Huvud
Strömförsörjning

Uretrit hos män - symptom och behandling hemma

Uretrit hos män är en urologisk sjukdom där urinröret påverkas. Inflammatorisk process kan börja under påverkan av många faktorer. Uretrit är uppdelad i två stora grupper: icke infektiös och infektiös.

Infektiös uretrit kan bero på olika specifika patogener (gardnerelly, Gonococcus) och icke-specifik (Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus).

De mest mottagliga för denna sjukdom är de människor som har ett promiskuöst sexliv, lider av urolithiasis, diabetes, genomgick instrumental forskning av blåsan och urinröret.

skäl

Uretrit kan delas in i följande typer:

 1. Primär - den karakteristiska karaktären hos den typ som den inflammatoriska processen påverkar direkt urinröret, vilket ofta uppstår under samlag.
 2. Sekundär - typ specificitet i kontakt infektion i urinröret självt inflammatoriska fokus, som har, som regel, i angränsande organ (exempelvis prostata, urinblåsa, sädesblåsor, såväl som i andra bäckenorgan).

Beroende på orsaksmikrobiella medel skiljer man mellan specifik och icke-specifik uretrit.

Orsaker till icke-specifika skador:

 • Staphylokockbakterier,
 • streptokockmikroorganismer,
 • E. coli och andra bakteriepatogener.

Särskild urinritning orsakas oftast av patogener som orsakar sexuellt överförbara sjukdomar.

Typer av ospecifik urinrör:

 • Gonorré (orsakssamband för gonokocker, Neisseria gonorrhoeae).
 • Mykoplasma (orsakad av mykoplasmer).
 • Ureaplasmisk (orsakad av ureaplasmer, Ureaplasma urealyticum).
 • Gardnerella (orsakad av gardnerella, Gardnerella vaginalis).
 • Trichomonas (orsakad av Trichomonas, Trichomonas vaginalis);
 • Mykotisk (orsakad av svampar).
 • Klamydia (orsakad av klamydia, Chlamydia trachomatis).
 • Viral (orsakad av virus, oculogenital klamydozoonos, herpes).
 • Bakteriella (orsakad av stafylokocker, streptokocker, Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, enterokocker, Pseudomonas aeruginosa, korynebakterier).
 • Blandad uretrit orsakas av flera olika infektioner.

Typer av icke-infektiös uretrit:

 • Traumatisk - sker efter cystoskopi, ureteroscopy, kateterisering, bougienage, införandet av främmande föremål i urinröret efter tårar och tårar av urinröret;
 • Allergisk - uppstår som en allergisk reaktion vid intolerans av några ämnen;
  Kongestiv - uppstår med venös trängsel i organen i det lilla bäckenet.

Provoke uppkomsten av sjukdomshypertermin i kroppen, medicinsk manipulation - kateterisering av blåsan eller avlägsnande av staket, trauma på penis, foki för kronisk infektion i kroppen. Symtom på specifika urinrör hos män utvecklar sig som regel efter samlag.

Symtom på uretrit hos män

Beroende på vilken typ av patogen som provocerade denna sjukdom och dess stadier kan symtommönstret variera från våldsamma manifestationer till asymptomatiskt flöde.

Symtom på infektiös uretrit uppträder vanligen 5 till 14 dagar efter infektion, och tecken på icke-infektiös uretrit kan förekomma mycket tidigare (se bild). Hos män är huvudsymptomen smärta, brinner längs urinröret under urinering, och även efter det.

Samma person kan störa slemhinnor eller purulent urladdning från mynningen av urinröret, urinröret och rodnad bindnings käftar, särskilt på morgonen, kanske utseendet på seminal vätska, eller blod i urinen.

Om du inte saknar symptom på uretrit och vänder dig till en specialist i tid, behandlas den akuta formen i 7-10 dagar utan några komplikationer. Om akut urinväg inte behandlas, minskar symtomatologin, och sjukdomen kommer att gå över i kronisk form om 1-2 veckor.

Symptom, beroende på typ

Tabellen visar de mest karakteristiska symptomen på uretrit för olika typer av urinrit.

Kronisk uretrit

Denna sjukdom kan inträffa under långa månader och till och med år, men i slutändan gäller patienten fortfarande för medicinsk hjälp. Kronisk uretrit hos män är farlig eftersom det kan leda till komplikationer som kronisk prostatit eller striktur i urinröret.

Uretrit i kroniskt stadium är mycket svårare att behandla än vid akut inflammation, eftersom det kräver införande av droger direkt i urinröret.

diagnostik

Vid de första tecknen på uritrit är det viktigt att konsultera en urolog. I vissa fall, när sjukdomen främjades av sexuell infektion, föreskrivs ett samråd med dermatovenerologen.

För att bestämma diagnosen, särskilt om sjukdomen passerar asymptomatiskt, är det ibland inte en medicinsk undersökning som räcker till. Studiens huvudsakliga metoder är urinanalys, som anses vara den enklaste. Om det finns en ökad nivå av leukocyter i urinen, indikerar detta en inflammatorisk process. Vanligtvis lämnas analysen på morgonen. För detta tas den första delen av vätskan. För testning av bakteriell uritrit är ett blodprov obligatoriskt.

Ytterligare metoder för studier av bakteriell uritrit innefattar:

 1. Tre glasat prov;
 2. Urinalysis av Nechiporenko;
 3. ureteroscopy;
 4. Urinkultur;
 5. Polymeraskedjereaktion av sekretioner (PCR);
 6. Om det finns ett förhöjt leukocytantal i blodet och urinen finns det ett protein i urinen (proteinuria), då kan detta indikera en bakteriell uretrit.

En obligatorisk metod är ett smet från urinröret, det är bakteriologiskt och mikroskopiskt. För att förbereda sig för denna diagnos bör dagen före förfarandet, samlag, undantas från användningen av antibiotika. Dessutom kan du inte urinera i ungefär två timmar före en stroke. Ultraljud av blåsan, njuren, prostata och urinledaren kan också ordineras.

Behandling av urinrit hos män

Först av allt måste läkaren identifiera orsakssambandet till sjukdomen och engagera sig då bara i behandlingen. När allt kommer omkring kan felaktigt föreskrivna droger enkelt överföra sjukdomen från akut till kronisk. Symptomen på sjukdomen kommer att försvinna, och mannen kommer att anta att han helt har återhämtat sig, men med en liten minskning av immuniteten blir urinritningen återigen värre.

 1. Den huvudsakliga metoden för behandling av urinrit hos män är administrering av vissa läkemedel, det vill säga användningen av antibiotika. Viktigast var patogenerna känsliga för dem. För detta måste ett antal diagnostiska studier genomföras.
 2. Samtidigt med antibiotikumet utförs antiseptisk lokal behandling, som består i tvättlösningar glans medlemmens antiseptika (avkok av kamomill, furatsilina lösnings- och andra). Det rekommenderas också att hålla bad (varar i 15-20 minuter) med användning av dessa produkter.

Under sjukdomsförloppet rekommenderas en riklig vitaminiserad dryck och en strikt diet ordineras. Dessutom kommer immunmodulatorer att ordineras för att hjälpa kroppen att klara infektionen.

Vid behandling av urinrit hos män är det viktigt att börja behandlingen. Om det startas i tid och utförs korrekt, kommer sjukdomen att försvinna utan spår.

Funktioner av terapi av olika typer av uritrit

Beroende på vem som är orsakad av uretrit, kommer behandlingen med droger för män att variera avsevärt.

 1. Bakteriell och gonorré. En bra effekt med gonorrisk uretrit uppnås med användning av antibiotika i cefalosporingruppen. Också kan utnämnas tetracyklin, erytromycin, oletetrin, kanamycin.
 2. Ureaplazmenny, gardnerrezny, mykoplasma uretrit. Behandlingen utförs med hjälp av preparat av tetracyklin-serien (Doxycyklin), fluorokinoler, makrolider (klaritromycin), linkosamider i kombination med immunostimulantia.
 3. Trichomonas. De valfria läkemedlen är metronidazol, trichopolum, metrogil. Om trichomoniasisförloppet är kroniskt tillsätts antibiotikabehandling till behandlingen.
 4. Candidiasis. Det kräver att antifungala läkemedel utses för att klara Candida. Tilldela flukonazol, klotrimazol, nystatin, pimafucin.
 5. Chlamydia. Det mest effektiva antibiotikumet, som tillåter att framgångsrikt bekämpa patologin, är azitromycin. Med felaktigt urval av läkemedlet kan chlamydial uretrit leda till allvarliga komplikationer - infertilitet, Reiter syndrom, epididymit, inflammatoriska sjukdomar.

Självbehandling med starka antibiotika med ett brett spektrum av verkan utan en klar behandlingsregim kan leda till utveckling av patogenens resistens mot läkemedel och övergången av sjukdomen till kronisk form.

komplikationer av

Uretrit är en allvarlig sjukdom, tveka inte att kontakta en läkare med detta problem, eftersom otillbörlig eller felaktig behandling kan leda till utveckling av allvarliga komplikationer. Kanske kan smittspridningen till andra organ, patienter utveckla cystit, pyelonefrit, den inflammatoriska processen kan påverka testiklarna och deras bilagor.

Den mest allvarliga komplikationen av uritrit hos män är prostatit, vilket kan leda till oöverskådlig infertilitet och sexuell dysfunktion.

förebyggande

För att minimera risken för urinrör, bör män följa sådana regler:

 • Undvik skada på penis;
 • drick tillräckligt med vätskor;
 • undvika frekventa förändringar i sexpartner;
 • snabb behandling av sjukdomar;
 • undvik hypotermi.

Urinflammation i män

Urinflammens inflammation uppträder ofta hos män på grund av dess strukturella egenskaper. Experter kallar denna process uretrit. Det uppstår av olika anledningar, och kräver tidig behandling, eftersom det i brist på hjälp orsakar allvarliga komplikationer.

Typer av uretrit

Beroende på typ av infektion kan inflammationen i urinröret vara:

 1. Specifik. Denna typ av sjukdom orsakar patogen mikroflora, överförs under samlag. Så allokera: Trichomonas, gonokock, chlamydial uretrit.
 1. Ospecifik. Det uppstår som en följd av tillväxt och reproduktion av floran, som anses vara patetiskt patogen, men kan orsaka inflammation i urinröret.

Faktorer som orsakar inflammatorisk reaktion

Inflammation i slemhinnan utvecklas efter inverkan av följande faktorer:

 • hypotermi;
 • brist på en konstant partner och promiskuösa anslutningar;
 • överdriven fysisk aktivitet
 • ICD och andra sjukdomar i genitourinary system;
 • ätstörningar;
 • en allergisk reaktion;
 • psyko-emotionell överbelastning;
 • brist på vitaminer och väsentliga ämnen;
 • kroniska infektionsfält
 • diabetes mellitus;
 • trängsel i bäckenorganen;
 • konstant skakning under körning;
 • urologisk undersökning med otillräckliga steriliserade instrument införda i urinröret
 • mekaniskt trauma;
 • Övriga villkor, åtföljd av en minskning av immuniteten.

manifestationer

Inflammation av slemhinnan i urinröret hos män har en vanlig klinisk bild och beror inte på typen av infektion. Oftast klagar patienten på följande symtom:

 1. Smärta och andra dysuriska fenomen, ibland finns det bara obehag vid urinering.
 2. Ökad symtom vid samlag.
 1. Förekomst av urladdning (slemhinnor, purulent, med blodårer).
 1. Ibland noteras inflammation av urinrörets yttre öppning och vidhäftning av dess kanter.
 1. Irritation av glanspenisen i området av den yttre urinrörsöppningen.
 1. Med en uttalad svårighetsgrad av processen kan en viss ökning i temperatur noteras.

Det bör noteras att ofta inflammation uppträder asymptomatiskt och detekteras endast efter leverans av vissa test. Men det gör det inte mindre farligt och eliminerar inte behovet av behandling.

Inflammation i urinröret efter samlag med infektionsbäraren kan utvecklas om några dagar. När en tillståndsbetingad patogen flora är infekterad uppträder sjukdomen efter flera månader med en minskning av immuniteten.

komplikationer

Om man inte går igenom en snabb och adekvat behandling av urinrörets inflammation, kan män utveckla:

Dessutom, akut inflammation i urinröret blir gradvis kronisk, som är dåligt mottaglig för terapi, och när som helst, kan ge ett återfall. Ofta med långvarig patologisk process utvecklas infertilitet.

Hur man behandlar inflammation i urinröret

För att behandla uretrit i arsenalen hos en läkare finns det många läkemedel. Men i början är det nödvändigt att bestämma orsakerna till dess utveckling, (till exempel kan antibakteriella medel för svampinfektion endast intensifiera manifestationer av sjukdomen).

Behandling av inflammation i urinröret hos män bör anförtros endast till professionella, som bara han kan göra rätt val av läkemedel beroende på etiologi av sjukdomen, allmäntillstånd hos patienten, varaktigheten och svårighetsgraden av uretrit. Alla medel väljs också med hänsyn till medföljande sjukdomar.

antibiotika

Denna grupp av droger används först efter att ha testat, bestämmer vilken typ av infektion som orsakar inflammation i urinröret. Oftast används:

 1. Nitromidazoly. De hjälper till med trichomonadal uretrit, eftersom de blockerar DNA-replikation. En typisk representant för denna serie är metronidazol. Kan ha en oönskade reaktion i kroppen i form av illamående, allergier, urineringstörningar, missfärgning av urin. Kontraindikerat detta verktyg för användning hos personer med individuell intolerans, nedsatt njurfunktion och i närvaro av patientens organiska skador i nervsystemet.
 1. Tetracykliner. De hjälper till vid behandling av bakteriell och gonokock uretrit. Effektiv, men har biverkningar (matsmältningsbesvär, minskar antalet blodplättar). Det är inte visat användning av barn före åldern av åtta, med hepatisk patologi.
 1. Fluoroquinoloner (Ofloxacin, Levofloxacin). Används ofta vid behandling av urinrörets inflammation i olika mikrobiella etiologier. Dessa mediciner är inte angivna för upptagning till personer under 18 år, i närvaro av epileptiska och andra sjukdomar i nervsystemet.
 1. Makrolider och deras derivat (erytromycin, azitromycin). De har en stark antibakteriell effekt, de används ofta för uritrit. Kontraindikationer till deras användning är misslyckande i lever eller njurar.

Övriga tillgångar

Användningen av antibiotikabehandling är inte alltid berättigad för uritrit, speciellt om sjukdomen inte uppstår med deltagande av patogen flora av bakteriellt ursprung:

 1. Uretrit hos män orsakas av svampar i en komplex bör behandlas med hjälp av speciella läkemedel för oral administration i form av salvor eller geler för lokal användning.
 1. Vid uritrit ger en god effekt lokal administrering av antiseptiska lösningar (metylenblå). Den uttryckta inflammationen stoppas genom installation av hydrokortison.
 1. Samtidigt med antibiotika för att förhindra utveckling av dysbakteri i tarmarna, används eubiotika som återställer den normala mikrofloran.
 1. Allergisk utseende av uretriten behandlas endast med antihistaminmedel med samtidig detektion och eliminering av allergenseffekten.
 1. Med minskad immunitet och brist på användbara substanser i kroppen kan läkaren ordinera komplex av vitaminer och immunmodulatorer.
 1. Herpetisk uretrit kan behandlas med en speciell salva (acyclovir) i kombination med att ta tabletterna inuti.

Blandade former av sjukdomen kräver ett integrerat tillvägagångssätt och behandlas samtidigt.

Hur förhindrar utveckling av urinrör

För förebyggande av sjukdom bör vissa regler följas. Det är nödvändigt att klä sig enligt vädret och undvika hypotermi, tvätten bör inte vara tillverkad av syntetfibrer och för hårt. Det är nödvändigt att använda kondom i händelse av oavsiktliga anslutningar, och även att genomföra dagliga nödvändiga hygienprocedurer.

Mat bör balanseras och innehålla alla komponenter som behövs för kroppen. Det rekommenderas att använda kryddig, syltad mat så lite som möjligt, för att begränsa användningen av alkohol.

Om du upplever symptom som liknar inflammation i urinröret, bör du omedelbart kontakta en urolog, tillfrågade och att slutföra en fullständig kur behövs tillsammans med sin ordinarie partner. Ett positivt resultat med en särskild form av uritrit är frånvaron av en patogen flora vid trehandsundersökning.

Urinflammation i män

Utveckling av uretrit hos män orsakar smärta vid urinering på grund av att sjukdomen kännetecknas av en inflammatorisk reaktion i urinröret. Beroende på typ av avvikelse hos hanen är det irritation, smärta och andra symtom. Patologin i urinvägarna diagnostiseras ofta och kräver snabb behandling.

Uretrit hos män - en extremt obehaglig sjukdom som kommer att få en negativ inverkan på det vardagliga och intima livet.

Anatomiska egenskaper hos den manliga urinvägarna

Tecken på urinrit hos män är mer akuta än hos kvinnor. Denna funktion beror på den karaktäristiska strukturen hos urinröret.

Organet presenteras i form av ett ihåligt rör, vars längd är 16-24 centimeter. På grund av denna struktur mot bakgrund av sjukdomar i urinorganen upplever patienten konstant svår smärta. Kvinna urinrör består av 3 delar representerade i tabellen:

Huvudskäl

Manureuretran är inflammerad ganska ofta på grund av effekterna av olika negativa faktorer. De flesta av de infektioner som orsakar uritrit överförs sexuellt. Men det finns andra orsaker som väcker patologi hos män:

 • bildning av stenar i njuren eller urinblåsan;
 • superkylning av bäckenorganen;
 • reducerade skyddsfunktioner i immunsystemet;
 • effekterna av långvarig läkemedelsbehandling eller operativa förfaranden
 • obalanserad kost.
Tillbaka till innehållet

Vilka typer finns det?

Symtom hos män kan skilja sig väsentligt beroende på formen, typen och andra egenskaper hos urinröret. I medicin är det vanligt att dela upp sjukdomen i flera sorter, med tanke på några av de parametrar som anges i tabellen:

Smittsamma arter

Det utvecklas när patogena mikroorganismer av olika slag förekommer i urinröret. Infektiös inflammation i urinkanalen är av flera typer:

 • Gonorrheal. Avser venerala sjukdomar, som uppträder när de är smittade med gramnegativa diplokocker. Om det finns en överträdelse observeras penisens röda huvud, orenheter hos pus.
 • Mykoplasma. Mycoplasma infektion blir källan. Övervägande förekommer denna form av sjukdomen i samband med trichomonas och gonorréinflammation i urinvägarna.
 • Viral uretrit. Med patologi är symtomatologin svagt uttryckt och sjukdomen är uppenbar.
 • Stafylokocker. Orsaksmedlet är Staphylococcus aureus hos män, som överförs sexuellt.
 • Svamp. Diagnoseras oftare än andra arter och uppträder med försvagat immunförsvar. Markerad vattnisk ansvarsfrihet vitaktig och plack på penis.
 • Ureaplazmennogo. Särskilt akut utveckling efter att ha druckit alkohol eller sexuell kontakt. Karaktäriserad av vitaktig och grönaktig urladdning, obehag och bränning vid tömning av urinblåsan.
 • Chlamydia. Övervägande har en kronisk kurs med milda symtom.
 • Gardnerelleznoy. Arten är sällsynt och inte väl förstådd. Det är ofta inte följt av några symtom och snart går det själv.
 • Bakteriell uretrit hos män. En suddig klinisk bild och en långvarig kurs. Ibland varar inkubationstiden i flera månader.
Tillbaka till innehållet

icke-infektiösa

Ofta har patienten ingen infektion, men det finns emellertid inflammation i urinröret. I det här fallet talar man om en överträdelse av den icke-specifika typen, som är indelad i flera typer:

 • Allergisk uretrit. Är konsekvensen av en allergi, där en man lider av utseendet av penisens uttalade ödem.
 • Kronisk. Förekommer när sexuell funktion är nedsatt.
 • Traumatisk. Vid en överträdelse är symtomen nära relaterade till graden av skada.
 • Desquamative. Det förekommer vid en kronisk degenerativ process och skadar alla delar av urinväggen.
Tillbaka till innehållet

Symtom beroende på formen av uretrit hos män

Hur är den akuta typen?

Vid avvikelse blir den bakre eller främre delen av urinröret inflammerat. Med fördel akut uretrit hos män - en följd av penetration av patogener i uringången genom sexuell kontakt med en smittad kvinna. Om tiden inte upptäcker en exacerbation, så snart kommer det att förvärva en kronisk kurs, vilket är svårare att behandla. För akut uritrit är följande symtom typiska:

 • rodnad i det skadade området
 • vidhäftning av urinrörsöppningen;
 • allvarlig ömhet med palpation av penis
 • olika patologiska urladdningar under urinering eller efter det;
 • Formning av jordskorpor på grund av uttorkning.
Tillbaka till innehållet

Kroniskt utseende

Denna form är en konsekvens av den lanserade exacerbationen av uretrit. Dessutom utvecklas en kronisk kurs om sjukdomen behandlas felaktigt. Med denna form av avvikelse ses komplikationer i form av förträngning och deformation av urinröret, utvecklingen av prostatit, epididymit. Kronisk uretrit förekommer ibland utan några särskilda tecken, så mannen söker inte medicinsk hjälp i tid. Ofta noteras en patient med en avvikelse för dysbakterier.

diagnostik

Icke-infektiös uretrit och inflammation i urinväggen orsakad av infektioner är viktigt så snart som möjligt för att identifiera och bota. Undersökningen av det skadade området genomförs och orsakerna till urinrör hos män klargörs. Komplex diagnostik innefattar följande test:

Om uretrit utvecklades efter en halsont är diagnosen kompletteras genom att utföra Revmoproby.

Nödvändig behandling

Effektiva antibiotika

För behandling av uretrit är män förskrivna läkemedel med olika spektrum av verkan. I första hand används en lokal salva med en antibakteriell effekt. För infektionssjukdomar innefattar komplex terapi nödvändigtvis ett antibiotikum, vilket väljs av läkaren i en individuell dosering. Oftast används de antibakteriella läkemedlen som anges i tabellen:

Dina frågor

F: Vilka är symtom på trichomoniasis hos män?

Vad är symptom på trichomoniasis hos män?


Hos män trikomonasinfektion brukar uppträda asymptomatiskt, vilket är orsaken till frekvent diagnos vid utvecklingsstadiet av komplikationer. Särskilda tecken på denna infektion observeras inte, i de flesta fall liknar den andra sexuellt överförbara sjukdomar. Oftast uppstår trichomoniasis symptom icke-nasal uretrit. Med en trög sjukdom kan den smittsamma processen sprida sig till andra inre organ i det genitourära systemet.

Symtom och behandling av urinrit hos män

11/03/2017 Mänskliga sjukdomar 2.415 Visningar

Vad är uretrit? Denna inflammation uppträder i den urogenitala kanalen. Sjukdomen diagnostiseras oftare hos män, förekommer oavsett ålder. Patologi skiljer sig efter typ, symptomatologi, har funktionerna i behandlingen.

Urinrörets anatomi

I urinröret hos män är urinröret (egenskaper hos anatomi finns på bilden). Det ser ut som ett ihåligt rör 16-24 cm långt. Urinröret hos män är uppdelat i tre delar:

 1. Prostatic är i prostitution. Längden på denna del av urinröret är ca 4 cm. Annars kallas avdelningen prostata.
 2. Membranös (membranös) - 2 cm lång. Avdelningen ligger bakom prostata, den andra gränsen - vid botten av penis. Detta är den smalaste delen av urinröret.
 3. Svampig (svampig) är inne i penis. Det här är den längsta avdelningen. Till skillnad från andra är det den mest mobila, som slutar med en meatus (hål).

Urinflödet är vanligare hos män. Detta beror på de anatomiska strukturernas särdrag. Urinvägarna som orsakar urinvägar är vanligtvis gonorré och klamydia som kommer in i det genitourära systemet. Uppdelning i främre och bakre inflammation är karakteristisk endast för den manliga halvan. Kanalen själv har två sektioner. Posterior uritrit förekommer över den membranösa delen. Den främre är nära blåsan.

Klassificering av sjukdomen

När symptom och behandling av uretrit hos män är anpassad etiologi intensitet skede patologi.

 • tuberkulos;
 • chlamydial;
 • mykoplasma;
 • gardnerelleznoy;
 • viral;
 • bakteriell;
 • gonorré;
 • trichomonas;
 • mykotisk;
 • ureaplazmennogo.

Blandad uretrit förekommer på grund av infektion med flera patogener.

 1. Allergisk uritrit uppträder på grund av effekterna av irriterande ämnen.
 2. Kongestiv uppstår genom stagnation av venöst blod i bäckenregionen.
 3. Traumatisk orsakas av fysisk skada på urinväggen. Kan dyka upp efter operationen.

Uretrit är uppdelad i primär, framväxande som en separat sjukdom och sekundärutveckling mot bakgrund av andra patologier. Adrift kan vara akut, subakut och torpid. Kronisk sjukdom uppträder med varierande intensitet - hög, måttlig eller svag aktiv.

Nonspecifik uritrit orsakas av mikroorganismer som ständigt bebor kroppen, stafylokocker. Samtidigt kan immunsystemet inte hantera patogenerna självständigt. Specifikt orsakas av gonorré, klamydia, etc., förekommer med tuberkulos.

Desquamative uretrit utvecklas på bakgrund av kroniska degenerativa processer. Detta leder till en minskning av kanalen och bildandet av pus inuti. Interstitiell uppträder inflammation i urinröret, som uppstod på grund av hypotermi. Denna typ av patologi åtföljs av feber, det är mycket svårt att bära.

Orsaker till sjukdomen

Huvudorsakerna till urinrit är patogena mikroflora och bakteriepatogener:

 1. Gonorré orsakas av gonokockens utseende. Infektion sker huvudsakligen under samlag. Infektionen sänds mindre ofta genom hushållet.
 2. Trichomoniasis förekommer två veckor efter infektion med bakterier. Många män har sjukdomen i latent form. Om felaktig behandling framträder trihomonadnaya prostatit.
 3. Bakterier uppstår på grund av patogen mikroflora. Det kan aktiveras med försvagning av immunsystemet, oskyddad sex eller användning av katetrar.
 4. Viral orsakas av klamydia. Det provocerar mikrofloraens dysbakterier.
 5. Urinrörets candidiasis förekommer sällan. Orsaken till sjukdomen är en jästsvamp. Det aktiveras efter en lång mottagning av antibiotika, försvagning av kroppen, inflammation.

Kronisk uretrit bildas på grund av försvagning av immunitet, spridning av inflammation bortom urinväggen. I denna fas ändras även den akuta formen om sjukdomen inte har botats helt. Andra orsaker till urinrör:

 • njurpatologi
 • felaktig kost;
 • trauma;
 • Sexuella infektioner;
 • maceration;
 • hypotermi;
 • otillräcklig hygien
 • införandet av olika medicinska instrument i urinväggen, utvidgningen av urinröret;
 • kränkningar av mikrocirkulationen i bäckenet;
 • allergiska reaktioner.

Noninfectious urethrit kan uppstå på grund av metaboliska störningar, onkologi. Sjukdomen uppträder efter långa resor på häst, på cykel eller motorcykel. Framväxten av ospecifik urinritning beror på multiplikationen i mikrofloran av streptokocker, E. coli i urinröret.

Orsakerna till bakteriell uretrit:

 • defekter av genitourinary system (kan förvärvas eller medfödd);
 • förgiftning av kroppen
 • överdriven konsumtion av alkohol
 • karies;
 • stenos i urinväggen;
 • kronisk inflammation
 • allergier;
 • ökade urin (och andra) syror;
 • överdriven konsumtion av marinader, oljig och kryddig (och även för salt och sur) mat.

Att provocera inflammation kan kardiovaskulära sjukdomar, känslomässigt överskridande, hög fysisk aktivitet.

Symtom på uretrit

Inflammation har en annan inkubationsperiod. Initiala symptom på uritrit hos män med gonorré förekommer efter 3-7 dagar, klamydia - 1-2 veckor, tröst och trichomoniasis - 14-21 dagar. Den virala formen av sjukdomen manifesterar sig efter månader, tuberkulos - i år. Den kortaste inkubationsperioden för ett allergiskt tillstånd är bara några timmar.

Symtom på sjukdomen har olika intensitet. De viktigaste tecknen på uretrit:

 • svullnad och irritation på penis;
 • utsöndring av slem från urinväggen;
 • brinner i urinröret
 • på morgonen visas pus från penis;
 • Utseende av gulaktiga korst på medlemmen;
 • rodnad runt urinröret
 • klåda och skarpa smärtor under tömningen av blåsan;
 • blodproppar i sperma och urin;
 • buken i underdelen gör ont
 • obehaglig lukt från urinokanal
 • stickningar i penis
 • smärta under sex
 • brott mot ejakulation och erektion
 • urinröret sticker ihop;
 • grumlig urin;
 • det finns blod från urinröret;
 • frekvent uppmaning att tömma blåsan;
 • ökad känslighet av penis
 • blodig utsläpp
 • förändring i urintrycket.

Det kan vara klumpning av urinröret, rodnad av huvudet på penis. Smärta i buken visas periodiskt. Början och slutet på tömningen av blåsan åtföljs alltid av skarpa och svåra smärtor. När sjukdomen blir kronisk, det finns en liten klåda i urinröret utan urladdning, det är obehag. Alla andra symtom försvinner. Typer av uritrit skiljer sig åt i deras egenskaper.

Vanliga symptom

Kongestiv uretrit åtföljs av nedsatt funktion av reproduktionssystemet. Generell symptomatologi framträder sällan. Tecknen är beroende av lesionerna. Oftast vid tömning finns det brännande och smärta. Särdrag hos sjukdomsallergisk typ innefattar ödem. Dessutom är det klåda.

Diagnos av sjukdomen

Behandling av urinrör hos män är urologen. Innan man gör ett behandlingsschema, blir det klart typen av sjukdom, orsaken. Om infektion sker sexuellt, konsultera dermatovenereolog. Före diagnos av urinröret tas ett allmänt utslag. En känsla och visuell undersökning av skrot och penis utförs. Diagnosen inkluderar följande:

 • urin;
 • Nechiporenko analys;
 • blod;
 • bakteriekultur av urin;
 • 3-koppsprov.

Uretroskopi, PCR, ELISA är klar. Tilldelad uzi urinrör. Närvaron av en bakterieart kan indikera en ökad nivå av leukocyter, närvaron av protein i urinen.

behandling

Beroende på orsaken till sjukdomen, föreskrivs en specifik terapeutisk behandling. Den komplexa behandlingen inkluderar antiinflammatoriska läkemedel för genitourinärsystemet (Ibuprofen, Nemesil, Indomethacin). Antibiotika för uritrit är indikerade för alla etiologier.

Preparat är indelat i grupper:

 • makrolid (erytromycin, azitromycin, klaritromycin);
 • tetracyklinläkemedel (doxycyklin, tetracyklin);
 • fluorokinoloner (Pefloxacin, Ofloxacin, Levofloxacin, Abaktal);
 • (cefazolin, ceftritrioxon).

Kan skrivas uroantiseptiki (Monural), sulfonamider (Trimezol, Tsiplin och andra). Kanefron med uretrit tar bort puffiness, inflammation.

Behandling kan vara flera veckor. Det beror på typ och grad av sjukdomen. Sjukhusisering krävs inte, behandling utförs hemma. När behandlingen avbryts blir sjukdomen kronisk.

För behandlingsperioden utesluts samlag, dieten observeras. Från kosten är utesluten fet, kryddig och starkt salt mat. Du kan inte äta rökt kött och marinader. Alkohol är helt utesluten. Varje dag måste du dricka så mycket vätska som möjligt.

OBS! Innan behandling av uretrit med antibiotika görs ett test för patogenernas känslighet för sjukdomen.

Välj droger som reagerar på mikroorganismer. Med gonorré och bakteriell uretrit används läkemedel i cefalosporingruppen, eller:

 • kanamycin;
 • erytromycin;
 • oletetrin;
 • monural;
 • Tetracyklin.

Bicillin 3 och 5 visas i små kurser. Om gonorréformen av inflammation kompliceras av ytterligare infektioner, föreskrivs flera antibiotika samtidigt. Oftast - Gentamicin och Azithromycin. Behandlingsschemat innefattar vitaminpreparat och förstärkning av immuniteten.

Klamydial uretrit bestäms av PCR-diagnostik. Kurser är tilldelade till:

 • Doskitsiklin;
 • levofloxacin;
 • erytromycin;
 • josamycin;
 • Ofloxacin.

Azitromycin är endast indicerat för en enstaka dos, men mer effektivt är kursen användning av Josamycin. Dessa samma tabletter från uritrit används också för behandling av mykoplasma arter, om det finns känslighet för drogerna. Om stammarna är resistenta används Moxifloxacin. Om viruset är okänsligt för det, ersätts läkemedlet med Unidox-lösningsmedel.

Trichomonas uretrit behandlas omedelbart med en stor mängd Metronidazol en gång eller en vecka med nedsatt dosering. Tinidazol är lämplig för behandling, men i en enda applikation.

Ureaplasmisk uretrit orsakar ofta ureaplasma. För att bota sjukdomen, föreskrivs antibiotika för tetracyklingruppen eller Josamycin. För behandling av viral form av uretrit används Famciclovir, Acyclovir eller Valaciclovir.

Med akut urinritning föreskrivs antibakteriella medel i tabletter. Kan användas som injektioner, injiceras i urinröret med en kateter. Det finns olika behandlingsregimer - monoterapi eller användning av flera droger samtidigt.

 • azitromycin;
 • ornidazol;
 • flukonazol;
 • doxycyklin;
 • seknidazol;
 • ceftriaxon;
 • Josamycin.
 • Doxycyklin och metronidazol;
 • nimorazol;
 • tinidazol;
 • azitromycin;
 • josamycin;
 • klaritromycin;
 • ceftriaxon;
 • flukonazol;
 • seknidazol;
 • Ciprofloxacin.

Med candidiasisuritrit är antifungala medel Nystatin, Clotrimazol, Fluconazol eller Pimafucin förskrivna. Vid en allergisk form av sjukdomen används antihistaminer. För att behandla en traumatisk form av patologi kan en kirurgisk operation anges.

Kronisk ospecifik urinritning svarar inte bra på behandlingen. Sjukdomen är nästan alltid åtföljd av andra patologier. Som ett resultat är symtom på urinritning suddig eller frånvarande. Ursprungligen utmatas patienten immunostimulerande läkemedel ur uritrit och senare tillsätts antibiotika.

Med desquamativ form av patologi indikeras kirurgiskt ingrepp. För behandling av urinrör är salvor förskrivna Phytolysin, Levomecol, Dioxydin. Tetracyklin används för att behandla sjukdoms herpesform.

Den komplexa terapin omfattar fysioterapi. Tilldelar urinrörets instillation med hydrokortison, dioxidin, miramistin. Drogerna injiceras direkt i kanalen med hjälp av injektioner. Tvättning av urinröret är endast tillåtet vid kronisk sjukdom. Dessutom föreskrivs UHF, magnetisk och laserterapi och elektrofores.

Behandling med folkmedicin

Behandling av urinritning hemma med bara folkmetoder kommer inte att ge någon effekt. Grunden är nödvändig - läkemedelsterapi. Uretrit är en inflammation i urinväggen. För att eliminera det är infusioner gjorda av örter - celandine, St. John's wort, sporis, berberis, koriander och andra. Ett avkok av vinblad är användbart. Brewed blommor cornflower, riven frisk rot av vete gräs.

För att avlägsna svullnad och rodnad i penis, tvättas kroppen med infusion av kamomill eller kompresser gjorda av kalendula är gjorda. Örter hör till antiseptika, hjälper till att eliminera klåda och brinna i huvudet på penis. I samma syfte används kompressor från barken av ek.

I akut form av uritrit, uttalas symtom, hirudoterapi används för att eliminera det. Leeches appliceras på nedre delen av ryggen. Åtta förfaranden är tillräckliga för att normalisera urinering.

Behandling med folkmedicin ger ett separat behandlingsschema för primär uretrit och dess första steg. Pennens huvud torkas på första dagen med sin egen urin, på andra sidan - genom en svag lösning av kaliumpermanganat.

Tvättning utförs efter varje tömning. På den tredje dagen kommer penis ner i hett vatten med fyra timmars mellanrum. På den 4: e dagen borde man ta ett ångbad i en torrbastu.

Denna behandlingsregim hjälper till att eliminera inflammation i en vecka. Penis kan tvättas med bergamotolja blandad med vodka och vatten. Detta förhindrar smittspridning.

OBS! Alla folkmetoder är bara hjälpmedel. Den huvudsakliga behandlingen är medicinering.

Komplikationer av uretrit

Sjukdomar i urinröret, felaktig behandling eller brist på det kan leda till balanopostit, Reiter syndrom. Med vanliga inflammationer i urinröret blir urinröret smalare. Detta kan prova utseendet på stricture. Med avancerad uretrit uppstår mer allvarliga komplikationer. Patologi leder oftast till prostatit, manlig infertilitet, vesikulit, orchitis. Urinrörets cancer kan utvecklas.

förebyggande

I de flesta fall orsakas uretrit av olika bakterier och överförs under samlag. Som förebyggande åtgärd bör man observera personlig hygien, vara diskriminerande i intima relationer, använda kondomer. Lika viktigt är rätt näring.

Det är nödvändigt att utesluta salt, kryddig och fet mat, andar. Vid urinering av urinen ska blåsan tömmas omedelbart. Kontrollera varje år med en urolog, undvik hypotermi.

Uretrit är en allvarlig sjukdom som kan leda till allvarliga komplikationer, inklusive infertilitet och cancer. Det är omöjligt att engagera sig i självmedicinering, eftersom det är nödvändigt att känna till orsaken till sjukdomen, typen av patogen. Ett okontrollerat intag av antibiotika kan leda till försämring av tillståndet.

Uretrit hos män: symtom och behandlingsregim

Uretrit är en inflammatorisk lesion i slemhinnan. Det diagnostiseras hos patienter av alla kön och ålder, är en av de vanligaste urologiska sjukdomarna.

På grund av karaktären av penis anatomi inflammation i urinröret hos män har en karakteristisk klinisk bild av sjukdomen och dess behandling. Komplikationer av uritrit tar en lokal karaktär som påverkar alla delar av reproduktions- och urinvägarna.

I den här artikeln kommer vi att diskutera orsakerna, slag, symptom, diagnos och behandling av uretrit exemplet med den manliga urinvägarna.

Vad är det

Uretrit är en inflammation i slemhinnan i urinröret eller urinröret. Urinröret skiljer sig från urinröret - det är flera gånger längre och har en S-formad böjning, vilket medför betydande skillnader i urinröret hos män och kvinnor.

klassificering

Beroende på orsaken till uretrit hos män är indelade i smittsam och icke-infektiös och infektionssjukdomar, i sin tur, gonokock och icke-gonokock.

Noninfectious urethrit hos män är av följande typer:

 • traumatisk;
 • allergisk;
 • stagnerande (kongestiv).

Non-gonokock uretrit är uppdelad i arter beroende på patogenen:

 • viral;
 • tuberkulos;
 • ureaplazmennogo;
 • mykoplasma;
 • gardnerelleznoy;
 • bakteriell (orsakad av en villkorligt patogen mikroflora);
 • chlamydial;
 • trichomonas;
 • mykotisk (candida, svamp);
 • blandad.

Under sjukdomsförloppet isoleras fräsch (akut, subakut och torpid) och kronisk uretrit.

Beroende på lokaliseringen av den patologiska processen:

 • anterior urethrit i den främre delen av urinröret, dvs placerad närmare utloppet av glanspenisen;
 • bakre delen - i den bakre delen av urinröret, dvs lokaliserad närmare blåsan.

Frisk (akut) uretrit uppstår i tre steg:

 • Inkubationsperioden är tiden från infektionstiden till sjukdomsuppkomsten, som varar från 1-2 dagar till 2 veckor.
 • period av allvarliga symptom.
 • period av omvandling - fullständig återhämtning under gynnsamma förhållanden (behandling) eller förkortning av processen, dvs övergången av sjukdomen till en kronisk form i en ogynnsam variant.

I den kliniska bilden av kronisk uretrit skiljer sig också tre alternerande perioder:

 • exacerbation (symptom uttalas).
 • remission (asymptomatisk kurs, emellertid är den inflammatoriska processen inte tillåten, den fortsätter i en implicit form).
 • instabil remission (milda kliniska manifestationer).

symptom

Inkubationstiden för bakteriell uretrit varar från 5-7 dagar till två månader. Ungefär hälften av urinvägarna hos män har en latent kurs (latent), då symptomen inte alls är närvarande eller är så outtryckta att de inte uppmärksammar patienten. De första uttryckta tecknen på sjukdomen kan i detta fall manifesteras om några månader (i vissa fall - år) från infektionsdagen.

Låt oss lista de viktigaste symptomen på urinrör hos män:

 1. Klåda, vilket observeras i könsorganet.
 2. Hyperemia. Det observeras nära öppningen av urinröret från utsidan.
 3. Smärtsamma känslor, brinner i urinröret. Vanligtvis uppstår de under urinering eller efter tömning av urinblåsan.
 4. Tilldelning. Särskilt ofta händer de på morgonen. Karaktäriserad av en obehaglig lukt, slim eller purulent. Ofta grå eller vit, efter torkning blir de gula.
 5. Svullnad av penis. Det åtföljs av stor ömhet när den berörs. Som ett resultat kan smärta uppstå i sexuella handlingar.

Det patologiska tillståndet kan åtföljas av en vidhäftning i urinröret. Om en man är sjuk med urinrör kan det finnas blodiga föroreningar i urinen eller sperma, smärtsamma erektioner.

Vanligtvis upplever män med urinväg inte svaghet och trötthet. Vid en patologi av bakteriell karaktär är den upphöjda temperaturen möjlig. Den inflammatoriska processen kan spridas till prostatakörteln. Ovanstående symtom är oftast inte uppenbarade samtidigt.

Symtom på urinrit beroende på patogenen

Tabellen nedan är det mest typiska symptomet på olika typer av urinrör.

Infektiös uretrit:

Icke-infektiös uretrit:

komplikationer

Uretrit är en allvarlig sjukdom, tveka inte att kontakta en läkare med detta problem, eftersom otillbörlig eller felaktig behandling kan leda till utveckling av allvarliga komplikationer.

Kanske kan smittspridningen till andra organ, patienter utveckla cystit, pyelonefrit, den inflammatoriska processen kan påverka testiklarna och deras bilagor. Den mest allvarliga komplikationen av uritrit hos män är prostatit, vilket kan leda till oöverskådlig infertilitet och sexuell dysfunktion.

diagnostik

Om tecken på sjukdomen uppträder, bör du söka hjälp från en specialist. Urologen utser en grundlig undersökning. Trots allt är symtomen och behandlingen av urinrit hos män beroende av typ av sjukdom och de faktorer som provocerade det.

I allmänhet består diagnosen av följande undersökningsmetoder:

 • Ultraljud av det urogenitala systemet;
 • studie av utfällningar genom polymerkedjereaktionsmetoden;
 • urinalys av Nechiporenko;
 • allmän och tre-glas urinanalys
 • Studie av ett smet som tagits ur urinröret
 • ett allmänt blodprov
 • utför uretroskopi
 • sår urin på ett näringsmedium.

Det är dessa typer av undersökningar som gör det möjligt att bestämma arten av sjukdomen och i framtiden att föreskriva rätt behandling.

Behandling av urinrit hos män

Effektiv behandling av uretrit kommer att bidra till att undvika möjliga komplikationer. Det utförs med hjälp av olika droger - antibiotika, antiseptika, antioxidanter, immunterapi, vitaminer, immunmodulatorer, aktuella medel. Läkemedlet doseras av läkaren. Det är viktigt att observera rätt näring, att ge upp alkohol från cigaretter.

Antibakteriella läkemedel utgör grunden för behandling för uretrit hos någon etiologi. Spektrumet av antibiotika som används vid behandling av denna sjukdom är ganska brett. Använda droger från gruppen av cefalosporiner, tetracyklin, makrolider, fluokinoloner, mindre vanliga läkemedel penicillin-serier. Kandidat uritrit kräver utseende av svampdödande medel. I många fall förskrivs två antibakteriella läkemedel på en gång.

Läkemedel för behandling av specifika urinrör:

 • oletetrin;
 • Tsefodizim;
 • erytromycin;
 • cefotaxim;
 • spektinomycin;
 • rifampin;
 • cefoxitin;
 • ceftriaxon;
 • doxycyklin;
 • Spiramycin.

Vid ospecifik urinrör visas följande beredningar:

 • doxycyklin;
 • erytromycin;
 • fluorokinoloner;
 • ceftriaxon;
 • klaritromycin;
 • tetracyklin;
 • sulfonamider.

Kandidatur urinrör kräver utnämning av sådana läkemedel:

Uretrit hos män, orsakad av gonorré, behandlas med följande droger:

 • Miramistin;
 • nitazol;
 • tinidazol;
 • klorhexidin;
 • natamycin;
 • Furazolildon;
 • metronidazol;
 • Tsidipol.

Den genomsnittliga behandlingen tar 10 dagar. Det är nödvändigt att strikt följa systemet för att ta antibakteriella läkemedel. Oavsiktligt stopp behandling är inte möjligt, det kan leda till övergången av sjukdomen till en kronisk form.

Uretrit, orsakad av klamydia, behandlas genom administrering av doxycyklin, levomycetin och fluorokinoloner. När en mykoplasma detekteras i ett smet utses en man från Tetracyclin-gruppen. Herpesvirusuritrit inbegriper behandling med Acyclovir, Ribavirin, Ganciclovir, Penciclovir.

Förebyggande av uretrit

Tillgänglig förebyggande av uretrit och dess komplikationer:

 1. Eliminering av överdriven fysisk stress, stressiga situationer
 2. Regelbundet besök hos urologen för förebyggande undersökning
 3. Överensstämmelse med dricksregimen
 4. Avslag från oskyddade och oavsiktliga sexuella kontakter
 5. Regelbunden tömning av blåsan;
 6. Avslag från användning av alkohol;
 7. Tidig behandling av nya sjukdomar, sex- och svampinfektioner;
 8. Överensstämmelse med hygienregler, användning av övervägande bomullsunderkläder, använd endast personliga hygienprodukter, sängkläder, handdukar.

För att förhindra uretrit från att gå in i kronisk form, orsakar det inte komplikationer, det är nödvändigt att behandla sina manifestationer under ledning av en urolog i tid. Lämplig diagnos, noggrann uppföljning av läkarens råd, vägran av självbehandling hjälper till att återställa och återställa hälsan hos det genitourära systemet.

Se också

Tröst i män

Chlamydia hos män

vesiculitis

orkit

Dropsy testis hos män

Peyronies sjukdom

1 kommentar

Jag har behandlat svår primär uretrit följer (omedelbart på den första dagen efter upptäckten - hade fastnat ihop och svullna läppar penis med en vit beläggning, en smärtsam känsla i form av en stark brännande känsla när man kissar, på kvällen var det inte, och hade dessa symptom på morgonen) som krävs medicinering kapslar Azitromycin 3PCS av 500 mg (Mark Health 56grn skrevs den oktober 2014) Miramistin 50ml lösning (Brand Darnitsya 52grn) kapslar doxycyklin 100mg 20st (HFZ Borshchahivskiy 12grn 20 kapslar) Varje Multivitamins 30 eller 60tabl. (I mitt fall Dopelgerts tillgångs A till Zink 30tabl 98grn) Amiksin IC 0,125 mg Tabell 3 (Interchem 72grn) Den första dagen: för 1 timme före måltid eller 2 timmar efter måltid dryck 2 azitromycin kapslar dricka 250 ml vatten samtidigt - tabletter orsaka dröm. Efter varje resa till toaletten som möjligt, tvätta penis rinnande vatten vid rumstemperatur (något varm), skakades och sedan till läpparna av penis miramistina droppande 2-3 droppar lösning och bifoga en liten bomullstuss i lösningen till läpparna och stänga förhuden och dropp ens en droppe (bomull skall bytas efter varje resa till toaletten, och vandring kommer att vara mer än vanligt), när svullnaden kommer att äga rum (2-3den) så långt som möjligt för att sträcka lite huvud för att försöka släppa lösningen in i kanalen. Endast de första två dagarna ska tillämpas! För natten tar du bort bomullsull och drar bara in i penisområdet. Under middagen dricker du ett multivitaminspiller. Vid behandling av dagen bör du dricka minst 1,5 liter vatten miniralnoy exklusive teer, dvs. att en dag fanns 2,5-3 liter flytande berusad. Jag rekommenderar att köpa Morse med tranbär, jag drack äppel-tranbär "Sadochok". Också användbart är gröna. Det är önskvärt att avstå från kaffe. Dag 2: på morgonen under frukosten dryck multivitamin två timmar dricka en tablett 500 mg azitromycin, sedan två timmar före middagen dricker tre kapslar (300 mg) doxycyklin. På natten, minst en timme före sänggåendet, dricker du ett multivitamin. Dag 3: Drick ett multivitamin under frukosten. Efter två timmar efter frukost dricka 2 kapslar av doxycyklin, sedan efter 6 timmar (mellan lunch och middag en kapsel) och läggdags en kapsel också. Endast 4 kapslar per dag. Dag 4: Under frukost, dricka en multivitamin och sedan en timme efter frukost dricka en kapsel av doxycyklin. Efter lunch, 1 kapsel, efter middagen, 1 kapsel. Miramistin droppar bara på morgonen, mitt på dagen och innan du lägger dig. Dag 5, 8: Efter frukost dryck multivitaminer Tabell 1, genom 2 timmar efter frukost och 2 timmar före middagen en kapsel doxycyklin. Från och med dag 8 används miramistin inte längre, eller till flaskänden droppar vi strax före sänggåendet! Om miramistin på dig har slutat tidigare, inget fruktansvärt, men köp inte längre på grund av värdelöshet. Dag 6-7, Dag 9: Efter frukost drick 1 bord Amiksin IC. 2 timmar efter frukost och 2 timmar före middagen, 1 kapsel doxycyklin. Under lunchen, 1 bord av multivitaminer. Miramistin droppar bara på morgonen och före sänggåendet till 7 dagar inklusive. Dag 10 och följande: Efter frukost 1 bord. multivitaminer. Sedan att dricka en multivitamin till sin slutsats, som regel 1tabl en dag, men inte mer än 2 månader från början av mottagandet av multivitaminer. Stig också ner eller gå nödvändigtvis till doktorn!

Klicka här för att avbryta svar.

Beräkning av kroppsmassindex på nätet

Välj en kategori

Vanliga sjukdomar

Magnetic Storms

Citat av dagen

Vi måste verkligen skaka oss fysiskt för att vara hälsosam moraliskt.