Huvud
Massage

Klåda och brinna i urinröret hos män

Lämna en kommentar 9,034

När en man känner en brännande känsla vid urinering, försena inte besöket till läkaren. Detta är sannolikt en negativ manifestation av sjukdomen hos det genitourära systemet, vilket i framtiden kommer att leda till allvarliga patologiska processer. Självläkemedel är kontraindicerat, eftersom det är möjligt att minska negativa symtom utan att avslöja en specifik orsak.

Orsaker till negativa manifestationer

Obehagliga känslor i urinkanalen i slutet av processen med urinering är ganska vanliga hos män. Orsakerna är olika patologiska processer i genitourinary systemet. Inflammatoriska processer leder maligna neoplasmer till allvarliga komplikationer i frånvaro av behandling. Patologier är indelade i två typer:

 • inflammatoriska processer;
 • smittsamma processer.

Inflammatoriska processer innefattar uretrit, cystit och inflammation i njurarna. Obehagliga känslor efter urinering kan orsakas av sexuella infektioner (syfilis, trichomoniasis). Ofta provas smärtsam urinering hos män genom en patologisk process i könsorganen. Låt oss betrakta sjukdomarna mer detaljerat, vilket leder till ett sådant tillstånd.

sjukdom

De vanligaste sjukdomarna, när en man känner av klåda i urinröret och brinner under urinering, diskuteras nedan. Utseendet av obehag efter urinering orsakas inte bara av sjukdomar utan också av andra orsaker. Om det till exempel finns en klåda efter urinering efter alkohol, indikerar den irritation av slimhinnan i urinröret som orsakas av alkoholexponering.

chlamydia

Detta är en venerisk sjukdom. Orsakar patologi av mikroorganismer av släktet Chlamydia trachomatis. De viktigaste manifestationerna av klamydia brinner i urinröret och smärta under eller efter urinering. Förbränningen av huvudet intensifieras med tiden. Utan korrekt terapi orsakar sjukdomen oåterkalleliga förändringar i reproduktionsorganen.

Gonorrés sjukdom

Detta är en smittsam sjukdom. Neisserias mikroorganismer påverkar det cylindriska epitelet. Det första symptomet brinner och sticker vid urinering för urinering, med tiden uppstår smärtan i processen med urinering. Obehag efter urinering följer nästan alltid av sekret som utstrålar på huvudet hos män. Ytterligare funktioner:

 • urin med blod;
 • purulent urladdning från penis;
 • obehaglig lukt av urin.
Tillbaka till innehållet

urolitiasis

Det andra namnet är urolyte. Stenar bildar sig i alla genito-urinorgan. Om stenen bildas upp i blåsan, är de viktigaste symptomen blod under urinering, utstrålar till penis och perineal smärta. Klåda efter urinering hos män händer när en liten formation kommer in i urinröret och irriterar sin övre vävnad.

Uretrit sjukdom

Detta är inflammation i urinröret. Symtom: Vanlig urinering, klåda och smärta vid urinering. Om uretrit har gått i kronisk form, finns det en stark brännande känsla i urinröret hos män. En av sorterna av uritrit är collikulit. När collikulitflödet ökar tuberkulan. Med tiden sprider smitten till urinröret.

trikomonasinfektion

Detta är en veneral sjukdom, vars orsakssystem är de enklaste mikroorganismerna som är lokaliserade i prostata. Med introduktionen av patogena bakterier börjar en inflammatorisk process i manstruken, följt av smärta under och i början av urinering. Ett litet obehag vid urinering (lite klämande) strömmar in i starka symtom (när mycket bakning).

prostatit

En vanlig urologisk sjukdom bland män. Huvudskyltarna är permanent smärta och brännande känsla i inguinalområdet, som ibland passerar in i pungen, ibland i nedre delen av ryggen. Karakteristisk och frekvent urinering. Med prostatit är det en försvagning av prostatakörtelns ton. Ibland är smärtan paroxysmal. Utan behandling utvecklas problem i den intima sfären.

Candidiasis sjukdom

Candidiasis - orsakas av mikroorganismer av släktet Candida. Infektion framkallar klåda i urinröret hos män och brinner i könsorganen, urladdning ur urinröret. Akut utveckling orsakar så mycket smärta vid urinering hos män, vilket orsakar ett neurotillstånd. Orsakerna till att brinna och klåda av de yttre könsorganen är irriterad epitelomslag och skada på slemhinnor av patogena bakterier. Candidiasis bör behandlas båda sexpartnerna.

Andra skäl

Det händer att brinnande i urinröret utan utsläpp hos män orsakas av användningen av kryddig och salt mat. Obehag i den intima zonen provoceras genom mekanisk skada på urinröret. Alkoholmissbruk och rökning leder till en metabolisk störning, varför sammansättningen och koncentrationen av urin förändras. Allt detta orsakar en lätt brännande känsla i penis och urinrör med urinering. Om insidan av huvudet plockas och kliar efter urinering kan det orsakas av överskott av salter i urean eller yttre irritationer (tvål, konstant användning av kondomen).

Patologier som inte är infektiösa i naturen, men orsakar smärta under och brännande känsla efter urinering hos män:

 • njurkolik;
 • ureter obstruktion;
 • irritation eller skada på hålet på penisens huvud
 • tumörbildning
 • neurogen klåda.
Tillbaka till innehållet

Möjliga symtom som åtföljer problemet

Vanliga tecken som åtföljer den patologiska processen i genitourinärsystemet kan vara ljusa eller svagt uttryckta. Om du märker några av de symtom som anges nedan ska du kontakta din läkare. Läkaren kommer att berätta hur man gör testerna, för vad som ska passera diagnosen. Tecken som signalerar ett problem i genitourinary systemet:

 • klåda i urinledaren
 • pus, slem, blod i urinen;
 • inflammation i penisens huvud
 • svårighet att urinera
 • frekvent uppmaning att urinera
 • klåda i könsorganen
 • känsla som flätar penis
 • bränna i huvudet på penis, skrot, i underlivet.
Tillbaka till innehållet

diagnostik

Med klagomål om bränning vid urinering hos män och frekvent uppmaning, utför läkaren initialt en undersökning och fysiologisk undersökning av patienten. Då tilldelas patienten laboratorietester. Analys av ett smet från urinröret kan du bestämma närvaron av infektionspatogener. En allmän analys av urin och blod utförs. Patienten behöver också genomgå endoskopi och ultraljudsundersökning. Efter att ha tagit reda på orsakerna till symptomatologi utser eller utser läkaren optimal behandling.

Med smärta, brännande eller klåda i könsorganen, försena inte ett besök till läkaren. Detta beteende leder till en försämring av tillståndet.

Funktioner vid behandling av brännande och klåda vid urinering hos män

Urologen kommer att kunna ordinera rätt behandling. Efter att ha avslöjat orsakerna till sjukdomen, är vanligtvis komplex terapi ordinerad, inklusive en speciell diet, som tar antibiotika och speciella mediciner. Läkaren, baserat på sjukdomens kliniska egenskaper, ställer in tiden för behandling. Om sjukdomen åtföljs av feber rekommenderas det att dricka mycket vätskor. Använd både medicamentterapi och folkmetoder (med doktorns tillstånd).

Behandling med läkemedel

Om symtomen orsakas av inflammatoriska processer eller venerala sjukdomar, föreskriver läkaren nödvändigtvis användningen av antibakteriella läkemedel, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel och probiotika. Förberedelser och dosering bör ordineras uteslutande av den behandlande läkaren. Om bränning under urinering är väldigt stark, föreskrivs smärtstillande läkemedel i de första stadierna av behandlingen.

Folkmetoder

Folkmekanismer anses vara ett effektivt tillskott till de viktigaste läkemedelsbehandlingarna. Om inflammationen är lätt kan den härdas med läsk. För att göra detta, förbereda en lösning:

 1. Lös upp 1 tesked soda i 100 gram kokt kallt vatten.
 2. Blanda blandningen i 6 portioner och drick 1 portion varje timme.

Torra höfter av hundrosen har en utmärkt antiinflammatorisk effekt. För användning måste du avkoda dessa bär. Drick varmt 3 gånger om dagen efter måltider istället för te. Buljong av dogrose kommer att ta bort negativa symtom och smärtsamma känslor, eliminera klåda och brännande. Man bör komma ihåg att användningen av folkmedicin är endast möjlig med tillstånd av en läkare.

Shchiit när man urinerar hos män

Burning med urinering är ett vanligt symptom hos båda könen. Han kan prata om förekomsten av funktionella störningar, inflammatoriska processer, venerala och onkologiska sjukdomar. Därför är det nödvändigt att adressera till urologen och att utföra den utsedda inspektionen.

Funktioner för män

Urinröret eller urinröret hos män utför 2 funktioner - utflödet av urin och uttag av spermier som släpps under samlag. Det börjar direkt från blåsan och passerar genom prostata och penis, ut på huvudet. Den totala längden på kanalen når 18-20 cm. Därför skiljer den sig från flera avdelningar:

Som namnet antyder passerar prostataavdelningen genom prostata, vars bakre vägg har en seminal tuberkel. Vid sexuellt intyg eller handling blir denna bugorok beredd, tack vare det som stör zabrosu i en sperma av en semen.

Den smalaste delen av människans urinrör är den membranformiga sektionen, som passerar genom bäckens muskelmembran. Den nästa svampiga delen är den längsta och har en längd på ca 15 cm. Den är omgiven av en cavernous kropp och sträcker sig till ytteröppningen.

Orsaker till bränning med urinering

Låt oss betrakta de möjliga orsakerna till ett sådant obekväma fenomen som en brännande känsla i urinröret, mer detaljerat. Oftast indikerar detta symptom närvaron av den här människans urogenitala infektion. Smärta och brännande i människans urinrör är vanligtvis ett tecken på sådana sjukdomar:

Alla är infektionssjukdomar. Men det finns fortfarande icke-infektionssjukdomar som åtföljs av detta symptom. Dessa inkluderar:

 • urolitiasis;
 • phimosis;
 • en tumör i urinvägarna;
 • urinblåsning
 • njurkolik;
 • irritation av urinrörets yttre bländare
 • traumatiska effekter
 • neurogen förbränning.

Brännande känsla i urinröret kan observeras i frånvaro av eventuella avvikelser i fall av överskott av salter i urinen, liksom de irriterande effekterna på den yttre öppningen av detergenter och kosmetika eller kondomer.

Samtidiga symptom

Med olika sjukdomar är symtomen i samband med förbränning något annorlunda.

Med urinrör, som är en inflammatorisk sjukdom i urinröret, observeras obehagliga känslor inte bara med urinering, men också sexuell upphetsning. I de flesta fall observeras purulent urladdning från urinröret hos patienter.

Med urolithiasis, när en sten som har stigit från övre urinvägarna fastnar i urinröret, uppstår smärtsamma känslor där plötsligt.

Ofta bränns i urinröret hos män observeras med prostatit. Den särdrag hos denna sjukdom är förekomsten av bränning vid slutet av urinering.

Venereal sjukdomar kännetecknas av gradvis utveckling av symtom, förutom att bränna patienten klagomål om urladdning, ibland med en blandning av blod och pus.

Med candidiasis åtföljs bränning också av sekret, men de ser ut som vita och störda.

Burning i urinröret kan uppstå efter urinering. I detta fall är det ett symptom på urolithiasis eller neoplasma.

uretrit

Den vanligaste orsaken till att brinna i urinröret är uretrit, vilket anses vara den vanligaste infektiösa och inflammatoriska sjukdomen hos män. Som vi redan vet är urinröret hos män lång och smal, så infektionen som kommer in i sällan kommer till blåsan, men bosätter sig här. Urinritningen är akut, subakut och kronisk.

Uretrit följer ofta gonorré, och denna sjukdom kan orsakas av en infektion från de övre delarna av det genitourära systemet, till exempel i kronisk pyelonefrit.

Med snabb tillgång till läkaren kan akut urinhård botas snabbt, men kroniska ger sig svårt att behandla. Det är även svårt att fastställa vilken typ av infektion som orsakade sjukdomen.

prostatit

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln, som ligger under blåsan. Urinröret, som delvis passerar genom det, upplever också vissa oegentligheter i fallet med dess sjukdom, eftersom prostatan svullet till följd av sjukdomen klämmer urinröret. Det kan också finnas förstoppning, smärta vid tarmtömning.

Många patogener av infektionssjukdomar lever hela tiden hos könsorganen och, med minskad immunitet, börjar visa aktivitet. Förutom sår och brännande med urinering med prostatit störande smärta i nedre delen av ryggen, sjukdom, feber.

Vid tidig eller otillbörlig behandling blir prostatit ofta en kronisk form med mindre allvarliga symptom, vars behandling är svår.

gonorrhea

Bränning och smärta med urinering kan observeras med en sådan vanlig veneral sjukdom som gonorré. Hon är en klassisk representant för sexuellt överförbara sjukdomar. Det orsakas av en speciell typ av bakterier - gonokocken Neisseria. Sannolikheten för gonoréinfektion med oskyddad samlag är 50% och inkubationsperioden är från 2 till 5 dagar.

Förutom dysursjukdomar i denna sjukdom är patienter oroade för urladdning från urinröret gulaktigt vitt.

behandling

Vid varje av dessa sjukdomar föreskrivs en särskild behandling som föregås av undersökning och diagnos. Hantera detta problem ska vara så snart som möjligt till läkaren - urologen.

Den första hjälpen med att brinna under urinering, vilket varje patient kan göra för sig själv, är uteslutandet av livsmedel som kan irritera kosten. Det är alkohol, kolsyrade drycker, kryddor, citrusfrukter, ättika.

Irriterande medel som innehåller färgämnen och smaker i stora mängder kan också ha en irriterande effekt. Det är nödvändigt att sluta använda tvåltvål, badskum, duschgeler.

Minska den brännande känslan kan vara en riklig dryck av buljong av vildrosa eller rent vatten. Avlastar tillståndet att tvätta blåsan, för vilken dricker 2 koppar vatten i rad, och sedan en lösning av bakpulver, tillagd i ett förhållande av 1 tesked till 1/2 kopp vatten. Därefter krävs 1 glas vatten att dricka varje timme, upp till 8 gånger om dagen.

Om ett obehagligt symptom fortsätter att störa, måste du starta en särskild behandling för en urolog.

Shchiit när man urinerar hos män

Shchipit med urinering: varför och vad ska man göra?

När en person klämmer med urinering är det oftast ett tecken på smittsamma sjukdomar i urinröret och urinblåsan. Det finns också icke-smittsamma orsaker till ett sådant symptom.

Bland infektionssjukdomar i urogenitalsystemet är följande: cystit, gonorré, prostatit, ureaplasmosis, urogenitala chlamydia, trikomonasinfektion.

Bland de icke-infektiösa orsaker känsla i urinröret kan noteras: urolitiasis, irriterande produkter (kaffe, alkohol, te), olika produkter för personlig hygien (tvål, toalettpapper, kuddar), trauma under samlag.

sjukdom

• uretrit. Tuggning och klåda vid urinritning är typiska för sjukdomens kroniska form (i motsats till den akuta formen med skärsår i urinröret). Om behandlingen inte påbörjas i tid, kan inflammationen tränga in i de inre sexuella organen.

• cystit. Cystitis är en inflammation i urinblåsan. I den akuta fasen av sjukdomen, klämma och klåda åtföljs av smärta i underlivet, kan pus förekomma i urinen.

• gonorrhea. Denna infektion överförs sexuellt. Gonokock bakterier påverkar organen i det genitourinära systemet: urinröret, livmoderhalsen, den lägre tredjedelen av rektum, ibland konjunktiva. Smärta och tweaking vid urinering, utsöndras från de inre genitala organen endast i 30% av fallen. I andra fall är gonorré asymptomatisk.

• prostatit. Endast män blir prostatit. Sjukdomen manifesterar sig i inflammationen av prostata vävnaden och deras ödem. Sådan inflammation är en konsekvens av tidigare myokardiell eller närvarande i det ögonblick en av de infektionssjukdomar: gonorré, klamydia, ureaplasmosis, trikomonasinfektion, mikoplazoz, candidiasis, etc. Vidare plockning i urinröret för prostatit karakteriseras smärta :. Av obehag till svår smärta, som sträcker sig till närliggande organ och kroppsdelar.

• chlamydia. Klamydia är en venerisk sjukdom. Under utvecklingen av denna sjukdom påverkas könsorganen och urinvägarna av klamydia, plockning och smärta vid urinering. Risken för chlamydia är att den kan flöda utan symptom, och en försummad sjukdom kan leda till infertilitet.

• urolitiasis. Med denna sjukdom uppstår bildandet av stenar i blåsan med deras vidare spridning till könsorganen och perinealzonen. Förutom att klämma är frekvent urinering också karakteristisk.

• trikomonasinfektion. Trichomoniasis överförs sexuellt. När trichomonads (patogener) dyker upp, blir urinröret inflammerat och på den del av genitourinary systemet - får kvinnor inflammation i vagina och livmoderhals.

• candidiasis. Candidiasis kännetecknas av en stark och långvarig klåda, liksom riklig ostliknande ansvarsfrihet. Om behandlingen är försenad, så när du urinerar finns plockning och smärta.

Vad ska jag göra?

Först och främst är det nödvändigt att genomgå en undersökning av specialister: gynekolog, urolog och venerolog.

Blåsans rodning används för att lindra eller eliminera symtom. Vid första tecken på klåda och plockning i urinröret ska du dricka 2 koppar vatten. Därefter förbereda en lösning av bakpulver: 1 tsk. Drick sodavatten i 100 gram vatten, drick. Sedan varje timme, drick ett glas vatten, och så i 6 till 8 timmar. Om ingen förbättring sker inom 24 timmar, kontakta en läkare.

Uteslut från din kost irriterande slemhinnor.

Varje gång du har ett samlag, försök att tömma blåsan.

Efter avfasning ska kvinnor torkas med toalettpapper endast i riktning från perineum till anus.

Orsaker till klåda och brännande vid urinering hos män

Vanligtvis brinner med urinering hos män indikerar närvaron av någon urogenital infektion. Obehagliga känslor under tömningen av blåsan - ganska intimt symptom, så många människor har inte bråttom när han verkar kontakta en urolog eller andrologist, i hopp om att allt kommer att gå över sig själv. Och de gör ett oförlåtligt misstag, eftersom det är omöjligt att fördröja behandlingen av könsorganens sjukdomar, annars hotar det en person med allvarliga hälsoproblem.

Orsaken till att bränna i urinröret kan vara annorlunda och för en noggrann diagnos av en man måste alltid besöka en medicinsk anläggning.

Specialisten kommer att undersöka patienten, om nödvändigt, skicka honom till undersökningen och först därefter kan han utse en adekvat behandling.

Orsaken till manligt obehag är uretrit

Burning i urinröret vid starkare könet i de flesta fall är ett tecken på uretrit - inflammation i urinröret. Sjukdoms patogener kan vara klamydia, gonokocker, Trichomonas, Mycoplasma, Ureaplasma, E. coli, Streptococcus, Staphylococcus och andra smittämnen. Uretrit Infektion sker oftast genom sexuell kontakt, ibland kan det utlösa inflammation i kroppen, njursten, svår hypotermi, överdriven motion, dålig kost. Sjukdom kan ta lite tid i latent form och göra sig känd med en minskning av kroppens skyddande funktioner. Burning med urinering är inte det enda tecknet på urinritning. Dessutom kan män störas av följande symtom:

 • klåda i urinröret och på ytan av penisens huvud
 • suppurativ eller slemhinnig (ibland med blandning av blod) urladdning ur urinröret;
 • inflammation i huvudet och förhud
 • obekväm urinering;
 • smärtsamma förnimmelser i avföringens skull.

Om uretrit lämnas obehandlad, kan det bli kronisk, utlösa inflammatoriska processer i prostata och urinblåsa, bli en skyldige av epididymit, orkit, urinrörsförträngning, colliculitis. Behandling av sjukdomen utförs av antibiotika, immunostimulerande läkemedel och instillationer (infusion genom en kateter i urinröret i en flytande medicinering). Ju snabbare med misstankar om urethrit kommer en man att vända sig till en urolog, desto mer kommer han att ha chanser att bli av med denna obehagliga sjukdom utan hälsopåverkan.

Burning i urinröret med prostatit

Burning efter urinering hos män kan indikera prostatit. Sjukdomen utvecklas som ett resultat av inflammation i prostata, fortsätter i akut och kronisk form. Provoke inflammatoriska processer i prostata kan infektionssjukdomar i genitourinary system, frekvent hypotermi, stillasittande livsstil, kronisk förstoppning, oregelbundet sexuellt liv, kyla-virus sjukdomar, perineal skador. Vid en prostatit hos mannen förutom känslan av dyskomfort i en urinrör kan följande symtom uppstå:

 • frekvent uppmaning att urinera
 • urin med en blandning av blod;
 • smärtsamma förnimmelser i penis, testiklar, rektum
 • problem med styrka;
 • dra smärta i underlivet;
 • retention av urin.

Märker de första tecknen på prostatit. vissa män rusa inte till doktorn, med tanke på denna sjukdom är en naturlig följd av åldrande. Om sjukdomen inte behandlas i tid hotar den dess ägare med komplikationer i form av impotens, infertilitet, cystit, pyelonefrit, epididymoortit, vesikulit. Prostatit kan orsaka prostatacancer. Behandling av sjukdomen utförs genom att förskriva patientantibiotika i kombination med fysioterapi, prostata-massage och läkemedel som förbättrar immuniteten.

Smärtsam urinering med urolithiasis

Klåda och brännande känsla i urinröret kan vara resultatet av akut njurstenar (urolitiasis). Sjukdomen kännetecknas av bildandet av stenar i njurarna, urinröret, urinblåsan, urinröret. Orsakerna till urolithiasis är oftast förknippade med nedsatta metaboliska processer i kroppen och förändringar i blodets kemiska sammansättning. Faktorer som är förknippade sjukdomsutveckling anses ärftlighet, kronisk sjukdom, osteoporos, osteomyelit, sköldkörtelsjukdom, undernäring (prevalens i dietprodukter som ökar surheten av urin).

Förstöringen av urolithiasis kan inte förväxlas med något annat. Den brännande känslan i urinröret med denna sjukdom åtföljs av värk i smärtan i den nedre delen av ländryggen, vilket intensifieras genom rörelse. Smärta kan vara permanent och intermittent, ges till urinledaren, underlivet, könsorganen och även i benet. Även män klagar ofta på en ökning av trängseln att urinera. Urinen förvärvar en rosa tant, det kan upptäcka föroreningar av blod. Mot bakgrund av sjukdomens förvärmning hos män är det ofta en ökning av blodtrycket. Läkaren, som bedömer patientens tillstånd, kan tilldela honom en konservativ, snabb eller instrumental behandling av urolithiasis. Att bli av med stenar i urinvägarna är extremt svårt, så ju tidigare patienten besöker urologen desto mer kommer han att få chansen att bota sjukdomen. Som en följd av försummat urolithiasis kan en man uppleva akut pyelonefrit, pyonephrosis, uretrit och andra allvarliga sjukdomar.

Cystitis och andra synder i brännskadorna i urinröret

Bränning under urinering är typisk för cystitis - en inflammatorisk process på blåsans slemhinnor. Även om denna sjukdom är mer känd för kvinnopopulationen, förekommer det också i representanter för det starkare könet. Misstankar för cystit förekommer om en person har klagomål om frekvent smärtsam urinering, smärta i underlivet och förtäring av urinen. Provoke cystit hos män kan både smittsamma sjukdomar och den vanligaste hypotermien. Behandling av blåsinflammation utförs på poliklinisk basis med antimikrobiella medel, fysioterapi och fytoterapi.

Klåda i urinröret hos män som leder ett promiskuöst sexliv, kan signalera närvaron i kroppen av en venerisk sjukdom. Detta symptom kan åtföljas av gonoré, trichomoniasis, klamydia. Om du misstänker någon sexuellt överförbar sjukdom, ska en person besöka venereologen så snart som möjligt. Fördröjning med behandling av sexuellt överförbara sjukdomar kan ha dåliga konsekvenser för hälsan hos ett starkare sex.

Obehagliga känslor vid tömning av blåsan förekommer hos män, inte bara på grund av sjukdom. De kan vara resultatet av mekanisk skada på reproduktionssystemets organ. Bränning i urinröret med urinering uppträder ofta efter att ha konsumerat kryddig och salt mat eller starka alkoholhaltiga drycker. Denna förbränning bör dock försvinna i några timmar utan spår. Om obehaget i urinröret i en man inte går bort och åtföljs av andra symptom, behöver han söka hjälp av en kvalificerad läkare. Självmedicinering i detta fall är oacceptabelt.

Bränna i urinröret hos män

Burning med urinering hos män är i de flesta fall ett av symptomen på en inflammatorisk reaktion i urinröret på grund av dess infektion med patogena mikroorganismer.
Denna manifestation kan emellertid vara närvarande av ett antal andra orsaker, såsom könsorganskada, neoplasmer och sjukdomar i det genitourära systemet.

De främsta orsakerna till

Alla faktorer som orsakar bränning, sömnad och andra obehagliga känslor under urinering kan delas in i:

 • sexuellt överförbara infektioner;
 • inflammation i bäckenorganen;
 • urolitiasis;
 • svampsjukdomar i könsorganet
 • neoplasmer belägna i detta område av kroppen;
 • trauma till könsorganen.


På grund av den direkta anslutningen av alla organ i genitourinary sfären kan obehag vid urinering orsaka en mängd olika sjukdomar

Men trots orsakerna till brännskador vid urinering hos män är detta symptom aldrig ett enda symptom.

Så, beroende på patogenen och platsen för trauma, kan det åtföljas av:

 • smärta av värk i nedre delen av buken, sakrum och ljumskan;
 • ökad frekvens av uppmaning att urinera utan att ändra vanliga dricksregimen;
 • liten ökning av kroppstemperaturen;
 • en känsla av ofullständig förödelse av blåsan;
 • sekret från urinröret av olika typer (curdled, purulent-grön, mjölkvit etc.);
 • rodnad i urinrörets yttre öppning, vilket orsakar klåda och obehag.

Patienten kan också uppleva symtom på allmän förgiftning (en känsla av konstant trötthet, huvudvärk, illamående etc.), och ibland mycket intensiv smärta, särskilt vid urolithiasis.

Läs också:
Gonorré uretrit hos män och dess behandling
Symtom på trichomoniasis uritrit hos män

Smittsamma sjukdomar som orsak till obehag

De viktigaste infektionssjukdomar som orsakar symptom på att brinna och gnugga under urinering är:

 • uretrit (inflammation i urinröret i olika etiologier);
 • klamydia (skada på bäckenorganen av klamydia);
 • gonorré (orsakad av gonokocker);
 • ureaplasmos (skada på slemhinnoraplasma);
 • trichomoniasis (en sjukdom som överförs genom oskyddad samlag)
 • Candidiasis (nederlag av slemhinnor genom kolonier av svampar av släktet Candida);
 • prostatit (inflammatorisk process i prostatakörteln);
 • cystit, pyelonefrit och andra sjukdomar i njuren och urinblåsan.

Sjukdomen kännetecknas av närvaron av ytterligare manifestationer: utsöndringar från urinröret ofta purulenta, inflammation i den yttre öppningen och det omgivande området i urinröret.


Behandlingsprocessen är lokaliserad i urinrörets lumen och kan orsakas av streptokocker, stafylokocker, svampar och andra mikroorganismer

Om du inte behandlar sjukdomen i den akuta fasen, kommer den att gå i kronisk form och leda till skador på urinblåsan, testiklarna, kanalen och prostatakörteln.

Sjukdomen orsakas av en parasitisk patogen, vars vitala aktivitet passerar inuti värdcellen. Hos män påverkas innerytan av urinröret oftast. Klamydia refererar till venerala sjukdomar med en suddig klinisk bild.

Men det vanligaste av dess manifestationer är:

 • skarpt klart urladdning ur urinröret;
 • grumlighet i urinen och med allvarlig inflammation med en blandning av blod;
 • smärta, brännande, klåda i slutet av urinering
 • En liten ökning av temperaturindikatorerna (37-37,7 grader).


Behandlingen av sjukdomen bör börja så tidigt som möjligt, annars kan komplikationer uppstå (infertilitet, kronisk blåsning, nedsatt sexuell funktion etc.)

Orsaksmedlet är gonokocken. Först påverkas den främre delen av urinröret, följt av smittspridning till de övre delarna och rektalområdet.

Förutom bränning och obehag kan det under urinering förekomma:

 • smärtsamma känslor under samlag. Ofta i sperma kan man se blod i form av små impregneringar;
 • utsöndring av pus från urinröret
 • problem med utlösning
 • obehag under avföring
 • en långvarig kurs av gonorré orsakar utseende av prostatit och cystit, som uppenbaras av ökad uppmaning att urinera.

Behandling av gonorré bör ske i samband med en sexuell partner.

ureaplasmosis

Sjukdomen kan orsaka inflammation i slemhinnorna i urinröret, prostata, urinblåsan och andra organ. Detta förklarar det faktum att det fanns en brännande känsla och smärta vid tidpunkten för urinering. Uppenbarligheten av ureaplasmos består av periodisk försvinnande och återkommande symtom, vilket gör tidig diagnos svår.

En av komplikationerna hos sjukdomen är en försämring i spermiernas kvalitet och som en konsekvens manuell infertilitet.

trikomonasinfektion

Med denna sjukdom uppstår obehag (brinnande, brinnande) i urinröret omedelbart efter urinering eller ejakulation. Risken för långvarig frånvaro av behandling är fylld av smalning av urinröret och utseendet av inflammation i prostatakörteln. Båda staterna manifesterar sig genom frekvent uppmaning att urinera, varav några är falska, det finns svårigheter med utlösning. Sjukdomen överförs endast med oskyddad sex, varför alla patientens sexuella partners måste genomgå behandling för infektion.

Svampinfektion i urinröret kännetecknas av närvaron av vit slemhinnor eller kväveutsläpp, liksom en konstant känsla av klåda och brännande som intensifierar under urinering. Sällan är candidiasis lokaliserad inte bara i urinröret, men också på huvudet av penis. Detta orsakar utseendet av yttre manifestationer (grå plack, utseendet på små sår, ödem i huvudvävnaden).

Sjukdomen kan ha en annan ursprungsprung (gonokock, trichomoniasis, orsakad av ureaplasma, etc.).


Förstoring av prostata orsakar inte bara brännskador i urinröret utan också sexuell impotens på grund av svårigheten att ejakulera utgången

På grund av det faktum att prostatan själv ligger vid basen av urinblåsan och omger urinröret, inflammation och dess otechnot bly att kanalisera komprimerade och fördröja flödet av urin. Detta ökar den totala kroppstemperatur, en man känner värkande smärta, som kan anges i ljumsken, testiklar, och sakralregionen, urinströmmen har en svagt tryck, finns det frekvent urinering med ökad smärta och en brännande känsla i urinröret.

Cystitis, pyelonefrit och andra sjukdomar i urinvägarna

Behandling av candidal uretrit hos män

Inflammation i urinblåsan, urinledaren eller njurarna kan förekomma både på grund av infektioner, och eftersom urolitiasis. I det första fallet är urinröret vanligtvis smittat först, vilket leder till obehag vid urinering. Symtomatologin skiljer sig beroende på lokaliseringen av processen. Så sker pyelonefrit brännande efter urinering hos män, cystit och direkt i början och under processen. När urolitiasis sten börjar att utvecklas och skada den omgivande vävnaden, vilket orsakar svår smärta tills njurkolik, och utsöndring ut små partiklar, så kallade sand. Han skadar fysiskt urinröret och orsakar allvarlig bränning och smärta.

Orsaker till icke-infektiöst obehag

Av sådana skäl först och främst faktorer av fysiskt inflytande på organen i det genitourära systemet.

Detta kan vara ett trauma mot penis, blåsan eller njuren. I alla fall finns det ett hematom som kan leda till inflammation i orgeln och obehag i inguinalområdet. När penis är skadad i första hand, lider urinröret. Hennes blåmärken manifesteras av blåmärken och svullnad av omgivande vävnader, vilket leder till en minskning av kanalens lumen. Allt detta orsakar brännande och smärta i urinröret hos män. Sådana känslor förvärvar en permanent karaktär, de intensifierar under och efter urinering.

En annan kategori av fysiska faktorer är närvaron av neoplasmer i det genitourära systemet.


Det vanligaste obehaget vid urinering orsakas av prostatacystrar och blåstumörer

Utöver de generella symptomen på förgiftning och minskningen av det lokala immunsvaret kan utbildningen fysiskt komprimera kanalen vilket leder till dess partiella dysfunktion.

Till vilken läkare som ska ansöka

Eftersom det finns en hel del skäl för utseendet av smärtsamma känslor vid urinering, kan det vara nödvändigt att konsultera flera specialister på en gång.

Först och främst behöver du besöka en urolog och androlog som, enligt undersökningens resultat, kan hänvisa patienten till en venereolog, nefrolog eller onkolog.


Med ett smet från urinröret kan du bestämma vad som är orsakssambandet till inflammation

De analyser som nödvändigtvis måste lämnas är i alla fall:

 • ett smet från urinröret för bakteriologisk undersökning
 • avtagbar mikroskopi
 • allmänna blod- och urintester
 • ett blodprov för förekomsten av specifika antikroppar mot vissa infektioner.

Vanligtvis är bara en provtagning av biomaterialet från urinröret tillräckligt för diagnos.

Någon form av obehag vid urinering, till och med svag förbränning eller smärta, är bara ett av symptomen på den underliggande sjukdomen. Därför är specialisthjälp obligatoriskt, eftersom övergången av någon av dessa sjukdomar till en kronisk fas hotar med utseendet av komplikationer upp till manlig impotens och infertilitet.

Burning vid urinering hos män

Burning vid urinering hos män är ofta ett symptom på inflammation i urinröret - uretrit. Uretrit uppstår oftast utan signifikanta symtom eller med mindre kliniska manifestationer. Denna icke-uttryckta kurs av sjukdomen är karakteristisk för ospecifik inflammation orsakad av streptokocker, stafylokocker, E. coli eller proteas. Dessa mikroorganismer orsakar den så kallade icke-specifika uritriten.

Separat betraktas sjukdomen specifik uretrit, som uppstår i kontakt med patogener under oskyddad akta.Spetsifichesky uretrit är ett vanligt symptom på könssjukdomar såsom gonorré, mykoplasmos, chlamydia. De smittämnen för dessa sjukdomar kan vara under lång tid (månader eller år) för att vara i organ och vävnader i kroppen i ett latent tillstånd. Men så snart en smittad person att hända försvagning av immunitet eller han kommer att vara i ett tillstånd av stress, inaktiv innan bakterierna kommer att dyka upp och orsaka sjukdom. riskerar också faktorer för uppkomsten av latenta sexuellt överförbara sjukdomar är felaktig, obalanserad kost, aktiv motion, den långa frånvaron av sexuella kontakter.

Symtom på urinrör hos män är ganska olika. Förutom smärta och brännande i urinröret under urinering hos män, det finns buksmärtor, täta urinträngningar, utsläpp och lukt, blockering, och rodnad i området för den yttre öppningen, svagt tryck spray, smärta i ändtarmen tarmen under defekation.

Smärta och brännande under urinering hos män är ett symptom på prostatit, nästan den mest "populära" sjukdomen bland den manliga befolkningen.

Alla inflammatoriska processer i genitourinärsystemet hos män blir snabbt kroniska, vilket gör behandlingen mycket svår. Dessutom kan sådana allvarliga sjukdomar som blåsor, orchitis, adnexit, epididymit och till och med manlig infertilitet uppstå som ett resultat av urinritning. Alla inflammatoriska sjukdomar i det genitourära systemet hos män kan orsaka allvarliga komplikationer. Eftersom smärta och brännande under urinering är de viktigaste tecknen på inflammation, är det nödvändigt att konsultera en urolog så fort du har dessa symtom.

Burning efter urinering hos män

Urinering är en process av urinutflöde, tillsammans med vilka toxiner och toxiner lämnar kroppen. Denna process är mycket viktig, ur människans kroppsfysiologiska perspektiv. Om funktionen är normal, bör utflödet av urin inte orsaka besvär, utan det bör vara regelbundet och kontinuerligt. I en frisk man uppträder vanligtvis urinblåsans urinflöde enkelt och ger en känsla av lättnad snarare än ömhet. Men om det finns ett plötsligt obehag efter en annan urinering, kan du anta närvaron av utvecklande patologi. Burning efter urinering hos män kan förekomma av olika anledningar, varav de vanligaste är cystit eller inflammation i urinröret. Men det finns andra sjukdomar som orsakar smärta i slutet av urinering.

Om urinering är normal, bör utflödet av urin inte orsaka besvär, utan det bör vara regelbundet och kontinuerligt

Diagnos av sjukdomen

Endast en erfaren läkare kommer att kunna korrekt identifiera orsakerna till sjukdomen, har tidigare undersökt en man som "shchiet" i urinröret efter att ha besökt toaletten för ett litet behov.

Det kommer att bli nödvändigt att genomföra en serie urinprov, att genomföra en allmän undersökning, undersöka prostata och vid behov göra en ultraljud av njurarna. Oftast gör männen följande slutsatser:

 • uretrit (inflammerade urinrör effekter) - utöver kolik efter urinering är vanligtvis efter processen hos män visas som pus och slem, smärta i urinröret och obehag i buken efter urinering;
 • cystit;
 • urolittisk sjukdom (olösliga salter som finns i urinsediment, gör sig genom urinröret och orsakar irritation av slemhinnan);
 • sjukdomar i prostatakörteln (prostatit, prostata adenom) och därtill hörande urindränering - vanligtvis förekommer hos män efter 48 år;
 • inflammation i testiklarna.

Det finns också fall där sexuella infektioner blir syndarna i att brinna i urinröret. Ofta smittar en kvinna som är sjuk med tröst, en partner med candida svampar, vilket orsakar bränning efter varje urinering och klåda i huvudet. Som ett resultat uppstår smärta efter urinering hos män.

Endast en erfaren läkare kan korrekt identifiera orsakerna till sjukdomen, som tidigare undersökt en man

Och ibland denna banala irritation med olämpliga produkter och drycker: alkohol, kaffe (te), sura eller skarpa livsmedel. Mekaniska huvudskador har också en konsekvens i form av en brännande känsla efter urinering. Underlåtenhet att observera penisens hygien kan lätt orsaka ontstänkt tillstånd och motstår i slutet och processen med urinering.

Dessa tillstånd kan framgångsrikt botas. Det viktigaste är att besöka en läkare i tid och gärna berätta för honom hur smärtsamt det är att skriva i slutet av urinering. Uretrit och cystit är smutsiga, och om dessa sjukdomar inte är läkt i tid, kommer de smidigt att passera in i njursinflammation - pyelonefrit. Och det blir i sin tur kronisk och det blir obehagligt att påminna dig själv hela ditt liv.

Symptom på sjukdomar för urinanalys

När diagnosen har utförts kommer läkaren att ge patienten en urinanalys. Resultatet avslöjar orsaken till patologisk urinering. Den slutliga diagnosen kan bero på urinindikatorerna och närvaron av följande beståndsdelar i den.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

 • Ökat proteininnehåll i urinen (såväl som leukocyter och olika bakterier) tyder på att inflammationen i urinogenitalsystemet utvecklas aktivt.
 • Utseendet av erytrocyter och kristalliserade saltpartiklar indikerar att mannen står inför en urolithiasis, som redan utvecklas.
 • Frånvaron av några komponenter indikerar neurogena faktorer som kan påverka brinnandet efter urinprocessen. Det rekommenderas också att kontrollera njurarna för stenar genom ultraljud. Ibland föreskrivs bakteriologisk analys för detektering av infektioner.

Uretrit hos män som orsak till bränning

Urinflammens inflammation finns ofta i medicinsk praxis och är uppdelad i två grupper:

Laboratorieassistenter bestämmer vilken patogen som orsakades av sjukdomen

På patologiska symptom är uretrit uppdelad i flera typer, men i regel orsakar denna sjukdom en obehaglig känsla för mannen med urinering. Detta beror på den speciella strukturen hos urinröret där sjukdomen är lokaliserad. Urethra - Urinkanalens framsida - Ligner ett tomt, tunt rör upp till 24 cm långt (medan urinröret endast är 4 cm). Det är därför män känner så snabbt och akut obehag under den utvecklande inflammationen, vilket är en annan anledning att inte fördröja besöket till doktorn. Med urinrör vid urinering kan smärtan vara ofördragen, och upphetsningen till toaletten blir vanligare, magen gör ont. Efter ett komplicerat urinflöde har mannen också en skarp smärta, ibland urinröret blöder, kan dra nedre delen av buken.

För att diagnostisera en urolog behöver du bara analysera urladdningen från urinröret (eller urin från ett 3-glasprov). Laboratorieassistenter bestämmer vilken patogen som orsakades av sjukdomen, varefter doktorn kommer att ordinera tillräckligt med patientbehandlingen. Varje grupp av denna sjukdom kräver sin egen uppsättning droger och förfaranden.

Om en man inte vill spendera pengar på droger och hoppas att sjukdomen kommer att gå över sig själv, lägger han en hel del problem på sina axlar i framtiden. Med tiden kommer akuta symptom att dämpas, men detta kommer att innebära att sjukdomen har tagit en kronisk form. Kroppen kommer aldrig att klara sig med patogenen av uretrit på egen hand, den kommer att behålla den i prostata och sämre vesiklar. Och så snart som det rätta ögonblicket kommer (oplanerad hypotermi, avbrott av alkohol, okontrollerat kön), kommer uretrit att göra sig känd med flera kraftar. Det kommer att åtföljas av både prostatit och vesikulit. Sjukdomen är fylld med jämn infertilitet.

Cystitis börjar med problem med urinering och drar magen

Cystit och urinering

Manlig cystit är extremt sällsynt, i endast 1% av alla registrerade fall. Sjukdomen börjar med problem: när man urinerar blir det smärtsamt och drar magen. Och det svåraste är att avsluta processen med urinflöde, vilket orsakar akut smärta och brinner i urinröret. Efter urinering gör buken ont. Om en man före sjukdomen hade några problem i samband med urinröret, var cystitisen och smärtan i underlivet troligen deras följd. Blodkärlens föregångare kan vara:

 • stenar som går längs urinkanalen;
 • prostata adenom;
 • maligna tumörer;
 • infektion;
 • prostatit;
 • uretrit.

Cystitis diagnostiseras genom urintester - biologisk och mikroskopisk. Patienten tilldelas också ultraljud av blåsan, njuren, prostata. Cystografi, CT utförs ofta. Som behandling får patienten antibiotika, fyto- och fysioterapi samt symptomatiska förfaranden.

Venereal sjukdomar

Efter infektionen börjar mannen känna motsvarande symptom på bara 3 dagar. Det kan till och med öka kroppstemperaturen. Under denna period är det brännande obehag och smärta efter urinering. Det är nödvändigt att omedelbart kontakta en läkare med båda parter. Behandling bör också vara gemensam. Bland de vanligaste venerala sjukdomarna som orsakar smärta vid urinering finns det:

 • gonoré - förutom problem med urinflödet stör en man av ohälsosam urladdning från penis, som har en grön eller gul färg;
 • klamydia - finns i de sena stadierna, i toaletten kan mannen märka slemhinnan efter urinprocessen och en lätt brinnande känsla i urinröret.
 • trichomoniasis - från denna sjukdom kan spontana önskningar att urinera på natten uppträda, med utflödet av urin smärtsamt och pus och slem från penis.

Att dricka rent vatten utan gas (upp till 2,5 liter per dag) hjälper till att minska smärtssyndromet

Hur man minskar smärtsyndromet innan man besöker läkaren

Om det inte finns någon möjlighet att besöka en läkare omedelbart, kan en man lätta sitt tillstånd något under urinering genom följande åtgärder.

 1. Att dricka rent vatten utan gas (upp till 2,5 liter per dag) istället för andra drycker hjälper till att minska smärtan i samband med urinering.
 2. Om den behandlas med antihistaminläkemedel under denna period ska den avbrytas.
 3. Undantas från dietprodukter, vilka kan "Pluck" och bränna slemhinnan och för att tvinga blodet att strömma till könsorganen (akut, salt, alkohol, kaffe och te).
 4. Uteslut alla diuretika (vattenmelon, melon, etc.).
 5. Ta smärtstillande medel som kommer att lindra smärta när du urinerar.
 6. I stället för underkläder, särskilt nära, ha på sig stora pyjamas, eftersom tätheten och tätheten i tvätten orsakar stagnation av blod i bäckenregionen. Detta försvårar inflammationsprocessen.
 7. Rengör blåsan med ett dricksglas vanligt varmt vatten (eller med tillsats av läsk).

Dessa åtgärder rekommenderas att fortsätta att följas och efter att läkaren utser behandling.

Brännande och klåda efter urinering och andra obehagliga känslor kan uppstå på grund av en rad olika skäl, men ett stort misstag skulle vara att sätta en diagnos på egen hand, "sjuka" hemma och unna sig på måfå. Endast en specialist kan avslöja varför ont att kissa och bota sjukdomen innan den blir oförbätterliga komplikationer.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Burning efter urinering hos män - orsaker och metoder för behandling

Bränning efter urinering hos män kan indikera förekomst av inflammatoriska processer, funktionsstörningar, onkologiska eller sexuellt överförbara sjukdomar, i samband med vilka en sådan symptomatisk manifestation inte bör förbli utan uppmärksamhet.

Urinering är en viktig biologisk process, genom vilken kroppen släpper ut giftiga ämnen. Tömning av blåsan ska inte åtföljas av några obehagliga känslor, annars kan vi prata om utvecklingen av den patologiska processen i kroppen.

Venereal sjukdomar som orsak till obehag

Bränning i urinröret efter urinering hos män är ett karakteristiskt symptom på en infektiös venerisk sjukdom hos klamydia, vars orsakssamband är patogena bakterier Chlamydia trachomatis, påverka genitourinary system och könsorganen. Tillsammans med obehag när tömmen blåsan, kan män som lider av denna sjukdom också detektera transparent urladdning ur urinröret, som uppstår huvudsakligen efter en sömn. Den kliniska bilden av sjukdomen kan också innefatta urinblödhet, utseende av purulenta trådar i den, en liten ökning av kroppstemperaturen och generell svaghet. I det här fallet är sjukdomen ofta asymptomatisk under en lång tid, vilket väsentligt komplicerar behandlingen och går in i kronisk form. Infektion sker genom oskyddad samlag.

Klåda och brännande efter urinering hos män kan indikera infektion av en klassisk representant för sexuellt överförbara sjukdomar - gonorré. Orsakas av en speciell typ av bakterier - av Neisseria GONOKOCK, sjukdomen utöver dizureticheskih störningar också kännetecknas av uppkomsten av gul-vit purulent urladdning från urinröret, som kännetecknas av en kraftig obehaglig lukt. Infektera denna sjukdom kan vara med intimitet med bäraren av infektion i frånvaro av barriärmedel för preventivmedel.

Prostatit och uretrit

Orsaka en brännande känsla i kanalen efter urinering hos män kan vara en uppfattning bland de starkare könet sjukdomen såsom prostatit, som kännetecknas av inflammation i prostatakörteln. Till följd av svälld prostatasjukdom utövar en pressverkan på urinröret i samband med vilken data observeras och obehag vid tömning av urinblåsan. Åtföljande symptom av sjukdomen ofta är: frekvent urinering, urinretention, urinförlängningsprocessen, avbrytande av strålen och dess svaga tryck, närvaron av föroreningar pus i urinen, dra ryggsmärta, förstoppning, sjukdomskänsla. Kan utlösa utvecklingen av sjukdomen sexuellt överförbara sjukdomar, inflammation, fetma och brist på motion, ofta förstoppning och perineal trauma.

Om du upplever smärta vid urinering hos män orsakar obehag kan associeras med utveckling av smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i uretrit, skadar epitel slemhinnor urinröret. Bland andra symptom på sjukdomen klåda på ollonet penis, huvud rodnad, flytningar från urinröret med purulent eller slemhinnor innehåll, svårigheter att urinera, obehag under samlag. Utmana patologiska tillstånd kan genitala infektioner (främst klamydia och gonorré), svamppatogener, hypotermi, dålig personlig hygien, urinrörets skada.

Candidiasis och cystitis

Många inkluderar felaktigt candidiasis, mer populärt kallad tröst, till antalet uteslutande kvinnliga sjukdomar. Faktum är att denna sjukdom, som är smittsam i naturen och orsakad av patogena svampar av släktet Candida, diagnostiseras också i representanter för den starka hälften av mänskligheten. Den kliniska bilden av sjukdomen reduceras till utseende av klåda och brinnande i urinröret, urladdning från huvudet av penis vit utfällning ostmassa textur med en inneboende sur lukt.

En annan sjukdom som orsakar bränning efter urinering hos män i penisens huvud är cystit, som uppträder mot bakgrund av hypotermi, försämring av kroppens försvar eller lider av svåra inflammatoriska sjukdomar. Risken för sjukdomen ligger i det faktum att den patologiska processen påverkar inte bara urinröret utan också urinröret, blåsan och i avsaknad av korrekt behandling kan orsaka inflammation i njurarna.

Andra orsaker till bränning med urinering

Bränning efter urinering hos män indikerar inte alltid förekomsten av en allvarlig sjukdom i kroppen och orsakas ibland av lätt borttagbara faktorer. Sålunda, obehag vid tömning av blåsan kan vara resultatet av en allergisk reaktion mot några yttre stimuli, bland vilka kan innefatta organ för kroppsvårdsprodukter (duschtvål), underkläder, tillverkade av låg kvalitet syntetiskt material, tvättmedel. Orsaken till smärtsam urinering är också ett trauma i urinröret, som bryter mot dess integritet och uppstår främst under aktivt kön. Efter kontakt med de skadade områdena i slemhinnor patogener urinrörets vaginal mikroflora partner, kommer att utveckla en inflammatorisk process i de djupa delarna av penis, så att man kan klaga över att shchipit när man kissar.

Störningar i processen att tömma blåsan efter urinering hos män kan bero på förekomst av kroniska sjukdomar hos en man, särskilt diabetes mellitus. I denna sjukdom kännetecknas patientens urin av en hög koncentration av glukos, vilket resulterar i en brännande känsla när urinering blir en konstant följeslagare av diabetiker. En liknande bild observeras hos representanter för det starkare könet, som lider av njurens patologier. Förändringen i surhetssyra i urinen observeras efter att ha konsumerat en betydande mängd alkoholhaltiga drycker, vilket resulterar i bränning och sticka efter urinering hos män med baksmälla är ganska förutsägbart.

Diagnostiska åtgärder

När en man klagar på att brinna, klåda eller gnugga medan han urinerar, ska doktorn genomföra en fysiologisk undersökning av patienten och hålla en undersökning. Vid nästa steg utförs laboratorietester, inklusive ett allmänt blod- och urintest, en smörjanalys från urinröret för att etablera smittsamma medel, en analys för förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar. Som ytterligare diagnostiska åtgärder kan en ultraljudsundersökning och endoskopi utföras.

Terapeutisk terapi

Om det är brännande känsla efter urinering hos män, ska behandlingen utföras enligt utnämningen av en erfaren specialist och strikt under hans handledning. Terapi är först och främst avsett att eliminera orsakerna som orsakade det patologiska tillståndet:

 1. För behandling av allergi används antihistaminer och ett allergen är etablerat för att utesluta kontakter med det i framtiden.
 2. vid behandling av uretrala trauma visas hålla antibiotikaterapi vilket förhindrar spridningen av den inflammatoriska processen, i kombination med förfaranden lokala effekter: användning av brickor med en lätt lösning av bakpulver, eller mangan;
 3. inflammatoriska processer som orsakas av infektioner och patogena mikroorganismer, eliminerar ett brett spektrum av åtgärder med antibiotika. Samtidigt visas mottagningen av läkemedel som aktiverar utflödet av urin och vitaminkomplex, vilket ökar immuniteten.
 4. behandling av prostatit, beroende på svårighetsgraden av sjukdomen kan utföras med konservativa metoder baserade på antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel eller om kirurgi krävs.

förebyggande

För att undvika tillståndet, när det efter urinering finns brännande känsla i urinröret hos män, inte fastställa orsakerna till det patologiska tillståndet, rekommenderas att följa enkla rekommendationer:

 • att vägra oskyddad sex och frekvent förändring av sexpartner;
 • undvik hypotermi
 • att vidta åtgärder för att upptäcka och behandla eventuella infektioner i tid
 • att leda en hälsosam livsstil och överge dåliga vanor
 • hålla sig till en balanserad diet;
 • följa reglerna för personlig hygien
 • regelbundet, minst en gång om året för att genomgå en rutinundersökning med en urolog.

Sålunda kan brinnande efter urinering fungera som en följd av den vanliga allergin och också vittna om närvaron i kroppen av ett allvarligt patologiskt tillstånd. Endast en snabb samtal till en läkare, en tillförlitlig diagnos och genomförande av komplexa terapeutiska åtgärder kommer att hjälpa till att bli av med den irriterande sjukdomen.

Tidigare Artikel

Prostatacancerkod mcb 10