Huvud
Behandling

Hur man lindrar smärta med cystit: granskning av läkemedel och behandlingar

Blåsans inflammation åtföljs av smärtsamma känslor och obehag i vardagen. Frekvent uppmaning att urinera, spastisk smärta i underlivet och i ländryggen är bara några av de karakteristiska symptomen som medföljer sjukdomen. Analgetika för cystit är en viktig del av läkemedelsbehandling, men det är nödvändigt att förstå att endast komplex behandling permanent kommer att bli av med patologin och de medföljande symptomen. Låt oss titta på arten av sjukdomen, överväga hur snabbt att ta bort smärtan och stoppa den inflammatoriska processen.

Etiologi och diagnos

I de flesta fall är cystit sekundär och utvecklas mot bakgrund av kroniska patologier i genitourinary system och njurar. Förberedande riskfaktorer är:

 • infektion efter operation
 • anatomiska egenskaper hos urinröret hos kvinnor;
 • samtidiga sjukdomar i könsorganet
 • försvagad immunitet
 • diabetes mellitus;
 • Närvaron av stenar i njurarna och urinvägarna.

Diagnosen fastställs på grundval av anamnese, resultaten av laboratorietester, ultraljud. I vissa fall utförs en endoskopisk undersökning - cystoskopi.

Komplex terapi

Huvuduppgiften för medicinska åtgärder är att snabbt lindra symtomen på blåsor, bli av med en bakteriell patogen och förhindra återkommande av sjukdomen. En adekvat terapeutisk regim inbegriper användningen av följande droger:

 1. Antibiotika av ett brett spektrum av verkan av en grupp fluorokinoloner: Monural, Norfloxacin, Nolycin, Cyprinol, Ofloxacin. Applicera korta kurser (1-3) dagar för att stoppa akut okomplicerad infektion hos patienter utan riskfaktorer, såsom ålder, graviditet, närvaro i anamnesen hos andra sjukdomar.
 2. Antibakteriella medel av penicillin, sulfonamid och nitrusurin-serier: Fosmomycin, Amoxiclav, Gentamicin. De används enligt indikationer som en alternativ behandling för cystit, de har en hög säkerhetsprofil, men kräver längre behandlingstid - från 5 till 10 dagar, beroende på tillståndets svårighetsgrad.
 3. Spasmolytika och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). Effektivt lindra smärta i cystit, slappna av i bäckens golv, stoppa de inflammatoriska processerna.
 4. Antihistaminer - Tavegil, Suprastin och andra.
 5. Immunmodulatorer av både syntetiskt och naturligt ursprung: Amiksin, Avoneks, Immunal, Imudon, Derinat, tinkturer av ginseng och Eleutherococcus.

Ett vetenskapligt faktum! Mer än 60% av patienterna ignorerar komplex medicinering, vilket leder till en återkommande kurs av sjukdomen, funktionella och organiska förändringar i blåsans väggar.

Lokalisering av smärta i cystit som en vägledning till handling

Akut cystit är åtföljd av smärtsyndrom och även om hörnstenen i behandlingsprocessen är intaget av antibakteriella läkemedel. Frågan: "Hur snabbt tar bort obehagliga symptom och upprätthåller mental hälsa?" Avser de viktigaste uppgifterna på vägen för att bli av med sjukdomen. Det bör förstås att intensiteten och lokaliseringen av smärta i blåsan indikerar svårighetsgraden av de processer som förekommer i urinvägarna:

 • Eftersom inflammationen sprider sig, lokaliseras smärtan i ländryggen, som gradvis omfattar de perineala och analkanala områdena.
 • Smärta vid urinering är ett symptom som är typiskt för både akut cystit och återkommande förlopp av blåsan.
 • Urininkontinens, åtföljd av spasmer i underlivet, observeras i komplicerade stadier av sjukdomen.

Eftersom effekten av antibiotika har en kumulativ effekt och manifesterar sig inte tidigare än om några dagar är den viktiga frågan: "Hur man lindrar smärta med blåsor?"

De viktigaste drogerna för avlägsnande av spastisk smärta med exacerbation av blåsan

Låt oss dö i detalj om anestetiken som gör det möjligt för dig att snabbt och effektivt avlägsna smärtan och stoppa cystitis obehagliga manifestationer.

 1. Kombinerade preparat: Trigan-D, Dolospa Tabs, Spazmalgon. I kompositionen av läkemedlet paracetamol - icke-narkotisk analgetikum, dicykloverin eller pituopenonhydroklorid - har holinoblokiruyuschim och avslappnande smidig muskelverkan. De framställs i tablett och injicerbar form.
 2. Drotaverin (No-shpa), Papaverin, Nikospan - en grupp av spasmolytiska droger. Åtgärden syftar till att slappna av de släta musklerna och blodkärlen, vilket bidrar till smärtfritt urinflöde och tillfällig lindring av tillståndet. I kombination med antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel eliminerar de effektivt smärtsyndrom, svullnad i slemhinnan, återställer funktionen av urinering.
 3. NSAID som har en uttalad antiinflammatorisk och analgetisk effekt: Ketanol, Nimesulid, Next, Ibuklin. Läkemedlen i denna grupp ska behandlas med största försiktighet.
 4. Rektala och vaginala suppositorier används som en del av komplex terapi, som anestesi för kvinnor med cystit. Effektivt avlägsna smärta och spasmer, har lokal antibakteriell, antiinflammatorisk och antioxidant effekt. Det finns ljus:
 • Med papaverine, belladonna extrakt eller från benen av röda druvor - är effektiva för att lindra smärta i kroniska processer.
 • NSAID med diclofenaknatrium (Voltaren, diklofenak) - är avsedda för symptomatisk behandling, lindring av smärta och inflammation i de akuta skeden av cystit.

Verkan av smärtstillande medel och antispasmodik verkar 20-30 minuter efter intagandet och varar 6-8 timmar. Symtomatiska droger används under överinseende av en läkare, inte mer än 3-5 dagar. Särskild försiktighet bör visas för patienter som lider av kroniska patologier i hjärt-kärlsystemet, mag-tarmkanalen, endokrina patologier.

sjukgymnastik

Med kronisk blodkörtel är smärtlindring den primära uppgiften att komplexa behandlingar. I vissa fall - med rimliga kontraindikationer och resistens hos kroppen mot antibiotika används fysioterapi framgångsrikt. Förfarandena syftar till att bedöva, slappna av muskelfibrerna i det genitourära systemet och stoppa den inflammatoriska processen. Tänk på följande fysioterapi metoder:

 • Magnetoterapi - bygger på magnetfältens verkan och används ofta i rehabiliteringsperioden;
 • perkutan elektroneurostimulering (kortpuls elektroanalgesi) - har en analgetisk effekt, ökar lokalt blodflöde;
 • elektrofores - förfarandet syftar till att säkerställa leverans av droger till de drabbade områdena, eliminering av ödem i blåsans slemhinnor och utflödeskanalerna;
 • EHF-terapi - baseras på påverkan av högfrekvent elektromagnetiskt fält, det påverkar noggrant sjukdomsfokus och särskiljs av dess effektivitet.

Förloppet av alternativ behandling är från 8 till 15 procedurer. Kontraindikationer är graviditet, kardiovaskulära och endokrinologiska sjukdomar, inflammatorisk process i akutstadiet, onkologi.

Folkmekanismer

Hur lättar smärtan med cystit inom hembehandlingen, om kvalificerad sjukvård tillfälligt är otillgänglig av ett antal skäl? Du kan följa följande rekommendationer:

 1. Förbered en avkok av guldblomma och kamille, taget i lika stora proportioner. Häll nedkyld till bekväm temperatur i ett brett handfat och ta ett sittbad. Metoden låter dig ta bort spastisk smärta i flera timmar.
 2. Sätt en varm vattenflaska på underlivet eller i perinealzonen, håll tills kylning eller lindring av smärta.
 3. Hur bli av med de symptom som har bakteriell etiologi? Läkarna rekommenderar att följa dricksregimen och i avsaknad av kontraindikationer bör vätskemängden tendera att vara tre liter. Under dagen borde du dricka ett avkok av björnbär (100 ml 15-20 minuter före måltider), rosen höfter, tranbärsjuice eller mors.

Hälsa Recept

Vid långvarig antibiotikabehandling av blåsor observeras en ökning av resistens hos mikroorganismer till läkemedel. Den inflammatoriska processen i detta fall tar en kronisk kurs och är svår att påverka de traditionella drogerna. För att hjälpa till att komma naturliga växtbaserade läkemedel: njurtea, växtbaserad plockning Brusniver, samt självkokta dekokningar.

Recept # 1

1 msk. l. björns öron (bärbär), fyll i en termos, häll 300 ml kokande vatten, låt det brygga i minst två timmar. Buljongen tas 4-5 gånger om dagen för 50 ml efter en måltid.

Recept nr.2

1 msk. l. blomställning av St John's wort häll två koppar kokande vatten. Efter några timmar filtreras buljongen och tas till ¼ kopp tre gånger.

Recept # 3

För att minska symtomatiska manifestationer av cystit kommer att hjälpa te gjorda av horsetail, kamille och calendula blomställningar. Alla komponenter tas i lika stora proportioner.

Modern medicin erbjuder ett stort antal läkemedel, kosttillskott och växtbaserade läkemedel tillgängliga för ett stort antal konsumenter. Det är viktigt att förstå att smärtstillande medel och antispasmodika med cystit är inte avsedda för systemisk behandling - deras åtgärd syftar till att lindra de medföljande symptomen: smärta och spasmer. Därför är det aktuellt att upptäcka orsakerna till cystit och att utföra antibiotikabehandling i tid. Men det viktigaste villkoret för återhämtning är en hälsosam livsstil, överensstämmelse med hygienstandarder och förebyggande åtgärder.

Smärtsamma känslor i blåsan

Cystitis är en sjukdom som ofta åtföljs av smärta. Allvarlig inflammation kräver korrekt behandling, som kommer att ordineras av en specialist. Anestesi för blåsor ingår oftast i behandlingsregimen. Lätt smärta med cystit kan vara med hjälp av läkemedel och folkmedicin.

Typer av läkemedel för smärtlindring i blåsan

Du kan lindra smärta med cystit med hjälp av smärtstillande tabletter, kapslar, injektioner och suppositorier. Det vanligaste sättet att minska smärta är smärtstillande medel. Dessa droger eliminerar inte orsaken som orsakade inflammation, men kommer att minska smärtssyndromet i blåsan.

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel hjälper till att ta bort smärta och lindra inflammation. De flesta av dessa läkemedel har ett stort antal kontraindikationer och kan orsaka allergisk reaktion. Med smärta i nedre delen av ryggen och underlivet, som orsakas av muskelspasmer, använd antispasmodik.

Populärbedövning med blåsor

Narkos med cystit bör helst vara inriktad på att eliminera inflammation. För sådana ändamål används vanligtvis icke-steroida medel. De mest populära smärtstillande medelna för NSAID: er är:

Medicin hjälper dig att snabbt ta bort smärta och inflammation. De orsakar dock oftast biverkningar i form av illamående och kräkningar, matsmältningssystemet. De är kontraindicerade för barn under 12 år.

Spasmolytiska läkemedel kommer att hjälpa om magen gör ont på grund av muskelspasmer. Denna typ av medicin innehåller:

Drogen syftar till att minska tonerna i kärlen, vilket uppnås genom vasodilatorns verkan.

Non-narkotiska analgetika för kortast möjliga tid kommer att hjälpa till med svår smärta i cystitis. Om nedre delen av buken och ländryggen gör ont, kan smärtstillande medel ta bort ömhet ett tag utan att påverka orsaken till sjukdomen. Denna form innehåller följande droger:

Anestetika har kontraindikationer, och deras användning bör ske enligt anvisningarna.

Ju snabbare att lindra smärta med cystit

Det är svårt att bota cystit i hemmet utan att veta orsaken till inflammation. Endast en expert på grundval av test kan välja effektiva droger för blåsor. Om smärtan uppstått plötsligt, och det finns ingen möjlighet att ringa en specialist, bör du uppmärksamma de bästa smärtstillande läkemedlen:

Nimesil med cystit. Avser analgetiska antiinflammatoriska läkemedel. Effektiv för inflammatoriska smärtor, liksom sjukdomar som åtföljs av feber. Användningen av läkemedlet visas exklusivt för vuxna efter att ha ätit. Lindrar smärta i underlivet och nedre delen av ryggen med blåsor. Den dagliga dosen är 200 mg. På en dag, applicera två gånger för 100 mg.

Ibuprofen. Läkemedlet kommer att hjälpa anestesera och lindra inflammation. Applicera Ibuprofen 3-4 gånger dagligen efter måltid. Dosering för vuxna är 400-600 mg. Under graviditeten är mottagning möjlig under överinseende av en läkare.

NÄSTA. Effektivt analgetiskt läkemedel baserat på paracetamol och ibuprofen. Läkemedlet ska användas en tablett 3 gånger om dagen.

Diklofenak. Läkemedlet har många kontraindikationer, men det bidrar till att minska smärta vid allvarlig inflammation. Eventuell applicering i form av tabletter, stiftpiller och injektioner. Den optimala dosen kan endast väljas av behandlingsspecialisten beroende på hälsotillståndet. Med cystit, hur man lindrar smärta och inflammation, hjälper det speciella ljuset Diklofenac. Anestesi för blåsan ska inte användas under graviditet.

Spazmalgon. Används för spasmer av släta muskler. Det är förbjudet att använda under graviditet och amning. Spasmalgon med cystit används efter att ha ätit en tablett. På dagen är det maximala antalet tabletter för oral administrering 3 stycken.

Hur man lindrar smärta själv utan medicinering

Vad händer om undersidan av buken med blåsan har blivit mycket sjuk, och det finns inga mediciner hemma? Om smärtan är mycket svår kan du inte undvika att ringa en ambulans. Det är värt att förstå att smärtssyndromet indikerar en allvarlig inflammation, och utan lämplig behandling är komplikationer möjliga.

Innan du kommer till ambulansen rekommenderas följande tips:

 • Heat. Du kan använda en värmepanna eller en plastflaska med varmt vatten. Användbar i frånvaro av gynekologiska sjukdomar varma bad, vars längd inte överstiger 15 minuter. Men vid hög temperatur är det bättre att vägra dem - lättnad kommer inte, och infektionen kommer att spridas i hela kroppen.
 • Drickeregimen. Försök skölja blåsan med en vätska. Drick inte kolsyrade drycker. Företräde bör ges till örtinfusioner, mästare, medicinska teer och buljonger som har en diuretisk effekt.
 • Diet. Under behandlingen är det nödvändigt att vägra röka, salta och skarpa rätter som irriterar blåsans väggar. Maten ska vara rätt och balanserad. Ät mer grönsaker och frukt, mejeriprodukter och mager kött.

Med blåsan kan ryggen, underlivet och bäckenna bli sjuka. Det är inte alltid möjligt att lindra smärta hemma utan medicinering. Peka inte dig själv - om du har svår smärta, ring alltid till ett akutteam.

Folk smärtstillande recept för cystitis

Som anestetik kan du göra avkok, te och tinkturer av örter. De vanligaste recepten är:

 • I en halv liter kokande vatten, tillsätt en tesked kamomill och en rattstång av fältet. Låt det brygga tills buljongen kyler ner till rumstemperatur och dricker under dagen i små sippor.
 • I 500 ml kokande vatten, tillsätt en tesked majs stigmas, björn öron och Johannesört. Buljongen ska infunderas i 2 timmar, varefter den tas före måltiden under dagen.
 • I ett glas varmt vatten lägg en sked full av honung och en halv sked äppelcidervinäger. Rör omedelbart och drick efter att ha ätit.
 • I 0,5 kokt vatten läggs två skedar krossade humlehoppar. Den resulterande kompositionen bör infunderas i 1,5 timmar. Därefter värms den till rumstemperatur och dricker hälften av glaset.

För att avlägsna smärtsamma känslor med hjälp av nationella metoder är det möjligt om sjukdomen inte fortsätter i akut form. Med sådan cystit är smärtan stark - och du kan inte utan snabb hjälp. Dessutom måste människors metoder tillämpas under lång tid. Men som regel lindrar de inte bara smärta, utan bidrar också till att stärka kroppen.

Torterad outhärdlig skräp? Granskning av läkemedel och folkmedicin för smärtlindring vid akut cystitis

Varje person som har stött på ett liknande problem är intresserad av hur man lindrar smärta vid akut cystitis.

Faktum är att obehag brukar manifesteras skarpt och ganska smärtfritt.

Vad ska du lagra?

Värmebehandling

Den termiska effekten avlägsnar smärta, därför rekommenderas att vara uppmärksam på följande rekommendationer:

 • Det är lämpligt att använda en varm vattenflaska. Som fyllmedel är både saltvatten och sand utmärkt. Protokoll 20 som håller varmaren för en person med en hälsosam kroppstemperatur är tillräckligt. Den kan placeras både i underlivet och mellan benen;
 • Fotbad bidrar också till - blodet är väl fördelat i hela kroppen, vilket leder till att smärtsyndromet gradvis sänks. Vatten är inte varmt, men varmt;
 • även en provsmakning av hett örtte kan ha en positiv effekt. Värme verkar som en antispasmodisk och örter lindrar inflammation.
Det rekommenderas inte att ligga i badet - varmt vatten som täcker sjukområdet, bidrar till smittspridningen.

Antibiotikabehandling

För att avlägsna smärtan är det nödvändigt att eliminera grundorsaken, och ofta är det bakterier.

Det är värt att uppmärksamma följande antibiotika:

 • tsifran - En ganska bra produkt med ett brett spektrum. Det är lämpligt i det fall då resultaten av analyserna fortfarande är okända, och det är nödvändigt att ta bort symtomen på något sätt. Det blockerar DNA från en utomjordisk organism. Cyphran är också ett utmärkt förebyggande cystit, eftersom det inte tillåter skadliga organismer att växa. Lämplig för både kvinnor och män, barn;
 • monural - Du behöver bara ta ett piller. Det är tillräckligt effektivt - det lindrar kroppen av bakterier och förnekar samtidigt symptomen på akut cystitis. Det är sant att det finns ett stort men - hotat och en användbar mikroflora.
 • nolitsin - Ett antibiotikum anses vara tillräckligt kraftigt, särskilt med akut cystitis. De flesta bakterier har ännu inte utvecklat motstånd mot det. Det tar bara tre dagar för p-piller två gånger om dagen.
 • furadonin - kan bli av med de flesta bakterier som hotar blåsan. Lossar inte bara exacerbationen, men tjänar även deras förebyggande.
Det rekommenderas att vara uppmärksam på urin: ett sant tecken på förekomsten av infektion är pus.

Antiviral terapi

Det kan lindra smärtsymptom om testet avslöjade en svamp.

Följande läkemedel är lämpliga för antiviral terapi:

 • Kagocel - innehåller ämnen som har antiviral aktivitet. Det ska dock tas senast de första fyra dagarna av symptom på akut cystitis.
 • Ingavirin - kan stoppa reproduktionen av viralmikrofloran. Börjar att agera bokstavligen i en halvtimme efter mottagandet.
Det rekommenderas att vänta på receptbelagda läkemedel av en läkare.

Icke-steroida medel

Antiinflammatoriska droger gör också ett bra jobb:

 • ketonal - har en uttalad smärtstillande effekt Det tar snabbt bort inflammation och minskar feber när det finns ett sådant behov.
 • Nextxt eller Ibuklin - En annan representant för de så kallade kombinationsmedicinerna. De sänker febern och tar bort smärtan.
Det rekommenderas att kontrollera om det inte finns någon individuell intolerans mot dessa läkemedel.

antispasmodika

Ibland kan akut smärta med cystit orsakas av spasmer, i vilket fall följande läkemedel hjälper till att eliminera obehag:

 • Men-kasta eller Papaverin - Ett av de mest populära sätten att ta bort smärta. Den första är fortfarande att föredra - No-shpa fungerar på kroppen starkare och längre än Papaverin. Främjar bättre mättnad av organ med blod och, som följd, påverkar förbättringen av deras funktion;
 • spazmalgon - Principen om drogen är baserad på det faktum att urintrycket är försvagat. Som en konsekvens är den smärtsamma processen med urinering inte lika uttalad som den kunde vara.
Det rekommenderas att du ser till att akut smärta är en konsekvens av en spasm innan du börjar ta något av dessa läkemedel.

Populära tekniker

Det är endast rekommenderat att använda folkläkemedel som ett komplement till huvudbehandlingen:

 • när angrepp av akut smärta är användbar örtte från kalendula, björnbär, johannesört, kamomill, plantain och timjan. Alla dessa ingredienser tas i samma mängd. Därefter bryggs en matsked av växtbaserad mat i ett glas kokande vatten. Ta drogen tre gånger om dagen för 1/3 kopp;
 • helt lindra smärta av cannabisfrön. Du behöver bara slipa dem ordentligt och häll mjölken;
 • För detta recept behöver du bara en sked full av honung utan föroreningar, en halv sked äppelcidervinäger och ett glas varmt vatten. Allt måste blandas och tas sedan dagligen i en månad.
 • från rosenhöns rötter producerar ett anmärkningsvärt diuretikum. För att göra så klipp dem så små som möjligt och mäta två st. l. De häller ett glas kokande vatten och koka i 25 minuter. Brand bör göras i genomsnitt. Därefter ska arbetsstycket rengöras på en varm plats i en timme eller två. Självklart borde du inte glömma att filtrera! För att dricka ett avkok behöver du bara hälften av glaset, men fyra gånger om dagen före måltiderna.
 • cikoriaal kan också anpassas för detta ändamål. Tre tsk. Planterna fylls med en halv liter kokande vatten, infunderas i två timmar. Efter insisterande borde drogen druckas fyra gånger om dagen för ett halvt glas. Men förvänta dig inte en långsiktig effekt, efter att ha druckit medicinen en gång - kursen ska vara minst två veckor;
 • nässla och kamille - de kallas kvinnliga växter, eftersom de är underbara medel för att hjälpa till med sjukdomar. Om dessa två assistenter förenar sig, kommer smärtan i akut cystitis säkert att återgå. För att göra detta, ta en matsked av varje komponent och häll dem med två glas kokande vatten. Agenten behöver tid att svalna och insistera. Efter perkolering är det nödvändigt att dricka två gånger om dagen;
 • för detta recept kommer att vara användbart för Johannesört i mängden matsked och en halv liter kokande vatten. Brewed St. John's wort måste nödvändigtvis brygga, coola. Efter perkolering är preparatet färdigt att användas tre gånger om dagen för kvart i glaset;
 • Humlehoppar är praktiska eftersom det är lätt att få dem, och du behöver inte brygga. Bara värt att mäta två st. l. kottar och häll dem en halv liter kokande vatten. Efter en timme eller en och en halv timme infusion är viktigt för påfrestningen. Det är allt: du kan dricka ett kylmedel tre gånger om dagen för en halv kopp.

Effektiviteten av cowberry i blåsor förklaras av deras antimikrobiella och desinficerande egenskaper. För behandling är det vanligt att använda markdelen av växten - bär och frukter.

Tranbär är en kraftfull naturlig antioxidant, väl etablerad vid behandling av sjukdomar i det genitourära systemet. I detta material berättar vi hur man behandlar en sur bär med blåsor.

Relaterade videoklipp

Videomaterial om vad som kan göras för att stoppa outhärdlig rez vid urinering:

Det är ganska möjligt att eliminera smärtsamma symptom på egen hand. Att ta drogen eller tinkturen är dock bara hälften av slaget. För att obehag inte kommer tillbaka, måste du börja övervaka din hälsa.

Hur man lindrar smärta med cystitis

Akut inflammatorisk process av infektiöst ursprung i vävnaderna hos ett viktigt organ i urinvägarna - blåsan, kallad cystitis. Denna sjukdom kan ge en person många obehagliga stunder - en känsla av smärta och obehag i underlivet, brinnande och frekvent uppmaning att urinera. I vissa fall uttrycks dessa symtom måttligt, vilket fortfarande inte hjälper till att upprätthålla en bra humör. Och vissa patienter upplever så svår smärta att de tvingas följa sängstöd.

Det är därför som många av dem är förbryllade av frågan: "Hur man lindrar smärta med blåsor?". Komplex behandling av den patologiska processen i blåsan ska ordineras av en kvalificerad specialist och smärtlindring från cystit är möjlig hemma. Det viktigaste är att välja rätt verktyg för att minska sjukdomens obehagliga manifestationer.

Orsaker till smärtssyndrom i cystit

Blåsans inflammation påverkas oftast av den vackra halvan av mänskligheten, mycket mindre ofta utvecklas den patologiska processen hos barn och män. Detta fenomen beror på de anatomiska egenskaperna hos bäckenorganen hos kvinnor. Emellertid är huvudsymptomen hos alla patienter smärta i blåsan, speciellt under den akuta perioden av sjukdomen. Utvecklingen av smärtssyndromet underlättas av två faktorer:

 • Bakteriell eller viral infektion - inflammation provocerar utvecklingen av vävnadsödem blåsan och bildning av erosion vid sina mukösa ytor, och urin, blåsan belägen i kaviteten, irritera det drabbade området och orsakar smärta.
 • Spasm i de glatta muskelfibrerna i blåsan - inflammation orsakar sammandragning av muskelvävnaden, vilket stör blodflödet och hindrar flödet av urin, stagnation intensifiera smärtan.

Hur man klarar av smärta med medicinering

Lättnad från lidande kommer att medföra analgetika:

 • Baralgina (ett kombinerat läkemedel, inklusive analgin och papaverin), som samtidigt eliminerar spasmer och blockerar receptorer som överför nerveimpulsen av smärta;
 • Analgin - en effektiv smärtstillande effekt, dess effekt känns efter en kvart i timmen;
 • Trigana-D - ett starkt läkemedel som innehåller paracetamol, läkemedlet enkelt tar bort en intensiv attack av smärtssyndrom;
 • Pentalgina - en kombinerad antiinflammatorisk, antipyretisk och smärtstillande medel rekommenderas för kronisk cystit.

Snabbt avlägsna smärtan kommer att hjälpa antispasmodik:

 • But-shpa - den mest kända produkten med en kraftfull och långvarig effekt som bidrar till utvidgningen av blåsans artärer och förbättring av dess funktionella aktivitet rekommenderas för akut smärtssyndrom.
 • Drotaverin - lindrar spasmen av glatta muskelceller i inre organ, förbättrar blodcirkulationen, lättnad observeras efter 30 minuter;
 • Cystenalum (vegetabilisk kombinerat preparat användbara för behandling av njursjukdomar och inflammation i urinblåsan) - är i stånd att snabbt eliminera smärtsyndromet, en akut attack av smärta innebär konventionella dosen ökades till 20 droppar;
 • Papaverine - har egenskaper som liknar No-shpa, men en svagare effekt, med inflammation i urinblåsan rekommenderas användning av rektal eller vaginal (för kvinnor) ljus.

Användningen av antiinflammatoriska icke-steroidala läkemedel kommer att bidra till att minska inflammatorisk process och minska smärtaintensiteten:

 • Ibuprofen eller Nurofen - bedövas snabbt (cirka 15 minuter efter att ha tagits) och kommer att ha en antiinflammatorisk effekt;
 • Nimesil - eliminerar blåsvävnad ödem och förbättrar mikrocirkulationen, effektivt kan stoppa utvecklingen av den inflammatoriska processen, måste ta en påse 2 gånger om dagen, var pulvret löstes i varmt vatten och dricka efter en måltid;
 • Paracetamol - lindrar intensivt smärtssyndrom, men det är kontraindicerat vid subfebril temperatur.

Andra sätt att sluta smärta

Anestesi för blåsor kan inte tas för ofta. Användningen av antispasmodika och smärtstillande medel kan ha kontraindikationer och framkalla biverkningar:

 • hematuri (utseendet av blod i urinen);
 • skador på njurar och lever
 • irritation av magslemhinnan.

Minska smärtan kan vara termiska förfaranden - det ökar blodcirkulationen i det lilla bäckenet och hjälper till att lindra muskelspasmer och smärtssyndrom. Detta kan göras med hjälp av varma fotbad - det är bäst att göra denna procedur på natten. Det är viktigt att se till att vattnet alltid är varmt.

Det är emellertid viktigt att veta att uppvärmning är förbjuden när:

 • hög temperatur;
 • purulent process i blåsan;
 • hematuri;
 • graviditet.

Också kategoriskt kontraindicerade besök på bastur och ångbad - detta kan förvärra inflammationsprocessen.

För dessa ändamål ska en dag dricka minst tre liter vätska i form:

 • kompotter;
 • teer;
 • mineralvatten;
 • medicinska buljonger och tinkturer från kamomillfält, hästslag, persilja;
 • tranbär eller tranbärsmor.

Tillämpning av fytoterapi metoder

Förutom medicin för hjälp, med eliminering av smärta, kommer läkande örter med förmågan att:

 • att kämpa med patogena bakterier;
 • söva;
 • omsluta;
 • påskynda processen med urinering
 • stärka immunförsvaret.

Oftast har sådana åtgärder urologiska växtblandningar. Den mest effektiva läkemedelsnedsamlingen är "Brusniver", som består av löv av cowberry, höfter, sträng, St John's wort. För användarvänlighet packas grönsaksråvaror i tefilterpåsar redo för bryggning.

Avkok från kemistens kamille eliminerar de obehagliga kliniska tecknen på cystit och förbättrar patientens övergripande välbefinnande: häll 1 msk. l. 200 ml kokande vatten, insistera en halvtimme, spänna och drick 100 ml.

Behandling av cystit med folkmetoder bör åtföljas av:

 • Överensstämmelse med en speciell diet, som utesluter akuta, sura, salta, feta och stekta livsmedel.
 • avhållande från intimitet
 • försäkring mot hypotermi.

Kronisk inflammation i urinblåsan

Med övergången av cystit till den kroniska formen av flödet blir smärtsensionen mindre kraftfulla. Detta tyder dock inte på att det inte finns något behov av att använda smärtstillande läkemedel. Oftast föreskriver patienter med kronisk cystit som utövar urologer Papaverin eller No-shpu. Vad mer kan du effektivt eliminera smärtan? Sittande värmen och urinering underlättas av stillasiga varma bad med buljonger av medicinalväxter:

För att göra en vegetabilisk avkok för ett bad måste du ta 2 msk. l. råmaterial och häll 1 liter nykokt vatten.

Det är viktigt att förstå att den inflammatoriska processen, smärta och andra kliniska manifestationer av cystit kan elimineras enbart om sjukdomen behandlas på ett komplicerat sätt.

Valet av mediciner som du kan stoppa smärtsam cider är bra. Men smärtstillande läkemedel hjälper bara till att glömma orsakerna till obehagliga känslor ett tag - de används för att tillfälligt lindra patientens tillstånd, men eliminerar inte den inflammatoriska processen. Utan en omfattande behandling av cystit med antibiotika är det omöjligt att fullständigt bli av med de kliniska manifestationerna av inflammation i blåsan!

Hur man lindrar smärta med cystit: medicinsk och folkmedicin

Hur man lindrar smärta med cystit - denna fråga är relevant för alla som någonsin har mött denna obehagliga sjukdom. Mer exakt, för varje, för hos kvinnor diagnostiseras cystitis flera gånger oftare än hos män.

Smärta är ett av huvudsymptomen på blåsor, det är ofta åtföljt av spasmer, ger tillbaka till njurarna, ljummen, nedre delen av ryggen. Genom intensiteten och varaktigheten av angrepp av smärta kan bedömas på omfattningen av inflammation.

Relief i akut cystit, åtföljd av smärt syndrom, jag vill få så snart som möjligt. Men det bör förstås att bara ta bort akut smärta är inte tillräckligt - det bör tas bort inflammation, vilket blev sin orsak.

Därför behöver du veta vilka mediciner för blåsan kan användas för att snabbt lindra smärtan, och vad du behöver göra för att bli av med smärtan under lång tid, men bättre för alltid.

Nödhjälp

Vanligtvis vet en kvinna att hon har kronisk cystit och tar vissa åtgärder. Men hon kan inte veta när det kommer att bli en annan förvärring, och inte alltid har medel för att ta bort de smärtsamma symptomen.

Ibland kan det prova allvarlig smärta i blåsan med förkylning och till och med en nervös skaka, till exempel en familjebrist eller en övertygelse av överordnade. En skarp spasma och de efterföljande brännskadorna och rezi kan plötsligt komma över.

Hur ska man bli av med smarta symptom snabbt, medan läkaren inte är tillgänglig, vad ska man göra hemma för att lindra obehag?

  1. Gå in i sängen. Vi måste lämna alla våra hushållssysslor och professionella uppgifter, ligga under filten och nödvändigtvis isolera fötter och bäcken (strumpbyxor, ströbyxor, ullsjal).
  2. Ta en stark och snabb analgetik
  3. Förutsatt att det inte finns några spår av blod i urinen, kan du göra sittande bad med en temperatur på cirka 37-38 grader eller placera i magen på en varmvattenflaska med varmt vatten - detta kommer att bidra till att minska spasmer och smärtssyndrom. Om det inte finns någon varmvattenflaska, kommer en plastflaska fylld med varmt vatten eller påsar med upphettat salt att göra.
  4. Om finns, är det möjligt att ta en dos monural - detta är ett bra antimikrobiellt läkemedel i cystit, vilket kommer att eliminera inte bara obehagligt, men också neutralisera vissa typer av bakterier.
  5. Ta fytopreparationer. De består huvudsakligen av naturliga ingredienser, de förbättrar effektiviteten hos antibiotika och anestetika, förlänger deras analgetiska, antiseptiska och antiinflammatoriska effekt. Det kan vara avkok och infusioner, till exempel, använd aktivt Cowberry Leaf.
  6. Beakta dricksregimen - det måste ökas så att bakterier kan spolas ut snabbare. Användbar för Morse från tranbär, det kan vara full utan restriktioner, det här är ett utmärkt verktyg för komplex behandling av sjukdomen.

Dessa åtgärder är tillräckliga för att uthärda en akut attack av cystit och lindra smärtssyndromet. Men inte tillräckligt för att helt bli av med smärtan.

Detta är endast möjligt när den inflammatoriska processen stoppas. Hjälp droger från apoteket. Det är bäst att gå till en tid med en läkare, eftersom han bara kan ordinera en kompetent och effektiv behandling.

Läkemedel med smärtstillande effekt

Analgetika är de som hjälper till att lindra smärta, inte bara med cystit. Dessa piller kan tas en gång för att må bättre.

Det är nödvändigt att komma till urologen tidigare, självmålning är farlig. Läkaren efter att ha tagit patienten och samlar in en anamnese kan ordinera sådana mediciner:

 1. Furadonin är ett antimikrobiellt medel.
 2. Nalycin är ett antibiotikum, vanligtvis ordinerat med cystit försvagad av cystitis. Behandlingsschema och dosering bör bestämmas av den behandlande läkaren. Reduktion av obehagliga symptom observeras den andra tredjedagen efter behandlingens början men det finns ett beständigt resultat.
 3. Cyston är ett annat läkemedel mot cystit, som snabbt lindrar smärta och stannar den inflammatoriska processen.
 4. Monural är ett mycket kraftfullt läkemedel. Användningen av det kan utföras först efter en undersökning på rekommendation av en medicinsk specialist.
 5. Ciprolet är ett annat höghastighetsantimikrobiellt läkemedel. Man måste emellertid komma ihåg att ett sådant starkt antibiotikum har uppenbara kontraindikationer och det kan bara användas enligt instruktioner från läkaren.

Alla dessa läkemedel har kontraindikationer och biverkningar, kan endast ordineras av en läkare.

Det rekommenderas inte att överskrida den rekommenderade dosen och bryta regimen, om en allergisk reaktion - nässelutslag, svullnad och andra atypiska symptom - medicineringen ska stanna och konsultera en läkare för att få symtomatisk behandling och välj effektiv analog.

Folk botemedel mot smärta

Hur lindrar smärtan i blåsan, om apoteket är otillgängligt eller en kvinna inte av någon anledning kan använda antibakteriella och antiinflammatoriska läkemedel?

Hjälp att ta bort smärt syndrom sådana beprövade, sparsamma och tillgängliga medel:

Tranbär. Sammansättningen av sura röda bär innehåller en unik substans - proanthocyanider. De kan undertrycka tillväxten av patogen mikroflora och neutralisera den.

Dessutom har tranbäret en diuretisk effekt. Det kan ätas friskt eller tas i form av mors, det viktigaste - regelbundet.

Kamomill, häststång, yarrow. Alla örter i torr och strimlad form tas i lika delar, blandade. Den mottagna samlingen bryggs i en termos med en matsked per liter vatten.

Efter två timmar kan infusionen filtreras och druckas ett glas tre gånger om dagen, minst tjugo minuter före en måltid. Det är lämpligt att förvärma medicinen före användning

Terapeutisk kost. Under perioden av akut cystit, för att lindra smärta och inte provocera det igen, utesluts all fet, stekt, salt och kryddig, ges företräde till mejeriprodukter, färska grönsaker och frukt.

I sig behandlar terapeutisk näring inte cystit, men det hjälper till att klara av sina obehagliga symptom och förhindra nya exacerbationer.

Vattenförbrukningshastighet

Riklig dryck Ju mer vätska är full, desto mindre smärta kommer det att bli, och desto lättare blir det att passera urinering. Rekommenderad juice, örtte, mineralvatten utan gas.

Under inga omständigheter kan du dricka öl, även alkoholfria, som ett diuretikum. Också inte lämplig för kaffe, starkt svart te, söta mousserande drycker.

Varma bad. Det kommer att vara mycket bra att lägga till vattenkaliumpermanganat eller kamillebuljong, St John's wort, guldfärg. Det blir lättare omedelbart efter nedsänkning i vatten.

Procedurens varaktighet är högst en kvart i timmen. Efter badet måste du torka torrt och bära varma strumpor, helst - lägg dig till sängs under filten.

Termiska procedurer mot smärta i cystit är endast tillåtna om urinen inte är rödfärgad. Blandningen av blod i urinen föreslår att det finns en förstöring av blodkärl, de spränger och utsöndrar blod.

Värme, som antispasmodik, kan stimulera denna process och då kommer det att bli omfattande blödningar. Läkemedel som lindrar spasmer, slappna av de släta musklerna och väggarna i blodkärlen, vilket orsakar blödningar.

Därför, om urinen är atypisk i färg och det finns blodproppar i det, ska det gå från bad och spasmolytiska medel.

Från icke-traditionella behandlingsmetoder kan akupunktur användas för smärta och spasmer under exacerbation av cystitis.

Många patienter hjälper till att lindra smärtan genom att applicera en nål applikator på en öm punkt.

Det är bättre att använda Lapko applikatorn: det är en gummimatta, på ena sidan finns nålar av olika metaller. När de appliceras på kroppen, bildar nålarna en galvanisk ström och verkar på kärlen, stimulerar blodcirkulationen.

Således, även utan att använda medicinering, elimineras spasmer och smärta minskar. Något mindre effektivt, enligt recensioner av patienter, Kuznetsovs applikator, tillverkad av plastelement.

Att bli av med akut smärta idag, ett misstag kommer att lugna sig och låt sjukdomen gå sin kurs. På kortast möjliga tid bör du alltid se en läkare, ta prov och hitta effektiva mediciner.

I annat fall kommer lidandet inte att vara långt innan det kommer och kommer snart tillbaka igen.

Hur är det möjligt att ta bort eller ta bort smärta vid blåsor?

Att ta bort smärta med cystit är nödvändigt för att förbättra patientens välbefinnande. Hos kvinnor börjar ofta smärtinfarkten omedelbart efter sjukdomsuppkomsten och stoppas endast med hjälp av smärtstillande medel. Män upplever smärta i blåsan mycket mindre ofta.

En kvinna kan känna en attack av smärta i blåsan omedelbart efter sjukdomsuppkomsten. Det är nödvändigt att ta bort det för att förbättra hälsan.

Typer av smärta i cystit och vad betyder det

Oftast har patienten lägre buksmärta. Burning rezi med cystit ibland berövar vila, låt inte patienten somna.

Ibland kan allvarlig smärta inträffa under imperativa uppmaningar, när en person känner en brännande känsla men inte kan urinera.

Akut smärta observeras under och efter urinering.

Nödhjälp

Det finns många former av patologi som uppträder på olika sätt. Ta inte del i självmedicinering, annars kan sjukdomen gå in i kronisk form. Första hjälpen hjälper en persons tillstånd, men problemet kvarstår.

För smärta vid cystit bör patienten utföra följande åtgärder:

 • gå och lägg dig
 • ät inte salt, kryddig mat;
 • dricka diuretika som hjälper till att lindra ont i urinblåsan;
 • Applicera en värmepanna till blåsans område;
 • ta smärtstillande medel, antispasmodik, som hjälper till att snabbt övervinna smärtan.

Du kan inte använda antibiotika innan du bestämmer vilken typ av orsakssjukdom som orsakas av sjukdomen. Detta kan orsaka biverkningar och främja övergången av cystit i kronisk form.

Det är nödvändigt att öka mängden vätska som används. Bakterier kommer att tvättas med urin, vilket kommer att minska intensiteten i den inflammatoriska processen i blåsan. Det är oönskade att sitta i ett varmt bad: Mikroberna som finns i bäckenet kommer snabbt att spridas uppåt och påverka njurarna. I dessa fall kan patienten utveckla pyelonefrit.

Förbättrar tillståndet hos en person som lider av en attack av akut cystitis, tranbärsjuice. Det kan lindra intensiteten i inflammatorisk process och smärta. Tranbär hindrar bindning av patogener till blåsans vägg.

Tranbärsjuice avlägsnar intensiteten i den inflammatoriska processen och smärtupplevelser i blåsan.

Medicinsk anestesi

Narkos och modpaspasmer hjälper till att lindra spasmer av släta muskler. Deras anställning anges när cystit orsakar ett bestående och svårt smärtssyndrom.

Analgetika och antispasmodik som akutvård kan tas utan att ordna läkare.

Använd inte andra läkemedel ensam. Detta kan förvärra patientens tillstånd.

smärtstillande medel

För att bli av med smärtan, använd Analgin, Baralgin, Tempalgin. Pentalgin verkar på kroppen på ett komplicerat sätt. Läkemedlet Uropirin har en selektiv effekt enbart på organen i det genitourära systemet.

Det mest populära läkemedlet, som rekommenderas för att ta cystit, är pentalgin, eftersom det verkar på kroppen på ett komplicerat sätt.

Spasmolytiska droger

God hjälp för att ta bort spasmer och lindra smärtstillande svampinfektioner. Men de kan inte ordineras för blödningsblåsan, när blod uppträder i urinen (ibland i stora mängder). Användningen av sådana droger bidrar till ökad blödning.

Vanlig spasmolytisk - No-sppa (Drotaverin). Den finns tillgänglig på apotek utan receptbelagda läkare. Spazmalgon och Spazgan är effektiva.

Hur man lindrar symtomen på cystit i hemmet

Du kan ta bort symptom hemma. Ofta används för detta är buljonger och tinkturer av örter.

Traditionell medicin har effektiva medel för behandling av blåsor.

Fördelen med dem är att de inte orsakar biverkningar, förutsatt att de används exakt för deras avsedda syfte.

Folkfonder är tillgängliga för alla på grund av deras låga pris. Trots att resultatet av terapi inte är omedelbart uppenbart, är läkemedelsplantornas effektivitet inte sämre än syntetiska droger.

Du kan ta bort symtom på sjukdomen hemma. För att förbereda medicinska buljonger måste du använda medicinska örter.

Folkmekanismer

Recept av te som lätt kan förberedas hemma:

 1. Blanda i lika stora proportioner gräskamomill, johannesört, bärbär, ringblomma, timjan och plantain. 2 matskedar Samla häll kokande vatten och insistera 15 minuter. Te att dricka 3 gånger om dagen.
 2. Fröer av hampa 1 kopp häll mjölk (3 msk) och koka tills vätskan avdunstar. Blandningen bör efter att ha kvar 1 glas. Drick som ett enkelt te 5 dagar på en tom mage.
 3. Att öka alstringen mängden urin är nödvändigt att förbereda te från rötterna av Wild Rose (2 Art. L. Häll en kopp kokande vatten, kokades under 15 minuter och insisterar 2 timmar, drain).
 4. Köttet av kamille och horsetail lindrar inte bara smärta utan har också en uttalad diuretisk effekt. För matlagning, ta 1 msk. varje gräs, häll kokt vatten. Att dricka sådant te är nödvändigt under hela dagen i små sippor.
 5. Te från en blandning av björnöron, majsstigmas och johannesört klarar sig väl av smärtan som börjar försvinna efter några dagar. 1 msk. Blanda häll kokande vatten, infusera i 2 timmar. Ta 20 minuter innan du äter i 15 dagar.
 6. Du kan laga en drink baserad på äppelcidervinäger och honung. Ta 1 glas vatten, lös 1 tsk. honung och ättika. Det rekommenderas att dricka det varje dag i 1 månad. Resultaten kommer att visas på en vecka.
 7. Smärtsyndrom med förvärring av sjukdomen kan avlägsnas med hjälp av humlehoppar. För att förbereda buljongen med dagpenning, ta 2 tsk, hugg, häll ett glas kokande vatten och insistera i en termos i 4-6 timmar. Infusion att konsumera under dagen.
 8. Smärtan avlägsnas och med hjälp av cikoria rot. 3 tsk. häll 0,5 liter kokande vatten, lämna i 2 timmar. Drick 4 gånger om dagen i små portioner. Behandlingstid - högst 2 veckor.

Hur man lindrar smärta med cystitis

Inflammation av blåsans inre membran kallas cystitis. Processen fortsätter akut eller kroniskt. Orsaken till sjukdomen är bakterier, svampar, virus som lever i människor eller kommer in i kroppen vid tidpunkten för kontakt med infektionskällan.

Den provokerande faktorn är försvagningen av immunitet, som härrör från stress, dålig näring, hypotermi, närvaron av samtidig patologi. Cystit hos kvinnor uppträder fem gånger oftare än i den starka halvan. Detta beror på uppbyggnaden av det genitourära systemet och fysiologiska egenskaper. En bred och kort urinrör gör det möjligt för mikroorganismer att tränga in i blåsans hålighet. Ostabil hormonell bakgrund predisposes till en minskning av skyddande krafter. Smärta i cystit tillsammans med dysuriska fenomen påverkar förmågan att arbeta och livskvaliteten. Symtom är så allvarlig att patienten inte kan lämna huset. Användningen av smärtstillande medel underlättar tillståndet, spränger den patologiska cirkeln.

Kortfattat om cystit: orsaker, symptom, behandling

 • Inflammering av infektionen i urinblåsan från könsorganen, rektum med bristande överensstämmelse med hygienregler
 • Otillbörlig behandling av inflammatoriska sjukdomar i vagina (candidiasis, trichomoniasis), hemorrojder;
 • Sexuell kontakt med en patient eller infektionsbärare;
 • Minskat immunsvar. Konventionellt är patogena mikroorganismer närvarande på huden och slemhinnorna, utan att orsaka sjukdom. Att försämra skyddsfunktionen leder till tillväxten;
 • Lång avkylning av midjan, underlivet, benen. Spasm av blodkärl leder till nedsatt cirkulation i organen i det lilla bäckenet;
 • Stagnation av urin i blåsan med dess koncentration, multiplikationen av bakterier uppstår om en kvinna lider lång, går sällan till toaletten.

Symtom på akut och kronisk blåsan är liknande. En ny process uppstår plötsligt. Återfall inträffar efter tidigare inflammation. Förstärkningen av den kroniska processen föregås av prekursorer (tyngd i nedre delen av ryggen, över bömen).

 • Allvarlig smärta vid urinering
 • Hyppig uppmaning att gå på toaletten med en liten mängd vätska (ibland droppe för droppe);
 • Rezi, brännande, obehag i urinröret;
 • Utseendet av blod, pus, slem i urinen, dess grumlighet;
 • Smärta i suprapubic regionen med bestrålning i ljumsken, könsorganen
 • Ökad kroppstemperatur, sjukdom, svaghet.

Diagnos av cystit är baserad på detektering av inflammatoriska förändringar i OAM. För att utesluta komplikationer utförs urinanalys enligt Nechiporenko, ultraljud, OAK, cystoskopi, kultur på näringsmedia.

Mekanismen av smärta i inflammation i blåsan

Framgångsrik behandling av sjukdomen uppnås genom undertryckande av alla patogenetiska länkar i den patologiska processen.

Inflammation. Aktiviteten av bakterier på slemhinnan gör att den skadas. Receptorer i orgelväggen blir irriterad, smärta framträder. Relationen mellan graden av förändring och subjektiva känslor är direkt. Ju mer uttalad processen, ju starkare smärts manifestationer.

Spasm av släta muskler i urinblåsan och urinröret. Som svar på skador uppstår muskelspänning naturligt. Blodtillförsel till kroppen är bruten, smärta framträder. På grund av den ökade tonen av släta muskler skapas en fullständig blåsans sensation, ofta vill du gå på toaletten.

Omfattande vård för inflammatoriska förändringar i urinvägarna

Förteckning över procedurer för anestesi:

 • Drick mer vätskor. Speciella teer, samlingar, infusioner från växter med antiseptiska egenskaper;
 • Värme på undersidan av buken. En varmvattenflaska eller ett bad förbättrar blodflödet, slappnar av musklerna, underlättar smärtsamma manifestationer. Förfarandet är kontraindicerat i närvaro av blod i urinen;
 • Ta smärtstillande medel (No-shpa, diklofenak, baralgin, Trigan-D). Bedövning kommer att lindra tillståndet, lindra spasmen, minskar frekvensen av besök på toaletten.
 • Vegetabiliska uroseptika (Kanefron, Phytolysin) kämpar med mikrober som orsakar patologi;
 • Antibakteriella läkemedel som eliminerar orsaken till inflammation, minskar smärta.
 1. Medicinsk (tabletter, suppositorier, injektioner);
 2. Reflexmottagningar (exponering för vissa områden minskar flödet av smärtsamma impulser från det drabbade organet);
 3. Folkmetoder

Principer för att undertrycka smärtsyndrom med läkemedel

Spasmolytiska läkemedel (no-shpa, papaverin, baralgin) slappna av blåsans smidiga muskler. Krammen avlägsnas, blodcirkulationen förbättras, inflödet av vita blodkroppar som kämpar med en infektion ökar. Minskar den smärtsamma trängseln att gå på toaletten. Rektala former är en framgång. De snabbt (inom några minuter) och bedövar effektivt, vilket ger ett minimum av biverkningar. In i ändtarmen upp till tre gånger om dagen (Papaverin).

Kombinationen av antispasmodik med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ökar effekten (Trigan-D). Detta läkemedel kan snabbt och effektivt stoppa akut smärt syndrom.

Antibiotika kan stoppa smärtssyndromet inom två till tre dagar. Tilldela för cystit Monural, Ciprofloxacin, Nevigramon, Cefalexin, Amoxicillin, Furadonin. Läkemedlet, dosen, upptagningstiden bestäms av en urolog enligt resultaten av undersökningen.

Termiska förfaranden. En varmvattenflaska på botten av magen, ett bad med avkok av medicinska örter (kamomill) kommer att minska smärta. Värm inte dig själv om kroppstemperaturen stiger eller en förorening av blod framträder i urinen.

Kortpulselektroanalgesi används från fysioterapiteknik. Elektroder som ger svaga impulser är fixerade ovanför puben. Musklerna slappnar av, smärtan minskar. Behandlingsförloppet är 1-2 veckor. Metoden låter dig ta bort smärta utan att tillgripa farmakologiska läkemedel.

Patienter som lider av kronisk inflammation i blåsan behöver veta hur man lindrar smärta i cystit under en exacerbation:

 • Torr värme. Lägg i en plastflaska vatten 39-40 grader. Applicera på underlivet i 20 minuter;
 • Värm dina fötter. Placera dem i varmt vatten i 10-15 minuter, torka, sätt på varma strumpor. Uppvärmningen av benen leder till en återspegling av musklerna i urinblåsan och urinröret.
 • Ha en kopp varm te. Det är bättre att brygga en cowberry leaf, horsetail. Varmdryck hjälper till att lindra kramp i blåsan;
 • Ta ett antispasmodiskt läkemedel. 2 tabletter No-shpy, Spasmalgon eller Baralgin dricker ett halvt glas varmt vatten. Från användning av analgetika (analgin, nimesulid, diklofenak) bör avstå. Analgetika för cystit hos kvinnor kan maskera akut gynekologisk kirurgisk patologi, leda till försämring av tillståndet;
 • Ta ett varmt bad eller dusch. Det är förbjudet att gå till bastu eller bastu.

Om ovanstående åtgärder inte har någon effekt, ökar smärtan, andra symtom (kräkningar, diarré) går med, en annan patologi (appendicit, adnexit, ektopisk graviditet) bör uteslutas.

Folk Remedies för genitourinary sjukdomar

Hur man lindrar smärta med cystitis, Att inte använda syntetiska droger är användbart för att känna till patienter med allergier mot läkemedel. För att underlätta tillståndet kommer att hjälpa medicinska växter. Det är viktigt att det inte finns någon intolerans mot dem.

En matsked av örter balm för att hälla ett glas kokande vatten, insistera i en timme, dränera. Drick 100 ml 4 gånger om dagen.

Ta en tesked av kamomillblommor och horsetail, brygg te, drick 3 gånger om dagen.

2 matskedar av cornflower blommor brygg 200 ml kokande vatten, kyla, ta 50 ml. var 4: e timme.

Blanda i lika delar blommorna av ringblomma, kamille, bärbärblad, timjan, gräsmatta gräs. Brew ett glas kokande vatten, insistera. Drick under dagen för tre måltider.

Apoteket säljer speciellt utvalda urologiska avgifter för behandling av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna. För att göra växtberedningar ge den nödvändiga effekten, bör de tas enligt recepten.

Principer för utfärdande av sjukskrivning för blåsor

Akut inflammation i blåsan orsakar ofta allvarlig smärta i suprapubic regionen, brinner, sömnad under urinering, behovet av att besöka toaletten var 15-20 minuter. Arbeta i en sådan situation är omöjligt. Med en känsla av tyngd i underlivet och en lätt ökning av uppmaningar kan kontorsaktiviteter inte avbrytas. Ge de en sjuklista för blåsor, beror på svårighetsgraden av processen, resultaten av test, förekomsten av berusning. Det är nödvändigt att adressera till urologen, för att genomföra undersökningar. Baserat på resultaten av undersökningen beslutas frågan om utfärdande av arbetsofärdighetsbevis individuellt. Ökad kroppstemperatur, svår smärtsyndrom, starka dysursfenomen tjänar som en motivering för utfärdandet av ett sjukhus.