Huvud
Förebyggande

Orsaker till transparent slemutsläpp hos män

Genomskinlig stretching slem utsläpp hos män kan ha en annan karaktär. Ofta släpps slem från urinröret, vilket har en gråaktig nyans. Normen är slem, som inte har någon lukt. Urladdningen är en vanlig vätska, som har en särskilt lätt viskös konsistens. Vanligtvis stör sådana utsöndringar inte män, och det är också normala fysiologiska fenomen. Men om du är i tvivel kan du genomgå särskild diagnostik under ledning av en läkare. Det finns trots allt fall där det utsöndrade vätskan är förknippat med inflammation.

Vad kan orsaka excreta?

Utan tvekan, när du ändrar färgen på utsöndrad hemlighet, måste du vara särskilt uppmärksam på din kropp. Det är möjligt att detta fenomen uppenbarar en mängd olika sjukdomar.

Det finns fall i medicinsk praxis, när urladdningen inte ger något obehag vid urinering. Men det här är inte alltid fallet. Ibland upplever patienter med dessa symtom skärpedjor och obehagliga känslor. Lägg märke till att utsöndrat slem är omöjligt. Det verkar rikligt (hela dagen) och orsakar obehag.

Men det är värt att notera: Tilldelningen kan vara av en mager karaktär, vilket indikerar att det blir mycket svårare att märka dem. Exacerbations kan till exempel bero på intag av alkohol eller starkt kryddig mat.

Män kan leda ett promiskuöst sexliv, varefter oklara sekretioner hittas. Då börjar de oroa sig och oroa sig. Det finns trots allt idag ett stort antal sexuellt överförbara sjukdomar.

Naturligtvis frigörs vätskan på olika sätt. Det beror i stor utsträckning på intensiteten av inflammation, liksom i försummelsen. Slem kan således ha en annan färg. I sådana fall är det sällan en klar utsläpp hos män.

Vanligen kännetecknas den frisättande vätskan av en tjock konsistens. Med ett stort antal leukocyter kan urladdningen förvärva en grön eller gul färg. Anledningen till detta beror på de transplanterade operationerna, utseendet på tumörer, förkylningar och infektionssjukdomar, olika skador och inflammationer. Om konsistensens täthet av slamet ska släppas eller dess mängd varierar, är det nödvändigt att söka kvalificerad hjälp. Utsläpp kan förvärva obehagliga lukt och ändra färg. Sådana processer bör vara alarmerande.

Läkare hjälper till med rådgivning, föreskriver nödvändiga tester och identifierar orsakerna till obehag. Ofta försenar patienterna resan till en specialist och därigenom förvärrar deras egen situation. När allt kommer omkring vet alla att i de tidiga stadierna av sjukdomen behandlas mycket lättare och smärtfri. Därför är det viktigt att ta ansvar för din hälsa. Transparent, icke-stark utsläpp, som har en viskös konsistens, finns:

 • med kronisk form av klamydia;
 • med uretoplasmauritrit.

I detta fall ger patienten allokering för analys, där mängden vita blodkroppar ses. Måttlig - 4 celler. Om mucusen har purulent urladdning, skiljer de sig i regel i karakteristisk lukt och talar om förekomsten av gonorré.

I detta fall finns det ofta rikliga sekret. Dessa symptom åtföljs av obehag vid urinering. Det kan bli klåda och brännande. Isolering av vätska är inte alltid riklig, oftare, tvärtom, mer mager. Men i urinen kan du se små klumpar av purulent slem, som vanligtvis förekommer i sjukdomens första skede.

Hos manliga patienter kan patologisk utsöndring observeras. De utvecklas med långvarig användning av antibiotika eller efter kemoterapi, är också möjliga med candidiasis, åtföljd av lindrig utsöndring som har en fiskig lukt. Färgen på slem i det här fallet har som regel en gulaktig kant.

Spermatorrhea uppstår och åtföljs av frisättning av spermier utan känslor av orgasm. Ofta finns det brun slem. Dessutom utseendet av blodproppar och pus. Purulenta formationer uppträder i närvaro av maligna tumörer. Om urladdningen är blodig och riklig, är sjukhusvård obligatorisk. Vanligtvis är överflöd av sekretioner märkbar efter sömnen. Därför är det värt att observera kroppens tillstånd.

Vilka symptom är associerade med excreta?

Som det är känt för många startar urladdningen ur urinröret. Vätskan kan skilja sig både i färg och genom sin genomskinlighet. Vid avhållande från sexuellt intyg eller handling kan konsistensen av allokerad slem ha en tät struktur.

Den vanligaste sjukdomen i samlag är klamydia. Andra fall av eventuella slemsekretioner kan vara tecken på patologi. Ofta finns det olika sjukdomar i urinproduktionssystemet. Men omedelbart kan det noteras att någon patologi kräver brådskande hjälp av en specialist.

Transparenta val kan berätta:

 • om sexuell upphetsning, det vill säga det finns tydligt slem på penisens huvud.
 • när intra-abdominal tryck stiger kan det finnas en klar slem
 • smegma (smörjning), som frigörs av talgkörtlarna i penis (i överensstämmelse med god hygien, är en sådan fördelning inte en olägenhet, om det finns ansamling av smörjmedlet, då finns det en mycket obehaglig lukt, eftersom mikroorganismerna förökas).

Det finns också icke-smittsamma faktorer, de inkluderar:

 • olika allergiska reaktioner, till exempel för läkemedel;
 • alla slags irritationer med kemikalier, till exempel geler, skum, tvål;
 • trauma;
 • mekanisk skada.

Spjäll som har en lukt kan uppstå när det finns en kränkning av personlig intim hygien. Det finns en multiplikation av bakterier och mikroorganismer i candidiasis (infektion), vilket medför en sur lukt och vit urladdning.

Gardnerella är särskilt aktivt med symtom som:

 • svag immunitet
 • dysbakteriom i magtarmkanalen;
 • långvarig användning av antibiotika;
 • syntetiskt tätt underkläder;
 • frekvent förändring av sexpartner.

Det finns fall där en obehaglig lukt provar inflammation av både penis och kroppens inre yta.

Tyvärr kan sådana sjukdomar, förutom ansvarsfrihet, åtföljas av svår smärta eller klåda, och på könsorganen kan det bilda sår. Blodig slem kan tala om intensiteten av inflammation.

Tilldelningar med blod är möjliga med grova medicinska förfaranden, såsom kateterplacering eller smetbehandling. Men sådan utmatning kännetecknas av den skarlet färgen av den homogena konsistensen av blodutsläpp och snabb stopp av blödning.

Utan tvekan kan maligna tumörer manifesteras med blodutmatning vid urinering. Till exempel, i prostatacancer, har blodet en brun färg med karakteristiska blodproppar.

Hematospermi följer ofta blodproppar i spermierna. Följande observeras:

 • smärtsam urinering
 • det kan finnas ett ödem i könsorganen;
 • skarpa smärtor i ländryggen
 • obehag i kroppen och feber.
 • biopsi eller andra kirurgiska ingrepp;
 • aktivitet av sexuella kontakter
 • olika neoplasmer i könsorganen;
 • sexuell avhållsamhet.

En liten slutsats

För att diagnostisera en sjukdom är det givetvis ofta tillräckligt att få en doktors åsikt och en visuell undersökning.

Färgen, lukten, konsistensen och tillståndet hos kroppen kan berätta om många saker, för att hjälpa det är det nödvändigt att genomföra laboratorieforskning.

Men det bör komma ihåg att använda mediciner du behöver bara under överinseende av en specialist.

Transparent urladdning hos män

Tilldelningar hos män är transparenta kan vara normen eller patologin. Om ett sådant symptom kompletteras med andra tecken - klåda, brännande eller obehag, är det ett tillfälle att besöka en specialist. Det är viktigt att noggrant övervaka din hälsa, detta kommer att förhindra farliga konsekvenser och komplikationer.

Normalt tillstånd

Normalt bör urinrörets utloppskanal vara torr, ingen utsläpp bör observeras. Om den genomskinliga urladdningen hos män från urinhålets hål ses en gång, inte regelbundet, inte åtföljd av andra symptom, är detta inte en patologisk situation. Norma anses vara prostata under tömningen av tarmkanalen. Denna situation uppstår med intensiv ansträngning och under avfekningsprocessen. Detta är ofta fallet med svårigheter med tarmrörelsen, med för ofta förstoppning, när det är svårt att tömma.

I denna situation, ökade kompression i bukväggen, varvid öppningen av urinröret av en mindre vätskemängd visas transparent, luktfri och föroreningar. Normen är närvaron av vener i det genomskinliga slemmet, målat i en vit eller gråaktig nyans.

Transparent slem anses vara normen för föroreningar under pubertalperioden. Vid spontan ejakulation, inte under intimitet, tillsammans med ejakulatet, tilldelas en obetydlig mängd sträckande genomskinlig utsöndring.

Om morgonen erektioner, som visas på morgonen efter att vakna upp, i närvaro av starkt uttryckt erektioner har ofta tydliga slem, producerade de urogenitala körtlar. Detta tillstånd observeras på morgonen, det anses vara normen. Om sådana situationer uppträder sällan finns det ingen anledning till oro, eftersom utsöndring indikerar gonads normala funktion.

Om urin urladdning sker i stor skala, oavsett om det var spänning, regelbundet kompletteras med intensiv intensiv klåda och sveda i urinröret, obehaglig lukt - det är en allvarlig anledning att besöka läkare.

Det är viktigt att upptäcka en provocerande faktor och starta en tidig terapi, detta kommer att förhindra komplikationer och konsekvenser för reproduktionssystemets organ.

Så här upptäcker du ett symptom

Vanligtvis utför en man inte regelbundna undersökningar av urinrörsöppningen för förekomsten av några patologier, om det inte finns några andra kliniska manifestationer. Genomskinligt slem kan sticka ut på egen hand, eller visas efter ett litet tryck på urinrörets öppning. Det första symptomet, som indikerar närvaro av sekret, är vidhäftningen av kanal urinröret. Detta observeras med en liten mängd hemlighet, det torkar upp. På sin plats bildas filmen, den ligger nära urinrörets yttre kanal.

Efter uppvaknandet samlas öppningen av urinröret, detta bör noteras och ytterligare undersökning bör utföras för närvaron av en hemlig utsöndring. Förekomsten av en slemhinnsekretion kan övervägas i den första delen av morgonurinen. När du undersöker morgonurinen bör du vara uppmärksam på förekomsten av bomullsstrukturer, onormala föroreningar. Sådana manifestationer är en allvarlig anledning till att besöka en urolog eller andrologist.

Du kan upptäcka en hel del hemlighet och på ytan av ditt underkläder är den här funktionen lätt att se. Om utvecklade inflammatoriska reaktioner utvecklas i reproduktionssystemets organ, kompletteras den framväxande hemligheten med andra tecken - klåda, brännande, obehag i urinröret, en speciell obehaglig lukt.

Varför syns symtomen?

I det övervägande antalet situationer signalerar utseendet på transparenta sekret från urinröret utvecklingen av patologiska processer i reproduktionssystemets organ, och de kräver obligatorisk medicinsk intervention. Till sådana patologiska processer innefattar clamidios, ureaplasmos, mykoplasmos. Dessa infektioner parasiterar på cellulär nivå, som gradvis påverkar alla stora områden.

Specifika symptom finns vanligtvis inte länge. När dessa sjukdomar är på väg till en avancerad form kan visas svagt markerade symptom: obehag i inguinala området, att slem från urinröret, klåda, sveda, smärta, ofta behov tömma blåsan.

Andra patologier som åtföljs av en liknande klinisk bild innefattar:

 • Uretrit är en inflammatorisk process i urinröret;
 • Balanoposthit - inflammation i huvudet och förskin av könsorganet hos en man;
 • Prostatit - inflammation i prostata;
 • Allergiska reaktioner på personliga produkter eller syntetiska underkläder;
 • Mekanisk skada på könsorganen;
 • Skador på urinröret.

Uppmaning till transparent fördelning kan gonorré och trichomoniasis vid de inledande stadierna av utvecklingen. Om slimet blir gult, indikerar detta orenheter av purulent innehåll. Denna egenskap är karakteristisk för gonorré och trichomoniasis. I närvaro av blodproppar i slem kan vi döma utvecklingen av trichomonas eller gonorrés form av uretrit. Om du dessutom känner en sur lukt är detta ett tecken på utvecklingen av urogenital candidiasis, i närvaro av fisksmak kan vi prata om utvecklingen av sexuellt överförbara sjukdomar.

Om utseendet utsöndring observerades i frånvaro av infektiösa processer och inflammation, är det utlöses av en svag muskeltonus apparat, varigenom den nödvändiga fukten och slemhinnor strukturer inte kan dröja kvar i kroppen. Sådana patologiska processer innefattar spermatorrhea och prostata. Oavsett anledning är det viktigt att genomföra regelbunden kontroll av könsorgan för förekomst av onormala manifestationer kontroller på urolog, i tid för att börja behandlingen.

Diagnostiska åtgärder

För att hitta orsaken till sådana händelser bör du besöka en urolog eller andrologist. Läkaren kommer att ordinera de nödvändiga diagnostiska åtgärderna. Den första undersökningen är en visuell undersökning av könsorganen, utvärdering av epidermis, utvärdering av konsistens och färg av sekretionen, palpation av lymfkörtlarna. Samlingen av anamnestic data, med hänsyn till ytterligare tecken i form av brännande, kliande, ömhet under föreläsningsprocessen, uppkomsten av en obehaglig lukt, en temperaturökning.

Vidare ordinerar läkaren en speciell massage för att stimulera urladdningen. Före proceduren behöver du inte urinera i två timmar, det ger dig möjlighet att få den mest tillförlitliga informationen. Tilldelning av blod och urin samling tas en tapp ur urinrörets öppning. Ofta kompletteras diagnosen med ultraljudsundersökning av bäckenorganen, urografi. Innan testen utförs, rekommenderas att man utesluter användning av starka antibiotika, antisvamp, antiinflammatoriska läkemedel. Detta är nödvändigt, eftersom sådana droger kan minska antalet leukocyter i blodfluiden, kommer information om förekomsten av inflammation och infektion inte att vara tillförlitlig.

Innan läkaren diagnostiseras rekommenderas det att utesluta intima kontakter, var uppmärksam på frekvensen av utsöndrad vätska.

Om det finns en inflammatorisk process, kommer meddelandena att vara smärtsamma och frekventa. Läkarna rekommenderar att man följer en viss diet - utesluter kryddiga rätter, etanolhaltiga drycker, eftersom sådan mat leder till en förvärmning av inflammation i kroppen. Var noga med att följa reglerna för personlig hygien, byt regelbundet underkläder. En adress till en läkare ska vara aktuell för att starta behandlingen i tid och förhindra övergången av sjukdomen till kronisk form.

Efter att ha upptäckt grunden till detta fenomen, kommer läkaren att förskriva den korrekta behandlingsalgoritmen. Det är nödvändigt att strikt följa alla medicinska rekommendationer, för att avhålla sig från att genomföra sexuell aktivitet till full återhämtning, att äta rätt, noga följa alla hygienåtgärder. Det är otillåtet att engagera sig i självständig behandling, det här är skönt med försämring av tillståndet. I avsaknad av kompetent terapi är komplikationer och konsekvenser upp till erektil dysfunktion av problem med barns uppfattning möjliga i framtiden.

Varför är slem utsöndrad från penis?

Utsläpp från könsorganen kan bli en källa till information om människors hälsa.

Ofta är urladdning från penis en av de första eller till och med den enda manifestationen av sjukdomen.

Att bry sig om sin hälsa bör man vara uppmärksam på vad som står ut ur hans sexuella värdighet.

Om det finns tvivel om normaliteten hos urinröret från urinröret eller penis, är det värt att omedelbart kontakta vår urolog, vars praktiska erfarenhet gör att vi snabbt kan skilja normen från patologi.

Patologisk slem från penis

Vid separation från penis kan man misstänka förekomsten av en smittsam process i en människas könsorgan:

 • Riklig slem från penis uppträder med urinrör orsakad av sexuell infektion. Sådan uretrisk urladdning är genomskinlig, mindre ofta med en gul tinge. De sträcker sig bra och innehåller en liten mängd vita blodkroppar. Om utseende slem från en medlem orsakad av inflammation i urinröret, kommer det att åtföljas av smärta och en brännande känsla under urinering, skarp smärta i blåsan (utbredningen av infektion till honom), i den nedre delen av buken. Smärta i kombination med hyperemi och ödem i slemhinnor gången, ibland limning läpparna, vilket är särskilt märkbart på morgonen. Det torkade exsudatet framträder i form av jordskorpor av gulaktig färg. Vid kronisk uretrit allokera mer måttlig, är mindre än i en spetsig sjukdomsförlopp deras mängd, mest vanligt förekommande på slem parasiterar yttre öppning av urinröret på morgonen i form av små droppar eller torkade blekgul skorpa.
 • Förutom uretrit kan urladdningen också ge kronisk prostatit. I detta fall kombineras patologisk utsöndring med konstanta eller periodiska, slöta smärtor i ländryggsregionen, sacrum, som utstrålar anus, höfter, perineum. Tillsammans med smärta fenomen dysuri - urinering svårt är urin släpps svag eller intermittent ström av små droppar, för tömning en man tvingas spänd, ofta observeras nokturi - frekvent urinering på natten. I detta fall kan fördelningen av urin vara svår, vilket är mycket smärtsamt för patienten. Med kronisk prostatit, patologisk sekretion, smärt syndrom kombineras nästan alltid med tecken på sexuell dysfunktion - erektil dysfunktion, minskad libido och för tidig utlösning.
 • Tydliga slem från medlem karakteristisk för sjukdomar, såsom mykoplasmos, ureaplasmosis och klamydia. Således kan slemmen vara en gulaktig eller gråaktig nyans. Slem kombinerat med rodnad och svullnad av käftöppning av urinröret, en brännande känsla och smärta i fördelningen av urinen kan förekomma klåda och rodnad av glans penis, hennes smärta, kan visas fläckar (med klamydiainfektion).
 • Vit slem på penis består av en inflammatorisk vätska, som representeras av slem med en signifikant mängd utarmad epitel och leukocyter. Sådan slem är karakteristisk för sådana sjukdomar som ureaplasmos. I klamydia är slemhäftning på penisens huvud typiskt.
 • Vit slem kommer att vara och med prostata mot en bakgrund av en prostatit. Det är förknippat med en minskad ton i körteln. Den vita vätskan flyter ofrivilligt i slutet av urinering, kan orsaka obehag eller klåda i urinröret.

Utsöndringar från urinröret hos män: normen, ett tecken på sjukdom

Utskiljning från könsorganen hos män - detta skiljs från urinröret (urinröret) och hemligheten preputiala körtlar, som ligger på huvudet av penis, under förhudets hud. Urinröret öppnas ejaculatory kanal, prostata kanaler, uretral och Cowpers körtlar.

Varianter av fysiologiska utsöndringar

Kriterier för normal utsläpp, som motsvarar funktionerna hos organen i det urogenitala systemet:

 • urin - Genomskinlig, från halm till gyllengult, praktiskt taget luktfri, fri från flingor eller andra inklusioner;
 • Prostens hemlighet har en viskös konsistens och vitaktig nyans, det finns en specifik lukt av spermin;
 • ejakulat: ductus ejaculatorius spermier blandas med sekret från körtlarna Littre (uretral), Cooper (Cowpers) och prostatiska utsöndringar som förvärvar gråaktig vit färg och konsistens slemhinna;
 • Färsk smegma från preputial körtlar liknar tjockt vitt fett; över tiden kan det bli gulaktigt eller grönt.

Försmörjning - smegma - allokeras ständigt, ackumuleras under förskinnets inre blad och i penisens koronära spår. Smörjning består av fetter och bakteriella rester, jämnt fördelade och minskar friktionen mellan förhuden och huvudets hud. Den maximala aktiviteten hos prepecialkörtlarna är inneboende i puberteten, med ålder, sekretionen minskar och slutar helt med åldern.

Om du försummar reglerna för personlig hygien, kan smegma ackumuleras under försköljets veck. I detta fall oxideras smörjmedlets smörjmedel, och proteindelen bryts upp (i själva verket är det sönderfall) och massorna blir gröna och förvärvar en obehaglig lukt. Samma process är phimosis, när på grund av fusionen av förhuden är det omöjligt att helt fritt från huden vikar penisens huvud och avlägsnar smegmen. Accumulering och sönderdelning av smörjmedel kan leda till kronisk balanit och balanopostologi (inflammation i förhuden och glanspenis), öka risken för att utveckla tumörer.

i figuren: möjliga former av balanoposthit - hygienisk och patologisk

Uretrit, slemhinnig färglös urladdning från bulboretral och urinvägarna. Visa bara när det är upphetsat, associerat med libido. Utsöndring av klar slem är utformad för att smörja urinröret och förbättra spermiernas passage. Mängden utsöndring varierar från mager till riklig, dessa parametrar är associerade med organismens individuella egenskaper och frekvensen av sexuell aktivitet. Efter långvarig avhållsamhet ökar volymen av urladdning.

Förorening - Spontan utsöndring av spermier, inte konjugerad med samlag. Oftast observeras vid morgon när testosteronhalten stiger. Beror på ålder och intensitet av sexuell aktivitet: förekommer hos pojkar i pubertalperioden, hos vuxna män - med oregelbundna eller sällsynta sexuella handlingar.

Prostaarea, fördelningen av en liten mängd klar slem från urinröret med gråvit inklusioner. Det uppstår efter spänningar i buksmusklerna (till exempel med förstoppning) eller efter urinering. Hemligheten består av en blandning av seminalvätska och en avtagbar prostata, en ökning av volymen och turbiditet kan vara tecken på prostatit.

Patologiskt urval

Hos män, STD, tumörer, icke-specifika inflammationer i urogenitala organ, olika trauma, medicinska manipuleringar eller operation kan orsaka urladdning från penis.

Patologisk urladdning ur urinröret skiljer sig från normala:

 1. Volym (för riklig eller mager, kanske - måttlig);
 2. Genom färg och genomskinlighet (från vit till gulgrön, grumlig);
 3. För föroreningar (blod, pus, klumpar av slem);
 4. Konsistens (väldigt flytande eller för tjock och klibbig);
 5. Av lukt (surt, skräp, fisk);
 6. Genom periodicitet av utseende (beroende på tid på dagen, konstant eller episodisk fördelning);
 7. På kommunikation med urinering, sexuell upphetsning, med alkoholintag, kryddig och kryddig mat.

Utsläppens natur beror på orsakssjukdomens orsaksmedel, immunsystemets status, åtföljande sjukdomar, och även på svårighetsgraden och varaktigheten av inflammationen (akut eller kronisk).

När du ändrar mängden, densitet eller färg av urladdning, är det lämpligt att få läkares samråd och göra prov om en obehaglig lukt uppstår. Självdiagnos är inte nödvändig, bara ett symptom är korrekt för att känna igen sjukdomen är mycket svårt.

Penicillatsjukdomar associerade med STD

Slemhinnor: transparenta sekret, viskösa och små i antal, förekommer i kronisk form av klamydia, mykoplasma eller ureaplasmauritrit. Vid en mikroskopi i tilldelning finns en måttlig mängd leukocyter (norm - upp till 4 celler i synfältet).

Muko-purulenta: vit urladdning, genomskinlig observeras i fasen av exacerbation i klamydia, ureaplasmos och mykoplasmos. När chlamydialinfektion ackumuleras på penisens huvud, som om "klibbar" på huden.

Purulent urladdning, Att ha en obehaglig lukt är karakteristiska för gonorré. De är klibbiga, tjocka, gula i färg eller med en grön nyans, med en skarp lukt. Med mikroskopi, epitelceller från urinröret, ses många leukocyter i materialet.

Symtom som åtföljer gonorralt uretrit: långvarig och riklig urladdning; Smärta, klåda och brännande är särskilt starka vid urinering.

I venerala sjukdomar är det ofta kombinerade infektioner som kombinerar flera patogener samtidigt. Gonorré och trichomoniasis åtföljs av klamydia, mykoplasmos och ureaplasmos uppträder vanligen "parvis". Symtomatologin hos sådana sjukdomar skiljer sig från klassiska manifestationer, uretröddning kan också förvärva en helt annan karaktär. För den slutliga diagnosen används därför moderna analytiska tekniker med hög grad av tillförlitlighet, och inte egenskaperna hos utfällningar.

Nonspecifik (ej veneral) inflammation

Orsaket till ospecifik inflammation är sin egen mikroflora, som refererar till det villkorligt patogena och aktiveras endast i händelse av problem med kroppens immunförsvar. Strepto- och stafylokocker, svampar i släktet Candida och E. coli finns alltid närvarande på ytan av huden och slemhinnor, men aktivt föröka sig och tränga ut hälsosamma bakterier börja efter hypotermi, långvarig stress, okontrollerade antibiotikabehandling, efter kursen av strålning och kemoterapi.

Non-gonorrheal (non-specific) urethritis. Inflammatoriska sekretioner är små i volym, synliga i urinen, eftersom mucopurulenta trådar eller klumpar uppträder i början av sjukdomen. Symtom i form av brännande och klåda vid urinering är mindre uttalad än med gonorré, men de uppmanar är frekventa, inte medför lättnad. Med stigande infektion blåser blåsan först, följt av urinledare och njurar; Det finns utsläpp med en blandning av skarlet blod.

på bilden: Tecken på candidiasis (Candida balanoposthit) på ytan av penis

Candidiasis (thrush), svampinfektion i urinröret. Vanligtvis utvecklas mot bakgrund av depression av immunsystemet efter en antibiotikabehandling, kemoterapi eller strålbehandling. Det sexuella sättet att överföra en candidiasis hos män - en sällsynthet. För tröst karakteristisk ostliknande utsläpp med en sur lukt, som kombineras med klåda och brinnande under miktsii (urinering) och utlösning (ejaculation), kan åtföljas av trubbig smärta i ljummen, ovanför pubis och i nedre delen av ryggen.

Urinrörets Gardnerella. kännetecknad av fiskig lukt av excreta; De är mager, gulvita eller gröna. Enligt vissa klassificeringar klassificeras gardnerellosis som en STD, men hos män är infektion av gardnerella sexuellt mer sannolikt en nyfikenhet. Faktum är att denna sjukdom är förknippad med ett brott mot normal mikroflora, det vill säga med dysbios. När det behandlas måste immunokorrigenter och probiotika (laktobaciller) användas.

Balanoposthit, inflammation i förhudet. Lokalt finns det riklig purulent urladdning, en tillsats av slem är möjlig. Alltid åtföljd av ödem och rodnad (rodnad) av bladen av prepuce, smärtsamt huvud av penis.

Med prostatit verkar grumlig urladdning vid slutet av urinering, riklig urladdning - i en akut period av inflammation; fattiga och vita - när sjukdomen överförs till kronisk form. Prostatit är vanligtvis komplicerat av svårigheter med urinering och svaghet i erektion, i svåra fall - upp till anuri (fullständig frånvaro av urinläckage) och impotens.

Tilldelningar som inte är förknippade med inflammation

Spermatorrhea - urladdning i form av passivt flytande spermier, uppstår ur samlag eller onani, utan känslan av orgasm. Orsaker - Några sjukdomar i nervsystemet, spinal trauma, kronisk stress och eventuell långvarig inflammation i könsorganet. Spermatorrhea är förknippad med en överträdelse av innervation och en minskning av tonen i vas deferens.

Gematoreya, spotting. Ofta uppstår med skador på urinröret bougienage, efter inställningen kateter eller vid smuts med slemhinnor. I dessa fall är blodet friskt, utan blodproppar, mängden är liten, blödningen slutar snabbt. Vid avgång av små njurstenar eller sand frigörs blod under eller omedelbart efter urinering, hematorrhea åtföljs av mycket allvarlig smärta (njurkolik). Blodutsläpp vid hematurisk form av glomerulonephritis (inflammation i njureglomeruli) kombineras med ödem och stabilt förhöjd arteriellt tryck, utseendet av protein i urinen.

Höjdpunkter brunt, med blodproppar eller slem, med tillsats av pus förekommer i maligna tumörer som härrör från prostata, urinrör eller urinblåsan. Brunaktig slem kan bildas vid läkning av sår på slemhinnor, frigörs under urinrörets och / eller blåsans polyposis.

Prostatoreya - hemligheten i prostatakörteln som uppstår ur urinröret. Förekommer med kronisk prostatit, prostata adenom, nedsatt innervering (neurogen blåsan).

Algoritm för undersökning i närvaro av patologisk urladdning från penis

 1. Undersökning av perineum, penis, förhud och huvud. Målet är att identifiera könsorganens deformiteter, spår från deras trauma, tecken på yttre inflammation, utsöndringar, utslag etc. Spår av utsläpp är ibland synliga på underkläderna.
 2. Palpation av inguinal lymfkörtlar, utvärdering av deras tillstånd: storlek, varmare eller kallare än omgivande vävnader, smärtsamma eller inte, mjuka eller täta, mobila eller lödda på huden, om det finns sårbildning över dem.
 3. Fingerundersökning av prostata; massera prostata genom ändtarmen och skaffa excreta för mikroskopisk undersökning. Innan massage är det lämpligt att avstå från att urinera i 1-2 timmar. Med prostata adenom, dess lobes ökar ungefär samma sätt, täta strängar probed. För en malign tumör är oregelbundenheten av tillväxten och deras konsistens typisk, under palpation av prostata från urinröret kan blod frisättas med blodproppar.
 4. Material - smuts för mikroskopi och såning. Vid undersökning under mikroskop färgade utstryk kan ses blodceller, epitel, sperma, fettinneslutningar, vissa patogener (E. coli, gonokocker, gardnerelly, jäst). Ökat antal leukocyter är karakteristisk för akut uretrit eller förvärring av kronisk inflammation, eosinofiler - för urinrör för allergier erytrocyter finns i fall av allvarlig inflammation, tumörer, trauma i genito-urinorganen, urolithiasis. En stor mängd epitel - ett tecken på kronisk uretrit, uretral leukoplaki När en spermatorrhoea finns i ett smet sperma, med urinrör - slem, mer förlåtande - lipidkorn.
  För informativa och tillförlitliga resultat tas smetet inte tidigare än 3 dagar efter topisk applicering av antibiotika, antifungaler och desinfektionsmedel. Om behandling med antibiotika var systemisk, sedan efter kursen ska ta minst 3 veckor. Innan du tar smet, tvätta inte, försök att inte urinera i 2-3 timmar.
 5. Allmänt kliniskt blodprov, blod för socker - På morgonen på en tom mage. En detaljerad analys av urin (morgondel, omedelbart efter sömn).
 6. Ultraljud av prostata, urinblåsa och njure; CT och urografi.

Om manifestationerna av genital inflammation är starka, så innan patienten erhåller resultaten från testen, föreskrivs patienten omedelbart bredspektrumantibiotika. Med riklig blodig urladdning visas sjukhusvistelse och aktiva åtgärder för att sluta blöda. Bekräftelse av misstanke om en malign tumör kan bara vara resultatet av en biopsi, den slutliga diagnosen är gjord på grundval av histologisk undersökning.

Vad säger transparent penilutsläpp?

Unga hjältar-älskare och sofistikerade män - alla åtminstone en gång inför ett sådant fenomen som en genomskinlig urladdning från penis. Man tror att en mängd sekret från könsorganen - prärogativet för det kvinnliga reproduktionssystemet, men det här är långt ifrån fallet. Män har också organ och vävnader som producerar flytande sekret, som under vissa förhållanden kan vara överflödiga. Därför uppträder små droppar i urinrörets yttre öppning.

Oftast hos män är det just den genomskinliga urladdningen från penis. Långt från alltid är de en manifestation av patologiska processer, men oavsiktligt orsakar män att oroa sig för sin hälsa. Orsaker till utsöndring kan vara olika. De vanligaste beskrivs nedan.

Norm eller patologi?

Det manliga reproduktionssystemet skiljer sig från den kvinnliga i att nästan alla dess element ligger utanför. Detta gör att du kan märka några förändringar i de tidiga stadierna - nästan omedelbart efter deras utseende. Transparent urladdning hos män är uppdelad i två kategorier:

Fysiologisk - bildad under normala processer i det manliga könsystemet under påverkan av en fördelaktig mikroflora;

patologiskt - bildad som ett resultat av koloniseringen av det genitourära systemet av patogen mikroflora.

Utsläpp från penis kan indikera en sjukdom. När de visas ska du besöka en läkare

I det första fallet finns det ingen risk för en genomskinlig urladdning från penis. Och i andra hand finns det en fara att förlora inte bara en del av den sexuella kraften utan också funktionerna hos andra organ och system.

Omedelbart efter upptäckten av misstänkta symptom är det viktigt för en man att försöka bestämma sig själv om den transparenta urladdningen från penis är farlig i hans fall. Att göra detta utan specialutbildning är ganska svårt, men det finns ett antal tecken på vilka det är möjligt att identifiera farliga sjukdomar.

När det gäller fysiologi

Det finns flera helt säkra på hälsan hos det manliga sexuella systemet av fenomen, under vilka genomskinlig urladdning kan strömma från penis. Dessa inkluderar:

Fysiologisk uretorré är en process där ett stänk av hemlig syntes inträffar i manureuretran. Detta fenomen uppträder vanligen på morgonen när blåsan blir full. I sekretionerna finns en urethralhemlighet och urin.

Libidinal uretorré - en process som uppträder mot bakgrund av en morgonrörelse. Utöver urinutsöndren kan sekret inbegripa utsöndring av prostata och spermier.

Defecation prostata - en process som uppstår mot en bakgrund av ökad belastning under avföring. I detta fall pressar pallarna massivt på prostata, varifrån hemligheten utsöndras. Det är han som utgör grunden för genomskinliga sekret från penisen.

Det manliga reproduktionssystemet är anordnat på ett sådant sätt att genomskinliga utsöndringar under sin normala funktion kan uppträda

Förstå att det inte finns några hälsoproblem, i det här fallet är det väldigt enkelt. När utseendet utsöndras vill en man antingen använda toaletten eller bara lämna den, eller uppleva en morgonrörelse.

När orsaken till excreta är en sjukdom

Situationen med patologiska utsläpp är något annorlunda. De förekommer med sådana sjukdomar som gonorré och trichomoniasis, urepalazmos och mykoplasmos. Till skillnad från tidigare beskrivna fysiologiska utsöndringar framträder de när som helst på dagen - de har ingen bindning mot fysiologiska processer. Dessutom åtföljs sådana sekretioner av ett specifikt symptomkomplex, inklusive:

rezi och brinner med urinering och utlösning;

ökad uppmaning att urinera

försämring av erektil funktion

hyperemi, utslag, tillväxt på penis;

obehaglig lukt av könsorganen.

Om urladdning från penis är ett symptom på sjukdomen är det omöjligt att göra utan hjälp av en läkare

Liknande tecken är karakteristiska för uretrit, vars orsak är en specifik eller ospecifik sexuell infektion. Obehag av detta slag kan också uppstå efter undersökning av en urolog eller en venereolog. Om å andra sidan mannen inte var på läkarens möte, och den genomskinliga urladdningen från penis kombineras med den beskrivna kliniska bilden, är frågan mest sannolikt vid sexuella infektioner.

Vad ska man göra om det finns en patologisk urladdning

Om en man har negativ genomskinlig urladdning från penis, ska behandlingen påbörjas omedelbart. Ofta försöker män att undvika att träffas med en läkare. Att göra detta rekommenderas inte - försök att lösa problemet själv kan leda till övergången av STI till kronisk form.

Helt eliminera problem med reproduktionssystemet kan endast göras med hjälp av en specialist

Först och främst måste du göra en tid med en venereolog eller urolog. Redan under en extern undersökning kan han göra en preliminär diagnos och ge råd om behandling av sjukdomen. Dessutom kommer följande typer av analyser att utfärdas:

allmän klinisk analys av urin och blod;

ELISA och PCR (med komplicerad kurs och tecken på multipla infektioner).

I närvaro av tecken på skador på testiklarna kan blåsan, prostata och andra organ, urografi, MR- eller CT-skanning vara nödvändig.

Efter diagnosspecifikation kommer komplex behandling att utnämnas - fördelningen från en penis kommer således att elimineras gradvis. Under behandlingen rekommenderas mannen att observera personlig hygien, liksom sexuell avhållsamhet. Nästan alltid rekommenderar läkaren att genomgå undersökning och efterföljande behandling till patientens sexuella partners.

Basen för behandlingen av transparenta sekret från penis är antibiotika. Deras val beror på namnet på de upptäckta mikroorganismerna och deras känslighet för drogerna. Dessutom kan läkare rekommendera till män att byta kost.

Tilldelningar från penis: panik eller lugna ner?

Utsläpp från mänskliga kroppens naturliga öppningar kan berätta mycket om människors hälsa. Naturen av utsöndringar från örat indikerar hälso- eller öronsjukdomar, utmatningen från näsan ger uttömmande information om detta organs patologi, urinröret från penis indikerar tillståndet hos organen hos det manliga könsystemet. Mycket ofta ovanlig urladdning från penis blir den första, och ibland den enda, symptom på en allvarlig sjukdom. Därför bör en man, som uppmärksammar sina könsorgan, vara uppmärksam inte bara på sin storlek utan också på sekretessens natur.

Utsläpp från penis är ett kollektivt koncept som kombinerar urladdning ur urinröret (urinröret), utmatningen från talgkörtlarna (i uppsättningen som ligger på penisens huvud) och urladdningen från de patologiska hudformationerna. Det finns tre typer av normala (fysiologiska) sekretioner och många patologiska isoleringar.

Fysiologisk urladdning från penis

Den första typen av normal urladdning är libidinal (fysiologisk) uretrit, vilket är en genomskinlig hemlighet som flyter från urinröret på grund av sexuell upphetsning. Källan av sekret i detta fall är urinkörtlarna. Volymen av sekretioner kan sträcka sig från små till stora, beroende på människans fysiologiska egenskaper och varaktigheten av perioden för sexuell avhållsamhet. Ibland åtföljs en fysiologisk urinrör av en avföring. Jag måste säga att utsöndringen utsöndras av urinröret, innehåller ett visst antal spermatozoer som, när de tas in i kvinnans sexuella organ, kan leda till graviditetens uppfattning och utveckling.

I vissa fall kan den som påminner om fysiologiska men mer, vara en manifestation av reproduktionssystemets sjukdom, så om naturen eller mängden utsläpp skiljer sig från din vanliga takt - är det värt att diskutera denna fråga med din läkare.

Den andra typen av normal urladdning från penis är smegma. Smegma är hemligheten hos körtlarna som finns i huden på förhuden och glanspenisen. Mängden smegma är vanligtvis liten och med dagliga hygieniska förfaranden tvättas det lätt och ger inga problem. Om reglerna om personlig hygien bryts, ackumuleras smegma i hårbotten och mellan förskinnets löv och skapar förutsättningarna för utvecklingen av inflammatorisk process.

För att undvika ackumulering av smegma och efterföljande inflammation är det nödvändigt att tvätta regelbundet penis (1-2 gånger om dagen, mycket varmt vatten med icke-aromatiserade soapsorter). Under tvättprocessen är det nödvändigt att trycka tillbaka förhudet och tvätta huvudet på penis, försiktigt avlägsna alla sekretioner.

Till normal urladdning från penis gäller också sperma (frö) - en blandning av hemligheten hos könkörteln och spermatozoa, som frigörs vid utlösning (ejakulation) under samlag eller onanering (självtillfredsställelse). Vanligtvis är utsöndring av spermier åtföljd av sexuell urladdning (orgasm). I denna grupp av normal urladdning från penis är och föroreningar - ofrivillig utlösning (vanligtvis på natten), som uppträder hos pojkar under puberteten (efter 14-15 år) och hos män efter långvarig sexuell avhållsamhet. Den genomsnittliga frekvensen av föroreningar fluktueras i ett brett område - från 1-3 per vecka till 1-2 inom 2-3 månader.

Patologisk urladdning från penis

Orsakerna till onormal urladdning från penis kan vara en mängd olika sjukdomar, inklusive inflammatoriska processer som orsakas av dess egna opportunistiska floran eller infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar, onkologiska sjukdomar, effekterna av trauma och operationer. Onormal flytningar från penis skiljer sig i volym (knappa, måttlig, tung), färg (transparent, matt-vita, mjölkvita, vit, gul, gulgrön, blandat med blod), konsistens (tunn, tjock), utseendet frekvensen ( konstant, periodisk, morgon, förknippad med urinering eller alkohol). Naturen fällningar påverka naturen av det orsakande medlet, svårighetsgraden av inflammationen, immunsystemet hos patienten, "recency" sjukdom och närvaron av åtföljande sjukdomar. Observera att samma sjukdom kan åtföljas av lanseringen av ett annat slag, och på samma gång, kan olika sjukdomar leda till uppkomsten av mycket liknande utseende flytningar från penis. Det är därför det ibland är omöjligt att diagnostisera en sjukdom genom utseende ensam.

Sexuell dysfunktion i samband med sexuellt överförbara sjukdomar

Slemhinnor från penis - Genomskinlig och viskös med en liten mängd vita blodkroppar - är karakteristiska för ureaplasmos, mykoplasmos och klamydia.

Muco-purulent urladdning - en genomskinlig flytande mjölk-vit färg, som består av urinrörs slem, och inflammatorisk exsudat leukocyt - karakteristiskt för trikomonasinfektion, och klamydia ureaplasmosis under exacerbation. Klamydia kännetecknas också av "stickning" av ackumulerade sekretioner till glanspenisen.

Purulent urladdning - en tjock klibbig flytande konsistens, gul eller gul-grön, är sammansatta av uretral slem exfolierad epitelial urinröret och en betydande mängd av leukocyter - den mest frekventa indikationen för gonorrhea. Ett karakteristiskt särdrag hos gonokockuretrit - ett uttryck för subjektiva symtom såsom sveda, smärta, klåda (speciellt vid urinering), och ett betydande antal permanent urladdning från urinröret.

Närvarande, patienter med sexuellt överförda sjukdomar ofta presentera en kombinerad infektion - det vill säga, en infektion som orsakas av ett antal infektiösa agens (trikomonasinfektion och klamydia, gonorré och klamydia, mykoplasmos och ureaplasmosis, etc.), som väsentligt ändrar de symtom och tecken på infektion. På grund av endast information om utsläppets art och patientens klagomål är därför ingen slutgiltig diagnos och receptbehandling möjlig. Det är viktigt att symptomen på venerala sjukdomar (inklusive - urladdning från penis) helt enkelt stannar i själva processen med självmedicinering med antibiotika. I det här fallet betyder dock symptomförsvinnandet inte sjukdomsförsvinnandet. Sjukdomen går helt enkelt in i skuggan, så att vi efter slutet av antibiotikabehandling kommer tillbaka med förnyad kraft. Dessutom leder analfabeter till bildandet av resistens hos mikroorganismer till använda antibakteriella läkemedel.

Utskiljning från penis i samband med icke-venösa inflammatoriska processer

I detta fall blir det infekterande medlet företrädaren för hans egna villkor patogena floran (Streptococcus, Staphylococcus aureus, svampar av släktet Candida, E. coli), som aktiveras som ett resultat av att minska nivån av immunskydd.

Negativ urinritning - Inflammation i urinröret (urinröret) åtföljs av utseendet av mukopurulent urladdning. En karakteristisk egenskap är bristen på eller lindriga symtom (smärta, klåda och klåda) och en liten mängd utsöndringar som uppträder huvudsakligen under det långa avbrottet mellan urinering.

Tilldelningar för balanopostit (inflammation i penis prepuce) är vanligtvis väldigt signifikant, mucopurulent eller purulent, åtföljd av smärta i penisens huvud, svullnad och rodnad i förhuden.

prostatit (Inflammation i prostata) - tillsammans med uppkomsten av slem och muko-purulent urladdning (beroende på svårighetsgraden av den inflammatoriska processen), ritning smärtor i perineum, kränkning av urinering och potens.

En mycket frekvent sjukdom hos manliga könsorgan är tröst (candidiasis) - en inflammatorisk process i samband med aktiveringen av opportunistiska Candida-svampar. Typiska manifestationer av tröst hos män är en markerad rodnad av penisens hud, utseende av klåda, brinnande, liksom ganska riklig ostliknande utsläpp.

Utsläpp från penis som inte är förknippad med inflammatorisk process

Detta är en ganska sällsynt typ av utsöndring, som är förknippad med trauma och tumörprocesser i reproduktionssystemets organ, såväl som med sjukdomar i nervsystemet.

spermatorrhoea - isoleringen av spermier från urinröret utan orgasm, utanför samlag eller masturbation. Den främsta orsaken till spermatorrhea är ett brott mot tonus av muskelmembranen hos vas deferens, som är associerad med sjukdomar i centrala nervsystemet, mindre ofta med kroniska inflammatoriska processer. I vissa fall kan orsaken till spermaterapi inte bestämmas.

Gematoreya - urladdning av blod från urinröret. Den vanligaste orsaken till hematorrhea är mekanisk skada i urinröret på grund av införandet av främmande kroppar, med borttagning av smet, efter eller under den instrumentella undersökningen av urinröret, blåsan. Även hematorrhea uppträder med ett trauma i penis, urinrör, maligna tumörer i urinröret, penis, prostatakörtel, polyper, stenar, sand i urolithiasis.

Prostatoreya - det finns läckage från urinröret av prostata sekre - observeras vid sänkning av tonus hos glatt muskelfibrer ENDOKRIN prostata vid dess kronisk inflammation eller andra sjukdomar (t ex neurogen blåsa, prostata adenom).

Hitta orsaken till urladdning från penis

Eftersom det finns många orsaker till utseendet på ovanligt (icke fysiologisk) urladdning från penis, bör en kvalificerad urolog söka efter orsaken till varje enskilt fall. När du undersöker en patient med klagomål om urladdning från penis, ska läkaren noggrant inspektera huden för utslag, känna lymfkörtlarna (för deras ökning, ömhet), inspektera underkläderna.

Typen av urladdning från penis utvärderas vid början av undersökningen och efter en liten urinrörsmassage, som utförs efter 2-3 timmars abstinens från urinering. Bland de obligatoriska studier som kommer att krävas för att passera en man med en ovanlig flytningar från penis verkar gemensamma blodprov (detaljerad) och urin, blodsocker, smeta från urinröret analys, jordbruks urethral urladdning, digitala undersökning av prostatan, enligt vittnesmål - ultraljudsundersökning av blåsan och prostata, urografi, datortomografi.

Vid inflammatoriska processer tillhandahålls den mest värdefulla informationen genom studien av urinröret. Resultaten av denna studie beror på svårighetsgraden och varaktigheten av sjukdomen. Inflammation indikeras genom närvaron av 4 eller fler leukocyter, utseendet på det cylindriska och parabasilära epitelet indikerar svårighetsgraden och djupet av inflammatorisk process.

Förbereder sig för att smita. För att resultaten av smet ska vara informativa och hjälpa läkaren att diagnostisera, är det nödvändigt att ordentligt förbereda för förfarandet för att ta smet. För detta ändamål utesluts lokal användning av antibiotika, antiseptika, antisvampmedel inom 3 dagar före studien. För 3 timmar före studien är det nödvändigt att avstå från urinering och könsorganens externa toalett. Att ta ut smuts utförs inte tidigare än 3 veckor efter utgången av systemisk antibiotikabehandling (administrering av antibiotika inuti eller i form av injektioner).

Vad är resultatet av urinröret?

Ökning av leukocyter - Akut urinrör, förvärring av kronisk uretrit.

Ökad eosinofiler Allergisk uretrit.

Ökning av erytrocyter - Trauma, tumörer, utsöndring av stenar eller sand med urolithiasis, svår inflammation.

Epitelceller i stort antal - kronisk uretrit, leukoplaki i urinröret.

Lipoidkorn - Prostareea.

Slem utan blodceller - uretrit

Nyckelceller (små pinnar på epitelens celler) med ett litet antal neutrofiler - uretrit.

Vid ett normalt utbrott finns vita blodkroppar upp till 4 inom synfältet, bakteriefloran representeras av enstaka kocker, ätpinnar.

Sammanfattningsvis

Utseendet på utsläpp från penis bättre ses som ett symptom på sjukdomen, vars natur kan identifiera endast en läkare och endast den interna mottagning. Det är omöjligt att självständigt diagnostisera den patologi som ledde till utseendet av sekretioner, och det är därför oanvändbart att behandla det med ens egen styrka. Försök på själv i det här fallet inte leder till återhämtning, men bara snedvrida symtomen av sjukdomen och leda till förlust tid - bra för vissa allvarliga sjukdomar. Ta hand om din hälsa!

Författare: urolog Kiriyanov Valery Sergeevich