavävnad och det allmänna tillståndet hos patientens kropp.

  Afala

  Homeopatisk beredning finns i form av tabletter för resorption, den används som smärtstillande och antiinflammatorisk medel. Ta bort ödem och återvänder till prostata, fungerar positivt på urodynamiken, minskar dysuri.

  Produkten har kontraindikationer:

  Nekros av körtelvävnad,

  Onkologiska sjukdomar i prostata.

  Behandlingsförloppet tar cirka 4 månader. Det rekommenderas att ta 2 tabletter åt gången och dela med sig av att ta medicinen från matintaget. De absorberas i munnen, tas 2 gånger om dagen, före och efter sömnen. Med svåra symptom kan piller tas upp till 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet, om nödvändigt, upprepas efter 1-4 månaders avbrott.

  oxacillin

  Läkemedlet från gruppen penicillin-antibiotika finns i form av tabletter och pulver för framställning av en lösning för injektioner. Det används för att behandla infektioner orsakade av gram-positiva bakterier. Den dagliga dosen vid behandling av tabletter - 2-4 g eller 4-8 delar per dag, var 4-6 timmar för 1-2 tabletter. Behandlingsförloppet kan inte överstiga 7-10 dagar. Doseringsregimen utses uteslutande av den behandlande läkaren.

  Vid behandling av oxacillin beaktas följande kontraindikationer:

  Allergiska reaktioner och deras komplikationer i form av bronkial astma,

  Enterocolit på bakgrund av antibiotika.

  Under användningen av detta läkemedel kan det finnas biverkningar i form av dyspepsi, allergiska reaktioner, sjukdomar i det genitourära systemet.

  Prostamol Uno

  Denna fytopreparation används för att stoppa dysursfenomen i kronisk prostatit. Dess huvudsakliga aktiva ingrediens är ett alkohol extrakt av sabal palmens frukter. Prostamol Uno finns i kapslar innehållande en vätska med en karakteristisk lukt. Korrigerar urinrörelser och dysuriska fenomen som orsakas av prostatit.

  Detta läkemedel tas 1 kapsel per dag efter måltiden. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren. Kontraindikationer mot användning av Prostamol Uno - en individuell intolerans, i mycket sällsynta fall kan det finnas biverkningar i form av allergier, magont.

  Vitaprost

  Läkemedlet, som är baserat på substansen av animaliskt ursprung (extrakt av prostata), finns i form av tabletter och rektala suppositorier. Vitaprost används för att lindra smärtsymptomen vid kronisk prostatit och dess exacerbationer. Läkemedlet minskar ödem, förbättrar mikrocirkulationen i prostatas vävnader, minskar dysuriska manifestationer, ökar förmågan att bli gravid.

  Effektiviteten av detta läkemedel för förebyggande av sjukdomens förvärmning, enligt forskning, är mer än 97%. Tabletter används för 1 pc. 2 gånger om dagen, minst 10 dagar. Förebyggande underhåll av exacerbationer spenderar kurser i samma dos i en månad 1-2 gånger om året.

  prostatilen

  Prostatilen är ett botemedel mot prostatit, som finns i form av suppositorier och lyofilizat för beredning av injektioner. Detta djurpreparat används som ett antiinflammatoriskt medel för att reducera ödem i prostatan och dess leukocytinfiltrering. Dessutom förbättras metaboliska processer i körtelvävnaderna, lokal immunitet stärks. Samtidigt ökar effekten, profylax av utseende av neoplasmer utförs, spermatogenes förbättras.

  injektioner - 5 ml en gång i vnutirimyshechno, med vattenutspädning, novokainlösning eller isotonisk lösning;

  suppositorier - 1 ljus en gång för behandling och för förebyggande av exacerbationer.

  Behandlingsförloppet Prostatilenom är 10 dagar, om nödvändigt upprepas det efter en månad av avbrott. Kontraindikationer för användning - hjärt-kärlsjukdom, risk för tromboembolism. Det kan uppstå sådana biverkningar som mild huvudvärk, svaghet, allergiska reaktioner i rektumområdet i form av klåda och irritation.

  prostanderivat

  Läkemedlet frisätts i form av tabletter, dess huvudsakliga aktiva beståndsdel (finasterid) främjar omvandlingen av hormon testosteron till dihydrotestosteron. Som ett resultat upphör prostatakörteln att öka, intensiteten i dysursfenomen minskar.

  Prostan tar en tablett en tillräckligt lång tid (i 6 månader eller mer). Det tolereras enkelt av patienter med njursvikt, äldre människor. Kontraindikationer - prostatacancer, uropati.

  Växtbaserade läkemedel för prostatit

  I den komplexa behandlingen av inflammation i prostatakörteln används fytopreparationer ofta, vilka har en mild effekt med en beständig och långvarig effekt.

  Speman

  Läkemedlet som produceras av det indiska företaget Himalaya Drug används för att behandla akut och kronisk prostatit. Spemane har en antiinflammatorisk och prostatotropisk effekt, förbättrar mikrocirkulationen i dess vävnader, stimulerar spermatogenes. Med sin vanliga tillämpning i prostatakörteln, stagnerande fenomen, minskar manifestationerna av dysuri.

  Kompositionen av preparatet Spemann innefattar extrakt av följande växter:

  Producerad i form av tabletter packade i 100 st. i en plastflaska. Det rekommenderas att ta 2 tabletter 2-3 gånger om dagen i början av sjukdomen, följt av övergången till en underhållsdos. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

  Fortezh

  Ett medel för ayurvedisk medicin produceras av det indiska företaget Alarsin. Vid behandling av prostatit används den som ett restorativt läkemedel som förbättrar genomgången av det genitourinära systemet. Producerad i form av tabletter, som tar 2 stycken två gånger om dagen före måltiderna. Tillverkaren rekommenderar att patientens diet anpassas under behandling, vilket minskar andelen socker, animaliska fetter och alkohol.

  Sammansättningen av läkemedlet innehåller sådana komponenter: mesh spegel, indisk ginseng, aire, svartpeppar, lång, Kubebe, vit sandal, sötmousse, salvia, kryddnejlika, romersk kamille, breena, ingefära. Ritningen är kombinerad med alla läkemedel.

  Bangshil

  Detta ayurvediska läkemedel som tillverkats av Alarsin från Indien klassificeras som ett biologiskt aktivt tillsatsmedel. Den innehåller mer än 40 komponenter, varav de flesta är av vegetabiliskt ursprung. Bangsil används för att förbättra kroppens försvar och återställa funktionen hos det genitourära systemet vid behandling av prostatit.

  Den genomsnittliga behandlingen är 30 dagar. Under denna tid rekommenderas att hålla sig till att begränsa alkohol, animaliska fetter, socker i kosten. Tabletter tas 2 gånger om dagen för 2 stycken före måltiden. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans av komponenter.

  Pro-Essence

  Detta läkemedel för behandling och förebyggande av prostatit producerat av det kanadensiska företaget Flora MD tillhör kategorin kosttillskott. Pro Essens används som en antiseptisk, antiinflammatorisk, antipyretisk, är en analgetisk och immunmodulator.

  Sammansättningen av detta läkemedel omfattar endast växtdelar:

  Pro Essens finns i form av kapslar, som tas på morgon och kväll för 1-2 stycken på tom mage. Den behandlande läkaren kan justera denna dos, om så önskas, genom att minska eller öka den.

  Kontraindikationer:

  Allergi mot växtens komponenter i läkemedlet.

  Likoprofit

  Denna förberedelse av rysk tillverkning (företaget "Ecomir") placeras av tillverkaren som en biologisk aktiv tillsats för män.

  Likoprofit innehåller i sin sammansättning ett komplex av vitaminer, mineraler och extrakt av vegetabiliskt ursprung:

  Bark av afrikansk plommon;

  Blad av ginkgo bilobate;

  Frukt av en dvärg palm.

  Denna balanserade komposition förbättrar kroppens allmänna tillstånd som helhet och det speciella könsorganet förhindrar överdriven tillväxt av prostatavävnaden, minskar svullnad, minskar fenomenet dysuri. Likoprofit finns i form av kapslar, som tar en månadsvis av 1 enhet per dag under måltiderna. Vid behov upprepas kursen efter 3 månader. Läkemedlet tolereras väl, det rekommenderas inte att använda det för hypertyreoidism, takykardi, förhöjt blodtryck, sömnlöshet.

  Peponen

  Överdriven medicin för prostatit, som produceras av Teva Pharmaceutical Company från Israel, tillhör kategorin kosttillskott. Det mesta av dess sammansättning är fröolja pumpa. Pepon används som smärtstillande medel, korrigerar dysursfenomen, aktiverar immunitet. Producerad i form av kapslar, som tar tre gånger om dagen för 1-2 stycken.

  Drogen har inga uttalade biverkningar, det är extremt sällsynt med långvarig användning av diarré.

  Vilka är de mest effektiva naturläkemedel som används vid behandling av kronisk prostatit?

