Huvud
Massage

Adenom i prostata: metoder och metoder för behandling utan operation

De flesta sjukdomar i det genitourinära systemet, som prostata adenom, kan härdas utan operation, om de inte startas.

Det finns många moderna metoder för behandling av prostataadenom utan operation. Vanligtvis används flera typer av terapi för att bli av med BPH.

Oavsett om det är möjligt att bota ett adenom i en prostatakörtel, läs i artikeln.

BPH: Vad är det?

BPH - godartad prostatahyperplasi, med andra ord, förtätning eller neoplasma på prostataväggarna är icke-onkogen. Tidigare kallades denna patologi prostata adenom. Hyperplasi i sig bär inte en fara, men storleken på prostata som har ökat flera gånger förhindrar normal urinering - prostata börjar trycka på urinröret.

BPH, beroende på utvecklingen, särskiljer tre steg, varav 2 kan behandlas utan att använda operativa metoder.

orsaker till

Adenom bildas som ett resultat av hormonella förändringar i samband med åldrandet av en man - nivån på testosteron stiger, det går in i en ny form, börjar aktivt verka, stramar prostata vävnaden.

Hormonella förändringar kan börja hos män med endokrina sjukdomar.

 • en känsla av blåsflöde;
 • ökad uppmaning att urinera
 • fördröjd start av urinering.
 • ofullständig tömning av blåsan;
 • urininkontinens.

Symptom på tredje etappen:

 • njursvikt
 • akut urinretention - stor mängd urin i urinblåsan;
 • Förekomsten av blod i urinen;
 • illamående, törst.

Riskområde

Det är inte möjligt att förhindra BPH, men det är möjligt att väsentligt förenkla livet genom att avslöja dess tidiga manifestationer.

För detta behöver du veta om riskfaktorerna:

 • ålder från 50 år
 • sjukdomar i det endokrina systemet;
 • hypertoni;
 • superkylning, överhettning;
 • lång blödning av blåsan
 • fetma;
 • Användning av alkohol, rökning.

Är prostata adenom behandlad utan kirurgi läs nedan.

Varianter av sjukdomen

Vanligtvis, för att behandla BPH: s första steg, kombinerar läkare alla tillgängliga metoder som är lämpliga för patienten:

Dessutom rådgör läkare att överge dåliga vanor, att följa en diet baserad på rätt näring och leda en aktiv livsstil.

Hur bli av med prostata adenom utan operation läs nedan.

Hur man behandlar prostata adenom utan operation?

Medicin för prostataadenom utan operation

BPH innebär problem med urinering, först stadium av sjukdomen symptom inte uttalas (frekvent suget efter urinering, en liten fördröjning), men bör kontakta läkare, risken för komplikationer i form av nästa, farligare stadium av adenom.

Är prostatacenomen behandlad på andra etappen utan operation? Den andra etappen av BPH kan behandlas utan operation, men det är mycket svårare att genomföra. Det faktum att indikationerna för ändamålet att konservativ behandling av benign prostatahyperplasi är närvaron av minimala urinvägar, frånvaro av komplikationer i prostata och inblandning i den patologiska processen av urinledarna.

Än att behandla ett adenom av en prostata i andra etappen?

Läkemedel för behandling av prostataadenom utan operation:

 1. Vanligtvis utnämnar läkare Först och främst läkemedel som underlättar utsöndring av urin, alfa-adrenoblockerare - Koppla av musklerna i prostata och urinblåsan. Ta sådana mediciner enligt din läkares vägledning.
 2. Nästa kommer effekten direkt på adenom, använd hämmare som stoppar tumörtillväxten och reducerar den. Läkaren kommer att välja lämpliga mediciner på grundval av testen, de måste tas minst 3 månader för att uppnå resultat, i vissa fall är förlängningen av sådan behandling möjlig.
 3. begagnade växtpreparat eller ämnen som innehåller ämnen som härrör från prostata hos nötkreatur. Sådana droger är av återställande natur, de innehåller alla mikronäringsämnen som är användbara för prostatakörteln.
 4. Det är bäst i sådana fall hjälp Rektala suppositorier som verkar direkt på prostatakörteln, påverkar inte tarmmikrofloran, som i fallet med tabletter.

massage

Massage med adenom är baserat på träning av musklerna i körtel och urinblåsa.

Den representerar stroke (vibromassazhery möjliga) på korsbenet längs de sneda magmusklerna, som passerar på lår och skinkor, perineum.

Endast en specialist ska massera!

Rektalmassage av prostata rekommenderas inte, en sådan massage innebär blodförlopp till prostata, vilket kan förvärra situationen och aktivera ännu mer adenom.

Terapeutisk fysisk träning

Det finns många komplex av konservativ behandling av prostata adenom som hjälper till att stärka cirkulationen av det lilla bäckenet, förhindrar stagnation av sekretioner och blod i prostata. Till exempel träningsterapi.

Vanligtvis är detta:

 • "Cykel" - ligger på ryggen för att representera cykling;
 • "Sax" - ligger på ryggen för att minska och böja benen böjda vid knäna;
 • pressen av de sneda bukmusklerna - höjer benen från läget som ligger snett;
 • notera en bra effekt vid behandling av adenom från enkla uppskjutningar.

En aktiv livsstil kommer att förlänga prostatakörtelns hälsa, men det är inte nödvändigt att ladda kroppen kraftigt, kraften är kontraindicerade. Det är bäst att göra övningar varje morgon och kväll.

Utbyggnad av urinröret

Ballongutvidgning är expansionen av urinröret genom att införa en kateter i urinröret med en speciell ballong som gradvis fyller, vilket ger ett normalt urinflöde av urin. Det används i andra och tredje etappen av BPH.

Hur man cure prostata adenom utan kirurgi med hjälp av fysioterapi läs nedan.

sjukgymnastik

Sjukgymnastik används oftast vid stadium 2 och 3 av sjukdomen.

Adenomvävnader påverkas av:

 1. Radiovågor.
 2. Vågor av ett magnetfält.
 3. Elektrisk ström.

Under deras inflytande minskar adenomen, cellerna dör av, upphör att dela. Dessutom, elektoroforrez - läkemedel som påverkas av elektrisk ström absorberas bättre av kroppen.

thermoablation - exponering för värme har också en katastrofal effekt på BPH. Det är dock värt att komma ihåg att konventionell uppvärmning är kontraindicerad. Alternativ till termoablation - kryoterapi, exponering för låga temperaturer.

begagnade akupunktur att stoppa utvecklingen av adenom.

Ansök också terapeutiska lera bad och rektala lera lösningar.

Traditionell medicin

Recept som samlats över flera århundraden är ibland effektiva vid behandling av adenom, vanligtvis förebyggande i naturen.

Örter, rötter (bark av asp), oljor (castor), läsk, bivax har en fördelaktig effekt på prostatakörteln. Avkok för bad och infusioner av kamomill, celandine hjälper till att återställa prostata brunnen. Att använda pumpa och lök hjälper till att förebygga prostata sjukdomar.

slutsats

Är det möjligt att bota prostata adenom utan operation? Från sjukdomar i prostata är ingen immun. Adenom av prostata i de inledande stadierna kan behandlas eller avsevärt lindra en mans liv utan operation. Det enda villkoret, tillämpa alla tekniker efter att ha hört en läkare. Vad är den bästa operationen eller behandlingen av prostata adenom vibe dig!

Hur kan du bota prostata adenom utan operation

Det är upp till den behandlande läkaren att bestämma hur man behandlar prostata adenom. I många fall kan du klara av sjukdomen utan operation. Behandling av prostataadenom utan kirurgi kan utföras med hjälp av resultaten från den moderna farmakologiska industrin, såväl som folkmetoder.

Hur kan du bota prostata adenom utan operation

Prostata adenom är en godartad tumör. Dessa godartade formationer utvecklas på njurarna i prostaglandets glandulära epitel. Som ett resultat visas små knutar i mängden av en eller flera bitar som klämmer urinröret. Behandlingen av sjukdomen utförs framgångsrikt, eftersom formationerna är godartade, ger inte metastaser.

Androgena droger

Användningen av androgenpreparat ingår nödvändigtvis i läkemedelsbehandlingsprogrammet för den beskrivna sjukdomen. Med de första symptomen på sjukdomen klarar sig sådana läkemedel väl. Drogerna, som inkluderar testosteron, förbättrar urinfunktionen. Men ökningen av hyperplasi påverkar dessa droger inte, det vill säga att det blir nödvändigt att ständigt övervaka läkaren.

Specifika läkemedel ska ordineras av en specialist, eftersom en överdos av droger med testosteron kan leda till komplikationer av den beskrivna sjukdomen. Admissionskursen varar inte mer än en månad, om det behövs kan en upprepningskurs utses.

progesteron

Detta läkemedel hör till gruppen anti-androgener. Till skillnad från androgener, kommer det direkt att påverka tumörens tillväxt. Den positiva effekten av effekten på tumören åtföljs ofta av en sådan bieffekt som en minskning av styrkan. Detta läkemedel produceras i ampuller. Den syntetiska analogen av progesteron är Phonophoresis. Läkemedlet administreras en gång var sjunde dag i tre månader.

Diuretiska och antiinflammatoriska medel

För att en person med ett adenom ska tömma blåsan utan smärta, ordinerar läkare ofta användningen av diuretika. Denna grupp droger hjälper till att lindra symtomen, men den passar inte för fullständig behandling av adenom utan kirurgi. Även diuretika ordineras ofta för att ge antiinflammatorisk verkan. I komplexet kan utses mottagning av vissa vitaminer.

Kinesiska plåster från prostatit

Medicin står inte stilla, och den mest avancerade tekniken, var tror du? I Japan? I israel Nej! Kina är nu ledande inte bara inom medicin, men också inom alla andra relaterade områden. Det visar sig att adenomen kan botas hemma med hjälp av kinesiska patchar, läs och upplyst.

ljus

Rektala suppositorier har en bra effekt på prostata adenom. De som behandlar adenom utan kirurgi kommer att vara mycket effektivare än tabletter och injektioner. Passerar genom ändtarmen är ljusen så nära körteln som möjligt. Sammansättningen av ljus mot adenom innehåller ofta kakaosmör, antiinflammatoriska och antibakteriella ämnen, vegetabiliska oljor, propolis.

Stearinljus i behandlingen av prostata adenomhjälp:

 • Eliminera inflammation i körteln;
 • Stoppa tillväxten av adenom;
 • Återställ normal urinering och styrka;

Detta är viktigt! Behandling av adenom utan kirurgi med rektala suppositorier hjälper till att minimera risken för akut urinretention. Detta gör att du kan undvika operation och köpa tid för att helt bota sjukdomen.

Fysisk aktivitet

Många läkare föreskriver prestationen av vissa fysiska övningar, vilka sätt att påskynda återhämtningen. Omedelbart efter sömnen måste du massera perineum inom fem minuter: detta kommer att bidra till att eliminera stagnerande processer i prostatakörteln.

Då ska du gå upp i sängen och stå uppmärksam, sitta lite (en tredjedel) och göra cirkulära rörelser med knäna framåt. Flytta en efter en. Övning är tillräckligt för att utföra bara fem minuter. Du kan upprepa det på kvällen. Vilken fysisk aktivitet som helst är förebyggandet av prostata adenom och andra sjukdomar hos denna manliga körtel.

Folkmekanismer i kampen mot adenom

Innan du använder något folkläkemedel måste du alltid kontakta din läkare. Han kommer att kunna bedöma om det är möjligt att ta folkläkemedel tillsammans med redan föreskrivna läkemedel.

Vad kommer att hjälpa till vid behandling av adenom utan operation. Metoder för traditionell medicin:

 • Pumpa frön. Denna produkt innehåller mycket zink, vilket är nödvändigt för varje man. Trettio gram olöda solrosfrön en gång om dagen ger kroppen en daglig dos zink.
 • Färsk juice, speciellt morot och rödbetor, gurka och sparrisjuice. Det är tillräckligt att dricka ca 600 ml av något av dessa juicer per dag (du kan mixa) för att påskynda läkningsprocessen.
 • Juice av frukter av svart elderbär. Det är användbart i prostata adenom, det är nödvändigt att dricka i mängden av en matsked. Innan du dricker juice i en timme, drick ett glas vanligt vatten. Om kroppstemperaturen stiger, startas återhämtningsprocessen.
 • Kastanjeskal. I september samla kastanjerna och skal dem av med nålarna. Skaka skalet och tre matskedar av markpulveret med 500 ml kokande vatten. Infusera över natten, dränera på morgonen och indunsta i ett vattenbad till 200 ml. Ta tre droppar varje dag från morgon till måltid.
 • Propolis visar fantastiska resultat i behandlingen av prostata adenom. Detta ämne används för kronisk prostatit, eftersom den har en stark antiinflammatorisk och antispasmodisk effekt. Evaporera ett hundra gram propolis i 200 ml ren alkohol. Hämta extraktet. För 0,1 gram extrakt, ta 2 gram kakaosmör och gör ett ljus. Introducera ett ljus i ändtarmen innan du lägger dig.
 • Ät mer färska lök. Det hjälper till med behandling och är ett av de mest kraftfulla sätten att förebygga den beskrivna sjukdomen.

I de tidiga stadierna av prostata kan adenom botas utan operation. Men det är viktigt att märka sjukdomen i tid, för vilken du måste besöka doktorn en gång om året och genomgå en fullständig undersökning av kroppen. Män över 45 år borde göra ultraljud av prostatakörteln varje år. Användningen av folkmetoder för behandling av adenom utan kirurgi bör godkännas av den behandlande läkaren.

Hur man cure prostata adenom utan operation

Prostata adenom eller prostatahyperplasi är en godartad tumör, varav främst män som har korsat 40 års mark påverkas. Det låter hotande men mycket mer hemska komplikationer orsakade det: urolithiasis, njursvikt, berusning av hela organismen. Om proliferationen av prostatakörteln diagnostiseras i tid kan kirurgisk ingrepp undvikas. Om hur man bota ett adenom i prostata utan operation kommer vi att berätta i den här artikeln.

Etiologi av sjukdomen

Med ålder minskar produktionen av testosteron, medan nivån av kvinnligt könshormon (östrogen) ökar dramatiskt. Sådana förändringar i kroppen påverkar direkt prostatakörteln: dess vävnader börjar expandera, försöker hantera den ökade hormonella belastningen.

Vanligtvis varar den patologiska processen i flera år, under vilken en person inte ens misstänker sin sjukdom. Externa manifestationer utvecklas gradvis och beror på stadium av adenom.

Symptom på steg I

Varaktigheten av denna fas varierar kraftigt - från ett år till 12 år. Den förstorade prostaten pressar urinledaren, varigenom patienten kan observera följande tecken på sjukdomen:

 • liten ökning av urinering (särskilt på natten);
 • svårighet att urinera, svag stråle;
 • okontrollerbar uppmaning att gå på toaletten.

Vid detta stadium visas behandling av prostataadenom utan kirurgi i nästan 80% av fallen.

Symptom på steg II

Utvecklingen av sjukdomen leder till en störning av blåsans funktion. Externa tecken blir mer uttalade:

 • Utseendet av resterande urin efter tömning;
 • en ständig uppmaning att urinera;
 • förändring i färg och konsistens av urin (mörk, viskös, ibland med föroreningar i blodet);
 • brännande känsla, smärta i underlivet och nedre delen av ryggen under urinering;
 • progressiv minskning av urintrycket;
 • förkorta varaktigheten av samlag, för tidig utlösning, minskning eller brist på libido;
 • torrhet, bitterhet i munnen, törst (ett symptom på njursvikt).

Vanlig fråga om patienter med sjukdoms andra etapp: hur man behandlar prostata adenom på detta stadium enkelt och snabbt? Ett entydigt svar från experterna - på intet sätt! Terapi kan ta flera månader, i vissa fall behöver patienten sjukhusvistelse, mindre ofta kirurgiskt ingripande.

Symptom på steg III

Den tredje etappen av prostata adenom är mycket farligt, eftersom urinsystemet är helt stört. Den lanserade sjukdomen kännetecknas av följande symtom:

 1. frånvaro av uppmaning att urinera
 2. känsla till slutet av en oblodad blåsan;
 3. Urinfallets urladdning, dess stagnation;
 4. akut inkontinens
 5. allvarlig smärta i den suprapubiska regionen;
 6. uremisk lukt från munnen;
 7. svaghet, trötthet, apati
 8. torrhet i slemhinnor (som indikerar kroppens uttorkning).

Sjukdomen på detta stadium behandlas endast i en sjukhusinställning. Om patienten inte har akut medicinsk hjälp är risken att utveckla allvarliga komplikationer (upp till ett dödligt utfall) stor.

Viktigt! Tidiga metoder för diagnos och behandling av det första och delvis andra skedet av sjukdomen kan minska prostataadenom utan operation. Beslutet att tillämpa dessa eller andra terapeutiska åtgärder vidtas av läkaren efter undersökningen.

Behandling av prostata adenom

Diagnosen "godartad tumör" hos många män stör i chock. Deras fantasi drar omedelbart en dyster bild: ett operationsbord, en kirurg med en skalpell och en flod av blod. Faktum är att en inflammatorisk process, som är härdbar i ett tidigt skede, behöver medicinsk och hårdvara terapi.

Drogterapi

Dess främsta mål är att normalisera urinproduktionen och förhindra spridning av prostatavävnad. Därför används 2 huvudgrupper av läkemedel.

 1. Alfa-1-adrenoblocker (Doxazosin, Tamsulosin, Terazozin, Alfuzosin). Dessa läkemedel slappna av i prostata och minska trycket på urinröret, vilket gör att urinen fritt kan passera genom det.
 2. Inhibitorer (blockerare) av 5-AP - ett enzym som främjar tillväxten av tumörceller. Läkemedel från denna grupp (finasterid, dutasterid) är de enda drogerna som gör att du kan minska käftens storlek och bli av med prostata adenom på ett icke-kirurgiskt sätt.

För att eliminera andra faktorer spridning godartad tumör, liksom profylaktiska ändamål rekommenderade läkemedel baserat på växtextrakt: root Afrikanska plommon (Pygeum africanum), krypande palm (Serenoa Repens), pumpafrön (Cucurbitae sperma), etc. Om BPH åtföljs av infektion. En ytterligare kurs av antibiotika är föreskriven.

Viktigt! Eventuella läkemedel kan endast tas om de är ordinerade av din vårdgivare.

Hårdvareterapi

Eftersom det inte alltid är möjligt att bli av med tumören med hjälp av vissa mediciner ensam, och också för att påskynda läkningsprocessen, kan patienten erbjudas fysioterapeutisk behandling. Närstående aktiviteter är indelade i två stora grupper.

Nonspecifika metoder

De vanligaste av dem - laser och elektromagnetisk terapi, liksom effekten på järnet med hjälp av elektriska strömmar. Dessa förfaranden bidrar till

 • öka permeabiliteten av läkemedel i prostata vävnaden;
 • stimulera kroppens försvar;
 • aktivering av blodcirkulationen
 • förbättra nervsystemet
 • återställande av styrka;
 • minskning av smärtsamma känslor.

