Huvud
Symptom

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.

Hur bli av med kronisk prostatit med droger - en överblick över de mest effektiva drogerna och rekommendationerna för deras användning

Det är känt att ungefär 30% av befolkningen män lider av kronisk inflammation i prostatakörteln.

Patienterna blir både på 20 och 50 år. Prostatit är en av de vanligaste manliga urologiska sjukdomarna.

Orsakerna till utvecklingen av kronisk inflammation i prostatakörteln kan vara olika bakterier, virus och svampsjukdomar i prostata, stasis av blod i organs åder.

Dessa symtom börjar utvecklas på grund av många faktorer: oregelbundet sexuellt liv, tillräckligt lång tid för inaktivt arbete, klädd underkläder och missbruk av alkoholhaltiga drycker. Det finns många läkemedel för behandling av kronisk prostatit, de kommer att behandlas vidare i artikeln.

Läkemedel som förbättrar metaboliska processer i prostata

Vid ovanstående diagnos rekommenderas att använda olika mediciner för att förbättra det allmänna tillståndet. Denna lista kommer att lista läkemedel som kan förbättra metaboliska processer i prostata.

Afala, form av frisättning - tabletter

Detta läkemedel är avsett för behandling av olika urologiska sjukdomar.

Tabletterna ordineras två gånger om dagen för 2 delar per 1 mottagning. Det är tillrådligt att applicera dem före och efter sömnen (morgon och kväll).

Den huvudsakliga effekten av läkemedlet syftar till att minska effekterna av inflammation och ödem i prostata zheleze.Takzhe Afala medicinen sänker mängden rest urin, normaliserar tonen i de nedre urinvägarna och bidrar till en betydande minskning av dizuricheskih störningar.

Om ett svårt smärtssyndrom detekteras, såväl som dysursjukdomar under de första 14-21 dagarna administreras läkemedlet upp till 4 gånger var 24: e timme.

Prostan, form av frisättning - tabletter

Detta läkemedel är föreskrivet för att eliminera de upptäckta patologiska och urologiska symptomen hos prostatit hos män. Vanligtvis är Prostan förskrivet ett piller en gång om dagen, varaktigheten av kursen är 6 månader.

Vitaprost Forte, ljusform

Vitaprost Forte har en utmärkt effekt på metaboliska processer, och kan också påverka urodynamiken. Läkemedlet ordineras oftast efter operation och används som ett medel för att behandla kronisk prostatit under en akut period.

Prostatilen, injektionsform - injektion

Prostatilen förbättrar arbetet med prostataceller och förbättrar därmed arbetet i kroppens muskler, stärker blodkärlens väggar, ökar blodcirkulationen och återställer immunförsvaret.

Läkemedlet är förskrivet för behandling av kronisk prostatit.

Prostamol Uno

Detta läkemedel är en regulator av de urogenitala organens funktioner hos män. Prostamol Uno har antiinflammatoriska egenskaper och kan ordineras som en komplex terapi tillsammans med andra läkemedel för behandling av kronisk prostatit och inflammation i organen.

Prostalamin

Läkemedlet är ett biologiskt tillskott som har en direkt effekt på de metaboliska processerna i prostata.

Användningen av detta medel enbart vid behandling av prostatit ger inte önskad effekt. Det kan ordineras för avlägsnande av inflammatoriska processer i kroppen i det första steget i prostata, det är önskvärt att använda det i kombination med andra droger.

Antibakteriella medel

De flesta inflammatoriska processerna i prostatakörteln beror på infektion av vissa bakterier. Det är därför denna typ av terapi är ganska effektiv, och stöd för behandling bör också innehålla antibakteriella medel.

De viktigaste är: Ceftriaxon, Doxycyklin, Sumamed, Tetracyklin, Azitromycin.

Det finns nu ett stort antal droger i detta område, men inte alla har förmåga att tränga in i prostatakörteln. Därför är det viktigt att det är läkaren som bestämmer läkemedlen för varje enskilt fall.

Antiinflammatoriska läkemedel (icke-steroidala och hormonella)

Typen av antiinflammatoriska läkemedel innefattar läkemedel som Meloxicam, Nimesulide, Diclofenac.

De är en grupp av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, som i allmänhet betecknas som behandling och avlägsnande av olika smärta och också är utmärkta för avlägsnande av inflammation i prostatakörteln.

Trots de användbara egenskaper, kan behandlingen inte ger önskad effekt, och i sådana fall kommer den behandlande läkaren ordinera du ange en annan grupp - hormonpreparat, som omfattar: Dexametason jag salt Medrol, prednison.

Alpha-blockerare

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Denna typ av droger efter många tester och studier visade utmärkt resultat vid behandling av kronisk prostatit, och framgången för denna typ av behandling var alltid hög.

Detta beror på det faktum att alfa-blockerare har en riktningseffekt på blås receptorerna och därigenom mjukar urinering av patienten.

Mer betydande lättnad kan uppnås efter att ha tagit dessa droger i en vecka.

När en kronisk inflammation i prostata detekteras, ordinerar läkare vanligtvis sådana läkemedel i denna grupp: Silodosin och Tamsulosin.

Översikt över populära droger

Vid behandling av prostatit har följande läkemedel visat sig mest positiva:

Relaterade videoklipp

På principerna för behandling av prostatit i video:

Prostatit är en mycket vanlig diagnos hos män, särskilt dess kroniska form. Denna typ av sjukdom kräver konstant underhållsbehandling, och under perioder med exacerbation - en komplex medicinering. Drogerna används olika, de tillhör olika grupper.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Läkemedel för behandling av prostatit - de bästa drogerna

Inflammation av prostata kan kallas den mest smärtsamma och obehagliga sjukdomen hos det manliga genitourinära systemet. Prostatit är inte bara berövar en människa glad och meningsfullt liv, gör honom till en lidande, men också stimulerar utvecklingen av impotens, infertilitet och även cancer. Om de första tecknen på sjukdomen uppträder, ska du omedelbart gå till urologen. Läkaren utför diagnostik, bestämmer orsaken till prostatit, föreskriver de mest lämpliga och säkra medicinerna.

Allmänna egenskaper hos sjukdomen

Prostatit är den inflammatoriska processen som uppstår i prostatakörteln. Denna allvarliga patologi i försummad form leder till omöjligheten att upprätthålla ett fullständigt sexuellt liv, oförmåga att befrukta och andra ledsamma och smärtsamma konsekvenser. Orsaken till prostatit kan ha smittsam och icke-infektiös natur. utvecklingen av sjukdomen utlöses av en patogen bakterie, såsom stafylokocker och streptokocker, eller stagnation av blod i vävnader i bäckenet. De viktigaste medfödda och förvärvade faktorer som orsakar inflammation är:

 • defekter i strukturen hos excretionskanalerna i prostatakörteln;
 • utrotning av hormonella funktioner
 • cirkulationsstörningar i bäckenorganen;
 • konstant närvaro i sittande läge
 • långvarig avhållande från samlag
 • överdriven sexuell aktivitet
 • inträde i organismen av orsaksmedlet av infektionen;
 • sjukdomar i det genitourära systemet.

Symtom på prostatit

I början av inflammation i prostata upplever en man smärta när han avger urin, känner en ökning av kroppstemperaturen, kan normalt inte tömma urinblåsan. Den akuta formen av prostatit uppträder ofta som ett resultat av multiplikationen av patogena bakterier och andra mikroorganismer, registreras i 15% fall av inflammatoriska lesioner i körteln. Det kännetecknas av följande symtom:

 • smärta i ljummen och ländryggen;
 • försvagning eller fullständig utrotning av erektionen;
 • täta resor till toaletten;
 • svår smärta vid urinering och utlösning
 • omöjlighet att nå orgasm
 • för tidig utlösning;
 • purulent urladdning ur urinröret;
 • feber, frossa;
 • nervositet, irritabilitet.

Vid akut prostatit är det nödvändigt att omedelbart gå till doktorn, att utföra behandling med höghastighetsantibiotika, effektivt mot specifika patogena bakterier och andra patogener. Om du inte tar tid att behandla patologin i tid, går den till kroniska formery, kännetecknad av följande symtom:

 • värkande smärta i inguinalregionen, ger till tarmarna och vävnaderna i det lilla bäckenet;
 • omöjlighet med fullständig tömning av blåsan;
 • Uppkomsten av oacceptabel brännande smärta vid urinering;
 • neurotisk störning på grund av en konstant mental koncentration på sjukdomen;
 • sömnlöshet.

För att bota kronisk prostatit måste du ägna mycket tid och ansträngning. Läkaren väljer läkemedel till patienten, baserat på hälsa och individuella egenskaper hos organismen, stadiet och graden av sjukdom av vanvård, närvaro eller frånvaro av komplikationer. Terapi av kronisk inflammation i prostatan utförs inte bara med hjälp av antibiotika, men också smärtstillande medel, immunstimulerande medel, läkemedel ljus, massage och fysiska behandlingar.

För att öka POTENTIALS och behandla PROSTATIT rekommenderar våra läsare Urologiska patchar. Ur översynen: "Den urologiska gipsen bekämpar sjukdomen från alla håll, eliminerar inte bara symptomen, men också det viktiga, inflammation i sig.

Och speciellt var jag förvånad över det urologiska gipset behandlar hela sjukdomen helt, men inte några av dess delar. Det innebär att det startar en återhämtningsmekanism. Försvinn alla sjukdomar, och det spelar ingen roll - du vet om dem eller inte! Du blir bara bättre.

Diagnos av prostatit

För att fastställa en korrekt diagnos är nödvändigt att gå igenom några ganska komplicerade och långa läkarundersökningar: sperma analys, bakteriologisk urinodling, skrapa och smeta avseende på närvaro av infektiösa medel, transrektal ultraljudsövervakning av prostatakörteln. När en läkare bestämmer orsaken och omfattningen av försummelse av sjukdomen väljer han den optimala behandlingen för patienten systemet. De bästa resultaten erhålles genom behandling, i vilken intaget av läkemedel i kombination med sjukgymnastik, massage, användning av medicinalväxter och andra traditionella läkemedel.

Okonventionell teknik med en fantastisk effekt!

Metoder för behandling av prostatit

Inflammation av prostatakörteln, särskilt i kronisk form, botas mycket hårt, men du kan inte ge upp och låt problemet springa automatiskt. Vid de första symptomen borde mannen snabbt gå till urologens kontor.

Prostata är ett viktigt organ för det manliga genitourära systemet, det är ansvarigt för normal urinering och erektil kapacitet. Därför är det inte lämpligt att behandla sjukdomen oaktsamt. Det bör noteras att det är sällsynt att helt bli av med prostatit, men för att avlägsna obehagliga symptom och avsevärt förbättra hälsotillståndet är det ganska realistiskt. Detta kräver en noggrann implementering av alla recept från läkaren och ett omfattande behandlingssätt. Den vanligaste behandlingen för inflammation i prostata körs ut på följande sätt:

 • användning av antibakteriella läkemedel;
 • utför fysioterapi
 • korrigering av immunitet
 • laser-enukleation;
 • massage.

Av drogerna för behandling av prostatit används följande farmaceutiska preparat huvudsakligen:

 • antibiotika;
 • rektala suppositorier;
 • adrenolytics;
 • muskelavslappnande medel;
 • immunostimulanter;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • hormonella medel.

Antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel för behandling av prostatit

Antibiotika tar bort akut eller kronisk inflammation, förstör de patogena bakterierna som orsakade sjukdomen. Läkaren kan ordinera läkemedlet i vilken farmaceutisk form som helst: i form av tabletter, suppositorier, kapslar, ampuller för injektioner.

Vanligtvis behandlas akut prostatit av kinoloner - syntetiska substanser som har en kraftfull antimikrobiell effekt. Sådana läkemedel innefattar:

För behandling av kronisk inflammation i prostatakörteln som huvudsakligen används från en serie tetracykliner eller makrolider:

Om antibiotika är impotenta eller prostatit är icke-smittsam, föreskriver läkaren icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel:

De släcker den inflammatoriska processen väl, har en bedövningsmedel, eliminerar puffiness. Dessa läkemedel kan orsaka störningar i matsmältningssystemet, så de borde ta en kort stund.

Adrenolytika och rektala suppositorier för behandling av prostatit

Det huvudsakliga och mest obehagliga symptomet på prostatainflammation kan kallas svårighetsvätskning. Adrenolytika hjälper en man att återställa funktionen att tömma blåsan, liksom kvaliteten på en erektion. De agerar enbart på det sympatiska nervsystemet, tänder blöta musklerna i urinblåsan och urinröret. Som ett resultat av dessa droger muskelvävnad slappnar, stannar spasmodiskt reducerad urinproduktion förbättras, inflammation dör bort, smärtan signifikant minskar.

Oftast föreskrivs adrenolytika av urologer:

Att konsumera de listade läkemedlen följer inom minst sju månader.

Helt framgångsrikt prostatit botas med rektala suppositorier. De inte bara lindra smärta när man kissar, effektivt eliminera inflammation och svullnad, förbättra blåstömning, stimulerar blodcirkulationen i bäckenorganen, men inga negativa effekter på lever, njurar och mag-tarmkanalen.

För närvarande produceras ljus för behandling av prostatit med en väldigt annorlunda komponentkomposition, läkaren kan bestämma den mest lämpliga för patienten. Typiskt innehåller förberedelserna extrakt av medicinska växter, produkterna i binens liv, antibiotika, smärtstillande medel. Oftast män som lider av inflammation i prostata, köpa:

Immunostimulanter och hormonella läkemedel för behandling av prostatit

För att eliminera inflammatorisk process och återställa erektion i sällsynta fall kan läkaren ordinera hormonella droger. Men dessa läkemedel har ett stort antal biverkningar och kontraindikationer, så de ska tas med försiktighet. De ordineras endast med en signifikant minskning av syntesen av manliga könshormoner. För mycket effektiv hormonbehandling används följande ofta:

För att minska smärta vid urinering används ofta muskelavslappnande medel:

De försvagar spänningen i muskelvävnad, normaliserar blodcirkulationen, främjar ett intensivt utflöde av prostats utsöndring. Immunostimulanter ordineras för att återställa immunitet, förbättra hälsan:

De bästa och mest populära drogerna för behandling av prostatit

Prostamol Uno

Detta läkemedel, baserat på extraktet av sabal eller serenoisk krypning, är avsett att behandla störningen av processen med urinutsläpp med prostata av kronisk form. Läkemedlet tillverkas i form av kapslar, där det finns en lösning med en specifik lukt. Ta medicinen bör vara en gång om dagen efter lunchen. Hur lång tid kursen ska vara, bestämmer läkaren. Läkemedlet har praktiskt taget inga kontraindikationer att använda och biverkningar. Det är omöjligt att dricka det endast med individuell intolerans av någon komponent. Annars utvecklas en allergi tillsammans med smärta i magen.

Vitaprost

Detta läkemedel, vars aktiva beståndsdel är ett extrakt av prostata, rekommenderas för män som har en sekretorisk toxisk form av infertilitet, vilket har uppstått mot bakgrund av kronisk prostatit. Läkemedlet tillverkas i form av tabletter och torpedformade rektala suppositorier av vit eller gulaktig färg. Det hjälper till att ta bort smärta, eliminerar puffiness, stimulerar metaboliska processer och blodcirkulation i muskelvävnad, förbättrar urinproduktionen, återställer en erektion. Tabletter tas två gånger om dagen i 10 dagar.

Afala

Homeopatisk behandling, som framställs i form av vita tabletter för resorption, har smärtstillande och antiinflammatorisk effekt, lindrar puffiness, återställer prostatafunktionen, förbättrar urinering. Det är förbjudet att använda läkemedlet för nekros av prostatavävnad, maligna tumörer i bäckenorganen, individuell intolerans mot någon komponent. Två tabletter tas två gånger om dagen på morgonen och kvällen förutom mat. Om sjukdomen har en försummad form, får det ta fyra tabletter per dag. Den terapeutiska kursen varar ungefär fyra månader.

Rekommenderad läsning:

oxacillin

Antibiotikum på basis av penicillin, tillgängligt i form av tabletter och pulver för framställning av en injektionslösning, används för att behandla prostatit orsakad av multiplikationen av patogena bakterier. Användningen av läkemedlet kan åtföljas av biverkningar: allergier, störningar i det genitourära och matsmältningssystemet.

Det är förbjudet att ta mediciner för njursvikt, en tendens till allergiska reaktioner, kolit i lilla eller tjocktarmen. Dosen upprättas uteslutande av den behandlande läkaren. Vanligtvis på en dag måste du dricka två tabletter var 4 till 6 timmar, det är 4 till 8 delar under dagen. Den terapeutiska kursen överstiger inte 10 dagar.

Den bästa sjukgymnastikapparaten för behandling av prostatit

Akutest

Instrumentet för bioresonansbehandling Acutest tillverkas av det välkända ryska bolaget Tokran. Metodens funktion är baserad på högteknologisk vetenskaplig utveckling. Alla levande organismer, inklusive patogena mikrober, avger strålning med viss vågfrekvens. Om du arbetar på patogena bakterier som orsakar inflammation i prostatakörteln med strålning med en annan frekvens, kan du helt förstöra dem.

Med hjälp av enheten uppnås anmärkningsvärda resultat vid behandling av prostatit: processen med urinutsläpp normaliseras, smärtor i inguinalområdet och nedre delen av ryggen. Frekvensen av pulser som emitteras av apparaten är identisk med strålning som härrör från friska könsorgan för män. Det är förbjudet att använda akustik för att behandla prostatit hos män med pacemakare. Om patienten lider av någon hjärt-kärlsjukdom, rådfråga en läkare innan du använder bioresonansbehandling.

Union Apollo

Den moderna, mycket effektiva sjukgymnastikapparaten innefattar en plastbehållare i vilken genitalorganet, ett vakuumrör och en inducer placeras, vilket skapar ett pulserande magnetfält. När enheten börjar fungera bildas ett vakuum i behållaren, vilket stimulerar accelerationen av metaboliska processer och blodcirkulationen genom organen i det lilla bäckenet.

Som en följd får prostatakörteln en stor mängd syre och näringsämnen, vilket bidrar till regenerering av vävnader, vilket minskar inflammation. Den optimala varaktigheten av sessionen är 25 minuter, den terapeutiska kursen varar i två veckor. Med regelbunden användning av Apollo Apollo-enheten för behandling av prostatit kan man glömma bort problem med urinering och outhärdlig smärta, återställ fullständigt erektionen.

Mavit

Fysioterapeutisk anordning Mavit påverkar det genuella organet samtidigt genom vibration, termisk och magnetisk strålning. Enheten botar effektivt både akut och kronisk inflammation i prostata, tar bort smärta, stimulerar blodcirkulationen i bäckenorganen, normaliserar urinprocessen.

Det kan också användas för att förebygga sjukdom. Användningen av enheten har ingen kontraindikationer, förfarandet är helt smärtfritt och säkert, till skillnad från vanlig massage i prostata massage.

Har du någonsin lider av problem på grund av PROSTATIT? Döma av det faktum att du läser denna artikel - segern var inte på din sida. Och självklart vet du inte genom att höra vad det är:

 • Ökad irritabilitet
 • Erection problem
 • Nedsatt urinering

Kan problem tolereras? Och hur mycket pengar har du redan "samlat" med ineffektiv behandling? Det är rätt - det är dags att avsluta med det här! Håller du med? Därför bestämde vi oss för att publicera en länk med kommentaren från landets chefsurolog, där han rekommenderar att uppmärksamma ett mycket effektivt botemedel mot PROSTATIT.

Medicin för prostatit hos män

Inflammation i prostatakörteln ger många obehagliga känslor för män som lider av denna sjukdom. Ännu farligare är konsekvenserna av prostatit - impotens, förlust av förmåga att bli barn, onkologiska patologier, spridning av inflammatorisk process till hela genitourinärsystemet. Beroende på sjukdomens etiologi i varje fall föreskrivs de mest effektiva medicinerna av urologen.

Den akuta formen av prostatit härrör från effekterna av bakterier, patogena mikroorganismer.

Hon möter enligt medicinsk statistik i 15% av alla fall av inflammation i prostata, som kännetecknas av sådana symtom:

Smärta i ljummen, ger i nedre delen av ryggen;

Hyppig smärtsam urinering med purulent urladdning ur urinröret;

Symtom på en organismförgiftning.

Detta tillstånd kräver omedelbar medicinsk vård och behandling med antibiotika, som kan tränga in i körtelvävnaderna på kortast möjliga tid, som är effektiva mot specifika patogener.

Kronisk prostatit kan vara en komplikation av en akut form av sjukdomen, inte tillräckligt behandlad eller överförd utan behandling.

Symtom på långvarig inflammation i prostata:

Ritningar i perineum, ger till rektum och organ i det lilla bäckenet;

Svår urinering tillsammans med bränning;

Behandling av denna form av sjukdomen tar mycket längre tid än vid akutstadiet, och valet av droger beror på tidigare behandling, förekomsten av komplikationer, organismens individuella egenskaper. Sortimentet av läkemedel utöver antibiotika kompletteras med immunomodulatorer, smärtstillande medel, fysioterapiprocedurer, terapeutiska massage sessioner, suppositorieapplikation.

Sulfa-P - ett dyrt israeliskt läkemedel för prostatit

Detta läkemedel för prostatit från gruppen av sulfonamider verkar på gram-negativa och gram-positiva bakterier, liksom vissa typer av protozoer. Sulfa-P är så effektiv att symptomen försvinna efter 10-12 dagar efter behandlingens början. Ändå bör användningen av detta läkemedel i kombination med andra läkemedel användas tills fullständig återhämtning.

Ungefärliga system av svavel-P:

En halv tablett på natten en gång;

1 tablett på natten en gång;

2 tabletter uppdelade i 2 doser: morgon och kväll.

Behandlingstiden tar minst 3 veckor, det mest effektiva systemet för att ta drogen väljs av en urolog. För att stimulera ämnesomsättningen i prostatavävnaderna rekommenderas det under denna kurs att ha ett vanligt sexliv.

Illamående och kräkningar,

Huvudvärk och yrsel,

Sällan - kränkningar av hjärt-kärlsystemet, hepatit.

Kontraindikationer för mottagning av läkemedels sulfo-P är njur- och leversvikt, sjukdomar i hematopoietiska systemet, sköldkörtelsjukdom, hypersensitivitet.

Priset på detta läkemedel börjar på $ 180

Populära botemedel mot prostatit

I gruppen läkemedel för behandling av prostatacancer är det många effektiva verktyg som förbättrar tillståndet för prostatavävnad och det allmänna tillståndet hos patientens kropp.

Afala

Homeopatisk beredning finns i form av tabletter för resorption, den används som smärtstillande och antiinflammatorisk medel. Ta bort ödem och återvänder till prostata, fungerar positivt på urodynamiken, minskar dysuri.

Produkten har kontraindikationer:

Nekros av körtelvävnad,

Onkologiska sjukdomar i prostata.

Behandlingsförloppet tar cirka 4 månader. Det rekommenderas att ta 2 tabletter åt gången och dela med sig av att ta medicinen från matintaget. De absorberas i munnen, tas 2 gånger om dagen, före och efter sömnen. Med svåra symptom kan piller tas upp till 4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet, om nödvändigt, upprepas efter 1-4 månaders avbrott.

oxacillin

Läkemedlet från gruppen penicillin-antibiotika finns i form av tabletter och pulver för framställning av en lösning för injektioner. Det används för att behandla infektioner orsakade av gram-positiva bakterier. Den dagliga dosen vid behandling av tabletter - 2-4 g eller 4-8 delar per dag, var 4-6 timmar för 1-2 tabletter. Behandlingsförloppet kan inte överstiga 7-10 dagar. Doseringsregimen utses uteslutande av den behandlande läkaren.

Vid behandling av oxacillin beaktas följande kontraindikationer:

Allergiska reaktioner och deras komplikationer i form av bronkial astma,

Enterocolit på bakgrund av antibiotika.

Under användningen av detta läkemedel kan det finnas biverkningar i form av dyspepsi, allergiska reaktioner, sjukdomar i det genitourära systemet.

Prostamol Uno

Denna fytopreparation används för att stoppa dysursfenomen i kronisk prostatit. Dess huvudsakliga aktiva ingrediens är ett alkohol extrakt av sabal palmens frukter. Prostamol Uno finns i kapslar innehållande en vätska med en karakteristisk lukt. Korrigerar urinrörelser och dysuriska fenomen som orsakas av prostatit.

Detta läkemedel tas 1 kapsel per dag efter måltiden. Varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren. Kontraindikationer mot användning av Prostamol Uno - en individuell intolerans, i mycket sällsynta fall kan det finnas biverkningar i form av allergier, magont.

Vitaprost

Läkemedlet, som är baserat på substansen av animaliskt ursprung (extrakt av prostata), finns i form av tabletter och rektala suppositorier. Vitaprost används för att lindra smärtsymptomen vid kronisk prostatit och dess exacerbationer. Läkemedlet minskar ödem, förbättrar mikrocirkulationen i prostatas vävnader, minskar dysuriska manifestationer, ökar förmågan att bli gravid.

Effektiviteten av detta läkemedel för förebyggande av sjukdomens förvärmning, enligt forskning, är mer än 97%. Tabletter används för 1 pc. 2 gånger om dagen, minst 10 dagar. Förebyggande underhåll av exacerbationer spenderar kurser i samma dos i en månad 1-2 gånger om året.

prostatilen

Prostatilen är ett botemedel mot prostatit, som finns i form av suppositorier och lyofilizat för beredning av injektioner. Detta djurpreparat används som ett antiinflammatoriskt medel för att reducera ödem i prostatan och dess leukocytinfiltrering. Dessutom förbättras metaboliska processer i körtelvävnaderna, lokal immunitet stärks. Samtidigt ökar effekten, profylax av utseende av neoplasmer utförs, spermatogenes förbättras.

injektioner - 5 ml en gång i vnutirimyshechno, med vattenutspädning, novokainlösning eller isotonisk lösning;

suppositorier - 1 ljus en gång för behandling och för förebyggande av exacerbationer.

Behandlingsförloppet Prostatilenom är 10 dagar, om nödvändigt upprepas det efter en månad av avbrott. Kontraindikationer för användning - hjärt-kärlsjukdom, risk för tromboembolism. Det kan uppstå sådana biverkningar som mild huvudvärk, svaghet, allergiska reaktioner i rektumområdet i form av klåda och irritation.

prostanderivat

Läkemedlet frisätts i form av tabletter, dess huvudsakliga aktiva beståndsdel (finasterid) främjar omvandlingen av hormon testosteron till dihydrotestosteron. Som ett resultat upphör prostatakörteln att öka, intensiteten i dysursfenomen minskar.

Prostan tar en tablett en tillräckligt lång tid (i 6 månader eller mer). Det tolereras enkelt av patienter med njursvikt, äldre människor. Kontraindikationer - prostatacancer, uropati.

Växtbaserade läkemedel för prostatit

I den komplexa behandlingen av inflammation i prostatakörteln används fytopreparationer ofta, vilka har en mild effekt med en beständig och långvarig effekt.

Speman

Läkemedlet som produceras av det indiska företaget Himalaya Drug används för att behandla akut och kronisk prostatit. Spemane har en antiinflammatorisk och prostatotropisk effekt, förbättrar mikrocirkulationen i dess vävnader, stimulerar spermatogenes. Med sin vanliga tillämpning i prostatakörteln, stagnerande fenomen, minskar manifestationerna av dysuri.

Kompositionen av preparatet Spemann innefattar extrakt av följande växter:

Producerad i form av tabletter packade i 100 st. i en plastflaska. Det rekommenderas att ta 2 tabletter 2-3 gånger om dagen i början av sjukdomen, följt av övergången till en underhållsdos. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans mot läkemedlets komponenter.

Fortezh

Ett medel för ayurvedisk medicin produceras av det indiska företaget Alarsin. Vid behandling av prostatit används den som ett restorativt läkemedel som förbättrar genomgången av det genitourinära systemet. Producerad i form av tabletter, som tar 2 stycken två gånger om dagen före måltiderna. Tillverkaren rekommenderar att patientens diet anpassas under behandling, vilket minskar andelen socker, animaliska fetter och alkohol.

Sammansättningen av läkemedlet innehåller sådana komponenter: mesh spegel, indisk ginseng, aire, svartpeppar, lång, Kubebe, vit sandal, sötmousse, salvia, kryddnejlika, romersk kamille, breena, ingefära. Ritningen är kombinerad med alla läkemedel.

Bangshil

Detta ayurvediska läkemedel som tillverkats av Alarsin från Indien klassificeras som ett biologiskt aktivt tillsatsmedel. Den innehåller mer än 40 komponenter, varav de flesta är av vegetabiliskt ursprung. Bangsil används för att förbättra kroppens försvar och återställa funktionen hos det genitourära systemet vid behandling av prostatit.

Den genomsnittliga behandlingen är 30 dagar. Under denna tid rekommenderas att hålla sig till att begränsa alkohol, animaliska fetter, socker i kosten. Tabletter tas 2 gånger om dagen för 2 stycken före måltiden. Kontraindikationer är minimala - individuell intolerans av komponenter.

Pro-Essence

Detta läkemedel för behandling och förebyggande av prostatit producerat av det kanadensiska företaget Flora MD tillhör kategorin kosttillskott. Pro Essens används som en antiseptisk, antiinflammatorisk, antipyretisk, är en analgetisk och immunmodulator.

Sammansättningen av detta läkemedel omfattar endast växtdelar:

Pro Essens finns i form av kapslar, som tas på morgon och kväll för 1-2 stycken på tom mage. Den behandlande läkaren kan justera denna dos, om så önskas, genom att minska eller öka den.

Kontraindikationer:

Allergi mot växtens komponenter i läkemedlet.

Likoprofit

Denna förberedelse av rysk tillverkning (företaget "Ecomir") placeras av tillverkaren som en biologisk aktiv tillsats för män.

Likoprofit innehåller i sin sammansättning ett komplex av vitaminer, mineraler och extrakt av vegetabiliskt ursprung:

Bark av afrikansk plommon;

Blad av ginkgo bilobate;

Frukt av en dvärg palm.

Denna balanserade komposition förbättrar kroppens allmänna tillstånd som helhet och det speciella könsorganet förhindrar överdriven tillväxt av prostatavävnaden, minskar svullnad, minskar fenomenet dysuri. Likoprofit finns i form av kapslar, som tar en månadsvis av 1 enhet per dag under måltiderna. Vid behov upprepas kursen efter 3 månader. Läkemedlet tolereras väl, det rekommenderas inte att använda det för hypertyreoidism, takykardi, förhöjt blodtryck, sömnlöshet.

Peponen

Överdriven medicin för prostatit, som produceras av Teva Pharmaceutical Company från Israel, tillhör kategorin kosttillskott. Det mesta av dess sammansättning är fröolja pumpa. Pepon används som smärtstillande medel, korrigerar dysursfenomen, aktiverar immunitet. Producerad i form av kapslar, som tar tre gånger om dagen för 1-2 stycken.

Drogen har inga uttalade biverkningar, det är extremt sällsynt med långvarig användning av diarré.

Vilka är de mest effektiva naturläkemedel som används vid behandling av kronisk prostatit?

Immunomodulatorer för prostatit

För att öka kroppens skyddskrafter, för att reglera immunsystemet används läkemedel från den klinisk farmakologiska gruppen av immunmodulerande läkemedel. Vid behandling av akut och kronisk prostatit används Galavit - rektala suppositorier med ett brett spektrum av åtgärder.

Galavit

Detta läkemedel används som en immunmodulator med antiinflammatorisk verkan. Galavit ökar kroppens motståndskraft mot infektionssjukdomar, stimulerar aktiviteten hos makrofager, neutrofila granulocyter, vilket leder till normalisering av tillståndet för vävnader och organ. Läkemedlet kan kombineras med en antibiotikabehandling.

Suppositorier vid behandling av prostatit appliceras 2 gånger om dagen för 1 stycke under den första behandlingsdagen, och därefter 1 bit varannan dag. Varaktigheten av kursen beror på intensiteten i den inflammatoriska processen, i genomsnitt 10-15 suppositorier. Galavit är kompatibelt med andra droger, det har inte förekommit några fall av en överdos av detta läkemedel. Kontraindikationer att använda - individuell intolerans, mycket sällan finns det en sådan biverkning av läkemedlet som en allergisk reaktion.

För framgångsrik behandling av akut och kronisk prostatit erbjuder apoteksnätverket ett brett sortiment av läkemedel för komplex behandling. Deras val, dosering och korrigering av behandlingsförloppet utförs av en läkare med hänsyn till varaktigheten och intensiteten i den inflammatoriska processen.

Topplista över de bästa drogerna för prostatit - vi väljer effektiva läkemedel för behandling

Välj det bästa läkemedlet för prostatit utan speciell träning kommer inte att fungera - för stor är deras sortiment på hyllorna på apotek. Vi erbjuder för att hjälpa en detaljerad granskning av droger för behandling av prostatit, vilket verkligen hjälper.

Vad ska vara ett bra läkemedel för prostatit?

Goda läkemedel måste uppfylla ett antal krav:

Effekt mot maximalt antal symtom (ömhet, urodynamiska störningar, svullnad i vävnaderna, minskad libido och styrka);

Prostatropnost (återvinning och skydd av prostataceller från riskfaktorer - inflammation, hypotermi, infektioner, åldersrelaterade förändringar);

Kompatibilitet med andra läkemedel;

Säkerhet och frånvaro av allvarliga biverkningar

Minsta begränsningar för användningen.

Förberedelser från prostatit kommer att vara mycket effektiva om du använder dem i komplex terapi och strängt enligt recept.

Översikt över de mest effektiva drogerna för prostatit med en beskrivning och pris

Afalaza

Homeopatiska pastiller baserade på antikroppar till endoteliala NO-syntas och prostataspecifikt antigen (PSA).

Har en uttalad effekt mot:

Brott mot urinering (dysuri);

Patologisk proliferation av vävnader.

På grund av sin naturliga sammansättning har den en kontraindikation - överkänslighet mot läkemedlets komponenter och tolereras väl.

Det är möjligt att använda tabletter för att förebygga kroniska sjukdomar i geniturinvägarna.

Kräver en långsiktig behandlingstid (minst 16 veckor).

Att köpa en medicin Behöver inte läkares recept.

En förpackning på 100 tabletter kostar cirka 550 rubel.

Afala

Homeopatisk beredning i tabletter för resorption, innehållande antikroppar mot PSA.

Behandling med läkemedlet hjälper till att bli av med:

Inflammation och hypertrofi av prostatavävnad.

Nackdel - den terapeutiska effekten utvecklas gradvis.

Priset på 100 tabletter är 400 rubel.

Galavit

Den bästa immunmodulatorn för behandling av prostatit i ljus och tabletter.

Stimulerar immunsvar mot inflammatorisk reaktion i vävnader, eliminerar smärtssyndrom och svullnad av vävnader.

Effektivt för alla infektioner i urogenitalt distrikt.

Det tolereras väl, har inga kontraindikationer, förutom överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Kostnaden för 20 tabletter - 480 rubel., 10 ljus - 900 rubel.

Vitaprost

En linje av rektala suppositorier och tabletter baserat på prostataxtraktet, vars effektivitet bekräftas många års praktik av urologer.

Den har antiinflammatorisk och enkelverkande effekt.

Suppositorier Vitaprost plus förstärkt antibiotikum lomefloksatsinom.

Drogen normaliserar storleken på prostata, eliminerar smalningen av urinröret, förbättrar sexuell funktion. Förhindrar utveckling av komplikationer.

Läkemedlet är tillåtet för de flesta patienter, inklusive äldre.

Stearinljuset lagras i kylskåpet.

Priset på suppositorier är cirka 1000 rubel. för 10 stycken, tabletter - 1200-1300 rubel.

Cernilton

Ett växtmedel innehållande pollen av medicinalväxter, rik på flavonoider, aminosyror, vitaminer, mineraler och enzymer.

Användbar inte bara för prostata, men för hela kroppen:

Eliminerar inflammation och svullnad i prostata;

Eliminerar dysursjukdomar;

Förbättrar trofism och metabolism i vävnader.

Framställd i förpackningen på 100 och 200 tabletter.

Det genomsnittliga priset är från 1600 till 2700 rubel.

Dessutom produceras Cernilton Forte, vilket är mer praktiskt att använda.

Kostnaden för 50 tabletter - 1900 rubel.

Spemann och Spemann Forte

Indisk medicin baserad på extrakt och pulver av ayurvediska medicinska växter.

Det stimulerar mikrocirkulationen i vävnader behandlar dysuri, normaliserar reologi och sammansättningen av sperma motilitet.

Beräknad kostnad - 479 rubel.

Effekt Röd rot

Ett nytt läkemedel från den populära tillverkaren Evalar.

Det produceras i form av en lösning, på grund av detta har den hög biotillgänglighet. Det är avsett för behandling av kronisk prostatit.

Eliminerar de karakteristiska symptomen:

Förbättrar blodcirkulationen och mikrocirkulationen i prostatakörteln.

Ökar styrkan.

Det finns begränsningar för användning i samband med alkoholhalt - patologi i levern och hjärnan, 18 år, tromboflebit, överkänslighet mot läkemedelskomponenter, alkoholism.

De som är obekväma eller kontraindicerade för att dricka alkoholtinktur, kan köpa röda rotter, som är relaterade till bioadditiver.

Kostnaden för lösningen är 209 rubel.

Prostamol Uno

De bästa kapslarna för prostatit, enligt patienter.

Som ett verksamt ämne används ett extrakt av krypande palm.

Ökar styrkan, försvagar smärtssyndromet, normaliserar urinering.

Eventuell mottagning för förebyggande ändamål.

Skillnaden från konkurrenter tillämpas en gång om dagen.

Läkemedlet tillverkas i förpackningen med 30, 60 och 90 kapslar.

Priset från 869 till 2139 rubel.

Gentos

Homeopatisk botemedel från det kända företaget Bittner. Det produceras i droppar och tabletter.

Det förbättrar blodcirkulationen och metabolism i prostatas vävnader, minskar symtomen på inflammation - puffiness, ömhet. Stimulerar minskad styrka.

effektiv vid akuta och kroniska tillstånd.

Kostnaden är från 380 till 760 rubel.

prostatilen

Medicin för behandling av prostatit i form av injektionslösning och suppositorier för rektal användning på basis av prostataxtraktet.

Normaliserar prostatafunktionerna, eliminerar inflammation, dysuriska manifestationer av prostatit. Ökar manlig styrka.

Läkemedlet har inga kontraindikationer (undantaget är överkänslighet mot ljusets komponenter).

Förpackningar med 5 och 10 ljus produceras.

Kostnaden för ljus varierar från 350 rubel. upp till 650 rubel.

Pris 5 ampuller 350 rubel.

Ichthyol ljus

en bra budgetmedel för behandling av akut och kronisk prostatit - ett ljus med ichthyol. De eliminerar inflammation, har smärtstillande effekt. Det aktiverar blodtillförseln hos det urogenitala systemet. Förhindra infiltration och bildandet av stagnation.

Behandling med ichthyol är begränsad hos patienter med intolerans mot ljuskomponenter.

Kostnaden för 10 ljus är 80 rubel.

Omnic

Prescription för behandling av prostata sjukdomar.

Aktiv substans - tamsulosin - blockerar selektivt alfa 1-adrenerga receptorer är lokaliserade i organ i det urogenitala området, och därigenom minska deras ton och normalisera urodynamik.

Tack vare den selektiva åtgärden tolereras läkemedlet väl och orsakar inte en ökning av blodtrycket.

Det är bättre än andra att hantera nedsatt urinering.

Det kännetecknas av ett bekvämt applikationsschema - en gång om dagen, på morgonen.

Nackdel med läkemedlet är läkemedelsinteraktionen med vissa läkemedel (diklofenak, warfarin, andra alfa 1-adrenoblocker).

Paket med 10, 30 och 100 kapslar produceras.

Kostnaden varierar från 380 till 2500 rubel beroende på förpackningen.

Fokusin

Har farmakologiska egenskaper, som liknar Omnic.

Tillverkas i förpackningen med 30, 90 och 100 stycken.

Genomsnittspriset är från 450 till 1100.

Finasta

Tabletter för oral administrering baserat på finasterid - en specifik läkemedelssubstans som reglerar testosteronmetabolism.

Effekt bekräftas av många års klinisk praxis.

När prostatit är ordinerat för att normalisera urodynamiken, för att normalisera den patologiskt förändrade prostata storleken och förhindra komplikationer.

Avser receptbelagda läkemedel.

Det tas en gång om dagen. Med en prostatit visas en kort terapeutisk kurs - 10 dagar.

Nackdelen är en minskning av sexuell funktion och en försämring av kvaliteten på seminalvätska.

Pris 30 tabletter 330 rubel.

Penester

Läkemedlet innehåller finasterid.

Rekommendationer för användning och principen om terapeutisk verkan liknar Finast.

Priset för 30 tabletter är 500 rubel., 90 st. - 1290 rubel.

Prostagut förte

Kapslar för oral administrering innehåller ett koncentrat av palmfrukter Sabal.

Effekten av att ta kapslar med prostatit:

Stimulerar immunsvaret mot den inflammatoriska reaktionen;

Undertrycker inflammation, smärta och svullnad;

Normaliserar den hormonella bakgrunden;

Eliminerar obehag vid urinering

Läkemedlet tolereras väl, kompatibelt med andra läkemedel och tillåts förare.

Ta 2 gånger om dagen i en månad.

Förpackning av 60 kapslar kostar 900 rubel.

Prostaplant

Ett läkemedel med en aktiv substans från en palmkrypning.

Operationsprincipen liknar Prostagut Fort.

Den appliceras en gång om dagen.

Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren personligen för varje patient.

Kostnaden för 30 kapslar är 510 rubel.

prostanorm

Extrakter av medicinska växtråvaror - lakrits, Johannesjurs, echinacea och goldenrod i tabletter och lösningar för internt bruk.

Läkemedlet inhiberar tillväxten av mikroflora, vilket stimulerar den patologiska processen. Normaliserar diuresis, eliminerar inflammation och smärta.

Har en liten korrigerande effekt i förhållande till manliga könshormoner.

Läkemedlet är kontraindicerat vid akut glomerulonefrit.

Priset varierar från 130 till 300 rubel, beroende på volymen på flaskan.

Voltaren

När prostatit används i form av rektala suppositorier.

Den antiinflammatoriska och smärtstillande effekt på grund av innehållet av diklofenak, som tillhör den kategori av NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel).

Hjälper till att bli av med smärtsyndromet, särskilt uttalat i sjukdoms inledande skede.

Stärker terapi med antibiotika, prostatotropa och naturläkemedel.