  Immunomodulatorer för prostatit

  För att öka kroppens skyddskrafter, för att reglera immunsystemet används läkemedel från den klinisk farmakologiska gruppen av immunmodulerande läkemedel. Vid behandling av akut och kronisk prostatit används Galavit - rektala suppositorier med ett brett spektrum av åtgärder.

  Galavit

  Detta läkemedel används som en immunmodulator med antiinflammatorisk verkan. Galavit ökar kroppens motståndskraft mot infektionssjukdomar, stimulerar aktiviteten hos makrofager, neutrofila granulocyter, vilket leder till normalisering av tillståndet för vävnader och organ. Läkemedlet kan kombineras med en antibiotikabehandling.

  Suppositorier vid behandling av prostatit appliceras 2 gånger om dagen för 1 stycke under den första behandlingsdagen, och därefter 1 bit varannan dag. Varaktigheten av kursen beror på intensiteten i den inflammatoriska processen, i genomsnitt 10-15 suppositorier. Galavit är kompatibelt med andra droger, det har inte förekommit några fall av en överdos av detta läkemedel. Kontraindikationer att använda - individuell intolerans, mycket sällan finns det en sådan biverkning av läkemedlet som en allergisk reaktion.

  För framgångsrik behandling av akut och kronisk prostatit erbjuder apoteksnätverket ett brett sortiment av läkemedel för komplex behandling. Deras val, dosering och korrigering av behandlingsförloppet utförs av en läkare med hänsyn till varaktigheten och intensiteten i den inflammatoriska processen.

  Val av effektiva medel för prostatit

  Prostatit under de senaste 20-30 åren har väsentligt "vuxit yngre". Om möter unga människor som bara har vänt 30. Skälet till en sådan förändring i statistiken var en livsstilsförändring i allmänhet och överflödet av traumatiska faktorer främst diagnostiseras hos män över 40 år, men nu med honom i slutet av förra seklet, en inflammation i prostatakörteln, inklusive fenomen som förändrar hormonella bakgrund av män och orsakar destabilisering av blodcirkulationen i bäckenorganen och kroppen som helhet.

  Den största risken för prostatit är övergången till kronisk form. Dessutom ökar representanterna för det starkare könet kraftigt risken att i praktiken lära sig vad som är impotens, infertilitet, godartade och maligna tumörer i prostata - adenom och cancer. Taktiken att behandla denna form är mer komplex och varaktigheten av behandlingen kan ta flera år.

  För behandling av en sjukdom som manifesterade sig för första gången, utövar läkare användningen av nya droger för prostatit och rekommenderar även användningen av olika folkmedicin för sina patienter. Ju mer komplicerat komplexet av terapi är, desto större är risken för att denna sjukdom inte kommer att vända sig till män med många problem som oundvikligen uppträder i den kroniska formen av sjukdomen.

  Vilka läkemedel behövs för prostatit

  Vilken av drogerna för prostatit som kan bära den stolta titeln "det bästa" kan inte besvaras otvivelaktigt, men utan många läkemedels- och folkmedicinska medel, kommer effektiviteten av behandlingen att vara noll. Det är därför som efter att ha bekräftat diagnosen rekommenderar urologer att använda flera droger med en smal inriktad effekt för behandling av män:

  • antibiotika;
  • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
  • bedövningsmedel;
  • antispasmodik och muskelavslappnande medel;
  • stimulanter av immunitet eller immunoglobuliner;
  • antivirala medel;
  • hormoner.

  Bland annat används vid behandling av män diagnostiserade med prostatit, läkemedel som innehåller enzymer, mikrodelar och vitaminer som normaliserar metaboliska processer i prostatakörteln.

  Alla dessa läkemedel kan användas för behandling i olika former:

  1. För oral administrering - tabletter, pulver för framställning av suspensioner eller lösningar. Oftast innehåller denna grupp systemiska antibiotika, immunmodulatorer och hormoner.

  Vilken form av medicin för behandling av prostatit är bättre att använda i det här fallet, bestämmer läkaren. Sålunda, enligt de klassiska principerna för terapi i en akut form av sjukdomen är inte förvärras komplikationer och åtföljande sjukdomar, preferens ges till orala läkemedel - antiinflammatoriska, analgetiska och antimikrobiella medel kan administreras i tablettform. Vid kronisk sjukdomsförloppet, såväl som närvaron av komplikationer eller samtidiga sjukdomar i mag-tarmkanalen, läkare tenderar att ordinera organen för lokalt bruk och injektioner.

  Läkemedelskomplex eller enskilda komponenter - vilket är bättre

  På frågan om vad ett verkligt effektivt botemedel mot prostatit ska vara - en-komponent eller multikomponent, kan man inte ge ett entydigt svar. Var och en av dessa dosformer har sina fördelar och nackdelar.

