Huvud
Symptom

Orsaker till mildt huvud under urinering hos män

Ingen man, inte ens den yngste, kan skydda mot risken för sjukdomar i genitourinary systemet.

Deras uppkomst orsakas oftast av hypotermi, kränkning av personliga hygienregler, mottagning av mikrotraumor och många andra faktorer. De främsta orsakerna som orsakar skador på det manliga genitourinära systemet, särskilt framhäver åldersprocesser, infektioner och cancer.

Huvuddragen i början av sjukdomar i det urogenitala systemet hos män är problem med urinering (svag tryck vid urinering hos män dämpnings urin strålehuvud, svårighet att urinera eller omvänt, en konstant önskan att urinera), utseendet av skär smärta längs urinröret, utseende av gravitationen känsla i blygdområdet eller perineum.

Symptom på sjukdomar i det genitourära systemet hos män

På grund av den ganska stora längden av urinröret, är inflammatoriska processer hos män vanligtvis lokaliserade i urinrörets nedre delar. De viktigaste symptomen är konventionellt uppdelade i flera kategorier:

 • Den första hänvisar till förändringarna i de yttre könsorganen som avslöjas under palpation och undersökning.
 • den andra innehåller andra manifestationer, såsom feber, viktminskning, gynekomasti (utvidgning av bröstkörtlarna);
 • Den tredje gruppen av symtom innefattar smärta manifestationer; vanligtvis är smärtan lokaliserad i perineum och yttre könsorganen;
 • den fjärde gruppen innehåller störningar i urinering;
 • Till den femte ingår förändringar i urinen: urinen blir grumlig, dess transparens förändras, blod kan dyka upp;
 • Den sjätte gruppen av symtom innefattar förändringar i spermier och urladdning ur urinröret.

Metoder för att diagnostisera sjukdomar

För att ta reda på vilken sjukdom som kan orsaka sjukdom, och börja behandla tidigt, måste du genomgå en omfattande undersökning. En läkare som utför diagnostik och behandling av sjukdomar i genitourinary system (urolog) kommer att utföra de nödvändiga laboratorie-, kliniska och specialstudierna och förskriva nödvändig behandling. För diagnos av sjukdomar i genitourinary sfären används följande typer av studier:

 • laboratorium (urin, blodprov, sperma, utsöndringar från urinröret);
 • vävnadsbiopsi;
 • transrektala studier (finger, ultraljud);
 • ureteroscopy;
 • Röntgenmetoder för forskning;
 • dator och magnetisk resonansbilder.

Vad som oftast indikeras av ett svagt huvud när man urinerar hos män

Vanliga önskemål om urinering och svag urin kan vara tecken på prostatit eller prostata adenom. Det är viktigt att veta att prostatit och prostata adenom är sjukdomar i samband med åldersrelaterade förändringar och orsakade av hormonella fenomen. Med åldern, det är en minskning av testosteron manliga norm (manligt hormon) och en ökning av östrogen (kvinnligt hormon), dessa faktorer leder till en ökning av prostata. Den förstorade prostata körs i urinröret och minskar trycket i urinströmmen. Denna patologi kallas prostata adenom och är en godartad enhet. När ska träffa en läkare i tid och börjar att behandla sjukdomar med symtomdebut, är det möjligt att stoppa prostataförstoring och för att undvika problem som kan uppstå i framtiden.

Också orsaken till prostataförstoring och utseendet av problem med urinering kan vara en mer formidabel sjukdom - prostatacancer. Statistiken visar att var 7: e man över 50 år blir sjuk med prostatacancer. Prostatacancer är en malign tumör som vanligen utvecklas från prostatakörtelvävnad. Denna typ av tumör är svår att behandla på grund av dess höga förmåga att bilda metastaser.

Diagnos och behandling av prostata adenom

Huvudsymptomen för prostataadenom är utseendet på problem med urinering: en konstant längtan att urinera, urinering på natten för att urinera, en svag urinström, en känsla av otillräcklig tömning av blåsan.

Sjukdomen utvecklas gradvis. Villkorligt kan det delas in i 3 steg.

 1. Det första steget brukar inte uppenbaras alls, bara mindre urineringstörningar kan inträffa, som män som regel inte uppmärksammar. Man bör komma ihåg att urinering på toaletten mer än 10-15 gånger om dagen - det här är inte normen, men avvikelsen från det.
 2. I det andra steget blir symtomen ljusare: urinströmmen är intermittent, en känsla av otillräcklig tömning av blåsan framträder.
 3. I tredje etappen, förutom ett sådant symptom som svaghet i urinering, sker ofta urinering i toaletten under natten, kan urinering orsaka smärta i perinealområdet, urinretention.

Om urintrycket försämras och du börjar uppleva svårighet att urinera, är det ofta långsam urinering - du bör omedelbart kontakta en urolog för att förbättra livskvaliteten och minska risken för komplikationer som akut urinretention.

Vid diagnosering av prostatit ges patienten följande undersökningar: digital rektalundersökning, allmän urinanalys, biokemiskt blodprov, blodprov för prostataspecifikt antigen, transrektal ultraljud.

Normen för blodhalten i prostatan hos ett specifikt antigen är 2,5 till 6,5 ng / ml (nanogram per milliliter). Med åldern stiger nivån på PSA i friska mäns blod. Om värdena överstiger normen kan läkaren ordinera en röntgenstudie, biopsi av prostatavävnad, dator eller magnetisk resonansbildning.

Behandling av prostata adenom är poliklinisk eller inpatient - det beror på svårighetsgraden av sjukdomen, sjukdomsstadiet och förekomsten av komplikationer. I de tidiga stadierna av att använda medicinska behandlingsmetoder. Adenom av prostata kan behandlas bra, och prognosen är gynnsam i de flesta fall. Målet med läkemedelsbehandling är att sakta ner prostatens tillväxt, minska dess volym och ta bort symtom som en svag stråle urin, smärta vid urinering och andra missförhållanden. För att göra detta, använd:

 • hormonella läkemedel som syftar till att minska prostatakörteln.
 • droger som påverkar tonen i prostata och urinröret.

Behandlingsregimen och dosen bestäms av den behandlande läkaren beroende på svårighetsgraden av sjukdomsförloppet, sjukdomsfasen och förekomst av komplikationer. Om du försenar med behandling, då vid senare skeden, är utvecklingen av komplikationer och användningen av kirurgisk ingrepp möjligt.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Svårighet att urinera hos män med folkmedel

1 Faktorer som provocerar patologi

Stranguria är en följd av olika fenomen och faktorer. Vanligtvis förekommer fördröjningen av frisättningen av urin mot bakgrunden av den underliggande sjukdomen. Utlösaren för utveckling av patologi är ofta:

 • kirurgisk ingrepp;
 • skada på blåsanordning
 • trubbig trauma;
 • stenar i urinrörets divertikula;
 • akut inflammation i prostata
 • onkologi av prostata
 • godartad prostatatumör.
 1. Stagnerande fenomen i prostata och bildandet av kronisk prostatit. Äldre män med symptom på urinretention lider oftare av denna patologi än andra representanter för det starkare könet. Hos män med nedsatt tömning av blåsan pressas urinröret genom en förstorad prostata.
 2. Adenom av prostata är hyperplasi av det glandulära epitelet hos det manliga organet. Tumören förhindrar urinflödet, försvagar trycket i urinen. Urineringstiden förlängs. En tumör i körteln stänger urinrörets lumen.
 1. Svårigheten vid urinering utvecklas på grund av penetrering i kanalen i urinröret hos den främmande kroppen.
 2. Sphinctersmusklerna fungerar otillräckligt eftersom de är överdrivna. Fel på en komplex mekanism i kroppen orsakar problem med urinering. Obstruktion av urinflödet stör anslutningen av blåsans sfinkter till centrala nervsystemet.
 3. Framkomsten av striktur i urinröret. Detta är smalningen av urinröret. Trög urinströmmen tunnas om en anatomisk minskning av dess lumen uppträder. Micturition blir multi-act.
 4. Som ett resultat av trauma på ryggraden, är aggressivt sexuellt beteende, på grund av överdriven onani, ett svagt urintryck. Dess intensitet minskar. En patient med ett urinretentionssymtom kan endast utsöndra delar av urinen med svårigheter.
 1. Problem med urinering hos män kan provoceras av olika lesioner av det urogenitala systemet. Urolithiasis, lesion av renal glomeruli är inte ovanliga orsaker till utveckling av manlig patologi.
 2. Urinans evakueringskapacitet minskar.

Störningar i det endokrina systemet. Hos patienter med diabetes mellitus är mycket svår process. Detta problem förvärrar mannen hos kroppen.

VIKTIGT ATT VET! En effektiv lösning för kronisk PROSTATIT är! Det är nog att bara dricka. Läs mer> 9gt; 9gt;

 1. Hos patienter med neuromuskulär sjukdom, stroke, ryggmärgsskada, postvaccinal neuropati, utvecklar den neurogena blåsan ofta.
 2. Patienten känner smärta i urinröret, har allvarliga problem med urinering, eftersom nerverna är skadade. Detta påverkar negativt arbetet i urinvägarna.

Representanter för det starkare könet, som överstiger gränsen på 50 år, drabbas oftast av denna patologi.

2 Symtomatologi och specificitet av strangury

Patienten har en okontrollerad önskan att tömma. Urinsystemet är överfyllt, men tömning av blåsan är permanent fördröjd, trots uppenbar uppmaning, eftersom en patient med ett urinretentionssymtom har mild smärtsam urinering. Utflödet av urin störs även med stark uppmaning. Påtagligt ökar varaktigheten av varje resa till toaletten.

Mannen måste ständigt påkalla bukmusklerna för att övervinna svårigheten att urinera. Spasmodiska sammandragningar av urinvägarnas muskelorgan hjälper inte till att helt lösa patientens problem med ett symptom på urinretention. Intermittent urinering utvecklas gradvis, uppträder alltid som ett trögt, svagt tryck i strålen, otillräcklig evakuering av blåsan. En man kan inte tömma honom helt, även om urinprocessen uppstår.

Det finns dysuri, när en man måste starkt påkänna musklerna i perineum, bukpressen, för att börja tömma urinblåsan. De första dropparna kan förväntas under lång tid. Intermittent urinering förekommer med droppe. Ofta finns en bifurcated ström riktad vertikalt nedåt. Vanligtvis beskriver det inte en båge. Ett fullständigt urinutflöde är svårt. I denna situation lider alla funktioner hos patientens kropp.

Den utsöndrade urinen har en mycket liten volym. Trots en skarp överfyllning av urinvägarna finns plötsligt en akut fördröjning i urinering. Eftersom urinets svaga tryck kvarstår. En akut manifestation av patologi anses vanligen vara ett plötsligt tillstånd. Mannen börjar uppleva obehag. Inom obstruktion av urinvägarna är smärtan lokaliserad. Underlivet är spänt. Obehag i urinröret kompletteras ofta med hematuri, när bloddroppar uppträder i urinen.

Act of urination förlänger gradvis. Processen har en ökande karaktär. I de tidiga stadierna av sjukdomen kan en patient med kompenserad urinväg under en multipel urladdningsprocess helt tömma den drabbade blåsan med ansträngningar. I de sena faser av sjukdomen uppenbaras emellertid tydligt symptomen på den dekompenserade blåsan. Det finns en ishuri - en kronisk fördröjning av urinering, eftersom mängden resterande urin gradvis byggs upp. Regelbundna exacerbationer av sjukdomen blir permanenta.

Det dåliga tillståndet hos det genitourinära systemet bör inte lämnas utan patientens uppmärksamhet med symptomen på urinretention. Dålig urinering är farlig, eftersom denna patologi leder till bildandet av njurstenar, urinvägsinfektioner. Samma problem medför att många kvinnor har en tumör i urinröret, könsorganen lider. Om patienten har nedsatt urinutsöndring är det nödvändigt att söka medicinsk hjälp vid de första symptomen på patologin.

3 Diagnostiska tester

Patienten genomgår en omfattande undersökning:

 1. När patienten behandlas initialt, föreskriver läkare informativa studier med MR och CT. På botten av ryggen utförs en ländryggspunktur, vilket gör det möjligt att identifiera kliniska och neurologiska syndrom. Ultraljud i bukhålan ger en detaljerad bild av utvecklingen av den underliggande sjukdomen.
 2. Bedöm graden av nedsatta funktioner hos interna organ, diagnostisera patologi tillåter urografi. Urologen tar smuts för att finna orsaken till svårighet som urinerar hos män. Under proceduren uroflowmetry undersöker experter volymen urin, varaktigheten av tömningen, flödet av urin.
 3. Urinutskiljningsorganets tillstånd upptäcks med hjälp av cystoskopi. Den moderna kraftfulla medicinska enheten av ett cystoskop möjliggör att lösa många diagnostiska problem, för att avslöja orsakerna till ett hinder för urinflödet.
 4. Specialister identifierar noggrant arten av inflammation, studerar resultaten av en allmän och bakteriologisk analys av urin. Vi studerar dess känslighet för olika antibiotika.

4 Behandling av svår urinflöde

Beroende på beskaffenhetens art och resultaten av diagnostiska studier väljer läkaren taktik för behandling, en individuell behandlingskurs.

Det är nödvändigt att lösa komplexa problem:

 1. Minska svårighetsgraden av symtom. Bestäm arten av den patologiska processen.
 2. Eliminera signifikanta patologiska förändringar, urinlidningsstörningar. Återställ evakueringsfunktionen hos reservoaren för urin.

På grund av vad det har uppstått urinering hos män

Problem med urinering hos män är ofta nog, och även i ung ålder, men lyckligtvis behandlas det ofta med folkmetoder. Ofta är detta anledningen - de olika problemen i genitourinary systemet enligt statistiken har mer än hälften av männen.

Symtom på svårighet med urinering kan uppenbaras på olika sätt:

 1. tömning av blåsan med droppar eller en svag ström;
 2. för ofta (upp till 2-3 gånger per timme) urinering med en liten mängd utsöndrad urin;
 3. påtagligt obehag i processen att besöka toaletten;
 4. frekventa önskningar och så vidare.

Symtom och diagnos

Svårighetsvätska kan ge upphov till många sjukdomar, nämligen:

 1. Orsakar mekaniska orsaker genom att klämma i urinrörets lumen. Försvagning av urinröret hos män kan bero på prostata adenom - den här orsaken är vanligast i statistiken, inte bara bland dem som är äldre än 40-45 år, vilket allmänt trott.
 2. Urolitiasis. Ganska vanlig orsak till framväxten av strangury.
 3. Inflammatoriska patologier hos män - uretrit, orchitis, balanoposthit, epididymit och andra.

Eftersom sjukdomsförloppets längd inte bara beror på varaktigheten av fysiskt obehag, men också psykologiskt, rekommenderas att använda folkmetoderna tillsammans med läkarens rekommendationer.

De mest effektiva folk recepten för behandling av svårigheter urinering hos män:

 1. Juniper. Den vanligaste apotekssamlingen kommer att rädda, dosen är inte reglerad, desto mer desto bättre.
 2. Tea rose. Denna infusion avlägsnar effektivt obehagliga symptom, men du måste komma ihåg att infusionen är klar endast om vattnet har fått en ljusgul nyans. Det tar ungefär två dagar att insistera på frukterna. Ta med en måltid en tesked.
 3. Honung buljong. För att förbereda detta läkemedel, ta 500 ml. torrt vitt vin och lägg till 20-30 gr. strimlade björkblad. Denna blandning kokas i 10 minuter, och sedan tillsättes 4 matskedar honung och blandas noggrant. Köttet bör förvaras strikt i kylskåpet och ta 2-3 matskedar efter att ha ätit tills läkemedlet är över. Efter det ska du ta en paus i 1 månad och kursen kan upprepas.

Kärnan i behandlingen av svårigheter urinering är mottagandet av antibakteriella och specialiserade urologiska läkemedel, anpassning av patientens diet och komprimerar till underlivet.

Du kan inte skjuta upp besök till en urolog eller andrologist, det kan vara full av allvarliga komplikationer för en mans kropp.

Orsaker och behandling av svårigheter urinering

Problem med urinering hos män - det här är en fråga som kräver medicinsk intervention, så snart som möjligt. Problemet ligger i det faktum att urin inte kan utsöndras från kroppen på ett naturligt sätt.

Varianter av problem med urinering

Urologiska problem för idag lider varje femte man. Mest vanligt Finns problem med urinering, som klassificeras i två typer :

ischuria är retention av urin hos män, medan full fyllning av vätskan med blåsan, urin utsöndras emellertid inte ur kroppen på ett naturligt sätt. Ett sådant tillstånd observeras oftast när prostata adenom. smalning av urinröret och tillgänglighet stenar i urinblåsan.

stran är ett tillstånd där urinering är svår. Trots den ganska starka trängseln att gå på toaletten får mannen inte tömma blåsan till fullo. Processen själv kan åtföljas av skärsår i underlivet. Ett sådant tillstånd kan observeras när inflammatoriska processer och prostatit.

Ishuriyu är klassificerad i flera typer :

 1. Akut full. Denna form inträffar plötsligt. Karaktäriserad av närvaron av akut smärta under urinprocessen, uppmanar ofta, medan oförmågan att tömma blåsan.
 2. Den paradoxala ishurien. Ur en vätskefylld urin utsöndras urinen i minimala portioner, "droppe".
 3. Kronisk komplett. Denna form kännetecknas av oförmågan att dra urin ur kroppen naturligt och en särskild kateter används för detta ändamål.
 4. Kronisk ofullständig. Tömning görs ofta, men med en liten mängd vätska, vilket hindrar urinblåsan från att tömma helt.

Stranguria hos män är två typer. kronisk och akut form. Akut form uppstår plötsligt och åtföljs av starka smärtsamma förnimmelser, kronisk formen förvärras av förkylningar, hypotermi, virussjukdomar etc.

Vad är orsakerna till sjukdomen

Till huvuddelen skäl framväxten av en strangury är :

 • njursjukdomar (pyelonefrit, tubulopati);
 • urinets patologi (inflammatoriska processer, tumörer, stenar, megaureter);
 • sjukdomar i urinblåsan (cystit, paracystitis, stenar och tumörer);
 • genital endometrios;
 • förekomst av onkologiska sjukdomar hos könsorganen eller urinvägarna, med spiring i urinröret, urinblåsan, urinledaren;
 • inflammatoriska processer som förekommer i könsorganen;
 • neoplasmer i tjocktarmen;
 • blindtarmsinflammation.
 • Förekomsten av patologiska tillstånd i urinvägarna (tumörer, inflammation, närvaro av främmande kroppar, onormal utveckling);
 • skleros av blåsan (nackområdet);
 • närvaro av sjukdomar nära blåsorganen, liksom inflammatoriska processer som uppträder i vävnaderna som omger blåsan;
 • sjukdomar i centrala nervsystemet;
 • nyligen överförda kirurgiska operationer på organen i urin- och reproduktionssystemet;
 • lång, tvingad plats i det horisontella läget;
 • förgiftning med narkotiska ämnen, alkohol, läkemedel.

Vilka symptom åtföljs av sjukdomar

Ishuriya har ljus symptom. som består i omöjligheten att helt tömma blåsan på ett naturligt sätt, är hela processen åtföljd av skarpa, skärsår i underlivet. Palpation bestämmer litet utskjutande. som har formen av en boll i området ovanför puben. Det här tecknet är särskilt uttalat hos tunna män.

Stranguria har följande bevis :

 • svag (obstruerad) urinering, som huvudsakligen riktas vertikalt;
 • Urin utsöndras inte av en ström, utan genom droppar;
 • Vid urinering kan urin stänk i olika riktningar, om det finns en jet, så splittrar den;
 • Trots den livliga trängseln att tömma blåsan, är vätskan praktiskt taget inte utsöndrad (urinretention);
 • att starta processen att avlägsna vätskan måste vara kraftigt dragkrok.

Alla ovanstående tecken tyder på att det finns problem med urologin, så du måste se en läkare så snart som möjligt som kommer att göra en noggrann diagnos.

Metoder för att diagnostisera sjukdomar

Det är möjligt att diagnostisera ischuria visuellt, eftersom ett av de mest uttalade symptomen är svullnad i ljumskområdet. Men om symtomen är mindre uttalade. då för diagnostiska ändamål för att bestämma sjukdomen måste genomgå ultraljud av njure och urinblåsa.

ofullständig urinretention kan diagnostiseras om det finns överskott av vätska (mer än 300 mm). För bestämningen används kateteriseringsmetod. efter den utlovade processen. För att bestämma mängden kvarvarande urin i urinblåsan kan olika radioisotopmedel användas. Sådana njureberedningar utsöndras på kortast möjliga tid, varefter de avvecklas i urinblåsan och är där tillsammans med rester av urin.

diagnostik och Shurghuria inkluderar följande procedurer :

 • laboratorieundersökning av blod för att upptäcka inflammation i kroppen;
 • laboratorieurintester för att bestämma närvaron av det inflammatoriska förfarandet i urin- och reproduktionssystemet;
 • biokemiskt blodprov för att bestämma abnormiteter vid njursjukdom;
 • Ultraljud av prostata.

Behandling av sjukdomar med traditionella metoder

Först och främst bör behandlingen av ishuria och strangury börja med en definition orsakerna till sjukdomen. För behandling av strangury är det nödvändigt att identifiera typen och orsaken till inflammation. Behandlingsförloppet måste innehålla antibakteriell droger som tas med urologiska läkemedel FarmGruppa. För effektiv behandling bör det nödvändigtvis föreskrivas av en specialist antikolinergika droger som är utformade för att minska spasmer i urinvägarna.

Detta är standard behandlingskurs för strangury, men i vissa situationer är möjliga utnämning av ytterligare droger om det behövs, om diagnosen avslöjade några avvikelser i arbetet i urinvägarnas organ.

Det första och nödvändiga förfarandet för ishuria är kateterisering. som kommer att ta bort den ackumulerade vätskan i blåsan. Ytterligare medicinering ordineras av läkaren, baserat på diagnostiska studier och orsakerna till sjukdomsuppkomsten.

Med en tidig behandling börjar prognosen vara positiv, men urodynamiken kan förändras.

Hur man behandlar sjukdomar med folkmekanismer

Det finns flera folkmekanismer. som också kan användas för att behandla ishuria och strangury. Positiv effekt utövas av lök kompresser, som placeras på underlivet i en och en halv timme. Två gånger om dagen.

Rötsaft selleri. ta matsked, tre gånger om dagen innan du äter.

Färska bär enbär har en positiv effekt på urladdningen av vätska under urinprocessen. Men om patienten har några kränkningar i njurens aktivitet, är det bättre att vägra detta recept.

En matsked av färska bär bergaska. Häll ett glas kokande vatten, låt det brygga i två timmar och ta infusion över en matsked 2 gånger om dagen.

Alla folkrättsmedel kommer endast att vara effektiva om de tas i samband med mediciner som föreskrivs av den behandlande läkaren.

Om du inte har hittat svaret kan det vara användbart

Problem med urinering hos män orsakar

Av Psevdonim - Jan 17, 2016 20:41 2016-01-17

Obstruerad urinering hos män i urologi har sin egen definition - stranguria eller uttalad dysuri. Detta problem är inte unikt, det signalerar ofta utvecklingen av flera sjukdomar i den manliga delen. Patienter klagar på att förlänga tiden för blåsans tömning och larmtryck, och kallar det en fras: "Jag kan normalt inte kissa". Vad ligger bakom det här problemet? Vilka är orsakerna till förvrängningen och sätten att behandla. Varför kränkningen av urinering hos män är mycket vanligare än hos kvinnor. Alla frågor kommer att täckas inom ramen för denna artikel.

När det finns problem med urinering

För att förstå varför det finns problem med urinering hos män är det nödvändigt att förstå fysiologin. Genom en normal urinering anser urologerna en smärtfri frisättning av en biologisk vätska under ett huvud med en volym på 1500 ml / dag. Frekvensen att besöka toaletten samtidigt ska vara 4-5 gånger om dagen och 1 gång på natten. Blåvolymen i den genomsnittliga friska hanen är 300 ml (små avvikelser från normen är tillåtna). En frisk kropp kan kontrollera urinering och till och med begränsa det om det behövs ett tag.

De främsta orsakerna till dysuriutveckling hos män är inflammatoriska processer som uppträder i urinröret, prostata, urinblåsa och vulva hos kvinnor. Patologi är ofta förknippad med uretrit, som provocerades av en av infektionerna - viral, ureaplasma eller protozoal bakteriell.

Icke-infektiös uretrit uppträder på grund av skador som orsakats av överdriven onani eller aggressiva förberedelser. Orsakerna till icke-infektiös uretrit är också situationer med fysisk överbelastning, vilket resulterar i utstötning av en steril del av urin i epididymis- och ejakulatoriska kanaler.

Låt oss överväga några fler orsaker till ofullständig tömning av en urinblåsa hos män:

 • Uretrastriktur eller förträngning av väggarna i urinvägarna till följd av fysiologiska egenskaper inträffar ofta bara på starkare könet, inte kvinnor (den manliga urinröret är mycket längre än den kvinnliga). Orsakerna till stricture är några inflammatoriska sjukdomar i könsorganet.
 • Urolitiasis. Processen för bildning i njur- och blåsstenarna åtföljs av outhärdlig smärta och leder till blockering av kanalen med fasta element.
 • Prostatit. Orsakerna till denna sjukdom, som orsakar svårigheter med tömningen av blåsan, är aktiva patogener som kommer in i det intima området. Den drabbade körteln, edematös och förstorad, pressar på urinröret. Därför är urin en svag ström.
 • Adenom av prostata. En egenskap hos prostatakörteln är dess plats vid övergångspunkten i urinröret i urinblåsan. Med en ökning i körteln deformeras urinröret och skapar hinder för fullständig urinutsöndring. Därför säger mannen: "Jag kan inte urinera, för det måste jag trycka." Efter 50 år i avsaknad av nedskärningar, smärta och konstig urladdning från könsorganen är svårigheter med urinering vanligtvis förknippade med adenom.
 • Maligna förändringar i prostatakörteln. Cancer är mycket farligare än adenom. I detta fall är svårigheten att urinera hos män på grund av organets tillväxt. I försummade former eller som en följd av ofullständig diagnos kan läkare inte identifiera cancer i tid och situationen blir mer komplicerad.

Diagnostiska metoder

Efter att ha behandlat varför strangury är vanligare hos män än hos kvinnor, kommer vi att skriva ner svaret på denna fråga i detalj. "Vad kan jag göra om jag inte kan ordentligt kissa, vilken typ av läkare kan jag gå till och vilken typ av undersökning det krävs för att få rätt behandling."

När urinering orsakar obehag och det finns en känsla av ofullständig tömning av blåsan, hänvisas både män och kvinnor till en urolog. Med tanke på dysuriens multifaktoritet leder patienten patienten till en omfattande undersökning.

Laboratorietester med svag urinering är följande:

 1. Finger rektal undersökning av prostata.
 2. Blodtest för definitionen av prostataspecifikt antigen.
 3. USA / TRUSY prostata.
 4. Biopsi (om det finns misstanke om onkologi).
 5. Ultraljud av njurarna och urinblåsan (hjälper till att fastställa stenarnas storlek och bestämma deras ställning).
 6. Ureteroscopy. Under studien detekteras några hinder för ett normalt urinflöde av urin.
 7. Urofluometriya. Tekniken specificerar volymen urin, hastigheten av flödet, beräknad tid för urinering.
 8. Bakposev smälter ur urinröret. Biologiskt material kommer att informera om förekomsten av patogena mikroorganismer och deras resistens mot antibakteriella medel.

Kliniska symptom på dysuri

Med erektil dysfunktion observeras närvaro av urladdning från urinröret och generell sjukdom, dålig urinering vanligtvis på morgonen. Dessa symtom indikerar prostatit, vilket är källan till den aktuella sjukdomen.

Men oavsett orsak beror på strangury, dess klassiska symptom kommer att vara:

 • Brist på tryck vid urinering.
 • Känsligt obehag när du försöker urinera.
 • Urinering med droppar eller en svag ström.
 • Delar ett trögt flöde av vätska.
 • Intermittent urinering.
 • Ökning av resor till toaletten med fördelning av små delar vätska.

Hur man ska behandlas

Akut urinretention hos män är farligt genom bristen på förmåga att kissa ensam, överdriven fyllning och rubbning av urinblåsan, vilket är fylligt med ett dödligt utfall. Du kan inte tillåta detta, så när du har de första tecknen på ett brott måste du skynda dig till läkaren.

Behandlingen av ett problem urinering läkaren kommer att utse med hänsyn till den faktor som påverkar urinvägarna. Till exempel, med godartad hyperplasi (proliferation av prostata) ordineras patienten en tumörtillväxthämmare (läkemedel som saktar den onkologiska processen).

Om den ofullständiga frisättningen av organet och strålningsflödet i strålen är associerat med prostatacancer eller adenom, hänvisas patienten till operation. Kirurgisk ingrepp innebär partiell eller fullständig excision av ett modifierat organ som skapade förutsättningarna för intermittent onormal urinering.

När urinrörelsen av detektorn detekteras utsätts patienten för en endoskopisk procedur, under vilken den smala sektionen skärs ut.

När man upptäcker urolithiasis är en man ordinerad läkemedel för att lösa upp dem eller utföra manipuleringar för att förstöra / avlägsna element. Behandling av dysuri med antibakteriella medel indikeras för infektioner i urinröret och prostatit. Antiinflammatoriska läkemedel ordineras för att eliminera symtom på prostatit.

Ett sådant tillstånd som fördröjningen av urinering hos män kräver nödvändigtvis utnämning av antikolinerga läkemedel. Kärnan i deras inverkan är att minska spasmerna som komprimerar urinorganen. Efter en behandling med läkemedel av den antikolinerga gruppen genomgår patienten cystoskopi och radiografi av urinvägarna.

Folkmekanismer

Om behandling för urinretention utförs hemma får män och kvinnor dessutom använda folkmedicinska lösningar. För intern användning kan du förbereda ett extrakt av hundros. Frukter insisterar en vecka på vodka eller alkohol. Ljusbrunmedicin tas 2 p. en dag i mängden 10 droppar, utspädd med en liten mängd vatten.

Sellerijuice som folkmedicin för svår urinering är användbar att dricka en halvtimme före måltiden. Extruderad det från plantens nyplanterade rhizom. Drick flera gånger om dagen för 2 tsk.

Under blomningen av dalens lilja är det lätt att hitta doftande blommor. I mängden av en nypa bryggas de med ett glas kokande vatten. Ta en användbar napar för 2 tsk. upp till 5 s. per dag.

När en man klagar "Jag kan inte kissa", kommer hans tillstånd att lindras genom en infusion av cikoria vanlig. Fytosaur (1 tsk) ges en liten mängd kokande vatten och insisterade på ett par timmar. Använd produkten 2 sid. före måltider, tillsätt socker om så önskas.

Vid akuta spasmer i blåsan kommer en fytoskop av följande komponenter att vara användbar:

 • Gräsrötter - 3 delar.
 • Grönt gräs - 3 timmar.
 • Rötter av valerian - 2 h.
 • Rötter och blad av citronbalsam - 2 timmar vardera.

Växterna blandas grundligt, 1 msk. och häll blandningen med ett glas kokande vatten. Infusera vätskan i en halvtimme, ta en varm form.

Från dysuri kommer män och kvinnor att rädda pumpa stjälk - ett av de effektiva sätten att behandla folk. 20 g krossad produkt tillsammans med 400 ml vatten kokas och omedelbart avlägsnas från plattan. Drick en pumpa buljong för 1/2 kopp till 4 p. per dag.

Vid strangury är en infusion av humpkottar effektiv. 1 msk. råmaterial ångas i ett glas kokande vatten. Mottaget te rekommenderas att dricka 3 r. en dag för en stor sked.

Med smärtsam urinering med ett slack dissekteringstryck kommer kvinnor och män att närma sig ett sådant recept:

 1. I lika delar, ta frön av fänkål och kargenfrö och blomställningar ädelbär och goricveta.
 2. Det är tre gånger mer att lägga frukterna av enbär och persilja frö.
 3. Rör om komponenterna och välj 1 matsked.
 4. Häll upp samlingen av ett glas kokande vatten och insistera i 6 timmar.
 5. Dessutom koka infusionen 15 minuter.
 6. Ta hela volymen i små portioner hela dagen.

Eventuella problem med urinsystemet med försvagad huvudvärk av urin och sticklingar i magen har länge utrotats av folkläkare med ett bärbärblad. Växten är känd som björns öga. 1 msk. Råvaror bryggs med ett glas kokande vatten och väntar på kylning av vätskan. Ta medicinen tre gånger om dagen för 1 matsked.

Här är ett annat recept som för alltid kommer att glömma symptomen på strangury (otillräckligt urinflöde, obehag när du besöker toaletten, fler episoder av urinering i små portioner). Dess ingredienser är:

 • Nettles - 3 delar.
 • Gräs hästfält - 6 delar.
 • Röda kronblad, svarta vinbär och björkblad, knoppullgräs, enbärbär och lavendelblommor - 1 del vardera.
 • En ört med läkemedel och löv av bärbär, plantain, tranbär - 2 delar vardera.

Några gram av den bildade massan är täckta med 2 koppar kokande vatten och täckt med lock i en halvtimme. Läkemedlet används i varm form för 150 ml flera gånger om dagen.

Förebyggande av dysuri

Att förhindra en micturition är alltid lättare än härdning. Till urinproduktion var lätt, smärtfri, med ett tryck, rekommenderas att män att ge upp dåliga vanor, diet förändring i riktning mot icke-stekt, fet och kryddstark mat och äta mer frukt, örter och grönsaker.

Också, inte överkolla och gå in i vardagliga relationer med overifierade partners (från vilken du kan fånga STD). Samtidigt bör sexlivet vara regelbundet, och sättet att leva som helhet - mobil.

Läs samma artiklar:

 • Symtom och behandling av prostata adenom hos män
 • Prostatin från prostatit: recensioner, instruktioner, pris
 • Peruvian vallmo - bruksanvisningar
 • Ökad spermiervolym
 • Penilux Gel - en granskning av grädden för att förstora penis

Hinderad urinering hos män - orsaker och behandling

Vilka är de vanligaste orsakerna till svårighet att urinera hos män är specialister? Oftast noteras urinproblem när det urogenitala systemet påverkas: njurarna, blåsan, urinröret. En noggrann diagnos kan göras av en läkare, baserat på symptom och resultat av patientens undersökning.

Sjukdomar som leder till svårighet att urinera

Vanligtvis är en man som känner sig angelägen om att urinera, går på toaletten och blir av med vätskan om några sekunder. Normal stråltät, slår elastiskt in i toalets yta, med ett uttalat ljud. Huvudet förblir till slutet av urineringstiden.

Naturligt är en viss hitch innan du urinerar på morgonen, när en man upplever en ofrivillig erektion. Också ibland finns det ett litet mellanrum när det är nödvändigt att påkänna bukhinnan att urinera om mannen går på toaletten strax efter samlaget. Väntetiden är inte mer än ett par sekunder.

Hur kan du bestämma att en person har svårt att urinera?

 • Urin utsöndras i droppar, inte i strålning.
 • Strålen är slap, den kan vara stram i början och försvaga mot slutet av urinering eller vara ständigt svag under urineringsprocessen.
 • Uttagandet av urin tar längre tid istället för 1-2 minuter.
 • Strålen är avbruten, urinering behöver ständigt återupptas.
 • Strålen bifurcates, vätskan sprutar starkt eller riktas inte rak, men till sidan.

Om man, för att kissa, regelbundet måste trampa hård, drabbas av bukhinnan, det talar också om svårighet att urinera.

urolitiasis

Stenar som framkallar utvecklingen av inflammatoriska processer, stör de urogenitala organens funktion och gör det svårt att urinera, kan bildas i njurarna, blåsan och till och med prostata (sekundära stenar). De bildas av salter av urinsyra, kan vara små stenar i diameter upp till flera millimeter eller sand med en diameter av korn mindre än 1 mm. Svår urinering hos män är ett av symptomen på urolithiasis.

Möjliga orsaker till patologins utveckling:

 • Genetisk predisposition.
 • Brist på vätskeintag.
 • En stillasittande livsstil.
 • Användningen av vätskor med ett stort antal mineralsalter.
 • Anatomiska egenskaper hos mannen.

Huvudskylten på sjukdomen är en känsla av smärta, gnugga, brinna med urinering. Ett litet skift i stenarna kan orsaka urinröret att överlappa och akut urinretention. Om en man känner till ett urinflöde, men inte kan urinera, som om det inte spänner, ska du omedelbart ringa till din läkare.

Oftast förekommer uretrit (inflammation i urinröret) med frekvent urinering. Men trots täta besök på toaletten kan mannen inte tömma blåsan helt. Vidare blir urinprocessen extremt smärtsam, det är nödvändigt att ständigt sätta på bukväggen för att behålla strålens kraft. På grund av inflammation smalnar urinröret och vätskan kan knappast frisättas.

Experter skiljer flera typer av uretrit:

Svår urinering kan utvecklas efter felaktig behandling av akut urinrör, mekanisk irritation av urinöppningen, störning av hygienregimen.

Vilken typ av prostatit (bakteriell, kronisk, akut) orsakar en upprörd urinering. Frekvent uppmaning att urinera kan resultera i ingenting. Urin flyter ur urinröret nästan i droppar, även om du normalt kan kissa, det finns en känsla av överflöd av blåsan och det finns en önskan att gå på toaletten "på ett litet sätt".

Akut prostatit vi levererar till männens maximala antal obehag. Symptom på sjukdomen:

 • Höj kroppstemperaturen till 40 grader.
 • I ljummen och perineum känns ömhet.
 • Det är smärtsamt att inte bara skriva, smärtsamma känslor orsakar en avföring.
 • Prostatan svälter så mycket att en man inte kan urinera alls. Spänningen i bukhinnan leder till det faktum att en person bara känner en stark smärta över puben.

Akut retention av urin, som utvecklas med ödem i prostata, kan leda till smärtsam chock, blåsans ruptur. Därför, vid de första tecknen på ett brott mot urinflödet, bör du söka medicinsk hjälp.

Sjukdomar som påverkar könsorganen

Det finns svårigheter med urinering hos män som har haft inflammatoriska sjukdomar i könsorganen. Urinretention är möjlig med:

 • Orchitis - inflammation i testiklarna.
 • Balanit - inflammation i prepuce, penishuvud.
 • Epididymit - inflammation i bilagorna.

En person kan vara långsammare av urineringsprocessen, ofta uppmanar "på ett litet sätt", på natten ökar frekvensen av att besöka toaletten.

Bly till smalningen av urinrörets lumen kan vara traumor i könsorganen, de överförda operationerna på penis, blåsan. Efter några störningar i vävnaderna kvarstår vidhäftningar, ärr. Det är också möjligt att utveckla en inflammatorisk process som framkallar en överträdelse av urinflödet. Följande manipuleringar leder till svårigheter i utbytet av vätskan:

 • Felaktigt onani med överdriven spaltning av huvudet, dra i trollet.
 • Sexuellt samlag med penaltrauma.
 • Lyftande vikter.
 • Gör tungt fysiskt arbete.
 • Konstant inneslutning av utlösning vid toppen, vilket leder till att spermierna "drivs" i testiklarna.

Slack urinering hos män kan vara ett tecken på utvecklingen av cancer i urinröret, urinblåsan, njurarna.

Sexuellt överförda infektioner

Syfilis, candidiasis, gonorré, trichomoniasis leder till inflammation i urinröret. Dessutom hindras urinproduktionen inte bara, men andra symptom uppträder: ett utslag, en vitaktig urladdning, en purulent lukt från urinröret.

Beroende på urinering på neurologiska problem

Skador på nervcellerna i hjärnan, nedsatt cirkulation av cerebrospinalvätskan i ryggraden kan också leda till att urinering blir svårt. För funktionsfel i urinsystemet resulterar:

 • Skador på huvudet, nacke, rygg.
 • Ischemisk eller hemorragisk stroke.
 • Epilepsi.
 • Hydrocefalus.

Det noteras att även barn har svårigheter med urinering på grund av neuroser, depressiva tillstånd och psykisk obalans.

Ibland gör psykiska skäl det svårt att kissa lugnt på en man. Till exempel anser han denna process för intim och kan inte urinera på en offentlig toalett eller i närvaro av främlingar. Vissa män har en mycket hög grad av hudfärg när de inte kan pressa ut droppar, även om de vet att det finns en kvinna i korridoren bakom toaletten.

Hur diagnostiseras patologin?

Det är svårt för dig att urinera, du vill veta orsaken till patologin och eliminera den? Om obehagliga symptom uppstår, bör du kontakta en urolog eller sexolog. Efter att ha inspekterat patienten och lyssnat på klagomål kommer doktorn att erbjuda en fördjupad undersökning:

 • Ultraljud av prostata, njure, urinblåsa.
 • Undersökning av prostatakörteln genom anus.
 • Datortomografi av genitala organ, mjuka vävnader i småbäcken.
 • Njurarnas roentgen, genitourinary system.
 • Urofluometri för bestämning av vätskefrekvensen från urinröret.
 • Cytoskopi av biomaterialet från urinröret.
 • Med inflammatoriska och infektionssjukdomar - bacussis i urinrörslemhinnan för att bestämma patogenen.

Om det finns en misstanke om att tillväxten av en cancerous tumör förhindrar urinering, kan det bli nödvändigt att genomgå en biopsi - vävnadsprovtagning för studien. Denna procedur hjälper till att fastställa om det finns cancerceller i genitourinärsystemet, hur snabbt de delar sig, om det finns metastaser i andra organ och vävnader.

Rekommenderad läsning:

Alltför ofta urinering hos män - hur man behandlar;

Egenskaper av behandlingen

Behandling för en man med svår urinering föreskrivs av en läkare som styrs av undersökningsdata, patientens allmänna tillstånd, egenskaperna hos hans kroniska sjukdomar.

Med urinrör utses patienterna med urinrörsvaskning med Marganzovka, Miramistin-lösning, Prothorgol. Det är nödvändigt att ta antibakteriella läkemedel för att eliminera inflammatorisk process. Valet av tabletter görs efter bestämning av patogenen och förtydligande av dess känslighet för vissa läkemedel.

Akut eller kronisk prostatit behandlas också med antibiotika. Du kan behöva ta antiseptiska läkemedel, för anestesi - icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

När en man inte är bra att skriva, kan traditionell medicin kompletteras med folkmedicin.

 • För att lindra muskelspasmer kan du dricka under dagen te från frukten av terosen (karcaden). Dessa frukter accelererar behandlingen av urin, hjälper till att ta bort överskott av salter från njurarna.
 • Buljongen av enbär bär hjälper till att normalisera processen med urinering.
 • Som en restorativ tas infusion på löv, blommor och frukter av nässla. Det kan vara full mer än en månad varje dag istället för te.

Observera, problemet med urinering förekommer ofta hos personer som föredrar en stillasittande livsstil. Stagnation i bäckenorganen, fetma leder till nedsatt cirkulation och försämring av ämnesomsättningen. Detta väcker i sin tur utvecklingen av inflammatoriska sjukdomar. Inte "inkubera" sjukdom, gör sport och glöm inte en hälsosam livsstil.

Mild urinering vid behandling av män

De flesta män, oavsett ålder, har tidigare eller senare problem med svårighet att urinera.

För att snabbt börja behandlingen och bli av med dåliga symptom måste du ta reda på orsaken till deras utseende. När allt kommer omkring kan män drabbas av sådana brott på alla åldrar. Så vid de första symptomen är det nödvändigt att ta itu med urologen snabbt.

Vilken urinering ska vara normal hos män?

Stranguria - detta är namnet på denna patologi hos män, och orsakerna och symtomen på denna sjukdom kan vara mycket olika.

Överträdelse av urinflödet indikerar de patologiska processerna i kroppen. För att noggrant bestämma utvecklingen av sjukdomen behöver du veta vilken urinering anses vara normal.

Frekvens och mängd urinering hos en vuxen beror en man på organismens egenskaper och har en individuell karaktär. Det finns emellertid en viss norm. En frisk man bör urinera, i genomsnitt 4-7 gånger om dagen.

En gång gå på toaletten på natten anses inte heller som en patologi. Men om trängseln att urinera inträffar flera gånger per natt och mer än 7 gånger om dagen, så är detta en direkt indikation på sjukdomsutvecklingen.

i urineringshastighet Det finns också en strikt definierad norm, som är ca 15 ml / s, inte mindre. För en dag borde en frisk man ge ut cirka 1,5 liter urin. Denna indikator beror direkt på mängden vätska berusad, kroppstemperatur, blodtryck.

Med diuretika, alkohol, kaffe eller grönt te ökar den dagliga urinhastigheten signifikant.

Normalt urinerar en man inte mer än 20 sekunder, medan strålhuvud måste vara stark, kontinuerlig. Urinstrålen ska vara elastisk och följa en ganska bred båge. En svag, långsam, intermittent ström eller splittring - ett tecken på patologi.

Med vissa sjukdomar, i slutet av urinering, upplever en man en känsla av en full, inte helt tömd urinblåsa.

Orsaker till abnormiteter

Överträdelse av urinflödet kan orsakas inte bara av olika kroniska sjukdomar utan också av fel livsstil. De provokerande faktorerna:

 • rökning;
 • oregelbundet eller promiskuöst sexliv;
 • hypodynami, stillasittande arbete;
 • fysisk överbelastning
 • alkoholmissbruk
 • Sexuella infektioner;
 • ålderdom
 • hypotermi.

Urinering är nedsatt hos män av olika orsaker, vilket bara en läkare kan ta reda på.

Svagt och trögt strålehuvud

Svaghet, en tunn ström eller om det inte finns något tryck kan det vittna om utvecklingen av prostata adenom. Med denna sjukdom, en växande tumör pressar kraftigt urinröret och urinröret, smalnar lumen och stör störningen av urinen.

Samma effekt är orsakad av onkologisk sjukdom i prostatakörteln. Sådana sjukdomar påverkar vanligtvis män över 35 år och kräver allvarlig behandling.

Fördröjd och lång

Ett sådant tillstånd är karaktäristiskt för utveckling urolitiasis, vid vilka stenar och sand som finns i njurarna, kommer ut. Urinröret är fyllt med sandpartiklar och urinering saktar ner och blir mycket smärtsamt.

Dessutom kan en långsam och svår urinutgång utlösas av följande skäl:

 • diabetes mellitus;
 • stroke;
 • hjärtsjukdom
 • ateroskleros av blåsan;
 • kränkning av metaboliska processer.

För att på något sätt kunna urinera måste mannen lägga en ansträngning, dra in mage musklerna, tryck hårt.

ofullständig

I en frisk man är resten av urinen i blåsan tillåten efter att ha gått på toaletten, men inte mer än 50 ml. Detta anses vara en fysiologisk norm och kräver ingen behandling. Men om den resterande urinen är försenad och ackumulerad i kroppen, kan volymen nå till och med 1 liter.

Detta tillstånd är extremt farligt och leder inte bara till utvecklingen av sjukdomar, men kan i sig vara patologier. Stagnation av urin slutar ofta pyelonefrit, kronisk cystit, eller ett tecken på uretrit (inflammation i urinröret), tsistolitiaza (stenar i urinblåsan).

intermittent

Ett sådant tillstånd är typiskt för akuta infektionssjukdomar i prostata eller urinröret. I de flesta fall kan de överföras sexuellt. Orkit, prostatit, epididymit, mekanisk tilltäppning av urinröret, postoperativa perioden, också leda till intermittent utflöde av urin.

Patologi åtföljs av stark smärta i underlivet, temperaturen kan stiga, det finns en stark svaghet och minskad effektivitet. Det finns frekvent och smärtsam uppmaning att gå på toaletten.

Ökad, riklig

Riklig, långvarig och frekvent urinering (polyuri) framträder på grund av missbruk av alkoholfria drycker och kaffe. I det här fallet är ett sådant fenomen tillfälligt och går snabbt av sig själv. Det händer att ett kraftigt utflöde av urin orsakar en hypertonisk kris eller takykardi.

Efter lindring av exacerbation normaliseras urinering. Om ett sådant symptom visar sig hela tiden, oberoende av mängden alkohol som konsumeras, demonstrerar det polycystisk njursjukdom, njursvikt, pyelonefrit eller hydronefros, diabetes.

Två strömmar

En dubbel ström av urin, riktade i olika riktningar, anses vara en ganska sällsynt patologi. Det kan vara både medfödda och förvärvade.

Orsaken till den förvärvade patologin anses vara en tumör i prostata eller urinblåsan, diabetes, hjärnskada. Splittningen av strålen är ofta åtföljd av en fördröjning och svårighet att urinera, och är orsaken till ett akut samtal till doktorn.

Det är svårt att urinera på morgonen

Morgonproblem med urinflödet är det första tecknet på prostatit. Dessutom har en man erektionsstörning, illamående och svaghet, slemhinnor eller fläckar från urinröret.

Diagnos av befintliga patologier

Om du hittar minst en av ovanstående tecken, måste du kontakta urologen så snart som möjligt för att undvika ytterligare försämring av tillståndet.

läkare noga inspektera en man, kommer att samla anamnese, kommer att fråga om de kroniska sjukdomar och operationer som åtföljer symptomen. Därefter hänvisas patienten till MR, CT, ultraljud, urin och blodprov. För att utesluta eller bekräfta onkologi, ta en biopsi och genomföra en studie på antigener.

Det kan tilldelas urografi (roentgen njure), för bestämning av tillståndet i urinsystemet eller Uroflowmetry (en procedur som bestämmer volymen av urin och hastigheten på dess passage genom urinvägarna).

Nödvändigtvis ett cellprov från ett urinrör till bakteriell infektion och cystoskopi utförs, genom införande i urinröret hos en speciell anordning (urethroscope). Efter att orsaken till sjukdomen identifierats och diagnostiserats kommer specialisten att ordinera en omfattande behandling.

Hur man behandlar

Det är omöjligt att behandlas oberoende och att välja preparat under alla omständigheter.

Läkemedel ska ordineras av en läkare efter diagnos. Behandlingsschema väljs individuellt, i varje fall och inkluderar läkemedel och fysioterapi, överensstämmelse med en viss diet.

De viktigaste medicinerna är:

 • antibiotika som används vid svåra inflammatoriska processer (Ceftriaxon, Jozamycin, Doxycyklin);
 • antikolinerga läkemedel som eliminerar spasmer i urinblåsan och urinröret (Bantine, Oxibutinin, Proanthin);
 • antiinflammatoriska läkemedel och analgetika, läkemedel som saktar tillväxten av prostata adenom.
 • Kirurgisk ingrepp kan krävas vid diagnos av maligna tumörer. Den involverar den fullständiga eller partiellt avlägsnande av prostatan, neoplasma endoskopisk avlägsnande i urinröret, litotripsi tillämpas för destruktion och avlägsnande av njursten och urinblåsa.

  Hur bli av med njurstenar genom ultraljud läs i vår artikel.

  Folkmekanismer

  I kombination med läkemedel kan du ansöka och folk recept, förbättra processen med urinering. De mest populära är örtdekok och infusioner.

  Till exempel, avkok från roten av radiola rosea, vilket är väldigt lätt att förbereda. Det är nog att ta en sked (matsal) av krossad rot, häll ett glas kokande vatten och koka i 15 minuter, spänna och ta två gånger, en halv kopp.

  Ett annat bra verktyg är celandine juice, blandad med samma mängd alkohol. Klar infusion utspädd med 50 ml vatten och ta det från en droppe om dagen, gradvis (en i taget), vilket ökar dosen till 30 droppar. Därefter sker processen i omvänd ordning, upp till 1 droppe per dag.

  Utmärkt resultat ger infusion av vete gräs, beredda genom att hälla och infusera i det kalla vattnet rötterna av denna växt. Efter 10 timmar, när rötterna är väl svullna, hälls de med kokande vatten (1,5 liter) och lämnas i en timme på en varm plats. Sedan tas medicinen tre gånger, 100 ml vardera.

  Bra för svår urinering biodlingsprodukter: älskling, propolis, pollen. Ofta läkare rekommenderar dricka morot, betor och gurka juice, vitlök infusion, dekokt av frön av persilja.

  Någon av dessa metoder är effektiva och säkra, men innan du använder dem är det bättre att rådgöra med din läkare. Trots allt, med vissa samtidiga sjukdomar (allergier, diabetes mellitus) kan folkläkemedel orsaka komplikationer.

  Hur man hanterar svårighet att urinera med prostata adenom kommer att berätta för doktorn i videon: