Huvud
Analyser

Översikt över metoder för behandling av prostata

Effektiv behandling av prostatakörteln, och i synnerhet kronisk prostatit - är inte en lätt uppgift, även för erfarna proffs. För att uppnå goda resultat bör behandlingen vara heltäckande och omfattar inte bara medicinering, men även sjukgymnastik tekniker, massage, sjukgymnastik, korrekt livsstil, kost terapi, återställande och avgiftande verkan. I vissa fall kan även kirurgisk behandling anges. Behandlingsprocessen skiljer sig väsentligt beroende på formen av prostatit (akut eller kronisk).

Behandling av akut prostatit

Akut prostatit bör endast behandlas av en behörig urolog. Med tanke på symtomens allvarlighetsgrad (svår smärta, miktur, feber) rekommenderas behandling på ett sjukhus. Nödvändigt antibiotika, en speciell diet, avgiftning, anestetika ordineras. Sjukgymnastik och prostata-massage under den akuta perioden av sjukdomen är kontraindicerade.

Antibakteriell behandling för akut prostatit

Vid akut prostatit utförs valet av antibiotikum genom en empirisk (experimentell) rutt, eftersom det inte finns någon tid att välja, med hänsyn till mikroflorans känslighet från prostata utsöndring. Preference ges till antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av verkan, aktiva mot de mest typiska orsakssambanden till prostatit. Nästa viktiga faktor för att välja ett antibiotikum är dess förmåga att tränga in i körtelvävnaderna och ackumuleras där, vilket ger dess effekt. Vid akut prostatit ökar cellmembranens permeabilitet på grund av den inflammatoriska processen, och de medicinska substanserna passerar bättre genom prostata barriären, vilket underlättar valet av antibiotikum.

Ett brett spektrum av antimikrobiell aktivitet är besad av preparat av penicillinserier (Bensylpenicillin, ampicillin, ampiox, karbenipenicillin). De tolereras väl av de flesta patienter, nästan utan kontraindikationer och allvarliga biverkningar. Det finns dock nackdelar - en låg förmåga att tränga in i den prostatiska barriären, bildandet av resistens mot läkemedlet i många patogener, frekventa allergiska reaktioner. I detta avseende används de alltmer för att behandla inflammation i prostatakörteln.

Tillräckligt effektiv är cefalosporin antibiotika (cefazolin, ceftriaxon, cefepim, etc.), aktiv mot Gram-positiv och Gram-negativ flora och har en lång halveringstid.

Bland andra antibakteriella läkemedel bör nämnas en grupp makrolider (azitromycin, josamycin, vilprafen), vilka har förmågan att penetrera prostata-barriären och verkar på de flesta mikroorganismer, inklusive intracellulära patogener (klamydia, ureaplasma, mykoplasma). Deras användning är särskilt motiverad om en patient har sexuellt överförbara sjukdomar.

Bra penetrerande förmåga och hög aktivitet har rifampicin, men patogenens motstånd bildas snabbt till den. Å andra sidan, vid bildandet av resistens mot rifampicin elimineras florans resistans mot de återstående antibiotika, och rifampicin kan användas för behandling av prostatit exakt för detta ändamål.

Av de nya antimikrobiella ämnena fluorkinoloner (fluorkinoloner)pefloxacin, ciprofloxacin, ofloxacin, norfloxacin). De penetrerar perfekt prostata vävnaden, även när de tas genom munnen, ackumuleras där i hög koncentration och har ett brett spektrum av åtgärder. Dessutom har läkemedel en immunmodulerande effekt, vilket förbättrar människokroppens skyddskapacitet.

Administreringsvägen för ett antibiotikum för prostatit beror på svårighetsgraden av patientens tillstånd. I de inledande skeden kan intramuskulär eller till och med intravenös administrering av läkemedlet ordineras, och när huvudsymptomen elimineras byter de till oral (genom munnen) mottagning.

Dietterapi för akut prostatit

Vid behandling av prostatakörteln ordineras en mild kost med undantag för skarpa, salta och kryddiga rätter. Det är förbjudet att äta rökt, stekt, sylt och konserverade produkter, alkohol, kolsyrade drycker. Mat bör vara lätt, väl smält och befäst. Rekommenderas mosade mjölk gröt, nenavaristye soppor, grädde soppor, fiskrätter av köttfärs, kokt och ångkokta grönsaker, färsk frukt och bär.

Var noga med att dricka rikligt - minst 2 liter vätska per dag (komposter, fruktdrycker, vatten). En stor mängd vätska hjälper till i kampen mot förgiftning, och förhindrar stagnation av urin och utvecklingen av smittsamma komplikationer från urinorganen (cystit, pyelonefrit).

Avgiftningsaktiviteter

När patientens tillstånd är svårt, föreskrivs intravenösa droppinfusioner av lösningar med 5-10% glukos, isotonisk lösning med askorbinsyra och andra vitaminer.

Smärtstillande medel och antiinflammatoriska läkemedel

Deras utnämning är nödvändig för lindring av smärtsyndrom och avlägsnande av inflammatorisk process. Utsedd Baralgin, Analgin, ketorol (för akut smärta kan administreras intravenöst), ibuprofen och andra. Det optimala förhållandet mellan de analgetiska och antiinflammatoriska verkan har natriumdiklofenak, som produceras i form av lösningar för intramuskulär administrering, tabletter och stolpiller. I form av suppositorier diklofenak kan användas även hos patienter med samtidig sjukdom i det gastrointestinala området organ (mage och duodenalsår, enterokolit, etc), när andra metoder för administrering av anti-inflammatoriska läkemedel är kontraindice.

Kirurgisk behandling av akut prostatit

Operationen är nödvändig vid utveckling av sådan komplikation som prostats abscess. Abcessen är ett slutet hålrum med pus inuti. När det uppstår en kraftig ökning av smärtssyndromet, temperaturen stiger och förgiftningen ökar, är en akut försening vid urinering möjlig. Utan behandling blir patientens tillstånd svårt. Prostens abscess diagnostiseras med hjälp av digital rektal undersökning och TRUS. Under operationen öppnas en abscess (oftare genom gråtillträdet) och dränering av dess hålighet för att säkerställa utflödet av pus.

