Huvud
Strömförsörjning

Vilka sporter rekommenderas för prostatit

Om flera årtionden sedan upptäcktes prostatit huvudsakligen hos män i åldrarna 40 år och äldre, diagnostiseras sjukdomen alltmer hos representanter för den yngre generationen. Patologi utvecklas mot bakgrund av en lesion av prostatakörteln genom bakterier, ett långvarigt flöde av stagnation i bäckenområdet och av flera andra orsaker.

Eftersom sjukdomen alltmer påverkar unga män är frågan om sport tillåts för prostatit relevant. Med denna sjukdom kan du träna, förutsatt att vissa regler följs.

Användbar effekt av sport

Bland de många faktorer som framkallar utvecklingen av inflammation i prostata körs de följande orsakerna till sjukdomen ut:

 • exponering för patogena mikroorganismer
 • stillastående processer i bäckenområdet.

Det är viktigt att notera att prostatit alltid åtföljs av kroppsinfektion. Detta beror på det faktum att mot bakgrund av att utveckla foci av inflammation minskar immunförsvaret. Som ett resultat är den patogena mikrofloran lättare att tränga in i en mans kropp, där den börjar utvecklas aktivt.

Med prostatit smälter de venösa och arteriella kärlen i bäckenet gradvis, vilket orsakar blodflöde att störas. Som ett resultat ökar flödet av arteriellt blod. Samtidigt minskar utflödet av venös. Gradvis ökar volymen blod, och därför kan kärlen inte längre hålla den. Vätskan börjar sippra in i de närliggande organen, vilket får dem att svälla. Det är i sådana organ att en mikroflora skapas som är gynnsam för utvecklingen av patogena mikroorganismer.

Att göra sport har motsatt effekt. Till exempel, köra med prostata är toning musklerna i bäcken golvet. Som ett resultat av detta inflytande förstärks blodkärlens väggar, så att stagnation och normalisering av blodcirkulationen elimineras.

Med inflammation i prostata kan män och bör regelbundet ladda sina kroppar, eftersom det leder till följande:

 • minskar ödem i prostatakörteln;
 • smärta i perinealområdet elimineras
 • ökad sexuell lust;
 • Erektilfunktionen återställs;
 • för tidig isolering av seminalvätska elimineras;
 • lokal immunitet stärks
 • allmän förbättring av hela organismen.

Sportaktiviteter är både en förebyggande och terapeutisk metod som aktivt används vid behandling av prostatit.

Grundläggande övningar

Att köra med prostatit är en av de mest populära fysiska övningarna, eftersom det inte bara låter muskelfibrerna i bäckenet ligga, men orsakar också att en man ofta blir utomhus, vilket i allmänhet är fördelaktigt för kroppen. Parallellt löper massor prostata körteln och påskyndar utflödet av sekret. Till att börja med rekommenderas att övervinna ca 1,5-2 kilometer och sedan gradvis öka avståndet. Om det inte går att köra en tävling för medicinska eller andra indikationer, rekommenderas det att ersätta det med friidrott.

Hemma kan du utföra följande övningar, som också bidrar till accelerationen av blodflödet:

Rekommenderas att utföra fysiska övningar med prostatit: rekommendationer och råd

Prostatit är en allvarlig sjukdom som kan påverka människokroppen under påverkan av olika provokationsfaktorer. En av de typer av terapi för denna sjukdom är fysiska övningar med prostatit. Vilka typer av sport rekommenderas för en man, liksom ett komplex av terapeutisk gymnastik, låt oss överväga i artikeln.

Är sport användbar vid inflammation i prostata?

Många män som står inför prostatit är intresserade av frågan om det är möjligt att spela sport med prostatit? Det är värt att notera att det absolut inte rekommenderas att utföra laddning under perioden av förvärring av sjukdomen. Detta kan orsaka ett antal komplikationer och försämring av patientens välbefinnande.
I sjukdomsperioden kan du och ens behöva träna. Fysiska belastningar med prostatit har följande positiva effekt på patologi:

 • Näring av kroppen med syre, inklusive prostata vävnad.
 • Förstärkning av blodcirkulationen, utflöde av lymf. Prostatakörteln får därför den nödvändiga mängd användbara ämnen som bidrar till återhämtningen.
 • Förstärkning av patientens immunitet, vilket är extremt viktigt för återhämtningsprocessen.
 • Sport hjälper till att avlägsna från kroppen slagg, toxiner, tungmetaller och andra negativa ämnen.

Experter rekommenderar män att delta i sådana sporter som löpning, simning, terapeutisk gymnastik.
Viktigt! Innan du börjar idrott, rekommenderas att du konsulterar en läkare. I vissa fall är fysiska övningar kontraindicerade och kan orsaka ett antal komplikationer.

Fördelarna med att köra med prostatit

Running och prostatit kombineras perfekt. Denna typ av sport stärker kroppen väl, hjälper till att förbättra blodmikrocirkulationen, stöder muskler i ton, främjar tidig återhämtning.

Körning vid prostatit rekommenderas till patienter i form av terapeutiska förebyggande åtgärder. För att uppnå bästa effekten bör vissa försiktighetsåtgärder beaktas vid en övning. De inkluderar:

 1. Börja klasserna ska vara gradvis. För att värma upp musklerna används promenader eller jogging. Försök inte att erövra stora avstånd samtidigt. Att göra sport bör inte orsaka allvarlig trötthet.
 2. Under de första dagarna av träning ska jogging ta 10-15 minuter. Gradvis kan denna tid ökas. Detta kommer att bidra till att undvika överdriven belastning, vilket absolut inte är användbart för prostatit.
 3. Körs bättre på morgonen. Under denna period är organismen mer avsedd att spela sport.

En annan viktig aspekt av löpning är valet av lämpliga skor och kläder. Använd inte tunga eller täta skor eller för snäva sportbyxor.
Regelbunden körning kommer att ha en fördelaktig effekt på prostatakörteln och kroppen hos mannen som helhet.

Pool och prostatit

Med prostatit rekommenderar läkare att simma. Simning rekommenderas inte för akuta sjukdomar, med kroniska former av prostata inflammation simning är mycket effektiv.
Besöker poolen rekommenderas patienten att följa vissa regler. De inkluderar:

 • Tid i vatten bör inte överstiga 20-25 minuter. Om vattnet är kallt bör procedurens varaktighet minskas till 10 minuter.
 • Typer av simning är bättre att välja lugn. Det är bättre att undvika blocker för långa avstånd.
 • Antalet besök i poolen per vecka borde inte vara mer än 2 gånger. Detta kommer att bidra till att undvika exacerbationer av sjukdomen.
 • Omedelbart efter att ha lämnat vattnet rekommenderas att duscha och sätta på ett rent rent underkläder.

Viktigt! Om en idrott känner sig obekväma i underlivet eller i smärtan, slutar omedelbart simma, lämna poolen.

Viktiga övningar för kronisk prostatit

Running och simning är inte det enda alternativet för behandling och förebyggande av prostatit. En mycket effektiv form av terapi är terapeutisk gymnastik, som innehåller en serie övningar speciellt utformade för behandling av prostata.

Träning kan utföras hemma, det tar inte mycket tid och ansträngning.
Övningar för prostatit kan vara enligt följande:

 • Övning av Kegel.
 • Går på skinkorna.
 • Gymnastik med en tennisboll.
 • Knäböj.
 • Ryggstödet.
 • Övning sax.
 • Öka dina höfter.

Låt oss överväga alla element av gymnastik i detalj.

Kegel övning

Gymnastiken hos den kända gynekologen Kegel utvecklades av inredningen för kvinnor. Idag används amerikanska övningar framgångsrikt för att behandla inflammation i prostata i det starkare könet.
Gymnastiken utförs enligt följande:

 1. Bäckens muskler måste minskas kraftigt, som om du försöker hålla urinering. I denna position borde du stanna i 10-15 sekunder. Det är nödvändigt att genomföra 5-10 tillvägagångssätt.
 2. Samma stycken försöker utföra i snabbaste takt, växelvis klämma och frigöra musklerna. Utför 3 uppsättningar av 20 sekunder.

Övning kommer att öka blodcirkulationen i prostatakörteln, stärka muskeltonen, främja näring av kroppen med användbara mikroelement.

Går på skinkorna

Övning utförs i sittande läge på golvet, benen sträcker sig framåt. Det är nödvändigt att försöka röra sig på skinkorna utan hjälp av händer, växelvis flyttar höger och vänster jämn fot framåt.

Gymnastik med en tennisboll

Träning med bollen har en massageffekt. För att utföra det måste bollen läggas på golvet, varefter mannen ska sitta på den och försöka hålla balansen. Initialt kan patienten uppleva obehag och till och med smärtsamma känslor, men detta anses vara normalt.

Gör sittande

Övning utförs i stående position. Benen ska placeras på axelns bredd, ryggen är rak, armarna sträcker sig framför sig. På grund av att mannen faller på sina böjda ben ner på bekostnad av två steg till startpositionen. Gymnastik utförs i 3-4 uppsättningar 5-10 gånger.

Lyft skinkorna

I det benägna läget är det nödvändigt att höja bäckenet, medan axelbladet pressas på golvet, händerna längs stammen. Efter det är det nödvändigt att sänka bäckenet, slappna av musklerna. Övning görs 20 gånger i 4 olika tillvägagångssätt.

Övning sax

Ligger på ryggen måste en man höja sina jämna ben 20-30 centimeter ovanför golvet och växla växelvis på benen och imitera saxarbetet. Denna gymnastik stärker perfekt pressen och perineumens muskler, kommer att stärka blodflödet och tonus av vävnader.

Öka dina höfter

I stående läge, höja långsamt det böjda benet 90 grader och försök att stanna i denna position i 5-10 sekunder. Efter ett ben ersätts. Övning görs 10-15 gånger för varje lem.
Viktigt! Om man under en sport känner smärta, obehag och obehagliga känslor kvarstår, även efter träning, bör du överge gymnastik och konsultera en läkare.
Prostatit och sport kombineras perfekt. Korrekt övning av övningarna och överensstämmelse med alla nödvändiga förebyggande åtgärder kommer att hjälpa en man att stärka sin kropp och hellre klara av sjukdomen.

Spelar sport med prostatit

Inflammation av prostata är mycket vanlig hos män redan i åldern 25-30 år. Orsaken till detta kan vara hypotermi, bakterieinfektion eller lågaktivitetslivsstil.

Detta problem är särskilt akut för unga och energiska representanter för det starkare könet som brukar träna mycket i gymmet eller är professionella idrottare. De är intresserade av om du kan spela sport med prostatit.

Och svaret är uppenbart - självklart, ja! Det finns emellertid fortfarande ett antal fysiska ansträngningar, som negativt påverkar tillståndet hos inflammerad prostata.

Influens av sport på prostatit

Det finns två vanligaste orsakerna till prostatit:

 • Förekomsten av bakteriell invasion;
 • Stagnation av blod i det lilla bäcken utan infektion.

Beroende på detta, skiljer sig begreppen bakteriell och abakteriell (aseptisk) inflammation. Trots att det i praktiken visar, i avsaknad av ett organ i parenkymen, kommer det så småningom att tränga in förr eller senare. Detta beror på ökad vaskulär permeabilitet och långsam blodcirkulation i lilla bäckenet.

Patogenesen av sjukdomen i båda fallen förklaras av inskränkning av små vener och artärer både inom prostata och i alla organ i bäckenregionen. Allt detta leder till en ökning av inflödet av arteriellt blod, men det venösa utflödet lider väsentligt. Mängden vätska ökar, behållarna kan inte hålla det inuti, det sugs in i parenkymstrukturerna och orsakar inre svullnad. Sådana blodkoagulationsorgan är en utmärkt plats för multiplikationen av olika patogena mikroorganismer.

Idrottskurser arbetar i omvänd ordning. Doserad fysisk träning hjälper till att stärka arbetet i bäckens golv med en efterföljande ökning av kärlens ton. Detta trycker bokstavligen stagnerande vätska från perinealområdet.

I slutändan normaliseras blodcirkulationen, vilket leder till följande resultat:

 1. Reducerat ödem i prostata;
 2. Smärtsamma förnimmelser minskar
 3. Förnyelse av sexuell lust och vanlig erektion;
 4. Oönskad för tidig eller retrograd utlösning försvinner;
 5. Lokal immunitet ökar;
 6. Det finns en allmän förstärkning av kroppen.

Sport i behandlingen av prostatit spelar rollen som terapeutiska och profylaktiska åtgärder och har praktiskt taget inga kontraindikationer.

Övningar för prostatit

Smärtsam inflammation i prostatakörteln, liksom att uppleva en hel massa symptom, vill inte alltid gå till gymmet. För ett sådant fall finns det ett komplex av enkla övningar som alla enkelt kan utföra hemma...

