Huvud
Behandling

Behandling av kronisk prostatit: effektiva metoder för män

Prostatakörteln (prostata) är den mest utsatta i den manliga kroppen, så dess inflammation påverkar patientens livskvalitet väsentligt. Cirka 40% av männen i åldern 25 år är refererade till en urolog med problem med kronisk prostatit. Patologi kan leda inte bara till infertilitet, men även onkologiska sjukdomar. Det finns många faktorer som leder till prostatit och en uppsättning tekniker för att behandla denna patologi.

Vad är kronisk prostatit?

Prostatakörteln utför en mängd olika funktioner som är involverade i produktionen av testosteron (den huvudsakliga manliga hormonet), reglerar erektion utvecklar en hemlighet som påverkar kvaliteten på spermier. Kronisk prostatit hos män är en långvarig inflammation i prostatakörteln bakterie (5-10%) och icke-bakteriell (90-95%) natur. Den senare kallas också kronisk bäckensmärksyndrom. Naturen hos abakteriell prostatit är förknippad med neurogena patologier av bäckensgolvsmuskler och element som omger blåsan och prostata.

För de flesta män, är problemen med urin- ett känsligt ämne, patienter ofta söker behandling även för erektil dysfunktion som sker i de senare stadierna av sjukdomen. I vissa fall kan patienter har asymtomatisk natur kronisk prostatit, kan sjukdomen ibland framkommit av en slump att träffa en läkare med annan patologi.

Faktorer som påverkar uppkomsten av en sjukdom innefattar:

 • minskning av organismens allmänna immunitet
 • frånvaro eller oegentligheter i sexuellt liv, avhållande i sexuella termer
 • felaktig näring, vilket leder till frekvent förstoppning
 • kroniska infektioner;
 • frekvent hypotermi
 • stillasittande livsstil;
 • problem med produktionen av vissa hormoner;
 • daglig användning av snäva underkläder;
 • påkänning;
 • långvarig kateterisering av blåsan;
 • alkoholism, rökning.

I sjukdoms kroniska lopp är symtomen sällsynta och milda, förutom en akut period under vilken sjukdomen diagnostiseras. Ibland, utan läkarmottagning efter en exacerbation, finns det lättnad, men det indikerar inte en återhämtning, men att sjukdomen fortskrider och har gått in i en trög fas. De viktigaste tecknen på patologi är:

 • atypisk urladdning från penis
 • smärta i underlivet, obehag i perinealområdet, vilket ökar efter avföring eller urinering;
 • Brott mot sexuell funktion (problem med erektion, ejakulation) på grund av stagnerande fenomen, låg ton i bäckenets golvmuskler och urinrörssfinkter;
 • problem med urinering
 • förhöjd kroppstemperatur.

Diagnos av kronisk prostatit inkluderar följande utgångar: palpation av prostata, blodtestet för patogener av STD (sexuellt överförbara sjukdomar genom) Mikroskopisk undersökning av prostatiska utsöndringar (närvaro av patogena bakterier och icke-specifika antikroppar), transrektal ultrasonografi (bestämning av storlek och prostata struktur), biopsi. ett särskilt frågeformulär för patienter om vilken typ av smärta har utvecklats med tanke på känsligheten hos läkare trådar intensitet av sexuell aktivitet, etc.

behandling

mäns hälsofrågor involverade i urologi och andrologi, bör dessa professionella hanteras vid minsta avvikelse från normen. Forskare har ännu inte lyckats hitta ett sätt att äntligen befria män från kronisk prostatit; terapi lindrar symtomen, hjälper till att återställa den sexuella funktionen, hjälper till att fördröja återfall på obestämd tid. Behandlingen är lång och komplicerad, men det är nödvändigt eftersom när prostata komplikationer kan vara mycket allvarliga: abscess i prostata, cystit, inflammation i testiklarna och bihang, infertilitet, impotens, cancer och andra.

Behandlingsschema

Effektiv behandling av prostatit innehåller en uppsättning åtgärder som syftar till att eliminera bakteriologisk fara (om någon), förbättra blodcirkulationen i bäckenområdet, stärka immuniteten och hantera smärta. För att snabbt uppnå önskat resultat måste patienten förändra sin livsstil och attityd till dåliga vanor.

Efter en grundlig diagnostisk undersökning och en medicinsk historia, beslutar läkaren om utnämningen av enskilda system för behandling, vilket inkluderar en rad åtgärder som syftar till att bekämpa sjukdomen. Förfaranden för behandling av prostatit inkluderar medicinering (antibiotika, anti-inflammatoriska och andra droger), sjukgymnastik, massage av prostata, diet, fysisk träning.

medicinering

Behandling av kronisk prostatit innefattar användningen av flera typer av läkemedel, vars verkan syftar till att lösa ett särskilt terapeutiskt problem. Läkemedel används i olika former av frisättning - tabletter, kapslar, injicerbara lösningar, suppositorier etc. läkemedel:

 • antibiotika (fluorokinoloner, tetracykliner, makrolider);
 • alfa-adrenoblocker för att minska intrauretralt tryck och avslappning av muskelfibrer;
 • läkemedel för smärtlindring och eliminering av inflammation (diklofenak);
 • antikoagulationsmedel för att förbättra blodcirkulationen i bäckenregionen (heparin);
 • immunostimulantia i immunbrist;
 • hormonella preparat vid behov;
 • antidepressiva medel för lindring av ångest;
 • hämmare av proinflammatoriska cytokiner (proteiner som kan syntetiseras av kroppen under inflammation och negativt påverka processerna i organ och vävnader).

Antibiotika utses först efter den bakteriella ympning av prostatasekretion, vars resultat kan du bedöma förekomsten av mikrobiell förorening och känslig detektion av bakterier till droger. Om patologins icke-bakteriella natur fastställdes under undersökningen, föreskrivs en kortvarig kurs av antimikrobiell terapi. Listan över vissa läkemedel:

Preparatets namn, aktiv beståndsdel, dosering

Tabletter innehållande 0,2 g ofloxacin

Baktericida verkan mot resistenta gram-negativa mikroorganismer

Infektioner i luftvägarna, munen, näsan, njurarna, urinvägarna; prostatit, gonorré

Allergier, svullnad i ansiktet, illamående, kräkningar, buksmärtor, ångest

Epilepsi, överkänslighet mot läkemedlet. Gravida, ammande kvinnor, barn under 15 år

Tabletter och ampuller innehållande 100 mg doxycyklinhydroklorid

Hinder för reproduktion av många typer av bakterier (gram-negativa och gram-positiva)

Infektioner av njurarna, luftvägarna, bäckenorganen, mjukvävnaden, inflammation i mag-tarmkanalen etc.

Illamående, kräkningar, huvudvärk, yrsel, allergiska reaktioner, candidiasis

Leverinsufficiens, laktosintolerans, lupus erythematosus, överkänslighet mot läkemedlet. Gravida kvinnor, barn under 8 år

Tabletter innehållande 100 mg erytromycin

I små doser, ett hinder för multiplikation av bakterier, i stora doser - deras förstörelse

Infektioner i luftvägarna, difteri, prostatit, skarlet feber, dysenteri, syfilis, gonorré, etc.

De är minimala. Med långvarig behandling, kräkningar, gastrointestinala störningar, allergi

Överkänslighet mot läkemedlet, hörselnedsättning, leverfel, laktationsperiod

Behandling av kronisk prostatit i hemmet

För att framgångsrikt bli av någon sjukdom patienten bör följa vissa rekommendationer från läkare, med avseende på prostatit är särskilt viktigt, eftersom underlåtenhet att följa de grundläggande hygienregler och kan avsevärt minska effekten av de tilldelade terapeutiska åtgärder. Patienten måste övervaka regelbundenheten urinering, gå på toaletten så ofta som var 3-4 timmar, är det lämpligt att akta sig för hypotermi.

Det är mycket användbart för behandling av motion, för att göra långa promenader (därmed utesluter de typer av laster där eventuella perineala skador). Patienten rekommenderas att ha ett regelbundet sexliv för att undvika stagnation av spermier. Det är viktigt under behandlingen att ge upp alkohol, efter återvinning är det önskvärt att minska dosen som tas.

Behandling av prostatit bör åtföljas av medicinsk gymnastik, som måste utföras efter slutet av den akuta perioden av sjukdomen för att öka effekten av läkemedelsbehandling. De flesta övningarna bygger på att träna musklerna kring sjukdomshärdan:

 • Övning 1. Startposition: rak hållning, ben ihop, händer bakom ryggen. Lyftningen av varje ben, böjt vid knäet, utförs sedan växelvis, sedan dra tillbaka det till sidan, räta ut och återgå till startpositionen.
 • Övning 2. Startposition: Sitter på en stol, en gummiboll är fastklämd mellan benen. Andningen komprimeras av bollen, och utandningen är avslappningen av bäckensmusklerna.
 • Övning 3. Startposition: Ligger på buken, kroppen är något upptagen, bäckenet pressas till golvet, händerna längs stammen. Benen stiger till en tillgänglig vinkel över golvet och saksövningen utförs.
 • Övning 4 (Kegelövning). Startposition: någon. Med olika längder växlar muskeln kring prostata, utan musklerna i pressen, skinkorna och benen, växelvis och slappnar av. En man kan upptäcka detta område för träning genom att stoppa urinering. Samtidigt är musklerna i bäckensgolvet ansträngda.

massage

En av de vanligaste behandlingarna för prostatit är prostata massage. Det finns flera typer av denna procedur, den viktigaste och mest effektiva anses vara en rektal massage, där läkaren genom rektum påverkar prostatakörteln genom att strida. Under orgasmen masseras musklerna ensamma, så proceduren är ordinerad för män som inte har något ordinarie sexliv.

Manipulering är användbar för stillastående fenomen - effekten bidrar till att pressa exsudatet i frökanalerna. Efter massagen måste patienten omedelbart besöka toaletten för att ta bort patogener från kroppen. Det är förbjudet att utföra prostata massage med förvärring av prostatakörteln, adenom, hemorrojder, beräknad prostatit.

Före massagen är det nödvändigt att rengöra ändtarmen, för patienten placeras mikroclyster. En session varar från 30 sekunder till 4-5 minuter, frekvensen av ledning är 2-3 gånger om dagen i två veckor. Efter att patienten har passerat hela kursen av massage, görs en paus i sex månader eller mer. Läkare rekommenderas starkt att manipulera en erfaren specialist för att undvika komplikationer.

sjukgymnastik

I början av behandlingen ordinerar läkaren läkemedel för patienten för att lindra akut inflammation, och med hänsyn tagen till särdrag i sjukdomsförloppet föreskrivs sjukgymnastikförfaranden. Det är förbjudet att använda dessa manipuleringar för förvärring av prostatit, tumörer. Sjukgymnastik utförs med sikte på att förbättra blodcirkulationen, vilket garanterar bättre tillgång till läkemedel i patologins fokus. De vanligaste procedurerna är:

 • Laserterapi - använder lågfrekvent laserstrålning, har bakteriedödande, vasodilaterande och analgetiska effekter.
 • Elektrofores är behandling av patologi genom infiltrering av läkemedel genom huden.
 • Magnetoterapi innebär behandling med magnetiska vågor, reducerar smärtsyndrom, eliminerar stillastående fenomen. Magnetoterapi förbättrar permeabiliteten hos vävnader, så det kombineras ofta med elektrofores.
 • Stimulering av vävnader med elektriska impulser orsakar utflöde av venöst blod och arteriell tillströmning, vilket säkerställer mättnad av vävnader med syre och eliminering av stillastående fenomen.
 • Ultraljudsbehandling utförs genom huden eller rektalt, har en antiinflammatorisk effekt, ökar sexuell aktivitet hos män.

diet

I någon sjukdom för framgångsrik behandling behöver en person att äta rätt - kronisk prostatit är inget undantag. Förteckning över förbjudna och tillåtna produkter för kronisk prostatit:

 • grönsaker, frukter (vattenmelon, melon, äpple, citrus, gurka, tomater, persilja, betor, kål, morötter);
 • senap, pepparrot
 • torkad frukt, honung;
 • mejeriprodukter (fermenterad bakad mjölk, yoghurt, stallost);
 • produkter med högt innehåll av zink (selleri, skaldjur, kycklinglever).
 • alkoholhaltiga drycker;
 • fet, stekt, salt, kryddig mat;
 • kolsyrade produkter, kaffe, starkt te;
 • svampar, bönor;
 • rädisa, rädisa
 • Begränsa förbrukningen av lök, vitlök, spenat, sorrel.

Operativ behandling

Hospitalisering och efterföljande operation används vid andra behandlingar som inte hjälper. Operationen är tillrådlig för blockering av de halvledande kanalerna, närvaron av stenar i prostata, körningens purulenta abscesser, frånvaro av urin, hyperplasi, tumörer. Förberedelserna för operationen innefattar en fullständig undersökning av patienten, varning till patienten om möjliga konsekvenser. En vecka före operationen slutar patienten att dricka mediciner, i två dagar visar patienten konsumtionen av en stor mängd vätska.