Brist - irriterar de slemhinniga organen i matsmältningen, kan prova gastrit och sår i matsmältningssystemet.

Kostnaden för ett paket med 5 ljus - 339 rubel.

indometacin

Representant för NSAID-teamet.

För behandling av urologiska inflammationer används den rektala formen av frisättningen.

Eliminerar smärta, hämmar syntesen av inflammatoriska mediatorer, hämmar utvecklingen av den inflammatoriska processen.

Minus droger - sannolikheten för gastropatier.

Kostnaden för 10 ljus av indometacin 298-400 gnidning.

prostakor

Ampullmedel för behandling av prostatit på grundval av proteiner erhållna från prostata hos nötkreatur.

Minskar svullnad av vävnader, infiltration, stagnation. Aktiverar lokal blodcirkulation. Normaliserar de rheologiska egenskaperna hos den seminala vätskan, urinvägarnas arbete.

Effektiv för behandling av kronisk form.

10 ampuller kostar 400 rubel.

Samprost

Ett injektionsläkemedel baserat på ett extrakt av bovin prostata som används vid behandling av kronisk prostatit.

Förbättrar mikrocirkulationen i vävnaderna i urinogenitala organ, ökar muskeltonen i urinvägarna. Det förhindrar trombos, infiltration och trängsel i prostata.

10 ampuller kostade 490 rubel.

Vezomni

Kombinerad lösning för behandling av inflammation i prostata med trasig urodynamik.

Aktiva ingredienser tamsulosin och solifenacin stärker farmakologiska effekterna av varandra, varigenom eventuellt förbättra urodynamik och uppnå fullständig lindring av symptom motsvarande - fördröjnings urinering, falsk och smärtsam urinträngningar, urininkontinens.

Det tas en gång om dagen.

Priset för 1 paket är ca 1700 rubel.

Permikson

Ett läkemedel innehållande palmkoncentrat krypande.

Det startar den antiinflammatoriska mekanismen:

Undertrycker syntesen av biologiska mediatorer leukotrienes och prostaglandiner, stimulerande inflammation;

Aktiverar mikrocirkulationen i peritoneumets organ

Minskar blodkärlets permeabilitet.

Påverkar inte styrkan och hormonnivåerna.

För ett paket med 30 kapslar måste betala 800 rubel.

Uroprost

Suppositorier för rektal användning.

Innehåller aktivt ämne från prostataxtraktet.

Den har anti-inflammatorisk aktivitet, normaliserar tonen urogenitala området, aktiverar blodförsörjningen av det urogenitala systemet, förhindrar bildandet av tromber, infiltrerar stagnation.

Stimulerar immunsvaret mot den patologiska processen.

Effektivt för förebyggande av adenom och prostatahyperplasi.

Nackdel - finns sällan i apotek.

10 ljus kostar 700 rubel.

Genferon

Immunomodulator i form av rektala suppositorier med analgetisk effekt.

Sammansättningen av läkemedlet innefattar en kombination av ämnen med olika farmakologiska egenskaper:

Vitamin-liknande förening taurin;

Mänsklig interferon, immunokorrektor.

Genom att aktivera lokal immunitet minskar det inflammatoriska och stillastående fenomenet. Minskar produktionen av biologiska ämnen som stimulerar den inflammatoriska reaktionen. Förbättrar ämnesomsättningen i vävnaderna i urinvägarna.

Ökar effektiviteten av antibiotikabehandling.

Paketpriset är ca 800 rubel.

viferon

Droginterferonmänniska, vitamin E och C. Aktiverar immunsvaret, blockerar multipliceringen av virus och bakterier.

Stimulerar regenereringsprocesserna i vävnaderna i urinogenitala organ.

Producerad i ljus av olika doser. Den rätta dosen väljs av läkaren.

Den genomsnittliga kostnaden för ett paket för en vuxen är från 500 rubel.

antibiotika

Med specifik prostatit i samband med bakteriepatogener krävs antibiotikans intag.

Vilka antimikrobiella medel som behandlar patienten i ett visst fall, bestämmer doktorn av undersökningsresultaten.

Var uppmärksam! Innan du börjar ta antibiotika bör du läsa bruksanvisningen. De flesta antibiotika inleder läkemedelsinteraktioner med andra droger.

Yunidox Solutab

Till doxycyklin är den aktiva substansen, de flesta mikroorganismer med vilka utvecklingen av patologiska processer i prostata är associerade känsliga.

Kontraindicerat i svåra patologier av njurar, lever, porfyri.

Tabletter dricker hel eller löses i 1 msk. l. vatten.

Doseringen bestäms av läkaren individuellt.

För behandling av prostatit krävs två paket, som var och en kostar 416 rubel.

ofloxacin

Tjeckisk antibiotikum fluorokinolon-serien.

Eliminerar orsaken till specifika prostatit - patogena bakterier.

Varaktigheten av den terapeutiska kursen och doseringsregimen väljs av läkaren personligen.

Pris 10 tabletter 200 rubel.

Tavanic

Franskt antimikrobiellt medel. Innehåller vänsterhänt isomer av ofloxacin och därigenom förstärker den antimikrobiella aktiviteten.

Finns i 5 och 10 tabletter. Priset är 560 och 1000 rubel.

I svåra former av sjukdomen är det möjligt att administrera Tavanic i form av en droppare. 1 flaska kostar 1100 rubel.

Levolet

indisk analog av Tavanik.

Har omfattande antimikrobiell aktivitet.

Skillnad från originalet betyder en mängd doser och ett mer överkomligt pris (250-670 rubel.).

vilprafen

Ett av de starkaste antibiotika. Innehåller makrolid Jozamycin.

Effektiv mot alla patogener med vilka prostatit kan vara associerad.

Eliminerar källan till inflammation, hjälper till att snabbt hantera sjukdomen.

Har ett minimum av kontraindikationer.

Pris 800 rubel för 10 tabletter.

Sammanfattning

Terapi av prostatit utförs med läkemedel med olika farmakologiska egenskaper. Kombinationen av läkemedel fungerar bäst med sjukdomen. Vad exakt läkemedel är lämpliga i ett visst fall beror på orsaken till inflammationen och de medföljande symptomen. Oavsett att försöka utse eller nominera läkemedel är det inte nödvändigt, det är bättre att ta itu med urologen som är mer kompetent i denna fråga.