 1. "Cykel". Förmodligen den mest populära och effektiva typen av last. För att utföra, borde en man ligga på golvet med sina ben upp och bara simulera rörelser, som vid vridning av pedaler på ett tvåhjuligt fordon. Således är det möjligt att väsentligt öka blodcirkulationen i prostata och bäckenorganen utan att hälsan skadas.
 2. "Sax". Utgångsläget liknar föregående övning. Du måste flytta dina raka ben som en sax upp och ner eller korsa dem. Principen om helande är densamma.
 3. Vanliga knep. Det räcker att göra 10-15 gånger om dagen för 2 tillvägagångssätt i veckan och du kan redan prata om en signifikant förbättring av tillståndet i prostatakörtlarna.

Ett sådant litet övningskomplex är idealiskt för patienter med akut sjukdom, när det finns uttalad smärta.

Och de som lider av kronisk prostatit kan dessutom delta i följande sporter:

 1. Simning. Detta är den mest universella typen av fysisk aktivitet, som nästan har inga kontraindikationer. Främjar utveckling och förstärkning av alla muskelgrupper och påverkar kroppen positivt. Ingår i rehabiliteringsprogrammet från en mängd olika sjukdomar.
 2. Igång. Om patienten är allvarligt orolig över huruvida det är möjligt att spela sport med prostatit, kommer lätt jogging hjälpa honom att släppa några tvivel inom en vecka efter träningsstart. Förutom att normalisera blodcirkulationen har löpning en massageeffekt på prostatakörteln. För bästa resultat rekommenderas att man övervinner de genomsnittliga avstånden (1,5-2 km) med en gradvis ökning.
 3. Sex. Det är omöjligt att ignorera denna typ av fysisk aktivitet, vilket har en väldigt positiv inverkan på tillståndet för hela människokroppen och dess psykologiska sfär.

Förbjudna övningar med prostata sjukdom

Dessa inkluderar belastningar som bidrar till stagnation av blod i det lilla bäckenet.

Till exempel:

 • cykling;
 • Klasser på kraftsimulatorer i sittande läge;
 • Dead;
 • Tryck på stapeln som ligger.

Ofta besökare på gymnasiet frågar sina läkare: "Är det möjligt att delta i tyngdssport med prostatit?". I det här fallet är det bättre att överge sådan träning, eftersom plötsliga ökningar av stora massor i kroppens praktiskt statiska läge leder till en kränkning av blodflödet i käftens parenkym.

slutsats

Fysisk ansträngning med inflammation i prostata är både behandling och förebyggande av komplikationer. Du måste träna, men du måste göra det rätt.

Är det möjligt att besöka gymmet med prostatit?

Stagnerande prostatit är resultatet av en livsstil med låg aktivitet. Sjukdomen utvecklas som ett resultat av metaboliska störningar i bäckenorganen (blodcirkulation, lymfflöde). Inför smärta, kränkning av urinering och försvagning av erektionen, bör du noggrant ta upp din hälsa.

Förutom läkemedelsbehandling visar inflammation i prostata en förändring i livsstil, inklusive sport. Med rätt tillvägagångssätt i frågan hjälper gymmet med prostatit att normalisera välbefinnandet.

Kan jag spela sport med prostatit?

Inför en långsam inflammation frågas varje man ett antal frågor om begränsningar och livsstil i denna sjukdom. Många är helt förgäves för att undvika fysisk ansträngning, för att du kan gå in för sport med prostatit. Med rätt planering av klasserna skadar inte sporten inte bara hälsan utan också underlättar sjukdomsförloppet väldigt mycket.

Patienterna visas några träningspassar under vilka underkroppen är inblandad. Normalisera tillståndet hos det genitourära systemet hos en man hjälper till:

 • kör;
 • yoga;
 • Styrketräning;
 • Aerob träning;
 • Sträckning (sträckning).

Begränsningar åläggs ökningen av för mycket vikt, cykling. Absolut förbud mot cykling och träning på den stationära cykeln är inte, begränsningar beror uteslutande på felaktigt val av lager.

För att inte skada din hälsa bör du köpa en cykel med en speciell konfiguration, med en lucka i mitten av produkten. Detsamma gäller för en träningscykel - alla restriktioner tas bort, det räcker bara att byta sadeln till en måttligt stel, korrekt fixering av bäckenet och fördelningen av kroppens belastning på bäckenbenen.

För att inte skada din hälsa rekommenderas det att konsultera en urolog innan du seriöst engagerar dig i någon sport. Trots frånvaron av allvarliga restriktioner bör moderat fysisk ansträngning föredras.

Styrketräning och prostatit

Gymmet med prostatit är inte förbjudet, men tvärtom rekommenderas det. Det viktigaste är att observera en enkel regel - att byta kraftiga belastningar med aeroba, vilket ger övningar där bäckenet är inblandat.

Ett besök på gymmet bör inte överstiga 3-4 gånger i veckan. Den tillåtna frekvensen av klasserna är 1-2 timmar, med alternerande belastningar. Detta träningsmönster förbättrar blodcirkulationen och stärker musklerna, men kommer inte att orsaka kronisk trötthet.

Ett intressant faktum: Sport har en positiv effekt på den hormonella bakgrunden. Styrketräning visas för män med en instabil produktion av könshormoner, eftersom de stimulerar frisättningen av testosteron. Kraftbelastningar har sålunda en positiv effekt på erektion, ökar libido och normaliserar prostatens funktion, eftersom detta organ är androgenberoende.

När du går på gymmet, undvik squats med stor vikt. En sådan belastning kan negativt påverka förloppet av prostatit. Samtidigt är knäböjningar utan bar inte förbjudna, utan tvärtom rekommenderas, eftersom de stimulerar blodflödet till bäckenorganen.

Förbättra prostatafunktionaliteten kommer att hjälpa till med alternativa kraft- och aeroba belastningar. Detta kommer att bidra till att normalisera blodcirkulationen och förbättra flödet av lymf i bäckenorganen och underbenen.

Med rätt tillvägagångssätt kommer lektioner i gymmet att ge:

 • Reduktion av sjukdoms manifestationer;
 • Förbättrad erektion
 • Förbättra kroppens funktionalitet;
 • Stabilisering av den hormonella bakgrunden;

Förstärkning av musklerna kommer att påverka hälsan hos hela organismen positivt. Som övning visar, kan sporten med kronisk trög inflammation i prostata minska frekvensen av exacerbationer av sjukdomen.

När är sporten förbjuden?

Det finns ett antal regler som bör följas när man gör sport, för att inte förvärra sjukdomsförloppet.

