Huvud
Behandling

Hur man lindrar smärta med cystitis

Inflammation av blåsans inre membran kallas cystitis. Processen fortsätter akut eller kroniskt. Orsaken till sjukdomen är bakterier, svampar, virus som lever i människor eller kommer in i kroppen vid tidpunkten för kontakt med infektionskällan.

Den provokerande faktorn är försvagningen av immunitet, som härrör från stress, dålig näring, hypotermi, närvaron av samtidig patologi. Cystit hos kvinnor uppträder fem gånger oftare än i den starka halvan. Detta beror på uppbyggnaden av det genitourära systemet och fysiologiska egenskaper. En bred och kort urinrör gör det möjligt för mikroorganismer att tränga in i blåsans hålighet. Ostabil hormonell bakgrund predisposes till en minskning av skyddande krafter. Smärta i cystit tillsammans med dysuriska fenomen påverkar förmågan att arbeta och livskvaliteten. Symtom är så allvarlig att patienten inte kan lämna huset. Användningen av smärtstillande medel underlättar tillståndet, spränger den patologiska cirkeln.

Kortfattat om cystit: orsaker, symptom, behandling

 • Inflammering av infektionen i urinblåsan från könsorganen, rektum med bristande överensstämmelse med hygienregler
 • Otillbörlig behandling av inflammatoriska sjukdomar i vagina (candidiasis, trichomoniasis), hemorrojder;
 • Sexuell kontakt med en patient eller infektionsbärare;
 • Minskat immunsvar. Konventionellt är patogena mikroorganismer närvarande på huden och slemhinnorna, utan att orsaka sjukdom. Att försämra skyddsfunktionen leder till tillväxten;
 • Lång avkylning av midjan, underlivet, benen. Spasm av blodkärl leder till nedsatt cirkulation i organen i det lilla bäckenet;
 • Stagnation av urin i blåsan med dess koncentration, multiplikationen av bakterier uppstår om en kvinna lider lång, går sällan till toaletten.

Symtom på akut och kronisk blåsan är liknande. En ny process uppstår plötsligt. Återfall inträffar efter tidigare inflammation. Förstärkningen av den kroniska processen föregås av prekursorer (tyngd i nedre delen av ryggen, över bömen).

 • Allvarlig smärta vid urinering
 • Hyppig uppmaning att gå på toaletten med en liten mängd vätska (ibland droppe för droppe);
 • Rezi, brännande, obehag i urinröret;
 • Utseendet av blod, pus, slem i urinen, dess grumlighet;
 • Smärta i suprapubic regionen med bestrålning i ljumsken, könsorganen
 • Ökad kroppstemperatur, sjukdom, svaghet.

Diagnos av cystit är baserad på detektering av inflammatoriska förändringar i OAM. För att utesluta komplikationer utförs urinanalys enligt Nechiporenko, ultraljud, OAK, cystoskopi, kultur på näringsmedia.

Mekanismen av smärta i inflammation i blåsan

Framgångsrik behandling av sjukdomen uppnås genom undertryckande av alla patogenetiska länkar i den patologiska processen.

Inflammation. Aktiviteten av bakterier på slemhinnan gör att den skadas. Receptorer i orgelväggen blir irriterad, smärta framträder. Relationen mellan graden av förändring och subjektiva känslor är direkt. Ju mer uttalad processen, ju starkare smärts manifestationer.

Spasm av släta muskler i urinblåsan och urinröret. Som svar på skador uppstår muskelspänning naturligt. Blodtillförsel till kroppen är bruten, smärta framträder. På grund av den ökade tonen av släta muskler skapas en fullständig blåsans sensation, ofta vill du gå på toaletten.

Omfattande vård för inflammatoriska förändringar i urinvägarna

Förteckning över procedurer för anestesi:

 • Drick mer vätskor. Speciella teer, samlingar, infusioner från växter med antiseptiska egenskaper;
 • Värme på undersidan av buken. En varmvattenflaska eller ett bad förbättrar blodflödet, slappnar av musklerna, underlättar smärtsamma manifestationer. Förfarandet är kontraindicerat i närvaro av blod i urinen;
 • Ta smärtstillande medel (No-shpa, diklofenak, baralgin, Trigan-D). Bedövning kommer att lindra tillståndet, lindra spasmen, minskar frekvensen av besök på toaletten.
 • Vegetabiliska uroseptika (Kanefron, Phytolysin) kämpar med mikrober som orsakar patologi;
 • Antibakteriella läkemedel som eliminerar orsaken till inflammation, minskar smärta.
 1. Medicinsk (tabletter, suppositorier, injektioner);
 2. Reflexmottagningar (exponering för vissa områden minskar flödet av smärtsamma impulser från det drabbade organet);
 3. Folkmetoder

Principer för att undertrycka smärtsyndrom med läkemedel

Spasmolytiska läkemedel (no-shpa, papaverin, baralgin) slappna av blåsans smidiga muskler. Krammen avlägsnas, blodcirkulationen förbättras, inflödet av vita blodkroppar som kämpar med en infektion ökar. Minskar den smärtsamma trängseln att gå på toaletten. Rektala former är en framgång. De snabbt (inom några minuter) och bedövar effektivt, vilket ger ett minimum av biverkningar. In i ändtarmen upp till tre gånger om dagen (Papaverin).

Kombinationen av antispasmodik med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ökar effekten (Trigan-D). Detta läkemedel kan snabbt och effektivt stoppa akut smärt syndrom.

Antibiotika kan stoppa smärtssyndromet inom två till tre dagar. Tilldela för cystit Monural, Ciprofloxacin, Nevigramon, Cefalexin, Amoxicillin, Furadonin. Läkemedlet, dosen, upptagningstiden bestäms av en urolog enligt resultaten av undersökningen.

Termiska förfaranden. En varmvattenflaska på botten av magen, ett bad med avkok av medicinska örter (kamomill) kommer att minska smärta. Värm inte dig själv om kroppstemperaturen stiger eller en förorening av blod framträder i urinen.

Kortpulselektroanalgesi används från fysioterapiteknik. Elektroder som ger svaga impulser är fixerade ovanför puben. Musklerna slappnar av, smärtan minskar. Behandlingsförloppet är 1-2 veckor. Metoden låter dig ta bort smärta utan att tillgripa farmakologiska läkemedel.

Patienter som lider av kronisk inflammation i blåsan behöver veta hur man lindrar smärta i cystit under en exacerbation:

 • Torr värme. Lägg i en plastflaska vatten 39-40 grader. Applicera på underlivet i 20 minuter;
 • Värm dina fötter. Placera dem i varmt vatten i 10-15 minuter, torka, sätt på varma strumpor. Uppvärmningen av benen leder till en återspegling av musklerna i urinblåsan och urinröret.
 • Ha en kopp varm te. Det är bättre att brygga en cowberry leaf, horsetail. Varmdryck hjälper till att lindra kramp i blåsan;
 • Ta ett antispasmodiskt läkemedel. 2 tabletter No-shpy, Spasmalgon eller Baralgin dricker ett halvt glas varmt vatten. Från användning av analgetika (analgin, nimesulid, diklofenak) bör avstå. Analgetika för cystit hos kvinnor kan maskera akut gynekologisk kirurgisk patologi, leda till försämring av tillståndet;
 • Ta ett varmt bad eller dusch. Det är förbjudet att gå till bastu eller bastu.

Om ovanstående åtgärder inte har någon effekt, ökar smärtan, andra symtom (kräkningar, diarré) går med, en annan patologi (appendicit, adnexit, ektopisk graviditet) bör uteslutas.

Folk Remedies för genitourinary sjukdomar

Hur man lindrar smärta med cystitis, Att inte använda syntetiska droger är användbart för att känna till patienter med allergier mot läkemedel. För att underlätta tillståndet kommer att hjälpa medicinska växter. Det är viktigt att det inte finns någon intolerans mot dem.

En matsked av örter balm för att hälla ett glas kokande vatten, insistera i en timme, dränera. Drick 100 ml 4 gånger om dagen.

Ta en tesked av kamomillblommor och horsetail, brygg te, drick 3 gånger om dagen.

2 matskedar av cornflower blommor brygg 200 ml kokande vatten, kyla, ta 50 ml. var 4: e timme.

Blanda i lika delar blommorna av ringblomma, kamille, bärbärblad, timjan, gräsmatta gräs. Brew ett glas kokande vatten, insistera. Drick under dagen för tre måltider.

Apoteket säljer speciellt utvalda urologiska avgifter för behandling av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna. För att göra växtberedningar ge den nödvändiga effekten, bör de tas enligt recepten.

Principer för utfärdande av sjukskrivning för blåsor

Akut inflammation i blåsan orsakar ofta allvarlig smärta i suprapubic regionen, brinner, sömnad under urinering, behovet av att besöka toaletten var 15-20 minuter. Arbeta i en sådan situation är omöjligt. Med en känsla av tyngd i underlivet och en lätt ökning av uppmaningar kan kontorsaktiviteter inte avbrytas. Ge de en sjuklista för blåsor, beror på svårighetsgraden av processen, resultaten av test, förekomsten av berusning. Det är nödvändigt att adressera till urologen, för att genomföra undersökningar. Baserat på resultaten av undersökningen beslutas frågan om utfärdande av arbetsofärdighetsbevis individuellt. Ökad kroppstemperatur, svår smärtsyndrom, starka dysursfenomen tjänar som en motivering för utfärdandet av ett sjukhus.

Hur man lindrar smärta med cystitis

Akut inflammatorisk process av infektiöst ursprung i vävnaderna hos ett viktigt organ i urinvägarna - blåsan, kallad cystitis. Denna sjukdom kan ge en person många obehagliga stunder - en känsla av smärta och obehag i underlivet, brinnande och frekvent uppmaning att urinera. I vissa fall uttrycks dessa symtom måttligt, vilket fortfarande inte hjälper till att upprätthålla en bra humör. Och vissa patienter upplever så svår smärta att de tvingas följa sängstöd.

Det är därför som många av dem är förbryllade av frågan: "Hur man lindrar smärta med blåsor?". Komplex behandling av den patologiska processen i blåsan ska ordineras av en kvalificerad specialist och smärtlindring från cystit är möjlig hemma. Det viktigaste är att välja rätt verktyg för att minska sjukdomens obehagliga manifestationer.

Orsaker till smärtssyndrom i cystit

Blåsans inflammation påverkas oftast av den vackra halvan av mänskligheten, mycket mindre ofta utvecklas den patologiska processen hos barn och män. Detta fenomen beror på de anatomiska egenskaperna hos bäckenorganen hos kvinnor. Emellertid är huvudsymptomen hos alla patienter smärta i blåsan, speciellt under den akuta perioden av sjukdomen. Utvecklingen av smärtssyndromet underlättas av två faktorer:

 • Bakteriell eller viral infektion - inflammation provocerar utvecklingen av vävnadsödem blåsan och bildning av erosion vid sina mukösa ytor, och urin, blåsan belägen i kaviteten, irritera det drabbade området och orsakar smärta.
 • Spasm i de glatta muskelfibrerna i blåsan - inflammation orsakar sammandragning av muskelvävnaden, vilket stör blodflödet och hindrar flödet av urin, stagnation intensifiera smärtan.

Hur man klarar av smärta med medicinering

Lättnad från lidande kommer att medföra analgetika:

 • Baralgina (ett kombinerat läkemedel, inklusive analgin och papaverin), som samtidigt eliminerar spasmer och blockerar receptorer som överför nerveimpulsen av smärta;
 • Analgin - en effektiv smärtstillande effekt, dess effekt känns efter en kvart i timmen;
 • Trigana-D - ett starkt läkemedel som innehåller paracetamol, läkemedlet enkelt tar bort en intensiv attack av smärtssyndrom;
 • Pentalgina - en kombinerad antiinflammatorisk, antipyretisk och smärtstillande medel rekommenderas för kronisk cystit.

Snabbt avlägsna smärtan kommer att hjälpa antispasmodik:

 • But-shpa - den mest kända produkten med en kraftfull och långvarig effekt som bidrar till utvidgningen av blåsans artärer och förbättring av dess funktionella aktivitet rekommenderas för akut smärtssyndrom.
 • Drotaverin - lindrar spasmen av glatta muskelceller i inre organ, förbättrar blodcirkulationen, lättnad observeras efter 30 minuter;
 • Cystenalum (vegetabilisk kombinerat preparat användbara för behandling av njursjukdomar och inflammation i urinblåsan) - är i stånd att snabbt eliminera smärtsyndromet, en akut attack av smärta innebär konventionella dosen ökades till 20 droppar;
 • Papaverine - har egenskaper som liknar No-shpa, men en svagare effekt, med inflammation i urinblåsan rekommenderas användning av rektal eller vaginal (för kvinnor) ljus.

Användningen av antiinflammatoriska icke-steroidala läkemedel kommer att bidra till att minska inflammatorisk process och minska smärtaintensiteten:

 • Ibuprofen eller Nurofen - bedövas snabbt (cirka 15 minuter efter att ha tagits) och kommer att ha en antiinflammatorisk effekt;
 • Nimesil - eliminerar blåsvävnad ödem och förbättrar mikrocirkulationen, effektivt kan stoppa utvecklingen av den inflammatoriska processen, måste ta en påse 2 gånger om dagen, var pulvret löstes i varmt vatten och dricka efter en måltid;
 • Paracetamol - lindrar intensivt smärtssyndrom, men det är kontraindicerat vid subfebril temperatur.

Andra sätt att sluta smärta

Anestesi för blåsor kan inte tas för ofta. Användningen av antispasmodika och smärtstillande medel kan ha kontraindikationer och framkalla biverkningar:

 • hematuri (utseendet av blod i urinen);
 • skador på njurar och lever
 • irritation av magslemhinnan.

Minska smärtan kan vara termiska förfaranden - det ökar blodcirkulationen i det lilla bäckenet och hjälper till att lindra muskelspasmer och smärtssyndrom. Detta kan göras med hjälp av varma fotbad - det är bäst att göra denna procedur på natten. Det är viktigt att se till att vattnet alltid är varmt.

Det är emellertid viktigt att veta att uppvärmning är förbjuden när:

 • hög temperatur;
 • purulent process i blåsan;
 • hematuri;
 • graviditet.

Också kategoriskt kontraindicerade besök på bastur och ångbad - detta kan förvärra inflammationsprocessen.

För dessa ändamål ska en dag dricka minst tre liter vätska i form:

 • kompotter;
 • teer;
 • mineralvatten;
 • medicinska buljonger och tinkturer från kamomillfält, hästslag, persilja;
 • tranbär eller tranbärsmor.

Tillämpning av fytoterapi metoder

Förutom medicin för hjälp, med eliminering av smärta, kommer läkande örter med förmågan att:

 • att kämpa med patogena bakterier;
 • söva;
 • omsluta;
 • påskynda processen med urinering
 • stärka immunförsvaret.

Oftast har sådana åtgärder urologiska växtblandningar. Den mest effektiva läkemedelsnedsamlingen är "Brusniver", som består av löv av cowberry, höfter, sträng, St John's wort. För användarvänlighet packas grönsaksråvaror i tefilterpåsar redo för bryggning.

Avkok från kemistens kamille eliminerar de obehagliga kliniska tecknen på cystit och förbättrar patientens övergripande välbefinnande: häll 1 msk. l. 200 ml kokande vatten, insistera en halvtimme, spänna och drick 100 ml.

Behandling av cystit med folkmetoder bör åtföljas av:

 • Överensstämmelse med en speciell diet, som utesluter akuta, sura, salta, feta och stekta livsmedel.
 • avhållande från intimitet
 • försäkring mot hypotermi.

Kronisk inflammation i urinblåsan

Med övergången av cystit till den kroniska formen av flödet blir smärtsensionen mindre kraftfulla. Detta tyder dock inte på att det inte finns något behov av att använda smärtstillande läkemedel. Oftast föreskriver patienter med kronisk cystit som utövar urologer Papaverin eller No-shpu. Vad mer kan du effektivt eliminera smärtan? Sittande värmen och urinering underlättas av stillasiga varma bad med buljonger av medicinalväxter:

För att göra en vegetabilisk avkok för ett bad måste du ta 2 msk. l. råmaterial och häll 1 liter nykokt vatten.

Det är viktigt att förstå att den inflammatoriska processen, smärta och andra kliniska manifestationer av cystit kan elimineras enbart om sjukdomen behandlas på ett komplicerat sätt.

Valet av mediciner som du kan stoppa smärtsam cider är bra. Men smärtstillande läkemedel hjälper bara till att glömma orsakerna till obehagliga känslor ett tag - de används för att tillfälligt lindra patientens tillstånd, men eliminerar inte den inflammatoriska processen. Utan en omfattande behandling av cystit med antibiotika är det omöjligt att fullständigt bli av med de kliniska manifestationerna av inflammation i blåsan!

Snabbrittande av smärta

Ömhet i underlivet och resi - tecken på en inflammatorisk reaktion i blåsan eller omkring den är vanligare hos kvinnor. För att bli av med smärtan kan du utföra två typer av terapi: symptomatisk och etiotropisk. Den första typen av behandling kommer att ta bort symptomen, men kommer att behålla de orsaker till sjukdom, så efter slutet av beredningen av smärta och kramper snabbt tillbaka igen. Genomförandet av etiotropisk terapi kommer att bidra till att bli av med själva sjukdomen, eftersom patogenen av inflammation kommer att förstöras.

Första hjälpen i avsaknad av medicinering

Det är inte alltid möjligt att dricka medicin, så vet vad du ska göra och hur du kan lindra smärtan med cystit i hemmet.

 • Använd värme i sina olika variationer:
 1. Applicera en varm vattenflaska eller varm sand och salt i botten av magen. Håll den i tjugo minuter och rengör sedan. Värm inte vid förhöjd temperatur för att inte orsaka försämring.
 2. Värm fötterna i varmt vatten, vilket kommer att främja omfördelningen av blod i kroppen, så den smärtsamma attacken kommer att dämpas efter ett tag. Under smärtsam menstruation hos kvinnor kommer attacken också att minska med varma fotbad.
 3. Hot örtteer hjälpa till att lindra den akuta smärtan attack, vilket ger inflammatoriska egenskaper och näringsämnen örter ger antiinflammatorisk behandling.

Besök inte bad, bastu och bad, så att smitta inte sprids, särskilt hos kvinnor på grund av kroppens egenskaper!

 • Vid sjukdomsperioden, ge en sängstöd, för att inte belasta kroppen fysiskt och känslomässigt. Var i sjukdomshemma hemma och inte på jobbet.

Etiotropisk terapi

De som vill bli av med inflammation, måste utföra komplex behandling och med användning av olika droger, vilket beror på vilken typ av patogen som helst. Bestäm patogen är nödvändig, annars kommer behandlingen inte att ge mening. Infektion bestäms i laboratoriet för uppsamlad urin. Medicinsk terapi får utföras hemma, om det inte finns några komplikationer.

Antibiotikabehandling

När identifiera bakteriefloran som krävs för att ta reda på känsligheten för läkemedel kommer en annan behandling att vara meningslöst, och det kommer inte att ta bort symptomen. Hemma är infektionen svårt att avgöra därför nödvändigt att konsultera en läkare. Hemskt, men en pålitlig tecken på en bakteriell infektion är förekomsten av pus i urinen, så att upptäcka taggen kan börja dricka antibiotika och ett akut behov av att gå till doktorn!

 1. För att påbörja behandling är det nödvändigt med penicillinserier, endast i avsaknad av effekt från behandling utse starkare antibiotika.
 2. Cefalosporiner bland antibiotika anses vara starka läkemedel. "Tsiforal" är ordinerat för inflammation hos kvinnor, män och barn.

Antiviral terapi

 1. "Viferon".
 2. "TSikloferon".
 3. "Kogatsel".
 4. "Ingaverin".
 5. "Interferon".

Läkemedlet är ordinerat av en läkare, efter flera läkemedel kommer akut smärta att avlägsnas med en hand.

Antifungal behandling

Cystitis orsakad av svampar är svår att behandla, för att lindra smärtan, i detta fall behövs symptomatisk behandling.

 1. "Ketokonazol".
 2. "Griseofulvin".

Denna grupp av droger är farlig för kvinnor, eftersom den har teratogena egenskaper.

Symtomatisk behandling

Smärtstillande medel är hjälpmedel för kvinnor och män som inte vet hur man lätt kan lindra smärta med cystit. Läkemedel som eliminerar smärta kan vara smärtstillande medel eller antispasmodika.

Non-narkotiska analgetika

Dessa läkemedel ordineras för svår smärta, ofta på råd av en läkare. De är bara en bedövning, påverkar inte andra system på något sätt, så de kommer inte att ge en signifikant förbättring av tillståndet. De kan användas om det inte finns fler droger, och angreppen av smärta är akut.

När man väljer mellan drogerna i denna grupp och andra smärtstillande läkemedel, är det bättre att ge upp icke-narkotiska analgetika.

 1. Acetylsalicylsyra och dess derivat ("Aspirin", "Citramon", "Akofin"). Patienter med bronkial astma bör särskilt vara försiktiga när de tar, eftersom de kan utveckla aspirin astma!
 2. "Analgin" används, men det överges på sjukhus.

Grupp av icke-steroida medel

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel kan minska akut smärta och ha en antiinflammatorisk effekt. Läkemedel kan användas om det inte finns kontraindikationer och individuell intolerans eftersom de har biverkningar.

 1. "Ketanol" har en uttalad smärtstillande effekt bland NSAID och används allmänt exakt som ett preparat för avlägsnande av akut smärta.
 2. "Nimesulid" och dess analoger.
 3. "Ibuklin" och "Next" är de kombinerade preparaten som har de uttryckliga bedövnings- och antipyretiska egenskaperna.

NSAID används bäst enligt instruktioner från en läkare.

Spasmolytiska droger

 1. "Papaverin".
 2. "No-spa."
 3. "Platifillin".
 4. Baralgin.
 5. "Spazmalgon".
 6. "Bishpan".
 7. "Nikoshpan".

Akut smärta, dessa läkemedel kan tas bort om det orsakas av en spasm, vilket inte alltid är fallet. Det är viktigt att kunna särskilja spasmodisk smärta från andra arter. En blåses attack kan plötsligt övervinna, liksom sjukdomar. Var försiktig och starta behandlingen när de första tecknen på sjukdomen uppträder, så att kronisk form inte utvecklas.

Vad kan prova utvecklingen av blåsor och vad som kommer att bli symptomatologin samtidigt - allt detta finns i videon nedan:

Hur är det möjligt att ta bort eller ta bort smärta vid blåsor?

Att ta bort smärta med cystit är nödvändigt för att förbättra patientens välbefinnande. Hos kvinnor börjar ofta smärtinfarkten omedelbart efter sjukdomsuppkomsten och stoppas endast med hjälp av smärtstillande medel. Män upplever smärta i blåsan mycket mindre ofta.

En kvinna kan känna en attack av smärta i blåsan omedelbart efter sjukdomsuppkomsten. Det är nödvändigt att ta bort det för att förbättra hälsan.

Typer av smärta i cystit och vad betyder det

Oftast har patienten lägre buksmärta. Burning rezi med cystit ibland berövar vila, låt inte patienten somna.

Ibland kan allvarlig smärta inträffa under imperativa uppmaningar, när en person känner en brännande känsla men inte kan urinera.

Akut smärta observeras under och efter urinering.

Nödhjälp

Det finns många former av patologi som uppträder på olika sätt. Ta inte del i självmedicinering, annars kan sjukdomen gå in i kronisk form. Första hjälpen hjälper en persons tillstånd, men problemet kvarstår.

För smärta vid cystit bör patienten utföra följande åtgärder:

 • gå och lägg dig
 • ät inte salt, kryddig mat;
 • dricka diuretika som hjälper till att lindra ont i urinblåsan;
 • Applicera en värmepanna till blåsans område;
 • ta smärtstillande medel, antispasmodik, som hjälper till att snabbt övervinna smärtan.

Du kan inte använda antibiotika innan du bestämmer vilken typ av orsakssjukdom som orsakas av sjukdomen. Detta kan orsaka biverkningar och främja övergången av cystit i kronisk form.

Det är nödvändigt att öka mängden vätska som används. Bakterier kommer att tvättas med urin, vilket kommer att minska intensiteten i den inflammatoriska processen i blåsan. Det är oönskade att sitta i ett varmt bad: Mikroberna som finns i bäckenet kommer snabbt att spridas uppåt och påverka njurarna. I dessa fall kan patienten utveckla pyelonefrit.

Förbättrar tillståndet hos en person som lider av en attack av akut cystitis, tranbärsjuice. Det kan lindra intensiteten i inflammatorisk process och smärta. Tranbär hindrar bindning av patogener till blåsans vägg.

Tranbärsjuice avlägsnar intensiteten i den inflammatoriska processen och smärtupplevelser i blåsan.

Medicinsk anestesi

Narkos och modpaspasmer hjälper till att lindra spasmer av släta muskler. Deras anställning anges när cystit orsakar ett bestående och svårt smärtssyndrom.

Analgetika och antispasmodik som akutvård kan tas utan att ordna läkare.

Använd inte andra läkemedel ensam. Detta kan förvärra patientens tillstånd.

smärtstillande medel

För att bli av med smärtan, använd Analgin, Baralgin, Tempalgin. Pentalgin verkar på kroppen på ett komplicerat sätt. Läkemedlet Uropirin har en selektiv effekt enbart på organen i det genitourära systemet.

Det mest populära läkemedlet, som rekommenderas för att ta cystit, är pentalgin, eftersom det verkar på kroppen på ett komplicerat sätt.

Spasmolytiska droger

God hjälp för att ta bort spasmer och lindra smärtstillande svampinfektioner. Men de kan inte ordineras för blödningsblåsan, när blod uppträder i urinen (ibland i stora mängder). Användningen av sådana droger bidrar till ökad blödning.

Vanlig spasmolytisk - No-sppa (Drotaverin). Den finns tillgänglig på apotek utan receptbelagda läkare. Spazmalgon och Spazgan är effektiva.

Hur man lindrar symtomen på cystit i hemmet

Du kan ta bort symptom hemma. Ofta används för detta är buljonger och tinkturer av örter.

Traditionell medicin har effektiva medel för behandling av blåsor.

Fördelen med dem är att de inte orsakar biverkningar, förutsatt att de används exakt för deras avsedda syfte.

Folkfonder är tillgängliga för alla på grund av deras låga pris. Trots att resultatet av terapi inte är omedelbart uppenbart, är läkemedelsplantornas effektivitet inte sämre än syntetiska droger.

Du kan ta bort symtom på sjukdomen hemma. För att förbereda medicinska buljonger måste du använda medicinska örter.

Folkmekanismer

Recept av te som lätt kan förberedas hemma:

 1. Blanda i lika stora proportioner gräskamomill, johannesört, bärbär, ringblomma, timjan och plantain. 2 matskedar Samla häll kokande vatten och insistera 15 minuter. Te att dricka 3 gånger om dagen.
 2. Fröer av hampa 1 kopp häll mjölk (3 msk) och koka tills vätskan avdunstar. Blandningen bör efter att ha kvar 1 glas. Drick som ett enkelt te 5 dagar på en tom mage.
 3. Att öka alstringen mängden urin är nödvändigt att förbereda te från rötterna av Wild Rose (2 Art. L. Häll en kopp kokande vatten, kokades under 15 minuter och insisterar 2 timmar, drain).
 4. Köttet av kamille och horsetail lindrar inte bara smärta utan har också en uttalad diuretisk effekt. För matlagning, ta 1 msk. varje gräs, häll kokt vatten. Att dricka sådant te är nödvändigt under hela dagen i små sippor.
 5. Te från en blandning av björnöron, majsstigmas och johannesört klarar sig väl av smärtan som börjar försvinna efter några dagar. 1 msk. Blanda häll kokande vatten, infusera i 2 timmar. Ta 20 minuter innan du äter i 15 dagar.
 6. Du kan laga en drink baserad på äppelcidervinäger och honung. Ta 1 glas vatten, lös 1 tsk. honung och ättika. Det rekommenderas att dricka det varje dag i 1 månad. Resultaten kommer att visas på en vecka.
 7. Smärtsyndrom med förvärring av sjukdomen kan avlägsnas med hjälp av humlehoppar. För att förbereda buljongen med dagpenning, ta 2 tsk, hugg, häll ett glas kokande vatten och insistera i en termos i 4-6 timmar. Infusion att konsumera under dagen.
 8. Smärtan avlägsnas och med hjälp av cikoria rot. 3 tsk. häll 0,5 liter kokande vatten, lämna i 2 timmar. Drick 4 gånger om dagen i små portioner. Behandlingstid - högst 2 veckor.

Vilka smärtor uppstår med cystit, hur snabbt att lindra symtomen?

Blåsans inflammation ger obehagliga känslor i form av starka smärtsamma förnimmelser. Det är viktigt att välja rätt sätt att ta bort symtom på cystit, så att sjukdomen inte tar en kronisk form och inte orsakar allvarliga konsekvenser.

Orsaker till smärta och arten av manifestation

Cystitis kan förekomma hos kvinnor, barn och i den starka hälften av mänskligheten. Symptom på sjukdomen för alla är smärtsyndromet i underlivet. Obehaglig känsla ger i könsorganen och anusen. Detta händer av följande skäl:

 • Reduktion av muskelvävnad stör blodflödet och gör det svårt att tömma urin, dess stasis åstadkommer smärta.
 • Svullnad i urinvävnaden och bildad erosion på slemhinnan orsakar irritation när urinen tränger in.

Cystitisattack i akut och kronisk kurs har en annan karaktär. Den första formen av sjukdomen visar sig i plötsliga smärtattacker och täta urinträngningar, patienten känner sig brännande och stickande känsla, och är närvarande i urinen hos blodproppar.

Kronisk sjukdom åtföljs av täta stumma smärtor i buken och falsk uppmaning till toaletten.

Ryggsmärta

Smärta i cystit hos kvinnor kan kännas i ländryggen. Detta indikerar en patologi av organen i mag-tarmkanalen. Smärtsamt syndrom i nedre delen av ryggen, tillsammans med andra tecken på blåsor kräver en omedelbar överklagande till en specialist.

Patienten har låg ryggsmärta eftersom nerverna är irriterade på grund av den inflammatoriska processen i njurarna. I urinröret förekommer ofrivillig rörelse av urin, som innehåller patogena mikroorganismer. På grund av de fysiologiska egenskaperna är sådana symtom vanligare hos kvinnor än hos män.

Detta tillstånd kan indikera infektion i övre urinvägarna. Den vanligaste orsaken till sådana smärta attacker är pyelonefrit - en njursjukdom. Och inflammationen kan träffa båda njurarna samtidigt.

Vad indikeras av ländryggsmärta. Oavsett om det är normalt för en cystitiscykel eller det är nödvändigt att bevakas.

Vad ska jag göra innan jag använder smärtstillande medel?

För att lindra smärta med cystit måste du först besöka en läkare och ta de nödvändiga testen. En specialist kommer att ordinera en omfattande behandling som hjälper till att bli av med cystit och dess symtom för alltid. Annars kommer långvarig antibiotikabehandling att leda till resistens hos mikrober mot antibiotika.

Patogena organismer kommer ständigt att finnas i vävnaderna i urean och parasiterar där. Antibiotika kommer helt enkelt sluta fungera vid en viss punkt.

 • Följande rekommendationer bör observeras:
  • Förvara sängstöd;
  • Drick mer flytande (vatten, grönt te, växtbaserade avkok);
  • Använd lösa isolerade underkläder av naturväv;
  • Det är bättre att ge upp samlag
  • Med ett smärtsamt syndrom i nedre delen, ta ett vågrätt läge, täckt med en varm filt och ta en bedövningsmedel.
 • Under ett smärtsamt tillstånd är det omöjligt:
  • Starta självständigt behandlingen med en misstänkt pyelonefrit;
  • Använd en värmepanna eller ta ett varmt bad i närvaro av gynekologiska sjukdomar och under blödning av blödningsformen;
  • Drick alkohol.

Dålig behandlingskvalitet i avsaknad av en noggrann diagnos kan leda till farliga konsekvenser och ett dödligt utfall.

Ofta väljer en kvinna ett antibiotikum själv och kämpar med en sjukdom hemma. När smärtan avtar, slutar patienten att ta medicineringen. I detta fall kan infektionen spridas till njurarna och orsaka pyelonefrit. Om du inte tar allvarlig behandling igen, kan inflammation i bäcken leda till njursvikt.

För att avlägsna smärta med akut cystit och pyelonefrit, kan även sjukdomar vara på ett sjukhus. Därför kan du inte slösa tid, du måste ringa en läkare så snart som möjligt. Lida inte plåga och äventyra din hälsa.

Typer av smärtstillande medel

De flesta smärtstillande medel säljs på apotek utan recept. Det är nödvändigt att inte bara lindra smärtan, men också för att eliminera dess grundorsak. Därför är det viktigt att välja rätt smärtstillande medel och använda dem med försiktighet. Effektiva och relativt säkra droger är:

Också hjälpa till att snabbt ta bort smärtan som följer droger:

Läkemedlet är berusat 2-3 gånger om dagen för 2 tabletter (80 mg).

Vuxna ska ta 1 tablett inte mer än 5 gånger om dagen.

Det rekommenderas att ta för kronisk blåsning istället för aspirin. Den maximala dagliga dosen - 6 tabletter, i taget kan du inte dricka mer än 2 tabletter.

Den rekommenderade dosen är 1 eller 2 tabletter 2-4 gånger om dagen.

För barn ges en annan dosering. Innan du använder droger ska du konsultera en specialist och läsa instruktionerna noga, ha studerat biverkningar och kontraindikationer.

Läkare brukar i kombination med anestetika förskriva antibakteriella och antifungala medel:

Dosering och behandling är föreskrivna individuellt.

Andra medel

Det finns folk recept som kan hjälpa till att lindra smärta med cystitis. Te är mycket användbart på grundval av medicinska växter.

Det är nödvändigt att blanda kamille, Johannesört, kalendula, plantain och björnbär. 1 matsked av samlingen ska fyllas med kokande vatten i en mängd av 1 liter och insistera på 25 minuter. De dricker te på en tredjedel av ett glas 3 gånger om dagen. Bra hjälpbuljonger av dogros, currants, tranbär, kober.

Läkarna rekommenderar att man placerar mellan värmen eller en plastflaska med varmt vatten mellan benen. Du kan ta ett varmt bad i 10-15 minuter, vattnet i det ska inte överstiga 40 grader. Bad eller bastu ska inte besöks.

Det är nödvändigt att följa förebyggande åtgärder för att minska risken för framtida cystitattacker.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kost. Det är nödvändigt att ta bort från kosten salt, kryddig, fet och rökt mat. Det är nödvändigt att äta mer färsk frukt och grönsaker. Alkohol bör uteslutas. Men ett glas yoghurt om dagen kommer definitivt inte att skada. Denna diet kommer delvis att minska smärtan.

Eliminering av smärtssyndrom betyder inte en fullständig återhämtning. Därför är det nödvändigt att strikt följa rekommendationerna från den behandlande läkaren och ta behandlingen till slutet.

Snabb hjälp med blåsor hemma

Lämna en kommentar till den här artikeln

Blåsans inflammation - cystitis, kan börja vid det mest oväntade ögonblicket. Den första hjälpen med blåsan i hemmet är att lindra tillståndet hos en kvinna, genom att klara av smärta och andra obehagliga symptom. Vad är användningen av traditionell medicin och medicin för första hjälpen vid inflammation?

Symtom på cystit hos kvinnor

De första tecknen på blåsor i den kvinnliga hälften av befolkningen är:

 • Ofta mager tömning, åtföljd av ömhet och obehag i underlivet.
 • ökning i kroppstemperatur till 37 grader och högre;
 • svår huvudvärk
 • uringrumlighet och färgförändring (upp till brun);
 • Utseendet av blodföroreningar i urinen.

Hos unga barn är inflammation i blåsan svår att identifiera, eftersom ett barn som inte kan tala kan inte berätta var och vad det gör ont. Symtom på cystit kan endast åtföljas av vagaries och oavbrutet gråt av barnet. Med äldre barn är det lättare, men med utseende av obehagliga symptom kan barn inte förklara vad naturen och förloppet av smärtsamma symptom är. Endast vid tillfällig övergivande av urintestet kan du identifiera en trög eller akut cystitisk form.

Allmänna rekommendationer för behandling

Behandling av inflammation i urinblåsan väljs individuellt för varje person, med hänsyn till kroppens egenskaper och förekomsten av kroniska sjukdomar. När man utför terapi bör man i första hand eliminera infektionsfokus, och sedan bör det återuppbyggande arbetet av urogenitala och andra drabbade organ börja. Behandlingen av cystitisbehandling innefattar:

 • Genomförande av etiotropisk terapi (eliminering av orsaken till sjukdomen).
 • Tar mediciner som lindrar inflammation och eliminerar allvarligt smärtssyndrom.
 • Att bli av med problem med frekvent eller godtycklig urinering.
 • Tillfälligt avslag på sex och lämplig hygien hos könsorganen.
 • Återställande av vattenbalans i kroppen.
 • Överensstämmelse med kosten - avvisandet av produkter som irriterar slimhinnan i blåsans väggar.
Tillbaka till innehållet

Hur man kan lindra tillståndet?

Det första första hjälpen är nödvändigt om det inte finns någon möjlighet att besöka en läkare eller ringa en ambulans. Patientens tillstånd kan lindras om du konsumerar stora mängder vätska. Vätskan väcker urinering, och därför avlägsnande av skadliga bakterier från kroppen. Denna metod med vatten kommer att ha en positiv effekt på sjukblods tillstånd - det kommer att lindra tillståndet och förbättra välbefinnandet.

En vanlig varmvattenflaska med varmt vatten, applicerat på underlivet, kommer att lindra symtomen på cystit och minska smärtsamma förnimmelser. Heta bad med förhöjning av sjukdomen bör inte tas, för att inte prova intag av mikrober och inflammation i njurarna. Om första hjälpen inte hjälper, rekommenderas att inte skjuta upp en läkare.

Hur snabbt tar bort smärtan med hjälp av folkmetoder?

Soda lösning

Att ta bort inflammation i blåsan under lång tid är endast möjlig med hjälp av mediciner. När det inte finns några mediciner till hands, smärta överväldigas, obehag och smärta kan elimineras med cystit, men bara under en kort tid. Hemma finns det alltid bakpulver till hands, vilket är användbart för att lindra patientens tillstånd. Förbereda en läsklösning, ta: 1 msk. l. läsk, ett glas varmt kokt vatten. Torka sodavatten i vatten och drick den resulterande lösningen. Ett sådant verktyg kommer att underlätta cystitis och kommer att bli ett hinder för ytterligare spridning av infektionen.

Avkok av kamille

Medicinsk växt - kamille, har många användbara egenskaper för akut eller kronisk cystit. Buljong från växternas blommor förbättrar det allmänna tillståndet, gör att du kan eliminera brännskador och smärta med cystit, har en lugnande effekt på den inflammerade urinblåsan. Förbereda kamillebuljong 3 msk. l. torra blomställningar, 1 liter kokande vatten. Häll gräset i en behållare, häll kokande vatten och stå på en långsam eld i 50-60 minuter. Sätt sedan åt sidan för infusion i ytterligare en timme, spänna och drick en halv kopp varje timme, under dagen. Behandlingsförloppet kommer att vara från 3 till 5 dagar.

Avkolning av guldfärg

Framställning av avkok från blommor av calendula anses inte mindre effektivt vid kampen mot blåsor. Gör så här: häll i en behållare 5 msk. l. kalendula blommor, häll 1 liter kokande vatten och lämna på spisen. Efter 30 minuter avlägsnar buljongen från plattan, spänningen och tar en halv kopp var 60: e minut. Förvara produkten i kylskåpet, annars kommer det att förlora användbara egenskaper. Behandlingskursen är 3 dagar.

Medicinsk växt - aloe

Aloe - en ganska vanlig medicinsk växt, används för olika sjukdomar och som förebyggande medicin av alternativ medicin. För att lindra smärta med cystit (bedövning) används en avkok av plantens löv. Detta verktyg stimulerar urinrörets arbete, på kort tid eliminerar symtomen på cystit och förhindrar infektionens utveckling. Recept för buljong för 1 dag:

 1. Ta 3 lök aloe, 1 msk. l. honung och 1 liter vatten.
 2. Löv twist genom en köttkvarn eller hacka, finskärning med en kniv.
 3. Placera blandningen i en kastrull och sätt på en långsam eld. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda allt och vänta på kokningen.
 4. Efter kokpunkten räknas 30 minuter och avlägsna blandningen från plattan.
 5. Spänn den resulterande blandningen, häll i en kruka och drick ett halvt glas var 60: e minut. Behandlingsförloppet är högst 5 dagar.
Tillbaka till innehållet

Avkok av persilja

Förberedelse av buljong från persilja löv är följande: ta 2 msk. l. hackad grön, häll i en gryta och häll 250 ml kallt vatten, koka buljongen i 15 minuter, ta sedan bort från plattan och insistera på 40 minuter. Stam och drick lite under den första halvan av dagen. Förbered kvällen en ny avkok och drick innan du lägger dig.

Hem fysioterapi

Sjukgymnastik med cystit är ett termiskt förfarande som utförs hemma:

 • Bad för fötterna, som gör att du snabbt kan somna. Häll varmt vatten i bassängen, lägg benen i 10 minuter. Ta och bära varma strumpor. Förfarandet utförs strax före sänggåendet.
 • Sittande bad. I det varma vattnet lägg till avkok av medicinska växter (kamomill, björnbär, root aira) och sätt 10-15 minuter tills vattnet kyler helt.
Tillbaka till innehållet

Medicin för blåsor

Utan samråd med en läkare rekommenderas inte självförvaltning av läkemedel. För att avlägsna attacker av blåsor i form av resist och spasmer, använd läkemedel som "Drotaverin", "Spazmolgon". Tabletter "Aspirin" kommer att bli av med svåra huvudvärk. Om symtomen förvärras, som inte sker inom 2-3 dagar, kan du börja ta antimikrobiella läkemedel "Furagin" eller "Levomycetin". Observera deras dosering strängt enligt instruktionerna.

Behandling av akuta former av cystit hos barn liknar behandling av vuxna. Läkaren väljer de nödvändiga medicinerna (smärtstillande medel och antimikrobiella medel), bestämmer den önskade dosen beroende på barnets kroppsvikt. Prescribes en medicinsk dryck: tranbärsjuice, avkok av cowberryblad, kamomillte.

Cystitis med blod - första hjälpen hemma

Om en kvinna har upptäckt en förorening av blod i urinen - det här är ingen anledning att låta ett larm, men en signal som kräver ökad uppmärksamhet. När utseendet av blod i urinen inte är singel och det finns första tecken som indikerar en blödningsblåsan bör första hjälpen ges och tveka inte att ringa till läkaren. Patienten själv kommer inte att bli av med problemet. Snabb hjälp med hemorragisk cystit är att ta en bedövningsmedel och omedelbart ringa en ambulans.

I vilka fall behövs en ambulans?

Symptom på sjukdom som inte kan ignoreras:

 • oförmåga att minska förhöjd kroppstemperatur
 • orenheter av blod i varje del av urinen;
 • omöjlighet att tömma;
 • starka, skarpa smärtor i underlivet.

Akut och hemorragisk cystit kräver ett akut anrop av en ambulans och behandling på ett sjukhus. Detta gäller särskilt för gravida kvinnor och barn. Tidig behandling i en medicinsk institution hjälper till att förhindra komplikationer, bli av med plåga, bevara hälsa och liv.

Smärtsamma känslor i blåsan

Cystitis är en sjukdom som ofta åtföljs av smärta. Allvarlig inflammation kräver korrekt behandling, som kommer att ordineras av en specialist. Anestesi för blåsor ingår oftast i behandlingsregimen. Lätt smärta med cystit kan vara med hjälp av läkemedel och folkmedicin.

Typer av läkemedel för smärtlindring i blåsan

Du kan lindra smärta med cystit med hjälp av smärtstillande tabletter, kapslar, injektioner och suppositorier. Det vanligaste sättet att minska smärta är smärtstillande medel. Dessa droger eliminerar inte orsaken som orsakade inflammation, men kommer att minska smärtssyndromet i blåsan.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel hjälper till att ta bort smärta och lindra inflammation. De flesta av dessa läkemedel har ett stort antal kontraindikationer och kan orsaka allergisk reaktion. Med smärta i nedre delen av ryggen och underlivet, som orsakas av muskelspasmer, använd antispasmodik.

Populärbedövning med blåsor

Narkos med cystit bör helst vara inriktad på att eliminera inflammation. För sådana ändamål används vanligtvis icke-steroida medel. De mest populära smärtstillande medelna för NSAID: er är:

Medicin hjälper dig att snabbt ta bort smärta och inflammation. De orsakar dock oftast biverkningar i form av illamående och kräkningar, matsmältningssystemet. De är kontraindicerade för barn under 12 år.

Spasmolytiska läkemedel kommer att hjälpa om magen gör ont på grund av muskelspasmer. Denna typ av medicin innehåller:

Drogen syftar till att minska tonerna i kärlen, vilket uppnås genom vasodilatorns verkan.

Non-narkotiska analgetika för kortast möjliga tid kommer att hjälpa till med svår smärta i cystitis. Om nedre delen av buken och ländryggen gör ont, kan smärtstillande medel ta bort ömhet ett tag utan att påverka orsaken till sjukdomen. Denna form innehåller följande droger:

Anestetika har kontraindikationer, och deras användning bör ske enligt anvisningarna.

Ju snabbare att lindra smärta med cystit

Det är svårt att bota cystit i hemmet utan att veta orsaken till inflammation. Endast en expert på grundval av test kan välja effektiva droger för blåsor. Om smärtan uppstått plötsligt, och det finns ingen möjlighet att ringa en specialist, bör du uppmärksamma de bästa smärtstillande läkemedlen:

Nimesil med cystit. Avser analgetiska antiinflammatoriska läkemedel. Effektiv för inflammatoriska smärtor, liksom sjukdomar som åtföljs av feber. Användningen av läkemedlet visas exklusivt för vuxna efter att ha ätit. Lindrar smärta i underlivet och nedre delen av ryggen med blåsor. Den dagliga dosen är 200 mg. På en dag, applicera två gånger för 100 mg.

Ibuprofen. Läkemedlet kommer att hjälpa anestesera och lindra inflammation. Applicera Ibuprofen 3-4 gånger dagligen efter måltid. Dosering för vuxna är 400-600 mg. Under graviditeten är mottagning möjlig under överinseende av en läkare.

NÄSTA. Effektivt analgetiskt läkemedel baserat på paracetamol och ibuprofen. Läkemedlet ska användas en tablett 3 gånger om dagen.

Diklofenak. Läkemedlet har många kontraindikationer, men det bidrar till att minska smärta vid allvarlig inflammation. Eventuell applicering i form av tabletter, stiftpiller och injektioner. Den optimala dosen kan endast väljas av behandlingsspecialisten beroende på hälsotillståndet. Med cystit, hur man lindrar smärta och inflammation, hjälper det speciella ljuset Diklofenac. Anestesi för blåsan ska inte användas under graviditet.

Spazmalgon. Används för spasmer av släta muskler. Det är förbjudet att använda under graviditet och amning. Spasmalgon med cystit används efter att ha ätit en tablett. På dagen är det maximala antalet tabletter för oral administrering 3 stycken.

Hur man lindrar smärta själv utan medicinering

Vad händer om undersidan av buken med blåsan har blivit mycket sjuk, och det finns inga mediciner hemma? Om smärtan är mycket svår kan du inte undvika att ringa en ambulans. Det är värt att förstå att smärtssyndromet indikerar en allvarlig inflammation, och utan lämplig behandling är komplikationer möjliga.

Innan du kommer till ambulansen rekommenderas följande tips:

 • Heat. Du kan använda en värmepanna eller en plastflaska med varmt vatten. Användbar i frånvaro av gynekologiska sjukdomar varma bad, vars längd inte överstiger 15 minuter. Men vid hög temperatur är det bättre att vägra dem - lättnad kommer inte, och infektionen kommer att spridas i hela kroppen.
 • Drickeregimen. Försök skölja blåsan med en vätska. Drick inte kolsyrade drycker. Företräde bör ges till örtinfusioner, mästare, medicinska teer och buljonger som har en diuretisk effekt.
 • Diet. Under behandlingen är det nödvändigt att vägra röka, salta och skarpa rätter som irriterar blåsans väggar. Maten ska vara rätt och balanserad. Ät mer grönsaker och frukt, mejeriprodukter och mager kött.

Med blåsan kan ryggen, underlivet och bäckenna bli sjuka. Det är inte alltid möjligt att lindra smärta hemma utan medicinering. Peka inte dig själv - om du har svår smärta, ring alltid till ett akutteam.

Folk smärtstillande recept för cystitis

Som anestetik kan du göra avkok, te och tinkturer av örter. De vanligaste recepten är:

 • I en halv liter kokande vatten, tillsätt en tesked kamomill och en rattstång av fältet. Låt det brygga tills buljongen kyler ner till rumstemperatur och dricker under dagen i små sippor.
 • I 500 ml kokande vatten, tillsätt en tesked majs stigmas, björn öron och Johannesört. Buljongen ska infunderas i 2 timmar, varefter den tas före måltiden under dagen.
 • I ett glas varmt vatten lägg en sked full av honung och en halv sked äppelcidervinäger. Rör omedelbart och drick efter att ha ätit.
 • I 0,5 kokt vatten läggs två skedar krossade humlehoppar. Den resulterande kompositionen bör infunderas i 1,5 timmar. Därefter värms den till rumstemperatur och dricker hälften av glaset.

För att avlägsna smärtsamma känslor med hjälp av nationella metoder är det möjligt om sjukdomen inte fortsätter i akut form. Med sådan cystit är smärtan stark - och du kan inte utan snabb hjälp. Dessutom måste människors metoder tillämpas under lång tid. Men som regel lindrar de inte bara smärta, utan bidrar också till att stärka kroppen.