Huvud
Symptom

Priser för tandvård i Moskva

Hur mycket kostar det att bota tänder i tandkliniker i Moskva? En kort introduktion till grunden för priserna på tandvård.

Samråd: Prisfördelningen i Moskva

 • Kolumnuppsättning:
 • Adresser och telefoner
 • info
 • Priser 1
 • Priser 2
 • godtycklig justering

Prisförändringens dynamik

Priser för tandvård - en av de viktigaste faktorerna vid val av tandläkare. Naturligtvis är det viktigaste kriteriet att välja ut kvaliteten på de dentala tjänsterna, men samtidigt är höga priser för tandvård inte en garanti för kvaliteten på det utförda arbetet och hållbarheten av resultaten.

Kostnaden för dental behandling beror på typen av behandling, från den mängd arbete som skall utföras på det material som används, till exempel, för tätning (om det kommer till behandling av karies) eller andra strukturer, såsom kronor, inlägg, nålar etc., som är nödvändiga för restaurering av tänder. För att bekanta sig med priserna på behandling kan du genom att klicka på länken.

Priser för tandvård

Oftast går patienterna till tandkliniker för behandling av karies och dess komplikationer, eftersom trots alla ansträngningar som tandläkare har gjort är förebyggandet av karies i vårt land inte tillräckligt effektivt. Därför, ofta inte behandlas i tid, är djupa karies komplicerade av akut pulpit, vars behandling är längre och svårare. Följaktligen kommer kostnaden för behandling för pulpit att vara högre än de vanliga okomplicerade kariesna. Dessutom påverkas kostnaden för behandling av karies av den mängd arbete som utförts, inklusive installation av tandfyllningar från modernt kompositmaterial.

Specifikt kommer du att kunna orientera dig om de kommande utgifterna endast av den behandlande läkaren efter undersökningen av munhålan och installationen av den preliminära diagnosen. Vi rekommenderar därför att du besöker en av tandklinikerna i Moskva.

Hur mycket kostar det att bota tandkaries?

Karies är den vanligaste sjukdomen. 90% av invånarna på vår planet känner honom. Cure tandförfall idag är inte svårt - det är ganska snabbt och smärtfritt. I vissa fall måste patienten emellertid betala cirka tusen rubel för behandling, och i vissa situationer kan kostnaden för kariesbehandling vara över 5-6 tusen.

UltraSmile.ru bestämde sig för att räkna ut hur mycket det kostar att bota tandkärl och hur kostnaden för att behandla denna sjukdom bildas.

Hur behandlas karies?

Caries är en inflammation i dentala vävnader. Lesionen börjar med emalj och sprider sig gradvis till den inre vävnaden - dentin. Behandlingen av sjukdomen består i att avlägsna inflammerade områden (en borr används för detta) och återställa tandformen med hjälp av ett fyllnadsmaterial. Förfarandet tar ungefär en halvtimme, beroende på graden av tandskada och utförs under anestesi för att minska vävnadens känslighet och göra behandlingen helt smärtfri.

Vad ingår i kostnaden för kariesbehandling?

Kariesdjup

Den viktigaste faktorn som det beror på, hur mycket som ska spenderas vid behandling, är hur mycket arbete som utförs. Karies är ytligt, medelstort eller djupt, desto mer drabbade områden, ju längre läkaren måste arbeta för att ta bort dem.

Metod för behandling

Det är direkt beroende av djupet av lesionen. Med ytliga karies är det möjligt att kämpa med konservativa metoder (remineralisering av emalj, elektrofores, ozonterapi). Den operativa metoden är direkt borrning av kära formationer, rengöring och tätning av den formade kaviteten. Det är dyrare.

anestesi

Caries behandling utförs under lokalbedövning - den så kallade "frosten", som effektivt blockerar nervändarna i flera timmar. Kostnaden för dess användning är från 300 rubel per injektion. I ett antal situationer kan kariesbehandling utföras under generell anestesi (priset är från 8 000 rubel). Men bara på strikta indikationer: allergiska reaktioner på anestesi, panikfasa för tandläkaren, omfattande karriösa processer.

Begagnad utrustning

Traditionellt används en tandborr för att behandla tandkärl - en apparat som möjliggör avlägsnande av mjuka kariska lesioner genom borrning. Men det finns nackdelar: på grund av den intensiva arbete borren ofta tandvävnad överhettning (kan vara intern nervskada), även i samband med platsen för inflammation genom att ta bort en del av den normala fall. Men det finns mer avancerad utrustning: till exempel en laser eller en piezo kamera. I det första fallet används laserstrålar för att ta bort karies och ultraljudsvibrationer i det andra. Dessa metoder räddar läkarens tid, gör att du kan hålla friska tandvävnader, nästan smärtfria och helt ljudfria, till skillnad från ett borr. Om du föredrar det är progressiv behandling, måste du leta efter en klinik - sådan utrustning är endast tillgänglig i sällsynt, dyraste tandvård. Dessutom är det värt att överväga att behandlingen av karies med en laser kostar minst 3-4 gånger dyrare.

Bilden visar ett billigt sätt att behandla karies

diagnostik

Med hjälp av röntgen krävs endast om vid tidpunkten för behandlingen diagnostiserades med djupa karies - så att läkaren kan se till att tandnerven inte är skadad, är karies hålighet långt därifrån, och inflammationen inte spridit sig till vävnader runt tanden.

Material för behandling

När man återställer en inflammerad tand används många material: ett bedövningsmedel för anestesi; kofedarm för att isolera en viss tand eller grupp av tänder från saliv, läppar och tunga; antiseptika för behandling av kaviteter från bakteriella rester syra för etsning av tandhålan (för bättre fixering av tätningen); packningar som förbinder tanden och tätningen; och slutligen fyllnadsmaterial. Om alla listade material automatiskt ingår i kostnaden för kariesbehandling, kommer alternativen för sälarna att erbjudas av läkaren: till exempel kostar ryska produktionen mindre än importerade.

Ytterligare förfaranden

Ofta, före behandling av karies, kommer tandläkaren att rekommendera att utföra ett komplex av professionell hygien - för att ta bort plack och sten. Detta kommer att bidra till att förbättra hela munhålan, liksom rengöra emaljen till en naturlig nyans. Så du kan mer noggrant välja tätningens skugga, speciellt om de främre tänderna behandlas.

Bilden visar professionell rengöring av tänder

Crown restaurering

Ofta förstörs tandförfall så starkt att tandens spets, att i stället för en tätning (som helt enkelt inte har något att hålla på) måste använda flikar, stift eller fulla kronor. Beroende på vilken typ av protesmaterial som används och kostnaden för återvinning av tandkronan kostnad på 2-3 tusen eller högre (till exempel priset på den dyraste krona zirkon - från 12 tkr).

Läkarens professionalism

Kostnaden för kariesbehandling måste fastställas av tandläkaren. Och ju högre hans yrkesnivå, desto mer kommer att behöva betala. Behandlingen av karies är emellertid en av de enklaste förfarandena inom tandvård, så i det här fallet är det ganska möjligt att spara. Det viktigaste, glöm inte att läsa recensioner om läkaren - detsamma borde han inte erkänna misstag som kan leda till bildandet av upprepade karies under kronan eller fullständigt fullständig förstöring av tanden.

Klinikens prispolitik

I premium-segmentet medicinska centra i centrum, utrustade med dyra högteknologisk utrustning, kommer priset för behandling att vara mycket högre. Även om resultatet i allmänhet är helt identiskt, så är valet för patienten själv.

totalt: Kostnaden för kariesbehandling, medium eller grunt, kommer att kosta cirka 2 tusen rubel (anestesi, cofferdam, antiseptisk behandling, isoleringspackning och tätning). Med en djup karies skada måste du betala minst 2,5-3 tusen rubel.

Hur sparar man på behandling av karies?

Det bästa alternativet är att spara dina besparingar - för att förhindra utvecklingen av sjukdomen: regelbundet borsta tänderna, ta bort rester av mat, besök tandläkaren två gånger per år för undersökning. Om den inflammatoriska processen börjar, försena inte besöket till läkaren. Ju tidigare att börja behandlingen, desto lättare och billigare blir det. I ett tidigt skede behöver du ett minimum av material och ansträngningar från läkaren, så du spenderar inte mycket pengar.

Hur mycket kostar det att bota karies idag och vilka faktorer som påverkar priset

Vidare lär du dig:

 • Vad påverkar kostnaden för cariesbehandling i första hand;
 • Vad är förhållandet mellan slutpriset och graden av försummelse av den kariska processen;
 • Beroende på kostnaden för behandling på de metoder och tekniker som används
 • Hur många idag är sälar av olika slag (cement, från kemisk komposit och så kallat "ljus");
 • Som otillräckliga kan ärliga tandläkare dra extra pengar ut ur patienten.
 • Vilka nyanser är viktiga att överväga när man behandlar karies hos barn, särskilt om det är en applicering av anestesi eller sedering.
 • 5 enkla triks som du kan spara mycket på behandling av karies...

Erfarenheten visar att en stor del av befolkningen i dag är bokstavligen rädd myter om de höga kostnaderna för behandling av karies, och i många fall är det av denna anledning som orimligt lång fördröjd resa till tandläkaren. Plötsligt blir priset för högt, till exempel 10 gånger högre än vad som ursprungligen planerades?

Och visst varför det visar sig att en person kan försegla endast 500-1000 rubel, medan andra måste ge för samma sak, verkar det tjäna på 4-7 tusen rubel och ännu mer?

Faktum är att priset på tandbehandling bildas med hänsyn till många faktorer, med tanke på att du kan spara betydligt genom att få en högkvalitativ service med maximal nytta. Vi kommer att prata mer om detta senare.

Karies är en lokal process för förstörelse av hårda tandvävnader, som börjar med fokal demineralisering och slutar med bildandet av en karieshålighet. I avsaknad av behandling övergår andra sjukdomar (karies komplikationer) - pulpitis och (eller) periodontit.

Finns det en korrelation mellan kostnaden för behandling och försummelse av karies processen?

För att förstå prispolitik i de flesta dentala anläggningar, är det lämpligt att föreställa sig hur tandläkare klassificera karies, eftersom det var hans skede, det vill säga graden av försummelse av kariesprocessen, 70-80% av prislistor tas som utgångspunkt för att bestämma den slutliga kostnaden.

Så, för att förenkla konton för stomatologers arbete har följande klassificering av karösa processer på djupet av en skada av en tand erbjudits:

 • Initial caries (fokal demineralisering);
 • Ytliga karies;
 • genomsnittliga;
 • Deep.

I prislistan anges endast de tre sista arterna, och i praktiken utförs arbete med endast två: medelstora och djupa karies. Faktum är att folk i de flesta fall vänder sig till tandvården vid den tidpunkt då karies hålighet blir synlig för blotta ögat, eller ens verkar smärta (kortvarig smärta söt, kallt).

Nedanför bilden visar ett exempel på djupa karies i den tuggande tarmens cervixområde:

I 90-95% av alla överklaganden förekommer därför inte de två första klassificeringsobjekten i doktorns arbete, men de behöver fortfarande nämnas.

Låt oss nu se varför graden av försummelse av karies processen påverkar så mycket kostnaden för behandlingen:

 1. Ju djupare tanden förstörs, desto mer tidskrävande och svår är det att behandla professionellt. Det är lätt att förstå att det genomsnittliga karies karies hålighet har ett grunt djup och gör det möjligt för läkare att snabbt och effektivt hantera uppgiften att ådra sig en mindre risk och svårigheter i samband med närhet av massan ( "nerv") när du kör en borr. Tvärtom, med djupa karies, behandlar tandläkaren ett ordentligt "hål" i form och djup, som inte når massakammaren i några millimeter, och ibland till och med en bråkdel av en millimeter! Från läkaren det tar en hel del ansträngning och skicklighet för att klara en svår uppgift: maximal kvalitet för att hantera en hålighet, ta bort alla infekterade områden, men inte avslöja massakammaren och hindra överhettning av neurovaskulära bunt i det (annars senare, efter att fyllningen har blivit inställd, kommer pulpitis att utvecklas). Därför är en av orsakerna till skillnaden i pris mellan behandlingen av medelstora och djupa karies den speciella förberedelsen (tekniken) innan sätningen ställs. I genomsnitt är skillnaden mellan 300 och 1000 rubel;
 2. Dessutom börjar den mer karösa processen, där som regel är tandytorna mer involverade i det. Och med varje yta måste läkaren arbeta, inklusive restaureringen.

Vissa tandläkare, för att inte förlora kunder, ignorerar beroendet av kostnaden för behandling på antalet karies drabbade ytor av tanden.

Sålunda, i de grupper som tuggar tänderna nästan alltid påverkas, förutom tuggytorna, de främre och långt "väggar" som är lätta att kombinera med den medicinska behandlingen, och leverera en monolitisk och stabil till lasten tätningen, snarare än "mögel" för enkelhets kostnadsökning på priset 2-3 och mer tätningar per tand.

Situationen med de främre tänderna är något mer komplicerad, med hänsyn till vilka kraven på den återställda tandens färg och form ökas.

I det här fallet måste läkaren förklara för patienten före behandlingen att arbetet ska utföras på tandens laterala ytor, vilket väsentligt komplicerar det och förlänger det i tid. För att inte nämna bekostnad av material och extra medel, viktigt i arbetet. Eftersom det i prislistan oftast indikeras att en extra karusellvägg med ett betydligt reducerat pris indikeras, uppstår vanligtvis inte problem.

Beroende på kostnaden för behandling på de metoder och tekniker som används

När det gäller de initiala och ytliga kariesna, är det inte så ofta med dem i de flesta kliniker. Och det verkar, priset för behandling av sådana defekter bör vara mycket lägre än för behandling av medelstora och djupa karies. Men här är allt inte så enkelt som det kan tyckas vid första anblicken.

Till exempel är behandling av karies en vit fläck i steget (första steget emalj demineralisering) använder modern teknik ICON i genomsnitt från 2000 till 6000 rubel. Det kan tyckas lite dyrt, men här patienten betalar för möjligheten utan en borr och anestesi injektioner (som helt enkelt inte behövs) för att bli av karies fläckar på tänderna, liksom fläckar av olika etiologi.

Ett exempel på behandling av karies i scenen av en vit punkt med ICON: s teknik:

Inte mycket dyra alternativ teknik är ICON initial konservativ behandling av karies genom att använda applikationer och uppfriskande lösningar djup fluoridation, liksom elektrofores kalciumjoner, fosfor och fluor. Innebörden av dessa förfaranden är att karies fläck appliceras läkemedel som mättar emaljytan av de drabbade delarna som förlorats till följd av karies bakterier. Sådan behandling utförs utan anestesi, utan en borr, nästan alltid krävs flera förfaranden. Processen för återvinning av avsaltat emalj tar ofta ett par veckor, och i vilken utsträckning ett positivt resultat beror på det kliniska fallet och läkarens professionalism.

Den huvudsakliga metoden för kariesbehandling är nu tandpridning med en borrning med efterföljande installation av en tätning. Och här kan modern teknik bidra till kostnaden för proceduren: dentala enheter förbättras varje år, komforten under förfarandet ökar - för detta måste man också betala patienter.

Det bör noteras att den höga kvaliteten på tandenheten bestämmer inte bara komforten för patienten under behandlingen av karies och dess komplikationer, men skapar också gynnsamma förutsättningar för arbetet av läkare. Budget enheter (vanligtvis kinesiska) skapar ofta en hel del svårigheter för tandläkare under mottagningen: utrustningen är svårt att anpassa sig, är det möjligt tryckfall i systemet ofta ett misslyckande - som alla kan direkt påverka kvaliteten på behandlingen.

Det största inflytandet på arbetets resultat ges av borrarnas tips. Dyra tipsalternativ gör det möjligt att inte bara arbeta nästan tyst, utan också skapa ideala förhållanden under karies tandrengöring: utan vibrationer och riklig vattenförsörjning. Billiga anordningar (speciellt inom 1-3 tusen rubel) gör inte bara rädsla för patienter med starkt buller, men skapar också allvarliga risker vid tandberedningen, i samband med skada på massan (främst från överdriven uppvärmning).

I värsta fall när en läkare billig tandvård installationsskriptet, som regel, kommer en man till kliniken för att bota vanlig medium eller djup karies, som ett resultat av en sådan behandling fylld tand under de kommande dagarna börjar värka outhärdligt. Priset på frågan - är behovet av ny behandling, endast i detta fall har redan tagits bort "nerv" att rengöra kanaler, och först därefter sätta tätningen. Och allt detta är naturligtvis mycket dyrare än bara att härda hålrum.

Det är också värt att nämna några ord om den så kallade laserbehandlingen av tänder.

Användningen av tand förberedelse för lasern är ett bra alternativ för dem som inte kan stå ljudet av en borr, och redo att prova något speciellt och dyra (även om nu några kliniker kan erbjuda rabatter och kampanjer för sådana tjänster till priset av den traditionella metoden).

Men med all komfort och smärtfrihet i förfarandet är det inte alltid möjligt att helt eliminera användningen av borren. Det kan hända att kunden lockades till behandling av karies med en laser, och personen får så småningom en kombinerad behandling, men kostnaden är betydligt högre jämfört med det traditionella alternativet.

Varför fylla nu?

Priset på förbrukningsmaterial är en av de mest brännande frågorna inte bara för läkaren, men också för patienten. Faktum är att i prislistorna på kliniker kan du ofta inte bara se kostnaden för en viss tjänst, men också beroendet av denna kostnad på materialet: från cement (redan mycket sällan) och kemiska kompositer till populära ljushärdande kompositer.

Till exempel, i ett pris kan det se ut så här:

 • cementfyllning - 200 rubel (1 månaders garanti);
 • en tätning från en kemisk komposit - 500 rubel (3 månaders garanti);
 • en tätning av ljus "Charisma Glum" - 800 rubel;
 • Filtek Z-250 - 1200 rubel;
 • GRADIA DIRECT - 2200 rubel.

Etc. Aritmetik här är enkelt: ju högre inköpspriset på materialet desto dyrare blir det att fylla på det.

Till exempel är inköpspriset på 1 Charisma Glum-spruta cirka 1000 rubel (beräknat för cirka 15-25 tätningar) och Filtek - cirka 2000 rubel för en spruta (utgifterna är ungefär samma). Gradia kostar ungefär 3 tusen rubel.

Cement idag är "pennies" i jämförelse med moderna fyllnadsmaterial.

Kemiska kompositer kan köpas för 2-3 tusen rubel, men från ett sådant paket är det möjligt att bota cirka 100 carious centra: märkbara besparingar för läkaren! Sådana material kan emellertid inte sättas på vissa grupper av tänder (till exempel på framsidan med förstörelsen av hörn av kronan och kanten), liksom med en stor förlust av tandens väggar.

Konsumtionen av materialet är av stor betydelse, därför har klinikerna i prissättningen angivit djupet av den kariska lesionen och antalet karies som skadats av kariesna. Dessutom debiteras ytterligare kategorier av tjänster.

Prislistan kan till exempel innehålla priser för packningar för tätningen - speciella material som skyddar massan från de skadliga effekterna av kompositmaterialet och ger terapeutiska och antibakteriella effekter. Det finns tätningar gjorda av "vanligt" fosfatcement (billigt), det finns kemisk härdande glasjonmerecement, och även "lätt" - alla inköpspriser är olika.

På tandläkarplatserna kan du ofta hitta en fras med en fångst, något som detta: "Behandling av en genomsnittlig karies - från 800 rubel". I själva verket är patienten nästan en chans 100% för att betala en och en halv eller två gånger större än den specificerade mängden, som i dessa maximalt 800 rubel, som inkluderar, som en behandling en yta, bristen på anestesi och det billigaste materialet (ibland även cement ). Och bara i receptionen kommer läkaren att rekommendera ytterligare "alternativ" och låter kostnaden.

Lyckligtvis finns det också kliniker som ärligt ursprungligen specificeras i prisbildningen, vilket bland annat kommer att beaktas hur många karies som behandlas under karies. Oftast är principen följande: varje ytterligare behandlad tandväg kommer att kosta två gånger mindre än grundpriset för kariesbehandling.

Glöm inte att, förutom fyllningen, också priset för behandling av karies bildas av anestesi - en av de favoritinkomsten hos många kliniker.

Den ungefärliga inköpspriset på anestetika:

 1. Septanest (Frankrike) - 250 rubel (10 st);
 2. Ubistezin (Tyskland) - 350-400 rubel (10 st);
 3. Articaine, 1: 100 000 (Brasilien) - 150-200 rubel (10 st.)

Samtidigt kostar kostnaden för en injektion av anestesi för patienten i genomsnitt 300-500 rubel.

Uttalandet av en praktiserande tandläkare

Vissa tandläkare köper brasilianska Articaine för 150 rubel (10 st). Men i det här fallet skulle jag ha tänkt på eventuella risker och säkerhet för drogen.

1001 sätt att lura en patient av en tandläkare vid behandling av karies

Kan en tandläkare (om så önskas) göra behandlingen av vanliga karies till den dyraste medicinska proceduren? Trots att hittills har färre kliniker tillgripit sådana metoder för att hålla kunderna och göra dem permanenta och tacksamma, men patienterna är användbara att veta om några av teknikerna.

Av de officiella typerna "bedrägerier" kan man kalla vag formulering av den slutliga kostnaden för tjänsten för tandbehandling. Ofta från administratören kan du höra att detta förfarande kommer att kosta så många rubel eller, som ett alternativ, är "inom intervallet". Och då är patienten överraskande och ganska upprörd att lyssna på hur tandläkaren börjar överväga allt noggrant, ladda alla detaljer från listan över åtgärder som vidtagits. Till exempel:

 • Polering tätningen - 200 rubel;
 • Beläggning med en speciell lack för skydd - 300 rubel;
 • Användning av slipmedel för polering av tandväggen - 100 rubel;
 • Användningen av kilar är 100 rubel per kil.

Etc. Dessa "små saker" läggs till kostnaden för de grundläggande komponenterna: anestesi, tätningar - med hänsyn till antalet behandlade ytor och med betoning på djupet av lesionen.

Det viktigaste: en läkare som har lagt honom i en fåtölj, före behandlingen ska i en tillgänglig och begriplig form rösta vad den slutliga kostnaden för förfarandet kommer att vara (plus eller minus 300-500 rubel). Om det inte händer, ska du direkt fråga läkaren om detta, annars kommer tandläkaren att ha "mycket utrymme för kreativitet", och räkningen som sedan presenteras för betalning kan vara obehagligt överraskad.

Dessutom patienten tenderar att vara svårt att förstå om det verkligen är karies på en tand. Och det kan vara svårt att bedöma vad som är där för att se tandläkaren tand spegel (även om läkaren ger dig en spegel och erbjuder sig att titta på sina egna). Ibland kan läkaren "misstag" (läs - avsiktligt) räkna pigmente på tand för karies eller avsiktligt i munnen 3-5 karies tänder, men uppenbarligen inte verkar personen sjuk - det kan inte bli varnad.

Undersökningar utfördes i detta avseende av journalister som satt i tandläkarens stol för undersökning på 10 kliniker i en megapolis (budget och privat) för att identifiera problemtänder. Det maximala antalet carious tänder hittades i dyr privat tandvård, och i budgeten (sjukhus, kliniker) tvärtom ignorerade de riktigt befintliga karious patcherna på tänderna.

Så i denna fråga, ibland måste du leta efter den gyllene medelvärdet!

Vad som än var, om läkaren plötsligt erbjuder behandling för de tänderna som verkar helt friska för dig, är det vettigt att konsultera minst en annan klinik för att klargöra situationen (bra idag kan sådana samråd erhållas gratis eller till ett lägsta pris).

Behandling av karies hos barn och dess kostnad

Föräldrar till barn idag vet helt väl att friska vackra tänder inte bara är en garanti för ett behagligt och uppfyllande liv utan också ett bidrag till barnets sociala och ekonomiska framtid. För att skydda barnet mot oönskade konsekvenser är föräldrarna villiga att betala allvarliga pengar för att förebygga och behandla karies i de tidiga stadierna.

Men många tar inte hänsyn till att det bästa sättet att hålla barnets tandhälsa är att börja ta hand om dem med den första utbrottstanden. Det är hemmet hygienåtgärder, inte tandläkaren, som ligger till grund för ett vackert leende.

Men, naturligtvis, hem behandlingar inte alltid hjälpa till 100% på grund av olika nyanser (lättja föräldrar, brist på tid och kunskap) och i tänderna hos barnet under tiden under ett tjockt lager av plack bildas karies plats. Med tanke på barnets ålder, och de speciella kliniska situationen handväska föräldrar kan välja olika typer av behandling remineralisering och fluoride, spricka tätning med preliminärt påverkas av slipning emalj, ICON teknik, följt av behandling med fyllning av en borr, laserbehandling och andra.

I finans sjukhus och kliniker, som driver en transportör för att ta emot unga patienter, tjänsten är oftast gratis och inte uppfyller kriterierna för kvalitet billiga fyllningar, sätta på inte skärs före utgången av karies, faller nästan till den andra dagen. Detta händer även efter ett besök till en liten privat tandläkare - som fel av läkare, och som ett resultat barnets oförmåga att på ett adekvat relatera till vad som händer på kontoret (vit päls panik - barnet gråter, skriker, biter).

Därför kan läkaren föreslå behandling med allmänbedövning (under anestesi) eller under sedering (barnet är medveten men förblir avslappnad). Allt detta ökar väsentligt kostnaden för proceduren, men ibland är det enda möjliga alternativet för behandling av barnets tänder.

Till exempel kan anestesi med xenon i 1 timme kosta i genomsnitt ca 25 000 rubel. En djup sedering med användning av medazolam - i 8000-10000 rubel (även i 1 timme).

Dessutom i den arsenal av läkarna var de så kallade färgade fyllningar, vilket gör ett antal kliniker driven marginal, även om det är ett vanligt material, bekväm för behandling av karies bara av det faktum att barnen då kan skryta för dina vänner tätningar av olika färger. Önskan att få en sådan vacker tätning kan hjälpa ditt barn att övervinna sin rädsla för förfarandet.

I pediatrisk tandvård, speciellt för behandling av permanenta tänder, är ljushärdande kompositer - ett estetiskt och pålitligt material - garanterade för sig själva (för vilket det inte är ett budgetpris).

"Lätta" tätningar finns i en plastspruta, som har ett lock på ena sidan och å andra sidan - en speciell kolv med en tråd. Materialet i sådana sprutor kan vara i både pastaformig och flytande form. När kolven roterar i medurs riktning smidigt extruderas materialet, och tandläkaren kan med ett speciellt verktyg (flöten) att vidta nödvändiga dosen för varje skikt och att göra framtida tätningar växelvis i den förberedda håligheten i tanden. Flytbara kompositer är användbara i speciella fall - i synnerhet för att maximalt noggrant återskapa tandens vägg bredvid gapet.

På jakt efter kvalitet dental tjänster för mindre pengar

Människohushållare kan knappast förvånas av det faktum att volontärerna årligen bildar grupper för tandresor (oftast från Moskva, St Petersburg, mindre ofta - från Ekaterinburg och andra städer). Och ofta har dessa turer ett kultur- och underhållningsprogram, framgångsrikt kombinerat med ett besök till tandläkaren och kariesbehandling är mycket billigare än i metropolen.

Till exempel, är den genomsnittliga kostnaden för dental implantation i Moskva att samma förfarande utförs, till exempel, i Murom, eller Novgorod Cherepovets, kan kosta flera tiotusentals rubel billigare. Besparingar kan uppnås på andra tandvårdstjänster, inklusive kariesbehandling.

Idag, bland invånare i Moskva och regionen, blir Ryazan och Tver popularitet som sådana turistmål. Sådana turer utförs av företag som är licensierade att organisera liknande evenemang. Undertecknade kontrakt med de bästa tandläkarklinikerna i en liten stad tillåter kliniker att få ett konstant flöde av patienter och det företag som organiserar turer - vinsten från att betala för resor och reklamtandläkare.

Således analyserades priserna i tandläkare i Moskva och Ryazan (totalt ca 60 kliniker), och kostnaden för cariesbehandling per tand bestämdes:

 • I Moskva från 1500 till 13000 rubel;
 • I Ryazan - från 800 till 4000 rubel.

Och i Ryazan vissa kliniker kan ge behandling för karies ICON teknik för cirka 2000-2500 rubel, och i Moskva kostnaden för detta förfarande är närmare 5-8 thous., Medan valet av kliniker ute mycket mer (dussintals).

Man bör komma ihåg att överdriven billighet, både i Moskva och i någon annan stad, kan fyllas med sina fallgropar. Kliniken kan spara på utrustning, material, bearbetningsverktyg, löner till läkare, administratörer etc. Kombinationen av flera sådana faktorer kan leda till missnöje av patienten och behovet av återbehandling av allvarliga pengar på annat håll.

5 sätt att spara på härdande karies

Överensstämmelse med följande enkla rekommendationer möjliggör i det långa loppet att spara mycket pengar, vilket annars kan gå på behandling av karies och dess komplikationer:

 1. Vi börjar med det enklaste och mest uppenbara punkten - regelbunden munhygien (använd en tandborste, tandkräm, och irrigator för rengöring mellan tänderna eller tandtråd). Praxis visar att den skenbara enkelhet är vilseledande: i Ryssland använder regelbundet tandtrådar av endast ca 3% av befolkningen (som människor använder irrigator ännu mindre). I dessa karies börjar mycket ofta i livmoderhalsområdet på tandens sidovägg - det vill säga i det interdentala rummet;
 2. Producera professionell munhygien hos tandläkaren 1-2 gånger om året. Tandläkare rekommenderar regelbundet att avlägsna dentala deponier (sten och plack) och graden av bildning av sådana insättningar är individuell för varje person.
 3. Det är oerhört viktigt att inte fördröja behandlingen i det inledande skedet av kariesangrepp. Paradoxen, men för att spara pengar på tandvård de bör behandlas så snabbt som möjligt när en karies fokus. Om tanden är "run" och inte betalar någon uppmärksamhet till symptomen (smärta från den söta, kallt, varmt), eller till den växande bredden och djupet av en hålighet, kommer ytterligare öde tänderna beror på vilken typ av utveckling av karies komplikationer - pulpitis eller parodontit. Det är inte uteslutet att kommer att gå längre än tandvård och bekanta sig med protesen, är priset som är mycket högre (särskilt när det kommer att fokusera på proteser på implantat);
 4. Det gör inte ont för att även titta på de kampanjer och rabatter som nu är vanliga på nästan alla kliniker.
 5. Försök inte komma till kliniken, där kaffe säkert ska serveras, och TV-apparater står både i väntrummet och på kontoret. Först och främst måste du fokusera på att hitta en bra läkare, inte en elitklinik (en bra tandläkare kan letas efter recensioner och rekommendationer från vänner och bekanta). Det finns många läkare som är på hög nivå proffs som behandlar mycket hög kvalitet, billig, och därmed aldrig tillåta sig från själviska motiv för att dra patienten extra dollar.

Ta hand om dina tänder och håll dig frisk!

Om du har en personlig erfarenhet av kariesbehandling - var noga med att lämna din feedback längst ner på den här sidan. Hur dyrt kostade förfarandet dig och hur nöjd du var med kvaliteten på behandlingen.

Hur mycket kostar det att bota en tand med nervavlägsnande

Depulpation av tanden, eller med andra ord, behandling av tanden med borttagning av rotkanalen utförs i alla tandläkare och kontor i Ryssland till ett pris som börjar från 2 tusen rubel och når sitt maximala antal på 7 000 rubel. I genomsnitt i Moskva om behandling av tanden med avlägsnande av nerven anges priset i 4 000 - 4500 rubel.

Pulpitis i detta fall markeras som en inflammation i tandmassan och är en komplicerad form av karies, vilket kräver omedelbar behandling. Pulpitis orsakar akut smärta och, i avsaknad av korrekt behandling, leder till tandförlust med eventuell infektion hos angränsande. Komplikationen hos pulpitis är periodontit. Det kännetecknas av inflammation av inte bara vävnaderna i tanden utan även benvävnad.

Behandling av en tand med avlägsnande av en nerv

Modern teknik och framsteg inom medicinområdet bidrar till den snabba och smärtfria återhämtningen av tand. Tandvårdskliniker och yrkesverksamma som arbetar i dem erbjuda sina kunder sådana former och metoder för behandling som kan bli av med sjukdomen inte bara tänder, men också att ändra deras färg, form och styrka.

Vad bestämmer priset på tandbehandling

Priset på rotfyllning beror på tillståndet av försummelse av sjukdomen, antalet kanaler i tanden, är de nödvändiga mediciner och material för förfarandet och utrustningen inför behandlingen. Prisökningen kan ses i samband med statusen på den klinik där behandlingen sker och från behandlingsspecialistens kvalifikationer och erfarenhet.

I vilket fall som helst kan du ta reda på det exakta priset för förfarandet endast för samråd och din läkare. Du kan hitta en klinik som matchar dina krav och budget på många webbplatser, där alla tandläkarinstitut som tillhandahåller tandvårdstjänster samlas in.

Högst uppstår priset på tandbehandling med hänsyn till vissa faktorer. Bland dem:

 1. Antalet rötter i tanden. Denna faktor indikerar behandlingstiden och arbetets komplexitet, eftersom för behandling av varje kanal är det nödvändigt att ta bort nerven, rengöra kanallens kropp och försegla den. Traditionellt antas det att de främre tänderna har en kanal, men de laterala tänderna innehåller i genomsnitt två eller tre rotkanaler.
 2. Kvaliteten på de material som används i restaureringsarbetet spelar långt ifrån sista rollen. Ju bättre och mer tillförlitligt materialet desto dyrare är det på marknaden, och därmed desto dyrare kommer det att kosta och tandbehandlingen själv.
 3. Bildandet av priset för behandling av tanden med avlägsnande av nerv påverkas av statusen för kliniken där den utförs och nivån på kvalifikationer och beredskap hos arbetarna i den. Erfaren professionell inom tandvårdsområdet enligt reglerna får cirka 20-25% av mängden av en behandling. Ofta erbjuder marknaden för medicinska tjänster möjligheter för invånare i en viss ort eller distrikt, och utgör därför en prissättningspolitik för sina institutioner på grundval av kundernas solvens.

Vanligtvis depulpation sker för 3 besök på tandkontoret. Första gången du ska ta bort massan från tanden, döda nervänden och lägg medicinen med en tillfällig fyllning. Det andra besöket inbegriper vanligtvis behandling och tätning av alla kanaler.

Enligt medicinska regler måste från och med att fylla upp kanalerna till installationsperioden för en permanent tätning, minst 24 timmar passera. En permanent tätning placeras endast vid det tredje besöket.

Om tanden bara innehåller en rotkanal och är i ett acceptabelt tillstånd kan du göra alla procedurer för depulpation på en gång.

För att bedöva hela processen administreras en patient en lokalbedövning i tandköttet till roten på den tand som ska behandlas.

Priser för tandvård i Moskva

Om vi ​​omformulerar ett berömt ordspråk kan vi säga att tänderna måste skyddas från ungdomen. Men tyvärr är regelbunden vård inte ett paradis för alla slags sjukdomar i munhålan. Fråga någon tandläkare och han kommer att berätta att din tandhälsa beror på flera faktorer:

ärftlighet, särskilt moderns näring under graviditeten, kvaliteten på dricksvattnet och balansen i kosten för en viss person.

Det är därför som de flesta av oss tidigare eller senare möter behovet av att besöka en läkare, inte för förebyggande undersökning i syfte att behandla en viss sjukdom. Samtidigt är alla säker på att det inte är billigt att bota tänder. Det är faktiskt inte helt sant.

Kostnaden för tandbehandling beror på deras tillstånd. Därför är rekommendationen att besöka tandläkaren minst en gång var 6-12 månader mer än motiverad. I tandläkaren, som ingenstans, att varna de beklagliga konsekvenserna är mycket lättare och märker billigare än att bli av med dem senare.

"Dental" - en familjeklinik som är betrodd

Priserna för tandbehandling i Moskva är mycket olika. Och önskan att rädda är helt naturlig och förståelig. Men tyvärr måste läkare i vår klinik möta det faktum att tidigare icke-professionell behandling inte har förbättrats, men tvärtom förvärrade patientens hälsa.

I "Dental" lovar vi inte dig låga priser, men garanterar hög professionell återgivning av alla typer av dentaltjänster till den mest optimala kostnaden. Din skönhet som skiner med skönhet och hälsa är den främsta belöningen för specialisterna på vår familjeklinik.

Hur många rubel kan kosta en behandlingstid för hepatit C

Hepatit C är den vanligaste och farliga patologin bland infektiös hepatit. Varje år blir antalet sjukdomar oupphörligt växande. Moderna antivirala immunmodulerande läkemedel ger en chans till en fullständig botemedel. Förlora inte relevansen av problemet bland de sjuka: hur mycket kostar kostnaden för behandling av hepatit C?

Priset på behandlingen varierar kraftigt på grund av många faktorer.

Kärnan i patologi

Hepatitis C - är en akut infektiös sjukdom som uppstår på bakgrund av genomförande i en frisk organism av hepatit C-virus (HCV), som representerar en kedja av ribonukleinsyra (RNA), för dess funktion och utveckling använder genetiskt material av leverceller (hepatocyter).

Den största svårigheten är att sjukdomen kan hålla en lång period utan symptom. Under tiden utvecklas viruset aktivt och förstör kroppen. Virusbäraren, utan att veta det, kan infektera andra människor under denna period. Den patologiska processen i frånvaro av adekvat terapi åstadkommer nekros av hepatocyter (cirros) och onkologisk patologi i levern.

Viruset kännetecknas av förmågan att mutera - det finns sex huvudgenotyper och mer än 90 undertyper.

Sådan genetisk variation gör det möjligt för honom att framgångsrikt strömma till kronisk hepatit, som bedrar immunsystemet. Medan immuniteten producerar antikroppar för att skydda kroppen från en genotyp, producerar viruset redan en annan med andra antigena egenskaper. Av samma anledning finns det inget vaccin mot infektionen.

Smittvägar

Alla har risk för att få hepatit C. Det viktigaste är att inte låta smittan komma in i kroppen. För detta är det nödvändigt att ha information om sätten för eventuell infektion.

Hepatit C-viruset är en av de mest hårda och beständiga. Aktivitet och aggressivitet kvarstår i 4-5 dagar på ytan med vilket kontaminerat blod kontaktades. Även om blodet har torkat upp - viruset lever! Tidigare kan denna term bara gå förlorad till följd av två minuter kokning eller behandling av ytor (föremål) med desinfektionslösning med klor.

 • Direkt kontakt med infekterat blod (parenterala, instrumentella vägar). En miniatyrdroppe av infekterat blod är tillräckligt för att viruset ska komma in i cirkulationssystemet. Sjukdomen kan överföras under några manipuleringar som är associerade med blodtransfusion, hemodialys, kirurgiska ingrepp, förband. Risk finns på alla platser där det presenterade blod och dess komponenter - sjukhus, skönhetssalonger (manikyr, pedikyr, piercing, tatuering), tandkliniker. Det är belagt med föroreningar med andra människors hygienprodukter - tandborste, rakmaskin, manikyr sax, pincett. Viruset kan överföras genom en kyss, om det finns sår i munnen. Det största antalet fall registreras bland injektionsmissbrukare, som använder en enda nål för flera personer.
 • Intim intimitet. Med oskyddad sex är infektion med hepatit C genom mikrotraumor i hud och slemhinnor möjlig. Detta infektionssätt är relevant under den akuta fasen av sjukdomen.
 • Infektion av barnet från moderen (vertikal väg). Det överförs till fostret i livmodern genom kärlen i blodets utero-placenta eller vid tiden för passage genom födelsekanalen under leveransen. Med bröstmjölk överförs inte viruset. Det är dock värt att noggrant övervaka integriteten hos bröstvårtor och areoler.

Genom att omfamna, handskakningar, hosta, nysning viruset överförs inte. Luftdroppinfektion är inte typisk för honom. Undvik kontakt med smittade personer.

I 20% av fallen kan orsaken till sjukdomen inte fastställas.

För att förhindra patologins masspridning i Ryssland, tjänar män med denna sjukdom inte i armén.

Klinisk bild

Vetentligen kallas hepatit C en mild mördare. Ofta manifesterar sig inte sjukdomen på något sätt. Många infekterade människor har bott med honom i årtionden, omedvetna om sin existens. Samtidigt uppstår patologiska processer i kroppen - levervävnaden förstörs, personen är en bärare av viruset. Sjukdomen förvärvar gradvis och självsäker en kronisk karaktär. Under latent tid från patienten kan du bli smittade.

Levern har inga nervändamål. Det är därför sjukdomen uppträder i latent form, vilket medför en sen diagnos. Som ett resultat ökar risken för komplikationer i form av cirros, organcancer.

Den akuta formen av perkolering kännetecknas av följande egenskaper:

 • Iterus i huden och slemhinnorna;
 • aptitlöshet, kräkningar, illamående
 • apati, trötthet, letargi
 • mörk urin, lätta avföring
 • ömhet i levern.

De sena stadierna av sjukdomen kännetecknas av ett brott mot blodkoagulabilitet. Det visar blödning av varierande svårighetsgrad - nasal, gastrointestinal. Sådana tecken indikerar att en irreversibel process av nekros av leverceller uppträder.

diagnostik

Mycket ofta diagnostiseras sjukdomen helt oavsiktligt under en undersökning av kroppen i andra patologier.

Diagnosen är gjord av den behandlande läkaren på grundval av resultaten:

 • allmän och biokemisk blodanalys
 • analys av avföring för ockult blod
 • analys för antikroppar mot hepatit C-virus (anti-HCV) och HCV-RNA;
 • analys för antikroppar av klass IgM (anti-HCV IgM).

Hårdvarondiagnos utförs av ultraljud (ultraljud) eller beräknad tomografi (CT) i bukenorganen.

Ibland behöver du ta en bit levervävnad för vidare undersökning - en biopsi.

Situationen utesluts inte, där viruset inte detekteras, men antikroppar i blodet är närvarande. Detta indikerar att kroppen lyckades övervinna infektionen av sig själv och självläkning uppstod.

terapi

Den första omnämnandet av hepatit C registrerades 1989. Fram till den här tiden kallades han "varken A eller B". Sedan dess har forskare kämpat med sjukdomen och skapat alla nya mediciner.

Viktigt! År 2014 utförde högkvalificerade infektionssjukdomar-hepatologer från hela världen en sensationell dom - hepatit C fick status som en fullständigt härdbar infektionspatologi.

Som ett resultat av medicinska framsteg har behandlingsprotokoll utvecklats som visar en 99% succeshastighet, vilket utgör en fullständig seger över viruset.

Effektiviteten av behandlingen beror på:

 • Tidpunkten för diagnos och inledande av adekvat behandling.
 • kvalifikationer och erfarenhet av en läkare
 • korrekt valt schema;
 • fysiska data hos patienten - kön, kroppsvikt, ålder
 • egenskaper hos organismen
 • graden av skador på leverceller (från 0 till 4, där 4 - cirros);
 • genotyp av viruset
 • utvecklingsnivåer för patologi
 • tillstånd av immunitet.

De främsta målen med behandlingen är att eliminera viruset från kroppen, vilket kommer att stoppa processen med leverförstöring.

Modern behandling

Flera system används för att behandla hepatit C. Standarden är en kombination av interferon och ribavirin.

Interferoner är proteiner som utsöndras av kroppens celler som svar på virusets penetration. Interferonpreparat har antivirala, immunmodulerande, antitumor, antiproliferativa egenskaper.

Pegylerade interferoner (peginterferoner) skiljer sig från vanligt med deras långvariga verkan. Tack vare molekylen av interferon, som är associerad med polyetylenglykol (PEG), hålls koncentrationen i kroppen mycket längre. Det finns 2 typer av peginterferon - interferon alfa-2a och 2-b, vilka är lika effektiva.

Ribavirin är ett starkt antiviralt läkemedel som är aktivt mot hepatit C-viruset. Det har en kumulativ effekt som säkerställer ackumuleringen av läkemedlet i kroppen, vilket ökar effekten på viruset.

Dosering och varaktighet av behandlingen väljs av hepatologen för varje patient individuellt.

Terapi utan användning av interferoner

Medicin står inte stilla. Inte så länge sedan uppfindes och testades nya antivirala läkemedel med direkt åtgärd.

Kriteriet om effektivitet är ett stabilt virologiskt svar (SVR) - viruset dyker inte upp i blodet efter den godkända kursen.

Läkemedlet påverkar själva viruset, och sedan bryter det processen med dess reproduktion. Dessa läkemedel har en liten lista över kontraindikationer och biverkningar som framgångsrikt bekämpar viruset av olika genotyper, inklusive den första levercirrosen. Men kostnaden för sådan behandling är otroligt hög.

Vad är kostnaden för behandling beroende av?

Alla, utan undantag, är bekymrade över frågan - hur mycket kostar hepatit C-behandling?

Kostnaden för behandling varierar beroende på många faktorer. De första kostnaderna - det här är en grundlig diagnos, som ger omfattande information (hur mycket kroppen påverkas). Baserat på resultaten från testen och hårdvarodiagnosen väljer läkaren narkotika, en dosering utvecklas - dosen och varaktigheten av kursen. Viktigt är patientens allmänna hälsa, tillståndet i hans immunförsvar, förekomst eller frånvaro av samtidiga sjukdomar, fysiska data (kön, vikt, ålder).

Den första genotypen av viruset är mest resistent mot läkemedelsbehandling, så det är dyrare att bota det än andra.

Huvudkostnaden är kostnaden för drogerna själva. Dessutom är det viktigt hur kroppen ska reagera på terapi, det kan vara nödvändigt att skapa andra system, och det här är en extra kostnad.

Priserna på läkemedel är ganska stora. Det finns emellertid ett val av läkemedelsanaloger av hushållsproduktion eller generika, som med ett väl utformat behandlingsschema inte är mindre effektiva, men ibland billigare.

Ungefärlig kostnad för behandlingen

På specifika siffror av kostnaden för behandling av sjukdomen kan inte vara en fråga, eftersom de inte kan tillämpas på absolut alla patienter.

Baserat på läkemedelspriser på läkemedel, överväga de ungefärliga belopp som patienten måste betala för att behandla hepatit C i Ryssland.

Den billigaste varianten av kombinerad antiviral terapi är det traditionella systemet, användningen av konventionellt interferon (Reaferon) och ribavirin. Behandlingstiden varierar mellan 24-48 veckor (kan öka till 72 veckor).

Så, för behandling av genotyper 2,3 i genomsnitt behöver du:

 • 18 förpackningar - 84 injektioner av Reaferon (injektioner varannan dag) med en dos av 3 miljoner till 1200 rubel vardera = 21 600 rubel;
 • 14 förpackningar Ribavirin (tabletter / kapslar varje dag) med en dos av 200 mg till 300 rubler = 4200 rubel.

Minsta kostnaden för behandlingskursen var 25 800 rubel. Kontrollera effektiviteten kommer att hjälpa kontrolltester. Det totala beloppet kommer att vara ca 30 000 rubel.

Genotype 1 kräver mer intensiv behandling, respektive ökade materialkostnader. Dessutom används drogerna i en större dos och behandlingen är längre:

 • 36 förpackningar Reaferon med en dos av 5 miljoner till 1500 vardera = 54.000 rubel;
 • 34 förpackningar Ribavirin = 10 200 rubel

Ofta intensifieras de första 12 veckorna genom att injicera interferon varje dag. Därför ytterligare ett plus 8 paket * 1500 = 12 000 rubel.

Dessutom kommer betalning av kontrollundersökningar att ske. Totalt kommer det att vara mer än 80 000 rubel.

Behandling med pegylerade interferoner

För effektivare och sparsam terapi används pegylerade interferoner.

I Ryska federationen finns 3 preparat av pegine terferon:

 • Pegasis (peginterferon alfa-2a) tillverkad av F.Hoffmann-La Roche, Frankrike;
 • PegIntron (peginterferon alfa-2b) - Merck, Tyskland;
 • Algeron - en komplett analog av PeGintron, "Biocad", RF.

Priserna på dessa läkemedel från hepatit C är inte låga, men de måste introduceras i kroppen enligt ett annat system än det vanliga interferonet (i genomsnitt tre gånger mindre).

Pegasys och Algeron kostar cirka 5000 rubel för 1 injektion. Medelvärdet av behandling för genotyp 2,3 krävs minst 140 000 rubel - det här är bara för pegylerat interferon. Och för terapi av genotyp 1 - 280000 rubel.

Pegintron kostar 7 000 rubel för 1 injektion. Den minsta behandlingen av genotyp 2,3 kommer att vara 196 000 rubel, genotyp 1 - 392 000 rubel.

Kliniska studier har visat att peginterferon alfa-2a, 2b är praktiskt taget desamma i effektivitet.

Trippelterapi

De mest problematiska patientgrupperna är patienter med hepatit C av den första genotypen, levercirros, liksom de som inte svarade på terapi eller efter en framgångsrik behandling inträffade ett återfall av sjukdomen.

I detta fall förenas den tredje komponenten, proteashämmaren av viruset, också med kombinationen av interferon (peginterferon) och ribavirin.

Förberedelser av den första generationen proteashämmare som är registrerade i Ryssland har använts sedan 2013:

 • Insivo (Telaprevir) - Vertex, USA;
 • Wiktrelis (Boceprevir) - Schering Plough, Singapore.

Behandlingsförloppet är 24-72 veckor.

Kostnaden för Intivo tabletter med en dos av 375 mg är 60 000 rubel för 42 stycken. Månadsräntan är ca 830000 rubel.

Kapslar Vikretilis dosering av 200 mg - 50 000 rubel för 336 stycken. Månadsgraden är 220 000 rubel.

Trots systemets effektivitet förblir alla nackdelar med kemoterapi, vilka allvarliga biverkningar har lagts till. Portabiliteten var ännu mer komplicerad än med konventionell antiviral terapi. För närvarande behandlas hepatit C sällan med denna behandling.

Icke-interferonbehandling

Den innovativa riktningen för antiviral terapi är behandling av sjukdomen utan användning av interferon, och ibland även utan ribavirin.

Registrerade direkta droger i Ryssland:

 • Simeprevir "Janssen-Sylag" Interneshnl NV, Belgien - en proteashämmare av andra generationens hepatit C-virus. Tilldela 1 tablett per dag (150 mg). Den ungefärliga kostnaden för kursen är 2500000 rubel.
 • Daklinsa (Daklatasvir) "Bristol-Myers Squibb Company", USA. Det tas 1 tablett om dagen med en dos på 60 mg. Minsta kostnaden för behandling är 600 000 rubel.
 • Sunwapra (Asunaprevir) Bristol-Myers Squibb Company, USA. Kostnaden för kursen är 60 000 rubel.
 • Viqueira Pak (ritonavir-boosted paritrapevir, ombitasvir, dasabuvir) "Ebwi Airland" NL. BV, Irland. Kostnaden för kursen är 800 000 rubel.
 • Sowaldi (sophosbuvir) "Gilead Science", Irland. Kostnaden för en 12-veckors kurs är 800 000 rubel.

Alla ungefärliga belopp beräknas för en minsta behandlingssätt (12 veckor), utan att ta hänsyn till kostnaden för peginterferon, ribavirin. Var och en av drogerna kan kombineras med andra antivirala medel. Den mest effektiva kombinationen väljs av den behandlande läkaren.

Kostnaden för behandling med dessa läkemedel är inte tillgänglig för många patienter med hepatit C. Men det finns generiska läkemedel som produceras i Indien, Egypten, vilka är billigare och inte mindre effektiva. De är inte tillgängliga gratis, de måste beställas från tillverkarländerna via Internet.

Att bota hepatit C är möjligt - det viktigaste är att starta antiviral terapi i tid. Denna process är långvarig, tidskrävande och kräver stora ekonomiska kostnader. Kostnaden för terapi beror på många faktorer och varierar från 30 000 rubel per kurs till flera miljoner. I Ryssland finns ett statligt program för behandling av hepatit C, enligt vilken teoretiskt sett finns möjlighet att genomgå behandling gratis. I huvudsak måste patienterna dock förlita sina egna ekonomiska resurser.