Typer av kirurgisk ingrepp för att eliminera konsekvenserna och komplikationerna av kronisk prostatit:

 • Prostatektomi - fullständigt avlägsnande av körteln, seminalkanaler och lymfkörtlar. Det finns endoskopiska och bandoperationer. Den senare används sällan på grund av den höga risken för skador på nervändarna.
 • Transuretral electroresection är partiell borttagning av prostata. Det anses vara en effektiv och relativt säker metod. Nackdelen med denna metod är svårigheten att avlägsna en stor volym av körteln.
 • Laseravlägsnande av prostatit är den säkraste metoden. Under operationen indunstas prostatavävnaden av en laserstråle. Den enda nackdelen med förfarandet är den höga kostnaden.

Folkmekanismer

För att bli av med prostatit blir det inte överflödigt att använda folkrecept. Till exempel, för att normalisera urinering och smärtkontroll rekommenderas varje dag, dricka te med naturlig honung, om patienten inte har några allergier och diabetes. Efter läkemedelsbehandling skulle också dra nytta av en torr drink buljong celandine honung 100 g ört hälls 700 ml vatten och kokades under 15 minuter, filtrerades buljongen blandades med 500 g honung och ta en matsked före måltid.

Pumpa frön innehåller ämnen som deltar i syntesen av manliga hormoner, så deras användning är mycket effektiv vid behandling av prostatit. Propolis har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper, innehåller ett helt komplex av vitaminer och mikrodelar. Applicera den för behandling av prostatit i form av olja, tinktur, etc.

förebyggande

Åtgärder för att förebygga utseende av patologier i förhållande till människors hälsa inkluderar följande aktiviteter:

 • förstärkning av immunitet i allmänhet
 • fysisk aktivitet (särskilda övningar, promenader, sport);
 • rätt näring
 • avslag på dåliga vanor
 • noggrann överensstämmelse med personliga hygienregler
 • regelbundet sexliv.

video

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Behandling av kronisk prostatit hos män i hemmet

Hus behandlar väggarna - det är svårt att inte hålla med den här tanken.

Vilken som helst som var avancerad sjukhus, Fortfarande behöver de flesta seriösa argument för att föredra det till sina inbyggda väggar.

I artikeln kommer vi att prata om hur man ska behandla kronisk prostatit hos män hemma.

Kan jag läka det hemma?

I de flesta fall botas prostatit hemma. Det finns ett antal undantag, i närvaro av vilken hembehandling blir farlig. Om dem kommer vi att berätta mer. I vilket fall som helst är det bättre att rådgöra med en läkare.

Om behandlingen av prostatit består av användning av läkemedel och läkande gymnastik, är det absolut inte nödvändigt att ligga på sjukhuset. För fysioterapi kurser är det inte svårt att anmäla sig till ett distriktspolykliniskt område öppenvården.

Behandling av prostatit tar vanligen av månaden upp till tre. Hemma det här är en normal period, sjukhuset för en sådan period utan det akuta behovet är tydligt irriterande.

För att inte ringa exacerbation av prostatit hemma behandling, är det nödvändigt:

 1. Ät rätt, på en diet.
 2. Glöm tid för behandling av prostatit om alkohol, rökning, spel, andra aktiviteter relaterade till stress.
 3. Regelbundet ha sex med en partner.
 4. Utsätt inte prostata för skada.
 5. Får inte bli kall.
 6. Flytta så mycket som möjligt.

I vilka fall är det nödvändigt att se en läkare?

obligatoriskt sjukhusvistelse patienter med prostatit utförs med syftet:

 • Förloppet av intravenösa antibiotika
 • kirurgisk operation (till exempel med en abscess).

Behovet av sådana behandlingsmetoder uppstår när sjukdomen förvärras eller extremt försummas, komplikationer.

Kronisk prostatit: behandling hemma

sjukgymnastik

De drivs med målet:

 • eliminering av stillastående fenomen i prostata, bättre muskelkontraktion i bäckenregionen;

 • förbättring av blodflödet i prostata;
 • minska smärta
 • avlägsnande av inflammation och svullnad i prostata;
 • återställa käftens naturliga funktion.
 • Dessa resultat uppnås genom att man tillämpar hårdvaruprocedurer genom patientens hud eller slemhinnor med prostatit.

  De hålls som regel öppenvården.

  bricka kan även köpas för enskilt bruk i detaljhandeln.

  elektrofores. Enheten använder likströmens egenskap för att öka hastigheten och djupet av penetration av droger i patientens kroppsvävnader med prostatit. Novokain, brom, magnesiumsulfat (2% rr), kalciumklorid (1-3% rr) används som läkemedel för detta.

  Ultraljudsändare. Högfrekventa ljud förbättrar processerna av ämnesomsättning, sexuell attraktion, lindrar inflammation i prostata, resorbärr, hjälper till att återställa skadade vävnader, behandla skador i ändtarmen.

  Magnetoterapi-enheter påverkar patientens kropp med prostatit magnetfält. De lindrar inflammation, förbättrar blodcirkulationen, främjar vävnadsregenerering utan biverkningar.

  Medicinska lasrar öka uthålligheten i kroppen, prostata aktivitet, förbättra det allmänna tillståndet. Terapi genomförs på morgonen, kursen - 15 gånger.

  Elektrostimulatorer Vibrationerna i strömmen eliminerar stasis av körteln, förnya utflödet av dess hemlighet.

  Mikroklyftare används för att injicera läkemedel från prostatit i rektum i enlighet med deras avsedda användning, enligt vad som anges i anvisningarna.

  terapeutisk, lerbad behandla prostatit genom att värma problemområdena, näringsämnena i vätskan.

  Fysioterapiprocedurer tillämpas inte när:

  • exacerbation av sjukdomen;
  • närvaro av neoplasmer
  • de-symptomatisk diabetes mellitus;
  • aktiv tuberkulos.

  massage

  Prostatisk massage Är en mycket effektiv del av den komplexa behandlingen av prostatit. Även om det är trevligt kan det inte kallas.

  Genom direkt åtgärd av fingret i handsken tar doktorn bort spänningen i körtelens muskler, tar gradvis bort ödemet.

  Därefter har patienten smärta, kroppsdelarna blir lika stora och hans funktioner återställs.

  Det finns ett utflöde av utsöndring och stillastående spermier med en skadlig mikroflora.

  En kompetent massage av prostata kommer bara att utföra specialistläkare i speciella handskar, som för detta behöver du ringa hem.

  Kroppen är väldigt mycket ömtålig, När du försöker utföra samma åtgärder själv (självmassage) eller med hjälp av en inkompetent person kan det bli allvarligt skadat med risk för att förorena blodet.

  Att följa alla regler sterilitet Manuell massage görs bäst på poliklinik eller på sjukhus.

  I detta fall VIKTIG Applicera inte:

  • fett med expired hållbarhetstid;
  • icke-sterila handskar.

  Kontraindikationer för massage:

  Om det inte går att besöka polikliniska behandlingar, måste man överväga: Ett alternativ till det (om än ofullständigt) är ett av ovanstående fysioterapiprocedurer som kan tas säkert hemma. Självmassage med prostatit är oacceptabelt!

  För förebyggande av prostatit är någon fysisk aktivitet användbar, med början på vanliga morgonövningar. Men det finns speciella övningar specifikt mot prostatit.

  Komplex av Kegel övningar

  Avsett för stärka perineumets muskler. Identifiera dem enkelt: mannen fördröjer urinstrålen medan du skriver. De musklerna (prostata musklerna), som i detta fall kommer att fungera, och vi måste träna.

  Ex. 1. Alternativt, vi påfrestning, slappna av musklerna i prostata. Ju snabbare desto bättre.

  Ex. 2. Vi spänner musklerna, håll det spänt i 4 sekunder, slappna av.

  Ex. 3. Smidigt spänner vi musklerna som vid en avföring. Vi slappna av.

  Den första lektionen av varje övning upprepas åtta gånger. Denna cykel upprepas fem gånger om dagen.

  Vecka öka antalet repetitioner av varje övning i en cykel om fyra tills vi når 45 repetitioner. Gör denna gymnastik varje dag, medan problemet med prostatit är relevant.

  Medicinsterapi

  antibiotika

  Oavsett om det är möjligt att skicka eller genomföra en antibiotikabehandling för behandling av kronisk prostatit i huset - beror på ett konkret fall.

  Individuella egenskaper hos prostata strukturen spelar en roll, närvaron / frånvaron av allergier hos patienten, orsakerna till sjukdomen, graden av dess svårighetsgrad. Beslutet i detta fall tar urolog.

  Antibakteriella läkemedel

  antibiotika - Det viktigaste sättet att förstöra bakterier. För behandling av kronisk prostatit hos män i hemmet bör medicinen ordineras av en urolog, han måste se till att han har att göra med exakt bakteriell form av prostatit. Annars tar antibiotika bara skada.

  1. Vanligtvis utser en läkare för behandling av bakteriell prostatit fluorokinoloner: ciprofloxacin, gatiloxacin, lomefloxacin, moxifloxacin ofloxacin. De utmärks av deras aktivitet, permeabilitet, åtgärder mot många typer av bakterier; När de administreras oralt ackumuleras de i körteln.
  2. Kronisk prostatit behandlas väl med antibiotika under namnen metacyklin, doxycyklin, oleandomycin erytromycin, cefalexin.

  ljus

  fyllning rektala suppositorier vid behandling av prostatit, görs antibiotika, propolis, spasmolytika, glandulära komponenter, andra komponenter. Exempel på läkemedel administrerade med suppositorier: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, ostestin.

  ansökan ljus med prostatit eliminerat ödem, smärta, inflammation. Med hjälp av dem återställs sexuella och urinfunktioner, utvecklingen av blodproppens blodpropp stoppas, blodcirkulationen förbättras.

  plåster

  Kinesiska prostatiska navelplåster verkar på inflammation av prostata genom penetration av mikropartiklar av läkemedlet genom huden.

  Det var möjligt att uppnå detta nanoteknologi. För att använda dem enkelt: du måste tvätta platsen runt naveln med en bra tvål, raka av håret där, ta bort klistermärkena, klistra fast klisteret.

  Efter tre dagar att ta bort, igen för att tvätta platsen för limning. På en dag, håll ett bandhjälp. Förloppet av behandling av prostatit - sex fläckar, 24 dagar. Parallellt kan du dricka antibiotika för att förbättra effekten.

  Folkmetoder

  Bland de testade folkmekanismerna för behandling av prostatit är:

  Om behandling av kronisk prostatit folkmekanismer Det finns en separat artikel.

  Bastu, bastu

  Parry för kronisk prostatit noggrant. Överhettning leder till ödem i prostatakörteln. Uppehållstiden i ångrummet, värme, måste strikt regleras.

  Också, bör man ta hand om kylning efter ångrummet.

  Finska forskare har visat: en bastu förbättras libido, det vill säga sexkörning.

  I detta skiljer sig det från det vanliga badrummet med en temperatur på 37 grader, vilket rörligheten och antalet spermatozoer tvärtom minskar.

  Bastu har en avkopplande effekt på mjuk muskel i prostata, ökar blodflödet i underlivet, förbättrar immuniteten. Patientens tillstånd med prostatit förbättras, om en bastu, ett bad kombineras med diaphoretic te eller genom att använda äppelcidervinäger.

  diet

  I patientens diet med prostatit är huvuddelen upptagen av grönsaker och frukter.

  1. kryddor - persilja, senap, pepparrot - minska inflammation, påskynda återhämtning.
  2. lök, vitlök dödar de bakterier som orsakar sjukdomen; förbättra blodcirkulationen, styrkan.
  3. zink, som behövs för prostataarbetet, finns i marina produkter: räkor, alger, krabbor, fisk, musslor.

  Till patienten med prostatit är det nödvändigt undvika sådana produkter:

  1. Alkohol, kaffe, kolsyrade drycker, te.
  2. Oljig, rökt, stekt rätter.
  3. Halvfabrikat, snabbmat, bakverk.
  4. Baljväxter.
  5. Konserverad mat.

  en diet för återhämtning från prostatit räcker inte. Men dess överträdelse kommer att negera de andra kostnaderna för behandling, neutraliserar dess effekt.

  Om sjukdomen inte passerar

  Om kronisk prostatit passerar inte efter hembehandling, troligtvis är du inte tillräckligt disciplinerad för att följa läkarens rekommendationer utan tillsyn.

  Vi måste gå till frihetsrestriktionerna, som ska placeras på ett sjukhus. Men om du bryter regimen här, vänta på komplikationer som leder till långtidsinspektion, eventuellt med kirurgisk ingrepp.

  Bland dem:

  Nu vet du hur man ska behandla kronisk prostatit hemma. Det viktigaste som krävs av patienten är disciplin och överensstämmelse med alla rekommendationer. Det är viktigt att följa ordningen med terapi, diet, hoppa inte över proceduren.

  Kom ihåg det populära folkmekanismer - Endast ett tillägg till metoderna för officiell medicin, deras ansökan måste också samordnas med terapeuten.

  Kronisk prostatit, behandling hemma med folkmekanismer

  Prostatit är en inflammatorisk process, lokaliserad i prostatakörteln. Illamående leder till en störning i prostatens funktion och morfologi.

  skäl

  Det är vanligt att klassificera fyra huvudformer av sjukdomen:

  • bakteriell akut form;
  • bakteriell kronisk;
  • icke-bakteriell;
  • prostatodyni.

  Patogenes och etiologi hos bakterieformen består av följande faktorer:

  1. Infektiös infektion i prostata (genom urinröret, vid urinering, infekterad med en patogen mikroflora, med ett blodflöde genom lymfatiska reservoarerna).
  2. Otillräcklig blodtillförsel.
  3. Urologiska sjukdomar (cystit, uretrit, pyelonefrit).
  4. Dålig näring, stanna i fuktig miljö, allmän eller lokal hypotermi, överhettning.
  5. Foci av infektioner i kroppen: bihåleinflammation, tonsillit, karies, bronkit i kronisk form, etc.

  Stagnerande fenomen orsakas av beteendefaktorer:

  • Avhållande eller hög sexuell aktivitet.
  • Övningen av avbruten samlag.
  • Svag fysisk aktivitet.
  • Fysisk inaktivitet.
  • Kronisk förgiftning.
  • Behandlingsorganens patologi (adenom, hemorrojder, trauma).

  symptom

  Sjukdomen manifesterar sig som en allmän och lokal symptomatologi. Den främsta lokala skylten är den prostatiska triaden. Sådana tillstånd karakteriseras enligt följande:

  • smärta, lokaliserad i perineum, könsorgan.
  • Obehaglig smärta, som uppstår vid urinering, efter samlag.
  • Ökad urinering, med ofullständig tömning av blåsan, brinnande i urinröret.
  • Lokala hudfärger ändras, klåda, känsla av svettning och kyla i perineum.

  Metoder och medel för behandling hemma

  Behandling av prostatit hos män, denna process är lång och vanligtvis permanent. Medicin, massage och terapi lindrar bara exacerbationer. Eyektivnoe behandling, kanske bara om alla recept i behandlingen av prostatit.

  Rektala suppositorier och tabletter med prostatit

  Under behandlingen rekommenderas att använda speciella rektala suppositorier och suppositorier med antibiotika. Läkemedlet löses i rektum, vilket säkerställer sin höga koncentration. Ljus för prostatit mottas väl.

  1. Stearinljus från prostatit "Vitaprost plus". Läkemedlet innehåller ett extrakt av prostata och lyckats bevisa dess effektivitet. Biverkningar är mycket sällsynta.
  2. "Rifampicin". Läkemedlet blockerar vaskulära spasmer.
  3. "Prostopin" -stearin från prostatit med propolis. Ljus innehåller aktiverad propolis, pergus och royal gelé.
  4. "Anuzol". Drogen tar bort inflammation, eliminerar patogen mikroflora, blockerar spasmer.
  5. "Prostamol uno" - kapslar.

  Övningar för prostatit

  Behandling för behandling av prostatit, med systematisk implementering, kan förbättra patientens tillstånd. Fördelaktig effekt är enligt följande:

  1. Förstärkning av perineal muskulaturen, den främre väggen i bukhinnan, vilket leder till återställandet av processerna av avföring och urinering.
  2. Aktivt inflytande på muskelnerven, som främjar förbättring av blodkärl och normalisering av blodcirkulationen.
  3. Minskning av inflammation och svullnad.

  Rekommendationer av urologer för övningen:

  • Mannen ligger på ryggen, benen är böjda, händerna placeras på buken. Andning bör vara membran. När du andas ut är magen ritad, och du måste hålla ut den vid inandning. Tolv rörelser pågår.
  • Det är nödvändigt att ligga ner på höger sida, lägg handen under huvudet, ditt ben är i en böjd position. Vänster arm och bensteg vid inandning, vid utandning - återvända tillbaka. Upprepa - 12 sid.
  • I stället på knäna vid inandning, händer upp. Vid utandning bör du sitta till höger och snabbt återgå till ursprunglig position. Vid inandningen ökar armarna, vid utandning är det nödvändigt att sitta till vänster och ta den tidigare positionen. Upprepa - 5-6 r. i båda riktningarna.
  • Efter träning måste du slappna av dina muskler, lugna andan.

  För första gången är det bättre att utföra övningar i gymmet under ledning av en läkare. När tekniken har blivit helt behärskad kan du gå vidare till en oberoende last.

  Självmassage och massagebehandling

  En användbar massageåtgärd avslöjas enligt följande:

  • Eliminering av stagnation av lymf och blod i ländryggen.
  • Förbättring av muskelton i perineum, rektum, excretionskanaler i körteln.
  • Bra effekt på nervsystemet.

  Hur man utför självmassage

  Förfarandet bör göras på morgonen, bättre på en tom mage eller vid lunch tid innan du äter. Före manipulation rekommenderas att tömma blåsan och tarmen.

  Grundprinciperna för självmassage:

  • Personen ska vara i ett bekvämt läge.
  • Det är nödvändigt att koppla av.
  • Det är nödvändigt att uppnå jämn andning.
  • Varje mottagning upprepas 6 p. och slutar med sträckning.
  • Sessionsperioden är 15 minuter.

  exempel

  1. Det är nödvändigt att stå upprätt, du kan lätt böja ryggen. Baksidan av palmerna ger ljusstroppar i ryggen. Inflytningsområdet är området från övre kanten av bäckenbenen till axelbladet. Händerna ska gå från ryggraden till sidorna.
  2. Lumbosacral avdelning masseras i samma position. Händerna rör sig längs ryggraden från mitten av skinkorna till ländryggsregionen, sedan till båda sidorna längs bäckenets övre kanter.

  Du kan göra en cirkulär slipning av fingrarna. Mjukt tryck på nedre delen av ryggen, coccyx och sacrum är välkomna.

  Behandling med folkmedicin

  Metoder för alternativ medicin kompletterar ofta den grundläggande behandlingen.

  Ett recept baserat på persilja

  komponenter:

  • 50 gram persilja gräs.
  • 50 gr. rötter.

  metod:

  • Grönsaksråvaror krossas.
  • Den resulterande vasslan placeras i en termosflaska och hälles i 350 ml kokande vatten.
  • Drogen är infunderad under dagen, filtrerad och klar för användning.
  • Upptagningsschema: 40 ml vardera fyra gånger dagligen tills man äter.

  funktioner:

  • Persilja har en smärtstillande effekt, tar bort inflammation.
  • Infusioner baserade på denna växt används som carminativ och diuretikum.
  • Persilja hjälper till att stärka immuniteten.

  Kontraindikationer: Individuella allergiska reaktioner.

  Behandling med bin

  Behandling av sjukdom hos bin betraktas som effektiv. Behandlingsförloppet är 21 dagar, det består i förbättring av hela organismen av bieträken.

  metod:

  • Specialisten gör ett effektprogram.
  • På den första dagen bör biet bara bita en gång, i den andra - två etc.
  • På den tionde dagen av behandlingen börjar nedräkningen, det vill säga behandlingen går på ett minskande schema.

  funktioner:

  Vid behandling av prostatit i kronisk form rekommenderas att arbeta på följande punkter:

  • Poängen mellan tummen och pekfingret.
  • Samma plats endast på vänster sida.
  • Höger och vänster armbåge.
  • Solar plexus.
  • Inguinalzon.
  • Svanskotan.
  • Kalvsmuskler i vänster och höger ben.
  • Achilles sena till vänster och höger ben.

  Kontraindikationer. Allergi mot honung, propolis

  Behandling med bi soppa

  Metoden för behandling med bi-soppa är inte mindre effektiv än bietrabehandling.

  komponenter:

  • Beespine - 20 gram.
  • Vatten - 50 ml.

  metod:

  • Skopan blandas med vatten och placeras i en emaljpanna.
  • Blandningen bör kokas över låg värme i ungefär en timme.
  • Infusionen kyles och filtreras.
  • För en djupare effekt i massan introduceras ch. alkoholisk tinktur av propolis och lite honung.
  • Läkemedlet tas vid 25 gr. två gånger om dagen i en månad.

  funktioner: Tekniken är lämplig för dem som inte upplever smärta och inte är beredda att tolerera biebitar.

  Kontraindikationer: Allergiska reaktioner mot honung och biprodukter.

  Propolis med prostatit

  Propolis ökar motståndet mot infektioner, hämmar bakterier och lindrar inflammation. Gynnsam effekt sträcker sig inte bara till prostatakörteln utan också till omgivande vävnader.

  komponenter

  • Tinktur av propolis 20%.
  • Ett halvt glas mjölk.

  teknik

  • Mjölken bringas till ett varmt tillstånd, i det läggs fyrtio droppar propolis.
  • Läkemedlet tas fyra gånger om dagen i en timme innan man äter.

  funktioner: Du kan använda ren propolis. För att göra det måste det tuggas länge, då kan du svälja det.

  Kontraindikationer: Individuella allergiska reaktioner.

  Te för behandling av prostatit baserat på örter

  Det första receptet

  komponenter:

  • Frön av plantain - två delar.
  • Kockrot - tre delar.
  • Mor-och-mormor - två delar.
  • Maskrosblad är tre delar.
  • Highlander av fågelgräs - tre delar.
  • Fänkål - tre delar.
  • Violett är två delar.

  metod:

  • Alla växtdelar är blandade.
  • Massa i en mängd lika med 50 gram, häll 1/2 l varmt vatten.
  • Te infunderas i två timmar i en förseglad behållare.
  • Efter att tiden har löpt ut filtreras den och pressas.
  • Te är full 100 ml två gånger om dagen före måltiden.

  Det andra receptet

  komponenter:

  • Gräs hästslag - två delar.
  • Burdock rötter - tre delar.
  • Camomile - tre delar.
  • Marigold (calendula) - tre delar.
  • Badans rötter är två delar.

  metod:

  • Vegetabiliska råvaror blandas ihop.
  • 50 gr. blandningen bryggs 500 ml kokande vatten och infunderas i tre timmar.
  • Produkten filtreras och pressas.
  • Te tas som en het 100 ml tre gånger om dagen.

  funktioner: Dryck rekommenderas att ta i sin rena form, utan införande av sötningsmedel och andra tillsatser.

  Kontraindikationer: Individuella allergiska reaktioner.

  lotioner

  Kompresser används vid behandling av kronisk prostatit utanför den akuta fasen.

  metod:

  • Det är nödvändigt att ta en liten handduk och fuktar det i varmt vatten.
  • Tyget är något vriden ut, viks flera gånger.
  • Handduken appliceras på nedre delen av buken. Det är nödvändigt att organisera ytterligare värme, till exempel att ta omslaget med en varm filt.
  • När det kyler ner kan proceduren anses vara komplett.

  Kontraindikationer: Prostatit i akut stadium

  Läkarnas rekommendationer

  1. fysisk träning bör utföras inom ramen för kurativ fysisk utbildning. Det är nödvändigt att undvika allvarlig trötthet, eftersom detta kan provocera en förvärring av sjukdomen.
  2. Bath. Läkare rekommenderar uppvärmning av prostata, så att besöka bastun och bastu är inte kontraindicerat. Det är möjligt att läkaren kommer att rekommendera att köpa en speciell samling medicinska örter för att förbättra den terapeutiska effekten.
  3. Intimt förhållande. I vissa fall kan erektion och utlösning vara smärtsamt, ibland tvärtom, medföra tillfällig lindring. Om det inte finns några obehagliga upplevelser, borde du leda ett lugnt sexuellt liv.
  4. Diet och regim. Kryddig mat, alkohol, kaffe har en irriterande effekt på prostatakörteln. Det är rekommenderat att utesluta från alla dieter alla dessa produkter eller försök att inte missbruka dem. Separat mat rekommenderas också (mer information här). Om du uppmärksammar regimen bör aktiva aktiviteter åtföljas av viloperioder. Sömn ska vara djup och full - detta är ett viktigt villkor för återhämtning.

  Med alla rekommendationer, återkommer sjukdomen, och patienten känner sig lättad från fysisk känsla. När de första tecknen på en sjukdom uppenbarar sig, rekommenderas att konsultera en urolog, snarare än självmediciner.

  När du behandlar prostatit måste du förstå exakt. Vad är det, mer i detalj i videon:

  De mest effektiva sätten att behandla prostatit med folkmekanismer

  Prostatit är ett av de allvarligaste problemen med dagens modernitet. Sjukdom, vilket orsakar mycket problem och obehag. Denna sjukdom kräver behandling. Innan du börjar ta mediciner och förgiftar sjukdomen med kemiska preparat, prova folkläkemedel för prostatit.

  Prostatit är en sjukdom i prostatakörteln, som är inflammatorisk och kräver kirurgisk behandling. Den främsta orsaken till sjukdomen är dålig blodcirkulation i bäckenorganen eller smittspridningen. De första yttringarna av prostatit, vilket är vad den smärta och sveda vid urinering, kränkning av styrka, täta urinträngningar, bör du omedelbart kontakta en urolog och börja behandlingen. Annars riskerar du att bli en olycklig ägare till kronisk prostatit.

  Behandling av prostatit med folkmedicin: fördelar med traditionell medicin

  Kronisk prostatit behöver lång behandling. Första platsen ges till medicinska preparat. Allt beror på svårighetsgraden av sjukdomen. Behandla prostatit med folkmekanismer väl i samband med traditionell behandling och justering av det vanliga sättet att leva.

  Populära metoder för behandling av prostatit har ett antal fördelar:

  • Nästan aldrig ge biverkningar.
  • Hög portabilitet.
  • Stärker patientens immunförsvar.
  • Kan kombineras med mediciner.
  • Att bli av med samtidiga sjukdomar.
  Effektiv behandling av prostatit med folkmekanismer

  Behandling av prostatit i hemmet är endast tillåtet efter samråd med din läkare. Sådan behandling kan leda till allergiska reaktioner på komponenter av läkemedel eller komplikationer efter vissa fysiska övningar.

  Folkmedel för prostatit hos män

  Folkmetoder för behandling av prostatit är mer än hundra metoder för att bli av med sjukdom en gång för alla. Här, och fysiska övningar, och behandling med örter, enemas. Vi kommer att prata mer om varje metod.

  Enkla övningar för behandling av prostatit

  fysisk träning

  Det har redan upprepats nämnts att huvudorsaken till prostatit är dålig blodcirkulation i bäckenorganen, vilket orsakar stillastående processer. För att cirkulera blodet med maximal effektivitet är det nödvändigt att stimulera det med fysisk ansträngning. Om prostatan är bakteriell, så är denna metod osannolikt att visa effektiviteten.

  När icke-bakteriell prostatit hjälpas av fysisk aktivitet

  Mot prostatit har en hel uppsättning övningar utvecklats:

  • Knäböj. Ett av de effektiva sätten att behandla. Squat bör vara så djupt som möjligt, häng inte på knänivån. Endast djuphuggning ger ett positivt resultat. På en dag måste du utföra upp till 100 sittplatser. Om en sådan övning är för mycket för dig, minska den till 3 gånger i veckan. Du kan dela upp hundra sit-ups i tre metoder. Om nästa dag du störs av smärta i dina ben - detta är ett tecken på svaghet i musklerna i underbenen och otillräcklig blodtillförsel till bäckenorganen, inklusive prostata.
  Hur man gör squats
  • Späd squats med sax. Varje ben utförs upp till 20 gånger.
  Övning sax
  • Ligga på magen, bör du räta ut dina ben. Upp till 20 gånger.
  • Vi ligger på baksidan, höja våra ben så att knäna är nära ditt ansikte. Vi omfamnar våra ben med våra händer och i denna position fryser vi i 20 minuter. Det visar sig att ligga mer - ljug mer, desto effektivare är träningen.
  • Från prostatit hos män hjälper massan av perineumbrunnen. Först tidigt på morgonen, efter att ha vaknat, sen innan du äter, står i full tillväxt. Det kommer att rädda dig från stillastående processer i prostata.

  Varför är det nödvändigt att behandla prostatit med folkmekanismer

  Det vanligaste sättet att bota prostatit är att ta växtbaserade läkemedel.

  Växtberedningar

  Förberedelser baserade på örter tillskrivs ett antal otänkbara åtgärder:

  • Kämpar mot virus och inflammationer.
  • Bekämpning och avlägsnande av spasmer.
  • Smärtsam handling.
  • Hemostatisk funktion
  Fytoterapi har bara en nackdel - varaktigheten av behandlingen

  I denna traditionella metod finns det en nackdel - dess varaktighet. Fytoterapi är bra inte bara på prostata, utan också på kroppen som helhet. Positivt påverkar levern och magen. Därför kommer mottagandet av läkemedel baserade på olika örter vara mycket mer lojala. Du och att bli av med prostatit kommer att gå framåt och stärka din immunitet.

  Folk recept för behandling av prostatit

  Det finns ett antal rekommendationer som förbättrar effekten av fytopreparationer:

  1. Hemma behandlas prostatit med avkok, juice, tinkturer, vilka används inåt.
  2. Fytoterapi, i kombination med elektrofores, ökar ibland effektiviteten av behandlingen.
  3. Vid framställning av en alkoholtinktur använder jag den övre delen av växterna för framställning av buljonger - rötter.

  Folk recept från prostatit för internt bruk

  Det finns sådana recept för terapi och förebyggande av sjukdom. De är lätta att förbereda:

  • Blad av vanlig björk, gräs och löv tranbär dvulomnoy nässlor blandas i lika proportioner med gräsplanen murgröna blad Potent gås och salviablad. Den resulterande torra blandningen är viktig för att blanda grundligt. För att förbereda buljongen behöver du 10 gram samling. Det är nödvändigt att hälla 300 ml brygga och 10 minuter för att värma i ett vattenbad. Låt det brygga i ca 2 timmar och dränera. Avkok är berusad i varm form för 1/4 - 1/2 kopp 3 gånger om dagen i 1 timme före måltid.
  Gras övervintra paraply
  • Bladet av paraplyjurt, Johannesjurt, frukten av enbäret, plantainens löv är stora, björnbäret är ett vanligt ört-celandine stort. För att förbereda samlingen tas varje komponent jämnt. Före användning ska samlingen krossas noggrant i ett pulver och häll 250 ml kokande vatten och koka i 5 minuter. Vi insisterar 2 timmar och filtrerar. Ta fytoterapi i ett halvt glas i en varm form 4 gånger om dagen 20 minuter efter att ha ätit.
  • Helichrysum blommor är vanliga, blommor fläder, nässlor ört, gräs gemensam toadflax, en frukt, blommor och renfana rötter kvickrot blandat med gräs, rölleka, svalört och frukterna av Schisandra chinensis i lika delar. Tillräckligt 10 g samling häll 300 ml kokande vatten på ett vattenbad i ca 20 minuter. Låt oss brygga i 2 timmar och filtrera. Kokt avkok tas oralt i form av värme till en fjärdedel - en halv kopp 3 gånger om dagen en timme före måltid.
  Immortelle sandig
  • Blad av björk, cowberry löv, horsetail gräs, rhizom av valerian officinalis och selleri rhizome luktfri - lika. 10 g av fytosporan fylls med 300 ml kokande vatten, upphettas i ett vattenbad under 10 minuter och insisteras i 2 timmar. Den filtrerade buljongen ska tas i en varm form 1/2 kopp 3 gånger om dagen en timme före en måltid.
  Rhodiola rosea
  • Ett annat effektivt recept med rhodiola rosea. För att förbereda läkemedlet används endast växtens rot. Torkad och hackad rhodiola rot ska hällas 200 ml kokande vatten och koka i 15 minuter i ett vattenbad. Låt det brygga i 1 timme, dränera och ta ett halvt glas om dagen två gånger.
  • Effektivt botar symtomen på prostatit ört celandine. På basis av saften av denna ört, gör en alkohollösning. För att göra detta, i proportioner på 1: 1, kombinera juice av celandine och alkohol. Behandlingsförloppet är 2 månader. För mottagning finns det ett helt schema: medicinen tas endast på tom mage. För varje 50 mg vatten varje dag, tillsätt en droppe lösning. Så snart antalet droppar når 30, börjar vi minska dosen. Denna metod klarar sig perfekt med förebyggande av adenom, borttagning av puffiness, blockerar bildandet av polyper och andra neoplasmer, är en utmärkt förebyggande metod för cancer tumörer, främjar god immunitet.
  Kalanchoe

  Behandling med Kalanchoe visade sig vara ett bra verktyg. Vi samlar ett glas Kalanchoe blad, häll 0,5 liter vodka och insistera 5 dagar. Ta tinktur ska vara en gång om dagen, en tesked.

  Behandling av prostatit i hemmet av folkmekanismer

  De bästa folkmekanismerna för prostatit bereddes av naturen själv. Från tidigt i tider har healare och trollkarlar försökt hjälpa män som är ensamma med prostata sjukdomar. De inkluderade kronisk prostatit.

  Fröer av pumpa skalade

  Effektivt bekämpar sjukdomen ett antal av följande offentligt tillgängliga produkter:

  • Pumpa frön. I traditionell behandling är denna produkt inte den sista platsen. Vid första tecken på sjukdom rekommenderas att man äter 30 solrosfrön om dagen. Detta är ett bra förebyggande av prostatit. Kämpar perfekt mot prostatit hos män - pumpa-honungskulor. De görs helt enkelt. 0,5 kg raka pumpafrön rullas genom köttkvarn och lägger till 200 g honung. Från denna blandning rullar vi små bollar. Av utseende bör de likna en genomsnittlig hasselnöt. Varje dag måste du äta 1 till 2 bollar. För att bollarna ska försämras, förvara dem på en sval plats.
  Hacka pumpa frön i en mugg
  • Häll pumpa frön i en mixer nästan till ett pulverformigt tillstånd. Ta två matskedar i en halvtimme före måltider, tvättas med rent vatten eller vatten med honung, vilket är att föredra. Detta är en av de effektiva behandlingsmetoderna för män med prostatit. En kurs om året räcker.
  Aspen bark med prostatit
  • Aspen bark. Denna komponent av fytoprodukt bör samlas in ordentligt. Fytoterapeuter rekommenderar att man lagrar aspenbark i slutet av april, då inga knoppar och första blad visade sig. Torka det noggrant och krossa det. Vi tar en volym om 1 liter och fyller 1/3 av askens bark och resterande utrymme är översvämmade med vatten. Blandningen insisteras i två veckor, då filtreras den mycket bra. Infusion tas tre gånger om dagen på en matsked. Denna behandlingsmetod har en negativ - tinkturen är ganska bitter.
  Persilja med prostatit
  • Persilja. Denna växt har länge varit en mänsklig berömmelse. Det kan ta bort inflammation och svullnad, maximalt förbättra människans tillstånd. Fröet och roten av växten används i terapin. Du kan dricka persilja juice en halvtimme före måltiderna. Några krossar fröna i pulver och häll sedan kokande vatten och stå på spisen i 10-15 minuter.
  Vitlök är ett effektivt botemedel mot prostatit!
  • Vitlök är en populär och effektiv behandlingsmetod. För framställning av tinkturer använder vi 5 vitlöksklyfta, som hälls i 0,5 liter kokande vatten och låt det brygga för en dag. Efter en noggrann ansträngning är läkemedlet redo. Det tas i en mängd av 50 gram dagligen före måltiderna.

  Behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer

  När det gäller prostatit i kronisk form är det helt omöjligt att bota sjukdomen, men att faktiskt minska dess obehagliga symptom. Folkmedel för kronisk prostatit är tillgängliga och effektiva om de används i samband med medicinering.

  Kronisk prostatit behandlas med fytoterapi. Den mest effektiva är skumkål, kamomill, rosmarin, bärbär. På grundval av dessa örter är beredda avkok, vilka tas oralt enligt ett visst schema. Så skinniga, rosmarin och björnbär kombinerar i lika delar, tillräckligt för 1 tesked av varje komponent, häll 300 ml varmt vatten och insistera i ca 3 timmar. Den färdiga "elixiren" tas på en tom mage på flera sippor.

  Bland de mest effektiva sätten att behandla sjukdom är honung och alla honungsprodukter. Dess naturliga komponenter kan bota kronisk prostatit och korrigera patientens allmänna tillstånd: stärka immuniteten, ge kroppen alla nödvändiga mineraler och vitaminer. För behandling av kronisk prostatit, använder män ljus med propolis, naturlig honung och pollen och avskum. Effektiv folkmedicin för prostatit är ett glas varm mjölk med tillägg av 1 matsked honung. Om dryckesdelarna inte är allergiska, underlättar det det övergripande tillståndet.

  Profylax av prostatit med folkmekanismer

  Huvudprinciperna för behandling av prostatit hos män genom folkmekanismer

  1. Underhålla en hälsosam livsstil
  2. Folkmekanismer kombineras med massage
  3. Det är viktigt att ställa in en lång period av behandling. Var inte rädd för biverkningar. Många komponenter kommer att kunna rensa din kropp och dra ur allting onödigt. Om du märker förändringar i kroppen inte bättre under behandlingen, kontakta en läkare.
  4. Behandlingstiden tar en månad, och i vissa fall ännu mer. Det är väldigt viktigt att slutföra kursen.

  Traditionell medicin behöver alltid en partner. I sin roll verkar genomförbar fysisk aktivitet, rätt näring och regelbundet, intimt liv.