Specifika metoder

Påverka direkt på prostata hos adenom, eliminera de kliniska symtomen på sjukdomen och undertrycka dess vidare utveckling. Låt oss lyfta fram de mest effektiva förfarandena.

 • Kryoterapi - lokal frysning av tumören med hjälp av flytande kväve. Låga temperaturer förstör patologiska celler, medan omgivningen av friska vävnader inte lider.
 • Mikrovågsbehandling värmer prostatan genom en särskild generator som är införd i urinröret: högintensiva vågor orsakar nekros av tumörceller, varigenom storleken av prostatan.
 • Thermoablation - destruktion av adenomatösa vävnader med hjälp av höga temperaturer (från 70 ° C och över).
 • Transuretral nålablation upphör med tillväxt och minskar prostata-volymen på grund av exponering för radiofrekvenspulser.

Även påskyndad återhämtning underlättas av lera applikationer, bad, speciella övningar etc.

Metoder för alternativ medicin

Parallellt med huvudbehandlingsregimen rekommenderar många läkare sina patienter att använda folkmedicinska lösningar och alternativa metoder som hjälpterapi.

Medicinsk örter

Minska allvaret av symtomen på sjukdomen kommer att hjälpa följande recept.

Buljong från skalet av kastanjer. För dess förberedelse från kvällen 3 matskedar. Hackad skal häll 600 ml kokande vatten. På morgonen måste den erhållna infusionen filtreras och indunstas sedan i ett vattenbad tills dess volym minskar med exakt en tredjedel (upp till 200 ml). Ta 30 droppar (ca 1 msk) 2-3 gånger om dagen innan du äter. Kurs - 2 månader.

Rektala suppositorier från honung. Ta 1 tsk. detta härdande ämne, 1 ägg och 3 matskedar. rågmjöl, blanda alla ingredienser noga och bilda ljus. Håll dem i frysen. Använd 2 gånger om dagen (på morgonen och före sänggåendet) i en månad. Ta sedan två veckors rast och upprepa kursen.

Pumpa frön. Rik på järn och zink, som är nödvändiga för prostata hälsa. På morgonen innan frukost äter cirka 30 stycken eller förbereda dem en läcker behandling: hugga halv kilo frön och blanda med ett glas honung. Den resulterande massan rullas i små bollar och placeras i kylskåpet i flera timmar. Använd 2-3 stycken innan du äter.

Apitherapy (behandling med bee stings)

Bee gift innehåller många användbara ämnen, särskilt oorganiska syror, histamin och peptider, som har en fördelaktig effekt på blodkärlen. Tack vare den biologiska och reflexverkan på kroppen, apitherapy:

 • förbättrar urinering
 • tar bort inflammation
 • minskar smärta.

Hirudoterapi (behandling med leeches)

Biterna av dessa små "vampyrer" kan påskynda läkningsprocessen väsentligt hos många patienter. I sali av leeches finns unika enzymer som har ett antal positiva egenskaper, nämligen:

 • minska blodkoagulering och normalisera dess mikrocirkulation;
 • eliminera stillastående fenomen;
 • har antiinflammatorisk och antibakteriell effekt
 • återställa funktionen av prostatakörteln.

Diet med prostata adenom

Inget mirakelläkemedel eller den senaste hårdmetoden kommer inte att lyckas om du försummar några näringsregler. Observera dem enkelt, och fördelarna är enorma.

 1. Undvik fet, salt och kryddig mat, alkoholhaltiga drycker
 2. Begränsa användningen av kaffe, starkt te, godis
 3. Försök att laga alla måltider för ett par, gryta eller baka i folie
 4. Ät mer färsk frukt och grönsaker
 5. Innehåll i din kost av högkvalitativt protein (som finns i mager kött, fisk, kyckling, baljväxter, jästa mjölkprodukter), soppor, spannmål

Behandling av prostataadenom utan operation är en svår och tidskrävande process, men med ett komplicerat tillvägagångssätt är chanserna för återhämtning mycket höga. Var frisk!

Är det möjligt att bota prostata adenom utan användning av kirurgi

Adenom i prostatakörteln eller dess hyperplasi är en neoplasma av godartad natur. Oftast förekommer denna sjukdom bland män över 40 år. En sådan tumör är väl behandlingsbar. Om du börjar det i de tidiga stadierna blir det konservativt och snabbt nog. Det finns metoder för att bli av med sjukdomen utan att tillgripa snabb inblandning.

orsaker till

Med en sjukdom som adenom växer körtelvävnaden och det ökar snabbt i storlek. Oftast blir hormonell obalans i en mans kropp orsaken till detta. Utvecklingen av testosteron hos män minskar gradvis på grund av åldersindex. Men produktionen av östrogen (det kvinnliga könshormonet) ökar kraftigt. Organismen blir svår att rekonstruera och detta påverkar fungerande många system och organ negativt, inklusive prostata.

Utvecklingsperioden för prostata adenom är tillräckligt lång och kan nå 10-15 år. I början, med utseendet på de första alarmerande tecknen, kan en man inte förstå vad som händer i hans kropp. Då kan du med sin förstärkning helt enkelt skämma överens med en specialist. Således visar det sig ofta att sjukdomen når en kritisk punkt, vilket inte leder till att botas utan operation. Det viktigaste här är den tidiga tillgången till en läkare vid de första symptomen.

1: e scenen

Det kan vara upp till 12 år och präglas av en gradvis ökning av prostata tills det börjar klämma urinröret. Tecken på detta stadium:

 • urinering blir lite mer frekvent, särskilt på natten.
 • Vid urinering uppmärksammas en för tunn urinflöde, och det är redan svårt.
 • uppmaningen till toaletten blir svår att kontrollera.

Viktigt! Om du börjar behandla på detta stadium, då är det i 80% av alla fall en möjlighet att göra utan operation.

2 steg

Blåsans dysfunktion. Manifestationerna av sjukdomen blir mer mättade:

 • Efter tömningen av blåsan ses en urladdning av resterande urin;
 • Urinlusten följer med en man ständigt;
 • urin förvärvar en mörkare nyans, viskositet framträder, blodiga föroreningar kan ofta detekteras;
 • Det finns ömhet i nedre delen av ryggen och underlivet när blåsan töms och brinner känsla.
 • Urinströmmen är ännu mer förfinad;
 • en känsla av torrhet, ständigt törstig;
 • På reproduktionssystemet finns en överdriven snabb utlösning under kön, fullständig eller delvis brist på libido.

3 steg

Det anses vara försummat och kännetecknas av en fullständig störning av det genitourära systemets funktion:

 • urinering frånvarande
 • en ständig känsla av att blåsan inte är helt tömd;
 • Dropputsöndring av urin eller stagnation
 • inkontinens manifesteras i onödan;
 • smärta i den suprapubiska regionen;
 • från munnen finns det en lukt av urin;
 • överdriven trötthet och mycket snabb trötthet;
 • Dehydrering av kroppen, uttryckt i slemhinnans torrhet.

Viktigt! Om det kommer till ett sådant stadium av sjukdomen, måste det behandlas uteslutande i sjukhusförhållanden. Utan sjukhusvård och akutsjukvård kommer patienten att börja utveckla kraftiga komplikationer, vilket kan leda till ett dödligt utfall.

Vem är mest mottaglig för sjukdomen:

 • män över 50 år
 • Förekomsten av endokrina systemsjukdomar;
 • högt blodtryck;
 • systematisk hypotermi eller överhettning av kroppen
 • avstå från urinering under lång tid;
 • övervikt;
 • dricka och röka.

Behandling av adenom utan kirurgi

Den första frågan hos en patient med en bekräftad diagnos är hur man behandlar ett adenom i prostata utan kirurgi och i allmänhet är det möjligt. Som nämnts tidigare är detta inte bara möjligt, men också utbrett. Icke-kirurgisk terapi innefattar en medicaments- och apparatmetod.

Medicinsk metod för behandling

Målet med behandlingen är att reglera urinfunktionen och förhindra ytterligare proliferation av den prostatiska vävnaden.

Drogerna, som läkaren förskriver samtidigt, kan delas upp i grupper:

 1. Alfa-1-blockerare, som gör det möjligt att koppla av musklerna i prostatan och därmed minska belastningen på urinröret, vilket leder till det fria flödet av urin. Dessutom har de en diuretisk effekt. Sådana droger kan inte tas utan råd från en läkare.
 2. Hämmare av 5-AP-enzym - är de enda läkemedlen som minskar prostatakörtelns storlek och läker ett adenom utan kirurgi. Dessa läkemedel påverkar det manliga hormonet på ett sådant sätt att det upphör att främja proliferationen av prostatavävnad. Läkemedlen i denna grupp väljs efter att ha testats individuellt och tagits under lång tid (från 3 månader eller mer).

Läkemedel för avlägsnande av negativa symtom är föreskrivna för varje enskild patient, och detta beror på tecken på sjukdomen som finns i honom.

 1. Antibiotika indikeras i fall där en infektion detekteras.
 2. Grupp av hämmare - PDE 5. Sådana läkemedel indikeras om det finns erektil dysfunktion.
 3. Spasmolytika och droger från NSAID-gruppen är utformade för att stoppa smärtssyndromet i alla skeden av sjukdomen. Dessa läkemedel kan vara i form av tabletter eller rektala suppositorier (denna form av läkemedlet är nästan omedelbar terapeutisk effekt).

Hårdvara behandling

Laser eller elektromagnetisk terapi. Sådana manipuleringar är nödvändiga för:

 • underlätta införandet av medicinska komponenter i prostatavävnaden;
 • öka immunitet
 • förbättring av nervsystemet
 • återställande av styrka;
 • uttag av smärtsyndrom.

Kryoterapi är frysning av tumörmalignitet med flytande kväve. Tumörceller förfallna under påverkan av låga temperaturer. Det är anmärkningsvärt att friska vävnader och celler inte skadas på något sätt.

Transuretral mikrovågstermoterapi är tvärtom uppvärmning av prostatakörteln genom att använda en specifik generator införd i urinröret. Nekros av tumörceller sker under påverkan av vågor med ökad frekvens. Prostatens storlek efter sådana förfaranden reduceras markant.

Thermoablation - effekten av temperaturer över 70 grader, adenomceller helt enkelt sönderdelas.

Transuretral nålablation - syftar till att stoppa tillväxten och minska prostata storleken när den utsätts för radiofrekvenspulser.

Trots den höga effektiviteten av hårdvarabehandling av adenom finns det ett antal begränsningar för användningen av dessa metoder:

 • kronisk prostatit under perioden för förvärring
 • akut prostatit;
 • tuberkulos av prostata
 • cancer i rektum eller prostata.

Alternativ medicin

Traditionell medicin erbjuder ett ganska brett utbud av olika naturläkemedel för adenomterapi. De populäraste recepten av folkmedicin är:

 1. Avkok av 3 msk. Kastanjeskal bryggs i 600 ml vatten. Infusionen avdunstar till 200 ml och tar 2 månader 30 droppar två gånger om dagen före måltiden.
 2. I fröet av krogn finns mycket järn, mikroelement, som är mycket nödvändiga för prostataens normala funktion. Du kan äta dem precis så, men du kan mala 500 g frön i köttkvarn och blanda med honung. Ät dem du kan 2-3 teskedar innan måltiderna.
 3. Förberedelse och användning av rektala suppositorier med honung. För att göra detta måste du knäda 1 tesked gruel. honung, 1 ägg och 3 msk. havremjöl. Från denna massa gör du ljus och fryser dem i frysen. För en månad, applicera dem två gånger om dagen - på morgonen och alltid före sänggåendet. Efter en paus på två veckor kan du upprepa kursen.
 4. Användningen av färskpressad juice, speciellt rödbetor, morot, gurka och asparges, påskyndar väsentligt läkningsprocessen. För att få en terapeutisk effekt måste du dricka minst 500 ml juice per dag.
 5. Juice från äggbär är inte mindre användbart i adenom. En timme innan du tar den ska du dricka ett glas vanligt vatten och sedan 1 matsked. juice. Var inte rädd för att öka kroppstemperaturen när du använder elderbärsaft - det betyder att den medicinska processen i kroppen har börjat.
 6. Propolis är ett ämne som innehåller många olika vitaminer och mineraler och används vid behandling av olika sjukdomar. I detta fall, prostata adenom, är nödvändig 100 g propolis att förånga 200 ml alkohol - därigenom erhålla ursprungliga extraktet. Från det och kakaosmöret är rektala suppositorier förberedda, som sedan kommer att placeras i ändtarmen på natten.

Apitherapy (bee stings). Sådan behandling är användbar eftersom bietgiften i sin komposition har en stor mängd användbara substanser. Dessa inkluderar gestaminer, peptider, syror av oorganisk natur - alla dessa element har den mest positiva effekten på blodkärlen. Med denna apiotherapy effektivt lindrar den inflammatoriska processen i det påverkade organet, kraftigt minskar smärta, förbättrar flödet av urin.

Hirudoterapi (leeches). Effekten av sådan behandling är möjlig på grund av det faktum att saliv av leeches innehåller speciella enzymer som har ett antal unika egenskaper. Denna typ av behandling bidrar till att eliminera prostata dysfunktion, eliminera stagnation i kroppen, utspädd blod och förbättra blodflödet.

Viktigt! Dessutom har behandling med leeches en uttalad antibakteriell och antiinflammatorisk effekt.

Så snart behandlingen av prostata adenom börjar, rekommenderar den behandlande läkaren alltid att patienten överensstämmer med kosten. Detta beror på att ingen av de nyaste drogerna eller hårdvaruteknikerna inte kommer att ge den önskade effekten om de inte följer vissa näringsnormer. Dessa inkluderar:

 1. Avslag på stekt mat. Ett alternativ är att välja rätter från bakade, ångade eller kokta livsmedel.
 2. Minimera eller helt överge användningen av kaffe, starkt svart te och söta efterrätter.
 3. Avvisa från fettiga, mycket salta och röka livsmedel, samt från användningen av alkoholhaltiga drycker.
 4. Lägg tonvikten på användningen av livsmedel som innehåller högkvalitativt protein, spannmål och soppor.

Adenombehandling i prostata utan kirurgi är möjlig. Dessutom kommer behandlingen att vara effektiv och snabb, om inte fördröjd och i tid för att konsultera en läkare.

Allt om förberedelser för behandling av prostataadenom utan operation

Behandling av prostataadenom utan kirurgi kan vara mycket effektiv i ett systematiskt tillvägagångssätt. Kirurgiskt ingrepp, särskilt för äldre, anses vara oönskat. Därför används i första hand hela arsenalen av befintliga metoder, inklusive läkemedel.

Adenom i prostatakörteln, enligt statistiska data, påverkar 1/3 av män yngre än 65 år. För närvarande finns det ingen klar korrelation mellan godartad prostatahyperplasi (adenom) och onkologi. Emellertid kan komplikationerna som härrör från proliferationen av prostata hota patientens liv. Därför är det viktigt att bli av med denna sjukdom.

Mål av behandling

Målet är att ta reda på orsaken till inflammation och förskriva adekvata terapeutiska åtgärder.

Urologen planerar att uppnå vissa mål som ett resultat av terapin, som kan formuleras enligt följande:

 • stoppa proliferation av prostatakörteln utan operation
 • förbättra utflödet av urin för att eliminera eller minska de symptom som stör patienten;
 • spara eller öka livslängden hos en patient som lider av allvarliga komplikationer.

Patientens hjälp är ovärderlig

För närvarande finns det många informationshäften och program på prostata adenom. Detta gör att du kan minska risken för komplikationer och börja behandlas i rätt tid. Denna omständighet tillåter oss att identifiera riskfaktorer och tillämpa förebyggande behandlingsmetoder.

Dessutom tillåter patientens kunskap läkaren att välja den optimala behandlingsmetoden i enlighet med patientens preferenser. Naturligtvis gäller detta inte för fall där komplikationer uppstår, när beslutet om ytterligare åtgärder endast ligger i doktorns kompetens.

När åtgärder inte kan undvikas

Behandling av prostataadenom är i vissa fall en operativ ingrepp. Det finns villkor där förskjutning blir dödslik.

Låt oss lista, i vilka fall att bota ett adenom, med endast tabletter, kommer det inte att visa sig:

 • njursvikt
 • stenar i blåsan;
 • urladdning av blod med urin, synligt för blotta ögat (makrohematuri);
 • ineffektivitet 5-alfa-reduktas;
 • infektion i kronisk urinvägar;
 • bilateral uretrohydronephrosis på grund av stagnation av urin;
 • en stor mängd återstående urin (mer än 0,2 liter) efter avlägsnande av katetern, orsakad av prostata-tryck;
 • Förekomsten av en stor divertikulum (ficka, säckformad depression) av blåsan.
 • frånvaro av effekt eller intolerans av föreskrivna läkemedel;
 • Förekomst av lägre urinvägssymtom (LUTS) vid ung ålder;
 • hyperplasi i mittloben;
 • Konservativa terapier är inte tillgängliga av ekonomiska eller andra skäl.

Användningen av minimalt invasiva metoder för intervention kan minska risken för komplikationer och uppnå en hållbar förbättring.

Dynamisk övervakning

Om sjukdomar i urinering kan hänföras till milda eller måttliga störningar, kan metoden för dynamisk observation tillämpas. Det bör noteras att dessa avvikelser från normen inte skulle orsaka betydande olägenheter för patienten.

Kärnan ligger i regelbundna urologbesök och undersökningar. Behandling med droger gör det inte. Det rekommenderade intervallet mellan besök till en läkare är högst sex månader.

Under denna period är det nödvändigt att observera sådana restriktioner i vanligt sätt att leva:

 1. Normalisera tarmarnas arbete för att eliminera förstoppning.
 2. Sexuell och fysisk aktivitet bör vara regelbunden. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt övningar som syftar till att stärka bäckens golv och respiratorisk gymnastik.
 3. Begränsa användningen av vätska i flera timmar innan du lägger dig.
 4. Om patienten får medicin för en samtidig sjukdom, måste den justeras i enlighet med hans tillstånd.
 5. Användningen av vätskor som ökar diuresen (urinering), inklusive kaffe och alkoholhaltiga drycker, bör uteslutas eller vara väsentligt begränsade.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Hur bota prostata adenom utan operation?

Adenom av prostata Är en tumör placerad på ett sådant sätt att det utövar ett signifikant tryck på urinröret, vilket gör det svårt att avlägsna urin. Enligt statistiken lider ungefär en tredjedel av män under 65 år av denna sjukdom.

Adenom av prostata är en godartad neoplasma och korrelerar inte med sannolikheten för onkologi. Men du kan inte ignorera denna sjukdom, eftersom tillväxten av tumören medför utseendet av olika komplikationer. Adenom kallas också godartad prostatahyperplasi - BPH. En detaljerad studie av sjukdomen kan göras här.

Mål av behandling

Målet med de åtgärder som vidtas för att bota prostataadenom är att identifiera orsaken till inflammation och utnämning av adekvata terapeutiska åtgärder.