  Fördelarna med komplexa läkemedel, som inkluderar antiinflammatoriska, analgetiska komponenter, vitaminer och mineraler, samt stimulatorer av metaboliska processer och immunitet hos män, inkluderar:

  • behöver inte använda många droger i olika former - det är tillräckligt att ta en eller två tabletter eller kapslar per dag;
  • en mer perfekt formel, där komponenterna ofta bidrar till en mer fullständig assimilering av de aktiva substanserna;
  • För behandling av komplexa droger, som huvudsakligen är baserade på växtdelar, behöver inte recept, men läkarens godkännande är nödvändigt.
  • lägre kostnad.

  Men komplexa lösningar för män, som ofta ordineras för behandling av prostatit, har också nackdelar:

  • när de tas emot uppstår allergier ofta;
  • de har en bredare lista över kontraindikationer;
  • På grund av deras administrering förekommer ofta effekterna av biverkningar med andra droger.
  • tvungen mottagning av ämnen som inte spelar en stor terapeutisk roll (till exempel en antispasmodisk komponent i prostatit, som fortsätter utan betydande spasmer).

  Preparat av en komponent har också nackdelar och fördelar. Den första kan innehålla:

  • den totala höga kostnaden för behandling;
  • behovet av att ta droger hela dagen, observera intervallet mellan mottagande av inkompatibla läkemedel;
  • hög belastning på matsmältningskanalen (särskilt allvarliga negativa effekter på magen har icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel).

  Fördelar med att behandla män med enkomponentmedel anses vara förmågan att variera intaget av vissa föreningar som påverkar prostata och symptom, beroende på den kliniska bilden.

  Vilka droger rekommenderar läkare för prostatit: en lista

  Bland de många läkemedel som finns på läkemedelsmarknaden ordinerar läkare oftast följande läkemedel.

  antibiotika

  • Fördel fluorokinoloner: Aveloks tabletter och lösning för infusioner, tabletter Norbaktin, moxifloxacin och Norfloksain pulver, lomefloxacin tabletter och pulver, levofloxacin tabletter.
  • Skyddade penicilliner - Amoksiklav, Augmentin (nya medel, som förutom amoxicillin innefattar organiska aminosyror) i form av tabletter eller injektionslösning av dagen.
  • Cefalosporiner - Cefipim i form av en injektionsvätska, lösning.

  Diklofenak tabletter och injektioner, i form av injicerbar meloxikamlösning Nimesulid i tablettform, såväl som sådana icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen och ketoprofen tabletter.

  Muskelavslappnande medel och antispasmodik

  Tamsulosin, Flomax, Silodizin eller Urerek i form av tabletter, såväl som No-shpa, Baralgin eller Drotaverin i oral form. Injektionerna visar användningen av Tolperil eller Midokalm.

  Hormonala läkemedel

  Hormoner är föreskrivna i händelse av ineffektiva NSAID. Vanligtvis används injicerbara läkemedel som Dexamethason eller som transfusioner av Salt-Medrol, Prednisolon eller Prednison, såväl som Finasterid.

  Komplexa preparat från prostatit

  Av de komplexa drogerna för män rekommenderar läkare följande fonder, vars effekt bekräftas:

  • Prostatitlen - det bästa sättet att förbättra blodflödet och metaboliska processer i prostata. Det rekommenderas för kronisk eller långvarig prostatit.
  • Prostalamin - ett sätt att normalisera utbytet och återställa urodynamiken och styrkan. Kräver inte långvarig användning (kursen varar bara 2 veckor).
  • Prostamol Uno är ett läkemedel med uttalade antiinflammatoriska egenskaper, vilket förbättrar metaboliska processer och blodflöde i prostatakörteln. Effektiv i prostatit och prostata adenom.
  • Prostanorm - ett läkemedel för att förbättra mikrocirkulationen och minska inflammation i prostatakörteln. Effektiva i kronisk form av prostatit, kräver en lång mottagning (ca ett år).
  • Vitaprost Forte är ett läkemedel med högt innehåll av vitaminer och mineraler som positivt påverkar de metaboliska processerna i prostata. Det rekommenderas för kronisk form av prostatit och i postoperativ period.

  Ett specifikt läkemedel väljs av läkaren utifrån mänens tillstånd vid tidpunkten för undersökningen, och även beroende på tillgängliga kontraindikationer och indikationer. Det rekommenderas inte att använda informationen i denna artikel för självval av ett komplex av läkemedel, eftersom det ges enbart för informationsändamål.

  Du kan se andra droger från prostatit i videon: