Huvud
Strömförsörjning

Moderna metoder och metoder för behandling av prostatit: hur snabbt att bli av med inflammation i prostata?

Många män undrar hur man bota prostatit snabbt och effektivt.

För att uppnå en remission med kronisk prostatit, och i händelse av en akut - för att bli av med smärtsam smärta, är det nödvändigt att genomgå ett antal olika förfaranden.

Kampen mot prostatit bör utföras på ett komplicerat sätt, bara på detta sätt kan du lyckas.

Hur man besegrar prostatit? Vilka är de mest moderna behandlingsmetoderna för prostatit hos män? Vi kommer att prata om detta i framtiden.

Det fanns tecken: vad ska man göra?

Varje sjukdom är bättre botad i början, så det är viktigt att bestämma symptomen på sjukdomsuppkomsten. De primära tecknen på prostatit är obehag och smärta i perineum, svårighet med urinering, problem med styrka. Med kronisk prostatit kan symtomen vara eller inte vara särskilt störande.

Men även med denna form har prostatit periodiska exacerbationer. Vilken läkare behandlar prostatit? Vid de första tecknen som resulterade ovan är det nödvändigt att ta kontakt med läkare-urologen som kan erbjuda modern behandling av prostatit. Och bara under klinikkens villkor kan du avgöra om ditt tillstånd är prostatit, och i så fall vilken typ av sjukdom är sjukdomen. Detta är mycket viktigt för att välja rätt behandling för prostatainflammation hos män.

Hur kan jag behandla prostatit? Tänk på olika metoder och metoder.

Behandling av prostatit hos män

Hur man behandlar prostatit hos män? Kampen mot prostatit utförs i flera riktningar. Komplex behandling av inflammation i prostatakörteln hos män syftar till att eliminera orsakerna till sjukdomen, avlägsnande av symtom och ökad immunitet.

sjukgymnastik

Mot prostatit kan du ansöka fizioprotsedury. De innehåller en kombination av olika metoder och används mycket ofta.

Typ av procedurer väljs individuellt för varje enskilt fall. Kursen av fysioterapi har en positiv effekt inte bara på den underliggande sjukdomen utan också på hela organismen.

Det finns flera typer av hårdvara fysioterapi:

 1. Galvanisering. Exponering för likström.
 2. elektrofores är en variant av galvanisering, med användning av läkemedel.
 3. Ultraljud. Effekter med hjälp av en rektal radiator.
 4. Magnetisk terapi. Nästan har inga kontraindikationer.
 5. Nuvarande högfrekvens och högspänning. För detta ändamål används speciella enheter - källorna till "Luch" -vågorna. Exponeringen sker med hjälp av den rektala radiatorn installerad i apparaten.

Du kan tillämpa procedurerna samtidigt med medicinerapi utan att oroa dig för metodernas kompatibilitet. Fysioterapeutiska förfaranden har inga biverkningar, förutom i sällsynta fall av individuell intolerans.

Hur man behandlar prostata inflammation hos män? Prostatamassage är en effektiv metod för behandling av prostatit, tidtestad. Med hjälp blir en av de viktigaste medicinska problemen uppnådd: avlägsnandet av prostatakörtelnets stagnanta sekretion. Stimulering av prostata förbättrar också blodcirkulationen i prostatas vävnader.

Denna procedur för behandling av prostatit görs genom anus. Prostatakörteln masseras genom ändtarmen. I det här fallet måste du övervaka om hemligheten är markerad. Frånvaro av utsöndrad vätska kan indikera allvarliga komplikationer. Massagebanan består som regel av 10 sessioner.

Glöm inte fysisk aktivitet. Det finns specialdesignade komplex av terapeutisk gymnastik för behandling av prostatit, vilket möjliggör förbättrad blodcirkulation i det drabbade organet och normaliserar metaboliska processer.

medicinering

Antibiotika används för att behandla prostatit. Men om de är generella åtgärder kan de inte få den korrekta effekten. Speciellt utvecklade preparat används för att behandla infektiös prostatit.

Hur ska jag behandla prostatit? Det är viktigt att komma ihåg att medicinering beror på vilken typ av prostatit.

Universal för den akuta och kroniska formen av sjukdomen är:

För att bekämpa virus som är djupt inuti den drabbade kroppen används piller och injektioner av makrolidgruppen:

Effektiva antibiotika utan biverkningar för injektion:

Antibiotika med immunostimulerande effekt:

För att förbättra immuniteten gäller också:

Det är värt att komma ihåg att ordningen för behandling av prostatit hos män föreskrivs strikt av den ansvariga läkaren. Läkemedel i form av tabletter tas naturligtvis självständigt, men om injektioner föreskrivs vid behandling av prostatit, är ett polikliniskt besök på kliniken nödvändigt. Hemma kan en injektion endast utföras av en person som åtminstone har en första läkarutbildning.

ljus

Ljus - ett sätt att behandla prostatit hos män. De ger ett bra terapeutiskt resultat, både med akut prostatit och med kronisk.

Propolis är den huvudsakliga aktiva substansen, men det finns andra komponenter. Tack vare dem kan ljus ha olika effekter.

  1. Ichthyol ljus förbättra blodflödet, desinficera och bedöva.
  2. För alla typer av prostatit gäller ljus med papaverin, som kan lindra smärta och spasmer, normalisera blodcirkulationen.
  3. Stearinljus med prostatylen De lindrar svullnad och inflammation, eliminerar blodproppar och stagnerande fenomen i prostata. Effektiv för sexuella störningar som förekommer mot en bakgrund av prostatit.
  4. närvaro belladonna (belladonna) kan lindra inflammation i prostata och smärta. Genom deras verkan liknar ljusen diklofenak.
  5. Methyluracil suppositorier används för att snabbt återställa prostata.
  6. CVecha Vitaprost är effektiva inte bara vid behandling av prostatit, men också i adenom, störningar i styrka och infertilitet.
  7. Voltaren Det är känt i form av tabletter, suppositorier och injektioner. Det har antipyretisk, analgetisk och antiinflammatorisk effekt.
  8. Ljus med antibiotika.

Om billiga och effektiva ljus från prostatit kommer du att läsa i artikeln.

Vi har förberett en lista över droger för behandling av prostatit:

Och få reda på i artikeln om behandling av prostatit i hemmet.

Folkmetoder

Hur man hanterar prostatit? Du kan använda traditionell medicin. Behandling av prostatit på detta sätt kan visa bra resultat. Det finns många recept som tillåter dig att uppnå sjukdomsförgiftning eller till och med helt bli av med prostatit. Mycket effektiv är de zinkrika pumpafrön, som är användbara för varje man.

Huvudvillkoren för sådan behandling är självdisciplin, du måste ta infusioner och avkok regelbundet. Men det måste komma ihåg att för varje läkemedel finns en viss behandling för prostatit, vilket också är oönskat.

Bastu och bastu

Hur man behandlar inflammation i prostata? Uppvärmning. Det har en positiv effekt på prostatakörteln, både i behandling och i profylaktiska ändamål.

Sådana förfaranden normaliserar blodcirkulationen och tonkärlen.

För älskare att bada i badet, kan du rekommendera en asp kvast.

Aspen innehåller spårämnen som hjälper till att lindra inflammation i prostata.

Men att besöka bad och ta varma bad är inte möjligt med en markant förvärring av sjukdomen. Annars kan du prova en stark svullnad av prostata.

diet

Överensstämmelse med kost tillåter kroppen att klara av sjukdomen mer framgångsrikt. Endast mat som lätt smälter av kroppen ska ätas. Denna mängd grönsaker och frukter, fet fisk och kött.

Neka att ha från:

 • alkoholhaltiga drycker;
 • starkt kaffe och te;
 • kryddiga produkter och kryddor;
 • feta och stekta livsmedel;
 • kolsyrade drycker;
 • svamp.

Första hjälpen

Den första hjälpen med prostatit är detta: om det finns tecken på förvärring är det oacceptabelt att dricka alkohol och ha sex. Det är farligt att engagera sig i självmedicinering, du kan förlora värdefull tid. Hemterapi ger resultat först efter en noggrann diagnos, som ett tillägg till huvudbehandlingen.

Med en mild form av prostatit är vanligtvis en poliklinisk behandling ordinerad. Tilldela läkemedel, procedurer och sängstöd. Hospitalisering är nödvändig för purulenta och parenkymala komplikationer. På ett sjukhus används den korrekta behandlingen av prostatit under konstant tillsyn av medicinsk personal.

Andra metoder

Bland icke-traditionella metoder för behandling av prostatit kan noteras hälsosvält och en speciell diet.

Dess väsen är att rena kroppen och väcka sin dolda potential. Medicinsk svält är inte lämplig för alla, eftersom det har många kontraindikationer.

En sådan ny metod för behandling av prostatit är mest motiverad i fall då patienten är överviktig.

Metoden för professor Neumyvakin för behandling av prostatit förtjänar uppmärksamhet. Forskaren erbjuder recept för behandling med natron och väteperoxid.

Metoden bygger på teorin om att sjukdomen utvecklas som ett resultat av kroppens "försurning". De föreslagna fonderna är utformade för att återställa syrabasbasen i kroppen, vilket eliminerar orsaken till sjukdomen.

Ortomolekylär behandling med prostatit är ett modernt behandlingsschema för denna sjukdom. En sådan metod består av följande: att välja ämnen och mikrodelar individuellt för varje patient.

Bland de effektiva metoderna för behandling av prostatit kan noteras och andra:


Och få reda på mer i artikeln, vad är nyanserna för att behandla prostatit hos män.

termer

Hur länge behandlas prostatit? Prostatit kan botas, men tiden för behandling av prostatit beror på sjukdomsbristningen. Sjukdomen kan orsaka irreversibla processer i vävnaderna i prostata. I det här fallet kan man bara prata om remission av kronisk prostatit. Om du har rådfrågat en läkare i tid, är det troligt att behandlingen av prostatit kommer att bli effektiv och snabbt.

Varaktigheten av behandling av prostatit beror till stor del på patienten. Om det handlar om att behandla akut prostatit, då med strikt överensstämmelse med de behandlande läkarnas rekommendationer kan besväret besegras på kort tid. Ibland med prostatit är kirurgisk ingrepp nödvändig. Hur mycket kronisk prostatit behandlas hos män? Tyvärr kan behandlingstiden för kronisk prostatit ta månader och år.

Varför behandlas inte prostatit? Kanske behöver du ändra behandlingsplanen eller gå till en annan läkare.

Mer information om behandling av prostatit i hemmet kommer du att lära dig här.

slutsats

Nu vet du hur man botar för prostatit. Denna sjukdom, även om den är mycket obehaglig, men sällan ett hot mot livet. Det är viktigt att komma ihåg att prostatit är härdbar. Och viktigast av allt - Förtvivla inte och hålla sig till en positiv attityd. Det är bevisat att emotionell lyftning kan göra mirakel.

Inflammation av prostata: symtom och behandling

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

Med inflammation i prostata, brukade män ansikte först efter 45 år. Endast i sällsynta exceptionella fall drabbade sjukdomen människokroppen efter 30. Idag blir sjukdomen yngre, på grund av vilken prostatainflammationspatienter kan lida vid tjugoårsåldern. Med prostatit är patienter idag mellan 20 och 55 år, med antalet fall av inflammationsfördubbling under de senaste 15 åren. När de första tecknen på sjukdomen omedelbart bör söka råd från en urolog eller andrologist. Specialisten kommer att kunna göra en detaljerad undersökning av mannen, tilldela honom diagnostik och behandlingsprocedurer.

Inflammation av prostata: symtom och behandling

Symtom på inflammation i prostata

Det mest karakteristiska tecknet på prostatit är problemlösning, medan patienten har en ganska stor smärta när han tömmer urinblåsan. Så snart ett liknande symptom uppträder bör du omedelbart söka hjälp från en specialist. Dessutom står en man inför följande symtom:

 • Ständig uppmaning att urinera, med urin som kommer ut i små mängder;
 • På grund av för lite urinproduktion börjar det att stanna kvar i blåsan;
 • Det kan finnas konstant smärta i ljummen, ändtarmen och nedre delen av ryggen, vilket är förknippat med inflammerad prostatavävnad, som börjar trycka på angränsande organ.
 • patienten uppmärksammar problem med impotens, som uppenbaras i en otillräcklig grad av excitation och eventuell förlust av penis under kontakten, kommer patologin gradvis att försämras;
 • patienten kommer att känna sig konstant trötthet, slöhet, det kommer att finnas problem med sömnen;
 • kroppstemperaturen kan öka kraftigt, svett utsöndring ökar;
 • en man blir mycket irriterad och nervös, ibland framträder symtom på depressivt tillstånd;
 • svår smärta i ändtarmen i processen att rensa tarmarna.

Symtom och orsaker till prostata sjukdom

Inflammation av prostata försämrar signifikant den normala blodcirkulationen i bäckenregionen, vilket påverkar reproduktionssystemet. En man kan uppleva en dålig mognad av spermier, vilket leder till infertilitet. Samtidigt kommer kvaliteten på orgasmen att minska avsevärt, sexuell lust kan brytas.

Efter härdning av akut stadium av prostatit försvinna alla problem med reproduktionssystemet och erektionen. Men med en kronisk typ av sjukdom kan de gradvis utvecklas, vilket leder till fullständig impotens och infertilitet.

OBS! Akut prostatit uppträder vanligtvis som uppenbara tecken, som låter dig bota det före övergången av sjukdomen till akut stadium. Men i vissa situationer är sjukdomen asymptomatisk eller med mycket suddiga symptom. Detta ökar avsevärt chanserna för en prostata skada av kronisk typ.

Antibiotika för prostatit

moxifloxacin

Läkemedlet från den sista generationen, vilket visar ett utmärkt resultat vid behandling av inflammation i prostata. Moxifloxacin visar utmärkt absorption till den drabbade vävnaden, som snabbt tar bort inflammation, smärta och svullnad. Läkemedlet tas en gång om dagen genom intravenös infusion. Den klassiska dosen är 400 mg av den aktiva beståndsdelen. I detta fall utförs infusionen i en timme. Terapi med moxifloxacin fortsätter i en till två veckor.

ofloxacin

Form av frisättning av läkemedlet Ofloxacin

Antibiotikum bör tas vid individuellt föreskrivna doser, vilket ger patienten 200 mg aktiv ingrediens en gång om dagen. Vid komplicerade fall av sjukdomen kan mängden Ofloxacin ökas till 400 mg i en session dagligen. I undantagsfall ökas mängden antibiotikum till 0,8 g av läkemedlet i två uppdelade doser. Terapin varar upp till två veckor.

fakta

Beredningen av Factive kan tas oberoende av matintag

Ett läkemedel produceras i form av tabletter. Du kan ta dem oavsett måltiden, och du bör alltid svälja den aktiva helheten för att säkerställa det maximala terapeutiska resultatet. Den klassiska dosen av antibiotikumet är 320 mg av den aktiva beståndsdelen. Vid njur- och leverproblem krävs en obligatorisk justering av det aktiva ämnet. I sådana fall föreskrivs vanligen 160 mg Faktive. Varaktigheten av behandlingen är minst en vecka.

OBS! Innan antibiotika används ska den behandlande läkaren exakt bestämma typen av prostatit. För närvarande behandlas han mest med fluorokinoloner.

Smärtstillande medel för prostatit

No-Spa

Men-Shpa är en traditionell medicin för att lindra smärtssyndrom

Traditionellt läkemedel för avlägsnande av smärta. Slappna av muskulaturen, vilket gör att du kan minska smärtssyndromet. Patienter med inflammation i prostata för att lindra obehag kan utse en tablett med medicin upp till fyra gånger om dagen. Terapi med användning av No-Shpa varar upp till fem dagar.

Mamma 400

Framställning Mig 400

Ta läkemedel ska finnas i individuellt valda doser. Klassisk dosering av läkemedlet är 200 mg aktiv substans upp till tre gånger om dagen. Vid behov kan en snabb terapeutisk effekt tas vid 400 mg åt gången. Så snart du kan ta bort akut smärtssyndrom, bör mängden Mig 400 minskas till det rekommenderade läget. Behandlingstiden går inte längre än 5 dagar, om det inte finns någon anledning till förlängning.

OBS! Ta dessa mediciner bör vara under medicinsk övervakning. Om det inte finns någon signifikant lättnad inom tre till fem dagar, bör behandlingsförloppet justeras.

Vitaminkomplex med prostatit

Duovit för män

Duovit för män

Det är ett kombinerat vitamin- och mineralkomplex, som bara innehåller de ämnen som är nödvändiga för den normala funktionen hos den manliga kroppen. Under behandlingens gång förbättrar en man sin fysiska och intellektuella form, förbättrar spermiernas kvalitet och erektion. Ta Duovit för män endast en gång om dagen, oavsett matintag. Behandlingsförloppet ska fortsättas minst en månad, i svåra fall kan du förlänga behandlingen till 6 veckor.

Velma

Velmen är ett modernt hälsokomplex, skapat för män

Ett modernt hälsokomplex, som också är skapat för män. Det är särskilt användbart efter att ha tagit ett akut stadium eller byter prostatit i kronisk form, ta Velmen på hösten och våren när det finns en signifikant minskning av immuniteten. Bland vitaminernas komponenter är ämnen som koppar, vitamin E, selen och zink, vilka är så nödvändiga för det geniturinära systemet som normalt fungerar. I vissa fall orsakade velmen allvarliga allergiska reaktioner.

Mence Formel

Mensformeln innehåller ett stort antal naturliga ämnen

Utländskt vitaminkomplex, som innehåller ett stort antal naturliga ämnen. Bland dem står ut som ett extrakt av havsblötdjur, sibirisk ginseng och yohimbe rot. Också i kompositionen av läkemedlet ingår zink och vitamin E. De tar Mens Formel en gång om dagen. Terapi kan vara i en månad. Förutom att mätta kroppen med användbara substanser, stimulerar vitaminer styrkan och förbättrar produktionen av kvalitetsspermier.

OBS! Även efter behandling kan dessa vitaminkomplex tas med förebyggande kurser. De kommer avsevärt att förbättra arbetet med reproduktiva och reproduktiva system.

Smal specialiserade anti-prostatitläkemedel

Vitaprost

Vitaprost ska tas med en kronisk form av inflammation i prostata

Den medicinska preparatet utfärdas i form av rektala suppositorier, som bör tas med en kronisk form av inflammation i prostata. Läkemedlet har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, vilket minskar risken för utveckling av cancerproblem och bildandet av blodproppar.

När Vitaprost används används arbetet i genitourinärsystemet kraftigt, muskelton och spermikvalitet förbättras och återställs. Rektala suppositorier har kraftfulla och snabba effekter. För att uppnå resultatet bör du använda ett ljus varje dag. Varaktigheten av behandlingen varar i 10 dagar. I vissa situationer orsakar läkemedlet biverkningar i form av svår rektal klåda.

Prostamol

Prostamol är effektivt nog i kombinationsterapi med andra läkemedel

Läkemedlet är tillräckligt effektivt för att utföra kombinerad terapi med andra medicinska produkter. Prostamol framställs i form av kapslar, vilket bör tas en gång om dagen. Den klassiska dosen av läkemedlet är 1 kapsel av läkemedlet dagligen. Användning av läkemedlet återställer genitourinary systemets arbete väsentligt och eliminerar frekvent uppmaning att urinera, inklusive på natten. Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt för varje patient.

prostatilen

Prostatilen i form av ljus

Läkemedlet framställs i två farmakologiska former - injektioner och rektala suppositorier. Den huvudsakliga påverkan prostatilen syftar till en betydande förbättring av blodcirkulationen i bäckenet, vilket ökar kvaliteten på spermier, vilket eliminerar problem med täta och smärtsam urinering.

Vid användning av rektalformen av läkemedlet ska Prostatilen användas på morgonen och på kvällen, men efter införandet av rektal stötpiller är det obligatoriskt att lägga sig i 30 minuter. Behandlingstiden är 10 dagar. Om en form av injektion väljs ska dosen för varje patient väljas individuellt. Terapi med injektioner kan variera från 5 till 10 dagar.

OBS! Att ta emot dessa medel är ganska lång tid. För att undvika missbruk bör du kontakta din läkare om exakt behandling.

Hur man lindrar inflammationen i prostata?

Mer än 70% av männen över 50 år lider av prostata sjukdomar. Denna sjukdom är ganska obehaglig och kräver obligatorisk vård. Oberoende behandling kommer inte bara att ge resultat men också förvärra situationen ibland. I allmänhet reduceras hela behandlingen av prostatit till en minskning av symtom och smärta. Det är viktigt att veta hur man lindrar inflammationen i prostatan på många sätt: från att ta mediciner för att tillämpa traditionell medicin.

Otillräcklig behandling leder ofta till komplikationer i form av ödem i prostata, problem med urinering, motstånd och brinnande start. Detta beror på överlappningen av prostata som blivit ont i urinvägarna. Endast en expert hjälper dig med detta problem.

Metoder för att lindra inflammation i prostata

En man som har stött på problemet med det genitourinära systemet bör förstå att ett misshandel för sin manliga hälsa kommer att leda till oförmåga och impotens förr eller senare. Inflammation av prostata, eller prostatit, behöver behandling. Det är mycket viktigt att ta bort inflammation i tid och snabbt. I medicin används flera metoder för detta ändamål: prostata massage, medicinering, fysioterapi, immunterapi. Fall av behandling med folkmedicin är inte ovanliga.

Försummelse av deras maskulin hälsa kommer att leda till infertilitet och impotens!

massage

Att ta bort svullnad av prostata massage kommer att hjälpa. Män behandla honom med stor motvilje eftersom de anser att denna metod är den mest obehagliga av alla. Men prostata massage är den mest effektiva metoden att snabbt avlägsna inflammatorisk process. Massage påverkar alla punkter i prostata, vilket resulterar i förbättrad blodcirkulation och alla pustulära formationer.

Som ett resultat av denna metod börjar prostatakörteln att fungera bättre, organs muskulära ton ökar, medan kanalernas patency förbättras. Allt detta underlättar patientens tillstånd, lindrar ödem och inflammation i prostata.

Speciellt är resultatet av massage uppenbart, om man gör det i ett komplex med medicinsk behandling.

Denna procedur kan utföras hemma, efter samråd med en urolog.

Om prostatit har gått i kronisk form, bör massage göras mycket noggrant för att undvika problem.

medicinering

Avlägsnande av inflammation är endast möjlig i kombination med läkemedelsbehandling. Läkaren kan ordinera antiinflammatoriska, antivirala och antibakteriella läkemedel. Hittills är de mest effektiva Prostamol, Prostan, Vitaprost, Peponen. Endast läkaren har rätt att ordinera mediciner för dig. Om utnämningarna inte leder till lättnad och symptomen inte går iväg, bör du kontakta din läkare för att justera behandlingen.

Standardprogrammet för att ta antibiotika för inflammation i prostatan finns inte. Läkaren väljer individuellt en dos antibiotikum och bestämmer användningsperioden. Det beror direkt på sjukdomsfasen: initial eller kronisk.

Urologen väljer antibiotikadoseringen individuellt för varje individ!

Att tilldela ett antibiotikum till dig själv betyder inte bara att du förvärrar situationen, men också sätter ditt liv i fara. Ursprungligen kan det tyckas att självläkande ger sina frukter. Detta är ett djupt fel. Du kör sjukdomen i det översta hörnet, där det senare kommer ut med ännu större styrka.

Längden av läkemedelsbehandling kan ta från flera veckor till flera månader. Under behandlingsperioden rekommenderar experter att öka intaget av vatten till 2 liter per dag.

Hur man lindrar inflammationen i prostata utan antibiotika

Terapi utan antibiotika kan utföras endast om läkaren har tillåtit att ha studerat sjukdomen anamnesis tidigare. I detta fall är borttagning av inflammation möjlig med hjälp av elektrofores, laserterapi, suppositorier.

 • Utnämnd droger som kan öka tonen i prostatens kärl. En av dessa droger är Escuzan. Den är gjord på basis av att extrahera frön från hästkastan och har en positiv effekt även vid kronisk prostatit. För att uppnå större effektivitet används läkemedlet strikt enligt instruktionerna.
 • Sjukgymnastik, till vilken läkare överväger även behandling med leeches.
 • Ta bort ödemet som följer med inflammation i prostata, eventuellt hormonella droger.

Hur snabbt ta bort inflammation i prostata

När prostata svullnad kräver brådskande och snabb behandling, rekommenderas det ofta att använda följande metoder.

 • Lavemang. För enemas, infusion av kamomill med tillsats av en liten dos lokalbedövning - novokain. Patienten "hälls" ca 300 ml vatten och bad om att hålla den så länge som möjligt.
 • Antiinflammatoriska suppositorier lindrar inte bara inflammation, men har också en antiviral effekt. Ljus ska inte vara för mjuka, men absorberas väl. Dosen bestäms endast av läkaren vid det preliminära samrådet. Traditionellt används för att avlägsna inflammation ljus på örter.
 • Användning av biprodukter, nämligen ljus med propolis. Otvetydigt, med sådan behandling blir resultatet inte uppenbart nästa dag. Men det är nödvändigt att ha tålamod och tillämpa drogen ytterligare.
 • Uppvärmningen.
Ljus med propolis hjälper till att lindra inflammation i prostata

Att ta bort inflammation i prostata hemma är endast möjlig efter överenskommelse med den behandlande läkaren. Kom ihåg att inga forum och recensioner kan hjälpa dig. Människan är individ, och behandling för honom är individ.

Hur man tar bort inflammation i prostata folkmekanismer

Avlägsnande av inflammation i prostata är möjlig folkmekanismer. Från och med tiden var de populära och populära hos patienterna. Folkets botemedel är nu bland de första i kampen mot nästan vilken sjukdom som helst.

 • Behandling med lera. Denna metod välkomnas också av traditionell medicin. Denna behandlingsmetod är särskilt effektiv vid sjukdoms initiala skede. Du kan köpa smuts i alla apotek.
 • Introduktionen av lera tamponger är rektal. Helt säkert, ta bort gifter från kroppen, helt naturligt.
 • Ljus av honung: 1 tsk honung, 3 matskedar mjöl och 1 ägg. allt är blandat och formas sedan till små ljus för rektal administrering.
 • Hemlagad ljus gjord av propolis. För att förbereda måste 40 g propolis avdunstas i 200 mg alkohol och tillsätt sedan ca 2 gram kakaosmör. Från den resulterande blandningen bildar vi ljus. Behandling med detta läkemedel utförs genom kurser: en månad behandlas, 2 månaders paus.
 • Behandling med pumpa frön. 30-40 gram råa solrosfrön per dag kommer att räcka för att fylla zinknivån - den viktigaste komponenten för en mans kropp.
 • Växtbaserad behandling. Den vanligaste sätten att ta bort svullnad av prostata folkmekanismer. För detta gäller följande:
 1. För 1 msk skinn, rosmarin, björnbär täckes i en termos och hälls 350 mg kokande vatten. De får brygga, filtrera och ta några sippor på morgonen.
 2. Kamomill, echinacea, johannesört 1 msk varje ört koka i ca 10 minuter, och sedan på morgonen för att dricka te i stället.
 3. Lakrits, nässla, utspädd blod. En blandning av dessa örter hälls med brant kokande vatten, 30 minuter får bryggas och dricka som te. Det rekommenderas att dricka från 2 till 4 gånger om dagen tills patientens tillstånd förbättras.
 4. Persilja i någon form.
 • Användning av aspenbark som ett antiinflammatoriskt folkmedel. Vid förvärring av smärta tuggar en liten bit bark. För att förbereda avkoket är det nödvändigt att häll 250 ml kokande vatten i 1 msk krossad askbark och låt stå i minst 9 timmar.
Aspen bark

Beroende på sjukdomsstadiet kommer behandlingen av folkmedicin att vara annorlunda:

 • med kronisk inflammation: medicinsk behandling, fysisk utbildning, örtmedicin;
 • i akut stadium av prostatit: örtinfusioner

Kom ihåg att oavsett hur underbart det nationella receptet skulle tycka för dig, innan du kontrollerar dess effektivitet på dig själv, var noga med att konsultera en läkare.

Relaterade rekommendationer

Avlägsnandet av prostatainflammation och behandling av prostatit i allmänhet kan endast lyckas med komplex terapi. I det här fallet, glöm inte din livsstil. Hur mycket det är korrekt beror resultatet av behandlingen.

 • Ge upp alkohol och cigaretter
 • Säkerställa en balanserad kost. I kosten måste vara närvarande frukt, grönsaker, sura mjölkprodukter.
 • Begränsa konsumtionen av saltad, stekt, rökt, kryddig mat. Det är inte nödvändigt att helt överge det, men mäten av konsumtion bör definitivt vara.
 • Delta i poolen, springa, gör gymnastik.
 • Justera dig alltid till en positiv våg.

En man som lider av prostatit bör känna till alla metoder för att lindra inflammationen i prostata, så att akut smärta inte kan tas överraskande. Om behandlingen som du förskrivet orsakar tvivel, kontakta några urologer och genomgå en grundlig undersökning. Med framgångsrik terapi borde en man besöka sin urolog i ytterligare 2 år efter återhämtningen.

Än att ta bort en inflammation i en prostata?

Prostatit måste nödvändigtvis behandlas, även om det inte är lätt att genomföra.

Vanligtvis reduceras behandling av prostatit till avlägsnande av symtom på sjukdomen, speciellt inflammation i prostata och urinrör och eliminering av stillastående processer. Det bästa sättet är att genomgå en omfattande undersökning och bestämma orsaken till sjukdomen och börja med behandlingen.

För att effektivt kunna övervinna sjukdomen är det således nödvändigt att gå igenom tre steg. Dessa inkluderar professionell diagnostik med hjälp av laboratorietester, behandling av orsaken till sjukdomen, och sedan behandling av prostatit direkt och eliminering av dess symtom.

I denna sjukdom kan endast komplex behandling ge ett varaktigt resultat.

Massage med prostatit

I synnerhet tillhandahåller denna terapi massor av prostatakörtelns yta och kropp för avlägsnande av inflammatoriska produkter och abscesser från kroppen. I behandlingen används antibiotika för att eliminera inflammatoriska patogener. För att aktivera blodcirkulationen i könsorganen, elektrofores, laserterapi, används heta klyftor med örtinfusioner. I detta fall återställs även processen med blodfyllning av prostatakörteln. Lidas, trypsin och chymotrypsin används för att avlägsna obehagliga symptom och återställa den normala balansen mellan enzymer. Immunostimulanter är nödvändiga för att förebygga återkommande sjukdom och återställa kroppsskydd.

Förutom terapeutisk fysioterapi är det ofta användbart att använda traditionell medicin, det är nödvändigt att byta till en hälsosam livsstil, en balanserad diet.

Avlägsnande av inflammation i prostata med tabletter

Men för att bekämpa dessa sjukdomsprocedurer och folkmedicinska åtgärder är klart inte tillräckligt. Behöver mer antibiotika, antiinflammatorisk, antibiotikabehandling med hjälp av både lokal och systemisk verkan.

Inte engagera sig i självmedicinering, det är bättre att överlåta valet av nödvändiga läkemedel till läkaren. De mest effektiva drogerna för denna sjukdom är:

Prostatilen, Pepon, Prostamol Uno, Prostan, Vitaprost.

Medicinsk behandling baseras på användningen av antibiotika och antibakteriella läkemedel. Det bör vara medvetet om att själva syftet med antibiotika är katastrofalt för hälsan och i bästa fall kommer helt enkelt att driva sjukdomen inuti tills ett nytt återfall.

När du väljer ett läkemedel för prostatit, glöm inte att lista de antibiotika som du tidigare använt för att behandla en annan sjukdom. Och om - efter tre dagar har ingen förbättring skett - läkemedlet ska bytas ut.

Behandlingsprocessen för prostatit kan ta mer än en vecka, även några månader. Därför bör möjligheten för läkemedlets negativa inverkan på de inre organen övervägas om den används under lång tid.

Hur snabbt lindras inflammation i prostata?

Lokal behandling är utformad för att avlägsna de obehagliga tecknen på prostatit. Förutom prostata-massage och mikroclys är uppvärmning och medicinska suppositorier relevanta och användbara här. Men allt detta bör överenskommas med en specialist.

För behandling av akut prostatit visade mikrocykler sig väl. För detta gör du en varm (40 o C) infusion av kamomill, men ofta innehåller denna terapeutiska komposition 1-2% novokain. Processen består i införandet av tre hundra milliliter vätska i ändtarmen i ett förfarande, och vätskan bör hållas i detta område så länge som möjligt.

Stearinljus anses vara ett traditionellt sätt att behandla prostatit. Goda ljus ska smälta snabbt, men de ska inte vara för mjuka, de måste absorberas snabbt i vävnader och deras effektivitet måste obestridligt bekräftas.

Som en del av effektiva rektala suppositorier av prostatit är spasmolytika, antibiotika, anti-inflammatoriska och ämnen som förstärker absorptionen av medel.

Drivmedel kan ofta hittas i ljuset från prostatit. Bee produkter som royal gelé, prostatin och berg honung används också.

Den mest intressanta nyheter

Inflammation av prostata körteln - en förskräcklig manlig sjukdom

Inflammation av prostata är en extremt populär, manlig urologisk sjukdom, där den inflammatoriska processen är mottaglig för prostata. Om prostatan kan säga att det är ett könsorgan systemet män, högst tre centimeter i diameter, syntetisera en hemlighet, som är en del av sperma. Platsen för prostata, kroppen valde området under blåsan. De huvudsakliga uppgifter som tilldelats till prostatakörteln är: Organisation för spermier rörelse vas deferens, ejakulat (sädesvätska selektion), en aktiv del i att bilda en orgasm. Med andra ord tillåter prostata en man att vara en man, en far (utföra en reproduktiv funktion).

inflammation i prostatan, tillsammans med en lista över oerhört smärtsamt, obehagliga symptom, så låt oss prata mer i detalj och diskutera vad är huvuddragen i denna sjukdom, huvud skäl, provocera sin förekomst, viktiga terapeutiska åtgärder.

De främsta orsakerna till prostatit

De viktigaste formerna för manifestation är akuta och kroniska. Självklart är den viktigaste skyldige till inflammation naturligtvis att känna igen en infektion som tränger igenom prostata, tillsammans med blod eller lymf. Bakteriell infektion kan penetrera ur urinröret, rektum, urinblåsa. Sjukdomar som kan överföras sexuellt, ger en kraftfull impuls till en mer aggressiv utveckling av den inflammatoriska processen i prostata. Dessutom finns en omfattande lista över orsaksfaktorer som predisponerar utvecklingen av prostatit.

1. Allmänt överkylning av hela organismen.

2. Systematiskt framväxande betydande problem med "stolen".

3. Brist på regelbundet sexuellt liv kan betraktas som den kortaste vägen till inflammation i prostata. Jag ska försöka förklara det här ögonblicket lite. Prostatakörteln, som en följd av dess funktion, utvecklar en hemlighet som är en av nyckelkomponenterna i spermier. I händelse av att utsöndring av utsöndring sker ganska regelbundet, observeras inte stagnerande fenomen, och detta faktum kan anses vara positivt.

Men när sexlivet inte skiljer sig åt åtminstone måttligt regelbundet, kan en stasis av utsöndring uppstå, och sådana villkor bör erkännas som maximalt gynnsamma för utveckling, accelererad bakteriell reproduktion. Den inflammatoriska processen får fart. När sexuell avhållsamhet har en mycket lång tid, finns det ett hot om en gradvis förtjockning av prostatakörtelns utsöndring. Efter ett tag kan det bli en sten på vilken salter ackumuleras och ökar samtidigt traumatism, eftersom irritationseffekten på prostata slemhinnan blir överdrivet stor, provas inflammation.

4. Många samlag utan skydd, frekvent förändring av sexpartner - tillräckligt viktiga argument, "fånga upp" sexuell sjukdom. Och sådana sjukdomar kan snabbt ge en sparkstart för utveckling av prostatit.

5. Minska antalet könshormoner, särskilt i testosteron.

6. En livsstil som är fruktansvärt långt ifrån aktiv när en person föredrar extremt låg rörlighet. Denna livsställning skapar gynnsamma förutsättningar för den aktiva manifestationen av stillastående fenomen i det lilla bäckenet.

7. Signifikant minskning av styrkan hos kroppens skyddande gränser (immunitet). I det här fallet får de enklaste, enkla infektionerna möjligheten till obegränsad penetration i kroppen, för att de inte möter något motstånd.

8. Regelbundna stressiga situationer, mest kraftfulla sätt som underminerar tillförlitligheten hos kroppens försvar.

9. Särskilt beroende av nikotin, överdriven konsumtion av alkohol.

10. All slags kärlsjukdom. blod, omfattande foci av kronisk infektion i kroppen.

11. Inflammatoriska sjukdomar på kronisk basis, till exempel bronkit, tonsillit.

Symtom på inflammation i prostata

Spektrumet av tecken på denna sjukdom är slående i sin mångfald. Mycket ofta uppträder inte sjukdomen på något sätt, utvecklar sig extremt hemligt och flyter smidigt till en kronisk sjukdom. Bland de mest "populära", utbredda tecknen är det möjligt att bära följande:

1. Problem med buken i den nedre regionen, när urinprocessen orsakar många starka smärta sensioner, res.

2. Isoleringen av sperma från urinröret upplever vissa problem, till exempel prematuritet, frånvaro, orgasm blir mycket smärtsamt.

3. Kanske utseendet av smärta i testiklarna.

4. Sexuell attraktion är minimal, kraften försvagas.

5. Erektion försvinner på morgonen.

Ovanstående symptom är direkt relaterade till den drabbade prostatakörteln, men det finns ett antal indirekta faktorer (dålig prestanda, huvudvärk, en känsla av fullständig kroppssvaghet).

Huvudsymptomet för prostatit är smärta, och sjukdomen kan börja ganska plötsligt och representerar akut inflammation i prostata, med alla följd av symtomatiska konsekvenser.

Det är värt att notera att en mycket mer "populär" form av prostatit är kronisk. Ovanstående symtom är givetvis närvarande, men i mindre utsträckning, ger inte för mycket besvär till en man. Temperaturen sträcker sig ibland till ett märke av 37 grader, smärtor är periodiska, deras intensitet är måttlig. En mycket karakteristisk egenskap hos kronisk prostatit kan anses vara mindre urladdning från urinröret under avföringsprocessen.

I allmänhet bakteriell prostatit. och dessutom på permanent (kronisk) grund, påverkar det totala maskulin välbefinnandet mycket negativt. Irritabilitet, konstant missnöje, grumbling - allt detta är fullt i sin helhet. Ofta ökar psykologiska problem i en sådan utsträckning att framgångsrik intervention kräver ingripande av en professionell psykolog.

Komplikationer av sjukdomen

I akuta skeden måste patienten omedelbart vända sig till urologen. Kroppstemperaturen stiger kraftigt (till 40), dessutom observeras dess starka droppar, ibland överstigande 1 grad. Den starkaste känslan av värme kan plötsligt ersättas med en kraftig chill. Perineum gör ont för att urinering är mycket svårt, och avföring är ibland inte alls möjligt. Då sväller prostata, och det naturliga resultatet av alla dessa problem är den skarpaste fördröjningen i urinprocessen. Men det här, väldigt negativa scenariot, tillåter män i de flesta fall inte sjukdomen att "gå" hittills.

Med kronisk bakteriell form av prostatit är frågan något annorlunda, eftersom sjukdomen är listig, den kan flöda i hemlighet, vågigt med periodiska exacerbationer. Det är sorgligt att många män, med manifestationen av primära symptom, för avsaknad av mycket ångest, föredrar att inte kontakta en urolog och en extra dag att genomgå behandling hemma. Det är emellertid nödvändigt att överväga att med ytterligare exacerbationer, kommer inflammationsprocessen endast att expandera sitt inflytningsområde. Vanliga komplikationer innefattar inflammation av de partiella vesiklarna och testema. Ignorering av urologens kvalificerade hjälp, försummelse av sjukdomen hotar eventuell infertilitet, det är mycket problematiskt att klara det, och ibland är det inte möjligt alls.

Behandling av prostatit

Tyvärr är det emellertid en omöjlig uppgift att behandla en inflammerad prostata på en gång och för alltid. Om vi ​​är genomsnittliga, kan frånvaron av exacerbationer konstateras över ett tidsintervall från en till tre år. Inverkan faktorer är mycket: graden av behandling som tillhandahålls, doktorandens kvalifikationer, ja, och självklart, bör du inte rabatt patientens motivation (det ska vara maximal).

Det finns inte ett enda, universellt behandlingssystem lämpligt för alla former av prostatit. När vi till exempel talar om prostata massage kan vi ange hur hög effektivitet det är i vissa fall och eventuella negativa konsekvenser. Mycket beror på det stadium där sjukdomen är, och viktigast av de enskilda egenskaperna hos patientens kropp.

Naturligtvis kan prostationsmassage inte betraktas som en panacea, men dess användning i ett komplex med andra terapeutiska metoder (läkemedel, fysioterapi, folkmetoder) kan ge en positiv terapeutisk effekt. Under inverkan av massage elimineras venös stasis i prostatakörteln, blodförsörjningen förbättras. stabiliserade metaboliska processer i prostata. Gradvis blir puffiness mindre, de smärtsamma förnimmelserna är mindre känsliga, den funktionella återställs.

Var särskilt uppmärksam på en ganska imponerande lista över tillgängliga kontraindikationer. Så, massagen bör vara förbjuden för: attacker av förvärring av kronisk prostatit, stenar närvarande i urinblåsan, prostata, anfallssprickor. Dessutom förvärrar hemorrojder, förekomsten av en infektionssjukdom, hög temperatur - viktiga argument för att vägra massage.

Eftersom fingermassage i prostata är ett förfarande som kräver speciell vård, delikatess, är det bättre att utföra det till en kvalificerad medicinsk proffs. När allt kommer omkring kan otydliga handlingar endast provocera en ökning av sjukdomen.

För att besegra sjukdomen och behandlingen av inflammation i prostatakörteln har givit positiva resultat krävs en kombination av prestanda av många faktorer.

Den primära uppgiften är att eliminera alla kroniska inflammationsfoci utan undantag. En annan mycket viktig punkt är undersökningen av närvaron av stenar eller cyster i prostata. Det är nödvändigt att förstå vad som är sannolikheten för att sprida inflammation i andra körtlar i en människas reproduktionssystem. Ibland händer det så att det är svårt att förstå huruvida den detekterade mikroben har ett direkt samband med prostatainflammation, för i vissa manliga organismer, till och med en normal mikroflora. kan vara orsaken till sjukdomen. Här spelas en viktig roll av nivån på tillförlitligheten i kroppens immunsystem.

Deras egen sked av tjära, till diagnostiska problem, läggs till direkt av patienterna själva. Små indispositioner, svaga misslyckade symtom i urinområdet, ofta för många män, är inte allvarliga skäl för att kontakta urologen. Behandling med antibiotika försökas på egen hand. Sjukdomslös mikroflora, under påverkan av antibiotikaförändringar (mutater). I framtiden kommer det att göra en stor insats för att genomföra en serie studier för att korrekt identifiera den sanna skyldige av inflammation.

När man övervinner åldern, fyrtioårsskiftet, rekommenderas det starkt att alla män, minst en gång om året, besöker urologens kontor för förebyggande undersökning.

De främsta förebyggande förhållandena i kampen mot prostatit erkänns:

- kompetent utvalda, välbalanserad diet

- En hälsosam livsstil, en signifikant begränsning av alkohol (bättre än 100%)

- Undvikande av avslappnad sex

- i tid genomfört behandling av rektumsjukdomar, smittsamma sjukdomar

Det är värt att notera det faktum att en gång för analysen är prostats hemlighet, även med goda resultat, inte en fullständig garanti för frånvaro av inflammation i prostata. Förklaringen är följande: när sjukdomen håller för länge, kan den förtjockade, viskösa utsöndringen av prostatakörteln ge upphov till provning av utsöndringskanalerna hos de inflammerade områdena. För denna situation, för en mer noggrann diagnos av problemet, krävs sekundär analys med flera dagars intervall.

Eventuella läkemedel som föreskrivs med prostatit, regimerna för deras användning, nödvändiga doser, bör väljas uteslutande av läkaren. Självmedicinering uppmuntras inte kategoriskt, eftersom det önskade positiva resultatet är extremt svårt att uppnå, och det är ganska lätt att införa ytterligare komplikationer i processen att upprätta en noggrann diagnos.

Det finns ett antal faktorer som tillåter mikrober att överleva i prostata, trots antibiotikabehandling.

1. Individualiteten av fördelningen av läkemedlet i kroppen, eftersom inte alltid läkemedlet ackumuleras i den erforderliga dosen.

2. Litet tidsintervall för antibiotikabruk.

3. Läkemedlet fungerar inte på mikroben.

Äta med prostatit

På frågan om mat, bör läkaren närma rent individuell, med hänsyn till sjukdomens svårighetsgrad, liksom närvaron av åtföljande sjukdomar (även om det är värt att notera att alternativet kan anses vara den mest idealiserade). Tillagningsprocessen ska endast utföras med ånga eller vid tillagning. Om sådana metoder som bakning, stekning, är det värt att helt glömma.

Extremt användbar är konsumtionen av helkorn, kli bröd. Ett obligatoriskt tillstånd anses vara inkluderande i näringsdiet av surmjölkprodukter, vilka berikas med olika typer av bifidobakterier. Deras huvudsakliga uppgifter är neutralisering av toxiner i tarmarna, förebyggande av förfall, stabilisering av matsmältningsförfaranden. Maximalvärdet för den förbrukade vätskan får inte överstiga två och en halv liter. Och det är värt att notera att kaffe, starkt te, öl - är kategoriskt uteslutet.

Till konsumtionen visas icke-kolsyrade mineralvatten, fruktdrycker, kompotter, örtte. Inget fet kött - ett alternativ till fisk, kalkon, kalvkött.

Livsmedelsembargo bör införas på livsmedel som har en irriterande effekt på prostata.

- För allt som är kryddigt, glatt, rökt, glöm det länge.

- Produkter som provocateurs för uppblåsthet. till exempel vitkål.

- Alla fetter av animaliskt ursprung.

- Såser, tjocka, rika buljonger, baserade på svamp, fisk, kött.

- Mjölprodukter, sorrel, spenat, konserver.

- Soda, drycker med högt koffeininnehåll.

En hög grad av betydelse i prostatit har en balanserad diet. Basen av kosten bör vara följande matuppsättning:

- Frukt, grönsaker, absolut att föredra för färska.

- Sötmjölkprodukter, fettfattiga sorter av fisk, kött, alla slags soppor (förutom kokande buljonger)

- Spannmål (havregryn, bovete, hirs), vegetabiliska fetter, grått bröd, torkade frukter, honung.

För att förhindra inflammation i prostatakörteln. alltid ta vederbörlig hänsyn till att förebygga (undvika överdriven exponering av bäckenorganen), i alla fall inte sitta på kalla stenar, och låt din manliga makt är alltid på topp.

Med tiden visa intresse för din hälsa, hejdå.

Inflammation av prostata: symtom och behandling

Inflammation av prostata, eller mer korrekt prostatit, är en av de vanligaste patologierna hos manliga könsorganen över 30 år. Statistiken visar att denna sjukdom i en eller annan form drabbar 30-30% av individerna. Och ju äldre mannen är, desto högre är risken. Så i åldersgruppen från 30 till 45 år påverkar akut och kronisk prostatit 30-40%. Äldre än 45 - 50%, äldre än 50 - 55-60% och så vidare.

Det finns bara två former av sjukdomen: akut och kronisk. Akut är oftast karakteristisk för yngre patienter, medan kronisk prostatit observeras hos individer äldre än 40 år. För det första beror detta på den ofta lågt symptomatiska förloppet av prostatakörteln. EN kronisk processen är alltid en obehandlad eller dåligt behandlad akut sjukdom. Dessutom görs ett betydande "bidrag" av män som inte vill se en läkare före uppkomsten av en uppenbar sjukdom.

Av orsaker som leder till inflammation kan prostatit uppdelas i flera typer.

Bakteriell. Det orsakas av bakteriella infektioner som faller i prostatakörteln. Bland dem är de vanligaste orsakerna till sexuellt överförbara infektioner. De är klamydia, gonorré, trichomoniasis, gardnerellez, syfilis. Dessutom tas en signifikant roll i utvecklingen av inflammation och villkorligt patogena mikroorganismer. Detta är E. coli, stafylokocker, enterokocker och några andra. Bakteriell prostatit kan vara akut och kronisk. Vidare kan kronisk prostatit i detta fall uppstå endast från obehandlad akut inflammation. Eftersom akut bakteriell inflammation i prostatakörteln alltid är markerad av en uttalad klinik. Fall av icke uttalat flöde av prostatit är ganska sällsynta. Icke-bakteriell prostatit. Har alla tecken på bakteriell prostatit, men det är omöjligt att upptäcka patogenerna själva. Det kan förekomma i två former: akut och kronisk. Asymptomatisk prostatit. Det är alltid kroniskt, eftersom det inte finns någon symptomatologi. Det finns bara under exacerbationer och sena komplikationer. Anledningarna är fortfarande okända. Det antas att en av dem är åldersrelaterade förändringar i körtelvävnaden. I den internationella klassificeringen kallas denna patologi prostatodyni.

Kliniska manifestationer.

Akut former av prostatit flödar alltid med en ganska uttalad symtomatologi. Medan kroniska former karakteriseras av ett latent flöde med minimala tecken. Men perioderna av en exacerbation kan ofta fortsätta uttryckas, som påminner om en symptomatologi av en akut inflammation.

Alla symptom på inflammation i prostata kan hänföras till två grupper.

Dysursjukdomar - Miktionsstörningar i en eller annan form. Detta inkluderar sådana funktioner som ett polyuri (frekvent urinering), polakiuriya (täta och smärtsam urinering), känslan inte är avslutad urinering (när efter urinering patienten känsla av att blåsan inte har tömts fullständigt), vilket minskar stråltryck av urin eller läckage "droppvis ", Falsk uppmaning att urinera, smärta i underlivet. Erektil dysfunktion. Denna grupp innehåller symtom på sexuell dysfunktion. Minskning av erektion, smärta vid utlösning i urinröret och rektum, för tidig utlösning.

Vissa författare lutar för att isolera sekundära förändringar i psyken i den tredje gruppen av symptom på prostatit. Faktum är att dessa symtom uppträder mycket ofta.

Dessa förändringar beror i många avseenden på psyks individuella egenskaper. I grund och botten den hänvisar till utseendet på isolering, överdriven uppmärksamhet för deras hälsa, och så vidare. N. Det är viktigt att notera att efter härdning, alla dessa förändringar själva tillräckligt snabbt.

Till nonspecifika symtom på prostatit inkluderar feber, frossa, svaghet.

Men manifestationen av dessa eller andra symptom beror på formen av inflammation, dess svårighetsgrad och orsak.

Exempelvis akut prostatit, bakteriella, markerad ökning i kroppstemperatur till 38-39 grader, smärta i ändtarmen och perineum, frekvent urinering "små portioner", ofullständig tömning av urinblåsan. Med en särskilt uttalad inflammatorisk process kan färgen på urinen förändras. Det blir molnigt och vitt. Detta beror på det stora innehållet av protein och leukocyter i den.

Nebakterialny akut prostatit har en liknande symtomatologi. Men det finns inga tecken på allmän förgiftning. I detta fall uppträder överträdelsen av urinering med samma intensitet.

Men kroniska inflammationer i prostata körteln har ett litet antal tecken. I grund och botten innefattar de störningar av urinering, som utvecklas gradvis. Som regel händer detta inom några månader och till och med år. När det gäller exacerbationer av kronisk prostatit liknar deras tecken med akut inflammation.

Prostadiniya i de första etapperna eller hur det inte manifesterar sig. De första tecknen noteras i närvaro av tillräckligt uttalade förändringar i prostatakörteln. Vanligtvis sker detta inom 3-6 månader. Därefter stördes patienten av urineringstörningar av olika svårighetsgrad och frekventa smärtor i perineum, rektum och längs urinröret.

På liknande sätt manifesterar kronisk icke-bakteriell prostatit sig själv. Men det har en mycket längre utvecklingstid - flera år.

Behandling.

Behandling av inflammation i prostatakörteln beror på sjukdomsformen, dess kurs, svårighetsgrad och egenskaper hos patientens kropp. Därför, innan behandlingen fortsätter, är det nödvändigt att besöka en läkare och samråda med honom. Och bäst av allt, om behandlingen kommer att vara under överinseende av läkaren och med hans recept.

De huvudsakliga metoderna och metoderna för behandling är likartade i nästan alla fall.

Läkemedelsmetoder. Flera grupper av droger används.

Antibiotika. Vid akut och exacerbation av kroniska läkemedel av fluorokinolonserier används. Detta ciprofloxacin (tsiprolet, ciprinol), levofloxacin och andra. Även om de är dåligt tolererade och / eller inte effektiva, föreskrivs makrolidantibiotika. De inkluderar erytromycin, oleandomycin, roxitromycin, azitromycin och några andra. Med akut inflammation är läkemedlet inte längre än 7-10 dagar. Med förhöjning av kronisk - minst två veckor. Preparat av gruppen alfa-adrenoblockerare. De verkar på prostatens och dess vävnads väggar, vilket förbättrar blodkörtelns blodtillförsel och ökar arbetets effektivitet. Denna grupp innefattar terazosin, tamsulosin, alfuzosin och andra. Antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel. Till exempel indometacin, ibuprofen, diklofenak. Hormonala preparat. Två grupper används. Androgeninnehållande substanser ordineras under förutsättning av androgenbrist. Glucorticoidhormoner visas i autoimmun arten av inflammation. Det vill säga när vävnad av körteln "attackeras" av cellerna i sitt eget försvarssystem.

Det är viktigt att notera att när det gäller läkemedelsbehandling är det nödvändigt att strikt följa rekommendationer och möten.

Det kan komplettera läkemedelsbehandlingen, som ofta görs med akut eller förvärring av kronisk inflammation, så det görs på egen hand. Till exempel under remiss av kronisk prostatit.

Icke-läkemedelsmetoder innefattar:

Massage i prostatakörteln. Det vanligaste förfarandet bland icke-farmakologiska metoder. Särskilda gymnastik och avslappningsteknik. Det är det avslappnande musklerna i bäckenet. Terapeutisk träning och vattenförfaranden. Akupunktur.

Kirurgiska metoder är det mest extrema botemedlet, när alla andra inte är effektiva. Eller de är farliga. Som det kan vara med utvecklingen av prostatacancer och purulenta komplikationer av prostatit (abscesser, cyster, sepsis).