Huvud
Behandling

Behandlingsschema för akut och kronisk prostatit hos män

Inflammation av prostata, oavsett orsak till dess förekomst, kräver brådskande behandling.

Behandlingsregimen för prostatit måste nödvändigtvis väljas med avseende på dess form. Läkare delar prostatit i en smittsam och icke-infektiös en. Enligt statistiken, stagnationen i prostatakörteln lider ofta äldre män, yngre patienter oftast upptäcks bakteriell form av prostatit.

Dessutom kan sjukdomen ha ett akut och kroniskt stadium, vilket också påverkar och bestämmer innehållet i behandlingstiden för prostatit hos män.

Hur man behandlar sjukdomen?

För att undertrycka den inflammatoriska processen i prostata används läkemedelsbehandling. För att bli av med infektionen är det nödvändigt att klara laboratorietester som hjälper till att identifiera patogenen och förskriva specifika antibakteriella läkemedel. Korrekt utvalda antibiotika - nyckeln till framgångsrik behandling.

Ofta rekommenderar läkare antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder, men de leder inte alltid till önskad effekt. Därför föreskriver erfarna specialister endast antibiotika efter testresultaten.

Män måste passera ett allmänt blodprov, urin och bakpossev för att fastställa patogenen. Först efter detta föreskrivs specifik terapi och ytterligare behandlingsmetoder. Antibiotika måste användas för akut och kronisk prostatit.

Den viktigaste förutsättningen för behandling av prostatainflammation med antibiotika: En behandling är nödvändigt att passera fullständigt, utan avbrott, även då symptomen inte längre är närvarande. En obehandlad sjukdom kan utvecklas till en kronisk sjukdom.

Tiden för att ta antibakteriella läkemedel är cirka två veckor. Den terapeutiska taktiken bestäms av läkaren, personligen för varje patient.

Vid starka smärtsamma förnimmelser förutom antibiotika föreskriver antispasmodik, antiinflammatoriska preparat, medel för förbättring av blodcirkulationen, vitaminkomplex.

Förutom läkemedel måste patienten följa en speciell diet, delta i speciell gymnastik.

Sammanfattningsvis kan vi formulera vad en man borde göra vid behandling av prostatit:

 • ta antibiotika som föreskrivs av en läkare
 • att övervaka immunitet, om nödvändigt, använda vitaminkomplex
 • med svår smärta, använd smärtstillande medel;
 • att tillgripa hjälp av antidepressiva medel;
 • genomgå fysioterapi
 • balansera fysisk aktivitet och vila
 • ät rätt
 • gör prostata massage enligt den ordinerande läkaren;
 • normalisera sexlivet.

Tänk på de två sista styckena i rekommendationerna närmare, eftersom de är mest känsliga.

Prostatisk massage

Förloppet av behandling för inflammation i prostatakörteln innefattar massering av prostata. Denna procedur uppfattas av många män som förödmjukande och påverkar deras ära. Det är nödvändigt att erkänna delikatessen av förfarandet, men i själva verket är dess effektivitet mycket viktigt för att bli av med sjukdomen.

Om en man tvekar att massera på sjukhuset med personal eller andra patienter, är det möjligt att utföra det hemma, antingen ensam eller med hjälp av en nära anhörig.

Läkare rekommenderar att man köper en speciell apparat för att utföra en prostata-massage, men om denna möjlighet inte är tillgänglig är det ganska möjligt att göra med improviserade medel.

Sex är det bästa och viktigaste sättet för maskulin natur för en prostata-massage. Massage uppstår på grund av sammandragningar av musklerna i anusen. Därför är den rådande uppfattningen att under prostatit är det nödvändigt att avstå från intima relationer helt felaktigt. Tvärtom bör sexlivet vara regelbundet.

Men kom ihåg att byta partners inte rekommenderas. Helst måste du ha sex med bara en partner, en konstant. Sexologer råder en man, om inte, då är det bättre att engagera sig i självtillfredsställelse.

Du behöver inte heller låta processen dra ut eller vice versa.

Funktioner vid behandling av akuta och kroniska typer av prostatit

Även om symtomen på dessa sjukdomar är mycket lika, är samma behandlingsregimer för kronisk prostatit och akut något annorlunda.

För det första är den akuta formen botad många gånger lättare, eftersom kroppen hos en man fortfarande kan hantera infektion och inflammation på egen hand. Det räcker bara för att hjälpa honom lite.

Att kämpa på samma sätt med de försummade problemen kräver mycket ansträngning och tid både från patienten och hans läkare, på grund av att det finns en försvagning av kroppen, en minskning av immuniteten. Och huvudkroppen hos en man slutar kämpa för infektion. I stället börjar han anpassa sig till detta tillstånd, lär sig att leva med sjukdom. Och det blir väldigt svårt att få honom att leva på den gamla vägen utan sjukdom.

Förfarandet för att bekämpa prostatit hos män i akut form kräver i de flesta fall användning av antibiotikabehandling. Detta kommer att hjälpa den manliga kroppen att framgångsrikt bekämpa de patogena bakterierna som orsakade inflammation i prostata.

När det smärtsamma tillståndet förvärras ökar patientens smärtor, i detta fall tilldelas patienten adrenoblockerare. Detta görs för att minska inflammation och ödem i prostata. Samtidigt med händelserna rekommenderas massage och fysioterapi.

Akut prostatit

Schematiskt kan behandling av den akuta formen av sjukdomen representeras enligt följande:

 • antibiotikabehandling;
 • sulfanilamidpreparat;
 • i närvaro av smärtssyndrom - antiinflammatoriska läkemedel;
 • droger för att stärka och stödja immunitet
 • alfa-adrenoblocker för svullnad;
 • fysioterapi.

Schema för behandling av kronisk inflammation i prostata

Vid inkompetent behandling eller sen behandling av en patient med akut form för sjukvård finns risk för komplikationer med sjukdomsövergången till kronisk form.

Vad ska man göra vid behandling av kronisk sjukdom:

 • prodiagnostirovat hormonbalans. Om det finns problem föreskrivs speciella mediciner för att eliminera dem.
 • att stärka immunförsvaret för att organisera rätt näring och ta vitaminkomplex
 • att återställa ett regelbundet sexliv, medan alltför aktiva sexuella handlingar i medicinsk yrke erkänns som oacceptabla;
 • ta emot utnämningen av antiinflammatoriska läkemedel;
 • börja ta droger som förbättrar blodcirkulationen (heparin etc.);
 • helt överge användningen av alkohol och tobaksrökning
 • bota alla befintliga infektioner av infektiös natur. Detta kommer att undvika återinfektion av prostata;
 • Använd antibiotika av olika grupper. Och det rekommenderas att dessa grupper förändras mellan sig under behandlingen - det här hjälper till att undvika missbruk av patogenen mot drogen.
 • inkludera i samband med terapi fysioterapi. Särskilt värt att uppmärksamma prostatens massage, som släpper ut järnkanalerna från utsöndring.

Det är viktigt att stärka hela kroppen, förbättra patientens övergripande tillstånd med samtidig blockering av inflammatorisk process.

Behandling av kronisk form tar ganska lång tid utan garanti för fullständig återhämtning av patienten. Därför är det viktigt att förhindra särskilt allvarliga konsekvenser i form av skador på andra organ.

Det är önskvärt att upprätta en lång period av eftergift. Annars kan allvarliga problem vara möjliga i de organ som ansvarar för reproduktion, inklusive infertilitet och sexuell impotens (impotens).

Effektiva droger vid behandling av prostatit

Som redan nämnts kan prostatitbehandling inte göra utan att antibiotika utses. Nedan är en lista över de mest populära grupperna av antibiotika. Och även om deras utnämning endast bör behandlas av en specialist, är det för män som en introduktion värt att lära sig mer om dem:

 1. Först och främst är detta allt känt penicillin och dess derivat. Trots dess "ålder" är det fortfarande ett läkemedel med bred tillämpning. Den vanligaste av denna grupp av läkemedel för närvarande är Amoxiclav och Amoxicillin. Deras effektivitet har bevisats kliniskt.
 2. Makrolider - fördelen med denna grupp är deras nontoxicitet. Därför finns det ingen negativ effekt på tarmens mikroflora. Representanter för gruppen är Sumamed, Rulid, Clatid.
 3. Nästa grupp är Cephalosparin. Används endast permanent. Introducerades intravenöst.
 4. En annan grupp, som endast används i en stationär inställning, är Ceftriaxone.
 5. Om från alla ovannämnda läkemedel inte finns något resultat, föreskriver läkare vanligtvis fluorokinoler.

Vid användning av antibiotika rekommenderas patienterna inte att minska doseringen och behandlingstiden självständigt. Hela kursen är inte mindre än två veckor. För personer som är benägen för allergier är det nödvändigt att informera den behandlande läkaren om det. Då kommer han att upprätta en konstant observation för att undvika förekomsten av en allergisk reaktion på läkemedlet.

Om det finns sjukdomar i njurarna, levern, då ska du omedelbart varna läkarna om det. Då väljer de ett annat behandlingsschema.

Schemat för behandling av prostatit av akuta och kroniska former

Prostatit är en allvarlig sjukdom som orsakas av inflammation i prostatakörteln. I de flesta fall är inflammation smittsam. Sjukdomen är rent manlig, det största antalet fall av inflammation i prostata är fast hos män 20-45 år.

Prostatit kan utvecklas oberoende, som regel, i akut form, och kan vara en följd av andra sjukdomar som är av bakteriell natur.

I den moderna kliniken av sjukdomar i genitourinary system skilja mellan kronisk och akut prostatit. Sedan etiologin, diagnosen, har kursen av dessa former viktiga skillnader, systemet för behandling av prostatit är byggd separat för var och en av dess former. I samband med speciella egenskaper vid behandling av inflammation i prostata är det viktigt att noggrant välja alla huvudsyften i behandlingsregimen.

Akut prostatit

Akut prostatit kallas vanligtvis inflammation i prostatakörteln mot bakgrund av bakteriell infektion. Den akuta formen av sjukdomen orsakas av en prostataskada som uppstår på grund av en minskning av immunitet, allmänt eller lokalt. Förekomsten av olika purulenta foci av infektioner orsakade av bihåleinflammation, tonsillit, patologiska tillstånd i njursjukdomar, mag-tarmkanalen kan också orsaka sjukdomen. Det vill säga, närvaron av specifika purulenta foci ökar sannolikheten för överföring av infektion i prostatakörteln och dess efterföljande inflammation.

Följande mikroorganismer orsakar den inflammatoriska processen i de flesta fall:

 • stafylokocker och streptokocker;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • E. coli;
 • enterokocker;
 • chlamydia.

Underkylning, särskilt i det genitourära systemet, ett allvarligt allergiskt syndrom, en nyligen överförd svår infektionssjukdom kan också leda till en allmän minskning av immunsystemets aktivitet och den fortsatta tillväxten av patogena mikroorganismer.

Akut prostatit delas upp i enlighet med totaliteten av kärlkörteln i två typer:

 1. Inflammation av ett brännmärke, med separat skada av någon del av prostata.
 2. Inflammation av diffus typ, i detta fall är hela prostatakörteln inblandad i inflammatorisk process.

Följande typer av prostatit särskiljs enligt typen av lesion:

 1. Catarrhal.
 2. Follikulär.
 3. Parenkymal.

Den katarrala formen av prostatit kännetecknas av en vanlig katarr (ödem) i prostata. Detta är den enklaste formen av sjukdomen, den kan vara gömd. Därför är det nödvändigt att uppmärksamma eventuella vanliga tecken på prostatit. Med fördröjd behandling är det möjligt att utveckla mer formidabla former av sjukdomen.

Med follikulära former dras hela kanalens kanaler och lobar in i inflammationsprocessen. I detta fall diagnostiseras purulent infiltration. Ofta finns det blockeringar av lobes av lobes. Denna form har en seriös kurs och är redan en komplicerad form av akut prostatit.

Den parenkymala typen av lesion fångar hela körteln i ödemsprocessen. Det finns en blockering av ett purulent infiltrat, utflödet av slem är signifikant försämrat. Detta är den mest allvarliga sjukdomsformen, vilket kräver brådskande åtgärder. Karaktäriserad av svår smärta i suprapubisk del och anus.

Vanliga tecken på inflammation i prostata och diagnos av sjukdomen

Vid akuta former av sjukdomen är följande symptom vanligast hos patienter:

 • smärta i perineum, i pubic regionen, den smärtsamma processen av avföring
 • generell svaghet, feber
 • kränkningar av urinering, minskad potens
 • ett blodprov visar en ökning av antalet vita blodkroppar;
 • palpation av prostata visar en ökning i dess storlek, ömhet, markant ökad hårdhet.

Diagnos av akut inflammation i prostata på grundval av kliniska tecken, laboratorietester av blod, urin och seminalvätska, också nödvändigtvis rektal fingerundersökning.

Svårigheter vid diagnos kan uppstå om patienten inte har sökt medicinsk hjälp under en lång tid, mot vilken utvecklingen av en kronisk trög sjukdom har inträffat. Därför är det viktigt att ta hänsyn till de komplexa indikatorerna för kliniska och objektiva egenskaper vid diagnos av diagnos.

Det empiriska systemet för behandling av akut prostatit

Behandling av akut sjukdom är önskvärd på ett sjukhus. Detta kommer att ge möjlighet att bättre kontrollera sjukdomsförloppet, för att producera en fullvärdig laboratoriekontroll och att utföra komplex terapi med antibiotika.

Vid första behandlingen av akut och kronisk prostatit är antibakteriell behandling. Därför utser en expert på basis av patientdata ett antibiotikum i varje fall av inflammation. Det kommer att inses att strukturen av prostatan är en barriär för ackumulering av antibiotika, så val som är en av de droger som har strukturella egenskaper penetrera prostatavävnad. Antibiotika från gruppen fluorokinoloner, penicilliner och makrolider används huvudsakligen för antibakteriell terapi.

Den huvudsakliga behandlingsregimen för den akuta fasen av prostatit innefattar:

 • antibiotikabehandling;
 • terapi med sulfonamider;
 • antiinflammatoriska läkemedel av icke-steroid typ (i närvaro av smärta);
 • läkemedel för att stabilisera och upprätthålla immunsystemet;
 • alfa-adrenoblocker (för att avlägsna svullnad i körteln);
 • Fysioterapeutiska procedurer (prostata massage, UHF, elektrofores).

Fysioterapeutiska förfaranden indikeras för att förbättra utflödet av purulenta innehåll under blockeringar. Ändå utses dessa manipuleringar strängt individuellt.

Kronisk prostatit

Svårighetsgraden av prostatit är att någon akut form av sjukdomen kan utvecklas till en kronisk fas. Sådana fall är möjliga med inkompetent behandling av inflammation eller vid självmedicinering. Det händer ofta att patienten inte förstår sjukdomsfyllnaden och ignorerar de manifesterade symtomen på inflammation. Endast när det finns tillräckligt svår smärta, vänder patienten till doktorn. Som regel är det alltid i sådana fall möjligt att observera den öppna bilden av en kronisk prostatit.

Inte alltid ens framgångsrikt genomförd behandling av den akuta fasen av sjukdomen garanterar återhämtning. Avvikelser i immunsystemet, kvardröjande kroniska sjukdomsprocesser i andra organ, hormonella förändringar - alla dessa faktorer ökar sannolikheten att utveckla en kronisk form av prostatit. Förfaranden för behandling av kronisk prostatit baserat på totaliteten av patientens historia, det speciella tillståndet, och steg (utbrott involverade prostatavävnad) inflammatorisk process.

Diagnos av kronisk prostatit baseras på observation av vissa kliniska tecken på sjukdomen:

 • smärta skarp eller högljudd i anusområdet eller i det lilla bäckenet
 • synliga förändringar i urinfärgen;
 • frekvent urinering, men med en liten mängd urin;
 • brott mot kvalitativa indikatorer vid samlag (före utlösning, smärta med erektion i perineum och anus);
 • förändringar i kroppstemperaturen (kortvarig ökning med 0,5-0,7 ° C);
 • slemhinnor ur urinröret;
 • svaghet och domningar i kroppen utan synliga tecken på förkylning.

Det är viktigt att ta hänsyn till att dessa symptom kan observeras separat, och i många fall finns en imaginär förbättring, det vill säga det ger intryck av ett normalt hälsotillstånd. Därefter finns det en uppenbar försämring av tillståndet, symtomen blir ljusare, kroppstemperaturen kan nå 39-40 ° C, smärtan i bäckenområdet blir outhärdlig.

För en fullständig bild av tillståndet utförs laboratorietester av urin och blod. Liksom vid akut inflammation i prostatakörteln, är det ett skifte i antalet leukocyter i riktning mot ökningen. Särskilt viktigt vid diagnos av kroniska former av rektal undersökning av prostatit. Det gör det inte bara möjligt att bedöma prostatakörtelns fysiska tillstånd med hjälp av palpation, utan också att överväga mängden utsöndrad utsöndring. Baserat på dessa studier görs en diagnos. Ultraljud med misstankar om prostata kronisk form indikeras för att undersöka rörets kanaler och själva strukturen i själva strukturen. Detta gör att du kan differentiera prostata med hyperplasi eller adenokarcinom i prostata.

Behandlingsschema för kronisk prostatit

Behandling av kronisk inflammation i prostata innebär ett integrerat tillvägagångssätt som inkluderar aktiviteter relaterade till omedelbar antibiotikabehandling och identifierar orsakerna till patogenas nederlag, vilket globalt påverkar immunsystemets övergripande tillstånd. Vilken som helst form av kronisk prostatit kan behandlas, svårigheten är bara vid korrekt bestämning av sjukdomskällan och mekanismen att sprida infektionen i prostatakörteln.

Behandlingsregimen för prostatit baseras på följande åtgärder:

 1. Antibiotikabehandling med antibiotika i gruppen fluorokinoloner, penicillin eller makrolider, medan obligatorisk ersättning under behandling (för att undvika resistens hos patogenen).
 2. Syftet med antiinflammatoriska läkemedel (beroende på sjukdomens allvarlighetsgrad).
 3. Utnämning av sulfonamidpreparat och preparat som 5-NOC eller Nevigramon.
 4. Intag av angioprotektiva medel som förbättrar blodmikrocirkulationen (heparin och liknande).
 5. Immunostimulerande terapi.
 6. Behandling av andra möjliga purulenta sjukdomar.
 7. Kontroll av hormonell status och vid behov om hormonella preparat.
 8. Hantera smärtssyndrom.
 9. Fysiska terapeutiska procedurer (särskilt prostata massage, frigör kanalerna från urladdningen av infiltrering), utförs i enlighet med uteslutningen på misstanke av atypiska celler i prostatan.
 10. Regime, regelbundet sexliv, uteslutning av provocerande faktorer.
 11. Vägran att dricka alkohol.
 12. Vitaminunderhåll av kroppen som helhet.

Ovanstående rekommendationer tillåter oss att närma oss omfattande behandling, det vill säga att identifiera och behandla samtidiga sjukdomar och abnormiteter i kroppens vitala aktivitet.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

På vilket system behandlas kronisk behandling av prostatit

Behandlingsregimen för kronisk prostatit tar lång tid, med återhämtning som inte alltid uppstår. Män bör kontakta urologen i tid för att säkerställa att sjukdomen inte har en långvarig karaktär.

En individ ordineras en individuell terapi för prostatit. Varje patient genomgår en kontroll och får läkarens instruktioner, nämligen valet av antibiotika för att eliminera infektionen som orsakade inflammatorisk process.

Orsakerna till prostatit

Prostats inflammatoriska process förekommer hos män med ung och medelålders ålder (22-45 år).

För framväxten av patologi kan bidra till några av anledningarna:

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Det är dessa faktorer som slår ut prostatakörteln ut ur den normala livskursen, läkarna rekommenderar att män noggrant övervakar sin hälsa och ger sin kropp mer uppmärksamhet. Du kan inte lämna allt i ung ålder för senare. Sedan du är i mognad kan du möta ett förvärrat hälsotillstånd.

Ett korrekt förhållningssätt till livsstilen kommer att undvika många komplikationer. Den första obehagliga symptomatologin i genitourinärsystemet bör förebyggas genom effektiv behandling med eliminering av orsaken till ett eventuellt patologiskt tillstånd. Detta kommer att bidra till att undvika komplikationer som kan provocera den kroniska kursen av en sjukdom. Till exempel prostatit. Sjukdomen kan börja asymptomatiskt, men med årliga schemalagda undersökningar hos läkaren kan den stoppas utan att ge ytterligare övergång till den kroniska formen av flödet.

Prostatit är akut och kronisk. I akut form finns det en uttalad symtomatologi:

Symptom på sjukdomen

 • smärtsam urinering
 • täta besök på toaletten;
 • temperaturökning
 • känsla av inte fullständig frigöring av urea från urin.

För att eliminera den kroniska formen av prostatit bör börja behandling i tid.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Vad är behandlingen för kronisk prostatit

Schemat för behandling av inflammation i prostata hos kronisk kurs betraktas som en ganska svår uppgift. Och problemen uppstår både hos doktorn och patienten.

Alla recept och rekommendationer bör utföras exakt och ta läkemedlet. Detta gäller speciellt för antibiotika. Behandling av prostatit utförs oftast med tillämpning av prostata-massageprocedurer. Urologer föreskriver dessutom fysioterapiprocedurer, användningen av fytodroppar. Ibland, när behandlingsteknik inte ger det förväntade resultatet, bestämmer läkaren att utföra ett kirurgiskt ingrepp.

Den mest effektiva behandlingen med behandling av behandling med prostatitbehandling, som väljs av en erfaren specialist, med hjälp av en omfattande behandling. Detta gör att du kan fördröja sjukdomsåterkomsten under lång tid.

Behandling med antibiotika

För att behandla prostatit med antibiotika är det i alla fall nödvändigt. Eftersom sjukdomen är provocerad av infektion. Vanligtvis föreskrivna droger från gruppen av makrolider. Detta är oleandomycin, tetracyklin. Det rekommenderas också att använda andra typer av läkemedel. Kanamycin, Monomycin, Trimetoprim. Tabletter eller lösningar administreras under överinseende av den behandlande läkaren. Eftersom endast en specialist kan välja kurs, slag och dosering av rekommenderat läkemedel.

Varaktigheten av behandlingen bestäms av en specialist individuellt, vanligtvis är det 2 veckor. Efter utgången av den rekommenderade behandlingsregimen bestämmer doktorn, baserat på patientens historia, vidareutvecklingen. Det kan helt stoppa, ändra eller förlänga behandlingen.

Massageprocedurer i prostata

Massage ordineras för att förbättra produktionen av sekretorisk vätska och normalisering av blodcirkulationen i hankörteln och organen i det lilla bäckenet.

Massagebehandling rekommenderas inte för patienter som har:

Hur man gör prostata massage

 • akut inflammation i kroppen
 • hemorrojder;
 • tarmarnas mikrokretsar.

Vanligtvis rekommenderas sessioner tillsammans med att ta ett läkemedel som snabbt eliminerar smittsam flora. Med den gemensamma tillämpningen av metoderna är behandlingen mer effektiv, vilket gör att sjukdomen snabbt kan dra sig tillbaka. Kronisk prostatit behandlas varje år med massage.

Fysioterapeutiska förfaranden

Sjukgymnastik är föreskrivet för patienter att förbättra tillståndet för prostatavävnaden, påskynda läkning, särskilt noterat effektiviteten av fysioterapeutisk behandling för kronisk form av prostatit.

Behandlingen utförs enligt följande metoder:

Manipulation för män

 • hypertermi genom transrektalmetoden;
 • laserterapi;
 • diadynamophoresis.

Med långvarig prostatit ger mudbehandling goda resultat. För terapeutiska ändamål rekommenderas användningen av vätesulfid och mineralvatten.

Homeopatiska manipulationer

Preparat av naturligt ursprung används som ytterligare medel för behandling av prostatit. Mycket bra recensioner av patienter har ett gammalt, beprövat läkemedel Stamax. Den innehåller palmfrukter med fettsyror, som har en fördelaktig effekt på kroppens reproduktionsorgan. Läkemedlet har praktiskt taget inga biverkningar.

Kirurgiska metoder för behandling av prostatit

Operativ inblandning av behandling av prostatit hos kroniska män rekommenderas i fall där urinvägsinnkänningen smalnar. Kirurgi är också ordinerat för avlägsnande av prostata adenom, en abscess.

Terapi av CP med droger

Orsakerna till utseende av prostatit är virus, bakterier, infektioner, som tränger oftast efter samlag. En främmande infektion förstör slemhinnan i urinröret. För många män är det fortfarande okänt hur man behandlar prostatit. Kronisk kurs behandlas i flera steg. Ett adekvat system används för detta.

Med bakteriell prostatit är det inte lätt att behandlas. Det tar mycket tid och pengar, men det är nödvändigt att behandlas. Endast en tredjedel av patienterna kan bli av med återkommande återfall.

Vid behandling av kronisk prostatit:

Förberedelser för komplex terapi

 • antiinflammatoriska läkemedel tas
 • Det rekommenderas att antidepressiva medel tas (ångestlindring vid allvarliga symptom;
 • eliminerar svårigheten i urinflödet (applicera värme, speciella procedurer);
 • douning av prostata genom analkanalen med lösningar med medicinska komponenter;
  sjukgymnastik sessioner.

Läkare använder riktade terapi, som påverkar exakt det drabbade området av organet. För detta kan fluorokinoloner eller antibiotika förskrivas. Det operativa beslutet tillämpas endast i försummade fall, när det finns allvarliga komplikationer.

Ytterligare rekommendationer

Den vanliga regimen för behandling av prostatit är berättigad efter 14 dagers terapeutisk behandling. Med korrekt efterlevnad av alla rekommendationer från specialisten kan du uppnå positiva resultat.

I slutet av behandlingsperioden förklarar specialisten att test och undersökningar återupptas, baserat på resultaten blir det tydligt vilken effekt prostatakörteln har fått på behandlingsregimen som används.

Antibiotika eliminerar framgångsrikt infektion och patogen flora, vilket orsakade en kronisk kurs av prostatit.

Det finns inget mirakel av droger för inflammation i prostata, så du behöver inte hoppas att sjukdomen kommer att försvinna efter att du har använt mirakelpiller. Att vara frisk nog att ge upp det vanliga sättet att leva. Göra sport, släng dåliga vanor, byt kost. Om du utför regelbundna undersökningar av en urolog (minst en gång per år) kan du alltid vara medveten om förändringar i kropps- och reproduktionsorganen.

Du kan inte känna alla droger som säljs på apotek, eftersom det inte bara kan vara ett ineffektivt slöseri med pengar och tid, ett självutvecklat behandlingsschema kan skada kroppen.

De vanligaste läkemedlen är penicillinmedel, de har ett brett spektrum av effekter. Av alla antibiotika föredrar läkare användningen av Amoxiclav. Pengarna är överkomliga. Bland makrolider visar läkemedlet Klacid eller Rupid bra resultat av effektivitet.

Ibland föreskrivs cephalosparin - dessa läkemedel används huvudsakligen för patienter i sjukhusbehandling. De administreras intravenöst. En bred applikation i urologi fick läkemedlet Ceftriaxon. Han utses för att förstöra olika smitta och bakterier. Läkemedlet är avsett för parenteral administrering.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Behandlingsregimen för prostatit hos män

Behandling av kronisk sjukdom tar lång tid och kommer inte alltid full återhämtning. Män måste kontakta urologen i god tid för att inte starta sjukdomen. Läkaren kommer att ordinera en individuell behandling till varje patient efter en fullständig undersökning.

Ofta är komplex behandling rekommenderad, vilket inkluderar användningen av antibiotika. Detta tillvägagångssätt kommer att rädda mannen från allvarliga problem.

Faktorer som provocerar sjukdomen

Inflammation av prostatakörteln observeras hos män i ung ålder, från 20 till 40 år.

Det finns olika orsaker som orsakar sjukdomen:

 • infektioner som tränger igenom kroppen genom sexuella relationer
 • störningar i blodcirkulationen i det lilla bäckenet, stagnerande process framkallar inflammation i prostata;
 • hormonella misslyckanden;
 • minskning av immunsystemet upphör kroppen att bekämpa de patogena mikroorganismerna i sig, vilket leder till deras multiplikation;
 • konstant superkylning;
 • stillasittande arbete;
 • vanliga stressiga situationer, fysisk trötthet
 • dåliga vanor
 • obalanserad näring.

Alla dessa faktorer riskerar män, men det är viktigt att få behandling i tid för att undvika komplikationer. Därför, när de första symptomen uppträder, är det nödvändigt att ha en undersökning med läkarna.

Specialister skiljer mellan akut och kronisk prostatit.

Den akuta formen har en uttalad symptomatologi:

 • smärta vid urinering
 • täta resor till toaletten som inte medför lättnad;
 • kroppstemperaturen stiger.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Hur man behandlar sjukdomen?

Schemaläggning kommer att leda läkaren efter att ha undersökt patienten. Huvuduppgiften är att ta bort inflammationen och bli av med patogenen.

Den inflammatoriska processen kan undertryckas av både läkemedelsbehandling och folkmedicin. Men för att bli av med infektionen är det nödvändigt att klara laboratorietester som hjälper till att identifiera patogenen. Korrekt utvalda antibiotika hjälper till att återhämta sig fullständigt.

Ofta rekommenderar läkare antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder, men de ger inte alltid någon effekt. Därför föreskriver erfarna läkare antibiotika, efter resultaten av testen. Män måste passera ett allmänt blodprov, urin också bakposive, för att fastställa patogenen.

Därefter förskrivs de komplex terapi, ytterligare behandlingsmetoder. Antibiotika måste tas med både akut och kronisk prostatit.

Detta är det främsta tillståndet vid behandling av prostatit:

 • Behandlingsförloppet är viktigt att gå helt, inte avbryta, även när det inte finns några symtom på sjukdomen.
 • En obehandlad sjukdom kan utvecklas till en kronisk sjukdom.
 • Smärta passerar efter tre dagar med antibiotikabruk, om obehag är närvarande, är det nödvändigt att ersätta läkemedlet, det är inte effektivt för en sådan patient.
 • Tiden för att ta antibakteriella läkemedel är cirka två veckor.
 • Den terapeutiska taktiken bestäms av läkaren, separat för varje patient.

Det mesta av läkemedlet injiceras genom injektionen, denna metod ger snabbt lättnad, men du kan ta p-piller, särskilt hemma.

Vid starka smärtsamma förnimmelser utse antispasmodik, antiinflammatoriska preparat, medel för förbättring av blodcirkulationen, vitaminkomplex.

Sammanfattningsvis rekommenderas en man att följa sådana regler:

 • balansera fysisk aktivitet och vila
 • ät rätt
 • normalisera det sexuella livet
 • Använd antibiotika som föreskrivs av en läkare
 • att övervaka immunitet, vid behov, ta ett komplex av vitaminer;
 • vid starka smärtor att dricka anesthetiserande tabletter;
 • ibland rekommenderas en man att dricka antidepressiva medel;
 • passera fysioterapi, prostata massage, som föreskrivits av den behandlande läkaren.

Doseringen av de använda läkemedlen, varaktigheten av behandlingen, bestäms endast av läkaren, individuellt för varje man.

Funktioner av akut och kronisk prostatitbehandling

Metoden för behandling av olika former av sjukdomen är annorlunda, även om den visar liknande symptom.

En akut form av botemedel är mycket lättare än att hantera försummade problem. Vid de första stadierna motstår kroppen självt reproduktionen av infektionen, den inflammatoriska processen.

I de senare stegen minskar kroppen, immuniteten minskar, mannen anpassar sig till ett smärtsamt tillstånd, vilket bidrar till spridningen av patologiska abnormiteter.

Den akuta formen kräver antibakteriell terapi, vilket kommer att bidra till att hantera patogena mikroorganismer som har orsakat inflammatorisk process.

Om sjukdomen förvärras, är patienten oroad över stark smärta, han är ordinerad alfa-blockerare. De minskar inflammation, obehag och svullnad i prostatakörteln. Även män rekommenderas för massage och fysioterapi.

Vid behandling av kronisk prostatit finns det några funktioner:

 • Diagnos av hormonbalans. Utnämningen av hormonella droger för att eliminera problemet.
 • Stärka immunförsvaret med hjälp av rätt diet, vitaminkomplex.
 • Det är nödvändigt att leda ett stabilt sexliv, för aktiva sexuella handlingar är oacceptabla.
 • Tilldela antiinflammatoriska läkemedel.
 • Prescribe droger för att förbättra blodcirkulationen.
 • Det är förbjudet att dricka alkoholhaltiga drycker, cigaretter.
 • Behandla andra infektionssjukdomar i rätt tid för att undvika återinfektion av prostatakörteln.

Det är viktigt under behandlingen att stärka kroppen, förbättra patientens tillstånd och blockera inflammatorisk process.

Kronisk prostatit behandlas under lång tid, samtidigt som det inte alltid är möjligt att uppnå full återhämtning. Det är viktigt att förhindra allvarliga konsekvenser, besegra andra organ, skapa en långsiktig eftergift. En sådan sjukdom leder till allvarliga problem i en människas reproduktionsorgan och kan orsaka infertilitet.

Effektiva mediciner

På den farmakologiska marknaden finns det många grupper av läkemedel som effektivt hanterar det manliga problemet. En erfaren specialist kommer att rekommendera piller till patienten, som kan tas hemma.

Vanliga droggrupper:

 • Penicilliner, har ett brett utbud av effekter på kroppen, de rekommenderas tills resultaten av analysen. Vanliga tabletter är Amoxiclav, Amoxicillin, vars pris är tillgängligt för varje man.
 • Makrolider, de inkluderar Sumamed, Rulid, Clatid. Dessa droger är inte giftiga, så de påverkar inte mikroorganismerna i tarmarna negativt. De påverkar infektionen efter den första dosen.
 • Cefalosporiner ordineras under en sjukhusvistelse hos en medicinsk institution, de administreras intravenöst.
 • Fluoroquinols läkare rekommenderar till patienter om andra grupper inte arbetar.
 • Ceftriaxon administreras parenteralt på ett sjukhus. Det används mot en mängd olika bakterier.

Alla antibiotika har biverkningar och kontraindikationer.

Många patienter har:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • allergiska reaktioner;
 • kroppstemperaturen stiger, diarré utvecklas;
 • generellt hälsotillstånd förvärras.

Det är otillåtet att ta sådana läkemedel i händelse av fel i funktionaliteten hos njurarna och leveren, under amningstiden för barnet, ammar.

Endast korrekt vald behandling kommer att medföra effektivitet. Det är viktigt för patienten att genomgå en fullständig kurs av antibiotikabehandling fram till slutet. Med kronisk prostatit kan det vara mer än fjorton dagar.

Minska inte dosen och behandlingens varaktighet. Det är bättre att vara ständigt under överinseende av den behandlande läkaren, särskilt personer som är benägen för allergiska reaktioner.

Mottagande av antibiotika påverkar ofta tarmens mikroflora, så det är nödvändigt att dricka probiotika parallellt.

Att följa alla rekommendationer och efter råd från specialister kan en man uppnå en snabb återhämtning, undvika allvarliga komplikationer och problem i framtiden.

Behandlingsregimer för prostatit

Inflammation av prostatavävnaderna kallas prostatit. Denna sjukdom är vanligare hos män i olika åldrar och ger dem mycket besvär. Därför måste det behandlas i tid.

Specialister särskiljer två former av denna sjukdom - akut och kronisk. Och deras behandling skiljer sig från varandra.

Akut prostatit

En akut form av prostatit betyder en inflammatorisk process i prostatakörteln som uppstår som ett resultat av en infektion efter andra sjukdomar. Som regel gillar män inte att behandlas, så de är säkra på att tarmsjukdom, njursjukdom eller förkylning kommer att passera sig själva. Emellertid har kroppen ibland inte tillräckligt med styrka, vilket leder till att infektionen kan spridas till andra organ. Som ett resultat, prostatit. Följande tecken är karakteristiska för en akut form:

 • hög kroppstemperatur
 • smärta vid urinering
 • smärta i perineum
 • i blodprov finns ett högt innehåll av leukocyter.

Hur man behandlar

Akut prostatit behandlas bäst på ett sjukhus. I det här fallet kan du observera hur sjukdomen fortskrider och spåra resultatet i tid.

Behandlingsregimen för prostatit är ganska enkel. För det första används antibakteriell terapi. I akut form tränger sådana droger väldigt bra in i prostata, vilket ger ett positivt resultat. I behandlingen används:

 • Antibiotika. Det bästa resultatet ges av droger som kan ackumuleras i prostatakörteln i stora mängder. Således är det nödvändigt att överväga att den akuta formen kan orsakas av olika bakterier. Därför utser doktorn antibiotika för varje individ.
 • I närvaro av smärtsamma känslor kan läkare ordinera antiinflammatoriska läkemedel av icke-steroid typ.
 • Immunmodulerande medel. De är nödvändiga för att återställa immunitet och främja snabb återhämtning.
 • Alfa-blockerare. Sådana mediciner används för att minska prostata svullnad hos män.
 • Febernedsättande. Eftersom denna form av sjukdomen ofta åtföljs av en ökning i temperaturen, så, naturligtvis, på sjukhuset använda sådana mediciner.

Läkarna rekommenderar också patienten att dricka så mycket vätskor som möjligt. Fysioprocedurer kan endast ordineras för varje individ.

Kronisk prostatit

I kronisk form övergår denna sjukdom, om den inte behandlas akut. Och det händer ganska ofta. Faktum är att många män, som inte vill se en läkare, är engagerade i självmedicinering. Som ett resultat kommer kortsiktig lättnad, och sjukdomen förblir obehandlad.

Dessutom kan många män i allmänhet inte tvingas gå till doktorn, de vänder sig till en specialist när smärtan redan är så stark att det är svårt att tolerera. Som ett resultat, kronisk prostatit.

Denna sjukdom har sina egna specifika tecken. Dessa inkluderar:

 • Det finns smärta i bäckenet. På ett tidigt stadium är de viskösa, värkande, men i senare skeden kan de tvärtom vara skarpa, skärande;
 • Ibland kan temperaturen stiga. Det händer periodiskt och ganska skarpt och oväntat;
 • Urinen blir en annan färg. Dessutom kan det innehålla slemhinnor inkluderande;
 • Frekvent urinering. Mängden urin är dock mycket liten;
 • Smärtsamma känslor under samlag.

Läkare kommer att ordinera alla nödvändiga tester och endast då kommer att göra den slutliga diagnosen.

Hur man behandlar

Schematisk behandling av prostatit i kronisk form är nästan densamma som i akut. Det finns emellertid vissa skillnader.

Så innehåller behandlingsschemat:

 • Behandling med olika antibiotika. Det kan vara tetracyklinläkemedel, fluorokinoloner, penicillinhaltiga läkemedel. Valet av antibakteriellt medel beror på vilken infektion som är orsaken till sjukdomen. Dessutom, under behandling, ersätts de periodiskt av andra, så att mikroorganismerna inte blir beroende av läkemedlet.
 • Antiinflammatoriska läkemedel. De ordineras beroende på svårighetsgraden av sjukdomen.
 • Dessutom ordinerar läkare ofta läkemedel som hjälper till att förbättra blodcirkulationen.
 • Analgetika. Var noga med att bli ordinerad för att lindra smärta.
 • Vitaminkomplex. På grund av en kronisk sjukdom försvagas kroppen hela tiden. Därför är det nödvändigt att behålla det med vitaminer.
 • Immunmodulerande medel. Behovet av sådana läkemedel bestäms av den behandlande läkaren. Som regel används de i fall då vitaminkomplex för kroppen är få.
 • Sjukgymnastik. I motsats till den akuta formen, med kronisk prostatit, är sådana förfaranden ofta föreskrivna. Dessa inkluderar obligatorisk prostata massage, som hjälper till att rengöra sina kanaler. Använd även ultraljuds- eller laserterapi. Specialisten väljer det nödvändiga förfarandet, baserat på sjukdomsgraden.
 • Diet. Adherens till riktig näring är också mycket viktigt för behandling av kronisk sjukdom. Detta är nödvändigt. Att justera metabolismen, liksom förebygga förekomst av tarmsjukdomar, vilket kommer att påverka inflammatorisk prostatakörteln negativt. Det är nödvändigt att vägra från skarp och fet mat. Och under behandlingsperioden kan du inte konsumera någon alkohol. Det är helt oförenligt med antibiotika, och det kommer inte att ge någon fördel under behandlingen.
 • Fysisk träning. Det är inte nödvändigt att delta i motorsport, enkla fysiska övningar kommer att ha en positiv effekt. De hjälper till att förbättra blodcirkulationen, utveckla muskler, förbättra humör.

Detta är ett approximativt behandlingsschema för kronisk prostatit hos män. Naturligtvis väljer specialisten för varje fall sin egen version av att bli av med denna sjukdom.

Förutom läkemedel kan traditionell medicin också användas. De kommer också att ha en positiv effekt och hjälpa kroppen att återhämta sig snabbare efter behandling med läkemedel. Men före detta är det alltid värt att kontakta den behandlande läkaren så att komplikationer inte uppstår.

Tyvärr finns det situationer där ingen behandling hjälper. I det här fallet utser läkaren endast en kirurgisk ingrepp. Sådana fall uppstår dock sällan. För det mesta, med alla recept, är prognosen för prostatitbehandling gynnsam.

Som du kan se behandlas både akuta och kroniska former av prostatit ganska framgångsrikt. Män i majoriteten vill inte gå till läkare, och i själva verket är en akut sjukdom att bota alltid mycket lättare. Därför borde det inte vara någon pinsamhet. Det är bäst om du hittar några symptom omedelbart gå till läkarna och starta behandlingen i tid. Men självmedicinering är inte värt det, det kommer inte att gynna.

Lifebuoy eller accelererat bortskaffande av prostatit antibiotika

Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

 • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
 • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
 • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
 • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
 • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

"Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

Antibiotikum är kontraindicerat:

 • upp till arton år
 • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
 • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
 • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
 • samtidigt med Tizanidin;
 • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
 • med störning av hjärncirkulationen;
 • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

 • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
 • använd kräm med hög SPF;
 • öka dricksregimen.

Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

Biverkningar av behandling

 • störning i matsmältningsorganet;
 • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
 • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
 • arytmi;
 • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
 • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
 • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
 • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
 • fotosensitivitet;
 • hörselnedsättning (reversibel);
 • sänkning av blodtrycket;
 • kolit och diarré.

Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

Rekommenderad användning:

I) Fluorkinoloner:

 • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
 • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
 • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
 • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
 • Moxifloxacin (Avelox).

II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

 • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
 • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
 • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

III) Cefalosporiner:

 • Cefaclora (Werzef);
 • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
 • Cefotaxim (cefabol);
 • Ceftriaxon (Rofecin);
 • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
 • Ceftazidime (Fortum);
 • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

V) Makrolider:

 • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
 • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
 • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

VI) Tetracykliner (Doxycycline)

VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

Azitromycinbehandlingsregimen

Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

Läkemedlet är inte föreskrivet:

 • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
 • svåra njur- och leversjukdomar;
 • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
 • med svåra arytmier.

Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

Biverkelsens bieffekt

Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

Läkemedelskombinationer

Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

Biseptol

Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

Biseptol är kontraindicerat i:

 • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
 • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
 • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
 • ökad nivå av bilirubin;
 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
 • bronkial astma
 • sjukdomar i sköldkörteln;
 • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar från ansökan:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
 • perifera neuropatier;
 • huvudvärk, yrsel, förvirring
 • diarré och pseudomembranös kolit;
 • aseptisk meningit;
 • bronkospasm;
 • onormal leverfunktion
 • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
 • allergiska manifestationer;
 • hypoglykemiska tillstånd
 • ljuskänslighet.
Beräkning av doser

För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

Interaktion av biseptol med andra droger
 • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
 • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
 • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
 • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

Ytterligare terapier

Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

Hur väljs förberedelserna?

För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

 • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
 • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
 • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk