Huvud
Skäl

Är sport kompatibel med prostatit?

Prostatit är ett problem för män som är över 25 år gamla. De flesta män tvivlar på fördelarna med sport under inflammationsperioden. Övningar är användbara vid behandling och förebyggande process. Fysisk ansträngning ska utföras enligt läkarens recept. Racism är ineffektiv.

Användningen av sport i inflammation i prostata

Med prostatit behöver du en viss last tillsammans med andra sporter. Om en man inte leder ett aktivt liv, bör han utföra terapeutiska övningar oftare än andra. Var noga med att springa, bada, gå, göra gymnastik. Dessa sporter bör doseras. Prostatit med fysisk ansträngning är nödvändig och användbar. Under återfallstiden minskar idrottsdosen bättre, speciellt om intensiv smärta är närvarande. Men helt glöm det är inte värt det.

Running eliminerar många sjukdomar, många vet det. Längden på spåren ska vara kort, allt i måtta. Detta kommer också att berättas av en specialist. Börja med att köra rekommenderas från små områden. Om det är obehag när du kör, måste du stanna och gå för att gå. Denna behandlingsmetod bör utföras på välbekanta vägar. Det är lämpligt att springa runt parken, där det finns frisk luft. Om du ordentligt organiserar belastningen, kommer det att hjälpa inte bara att snabbt bli av med obehagliga symptom, utan också lindra stress under sjukdomsperioden.

Running har förbud. Trots bevis för körning i patologier är det inte förskrivet till alla. Patienter som har sjukdomsorgan i bukhinnan, kan inte springa. Läkaren kan rekommendera ett behandlingskomplex med sparsamma övningar som återställer prostata och dess funktioner. Med kontraindikationer att springa, kan du helt enkelt gå runt i frisk luft.

simning

Simning i förebyggande av prostatit är känt för många män. Det är användbart för andningsorganen, utvecklingen av organ, normaliseringen av nervändamål. I denna sport finns det inga stress- och svetttröjor, medan denna sport eliminerar smärta. Du kan simma lite. Det är inte nödvändigt att ställa in register, det kommer att vara tillräckligt 30 minuter i 2 dagar. Under klasserna bör du lyssna på kroppen och stoppa de minsta obehagliga signalerna.

tryck

Ladda ner pressen - detta ingår i övningskomplexet vid behandling av prostatit. Denna typ av träning bör också vara kortvarig, annars riskerar en man att flytta den inflammatoriska processen till ett försummade stadium av sjukdomen. Press är ett bra komplement till huvudbelastningen. Det kan utföras hemma och i gymmet. Eftersom sådana övningar är valfria bör du behandla dem som ett föremål på listan över behandlingsmetoder.

Vilken effekt ger fysiska övningar?

Speciella övningar utformade för att behandla prostatit, förbättra blodflödet. Det är mycket viktigt för prostata och urinvägar. Nervsystemet återgår till normalt, kärlens väggar börjar växa starkare, inflammationen går bort och det allmänna välbefinnandet förbättras. Belastningar som utföras i tid och på vissa dagar, ökar immuniteten, normaliserar blåsans funktion och minskar smärtsamma spasmer.

Om vi ​​jämför speciella övningar med andra liknande metoder, är dessa laster säkra och orsakar inte skada. De har inga biverkningar, men det har en positiv effekt. Naturligtvis bör före början av klasserna ta hänsyn till befintliga sjukdomar, där belastningen är kontraindicerad. För att kunna delta i övningar som är till nytta för hälsan, behöver du också konsultera en läkare.

Vad mer behöver du veta om prostatit och sport

Running är bra för hela kroppen och för livet. Men gör det med sinnet. Det viktigaste du behöver jobba på är bekvämlighet. Om löpning är nödvändig för behandling av prostatit eller förebyggande, måste skor välja en speciell. Det är tillrådligt att köpa det i ortopedisk salong. Det ska vara bekvämt, fritt, friskt. Du borde veta att bra sneakers ska vara en fjäder typ.

Sport är viktig och användbar vid inflammation i prostatakörteln. Män med prostatit behöver lära sig att leda en aktiv och hälsosam livsstil - att simma, att springa. Att göra allt som ger nöje. Allt borde vara måttligt, eftersom trötthet inte bara kan ge utmattning utan också förvärra den befintliga patologin.

Vid kronisk inflammation kan du inte cykla. Det är bättre att ligga hemma och fungera som pedaler, så blod kommer att flöda till prostata. Mot denna bakgrund ökar effekten, symptomen går bort. Om en man gillar att cykla, borde han få en bred sadel, annars kan du väsentligt undergräva din hälsa.

Under en förvärmning av prostatit är det omöjligt att delta i tyngdlyftning och maktsporter. Det är också inte rekommenderat att trycka, lyfta tunga föremål. Skridskor, skidor, tennis är förbjudna.

En man måste träna för att bibehålla sin hälsa. Prostata är ett viktigt organ, det är omöjligt att tolerera inflammation i vilket fall som helst, eftersom det är fylligt med förstörelsen av ditt personliga liv. Även prostatit påverkar det psykologiska tillståndet hos en man, vilket är svårt att normalisera i avsaknad av adekvat behandling. Med synliga tecken på sjukdomen ska du omedelbart kontakta din läkare för att undvika komplikationer.

Videon visar hur man gör övningar som är användbara för prostatit:

Vilka sporter rekommenderas för prostatit

Om flera årtionden sedan upptäcktes prostatit huvudsakligen hos män i åldrarna 40 år och äldre, diagnostiseras sjukdomen alltmer hos representanter för den yngre generationen. Patologi utvecklas mot bakgrund av en lesion av prostatakörteln genom bakterier, ett långvarigt flöde av stagnation i bäckenområdet och av flera andra orsaker.

Eftersom sjukdomen alltmer påverkar unga män är frågan om sport tillåts för prostatit relevant. Med denna sjukdom kan du träna, förutsatt att vissa regler följs.

Användbar effekt av sport

Bland de många faktorer som framkallar utvecklingen av inflammation i prostata körs de följande orsakerna till sjukdomen ut:

 • exponering för patogena mikroorganismer
 • stillastående processer i bäckenområdet.

Det är viktigt att notera att prostatit alltid åtföljs av kroppsinfektion. Detta beror på det faktum att mot bakgrund av att utveckla foci av inflammation minskar immunförsvaret. Som ett resultat är den patogena mikrofloran lättare att tränga in i en mans kropp, där den börjar utvecklas aktivt.

Med prostatit smälter de venösa och arteriella kärlen i bäckenet gradvis, vilket orsakar blodflöde att störas. Som ett resultat ökar flödet av arteriellt blod. Samtidigt minskar utflödet av venös. Gradvis ökar volymen blod, och därför kan kärlen inte längre hålla den. Vätskan börjar sippra in i de närliggande organen, vilket får dem att svälla. Det är i sådana organ att en mikroflora skapas som är gynnsam för utvecklingen av patogena mikroorganismer.

Att göra sport har motsatt effekt. Till exempel, köra med prostata är toning musklerna i bäcken golvet. Som ett resultat av detta inflytande förstärks blodkärlens väggar, så att stagnation och normalisering av blodcirkulationen elimineras.

Med inflammation i prostata kan män och bör regelbundet ladda sina kroppar, eftersom det leder till följande:

 • minskar ödem i prostatakörteln;
 • smärta i perinealområdet elimineras
 • ökad sexuell lust;
 • Erektilfunktionen återställs;
 • för tidig isolering av seminalvätska elimineras;
 • lokal immunitet stärks
 • allmän förbättring av hela organismen.

Sportaktiviteter är både en förebyggande och terapeutisk metod som aktivt används vid behandling av prostatit.

Grundläggande övningar

Att köra med prostatit är en av de mest populära fysiska övningarna, eftersom det inte bara låter muskelfibrerna i bäckenet ligga, men orsakar också att en man ofta blir utomhus, vilket i allmänhet är fördelaktigt för kroppen. Parallellt löper massor prostata körteln och påskyndar utflödet av sekret. Till att börja med rekommenderas att övervinna ca 1,5-2 kilometer och sedan gradvis öka avståndet. Om det inte går att köra en tävling för medicinska eller andra indikationer, rekommenderas det att ersätta det med friidrott.

Hemma kan du utföra följande övningar, som också bidrar till accelerationen av blodflödet:

Går det att gå in för sport med prostatit

Prostatit är en vanlig sjukdom, från vilken ingen är försäkrad. Människor som leder en aktiv och hälsosam livsstil är mindre utsatta för sådan sjukdom. Och om de blir sjuka är det lättare att klara det. Därför säger urologer att sport med prostatit är ett utmärkt komplement till huvudbehandlingen.

Varför är sport användbar för prostatit?

Den inflammatoriska processen i prostatakörteln åtföljs av inskränkning av små vener och artärer, vilket förekommer både i organ själv och i hela bäckenområdet. En sådan överträdelse leder till att inflödet av arteriellt blod ökar, och det venösa utflödet försämras avsevärt.

Som ett resultat ackumuleras en stor mängd vätska i kärlen, och de förlorar förmågan att behålla den. Blodet börjar sippra in i parenkymstrukturerna, vilket leder till ödem. Prostatakörteln och andra genitourinary organ, vars fartyg är fulla, är en gynnsam plats för multiplikationen av många patogener.

Att hantera kränkningen av blodcirkulationen är väl hjälpt av sport. Måttlig fysisk aktivitet gör att du kan aktivera arbetet i bäckens golvvävnad, öka kärlets ton. Som ett resultat kommer stagnerat blod att skjutas ut ur perinealzonen.

Således normaliserar sportaktiviteter blodcirkulationen, vilket ger följande positiva resultat:

 • eliminering av puffiness i vävnaderna i prostata;
 • lindring av smärta;
 • återställande av sexuell lust, förbättring av erektil funktion och ejakulation;
 • förstärkning av immunsystemet
 • förbättring av det allmänna tillståndet hos den manliga kroppen.

Således svaret på frågan: "Är det möjligt att spela sport med inflammation i prostata?", Definitivt positivt. Fysiska övningar spelar en viktig roll, både vid behandling av prostata sjukdomar och vid förebyggande av denna sjukdom.

Vilka övningar är mest effektiva?

Män som lider av prostatit och upplever många obehagliga symptom vill inte alltid besöka gymmet. Lyckligtvis finns det övningar som kommer att utföras effektivt hemma.

 1. "Cykel". Denna övning är väldigt populär och effektiv. För att göra detta måste du ta ett benäget läge, höja benen och simulera en cykeltur. Övning kommer att uppnå signifikant förbättring av blodcirkulationen i prostata och andra organ av den manliga kroppen.
 2. "Sax". Startpositionen är densamma som i föregående övning. Endast i detta fall kommer det att vara nödvändigt att imitera saxen, korsar de raka benen. Denna övning klarar också problem med blodcirkulationen i kroppen.
 3. Knäböj. Det är nödvändigt att utföra ca 10-15 gånger i 2 tillvägagångssätt. Efter en veckas träning kommer tillståndet i blodkärlen i prostatakörteln att märkbart förbättras.

Alla dessa fysiska övningar är mycket lätta att utföra. De kan göras för män som lider av en akut form av prostatit, när de kliniska manifestationerna uttalas.

Är löpning och prostatit kompatibel?

Running är bara en unik aktivitet som gör det möjligt att normalisera verksamheten hos nästan alla organ. Prostatakörteln är inget undantag. Med inflammation i prostata, körs med otvetydiga fördelar. Därför hävdar alla urologer att detta är en tillåten sport för sjuka män.

Löpning är lika bra både för förebyggande och terapeutiska ändamål. Dess fördel med prostatit är att:

 • Det finns en signifikant ökning av blodcirkulationen i hela kroppen, inklusive i prostata och bäckenregionen. Normal blodcirkulation är mycket viktigt för att organen i genitourinary systemet fungerar vid full kraft.
 • Massagen av prostata körs utförs ofrivilligt, och detta är inte mindre användbart i prostataens inflammatoriska process. Det är inte för ingenting att urologer föreskriver detta förfarande vid behandling av denna sjukdom.

Därför blir det bra om patienten kombinerar både massage och löpning, vilket kommer att ge dig dubbla fördelar för din kropp. Som ett resultat kommer kardiovaskulärsystemet, kroppens muskler att bli starkare, människans allmänna villkor kommer att förbättras.

Det är nödvändigt att komma ihåg att du kan springa på olika sätt, som skiljer sig åt i takt. Män som lider av inflammation i prostatakörteln bör helst jogga. Det här alternativet är mer lämpligt, eftersom det inte kräver för mycket belastning än till exempel snabb körning.

Inte mindre viktigt är valet av det optimala avståndet, med tanke på närvaron av sjukdomen. Urologer rekommenderar att man kör på medellånga avstånd. Arbetet bör i vilket fall som helst vara så länge patienten själv är bekväm.

Att uttömma kroppen med lång träning är inte alls omöjlig. Det är nödvändigt att gradvis öka klassens tid, med början med korta körningar, så att mannen gradvis utvecklar uthållighet.

Är det möjligt att träna simning?

Simning är en sport av många människor. Därför är män som har befunnit sig prostatit, rädda för att de kommer att behöva ge upp sin favoritbeteende. Lyckligtvis kommer sådana patienter inte att ge upp simning, och de som aldrig har simmade tidigare har tvärtom en bra möjlighet att försöka sig i en ny sport.

Sådana lektioner är inte mindre användbara än att springa. Simning kan utveckla alla inre organ av en man, inklusive i bäckenområdet. Det hjälper till att lindra smärtan som uppstår vid inflammation i prostata.

Dessutom stärker den fullständigt andningsorganen, och fungerar också bra på nervsystemet, balanserar det psykologiska tillståndet. Därför tjänar denna sport som en underbar förebyggande åtgärd.

Läkarna rekommenderar att simma i inomhuspooler, där temperaturen på vattnet kommer att vara bekvämt för en mans kropp. I naturligt öppet vatten bör kroppar inte vara engagerade, eftersom det är möjligt att få hypotermi hos urinogenitala organ. Sådana konsekvenser är extremt oönskade för både patienter och friska människor.

Det är nödvändigt att simma måttligt, vilket inte tillåter överbelastningar av kroppen. Behandling är inte en tävling, du behöver inte ange poster. En man bör lyssna på sin kropp. Om det finns minst den minsta försämringen i hälsotillståndet, sluta omedelbart aktiviteten och slappna av.

Vilken sport ska jag vägra?

Sådana idrott med prostatit, som skulle behöva kasta sjuka män, inte så mycket. Men de är fortfarande, och de inkluderar sådana fysiska ansträngningar som bidrar till stagnation av blod i det lilla bäckenet. Detta, till exempel, träning på kraftsimulatorer i sittande läge, dödlift, barbell tryck i en liggande position.

Många män är engagerade i viktträning i gym. Tyvärr kommer det inte att vara möjligt att kombinera det med prostatit, eftersom det med plötsliga tyngdgrader i kroppens nästan statiska läge stör blodcirkulationen i prostatakörteln parenchyma.

Att spela idrott med prostatit är således inte bara möjligt, men det är också nödvändigt. Fysiska belastningar är utmärkt hjälp att hantera sjukdomen och stärka kroppen som helhet. Därför, för att kombinera prostatit och sport, utan tvekan, kan någon man.

Vilken typ av sport kan du göra med prostatit?

Prostatit är ett vanligt problem för män från 25 år och äldre. Många ungdomar är vana vid att vara aktiva och tvivlar på huruvida sport är säkert med prostatit. Bort från tvivel: fysiska övningar är användbara för både behandling och förebyggande av prostatit.

Vad är användningen av sport med prostatit?

Med prostatit nedsatt blodcirkulation i organen i det lilla bäckenet. Fysiska övningar som gör en man mer för att flytta, förbättra cirkulationen och blodflödet till urinorganen, blodkärl och stärker höftmusklerna, stärka kroppen som en helhet.

Jogging, promenader, simning i poolen, sit-ups, "björk" är de mest användbara övningarna för prostatit. Måttlig träning kommer att bidra till snabb återhämtning. Men tyngdlyftning med tyngdlyftande och försvagande övningar i gymmet har en dålig effekt på bäckens organers cirkulation. En kombination av "prostatit och en cykel" anses vara farlig.

Går och kör med prostatit

Running är användbart för både förebyggande och behandling av prostatit. Under körningen ökar blodflödet genom kroppen. I synnerhet stagnerande fenomen i bäckenorganen stannar. Dessutom spelar jogging en roll massage prostata.

Den bästa typen av körning med prostatit joggar på medellånga avstånd. En sådan fysisk belastning överbelasta inte kroppen. Du väljer hur länge din körning tar. Kör medan du är bekväm. Om du känner dig trött och har ont i din läsk, gå till steg. Helst, om du gradvis ökar körsträckan. Jogging kan ersättas med att gå.

Simning i poolen och prostatit

Det är mycket användbart att besöka poolen med prostatit. Som att köra, förbättras simning av bäckens organer, men en sådan fysisk belastning uppfattas av kroppen utan stress.

Varför bada i poolen med prostatit föredrar man till exempel i floden? Som du vet kan denna sjukdom inte vara superkyld. Vattentemperaturen i poolerna är bekväm för kroppen. Och i floden är vattnet troligt kallt. När du har simat, ta en dusch och var noga med att sätta på torra kläder. Om du vill simma i en öppen behållare, se till att vattnet är tillräckligt varmt.

Rekommenderas att utföra fysiska övningar med prostatit: rekommendationer och råd

Prostatit är en allvarlig sjukdom som kan påverka människokroppen under påverkan av olika provokationsfaktorer. En av de typer av terapi för denna sjukdom är fysiska övningar med prostatit. Vilka typer av sport rekommenderas för en man, liksom ett komplex av terapeutisk gymnastik, låt oss överväga i artikeln.

Är sport användbar vid inflammation i prostata?

Många män som står inför prostatit är intresserade av frågan om det är möjligt att spela sport med prostatit? Det är värt att notera att det absolut inte rekommenderas att utföra laddning under perioden av förvärring av sjukdomen. Detta kan orsaka ett antal komplikationer och försämring av patientens välbefinnande.
I sjukdomsperioden kan du och ens behöva träna. Fysiska belastningar med prostatit har följande positiva effekt på patologi:

 • Näring av kroppen med syre, inklusive prostata vävnad.
 • Förstärkning av blodcirkulationen, utflöde av lymf. Prostatakörteln får därför den nödvändiga mängd användbara ämnen som bidrar till återhämtningen.
 • Förstärkning av patientens immunitet, vilket är extremt viktigt för återhämtningsprocessen.
 • Sport hjälper till att avlägsna från kroppen slagg, toxiner, tungmetaller och andra negativa ämnen.

Experter rekommenderar män att delta i sådana sporter som löpning, simning, terapeutisk gymnastik.
Viktigt! Innan du börjar idrott, rekommenderas att du konsulterar en läkare. I vissa fall är fysiska övningar kontraindicerade och kan orsaka ett antal komplikationer.

Fördelarna med att köra med prostatit

Running och prostatit kombineras perfekt. Denna typ av sport stärker kroppen väl, hjälper till att förbättra blodmikrocirkulationen, stöder muskler i ton, främjar tidig återhämtning.

Körning vid prostatit rekommenderas till patienter i form av terapeutiska förebyggande åtgärder. För att uppnå bästa effekten bör vissa försiktighetsåtgärder beaktas vid en övning. De inkluderar:

 1. Börja klasserna ska vara gradvis. För att värma upp musklerna används promenader eller jogging. Försök inte att erövra stora avstånd samtidigt. Att göra sport bör inte orsaka allvarlig trötthet.
 2. Under de första dagarna av träning ska jogging ta 10-15 minuter. Gradvis kan denna tid ökas. Detta kommer att bidra till att undvika överdriven belastning, vilket absolut inte är användbart för prostatit.
 3. Körs bättre på morgonen. Under denna period är organismen mer avsedd att spela sport.

En annan viktig aspekt av löpning är valet av lämpliga skor och kläder. Använd inte tunga eller täta skor eller för snäva sportbyxor.
Regelbunden körning kommer att ha en fördelaktig effekt på prostatakörteln och kroppen hos mannen som helhet.

Pool och prostatit

Med prostatit rekommenderar läkare att simma. Simning rekommenderas inte för akuta sjukdomar, med kroniska former av prostata inflammation simning är mycket effektiv.
Besöker poolen rekommenderas patienten att följa vissa regler. De inkluderar:

 • Tid i vatten bör inte överstiga 20-25 minuter. Om vattnet är kallt bör procedurens varaktighet minskas till 10 minuter.
 • Typer av simning är bättre att välja lugn. Det är bättre att undvika blocker för långa avstånd.
 • Antalet besök i poolen per vecka borde inte vara mer än 2 gånger. Detta kommer att bidra till att undvika exacerbationer av sjukdomen.
 • Omedelbart efter att ha lämnat vattnet rekommenderas att duscha och sätta på ett rent rent underkläder.

Viktigt! Om en idrott känner sig obekväma i underlivet eller i smärtan, slutar omedelbart simma, lämna poolen.

Viktiga övningar för kronisk prostatit

Running och simning är inte det enda alternativet för behandling och förebyggande av prostatit. En mycket effektiv form av terapi är terapeutisk gymnastik, som innehåller en serie övningar speciellt utformade för behandling av prostata.

Träning kan utföras hemma, det tar inte mycket tid och ansträngning.
Övningar för prostatit kan vara enligt följande:

 • Övning av Kegel.
 • Går på skinkorna.
 • Gymnastik med en tennisboll.
 • Knäböj.
 • Ryggstödet.
 • Övning sax.
 • Öka dina höfter.

Låt oss överväga alla element av gymnastik i detalj.

Kegel övning

Gymnastiken hos den kända gynekologen Kegel utvecklades av inredningen för kvinnor. Idag används amerikanska övningar framgångsrikt för att behandla inflammation i prostata i det starkare könet.
Gymnastiken utförs enligt följande:

 1. Bäckens muskler måste minskas kraftigt, som om du försöker hålla urinering. I denna position borde du stanna i 10-15 sekunder. Det är nödvändigt att genomföra 5-10 tillvägagångssätt.
 2. Samma stycken försöker utföra i snabbaste takt, växelvis klämma och frigöra musklerna. Utför 3 uppsättningar av 20 sekunder.

Övning kommer att öka blodcirkulationen i prostatakörteln, stärka muskeltonen, främja näring av kroppen med användbara mikroelement.

Går på skinkorna

Övning utförs i sittande läge på golvet, benen sträcker sig framåt. Det är nödvändigt att försöka röra sig på skinkorna utan hjälp av händer, växelvis flyttar höger och vänster jämn fot framåt.

Gymnastik med en tennisboll

Träning med bollen har en massageffekt. För att utföra det måste bollen läggas på golvet, varefter mannen ska sitta på den och försöka hålla balansen. Initialt kan patienten uppleva obehag och till och med smärtsamma känslor, men detta anses vara normalt.

Gör sittande

Övning utförs i stående position. Benen ska placeras på axelns bredd, ryggen är rak, armarna sträcker sig framför sig. På grund av att mannen faller på sina böjda ben ner på bekostnad av två steg till startpositionen. Gymnastik utförs i 3-4 uppsättningar 5-10 gånger.

Lyft skinkorna

I det benägna läget är det nödvändigt att höja bäckenet, medan axelbladet pressas på golvet, händerna längs stammen. Efter det är det nödvändigt att sänka bäckenet, slappna av musklerna. Övning görs 20 gånger i 4 olika tillvägagångssätt.

Övning sax

Ligger på ryggen måste en man höja sina jämna ben 20-30 centimeter ovanför golvet och växla växelvis på benen och imitera saxarbetet. Denna gymnastik stärker perfekt pressen och perineumens muskler, kommer att stärka blodflödet och tonus av vävnader.

Öka dina höfter

I stående läge, höja långsamt det böjda benet 90 grader och försök att stanna i denna position i 5-10 sekunder. Efter ett ben ersätts. Övning görs 10-15 gånger för varje lem.
Viktigt! Om man under en sport känner smärta, obehag och obehagliga känslor kvarstår, även efter träning, bör du överge gymnastik och konsultera en läkare.
Prostatit och sport kombineras perfekt. Korrekt övning av övningarna och överensstämmelse med alla nödvändiga förebyggande åtgärder kommer att hjälpa en man att stärka sin kropp och hellre klara av sjukdomen.

Oavsett om det är möjligt att gå in för sport och lyfta vikter vid en prostatit

Prostatit är en riktig mänskropp i vår tid. De lider män i åldern 25 år. Inflammation av prostatakörteln observeras nu i 85% av det starkare könet.

Den främsta anledningen till att identifiera denna sjukdom är stillesittande eller stillasittande livsstil och övervikt. Dessa orsaker påverkar blodcirkulationen i en ung mans kropp och överträdelsen av denna process leder till en ökning av prostata. En annan vanlig orsak är olika infektioner och bakterier som kommer in i kroppen.

Med prostatit ökar kroppstemperaturen, smärtsam och svår urinering, brinner och gnuggar i ljummen, purulent eller transparent urladdning. Det är mycket viktigt att behandla symtomen mycket noggrant och omedelbart kontakta en läkare för att påbörja behandling i tid.

Är sport användbar för prostatit?

Eftersom sjukdomen ofta påverkar unga män, uppstår frågan om att göra sport mycket skarpt och mycket ofta. Prostatakörteln är den andra "jag" hos en man och, om den behandlas och behandlas felaktigt, kan situationen förvärras mycket. Sport - ett tvetydigt fenomen i upptäckten av denna sjukdom. Det är omöjligt att säga säkert om de ska vara förlovade eller inte. Det kräver en noggrann undersökning och slutsats av den behandlande läkaren, som kommer att kunna skicka patienten i rätt riktning.

Vilken typ av sport kan du göra med prostatit?

Det kan med säkerhet anges att Stark fysisk aktivitet är strängt förbjuden, Men terapeutiska övningar och gymnastik bidrar bara till en snabb återhämtning.

Av de användbara sporten kan du skilja på följande:

Träna "cykel" med prostatit

När inflammation i prostata är strängt kontraindicerad cykling, eftersom med denna metod i människokroppen är arterierna squashed och detta kan få en negativ inverkan på sjukdomen. Men paradoxalt sett är simuleringen av cykelturen mycket fördelaktig och bidrar till att pumpa bäckensmusklerna.

För att utföra träningen måste du ligga på en plan yta, höja benen och simulera rörelser, som när man cyklar.

Running med prostatit

Running är den bästa träningen för en viss sjukdom. Den fysiska belastningen och uppehället i patientens öppna luft påverkar patienten väldigt bra.

Running masserar prostata, förbättrar blodcirkulationen. Vanligtvis rekommenderas att övervinna avståndet på 1 km, vilket gradvis ökar lasten. Om en eller annan anledning är loppet svårt och följt av smärtsamma känslor, rekommenderas det att byta ut det med atletisk gång.

Simning med prostatit

Simning är också ett slag, en panacea för prostatit och det är känt absolut för varje man. Simning utvecklar andningsmusklerna, normaliserar nervsystemet, utövar en positiv belastning på kroppen i allmänhet.

Lägg inte olympiska poster i klassen, du bör noggrant lyssna på kroppens behov. Det räcker att simma i 10-20 minuter om dagen. Det är bättre att föredra pooler, eftersom vattnet hålls bekvämt för människor, och floder, sjöar och hav kan inte alltid ge en lämplig temperatur och kan leda till hypotermi.

Sväng pressen med prostatit

Du kan även pumpa pressen och ens behöva den. Detta är en bra förebyggande och botande åtgärd i prostatacancer. Man måste komma ihåg att överdrivning kan få motsatt effekt och det kommer att ha en väldigt negativ inverkan på sjukdomsförloppet, men det är inte värt att försumma den medicinska metoden och det är värt att göra allt i moderation.

Den positiva sidan av sport med prostatit

Sportliga måttliga belastningar har en positiv effekt på behandlingen av sjukdomen: nämligen:

 1. Minskat prostataflöde.
 2. Bäckens muskler stärks.
 3. Immuniteten stärks.
 4. Förbättrar blodcirkulationen i kroppen.

Är det möjligt att lyfta vikter med prostatit

Prostatit och tung fysisk aktivitet - saker är helt oförenliga. Allt detta kommer att leda till en förvärmning av sjukdomen eller för att få det till ett svårare stadium. För att lyfta vikter är engagemang i aggressiv sport strängt förbjudet.

Övningar bör väljas exakt de som kommer att stödja kroppen på ett sportigt sätt, men med minsta börda på prostata.

Profylax av prostatit

Det bör komma ihåg att prostatit - en återkommande sjukdom, och därför måste du vidta förebyggande åtgärder för att skydda dig från att sjukdomen återkommer.

 1. Drick inte alkohol och rök inte.
 2. Klasser i tung sport och fysisk ansträngning kommer att ha en mycket negativ inverkan på behandling och förebyggande.
 3. Det är förbjudet att vara superkyl.
 4. Om det finns en uppmaning att urinera, håll inte lång tid kvar.
 5. Du kan inte begränsa ditt sexliv och ta långa pauser.
 6. Ät inte kryddig, stekt, fet, salt.
 7. Under behandlingen undvik stress och negativa känslor.

Prostatit är en sjukdom som uppträder i vår ålder i varje tionde patient. Möjligheten till ett kvalitetsliv och förmågan att ha barn direkt beror på prostata.

Om du vidtar korrekt behandling av sjukdomen, om du följer alla försiktighetsåtgärder, ta förebyggande åtgärder för att förhindra sjukdomsutveckling och förekomst, var uppmärksam och lyssna på din kropp, risken för att utveckla prostatit reduceras betydligt. Även om patienten, efter att ha botat sjukdomen, observerar en period av långvarig eftergift, är det nödvändigt att regelbundet kontrollera med läkare för att bli av med "det 21: e århundradet".

Är sportaktiviteter tillåtna för patienter med prostatit?

Många män som har diagnostiserats med prostatainflammation är oroade över huruvida det är möjligt att spela sport med prostatit. Vanligtvis tillåter urologer att leda en aktiv livsstil till patienter som lider av denna sjukdom, men vissa typer av motion rekommenderas för att undvika. Tyvärr kan inflammatoriska processer i prostatakörteln inträffa inte bara hos äldre män som leder ett uppmätt liv. Denna sjukdom smittar ofta unga män, aktivt engagerade i olika sporter.

Sport med olika former av prostatit

Orsaken till prostatit är inte bara infektion, men också hypotermi, trängsel i det lilla bäckenet. Långt från patienterna vänder sig patienterna till urologen vid de första symptomen av sjukdomen, vilka uppenbarar sig i form av svårighetsgrad, smärta i perineum, svårighet att urinera. Patienterna besöker ofta en läkare redan när allvarliga komplikationer uppstår. Som regel diagnostiseras sådana patienter efter undersökningen med "kronisk prostatit", vilket kräver långvarig behandling och uppmärksam behandling av sig själva. Det är med denna form av inflammatorisk sjukdom i prostata att urologer brukar tillåta sig att delta i vissa sporter.

I den akuta formen av prostatit, som åtföljs av livliga symptom, från någon fysisk ansträngning, även lungorna, rekommenderas att avstå från att tillståndet förbättras.

Under denna period utvecklar män svår svaghet, akut smärtssyndrom, som kännetecknas av svår obehag i ljummen, anus, penis. Akut prostatit kan åtföljas av feber, frossa, alternerande med värme, huvudvärk, svår svettning. I detta tillstånd förlorar patienterna sin förmåga till arbete, och frågan om att göra sportövningar är inte ens övervägt.

Utseendet på ett sådant symptom, som är karakteriserat för akut inflammation i prostata, kräver en omedelbar begäran till läkaren. I detta fall föreskrivs antibiotikans gång. I framtiden kan läkemedel för att förbättra mikrocirkulationen och restaurering av prostatavävnaden förskrivas.

När den akuta fasen av sjukdomen avtar, efter samråd med urolog kan exakt ange övningen, vilket kommer att bidra till att stärka arbetet med bäckenbottenmuskulaturen, tona blodkärlen, förbättrar mikrocirkulationen i prostatakörteln. Sport kommer att tillåta dig att ta bort svullnad av prostata, minska obehag, öka styrkan, stärka immuniteten.

Komplex av övningar

När inflammatorisk sjukdom i körteln är användbar för att göra följande övningar:

 1. "Cykel". För att utföra träningen ska patienten sitta på en plan yta, höja benen med något böjda knän och simulera cykeltur. En sådan enkel övning bidrar till att förbättra blodtillförseln till körteln, öka flödet av användbara ämnen i det och avlägsna stillastående vätska. Denna typ av träning kan göras varje dag i 10 minuter eller mer.

Körning med prostatit, om sjukdomen inte strömmar i en akut form, är mycket användbar.

Denna typ av belastning har en fördelaktig effekt på alla muskelgrupper, inklusive prostatavävnad. Under det kardiovaskulära systemet aktiveras lymfsystemet, vilket är extremt nödvändigt för inflammatorisk sjukdom i prostata. Kör inte omedelbart ett långt avstånd för de män som inte tidigare har engagerat sig i denna typ av last. De första dagarna är bäst att övervinna banan inte mer än 3 km. Löpning behöver inte vara intensiv. Efter sådan träning kan det finnas en liten trötthet. Om det finns ett starkt obehag i perineum efter en belastning är det lämpligt att rådgöra med en läkare.

Det är inte kontraindicerat i inflammatoriska sjukdomar i körteln och simning. Välj inte en pool med kallt vatten, eftersom hypotermi kan leda till en förvärmning av sjukdomen, särskilt om patienten har nedsatt immunitet. Simning förbättrar den totala vaskulära tonen, stärker musklerna, lindrar stress, förbättrar humör. Denna sport visas för många sjukdomar, inklusive prostatit.

Alla män som lider av inflammation i prostatakörteln borde ha ett vanligt sexliv. I sin frånvaro i prostata finns stagnerande fenomen som så småningom leder till utvecklingen av kronisk prostatit. Samtidigt kan oregelbunden kontakt med olika partner orsaka en sjukdom som är förknippad med infektion av infektionen i körteln. Bakteriell prostatit kräver omedelbar behandling av medicinskt matchade läkemedel.

Utbildning som påverkar hälsan negativt

Om simning, löpning och prostatit riktigt passar, och sådana typer av övningar för att engagera sig i inflammatorisk sjukdom i prostatan är även användbar, det finns motion räknare med liknande problem. Dessa inkluderar:

 • Cykling. Cykling kan förvärra tillståndet i prostatakörteln, speciellt om det är inflammerat. Friktion av perinealregionen kring sadeln, rida på ojämna ytor kan skada prostata, leda till ökad smärta, förvärring av den befintliga sjukdomen. Med prostatit i remissionstiden kan du cykla om sadeln har en anatomisk form och en rak väg är vald. Cykling ska inte vara lång.

Måttlig stress är mycket användbar i den inflammatoriska processen i prostata.

Det är oönskade att engagera sig i dem när sjukdomen försämras och om du känner dig sjuk. Fysisk träning bör inte leda till ökad smärtssyndrom.

I videoklippet talar en kvalificerad tränare om vilken typ av gymnastik som är användbar för prostatit:

Är det möjligt att besöka gymmet med prostatit?

Stagnerande prostatit är resultatet av en livsstil med låg aktivitet. Sjukdomen utvecklas som ett resultat av metaboliska störningar i bäckenorganen (blodcirkulation, lymfflöde). Inför smärta, kränkning av urinering och försvagning av erektionen, bör du noggrant ta upp din hälsa.

Förutom läkemedelsbehandling visar inflammation i prostata en förändring i livsstil, inklusive sport. Med rätt tillvägagångssätt i frågan hjälper gymmet med prostatit att normalisera välbefinnandet.

Kan jag spela sport med prostatit?

Inför en långsam inflammation frågas varje man ett antal frågor om begränsningar och livsstil i denna sjukdom. Många är helt förgäves för att undvika fysisk ansträngning, för att du kan gå in för sport med prostatit. Med rätt planering av klasserna skadar inte sporten inte bara hälsan utan också underlättar sjukdomsförloppet väldigt mycket.

Patienterna visas några träningspassar under vilka underkroppen är inblandad. Normalisera tillståndet hos det genitourära systemet hos en man hjälper till:

 • kör;
 • yoga;
 • Styrketräning;
 • Aerob träning;
 • Sträckning (sträckning).

Begränsningar åläggs ökningen av för mycket vikt, cykling. Absolut förbud mot cykling och träning på den stationära cykeln är inte, begränsningar beror uteslutande på felaktigt val av lager.

För att inte skada din hälsa bör du köpa en cykel med en speciell konfiguration, med en lucka i mitten av produkten. Detsamma gäller för en träningscykel - alla restriktioner tas bort, det räcker bara att byta sadeln till en måttligt stel, korrekt fixering av bäckenet och fördelningen av kroppens belastning på bäckenbenen.

För att inte skada din hälsa rekommenderas det att konsultera en urolog innan du seriöst engagerar dig i någon sport. Trots frånvaron av allvarliga restriktioner bör moderat fysisk ansträngning föredras.

Styrketräning och prostatit

Gymmet med prostatit är inte förbjudet, men tvärtom rekommenderas det. Det viktigaste är att observera en enkel regel - att byta kraftiga belastningar med aeroba, vilket ger övningar där bäckenet är inblandat.

Ett besök på gymmet bör inte överstiga 3-4 gånger i veckan. Den tillåtna frekvensen av klasserna är 1-2 timmar, med alternerande belastningar. Detta träningsmönster förbättrar blodcirkulationen och stärker musklerna, men kommer inte att orsaka kronisk trötthet.

Ett intressant faktum: Sport har en positiv effekt på den hormonella bakgrunden. Styrketräning visas för män med en instabil produktion av könshormoner, eftersom de stimulerar frisättningen av testosteron. Kraftbelastningar har sålunda en positiv effekt på erektion, ökar libido och normaliserar prostatens funktion, eftersom detta organ är androgenberoende.

När du går på gymmet, undvik squats med stor vikt. En sådan belastning kan negativt påverka förloppet av prostatit. Samtidigt är knäböjningar utan bar inte förbjudna, utan tvärtom rekommenderas, eftersom de stimulerar blodflödet till bäckenorganen.

Förbättra prostatafunktionaliteten kommer att hjälpa till med alternativa kraft- och aeroba belastningar. Detta kommer att bidra till att normalisera blodcirkulationen och förbättra flödet av lymf i bäckenorganen och underbenen.

Med rätt tillvägagångssätt kommer lektioner i gymmet att ge:

 • Reduktion av sjukdoms manifestationer;
 • Förbättrad erektion
 • Förbättra kroppens funktionalitet;
 • Stabilisering av den hormonella bakgrunden;

Förstärkning av musklerna kommer att påverka hälsan hos hela organismen positivt. Som övning visar, kan sporten med kronisk trög inflammation i prostata minska frekvensen av exacerbationer av sjukdomen.

När är sporten förbjuden?

Det finns ett antal regler som bör följas när man gör sport, för att inte förvärra sjukdomsförloppet.

 1. När förvärra från sport bör kasseras. Vid denna tidpunkt upplever kroppen stress och tung fysisk aktivitet kan leda till försämring av välbefinnande och försämring av symtom.
 2. Absolut kontraindikation är en akut bakteriell inflammation i prostata. Tillströmningen av blod till bäckenorganen i detta fall kan leda till smittspridning i hela kroppen. Fysisk stress vid akut inflammation är förbjuden på grund av risken att utveckla en abscess följt av sepsis.
 3. Utbildning är förbjudet inom onkologi. Inflöde av blod till det drabbade organet kan orsaka snabb tillväxt av malign neoplasma.
 4. Sport kan inte kombineras med antibiotikabehandling. Starka belastningar leder till fysisk utmattning och en minskning av immunitet, som redan försvagats av intag av starka droger.

Genom att följa dessa regler kan var och en förbättra sitt hälsotillstånd och minimera frekvensen av exacerbationer av prostatit. Det viktigaste är att inte överdriva det. Dagliga ansträngande träningspass kommer inte att leda till bättre prostataarbete, men till allmän utmattning, lägre immunitet, stress och som en följd av förvärring av kronisk prostatit.

Spelar sport med prostatit

Inflammation av prostata är mycket vanlig hos män redan i åldern 25-30 år. Orsaken till detta kan vara hypotermi, bakterieinfektion eller lågaktivitetslivsstil.

Detta problem är särskilt akut för unga och energiska representanter för det starkare könet som brukar träna mycket i gymmet eller är professionella idrottare. De är intresserade av om du kan spela sport med prostatit.

Och svaret är uppenbart - självklart, ja! Det finns emellertid fortfarande ett antal fysiska ansträngningar, som negativt påverkar tillståndet hos inflammerad prostata.

Influens av sport på prostatit

Det finns två vanligaste orsakerna till prostatit:

 • Förekomsten av bakteriell invasion;
 • Stagnation av blod i det lilla bäcken utan infektion.

Beroende på detta, skiljer sig begreppen bakteriell och abakteriell (aseptisk) inflammation. Trots att det i praktiken visar, i avsaknad av ett organ i parenkymen, kommer det så småningom att tränga in förr eller senare. Detta beror på ökad vaskulär permeabilitet och långsam blodcirkulation i lilla bäckenet.

Patogenesen av sjukdomen i båda fallen förklaras av inskränkning av små vener och artärer både inom prostata och i alla organ i bäckenregionen. Allt detta leder till en ökning av inflödet av arteriellt blod, men det venösa utflödet lider väsentligt. Mängden vätska ökar, behållarna kan inte hålla det inuti, det sugs in i parenkymstrukturerna och orsakar inre svullnad. Sådana blodkoagulationsorgan är en utmärkt plats för multiplikationen av olika patogena mikroorganismer.

Idrottskurser arbetar i omvänd ordning. Doserad fysisk träning hjälper till att stärka arbetet i bäckens golv med en efterföljande ökning av kärlens ton. Detta trycker bokstavligen stagnerande vätska från perinealområdet.

I slutändan normaliseras blodcirkulationen, vilket leder till följande resultat:

 1. Reducerat ödem i prostata;
 2. Smärtsamma förnimmelser minskar
 3. Förnyelse av sexuell lust och vanlig erektion;
 4. Oönskad för tidig eller retrograd utlösning försvinner;
 5. Lokal immunitet ökar;
 6. Det finns en allmän förstärkning av kroppen.

Sport i behandlingen av prostatit spelar rollen som terapeutiska och profylaktiska åtgärder och har praktiskt taget inga kontraindikationer.

Övningar för prostatit

Smärtsam inflammation i prostatakörteln, liksom att uppleva en hel massa symptom, vill inte alltid gå till gymmet. För ett sådant fall finns det ett komplex av enkla övningar som alla enkelt kan utföra hemma...

 1. "Cykel". Förmodligen den mest populära och effektiva typen av last. För att utföra, borde en man ligga på golvet med sina ben upp och bara simulera rörelser, som vid vridning av pedaler på ett tvåhjuligt fordon. Således är det möjligt att väsentligt öka blodcirkulationen i prostata och bäckenorganen utan att hälsan skadas.
 2. "Sax". Utgångsläget liknar föregående övning. Du måste flytta dina raka ben som en sax upp och ner eller korsa dem. Principen om helande är densamma.
 3. Vanliga knep. Det räcker att göra 10-15 gånger om dagen för 2 tillvägagångssätt i veckan och du kan redan prata om en signifikant förbättring av tillståndet i prostatakörtlarna.

Ett sådant litet övningskomplex är idealiskt för patienter med akut sjukdom, när det finns uttalad smärta.

Och de som lider av kronisk prostatit kan dessutom delta i följande sporter:

 1. Simning. Detta är den mest universella typen av fysisk aktivitet, som nästan har inga kontraindikationer. Främjar utveckling och förstärkning av alla muskelgrupper och påverkar kroppen positivt. Ingår i rehabiliteringsprogrammet från en mängd olika sjukdomar.
 2. Igång. Om patienten är allvarligt orolig över huruvida det är möjligt att spela sport med prostatit, kommer lätt jogging hjälpa honom att släppa några tvivel inom en vecka efter träningsstart. Förutom att normalisera blodcirkulationen har löpning en massageeffekt på prostatakörteln. För bästa resultat rekommenderas att man övervinner de genomsnittliga avstånden (1,5-2 km) med en gradvis ökning.
 3. Sex. Det är omöjligt att ignorera denna typ av fysisk aktivitet, vilket har en väldigt positiv inverkan på tillståndet för hela människokroppen och dess psykologiska sfär.

Förbjudna övningar med prostata sjukdom

Dessa inkluderar belastningar som bidrar till stagnation av blod i det lilla bäckenet.

Till exempel:

 • cykling;
 • Klasser på kraftsimulatorer i sittande läge;
 • Dead;
 • Tryck på stapeln som ligger.

Ofta besökare på gymnasiet frågar sina läkare: "Är det möjligt att delta i tyngdssport med prostatit?". I det här fallet är det bättre att överge sådan träning, eftersom plötsliga ökningar av stora massor i kroppens praktiskt statiska läge leder till en kränkning av blodflödet i käftens parenkym.

slutsats

Fysisk ansträngning med inflammation i prostata är både behandling och förebyggande av komplikationer. Du måste träna, men du måste göra det rätt.

Om det är möjligt att gå in för sport, att springa och bada på prostatit

I modern urologi, är prostatit klassificerad enligt sin natur, urologer skiljer två huvudtyper av prostatit: infektiös och abakteriell, det vill säga där det inte var möjligt att identifiera orsakssambandet hos sjukdomen. Denna prostatit kallas annars stagnerande, och det är han som är vanligast bland män i olika åldersgrupper. Läkare larmar om den snabba tillväxten hos patienter med kronisk prostatit hos ungdomar, ofta är patientens ålder inte längre än tjugo år, med huvudorsaken till sjukdomen som kallas hypodynami och ohälsosam livsstil. Det är därför den harmoniska träningen och sporten i praktiken av behandling och förebyggande av inflammation i prostatakörteln betalas närmaste uppmärksamhet. Efter vilken typ av sport är prostaattillståndet bara bättre? Hur man behandlar en körning?

Running utomhus

Av alla möjliga träningsformer, som är möjliga med inflammation i prostatakörteln, rekommenderar urologer att springa i frisk luft. Running är ett utmärkt läkemedel för prostatit, det använder mest effektivt alla muskelgrupper i kroppen av män. Running hjälper till att eliminera stagnation i lilla bäckenet och prostata. Körning i frisk luft är användbar av flera anledningar:

 • Enhetlig fysisk aktivitet förbättrar blodcirkulationen i kroppen under körning.
 • Denna sport har en positiv effekt på hjärt-kärlsystemet.
 • Enkel jogging i frisk luft stärker immunsystemet och ökar kroppens skyddsfunktioner.
 • Körning i kombination med andra sporter bidrar till att minska vikt och påskynda metabolismen, vilket är en viktig faktor i behandlingen av prostatit.
 • Sportaktiviteter, inklusive löpning, bidrar till utvecklingen av testosteron, vilket kraftigt ökar mannens styrka.
 • Fysisk träning stärker muskeltonen.
 • Tillsammans med svetten, tilldelningen av vilken är starkt förbättrad när man övar någon sport, och i synnerhet går toxiner lämnar kroppen.
 • Running främjar självmassage av prostata.
 • Klasser i frisk luft lindrar stress och förbättrar patientens övergripande psyko-emotionella tillstånd.

Sedentär livsstil påverkar prostata väldigt.

Körning med prostatit är bättre gjort på morgonen, under loppet ska patienten noggrant övervaka sin hälsa och förhindra överbelastning. Under och efter sport kan män som lider av prostatainflammation uppleva smärta i perineum och inguinalområdet, i så fall måste fysisk aktivitet ses över. Efter klasser, om belastningen fördelas korrekt, ska patienten inte känna överdriven trötthet och blodtrycket bör inte ökas kraftigt. Särskilt uppmärksam bör patienter med övervikt, eftersom löpning ökar belastningen på ryggraden och lederna, är det bättre för sådana patienter att börja med en slags jogging, som gradvis ökar tempot. De kan också vara engagerade i en variation, som att springa på plats.

Läkare rekommenderar patienter att utöva, såsom jogging, bör varna för att överdriven fysisk aktivitet kan skada prostatan, som överansträngning av muskler är en av orsakerna till prostatit, patienten behöver för att spara ström. Också viktigt är det skodon där patienten planerar att springa: belastningen på foten ska fördelas jämnt. Om läkaren anser att det går att skada patienten kan löpningen ersättas av långa promenader i frisk luft, särskilt efter operation på prostata.

Besök till poolen

Simning är en universell träning, det är inte en springa där det finns fler kontraindikationer. I sport kallas detta cyklisk träning, där alla muskelgrupper är involverade. Samtidigt är simning, särskilt i havsvatten, mycket mindre belastande på cirkulationssystemet på grund av de särskilda egenskaperna hos vattenmiljön och kroppens horisontella position, så fördelarna med sådana yrken är omöjliga.

Simning är mycket användbar både för prostatit och i allmänhet.

Simning, jämfört med löpning, har fler restriktioner för patienter med akut och kronisk prostatit. Att positiva faktorer för effekten av vattenprocedurer på prostata är kallt vatten, vilket lugnande verkar på det inflammerade organet. Simma i poolen eller i havet rekommenderas dock inte vid en vattentemperatur under 20 grader, eftersom svår hypotermi kan orsaka sjukdomsutvecklingen och spridningen av den till andra organ. Efter att ha badat i kallt vatten, ska patienten omedelbart byta till torr smältning för att undvika kontakt med kall vävnad med grenområdet. Vattenförfaranden och simning är strängt förbjudna för patienter med akut form av prostatit, eftersom efter en långvarig vistelse i kallt vatten kan inflammationsprocessen öka kraftigt.

Vid besök i en simbassäng eller simning i havet bör patienter med kronisk prostatit följa vissa regler:

 1. Tid som spenderas i poolen eller i havet bör begränsas, simma i kallt vatten i mer än 40-50 minuter kan orsaka förvärring av inflammation.
 2. Under vistelsen i poolen och på stranden måste du strikt följa reglerna för personlig hygien för att utesluta inträde i urinröret vid eventuell infektion.
 3. Vid kronisk prostatit måste följa regim motion, för att spara ström, kan du inte överbelasta kroppen för aktiv simning, även i ganska kallt vatten efter varje simma en kort paus för att göra.
 4. Du behöver lyssna på förnimmelserna i underlivet: om det är obehag eller smärta, bör simning stoppas.
 5. Missa inte sport och simma, för medicinska och förebyggande ändamål, det räcker med att besöka poolen två gånger i veckan, annars kommer träningens fördelar att bli till intet.

karosser

Det är engagerat i bodybuilding, men bara med rekommendationer från en läkare.

Kroppsbyggnadsaktiviteter blir allt populärare nu, så urologer behöver ge patienterna detaljerade förklaringar om skador och fördelar med styrketräning. Kroppsbyggnad med prostatit kan dessutom läkarna rekommendera sådan träning i komplex behandling av inflammation i prostata. Fördelen med dessa övningar är att måttlig övning minskar stagnationen i prostatan och minskar symtomen på inflammation. Dessutom stärker kroppsbyggnaden musklerna i det lilla bäckenet och ökar blodcirkulationen i prostatakörteln. Men som någon annan sport har kroppsbyggnadsaktiviteter ett antal begränsningar och kontraindikationer, så träna med försiktighet och i enlighet med läkarens rekommendationer:

 • Under inga omständigheter ska du lyfta vikter och utföra upplägg med viktning i akut prostatit och efter kirurgisk ingrepp i samband med prostata.
 • Inte överbelasta kroppen styrketräning: rock press, lyfta vikter, gör yogaövningar kan vara försiktigt, kan även en sådan måttlig belastning förbättra blodcirkulationen, stärka muskelmassa och muskeltonus.

Det bör noteras att i händelse av akut och kronisk prostatit inte nödvändigtvis gå till gymmet: rock press, lyfta vikter, gör knäböj, kan du också hemma, det viktigaste - att observera läget av utbildning, brist på utbildning hålla kroppen i god form.

Det finns sport som bättre kan uteslutas från den akuta formen av prostatit. Dessa inkluderar i första hand ridning och cykling. Detta beror på det faktum att med sådana sportövningar skapas en extra belastning på prostatakörteln och kompression av fartygen sker, vilket kan leda till förvärring av inflammation och sexuell dysfunktion. Det rekommenderas inte att engagera sig i tyngdlyftning, eftersom tyngdlyftning och kraftig fysisk ansträngning kan ge upphov till stagnation av blod i ett litet bäcken. Det bästa valet för prostata sjukdomar är att springa, simma och gå utomhus. Detta sparar krafter och ger kroppen den nödvändiga laddningen av livskraft.