Huvud
Skäl

Behandlingsschema för akut och kronisk prostatit hos män

Inflammation av prostata, oavsett orsak till dess förekomst, kräver brådskande behandling.

Behandlingsregimen för prostatit måste nödvändigtvis väljas med avseende på dess form. Läkare delar prostatit i en smittsam och icke-infektiös en. Enligt statistiken, stagnationen i prostatakörteln lider ofta äldre män, yngre patienter oftast upptäcks bakteriell form av prostatit.

Dessutom kan sjukdomen ha ett akut och kroniskt stadium, vilket också påverkar och bestämmer innehållet i behandlingstiden för prostatit hos män.

Hur man behandlar sjukdomen?

För att undertrycka den inflammatoriska processen i prostata används läkemedelsbehandling. För att bli av med infektionen är det nödvändigt att klara laboratorietester som hjälper till att identifiera patogenen och förskriva specifika antibakteriella läkemedel. Korrekt utvalda antibiotika - nyckeln till framgångsrik behandling.

Ofta rekommenderar läkare antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder, men de leder inte alltid till önskad effekt. Därför föreskriver erfarna specialister endast antibiotika efter testresultaten.

Män måste passera ett allmänt blodprov, urin och bakpossev för att fastställa patogenen. Först efter detta föreskrivs specifik terapi och ytterligare behandlingsmetoder. Antibiotika måste användas för akut och kronisk prostatit.

Den viktigaste förutsättningen för behandling av prostatainflammation med antibiotika: En behandling är nödvändigt att passera fullständigt, utan avbrott, även då symptomen inte längre är närvarande. En obehandlad sjukdom kan utvecklas till en kronisk sjukdom.

Tiden för att ta antibakteriella läkemedel är cirka två veckor. Den terapeutiska taktiken bestäms av läkaren, personligen för varje patient.

Vid starka smärtsamma förnimmelser förutom antibiotika föreskriver antispasmodik, antiinflammatoriska preparat, medel för förbättring av blodcirkulationen, vitaminkomplex.

Förutom läkemedel måste patienten följa en speciell diet, delta i speciell gymnastik.

Sammanfattningsvis kan vi formulera vad en man borde göra vid behandling av prostatit:

 • ta antibiotika som föreskrivs av en läkare
 • att övervaka immunitet, om nödvändigt, använda vitaminkomplex
 • med svår smärta, använd smärtstillande medel;
 • att tillgripa hjälp av antidepressiva medel;
 • genomgå fysioterapi
 • balansera fysisk aktivitet och vila
 • ät rätt
 • gör prostata massage enligt den ordinerande läkaren;
 • normalisera sexlivet.

Tänk på de två sista styckena i rekommendationerna närmare, eftersom de är mest känsliga.

Prostatisk massage

Förloppet av behandling för inflammation i prostatakörteln innefattar massering av prostata. Denna procedur uppfattas av många män som förödmjukande och påverkar deras ära. Det är nödvändigt att erkänna delikatessen av förfarandet, men i själva verket är dess effektivitet mycket viktigt för att bli av med sjukdomen.

Om en man tvekar att massera på sjukhuset med personal eller andra patienter, är det möjligt att utföra det hemma, antingen ensam eller med hjälp av en nära anhörig.

Läkare rekommenderar att man köper en speciell apparat för att utföra en prostata-massage, men om denna möjlighet inte är tillgänglig är det ganska möjligt att göra med improviserade medel.

Sex är det bästa och viktigaste sättet för maskulin natur för en prostata-massage. Massage uppstår på grund av sammandragningar av musklerna i anusen. Därför är den rådande uppfattningen att under prostatit är det nödvändigt att avstå från intima relationer helt felaktigt. Tvärtom bör sexlivet vara regelbundet.

Men kom ihåg att byta partners inte rekommenderas. Helst måste du ha sex med bara en partner, en konstant. Sexologer råder en man, om inte, då är det bättre att engagera sig i självtillfredsställelse.

Du behöver inte heller låta processen dra ut eller vice versa.

Funktioner vid behandling av akuta och kroniska typer av prostatit

Även om symtomen på dessa sjukdomar är mycket lika, är samma behandlingsregimer för kronisk prostatit och akut något annorlunda.

För det första är den akuta formen botad många gånger lättare, eftersom kroppen hos en man fortfarande kan hantera infektion och inflammation på egen hand. Det räcker bara för att hjälpa honom lite.

Att kämpa på samma sätt med de försummade problemen kräver mycket ansträngning och tid både från patienten och hans läkare, på grund av att det finns en försvagning av kroppen, en minskning av immuniteten. Och huvudkroppen hos en man slutar kämpa för infektion. I stället börjar han anpassa sig till detta tillstånd, lär sig att leva med sjukdom. Och det blir väldigt svårt att få honom att leva på den gamla vägen utan sjukdom.

Förfarandet för att bekämpa prostatit hos män i akut form kräver i de flesta fall användning av antibiotikabehandling. Detta kommer att hjälpa den manliga kroppen att framgångsrikt bekämpa de patogena bakterierna som orsakade inflammation i prostata.

När det smärtsamma tillståndet förvärras ökar patientens smärtor, i detta fall tilldelas patienten adrenoblockerare. Detta görs för att minska inflammation och ödem i prostata. Samtidigt med händelserna rekommenderas massage och fysioterapi.

Akut prostatit

Schematiskt kan behandling av den akuta formen av sjukdomen representeras enligt följande:

 • antibiotikabehandling;
 • sulfanilamidpreparat;
 • i närvaro av smärtssyndrom - antiinflammatoriska läkemedel;
 • droger för att stärka och stödja immunitet
 • alfa-adrenoblocker för svullnad;
 • fysioterapi.

Schema för behandling av kronisk inflammation i prostata

Vid inkompetent behandling eller sen behandling av en patient med akut form för sjukvård finns risk för komplikationer med sjukdomsövergången till kronisk form.

Vad ska man göra vid behandling av kronisk sjukdom:

 • prodiagnostirovat hormonbalans. Om det finns problem föreskrivs speciella mediciner för att eliminera dem.
 • att stärka immunförsvaret för att organisera rätt näring och ta vitaminkomplex
 • att återställa ett regelbundet sexliv, medan alltför aktiva sexuella handlingar i medicinsk yrke erkänns som oacceptabla;
 • ta emot utnämningen av antiinflammatoriska läkemedel;
 • börja ta droger som förbättrar blodcirkulationen (heparin etc.);
 • helt överge användningen av alkohol och tobaksrökning
 • bota alla befintliga infektioner av infektiös natur. Detta kommer att undvika återinfektion av prostata;
 • Använd antibiotika av olika grupper. Och det rekommenderas att dessa grupper förändras mellan sig under behandlingen - det här hjälper till att undvika missbruk av patogenen mot drogen.
 • inkludera i samband med terapi fysioterapi. Särskilt värt att uppmärksamma prostatens massage, som släpper ut järnkanalerna från utsöndring.

Det är viktigt att stärka hela kroppen, förbättra patientens övergripande tillstånd med samtidig blockering av inflammatorisk process.

Behandling av kronisk form tar ganska lång tid utan garanti för fullständig återhämtning av patienten. Därför är det viktigt att förhindra särskilt allvarliga konsekvenser i form av skador på andra organ.

Det är önskvärt att upprätta en lång period av eftergift. Annars kan allvarliga problem vara möjliga i de organ som ansvarar för reproduktion, inklusive infertilitet och sexuell impotens (impotens).

Effektiva droger vid behandling av prostatit

Som redan nämnts kan prostatitbehandling inte göra utan att antibiotika utses. Nedan är en lista över de mest populära grupperna av antibiotika. Och även om deras utnämning endast bör behandlas av en specialist, är det för män som en introduktion värt att lära sig mer om dem:

 1. Först och främst är detta allt känt penicillin och dess derivat. Trots dess "ålder" är det fortfarande ett läkemedel med bred tillämpning. Den vanligaste av denna grupp av läkemedel för närvarande är Amoxiclav och Amoxicillin. Deras effektivitet har bevisats kliniskt.
 2. Makrolider - fördelen med denna grupp är deras nontoxicitet. Därför finns det ingen negativ effekt på tarmens mikroflora. Representanter för gruppen är Sumamed, Rulid, Clatid.
 3. Nästa grupp är Cephalosparin. Används endast permanent. Introducerades intravenöst.
 4. En annan grupp, som endast används i en stationär inställning, är Ceftriaxone.
 5. Om från alla ovannämnda läkemedel inte finns något resultat, föreskriver läkare vanligtvis fluorokinoler.

Vid användning av antibiotika rekommenderas patienterna inte att minska doseringen och behandlingstiden självständigt. Hela kursen är inte mindre än två veckor. För personer som är benägen för allergier är det nödvändigt att informera den behandlande läkaren om det. Då kommer han att upprätta en konstant observation för att undvika förekomsten av en allergisk reaktion på läkemedlet.

Om det finns sjukdomar i njurarna, levern, då ska du omedelbart varna läkarna om det. Då väljer de ett annat behandlingsschema.

Schema för behandling av prostatit med antibiotika

Prostatit kallas inflammation i prostata vävnaden. Prostatakörteln - ett organ i kroppen av den man som producerar prostatavätska, som utgör en del av sperman, och även spelar rollen av ventilen, som under erektion stänger utloppet av blåsan. Dessutom bidrar prostatakörteln till produktion av testosteron, som är ansvarig för maskulinitet.

klassificering

Prostatit är uppdelad i akut och kronisk, liksom infektiös (bakteriell) och icke-infektiös (abakteriell).

Orsakerna till denna sjukdom är följande:

 1. STI, det vill säga sexuellt överförbara infektioner (ureaplasma, klamydia, gonokocker, Candida-svampar etc.) kan penetrera och skada urinvävnaderna.
 2. Förvirrad blodcirkulation i bäckenet. Stagnerande fenomen, som observeras i prostata, kommer att leda till inflammation.
 3. En stillasittande livsstil. På risk är kontorsarbetare, förare och tjänstemän.
 4. Störd immunitet
 5. Regelbunden stress.
 6. Störning av hormonbalans.
 7. Brist på mikronäringsämnen och vitaminer i kroppen.
 8. Regelbunden hypotermi.

Det kan inte sägas att om du har frekventa stress eller du är bussförare, så kommer du att få 100% prostatit. Du kan dock säga att du är i fara, och du bör noggrant övervaka din hälsa.

Behandling av prostatit

Som vi ser finns det en hel del skäl för att utveckla prostatit, och nästan alla av dem på något sätt orsakas av olika mikroorganismer (virus, bakterier, svampar och protozoer).

När vi börjar behandla prostatit möter vi två mycket viktiga uppgifter: att förstöra patogenen och att ta bort inflammationen.

Det är värt att notera att för att avlägsna inflammation finns det en hel del tekniker, allt från medicinska förfaranden och slutar med folkmedicinska lösningar. Men för att övervinna patogenen kan bara antibiotika hjälpa oss, vilket förresten inte alltid klarar sig själva.

Detta beror på det faktum att antibiotika kan verka på bakterier och protozoer, medan samma virus har full motstånd mot dem, och mot svampar finns en speciell antifungal behandling.

Hur man behandlar prostatit med antibiotika

Idag finns det också ett stort antal antibakteriella läkemedel och behandlingsregimer för prostatit med antibiotika. Men man måste komma ihåg att för en lyckad behandling är det bäst att bestämma vilken typ av patogen som helst. Du kan använda antibiotika och ett brett spektrum av åtgärder, men deras effektivitet är mycket lägre än antibiotika, som skärps för en viss patogen.

För att bestämma typen av patogen utförs en särskild analys. Det behöver bara juice i prostatakörteln. Dessutom utförs en annan analys för att testa känsligheten hos en viss patogen till ett antal antibiotika. Dessa tester kommer att underlätta behandlingen i framtiden. Och det är därför som goda läkare inte ordinerar läkemedel omedelbart till patienten, men föredrar att vänta på testresultaten först.

Kortfattat om sjukdomsformer

Valet av läkemedlet beror helt och hållet på vilken form av prostatit det är, i vilket skede det är och vad patientens allmänna tillstånd är.

Det finns 2 former av sjukdomen:

 1. Akut. Symtom är väl uttalad. Patienten är orolig för den oupphörliga klåda i ljummen, urinering av fraktionerade delar, smärtsamt och svårt. Sällan kan det åtföljas av hög temperatur. Om du går till en läkare i tid och tar en behandling, är prognosen en fullständig återhämtning
 2. Kronisk. Sjukdomen är återkommande. Perioderna för förvärring följs av perioder av eftergift. Förekommer i situationer där akut prostatit inte har botats eller om behandlingen inte var korrekt. Det är som regel mycket svårt och prognosen är mycket ogynnsam, upp till prostata adenom eller prostatacancer.

Behandling av det akuta stadium av prostatit tar endast 3-5 veckor. Vad gäller det kroniska scenet är allt här mycket långsammare. Effekten av behandlingen kan bara bytas efter några veckor, och återhämtningen kan fördröjas i sex månader.

Hur man väljer ett läkemedel

Antibiotika har olika förmåga att tränga igenom skalet av något organ och ackumulering i detta organ för att uppnå effektiv koncentration. Det är därför som innan behandlingen påbörjas är det så viktigt att först genomföra en analys av känsligheten hos en viss patogen mot antibiotika och först då börja behandla. I vår tid leder den oordnade administreringen av antibiotika till det faktum att mikroorganismer utvecklar resistens mot läkemedel snabbare än läkemedelsföretag producerar dem. Till sist kan vi naturligtvis få en situation där vi helt enkelt inte har antibiotika.

På grund av detta föredrar behöriga specialister att vänta på resultaten av analysen, och först då förskriva det nödvändiga läkemedlet. Om läkemedlet är ordinerat tidigare och inte det som behövs kommer det inte att göra kroppen bättre, men mikroorganismen börjar utveckla motstånd mot detta läkemedel. Och även om det inte är så kritiskt i den här situationen, eftersom bakterien inte kommer att kunna sprida sig speciellt, men även i denna situation får man inte glömma det.

Dessutom är spektrumet av verkan av antibiotika också viktigt. Ju bredare detta spektrum desto mer sannolikt är det att klara alla patogener. Men glöm inte att ju bredare spektrumet av handling, desto svagare antibiotikum för en viss parasit.

Viktiga nyanser

Under behandlingen av bakteriell prostatit bör antibiotika helt eliminera alkohol från kosten. Även små doser alkohol, i form av ett glas på middag, kan försvaga antibiotikas funktion och försämra också ditt övergripande tillstånd.

En annan viktig nyans är att alla starka antibiotika har en spermatoxisk effekt. Därför ska det ta cirka 5-6 månader efter avslutad användning av antibiotika och före uppfattningsdatumet.

Vidare bör du vid behandling med antibiotika försöka utföra andra åtgärder som förbättrar prostata körtelens arbete. Det är bra att genomföra massageprocedurer, olika terapeutiska och, naturligtvis, vitaminer.

Grupper av antibiotika

Det bör komma ihåg att det som skrivs nedan är skrivet endast för informationsändamål. Under inga omständigheter ska du själv diagnostisera dig själv eller dina vänner med prostatit och behandla det utan att ha råd med en specialist.

Det finns 6 huvudgrupper av antibiotika som kan hjälpa en person att övervinna prostatit

penicilliner

Amoxicillin och Amoxiclav. Läkare tycker om att använda denna grupp av antibiotika på grund av att deras verksamhet är väl undersökt. Amoksiklav frisätts i form av ett pulver, en tablettform eller i form av en oral suspension. En enstaka dos är lika med 250 eller 500 mg, den dagliga dosen får inte överstiga 2 g. Läkemedlet rekommenderas att delas upp i 3-4 doser. Amoxicillin används huvudsakligen i tablettform. En enstaka dos på 500-1000 mg, den dagliga dosen får inte överstiga 3 g. Droppintaget är också uppdelat 3-4 gånger.

tetracykliner

Doxycyklin och tetracyklin. Antibiotika i denna serie förskrivs som regel med prostatit, som orsakades av klamydia eller mykoplasma. Formlösning tetracyklin-tablett. Enstaka doser är 250 mg. Dagligt intag överskrider inte 1 g. Läkemedlet ska delas 4 gånger om dagen. Doxycyklin har också en tablettform. En enstaka dos är 100 mg. Den dagliga överskrider inte 200 mg. Ta det 2 gånger om dagen.

Tsefalospariny

Ceftriaxon och Cefuroxime - dessa antibiotika har ett brett spektrum av effekter. Ceftriaxon Cefuroxim och förmår strida mot anaeroba infektioner, såväl som både gram + och gram bakterier (Proteus, Staphylococcus, Streptococcus, och Haemophilus influenzae). Ceftriaxon administreras uteslutande parenteralt, dvs intravenöst eller intramuskulärt. Det finns ingen tabellform. Enlig och daglig dos är från 1 till 2 g. Detta beror på det faktum att läkemedlet administreras en gång om dagen. Metoden för administrering av cefuroxim är samma som för ceftriaxon. Endos är från 750 till 1500 mg, och dagligen från 2 till 6 g. Godkänd 3 gånger om dagen.

fluorokinoloner

Oflaxacin och Ciprofloxacin - har ett brett spektrum av åtgärder. De är inte valfria läkemedel. Deras huvudsakliga särdrag är att de tränger in i prostatakörteln och ackumuleras där. De används för att upptäcka många gram + och grambakterier, liksom klamydia, mycoplasma gardnerella och ureaplasma. Oflaksatsin producerar uteslutande i kapslar. Kapslar kan vara 200 och 400 mg. Det tas en gång om dagen. Ciprofloxacin har en tablettform, men används ofta som en injektion. Enstaka doser är 200 eller 400 mg. Den dagliga kan nå 800 mg. Läkemedlet tas 2 gånger om dagen.

makrolider

Josamycin och Azithromycin, som också kallas Sumamed.

Huvudskillnaden är förmågan att kumulera i prostatakörtelns vävnader. Fördelen med antibiotika i denna serie är låg toxicitet. Jozamycin är tillgängligt i tablettform. En enstaka dos är 250, 500 eller 750 mg. Den dagliga dosen 1-2 g. Den tas 3 gånger om dagen. Azitromycin har en tablettform och en pulverform för injektion. En enstaka dos är 150 eller 300 mg. Dagligen - 300 eller 600 mg. Läkemedlet tas 1-2 gånger om dagen.

Aminoglikazidy

Kanamycin, Gentamicin, 5-NOC. Dessa antibiotika har ett brett spektrum av åtgärder och används i situationer där det är omöjligt att korrekt identifiera orsaksmedlet för prostatit. Gentamicin är endast tillgängligt i form av en injektionsvätska. Den appliceras i en hastighet av 2-5 mg per 1 kg kroppsvikt 1-3 gånger om dagen. Kanamycin har samma form av frisättning. Endosdosen är 500 mg. Den dagliga överskrider inte 1-2 g. Dagen tas 2-4 gånger. 5-NOC finns som dragee. Enstaka doser är 100-200 mg. Den dagliga når 800 mg. Det tas 4 gånger om dagen.

Återigen påminner vi oss om att en specifik behandling ska bestämmas av en läkare. Idag finns det ingen ideell ordning för behandling av prostatit, vilket skulle vara absolut för alla människor.

I akut form av prostatit behöver du dricka antibiotika i ca 2-4 veckor. Då kommer det att vara nödvändigt att ta om testen och om nödvändigt återigen dricka läkemedlet.

Allmänna rekommendationer

Vad bör förstås av personer som är förskrivna antibiotika

 1. Antibiotika bidrar till det faktum att kroppens immunitet minskar på grund av undertryckandet av normal mikroflora. För att upprätthålla immunitet rekommenderar läkare att probiotikaprocessen ska druckas omedelbart efter eller under antibiotikabruk.
 2. Antibiotika orsakar ganska ofta allergiska reaktioner. Oavsett det är det rekommenderat att dricka antihistaminerna. Dessa läkemedel förutom att förhindra allergiska reaktioner tillåter inte heller utvecklingen av candidiasis.
 3. Långtidsanvändning av antibiotika har en negativ effekt på levern. Under ett långvarigt intag av antibiotika (mer än 2 veckor) bör regelbundet dricka hepatoprotektorerna.
 4. Om du inte känner lättnad efter behandlingen, är det nödvändigt att informera den behandlande läkaren om det. Vid akut form av pankreatit kan förbättring av tillståndet observeras om 5-6 dagar.
 5. Det är strängt förbjudet att minska doserna oberoende eller att avbryta behandlingen. Om du känner dig bättre, och sedan minskat dosen av läkemedlet eller ens slutat ta det, kommer symtomen att komma tillbaka, eftersom mikroorganismen som orsakar sjukdomen ännu inte har fullständigt förstörts.
 6. Om du tar antibiotika i tablettform bör du kombinera sin mottagning med matintag. Faktum är att antibiotika, som många andra droger, har en destruktiv effekt på magslemhinnan. Tar piller under måltider eller med ett litet mellanmål som räddar dig från att utveckla sår.

Vid kronisk prostatit är det nödvändigt att regelbundet dricka antibiotika.

Detta beror på det faktum att fullständigt hantera kronisk prostatit för en behandlingstid inte fungerar.

Många män skäms över prostatit och på grund av detta är de rädda för att vända sig till en specialist. Det finns inget skamligt i denna sjukdom. Nuförtiden undergrävs immuniteten av många, och orsaken till bakteriell prostatit kan vara ett banalt besök i bastun eller pool.

Och kom ihåg igen, alla försök till självbehandling av prostatit leder bara till att det kommer att gå från en akut form till en kronisk och du behöver fortfarande vända dig till en specialist och konsekvenserna blir mycket värre.

Ta hand om din hälsa och var inte rädd för att kontakta en specialist.

Behandlingsregimen för prostatit hos män

Prostatit - en ren manlig sjukdom som uppträder hos män från 25 till 40 år. Det är en inflammation i prostata som är smittsam. Den akuta formen av sjukdomen kan uppstå och fortsätta självständigt, men den kroniska formen kan bli en följd av många sjukdomar orsakade av patogen mikroflora.

Sjukdomen i det inledande skedet uppträder ofta asymptomatiskt, vilket är särskilt obehagligt. Trots allt innebär prostatit impotens och infertilitet.

Därför är det vanligtvis svårt att diagnostisera, det kan bara göras av en kvalificerad specialist. Därför är det viktigt att besöka läkaren i tid, och följ noggrant och tålmodigt alla dess föreskrifter och rekommendationer.

Behandlingsregimen för prostatit beror på typ, kurs, periodens längd och många andra faktorer. Därför är det för en akut och kronisk form helt annorlunda. Och det beror på specialisten hur noggrant alla komponenter i ett sådant system väljs och därmed resultatet av behandlingen.

Akut prostatit: orsaker, symptom, typer

Denna form av sjukdomen växer snabbt och är den smittsamma naturen hos uppträdandet på bakgrunden av den totala underskott eller lokal immunitet, närvaron av variga inflammationer, såsom bihåleinflammation eller halsfluss, patologier i njurar, mage, tarmar, åtföljd av purulent inflammatoriska processer.

Allt detta ökar risken för akut prostatit väsentligt, eftersom infektionen genom tiden tränger in i prostata.

Detta kan orsakas av:

 • stafylokock- eller streptokockinfektioner;
 • pseudomonas eller tarmstavar;
 • klamydia eller enterokocker.

Minskning av skyddskrafter kan orsakas av:

 • hypotermi, speciellt organen i det genitourära systemet. Förekommer hos män som är generad i svåra frost att bära underbyxor, fläktar att ligga på snön eller leka med det i svår frost;
 • exacerbation av allergier, särskilt under lågsäsongperioder;
 • inte så länge sedan infektionssjukdom, vilket orsakar en kraftig tillväxt av patogen mikroflora i en mans kropp.

Akut prostatit är uppdelad i:

 • Brännpunkt, där delen av prostatakörtlarna påverkas;
 • diffus, där den inflammatoriska processen fångar hela körteln.
 • catarrhal - det enklaste, som kännetecknas av en liten svullnad i kroppen. Det är asymptomatiskt, så det är viktigt att diagnostisera korrekt och i tid. Annars kommer sjukdomen att fortsätta öka
 • follikel - är redan mycket starkare och mer uttalad, har inflammatoriska foci av en purulent natur, anses vara en komplikation av sjukdomen;
 • parenkymatisk - den mest komplexa, läcker tungt, kännetecknas av svullnad av hela orglet, blockering av kanalerna, ett brott mot utflödet av slem. Det finns oacceptabla smärtsamma förnimmelser i den pubic delen och i perineum. Det kräver omedelbar åtgärd, upp till sjukhusvistelse och kirurgisk ingrepp.

Inflammation i prostatakörteln och diagnos av sjukdomen

Symtom på prostatit i akut form:

 • smärta, ibland signifikant, i den pubic delen och i perineum;
 • smärtsamma förnimmelser i avvärjningsprocessen;
 • ökar den totala kroppstemperaturen;
 • en man känner sig bruten och trött, det finns en generell svaghet hos hela organismen;
 • styrkan och erektionen minskar snabbt, libido är frånvarande
 • störningar under urinering, blir denna process smärtsam och för ofta, särskilt på natten;
 • ökat innehåll av leukocyter i blodet;
 • När du upplever att läkaren observerar en ökning av prostata i storlek och hårdhet, upplever patienten smärtsamma förnimmelser.
 • rektal undersökning av en läkare, det vill säga palpation;
 • intervju med patienten;
 • avslöja tecken på en klinisk bild av sjukdomen;
 • analyser av blod, urin och ejaculat.

Om sjukdomen under lång tid nästan inte gjorde sig känd, kan det finnas en situation där patienten har förtramat sitt besök till doktorn.

Diagnos är mycket komplicerad på grund av långsamma processer. Det är mycket viktigt att ta hänsyn till alla individuella och subjektiva data i den diagnostiska och kliniska undersökningen.

Det empiriska systemet för behandling av akut prostatit

Behandling av akuta former av prostatit utförs oftast i sjukhusinställningar. Patienten är inlagd för att kunna ständigt observera sjukdomsförloppet, dess dynamik, resultaten av behandlingen.

Sjukhusförhållandena gör det möjligt att snabbt och omfattande genomföra den nödvändiga undersökningen och ta prov. Utnämningen av en antibiotikabehandling är också önskvärt att utföras under strikt läkarkontroll.

Den första platsen i behandlingen av akut prostatit, såväl som kronisk, är upptagen av antibakteriella läkemedel, främst antibiotika. Varje patient tilldelas strikt individuellt på grundval av uppgifter om honom och hans diagnos.

Läkemedlet ska ha egenskaper för snabb penetrering i orgelet, vilket är ett slags hinder för ackumuleringen av läkemedlet. De vanligaste antibiotika är en grupp penicilliner, makrolider eller fluorkinoloner.

Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • antibiotika;
 • sulfonamider;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel med närvaro av svår smärta;
 • immunmodulatorer, återställa och stödja kroppens skyddshämmare;
 • alfa-adrenoblocker för att avlägsna puffiness av organet;
 • Sjukgymnastik, som inkluderar massage, terapeutisk gymnastik, elektrofores med antiinflammatoriska salvor, UHF.

Sjukgymnastik föreskrivs i varje enskilt fall strikt i enlighet med patientens tillstånd för resorption och utflöde av ett purulent infiltrat.

Behandlingsschema för kronisk prostatit

Män gillar inte att rådgöra med en läkare om ett sådant intimt ämne som problem i genitourinary området eller sexuella störningar. Därför gör de ofta ofta självmedicinering, vilket är strängt förbjudet. Här, i detta fall, förändras den akuta formen av sjukdomen till en kronisk. Eller om behandlingen är oprofessionell.

Det händer emellertid ofta att även en korrekt genomförd behandling inte garanterar att bli av med sjukdomen.

Detta underlättas av många andra faktorer:

 • hormonella misslyckanden;
 • förekomsten av andra kroniska sjukdomar;
 • minskade funktioner i immunsystemet.

Schematisk behandling av prostatit i kroniskt stadium är baserat på patientens anamnese, dess tillstånd, det stadium av inflammatorisk process, det vill säga hur mycket av körtelvävnaden har genomgått patologiska förändringar.

Diagnos av denna form av sjukdomen innefattar övervakning av patientens tillstånd och den kliniska bilden av dess manifestation:

 • smärta kan vara akut eller värkande i anala eller bäcken
 • förändringar som sker i skum av urea;
 • förhållandet mellan urineringens frekvens och urinering och mängden utsöndrad urin. Det kan vara mycket litet;
 • störningar i sexuellt umgänge när ofrivillig utlösning sker före uppkomsten av orgasm, smärta under erektion, vilket resulterar i perineum eller anus;
 • kortsiktiga förändringar i temperaturen, dess frekventa ökning med en halv grad eller något mer;
 • när och hur mycket slem frigörs ur urinröret
 • generell svaghet, värk i leder och muskelvävnad utan någon uppenbar anledning.

Sådana symptom kan vara milda, knappt märkbara, kan förekomma separat eller inte alls visas.

Det finns en känsla av full återhämtning. Men det här är inte så. Efter en kort stund kan kroppstemperaturen stiga signifikant, alla symtom blir tillräckligt uttalade och starka, särskilt smärtsamma i lilla bäcken och perineum.

För att få en fullständig klinisk bild:

 1. Blod och urintest, medan du tittar på innehållet i vita blodkroppar. Förhöjda nivåer indikerar en inflammatorisk process.
 2. Rektalt undersökningsmetod är mycket viktigt för denna form av sjukdomen. Det gör det inte bara möjligt att söka käftens fysiska storlek och allmänna tillstånd, men också för att se den totala mängden hemlig utsöndring.
 3. Ultraljudsundersökning också nödvändigtvis spendera. Dess mål är att bestämma närvaron av stagnerande fenomen i kanalerna och också för att eliminera närvaron av adenom eller adenokarcinom i prostatakörteln.

normen av omsorg vid kronisk prostatit - är först och främst antimikrobiell terapi med användning av antibiotika och samtidig diagnos av andra sjukdomar i vilka den har sitt ursprung.
Ett smittämne måste etableras som orsakade en minskning av immuniteten.

Kronisk sjukdom har flera former. Någon av dem ger säkert till behandling. Här är den rätta diagnosen, uppkomsten av infektionskällan, mekanismen för dess penetration i orgeln väldigt viktig.

Protokoll för behandling av prostatit i kronisk form:

 • behandling med antibiotika av en grupp fluorokinoloner, penicillin, makrolider. Läkemedelsbehandlingar av denna åtgärd måste ändras under behandling för att undvika att viruset blir beroende av denna behandling. Användningsperioden för en bör inte överstiga 14 dagar. Av penicillinkoncernen är ofta Amoxicillin eller Amoxiclav ordinerat. Av gruppen av makrolider är det bäst att använda Sumamed, Klacid eller Rulid, som börjar förstöra infektionen efter den första applikationen. Fluoroquinoler representeras av ciprofloxacin och levofloxacin.
 • antiinflammatoriska läkemedel, beror på sjukdomsfasen
 • Nevrigramon, 5-Nok, sulfonamidpreparat;
 • antiprotektiva läkemedel för att förbättra blodtillförseln. Dessa inkluderar heparin;
 • immunmodulerande medel, administrerade individuellt;
 • parallell diagnos, upptäckt och behandling av sjukdomar hos andra organ som orsakas av infektioner;
 • utnämning av hormonella droger vid upptäckt av fel i hormonbalansen
 • eliminering av smärtssyndrom
 • massor av prostata. Dess syfte är att separera och dränera infiltrera för renheten hos kanalerna i körteln;
 • fysioterapiprocedurer som tilldelas individuellt till varje enskild patient
 • ändra livsstil och vanor
 • efterlevnad av dagens regim, övning;
 • vanlig hälsosam könsbestämning
 • eliminering av kroppens provokationer, efterlevnad av en viss diet;
 • fullständigt avslag på alkoholhaltiga drycker
 • regelbunden användning av vitamin-mineral komplex.

Eventuella läkemedel för behandling av prostatit och avlägsnande av inflammatoriska processer måste ordineras i samband med läkemedel som skyddar den hälsosamma intestinala mikrofloran.

Läkare är överens om att:

 • organismens individuella egenskaper beaktas, men det är också nödvändigt att tillhandahålla alla möjliga varianter av den inflammatoriska processen och strikt kontrollera sin kurs.
 • det finns ingen universell behandlingsregim. Vad som snabbt kan hjälpa en patient skadar bara den andra. Detta gäller valet av droger och fizioprotsedur;
 • Det är omöjligt att bota sjukdomar med hjälp av icke-traditionella eller folkliga behandlingsmetoder och ignorerar läkemedel och immunmodulatorer.

Varje människors uppgift är att skydda reproduktionssystemet för fortsatt livsstil på jorden. Det innebär att du behandlar din hälsa med fullt ansvar

Det innebär att leda en hälsosam livsstil för att skydda reproduktionsorganen, med de första symptomen på prostatit eller sjukdomar i det genitourära systemet för att söka hjälp från specialister. Självmedicinera inte. Oftast är den här tiden bortkastad.

Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

Tecken på prostatit hos män

Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

 1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
 2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
 3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
 4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
 5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
 6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
 7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

antibiotika

Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

 • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
 • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
 • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

smärtstillande medel

Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

Alfablockerare

En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

De vanligaste drogerna är:

 1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

Muskelavslappnande medel

De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

Fytoterapeutiska läkemedel

De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

vitaminer

Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

 1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
 2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
 3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
 4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
 5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

Prostatilen för injektioner

Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

Angivanden för antagning:

 • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
 • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
 • Biverkningar: Ej identifierad.
 • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

Vitaprost

Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

Prostamol Uno

Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

Peponen

Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.

Vilket system för behandling av prostatit hos män är det mest effektiva

Prostatakörteln är ansvarig för många funktioner i den manliga kroppen. Först och främst är denna kropp ansvarig för utvecklingen av prostats utsöndring - en integrerad del av ejakulatet. Det är också en slags ventil som stänger utloppet från blåsan under en erektion. Slutligen främjar den normala funktionen av prostatakörteln syntesen av huvudkönshormonet, testosteron.

Brott mot blodcirkulationen i bäckenet, penetrering av skadliga bakterier och många andra problem leder till inflammation i vävnaderna i detta viktiga organ. En sådan sjukdom kallas prostatit och det är nödvändigt att bekämpa det omedelbart.

Klassificering av sjukdomen

I medicin finns det fyra typer av prostatit:

Från vilken form av prostatit finns i patienten beror på behandlingsschemat och läkemedlets val av läkare. Förresten, de två första typerna av sjukdom förekommer oftast hos män.

För behandling av akut form är det tillräckligt att genomgå en individuell kurs på upp till 5 veckor. Den kroniska scenen är härdad mycket längre och mycket svårare. De första resultaten kommer endast att synas efter några veckor. Och den sista återhämtningen kan sägas först efter sex månader.

Diagnos av sjukdomen

I vilket fall som helst beror behandlingsschemat och valet av läkemedel på doktorn. Men innan man går vidare till förfarandena är det nödvändigt att utföra en grundlig diagnos. Detta kommer att bidra till att korrekt förklara symtomatologin och förklara den för urologen.

Datortomografi är som regel nödvändig för korrekt diagnos. Med hjälp av detta förfarande utvärderas hjärnan, vilken är ansvarig för symtomens uttrycklighet. Efter CT-skanning skickas männen till ultraljudet i prostata för att diagnostisera inflammation i körteln.

Det gör inte heller ont för att besöka en endokrinolog, en psykoneurolog och en kardiolog. Till exempel är sköldkörteln undersökt av endokrinologen ansvarig för hela manliga hormonella bakgrunden. Därför krävs en omfattande studie för att täcka alla aspekter av sjukdomen.

Medicinsk vård

Med den bakteriella naturen av sjukdommens ursprung, säkerställer behandlingsregimen användningen av antibiotika. Utan dessa läkemedel är det omöjligt att bli av med inflammation i vävnaderna, vilket är den främsta orsaken till den akuta formen av prostatit.

Om antibiotika

Patienter som inte känner till egenskaperna hos antibiotikabehandling, behöver veta om några nyanser. Förloppet av antibiotika orsakar ofta utvecklingen av en allergisk reaktion. Att utesluta en sådan reaktion i kroppen, parallellt med den huvudsakliga behandlingen bör vara en kurs av antihistaminer. Förutom att förhindra utvecklingen av allergier, kommer denna behandling av läkemedel också att skydda mot candidiasis. Undertryck av normal mikroflora med antibiotika leder till en minskning av immuniteten hos män. Därför utvecklas inte andra sjukdomar under försämringen av immunförsvaret, efter behandlingen är det nödvändigt att passera en kurs av probiotika.

Den behandlande läkaren bör vara medveten om allt som händer med patientens kropp. Därför, om det valda antibiotikabehandlingsregimen inte hjälper, behöver du rådfråga en specialist. I vissa fall börjar den försummade sjukdomen att återhämta sig efter en vecka. En lång mottagning av antibiotika (mer än 2 veckor) leder ofta till abnormiteter i levern. För att förhindra negativa konsekvenser ska hepatoprotektorer tas.

Tabletta antibiotika tas bäst med mat. Dessa läkemedel har som regel en skadlig effekt på magslemhinnan. Intag av det aktiva ämnet i en tom mage kan sannolikt leda till destruktiva effekter. Att ignorera denna varning är ofta orsaken till ett sår. Under inga omständigheter kan du ändra dosen själv. Vissa patienter, må bättre, minska antalet använda mediciner. Detta obehöriga beslut kan leda till ett återfall, eftersom stimulansen inte fullständigt förstördes av drogerna. Vid diagnos av kronisk form av prostatit bör du gå igenom mer än en behandlingsperiod. Regelbunden användning av antibiotika enligt det schema som utsetts av en läkare kommer att möjliggöra en tidig återhämtning.

Varianter av antibiotika

För att besegra prostatit i modern medicin använd 6 grupper av antibiotika. Alla har unika egenskaper och är utformade för enskilda fall. Inte på något sätt bör du diagnostisera inflammation i prostata själv, baserat på symtomen. Dessutom kategoriskt förbjuden självbehandling. Läkemedlet, som behandlingsregimen, väljs uteslutande av en specialist.

Vad bestämmer valet av behandlingsregimen för prostatit hos män?

Behandling av prostatit hos män kan vara konservativ eller kirurgisk. Konservativ betraktas som terapi, vilket inte ger kirurgisk ingripande. Det kan innehålla medicinerings- och icke-läkemedelsmetoder. Med ineffektivitet av konservativ terapi, hot eller förekomst av komplikationer visas en operation som i sin tur kan vara minimalt invasiv eller traditionell (klassisk).

Det finns ingen allmän behandling för prostatit. Valet av systemet påverkas av svårighetsgraden av patientens tillstånd och ålder, svårighetsgraden och scenen i patologin, svårighetsgraden av subjektiva och objektiva symptom, data om ytterligare diagnostiska metoder, samtidiga sjukdomar.

Allmänna principer för att välja ett behandlingsschema

Valet av systemet beror i första hand på hur allvarlig processen är. Terapi av akuta former hos de flesta patienter utförs enligt standardprotokoll och orsakar inte läkares svårigheter vid val av taktik. Behandlingen av kroniska former kräver ett individuellt tillvägagångssätt för varje fall av sjukdomen.

Den behandling som föreskrivs för en patient med prostatit bör överensstämma med huvudprinciperna:

 1. Diagnostiska procedurer och analyser bör ge den mest fullständiga bilden av sjukdomen och identifiera associerade patologier.
 2. Materialet för laboratoriediagnos bör väljas innan läkemedlet tas.
 3. Behandling bör vara omfattande, så det bör inte bara eliminera orsakerna till sjukdomen utan också inhibera mekanismen för dess utveckling, minska symtomen och förebygga komplikationer.
 4. Vid förskrivning av läkemedel bör du överväga förekomst av allergier och andra kontraindikationer hos patienten.
 5. Förskriv inte läkemedel som är inkompatibla med varandra eller försvaga varandras handlingar.
 6. Fytopreparationer kan endast ordineras som en del av komplex terapi.
 7. Operativ intervention är föreskriven enligt strikta indikationer.

Tidig diagnos av sjukdomen ger snabb behandling och förhindrar utveckling av komplikationer. Om du blir av med prostatit i de tidiga stadierna, kan han inte längre störa mannen.

Terapi av akut prostatit

Akut inflammation i prostata bör behandlas på ett sjukhus. Schematisk konservativ behandling av akut patologi innefattar:

 • antibakteriella läkemedel (Ofloxacin, Ampicillin, Cefotaxime);
 • medel som förbättrar blodfluiditeten och normaliserar mikrocirkulationen i vävnader (Pentoxifylline, Trental);
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (Naise, Ketanov, Ibufen);
 • rektala suppositorier med analgetiska och antiinflammatoriska medel (Voltaren, Indomethacin).

Antibiotikabehandling för akuta former av prostatit förskrivs empiriskt: Bredspektrum antibiotika ordineras utan att ta hänsyn till typ av patogen och dess antibiotikaresensibilitet. Efter att ha fått resultaten av bakteriologisk inokulation (5-7 dagar) korrigeras antibiotikabehandling om det behövs.

Vid den uttryckta förgiftningen visas intravenös droppinfusion av elektrolyter (Ringer, Lactosol), fysiologisk lösning eller isotonisk glukoslösning.

Om det finns en överträdelse av urinledning, visas en urinkateter eller uretral buzhirovanie. Om en abscess finns i prostata, är detta en indikation på kirurgisk behandling.

Det är omöjligt att sluta behandlingen omedelbart efter att akuta symptom har försvunnit. Det är fyllt med komplikationer och sjukdomens övergång till kronisk form. Efter att ha avslutat hela behandlingsperioden för akut prostatit är risken för kroniskhet i processen minimal.

Hantering av patienter med kronisk prostatit

Behandling av kronisk prostatit förlängs, kräver därför tålamod för patienten. Det uppstår med periodiska exacerbationer och remissioner. Drogterapi för kronisk prostatit av infektiös genesis bör startas under en exacerbation. Om det inte förekommer någon exacerbation provoceras den av medicinering (Pyrogenal, Prodigiozan). Kronisk bakteriell patologi behandlas med de antibiotika som den valda patogenen är känslig för.

Förvaltningen av patienter med kronisk prostatit, förutom antibiotika, föreskriver utnämning av:

 • antiinflammatoriska läkemedel (diklofenak, indometacin);
 • betyder förbättring av mikrocirkulationen i vävnader (Cavinton, Detralex);
 • immunmodulatorer (Timalin, Prostatilena, Vitaprost);
 • muskelavslappnande medel (Diazepam, Baclofen);
 • alfa-adrenoblocker (Tamsulosin, Alfuzosin) - med obstruktion av körtelkanaler;
 • hämmare av alfa-reduktas (finasterid) - med hyperplasi av prostatavävnad;
 • Polysulfatpentosan (Hemoclar) - i närvaro av smärta i underlivet och falsk uppmaning att urinera;
 • sedativa och antidepressiva medel;
 • vitaminterapi.

För att normalisera prostataarbetet under perioder av eftergift rekommenderas fytopreparationer att tas oralt eller appliceras i form av rektala suppositorier. Medel från växtråvaror är långsamma, så ta dem långa (minst 2 månader).

En bra effekt i komplex terapi tillhandahålls genom fysioterapeutiska förfaranden (UHF, mikroström, elektrofores, transrektal och transuretral mikrovågsterapi, laserterapi). Många patienter visas prostata massage. Att massera prostatas vävnader förbättrar utflödet av hennes hemlighet, normaliserar blodcirkulationen i den, främjar utsöndring av sand och små stenar.

Av stor betydelse i den komplexa behandlingen av kronisk prostatit är kostnäring, en hälsosam livsstil, regelbunden motion och löpning, ett fullt och intimt liv.

Kirurgisk behandling indikeras vid utveckling av komplikationer av kronisk prostatit: stenos i blåsans hals, strängning av urinröret.

Frånvaron av svåra subjektiva symptom i kronisk prostatit är inte en ursäkt för att inte behandla den. En obehandlad kronisk patologi leder oundvikligen till farliga konsekvenser (prostata fibros, erektil dysfunktion, infertilitet, adenom eller prostatacancer).

Valet av behandlingsregimen är en urologs uppgift. Oberoende behandling kan leda till utveckling av farliga komplikationer, inklusive i den intima sfären. För att undvika detta, med utseendet av de första symptomen på prostatit, bör en man söka hjälp från en läkare. Behandling av inflammation i prostata i de inledande stadierna kan vara konservativ eller minimalt invasiv. Detta uppfattas väl av patienter och har en gynnsam prognos för deras hälsa och sexuella liv.