 1. När förvärra från sport bör kasseras. Vid denna tidpunkt upplever kroppen stress och tung fysisk aktivitet kan leda till försämring av välbefinnande och försämring av symtom.
 2. Absolut kontraindikation är en akut bakteriell inflammation i prostata. Tillströmningen av blod till bäckenorganen i detta fall kan leda till smittspridning i hela kroppen. Fysisk stress vid akut inflammation är förbjuden på grund av risken att utveckla en abscess följt av sepsis.
 3. Utbildning är förbjudet inom onkologi. Inflöde av blod till det drabbade organet kan orsaka snabb tillväxt av malign neoplasma.
 4. Sport kan inte kombineras med antibiotikabehandling. Starka belastningar leder till fysisk utmattning och en minskning av immunitet, som redan försvagats av intag av starka droger.

Genom att följa dessa regler kan var och en förbättra sitt hälsotillstånd och minimera frekvensen av exacerbationer av prostatit. Det viktigaste är att inte överdriva det. Dagliga ansträngande träningspass kommer inte att leda till bättre prostataarbete, men till allmän utmattning, lägre immunitet, stress och som en följd av förvärring av kronisk prostatit.

Är sport kompatibel med prostatit?

Prostatit är ett problem för män som är över 25 år gamla. De flesta män tvivlar på fördelarna med sport under inflammationsperioden. Övningar är användbara vid behandling och förebyggande process. Fysisk ansträngning ska utföras enligt läkarens recept. Racism är ineffektiv.

Användningen av sport i inflammation i prostata

Med prostatit behöver du en viss last tillsammans med andra sporter. Om en man inte leder ett aktivt liv, bör han utföra terapeutiska övningar oftare än andra. Var noga med att springa, bada, gå, göra gymnastik. Dessa sporter bör doseras. Prostatit med fysisk ansträngning är nödvändig och användbar. Under återfallstiden minskar idrottsdosen bättre, speciellt om intensiv smärta är närvarande. Men helt glöm det är inte värt det.

Running eliminerar många sjukdomar, många vet det. Längden på spåren ska vara kort, allt i måtta. Detta kommer också att berättas av en specialist. Börja med att köra rekommenderas från små områden. Om det är obehag när du kör, måste du stanna och gå för att gå. Denna behandlingsmetod bör utföras på välbekanta vägar. Det är lämpligt att springa runt parken, där det finns frisk luft. Om du ordentligt organiserar belastningen, kommer det att hjälpa inte bara att snabbt bli av med obehagliga symptom, utan också lindra stress under sjukdomsperioden.

Running har förbud. Trots bevis för körning i patologier är det inte förskrivet till alla. Patienter som har sjukdomsorgan i bukhinnan, kan inte springa. Läkaren kan rekommendera ett behandlingskomplex med sparsamma övningar som återställer prostata och dess funktioner. Med kontraindikationer att springa, kan du helt enkelt gå runt i frisk luft.

simning

Simning i förebyggande av prostatit är känt för många män. Det är användbart för andningsorganen, utvecklingen av organ, normaliseringen av nervändamål. I denna sport finns det inga stress- och svetttröjor, medan denna sport eliminerar smärta. Du kan simma lite. Det är inte nödvändigt att ställa in register, det kommer att vara tillräckligt 30 minuter i 2 dagar. Under klasserna bör du lyssna på kroppen och stoppa de minsta obehagliga signalerna.

tryck

Ladda ner pressen - detta ingår i övningskomplexet vid behandling av prostatit. Denna typ av träning bör också vara kortvarig, annars riskerar en man att flytta den inflammatoriska processen till ett försummade stadium av sjukdomen. Press är ett bra komplement till huvudbelastningen. Det kan utföras hemma och i gymmet. Eftersom sådana övningar är valfria bör du behandla dem som ett föremål på listan över behandlingsmetoder.

Vilken effekt ger fysiska övningar?

Speciella övningar utformade för att behandla prostatit, förbättra blodflödet. Det är mycket viktigt för prostata och urinvägar. Nervsystemet återgår till normalt, kärlens väggar börjar växa starkare, inflammationen går bort och det allmänna välbefinnandet förbättras. Belastningar som utföras i tid och på vissa dagar, ökar immuniteten, normaliserar blåsans funktion och minskar smärtsamma spasmer.

Om vi ​​jämför speciella övningar med andra liknande metoder, är dessa laster säkra och orsakar inte skada. De har inga biverkningar, men det har en positiv effekt. Naturligtvis bör före början av klasserna ta hänsyn till befintliga sjukdomar, där belastningen är kontraindicerad. För att kunna delta i övningar som är till nytta för hälsan, behöver du också konsultera en läkare.

Vad mer behöver du veta om prostatit och sport

Running är bra för hela kroppen och för livet. Men gör det med sinnet. Det viktigaste du behöver jobba på är bekvämlighet. Om löpning är nödvändig för behandling av prostatit eller förebyggande, måste skor välja en speciell. Det är tillrådligt att köpa det i ortopedisk salong. Det ska vara bekvämt, fritt, friskt. Du borde veta att bra sneakers ska vara en fjäder typ.

Sport är viktig och användbar vid inflammation i prostatakörteln. Män med prostatit behöver lära sig att leda en aktiv och hälsosam livsstil - att simma, att springa. Att göra allt som ger nöje. Allt borde vara måttligt, eftersom trötthet inte bara kan ge utmattning utan också förvärra den befintliga patologin.

Vid kronisk inflammation kan du inte cykla. Det är bättre att ligga hemma och fungera som pedaler, så blod kommer att flöda till prostata. Mot denna bakgrund ökar effekten, symptomen går bort. Om en man gillar att cykla, borde han få en bred sadel, annars kan du väsentligt undergräva din hälsa.

Under en förvärmning av prostatit är det omöjligt att delta i tyngdlyftning och maktsporter. Det är också inte rekommenderat att trycka, lyfta tunga föremål. Skridskor, skidor, tennis är förbjudna.

En man måste träna för att bibehålla sin hälsa. Prostata är ett viktigt organ, det är omöjligt att tolerera inflammation i vilket fall som helst, eftersom det är fylligt med förstörelsen av ditt personliga liv. Även prostatit påverkar det psykologiska tillståndet hos en man, vilket är svårt att normalisera i avsaknad av adekvat behandling. Med synliga tecken på sjukdomen ska du omedelbart kontakta din läkare för att undvika komplikationer.

Videon visar hur man gör övningar som är användbara för prostatit:

Vilken typ av sport kan du göra med prostatit?

Prostatit är ett vanligt problem för män från 25 år och äldre. Många ungdomar är vana vid att vara aktiva och tvivlar på huruvida sport är säkert med prostatit. Bort från tvivel: fysiska övningar är användbara för både behandling och förebyggande av prostatit.

Vad är användningen av sport med prostatit?

Med prostatit nedsatt blodcirkulation i organen i det lilla bäckenet. Fysiska övningar som gör en man mer för att flytta, förbättra cirkulationen och blodflödet till urinorganen, blodkärl och stärker höftmusklerna, stärka kroppen som en helhet.

Jogging, promenader, simning i poolen, sit-ups, "björk" är de mest användbara övningarna för prostatit. Måttlig träning kommer att bidra till snabb återhämtning. Men tyngdlyftning med tyngdlyftande och försvagande övningar i gymmet har en dålig effekt på bäckens organers cirkulation. En kombination av "prostatit och en cykel" anses vara farlig.

Går och kör med prostatit

Running är användbart för både förebyggande och behandling av prostatit. Under körningen ökar blodflödet genom kroppen. I synnerhet stagnerande fenomen i bäckenorganen stannar. Dessutom spelar jogging en roll massage prostata.

Den bästa typen av körning med prostatit joggar på medellånga avstånd. En sådan fysisk belastning överbelasta inte kroppen. Du väljer hur länge din körning tar. Kör medan du är bekväm. Om du känner dig trött och har ont i din läsk, gå till steg. Helst, om du gradvis ökar körsträckan. Jogging kan ersättas med att gå.

Simning i poolen och prostatit

Det är mycket användbart att besöka poolen med prostatit. Som att köra, förbättras simning av bäckens organer, men en sådan fysisk belastning uppfattas av kroppen utan stress.

Varför bada i poolen med prostatit föredrar man till exempel i floden? Som du vet kan denna sjukdom inte vara superkyld. Vattentemperaturen i poolerna är bekväm för kroppen. Och i floden är vattnet troligt kallt. När du har simat, ta en dusch och var noga med att sätta på torra kläder. Om du vill simma i en öppen behållare, se till att vattnet är tillräckligt varmt.

Går det att gå in för sport med prostatit

Prostatit är en vanlig sjukdom, från vilken ingen är försäkrad. Människor som leder en aktiv och hälsosam livsstil är mindre utsatta för sådan sjukdom. Och om de blir sjuka är det lättare att klara det. Därför säger urologer att sport med prostatit är ett utmärkt komplement till huvudbehandlingen.

Varför är sport användbar för prostatit?

Den inflammatoriska processen i prostatakörteln åtföljs av inskränkning av små vener och artärer, vilket förekommer både i organ själv och i hela bäckenområdet. En sådan överträdelse leder till att inflödet av arteriellt blod ökar, och det venösa utflödet försämras avsevärt.

Som ett resultat ackumuleras en stor mängd vätska i kärlen, och de förlorar förmågan att behålla den. Blodet börjar sippra in i parenkymstrukturerna, vilket leder till ödem. Prostatakörteln och andra genitourinary organ, vars fartyg är fulla, är en gynnsam plats för multiplikationen av många patogener.

Att hantera kränkningen av blodcirkulationen är väl hjälpt av sport. Måttlig fysisk aktivitet gör att du kan aktivera arbetet i bäckens golvvävnad, öka kärlets ton. Som ett resultat kommer stagnerat blod att skjutas ut ur perinealzonen.

Således normaliserar sportaktiviteter blodcirkulationen, vilket ger följande positiva resultat:

 • eliminering av puffiness i vävnaderna i prostata;
 • lindring av smärta;
 • återställande av sexuell lust, förbättring av erektil funktion och ejakulation;
 • förstärkning av immunsystemet
 • förbättring av det allmänna tillståndet hos den manliga kroppen.

Således svaret på frågan: "Är det möjligt att spela sport med inflammation i prostata?", Definitivt positivt. Fysiska övningar spelar en viktig roll, både vid behandling av prostata sjukdomar och vid förebyggande av denna sjukdom.

Vilka övningar är mest effektiva?

Män som lider av prostatit och upplever många obehagliga symptom vill inte alltid besöka gymmet. Lyckligtvis finns det övningar som kommer att utföras effektivt hemma.

 1. "Cykel". Denna övning är väldigt populär och effektiv. För att göra detta måste du ta ett benäget läge, höja benen och simulera en cykeltur. Övning kommer att uppnå signifikant förbättring av blodcirkulationen i prostata och andra organ av den manliga kroppen.
 2. "Sax". Startpositionen är densamma som i föregående övning. Endast i detta fall kommer det att vara nödvändigt att imitera saxen, korsar de raka benen. Denna övning klarar också problem med blodcirkulationen i kroppen.
 3. Knäböj. Det är nödvändigt att utföra ca 10-15 gånger i 2 tillvägagångssätt. Efter en veckas träning kommer tillståndet i blodkärlen i prostatakörteln att märkbart förbättras.

Alla dessa fysiska övningar är mycket lätta att utföra. De kan göras för män som lider av en akut form av prostatit, när de kliniska manifestationerna uttalas.

Är löpning och prostatit kompatibel?

Running är bara en unik aktivitet som gör det möjligt att normalisera verksamheten hos nästan alla organ. Prostatakörteln är inget undantag. Med inflammation i prostata, körs med otvetydiga fördelar. Därför hävdar alla urologer att detta är en tillåten sport för sjuka män.

Löpning är lika bra både för förebyggande och terapeutiska ändamål. Dess fördel med prostatit är att:

 • Det finns en signifikant ökning av blodcirkulationen i hela kroppen, inklusive i prostata och bäckenregionen. Normal blodcirkulation är mycket viktigt för att organen i genitourinary systemet fungerar vid full kraft.
 • Massagen av prostata körs utförs ofrivilligt, och detta är inte mindre användbart i prostataens inflammatoriska process. Det är inte för ingenting att urologer föreskriver detta förfarande vid behandling av denna sjukdom.

Därför blir det bra om patienten kombinerar både massage och löpning, vilket kommer att ge dig dubbla fördelar för din kropp. Som ett resultat kommer kardiovaskulärsystemet, kroppens muskler att bli starkare, människans allmänna villkor kommer att förbättras.

Det är nödvändigt att komma ihåg att du kan springa på olika sätt, som skiljer sig åt i takt. Män som lider av inflammation i prostatakörteln bör helst jogga. Det här alternativet är mer lämpligt, eftersom det inte kräver för mycket belastning än till exempel snabb körning.

Inte mindre viktigt är valet av det optimala avståndet, med tanke på närvaron av sjukdomen. Urologer rekommenderar att man kör på medellånga avstånd. Arbetet bör i vilket fall som helst vara så länge patienten själv är bekväm.

Att uttömma kroppen med lång träning är inte alls omöjlig. Det är nödvändigt att gradvis öka klassens tid, med början med korta körningar, så att mannen gradvis utvecklar uthållighet.

Är det möjligt att träna simning?

Simning är en sport av många människor. Därför är män som har befunnit sig prostatit, rädda för att de kommer att behöva ge upp sin favoritbeteende. Lyckligtvis kommer sådana patienter inte att ge upp simning, och de som aldrig har simmade tidigare har tvärtom en bra möjlighet att försöka sig i en ny sport.

Sådana lektioner är inte mindre användbara än att springa. Simning kan utveckla alla inre organ av en man, inklusive i bäckenområdet. Det hjälper till att lindra smärtan som uppstår vid inflammation i prostata.

Dessutom stärker den fullständigt andningsorganen, och fungerar också bra på nervsystemet, balanserar det psykologiska tillståndet. Därför tjänar denna sport som en underbar förebyggande åtgärd.

Läkarna rekommenderar att simma i inomhuspooler, där temperaturen på vattnet kommer att vara bekvämt för en mans kropp. I naturligt öppet vatten bör kroppar inte vara engagerade, eftersom det är möjligt att få hypotermi hos urinogenitala organ. Sådana konsekvenser är extremt oönskade för både patienter och friska människor.

Det är nödvändigt att simma måttligt, vilket inte tillåter överbelastningar av kroppen. Behandling är inte en tävling, du behöver inte ange poster. En man bör lyssna på sin kropp. Om det finns minst den minsta försämringen i hälsotillståndet, sluta omedelbart aktiviteten och slappna av.

Vilken sport ska jag vägra?

Sådana idrott med prostatit, som skulle behöva kasta sjuka män, inte så mycket. Men de är fortfarande, och de inkluderar sådana fysiska ansträngningar som bidrar till stagnation av blod i det lilla bäckenet. Detta, till exempel, träning på kraftsimulatorer i sittande läge, dödlift, barbell tryck i en liggande position.

Många män är engagerade i viktträning i gym. Tyvärr kommer det inte att vara möjligt att kombinera det med prostatit, eftersom det med plötsliga tyngdgrader i kroppens nästan statiska läge stör blodcirkulationen i prostatakörteln parenchyma.

Att spela idrott med prostatit är således inte bara möjligt, men det är också nödvändigt. Fysiska belastningar är utmärkt hjälp att hantera sjukdomen och stärka kroppen som helhet. Därför, för att kombinera prostatit och sport, utan tvekan, kan någon man.

Sport med prostatit

En vanlig manlig sjukdom är prostatit. Män efter 35-40 år är i fara. Sjukdomen åtföljs av den inflammatoriska processen i prostata och ödem. Utseendet hos sådana symptom leder till en minskning av självkänsla, neuroser och depression. Symtom är bekant för många: smärtsam och frekvent urinering, minskad sexuell lust, svag erektion, smärta i underlivet på grund av svagt blodflöde. Till urologen att gå ner eller gå dit är ingen tid på grund av anställning eller yrke på jobbet. Bristen på terapi leder till ytterligare utveckling av sjukdomen och onkologin. Med sjukdomen kan du hantera användningen av kombinationsbehandling. Sport med kronisk prostatit ger bra resultat.

För att bryta denna onda cirkel måste du börja med förebyggande och leda en hälsosam livsstil, delta i regelbunden sport. Människor i "stillasittande" yrken behöver helt enkelt fizpauzes under arbetsdagen, när det är möjligt att värma upp, göra backar och uppskjutningar, att knäböjas.

Kraftsporter är kontraindicerade, eftersom de kan förvärra tillståndet. Behövs övningar som bidrar till utvecklingen av bäckens golvmuskler och aktivering av blodcirkulationen.

Sjukdomsförloppet undergräver människornas fysiska och psykiska styrka. Behandlingen av prostatit kräver därför effektiv och omfattande. Basen av terapi är en aktiv livsstil. Du behöver simma och jogga. Terapeutiska mediciner urologer rekommenderar att komplettera med snabba promenader, promenader och laddning. Övning accelererar återhämtning.

Varför sport hjälp

Prostatit kännetecknas av utseende av inflammation i prostatakörteln. I detta fall inträffar en begränsning av nätverket av små blodartärer direkt i det sjuka organet och det intilliggande området. Avvikelser från det normala tillståndet åtföljs av en ökning av inflödet av arteriellt blod på grund av en signifikant minskning av utflödet. Vätskan ackumuleras i kärlen, de förlorar sin retentionskapacitet. Då suger blodet in i angränsande organ, vilket orsakar puffiness och utveckling av patogen flora.

Ställa in cirkulationen hjälper till med sport. Med kronisk prostatit, som en följd av övningarna, svullnar svullnad, minskad smärta i smärtan, immunsystemet stärks och erektilfunktionen återställs.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Kombinationen av dessa faktorer bekräftar vikten av sportaktiviteter för behandling av sjukdom och förebyggande.

På fördelarna med morgon körs med prostatit

Running classes hjälper till med behandling och förebyggande av prostatit. Svaret på frågan om jogging är användbart för prostatit är att medan jogging aktiverar blodcirkulationen i hela kroppen och i ljumskarna, stärker muskuloskeletala systemet och immunsystemet, pumpas upp musklerna i benen, armarna och pressen.

Running hjälper till att förbättra kroppen och stärka hjärtmuskeln, och hjälper också till att minska vikten. På en gång finns det så mycket nyttan. Så varför inte dra nytta av detta?

Rekommendationer vid startfasen:

 • Du bör börja sessionen genom att värma upp dina muskler med en promenad eller ett litet träningspass.
 • Det rekommenderas att jogga. Denna ränta är den mest optimala och låter dig undvika överbelastning.
 • Inte omedelbart erövra långa avstånd för att undvika svår utmattning. Det är bättre att vara begränsad till korta och medelstora avstånd.
 • Varaktigheten av träningen i den första veckans gräns 10-15 minuter. Gradvis öka tiden med 5 minuter.
 • Det är viktigt att träna regelbundet.
 • Klasser bäst spenderas på morgonen, när kroppen ligger maximalt för sportaktiviteter.
 • Kläder och skor för jogging bör vara bekväma. Sneakers med ortopedisk innersula och en sula med tillräcklig dämpning för fotens korrekta position. T-shirt och sportbyxor ska väljas bland naturtyger, rymlig stil.

Running bör vara kul. Kör inte igenom kraften. Efter utseendet av obehagliga känslor måste du gå ett steg längre.
För att förbättra humöret och träningens gång hjälper din favoritmusik i hörlurar och natursköna vägar.
Regelbunden jogging bidrar till att förbättra kroppens allmänna tillstånd, lindra psykomotionell stress och positivt påverka prostatakörteln. Snart kommer prostatit att läka, men sporten och hälsan kommer att förbli.

Kontraindikationer för körning

Den positiva effekten av jogging vid behandling av prostatit är uppenbart. Körning är dock inte användbar för alla och det finns kontraindikationer.
Medicinska kontraindikationer av körning inbegriper kroniska former av sjukdomar i interna organ, nyligen trauma och överförda operationer. Om det finns sådana faktorer måste du avstå från att springa. Om det finns en önskan att engagera och kontraindikationer i journalen, kommer samråd med den behandlande läkaren att krävas. Specialisten väljer en uppsättning övningar i lugn takt, vilket också ger resultat.

Vilka sporter kommer att vara användbara

Specialister inom manlig hälsa rekommenderar simning, terapeutisk gymnastik, utföra ett speciellt sportskomplex för patienter med prostatit. Urologer rekommenderar måttlig kroppsbyggnad.

Det är viktigt att flytta, vara aktiv och tro på din botemedel, som med en positiv attityd definitivt kommer.

Besök till poolen

Klasser i poolen hjälper till att förbättra tillståndet i sjukdoms kroniska form. Simma rekommenderas inte för exacerbationer av prostatit och närvaron av kronisk form.

I öppna behållare bör man inte simma på grund av kallt vatten som orsakar hypotermi, vilket negativt påverkar prostatens hälsa. I slutna pooler värms vattnet och har en konstant temperatur.

De grundläggande reglerna för att besöka poolen är följande:

 • Uppehållstiden i vattnet bör begränsas till 30-40 minuter. I kallt vatten kan du stanna högst 10 minuter.
 • Simma bara i lugn takt för korta avstånd.
 • Vattenförfaranden bör utföras 2 gånger i veckan för att undvika komplikationer av sjukdomen.
 • Efter träning borde det inte finnas någon känsla av trötthet eller smärta i musklerna.
 • I slutet av träningen kan du inte vara i våta baddräkter. Det rekommenderas att du omedelbart tar en dusch och byter till torrt linne.
 • Beakta reglerna för personlig hygien på stranden och i poolen för att utesluta smitta i urinröret.

Förebyggande och terapeutiska simning övningar har en positiv effekt på tillståndet av alla organ i bukhålan och andningsorganen. Långsamma rörelser i vattnet harmoniserar nervsystemet.

Den sällsynta svimmningen är att den inte är förknippad med frisättning av svett och passerar utan stress. Att stanna i vatten minskar stress och smärta i prostata. Men bli inte buren och engagera dig i poolen doserade.

Obehag i underlivet eller akut smärta under idrottsutbildning bör vara en signal för att stoppa klasserna.

Komplex av terapeutisk gymnastik med kronisk prostatit

Förutom att springa och simma har effekten av terapi av prostatit med terapeutisk gymnastik visat sig. En särskild uppsättning övningar för behandling av prostatit har utvecklats. De utförs hemma och kräver inte mycket tid att utföra. Det är bättre att allokera tid på morgonen. Tempot väljs vederbörligen enligt hälsotillståndet.

knäböj

Stående ställning stående. Tillbaka till räta, händer för att sträcka framåt, benen ska ligga på axelns bredd eller något bredare. Vid räkningen krokar mannen, böjer sig något på knäna och böjer benen. Återgå till startposition för två.

Det är viktigt att hålla ryggen rakt och dina klackar pressade på golvet. Först kommer det att finnas problem med detta. Då ska du använda en liten avföring eller en stol och försöka kasta och stiga upp från den. Med regelbundna lektioner kommer träningen snart att slutföras utan den. Sänkning av kroppen sker på inspiration och lyfter på utandning. För att förbättra effekten, rekommenderas det att också dra musklerna i skinkorna.

Övning att utföra 5-10 gånger för 3-4 tillvägagångssätt. Med en svag fysisk förberedelse blir det svårt att utföra så många upprepningar på en gång. Då bör du minska antalet övningar i ett tillvägagångssätt med hälften.

Lyft skinkorna

Ligga på mattan. Knivarna pressas på golvet, händerna sträcker sig längs kroppen. Benen böjer sig vid knäna, och fötterna placeras på golvet. Riv av bäckenet från golvet vid utandning med en stark belastning av skinkorna. Sänk ner vid inandning och slappna av musklerna. Kör 15-20 gånger för 4 tillvägagångssätt. Antalet tillvägagångssätt kan minskas om det är obehag i prestanda.

sax

Ligga på ryggen, lyft sedan upp dina jämna ben, riva dem av golvet i 20-30 cm. Gör flera korsrörelser. Imiterar arbetet med saxar. Sänk ner benen och slappna av. Övning innebär en grupp muskler i pressen och perineum. Ökar muskeltonen och stärker blodcirkulationen.

Lyftar benen

Från en stående position, ta långsamt benet i rät vinkel. Håll positionen i 10-15 sekunder och sänk benet. Upprepa för det andra benet. Det är nödvändigt att utföra övningarna 5-10 gånger för varje lem.

Kegel övning

Den berömda amerikanska läkaren utvecklade en övning för kvinnor. Dess användning visade utmärkt resultat och användes vid behandling av inflammatoriska processer i prostata i det starkare könet. Kärnan i övningen är som följer.

I stående position reduceras bäcken och perineala muskler, som vid urinering. Håll positionen i 10-15 sekunder. Kompletta 10-15 tillvägagångssätt.

Upprepa muskelkontraktion i snabb takt, alternerande med sammandragning och avkoppling. Exekveringstid 20 s. Det är nödvändigt att göra tre tillvägagångssätt. Den högsta spänningsspänningen vid utandning, vid inandning kommer avslappning.

Korrektheten av prestationen bestäms av utseendet av trevlig värme i prostata. Övning ökar blodflödet i prostatakörteln, ökar muskeltonen, ökar flödet av syre och näringsämnen.

Går på skinkorna

Utförs på golvet med benen böjda framåt. Du måste flytta på skinkorna framåt och sedan tillbaka utan att röra golvets händer. Rörelsen uppstår på grund av den andra omlagringen av benen.

Klasser med en tennisboll

Åtgärdens träning är jämförbar med massage. Bollen ligger på golvet. En man borde sitta på honom och hålla sin balans. I början noteras smärtsamma känslor och obehag.

Sänka knäna

För denna övning kramar mannen. Från denna position måste man få den ena eller den andra av knäet till golvet. En övning börjar med inspiration, en återgång till startpositionen vid utandning. Upprepa 10-15 gånger för varje ben.

Träna med bollen

Sitt på en stol, räta ryggen. En liten boll placeras mellan benen. Krama och släpp bollen, kombinera fasen med ansträngning med utandning och avslappning med inspiration. Antalet upprepningar är 10-15 gånger.

Innan du gör komplexet, bör du ställa in i klassen, köra bort bekymmer och dåliga tankar. Det är viktigt att kontrollera ditt tillstånd. När smärta, obehag, obehagliga symptom uppträder i tid eller efter träning, måste en man sluta att ta lektioner och besöka en läkare.

Terapeutisk gymnastik tar bara 30-40 minuter, men det kommer att vara till stor nytta. Vid slutet av månadens dagliga övning kommer tillståndet att förbättras och obehagliga manifestationer av sjukdomen kommer mindre att störa. Det kommer att finnas en märkbar lättnad.

Vid korrekt utövande ökar kroppsutbildningen kroppen, hjälper till att övervinna sjukdomen och läker av psykiskt trauma. Det är ett effektivt sätt att förebygga. Det är nödvändigt att inte vara lat, men att göra din hälsa.

Hur man hanterar bodybuilding och styrketräning

Kroppsbyggnad är populär bland män, eftersom urologer uppmärksammar fördelarna och skadorna från sådan träning. Prostatit och kroppsbyggnad kan mycket gott existera, men måttliga belastningar behövs. Läkarna inkluderade honom även i listan över rekommendationer. En användbar åtgärd av träning för att minska stillastående processer i bäckenregionen och prostata, vilket minskar manifestationerna av den inflammatoriska processen. Kroppsbyggande stärker också musklerna i pressen och perineum.

 • Det är förbjudet att kasta sig med viktningsmedlet och lyfta vikten i ett tillstånd av akut prostatit eller efter operation på prostata.
 • Styrketräning bör begränsas. Att svänga en press och att vara förlovad med hantlar är endast tillåten i ett sparsamt läge. Måttliga belastningar kommer att räcka för att stärka musklerna och öka kroppens ton.

De som går i gymmet, bör uppmärksamma träningsapparaten för lårens muskler. Han har ryggstöd med bänk och fotstöd. Utbildningen består i minskning och utspädning av knä som böjs vid knäna. Vissa anser att denna simulator är en kvinna, men en sjuk prostatit, det kommer att vara användbart. Du kan utföra böjning av benen i liggande läge. En simulator för musklerna i höftböjaren aktiverar prostatakörteln.

I ett gym kan du utföra övningar med en bänk och använda den som ett steg. Du måste stå framför bänken och ta ett steg först till höger, sedan vänster fot, klättra uppför trappan. Uppstigning görs vid utandning, när den inhaleras, återgår den till sin ursprungliga position. Andning måste vara korrekt och sammanfalla med rörelse. Inhalation ska vara djup, men andas ut länge. Kursen består av 10 repetitioner per fot.

Med hantlar av liten vikt kommer attacker att vara användbara. I startpositionen måste du stå upp rakt, lägg fötterna ihop. I händerna ta hantlar. Alternativt kan varje fot göra ett brett steg framåt med knäets böjning i rätt vinkel. Knäet i det andra benet berör knappt ytan på golvet. Händerna sänks. Gör 5-10 attacker på varje sida.

Cykelvän eller fiende med prostatit

Cykelturer är populära och älskade av många sedan barndomen. Och hur är det ur synvinkel av manlig hälsa? Det finns inget entydigt svar här.

Det finns en åsikt att cykla ökar blodcirkulationen i det lilla bäckens organ. Det kan inte godtas, det kan inte heller bekräftas. Enligt en annan version påverkar cykelturer negativt människornas sexuella hälsa.

Med detta kan vi inte vara oense. När allt kommer omkring kan du skadas. Små och ofarliga skador medför allvarliga sjukdomar från testikelns vändning till erektil dysfunktion och problem med styrka. En smal sadel av moderna cyklar komprimerar prostata, vilket är dåligt för en människas hälsa.

Rida en cykel i kronisk form av prostatit rekommenderas inte. Eftersom på en lång resa finns en rörelse av artärerna som matar prostata.

Fans av cykling, för att inte skada deras hälsa, bör du installera en bekväm och bred sadel. Det kommer att se lite estetiskt, men det är säkert.

Det är anmärkningsvärt att träningen "cykel" hjälper mycket att eliminera stillastående fenomen och öka blodcirkulationen i det lilla bäckenet, vilket är mycket användbart för prostata och ökar styrkan. Ligger på ryggen måste du höja fötterna ovanför golvet och simulera cykla, växelvis böja och flytta benen. Enligt doktorer ersätter en sådan enkel övning stimulanter för att öka styrkan.

Följaktligen kan cykling vara användbar och skadlig. Det är viktigt att följa åtgärd och rekommendationer från specialister.

Vilka typer av sport är tabuer med prostatit?

Enskilda sporter är förbjudna med prostatit. Förutom cykling ingår detta ridning. Sådana övningar belastar dessutom hankörteln, blodkärlskontraktet, vilket leder till förvärring av symtomen på sjukdomen och sexuell dysfunktion.

I kategorin tabo hitliftning, för att lyfta baren med stor vikt framkallar stagnation i det lilla bäckenet. Kontraindicerat i alla fysiska aktiviteter som förvärra blodcirkulationen i perineal området, till exempel, utövar tryck på en bar från en liggande ställning, marklyft styrka på gymmet i sittande ställning.

Kombinera viktkategori med prostatit fungerar inte. Att lyfta tyngdkraften med en ryck på ett nästan rörlöst läge i kroppen stör prostatas blodtillförsel och hotar att förvärra tillståndet.

Vilken som helst vald typ av aktivitet kommer att gå till mannen för gott. Glöm inte att övervaka hälsotillstånd och vid minsta manifestationer av akut smärta, svårigheter att urinera, förekomst av flytningar från urinröret i form av pus avstå från idrotts laster. Interferera inte och ett ytterligare besök till din läkare.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.