Huvud
Behandling

Identifiera orsakerna till infertilitet med hjälp av ett förstorat spermogram

I den moderna världen är infertilitet en ganska vanlig sjukdom, på grund av vilken i många familjer i barnkammaren finns tomhet och tystnad. Man tror att varje land 15-20% av alla par har en liknande sjukdom, så totalt infertila på jorden är ungefär en miljard människor. En högre andel av bristen på möjligheter för reproduktion observerats i kvinnor (60%) på grund av endokrina störningar, rörformiga sjukdomar, gynekologiska sjukdomar.

Hos män med en andel på 40% är infertilitet associerad med varicocele (mer än 42% av fallen), obstruktion av könsorganens spermier och hälsa.

Den minsta rollen spelas inte av missbruk i form av alkohol, rökning, ärftliga faktorer, inklusive idiopatiska sjukdomar. Bestäm vad orsakad infertilitet i paret var bara en man, hjälper det expanderade spermogrammet.

Efter ett år av misslyckade försök - att undersöka!

Denna studie låter dig identifiera kvaliteten, vitaliteten hos spermier och antalet spermier. Vanligtvis är ett sådant förfarande ordinerat för en man i ett par (en kvinna - hennes tester), som under året med det vanliga samkönsliga livet inte fick barnets uppfattning, och några preventivmetoder användes inte. Den årliga perioden väljs utifrån statistiken. cirka 37% av par brukar få en graviditet från en kvinna under de första tre månaderna, 60% under de första sex månaderna, den återstående procentsatsen - upp till ett år.

För att passera spermogrammet korrekt måste du uppfylla vissa krav. För det första bör en man avstå från sex 3-4 dagar före förändringen. För det andra, en dag före förfarandet måste du ge upp alkohol (det är bättre att ge upp det helt om du vill få en hälsosam baby). I detta fall kommer materialet som erhållits från en människa vara så hög koncentration av spermier, vilket kommer att ge den mest exakta uppgifter om hans hälsa.

Spermier för analys tas i en specialklinik där det finns videomaterial och erotiska tidskrifter. Materialet samlas endast i särskilda behållare (i kondomer, leverans utförs inte, eftersom smörjmedel kan påverka spermatozoas beteende). Patienten får ta analysen hemma, men burken ska levereras till laboratoriet inom en halvtimme, för sedan förändras spermiernas aktivitet väsentligt.

Spermogram görs på ett antal parametrar. Först bedöma tiden för generell flytning av spermier. Normen anses vara en period på upp till en timme. en längre period indikerar en sannolikhet för prostatit / vesikulit, vilket signifikant minskar sannolikheten för barnets utseende. För det andra använder laboratorieassistenten en speciell nål för att rita en sperma från spermierna för bestämning av viskositeten. Flytande sperma ger problem vid uppfattningen, och för tät kan bli ett hinder för normal befruktning, tk. Det viskösa medlet tillåter inte att spermatozoa tränger in i livmodern i tid.

Volymen, formen och kvantiteten är också viktiga

När du går igenom analysen måste du följa anvisningarna exakt, för till exempel tar spermogram hänsyn till och en sådan indikator som volymen av ejakulat. Normen är en volym av 2 till 6 milliliter, och avvikelser i större eller mindre sida är oönskade. Den ökade volymen kan tala om en vesikulit eller en prostatit och sänks - om problem med människans hormoner.

Om en man har små volymer av ejakulation, kan en neutral spermiljö inte motstå den sura miljön i vagina under en längre tid och spermatozoa dör. Även de mest aktiva av dem passerar inte in i livmodern. Den normala mängden ejakulation tillåter dig att lokalt undertrycka immuniteten för en kvinna för vilken spermatozoa är främmande kroppar. Därför är väteindexet, som indikeras vid avkodningen, också viktigt. PH bör vara ca 7,2-7,8 ​​(svagt alkaliskt medium). En ökning av denna parameter när semen inte späds ut är bevis på en möjlig bakteriell prostatit. En minskning kan indikera en nästan fullständig frånvaro i spermatozoas sällsynta plasma i samband med obstruktionen av de främsta vägarna (azoospermi).

I spermogrammet för den efterföljande tolkningen av det av en andrologist introduceras även spermiernas färg. Optimal betraktas som gulaktig, mjölkaktig vitgrå nyans medan brun, ljusgul, blodig talar om prostatit i beräknad form, trauma, kroniska blåsor.

Transkriptionsanalys och definition omfattar flera grupper av spermier enligt deras beteende. Att grupp A är de element som rör sig rakt och snabbt (de borde vara mer än 25%). Grupp B innefattar långsamma spermatozoer som rör sig längs en rak linje. Grupp C innefattar långsamma spermatozoer, vars rörelseriktning är cirkulär. Element i grupp A och B ska vara mer än 50% av det totala antalet. I sperma finns element i grupp D, som skiljer sig i immobilitet.

Otillräckligt antal mobila spermatozoer indikerar asthenozopermia, vilket är en konsekvens av värmeskador på testiklarna, giftig effekt på dem eller bildas som ett resultat av gonadalkirtelsjukdom. Därför måste män ha på sig bekväma byxor och underkläder i enlighet med väderförhållandena.

Spermatozoa i materialet ska inte bara röra sig i rätt riktning i rätt hastighet. De borde fortfarande vara av rätt form och vara närvarande i tillräckliga kvantiteter, vilket är fast i spermogrammet. Element av den korrekta formen ska vara mer än 20% och det totala antalet "tadpoles" ska nå 20 miljoner i 1 milliliter och inte mindre än 60 miljoner element i den totala volymen av ejakulat. Om spermatozoa är "klumpiga", då kan en man ha toxisk / strålskada, inflammatoriska sjukdomar. Den sista och den förstörda immuniteten indikeras genom limning av spermatozoa mellan sig (agglutination).

Om det finns mycket få spermatozoer i plasma, så är detta ett vittnesbörd om en testikelabnormalitet, och polyzoospermi (mer än 120 miljoner / ml) bidrar inte till framgångsrik uppfattning på grund av hög "konkurrens".

Döda spermier, antikroppar och hormoner

Standardversionen av analysen bestämmer förekomsten av döda element, vars antal normalt inte ska överstiga 58% (annars är diagnosen nekrospermi). För att identifiera livskraftiga spermatozoer är de tonade med eosin. För ett stort antal icke-standardiserade spermatozoa finns också ett namn på sjukdomen - teratospermi ("ful" sperma). Om "freaks" i spermierna är mer än 50%, ta sedan ett smet med färgning, där "osympatiska" spermatozoer inte ska vara mer än 96%. Förutom ovanliga individer, i sammansatta spermier, kan det finnas omogna sexceller, som är epitelceller från de semifina tubulären i äggstocken. Det är önskvärt att det inte finns mer än 2% av dem. Överskott av denna tröskel kan indikera en sekretionsform av infertilitet.

En frisk man i ett spermogram bör innehålla en strängt begränsad mängd vita blodkroppar (mindre än 1 miljon per mol), eftersom överskott indikerar inflammatoriska processer. Men röda blodkroppar och en stor massa av slem bör inte vara, eftersom deras närvaro indikerar trauma, tumör eller vesikulit, prostatit (slem orsakas ofta av inflammatoriska processer).

En utökad version av ejakulationsstudien innehåller ett element som MAR-testning, vilket avslöjar antikroppar mot spermatozoa, som produceras i både manliga och kvinnliga organismer och orsakar infertilitet. Till skillnad från slem, som inte påverkar fertiliteten, adhereras antikroppar till flagellatspermatozoa, störning av deras rörelse, eller gå med i huvudet, förhindrande av befruktning.

Mineraler och sockerarter i spermier

Spermogrammet reflekterar den rika kemiska sammansättningen av ejakulatet. Här registreras sådana indikatorer som zinkinnehållet, vilket bör ligga i nivå med 2,4 mol / ejakulat och högre. Detta element påverkar spermatozoas rörlighet, och med sin brist behöver du konsumera skaldjur, sparris, grönsaker, selleri, havsfisk. Också i analyserna finns en studie av ett element som fruktos. Detta socker produceras i sädesblåsor som påverkas av manliga könshormoner och är ett näringsmedium för spiring och utveckling av spermier.

Om hormonerna är otillräckliga eller arbetet i de partiella vesiklarna är sönder, minskar nivån av fruktos. I spermogrammet reflekteras detta av en indikator under 13 mol / ejakulat. För att rätta till sådana förhållanden kan hormonbehandling eller bättre näring med daglig användning av gröna, grönsaker, frukter användas, vilket leder till att fruktos i ejakulatet kommer tillbaka till det normala. Sperma innehåller också små mängder inositol, ribos, fukos, sorbitol och glukos.

I spermierna hos en man finns också en viss andel hormoner, vilka är tio gånger mindre än i blodserumet. Hos friska män når testosteronkoncentrationen i plasma 2,8-8,5 ng / ml, och hos infertila kvinnor överstiger inte 1,8 ng / ml. Det viktigaste i kampen mot infertilitet är att ta reda på problemen i tid och genomgå en behandling.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Spermogram - normer och regler för analys, indikatorer och transkript

Mänsklig infertilitet är orsaken till bristen på avkommor i 40% av fall av infertila äktenskap. Den huvudsakliga metoden som hjälper till att diagnostisera detta tillstånd är spermogrammet. Vad är detta förfarande för? Studien av ejakulat eller seminalvätska hjälper doktorn att ta rollen som den manliga faktorn hos infertilitetspar.

Denna analys visar hur spermierna är livskraftiga, oavsett om de kan gödsla ett ägg. Spermogram är tilldelat i följande situationer:

 1. Frånvaro av barn i ett par, med regelbunden sexuell aktivitet under hela året, utan skydd mot graviditet.
 2. Sjukdomar i män som leder till infertilitet (varicocele, orkit - orkit, prostatit, skadade könsorgan, hormonella störningar).
 3. Inom ramen för programmet för in vitro befruktning eller artificiell insemination, när uppfattningen inte är i naturliga förhållanden.
 4. Rationell planering av graviditet.
 5. En mans önskan att se om han kan få barn.

Om orsakerna och behandlingen av manlig infertilitet kan läsas i nästa artikel.

Metoder för att ta analysen

Förberedelse för spermogram innehåller sexuell avhållsamhet innan du tar emot ejakulat i 2-3 dagar, men inte mer än en vecka. Sperma erhålls genom onani. Denna metod är mer fysiologisk än ett avbrutet samlag, vilket i sällsynta fall också används. Du kan använda en speciell medicinsk kondom som inte innehåller smörjmedel och andra kemikalier. Det utfärdas i laboratoriet. Villkor för att få seminalvätska: Det kan samlas in både i laboratoriet och hemma, i en mer välbekant miljö.

Leveransvillkor: Senast en timme efter samlingen måste ejakulatet levereras till laboratoriet för analys. Temperaturen i mediet där den är vid denna tidpunkt bör ligga nära kroppstemperaturen. Det skulle vara rimligt att använda en speciell behållare - en termostat. Du kan dock använda kroppens naturliga värme och placera en behållare med det resulterande materialet i armhålan.

Hur tar man ett spermogram korrekt?

För fyra dagar före spermogrammet är alkoholkonsumtion, inklusive öl, förbjuden, liksom värmeprocedurer - besöker badet, bastun, heta bad och arbetar under svåra förhållanden. Ta inte sömntabletter och lugnande medel. I resten borde en man leda ett normalt liv. Efter antibiotika (som tar det sista pillret eller injektionen) ska det vara minst två veckor. Det antas att fluorografiens inverkan på spermogrammets parametrar är frånvarande.

Analysen är relativt billig, resultatet är klart om några dagar.

Normala spermier räknas

Spermogramma av en frisk man (WHO-standarder)

Beroende på omfattningen av studien utmärks följande typer av spermogram:

 • Grundläggande, utförd enligt Världshälsoorganisationsstandarden, som innehåller alla huvudindikatorer;
 • MAR-test, som bestämmer förekomsten av antispermantikroppar av olika klasser, förstör spermatozoa;
 • morfologisk analys eller spermogram enligt Kruger.

Alla dessa tre arter tillsammans är ett expanderat spermogram. Det är vanligtvis tilldelat om det hittades några ändringar i basen.

I vissa fall kan din läkare ordinera och biokemiska studier av ejakulat - beslutsamhet i sin struktur fruktos, L-karnitin, zink, alfa-glukosidas.

För att utvärdera strukturen och funktionen av spermier med hjälp av faskontrastmikroskopi och särskilda färgämnen - hematoxylin, mindre färg smeta, Romanovsky-Giemsa, Schorr.

Makroskopiska indikatorer av normen

Spermogrammets norm bestämdes av Världshälsoorganisationen (WHO) 1999. Dessa inkluderar följande punkter:

 • den erhållna spermängden är mer än 2 ml;
 • omedelbart efter mottagandet av spermierna är viskös;
 • Likriktning sker efter högst 30 minuter;
 • viskositeten är inte mer än 2 cm, det vill säga spermierna kan sträckas upp med detta avstånd med hjälp av en glasstång;
 • vitgrå färg;
 • en märklig lukt;
 • pH 7,2 - 8,0, vilket indikerar en alkalisk reaktion av sperma;
 • Ejakulatet är grumligt, men slamet detekteras inte i det.

Mikroskopiska indikatorer av normen

Dessa är makroskopiska index, bestämda genom extern granskning av materialet. Med hjälp av mikroskopiska metoder för forskning bestäms följande parametrar för ett normalt spermogram:

 • i en milliliter ejakulat bör innehålla från 20 miljoner spermier, totalt borde det mottagna materialet vara minst 40 miljoner manliga sexuella celler;
 • aktiv rörlighet bör vara minst en fjärdedel (25%) av dem
 • fasta spermieroser bör vara mindre än hälften (50% eller mindre);
 • agglutination och aggregering (limning och bildning av stora kluster) bör inte bestämmas;
 • Leukocyternas norm är inte mer än 1 miljon;
 • Normala spermatozoer bör utgöra mer än hälften (50%) av alla celler;
 • Spermatozoa med en normal struktur (morfologi) hos huvudet är normalt mer än 30%;
 • i ejakulatet kan inte vara mer än 2-4% av celler av spermatogenes (omogna föregångare av bakterieceller).

Spermogramresultat

De kan innehålla termer som anger kvaliteten och antalet spermatozoa:

 • aspermi: ejakulering är frånvarande (dvs tomma diskar sätts in);
 • oligozoospermi: minskning av antalet celler i 1 ml ejakulat mindre än 20 miljoner;
 • azoospermia: spermatozoa i ejakulatet ej hittat;
 • Cryptozoospermia: Singelspermatozoa finns efter omfattande sökning genom centrifugering;
 • astenozoospermia: Spermatozoa är inaktiva;
 • teratozoospermi: patologiska former av spermatozoa.

Om ett dåligt spermogram hittas är det nödvändigt att upprepa analysen två veckor efter lämplig förberedelse och överensstämmelse med alla leveransbetingelser. Vid tvivel upprepas studien tre gånger, och det bästa resultatet erhålls för den pålitliga. Det rekommenderas vanligtvis att göra upprepade tester i olika laboratorier för att utesluta subjektiv bedömning av samma läkare.

Norm och avvikelser från spermatozoa

I allmänhet kan alla parametrar i spermogrammet efter ett tag ändras. Därför är de avslöjda överträdelserna inte en orsak till panik och grundlösa anklagelser hos partnern.

Nedan ger vi de viktigaste resultaten och orsakerna till avvikelser från normen.

Avkodning av spermogrammi

Resultaten av undersökningen ska utvärderas av en specialist i samband med annan klinisk data på en man. Varje patient har dock rätt att självständigt studera sina indikatorer och jämföra dem med den rekommenderade standarden. De spermiologiska indikatorerna för WHO är allmänt accepterade. Låt oss betrakta dem mer detaljerat.

 1. Den optimala tiden för abstinens är från 2 till 7 dagar, helst 4 dagar. Om det är nödvändigt att upprepa analysen bör perioden för sexuell avhållsamhet vara densamma som före det första förfarandet.
 2. Spermiernas volym erhållen för en utlösning är från 2 till 5 ml. Om volymen av ejakulatet är mindre än 2 ml kallas detta "mikrospermi" och indikerar en otillräcklig aktivitet hos tillbehörsgenitalkörtlarna, i första hand prostata. Dessutom kan microspermy orsaka retrograd ejakulation (spermflöde i blåsan), minskad passabilitet hos könsorganen, underutveckling av sexuella egenskaper, en kort period av abstinens. Enligt WHO-normer är den övre gränsen för volymen inte fastställd. Men vissa experter tror att öka den över 5 ml kan vara ett tecken på inflammation av prostata eller sällsynta vesiklar.
 3. Färgen är normalt gråaktig, men den gula färgen är också acceptabel. Emellertid kan den gulaktiga färgen av spermier vara ett tecken på gulsot eller indikera intag av vissa vitaminer (särskilt vitamin A) eller livsmedel (morotsjuice). I de flesta fall, när man utför ett spermogram, är definitionen av färg bara en hyllning till tradition.
 4. Surhetsindexet bör vara mer än 7,2. Den övre gränsen är inte begränsad, men många experter anser att sänkning av pH under 7,2 och ökning av det med mer än 7,8 är ett symptom på prostatainflammation eller sämre vesiklar.
 5. Den tid för vilken spermierna blir flytande bör inte vara mer än 60 minuter. Om ejakulatet förblir visköst under lång tid hindrar det spermatoszoas rörelse, fördröjer dem i slidan och reducerar kraftigt deras gödningsegenskaper. Orsaker till långsam flytning av ejakulatet - inflammation i adnexalkörtlarna (prostatit, vesikulit) eller insufficiens av enzymer.
 6. Viskositet ejakulat bör vara sådan att när den separeras från pipetten gänglängden inte överstiger 2 cm. Efter kondensering, detta avstånd bör inte överstiga 0,5 cm. Den ökade viskositeten hos nämnda betydande minskning av fertiliseringskapaciteten av spermier.
 7. I 1 ml ejakulat bör innehålla mer än 20 miljoner spermier. En ökning av antalet spermatozoer över 120 miljoner kallas "polyzoospermia". Detta tillstånd åtföljs av låg fertilitet och ersätts ofta av en minskning av deras antal. Polyzoospermi kräver observation och upprepad analys. Orsakerna till detta tillstånd är endokrina störningar, cirkulationssjukdomar i könsorganen, effekten av toxiner eller strålning, inflammation, mindre ofta - immunpatologi.
 8. Det totala antalet spermatozoer är 40 miljoner eller mer och antalet celler i 1 milliliter multipliceras med volymen av ejakulatet. De extrema normala siffrorna är respektive 40-600 miljoner. Anledningen till att denna indikator ändras är densamma som i föregående stycke.
 9. Spermatozoas rörlighet bedöms av rörelsens hastighet och riktning. Det finns 4 grupper: A - aktiv, rör sig rakt, B - med låg rörlighet, rör sig rakt, C - med låg rörlighet och oregelbundna rörelser, D - gör inga rörelser. Normalt är en timme efter ejakulation grupp A mer än en fjärdedel av alla celler, eller grupper A och B - mer än hälften. Innehållet i grupperna C och D är inte mer än 20% av vardera. Orsakerna till asthenozopermi är inte helt tydliga. Man tror att det kan orsakas av toxiner eller strålning, inflammation, immunförsvar, dåliga miljöförhållanden. Denna överträdelse finns också bland arbetare i varuhus, badvakter, kockar och andra som arbetar vid förhöjda omgivande temperaturer. Under 2010 avskaffades uppdelningen i fyra grupper, i stället för sådana egenskaper som "med progressiv rörelse", "med icke-progressiv rörelse", "fast" tillämpas.
 10. Innehållet av strukturellt normala spermatozoer med förmåga att befruktas bör vara minst 15%. Utvärdering av strukturen (morfologi) är subjektiv, enhetliga normer för denna indikator spermogram är inte utvecklad. Normalt är spermatozoer ovala celler med rörliga svansar. Vid utvärdering av Krugermorfologin bestäms en huvuddefekt eller annan patologi hos huvudet (för stor eller liten, bifurcate, päronformad) eller nackeändringar. Vanligtvis varierar normala spermier från 40 till 60% av alla celler, men denna siffra beror starkt på smetstestmetoden. Teratospermi är ett tillstånd där normala celler är mindre än 20%. Ofta är detta ett tillfälligt tillstånd som uppträder under påverkan av stress, toxiner. Dålig morfologi är i många fall noterad bland invånare i industriländer med dåliga miljöförhållanden.
 11. Innehållet i levande spermatozoa i ejakulatet bör vara minst 50%. Minskningen i denna indikator kallas "nekrospermi". Ibland är det tillfälligt, det orsakas av toxiner, infektionssjukdomar eller stress. Permanent nekrospermi är ett tecken på allvarliga spermier.
 12. Omogna sexceller (celler av spermatogenes) finns i varje analys. En ökning med mer än 2% kan indikera en sekretorisk form av infertilitet. Hittills har värdet för denna parameter minskat.
 13. Agglutination i spermogrammet eller limning av spermatozoa mellan varandra bör vara frånvarande. Detta är ett sällsynt fenomen som uppstår med immunförsvar. Aggregation - bildande av komplex inte bara från spermatozoa utan också från andra element (leukocyter, erytrocyter). Det uppstår på grund av adhesionen av elementen med slem och har inget diagnostiskt värde. Agglutination är ofta ett tecken på förekomsten av antisperm antikroppar. Dessa substanser produceras både i kroppen av män och kvinnor och kan orsaka immuninfertilitet (partnerens så kallade oförenlighet). Antisperm antikroppar kan bestämmas med den immunokemiska metoden (MAR-test).
 14. Leukocyter i ejakulatet är alltid tillgängliga, men de bör inte vara mer än en miljon (3-4 i synfältet). Förhöjda leukocyter i spermogrammet - ett tecken på inflammation i könsorganen (prostatit, orchitis, vesikulit, uretrit och andra).
 15. Erytrocyter i ejakulatet bör inte bestämmas. Blod i spermogrammet kan förekomma med tumörer i det genitourinära systemet, urolithiasis. Detta skylt kräver allvarlig uppmärksamhet.
 16. Frånvaron av amyloidkroppar indikerar en viss minskning av prostatakörtelns funktion. Lecitinkorn karakteriserar också prostatafunktionen, deras frånvaro indikerar eventuella abnormiteter.
 17. Slime kan vara närvarande i små mängder. Ökad volym av slem är ett tecken på inflammation i könsorganet.
 18. Runda celler är alla cellulära element som inte är spermatozoa, det vill säga utan flagella. Dessa är leukocyter och omogna celler av spermatogenes. Utvärderingen av denna parameter har inget oberoende diagnostiskt värde. Om endast alla runda cellerna är leukocyter, och det finns inga omogna celler, kan det tala om obstruktiv azoospermi (frånvaron av spermatozoer på grund av obstruktion av könsorganen).

Utforskning av ejakulatet utförs ibland med hjälp av specialanalysatorer. Men detta är fylld med fel. Det är alltid att föredra om mikroskopisk analys utförs av en kvalificerad tekniker, inte en maskin.

Det bör också noteras att inga sperma parametrar som med säkerhet skulle tvingas i absolut sterilitet, eller vice versa, i perfekt hälsa män (om andra typer av infertilitet diagnos här). Analysen av alla indikerade indikatorer kan endast utföras av en erfaren läkare med hänsyn till många andra faktorer.

Varför antalet spermatozoa minskar

De främsta orsakerna till att minska antalet spermier i ejakulatet:

 • endokrina störningar (diabetes mellitus, binjur och sköldkörteln dysfunktion, underutveckling av gonaderna, hypotalamus-hypofysregleringen);
 • sjukdomar i urinogenitala organ (varicocele, orchitis, prostatit, könsorganskador, kryptorchidism);
 • genetiska störningar (t.ex. Klinefelters syndrom);
 • Verkan av toxiner (alkohol, steroider, hypnotics);
 • feberisk tillstånd
 • hög omgivningstemperatur.

Varför minskas spermiermotiliteten?

De främsta orsakerna till låg spermobilitet:

 • klädd underkläder
 • rökning och alkoholism
 • bERIBERI;
 • påkänning;
 • användning av smörjmedel;
 • stillasittande arbete;
 • elektromagnetiska vågor och joniserande strålning;
 • behandling med antibiotika.

Hur man förbättrar spermogrammet

Förbättrad kvalitet på spermogrammet är möjligt med följande rekommendationer:

 • Överhett inte;
 • eliminera toxiner (nikotin, alkohol, läkemedel och andra);
 • observera dagens regim, sov fullständigt
 • ät rätt
 • säkerställa en normal rytm av sexuellt liv för varje man;
 • engagera sig i träningsterapi, inklusive övningar för buk- och bäckensgolvens muskler;
 • effektivt behandla urologiska och endokrina sjukdomar;
 • på recept av läkare för att ta droger för att förbättra spermogrammet (biostimulanter, vitaminer och andra).

I kosten kommer det att vara användbart att inkludera nötter, bananer, avokado, tomater, äpplen, granatäpplen, pumpafrön, sparris.

Oftast, för att förbättra kvaliteten på spermier, rekommenderar läkare till män biologiskt aktiva tillskott, till exempel Spermactin eller Spemane. De innehåller aminosyror och vitaminer, inklusive karnitin. Sådana additiv används för att förbereda in vitro fertilisering, för behandling av svår oligoasthenozoospermi. De förbättrar det spermierantal som används för donation eller kryopreservering (frysning).

Underskatta inte faktorn, som frekvensen av sexuella handlingar. Det borde vara tillräckligt för varje enskilt par, du behöver inte "spara" spermier. I detta fall ökar sannolikheten för uppfattningen även om spermiogrammet inte är så bra.

Förlängt spermogram eller spermogram enligt Kruger

Utökat spermogram är studien av ejakulatet, som utöver det vanliga spermogrammet innehåller en detaljerad morfologisk utvärdering av spermatozoa enligt strikta Kruger-kriterier.

Den tillåter dig att bestämma inte bara allmän information om ejakulatet (räkna, motilitet, viskositet, surhetsgrad, etc.), men också hur mycket som finns i spermier av manliga spermier med en perfekt morfologisk struktur.

Denna indikator beräknas som en procentandel. Parallellt bestäms antalet patologiska former av spermatozoa.

Varför gör analysen?

Utvidgat spermogram ingår ej i listan över obligatoriska tester för diagnosen infertilitet. Denna studie ordineras av en läkare vid behov. Utvärdering av spermatozoas morfologi enligt Kruger-kriterierna utförs med syftet att bedöma fertilitet hos en man, upprätta orsakerna till infertilitet och även som förberedelse för IVF.

 1. Bedömning av fertilitet hos män, sökandet efter orsaker till infertilitet.

Enligt uppgifterna från olika författare bör antalet morfologiskt korrekta spermatozoer i ejakulatet vara från 40 till 60% för möjligheten till befruktning på naturliga sätt. Samtidigt är innehållet i manliga könsceller med en idealisk morfologi enligt WHO-standarden minst 4%. Den ideala morfologin bestäms av Kruger kriterier. Det innefattar en utvärdering av strukturen av inte bara spermans huvud, men även svans och nacke.

 • Bedömning av sannolikheten för befruktning med IVF.

  Med utökad sperma läkare kan avgöra om det krävs mannen ICSI (intraplasmic spermieinjektion), eller i sin fulla ejakulat tillräckligt könsceller in vitro fertilisering skedde utan detta förfarande. När koncentrationen av ideala morfologiska former är mindre än 4% rekommenderas ICSI.

  Kriterier för en idealisk morfologisk struktur

  Med ett normalt spermogram är spermierna normala, vilket inte har några avvikelser i huvudets struktur. Enligt Kruger bör den ideala strukturen ha alla delar av den manliga sexuella cellen. Kriterier enligt vilka experten definierar morfologi:

  • huvudet är ovalt i form
  • akrosom är isolerad, upptar inte mindre än 40% av huvudets yta;
  • nacken är längre än huvudet ca 1,5 gånger;
  • cytoplasmatiska droppar i spermiernas membran bör inte vara mer än 1/3 av huvudet;
  • svans inte vriden
  • Tjockleken på svansen är densamma över hela längden (det är tillåtet att den är liten i mittdelen);
  • Huvudet är cirka 10 gånger kortare än svansen.
  • svansen ligger till huvudet i en vinkel på 90 grader;
  • inom kromatinområdet finns inga vakuoler.

  Patologiska är spermiernas morfologi, som:

  • det finns inget huvud eller svans;
  • det finns vakuoler i kromatinområdet;
  • huvudet är för litet;
  • den akrosomala regionen är för liten eller för stor;
  • flera huvuden definieras;
  • kromatin i form av en kub eller kärna;
  • svansen är förvrängd, för kort eller för lång, placerad i en spetsig vinkel med avseende på huvudet;
  • svansen har ojämn tjocklek
  • svansar två eller flera.

  Vid beräkning av förhållandet mellan korrekta och felaktiga morfologiska spermatozoer beaktas omogna former inte. De skiljer sig från platsen för den cytoplasmatiska droppen i nackregionen.

  Hur ger det utökade spermogrammet för Kruger in?

  Analysen görs av onani. För att förhindra att främmande ämnen kommer in i sperma från den yttre miljön, bör spermier samlas i speciella kliniska inställningar. Spermier samlas i en steril behållare och inom en timme bör undersökas i laboratoriet.

  Innan du gör ett spermogram enligt Kruger måste en man avstå från utlösning, dricka alkohol, gå till bastun och bastu i 4-5 dagar. Hur man ordentligt förbereder sig för leverans av spermier finns här.

  I VitroKlinik spermogrammu för att utforska Kruger läkare embryologer, som gör det möjligt att utvärdera inte bara morfologi spermier, men också deras gödsling perspektiv.

  Förklaring av det expanderade spermogrammet

  Studien av den erhållna seminalvätskan utförs i ett embryologiskt laboratorium, under ett elektronmikroskop. Resultatet av det expanderade spermogrammet ges ut på två former: det vanliga spermogrammet och spermogrammet enligt Kruger.

  Med ett expanderat spermogram utförs utvärderingen enligt följande parametrar:

  1. Antalet spermatozoa i ejakulatet. Normalt bör det minsta antalet spermatozoer vara 40 miljoner per milliliter seminalvätska. Om deras antal är mindre än denna siffra kallas detta tillstånd oligozoospermia. I händelse av att spermatozoa är helt frånvarande, sägs att patienten har azoospermi.
  2. Spermobilitet. Normalt bör det finnas minst 50% av aktiva spermatozoa i spermier som kan röra sig längs olika banor, men mestadels rätlinjigt. Om sådana spermatozoer blir mindre än 40% kallas detta tillstånd asthenozoospermi.
  3. Spermatozoa morfologi. Den viktigaste indikatorn i det expanderade spermogrammet är antalet ideala spermatozoer på den morfologiska strukturen. Om celler med rätt struktur är mindre än 4% är risken för befruktning låg även vid användning av IVF. I detta fall är makarna tilldelade ICSI för att leverera spermierna till ägget.

  Andelen spermatozoer med patologi bestäms också i procent:

  Vid utvärdering av de morfologiska egenskaperna utvärderas strukturen och formen av spermatozoa. Friska och friska spermier har en oval huvud och en svagt svansande svans.

  Patologiska former av spermatozoa på grund av deras anomala struktur kan inte gödsla ägget, men uppfattningen förekommer inte i detta fall.

  Patologisk sperma är i någon människas seminalvätska, men om de blir för mycket, minskar sannolikheten för framgångsrik befruktning av ägget kraftigt. Det vill säga att mer säd i en mans vätska innehåller patologiska spermier, desto mindre sannolikt är det för en kvinna att bli gravid.

  Enligt WHO-standarderna bör mer än 4% av morfologiskt normala spermatozoa vara närvarande i spermierna. Med denna indikator tros man att spermierna hos en man kan befruktas.

 • Viskositet. Normalt ändras seminalvätskan från en viskös konsistens till en vätska på cirka 40 minuter. Om övergångstiden är 1 timme eller mer är detta ett tecken på utvecklingen av den inflammatoriska processen, som kan uppstå i ett antal sjukdomar (vesikulit, prostatit osv.).
 • Syra. Normalt bör detta spermierantal vara 7,2-8 pH. Om det finns avvikelser från dessa indikatorer, kan det vara en fråga om infektionens utveckling.
 • Även om resultaten av det expanderade spermogrammet inte tillåter oss att entydigt fastställa orsaken till infertilitet, kan det ibland antas baserat på den morfologiska strukturen hos spermatozoa. Till exempel indikerar ett stort antal bakterieceller med två svansar eller huvuden vanligtvis en virusinfektion. Överdrivet antal omogna former av spermatozoa indikerar varicocele eller för ofta samlag. Baserat på analysens resultat kan vi anta några genetiska patologier.

  Om det finns några abnormiteter i det förstorade spermogrammet, ordinerar doktorn vanligtvis ett upprepat spermogram som utförs 15-30 dagar efter det första. Vid upprepad bekräftelse av resultaten, föreskriver läkaren behandling.

  Om patologin inte behandlas kan patienten erbjudas alternativa metoder för uppfattning, till exempel genom intrauterin insemination eller IVF.

  Funktioner av den avancerade analysen av spermogrammet enligt Kruger-metoden

  För att bedöma indikatorerna för människors hälsa används olika analyser. En av dem är studien av spermier - ett expanderat spermogram enligt Kruger.

  Vad visar metoden?

  Det utvidgade spermogrammet av Kruger är ett av metoderna för att diagnostisera reproduktiva patologier. Oftast är denna metod för forskning tilldelad framtida fäder som av någon anledning har svårigheter med uppfattningen.

  I denna studie analyseras de morfologiska egenskaperna hos manliga könsceller (spermatozoa) med speciella kriterier - Kruger-skalan. Denna studie är inte för alla män. För sitt beteende finns det vissa medicinska indikationer. Som regel är läkare-reproductologists tilldelade att utföra detta laboratorietest.

  Strikt morfologi uppnås i laboratoriet och hjälper till att bedöma om en kvinna från en viss man kan bli gravid. Utan noggrann undersökning av egenskaperna hos manliga sexceller kan detta inte uppnås.

  Denna metod för forskning föreslogs av professor Krueger i slutet av 1900-talet. Han utvecklade också och speciella indikatorer som utvärderas. Metoden har använts i många år och tillåter läkare att få den nödvändiga informationen om de befintliga patologierna för reproduktiv hälsa hos män.

  Vad skiljer sig från en vanlig spermogram?

  En grundstudie av ejakulat ger specialister bara en ungefärlig bild av tillståndet för reproduktiv hälsa hos män. I de flesta fall är det tillräckligt att genomföra denna metod. Ibland krävs emellertid en noggrannare analys.

  Särskilt "akut" är denna fråga om mannen har svårigheter med uppfattningen. I denna situation krävs mer avancerad diagnostik. En av de obligatoriska villkoren är utvärdering av morfologin (struktur) hos manliga sexceller. Detta är möjligt tack vare Kruger Extended Spermogram Method.

  Normer för naturlig graviditet

  För att uppfattningen ska inträffa måste många faktorer "arbeta". Mycket beror på människans bördiga hälsa.

  Spermatozoas morfologiska struktur är ett viktigt kliniskt tecken som är nödvändigt för att förverkliga naturliga uppfattningar. Normen för spermatozoons morfologi framgår av tabellen nedan:

  Beräknad egenskap

  Anatomiska egenskaper

  Oval, något långsträckt. Längden är 2,5 μm, bredden är 4 μm.

  Det är en typ av övergång från huvud till svans. De normala måtten ska motsvara 1,5 av huvudvolymen.

  Sträckt form, gör aktiva rörelser.

  Strukturen (morfologi) hos den manliga sexuella cellen är ett mycket viktigt kriterium. För att göra detta utvärderas förhållandet mellan huvud, nacke och svans av spermatosonen. Normalt har huvudänden en något oval form. Hans svans är väldigt mobil samtidigt.

  Om inga morfologiska defekter upptäcks under undersökningen är detta en indikator på normen. I detta fall ökar möjligheten att slå samman med ägget.

  Specialister identifierar flera patologiska varianter av strukturen hos den manliga sexuella cellhuvudet. Så det kan ha päronformade, trapezformade, koniska och runda former. Andra varianter är också möjliga, men de är extremt sällsynta inom medicinsk praxis.

  Det måste finnas en direkt koppling mellan huvudet och svansen. Om sådan "interaktion" bryts, är detta en följd av patologi. I denna situation kan spermiernas bana också störas.

  För flera år sedan utvärderade läkare bara patologin för huvudets anatomiska form. För närvarande utvärderas alla kliniska parametrar.

  I slutet av den genomförda forskningen kan det finnas siffror. De betecknar antalet drabbade delar av spermierna. Så, om endast huvudets patologi är närvarande, så anges figur 1. Om tre anatomiska uppdelningar (huvud, nacke och svans) påverkas, är siffran 3.

  Hur man gör ett spermogram?

  Innan studien ska du prata med läkaren så att han har utarbetat rekommendationer för att förbereda analysen. Denna typ av undersökning kan göras hos alla medicinska institutioner som gör sådana test. Vanligtvis genomförs studier i kliniker där arbete utförs med par som har svårigheter med barnets födelse.

  I medicinska institutioner finns det i regel separata rum där en man säkert kan överlämna sitt biomaterial. Moderna kliniker försöker utrusta detta rum så att representanterna för det starkare könet skulle vara psykologiskt bekväma i det.

  Ingen bryr sig om mannen under samlingen av biomaterialet. Tiden är i regel inte strikt reglerad. Ejakulat samlas in för studien. Detta uppnås genom metan av onani. Ejakulat samlas i en speciell behållare, som ges till en man före analysen.

  Korrekt förberedelse

  För att resultaten av analysen ska vara kvalitativa och tillförlitliga bör manliga ämnet ordnas på rätt sätt. I regel finns det särskilda rekommendationer och påminnelser i alla medicinska institutioner där sådana studier genomförs. De beskriver vad som behöver göras för kvalitetsutbildning före undersökningen.

  Innan man går till laboratoriet, föreskrivs mannen fullständig sexuell vila. Det innebär inte bara att stoppa kön, men förbjuder också onani. Detta är nödvändigt så att spermatozoerna under studien förblir aktiva och mobila.

  Även några dagar före undersökningen borde en man inte dricka alkohol. Alkohol har en negativ effekt på spermier, vilket kan leda till opålitliga resultat av studien.

  Ett par dagar innan man går till laboratoriet för leverans av biomaterial bör begränsa antalet rökta cigaretter. Bättre på undersökningsdagen röker en man inte.

  Effekten av för höga temperaturer på kroppen under förberedelse för undersökningen är också oönskad. Män som planerar att genomgå en sådan studie borde inte besöka bastun eller bastu några dagar före evenemanget. Om sommaren och hettid, om möjligt, är det nödvändigt att begränsa tiden för din vistelse i den aktiva solen.

  Hur utförs transkriptet?

  Studien utförs under laboratorieförhållanden, under ett mikroskop. Därefter utfärdade "i sina händer" en slutsats. Det inkluderade alla utvärderade kliniska parametrar som erhölls under studien.

  För att fastställa diagnosen är en analys inte möjlig. Resultatet visar närvaron av några funktionella förändringar, men är inte en diagnos.

  För att fastställa patologin Det är viktigt att konsultera några läkare. Den undersökta mannen råds som regel av läkare av olika specialiteter, inklusive en reproduktions- och andrologist. Dessa specialister utvärderar resultaten av studien och bestämmer diagnosen.

  I ett normalt ejakulat bör det finnas cirka 15 miljoner spermier. Om detta innehåll är betydligt mindre, säger de om två patologiska tillstånd - "azoospermia" och "oligozoospermia". De är ogynnsamma för vidare uppfattning och kräver noggrann medicinsk korrigering.

  Förutom kvantitativ beräkning utförs även en kvalitativ analys. En av parametrarna som ska utvärderas är rörelsesvektorn av manliga sexceller. De flesta av dem borde röra sig i en rak linje. Denna biologiska form av rörelse är den mest funktionella för förverkligandet av uppfattningen.

  Om antalet spermatozoer som rör sig längs en sådan bana är under 32 procent, kan detta betraktas som ett patologiskt tillstånd. Det kallas i medicin "astenozoospermia."

  Nästan varje medlem av det starkare könet har morfologiskt modifierade spermier. Detta är normalt: Det finns inga 100% perfekta spermatozoer i form och struktur.

  Det är viktigt att uppskatta antalet förändrade manliga reproduktiva celler. Om det finns för många, är möjligheten till naturlig uppfattning väsentligt minskad. Denna situation kan leda till det faktum att spermatozoa kommer att vara extremt svårt att komma till honunget för att befruktas.

  Patologi, där de morfologiska egenskaperna hos manliga könsceller väsentligen förändras kallas i medicin "teratozoospermia". Om detta tillstånd uttrycks starkt, minskas möjligheten till naturlig uppfattning i ett par betydligt. I en sådan situation, utan rätt behandling, som regel, gör inte.

  Detta förlängda test gör det möjligt för dig att utvärdera inte bara funktionella och anatomiska särdrag hos spermatozoa, men också för att bestämma de grundläggande egenskaperna hos ejakulatet. Så vi kan också bedöma viskositeten, surheten, färgen och kvantiteten av biomaterial.

  Om en man med en given undersökning har fått dåliga resultat, kan doktorn i det här fallet hänvisa honom till ett andra test. Denna situation är också möjlig om läkaren har skäl att tvivla på tillförlitligheten av de erhållna kliniska data.

  Om en man har diagnostiserats med några avvikelser under undersökningen utförs en mer omfattande diagnos. Som regel kan många av de identifierade abnormiteterna minska männens fertilitet.

  För att klargöra alla möjliga överträdelser och genomföra extra studier. Så, i detta fall kan läkaren rekommendera också att genomgå ett test för att identifiera speciella ASAT (antisperm antikroppar).

  Hur förbättrar du prestanda?

  Ofta orsakar vissa faktorer och faktorer som inte är permanenta en förändring av indikatorerna. Till exempel blir spermier i män som bara har blivit sjuka med kalla eller virusinfektioner värre.

  I det här fallet borde de fullt ut återhämta sig och återhämta sig, och bara sedan gå igenom en liknande studie. Det är bättre det mellan den akuta temperaturperioden och leveransen av biomaterialet för denna studie minst två veckor. Den exakta tiden kommer att meddela läkaren efter en klinisk undersökning.

  Hög feber och feber har en negativ effekt på spermier. Men efter att deras effekter upphört förbättras tillståndet gradvis och återgår till normalt.

  Antivirala läkemedel kommer att hjälpa till att återställa kroppen snabbare, liksom varmt rikligt att dricka. Under återhämtningsperioden kommer också behov av medel som i sin sammansättning innehåller alla nödvändiga vitaminer och spårämnen. De ordineras som regel i form av multivitaminkomplex.

  Efter komplex behandling är det bättre att upprepa det förlängda spermogrammet för Kruger 6-8 veckor efter återhämtning. I vissa situationer kan det ta längre tid.

  Varje inflammatorisk process bidrar till det faktum att vita celler förekommer i ejaculat-leukocyterna. De är en viktig del av immunsystemet och är nödvändiga för att eliminera infektion.

  Risken för leukocyter när de lämnar en utökad analys av ejakulatet är att de kan leda till opålitliga resultat. I vissa fall kan en oerfaren forskare helt enkelt ta dem för "inaktiva" spermier. Tyvärr förekommer sådana fall fortfarande i medicinsk praxis.

  För att minimera dessa används speciella färgämnen i laboratorier för närvarande. Med hjälp är det möjligt att skilja en vit blodcell från en manlig bakteriecell. Sådana laboratorietestläkare ringer leykoskrin. Men den mänskliga faktorn kan inte helt uteslutas från studien.

  I medicinsk praxis finns det också en speciell term - Dunning-Krueger effekt. Det består i att specialister med låga kvalifikationer kan göra misstag och inte ens känna igen dem.

  Det expanderade spermogrammet

  Du är här

  1. Hem>
  2. Sperm donation>
  3. Det expanderade spermogrammet

  barn föddes till vårt lag

  genomsnittlig effektivitet av IVF över nätverket

  kliniker i hela Ryssland, inklusive 3, förberedelser inför öppningen

  Spermogram är en komplex analys av manlig seminalvätska.

  Denna studie av män är vid misstänkt infertilitet. Dessutom bidrar spermogrammet till att identifiera ett antal sjukdomar inom urologiområdet. Om du vill kan du nu testa din reproduktiva funktion utan hänvisning till en läkare. Det är nog att välja en lämplig klinik och följ instruktionerna.

  Var ska man ta?

  Idag på internet är det väldigt enkelt att hitta medicinska centra, laboratorier, kliniker som tillhandahåller dessa tjänster. Innan du går till den valda institutionen läser du noggrant informationen. Om det finns recensioner, läs dem, jämför priserna på tjänsten i olika kliniker.

  Faktum är att analyskostnaden inte är mycket hög. Inom tusen rubelar är ett vanligt spermogram, deployerat - upp till två tusen rubel.

  Hur fungerar proceduren? Institutionen måste ha ett speciellt rum. Där har mannen avskildat, tidigare erhållit en steril behållare för insamling av spermier. Med hjälp av tidningar, video uppnår han ejakulation och samlar ejakulat i en behållare. En make kan också hjälpa, det är inte förbjudet i de flesta kliniker. Endast spermier bör inte innehålla andra föroreningar, så det är inte tillåtet att använda kondom, oral stimulering.

  Moderna laboratorier har inte bara högkvalitativ utrustning, men ger också bra förutsättningar, bekvämlighet hos kunderna. Spermogramma här är mycket tillförlitlig. Resultatet kan erhållas inte bara personligen utan även via e-post.

  Typer av spermogram

  Det finns två typer av spermogram.

  Basen är en aktuell undersökning och används för att övervaka tillståndet hos en man under behandlingen.

  Förlängt spermogram är en komplett studie av spermier. Ett utvidgat spermogram rekommenderas för en primär undersökning av en man.

  Moderna kliniker och centra informerar sina kunder om att resultaten av deras spermogram innehåller sådana studier:

  - spermogramma enligt Världshälsoorganisationsstandarden, det är grundläggande;

  - Ett MRA-test som bestämmer närvaron av antispermantikroppar på spermatozoa, kan dessa antikroppar vara en immunfaktor utan infertilitet;

  - morfologi enligt Kruger.

  Den sista studien avslöjar innehållet i normala spermier och en onormal struktur som inte kan befrukta ägget. Det är strukturen som studerar morfologi. Spermogram, som kunden mottar i form av ett dokument, innehåller sådan information:

  - antalet spermatozoa i hela delen av ejakulatet och i en milliliter;

  - volym av halvvätska;

  - utseende, nämligen Kruger morfologi, bestående av ett antal indikatorer;

  - nivån av agglutination, det vill säga limningen av fröcellerna;

  - Andra celler: till exempel, förhöjda leukocyter i spermogrammet indikerar blodinsprutningen i spermierna, om en viss sjukdom;

  - fysikalisk-kemiska parametrar: färg, viskositet, surhetsnivå, likriktningstid.

  Efter att ha satt

  Under dagen får mannen mannen resultaten av studien, personligen eller via Internet, efter eget val. Moderna laboratorier kompletterar slutsatsen med ett fotografi av den färgade spermieberedningen, som undersöktes. Om du vill kan du också beställa en video av analysen.

  Det finns tabeller på Internet för att dechiffrera spermogrammet, du kan hitta en webbplats med ett online-transkript. Om resultaten skiljer sig från normerna, ska mannen på två veckor genomgå en annan samma studie. Vid ett dåligt progestermogram behöver du besöka en specialist. Han kommer att hjälpa till att utföra diagnosen och bestämma vad som hör samman med överträdelser i spermogrammet.

  Utökat spermogram

  Ett utvidgat spermogram är nödvändigt för att få en övergripande bild av spermiernas status hos en man med misstänkt infertilitet. Denna analys har stort kliniskt värde eftersom det ger läkare fullständig information om morfologi, biokemi, sperma, genetiska och immunologiska sjukdomar. Särskilt viktigt är ett expanderat spermogram när man planerar användningen av metoder för artificiell insemination.

  Parametrar för det expanderade spermogrammet

  Avancerad analys av spermogrammet innehåller den maximala mängden forskning av spermatozoa i mycket olika parametrar. Den innehåller både en grundläggande diagnostisk uppsättning och ett antal andra tester som inte utförs när ett standardspermogram utförs.

  Utökat spermogram låter dig ta reda på följande information:

  • volym, spermiwiskositet, mediumets surhet, färg,
  • antalet spermatozoer per 1 ml ejakulat, deras rörlighet,
  • morfologiska parametrar av spermatozoa (storlek, strukturavvikelser),
  • tid för flytande,
  • biokemiska studier (innehåll av citronsyra, fruktos, zink, etc.),
  • MAR-tester
  • DNA-forskning,
  • förekomst av agglutination av spermatozoa,
  • om det finns utomordentliga ämnen (erytrocyter, omogena sexceller etc.).

  Skillnader i det expanderade spermogrammet från det vanliga

  Det bör noteras vilka typer av analyser som ingår i det utvidgade spermogrammet bortom standarden, och vad de behövs för. Förutom grundläggande studier innehåller en utvidgad version av spermogrammet en biokemisk analys av spermier. Det bidrar till att bestämma koncentrationen av citronsyra, protein, zink och fruktos i semen. Fynden gör det möjligt för specialister att dra slutsatsen att prostatakörteln och det reproduktiva systemet hos en man som helhet fungerar.

  MAP-tester ingår också i begreppet ett expanderat spermogram. För godkänt dessa tester - så ta reda på om det finns spermier antikroppar spermier, talar om den immunologiska inkompatibiliteten mellan partners.

  En lika viktig analys i detta fall är fragmenteringen av sperm DNA. Denna analys avslöjar anomalier av DNA-kedjor av spermaceller. Antalet skadade fragment och kvaliteten på genetiskt material beräknas. Som ett resultat kan doktorn dra en slutsats om patientens reproduktiva förmågor och hans framtida barns hälsa.

  För att kunna utföra alla dessa studier är det naturligtvis nödvändigt med ett laboratorium utrustat med modern dyr utrustning. Medicinska centra "Eco" och klinik V.М. Zdanovsky är utrustad med ett sådant laboratorium, så att våra patienter enkelt kan lämna över alla tester på ett ställe.

  Listan över avgifter som presenteras på denna webbplats är inte ett erbjudandeavtal.
  En fullständig lista över tjänster och deras kostnad kan du ta reda på de telefoner som finns på webbplatsen.