Huvud
Massage

Användbar och förbjuden mat för prostatit hos män

Kostnäringssystemet vid behandling av akut och kronisk inflammation i prostatakörteln spelar en mycket viktig roll. För att behandlingen skall vara effektiv tillsammans med medicinsk användning är det nödvändigt att stödja kroppen genom att inkludera i kost med användbara produkter. Överensstämmelse med de grundläggande principerna för hälsosam näring med prostatit hos män tillåter inte bara att avlägsna inflammationen, men också för att undvika komplikationer.

Läkemedelsbehandlingar och fysioterapeutiska förfaranden är obligatoriska faktorer vid behandling av prostatit. Men snabbare för att uppnå önskat resultat och att bli av med sjukdomen permanent kan du bara rätta till din livsstil. Det är nödvändigt att äta ordentligt samtidigt.

Konsekvenser av undernäring

Vid behandling av någon sjukdom spelar hälsosam mat en grundläggande roll. Hos män med prostatacancer kan användningen av lågkvalitativa produkter leda till en förvärmning av sjukdomen och även orsaka komplikationer. Detta händer av följande skäl:

 • vissa livsmedel kan orsaka förstoppning. Sådan näring med inflammation i prostatakörteln är absolut oacceptabel, eftersom det orsakar stagnation av blod i bäckenorganen och leder till en förvärmning av sjukdomen.
 • för högkalorimat leder till ökad kroppsvikt, vilket också bidrar till förekomsten av stillastående fenomen.
 • alkoholhaltiga drycker och vissa typer av livsmedel irriterar det genitourära systemet och orsakar en förvärmning av sjukdomen;
 • bristen på vitaminer och spårämnen till följd av undernäring påverkar hälso-statusen negativt, minskar immuniteten och behandlingen blir ineffektiv.

Grundläggande näringsämnen

De grundläggande principerna för näring för akut och kronisk prostatit innehåller följande krav:

 • Det är nödvändigt att mätta kosten med vitaminkomplex och livsmedel som är rika på alla viktiga mikrodelar.
 • Det är viktigt att uppnå optimal assimilering av livsmedelsprodukter.
 • Det är nödvändigt att eliminera förstoppning som en av orsakerna till stagnation i prostatakörteln. För att göra detta behöver du fiber, vilket är mycket i grönsaker och frukter. Det rekommenderas också att använda råg eller vetekli. Tillräckligt vatten per dag (komposit, juice, kisel) hjälper till att undvika förstoppning och problem med matsmältningskanalen.
 • Att bli av med övervikt är ett måste. Fetma orsakar stillastående processer i prostatakörteln. Men om du följer vissa regler, äter hälsosam mat och ger upp sig skadligt, så kommer vikten själv att minska.

Mode och dietnormer för inflammation i prostata

Dieten och dess normer för prostatit inkluderar följande punkter:

 1. Ät upp till fyra gånger om dagen.
 2. Middag 3 timmar före sänggåendet. Omedelbart före sänggåendet, med en törstig hungersnöd kan du dricka en sur mjölkprodukt.
 3. Minska mängden fett i kosten. Ät inte fet kött, korv, svamp.
 4. Köttet ska vara mager. Detta är nötkött, kanin, kyckling, kalkon. De kan baka, kokas, kokas i en dubbelpanna.
 5. Köttprodukterna konsumeras tillsammans med spannmål, grönsaker, frukt.
 6. Exkludera från diet konfektyr. Om du är en söt tand, så kan du ibland ha råd med små sötsaker: honung, marshmallows, pastiller, marmelad, hemlagad sylt.

Utvalda produkter

För män som lider av sjukdom är det viktigt att veta vad som är användbart för prostatit, och vad som inte är, och ännu mer, är skadligt. Varje dag ska patienten äta mat, vilket kommer att berika kroppen med alla nödvändiga element.

Här är en kort lista över nödvändiga produkter:

 1. Färska frukter och grönsaker: blomkål, morötter, potatis, korg, betor, gurkor, tomater, meloner, vattenmeloner.
 2. Gröna: dill, persilja, sallad.
 3. Lättfett kokt eller bakat kött och fisk (biff, kyckling, kanin, kalkon, torsk, pollock, abborre).
 4. Vegetarisk soppor (rödbetor, kål soppa, mjölksoppa).
 5. Produkter surmjölkserier (kefir, gräddfil, grädde, naturlig yoghurt, stallost).
 6. Garnera och spannmål från spannmål (korn, havre, bovete).
 7. Makaroner från durumvete, brunt ris.
 8. Hela vete bröd.
 9. Pumpa frön, valnötter.
 10. Olivolja (solros, olivolja).
 11. Dessert visar torkade frukter och honung. Det är möjligt i små mängder att lägga till dieten godis sötsaker: marshmallow, pastille, marmelad.
 12. Drycker: kompott, kycklingar, fruktdrycker, buljong av vildrosa.

Förbjudna produkter

Diet i prostatas nederlag bör noggrant regleras av mat. Med prostatit för män "under lås och nyckel" är mat som kan irritera blåsan. Sådan mat reducerar effektiviteten av terapeutiska åtgärder och försvårar sjukdomsförloppet. Dessutom kan skadliga livsmedel förvärra smärtsamma förnimmelser.

Du kan inte använda dessa produkter:

 1. Alkohol.
 2. Akuta och salta livsmedel.
 3. Produkter som höjer kolesterolnivåerna i blodet.
 4. Biprodukter (lever, njurar, hjärta).
 5. Fet kött soppor.
 6. Svamp.
 7. Mjöl och sötmat.
 8. Rökta rätter.
 9. Kolsyrade drycker, starkt te och kaffe.
 10. Majonnäs, feta såser, kryddig kryddor.
 11. Kål, bönor, ärtor, bönor (på grund av ökad jäsning i tarmarna orsakade av dessa produkter).
 12. Konstgjorda livsmedelstillsatser (färgämnen, konserveringsmedel, stabilisatorer, emulgeringsmedel).

Zink - pantsättning av manlig hälsa

Zink hjälper till att fungera normalt för prostatakörteln. Det är också nödvändigt för produktion av spermier och en god erektion. Detta element är mycket viktigt för den manliga kroppen och måste nödvändigtvis gå in i kosten hos män, speciellt med kronisk prostatit. Problem med prostata börjar just på grund av bristen på zink. Intaget av zink hjälper till att minska inflammation i prostata, förhindrar utveckling av tumörer.

Detta viktiga element kan erhållas från nötter, kycklinglever, skaldjur. E-vitamin hjälper till att assimilera zink. Därför bör produkter med zink och E-vitamin konsumeras tillsammans.

Ofta i den dagliga kosten är inte tillräckligt med zink. Därför rekommenderar många experter att ta den i tabletter.

Hur man lagar rätt och gott med prostatit

Med kronisk och annan form av inflammation i prostata är det viktigt att korrekt laga mat. För beredningen är det nödvändigt att använda mjuka metoder för bearbetning av produkterna.

Alla rätter ska tillagas korrekt, utan överskott av fett, salt, socker och kryddor. För att göra detta, använd "moderna hjälpare i köket": ångbåt, multivark, ugn.

Korrekt näring med inflammation i prostata har en viktig aspekt vid återhämtningen av kroppen. Du måste äta kokta livsmedel eller ångas. Det är inte nödvändigt att helt vägra stekt, du behöver bara minska antalet stekta livsmedel.

Ta mat i varm form, för kalla och heta rätter är skadliga.

Det är också mycket viktigt att upprätthålla en riklig dricksordning. Därefter avlägsnas vätskan snabbare och tillåter inte att urinen stagnerar i blåsan. Urinvägarna kommer att sköljas, vilket kommer att bidra till att minska inflammation.

I början kan du naturligtvis känna obehaget av ovanlig mat och avvisande av skadliga produkter. Det viktigaste är att ordentligt göra en kost, där mat inte bara kommer att vara användbart, utan också gott. Vanan att äta hälsosam mat hjälper till att undvika problem med inflammation och adenom i prostata, och kommer också att förbättra matsmältningen och stärka immuniteten.

Äta med prostatit

Liksom någon annan sjukdom, bör prostatit behandlas på ett omfattande sätt - med användning av läkemedelsbehandling, överensstämmelse med regimen och en motsvarande diet.

Mycket ofta förstår patienterna inte helt hur viktigt det är med ett så mångfacetterat tillvägagångssätt, och de får därför inte ett komplett botemedel mot sjukdomen.

Vad är behovet av prostata diet?

Det är oerhört viktigt att ha en full och rätt diet. För att minska huvudsymptomen och hjälpa kroppen att avlägsna den inflammatoriska processen så snabbt som möjligt måste flera grundläggande principer för en användbar diet läras.

Så, näring med prostatit bör:

 1. Att utesluta användning av alkohol. I den akuta fasen av sjukdomen är patienten absolut förbjuden att dricka, och i remissionsfasen - inte mer än 100 g vodka, 200 g torrt vin eller 0,5 liter öl per dag. Intaget av ovannämnda drycker leder till utseendet i blodet av puriner och andra irriterande medel, vilket leder till förlängning av inflammation i prostata och hela kroppen.
 2. Minska mängden salt i kosten. Det är önskvärt att 5 gram per dag. NaCl har förmåga att behålla fukt, vilket säkerställer läckage i det skadade organet.
 3. Ge tillräckligt med dricks till kroppen. Det är värt att använda minst 2 liter vätska om dagen. Detta später ut blod och urin, vilket gör dem mindre täta och gör det lättare att extrahera all slaggen från kroppen genom njurarna och urinröret. Personer med urinrörets patologi bör vara försiktiga när man närmar sig denna punkt.
 4. Det är kokt, ångad, stuvad mat. Ingen rökt, stekt och smält.

Produkter som är förbjudna med prostatit

Eftersom denna sjukdom kan uppträda i akut och kronisk form, är det värt att notera att vissa godbitar kan vara absolut kontraindicerade till patienten i den första fasen och villkorligt tillåtet under den andra.

Mat som skadar kroppen eller felaktig näring med prostatit innefattar:

 1. Kryddor, för salt och kryddig mat.
 2. Fettvarianter av kött som innehåller mycket kolesterol (fläsk, lamm).
 3. Livsmedel som orsakar uppblåsthet (baljväxter, kål, svartbröd).
 4. Kött, fisk, svamp soppor och rika buljonger.
 5. Konserverad mat.
 6. Alkohol.
 7. Kolsyrade drycker.

Den huvudsakliga negativa effekten som nästan alla livsmedel som nämns ovan har tillgång till speciella skadliga material i slemhinnan som kommer in i prostata med blodet och "matar" den patologiska processen.

Under förlossningsperioden är förbudet mot sådan mat lite mindre strikt, men man måste vara mycket försiktig med din kost och begränsa skadliga komponenter.

En hälsosam och balanserad mat

Förutom en stor lista med skräpmat, finns det samma antal som behövs. Korrekt näring med manlig prostatit kan ge upp till 50% av effektiviteten av behandlingen. Det är därför du inte bör försumma det.

Produkter som hjälper till att återställa kroppen:

 1. Grönsaker och frukter. Mycket fiber, vitaminer och mineraler ger kroppen alla nödvändiga komponenter för en lyckad kamp mot alla sjukdomar. Närvaron av C-vitamin bidrar till att stärka blodkärlens väggar, minska dem och minska ödem och stimulerar immunsystemet.
 2. Diet- och fettsorter av kött (fjäderfä, nötkött). Kolesterolhalten i detta fall reduceras och dess skadliga effekt på cirkulationssystemet reduceras.
 3. Sura mjölkprodukter (yoghurt, mjölk, ostar). De aktiverar, förstärker matsmältningsfunktionen i mag-tarmkanalen och främjar en mer fullständig absorption av alla näringsämnen.
 4. Kashi (havregryn, vete, semolina, bovete och andra). En hög nivå av E-vitamin är mycket viktigt för människors hälsa. Detta element är en antioxidant och har en antiinflammatorisk effekt. Spelar en av huvudrollerna i bildandet av spermatozoa och bevarandet av deras biologiska aktivitet.
 5. Fruktjuicer, kompositar, lös te och kaffe kan användas som dagliga drycker.

Sådan näring vid kronisk prostatit eller akut fas av sjukdomen garanterar en positiv effekt på det manliga reproduktionssystemet och på hela kroppen.

Zink - grunden för kosten för inflammation i prostata

Förekomsten av detta element i mat är extremt viktigt för prostatit. En stor mängd zink finns i musslor, pumpafrön, valnötter.

Detta ämne har många användbara lokala effekter på prostata vävnad:

 • Antiinflammatoriska och regenerativa effekter i cellerna hos det manliga organet.
 • Förebyggande av utveckling av godartade och cancerösa tumörer.
 • Behålla och öka livslängden hos spermatozoa.
 • Ökning av sexuell aktivitet.
 • Allmän förstärkningseffekt på kroppen.

Brist på denna komponent är typisk för äldre. Det är därför de har minskad libido och det finns andra "manliga" dysfunktioner (impotens, adenom).

Om det inte finns möjlighet att ständigt köpa skaldjur- eller gnawpumpa frön, har apoteksmarknaden många droger med zink (Zink, Prostatilen Zinc, Tsinkit och andra). Rådfråga läkare före användning.

slutsats

Kost är en universell behandlingsmetod, som inte har kontraindikationer. Men glöm inte om behovet av ett omfattande och mångfacetterat förhållningssätt till behandling av prostatit.

Din läkare

populära

 • Hem /
 • Mäns sjukdomar /
 • Prostatit, prostata adenom /
 • Behandling av prostatit med folkmekanismer

Huvudmenyn

Sök

Behandling av prostatit med folkmekanismer

Prostatit är en inflammation i prostata. Prostatit är av infektiös ursprung. Infektion tränger in i körteln oftare ur urinröret. Inflammation kan underlättas genom en utvidgning av prostatakörteln i godartad hyperplasi. Prostatit kan utvecklas i alla åldrar.
Symtom på prostatit. Det finns smärta i penis och anus, svårigheter och vanliga önskningar vid urinering, smärta i nedre delen och urladdning ur urinröret. Under en akut infektionstid kan feber och frossa förekomma.

Prostatit är en sjukdom som män vanligtvis möter efter 40 år. Men de senaste åren flyttar åldersgränserna och blir yngre.
Och om du blev diagnostiserad med det här är det inte en anledning till panik: om du följer vissa regler och behandlar sjukdomen, kan du helt minska sjukdomen och säkerställa livskvaliteten.

Symtom på akut prostatit:
♦ Typiskt urinering, med skärningar, försvagning av jetstrycket
♦ bränna i perineum
♦ temperaturökning upp till 38-39 °, febril tillstånd
♦ obehag, smärta i ändtarmen under avföring.
Orsaker till akut prostatit:
Otillbörlig och felaktig behandling av akut prostatit kan främja infektionens övergång till omgivande organ och därefter utveckla kronisk prostatit med frekventa återfall.
Symtom på kronisk prostatit:
♦ bränna i urinröret
♦ obehag och brännande i perineum
♦ smutsig urladdning efter urinering
♦ ökad trötthet, irritabilitet
♦ Minskad sexdrift upp till impotens.
De vanligaste komplikationerna med prostatit är:
♦ Cystitis, pyelonefrit, stenar i prostatakörteln
♦ Inflammation av vesikulära vesiklar (vesikulit)
♦ minskning av antalet mobila spermatozoer och följaktligen infertilitet
♦ inflammation av testiklarna och deras bilagor
♦ utveckling av adenom och ökad risk för prostatacancer.
Behandling av prostatit
För att behandla prostatit var framgångsrik måste den vara omfattande och individuell. Patienten bör helt överge alkohol, kryddig mat och kryddor och under aktiv behandling - avstå från samlag.
Att han i framtiden inte påminde om sig själv, det är nödvändigt:
♦ Lämplig och fullständigt bota inflammatoriska sjukdomar i njuren och urinblåsan (blåsor, nefrit)
♦ Att identifiera och eliminera alla fokaler för kronisk infektion i kroppen (kronisk tonsillit, karies, etc.)
♦ Kall inte överkyl, sitta inte på kall och våt mark
♦ Följ tarmarnas vanliga arbete och förhindra förstoppning
♦ Förhindra inte uppmaningen att agera urin
♦ Om möjligt, byt stillbildsarbete till en mer mobil
♦ Vandring, jogging, tennis, etc. visas.
♦ Torka inte eller missbruk kryddor
♦ rökare - sluta röka
♦ slutföra avstängning av alkohol i någon form (särskilt öl) i minst 6 månader efter avslutad behandling
♦ Att ha regelbundet sex med en vanlig partner
♦ Använd inte snygg underkläder och snygga jeans
♦ Undvik stressiga situationer.

Fytoterapi vid behandling av prostatit

♦ Som komplexa terapeutiska medel använder komplexa avgifter:
• Grass Asparagus officin, vit dead-nässla, vintergröna rotundifolia, fireweed, persilja rötter av trädgård - 30 gram, svart poppel knoppar och blommor mor och styvmor - 20 g 1 msk. av blandningen hälls 2 koppar kokande vatten, kokt vid låg värme i 10 minuter, rita en halvtimme, filtreras. Drick en dag på 3-4 timmar 15 minuter före måltiden.
• Kanadensiskt goldenrodgräs, hasselnötsbark - 4 delar, bärbärblad, rötter av elecampan hög, humlehoppar - 3 delar vardera. Förbered köttet och applicera detsamma.
Drick buljonger i 3-4 veckor med en paus på 10 dagar.
♦ Vid kronisk prostatit i kombination med adenom är det användbart att applicera läkemedelsextraktet från hästkastanjefrukten ("escusan") - 15-20 droppar 3 gånger dagligen före måltid.
♦ Om kronisk prostatit åtföljs av sexuella dysfunktioner, föreskrivs mikrocykler för hundrosolja eller havtornsolja. I 100 g olja tillsätt 15-20 g mark propolis och sakta värme till 80 ° C, omrör kontinuerligt under 10 minuter. Filtrera varmt i gasbindet. Introducera i ändtarmen 50-60 ml av läkemedlet på natten. Kurs - 10-15 procedurer.
♦ Det rekommenderas också att regelbundet ta emot ett gammalt pålitligt sibiriskt medel för förebyggande och behandling av prostatit och potentiaförhöjning: tinktur och te från rötterna till en glömd öre (rödrod).
• Te: 1 msk. sked av krossade rötter häll 0,5 liter kokande vatten i en termos, insistera 1 timme och drick 1/3 kopp 3-4 gånger om dagen, kan du med honung.
• Tinktur: 50 g krossade rötter insisteras i 0,5 liter vodka i 3 veckor, filtreras. Drick 20-25 droppar 3 gånger om dagen med 1/4 kopp kokt vatten.
Röda rotförberedelser förstärker inte bara styrkan och förhindrar prostatit, men stöder också immunitet, ger styrka i ålderdom, hjälper till att hantera influensa och ARVI. Ta te eller tinktur av den röda roten följt av kurser i 3-4 veckor

Folkbehandling av prostatit:

 1. Vid behandling av prostatit visar pumpa frön utmärkt resultat. Ät dem 3 gånger om dagen i 30 minuter. innan du äter 20 stycken vardera. Med hjälp av pumpa frön kan du till och med besegra ett adenom av stora storlekar.
 2. När inflammation i prostatakörteln, äta roten av färsk ört persilja. Du kan försöka med det här verktyget: Skär högen av persilja, häll 1 matsked. rot 100 ml kokande vatten och låt det branta i 8 timmar i en termosflaska. Drick 1 msk. l. 4 gånger om dagen i 30 minuter. innan du äter.
 3. Fyll med 3 tsk. roten sparris medicinska 1 msk. kokande vatten, laga mat i 5 minuter. Ta 3 matskedar. var 4: e timme.
 4. Hantera prostatit kommer att hjälpa päron ett paraply. Krossa vintergreenens torra lager. 1 msk. l. örter häll 1 msk. kokande vatten, wrap och låt det brygga i 2 timmar, stam. Ta 1/4 st3 gånger om dagen före måltiderna.
 5. Det är nödvändigt att blanda örter: St John's wort - 35 gram, motherwort - 35 g och bärbär - 30 g. Örter ska vara torra och strimlade. 1 msk. örtblandning häll 500 ml kokande vatten i en termosflaska och låt den brygga i 10 minuter. Stam och drick 3 gånger om dagen för 100 ml. i 30 minuter. innan du äter. Att dricka en avgift på 3 månader med pauser per vecka efter varje månad. Så kan du bli av med prostatit
 6. För förebyggande av prostatit äter varje kväll på ett litet löklök. Denna grönsak innehåller mycket järn, koppar och zink, som stör inflammatoriska processer
 7. Ta 500 g nymalet aloe verablad 3-5 år (vattna inte växten i 5 dagar före), blanda med 500 g honung. Tillsätt 0,5 liter starkt rött vin, blanda. Låt det brygga i 5 dagar i kylskåpet, påfrestning. Ta 1 tsk. 3 gånger om dagen i 1 -1,5 timmar före måltid. Efter 5-7 dagar, öka dosen gradvis till 1 msk. l. i receptionen 2-3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är en månad. Efter 7-10 dagar, upprepa kursen.
 8. Med prostatit och adenom
  Drick 200 ml 3 gånger om dagen buljong: 2 matskedar. vinca, björnbär, guldfärg, svarträv, modervort, växtfäste, 2 liter vatten. Koka i 5 minuter och insistera.
 9. Drick 200 ml 3 gånger om dagen buljong: 2 matskedar. strimlad grenar av björk, persilja rot, persilja rot, ros höfter, 4 msk. grenar av vild päron, 2 liter vatten. Koka i 30 minuter.
 10. Drick 200 ml 3 gånger om dagen buljong: 1 msk. celandine, 1 msk. valnötblad, 2 msk. döv nät, 2 msk. vinca, 4 msk. svänger, 2 liter vatten. Koka i 5 minuter och insistera.
 11. På kvällen sätta ljus: 1 msk. solrosfrön, 1 msk. smör. Rör om och sätt i folie, sätt i kylskåpet. Samma recept rekommenderas för hemorrojder.

Adenom av prostata. Behandling med folkmedicin i hemmet

I denna artikel kommer vi att överväga behandlingen av prostata adenom med folkmekanismer hemma.

Allmän information

Adenom av prostata - godartad prostataförstoring hos män över 50 år, vilket orsakar en minskning av utblåsningen av urinblåsan och urineringstörningen.
Minskningen av urinröret är gradvis: tiden som krävs för att tömma blåsan ökar, trycket i urinflödet minskar, stagnerande förändringar uppstår i blåsan och njurarna. Med sjukdomsprogressionen finns det en växande svårighet att urinera till en akut urinretention.

symptom

 • Försenad start av urinering med försvagning av urinströmmen.
 • Frekvent urinering.
 • Isolering av det mesta av den dagliga mängden urin på natten.
 • Akut retention av urin.
 • Smärta över pubis och uppmanar att urinera.
 • Smärta i njurområdet.
 • Palpabel bildning i underlivet (i de sena stadierna).

De farligaste komplikationerna

 • akut urinretention
 • cystit;
 • pyelonefrit;
 • njurinsufficiens.

När ska jag se en läkare?

Om du har dessa symptom, bör du konsultera en urolog, eftersom behandling av prostata adenom i tidiga skeden kommer att undvika komplikationer och behovet av kirurgisk operation.
Vid akut urinretention krävs ett akut samtal av akutmedicinsk service.

Medicinska möten för prostata adenom

undersökningen

Att orsaka miktionsstörningar olika sjukdomar i prostata och urinblåsa - adenom, prostatit, stenar, maligna tumörer, etc. Därför, andra än en allmän fysisk undersökning och destination konventionella analyser för diagnos och tillämpa ytterligare metoder.:

 • Finger rektal undersökning.
 • Cystoskopi.
 • Röntgenundersökning (urografi).
 • Ultraljudsundersökning (ultraljud), etc.

Behandling av prostata adenom

Adenom av prostata i de tidiga stadierna av sjukdomen behandlas framgångsrikt konservativt. Det finns tillräcklig överensstämmelse med regimen och kostråd, användningen av läkemedel. Med ineffektivitet och svåra symptom, liksom utveckling av komplikationer krävs kirurgi.

Behandlingsregim

Effektiva åtgärder som syftar till övergripande återhämtning av kroppen. Du bör regelbundet träna morgonövningar och ta dagliga promenader i 1 - 1,5 timmar. Undvik hypotermi, särskilt benen, långvarigt sittande. Det är mycket viktigt att övervaka tarmarnas arbete (förebyggande av förstoppning).

Kost i behandling

I den asymptomatiska banan av adenom (godartad prostatahyperplasi) är det tillräckligt att följa principerna om hälsosam näring med hänsyn till ålder. När symptom på möjlig prostata inflammation (prostatitis) måste begränsa konsumtionen av kryddor, korvar, alkohol, speciellt öl, kan irritera urinvägarna och förbättra inflammatoriska processer. Mjölk och vegetarisk näring rekommenderas. Samtidigt bör näring bidra till att förhindra förstoppning, vilket orsakar stagnation av blod i det lilla bäckenet, förvärrar också de obehagliga förnimmelserna av prostata adenom.
Med ett okomplicerat adenom behöver du inte begränsa dig själv i vätskan, men det är önskvärt att omfördela det under dagen. Under den första halvan av dagen kan du och behöver dricka mer, på eftermiddagen måste du gradvis minska mängden vätska och i 2-3 timmar innan sömn dricker ingenting.

Behandling av prostata adenom med droger

Med svaga former av sjukdomen, utan uttalad försämring av urinering, finns det effektiv konservativ behandling som syftar till att återställa patensen i urinvägarna. Valet av droger är individuellt, så alla läkemedel ska användas enligt instruktioner från läkaren och under hans tillsyn.

FÖR RECEPTION INSIDE

 • Avlastande urinering:
  • Doxazosin (Tonokardin, Cardura, Camiren)
  • Alfuzosin (Dalfaz)
  • Terazozin (Kornam, Setegis)
  • Tamsulosin (Omnic)
  • Finasterid (Finast, Proscar).
 • Medel baserade på örter:
  • Palm creeping frukt extrakt (Permixon, Serpens, Prostoplant, Prostamol Uno)
  • Plommon av afrikansk bark extrakt (Trianol, Tadenan)
  • Preparat från en pumpa (Tykveol).

Kirurgiska metoder för behandling av prostata adenom

Kirurgisk ingrepp används när konservativ behandling är ineffektiv. Följande typer av behandling används:

 • Kateterisering av blåsan - införandet av en speciell kateter genom urinröret. Det är ett tillfälligt förfarande som utförs med akut urinretention. Med signifikant adenomstorlek är inte genomförbart.
 • Epicystostomi är införandet av den suprapubiska urinfisteln; utförs genom en snitt eller punktur (trokar epicystostomi). Den används när det är omöjligt att utföra en kateterisering av blåsan som första etappen av radikal kirurgisk behandling av adenom.
 • Transuretral resektion av prostatakörteln är den mest föredragna operationen, särskilt hos försvagade patienter i ålderdom. Det utförs genom urinröret (utan snitt). Åtföljdes av en signifikant lägre frekvens av tidiga komplikationer jämfört med öppen (genom slitsen) operationer (vesikal prostatektomi, öppen prostatektomi), men en högre frekvens av återfall.

Behandling av prostataadenom med folkmedicin

Recept av traditionell medicin för internt bruk

 • Svamp björk (Chaga) - 10 g, kalmus rhizom vanliga gräs Hypericum perforatum, ört, rölleka, celandine gräs - 5 g Blanda och häll varmt vatten, upphettades i 15 minuter, utan kokning, kyler, filter. Ta 1/2 kopp 3 gånger dagligen före måltiden.
 • De torkade björk svamp (Chaga) under 4 timmar för att mjuka upp kallt kokt vatten, sedan vattnet dräneras, den uppmjukade bitar svampen köttfärs eller galler. Ett glas slipad champinjon hälls med 5 glas varmt kokt vatten och det insisteras på 2 dagar. Infusionen dräneras, återstoden pressas, filtreras och blandas med infusion. Till den mottagna infusionen tillsätt vatten där svampen mjukades. Ta 1/2 kopp 6 gånger om dagen eller 1 glas 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltid.
  Vid behandling av infusion bör Chaga följa mjölk-vegetabilisk kost, du kan inte injicera glukos och penicillin.
  Det vattenhaltiga extraktet av björk svampen som används för behandling av benign prostatahyperplasi och olika tumörer belägna i bäckenet, intagande kompletterat microclysters (50-100 ml vattenbaserad infusions över natten).
 • Frukterna av Berberis vulgaris, titta trifoliate löv, daggkåpa blad, skott av njur te, lakrits rhizom, gräs, rölleka, gräs vit död nässlor - lika.
  10 g samling häll 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 10 minuter, insistera i värmen i 2 timmar, dränera. Ta en varm form för 1 / 4-1 / 2 kopp 3 gånger om dagen i 1 timme före måltiderna.
 • Rhizom crassifolia, betony gräs, gräs Knotweed rhizom Ålandsrot stora blommor av Calendula officinalis, vanlig toadflax ört, gräs herde handväska - lika.
  10 g pulveriserad i en pulversamling häll 250 ml kokande vatten, koka i 5 minuter, insistera i värmen i 2 timmar, dränera. Ta 1/2 kopp i varm form 4 gånger om dagen 20 minuter efter att ha ätit.
 • Lockig persilja, ört malört, kamomill blommor, svart poppel knoppar, ört Tribulus terrestris, den gemensamma rova ​​gräs rhizom cikoria vanliga, höfter kanel - lika.
  8 gram pulveriserad samling häll 250 ml kokande vatten, insistera i en termos i 4 timmar, stam. Ta 1/4 - 1/2 kopp 3-4 gånger om dagen i 30 minuter före måltiden.
 • Potent gås gräs rhizom kvacksalvare gräsrots harv fältet, gräs Järnört, Polygonum orm rhizom, rhizom Potbelly gul, doftande ört rue - lika.
  10 g samling häll 250 ml vatten, tillsätt 4 timmar, koka i ett vattenbad i 15 minuter, insistera i värmen i 1 timme, dränera. Ta 1/2 kopp 3 gånger om dagen i 1 timme före måltid.
 • Rhizom persilja, morotsfrön, linfrön, söt flagga rhizom, maskros rot, nässla ört, knotweed gräs, stjälkar av humle, rotstocken av lakrits, nypon, salviablad, gräs violett tricolor, vinter blad, celandine gräs - lika.
  Matlagning och ta som i föregående samling.

Kombinationen av växter i samlingarna och längden på kurser väljs individuellt. Genomsnittlig behandlingar har 2-3 månaders duration (nödvändigtvis hela perioden av akuta symptom på sjukdomen) och upprepas för 1,5-2 månader i intervall om 10-14 dagar under ett års behandling. Ytterligare intervaller kan ökas till 2-3 veckor. Fältbehandling är som regel effektiv i många år.

Titta även på videon "Prostatit och adenombehandling med folkmedicin".

Gymnastik för blåsan med prostata adenom

Om blåsan inte fungerar bra kan den utbildas och det fungerar bättre. Det är nödvändigt att göra övningar för att stärka bäckensmusklerna, med hjälp av vilka urinen utsöndras. De är belägna i ett område som kallas bäckenbotten. Försök att göra dessa muskler spända. För att göra detta, föreställ dig att du urinerar och bestämde dig för att plötsligt sluta jet. Så här sammanfattar bäckensbottenmusklerna.
Nu försök igen, men slappna inte av musklerna tills du räknas till tio. Det är inte så enkelt, men du kan uppnå bra resultat genom träning. Med hjälp av sådana övningar kan du, om du gör dem 10 gånger om dagen, förstärka bäckens golv och minska antalet plötsliga drömmar att urinera.
De följande övningarna kallas "motstånd mot plötslig uppmaning att urinera".
Om du snabbt vill gå på toaletten, var tålmodig i 5 minuter. När det finns behov av urinering:
- spänna i bäckens golv
- Tryck in området mellan skrot och anus. Detta kan göras genom att sitta på en handduk som rullas på ett rör, placerat på en stol;
- Bli distraherad, sätt på musiken, räkna långsamt till tre hundra, hitta dig själv en intressant aktivitet.
Om du kan uthärda en hel 5 minuter varje gång med nya uppmaningar, försök att öka tiden till 10, sedan till 15, 20 och om möjligt till 30 minuter.
Om du dricker så mycket vätska som du behöver, och kan "lida" i en halvtimme, så är din blåsan i ordning.

Hur mycket kan jag dricka med prostata adenom?

Med frekvent urinering kommer ofrivilligt tanken att komma ihåg att det är nödvändigt att dricka mindre. Detta är dock felaktigt: om du dricker lite, slutar blåsan sträcka, vilket leder till att den normala tonen i hans muskler kan gå vilse.
Den perfekta drycken är vatten. För att hålla blåsan i normen borde du dricka minst 2 liter vatten om dagen. Te, kaffe och sprit bör konsumeras mindre, eftersom de har en dehydrerande effekt. Sena på kvällen är dessa drycker speciellt kontraindicerade. Ställ en regel för dig själv: 2 timmar innan du lägger dig, drick så lite som möjligt. Om du fortfarande vill dricka, begränsa dig till några vattenkänslor.

Traditionell och alternativ medicin erbjuder ett stort antal läkemedel och recept för behandling av prostata adenom. Men innan du fortsätter att behandla prostataadenom med folkmekanismer hemma är det lämpligt att rådgöra med en läkare. Han kommer att berätta vilken åtgärd som är rätt för dig. Var frisk!

Hur mycket att dricka vatten med prostatit

19 maj 2015, 14:45

Huvudprincipen för behandling av prostatit är ett individuellt tillvägagångssätt med hänsyn till egenskaperna hos en viss patient. Behandling av prostatit är en lång process. speciellt behandlingen av kronisk prostatit. Det är viktigt att följa principen om individualitet, optimal terapi och på patientens sida - komplett. förtroende för doktorns handlingar, modet att motstå vissa begränsningar och till och med en vilja att eliminera dåliga vanor. Den kroniska banan av prostatit har ett steg av eftergift, dämpning av symtom. Både läkaren och patienten måste komma ihåg att eftergivningsperioden kan sluta, och då - hotet av en förvärmning av prostatit.

Akut prostatit. Rekommenderad sängläge, bredspektrumantibiotika, sulfapreparat och nitrofuranovye vanligtvis baserad på känslighet mikrofloran. Tilldela varma Sitz bad (vid en vattentemperatur av 37-38 ° C, 10-15 minuters varaktighet), varma microclysters med antipyrin (0,5-1 g per 100 ml vatten), suppositorier med belladonna extrakt. När urinering sker fördröjnings kateterisering av blåsan med införandet av antibiotika in i dess hålrum. Vid snabb behandling är prognosen vanligtvis gynnsam, men övergången från akut till kronisk är inte utesluten.

Vid behandling av kronisk prostatit hör huvudrollen till antibakteriell terapi. Det rekommenderas att välja droger i enlighet med mikrofloraens känslighet. På bakgrund av antibakteriell terapi visas prostata massage, varma microclysters 100 ml vatten, kamomill te eller salvia, förvärmd till en temperatur av 40-41 ° C), fysioterapi (induktometriya, ultraljud, elektrofores).

Faktum är att terapi för någon form av prostatit bör vara omfattande och inkludera följande komponenter:

- Tillhandahållande av ett utflöde av purulent-inflammatorisk utsöndring, separerad från utsöndringskanalerna i prostataacinus (prostatassmassage);

- fysikaliska metoder feedback för att förbättra blodtillförseln till prostatan (laser, olika modifikationer sjukgymnastik, elektrofores, varma microclysters med kamomill, salvia, etc...);

- fermentoterapi (lidas, trypsin, chymotrypsin, etc.);

Några ord om de mest obehagliga. Den mest otäcka, förödmjukande och smärtsamma proceduren som väntar på män i behandlingen av prostatit är massagen av prostatakörteln. Detta gör det möjligt för vissa läkare att prata om de nyaste metoderna för behandling av prostatit utan prostata-massage. Ja, män är överens om att betala stora pengar för att botas, för att undvika sådana obehagliga upplevelser. Tyvärr, liknande metoder för behandling av prostatit verkar och försvinner varje dag, vilket bara visar att prostata-massage är grunden till behandling med prostatit. Effekter av massage på prostatan är strängsprutning finger inflammatoriska sekret som ackumuleras i det, i kanalen och, i slutändan, in i urinröret. Också, när massage prostata förbättrar dess blodtillförsel (och stagnation i bäckenet - är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av prostatit) som förstärker effekten av antibakteriell terapi. Effektiviteten av prostata massage med prostatit beror på den unika egenskapen hos dess struktur och läge. Prostatakörteln är den enda organ vars massage effektivt hjälper till att bota akut inflammation. Massage i någon annan vävnad eller kropp i kroppen kan endast leda till spridning av inflammation och sjukdomsframsteg.

Bad är det allmänna namnet på förfaranden där en mänsklig kropp med ett botande och förebyggande syfte utsätts för vatten, luft, ljus eller andra, huvudsakligen naturliga faktorer. Oftast används vattenbad. I detta fall, olika medicinska droger, buljonger av örter, medicinsk lera etc.

Terapeutiska bad används i form av delade bad, halvbad och lokala bad. Med ett allmänt bad är hela kroppen nedsänkt, huvudet, nacken, övre bröstet (inklusive hjärtat) och bröstvårtor förblir öppna. Att ligga i badkaret bör vara tyst, utan spänning, under en handduk eller gummiblott under fötterna - betoning i form av en pinne med gummipack eller ett speciellt stativ. Vid halvvattnet sjunker de till nivån. Halvflaskor kan kombineras med dousing och slipning. Lokala bad är ordinerat för händer eller fötter. I slutet av badet torkas kroppen med en torr, bättre uppvärmd handduk, varefter du behöver vila i minst 30 minuter.

Beroende på vattentemperaturen är baden uppdelad i kallt (upp till 20 ° C). sval (20-ZUS), likgiltig temperatur (34-37 ° C), varm (38-39 ° C) och varm (40 ° C och högre). Kalla och coola bad har en stärkande effekt på kroppen, stimulerar funktionen hos de kardiovaskulära och nervsystemet, ökad ämnesomsättning, varma bad och badtemperaturen likgiltig minska smärta, lindra muskelspänningar, lugnar nervsystemet, förbättra sömnen. Heta bad ökar svettningen och ökar metabolismen, har en avslappnande effekt på kroppen. Heta bad är kontraindicerade vid hjärtsvikt. Fulla kalla bad är användbara och sjuka och friska på sommar och vinter. De bidrar till hälsofrämjande, rensar huden, uppfriskande, vitaliserar hela kroppen. Det är rätt att ta ett bad så: Med hela kroppen, fördjupa dig i vatten och tvätta med en tvättduk överkroppen. Varaktighet inte mindre än 1/2 minut och inte mer än 3 minuter.

På dagen då du tar ett bad rekommenderas det inte att bli trött. Allmänt bad bör inte tas på tom mage och tidigare än 1,5-2 timmar efter att ha ätit.

Sjukgymnastik vid behandling av prostatit används i olika versioner. Åtgärden syftar till att öka blodcirkulationen i bäckenorganen, vilket ökar effektiviteten av antibiotikabehandling. För fysioterapi används elektromagnetiska vågor, ultraljudsvågor, laserexponering eller helt enkelt en ökning av temperaturen i rektummet. Om det inte finns någon möjlighet att utföra fysioterapi, är det ibland möjligt att begränsa sig till mikroclyster av olika läkemedel och varmt vatten.

Immunkorrektion med prostatit är viktig, eftersom långvarig kurs i den inflammatoriska processen och en eller två är felaktig. Tidigare antibiotikabehandling har en negativ effekt på immunsystemets tillstånd. För behandling av prostatit är det dessutom viktigt att inte bara avlägsna infektionens inflammation och inflammatoriska processer utan också för att förhindra utvecklingen av inflammation i den igen. Att bedriva en fullvärdig antibiotikabehandling räcker inte för att bara fråga apoteket vad du behöver för att förbättra immuniteten. För effektiv behandling av kronisk prostatit är det nödvändigt att konsultera en immunolog, genomföra speciella test.

Användningen av antibakteriella läkemedel vid behandling av prostatit är nödvändig: det är en infektionssjukdom som orsakas av patogena bakterier. Läkemedlet för antibakteriell terapi bör väljas korrekt efter lämplig diagnos. Antibiotikabehandling kan bara ha två resultat. Eller drogen kommer att döda alla mikroorganismer, eller några av dem kommer att överleva och förr eller senare kommer att påminna sig om sig själv. Och efter en sådan träning för att döda dem blir det mycket svårare. Därför måste du noggrant välja läkemedlet, bestämma ansökningsordningen och dosen. Du bör inte glömma de allmänna reglerna för antibiotikabehandling. Under inga omständigheter kan du avbryta eller avbryta det. Om detta händer måste diagnosen och behandlingen göras igen efter ett tag. Om efter 3 dagar antibiotikabehandling inte finns någon synlig förbättring under sjukdomsförloppet, ska läkemedlet ersättas med ett annat (men inte avbrutet). Använd inte ett enda antibiotikum med ett läkemedel som du nyligen använt för att behandla en annan sjukdom. Innan behandlingen börjar, var noga med att konsultera en läkare (urolog, andrologist) på alla dessa frågor. Förberedelser för behandling av prostatit kan korrekt välja endast en läkare!

Att upprätthålla en hälsosam livsstil är nödvändigt både för behandling och förebyggande av prostatit - Om du sparar predisponerande faktorer till sjukdomen, förr eller senare kommer att inträffa igen. Det är nödvändigt att göra rationella förändringar i ditt liv - sport, promenader, god sömn och vakenhet, fullständig och tillräckligt med mat, avbrott för gymnastik med hjälp av datorn är en garanti för att de enda obehagliga minnen kvar från denna sjukdom dig.

Diet terapi. Näring av patienter som lider av prostatiska sjukdomar bör utföras med hänsyn till många faktorer. Dessa inkluderar naturen av sjukdomen, dess form och stadium av de sjukdomskarakteristika erhållna komplikationer, funktionella störningar av patientens kropp, tillståndet hos andra organ och system.

När en prostatasjukdom bör vara strikt observerad diet, med undantag för peppar, senap, konserver, rökt produkter, alkohol och öl. Mycket användbart är produkter rik på zink - pumpa frön, nötter, ärter, flingor och bönor. Det är känt att zink minskar storleken på prostata och försvagar några av symtomen på sjukdomen. Dessutom är avsaknaden av zink associerad med en predisposition till prostatacancer. En av de rikaste källorna till zink och basiska fettsyror är pumpa frön.

En av de föreslagna dieterna ger kroppens fysiologiska behov i livsmedelssubstanser. Samtidigt skapar gynnsamma förutsättningar för cirkulation i alla organ och vävnader, skona det kardiovaskulära systemet, matsmältningssystemet, urogenitala organ, förbättrar utsöndringen av kvävehaltiga slaggprodukter och oxiderade produkter.

I kosten är proteiner (80-90 g), fetter (70 g), kolhydrater (350-400 g) måttligt begränsade, natriumklorid reduceras till ett minimum och även fri vätska (upp till 1000 ml). Dens energivärde är 2600-2800 kcal.

Maten är beredd utan salt. Disken är stuvad, kokt eller ångad. Med denna diet är vete och grått bröd tillåtet. inte starkt te och kaffe rå frukt och grönsaksjuicer, buljong av vildrosa, mjölk, kefir, yoghurt, stearinost, gräddfil, smör och vegetabiliska fetter; ägg (inte mer än en per dag); Vegetarisk, flingor, grönsaker, frukt och mjölksoppa; kött är inte feta sorter (nötkött, kalvkött, kyckling, kalkon, kanin) i kokt form eller efter kokning stekt, bakad fiskmager (gäddsabborre, torsk, navaga, karp) kokt eller efter kokning stekt grönsaker och örter (morötter, rödbetor, blomkål, potatis, ärtor, tomater, gurkor, sallad, pumpa, squash, lök digere, vattenmelon, cantaloupemelon), naturlig, kokta, bakade; olika spannmål och pastaprodukter, kokta på vatten och mjölk i form av spannmål, puddingar, sill, skivor, etc.; olika frukter och bär utan begränsning. ost och kokad form; gelé, komposit, sylt, honung, torkade aprikoser, aprikoser, prunes.

De utesluts från kosten: kött-, fisk- och svampdekok eldfasta fetter (fårkött, gris, nötkött);

Kolsyrad mat; bönor (ärter, bönor, bönor, linser); alkoholhaltiga drycker; starkt te och kaffe, kakao, choklad; skarpa, salta snacks och kryddor;

Interna organ av djur (hjärnor, lever, njurar); kaviar, rädisa, rädisa, sorrel, spenat; kött och svamp konserverad mat; mjölprodukter.

Middag ska vara lätt, okompenserat för mag-tarmkanalen och inte orsaka ökad urinering (profylax av nocturia - separation av urin över natten mer än på eftermiddagen). Det är nödvändigt att ständigt övervaka den regelbundna tömningen av tarmarna.

Livsmedelssubstanser med en uttalad laxerande effekt och rekommenderas av dessa patienter är: grönsaker (betor, morötter, kål, pumpa, gurkor, tomater); frukt, bär; mejeriprodukter (kesost, kefir, yoghurt, grädde, gräddfil); torkade frukter (svampar, torkade aprikoser, fikon, russin); honung, vegetabiliska fetter (solros, majs, olivolja, bomullsfröolja); spannmål (bovete, pärla, hirs).

Att skaffa mat och rätter skäligt när du bygger en diet, kan du avsevärt bidra till tarmens normala aktivitet. I det här fallet är det nödvändigt att uppmärksamma inte bara kostens sammansättning, men också kosten, eftersom i alla fall av obalanserad näring är störningen av tarmarna,

En bra effekt för normaliseringen av tarmarna är laxerande:

1. Barktornas bark - 3 delar, nätbladen - 2 delar, vinbärs ört - 1 del. 1 matsked av samlingen för att fylla kopparna (kokande vatten), drick 1/4 eller 1/2 glas på natten.

2. Senna löv - 6 stycken, tjaktorn bark - 5 st, jostaster frukter - 5 st, anis frukt - 5 delar, lakrits rötter - 2 delar. Matlagning och samling 1.

3. Effektiva åtgärder har laxerande pasta: 300-400 g och 250 g av torkade plommon fikon sköljdes i kallt kokt vatten (för att avlägsna ben från katrinplommon) och färs, tillsätt 250 g honung och 15 g mald till mjöl senna. Allt blandar och lagras på en sval plats.

I denna pasta kan du öka eller minska mängden Alexandrins löv från 10 till 30 g och ta det från en tesked till två matskedar till en halv kopp kokt vatten vid rumstemperatur.

Som en matsal för mineralvatten kan patienter med inflammation i prostatakörteln rekommenderas kolsyrade natriumbikarbonat-natriumvatten Borjomi.

I de fall då sjukdomen uppträder som dysursfenomen (snabb och smärtsam urinering) är det nödvändigt att byta till en mer strikt diet. På denna diet framställs mat utan salt, endast en liten saltning under mottagningen är tillåten. Äta 5 gånger om dagen. Vätskor är tillåtna upp till 1000 ml. Rätterna är ångkokta, kokta.

Med denna diet, bröd av vanlig bakning, är mjölprodukter uteslutna från kosten. kött-, fisk- och svampbuljonger, bönsoppa, fettstekt och stuvat kött utan stekning och förkokning; korv, korv, konserverad mat, rökt kött, saltad fisk; ost, baljväxter, svamp, sorrel, spenat, saltade, syltade och sura grönsaker, peppar, senap, starkt kaffe, choklad, kakao.

Behandling av biprodukter bidrar till en signifikant minskning av prostatakörteln, normalisering av dess utsöndring, återställning av ett normalt urinflöde. Ibland kan behandlingen försenas under lång tid (2,5-3 år). I de flesta fall kan du uppnå resorption av adenomen. lindrar från kirurgisk ingrepp, återställer framkomlighet urinvägarna och förhindrar malign degenerering av adenomen.

På grund av propolisens höga antibakteriella egenskaper används den framgångsrikt för behandling av inflammatoriska sjukdomar i prostatakörteln. Det rekommenderas att använda suppositorier (rektala suppositorier) med propolis. Suppositorier bör innehålla 0,1 g propolis-extrakt och 2 g kakaosmör. Ljus injiceras i anusen en gång om dagen, på natten. Behandlingsförloppet är 30 dagar. Upprepa det 2-3 gånger med en paus på 1 - 2 månader.

Det rekommenderas att ta kapslar innehållande 400 mg Perga inuti. Som en följd av sådan behandling försvinner smärtsamma förnimmelser, normalisering av urladdningen från urinröret. Antalet exacerbationer av sjukdomen reduceras till 2 gånger per år.

Det rekommenderas också att tillämpa sådana ljus 80 g fettbas (kakaosmör, oxtalg interiör blandad halv svin, smör, etc...), 7,5 g av propolis, pollen 4,5 g, 4,5 g av drottninggelé och 12 g honung. Smält fettet i ett vattenbad tills det är visköst och tillsätt resten av ingredienserna (första propolis), koka, omrör, tills en jämn massa bildas. Värm inte över 40 ° C. Den resulterande massan hälls i formar gjorda av folie 50 mm lång, 10 mm i diameter. Klar ljus som lagras i kylskåpet. Applicera en gång om dagen, på natten. Behandlingsförloppet är 30 dagar.

Avkotning från bina "underminerar (dvs. döda bin, som finns i närheten av bikupan). 1 msk. l. sköljande bin häller 0,5 liter kokt vatten, koka upp och laga koka över låg värme i 2 timmar. Låt sedan svalna vid rumstemperatur under -2 timmar, torka och dricka ett avkok av 1 msk. l. 1-2 gånger om dagen i en månad. Efter 6 månader kan behandlingstiden upprepas.

Häll 1 msk. l. podsmora bin 0,5 liter kokt vatten, koka och koka över låg värme i 2 timmar. Därefter insistera vid rumstemperatur 1 -2 timmar, stam, tillsätt 2 msk. l. honung och 2 tsk. 10% alkohol extrakt av propolis. Rör tills honingen löser upp. Att dricka på en tom mage på 1 msk. l. 1-2 gånger om dagen i 1 månad. Efter 6 månader kan behandlingstiden upprepas.

Ta på mig tsk. 10% propolisnogo honung (håll i munnen tills den är helt upplöst) 2-3 gånger om dagen i 20-30 minuter före måltider. Behandlingsförloppet är 1 månad, då ska du ta en paus i 10-12 dagar och upprepa kursen. Mottagning av propolis honung kan kombineras med mottagning av växtbaserade avgifter.

Termoterapi, termoterapi (värmebehandling) förstås som den doserade terapeutiska effekten av värme på patientens kropp. Det är en av metoderna för fysioterapi. Termisk exponering kan åstadkommas genom direkt kontakt av människohud med en värmekälla - värmare, lera, paraffin, ozokerit, liksom genom bildning av värme i kroppen som ett resultat av absorption av ljusenergi, elektriska och elektromagnetiska fält. Det finns allmänna och lokala behandlingar.

Lokala effekter beror till stor del på förändringar i lokal (och allmän) cirkulation: Genom att expandera hudens lokala blodkapillärer i uppvärmningszonen uppstår hudens rodnad (hyperemi) snabbt. Graden av rodnad beror på patientens egenskaper. Hyperemi i huden åtföljs av en lokal tillströmning av leukocyter av vita blodkroppar, bildandet av biologiskt aktiva ämnen som reglerar vitala processer i kroppen. Allt detta bidrar till processen för resorption och helande. Dessutom innehåller lera och terapeutisk lera biologiskt aktiva substanser. Värme har en smärtstillande egenskap, slappnar av spasmer. Vid behandling av vissa sjukdomar är också intensifieringen av svettning under påverkan av värme viktigt. Med detta frigörs skadliga ämnen sedan. Kroppens allmänna reaktion på värmeverkan är aktiveringen av allmänna biologiska processer, förändringar i aktiviteten i centrala nervsystemet och endokrina körtlar. Quickens pulsen, minskar arteriellt blodtryck, andningshastigheten ökar, försvaga tonen (spänning) muskel, kroppstemperaturen ökar något och t. D. Graden av svaret av de inre organen på den termiska processen beror på den initiala funktionella tillståndet av patientens allmäntillstånd.

Samtidigt, även i antiken, långt före upptäckten av elektricitet, var värmebehandling erkänd och. en mycket utbredd behandlingsmetod. För honom användes enkla och billiga verktyg som varmvattenflaskor, värmekompresser, heta bad, ångbad, bastur, varm sand, lera, terapeutisk lera, paraffin. Alla dessa typer av värmebehandling representerar icke-hårdvara terapi.

Behandling med blå lera. Numera lera behandlar framgångsrikt ett brett spektrum av sjukdomar, inklusive cancer (lotion på det sjuka organet och förtäring). Det har fastställts att lera utövar en stark antitumör effekt som sträcker sig till både godartade och maligna tumörer. Lokala lotioner från lera är mycket effektiva vid inflammatoriska sjukdomar, inklusive med prostatit. Kanske beror det på det faktum att leran innehåller ett radioaktivt mycket sällsynt element, som har en stor styrka - radium. Behandling med lera ger kroppen radium i sin rena form, det naturliga tillståndet och i teknoserna som kroppen behöver. Förutom radium innehåller lera i huvudsak alla mineralsalter och spårämnen vi behöver, nämligen:

Kisel, fosfat, järn, kväve, kalcium, magnesium, kalium, etc., och i en väldigt välmönstrat kroppsform. Lera innehåller alla nödvändiga mineralsalter och spårämnen i vår kropp i bästa möjliga proportioner och kombinationer.

Det finns många folk recept för behandling av prostatit och adenom. men de behöver dessutom användas för behandling som ordineras av läkaren. Mångfalden av folkmedicinska lösningar och metoder är baserade på kombinationen av de tre komponenterna av medicinska växter: antiinflammatorisk, diuretikum och antitumör effekt. När en sjukdom uppstår är det väldigt viktigt att flytta organismens immunologiska förmågor. För att bibehålla motståndet mot ogynnsamma faktorer, inkludera i kosten bär av tranbär i någon formen, extrakt av marigoldblommor (bryggt två matskedar per halv en kopp kokande vatten) matsked tre gånger dagligen. Du kan också använda ett avkok av örtartade alternativ (20 g per glas), drick också en matsked. Därför, när kostnader anbringas prostatit komplex sammansättning av anläggningen som används för behandling av cystit och uretrit, i kombination med en växtreglerande aktivitet i mag-tarmkanalen, nervsystemet tonen och tillhandahålla stagning och adaptogenic effekt. För att lösa den senare problem måste lägga mjuka växt biostimulatorema: Eleutherococcus, ginseng, Rhodiola. rosa, levsei, aralia, liksom celandine, angelica, elecampane. De tre sista plantorna är vanligtvis en del av fytosfären, resten används bäst separat.

Kombinationen av växter i samlingarna och längden på kurser väljs individuellt. De genomsnittliga kurser har en varaktighet på 2-3 månader (nödvändigtvis hela perioden av akuta manifestationer av sjukdomen) och upprepas i 1,5-2 månader i intervaller om 10-14 dagar under det första behandlingsåret. Ytterligare intervaller kan vara öka upp till 2-3 veckor. Fältbehandling är som regel effektiv i många år.

I varje fall bestäms näringsämnen av läkaren. Endast han kan korrekt bedöma och ta hänsyn till ett antal punkter. Men genomförandet av medicinska rekommendationer beror helt på patienten själv.