Huvud
Skäl

Behandlingsschema för akut och kronisk prostatit hos män

Inflammation av prostata, oavsett orsak till dess förekomst, kräver brådskande behandling.

Behandlingsregimen för prostatit måste nödvändigtvis väljas med avseende på dess form. Läkare delar prostatit i en smittsam och icke-infektiös en. Enligt statistiken, stagnationen i prostatakörteln lider ofta äldre män, yngre patienter oftast upptäcks bakteriell form av prostatit.

Dessutom kan sjukdomen ha ett akut och kroniskt stadium, vilket också påverkar och bestämmer innehållet i behandlingstiden för prostatit hos män.

Hur man behandlar sjukdomen?

För att undertrycka den inflammatoriska processen i prostata används läkemedelsbehandling. För att bli av med infektionen är det nödvändigt att klara laboratorietester som hjälper till att identifiera patogenen och förskriva specifika antibakteriella läkemedel. Korrekt utvalda antibiotika - nyckeln till framgångsrik behandling.

Ofta rekommenderar läkare antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder, men de leder inte alltid till önskad effekt. Därför föreskriver erfarna specialister endast antibiotika efter testresultaten.

Män måste passera ett allmänt blodprov, urin och bakpossev för att fastställa patogenen. Först efter detta föreskrivs specifik terapi och ytterligare behandlingsmetoder. Antibiotika måste användas för akut och kronisk prostatit.

Den viktigaste förutsättningen för behandling av prostatainflammation med antibiotika: En behandling är nödvändigt att passera fullständigt, utan avbrott, även då symptomen inte längre är närvarande. En obehandlad sjukdom kan utvecklas till en kronisk sjukdom.

Tiden för att ta antibakteriella läkemedel är cirka två veckor. Den terapeutiska taktiken bestäms av läkaren, personligen för varje patient.

Vid starka smärtsamma förnimmelser förutom antibiotika föreskriver antispasmodik, antiinflammatoriska preparat, medel för förbättring av blodcirkulationen, vitaminkomplex.

Förutom läkemedel måste patienten följa en speciell diet, delta i speciell gymnastik.

Sammanfattningsvis kan vi formulera vad en man borde göra vid behandling av prostatit:

 • ta antibiotika som föreskrivs av en läkare
 • att övervaka immunitet, om nödvändigt, använda vitaminkomplex
 • med svår smärta, använd smärtstillande medel;
 • att tillgripa hjälp av antidepressiva medel;
 • genomgå fysioterapi
 • balansera fysisk aktivitet och vila
 • ät rätt
 • gör prostata massage enligt den ordinerande läkaren;
 • normalisera sexlivet.

Tänk på de två sista styckena i rekommendationerna närmare, eftersom de är mest känsliga.

Prostatisk massage

Förloppet av behandling för inflammation i prostatakörteln innefattar massering av prostata. Denna procedur uppfattas av många män som förödmjukande och påverkar deras ära. Det är nödvändigt att erkänna delikatessen av förfarandet, men i själva verket är dess effektivitet mycket viktigt för att bli av med sjukdomen.

Om en man tvekar att massera på sjukhuset med personal eller andra patienter, är det möjligt att utföra det hemma, antingen ensam eller med hjälp av en nära anhörig.

Läkare rekommenderar att man köper en speciell apparat för att utföra en prostata-massage, men om denna möjlighet inte är tillgänglig är det ganska möjligt att göra med improviserade medel.

Sex är det bästa och viktigaste sättet för maskulin natur för en prostata-massage. Massage uppstår på grund av sammandragningar av musklerna i anusen. Därför är den rådande uppfattningen att under prostatit är det nödvändigt att avstå från intima relationer helt felaktigt. Tvärtom bör sexlivet vara regelbundet.

Men kom ihåg att byta partners inte rekommenderas. Helst måste du ha sex med bara en partner, en konstant. Sexologer råder en man, om inte, då är det bättre att engagera sig i självtillfredsställelse.

Du behöver inte heller låta processen dra ut eller vice versa.

Funktioner vid behandling av akuta och kroniska typer av prostatit

Även om symtomen på dessa sjukdomar är mycket lika, är samma behandlingsregimer för kronisk prostatit och akut något annorlunda.

För det första är den akuta formen botad många gånger lättare, eftersom kroppen hos en man fortfarande kan hantera infektion och inflammation på egen hand. Det räcker bara för att hjälpa honom lite.

Att kämpa på samma sätt med de försummade problemen kräver mycket ansträngning och tid både från patienten och hans läkare, på grund av att det finns en försvagning av kroppen, en minskning av immuniteten. Och huvudkroppen hos en man slutar kämpa för infektion. I stället börjar han anpassa sig till detta tillstånd, lär sig att leva med sjukdom. Och det blir väldigt svårt att få honom att leva på den gamla vägen utan sjukdom.

Förfarandet för att bekämpa prostatit hos män i akut form kräver i de flesta fall användning av antibiotikabehandling. Detta kommer att hjälpa den manliga kroppen att framgångsrikt bekämpa de patogena bakterierna som orsakade inflammation i prostata.

När det smärtsamma tillståndet förvärras ökar patientens smärtor, i detta fall tilldelas patienten adrenoblockerare. Detta görs för att minska inflammation och ödem i prostata. Samtidigt med händelserna rekommenderas massage och fysioterapi.

Akut prostatit

Schematiskt kan behandling av den akuta formen av sjukdomen representeras enligt följande:

 • antibiotikabehandling;
 • sulfanilamidpreparat;
 • i närvaro av smärtssyndrom - antiinflammatoriska läkemedel;
 • droger för att stärka och stödja immunitet
 • alfa-adrenoblocker för svullnad;
 • fysioterapi.

Schema för behandling av kronisk inflammation i prostata

Vid inkompetent behandling eller sen behandling av en patient med akut form för sjukvård finns risk för komplikationer med sjukdomsövergången till kronisk form.

Vad ska man göra vid behandling av kronisk sjukdom:

 • prodiagnostirovat hormonbalans. Om det finns problem föreskrivs speciella mediciner för att eliminera dem.
 • att stärka immunförsvaret för att organisera rätt näring och ta vitaminkomplex
 • att återställa ett regelbundet sexliv, medan alltför aktiva sexuella handlingar i medicinsk yrke erkänns som oacceptabla;
 • ta emot utnämningen av antiinflammatoriska läkemedel;
 • börja ta droger som förbättrar blodcirkulationen (heparin etc.);
 • helt överge användningen av alkohol och tobaksrökning
 • bota alla befintliga infektioner av infektiös natur. Detta kommer att undvika återinfektion av prostata;
 • Använd antibiotika av olika grupper. Och det rekommenderas att dessa grupper förändras mellan sig under behandlingen - det här hjälper till att undvika missbruk av patogenen mot drogen.
 • inkludera i samband med terapi fysioterapi. Särskilt värt att uppmärksamma prostatens massage, som släpper ut järnkanalerna från utsöndring.

Det är viktigt att stärka hela kroppen, förbättra patientens övergripande tillstånd med samtidig blockering av inflammatorisk process.

Behandling av kronisk form tar ganska lång tid utan garanti för fullständig återhämtning av patienten. Därför är det viktigt att förhindra särskilt allvarliga konsekvenser i form av skador på andra organ.

Det är önskvärt att upprätta en lång period av eftergift. Annars kan allvarliga problem vara möjliga i de organ som ansvarar för reproduktion, inklusive infertilitet och sexuell impotens (impotens).

Effektiva droger vid behandling av prostatit

Som redan nämnts kan prostatitbehandling inte göra utan att antibiotika utses. Nedan är en lista över de mest populära grupperna av antibiotika. Och även om deras utnämning endast bör behandlas av en specialist, är det för män som en introduktion värt att lära sig mer om dem:

 1. Först och främst är detta allt känt penicillin och dess derivat. Trots dess "ålder" är det fortfarande ett läkemedel med bred tillämpning. Den vanligaste av denna grupp av läkemedel för närvarande är Amoxiclav och Amoxicillin. Deras effektivitet har bevisats kliniskt.
 2. Makrolider - fördelen med denna grupp är deras nontoxicitet. Därför finns det ingen negativ effekt på tarmens mikroflora. Representanter för gruppen är Sumamed, Rulid, Clatid.
 3. Nästa grupp är Cephalosparin. Används endast permanent. Introducerades intravenöst.
 4. En annan grupp, som endast används i en stationär inställning, är Ceftriaxone.
 5. Om från alla ovannämnda läkemedel inte finns något resultat, föreskriver läkare vanligtvis fluorokinoler.

Vid användning av antibiotika rekommenderas patienterna inte att minska doseringen och behandlingstiden självständigt. Hela kursen är inte mindre än två veckor. För personer som är benägen för allergier är det nödvändigt att informera den behandlande läkaren om det. Då kommer han att upprätta en konstant observation för att undvika förekomsten av en allergisk reaktion på läkemedlet.

Om det finns sjukdomar i njurarna, levern, då ska du omedelbart varna läkarna om det. Då väljer de ett annat behandlingsschema.

Behandlingsregimen för prostatit hos män

Behandling av kronisk sjukdom tar lång tid och kommer inte alltid full återhämtning. Män måste kontakta urologen i god tid för att inte starta sjukdomen. Läkaren kommer att ordinera en individuell behandling till varje patient efter en fullständig undersökning.

Ofta är komplex behandling rekommenderad, vilket inkluderar användningen av antibiotika. Detta tillvägagångssätt kommer att rädda mannen från allvarliga problem.

Faktorer som provocerar sjukdomen

Inflammation av prostatakörteln observeras hos män i ung ålder, från 20 till 40 år.

Det finns olika orsaker som orsakar sjukdomen:

 • infektioner som tränger igenom kroppen genom sexuella relationer
 • störningar i blodcirkulationen i det lilla bäckenet, stagnerande process framkallar inflammation i prostata;
 • hormonella misslyckanden;
 • minskning av immunsystemet upphör kroppen att bekämpa de patogena mikroorganismerna i sig, vilket leder till deras multiplikation;
 • konstant superkylning;
 • stillasittande arbete;
 • vanliga stressiga situationer, fysisk trötthet
 • dåliga vanor
 • obalanserad näring.

Alla dessa faktorer riskerar män, men det är viktigt att få behandling i tid för att undvika komplikationer. Därför, när de första symptomen uppträder, är det nödvändigt att ha en undersökning med läkarna.

Specialister skiljer mellan akut och kronisk prostatit.

Den akuta formen har en uttalad symptomatologi:

 • smärta vid urinering
 • täta resor till toaletten som inte medför lättnad;
 • kroppstemperaturen stiger.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Hur man behandlar sjukdomen?

Schemaläggning kommer att leda läkaren efter att ha undersökt patienten. Huvuduppgiften är att ta bort inflammationen och bli av med patogenen.

Den inflammatoriska processen kan undertryckas av både läkemedelsbehandling och folkmedicin. Men för att bli av med infektionen är det nödvändigt att klara laboratorietester som hjälper till att identifiera patogenen. Korrekt utvalda antibiotika hjälper till att återhämta sig fullständigt.

Ofta rekommenderar läkare antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder, men de ger inte alltid någon effekt. Därför föreskriver erfarna läkare antibiotika, efter resultaten av testen. Män måste passera ett allmänt blodprov, urin också bakposive, för att fastställa patogenen.

Därefter förskrivs de komplex terapi, ytterligare behandlingsmetoder. Antibiotika måste tas med både akut och kronisk prostatit.

Detta är det främsta tillståndet vid behandling av prostatit:

 • Behandlingsförloppet är viktigt att gå helt, inte avbryta, även när det inte finns några symtom på sjukdomen.
 • En obehandlad sjukdom kan utvecklas till en kronisk sjukdom.
 • Smärta passerar efter tre dagar med antibiotikabruk, om obehag är närvarande, är det nödvändigt att ersätta läkemedlet, det är inte effektivt för en sådan patient.
 • Tiden för att ta antibakteriella läkemedel är cirka två veckor.
 • Den terapeutiska taktiken bestäms av läkaren, separat för varje patient.

Det mesta av läkemedlet injiceras genom injektionen, denna metod ger snabbt lättnad, men du kan ta p-piller, särskilt hemma.

Vid starka smärtsamma förnimmelser utse antispasmodik, antiinflammatoriska preparat, medel för förbättring av blodcirkulationen, vitaminkomplex.

Sammanfattningsvis rekommenderas en man att följa sådana regler:

 • balansera fysisk aktivitet och vila
 • ät rätt
 • normalisera det sexuella livet
 • Använd antibiotika som föreskrivs av en läkare
 • att övervaka immunitet, vid behov, ta ett komplex av vitaminer;
 • vid starka smärtor att dricka anesthetiserande tabletter;
 • ibland rekommenderas en man att dricka antidepressiva medel;
 • passera fysioterapi, prostata massage, som föreskrivits av den behandlande läkaren.

Doseringen av de använda läkemedlen, varaktigheten av behandlingen, bestäms endast av läkaren, individuellt för varje man.

Funktioner av akut och kronisk prostatitbehandling

Metoden för behandling av olika former av sjukdomen är annorlunda, även om den visar liknande symptom.

En akut form av botemedel är mycket lättare än att hantera försummade problem. Vid de första stadierna motstår kroppen självt reproduktionen av infektionen, den inflammatoriska processen.

I de senare stegen minskar kroppen, immuniteten minskar, mannen anpassar sig till ett smärtsamt tillstånd, vilket bidrar till spridningen av patologiska abnormiteter.

Den akuta formen kräver antibakteriell terapi, vilket kommer att bidra till att hantera patogena mikroorganismer som har orsakat inflammatorisk process.

Om sjukdomen förvärras, är patienten oroad över stark smärta, han är ordinerad alfa-blockerare. De minskar inflammation, obehag och svullnad i prostatakörteln. Även män rekommenderas för massage och fysioterapi.

Vid behandling av kronisk prostatit finns det några funktioner:

 • Diagnos av hormonbalans. Utnämningen av hormonella droger för att eliminera problemet.
 • Stärka immunförsvaret med hjälp av rätt diet, vitaminkomplex.
 • Det är nödvändigt att leda ett stabilt sexliv, för aktiva sexuella handlingar är oacceptabla.
 • Tilldela antiinflammatoriska läkemedel.
 • Prescribe droger för att förbättra blodcirkulationen.
 • Det är förbjudet att dricka alkoholhaltiga drycker, cigaretter.
 • Behandla andra infektionssjukdomar i rätt tid för att undvika återinfektion av prostatakörteln.

Det är viktigt under behandlingen att stärka kroppen, förbättra patientens tillstånd och blockera inflammatorisk process.

Kronisk prostatit behandlas under lång tid, samtidigt som det inte alltid är möjligt att uppnå full återhämtning. Det är viktigt att förhindra allvarliga konsekvenser, besegra andra organ, skapa en långsiktig eftergift. En sådan sjukdom leder till allvarliga problem i en människas reproduktionsorgan och kan orsaka infertilitet.

Effektiva mediciner

På den farmakologiska marknaden finns det många grupper av läkemedel som effektivt hanterar det manliga problemet. En erfaren specialist kommer att rekommendera piller till patienten, som kan tas hemma.

Vanliga droggrupper:

 • Penicilliner, har ett brett utbud av effekter på kroppen, de rekommenderas tills resultaten av analysen. Vanliga tabletter är Amoxiclav, Amoxicillin, vars pris är tillgängligt för varje man.
 • Makrolider, de inkluderar Sumamed, Rulid, Clatid. Dessa droger är inte giftiga, så de påverkar inte mikroorganismerna i tarmarna negativt. De påverkar infektionen efter den första dosen.
 • Cefalosporiner ordineras under en sjukhusvistelse hos en medicinsk institution, de administreras intravenöst.
 • Fluoroquinols läkare rekommenderar till patienter om andra grupper inte arbetar.
 • Ceftriaxon administreras parenteralt på ett sjukhus. Det används mot en mängd olika bakterier.

Alla antibiotika har biverkningar och kontraindikationer.

Många patienter har:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • allergiska reaktioner;
 • kroppstemperaturen stiger, diarré utvecklas;
 • generellt hälsotillstånd förvärras.

Det är otillåtet att ta sådana läkemedel i händelse av fel i funktionaliteten hos njurarna och leveren, under amningstiden för barnet, ammar.

Endast korrekt vald behandling kommer att medföra effektivitet. Det är viktigt för patienten att genomgå en fullständig kurs av antibiotikabehandling fram till slutet. Med kronisk prostatit kan det vara mer än fjorton dagar.

Minska inte dosen och behandlingens varaktighet. Det är bättre att vara ständigt under överinseende av den behandlande läkaren, särskilt personer som är benägen för allergiska reaktioner.

Mottagande av antibiotika påverkar ofta tarmens mikroflora, så det är nödvändigt att dricka probiotika parallellt.

Att följa alla rekommendationer och efter råd från specialister kan en man uppnå en snabb återhämtning, undvika allvarliga komplikationer och problem i framtiden.

Behandlingsregim för prostatit

För en specialist på människors hälsa är behandlingstiden för prostatit alltid extremt enkel. Allmänna regler bildas baserat på sjukdommens art. Läkemedel kan bara skilja sig från enskilda skillnader mellan patienter.

Påverka det terapeutiska programmet för behandling av inflammation i prostatakörteln, naturligtvis, och typen av patogenpatogen. Prostatit växer till en kronisk form inte bara från akut infektiös inflammation. Ofta är orsaken den virala formen av sjukdomen. Olika icke-specifika prostatit behandlas något annorlunda än bakteriell.

Innan du väljer ett behandlingsschema är det nödvändigt att korrekt och korrekt diagnostisera patienten. Vad som bara är möjligt med den behöriga läkaren.

Infektiös prostatit

Smärtsamma förändringar i prostata körningens funktion och struktur kan orsakas av olika virus. Som regel överförs de sexuellt och behandlas därför under överinseende av en dermatovenerolog.

Läkaren efter utnämningen av laboratorietester väljer de nödvändiga antivirala läkemedlen för ett specifikt fall. De kombineras ofta med antispasmodik. Om kronisk prostatit är i akut stadium kan det vara nödvändigt att ta smärtstillande medel.

Utanför exacerbationen visas en direktmassage av prostatakörteln. Denna terapi hjälper till att snabbt avlägsna från den drabbade kroppsvätskan med en patogen flora. Massage minskar också inflammation och stimulerar adekvat prostataaktivitet.

Bakteriell prostatit

Behandlingsregimen för prostatit, som är bakteriell, bör baseras främst på antibiotikabehandling. Medel i den första raden av destination i detta fall är antibiotika. Det är den kompetenta användningen av bakteriostatiska och bakteriedödande läkemedel som bidrar till fullständig remission av symptom på inflammation i prostatakörteln.

Sjukgymnastik är också en integrerad del av behandlingen av kronisk prostatit. Procedurerna för hårdvaruinställningen bidrar till att försiktigt och noggrant påverka det drabbade organet, vilket återställer kroppens hälsa.

Det är viktigt i detta fall, inte bara riktat, men också den övergripande effekten. En effektiv regimen för behandling av prostatit innebär trots allt ett integrerat tillvägagångssätt för patientens hälsa.

Candidiasis prostatit

Inflammation av prostata som orsakas av svampinfektion behandlas på ungefär samma sätt som andra bakterieformer. Men det är i detta fall som aldrig tidigare, att det är viktigt att behandla inte bara mannen utan även hans sexpartner.

Trots allt överförs candida svampen genom sexuell kontakt från en kvinna till en man. Och en smittad man är en hälsosam partner. Kontakt med en obehandlad partner kommer att negera antibakteriell behandling. Vad kan orsaka behovet av mer aggressiva droger.

Vid candidal prostatit kan den kroniska formen av denna sjukdom leda till att man utser en operativ ingrepp. Candida leder trots allt till strukturella patologiska förändringar i prostatakörtelns vävnader. Ofta är konsekvenserna irreversibla. Den försummade formen av sjukdomen kan kräva även en radikal kirurg intervention och avlägsnande av det organ som drabbats av svampen helt.

Beräknad prostatit

Stagnation i prostatakörteln kan också leda till allvarliga följder och behovet av intrakavitär ingripande. Med den aktuella ansökan om medicinsk hjälp kan du göra med laser eller ljudbehandling. Det är viktigt att vända beräknade avlagringar till sanden i tid, vilket kan elimineras från kroppen naturligt.

Det är inte tillåtet att använda prostata-massage när den förvärrar kronisk form av kongestiv prostatit. Det kan provocera ett skift i steniga formationer, vilket leder till traumatisering av vas deferens.

För att normalisera salthalten i kroppen visas en ganska strikt diet, vilket kommer att utesluta möjligheten att bilda nya stenar i prostata-kanalen.

Chlamydial prostatit

Specificiteten av denna form av inflammation i prostatakörteln beror på patogenens art. Klamydia har tecken på bakteriell och virusinfektion. Därför har behandlingsschemat för behandling av kronisk prostatit i detta fall nödvändigtvis en komplex karaktär.

I denna form av sjukdomen är detaljerade kliniska studier av prostatshemligheten och andra testresultat mycket viktiga. När allt kommer omkring, syftet med detta eller det här läkemedlet kommer direkt att bero på hur lång tid och stadium av sjukdomsförloppet är.

Även antibiotikabehandling, som är en prioritet vid behandlingen av de flesta typer av prostatit, kan inte vara effektiv utan detaljerad laboratorieanalys.

Behandlingsregimer för prostatit

Inflammation av prostatavävnaderna kallas prostatit. Denna sjukdom är vanligare hos män i olika åldrar och ger dem mycket besvär. Därför måste det behandlas i tid.

Specialister särskiljer två former av denna sjukdom - akut och kronisk. Och deras behandling skiljer sig från varandra.

Akut prostatit

En akut form av prostatit betyder en inflammatorisk process i prostatakörteln som uppstår som ett resultat av en infektion efter andra sjukdomar. Som regel gillar män inte att behandlas, så de är säkra på att tarmsjukdom, njursjukdom eller förkylning kommer att passera sig själva. Emellertid har kroppen ibland inte tillräckligt med styrka, vilket leder till att infektionen kan spridas till andra organ. Som ett resultat, prostatit. Följande tecken är karakteristiska för en akut form:

 • hög kroppstemperatur
 • smärta vid urinering
 • smärta i perineum
 • i blodprov finns ett högt innehåll av leukocyter.

Hur man behandlar

Akut prostatit behandlas bäst på ett sjukhus. I det här fallet kan du observera hur sjukdomen fortskrider och spåra resultatet i tid.

Behandlingsregimen för prostatit är ganska enkel. För det första används antibakteriell terapi. I akut form tränger sådana droger väldigt bra in i prostata, vilket ger ett positivt resultat. I behandlingen används:

 • Antibiotika. Det bästa resultatet ges av droger som kan ackumuleras i prostatakörteln i stora mängder. Således är det nödvändigt att överväga att den akuta formen kan orsakas av olika bakterier. Därför utser doktorn antibiotika för varje individ.
 • I närvaro av smärtsamma känslor kan läkare ordinera antiinflammatoriska läkemedel av icke-steroid typ.
 • Immunmodulerande medel. De är nödvändiga för att återställa immunitet och främja snabb återhämtning.
 • Alfa-blockerare. Sådana mediciner används för att minska prostata svullnad hos män.
 • Febernedsättande. Eftersom denna form av sjukdomen ofta åtföljs av en ökning i temperaturen, så, naturligtvis, på sjukhuset använda sådana mediciner.

Läkarna rekommenderar också patienten att dricka så mycket vätskor som möjligt. Fysioprocedurer kan endast ordineras för varje individ.

Kronisk prostatit

I kronisk form övergår denna sjukdom, om den inte behandlas akut. Och det händer ganska ofta. Faktum är att många män, som inte vill se en läkare, är engagerade i självmedicinering. Som ett resultat kommer kortsiktig lättnad, och sjukdomen förblir obehandlad.

Dessutom kan många män i allmänhet inte tvingas gå till doktorn, de vänder sig till en specialist när smärtan redan är så stark att det är svårt att tolerera. Som ett resultat, kronisk prostatit.

Denna sjukdom har sina egna specifika tecken. Dessa inkluderar:

 • Det finns smärta i bäckenet. På ett tidigt stadium är de viskösa, värkande, men i senare skeden kan de tvärtom vara skarpa, skärande;
 • Ibland kan temperaturen stiga. Det händer periodiskt och ganska skarpt och oväntat;
 • Urinen blir en annan färg. Dessutom kan det innehålla slemhinnor inkluderande;
 • Frekvent urinering. Mängden urin är dock mycket liten;
 • Smärtsamma känslor under samlag.

Läkare kommer att ordinera alla nödvändiga tester och endast då kommer att göra den slutliga diagnosen.

Hur man behandlar

Schematisk behandling av prostatit i kronisk form är nästan densamma som i akut. Det finns emellertid vissa skillnader.

Så innehåller behandlingsschemat:

 • Behandling med olika antibiotika. Det kan vara tetracyklinläkemedel, fluorokinoloner, penicillinhaltiga läkemedel. Valet av antibakteriellt medel beror på vilken infektion som är orsaken till sjukdomen. Dessutom, under behandling, ersätts de periodiskt av andra, så att mikroorganismerna inte blir beroende av läkemedlet.
 • Antiinflammatoriska läkemedel. De ordineras beroende på svårighetsgraden av sjukdomen.
 • Dessutom ordinerar läkare ofta läkemedel som hjälper till att förbättra blodcirkulationen.
 • Analgetika. Var noga med att bli ordinerad för att lindra smärta.
 • Vitaminkomplex. På grund av en kronisk sjukdom försvagas kroppen hela tiden. Därför är det nödvändigt att behålla det med vitaminer.
 • Immunmodulerande medel. Behovet av sådana läkemedel bestäms av den behandlande läkaren. Som regel används de i fall då vitaminkomplex för kroppen är få.
 • Sjukgymnastik. I motsats till den akuta formen, med kronisk prostatit, är sådana förfaranden ofta föreskrivna. Dessa inkluderar obligatorisk prostata massage, som hjälper till att rengöra sina kanaler. Använd även ultraljuds- eller laserterapi. Specialisten väljer det nödvändiga förfarandet, baserat på sjukdomsgraden.
 • Diet. Adherens till riktig näring är också mycket viktigt för behandling av kronisk sjukdom. Detta är nödvändigt. Att justera metabolismen, liksom förebygga förekomst av tarmsjukdomar, vilket kommer att påverka inflammatorisk prostatakörteln negativt. Det är nödvändigt att vägra från skarp och fet mat. Och under behandlingsperioden kan du inte konsumera någon alkohol. Det är helt oförenligt med antibiotika, och det kommer inte att ge någon fördel under behandlingen.
 • Fysisk träning. Det är inte nödvändigt att delta i motorsport, enkla fysiska övningar kommer att ha en positiv effekt. De hjälper till att förbättra blodcirkulationen, utveckla muskler, förbättra humör.

Detta är ett approximativt behandlingsschema för kronisk prostatit hos män. Naturligtvis väljer specialisten för varje fall sin egen version av att bli av med denna sjukdom.

Förutom läkemedel kan traditionell medicin också användas. De kommer också att ha en positiv effekt och hjälpa kroppen att återhämta sig snabbare efter behandling med läkemedel. Men före detta är det alltid värt att kontakta den behandlande läkaren så att komplikationer inte uppstår.

Tyvärr finns det situationer där ingen behandling hjälper. I det här fallet utser läkaren endast en kirurgisk ingrepp. Sådana fall uppstår dock sällan. För det mesta, med alla recept, är prognosen för prostatitbehandling gynnsam.

Som du kan se behandlas både akuta och kroniska former av prostatit ganska framgångsrikt. Män i majoriteten vill inte gå till läkare, och i själva verket är en akut sjukdom att bota alltid mycket lättare. Därför borde det inte vara någon pinsamhet. Det är bäst om du hittar några symptom omedelbart gå till läkarna och starta behandlingen i tid. Men självmedicinering är inte värt det, det kommer inte att gynna.

Behandling av kronisk prostatit

Behandling av kronisk prostatit - en av de mest allvarliga och tidskrävande uppgifter för urolog. I fall av akut prostatit fullständig återhämtning kan uppnås i 30% av patienterna, och övergången av sjukdomen till en kronisk form - syftet med behandlingen är inte längre att bota, och uppnå långsiktig remission (en period utan exacerbation).

Den andra svårigheten av terapi är att den infektiösa prostatit tar endast 5-10% av alla inflammatoriska sjukdomar i prostata, medan 90% av "man av hjärtat" inflammation har ingen exakt patogen infektion (kronisk icke-infektiösa inflammatoriska (eller icke-inflammatorisk) och asymtomatisk prostatit). Behandling i dessa fall endast en spekulativ och ofta riktas endast för att lindra tillståndet.

Block för behandling av kronisk prostatit

Behandling av kronisk prostatit kan delas upp i flera villkorade block:

  1. medicinering:
   • antibakteriella terapi (läkemedel av första val är fluorokinoloner (ciprofloxacin, levofloxacin, lomefloksantsin etc), de andra - skyddade penicilliner (amoxicillin och sulbaktam klavuanat), makrolider (azitromycin, josamycin, klaritromycin, etc)..;.
   • avlägsnande av lokal smärta och inflammation (steroida antiinflammatoriska medel, företrädesvis i form av suppositorier - diklofenak, ibuprofen och andra.);
   • Användningen av alfa-1-adrenoceptor-antagonister (läkemedel av första val) blockerare eller 5-alfa-reduktas (andra ordningens läkemedel) för att normalisera urinering (tamsulosin, alfuzosin, finsterid et al.);
   • användningen av antidepressiva rekommenderas i fall av ökad irritabilitet, humör, sömnstörningar, ångest (selektiva serotoninåterupptagshämmare - imipramin, fluoxetin);
   • immunokorrektorer (tiazol, tymalin, immun, etc.);
  2. lokal behandling:
   • bad eller microclysters med kamomill, calendula;
   • prostata massage (utförd endast av en läkare!).

  Kontraindikation mot denna obligatoriska behandlingsmetod - beräknad prostatit (prostata sten);

  dessutom

  Dessutom kan du använda ytterligare behandlingar, såsom en dekokt eller tinktur av bee vattens prostatit, mer i detta avsnitt.

  På vilket system behandlas kronisk behandling av prostatit

  Behandlingsregimen för kronisk prostatit tar lång tid, med återhämtning som inte alltid uppstår. Män bör kontakta urologen i tid för att säkerställa att sjukdomen inte har en långvarig karaktär.

  En individ ordineras en individuell terapi för prostatit. Varje patient genomgår en kontroll och får läkarens instruktioner, nämligen valet av antibiotika för att eliminera infektionen som orsakade inflammatorisk process.

  Orsakerna till prostatit

  Prostats inflammatoriska process förekommer hos män med ung och medelålders ålder (22-45 år).

  Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

  Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

  "Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

  För framväxten av patologi kan bidra till några av anledningarna:

  Vilka läkemedel ska jag dricka?

  • bakterier, virus, sexuellt överförd infektion;
  • störd blodcirkulation i organ som finns i ett litet bäcken;
  • stagnation;
  • hormonell obalans
  • försvagad immunitet
  • frekvent hypotermi
  • stillasittande livsstil;
  • ihållande stress, depression;
  • ofta utmattning av kroppen från fysisk överbelastning;
  • fel sätt att leva med dåliga vanor
  • skadliga livsmedelsprodukter.

  Det är dessa faktorer som slår ut prostatakörteln ut ur den normala livskursen, läkarna rekommenderar att män noggrant övervakar sin hälsa och ger sin kropp mer uppmärksamhet. Du kan inte lämna allt i ung ålder för senare. Sedan du är i mognad kan du möta ett förvärrat hälsotillstånd.

  Ett korrekt förhållningssätt till livsstilen kommer att undvika många komplikationer. Den första obehagliga symptomatologin i genitourinärsystemet bör förebyggas genom effektiv behandling med eliminering av orsaken till ett eventuellt patologiskt tillstånd. Detta kommer att bidra till att undvika komplikationer som kan provocera den kroniska kursen av en sjukdom. Till exempel prostatit. Sjukdomen kan börja asymptomatiskt, men med årliga schemalagda undersökningar hos läkaren kan den stoppas utan att ge ytterligare övergång till den kroniska formen av flödet.

  Prostatit är akut och kronisk. I akut form finns det en uttalad symtomatologi:

  Symptom på sjukdomen

  • smärtsam urinering
  • täta besök på toaletten;
  • temperaturökning
  • känsla av inte fullständig frigöring av urea från urin.

  För att eliminera den kroniska formen av prostatit bör börja behandling i tid.

  Vad är behandlingen för kronisk prostatit

  Schemat för behandling av inflammation i prostata hos kronisk kurs betraktas som en ganska svår uppgift. Och problemen uppstår både hos doktorn och patienten.

  Alla recept och rekommendationer bör utföras exakt och ta läkemedlet. Detta gäller speciellt för antibiotika. Behandling av prostatit utförs oftast med tillämpning av prostata-massageprocedurer. Urologer föreskriver dessutom fysioterapiprocedurer, användningen av fytodroppar. Ibland, när behandlingsteknik inte ger det förväntade resultatet, bestämmer läkaren att utföra ett kirurgiskt ingrepp.

  Den mest effektiva behandlingen med behandling av behandling med prostatitbehandling, som väljs av en erfaren specialist, med hjälp av en omfattande behandling. Detta gör att du kan fördröja sjukdomsåterkomsten under lång tid.

  Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

  Behandling med antibiotika

  För att behandla prostatit med antibiotika är det i alla fall nödvändigt. Eftersom sjukdomen är provocerad av infektion. Vanligtvis föreskrivna droger från gruppen av makrolider. Detta är oleandomycin, tetracyklin. Det rekommenderas också att använda andra typer av läkemedel. Kanamycin, Monomycin, Trimetoprim. Tabletter eller lösningar administreras under överinseende av den behandlande läkaren. Eftersom endast en specialist kan välja kurs, slag och dosering av rekommenderat läkemedel.

  Varaktigheten av behandlingen bestäms av en specialist individuellt, vanligtvis är det 2 veckor. Efter utgången av den rekommenderade behandlingsregimen bestämmer doktorn, baserat på patientens historia, vidareutvecklingen. Det kan helt stoppa, ändra eller förlänga behandlingen.

  Massageprocedurer i prostata

  Massage ordineras för att förbättra produktionen av sekretorisk vätska och normalisering av blodcirkulationen i hankörteln och organen i det lilla bäckenet.

  Massagebehandling rekommenderas inte för patienter som har:

  Hur man gör prostata massage

  • akut inflammation i kroppen
  • hemorrojder;
  • tarmarnas mikrokretsar.

  Vanligtvis rekommenderas sessioner tillsammans med att ta ett läkemedel som snabbt eliminerar smittsam flora. Med den gemensamma tillämpningen av metoderna är behandlingen mer effektiv, vilket gör att sjukdomen snabbt kan dra sig tillbaka. Kronisk prostatit behandlas varje år med massage.

  Fysioterapeutiska förfaranden

  Sjukgymnastik är föreskrivet för patienter att förbättra tillståndet för prostatavävnaden, påskynda läkning, särskilt noterat effektiviteten av fysioterapeutisk behandling för kronisk form av prostatit.

  Behandlingen utförs enligt följande metoder:

  Manipulation för män

  • hypertermi genom transrektalmetoden;
  • laserterapi;
  • diadynamophoresis.

  Med långvarig prostatit ger mudbehandling goda resultat. För terapeutiska ändamål rekommenderas användningen av vätesulfid och mineralvatten.

  Homeopatiska manipulationer

  Preparat av naturligt ursprung används som ytterligare medel för behandling av prostatit. Mycket bra recensioner av patienter har ett gammalt, beprövat läkemedel Stamax. Den innehåller palmfrukter med fettsyror, som har en fördelaktig effekt på kroppens reproduktionsorgan. Läkemedlet har praktiskt taget inga biverkningar.

  Kirurgiska metoder för behandling av prostatit

  Operativ inblandning av behandling av prostatit hos kroniska män rekommenderas i fall där urinvägsinnkänningen smalnar. Kirurgi är också ordinerat för avlägsnande av prostata adenom, en abscess.

  Terapi av CP med droger

  Orsakerna till utseende av prostatit är virus, bakterier, infektioner, som tränger oftast efter samlag. En främmande infektion förstör slemhinnan i urinröret. För många män är det fortfarande okänt hur man behandlar prostatit. Kronisk kurs behandlas i flera steg. Ett adekvat system används för detta.

  Med bakteriell prostatit är det inte lätt att behandlas. Det tar mycket tid och pengar, men det är nödvändigt att behandlas. Endast en tredjedel av patienterna kan bli av med återkommande återfall.

  Vid behandling av kronisk prostatit:

  Förberedelser för komplex terapi

  • antiinflammatoriska läkemedel tas
  • Det rekommenderas att antidepressiva medel tas (ångestlindring vid allvarliga symptom;
  • eliminerar svårigheten i urinflödet (applicera värme, speciella procedurer);
  • douning av prostata genom analkanalen med lösningar med medicinska komponenter;
   sjukgymnastik sessioner.

  Läkare använder riktade terapi, som påverkar exakt det drabbade området av organet. För detta kan fluorokinoloner eller antibiotika förskrivas. Det operativa beslutet tillämpas endast i försummade fall, när det finns allvarliga komplikationer.

  Ytterligare rekommendationer

  Den vanliga regimen för behandling av prostatit är berättigad efter 14 dagers terapeutisk behandling. Med korrekt efterlevnad av alla rekommendationer från specialisten kan du uppnå positiva resultat.

  I slutet av behandlingsperioden förklarar specialisten att test och undersökningar återupptas, baserat på resultaten blir det tydligt vilken effekt prostatakörteln har fått på behandlingsregimen som används.

  Antibiotika eliminerar framgångsrikt infektion och patogen flora, vilket orsakade en kronisk kurs av prostatit.

  Det finns inget mirakel av droger för inflammation i prostata, så du behöver inte hoppas att sjukdomen kommer att försvinna efter att du har använt mirakelpiller. Att vara frisk nog att ge upp det vanliga sättet att leva. Göra sport, släng dåliga vanor, byt kost. Om du utför regelbundna undersökningar av en urolog (minst en gång per år) kan du alltid vara medveten om förändringar i kropps- och reproduktionsorganen.

  Du kan inte känna alla droger som säljs på apotek, eftersom det inte bara kan vara ett ineffektivt slöseri med pengar och tid, ett självutvecklat behandlingsschema kan skada kroppen.

  De vanligaste läkemedlen är penicillinmedel, de har ett brett spektrum av effekter. Av alla antibiotika föredrar läkare användningen av Amoxiclav. Pengarna är överkomliga. Bland makrolider visar läkemedlet Klacid eller Rupid bra resultat av effektivitet.

  Ibland föreskrivs cephalosparin - dessa läkemedel används huvudsakligen för patienter i sjukhusbehandling. De administreras intravenöst. En bred applikation i urologi fick läkemedlet Ceftriaxon. Han utses för att förstöra olika smitta och bakterier. Läkemedlet är avsett för parenteral administrering.

  Vem sa att bota prostatit hårt?

  Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

  • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
  • Uppstoppad blåsan;
  • Sexuell dysfunktion;

  Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

  Vilket system för behandling av prostatit hos män är det mest effektiva

  Prostatakörteln är ansvarig för många funktioner i den manliga kroppen. Först och främst är denna kropp ansvarig för utvecklingen av prostats utsöndring - en integrerad del av ejakulatet. Det är också en slags ventil som stänger utloppet från blåsan under en erektion. Slutligen främjar den normala funktionen av prostatakörteln syntesen av huvudkönshormonet, testosteron.

  Brott mot blodcirkulationen i bäckenet, penetrering av skadliga bakterier och många andra problem leder till inflammation i vävnaderna i detta viktiga organ. En sådan sjukdom kallas prostatit och det är nödvändigt att bekämpa det omedelbart.

  Klassificering av sjukdomen

  I medicin finns det fyra typer av prostatit:

  Från vilken form av prostatit finns i patienten beror på behandlingsschemat och läkemedlets val av läkare. Förresten, de två första typerna av sjukdom förekommer oftast hos män.

  För behandling av akut form är det tillräckligt att genomgå en individuell kurs på upp till 5 veckor. Den kroniska scenen är härdad mycket längre och mycket svårare. De första resultaten kommer endast att synas efter några veckor. Och den sista återhämtningen kan sägas först efter sex månader.

  Diagnos av sjukdomen

  I vilket fall som helst beror behandlingsschemat och valet av läkemedel på doktorn. Men innan man går vidare till förfarandena är det nödvändigt att utföra en grundlig diagnos. Detta kommer att bidra till att korrekt förklara symtomatologin och förklara den för urologen.

  Datortomografi är som regel nödvändig för korrekt diagnos. Med hjälp av detta förfarande utvärderas hjärnan, vilken är ansvarig för symtomens uttrycklighet. Efter CT-skanning skickas männen till ultraljudet i prostata för att diagnostisera inflammation i körteln.

  Det gör inte heller ont för att besöka en endokrinolog, en psykoneurolog och en kardiolog. Till exempel är sköldkörteln undersökt av endokrinologen ansvarig för hela manliga hormonella bakgrunden. Därför krävs en omfattande studie för att täcka alla aspekter av sjukdomen.

  Medicinsk vård

  Med den bakteriella naturen av sjukdommens ursprung, säkerställer behandlingsregimen användningen av antibiotika. Utan dessa läkemedel är det omöjligt att bli av med inflammation i vävnaderna, vilket är den främsta orsaken till den akuta formen av prostatit.

  Om antibiotika

  Patienter som inte känner till egenskaperna hos antibiotikabehandling, behöver veta om några nyanser. Förloppet av antibiotika orsakar ofta utvecklingen av en allergisk reaktion. Att utesluta en sådan reaktion i kroppen, parallellt med den huvudsakliga behandlingen bör vara en kurs av antihistaminer. Förutom att förhindra utvecklingen av allergier, kommer denna behandling av läkemedel också att skydda mot candidiasis. Undertryck av normal mikroflora med antibiotika leder till en minskning av immuniteten hos män. Därför utvecklas inte andra sjukdomar under försämringen av immunförsvaret, efter behandlingen är det nödvändigt att passera en kurs av probiotika.

  Den behandlande läkaren bör vara medveten om allt som händer med patientens kropp. Därför, om det valda antibiotikabehandlingsregimen inte hjälper, behöver du rådfråga en specialist. I vissa fall börjar den försummade sjukdomen att återhämta sig efter en vecka. En lång mottagning av antibiotika (mer än 2 veckor) leder ofta till abnormiteter i levern. För att förhindra negativa konsekvenser ska hepatoprotektorer tas.

  Tabletta antibiotika tas bäst med mat. Dessa läkemedel har som regel en skadlig effekt på magslemhinnan. Intag av det aktiva ämnet i en tom mage kan sannolikt leda till destruktiva effekter. Att ignorera denna varning är ofta orsaken till ett sår. Under inga omständigheter kan du ändra dosen själv. Vissa patienter, må bättre, minska antalet använda mediciner. Detta obehöriga beslut kan leda till ett återfall, eftersom stimulansen inte fullständigt förstördes av drogerna. Vid diagnos av kronisk form av prostatit bör du gå igenom mer än en behandlingsperiod. Regelbunden användning av antibiotika enligt det schema som utsetts av en läkare kommer att möjliggöra en tidig återhämtning.

  Varianter av antibiotika

  För att besegra prostatit i modern medicin använd 6 grupper av antibiotika. Alla har unika egenskaper och är utformade för enskilda fall. Inte på något sätt bör du diagnostisera inflammation i prostata själv, baserat på symtomen. Dessutom kategoriskt förbjuden självbehandling. Läkemedlet, som behandlingsregimen, väljs uteslutande av en specialist.