Specialist-urolog styr sina ansträngningar att

 • icke-kirurgisk blockering av neoplasmtillväxt
 • lindring av symtom och hjälp vid förbättring av urinflödet;
 • sparar eller förlänger livslängden hos den observerade patienten, om han har allvarliga komplikationer relaterade till sjukdomen.

Patientens hjälp är ovärderlig

För närvarande informeras befolkningen aktivt om problemet med uppkomsten och behandlingen av prostata adenom. För dessa ändamål används broschyrer som innehåller relevant information eller speciella tv-program.

Sådant upplysande arbete tillåter ofta:

 • minska sannolikheten för komplikationer;
 • se till att behandlingen påbörjas omedelbart
 • identifiera snabbt fall med hög risk för prostataadenom och vidta lämpliga förebyggande åtgärder
 • välja den bästa behandlingen alternativet, i överensstämmelse med önskemålen från patienten (utom i situationer där det är absolut nödvändigt skickliga tillvägagångssätt för situationen och användning av ett lämpligt förfarande för att övervinna sjukdom).

Hur bli av med prostatit utan hjälp av läkare, hemma?

 • för att stoppa smärtan
 • att normalisera urinering
 • att ha sexuell lust och möjlighet att ha samlag

Elena Malysheva kommer berätta för oss om det. Skakad manlig hälsa kan och måste återställas! med hjälp av en snabb behandling. Läs mer »

När verksamheten inte kan undvikas?

Tyvärr är det ibland omöjligt att undvika kirurgisk ingrepp vid behandling av prostata adenom. Vanligtvis beror det på kritiken av tillståndet, när det bara finns ingen tid kvar för medicinering.

Dessutom är kirurgiets inblandning oundviklig (absoluta indikationer), om de observeras:

 • njursvikt
 • Utbildning inom blåsan (stenar);
 • blodig urladdning vid urinering, märkbar utan speciella instrument;
 • ineffektivt 5-alfa-reduktas;
 • kronisk infektion av urinledare;
 • Stagnation av urin, manifesterad som bilateral uretrohydronephrosis;
 • stor volym återstående urin (mer än 200 ml) efter det att katetern avlägsnades (detta beror på prostata trycket);
 • stor divertikulum (saccular incision) i blåsan.

Relativa indikationer för kirurgi inkluderar:

 • immunitet mot föreskriven medicinering
 • symtom på det nedre urinvägarna under ungdomen
 • en tumör av en genomsnittlig andel
 • otillgänglighet av läkemedelsbehandling på grund av ekonomiska eller andra svårigheter.

Användningen av noggrant riktade handlingsmetoder bidrar till att minska sannolikheten för komplikationer och uppnå en bestående förbättring av patientens tillstånd.

Dynamisk övervakning

I situationer där urinproblem inte uttrycks starkt eller på en genomsnittlig nivå föredrar specialister att använda metoden för dynamisk observation. Faktum är att sådana avvikelser i hälsotillståndet praktiskt taget inte ger patienten en känsla av obehag.

Under observationen måste patienten dock observera följande punkter:

 • genomförandet av åtgärder för att normalisera funktionen av mag-tarmkanalen
 • överensstämmelse med regelbundenhet av sexuell och fysisk aktivitet (det är mycket viktigt att utföra övningar som förstärker bäckensmusklerna och inte heller glömma elementen i andningsgymnastiken).
 • begränsande vätskeintag före sänggåendet;
 • korrigering av läkemedelsbehandling av samtidiga sjukdomar;
 • begränsar intaget av vätskor som påverkar urineringens frekvens och mängden urin som frigörs (till exempel kaffe och alkoholhaltiga drycker).

Metoder för behandling

Förutom kirurgisk behandling kan flera metoder för konservativ behandling av prostata adenom också användas:

 • medicinskt (grundläggande);
 • med hjälp av termisk energi;
 • med hjälp av en laser.

Någon av dessa tillvägagångssätt kan användas i en komplex behandling och har en signifikant inverkan på patientens tillstånd.

Drogbehandling

Systematisk läkemedelsbehandling av prostataadenom kan bli en fullständig och effektiv ersättning av ett kirurgiskt ingrepp. Speciellt påverkan av en skalpell är inte önskvärd för äldre män.

Läkemedlen som används vid behandling av prostata adenom är olika och är uppdelade i fem huvudgrupper.

Alfa-1-blockerare

Läkemedel av denna typ föreskrivs ganska ofta, med tanke på deras relevans vid varje stadium av sjukdomsutvecklingen. Det kan dock endast utses om specialisten är säker på att patologin inte kommer att utvecklas.

Förteckningen över preparat av denna typ innefattar:

 • Doxazosin (ca 150 rubel );
 • Terazozin ( från 230 till 370 rubel );
 • The Camyrin ( ca 640 rubel );
 • "Alfuzozin" och andra.

Effekten av droger i denna kategori beror på det faktum att det finns en avkoppling av fastnat muskler som ligger runt blåsans nacke. Detta underlättar urinprocessen. Betydande förbättringar i välbefinnande och en ökning av urineringstiden sker inom några dagar efter starten av medicinen.

I vissa situationer är användningen av alfa-1-blockerare förbjuden med tanke på:

 • leverinsufficiens;
 • njursvikt
 • lågt blodtryck.

Vid användning av sådana läkemedel måste vi noggrant övervaka det faktum att organismens tillstånd som helhet inte har förstörts vid behandling av en kropp.

Biverkningar av droger i denna kategori är:

 • ett dåsighetstillstånd
 • signifikant minskning av blodtrycket
 • huvudvärk, yrsel
 • svaghetstillstånd
 • nasal trafikstockning.

Om det inte finns någon önskad effekt efter två månaders användning ska du sluta ta dessa läkemedel.

Inhibitorer av 5-alfa-reduktas

Läkemedel i denna kategori påverkar prostata, minskar dess storlek och tillåter även en definitiv botemedel.

Mest kända i detta avsnitt är mediciner "Proscar" (omkring 380 rubel ) och "Avokard". En särskilt signifikant effekt observeras i fall där prostatakörteln är kraftigt förstorad. Under andra omständigheter är resultatet av exponering för drogen subtil eller observerad alls.

Bland biverkningarna av droger ingår:

 • minskad styrka;
 • minskad libido;
 • svullnad i bröstkörteln;
 • minskning av volymen spermier som produceras.

Extrakt av växter

Ett universellt fytoterapeutiskt medel för behandling av prostata adenom "Prostamol-Uno" (omkring 700 rubel) är ett exempel på en framgångsrik kombination av inhibitorer av 5-alfa-reduktas och alfa-1-adrenoblockerare.

Läkemedlet har bland annat anti-edeem och antiinflammatorisk effekt, vilket är en konsekvens av det lätta reproduktionssystemet.

Hormonmedicin

Fram till nu, ingen enskild svar på vad hjälpa om i bota prostata hormonella medel som minskar mängden testosteron som produceras av prostatakörteln eller göra okänslig för detta hormon.

Parallellt med förbättringen av prostata tillståndet med användning av sådana droger är ett antal biverkningar karaktäristiska för de typer av behandling som är förknippade med att ta hormonella droger.

Förberedelser av denna kategori:

 • "Mikrofollin" (etinylestradiol);
 • "Androkur" (cyproteronacetat) - från 1700 rubel.

Vävnadspreparat

Som ett sätt att lösa problemet, extrakt av prostata hos en tjur eller annan representant för ett antal boskap. Dessa läkemedel förbättrar signifikant blodcirkulationen och ökar immunitetens resistans.

Våra läsare rekommenderar!

För snabb och tillförlitlig förbättring av styrkan, rekommenderar våra läsare ett naturligt botemedel som komplicerat påverkar orsakerna till erektil dysfunktion. Kompositionen innehåller endast naturliga komponenter som har maximal effektivitet. Tack vare naturliga ingredienser är läkemedlet helt säkert, har inga kontraindikationer och biverkningar. Läs mer »

Värmebehandling

Enligt dess namn använder denna teknik termiska effekter på prostata.

För dessa ändamål kan användas:

 • ultraljud;
 • radiofrekvensstrålning;
 • mikrovågor.

Hypertermia transrectal

Temperaturintervallet för den termiska åtgärden varierar från 40 ° C till 70 ° C Enheten injiceras rektalt (i ändtarmen). På grund av det begränsade temperaturspektret finns inget speciellt skydd mot överhettning. Under proceduren är effekten på den patologiska vävnaden i neoplasmen, vilket inte påverkar de friska cellerna och vävnaderna.

Thermoablation ultraljud (fokuserad)

Användningen av detta tillvägagångssätt innebär att en del av prostata avlägsnas, som ligger nära urinrörets yta. Denna metod hör emellertid fortfarande inte till antalet kirurgiska metoder.

Eftersom hela förfarandet är baserat på effekten av radiatorn som införs i ändtarmen. Temperatureffekterna varierar från 70 ° C till 1000 ° C.Detta tillvägagångssätt används vanligen i närvaro av obstruktion av blåsan.

Laser effekter

I detta fall härdas prostatens adenom under påverkan av laserstrålning på neoplasmvävnaden med värmeavgivning. Prostatens vävnader i detta fall ändra och ta bort alls. Ett av de bästa alternativen till kirurgisk ingrepp med den mest minskade risken för komplikationer.

Urinrörelse

I situationer där botemedel mot ett adenom inte är möjligt, föreslår experter att tillgripa artificiell expansion av urinröret. För detta ändamål utförs installationen av permanenta eller tillfälliga stenter utan kirurgisk behandling. Detta är säker drift, tillåta att normalisera organismens arbete eller till och med bidra till att rädda liv.

Några ord om behandling av folkmedicin

Ett annat alternativ behandling adenom utan kirurgi är användningen av traditionell medicin (vars användning, men det är absolut nödvändigt att samordna med din läkare).

Här är några av dem:

 • Pumpa frön. Den relativt stora andelen zink i pumpafrön gör denna produkt väldigt användbar för att återställa och bibehålla människors hälsa oberoende av patientens ålder. Den dagliga normen av zink finns i 30 pumpa frön. Men det är normen för frisk organism, och bör blanda 0,5 kg pumpafrön och 0,2 kg honung med prostatacancer, för att bilda en blandning av små kulor (deponerad de måste rengöra kylskåp). Använd söta "tabletter" innan du äter några bitar, helst lös upp. Obligatoriskt tillstånd: Det är nödvändigt att använda råa frön. Med några få pumpa frön behöver du äta en dag en man, du kan ta reda på det här.
 • Aspen bark. Kärnpunkten i att använda detta verktyg är det rätta sättet att samla och skörda råvaror. Samlarbark kan börja samlas först i slutet av april, innan knopparna är upplösta, men redan under sapflödet. Barkens optimala tjocklek är 3-5 mm. Utdragna råmaterial måste torkas under god ventilation. När barken är lite podvyat, bör du klippa den fint. Det är nödvändigt att samla omkring 100 g bark och häll denna volym med vodka i förhållandet 1: 2. Behållaren med bark är igensatt och lämnas för att infunderas i 14 dagar på en mörk plats. Efter denna infusion av stam och ta 20 droppar (lösta i ¼ kopp vatten) tre gånger per dag på fastande mage. Kursen varar i 60 dagar.
 • Kastanjer. Denna anläggning för behandling av prostata behöver bara ett skal med omogna frukter samlade i början av hösten. De skiljer sig i specifik brun färg. Efter avlägsnande av skalen från muttrarna ska den krossas. Tre matskedar råmaterial hälls i 0,6 liter kokande vatten och insisterade fram till nästa morgon. Efter infusionen indunstas med ett vattenbad tills dess volym minskas med tre gånger. Den färdiga produkten ska förvaras i en mörk, kall plats och ta 30 droppar före måltiderna. Kursen varar i 60 dagar.
 • Propolis. Mycket aktiv substans, producerad av bin i processen med honungsproduktion. Rik på flavonoider, glykosider, terpener och andra element som hjälper till att lindra spasmer och underlätta inflammation. Speciellt relevant för prostataadenom är användningen av rektala suppositorier med tillsats av propolis. Denna beredning kan framställas genom indunstning av 40 g propolis med tvåhundra milliliter alkohol (96%). Den resulterande massan för att bilda den nödvändiga sätt parallellt blandning med kakaosmör i förhållandet 1: 2.c kan användas som en engångsspruta klippta formen för ljus, som är fylld med läkemedel och lämnades tills stelning (denna spruta avlägsnas i en kondensor där placeras i vertikalt läge ). När massan stelnar kan den lätt tryckas ut med en kolv. Medlet används före sänggåendet, kursen varar 30 dagar.
 • Honey. Ett särskilt effektivt recept är en blandning av honung och sellerijuice. För att göra detta, i förhållandet 1: 1 för att blanda honung och selleri juice, och få medel att använda 2 matskedar före varje måltid. Inte mindre effekt ger och användningen av vanlig honung.