Huvud
Massage

Ett steg till

På den här sidan hittar du den mest omfattande informationen om Vitaprost medicin, vi har utarbetat instruktioner för varje tablett, recensioner eller du kan lämna din åsikt om detta läkemedel. Du kan köpa den online eller hitta den i apoteket i din stad.

Grundläggande information

Instruktioner för Vitaprost-applikation

Läkemedlet är godkänt för användning som en OTC-produkt.

Tabletter, täckta med en enterisk beläggning, bör förvaras utom räckhåll för barn, skyddade mot ljus vid en temperatur av högst 25 ° C.

Suppositorier rektala bör förvaras utom räckhåll för barn, torra, skyddade mot ljus vid en temperatur av högst 20 ° C. Hållbarhet - 2 år.

Dosering och administrering

Tabletterna ska tas oralt 1 tablett. 2 gånger per dag. Behandlingstiden med godartad prostatahyperplasi inte mindre än 30 dagar; vid kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar.

för förebyggande av exacerbationer av kronisk prostatit gäller för 1 flik. 2 gånger per dag i minst 30 dagar - 1-2 gånger per år.

Rektala suppositorier ska appliceras efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen i en soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter.

Varaktigheten av behandlingen med Vitaprost ® suppositorier är minst 10 dagar..

- förebyggande av exacerbationer av kronisk abakteriell prostatit (för tabletter)

- godartad prostatahyperplasi (för tabletter)

- Före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

De fullständiga användningsanvisningarna är: biverkningar, kontraindikationer, användning under graviditet, information om interaktioner med andra droger och speciella anvisningar.
Visa fullständig instruktion

Du kan också ladda ner bruksanvisningen på din dator: nedladdning

Vitaprost tabletter: bruksanvisningar

Vitaprost är ett läkemedel, vars terapeutiska effekt syftar till att förbättra arbetet med prostatakörteln hos män.

Formulering och beredningens sammansättning

Vitaprost finns i form av suppositorier och tabletter för oral administrering. Tabletterna är täckta från utsidan med ett skyddande skal av blå färg. Varje tablett innehåller 100 mg prostataxtrakt och ett antal extrakomponenter. Läkemedlet är förpackat i blåsor av 10 stycken i en kartongbunt.

Farmakologiska egenskaper hos läkemedlet

Vitaprost-tabletter är avsedda för oral administrering. Efter användning av tabletten observeras absorptionen av aktiva substanser i blodet redan i 1 timme. Läkemedlet förbättrar blodflödet till prostatakörteln hos män, vilket bidrar till bättre näring av körteln och är förebyggande av stillastående fenomen.

Extrakt av prostata, som är en del av läkemedlet, förhindrar limning av blodplättar med varandra, vilket är att förebygga trombos i körteln. Under påverkan av drogen i patienter att fungera bättre i urinblåsan, sådana obehagliga fenomen försvinner som svårigheter med urinering, en känsla av tyngd och obehag i perineum, känslan av ofullständig tömning av blåsan, täta uppmaning och smärta.

Patienter som tagit Vitaprost-tabletter vid kursen noterade att sannolikheten för återfall eller exacerbation av kronisk prostatit minskades signifikant mot bakgrund av terapin.

Regelbunden användning av tabletter av detta läkemedel förbättrade erektilfunktionen hos män och kvaliteten på spermier hos patienter av reproduktiv ålder, enligt forskning.

Indikationer för användning

Tabletter administreras till manliga patienter för behandling och förebyggande av följande tillstånd:

 • Förebyggande och behandling av exacerbation av kronisk inflammation i prostata är inte av bakteriellt ursprung.
 • Godartade tumörer i prostatakörteln, i synnerhet prostata adenom;
 • Förebyggande underhåll av störningar i urinorganens arbete mot bakgrund av de överförda urologiska operationerna.
 • Symtomatisk behandling av sådana fenomen som svårighet med urinering, en känsla av ofullständig tömning av blåsan, gnidning och smärta vid urinering.

Kontraindikationer mot användningen av läkemedlet

Vitaprostabletter är inte föreskrivna för behandling av patienter i närvaro av sådana tillstånd:

 • Maligna progressiva sjukdomar i prostatakörteln, som åtföljs av metastaser
 • Individuell intolerans av tablettens beståndsdelar.
 • Laktasinsufficiens;
 • Ålder till 18 år;
 • Allvarlig leverdysfunktion.

Drogen är inte heller föreskriven för behandling av kvinnor och barn!

Administreringssätt och dosering

Den dagliga dosen av tabletter och varaktigheten av läkemedelsterapi bestäms av läkaren beroende på sjukdomens svårighetsgrad, de individuella egenskaperna hos organismen, förekomsten av komplikationer och comorbidities, och andra saker.

Enligt instruktionerna ska patienten ta 1 Vitaprost-tablett 2 gånger om dagen, oavsett mat. Tabletten ska sväljas omedelbart, utan att tugga, pressas med tillräckligt med vätska.

Vid akut inflammatorisk process i järn är behandlingsperioden med läkemedlet 7-10 dagar. Om under denna tid fenomenen prostatit inte avtar och patienten inte känner någon förbättring, bör du kontakta en läkare igen.

För att förhindra exacerbationer med kronisk prostatit, ordineras patienten 1 tablett 2 gånger om dagen i 1 månad. Den förebyggande kursen är 2 gånger om året - på våren och hösten.

Biverkningar

Tabletter tolereras i de flesta fall normalt av patienter, men med enskild överkänslighet eller långvarig okontrollerad användning av läkemedlet kan följande biverkningar utvecklas:

 • illamående;
 • Ökad salivation;
 • Smärta i magen;
 • flatulens;
 • Avföring
 • Allergiska reaktioner i huden - hudutslag, hyperemi, urtikaria;
 • Ökad levertransaminasaktivitet vid blodanalys.

Om sådana fenomen uppstår ska patienten konsultera en läkare.

En överdos av läkemedlet

I medicin har fall av överdosering med Vitaprost inte beskrivits, men för att förhindra utvecklingen av negativa effekter på grund av terapi rekommenderas det inte att överskrida den dos som anges i anvisningarna.

Interaktion av läkemedlet med andra droger

Med samtidig användning av Vitaprost-tabletter och suppositorier av detta läkemedel, förbättras den terapeutiska effekten av båda medlen, men tillsammans med detta ökar risken för biverkningar också.

Om patienten redan tar något botemedel som fungerar för att förbättra prestationen hos prostata, bör du definitivt informera läkaren.

Vid samtidig användning av tabletter med droger från gruppen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ökar patientens risk för blödning, vilket bör beaktas vid utnämningen.

Särskilda instruktioner

Vitaprostabletter vid behandling av kronisk eller akut prostatit bör ordineras tillsammans med fysioterapiska förfaranden eller andra läkemedel. Således kommer tabletternas verkan att bli starkare. Förutom behandling rekommenderas patienten att undvika hypotermi, förstoppning, leda en livligare livsstil och utesluta promiskuellt samlag.

Aktiva aktiva ingredienser av läkemedlet inte har några negativa effekter på det centrala nervsystemet, så tabletterna kan användas för att behandla patienter eller förare som kör komplexa mekanismer och bör vara mycket försiktig på jobbet.

Analoger av tabletter Vitaprost

Liknande i terapeutiska effekter med Vitaprost är följande läkemedel:

 • Prostalin forte;
 • Likoprofit;
 • Bioprost;
 • Garbiol;
 • Apiprost;
 • Kommer att uttrycka det;
 • Prostagol;
 • prostanorm;
 • Prostasabal.

Lämna och lagringsförhållanden

Vitaprost-tabletter ges i apotek utan receptbelagda läkemedel. Läkemedlet ska skyddas från barn vid en temperatur av högst 25 grader. Tablettens hållbarhet är 3 år från tillverkningsdatum, i slutet av vilket läkemedlet inte kan tas oralt.

Tabletter Vitaprost pris

Den genomsnittliga kostnaden för drogen Vitaprost i form av tabletter i apotek i Moskva är 515-530 rubel.

Vitaprost

Blanketter för frisläppande

Vitaprost instruktion

Vitaprost är ett inhemskt läkemedel av animaliska råvaror som används för att behandla kroniska prostata sjukdomar. Problemet med att behandla prostatit genom åren har inte förlorat sin relevans. För närvarande är den terapeutiska algoritmen baserad på den sekundära naturen hos den infektiösa lesionen av prostata med de redan befintliga morfologiska förändringarna. Såsom visas av studier som genomförts under senare år, är ett nyckel orsaken till kronisk inflammation i prostatakörteln en kränkning av blodflödet genom kärlen i bäckenorganen - minskning av blodcirkulationen i intensiteten av kapillärbädden grund av venös trombos. I detta avseende är doktorens huvudmål i detta fall normaliseringen av mikrocirkulationen i det drabbade organet, för vilket organotropa droger används. En av dessa läkemedel är Vitaprost. Dess funktion är ett brett spektrum av terapeutiska effekter. Vitaprost återställer den störda mikrocirkulationen och förhindrar bildandet av blodproppar i kärl i den venösa bädden. Efter korrigering av cirkulationssjukdomar börjar fokusen på inflammation att försvinna, smärta sensioner elimineras, erektil funktion återställs. Samtidigt aktiveras sekretoriska epitelceller i körteln, vilket eliminerar stillastående fenomen. Hemligheten hos prostata återhämtar bakteriedödande egenskaper, som säkerställer renheten från mikroorganismer och normaliserar nivån av vita blodkroppar.

Användning av Vitaprost kan eliminera störningen i urinfunktionen genom att undertrycka den inflammatoriska processen och återföra körteln till dess tidigare storlek. En av fördelarna med Vitaprost är utvecklingen av den terapeutiska effekten. Den rekommenderade varaktigheten av läkemedelsförloppet är 5-10 dagar med möjlighet till förlängning eller återkommande beroende på svårighetsgraden av sjukdomen. Enligt de kliniska studierna är läkemedlets effektivitet för behandling av kronisk prostatit 82% för förebyggande av exacerbationer - 97%. Vitaprost kombineras väl med någon form av antibiotikabehandling och ökar effektiviteten. En av fördelarna med drogen är frånvaron av så kallade. "Effekten av den första passagen", som säkerställer absorptionen av den aktiva komponenten i blodomloppet, omger levern och ökar biotillgängligheten. Multiplikation med Vitaprost - En gång om dagen (suppositorier), 2 gånger om dagen (tabletter), medan det inte finns något behov av att välja en dos. Drogen påverkar positivt och inte kvaliteten på spermier, normaliserande parametrarna för ejakulatet. Innan du använder ljus tömma tarmet spontant eller rengör det med en lavemang. Biverkningar när du använder Vitaprost är mycket sällsynta och går inte utöver ramen för milda allergiska reaktioner. Läkemedlet är lämpligt för användning hos patienter i alla åldersgrupper.

Vitaprost

 • Nizhpharm, Ryssland
 • Hållbarhet: fram till 01.11.2019
 • Nizhpharm, Ryssland
 • Hållbarhet: fram till 01.04.2020
 • Nizhpharm, Ryssland
 • Hållbarhet: fram till 01.05.2020
 • Nizhpharm, Ryssland
 • Hållbarhet: fram till 01.11.2019

Vitaprost instruktioner för användning

Kunder som köpt denna produkt

Typ av problem

Rektala suppositorier, tabletter

struktur

  1 suppositorie rektal innehåller:
  aktiv substans: prostataxtrakt ("Samprost" -ämne) 10 och 50 mg (i termer av vattenlösliga peptider),
  konstituens: fet fast substans (Witepsol, grad H15, W35, Supposir, grad NA 15, NAS 50) - tillräcklig mängd för att producera ett suppositorium med en massa av 1,25 g
  1 tablett, belagd med enterisk beläggning innehåller:
  aktiv substans: prostataxtrakt 100 mg (i form av vattenlösliga peptider - 20 mg),
  hjälpämnen: sackaros - 28,5 mg; laktosmonohydrat - 7,125 mg; kalciumstearatmonohydrat - 2,5 mg; krospovidon - 9,275 mg; MCC - upp till 102,6 mg
  skal: Acryl-av (metakrylsyra och etylakrylatsampolymer 1: 1, titandioxid, talk, trietylcitrat, kolloidal kiseldioxid, natriumvätekarbonat, natriumlaurylsulfat, indigokarmin) - 25 mg

Farmakologisk aktivitet

Vitaprost har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Förbättrar mikrocirkulationen i prostata genom att reducera trombosbildning, trombocytaggregationshämmande aktivitet, förhindrar utvecklingen av trombos i prostatakörteln venoler.

Vitaprost normaliserar parametrarna för sekretionen av prostata och ejakulat. Minskar smärta och obehag, eliminerar dysursfenomen, förbättrar koagulationsfunktionen.

Vitaprost, indikationer för användning

Vitaprost (suppositorier rectal): kronisk prostatit; tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Vitaprost (tabletter, belagda med enterisk beläggning)

 • kronisk abakteriell prostatit;
 • förebyggande av exacerbationer av kronisk abakteriell prostatit;
 • godartad prostatahyperplasi;
 • tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Kontra

Vitaprost (suppositorier rectal): överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Vitaprost (tabletter, belagda med enterisk beläggning):

 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
 • laktasbrist, sukras / isomaltas, tål laktos, fruktos, glukos-galaktos-malabsorption (formulering innehåller laktos och sackaros).

Dosering och administrering

Vitaprost (suppositorier rectal)

rektalt, 1 stiftpiller en gång om dagen efter spontan tömning av tarmarna eller rensningsemaema. Efter införandet av suppositoriet är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter. Varaktigheten av behandlingen med Vitaprost är minst 10 dagar.

Vitaprost (tabletter, belagda med enterisk beläggning)

inuti, 1 tablett 2 gånger om dagen.

Varaktigheten av behandlingstiden med Vitaprost med BPH är minst 30 dagar; med kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar.

För förebyggande av förvärringar av kronisk prostatit - 1 tablett 2 gånger om dagen i minst 30 dagar - 1-2 gånger om året.

Biverkningar

Särskilda instruktioner

Behandling av kronisk prostatit och tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln bör vara omfattande och föreslår tillsammans med utnämningen av Vitaprost användningen av andra droger och icke-medicinska behandlingsmetoder.

Droginteraktioner

Om patienten tar andra droger ska han konsultera en läkare innan behandlingen påbörjas.

Vitaprost

Vitaprost är ett läkemedel baserat på prostataxtraktet för behandling av kronisk prostatit. Medicin kan ordineras för olika former av inflammation i prostata, inte maligna neoplasmer. En god effekt av läkemedlet observeras med urininkontinens hos kvinnor under klimakteriet. Det är vettigt att köpa Vitaprost i Moskva om kirurgi ska utföras på prostata: läkemedlet har visat sig som ett förebyggande medel som används före och efter medicinska manipulationer.

Priserna på apotek i Moskva kan variera beroende på dosformer av Vitaprogress. Läkemedlet används i tabletter i ett skal som löser upp i tarmarna, liksom i form av suppositorier för rektal administrering. Efter absorption i blodet reducerar prostataxtraktet svullnaden i vävnaderna, normaliserar utsöndringen av epitelceller.

Vitaprost påverkar tonen i musklerna i urinvägarna. Den viktiga förmågan hos läkemedlet är att förhindra bildandet av blodproppar och därmed förbättra mikrocirkulationen i prostata. På grund av läkemedlets verkan minskar smärtan i inflammatoriska sjukdomar. Online-butiken accepterar beställningar för inköp av läkemedlet i den erforderliga frisättningsformen, inklusive ett starkt läkemedel (Vitaprost Forte, Vitaprost Plus). Tidig behandling av kronisk prostatit kommer att undvika exacerbationer.

Vitaprost

Vitaprost instruktioner för användning

Vitaprost indikationer för användning

Akut och kronisk prostatit.

Klinisk farmakologi

Vitaprost har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Förbättrar mikrocirkulationen i prostata genom att reducera trombosbildning, trombocytaggregationshämmande aktivitet, förhindrar utvecklingen av trombos i prostatakörteln venoler.

Vitaprost normaliserar parametrarna för sekretionen av prostata och ejakulat. Minskar smärta och obehag, eliminerar dysursfenomen, förbättrar koagulationsfunktionen.

Utformningsform och sammansättning

1 suppositorie rektal innehåller:
aktiv beståndsdel: prostataxtrakt ("Samprost" -ämne) 50 mg (i termer av vattenlösliga peptider - 10 mg),
konstituens: fast fetthalt (Witepsol, grad H15, W35, Supposir, grad NA 15, NAS 50) - tillräcklig mängd för att producera ett suppositorium med en massa av 1,25 g;
i förpackningen av 10 och 20 suppositorier.

1 tablett, belagd med enterisk beläggning innehåller:
aktiv beståndsdel: prostataxtrakt 100 mg (i form av vattenlösliga peptider - 20 mg),
hjälpämnen: sackaros - 28,5 mg; laktosmonohydrat - 7,125 mg; kalciumstearatmonohydrat - 2,5 mg; krospovidon - 9,275 mg; MCC - upp till 102,6 mg
skal: Acryl-av (metakrylsyra och etylakrylatsampolymer 1: 1, titandioxid, talk, trietylcitrat, kolloidal kiseldioxid, natriumvätekarbonat, natriumlaurylsulfat, indigokarmin) - 25 mg,
i förpackningen 10, 20 och 30 tabletter.

Särskilda instruktioner

Vitaprost (tabletter, belagda med enterisk beläggning)

Behandling av kronisk prostatit och stater före och efter operation på prostatakörteln är att integreras tillsammans med uppdraget förutsätter Vitaprostprimenenie tabletter av olika grupper av läkemedel och icke-drogterapier.

interaktion

Vitaprost (tabletter, belagda med enterisk beläggning)

Om patienten tar andra droger ska han konsultera en läkare innan behandlingen påbörjas.

Hur man tar, intag och dosering

Vitaprost (suppositorier rectal)

rektalt,1 stiftpiller en gång om dagen efter spontan tömning av tarmarna eller rensningsemaema. Efter införandet av suppositoriet är det önskvärt att stanna i sängen i 30-40 minuter. Varaktigheten av behandlingen med Vitaprost är minst 10 dagar.

Vitaprost (tabletter, belagda med enterisk beläggning)

inuti,1 tablett 2 gånger om dagen.

Varaktigheten av behandlingstiden med Vitaprost med BPH är minst 30 dagar; med kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar.

För förebyggande av förvärringar av kronisk prostatit - 1 tablett 2 gånger om dagen i minst 30 dagar - 1-2 gånger om året.

Kontra

Vitaprost (suppositorier rectal): överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Vitaprost (tabletter, belagda med enterisk beläggning):

 • överkänslighet mot läkemedlets komponenter;
 • laktasbrist, sukras / isomaltas, tål laktos, fruktos, glukos-galaktos-malabsorption (formulering innehåller laktos och sackaros).

Använd inte när

Ökad känslighet mot Vitaprost.

Vitaprost indikationer för användning

Vitaprost (suppositorier rectal): kronisk prostatit; tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Vitaprost (tabletter, belagda med enterisk beläggning)

 • kronisk abakteriell prostatit;
 • förebyggande av exacerbationer av kronisk abakteriell prostatit;
 • godartad prostatahyperplasi;
 • tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Förvaringsförhållanden

Vid en temperatur av högst 25 ° C. Förvaras oåtkomligt för barn.

Vitaprost

Läkemedelsinstruktion

Analoger, synonymer

Apiprost: Aflazin: Vitaprost Forte: Gentos: Kanefron N: Nephrofit: Spemann: Tribestan

Populära Frågor

Vitaprost: applicering

Vitaprost har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Detta läkemedel behandlar akut och kronisk inflammation i prostata (prostatit). Vitaprost reglerar prostatafunktionerna, förbättrar blodcirkulationen i vävnader och eliminerar ödem och inflammation. Dessutom stimulerar läkemedlet muskeltonen i blåsan. Den aktiva substansen är prostataxtraktet (substans Samprost), som erhålls från cellerna i prostatakörteln hos tjurar. Formen av frisättningen av läkemedlet flera: tabletter för oral administrering, suppositorier rectal (Vitaprost, Vitaprost forte, Vitaprost plus). Tilldela ett läkemedel för kronisk prostatit, godartad prostatahyperplasi, före och efter operation på prostata, inkontinens och kvinnor med frekvent urinering under klimakteriet.

Vitalprost Tabletter

Vitaprost i tabletter tillverkas av tyska oro Stade. Varje tablett innehåller 50 eller 100 mg av den aktiva substansen och hjälpämnena. En egenskap hos tabletterna är att de ordineras för en kort tid (10-14 dagar), för vilka de förbättrar patientens tillstånd, lindrar smärta och urineringstörningar. Indikationer för användning är: kronisk prostatit, akut prostatit, prostata adenom, postoperativ period med interventioner på bukhålans organs eller småbäckens organ, infertilitet hos män. Tabletter tar 1 bit två gånger om dagen. Intagningstiden är normalt inte mer än 2 veckor, och efter 2-4 veckor kan behandlingstiden upprepas.

Vitaprost forte och Vitaprost plus - suppositorier för prostatit

Vitaprost ljus är av tre typer: Vitaprost rektala suppositorier med 50 mg extrakt prostata Vitaprost forte - högre dos av aktiv beståndsdel (100 mg) och Vitaprost plus - rektala suppositorier, som omfattar 100 mg extrakt tjur prostata och 400 mg lomefloxacin hydroklorid ( antibiotikum), vilka har antibakteriella och antiinflammatoriska effekter. Denna form av läkemedlet medger att proteinkomplex falla i bäckenorganen, förbi levern och ökar den antibakteriella effekten, snabbt lindrar smärta och förbättrar patientens sexuella kapacitet. Fram till 18 år är detta läkemedel förbjudet. Indikationer för användning av rektala suppositorier Vitaprost är akut och kronisk prostatit, prostata adenom. Stearinljus injiceras i rektum vid sänggåendet i 10 dagar.

Vitaprost

Idag till salu

Form av utsläpp, komposition och förpackning

◊ Tarmbelagda tabletter från blå till ljusblå, bikonvexa, inklusioner är tillåtna.

Hjälpämnen: sackaros, laktos, kalcium enkelvattenstearat, krospovidon (polyplasdon XL-10, kollidon), mikrokristallin cellulosa.

Skalsammansättning: av akryl (metakrylsyra med etylakrylat-sampolymer (1: 1), titandioxid, talk, trietylcitrat, vattenfri kolloidal kiseldioxid, natriumvätekarbonat, natriumlaurylsulfat, indigokarmin) - inte mer än 10% av den genomsnittliga vikten av kärnan.

10 st. - Förpackningar av cellulär kontur (1) - Förpackningspapp.
10 st. - Förpackningar cellplanimetrisk (2) - Förpackningskartong.

◊ Rektala suppositorier från vit till vitt med en gulaktig eller gråbrun färgton, torpedoform.

Hjälpämnen: Witepsol.

5 st. - Förpackningar av cellulär kontur (1) - Förpackningspapp.
5 st. - Förpackningar cellplanimetrisk (2) - Förpackningskartong.

Klinisk och farmakologisk grupp

Farmakologisk aktivitet

Vitaprost ® har en organotropisk effekt på prostatakörteln. Minskar graden av svallning, leukocytisk infiltration prostata, normaliserar sekretoriska funktion av epitelceller, ökar antalet lecitin granuler hemliga acini, stimulerar muskeltonus i urinblåsan. Minskar trombbildning, förbättrar mikrocirkulationen i prostatakörteln, har antiaggregant aktivitet, förhindrar utveckling av venös trombos i prostatakörteln.

Baserat på kliniska forskningsdata Det har visat sig att Vitaprost ® reducerar volymen av prostatakörteln måttligt. Läkemedlet minskar svårighetsgraden av obstruktion och irriterande symtom vid godartad prostatahyperplasi, vilket uppenbaras av en ökning av de maximala och genomsnittliga volymena flödeshastigheterna för urinflödet och en minskning av volymen av kvarvarande urin.

Kliniska studier har visat att användningen av Vitaprost ® minskar sannolikheten för exacerbation av kronisk antibakteriell prostatit, orsakar inte förändringar i parametrarna för klinisk och biokemisk blodanalys, allmän urinanalys. Effekten av Vitaprost ® för förebyggande av exacerbationer av kronisk abakteriell prostatit uppskattas till 97,5%.

Vitaprost ® normaliserar parametrarna i prostata och ejakulat. Minskar smärta och obehag som orsakas av prostatit, eliminerar dysursfenomen, förbättrar copulatorisk funktion.

farmakokinetik

Data om farmakokinetiken för Vitaprost ® beredningen är inte tillgängliga.

Indikationer för användning av läkemedlet

- förebyggande av exacerbationer av kronisk abakteriell prostatit (för tabletter)

- godartad prostatahyperplasi (för tabletter)

- Före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln.

Doseringsregimen

Tabletterna ska tas oralt 1 tablett. 2 gånger per dag. Behandlingstiden med godartad prostatahyperplasi inte mindre än 30 dagar; vid kronisk prostatit - inte mindre än 10 dagar.

för förebyggande av exacerbationer av kronisk prostatit gäller för 1 flik. 2 gånger per dag i minst 30 dagar - 1-2 gånger per år.

Rektala suppositorier ska appliceras efter spontan tömning eller rengöring av tarmkanalen i en soppa. 1 gång per dag. Efter införandet av suppositoriet borde patienten ligga i sängen i 30-40 minuter.

Varaktigheten av behandlingen med Vitaprost ® suppositorier är minst 10 dagar..

Bieffekt

Allergiska reaktioner: möjligt - med tillämpning av Vitaprost ® suppositorier; mycket sällan - när du använder Vitaprost® tabletter.

Kontraindikationer mot användningen av läkemedlet

- Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Användning av läkemedlet under graviditet och amning

Läkemedlet används inte hos kvinnor.

Särskilda instruktioner

Genomföra ytterligare kliniska studier i syfte att bedöma graden av smärtlindring som ett resultat av behandling av kronisk prostatit narkotika Vitaprost ®, tillåtas att etablera effekt vid behandling av kronisk icke-bakteriell prostatit, främst för att minska smärtan.

Framställningen Vitaprost ® kan rektala suppositorier rekommenderas också som en komponent i komplex terapi av kroniska prostatit patienter i alla åldrar (inklusive i kombination med benign prostatahyperplasi), såväl som för rehabilitering av patienter efter akut prostatit.

Behandling av kronisk prostatit, tillstånd före och efter kirurgiska ingrepp på prostatakörteln bör vara omfattande, med användning av andra grupper av läkemedel och icke-läkemedelsterapi tillsammans med utnämningen av Vitaprost® tabletter.

Kliniska studier som syftade till att bedöma effekten av Vitaprost ® på spermatogenes hos patienter med infertilitet, som utvecklats mot bakgrund av kronisk prostatit, fick uppnå en positiv effekt av läkemedlet på spermatogenes. Vitaprost ® kan rekommenderas för patienter med en sekretorisk toxisk form av infertilitet, utvecklad mot bakgrund av kronisk prostatit.

överdos

För närvarande har inga fall av överdos av läkemedel rapporterats.

Droginteraktioner

Läkemedelsinteraktion av läkemedlet är inte beskrivet.

Villkor för ledighet från apotek

Läkemedlet är godkänt för användning som en OTC-produkt.

Villkor för lagring

Tabletter, täckta med en enterisk beläggning, bör förvaras utom räckhåll för barn, skyddade mot ljus vid en temperatur av högst 25 ° C.

Suppositorier rektala bör förvaras utom räckhåll för barn, torra, skyddade mot ljus vid en temperatur av högst 20 ° C. Hållbarhet - 2 år.

Resultat av applicering av Vitaprost suppositorier i prostatit

Vitaprost-ljus är ett läkemedel som används för att behandla prostatit. Denna sjukdom drabbar mer än hälften av den manliga befolkningen i äldre ålder.

Prostatit ger stora hälsoproblem, med undantag för vanligt obehag, känner patienten stark brinnande känsla i urinröret, konstant uppmanar till toaletten, det är inte ovanligt för en sådan sjukdom att bryta erektionen. Därför är läkemedlet Vitaprost i form av ljus eller tabletter väldigt populärt bland män över 35 år.

Ingredienser Vitaproststearinljus

Vitaprost ljus anses inte vara en särskilt billig medicin - priset beror på en speciell komposition som väljs som ett komplex av naturliga ämnen. Detta skiljer läkemedlet från de liknande som i praktiken, eftersom kroppen lättare absorberar naturliga komponenter och visar dem utan biverkningar. Rektala suppositorier Vitaprost används ofta för behandling av prostatit, de är effektiva och lämpliga för nästan alla. Vitaprost-suppositorierna plus priset är något högre än för andra liknande produkter - det beror på naturen hos de komponenter som utgör kompositionen.

Men på effektiviteten av exponeringen finns det lite som kan jämföras med detta läkemedel. Alla organ av människor och djur producerar speciella ämnen som positivt påverkar funktionaliteten - detta bekräftas av många studier på detta område. Vitaprost forte ljus och andra former av läkemedlet utförs på grundval av ritning från nötkreatur prostata. Denna komponent har en positiv effekt på den mänskliga prostatan, så att vid behandling av inflammation i körteln kan uppnå en bra effekt.

Aktuellt detta läkemedel kommer att vara för hälften av den manliga befolkningen i reproduktiv ålder.

Läkemedelsföretag producerar många läkemedel för behandling av denna sjukdom. Men inte alla är effektiva och prisvärda, till skillnad från Vitaprost, vilket är lätt att hitta i apoteket om det behövs. Användbara egenskaper hos den kan listas enligt följande:

 1. Aktivering av cirkulation i blodkärl, minskning av sannolikheten för blodproppar. Efter att ha tagit läkemedlet noterar många patienter en snabb minskning av smärta och minskad obehag.
 2. Vitaprostmedicin har en bra effekt på kutens utsöndring, det hjälper till att normalisera urinering, vilket påverkar blåsans muskler. Genom att aktivera leptin, fyller utrymmet mellan celler, startas restaureringsprocessen.
 3. Med vanlig användning av Vitaprost minskar den förstorade prostaten gradvis och antar sina normala dimensioner.

Instruktioner för användning och effekter på kroppen

Detta läkemedel tillskrivs dem som snabbt kan återställa mäns erektilbalans. Dess formel innehåller naturliga ämnen som ger behandling för alla tillstånd av körteln, även med en försummad sjukdom finns det en chans att undvika många negativa konsekvenser. Med hjälp av läkemedlet enligt läkarens instruktioner kan du snabbt uppnå bra resultat.

Läkemedlet är tillgängligt i olika former:

 1. Vitaprost-tabletter kan vara 50 mg, 100 mg. Efter sväljning verkar de inte omedelbart, utan från upplösningstidpunkten i tarmarna. Producerad på basis av ett pulver, som framställs från prostata celler av stora tjurar. Som hjälpkomponenter tillsätts kalciumstearat, laktos, sackaros, cellulosa, crospovidon till dem.
 2. Den mer populära frisättningsformen är suppositorier. Med rektal administrering ger läkemedlet den bästa effekten, eftersom den verkar direkt på prostata. Framställd under namnen på stearinljus Vitaprost plus, suppositorier Vitaprost Forte. Utförs i form av torpedoformade ljus där innehållet av den aktiva substansen är 50 mg för konventionella suppositorier, för Vitaprost forte-sorten på 100 mg.

Om du var tvungen att jämföra Vitaprost-ljus eller tabletter - vilket är bättre kan du säga att någon form av medicin har en bra effekt på körtelorganet. När du tar en medicinåtgärd kan du förvänta dig följande:

 • Det finns en aktivering av mikrocirkulationen;
 • Minskar risken för blodproppar
 • Infiltrering av prostatavävnaden minskar.

Innan du använder Vitaprost-suppositorier kan man ta reda på återkopplingen om läkemedlets verkan. Kort efter procedurens början rapporterar många patienter en minskning av ödem, vilket framgår av en förbättring av urinröret. Tack vare toning av prostata och blåsans väggar, lindras patientens allmänna tillstånd och obehag minskar. Effekten av Vitaprost-behandling är 97%.

Vitaprost Forte ljus - instruktioner

Vitaprost forte ljus är av intresse för dem som kommer att fortsätta behandlingen med användning av detta läkemedel. Vid behandling av inflammatoriska processer hos manliga könsorganen kan detta läkemedel visas med inflammation i prostatakörteln, såväl som i fall då den förstoras eller vid diagnos av adenom.

Varianter av drogen och dess effekt på kroppen:

 1. De som har ordinerats vitaprost-suppositorier för att ta Vitaprost får läsa om hur man applicerar dem i anvisningarna. Lyset innehåller en aktiv substans i en mängd av 50 mg, kompletterad med vitessol;
 2. Vitaprost Forte har 100 mg aktiv substans, därför är effekten dubbel;
 3. Ljus som heter Vitaprost Plus innehåller 400 mg aktiv substans tillsammans med en hjälpämne. De skiljer sig från andra genom en stark handling.

Läkemedlet finns i förpackningar med 10 suppositorier. De är avlånga, med en något spetsig ände, färgen är ljusgul eller vit.

Mottagandet av Vitaprost-ljus visas:

 1. Med långvarig prostatakörtel, kroniska former;
 2. Radikala behandlingsalternativ - det kan behöva inträde före eller efter operationen.
 3. För förebyggande av inflammation.

Enligt instruktionerna används ljusen för att sätta patienten i anusen. Denna mottagningsmetod ger ett effektivare resultat på grund av glandulärorganets placering. De som är förlorade med frågan om hur man sätter på Vitaprost-suppositorier är det värt att samråda med läkaren om detta. Efter introduktionen av läkemedlet i anuset börjar det efter en tid att lösa upp sig. Under hans handling är blodcirkulationen i prostata etablerad, efter ett tag antar det normal storlek och form, upphör att komplicera urinprocessen. Läkemedlet kan också eliminera stillastående processer i organ och sakta ner inflammationen.

Stearinlys Vitaprost Forte minskar trombocytaggregation, lindrar svullnad och smärta, eliminerar obekväma känslor i perineum. Vitaprost Plus innebär komplex behandling. Här tillsätts antimikrobiella, antiseptiska effekter till den terapeutiska effekten. Det tillhandahålls av antibiotikakomponenten Lomefloxacin.

Alla typer av suppositorier Vitaprogress effektivt kan eliminera svullnad och manifestation av smärta, från vilken patienten kan lida länge. Återställd utsöndring av körteln påverkar positivt blåsans funktion. Det börjar fungera bättre, vilket hjälper till att minska obehag när man besöker patienter med toalett och förbättrar urinering.

Läkemedlets effektivitet indikeras om behandlingen utförs:

 • Förlängd kronisk sjukdom;
 • Operationen utfördes och läkemedelsbehandlingen visades (detta kan hända både före operation och efter);
 • När körteln är hyperplastisk, när ökningen i storlek är godartad.

Vitaprost 20 ljuspriset är inte särskilt lågt, det beror på komponenternas naturlighet. Syftet med läkemedlet kan utföras inte bara inom medicinsk, men också för förebyggande ändamål.

Vitaprost Forte är förskrivet i sådana fall:

 • Inflammation av prostatakörteln, som har gått in i kronisk form;
 • Godartad tumör
 • Preoperativ period och efter det;
 • Förseningar, problemlösning;
 • Hyperaktivitet i blåsan, kännetecknad av frekvent urinering.

Vitaprost Plus-ljus är förskrivet för antagning i följande fall:

 • Med inflammation i prostata lingering, med förvärring, om sjukdomen har ett infektiöst ursprung;
 • Förberedelse för drift och återhämtning efter det.

Biverkningar, kontraindikationer för användning

Vitaprost, som regel, är inte ordinerad för en patient under 18 år. Missa inte det om patienten har följande sjukdomar:

 • epilepsi;
 • Encefalopati cirkulatorisk;
 • Problem med centrala nervsystemet orsakat av epilepsi.

Kontraindicerade Vitaprost-ljus att använda om patienten har en individuell intolerans mot någon del av läkemedlet, såväl som vid sårbarhet för komponenterna.

Om du tar Vitaprost plus suppositorier, ska användningsanvisningarna observeras strikt av patienten.

Annars kan en överdos av läkemedlet noteras.

Det kännetecknas av sådana tecken som utseendet på akuta psykoser, visuella och auditiva hallucinationer, konvulsiva tillstånd, skakningar i benen, överdriven känslighet mot ljus, dumhet kan uppträda. Dessa fenomen indikerar behovet av att sluta behandlingen och att det är nödvändigt att omedelbart kontakta en läkare.

Hur man tar Vitaprost-ljus, dosering

När det gäller hur man ska behandlas med Vitaprost-preparat, skaffa en specialistkonsultation - ta läkemedlet enligt det schema som beräknats av läkaren. Kursperioden och dosen bestäms av urologen efter att patienten har undersökts. Under undersökningen tas hänsyn till sjukdommens ursprung och den nivå sjukdomen har uppnått. Möjliga komplikationer beräknas, samtidigt som sjukdomar identifieras, då läkaren har fått behandlingsplanen efter att ha fått all nödvändig information.

Enligt instruktionerna bör administrering av Vitaprost-preparat genom rektalväg utföras en gång om dagen - före sänggåendet ska patienten sätta in ett suppositorium i anusen. Före proceduren, tömma tarmarna nödvändigtvis - detta kan göras både naturligt och med hjälp av enema. Den vanliga behandlingen är ca 10 dagar. När stearinljuset är placerat i ändtarmen är det bättre att stanna i sängen i en timme. Därför rekommenderas att ta medicinen före sänggåendet.

Vitaprost ljus och alkohol

Studierna instruktionen för suppositorier Vitaprost, kan patienterna se indikationer för användning självständigt. Men det är inte alltid klart om alkohol kan konsumeras under behandling med läkemedlet. Eftersom Vitaprost-behandling endast utesluts för äldre män är det inte förvånande att de försöker klargöra denna fråga i förväg.

Alla läkare med god erfarenhet av att behandla läkemedelsbehandling rekommenderar patienten att ta alkohol under behandlingen av läkemedel. För att snabbt och effektivt bli av med sjukdomen kan kroppen behöva påverka alla krafterna. Och att bli av med de giftiga ämnena i alkoholhaltiga drycker kan förhindra och fördröja större delen av kroppens styrka på sig själv.

Vitaprost Plus och Vitaprost forte ljuskomposition innehåller inte ämnen som inte är kompatibla med alkohol. Instruktionen för användning av preparatet innehåller inga förbud mot att kombinera alkoholhaltiga drycker och suppositorier med innehållet i extraktet från prostata av djur.

Kroppen kommer att spendera energi för att inte hantera sjukdomen, utan att bli av med de ämnen som ingår i alkoholprodukter och som påverkar människans tillstånd.

Recensioner av män med prostatit

Användning av ljus Vitaprost för behandling har en annan effekt på kroppen. Patienter som får behandling i samband med Vitaprost-läkemedlet lämnar följande feedback på sitt arbete: