Huvud
Förebyggande

Hur sker embolisering av blodkärl i prostata adenom: fördelarna och nackdelarna

Embolisering är placeringen av embolus (intravaskulärt substrat) i blodomloppet.

Den används för patologier eller kirurgiska komplikationer, som ett medel för terapeutisk eller hemostatisk behandling.

Tekniken består i att medvetet blockera blodkärl för att utesluta näring av tumörceller.

Sjukdom av BPH

Vid ersättning av adenom i prostatakörteln kom det angivna diagnostiska namnet på godartad prostatahyperplasi (BPH). Hyperplasi betyder processerna för att öka vävnaden eller organet genom att kvantitativt multiplicera cellerna. Deras ackumulering på vissa ställen orsakar minskning av vägen för urinflödet. BPH hör inte till onkologiska sjukdomar och är inte associerad med utvecklingen av cancer.

Traditionella behandlingsmetoder. Kortfattat berätta om behandlingsalternativ, vid vilka stadier av prostata adenom kan de användas, folk, medicinska alternativ, operationer - vad är vilka komplikationer som är möjliga.

Behandling av BPH innebär att medel används för att öka urinflödet.

För att uppnå detta gäller följande:

I början av sjukdomen är användningen av folkmekanismer acceptabelt. Rekommenderade övningar som stärker bäckens golvmuskler.

För att göra detta, i processen att urinera spänna musklerna och stoppa flödet. Håll i 20 sekunder och slappna av. Övningar gör 5-15 gånger 4-5 gånger dagligen.

Folkeformeln för behandling av BPH föreslår att man använder:

I avsaknad av akuta komplikationer är användning av läkemedel - alfa-blockerare eller anti-androgener, deras kombination - tillåten.

Kirurgi behandlas med så svåra symptom:

 • Förekomsten av blod i urinen;
 • stenar i blåsan;
 • njursjukdom;
 • periodiska infektionssjukdomar i urinvägarna;
 • ineffektivitet av läkemedelsbehandling.

Operationerna kan vara öppna (med ett snitt genom blåsan) och minimalt invasiv (utan snitt). De första är effektiva vid försummade fall, ger ett positivt resultat. Men de är traumatiska. Under den andra används modern video endoskopisk teknik.

Med holmiumlaserukleation, med hjälp av en laser, ta bort prostata vävnaden som stör normal funktion. Operationen leder till positiva men inkonsekventa och kortlivade resultat. Risken för komplikationer i form av blödning, inkontinens reduceras. Mer information om borttagning av prostata adenom med en laser läs här.

Fartygsembolisering med prostata adenom

Embolisering innebär selektiv ocklusion av blodkärl med avsiktlig embolusinsättning i prostataartären. Med andra ord är blodkärlet avsiktligt blockerat. Detta leder till effektiviteten av behandlingen och minimalt invasiv verkan på kroppens organ.

Metoden för embolisering av blodkärl i BPH är känd som den modernaste behandlingsmetoden. Den används intensivt i tekniskt avancerade länder sedan 2009.

Förfarandet utförs med särskild angiografisk utrustning. Operationen utförs inte av en urolog. Hon är betrodd av en endovaskulär kirurg.

Han har en manipulativ erfarenhet av behandling av kärl med minsta diameter (mindre än 1 mm) och förmåga att arbeta med röntgenapparaten (angiografiska apparater).

Kärnan i behandlingen består i själva blockering av arteriella kärl som matar blod till den förstorade prostatakörteln. Begränsning av blodtillförsel leder till en minskning av prostatakörteln.

Embolisering av prostatakörtelns artärer i BPH är effektiv när adenomvolymen överstiger 80 cm3.

Denna operation tillämpas när:

 • blödningsstörningar
 • allvarlig diabetes mellitus
 • sjukdomar i det kardiovaskulära systemet;
 • samtidiga sjukdomar i njurarna;
 • lust att bli av med cystostomi.

Kontraindikationer för embolisering är:

 • närvaro av flytande trombi i venösa poolen i nedre extremiteterna;
 • anomali och skada på iliac kärl.

Hur går det?

 1. Beslutet om behovet av embolisering görs av en läkare samråd (urolog, endovaskulär kirurg), med hänsyn till patientens önskemål. Operationen utförs i ett kontor utrustat med röntgen-tv.
 2. Vanligtvis genomförs embolisering med BPH på sjukhusets dag. På kvällen är ljumsk och höftområde (10cm under / över inguinalvecken) rakad. Det rekommenderas 4 timmar innan operationen inte äter mat.
 3. Omedelbart före operationen är premedicinering utförd (intramuskulärt injicerad med lugnande och bedövningsmedel) och en urinarkateter installerad. Under operationen används lokalbedövning. Ett kontrastmedel injiceras genom katetern.

Det är vanligt att tömma patienten 6 timmar efter embolisering av kärlen med BPH. Men för större säkerhet är det bättre att stanna på sjukhuset fram till nästa dag.

Vad är effektiviteten av förfarandet?

Internationella forskningsprogram har bekräftat den höga emboliseringseffekten hos BPH. De flesta patienter upplevde en förbättring av urinering på grund av en minskning av prostata i 1-4 veckors postoperativ period. Fullständig normalisering av urinering och regression av symtom på sjukdomen sker mot slutet av året.

Efter en lyckad operation:

 • den fysiologiska frekvensen av urinering återställs;
 • försvinner falsk uppmaning att urinera;
 • adenom minskar med 40-80%;
 • Den totala storleken på prostatakörteln minskas med 30-50%.

Med prostata adenom leder embolisering inte till undertryckande av sexuell funktion. I vissa fall bidrar även till återhämtningen.

Eventuella komplikationer

Embolisering är ett smärtfritt ingrepp. Komplikationer, efter embolisering av prostata artärer, förekommer hos vissa patienter (ca 5%) som ett hematom. Dess bildning är möjlig vid platsen för artärspetsen. Särskild behandling krävs inte.

I sällsynta fall finns det ett kort brott mot urinering (dysuri). Elimineras genom kateterisering av blåsan (inom 1-2 dagar).

slutsats

Framgången av embolisering påverkas inte av den ökade storleken på prostatakörteln. Om patienten i framtiden behöver traditionell kirurgisk ingrepp, kommer tidigare embolisering att underlätta operationen och minska risken för blödning. Den nya tekniken hindrar ofta ytterligare ingrepp.

Prostata (prostata)

Prostata eller prostata - orörda muskel-glandulära organ, utsöndrar en hemlighet som ingår i spermierna. Prostatakörteln ligger i den främre delen av det lilla bäckenet under blåsan på den urogenitala membranet. Genom prostatakörteln passerar den första delen av urinröret, den högra och vänstra ejakulatoriska kanalen.

Prostatakörteln liknar en kastanj, något platta i anteroposterior riktningen. I prostata skilja uppåt vettande bas som ligger i anslutning till botten av blåsan, seminal vesikel, och vas deferens ampuller, och den främre, bakre, och toppytan inferolateral körteln.

Den främre ytan vetter mot den pubic symfysen och separeras från den av lös fiber med venös plexus som ligger i den. Till pubic symphysen från prostata körteln är laterala och mediala pubic-ligamentband och pubic-prostata muskler. Den bakre ytan riktas mot ampullen i ändtarmen och separeras från den med en bindvävskiva - den rektala vesikulära septumen. Omkvarter med rektum gör det möjligt att sanna den levande människans prostatakörtel genom ändkanten av ändtarmen. Den nedre laterala ytan är rundad och vetter mot muskeln som ökar anusen. Spetsen av prostatakörteln är nedåtriktad och är fäst vid det urogenitala membranet. Urinröret går in i prostatakörteln, med det mesta av körteln kvar efter det och lämnar körteln i dess topp.

Den tvärgående storleken av prostatakörteln är 4 cm, en längsgående (övre-lägre) lika med 3 cm anteroposterior (tjocklek) -. Om 2 cm Vikt 20-25 g prostata prostata substans har en tät textur och grå-rött.

Prostatakörteln utsöndrar två delar: höger och vänster. Gränsen mellan dem är synlig på kilans främre yta i form av ett grunt spår. En körtelplats som utskjuter på den bakre ytan av basen och avgränsas av urinröret framför och vasdeferenserna på baksidan kallas prostataens orthmus eller medianloben på körteln. Denna andel är ofta hypertrophied i ålderdom och gör det svårt att urinera.

Struktur av prostata

Utanför är prostatakörteln täckt med en kapsel, varifrån buntarna i bindvävsfibrerna - prostatakörtelns septa - grenar sig in i körteln. Kapseln består av en körtelvävnad som bildar en glandulär parenchyma, liksom en slät muskelvävnad som utgör en muskelsubstans. Den glandulära vävnaden grupperas i separata komplex i form av körtlar (lobules) i den alveolära rörformiga strukturen. Antalet glandulära lobuler når 30-40; de är huvudsakligen i de bakre och laterala delarna av prostatakörteln. I den främre delen av prostata körteln är liten, det finns en utbredd glattmuskelvävnad, som är koncentrerad runt lumen i manstruken. Denna muskelvävnad i prostatakörteln kombinerar med muskelbuntarna i botten av blåsan och är involverad i bildandet av den inre (ofrivilliga) sfinkteren hos manstruken. Glandulära flyttar körtlar, samgående paren överförs till Hatcher prostata spår, vilka är öppna porer i det manliga urinröret på utsäde kulle.

Fartyg och nerver i prostata

Perfusion av prostatan utförs genom många små arteriella grenarna sträcker sig från lägre vesikal och rektala sekundära artärer (från den inre höftartären system). Venös blod från prostatakörtlarna in i prostata i venös plexus, från det till de nedre urinblåsorna som flyter in i höger och vänster inre iliac vener. Lymfatiska kärl i prostata strömmar in i de inre iliac lymfkörtlarna. Nerver prostata härrörande från prostata plexus, i vilken botten av det sympatiska hypogastriska plexus mottar (från sympatiska stammar) och parasympatiska (av viscerala bäckennerverna) fibrer.

Blodtillförsel och lymfatisk dränering av prostata: hur man återställer människors hälsa

Det här organets tillstånd beror på aktiviteten hos de processer som ständigt förekommer i prostata. Blodtillförsel till prostatakörteln kan kallas grunden för grunden. Varför är blod och lymfflöde viktigt för det reproduktiva systemets normala funktion, och vad kan man göra för att förbättra dem?

Innehållet i artikeln

Några ord om prostataanatomi

Detta organ ligger mellan urinröret och urinblåsan. På bakväggen gränsar den till ett tunt skal, vilket skiljer det från tjocktarmen och ändtarmen. En bit åt sidan finns de halvledningar som passerar in i organets tjocklek.

I sin struktur är orgelet indelat i två delar, vilket helst bör vara anatomiskt symmetriskt och korrekt. Dessa två lika delar är uppdelade av ett isthmus - den mellersta loben som läkare och patienter känner för palpation av prostata.

Vävnadsstrukturen i prostata har både glandulär och muskulär vävnad. Muskelfibrer behövs för att detta organ ska frigöra utsöndring i urinröret, vilket leder till en permanent förnyelse av prostata.

Hur går blodtillförseln i prostatakörteln?

Flera artärer är sammanflätade i detta organ. Deras nätverk närmar sig prostata körningens bakre yta, och sedan djupt in i vävnaderna sträcker stora kärl till mindre, tills slutligen sträckan når de minsta kapillärerna. Här passerar också venerna, som bildar en prostatisk venös plexus.

Den arteriella blodtillförseln är som följer. Huvuddelen är 4 stora fartyg:

 1. Lägre pectoralartär. Den är uppdelad i endast två grenar, tillräckligt stora i diameter. De passerar genom organets framsida och baksida.
 2. Ändtarmen Av de två grenarna som beskrivs ovan bildar denna artär ett mindre tät nät, inklusive både medelstora kärl och kapillärer, som tränger djupt in i orgeln och mellan dess lober. Kransen på flera kapillärer på ett ställe kallades "kapillärkorgar".
 3. Arteriella grenar som sträcker sig till organets bakre yta från den inre artären.
 4. Den obstruktiva artären, som grenar sig från den epigastriska underdelen.

Vad kan vara blodtillförseln i prostatakörteln hos en man:

Det första fallet beskrivs ovan, när större grenar gradvis avgrenas från större fartyg. Vid en blodförsörjning på nätet observeras venös insufficiens. Oftast är sådana representanter för det starkare könet patienter av urologer och prokologer och diagnostiseras med "prostatit", "hemorrojder" etc.

Huvudskillnaden mellan nätverksförsörjningen av prostatakörteln och huvuddelen är en signifikant minskning av blodflödeshastigheten. Alla celler och vävnader får i detta fall mycket mindre än nödvändiga mängder näringsämnen. Dessutom kan en signifikant minskning av kärlväggarnas elasticitet observeras med en predisposition till även en liten stagnation av blodflödet. Denna process är ibland irreversibel.

Lymfedränering

Lymfkärl i detta organ kommer från prostataens inre klandervävnader till dess yta. Vidare går de samman i större kärl, och lymf anländer omedelbart i tre riktningar:

 • till de nedre ländryggen
 • till hypogastriska lymfkörtlar;
 • till iliac lymfkörtlar.

På detta område går vissa lymfkörtlar samman med andra. Prata om normal cirkulation av lymfflödet är i detta fall omöjligt.

Vi pratar om de lymfatiska kärl som avviker från testiklarna, blåsan, urinröret, testiklarna och ändtarmen. Det visar sig att ett brott mot utflödet av lymf i prostatakörteln komplicerar frisättningen av denna vätska från angränsande organ.

Hur manifestationer av blodtillförsel till prostatakörteln

Primärändringar en man märker nästan inte. Detta organ ligger inuti det lilla bäckenet, och därför är det omöjligt att märka någon minskning av pulsering eller andra tecken. Detta är den största faran. Minskning av blodflödet och utflödet av lymf är en magnifik provokationsfaktor för utvecklingen av många sjukdomar.

Vissa män kan notera en kränkning av blodtillförseln till prostata i form av ett sådant tecken som en försämring av erektilfunktionen. Det här förstår naturligtvis män, men de flesta anser att fel i sängen - en följd av överdriven trötthet och stress, vilket påverkar invånarna i storstäderna. Först senare, när det finns tydligare tecken och symtom på sjukdomar, vänder sig representanterna för det starkare könet till doktorn.

Vad orsakar en kränkning av blodtillförseln i prostata

Så är blodtillförseln till prostata bruten. Hur kan detta förändra livet för en man? Under ett år kan mannen möta obehag i ljummen. Diagnoser, som i detta fall hotar mannen följande:

 1. Prostatit. Trots det faktum att inflammationskällan är patogener är det minskningen av blodflödet som starkt bidrar till aktiveringen av bakterier. Prostatakörteln är inte längre kapabel att stå emot anfallet i en aggressiv miljö, och den inflammatoriska processen i prostata gör inte sig själv vänta.
 2. Impotens. För en normal erektion behöver en man ett gott blodflöde i könsorganen. När fartygen slutar klara av sina funktioner, räkna med att ett upprejst penisförhållande inte är värt det. Förresten, vissa män försöker slåss med ett sådant problem genom att ta speciella piller, vars annonser ses och hörs av alla. I strävan efter räknaren och en stark erektion kan en man komma på bordet till kirurgen.
 3. Infertilitet. På grund av det faktum att mannen har blodflöde bryts också spermiernas förnyelsestad. I spermogrammet finns defekta spermier, och det totala antalet avtar också. Manlig infertilitet behandlas hos androgen och för fullständig behandling tar det flera månader.
 4. Blåskatarr. Som redan nämnts är blod och lymfflödet i prostatakörteln nära besläktat med kärnen hos angränsande organ. När sjukdomen börjar på ett ställe leder det oundvikligen till en rad problem, och cystit är en vanlig diagnos hos sådana patienter. Blodtillförseln i blåsemembranet brutas tillräckligt snabbt, och mannen känner ofta att man urinerar - det primära tecknet på blåsor. Senare blir symtomatologin växande tills patienten bestämmer sig för att gå till läkaren.
 5. Adenom av prostata. Oftast är denna diagnos en följd av naturliga processer som förekommer i den manliga kroppen. Men ibland är det brott mot blodflödet som orsakar prostatahyperplasi. Varför händer detta? Med försämringen av blodtillförseln av receptorerna organ kanske inte fungerar som vanligt, är deras känslighet för testosteron reduceras, vilket leder till en minskning i hormonkoncentration i blodet och kroppen av överdriven aktivering.

Hur man förbättrar blodflödet i prostata

Det finns många sätt att återställa blodtillförseln och till och med fullständig eliminering av stagnation av blod och lymf i detta organ. Det svåraste i dessa rekommendationer är att deras patient behöver följa en livstid, inte någon del av tiden. Det kan sägas att en fullständig förändring av livets sätt kommer att bli ett botemedel mot patienten.

Så, de viktigaste sätten att snabbt förbättra blodflödet är följande:

 1. Fysisk aktivitet. Förresten, dynamiska övningar rekommenderas här - springa, gå, roa, åka skidor. Tack vare dem går blodflödet i kroppen som helhet och i det lilla bäcken framförallt. Blodet i prostatakörteln börjar flöda i en större volym, kärlen expanderar och utflödet av vätska uppträder mycket snabbt. När det gäller statiska övningar är det bättre att inte använda problem med bäckenorganen. Det faktum att belastningen ligger på muskelfibrerna och den huvudsakliga blodtillförseln skickas till dessa områden till nackdel för resten av vävnaderna. Vad kan hänföras här? Detta är en standard "set" av bodybuilders - dra med barer, lyfter mycket vikt. Det är också inte tillrådligt att åka ridning och cykeltur, eftersom spänningen i prostatens muskler spänner i detta fall, och effekten är omvänd.
 2. Regelbundet sexliv. Det är inte en myt som kön härdar för många manliga sjukdomar. Men vi pratar om vanligt sex, när ett intimt förhållande med en man inträffar efter ett visst antal dagar. Detta tidsintervall för varje man är annorlunda. För det krävs ett aktivt samlag varje 2-3 dagar, och för en annan är sexuell intimitet nödvändig en gång i veckan. Om man inte har varit nära under en längre tid (en månad eller mer), sedan "kasta i poolen med huvudet", som försöker fånga upp en dag, och inte värt besväret. Inget bra detta beteende kommer inte att göra.
 3. Sjukgymnastik. I vissa fall, när en man inte kan återställa blodtillförseln i prostata med naturliga metoder, är det nödvändigt att tillgripa sjukgymnastikmetoder. Så elektrofores är en utmärkt stimulator för alla processer. Vissa metoder för fysioterapi kan användas även utan problem med blodflödet, som förebyggande åtgärder för att förhindra stagnation.
 4. Massage i prostatakörteln. Tack vare honom blev tusentals män runt om i världen avblodig och lymfstagnation i prostata. Prostatamassage används oftast som ett botemedel, men för förebyggande ändamål kommer det också att vara användbart, särskilt om mannen har provocerande faktorer - ålder 40+, övervikt, oregelbundet sexliv, sällsynt avföring. Tekniken för denna procedur bör bemästras av varje medlem av det starkare könet.
 5. Kegel övningar. De stimulerar utmärkt prostata körtankarna. Egentligen skapades de av en specialist för att bli av med stagnation av vätskor (blod, lymf, hemlighet) i detta organ. Deras huvudidé är att ständigt komprimera och slappna av i bäcken, anus och inguins zoner. Speciellt ofta är Kegel övningar förskrivna till patienter med uppenbara urinproblem.

Hur man förbättrar blodflödet i prostata med hjälp av medicintekniska produkter

Ett antal läkemedel kan hjälpa till vid återställandet av blodflödet i prostatakörteln. Alla är uppdelade i enlighet med konsekvenserna:

 1. Krovorazzhizhayuschie organ. När processen bryts är det ofta en förtjockning av blodet, lokalt eller i hela kärlsystemet. Ibland kan aktiva fysiska handlingar få clot att separeras från kärlväggen och cirkulera sedan genom systemet, vilket kan leda till irreparabla konsekvenser. Intaget av blödningar vid första skedet ger en mer gynnsam prognos för utvecklingen av situationen. Även den enklaste heparin som injiceras i tjocktarmen i form av ett ljus hjälper till att förbättra blodflödet i prostata. Patienten kan också ordineras injektioner av Kleksan eller Fraksiparin, som agerar något mer aktivt.
 2. Spasmolytika. Ibland åtföljs en överträdelse av blodtillförseln i prostata med konstanta spasmer i detta organ. I det här fallet kan du inte undvika droger som slappnar av i muskelmusklerna i prostatakörteln. Detta är inte bara den bekanta No-shpa, utan också den mindre populära Halidor eller Trental. De två sista drogerna har en komplex positiv effekt: de förbättrar kärlväggen och eliminerar spasmer.

Inhibitorer av fosfodiesteras. Under detta komplexa koncept används alla kända droger för att öka styrkan. Komponenterna av sådana läkemedel verkar endast på blodbanan i könsorganen. Deras åtgärd är märkbar om några minuter.

slutsats

Blodtillförsel till prostata kan kallas index för manlig hälsa. Det är inte nödvändigt att vänta, när problem kommer att övervinna mannen, och vid de första misstankarna är det bättre att omedelbart kontakta läkaren. Tidig återställning av blodflödet kommer att undvika många problem i framtiden.

Hur påverkar blodtillförseln i prostata

Blodtillförsel till prostatakörteln är mycket komplicerat. Det är hans egenskaper som bestämmer staten för en mans styrka och kvaliteten på hans sexuella liv. Dessutom kan otillräcklig blodcirkulation vara en av anledningarna till uppkomsten av kongestiva formationer i prostatakörteln. Det är därför det är värt att utforska detaljerna i blodtillförseln till prostata.

Vad är prostata?

Denna kropp bildas hos alla män under perioden av intrauterin utveckling.

Dess frånvaro kan observeras i följande fall:

 • Genetiska utvecklingsanomalier.
 • Avlägsnande under operationen.

Prostata är ett speciellt orgel med en opa karaktär, rund i form. I storlek liknar den en liten knut med en kastanj.

Funktionen hos denna körtel beror på nivån av hormoner som observeras i kroppen. Dessutom tar körteln själv en aktiv roll i utvecklingen av testosteron. Detta fenomen blev möjligt tack vare ett speciellt enzymsystem av orgeln.

Denna körtel ligger i blåsans område och täcker nästan helt över urinrörets övre del. Det är därför, med utvecklingen av inflammation i detta organ, åtföljd av en ökning av dess storlek, finns det akuta problem med urinering.

Lymforgansystem

Kärlens innervering beror på grenarna av den så kallade nedre plexusen. Samtidigt utförs utflödet av lymf genom att cirkulera i lymfkörtlarna som finns i bäckenområdet.

Lymfsystemet i körteln är nära relaterat till:

 • Urinröret
 • En blåsan
 • Ändtarmen.

I allmänhet karaktäriseras lymfatiska nätverket som ett mycket välutvecklat system av kapillärer, från vilket utflödet av lymf uppstår. Alla lymfatiska kärl är placerade mellan bindvävsfibrer och påverkar den så kallade kapseln i prostatakörteln.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

Prostata kärl

Huvudkällan blodtillförsel av prostata är den nedre kolibriumartären - en gren av den inre iliacartären, från vilken körteln lämnar 2 till 5 eller fler arterier i prostatakörteln.

Många intill prostatakörteln ge också en. hemorrhoidales media och a. Pudenda interne, som tränger in i orgeln på olika ställen och passerar bredvid proteskanalerna i den interstitiella vävnaden. Ofta går den större stammen av a. vesicales inferiores och passerar genom den främre ytan av körteln.

Enligt Krdas (1951), a. prostatica är uppdelad i främre och bakre grenar i 70% av fallen. Den främre grenen går medialt och slutar på kapseln i prostatakörteln. Här, grenarna anastomos med angränsande kärl som förser körtel, blåshalsen och uretra bakre del (gren en. Vesicales underlägsna, en. Vesicales anterior, en. Vesicales diferentialis, en. Hemor rhoidalis media, en. Sköte sämre).

Krdas et al (1957) i normal prostata zonen skilja kapsulära plexus choroid plexus zonen och anslutningszonen mellan dessa tovor.

Prostata vener är ganska många. De bildar en protes venös plexus, som består av tjocka vener som omger prostatakörteln och sämre vesiklar. I denna plexus hällde den djupa dorsala venen i penis genom det urogenitala membranet, liksom de bakre scrotala åren. De beskrivna plexusanastomoserna med rektum och urinoid venösa plexusar. Den senare ligger längs kroppens laterala ytor och i botten av blåsans område. Den tidigare existerande venösa plexusen tar blod från prostata, urinblåsan, vesiklarna och vas deferenserna.

I muskel-elastisk stroma i körteln ligger shirokopyatnistaya nätverk av lymf kapillärerna, från vilken lymfan strömmar bort till ytan nätverk av lymfkärl anordnade mellan bindväv och muskelfibrer neischerchennymi prostatiska kapseln (AI * Ivanov, 1970; P. Koval'chuk 1971, et al.).

E. Ya. Vyrenkov (1952), N. E. Oleneva (1967) allokera lymfkärlen prostata upp i tre grupper. Den första gruppen sträcker sig mellan blåsan och sädesledaren och uretär förenar lymfkörtlarna, som ligger vid de yttre höft och gemensamma höftartärerna. Den andra gruppen av efferenta lymfkärlen passerar nära medianlinjen av bäckenet längs den bakre väggen av urinblåsan och strömmar in i de sakrala lymfkörtlar. Vents lymphatics tredje gruppen infunderas i lymfkörtlarna i bäckenet väggarna.

E. N. Oleneva (1955) vid studier av det lymfatiska systemet av rektum har funnit tre sätt att lymfdränage, motsvarande tre av dess avdelningar, och för att spåra anslutningen av lymfkärlen i prostata med dessa avdelningar. Sålunda, fördela lymfkärlen i prostata och lägre rektum ansluten till lymfkörtlarna liggande under sätet av uppdelningen av den gemensamma höftartären. Vents lymphatics prostata och lymfkärl mellersta delen av rektum är anslutna i enstaka lymfkörtlar som ligger i form av en kedja längs de främre och bakre ytorna av ändtarmen..

Funktioner av nervsystemet apparat av prostata är mångfacetterade. Sekretoriska fibrer till prostatakörteln kommer från hypogastrisk plexus. Den muskulösa substansen i prostatakörteln är innerverad av fibrer som kommer från prostata plexus och bäckens inre nerver. Dessutom finns i prostatakörteln ett stort antal olika receptorer.

Prostatakörteln är deras anatomi, topografi (inställning till urinröret). Blodförsörjning, innervering. Regionala lymfkörtlar i prostatakörteln.

Topografi av prostata

Prostatakörteln, prostdta, ligger i den främre delen av det lilla bäckenet under urinblåsan, på det urogenitala membranet. Genom prostatakörteln passerar den första delen av urinröret, den högra och vänstra ejakulatoriska kanalen.

Struktur av prostata

I prostatakörteln skilja foundation basis prostatae, vilket beror på botten av blåsan, vesiklarna och ampullerna i vasdeferenserna, liksom de främre, bakre, laterala ytorna och spetsen av körteln.

Den främre ytan, ansikten anterior, riktar sig till pubic symfysen, till vilken lateral och medial blygd-predstatel nye ligament, ligg. puboprostdticae, och pubic-prostata muskel, t. puboprostdticus.

Den bakre ytan, ansikten posterior, riktade till ampullen i ändtarmen och separerade från den med en bindvävskiva - rektal-vesikulär septum, septum rectovesicdle.

Den nedre latitudiska ytan, ansikten inferolateralis, Den står inför muskeln som ökar anusen.

Spetsen av prostatakörteln, apex prostatae, Den vänder nedåt och beror på det urogenitala membranet.

I prostatakörteln utsöndra två dela: höger Lobus dexter, och vänster, Lobus sinister. Körteln som utskjuter på den bakre ytan av basen och avgränsas av urinröret framför och fröutstötningskanalerna bakifrån kallas prostata i muskeln näs prostatae, eller genomsnittlig andel körtel, Lobus medius.

Struktur av prostata

Utanför är prostatakörteln täckt kapsel cdpsula prostatica, Kapseln består av en körtelvävnad som bildar en körtel parenkymet, parenkym, och även från den glattmuskelvävnad som utgör muskelämne, substdntia musculdris.

Fartyg och nerver i prostata

Perfusion av prostatan utförs genom många små arteriella grenarna sträcker sig från lägre vesikal och rektala sekundära artärer (från den inre höftartären system). Venös blod från prostatakörtlarna in i venös plexus av prostata, från det - in i de nedre vestibulära venerna, som strömmar in i höger och vänster inre iliac vener. Lymfatiska kärl i prostata strömmar in i de inre iliac lymfkörtlarna.

Nerverna i prostata kommer från prostata plexus, där den sympatiska (från de sympatiska trunkarna) och de parasympatiska (från bäckens inre nerver) fibrer kommer från den lägre hypogastriska plexusen.

Ultraljudsdopplerografi av prostata kärl

Ultraljuddopplerografi av prostata körtankar är ett effektivt verktyg för icke-invasiv utvärdering av blodflödet i prostata. För att bedöma blodflödet i prostatakörteln, i regel, färghastighet och energi Doppler.

Prostatakörteln mottar blodtillförsel från grenarna på den högra inre iliacartären som passerar längs blåsans bakre yta och delas in i två grenar: de prostatiska och inre blåsartärerna. Den prostatiska artären förgrenas i urinröret och kapselartärerna. Urinrörets grenar omger blåsans hals och, vid användning av färgdoppler-kartläggning, visualiseras i den preprogressiva sfinkteren.

Dessa blodkärl levererar övergångszonen. På kärlens laterala ytor bildar kapselarterierna ett nätverk från vilket perforeringskärl som matar periferinjen avgår. Capsulära artärer är en del av den posterolaterala vaskulära plexusplexusen, som inkluderar kapselvener och erektila nervor. Vid basen av körteln med transrektal ultraljudsstudie kan den vaskulära plexus efterlikna nodalbildningen av en minskad ekogeni. Dessa strukturer kan enkelt differentieras genom färgdopplerografi.

Periuretrala vaskulära plexus bestäms antingen i en ring runt uretra rep tvärgående scanning den, antingen i form av orienterad längs urinröret av kärlstrukturer vid den sagittala skanning och närmar sig basen av prostata under avsökning sidled.

Ultraljudsdopplerografi av prostata är normalt

Den perifera zonen i prostatakörteln har normalt en sänkt kärlighet. I övergångszonen ökas vaskulärisering på grund av ett större antal kärl i kärlets stroma. Med åldern, med utvecklingen av godartad prostatahyperplasi, förbättras kontrasten mellan vaskularisering av perifer och övergångszoner. Pulserad våg eller spektral Doppler-ultraljud tillåter att uppskatta spektrumet av blodflödeshastigheter i blodkärl under sin tidsförändring. Vid utförande av pulsvågdopplerografi av organs blodflöde av en dag av enskilda element i det vaskulära mönstret, måste vi som regel begränsa oss själva för att analysera parametrarna för den totala periferiska resistansen. Dessa linjära hastigheter hos blodflödet i prostatakörteln kärlen är svåra att uppskatta, eftersom deras beräkning är ogiltigt på grund av fartygets längd framför dess lilla diameter (ca 0,1 cm) och komplexiteten hos den rumsliga läge inom prostatakörteln. Dessa skäl tillåter inte att korrigera vinkeln för Doppler-skanningen, vilket oundvikligen leder till signifikanta fel i mätresultaten och låg reproducerbarhet av data. Objektiva mått pulsad våg Doppler ultraljud kan förvrängda på grund av deformation av prostatavävnad, oundvikligen till följd av ojämnt tryck pa körtel ultraljudsond, den in i rektum. Oförmågan att använda vinkelberoende indikatorer begränsar betydligt användningen av impulsdoppler-kartläggning.

Metoder för ultraljudsdopplerografi av prostata kärl

I klinisk praxis använder ultraljudsundersökning av prostatakörteln energi Doppler-kartläggning. Detta ger en tvådimensionell bild av fartygens arrangemang och form, utpekad i en färg på bakgrunden av den konventionella bilden i B-läget.

Metoden för energiduplerografi indikerar faktumet av blodflöde i körteln men ger inte kvantitativ information om den genomsnittliga blodflödeshastigheten. I den meningen är det nära metoden för radiopaque angiografi och gör det möjligt att observera kärl med låga blodflödeshastigheter och liten diameter. Färgskärmar ger en uppfattning om intensiteten hos signaler som återspeglas av rörliga blodelement. Fördelarna med metoden är praktiskt taget fullständigt oberoende av vinkeln för Doppler-skanning, ökad känslighet (jämfört med andra Doppler-metoder), hög bildhastighet och brist på tvetydighet vid spektrummätning.

För transrectal ultraljudsdopplerografi används högfrekventa (5-7,5 MHz) rektala sensorer, vilket gör det möjligt att erhålla mycket informativa bilder av prostatakörteln med hög upplösning.

Transrectal dopplerografisk undersökning av prostata innefattar vanligen:

 • färgdoppler-kartläggning av prostatakörteln och / eller undersökning i energidopplerregimen;
 • registrering och analys av blodflödesegenskaper i spektral Doppler-läget,

Under de senaste 5-7 åren har sådana modifieringar av transrectal dopplerografisk forskning uppkommit och ingått klinisk praxis, såsom:

 • tredimensionell dopplerografisk angiografi av prostata (ZD-dopplerografi som en variant av en tredimensionell ultraljudsundersökning av prostatakörteln);
 • dopplerografi av prostats kärl med förstärkning (ultraljudskontrastmedel, andra alternativ för att förbättra visualisering och fartyg).

Färg Doppler kartläggning av prostata och / eller studie i effektdoppler mod genomförs efter transrektal ultrasonografi i gråskala läge samt i slutet av studien - vid härledning sonden från rektum. Transrektalt färg Doppler ultraljud inom energi- och ändringar kan du se det vaskulära mönstret för prostata, för att bedöma svårighetsgrad och symmetri i olika delar av kroppen, och därför är det ibland kallas ultraljud angiografi. En viss komplexitet ligger i det faktum att forskaren måste tolka bilden på skärmen i realtid i realtid, och denna bedömning är ibland mycket subjektiv.

Varje gång utförs individuell justering av utrustningen (filter, effekt, pulsrepetitionsfrekvens, etc.). Förstärkningen av en färgsignal ställs in till det maximala, men alltid under nivån av blinkande färgartefakter. Med färgad Doppler-kartläggning används vanligtvis en färgskala med maximala hastigheter på 0,05-0,06 m / s för att visualisera artärer och för bästa visualisering av vener - med en maxhastighet på 0,023 m / s. Bedöm blodflödes närvaro, svårighetsgrad och symmetri, liksom diameteren, slagriktningen, arten av förgreningen av artärerna och venerna i följande områden av prostata:

 1. i periuretral vaskulär plexus (övergångszon);
 2. i prostata perifera zonen (höger och vänster);
 3. vid gränsen till prostata perifera och övergångs- eller centrala zonen (i interlober eller omslutande kärl till höger och vänster);
 4. i kärlen i den främre övre delen av prostata, i parankymen i prostatens centrala eller övergångszon (höger och vänster);
 5. i posterolaterala, laterala prostatektiska vaskulära plexusar (höger och vänster);
 6. i de främre och antero-laterala prostatiska vaskulära plexuserna (höger och vänster);
 7. i hemorrhoid vaskulus plexus (när sensorn tas bort).

Det bör noteras att studien i läge för färg och makt Doppler kärl bilden verkar lagras i realtid på bilden av prostatakörteln gråskala - en så kallad dubbelsidig scanning, vilket gör det möjligt för forskare att exakt fastställa platsen för kärlstrukturer visualiseras.

Med färgdoppler-kartläggning omvandlas frekvensskiftet på successiva ultraljudspulser till färger av olika nyanser beroende på skalan och beroende på riktning och grad av skjuvning. I regel använder vi den standardblårödda skalan, medan den röda färgen kartlägger blodflödet mot sensorn och blått nyanser av sensorn. Ett mer uttalat frekvensskifte och motsvarande högre hastigheter visas i ljusare nyanser.

Energi (kraft) Doppler är en metod baserad på inspelning av amplitudförändringen (styrka), snarare än frekvensen för ultraljudssignalen reflekterad från det rörliga objektet. Ström Doppler, även om det inte gör det möjligt att bestämma riktningen av blodflödet är mer känslig i visualisering av små fartyg, i samband med vilken många forskare datum visualisering av prostata fartygen föredrar att använda bara denna modifiering dopplerstudier. På bildskärmen visualiseras förändringen i styrkan hos den reflekterade signalen i enlighet med en enfärgad skala. Vi brukar använda standard orange-gul skala.

Analys av blodflödesegenskaper i spektral Doppler-läget utförs efter färgdoppler-kartläggning. Blodflödet registreras konsekvent i artärerna och venerna i de ovan nämnda områdena i prostatakörteln.

Med spektral dopning representeras frekvensskiftet som en kurva som reflekterar riktningen och graden av tidsförskjutning. Avvikelse av kurvan ovanför isolinet indikerar riktningen av blodflödet till sensorn, under isolinet - från sensorn. Graden av avvikelse för kurvan är direkt proportionell mot graden av Doppler-skift och följaktligen blodflödeshastigheten.

Under analysen av Doppler-spektrumskurvan i artärer bestäms följande index:

 • Den maximala linjära hastigheten (Vmah eller A, m / s);
 • den minsta linjära hastigheten (Vmin eller B, m / s);
 • rippelindexet (Gosling index, PI) = A - B / V;
 • resistansindex (Purselo index, RI) = A - B / A;
 • systolodiastoliskt förhållande (Oyuart index, S / D) = A / B.

Vid studier av intraprostatiska vener registreras vanligtvis bara linjär flödeshastighet (VB), eftersom blodflödet i dem nästan alltid är icke-pulserande.

Korrekt registrering av blodflödeshastigheter i små parenkyma kärlen kan associeras med vissa svårigheter, eftersom dessa fartyg ofta visualiseras som en pulserande punkt och spåra deras riktning i detta fall är det inte möjligt. Samtidigt är det känt att de absoluta hastighetsmätare är direkt beroende av vinkeln mellan sensor och testkärlet, och således är det ett fel vid bestämning av riktningen av kärlet kan resultera i felaktig beräkning av blodflödets hastighet. Det bör noteras att de beräknade relativa index (indexerar pulsationer och motstånd, systoliskt förhållande) är inte beroende av den vinkel och korrekt karakterisera blodflöde även i ett fall där det är omöjligt att noggrant bestämma färdriktningen av fartyget.

Resultaten av analysen av Doppler-spektret jämförs med data för färgmappning och ultraljud i gråskalan, på basis av vilken den slutliga tolkningen av ultraljudsdipllerografi av prostata-kärlens kärl utförs.

Allt om körtlar
och hormonella systemet

Prostatakörteln kallas också den andra hjärtat av en man. det organ som ansvarar inte bara för sexuell funktion, men också för den övergripande emotionella tillstånd man ligger strax under urinblåsan,. Prostatakörteln är en del av det manliga reproduktionssystemet.

Om förr i tiden med detta organ problem uppstod hos patienter i åldern 50-60 år, finns det nu en stadig nedgång i denna åldersgrupp. Inflammation av prostata beror på olika orsaker.

Tidig upptäckt och behandling av prostata patologi hos män är mycket viktigt. Annars kan hennes sjukdom vända sig om:

 • dåligt fysiskt välbefinnande
 • nervösa sammanbrott;
 • Brott mot sexuell funktion.

Om körtel problem, då först kan de orsaka erektil dysfunktion och utlösning och sedan manlig infertilitet.

Faktum. Enligt statistiken, ungefär en tredjedel av kvinnorna i åldern 30 är föremål för en inflammation i prostatan (prostatit) och vid en ålder av 50 år har andelen infalls når siffrorna 50. Den andra gemensamma prostata patologier är dess tumör - adenom.

Platsen för prostata. Järn är en del av hankroppen och ansvarar för reproduktiv funktion.

Orsaker till problem

Inflammation av prostatakörteln hos män, som prostata adenom, är en multifaktoriell sjukdom. Bland de främsta synderna av patologi bör man skilja:

 • sexuellt överförbara infektioner. Venereal sjukdomar, som män lider, i händelse av otillräcklig behandling går in i deras komplicerade form. Att utveckla infektion, nå prostata, påverkar dess vävnader och orsakar en inflammatorisk reaktion.
 • nedsatt blodcirkulation i bäckenorganen i samband med en stillasittande livsstil hos män (programmerare, författare, förare);
 • felaktig kost. Från kosten av män bör uteslutas från skarpa, salta, sura rätter. Det är användbart att äta skaldjur, vegetabilisk mat, animaliska produkter;
 • hypotermi;
 • prostata utsöndring av prostata, vilket är resultatet av ofullständiga sexuella handlingar, långvarig sexuell avhållsamhet;
 • svag immunitet associerad med neuropsykisk eller fysisk överarbete;
 • ålder över 50;
 • ateroskleros, etc.

Orsaken till sjukdomen i varje fall identifieras av läkaren. Detta bör göras med syftet att individuellt välja behandling och eliminera negativa faktorer.

Oskyddad sex är fylld med inflammation i prostata

Prostatakörteln - vad är det?

Körteln har formen av en förtjockad kastanj. På orgelns baksida är ett vertikalt band som delar prostata i två delar, vänd mot ryggen och låter dem gropa för en läkare som producerar rektal palpation. Mellan dem är isthmusen, den mellersta loben som gränsar till blåsan.

Med ålder förstärker den och kan jämföras i storlek med en av prostatahalterna. Detta leder till kompression av kroppens urinrör i kroppen, vilket leder till att urinflödet störs.

För att bedöma tillståndet hos den manliga kroppen är det nödvändigt att ta hänsyn till storleken, normen för prostatakörteln. Prostata är ett hormonberoende organ, vars utveckling är förknippad med hormonella processer som uppträder i kroppen vid olika stadier av mänsklig tillväxt.

Problem med orgeln manifesteras av en ökning av dess storlek

Den nyfödda pojken har redan en prostata, men hittills outvecklad, med en massa på flera gram. Storleken på prostatakörteln hos en man når normen 19-20 år och stabiliserar på denna nivå. Det börjar öka igen till 45-60 år, vilket beror på åldersförändringar.

Normen för prostatastorleken hos medelålders män är 30 mm i längd och 20 mm i bredd (tjocklek). Beroende på de enskilda egenskaperna kan det finnas avvikelser i storlek i en riktning eller den andra:

 • längden kan ökas till 4,5 cm;
 • bredd - från 2 till 2,5 cm;
 • tjockleken bör inte överstiga 2,3 cm.

Sådana dimensioner anses vara normala. En ännu större organökning kan orsakas av patologi.

Ändra storleken på prostata

Det är viktigt. Prostataförstoring är vanlig, vilket är typisk för män i åldern 30 år. En ökning i denna kropp kan dock också indikera en allvarlig sjukdom.

Skälen som leder till en ökning i prostatakörteln är flera:

 • prostatit (akut eller kronisk);
 • adenom (benign körtel hyperplasi);
 • prostatacancer.

På 19-20 år når prostatan sin normala storlek

Moderna män får ofta prostatit. Diagnos och behandling av prostatakörteln hos män i detta fall är relativt lätt.

Behandling (medicamentlig eller operativ) är effektiv även i körtelns adenom.

Den allvarligaste sjukdomen som leder till en ökning av prostata är en cancerous tumör.

Under livet varierar normerna för prostatastorlek efter ålder

Symtomatologi av prostatit

Symtom på prostatainflammation hos män reduceras huvudsakligen till urinproblem. Den förstorade prostata pressar på blåsan. Här bildas en ficka, i vilken vätskan samlas, vilket gör att mannen ofta besöker toaletten.

Samtidigt känns ofullständig tömning konstant, eftersom vätskan inte tas ur fickan. I vissa fall är det under urinering en känsla av smärta och smärta, en brännande känsla i perineum och obehag vid avföring.

Prostatit leder också till sexuella störningar, som har vissa symtom. En man kan möta erektil dysfunktion under samlag. Han brukar ha för tidig utlösning, medan nöjen från orgasm är mycket minskad.

I många fall av prostatit upplever patienter smärta. Att uppnå smärta känns i bäckenområdet. Det manifesterar sig:

 • när man urinerar
 • ejakulation,
 • under en erektion.

Sådana smärtsamma känslor är en allvarlig anledning att ringa till en läkare.

OBS! Ignorera mindre, vid första anblicken kan sjukdomar i genitourinärsystemet leda till ett stort problem, vars namn är kronisk prostatit.

Smärta sensioner bör bli en varningssignal för att söka medicinsk hjälp

Prostata undersökning

I fall där en man misstänker en sjukdom, är han ordinerad test. Syftet med undersökningen är att identifiera förekomsten av ett problem med prostata hos män, etablering av sjukdomsfasen och de befintliga komplikationerna.

För att upptäcka inflammation i prostata är det nödvändigt att genomföra ett komplett komplex av diagnostiska åtgärder. Därför diagnostiseras i många fall inte de första stadierna av sjukdomen, även om detta är en av de vanligaste urologiska patologierna.

Att tala med en läkare hjälper patienten att identifiera sjukdomen och välja en behandlingsmetod

Hur gör en analys för prostata sjukdomar? Först och främst tas blod och urin för undersökning, när undersökningen bestämmer prostatstillståndet och avslöjar också förekomsten av patogena mikroorganismer.

I början ska läkaren noggrant undersöka patienten och fråga honom om symtomen. Men många män vet inte var de har prostata, men klagar på smärta i underlivet.

Klagomål kan vara ett tecken på en akut form av sjukdomen eller förvärring av en kronisk form. Om sannolikheten för en exacerbation utesluts, utför läkaren en rektal palpation. Det kommer att göra det möjligt att bestämma patientens tillstånd och också hjälpa till att välja vilka typer av ytterligare studier.

För detektering av patologi behövs ett antal laboratorie- och instrumentstudier

Dessa kan innefatta ultraljud av körteln, undersökning av prostats utsöndring, bestämning av nivån av könshormoner i blodet,

medicinering

Eftersom prostatit är en mycket vanlig sjukdom finns det ett stort antal behandlingar för prostatacancer hos män. De mest populära av dem är:

 • användning av droger (t.ex. finestide), som begränsar effekten av manliga könshormoner på prostata. I detta fall är det en minskning av prostatakörteln, dess ömhet. Eliminering av kroppens ödem förbättrar utflödet av prostats utsöndring, underlättar urinpassagen vid urinering, aktiverar blodcirkulationen.
 • Alfa-blockerare (Dalfaz, Omnic, terazosin), som är en grupp av läkemedel avsedda för excitering av receptorer belägna på muskelvävnaden i urinblåsan och prostata. Detta hjälper till att korrigera urinproduktionen, förhindrar att den kommer in i rörets kanaler.
 • Antibakteriella läkemedel (Biseptol, Nitroxolin), som är föreskrivna i fall där bakterier medverkar i utvecklingen av prostatit bevisas. Därför är en sådan behandling berättigad i fallet då en bakteriologisk studie av urin, ett smet från urinröret och juice av prostata körteln kommer att utföras. I detta fall används tabletter för att behandla prostatan från grupper av penicilliner, fluorokinoloner, aminoglykosider, cefalosporiner.
 • Antiinflammatoriska läkemedel. Som för kroniska sjukdomar i prostata kännetecknas av symptom av smärta och inflammation, är det nödvändigt att använda verktyg som minskar den inflammatoriska responsen och smärtan i prostatan. Under den akuta perioden kan icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) användas. Läkemedlet tas i form av tabletter, pulver eller rektala suppositorier - effektiviteten hos medlet med administreringssättet förändras inte.

Viktigt! Effektiva medel för behandling av inflammation i körteln produceras i stora mängder, men det rekommenderas inte att applicera dem på egen hand även i fall då de absolut inte har några biverkningar.

Behandling utförs oftast med effektiva mediciner

Sjukgymnastik och massage

Ofta har patienter en fråga om hur man återställer prostata, om den är skadad eller förstorad. Massage är ett effektivt verktyg vid behandling av prostata och dess restaurering. Vissa läkare tror att utan sådant förfarande är behandlingen av prostatit i allmänhet omöjlig. De flesta patienter efter behandling hävdar att ett sådant förfarande avsevärt förbättrade deras tillstånd.

För att utföra en sådan massage måste klienten ta en knä-armbågsställning, vilket gör det möjligt att slappna av i bäckenmusklerna. Läkaren lägger på en gummihandske, smörjer mjukgöringsföreningen med en fingerhandske och försiktigt sätter den in i patientens anus. Endets främre vägg känns. Efter att ha hittat prostata, börjar läkaren göra ett ströktryck på henne.

Under processen med en sådan massage sträcker sig utlösningen av körteln i urinröret. Ofta utsätts hemligheten för mikroskopisk analys. En massage är användbar inte bara på det sättet att det är möjligt att få hemligheten i prostata, men också för att i prostatakörteln:

 • blodcirkulationen är aktiverad
 • förbättrar infektionsmotståndet;
 • accelererad restaurering av skadade vävnader.

Män som vet var prostatakörteln är, kan massera sig själva och hemma.

Massage i körteln hjälper till att snabbast bota

Mikrovågsugnsterapi används framgångsrikt för att behandla sjukdomen. Elektriska vågor med hög frekvens, som ökar lokal temperatur i det uppvärmda området till 39-40 grader, bidrar till att:

 • prostata körtankar är förstorade;
 • accelererat blodflöde;
 • Immunceller är involverade i det sjuka organet;
 • aktiverar cellernas arbete för att bekämpa infektion.

För behandling används hela arsenalen av medel för att eliminera smärtsamma förnimmelser

Operativ ingripande

Försvagade stadier av prostatit, när abscesser (abscesser) bildas i körteln, såväl som cystor och strikturer, kräver kirurgiska behandlingsmetoder.

Det är viktigt. Idag använder läkare i allmänhet minimalt invasiva, transuretala metoder för intervention. På grund av dem elimineras behovet av att skära huden, blodförlusten minskar, patientens tid på sjukhuset är förkortad och rehabiliteringsprocessen accelereras.

Transuretral manipulation utförs genom att införa ett endoskopiskt instrument i urinröret. På monitorn observerar kirurgen processen för operationen som utförs, vilken består i att avlägsna abscesser, abscesser, cyster (vesiklar med vätska) och tvätta de drabbade områdena, följt av applicering av läkemedlet. En annan uppgift för detta ingripande är att eliminera strängningar (inskränkning) i urinröret, vilket orsakar akut urinretention i blåsan.

Vid generell destruktiv lesion av prostata utförs prostatektomi - fullständigt avlägsnande av detta organ. Operationen är ganska komplicerad, traumatisk, förknippad med signifikant blodförlust. Det är emellertid klart att en sådan operation utförs endast i extrema fall när det är omöjligt att återställa prostata körteln (cancer eller annan onkologi hos körteln).

Radikal behandling kan vara den enda vägen ut ur en svår situation

Drift på prostata går vanligen inte utan konsekvenser för patienten. Urineringstarm är vanligen en negativ manifestation. Under de första dagarna och även veckorna efter operationen kan patienten ha inkontinens i urinen. Detta symptom kan uppenbaras av nysning eller hosta, när bukmusklerna spänns.