Huvud
Strömförsörjning

Användbar och förbjuden mat för prostatit hos män

Kostnäringssystemet vid behandling av akut och kronisk inflammation i prostatakörteln spelar en mycket viktig roll. För att behandlingen skall vara effektiv tillsammans med medicinsk användning är det nödvändigt att stödja kroppen genom att inkludera i kost med användbara produkter. Överensstämmelse med de grundläggande principerna för hälsosam näring med prostatit hos män tillåter inte bara att avlägsna inflammationen, men också för att undvika komplikationer.

Läkemedelsbehandlingar och fysioterapeutiska förfaranden är obligatoriska faktorer vid behandling av prostatit. Men snabbare för att uppnå önskat resultat och att bli av med sjukdomen permanent kan du bara rätta till din livsstil. Det är nödvändigt att äta ordentligt samtidigt.

Konsekvenser av undernäring

Vid behandling av någon sjukdom spelar hälsosam mat en grundläggande roll. Hos män med prostatacancer kan användningen av lågkvalitativa produkter leda till en förvärmning av sjukdomen och även orsaka komplikationer. Detta händer av följande skäl:

 • vissa livsmedel kan orsaka förstoppning. Sådan näring med inflammation i prostatakörteln är absolut oacceptabel, eftersom det orsakar stagnation av blod i bäckenorganen och leder till en förvärmning av sjukdomen.
 • för högkalorimat leder till ökad kroppsvikt, vilket också bidrar till förekomsten av stillastående fenomen.
 • alkoholhaltiga drycker och vissa typer av livsmedel irriterar det genitourära systemet och orsakar en förvärmning av sjukdomen;
 • bristen på vitaminer och spårämnen till följd av undernäring påverkar hälso-statusen negativt, minskar immuniteten och behandlingen blir ineffektiv.

Grundläggande näringsämnen

De grundläggande principerna för näring för akut och kronisk prostatit innehåller följande krav:

 • Det är nödvändigt att mätta kosten med vitaminkomplex och livsmedel som är rika på alla viktiga mikrodelar.
 • Det är viktigt att uppnå optimal assimilering av livsmedelsprodukter.
 • Det är nödvändigt att eliminera förstoppning som en av orsakerna till stagnation i prostatakörteln. För att göra detta behöver du fiber, vilket är mycket i grönsaker och frukter. Det rekommenderas också att använda råg eller vetekli. Tillräckligt vatten per dag (komposit, juice, kisel) hjälper till att undvika förstoppning och problem med matsmältningskanalen.
 • Att bli av med övervikt är ett måste. Fetma orsakar stillastående processer i prostatakörteln. Men om du följer vissa regler, äter hälsosam mat och ger upp sig skadligt, så kommer vikten själv att minska.

Mode och dietnormer för inflammation i prostata

Dieten och dess normer för prostatit inkluderar följande punkter:

 1. Ät upp till fyra gånger om dagen.
 2. Middag 3 timmar före sänggåendet. Omedelbart före sänggåendet, med en törstig hungersnöd kan du dricka en sur mjölkprodukt.
 3. Minska mängden fett i kosten. Ät inte fet kött, korv, svamp.
 4. Köttet ska vara mager. Detta är nötkött, kanin, kyckling, kalkon. De kan baka, kokas, kokas i en dubbelpanna.
 5. Köttprodukterna konsumeras tillsammans med spannmål, grönsaker, frukt.
 6. Exkludera från diet konfektyr. Om du är en söt tand, så kan du ibland ha råd med små sötsaker: honung, marshmallows, pastiller, marmelad, hemlagad sylt.

Utvalda produkter

För män som lider av sjukdom är det viktigt att veta vad som är användbart för prostatit, och vad som inte är, och ännu mer, är skadligt. Varje dag ska patienten äta mat, vilket kommer att berika kroppen med alla nödvändiga element.

Här är en kort lista över nödvändiga produkter:

 1. Färska frukter och grönsaker: blomkål, morötter, potatis, korg, betor, gurkor, tomater, meloner, vattenmeloner.
 2. Gröna: dill, persilja, sallad.
 3. Lättfett kokt eller bakat kött och fisk (biff, kyckling, kanin, kalkon, torsk, pollock, abborre).
 4. Vegetarisk soppor (rödbetor, kål soppa, mjölksoppa).
 5. Produkter surmjölkserier (kefir, gräddfil, grädde, naturlig yoghurt, stallost).
 6. Garnera och spannmål från spannmål (korn, havre, bovete).
 7. Makaroner från durumvete, brunt ris.
 8. Hela vete bröd.
 9. Pumpa frön, valnötter.
 10. Olivolja (solros, olivolja).
 11. Dessert visar torkade frukter och honung. Det är möjligt i små mängder att lägga till dieten godis sötsaker: marshmallow, pastille, marmelad.
 12. Drycker: kompott, kycklingar, fruktdrycker, buljong av vildrosa.

Förbjudna produkter

Diet i prostatas nederlag bör noggrant regleras av mat. Med prostatit för män "under lås och nyckel" är mat som kan irritera blåsan. Sådan mat reducerar effektiviteten av terapeutiska åtgärder och försvårar sjukdomsförloppet. Dessutom kan skadliga livsmedel förvärra smärtsamma förnimmelser.

Du kan inte använda dessa produkter:

 1. Alkohol.
 2. Akuta och salta livsmedel.
 3. Produkter som höjer kolesterolnivåerna i blodet.
 4. Biprodukter (lever, njurar, hjärta).
 5. Fet kött soppor.
 6. Svamp.
 7. Mjöl och sötmat.
 8. Rökta rätter.
 9. Kolsyrade drycker, starkt te och kaffe.
 10. Majonnäs, feta såser, kryddig kryddor.
 11. Kål, bönor, ärtor, bönor (på grund av ökad jäsning i tarmarna orsakade av dessa produkter).
 12. Konstgjorda livsmedelstillsatser (färgämnen, konserveringsmedel, stabilisatorer, emulgeringsmedel).

Zink - pantsättning av manlig hälsa

Zink hjälper till att fungera normalt för prostatakörteln. Det är också nödvändigt för produktion av spermier och en god erektion. Detta element är mycket viktigt för den manliga kroppen och måste nödvändigtvis gå in i kosten hos män, speciellt med kronisk prostatit. Problem med prostata börjar just på grund av bristen på zink. Intaget av zink hjälper till att minska inflammation i prostata, förhindrar utveckling av tumörer.

Detta viktiga element kan erhållas från nötter, kycklinglever, skaldjur. E-vitamin hjälper till att assimilera zink. Därför bör produkter med zink och E-vitamin konsumeras tillsammans.

Ofta i den dagliga kosten är inte tillräckligt med zink. Därför rekommenderar många experter att ta den i tabletter.

Hur man lagar rätt och gott med prostatit

Med kronisk och annan form av inflammation i prostata är det viktigt att korrekt laga mat. För beredningen är det nödvändigt att använda mjuka metoder för bearbetning av produkterna.

Alla rätter ska tillagas korrekt, utan överskott av fett, salt, socker och kryddor. För att göra detta, använd "moderna hjälpare i köket": ångbåt, multivark, ugn.

Korrekt näring med inflammation i prostata har en viktig aspekt vid återhämtningen av kroppen. Du måste äta kokta livsmedel eller ångas. Det är inte nödvändigt att helt vägra stekt, du behöver bara minska antalet stekta livsmedel.

Ta mat i varm form, för kalla och heta rätter är skadliga.

Det är också mycket viktigt att upprätthålla en riklig dricksordning. Därefter avlägsnas vätskan snabbare och tillåter inte att urinen stagnerar i blåsan. Urinvägarna kommer att sköljas, vilket kommer att bidra till att minska inflammation.

I början kan du naturligtvis känna obehaget av ovanlig mat och avvisande av skadliga produkter. Det viktigaste är att ordentligt göra en kost, där mat inte bara kommer att vara användbart, utan också gott. Vanan att äta hälsosam mat hjälper till att undvika problem med inflammation och adenom i prostata, och kommer också att förbättra matsmältningen och stärka immuniteten.

Förbjudna livsmedel för män med prostatit och alternativ än de är bättre att ersätta

Varje sjukdom som åtföljs av utvecklingen av den inflammatoriska processen orsakar kronisk trötthet, svaghet. Detta beror på att kroppen helt uttömmer alla krafter och resurser för att bekämpa patologi.

Därför är det förutom att ta mediciner som föreskrivs av läkaren viktigt att följa en speciell diet, ta bort alla skadliga produkter från kosten.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt menyn när sjukdomen försämras. Om det faktum att du inte kan äta med prostatit hos män och drycker, kommer artikeln att berätta.

Prostatit: Vad är det, och vad är det skadligt?

Innan du räknar ut att du inte kan äta och dricka med prostatit, måste du förstå vad den här sjukdomen är. Prostatit är en inflammation i prostata.

Normal och inflammerad prostata

Utan effektiv behandling och vidhäftning till rätt diet kan patologi provocera adenom och prostatacancer. I det första fallet - det är en neoplasma av godartad karaktär, i den andra - maligna.

I båda fallen finns obehagliga symptom och allvarliga komplikationer för människors hälsa. Även inflammation i prostata leder till impotens och infertilitet. Därför är det viktigt att behandla denna sjukdom.

Varför följa kosten?

Adenom och cancer utvecklas inte alltid mot bakgrund av inflammation i prostatakörteln. Därför, efter att ha läst att du inte kan äta med prostatit, har män en fråga: är det nödvändigt att följa en läkare ordinerad diet?

Det är inte lätt att ge upp det vanliga sättet att leva, favoritdrycker och rätter. Men en hälsosam kost med sjukdomen kan avsevärt förbättra hälsan och är ett förebyggande av sjukdomsförstärkning.

Dessutom är det värt att komma ihåg att en diet är en tillfällig begränsning. Så, om en man vill återställa så fort som möjligt, behöver du veta hur man organiserar riktig näring med prostatit, kontraindikationer mot vissa drycker, mat.

Behandlingsprocessen förhindras av följande livsmedel som är skadliga för prostata:

 • högkalorimat. Det provocerar en ökning av kroppsvikt. Och i kombination med en stillasittande livsstil orsakar detta stagnation i bäckenorganen;
 • fetträtter. Svårigheter i arbetet i mag-tarmkanalen. De orsakar förstoppning och förvärring av sjukdomen;
 • alkoholhaltiga drycker. De skapar en extra börda på organen i det genitourära systemet för män. Detta åstadkommer en förvärring av inflammatorisk process;
 • stärkelserika livsmedel. Till exempel, potatis.
 • vitaminbrist. Det leder till en minskning av kroppens försvar. Låg immunitet minskar effektiviteten av läkemedelsbehandling till noll.

Principer av kost

En hälsosam diet med prostatit innebär begränsande intag av salt och salt mat.

Sådan mat framkallar ödembildning. En överflödig vätska orsakar försämring av mikrocirkulationen, stagnation av blod i alla vävnader och organ, inklusive prostatakörteln.

Därför bör mer ångrätter inkluderas i menyn. Dessutom kan produkterna kokas genom att smälta dem. Under en exacerbation av en patologi rekommenderar läkaren att använda lättanpassad mat. Till exempel grönsakpuré, gryta, frukt. Ånga eller kokta i en multivariat grönsaker är en källa till vitaminer och tar inte mycket energi för digestion.

Det är användbart att dricka med mjölkdrycker med prostatit. I butikerna är det tyvärr svårt att hitta en naturlig mejeriprodukt. Därför måste du, när du väljer, vara uppmärksam på kompositionen, kvaliteten och hållbarheten. Kefir behöver köpas färskt. Den gamla produkten har en fixeringseffekt och orsakar utseende av förstoppning. Och detta påverkar negativt inflammerat prostata. Det är bäst att förbereda kefir själv från färsk hemgjord mjölk och gräddfil.

Surmjölkprodukter är mycket användbara, men bara om de är färska

Många män är intresserade av att man kan äta glass med prostatit, för att denna produkt också anses vara mejeri. Olyckligtvis är dagens glass ofta gjord av mjölksubstitut, konserveringsmedel och färgämnen tillsätts, vilket är mycket återspeglas i prostata-tillståndet. Dessutom innehåller denna produkt mycket socker och är högt i kalorier. Och hög-energi diskar med en sådan sjukdom är kontraindicerade.

Dieten ska inte helt utesluta kött. När allt kommer omkring tolererar den manliga organismen inte bristen på högnäringsprodukter. Prefekt ges till feta köttfiskar. Kötträtter bör ätas i små mängder. Det är önskvärt att kombinera denna måltid med kokta grönsaker. Så köttet smälter bättre.

Många män älskar öl. De har svårt att ge upp denna drink.

Läkare får dricka denna typ av alkohol, men ibland och i minsta mängd.

Men från användningen av cocktails, som består av flera typer av alkoholhaltiga drycker, smakförstärkare, måste du avstå.

Vilka drycker är förbjudna?

Alkoholhaltiga drycker, särskilt i den akuta banan av prostatit, är det bättre att ta bort från menyn.

Alkohol påverkar negativt det lilla bäckens kärl, stör blodflödet.

Dessutom kan många droger inte tas med alkohol: reaktionen som härrör från kombinationen av alkoholderivat och läkemedelskomponenter kan leda till oförutsägbara allvarliga konsekvenser.

Visst, vissa läkare under perioden av eftergift och lättnad av inflammation i prostata får lov att konsumera vodka eller vin. I detta fall bör dosen strängt begränsas till 100 respektive 200 gram per dag. Men det är bättre att utesluta dessa drycker.

Följande drycker är också förbjudna:

 • starkt kaffe, grönt och svart te. Koffein irriterar organen i det genitourinära systemet, störar urinprocessen, som katastrofalt påverkar inflammatorisk prostata;
 • kakao, varm choklad;
 • kolsyrade drycker. Negativt påverka matsmältningssystemet, orsakar gasbildning. Som ett resultat finns det smärtor i underlivet, diarré. Tillståndet hos prostata försämras avsevärt
 • kvass. Den innehåller jäst som bidrar till fermentationsprocessen i tarmen.

Vilka produkter är förbjudna?

Tarmarnas tillstånd påverkar prostata. De organen är trots allt placerade sida vid sida. Därför under en exacerbation av en inflammation i en prostata är det bättre att vägra de produkter som provocerar den ökade eller ökade gasbildningen.

Produkter som orsakar gasbildning

Det är nödvändigt att utesluta från kost och rätter som har irriterande egenskaper, ta bort alla tunga och feta livsmedel. Förutom det faktum att sådan mat komplicerar tjockfunktionens funktion, stannar den också in metaboliska processer i den manliga kroppen, kan försvaga immunsystemet, orsaka dysbakterier.

Vilka livsmedel som inte kan ätas med prostatit ges nedan:

 • bakat bakverk;
 • bönor och ärtor;
 • färsk kål;
 • kryddor, kryddor;
 • rädisa, rädisa
 • senap;
 • rökt produkter;
 • sorrel;
 • pickles;
 • rik kött eller fiskbuljong;
 • svamp, fisk och köttsåser;
 • köttprodukter;
 • feta kvaliteter av kött, fisk;
 • fett;
 • svamp;
 • konserverad mat.

I Kina och Japan har prostatacancer en liten andel av den manliga befolkningen. Och som det är känt, äter män i dessa länder litet kött. I sin kost överväger vegetabiliska fetter, produkter som är rika på mikrodelar och mineraler.

Vilka produkter ska jag inkludera i menyn?

Efter att ha behandlat det faktum att du inte kan äta med prostatit är det värt att överväga och användbara produkter som bidrar till återhämtning. Till att börja med är betor, morötter, gurkor och tomater med prostatit mycket användbara, som många andra färska grönsaker.

I dagens meny är det nödvändigt att inkludera mat som är rik på mineraler, spårämnen, vitaminer, till exempel:

 • stekt ägg för ett par äggulor;
 • bovete gröt;
 • majs;
 • räkor;
 • plommon;
 • torkade aprikoser;
 • kokta betor;
 • stuvad kål;
 • havregryngröt;
 • pumpa;
 • honung;
 • vattenmelon;
 • zucchini;
 • färska gröna.

Ät bättre ofta i små portioner. Det rekommenderas att dricka mer vätska, se till att det inte finns någon svullnad. Det är önskvärt att dricka vatten efter att ha ätit. Innan du lägger dig, är dricks förbjudet.

Hur mycket att dricka vatten med prostatit

19 maj 2015, 14:45

Huvudprincipen för behandling av prostatit är ett individuellt tillvägagångssätt med hänsyn till egenskaperna hos en viss patient. Behandling av prostatit är en lång process. speciellt behandlingen av kronisk prostatit. Det är viktigt att följa principen om individualitet, optimal terapi och på patientens sida - komplett. förtroende för doktorns handlingar, modet att motstå vissa begränsningar och till och med en vilja att eliminera dåliga vanor. Den kroniska banan av prostatit har ett steg av eftergift, dämpning av symtom. Både läkaren och patienten måste komma ihåg att eftergivningsperioden kan sluta, och då - hotet av en förvärmning av prostatit.

Akut prostatit. Rekommenderad sängläge, bredspektrumantibiotika, sulfapreparat och nitrofuranovye vanligtvis baserad på känslighet mikrofloran. Tilldela varma Sitz bad (vid en vattentemperatur av 37-38 ° C, 10-15 minuters varaktighet), varma microclysters med antipyrin (0,5-1 g per 100 ml vatten), suppositorier med belladonna extrakt. När urinering sker fördröjnings kateterisering av blåsan med införandet av antibiotika in i dess hålrum. Vid snabb behandling är prognosen vanligtvis gynnsam, men övergången från akut till kronisk är inte utesluten.

Vid behandling av kronisk prostatit hör huvudrollen till antibakteriell terapi. Det rekommenderas att välja droger i enlighet med mikrofloraens känslighet. På bakgrund av antibakteriell terapi visas prostata massage, varma microclysters 100 ml vatten, kamomill te eller salvia, förvärmd till en temperatur av 40-41 ° C), fysioterapi (induktometriya, ultraljud, elektrofores).

Faktum är att terapi för någon form av prostatit bör vara omfattande och inkludera följande komponenter:

- Tillhandahållande av ett utflöde av purulent-inflammatorisk utsöndring, separerad från utsöndringskanalerna i prostataacinus (prostatassmassage);

- fysikaliska metoder feedback för att förbättra blodtillförseln till prostatan (laser, olika modifikationer sjukgymnastik, elektrofores, varma microclysters med kamomill, salvia, etc...);

- fermentoterapi (lidas, trypsin, chymotrypsin, etc.);

Några ord om de mest obehagliga. Den mest otäcka, förödmjukande och smärtsamma proceduren som väntar på män i behandlingen av prostatit är massagen av prostatakörteln. Detta gör det möjligt för vissa läkare att prata om de nyaste metoderna för behandling av prostatit utan prostata-massage. Ja, män är överens om att betala stora pengar för att botas, för att undvika sådana obehagliga upplevelser. Tyvärr, liknande metoder för behandling av prostatit verkar och försvinner varje dag, vilket bara visar att prostata-massage är grunden till behandling med prostatit. Effekter av massage på prostatan är strängsprutning finger inflammatoriska sekret som ackumuleras i det, i kanalen och, i slutändan, in i urinröret. Också, när massage prostata förbättrar dess blodtillförsel (och stagnation i bäckenet - är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av prostatit) som förstärker effekten av antibakteriell terapi. Effektiviteten av prostata massage med prostatit beror på den unika egenskapen hos dess struktur och läge. Prostatakörteln är den enda organ vars massage effektivt hjälper till att bota akut inflammation. Massage i någon annan vävnad eller kropp i kroppen kan endast leda till spridning av inflammation och sjukdomsframsteg.

Bad är det allmänna namnet på förfaranden där en mänsklig kropp med ett botande och förebyggande syfte utsätts för vatten, luft, ljus eller andra, huvudsakligen naturliga faktorer. Oftast används vattenbad. I detta fall, olika medicinska droger, buljonger av örter, medicinsk lera etc.

Terapeutiska bad används i form av delade bad, halvbad och lokala bad. Med ett allmänt bad är hela kroppen nedsänkt, huvudet, nacken, övre bröstet (inklusive hjärtat) och bröstvårtor förblir öppna. Att ligga i badkaret bör vara tyst, utan spänning, under en handduk eller gummiblott under fötterna - betoning i form av en pinne med gummipack eller ett speciellt stativ. Vid halvvattnet sjunker de till nivån. Halvflaskor kan kombineras med dousing och slipning. Lokala bad är ordinerat för händer eller fötter. I slutet av badet torkas kroppen med en torr, bättre uppvärmd handduk, varefter du behöver vila i minst 30 minuter.

Beroende på vattentemperaturen är baden uppdelad i kallt (upp till 20 ° C). sval (20-ZUS), likgiltig temperatur (34-37 ° C), varm (38-39 ° C) och varm (40 ° C och högre). Kalla och coola bad har en stärkande effekt på kroppen, stimulerar funktionen hos de kardiovaskulära och nervsystemet, ökad ämnesomsättning, varma bad och badtemperaturen likgiltig minska smärta, lindra muskelspänningar, lugnar nervsystemet, förbättra sömnen. Heta bad ökar svettningen och ökar metabolismen, har en avslappnande effekt på kroppen. Heta bad är kontraindicerade vid hjärtsvikt. Fulla kalla bad är användbara och sjuka och friska på sommar och vinter. De bidrar till hälsofrämjande, rensar huden, uppfriskande, vitaliserar hela kroppen. Det är rätt att ta ett bad så: Med hela kroppen, fördjupa dig i vatten och tvätta med en tvättduk överkroppen. Varaktighet inte mindre än 1/2 minut och inte mer än 3 minuter.

På dagen då du tar ett bad rekommenderas det inte att bli trött. Allmänt bad bör inte tas på tom mage och tidigare än 1,5-2 timmar efter att ha ätit.

Sjukgymnastik vid behandling av prostatit används i olika versioner. Åtgärden syftar till att öka blodcirkulationen i bäckenorganen, vilket ökar effektiviteten av antibiotikabehandling. För fysioterapi används elektromagnetiska vågor, ultraljudsvågor, laserexponering eller helt enkelt en ökning av temperaturen i rektummet. Om det inte finns någon möjlighet att utföra fysioterapi, är det ibland möjligt att begränsa sig till mikroclyster av olika läkemedel och varmt vatten.

Immunkorrektion med prostatit är viktig, eftersom långvarig kurs i den inflammatoriska processen och en eller två är felaktig. Tidigare antibiotikabehandling har en negativ effekt på immunsystemets tillstånd. För behandling av prostatit är det dessutom viktigt att inte bara avlägsna infektionens inflammation och inflammatoriska processer utan också för att förhindra utvecklingen av inflammation i den igen. Att bedriva en fullvärdig antibiotikabehandling räcker inte för att bara fråga apoteket vad du behöver för att förbättra immuniteten. För effektiv behandling av kronisk prostatit är det nödvändigt att konsultera en immunolog, genomföra speciella test.

Användningen av antibakteriella läkemedel vid behandling av prostatit är nödvändig: det är en infektionssjukdom som orsakas av patogena bakterier. Läkemedlet för antibakteriell terapi bör väljas korrekt efter lämplig diagnos. Antibiotikabehandling kan bara ha två resultat. Eller drogen kommer att döda alla mikroorganismer, eller några av dem kommer att överleva och förr eller senare kommer att påminna sig om sig själv. Och efter en sådan träning för att döda dem blir det mycket svårare. Därför måste du noggrant välja läkemedlet, bestämma ansökningsordningen och dosen. Du bör inte glömma de allmänna reglerna för antibiotikabehandling. Under inga omständigheter kan du avbryta eller avbryta det. Om detta händer måste diagnosen och behandlingen göras igen efter ett tag. Om efter 3 dagar antibiotikabehandling inte finns någon synlig förbättring under sjukdomsförloppet, ska läkemedlet ersättas med ett annat (men inte avbrutet). Använd inte ett enda antibiotikum med ett läkemedel som du nyligen använt för att behandla en annan sjukdom. Innan behandlingen börjar, var noga med att konsultera en läkare (urolog, andrologist) på alla dessa frågor. Förberedelser för behandling av prostatit kan korrekt välja endast en läkare!

Att upprätthålla en hälsosam livsstil är nödvändigt både för behandling och förebyggande av prostatit - Om du sparar predisponerande faktorer till sjukdomen, förr eller senare kommer att inträffa igen. Det är nödvändigt att göra rationella förändringar i ditt liv - sport, promenader, god sömn och vakenhet, fullständig och tillräckligt med mat, avbrott för gymnastik med hjälp av datorn är en garanti för att de enda obehagliga minnen kvar från denna sjukdom dig.

Diet terapi. Näring av patienter som lider av prostatiska sjukdomar bör utföras med hänsyn till många faktorer. Dessa inkluderar naturen av sjukdomen, dess form och stadium av de sjukdomskarakteristika erhållna komplikationer, funktionella störningar av patientens kropp, tillståndet hos andra organ och system.

När en prostatasjukdom bör vara strikt observerad diet, med undantag för peppar, senap, konserver, rökt produkter, alkohol och öl. Mycket användbart är produkter rik på zink - pumpa frön, nötter, ärter, flingor och bönor. Det är känt att zink minskar storleken på prostata och försvagar några av symtomen på sjukdomen. Dessutom är avsaknaden av zink associerad med en predisposition till prostatacancer. En av de rikaste källorna till zink och basiska fettsyror är pumpa frön.

En av de föreslagna dieterna ger kroppens fysiologiska behov i livsmedelssubstanser. Samtidigt skapar gynnsamma förutsättningar för cirkulation i alla organ och vävnader, skona det kardiovaskulära systemet, matsmältningssystemet, urogenitala organ, förbättrar utsöndringen av kvävehaltiga slaggprodukter och oxiderade produkter.

I kosten är proteiner (80-90 g), fetter (70 g), kolhydrater (350-400 g) måttligt begränsade, natriumklorid reduceras till ett minimum och även fri vätska (upp till 1000 ml). Dens energivärde är 2600-2800 kcal.

Maten är beredd utan salt. Disken är stuvad, kokt eller ångad. Med denna diet är vete och grått bröd tillåtet. inte starkt te och kaffe rå frukt och grönsaksjuicer, buljong av vildrosa, mjölk, kefir, yoghurt, stearinost, gräddfil, smör och vegetabiliska fetter; ägg (inte mer än en per dag); Vegetarisk, flingor, grönsaker, frukt och mjölksoppa; kött är inte feta sorter (nötkött, kalvkött, kyckling, kalkon, kanin) i kokt form eller efter kokning stekt, bakad fiskmager (gäddsabborre, torsk, navaga, karp) kokt eller efter kokning stekt grönsaker och örter (morötter, rödbetor, blomkål, potatis, ärtor, tomater, gurkor, sallad, pumpa, squash, lök digere, vattenmelon, cantaloupemelon), naturlig, kokta, bakade; olika spannmål och pastaprodukter, kokta på vatten och mjölk i form av spannmål, puddingar, sill, skivor, etc.; olika frukter och bär utan begränsning. ost och kokad form; gelé, komposit, sylt, honung, torkade aprikoser, aprikoser, prunes.

De utesluts från kosten: kött-, fisk- och svampdekok eldfasta fetter (fårkött, gris, nötkött);

Kolsyrad mat; bönor (ärter, bönor, bönor, linser); alkoholhaltiga drycker; starkt te och kaffe, kakao, choklad; skarpa, salta snacks och kryddor;

Interna organ av djur (hjärnor, lever, njurar); kaviar, rädisa, rädisa, sorrel, spenat; kött och svamp konserverad mat; mjölprodukter.

Middag ska vara lätt, okompenserat för mag-tarmkanalen och inte orsaka ökad urinering (profylax av nocturia - separation av urin över natten mer än på eftermiddagen). Det är nödvändigt att ständigt övervaka den regelbundna tömningen av tarmarna.

Livsmedelssubstanser med en uttalad laxerande effekt och rekommenderas av dessa patienter är: grönsaker (betor, morötter, kål, pumpa, gurkor, tomater); frukt, bär; mejeriprodukter (kesost, kefir, yoghurt, grädde, gräddfil); torkade frukter (svampar, torkade aprikoser, fikon, russin); honung, vegetabiliska fetter (solros, majs, olivolja, bomullsfröolja); spannmål (bovete, pärla, hirs).

Att skaffa mat och rätter skäligt när du bygger en diet, kan du avsevärt bidra till tarmens normala aktivitet. I det här fallet är det nödvändigt att uppmärksamma inte bara kostens sammansättning, men också kosten, eftersom i alla fall av obalanserad näring är störningen av tarmarna,

En bra effekt för normaliseringen av tarmarna är laxerande:

1. Barktornas bark - 3 delar, nätbladen - 2 delar, vinbärs ört - 1 del. 1 matsked av samlingen för att fylla kopparna (kokande vatten), drick 1/4 eller 1/2 glas på natten.

2. Senna löv - 6 stycken, tjaktorn bark - 5 st, jostaster frukter - 5 st, anis frukt - 5 delar, lakrits rötter - 2 delar. Matlagning och samling 1.

3. Effektiva åtgärder har laxerande pasta: 300-400 g och 250 g av torkade plommon fikon sköljdes i kallt kokt vatten (för att avlägsna ben från katrinplommon) och färs, tillsätt 250 g honung och 15 g mald till mjöl senna. Allt blandar och lagras på en sval plats.

I denna pasta kan du öka eller minska mängden Alexandrins löv från 10 till 30 g och ta det från en tesked till två matskedar till en halv kopp kokt vatten vid rumstemperatur.

Som en matsal för mineralvatten kan patienter med inflammation i prostatakörteln rekommenderas kolsyrade natriumbikarbonat-natriumvatten Borjomi.

I de fall då sjukdomen uppträder som dysursfenomen (snabb och smärtsam urinering) är det nödvändigt att byta till en mer strikt diet. På denna diet framställs mat utan salt, endast en liten saltning under mottagningen är tillåten. Äta 5 gånger om dagen. Vätskor är tillåtna upp till 1000 ml. Rätterna är ångkokta, kokta.

Med denna diet, bröd av vanlig bakning, är mjölprodukter uteslutna från kosten. kött-, fisk- och svampbuljonger, bönsoppa, fettstekt och stuvat kött utan stekning och förkokning; korv, korv, konserverad mat, rökt kött, saltad fisk; ost, baljväxter, svamp, sorrel, spenat, saltade, syltade och sura grönsaker, peppar, senap, starkt kaffe, choklad, kakao.

Behandling av biprodukter bidrar till en signifikant minskning av prostatakörteln, normalisering av dess utsöndring, återställning av ett normalt urinflöde. Ibland kan behandlingen försenas under lång tid (2,5-3 år). I de flesta fall kan du uppnå resorption av adenomen. lindrar från kirurgisk ingrepp, återställer framkomlighet urinvägarna och förhindrar malign degenerering av adenomen.

På grund av propolisens höga antibakteriella egenskaper används den framgångsrikt för behandling av inflammatoriska sjukdomar i prostatakörteln. Det rekommenderas att använda suppositorier (rektala suppositorier) med propolis. Suppositorier bör innehålla 0,1 g propolis-extrakt och 2 g kakaosmör. Ljus injiceras i anusen en gång om dagen, på natten. Behandlingsförloppet är 30 dagar. Upprepa det 2-3 gånger med en paus på 1 - 2 månader.

Det rekommenderas att ta kapslar innehållande 400 mg Perga inuti. Som en följd av sådan behandling försvinner smärtsamma förnimmelser, normalisering av urladdningen från urinröret. Antalet exacerbationer av sjukdomen reduceras till 2 gånger per år.

Det rekommenderas också att tillämpa sådana ljus 80 g fettbas (kakaosmör, oxtalg interiör blandad halv svin, smör, etc...), 7,5 g av propolis, pollen 4,5 g, 4,5 g av drottninggelé och 12 g honung. Smält fettet i ett vattenbad tills det är visköst och tillsätt resten av ingredienserna (första propolis), koka, omrör, tills en jämn massa bildas. Värm inte över 40 ° C. Den resulterande massan hälls i formar gjorda av folie 50 mm lång, 10 mm i diameter. Klar ljus som lagras i kylskåpet. Applicera en gång om dagen, på natten. Behandlingsförloppet är 30 dagar.

Avkotning från bina "underminerar (dvs. döda bin, som finns i närheten av bikupan). 1 msk. l. sköljande bin häller 0,5 liter kokt vatten, koka upp och laga koka över låg värme i 2 timmar. Låt sedan svalna vid rumstemperatur under -2 timmar, torka och dricka ett avkok av 1 msk. l. 1-2 gånger om dagen i en månad. Efter 6 månader kan behandlingstiden upprepas.

Häll 1 msk. l. podsmora bin 0,5 liter kokt vatten, koka och koka över låg värme i 2 timmar. Därefter insistera vid rumstemperatur 1 -2 timmar, stam, tillsätt 2 msk. l. honung och 2 tsk. 10% alkohol extrakt av propolis. Rör tills honingen löser upp. Att dricka på en tom mage på 1 msk. l. 1-2 gånger om dagen i 1 månad. Efter 6 månader kan behandlingstiden upprepas.

Ta på mig tsk. 10% propolisnogo honung (håll i munnen tills den är helt upplöst) 2-3 gånger om dagen i 20-30 minuter före måltider. Behandlingsförloppet är 1 månad, då ska du ta en paus i 10-12 dagar och upprepa kursen. Mottagning av propolis honung kan kombineras med mottagning av växtbaserade avgifter.

Termoterapi, termoterapi (värmebehandling) förstås som den doserade terapeutiska effekten av värme på patientens kropp. Det är en av metoderna för fysioterapi. Termisk exponering kan åstadkommas genom direkt kontakt av människohud med en värmekälla - värmare, lera, paraffin, ozokerit, liksom genom bildning av värme i kroppen som ett resultat av absorption av ljusenergi, elektriska och elektromagnetiska fält. Det finns allmänna och lokala behandlingar.

Lokala effekter beror till stor del på förändringar i lokal (och allmän) cirkulation: Genom att expandera hudens lokala blodkapillärer i uppvärmningszonen uppstår hudens rodnad (hyperemi) snabbt. Graden av rodnad beror på patientens egenskaper. Hyperemi i huden åtföljs av en lokal tillströmning av leukocyter av vita blodkroppar, bildandet av biologiskt aktiva ämnen som reglerar vitala processer i kroppen. Allt detta bidrar till processen för resorption och helande. Dessutom innehåller lera och terapeutisk lera biologiskt aktiva substanser. Värme har en smärtstillande egenskap, slappnar av spasmer. Vid behandling av vissa sjukdomar är också intensifieringen av svettning under påverkan av värme viktigt. Med detta frigörs skadliga ämnen sedan. Kroppens allmänna reaktion på värmeverkan är aktiveringen av allmänna biologiska processer, förändringar i aktiviteten i centrala nervsystemet och endokrina körtlar. Quickens pulsen, minskar arteriellt blodtryck, andningshastigheten ökar, försvaga tonen (spänning) muskel, kroppstemperaturen ökar något och t. D. Graden av svaret av de inre organen på den termiska processen beror på den initiala funktionella tillståndet av patientens allmäntillstånd.

Samtidigt, även i antiken, långt före upptäckten av elektricitet, var värmebehandling erkänd och. en mycket utbredd behandlingsmetod. För honom användes enkla och billiga verktyg som varmvattenflaskor, värmekompresser, heta bad, ångbad, bastur, varm sand, lera, terapeutisk lera, paraffin. Alla dessa typer av värmebehandling representerar icke-hårdvara terapi.

Behandling med blå lera. Numera lera behandlar framgångsrikt ett brett spektrum av sjukdomar, inklusive cancer (lotion på det sjuka organet och förtäring). Det har fastställts att lera utövar en stark antitumör effekt som sträcker sig till både godartade och maligna tumörer. Lokala lotioner från lera är mycket effektiva vid inflammatoriska sjukdomar, inklusive med prostatit. Kanske beror det på det faktum att leran innehåller ett radioaktivt mycket sällsynt element, som har en stor styrka - radium. Behandling med lera ger kroppen radium i sin rena form, det naturliga tillståndet och i teknoserna som kroppen behöver. Förutom radium innehåller lera i huvudsak alla mineralsalter och spårämnen vi behöver, nämligen:

Kisel, fosfat, järn, kväve, kalcium, magnesium, kalium, etc., och i en väldigt välmönstrat kroppsform. Lera innehåller alla nödvändiga mineralsalter och spårämnen i vår kropp i bästa möjliga proportioner och kombinationer.

Det finns många folk recept för behandling av prostatit och adenom. men de behöver dessutom användas för behandling som ordineras av läkaren. Mångfalden av folkmedicinska lösningar och metoder är baserade på kombinationen av de tre komponenterna av medicinska växter: antiinflammatorisk, diuretikum och antitumör effekt. När en sjukdom uppstår är det väldigt viktigt att flytta organismens immunologiska förmågor. För att bibehålla motståndet mot ogynnsamma faktorer, inkludera i kosten bär av tranbär i någon formen, extrakt av marigoldblommor (bryggt två matskedar per halv en kopp kokande vatten) matsked tre gånger dagligen. Du kan också använda ett avkok av örtartade alternativ (20 g per glas), drick också en matsked. Därför, när kostnader anbringas prostatit komplex sammansättning av anläggningen som används för behandling av cystit och uretrit, i kombination med en växtreglerande aktivitet i mag-tarmkanalen, nervsystemet tonen och tillhandahålla stagning och adaptogenic effekt. För att lösa den senare problem måste lägga mjuka växt biostimulatorema: Eleutherococcus, ginseng, Rhodiola. rosa, levsei, aralia, liksom celandine, angelica, elecampane. De tre sista plantorna är vanligtvis en del av fytosfären, resten används bäst separat.

Kombinationen av växter i samlingarna och längden på kurser väljs individuellt. De genomsnittliga kurser har en varaktighet på 2-3 månader (nödvändigtvis hela perioden av akuta manifestationer av sjukdomen) och upprepas i 1,5-2 månader i intervaller om 10-14 dagar under det första behandlingsåret. Ytterligare intervaller kan vara öka upp till 2-3 veckor. Fältbehandling är som regel effektiv i många år.

I varje fall bestäms näringsämnen av läkaren. Endast han kan korrekt bedöma och ta hänsyn till ett antal punkter. Men genomförandet av medicinska rekommendationer beror helt på patienten själv.

Diet med prostatit

Beskrivningen är aktuell på 2017/08/11

 • effektivitet: terapeutisk effekt efter 21 dagar
 • datum: 3 månader
 • Kostnad för produkter: 1380-1450 rubel per vecka

Allmänna regler

Inflammation av prostata (RV) avser den vanligaste urologiska sjukdomen hos män. Den främsta orsaken är infektionen av prostata med den pyogena floran. Det infektiösa medlet kan falla in i prostatan på flera sätt, men oftast utförs infektion patogen mikroflora, genomträngande från urinröret eller inspelade lymphogenous / hematogena vägar.

Emellertid, för klinisk prostata utveckling kräver ett antal predisponerande faktorer som bidrar till utvecklingen av stagnation, dålig blodtillförsel till bäckenorganen, vilket skapar goda förutsättningar för fortplantningen av det infektiösa medlet och utvecklingen av den inflammatoriska processen. Sådana faktorer inkluderar generell hypotermi, stillasittande livsstil, frekventa förstoppning, led av venerala / urologiska sjukdomar, överdriven sexuell aktivitet eller långvarig abstinens, immunbristtillstånd, förekomst av kroniska infektionsfett i kroppen. Senare i prostata vävnader, patologiska förändringar och autoaggressionsprocesser utvecklas, dess troficitet störs, stasis och utsöndring av utsöndring sker, vilket stöder den ständiga inflammatoriska processen i prostata.

Prostatdieten hos män, tillsammans med antibiotikabehandling, fysioterapi, RV-massage och allmän restaurativ terapi är en viktig komponent i behandlingen av akut och kronisk prostatit.

Patientens diet med prostatit, med normal vikt eller mindre avvikelser, baseras på principerna om rationell nutrition. I den initiala perioden av sjukdomen (akut prostatit) bör man föredra mjölk- och grönsaksdiet (sura mjölkprodukter - kefir, yoghurt, fermenterad bakad mjölk, grönsaker och frukt). I närvaro av berusning (allmän sjukdomskänsla, temperatur) från kosten vid denna tid bör uteslutas protein livsmedel (mejeriprodukter, kött) och gå på en vegan diet - mosade grönsaker / frukt, spannmål, bakade äpplen, frukt / grönsaksjuicer.

Från kosten är nödvändigt att utesluta produkter som irriterar prostatan och urinblåsan - starka kött / fisk buljonger, såser (ketchup, majonnäs), heta kryddor, rökt ost, starkt kaffe och te, ägg, all fet och stekt mat, korv, alla slags kryddiga grönsaker (daikon, lök, rädisa, pepparrot, rädisa, vitlök, ingefära), alkohol (särskilt öl), kolsyrade drycker, snabbmat. Du bör också begränsa saltintaget till 8-10 g / dag, pickles, saltade rusks och marinader.

Om prostatit hos män har gått i kronisk form, bör kosten grundas på följande principer:

 • Att ge fysiologiska normer för intag av väsentliga näringsämnen i kroppen. Den främsta källan till protein bör vara fetthalt nötkött, kalvkött, kostfjäderfä och kaninkött, lättmjölksfisk, mejeriprodukter, nötter. Av fetter bör man föredra vegetabiliska fetter (olivolja, majs, solros, linfröolja), vilket eliminerar eldfasta djurfetter. Kolhydrater bör komma in i kroppen främst med spannmål, frukt / grönsaker. Det är nödvändigt att begränsa användningen av raffinerat socker, vilket ger preferens till honung.
 • Undantag för produkter som orsakar irritation av slemhinnan pW (se ovan).
 • Införandet i kosten av livsmedel som innehåller mycket fiber som bidrar till en normal och snabb avföring och förhindra förstoppning (gröt av fullkorn, färska grönsaker / frukt, kli, produkter gjorda av vetemjöl, fullkornsbröd). Förbättra tarmtömningen bidrar till betor, morötter, plommon och pommes frites, färska aprikoser.
 • Begränsning av produkter som främjar förstärkning av jäsningsprocesser i tarm och flatulens (helmjölk, alla typer av baljväxter, pasta, kål, socker, konfekt).
 • Att ge företräde till nyberedd mat och att utesluta produkter i sammansättningen av vilka det finns konserveringsmedel, färgämnen, smaker.
 • Införande i dietmultivitamin-mineral och naturliga bio-stimulantia / immunomodulatorer (biprodukter - drottninggelé, honung, pollen, propolis, pollen, aloeextrakt, citrongräs kinesiska, sibirisk ginseng, echinacea, Manchurian Aralia, nardus, mamma).

Vid kronisk prostatit lider ofta sexuell funktion - svag erektion, minskad libido. I sådana fall, bör kosten innehålla ett tillräckligt antal fiskar (tonfisk, flundra, makrill) och skaldjur, ostron, löpe (kamelens magen), vaktelägg, nötter (hasselnötter, jordnötter, mandlar, pistagenötter, valnötter), torkad frukt, choklad, lök, vitlök, örter (koriander, basilika, anis, dragon, Hypericum, sparris).

Diet med prostatit och prostata adenom är inte helt annorlunda. Emellertid, när en sådan samsjuklighet (prostatit och adenom) i dieten måste också innehålla mat som innehåller stora mängder av zink (skaldjur, magert rött kött, ostron, sill, vetekli, vattenmelon frön och pumpa, sesam, torrjäst, linfrö ), selen (öljäst, inälvor, tång, måltid, bacon, skaldjur, ris, kli, majsgryn, bovete) och vitamin E (grodd vetex, spirerad veteolja, majsolja, kycklingägg, sojabönolja, persilja, gröna ärtor).

Inte mindre viktigt är att dricksregimen följs. Mängden vätska som förbrukas under dagen är inte begränsad, men huvuddelen av vätskan bör ligga mellan måltiderna. Du kan dricka rent vatten, örtte, juice, nyberedda fruktdrycker, surmjölksdrycker, kompott. Med adenom i prostatakörteln är det möjligt att rekommendera natriumborikarbonat-natriumvatten "Borjomi". I närvaro av snabb nattlig urinering och andra dysursjukdomar bör emellertid konsumtion av vätskor och produkter som har en diuretisk effekt på eftermiddagen begränsas.

Tillåtna produkter

Nutrition för prostatit och prostata adenom innefattar:

 • Framställning av soppor på okoncentrerad grönsaksbuljong med tillsats av spannmål och grönsaker och kryddat med smör eller gräddfil utan stekning.
 • Användningar för rätter dietisk kött (magert nötkött, kalvkött, kaninkött, kyckling och kalkon utan skinn) och icke-fetthaltiga fiskarter (tonfisk, flundra, makrill, sill, lax), från vilken man kan framställa alla rätter i kokta, kokt och stuvad utan tillsats av kryddor. Som garnering rekommenderas spannmål från hel säd (vete, bovete), kokt på vattnet.
 • Integration i kosten för tillräckliga mängder av grönsaker (morot, betor, squash, broccoli, peppar, selleri, potatis, aubergine), både i rå form - sallad med vegetabiliska oljor, och efter kokning (stekt, kokt, ångad).
 • Anrikning av dietprodukter som innehåller en stor mängd zink, selen, vitamin E och fleromättade fettsyror (skaldjur, pumpafrön, ostron, sill, vetekli, sesamfrön, linfrö, torkades öljäst, tång, brunt ris, biprodukter, grott groddar vete, nötter, kli, majsgryn, bovete, vetegroddsolja, gröna ärtor, majsolja, vaktel ägg, sojaolja).
 • Nödvändigt närvaron i kosten av fermenterade mjölkprodukter (acidophilus mjölk, kefir, yoghurt, fermenterad bakad mjölk, osötad yoghurt).
 • Som en efterrätt söta mogna frukter och bär är gelé, puré och kisel från dem användbara.
 • Från drycker tillåts att dricka rent vatten, fruktdrycker, buljong höfter, tranbär och röda blåbär, örtteer, svag grönt te, mjölkdrycker, nybakade juice och fruktdrycker, icke-kolsyrat vatten matsalen.

Äta med prostatit

Liksom någon annan sjukdom, bör prostatit behandlas på ett omfattande sätt - med användning av läkemedelsbehandling, överensstämmelse med regimen och en motsvarande diet.

Mycket ofta förstår patienterna inte helt hur viktigt det är med ett så mångfacetterat tillvägagångssätt, och de får därför inte ett komplett botemedel mot sjukdomen.

Vad är behovet av prostata diet?

Det är oerhört viktigt att ha en full och rätt diet. För att minska huvudsymptomen och hjälpa kroppen att avlägsna den inflammatoriska processen så snabbt som möjligt måste flera grundläggande principer för en användbar diet läras.

Så, näring med prostatit bör:

 1. Att utesluta användning av alkohol. I den akuta fasen av sjukdomen är patienten absolut förbjuden att dricka, och i remissionsfasen - inte mer än 100 g vodka, 200 g torrt vin eller 0,5 liter öl per dag. Intaget av ovannämnda drycker leder till utseendet i blodet av puriner och andra irriterande medel, vilket leder till förlängning av inflammation i prostata och hela kroppen.
 2. Minska mängden salt i kosten. Det är önskvärt att 5 gram per dag. NaCl har förmåga att behålla fukt, vilket säkerställer läckage i det skadade organet.
 3. Ge tillräckligt med dricks till kroppen. Det är värt att använda minst 2 liter vätska om dagen. Detta später ut blod och urin, vilket gör dem mindre täta och gör det lättare att extrahera all slaggen från kroppen genom njurarna och urinröret. Personer med urinrörets patologi bör vara försiktiga när man närmar sig denna punkt.
 4. Det är kokt, ångad, stuvad mat. Ingen rökt, stekt och smält.

Produkter som är förbjudna med prostatit

Eftersom denna sjukdom kan uppträda i akut och kronisk form, är det värt att notera att vissa godbitar kan vara absolut kontraindicerade till patienten i den första fasen och villkorligt tillåtet under den andra.

Mat som skadar kroppen eller felaktig näring med prostatit innefattar:

 1. Kryddor, för salt och kryddig mat.
 2. Fettvarianter av kött som innehåller mycket kolesterol (fläsk, lamm).
 3. Livsmedel som orsakar uppblåsthet (baljväxter, kål, svartbröd).
 4. Kött, fisk, svamp soppor och rika buljonger.
 5. Konserverad mat.
 6. Alkohol.
 7. Kolsyrade drycker.

Den huvudsakliga negativa effekten som nästan alla livsmedel som nämns ovan har tillgång till speciella skadliga material i slemhinnan som kommer in i prostata med blodet och "matar" den patologiska processen.

Under förlossningsperioden är förbudet mot sådan mat lite mindre strikt, men man måste vara mycket försiktig med din kost och begränsa skadliga komponenter.

En hälsosam och balanserad mat

Förutom en stor lista med skräpmat, finns det samma antal som behövs. Korrekt näring med manlig prostatit kan ge upp till 50% av effektiviteten av behandlingen. Det är därför du inte bör försumma det.

Produkter som hjälper till att återställa kroppen:

 1. Grönsaker och frukter. Mycket fiber, vitaminer och mineraler ger kroppen alla nödvändiga komponenter för en lyckad kamp mot alla sjukdomar. Närvaron av C-vitamin bidrar till att stärka blodkärlens väggar, minska dem och minska ödem och stimulerar immunsystemet.
 2. Diet- och fettsorter av kött (fjäderfä, nötkött). Kolesterolhalten i detta fall reduceras och dess skadliga effekt på cirkulationssystemet reduceras.
 3. Sura mjölkprodukter (yoghurt, mjölk, ostar). De aktiverar, förstärker matsmältningsfunktionen i mag-tarmkanalen och främjar en mer fullständig absorption av alla näringsämnen.
 4. Kashi (havregryn, vete, semolina, bovete och andra). En hög nivå av E-vitamin är mycket viktigt för människors hälsa. Detta element är en antioxidant och har en antiinflammatorisk effekt. Spelar en av huvudrollerna i bildandet av spermatozoa och bevarandet av deras biologiska aktivitet.
 5. Fruktjuicer, kompositar, lös te och kaffe kan användas som dagliga drycker.

Sådan näring vid kronisk prostatit eller akut fas av sjukdomen garanterar en positiv effekt på det manliga reproduktionssystemet och på hela kroppen.

Zink - grunden för kosten för inflammation i prostata

Förekomsten av detta element i mat är extremt viktigt för prostatit. En stor mängd zink finns i musslor, pumpafrön, valnötter.

Detta ämne har många användbara lokala effekter på prostata vävnad:

 • Antiinflammatoriska och regenerativa effekter i cellerna hos det manliga organet.
 • Förebyggande av utveckling av godartade och cancerösa tumörer.
 • Behålla och öka livslängden hos spermatozoa.
 • Ökning av sexuell aktivitet.
 • Allmän förstärkningseffekt på kroppen.

Brist på denna komponent är typisk för äldre. Det är därför de har minskad libido och det finns andra "manliga" dysfunktioner (impotens, adenom).

Om det inte finns möjlighet att ständigt köpa skaldjur- eller gnawpumpa frön, har apoteksmarknaden många droger med zink (Zink, Prostatilen Zinc, Tsinkit och andra). Rådfråga läkare före användning.

slutsats

Kost är en universell behandlingsmetod, som inte har kontraindikationer. Men glöm inte om behovet av ett omfattande och mångfacetterat förhållningssätt till behandling av prostatit.