Behandling av kronisk prostatit

Som redan nämnts är behandling av prostatit i kronisk form en extremt svår uppgift. Det är ofta omöjligt att uppnå en fullständig botemedel, men det betyder inte att du inte behöver konsultera en läkare. Det bästa resultatet av behandling för prostatacancer kommer att uppnås genom gemensamma ansträngningar av urolog och patienten, som behöver stor viljestyrka och en önskan att bli av med sjukdomen eller förhindra återfall. Processen för behandling av kronisk prostatit utföres i flera steg, med antibakteriella och antivirala medel, alfa-blockerare, naturläkemedel, antiinflammatorisk och analgetisk behandling, ytterligare medicinering, sjukgymnastik, massage, gymnastik, immunomodulatorer, dietetik.

Många folkmekanismer kan vara användbara. I behandlingen av vissa former av kronisk prostatit, inte bara urologen utan även neuropatologen, tar psykoterapeuten del. På patientens sida är korrigering av levnadsvägen med avvisning av dåliga vanor obligatorisk, träning i fysioterapi, avslappningsteknik, prostatacancer självmassage.

Antibakteriell behandling av kronisk prostatit

Välj ett effektivt antibiotikum för kronisk prostatit är mycket svårare än akut. Här är det nödvändigt att ta hänsyn till flera saker på en gång:

 1. Resultat av studien av prostatisk utsöndring på floran och känslighet mot antibiotika.
 2. Spektrum av preparatets antimikrobiella aktivitet.
 3. Antibiotikumets förmåga att penetrera prostata barriären och ackumuleras i körtelvävnaderna.
 4. Tidigare antibiotikabehandling.
 5. Frekvensen av biverkningar, frånvaro / närvaro av kontraindikationer och reaktioner av individuell läkemedelsintolerans hos en viss patient.
 6. Kombination av läkemedel med varandra och med behandlingsmetoder (medicinsk elektrofores, instillationsmassage).

Innan en antibiotikum förskrivs för en kronisk prostatit måste ett prostatiskt utsöndringsgärde göras, följt av att det sårs på näringsmedia och bestämmer känsligheten hos de isolerade patogenerna för olika grupper av antibiotika. Det tar lite tid för studien (ca 1 vecka), men i händelse av kronisk sjukdom är det mer lämpligt att vänta på resultaten av såningen. Enligt resultaten av studien är det antibiotikum som valts den som har visat störst effektivitet med avseende på den sådda floran och samtidigt tränger den väl genom prostata barriären. Oftast är dessa preparat av makrolidgruppen, fluorokinoloner, tetracyklinantibiotika, rifampicin, lincomycin (den senare är också lämplig för fysioterapi - diadynaphoresis). Inte dåligt visade sig vara en kombination av trimethoprim med rifampicin eller sulfonamider. Eftersom kronisk prostatit ofta orsakas av mikrobiella föreningar, kan det vara nödvändigt att ordinera 2-3 antibiotika.

Redovisning av antimikrobiell terapi är nödvändig för att förhindra bildandet av resistens mot mikroflora mot läkemedlet. Om en patient ordinerades ett antibiotikum 1-3 månader före studien för kronisk prostatit, skulle omskrivning av läkemedel från samma grupp vara meningslöst och skulle bara leda till långvarig behandling.

För patienter, och särskilt unga, spelas en signifikant roll av läkemedlets eventuella spermatotoxiska eller teratogena effekt. I allmänhet bör utvärderingen av fördelar och skador alltid utföras med hänsyn till individuella egenskaper, ålder, allergisk anamnes och samtidiga sjukdomar.

Antibiotika används också vid behandling abakteriell prostatit (Kronisk bäckensmärtsyndrom), i vilken i prostata sekretion men inte funnit det orsakande medlet, men att bevisa den positiva effekten av antibiotikabehandling för att eliminera smärta och förbättra det allmänna tillståndet hos patienter.

Antibiotikabehandling av kronisk prostatit utförs vanligtvis med tillräckligt långa kurser (från 1 till 3 veckor), vid första "chock" doser av läkemedel kan användas. Oral administreringssätt används oftare. Med tanke på varaktigheten av antibiotikabehandling och det oundvikliga i samband med denna bildning av dysbakteri är det bättre att ordinera biologiska före antibiotika (lineks, hilak-forte, normobakt).

Antivirala läkemedel

Ofta är orsaken till prostatit virus eller kombinationer av virus och bakterier. Om patienten har sexuellt överförbara sjukdomar kan vi anta en samtidig virusinfektion (herpes simplexvirus, cytomegalovirus). I detta sammanhang är det motiverat och ganska effektivt att ordinera sådana antivirala läkemedel som interferon och dess syntetiska analoger (viferon, genferon), acyklovir. En bra antiviral aktivitet i kombination med en uttalad immunmodulerande effekt är polyoxidonium.

Alfa-1-adrenoblocker vid behandling av kronisk prostatit

Läkemedel i denna grupp används för att lindra ett symptom på sjukdomen, såsom svårighetsvätskning. Alfa 1-blockerare kan tilldelas under den viktigaste behandlingen, och i de efterföljande stegen för att förhindra exacerbationer prostatit. Alfa-1-adrenoblocker inkluderar Dalfaz, Cardura, Sonizin, Sonirid Duo och andra droger. Också normalisera urinering, alfa 1-blockerare utövar kronisk prostatit och andra positiva effekter - minskad smärta och inflammatoriska symptom, i viss mån, eliminera erektil dysfunktion.

Fitopreparat

Växtbaserade läkemedel och växtbaserade samlingar har länge visat sig vara effektiva vid behandling av urologiska sjukdomar, inklusive kronisk prostatit. Den otvivelaktiga fördelen med fytoterapi är dess goda tolerans av patienter, möjligheten till långvarig användning, den nästan fullständiga frånvaron av biverkningar. Många patienter, med stor förtroende, behandlar örterna och inte till "kemiska" läkemedel, vilket naturligtvis inte innebär möjligheten att behandla prostatit endast fytopreparationer. Användningen av fytopreparationer ensam är tillåten endast utanför förföljelsen av kronisk prostatit. Det bästa resultatet av fytoterapi kan uppnås med avseende på normalisering av urinering och förebyggande av stagnation av urin, tillhandahållande av antiinflammatoriska och analgetiska effekter.

Medicinska örter och farmaceutiska preparat på grundval av dem kan användas på olika sätt - för oral administrering, externa brickor och mikroclyster. För beredning av buljonger och infusioner är kamille, ringblomning, persilja, salvia, morwort stor. 2 matskedar råa häll 100 ml brant kokande vatten och insistera (helst i ett vattenbad) i 2 timmar. Därefter filtreras infusionen och den resulterande volymen bringas till 200 ml med kokt vatten. Infusion kan tas oralt inuti 1/2 kopp, eller gör med det mikroclysters - 50 ml per rektum på natten.

Från läkemedel som tillverkas av läkemedelsindustrin på basis av örter, är "prostanorm"(St John's wort, canadisk hals, rhizomer och rötter av Echinacea purpurea, lakritsrot),"Speman"Och"Spemane Forte"Himcolin"Prostamol Uno".

Smärtstillande medel och antiinflammatoriska läkemedel

Deras användning är nödvändig vid behandling av exacerbationer av kronisk prostatit och behandling av patienter med kronisk bäckensmärtsyndrom - de har, utöver traditionella smärtstillande medel kan tilldela potenta eller narkotiska smärtstillande medel, hålla novokain blockad.

Ytterligare mediciner

Beredningar av olika grupper (muskelavslappnande medel, antidepressiva medel, hormoner etc.) används ofta för att behandla patienter med kronisk bäckensmärksyndrom. Muskelavslappnande medel (fenoxibensamin, baklofen) behövs för att minska tonen i bäckenbottenmuskulaturen och höfter, så att du kan uppnå en god smärtlindring och stress. I kombination med andra läkemedel kan administreras inhibitorer av 5-alfa-reduktashämmare (finasterid) som minskar smärta svårighetsgrad urineringsstörningar och i allmänhet fördelaktig effekt på symptomen av sjukdomen, förbättra livskvaliteten för patienten. Lugnande och antidepressiva medel behövs i stort sett alla patienter med kronisk prostatit, och ännu mer så med kronisk bäckensmärtsyndrom. Det är bevisat att alla patienter har en större eller mindre grad uttryckt psykosomatiska besvär, har avsevärt höjt ångest och depression är ofta närvarande, eller en tendens till det. Antidepressiva medel och lugnande medel kan förbättra patienternas vitalitet, ändra sin inställning till sjukdomen, skapa en positiv inställning till behandling.

immunterapi

Behandling av prostatit måste nödvändigtvis utföras med korrigering av kroppens försvar. För detta ändamål utses immunmodulatorer från olika grupper. Preparat av tymus körtel (tymalin, tymogen), interferoner och inducerare av syntesen av inre interferon, syntetiska droger (isoprinosin), polyoxidonium används. Till denna grupp kan inkluderas vitamin mineral komplex. Den största betydelsen är kopplad till närvaron i deras sammansättning av vitaminer i grupp B, vitaminer C, E och A, zink och selen.

sjukgymnastik

Sjukgymnastik är en integrerad och extremt viktig del av behandlingen av kronisk prostatit. Dess metoder är mycket varierade för närvarande - traditionell massage och terapeutisk gymnastik, läkemedelselektrofores, laserterapi, alternativa metoder (akupunktur) etc.

Prostatisk massage

Det är obligatoriskt under behandling av kronisk prostatit, och patienten måste läras tekniken för självmassage och anpassad till det normala utförandet. Regelbunden utförande av prostata-massage främjar avledande av en prostatisk hemlighet, förbättrar blodcirkulationen i det (det är extremt viktigt vid ett stadium av antibiotikabehandling).

Terapeutisk gymnastik

Gör en viss övning set du behöver inte bara under behandling, men på lång sikt (och önskvärt - hela tiden, varje dag) för att förhindra försämringar. Rekommenderas en mängd olika övningar för att stärka bäckenbottenmuskulaturen och aktivera blodcirkulationen i bäckenet och prostatacancer: en komplex Kegel "björk", "cykel", knäböj, "Walking på skinkorna", etc.

Sjukgymnastiktekniker med uppvärmningseffekt

Begagnade behandlings korta vågor, magnetiska fält, ultraljud, varma och varma bad microclysters metod urinrör lokal hypertermi, transrektal mikrovågsugn hypertermi av prostata, Diadynamic strömmar jontofores. Exponering för värme har en utmärkt analgetisk effekt, minskar dizuricheskie störning, förbättrar förmågan hos läkemedel att tränga in i prostatavävnaden.

Av de alternativa metoderna för fysioterapi ökar akupunkturen i popularitet, vars förfaranden kompenserar väl för smärta hos patienter med kronisk bäckensmärtssyndrom.

Folkmetoder för behandling av prostata

De flesta är baserade på användning av fytoterapi och de goda egenskaperna hos mat. Det finns många nationella recept baserade på växtbaserade dekoktioner och deras samlingar, metoder för behandling med pumpa frön, kastanjer, propolis, rockolja. Som regel har läkare inget emot folkliga behandlingsmetoder, såvida de inte hindrar patienten från att följa dessa rekommendationer.

Korrigering av livsstil och näring med prostatit

Förändring av livsstil, avvisning av dåliga vanor och rationell näring spelar en viktig roll för att minska antalet exacerbationer av prostatit och uppnå bra resultat från behandling. Patienten bör inrättas för att bekämpa sjukdomen, för vilken han behöver förklara i detalj alla negativa följder av sjukdomens långa lopp och fördelarna med en rätt livsstil. Endast vägran från rökning och alkohol minskar risken för exacerbation avsevärt och i händelse av förekomst möjliggör effektiv behandling. Dieten hos patienter med prostatit bör inriktas på att bekämpa fetma, förstoppning, ateroskleros och berikas med användbara mikroelement och vitaminer. Alla patienter rekommenderas aktiv livsstil med dagliga promenader i frisk luft, fysiska övningar, inklusive terapeutisk gymnastik, ett helt sexuellt liv. I det här fallet bör du undvika hypotermi, i tid för att behandla akuta och kroniska sjukdomar. Utan frivilligt motiverad ansträngning från patienten i kampen mot sjukdomen kommer det att bli omöjligt att uppnå långsiktig eftergift och en signifikant förbättring av livskvaliteten.

Metoder och metoder för att behandla prostata med folkmedicinska lösningar

De vanligaste prostata sjukdomarna är: akut prostatit, kronisk prostatit, godartad prostatahyperplasi (prostata adenom), prostatacancer.

För det mesta lider de män över fyrtio.

Hur man behandlar prostata folkmekanismer för män läser i artikeln.

Behandling av prostata med folkmekanismer: vad är det?

Förutom läkemedelsbehandling använde behandlingen framgångsrikt olika folkmedicin för prostatakörteln. Speciellt i de första stadierna av sjukdomen - behandling med folkmedicin, hos män visar prostata hög effektivitet.

Detta beror på det faktum att många naturgåvor har en unik kemisk sammansättning rik på vitaminer, mikro- och makroelement och andra viktiga komponenter. Självklart kan du inte självmedicinera. Innan du börjar använda en viss komposition måste du definitivt besöka en specialist för samråd och undersökning.

Från vad som uppkommer i prostata:

Än behandla prostata folkmekanismer för män läsa nedan.

pumpa

Pumpa anses vara en av de viktigaste produkterna som används för att bota prostata sjukdomar. Det är mycket användbart att dricka ett glas färskpressad pumpajuice tre gånger om dagen innan man äter. För att öka effekten av mottagningen kan du lägga till lite flytande honung till den.

Både för behandling av sjukdomen hemma och för förebyggande ändamål, rekommenderas att äta ungefär trettio till fyrtio renad till ett grönt skal och torkade pumpa frön varje dag.

Du kan lägga till dem i soppor, sallader och andra rätter.

Trots alla fördelar med pumpa vid behandling av prostata sjukdomar, bör dess saft och frön inte ätas av dem som lider av sjukdomar i mag-tarmkanalen. Överstiga inte den rekommenderade hastigheten.

Produkter av bietid

Folkläkare har länge använt bierlivets produkter i sin praktik och använder många ursprungliga recept. De har inte förlorat sin relevans för idag, och nästan alla används för behandling av prostata sjukdomar.

honung

På grund av det faktum att honung innehåller de flesta vitaminer, aminosyror, eteriska oljor och andra komponenter som en person behöver, används den framgångsrikt för att behandla prostata sjukdomar.

För beredning av medicinska pumpa-honungbollar behöver du:

 • 200 gram pumpafrön kombineras med flytande honung, så att en tjock gruel erhålles;
 • från det för att bilda bollar med storleken på en stor körsbär och placera i kylskåpet.

För att lösa en boll en timme före måltiden i två veckor, ta sedan en paus i en vecka och fortsätt sedan behandlingen.

propolis

Propolis används vid behandling av dessa sjukdomar som en antiinflammatorisk och antispasmodisk.

För att förbereda en läkemedelspasta behöver du:

 • ta honung (1 del) och propolis (20 delar);
 • blanda väl
 • Placera i en glasbehållare och förvara i kylskåp.

Ät en tesked tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

För produktion av alkoholtinktur behöver du:

 • Häll en del propolis med fyra delar alkohol;
 • Häll i en behållare med mörkt glas och insistera i två veckor.

Ta trettio droppar med vatten eller skummjölk tre gånger om dagen innan du äter.

ambrosia

Perga är värdefullt eftersom det innehåller ungefär trettio mikro- och makroelement, såväl som protein.

För att uppnå maximal effekt från dess tillämpning behöver du:

 • utesluta från fett någon fet mat;
 • Har inte en dag innan behandlingen påbörjas.
 • innan du dricker, drick ett glas vatten.

För bekvämlighet av mottagning är det nödvändigt:

 • en tesked perga att fylla med femtio milliliter varmt vatten och insistera en halvtimme;
 • denna infusion ska druckas tre gånger om dagen i en halvtimme före måltid i två veckor;
 • Gör sedan en månadsavbrott, och vid behov behandla prostatabehandlingen på ett folkligt sätt att upprepa.

Podmore bin

På grund av sin unika kemiska sammansättning har beespine en antiinflammatorisk, antibakteriell, antispasmodisk effekt och ger goda resultat vid behandlingen av dessa sjukdomar. I grund och botten används för behandling av prostatakörteln infusioner och avkok av bivax.

För beredning av alkoholdryck är det nödvändigt:

 • en halv kilo submodal i en halvliter i glas
 • häll den med vodka och kom på en mörk plats i två veckor;
 • Efter det måste det filtreras och tas femton droppar tre gånger om dagen efter måltiden i tre månader.
 • Efter detta måste du göra en månadsavbrott och, om nödvändigt, upprepa den traditionella behandlingen av prostata.

För att göra avkok av buljong behöver du:

 • häll fyra matskedar av underbeläggning med en liter vatten;
 • koka, minska sedan värmen och bränna i ca två timmar;
 • Därefter får buljongen svalna helt.
 • filtrera och sätt i en matsked honung.

Ta en matsked två gånger om dagen före måltiderna. Varaktigheten av behandlingen av prostata med folkmetoder är en månad, varefter du måste ta en paus i två veckor.

För behandling av sjukdomar i de inledande stadierna kommer det att vara tillräckligt att genomföra flera behandlingskurer för prostata hos män genom folkmedicinska lösningar. I fallet med en kronisk form av sjukdomen appliceras formuleringarna kontinuerligt med lämpliga avbrott.

örter

De mest effektiva folkmedicinska remedierna för prostata är: en samling av vinsten, calendula och horsetail.

För att förbereda buljongen är det nödvändigt:

 • två matskedar örtblandning häll ett glas kokande vatten;
 • När kompositionen svalnar, måste den filtreras och berusas hela dagen innan man äter.

Behandlingen varar minst tre månader.

Vilka växter dricker från prostata? I prostata sjukdomar rekommenderas att man dricker te från kumminfrön.

För detta behöver du:

 • att krossa växtfrön;
 • en matsked häll en halv liter kokande vatten och låt stå i femton minuter;
 • sedan spänna och ta tre gånger om dagen för ett halvt glas.

Ivanov-te visade hög effektivitet vid behandling av prostatainfektion med folkmedicin.

För dess förberedelse är det nödvändigt:

 • en matsked råvaror placerade i en termosflaska;
 • Häll en kopp kokande vatten och brygg tolv timmar;
 • sedan måste te filtreras och druckas två gånger om dagen för hundra milliliter.

Än är det möjligt att lägga till?

För att uppnå ovanstående resultat är det önskvärt att följa en viss diet.

Rekommenderade produkter:

 • fjäderfäkött;
 • fisk;
 • fisk och skaldjur;
 • havregryn, bovete och majsgröt;
 • lök;
 • vitlök;
 • persilja;
 • linfröolja;
 • äpple, morot och betorjuice;
 • ingefära;
 • valnötter.

Förbjudna produkter:

 • fett kött
 • bönor;
 • svamp;
 • köttprodukter;
 • alkoholhaltiga och kolsyrade drycker;
 • pickles;
 • starkt te;
 • kaffe.

Det är också önskvärt att delta i övningsterapi med en uppsättning övningar som syftar till att förbättra cirkulationen i bäckenorganen.

Hur bota prostata med folkmedicinska lösningar? Om du följer alla regler för förberedelse och användning av traditionell medicin, kan du ofta uppnå återhämtning utan att överbelasta din kropp med överdriven medicinering. Men man bör komma ihåg att varje persons kropp är individuell, så valet av lämpligt för behandling av kompositionen bör utföras i samband med erfarna proffs.

Behandling av prostata med folkmekanismer

Prostatakörteln är en sekundär del av de manliga reproduktionsorganen, som ligger under blåsan, runt halsen.

Förstoring av prostata hjälper till att pressa urinvägarna, förhindrar passage av urin.

Sjukdomar i prostatakörteln stör störst män efter 35 år. Utan behandling kan prostatit flöda till kronisk form. Följande komplikationer är också möjliga: abscess, cystit, pyelonefrit, prostata adenom, impotens, infertilitet.

Behandling av prostatakörteln hos män vilka folkmedel kan hjälpa till?

Sjukdomar i prostata

Infektion kan penetrera prostata i närvaro av urinrörets inflammation. Frekventa källor - venerala sjukdomar eller purulenta inflammationer: tonsillit, bihåleinflammation och andra.

Vanliga orsaker bidrar till utvecklingen av prostata sjukdomar:

 • infektion: klamydia, gonorré och andra;
 • hormonellt misslyckande;
 • ärftlig faktor
 • åldersförändringar
 • stillastående fenomen (förekommer ofta med stillasittande livsstil, förstoppning, hypotermi).

Akut prostatit

Inflammation börjar med slimhinnan i excretionskanalerna i klyvklappen. Väggarna kan svälla och kanalerna blir igensatta. Viruset tränger in i vävnaden och kommer att bidra till utseendet på många små abscesser.

Om dessa abscesser slås samman i en stor, kommer du att få en abscess av prostata. Ibland bryts det in i urinröret, urinblåsan, ändtarmen.

För akut prostatit kännetecknas av första frekvent urinering, som åtföljs av smärta. Vidare kan inflammationen intensifieras och manifesteras av smärta i perineum, vilket kommer att ge till huvudet av penis eller anus.

Temperaturen med akut prostatit kan stiga över 40 grader, kommer att åtföljas av svaghet och frossa. Med omedelbar behandling påbörjad är prognosen för sjukdomen gynnsam.

Symtom, orsaker, behandling av akut inflammation i prostata

Kronisk form

Prostatit blir kronisk om behandlingen var sen eller fel. Det uppstår ofta på grund av stillastående fenomen av utsöndring och obstruktion av kanalerna.

Kan leda till skleros med minskning av prostata och ett tillstånd där körteln komprimerar urinröret och gör det svårt att urinera.

Den kroniska formen av prostatit är smittsam och icke-infektiös. Infektiös kronisk prostatit orsakar någon patogen, och icke-infektiösa förekommer på grund av cirkulationsstörningar och andra stagnerande fenomen.

Med kronisk prostatit är det värk i smärtbenen, buken, ändtarmen, obehagliga känslor vid urinering.

Smärta kan öka med en lång sittställning. Det finns otillräcklig erektion, neurostheni, sömnlöshet, minskad effektivitet.

kalcinos

Denna bildning av förkalkningar, täta organiska formationer, i prostata. Anledningarna till deras utseende:

 • Prostatajuice ändrar dess egenskaper. Det minskar koncentrationen av citronsyra och ökar mängden salter, vilket leder till obalans och kristallbildning.
 • Prostasjuka stagnerar. Amyloidkroppar visas och salter deponeras på deras yta.
 • Kronisk inflammation.
 • Uretro-prostatisk återflöde.
 • Utseendet på dessa patologier blir möjligt på grund av följande faktorer:

  • stillasittande arbete, stillasittande livsstil;
  • låg sexuell aktivitet
  • obalanserad diet: patienten föredrar feta, stekta livsmedel, äter inte färska frukter och grönsaker (konsumerad mat påverkar hemlighetens sammansättning);
  • Arbetet i musklerna i blåsan är bruten.

  På ett tidigt stadium känner sig inte kalcifieringar av några uttalade symtom. Men stora insättningar ser ut som följer:

  • Det finns smärtor i underlivet, som intensifieras när de går, de ges i ryggen;
  • styrkan är trasig;
  • blod framträder i spermierna
  • urinering är nedsatt.

  Om det inte finns några symtom, men det har konstaterats förkalkningar, är en doktors observation nödvändig. Tillväxten av dessa insättningar sänker medicineringen.

  Om medicinerna inte hjälper, förstörs förkalkningen av laser eller ultraljud, såväl som kirurgiskt.

  Stenar av prostata

  adenom

  Detta är en godartad prostatatumör. Det finns dess hypertrofi, dvs. okontrollerad proliferation av hennes celler och en ökning i storlek. Vanligtvis förekommer hos män efter 50 år.

  Adenom (godartad prostatahyperplasi) anses felaktigt vara en cancer av cancer. Hennes celler förvandlas inte till maligna celler.

  En av de främsta orsakerna till förekomsten: hormonella förändringar i människors kropp.

  Manifesteras av olika störningar vid urinering. Det hindrar, det blir vanligare, strålen blir svagare, intermittent. Ofta leder till infektion i urinvägarna, stör njurarna, urinflödet och främjar bildandet av urinstenar.

  Det finns tre stadier av adenom:

 • Den första. Urinering snabbt, särskilt på natten. En man kan stå upp 5-8 gånger. Jeten är svag. Det finns ett otillfredsställande urin i en dröm. Njurarnas arbete är inte brutet än.
 • Den andra. Det finns en känsla av ofullständig tömning. Önskningar ökar dag och natt. Urin lämnar i droppar. Njurarnas arbete är stört. Detta kan indikera ökad törst och torr mun.
 • Den tredje. Mängden resterande urin ökar till två liter. Blåsan sträcker sig, konturerna blir tumörliknande, dess känslighet minskas. Urin utsöndrats dag och natt ofrivilligt. Njurfunktionen är nedsatt och kan orsaka aptitlöshet, illamående, svaghet. Patienten kan dö av uremi om han inte börjar behandlas.
 • Adenom av prostata

  Adenokarcinom i prostata

  Denna maligna tumör, bildad av glandulära epitelceller av olika organ. Det har ingen specifik plats, det förekommer i någon intern organ av en person.

  Kan vara långsamt växande och aggressiv. Den första formen har en bra prognos om behandlingen är aktuell.

  Valet av behandlingsmetoder påverkas av differentiering av adenokarcinom - graden av skillnad mellan maligna celler och strukturen hos friska celler:

 • melkoatsinarnaya;
 • högt differentierade;
 • låggradig;
 • skivformig cell.
 • Fin-acinar är den vanligaste bland patienter med prostataadenokarcinom. Flera tumörkärnor bildas på en gång. Tumören avlägsnas kirurgiskt, radioterapi och hormonella droger används också.

  Patienten har ett starkt differentierat adenokarcinom, de bästa förutsägelserna för fullständig återhämtning. Detta adenokarcinom utvecklas långsamt och ger nästan inte metastaser.

  Den sällsynta och mest aggressiva formen - skvätt. Det finns en snabb metastasering i benet. Det är nästan omöjligt att bota strålning, hormonbehandling eller kemoterapi. Hon behandlas kirurgiskt och avlägsnar också en del av urinväggen.

  Med tillväxt och utveckling av metastaser på grund av nedsatt lymfflöde blir penis, nedre extremiteter och skrotum edematösa. Vid metastasering i benvävnaden finns det smärta.

  Det är nästan omöjligt att förhindra prostatacancer, men det kan identifieras i ett tidigt skede. Vilken typ av behandling hemma kan hjälpa till att klara av prostata sjukdomar?

  Prostatacancer

  behandling

  Traditionell medicin

  Behandling av prostatit och andra sjukdomar i prostata med örter och andra folkmedel, om det inte finns några komplikationer eller om inflammationen är kronisk.

  Sådan terapi används tillsammans med medicinering. Folkmetoder ökar kroppens motståndskraft mot infektioner och lindrar smärta.

  Tänk på följande effektiva recept:

 • Röda persilja att mala, koka i 10 minuter (ett halvt glas per liter vatten). Avkok är full i lika delar. Häll fyra teskedar frön med ett glas kokande vatten. Insistera på 40 minuter. Drick fem gånger om dagen för en matsked.
 • Päron komposit dricka i obegränsade mängder. Mer lämpliga vilda päron. Socker är inte tillsatt.
 • Gör ljus från honung. För provet: en tesked honung, ägg, tre matskedar rågmjöl. Blanda allt, bild ett ljus från testet. Använd två gånger om dagen, ett ljus rektalt i en månad med en paus på 10 dagar. Stearinljuset lagras i kylskåpet.
 • Tinktur från Kalanchoe. Häll ett glas slipat råmaterial i 500 ml vodka. Insistera fem dagar. Ett annat sätt: 100 g krossade löv häller 100 g alkohol, insisterar på en mörk plats, skaka regelbundet. Efter 20 dagar börjar du dricka tre gånger om dagen på en tesked.
 • celandine. Överdosering kan leda till förgiftning. Cleaner rensar kroppen av polyper, neoplasmer, cyster, kommer att vara ett effektivt förebyggande av prostata adenom. Nypressad juice utspädd med alkohol i lika stora proportioner. Ät varje dag, späd i 50 ml vatten. Lägg till 1 droppe per dag i två månader. Efter 10 dagar, upprepa kursen.
 • För att förbereda tinktur från kastanj behövs två matskedar av skal. Häll kokande vatten (500 ml), lämna i en termos för natten. Sätt sedan i en kastrull på ett vattenbad, förånga vätskan två gånger. Drick före måltiden 30 droppar tre gånger om dagen.
 • Behandling kan kompletteras med bad av tallålar. Nålar kommer att lindra inflammation, slappna av, minska smärta. Använd apotekets infusion. Vattentemperaturen bör inte vara mer än 37 grader. Procedurens varaktighet ska vara upp till 20 minuter varje natt, om det inte finns någon temperatur.
 • För behandling av prostataadenom är följande recept lämpliga:

 • Lök och vitlök gnides i gruel, häll en matsked med två glas vatten. Coolt, insistera 6 timmar, ta innan måltiderna. En båge är beredd från lök. På lika delar ta torra löv av lök och björk. Häll två matskedar av ett glas kokande vatten, insistera en timme.
 • Mycket effektiva pumpa frön. De äts 30 gånger om dagen rå. Förbered också godis. 500 g avskalade frön krossas i en mixer, blandad med 200 g honung. Från detta test görs bollar, ett godis äts innan man äter.
 • Honung och propolis positiv effekt på kroppen med sjukdomar i prostata. Dessa medel måste förbrukas dagligen. Honung är också beredd från ljus. Receptet beskrivs ovan.
 • bee Podmore innehåller bioaktiva ämnen som är användbara för kroppen. Kroppen av döda bin skördas på våren. Endast hela bin behövs, utan rutt och parasiter. För behandling av adenom används vattenavkokning. I 500 ml vatten sattes två matskedar hackad noggrant Podmore som föras till en koka, kokt i 2 timmar på låg värme. Låt svalna i två timmar. Därefter filtreras vätskan. De lagrar det i kylskåpet i två veckor. Ta en månad, en matsked före måltider två gånger om dagen.
 • diet

  I sjukdomar i prostatakörteln måste du hålla dig till en speciell diet, riktade mot:

  • minskning av produktionen av en del av natturin;
  • normalisering av matsmältningsorganet;
  • förstärkning av immunitet
  • tillhandahålla näringsämnen till kroppen.

  Utesluta från kosten:

 • alkohol, kolsyrade drycker, te, kaffe;
 • konserverad mat;
 • alla stekt, fet, kryddig, salt, kryddig, rökt;
 • fett kött
 • bakverk;
 • peppar, vitlök, lök;
 • sur frukt;
 • produkter som förbättrar gasgenerering
 • svamp;
 • halvfabrikat, biprodukter, snabbmat.
 • Om prostatit är kronisk, följs en sådan strikt näring endast under exacerbationsperioden. Dieten innehåller:

  • kompotter;
  • mager kött och fisk;
  • mer grönsaker och frukter;
  • sura mjölkprodukter (kan förbättra matsmältningssystemet);
  • torkade frukter;
  • honung;
  • spannmål med vitamin E;
  • produkter som innehåller mycket zink.

  massage

  Massage i prostatakörteln utförs av en specialist eller en patient tillbringar hemma ensam efter att ha hört en läkare. Fördelarna med förfarandet:

  1. Förbättrat utflöde av ackumulerad vätska från prostata.
  2. Spänningen i musklerna i prostata minskar, stagnation av blod elimineras.
  3. Symtom på prostatacancer går bort.
  4. Tryck på urinröret minskar.

  Patienten bör ligga på hans sida, dra knäna mot kroppen eller böja sig över och ta en knä-armbågsställning. Specialist bär en handske, det smörjer vaselin, introducerar pekfingret i rektum, prostata trevande (3-5 cm från ringmuskel).

  Utför proceduren upp till två minuter en eller två gånger om dagen. Det ska finnas 10-15 sessioner.

  Känslor beror på förekomsten av komplikationer. Ju mer sjukdomen lanseras, desto mer smärtsam proceduren. Några män gillar massage.

  Preliminärt är det nödvändigt att rensa tarmarna och lämna blåsan full. Om under proceduren kring 4-5 droppar utsöndring av körteln utsöndras, är massagen effektiv. Tillsammans med saften flyter bakterier och skadliga ämnen.

  Färgen på vätskan bör vara klar, lite vitaktig. Gul eller annan nyans indikerar närvaron av pus.

  Terapeutisk gymnastik

  Fysiska övningar för prostata förbättrar blodtillförseln till prostata och minskar svullnad. Komplex av övningar:

  • Kegel gymnastik;
  • massage;
  • kontrastdusch (spray riktad mot perineum);
  • yoga;
  • övsterapi.

  Kegel övningar:

  1. Det är nödvändigt att påkänna musklerna, fördröja flödet under urinering. Det rekommenderas att göra 30 sådana minskningar (det är möjligt för 5 tillvägagångssätt och 6 sammandragningar).
  2. Krama och krossa musklerna i anuset, utföra tre tillvägagångssätt under hela dagen och 20 övningar.

  Dessa manipuleringar kommer att vara ett bra förebyggande och tillägg till huvudbehandlingen.

  Andra övningar:

  • Stå upprätt, rikta knäna till sidorna, utför halvkvättar;
  • stå upprätt, lägg dina ben ihop, lyft dina knän i sin tur, håll ryggen rak;
  • do poluprisedaniya vid böjning framåt, räta upp långsamt, utspädd hand i hand, låg ett ben på ena sidan, upprepa på båda benen upp till 10 gånger;
  • ligga ner eller sitta ner, kram bollen i varvet i 7 sekunder och slappna av helt,
  • "Björk": Ligga på ryggen, höja benen, sätt ned rygg med händerna i 15 sekunder.

  Yoga är bra för förebyggande och för behandling i kombination med andra fysiska behandlingsmetoder:

  1. Inverterade asanas (sirshasasa, karani, sarvanaana och andra). Lossa prostata i venös plexus.
  2. Mageövningar. Skapa ett negativt tryck. Blodcirkulationen förbättras också (Nauli, Agnisara, Dhauti).
  3. Asanas, som involverar höftled (sukshma-vyayama, baddha-konasana och andra).

  Den tidigare behandlingen av prostatakörtelsjukdomar börjar, desto lättare blir det att bota dem och förhindra att komplikationer uppstår.

  Traditionell medicin mot inflammatoriska sjukdomar, cancer och adenom i prostata

  Prostata utför många funktioner i den manliga kroppen, inklusive det är viktigt för reproduktionssystemet. En av indikatorerna på kvaliteten på sitt arbete är storleken.

  Om prostata ökar, indikerar det i de flesta fall en sjukdom.

  Det är nödvändigt att ta reda på orsakerna till dess förekomst, och också att bekanta sig med de medföljande symptomen. Behandling av prostataförstoring är möjlig och folkmetoder. Mer detaljer om dem kommer att behandlas nedan.

  Grundläggande information

  Vid födseln har en person en liten prostatakörtel. Under puberteten observeras en ökning av testosteronnivåerna. Detta bidrar till att öka storleken på prostata, vars löptid är 17 år.

  Normal och förstorad prostata

  De närmaste 20 åren, nästan ingen tillväxt, så det kan inte finnas några problem. Undantag är högst 10% av männen. Den andra tillväxtökningen kan noteras efter 40 år till följd av en minskning av testosteronnivåerna. Efter 60 år kan prostatavolymen vara dubbelt så stor.

  Vad är risken för utvidgning av prostata? Först och främst är det värt att notera att det omger urinröret. Vid puberteten uppträder expansionen jämt, vilket inte alltid observeras under andra hälften av livet. En stark ökning påverkar urinröret, komprimerar dem, vilket leder till att tömningen av blåsan är svår.

  Förstoringen av prostata tjänar framkomsten av en av sjukdomen, såsom:

  Orsaker till utvidgning av prostata

  För att förskriva effektiv behandling är det nödvändigt att bestämma orsakerna till att prostatan har förstorats. Huvudet är följande:

  • med ålder blir testosteron mindre, medan östrogenproduktionen ökar;
  • genetisk predisposition, när tillväxten av celler i vuxenlivet var programmerad;
  • prostatacancer;
  • På grund av produktionen av prostatit dihydrotestosteron, neutraliseras testosteron. Syntes av DHT med ålder förändras inte, och testosteron produceras i en mindre mängd;
  • Förekomsten av infektionssjukdomar, på grund av vilken det finns en inflammatorisk process.

  Symtom på utseendet av en sjukdom

  Symtom på prostataförstoring kan inte alltid vara uppenbart. Oftast är huvudsymptomen svårigheter att urinera.

  Vid tryck på urinröret i den förstorade prostatan är det ett avbrutet eller svagt urinflöde. Tillsammans med detta finns det en svår urinering, fortsättningen av urinproduktionen efter färdigställandet av processen, känslan av en oblodad blåsan.

  En uppsättning symptom uppträder när irritation uppstår till följd av ackumulering av urin:

  • urininkontinens
  • smärta under tömning
  • en ständig önskan att gå på toaletten, speciellt på natten;
  • brådskande att gå på toaletten.

  Om du inte startar behandling efter att ha avslöjat sådana symptom samlas urin, vilket kommer att främja utvecklingen av bakterier och infektioner.

  Urinstenar kan bildas. Fartygen kommer också att skadas, för vilket du kan se blod i urinen. Vidare är det möjligt att få urin tillbaka i njurarna, vilket leder till njursvikt. Därför måste behandlingen göras omedelbart.

  Behandling av sjukdomen

  Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

  Du behöver bara ansöka.

  När du går till en läkare, görs diagnosen och behandlingen på grundval av graden av utvidgning av prostata, patientens ålder, kroppens allmänna tillstånd.

  På grund av detta är en av de möjliga behandlingsmetoderna bestämda, nämligen observationell, medicamentisk eller kirurgisk.

  Observationsprincipen för terapi är relevant för unga eller gamla. Unga patienter som har ett första skede av ett sjukdom behöver ofta bara förändra sitt sätt att leva och allt är normaliserat. Det kan vara ett avslag på dåliga vanor eller början på sporten.

  För äldre patienter kan medicinsk ingrepp få allvarliga konsekvenser, så i de flesta fall föreskrivs bara de läkemedel som kan eliminera obehagliga symptom och därigenom förbättra livskvaliteten.

  Vid val av läkemedelsbehandling utförs användningen av vissa grupper av läkemedel utifrån orsakerna till prostataförstoring, en sjukdom som har uppstått mot bakgrunden. I avsaknad av resultaten från tidigare metoder eller med en stark ökning i prostata, kommer kirurgisk ingrepp att krävas.

  Hur man minskar prostatakörteln folkmekanismer?

  Därför, för att bekämpa sjukdomen, tillsammans med läkemedelsbehandling används ofta och folkmekanismer. I allmänhet innefattar de en mängd olika buljonger, tinkturer samt rektala suppositorier.

  Dessutom är det nödvändigt att hålla sig till en diet, det är möjligt att använda massage eller gymnastik.

  Tinkturer och buljonger

  Med sådana sjukdomar som prostatit och prostatahyperplasi behandlas folkmedicin med kalendula, hästslag, yarrow, björnbär.

  De kan köpas på något apotek och bryggas avkrok av dem. Därför hälls två skedar örter med kokande vatten i en volym om 0,5 liter. Drick buljongen för dagen innan du äter. Det tar inte mer än tre månader att behandla.

  Om prostatakörteln förstoras kan folkmedicin behandlas med vanlig persilja, eller mer exakt, med dess frön. För att förbereda tinkturen måste du ta 4 teskedar frön och 200 ml kokande vatten. Att insistera på att drycken ska vara inte mindre än en dag, varefter skeden ska tas flera gånger om dagen.

  Folk behandling av prostata kan inte föreställa sig utan pumpa frön, eftersom de är rika på zink. Och de är mycket användbara för sexuell funktion hos män. Den optimala dagliga hastigheten är 30 bitar av råa frön. Ta dem före måltider varje dag.

  Behandling med biprodukter

  Med prostatahypertension utförs behandling med folkmedicin med honung och andra biodlingsprodukter. Honung kan konsumeras enligt recept, tillsätter vissa ingredienser, till exempel selleri eller som en självständig produkt.

  Övriga biodlingsprodukter spelar också en stor roll i denna fråga och kan hjälpa till perfekt. Dessa inkluderar:

  För att göra en beredning från pollen, tas den i lika stora proportioner med honung och blandad. Ta denna kombination tre gånger om dagen i en månad.

  Därefter görs en paus i 2-3 veckor och mottagningen fortsätter. Så det är nödvändigt att göra ett år. Att sådan behandling av en prostata med hjälp av nationella medel har givit den bästa effekten, det är nödvändigt att tvätta detta ämne med en örtavkodning.

  Behandling av DKJ med folkmekanismer innebär användning av apilac. Apilac används bäst i form av tabletter eller ljus, som säljs på apotek, eftersom det är en bräcklig produkt. Appliceras apilak i tabletter tre gånger om dagen, det ska lösas under tungan. Stearinljuset placeras en gång efter avföring.

  Sådana sjukdomar som prostatit och prostatahyperplasi, behandling med folkmekanismer föreslår användning av tinktur eller avkok från bee podmora. Det är nödvändigt att använda det helt friskt, så det måste finnas tillgång till apiaryen. Buljongen är gjord av två skedar soppa och en halv liter kokt vatten. Blandningen måste kokas i två timmar vid låg värme, varefter den kyls och placeras i kylskåp.

  Du måste dricka en gång innan du äter en matsked buljong. För att göra tinkturen, skopa häll vodka och insistera två veckor på en mörk plats. På en tesked är det nödvändigt att dricka det tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet i båda fallen är en månad och applicera drogen två gånger om året.

  Relaterade videoklipp

  Flera sätt hur man minskar storleken på prostata folkmedicin, i videon:

  Med sådana sjukdomar som prostatit och prostatahyperplasi används således ofta folkmetoder för behandling. Örter, frön, biodlingsprodukter och andra naturläkemedel används. I detta fall är deras användning nödvändig som en samtidig behandling, inte den huvudsakliga. Speciellt innan man börjar använda det är det viktigt att samråda med en specialist.

  • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
  • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits