Huvud
Massage

På vilket system behandlas kronisk behandling av prostatit

Behandlingsregimen för kronisk prostatit tar lång tid, med återhämtning som inte alltid uppstår. Män bör kontakta urologen i tid för att säkerställa att sjukdomen inte har en långvarig karaktär.

En individ ordineras en individuell terapi för prostatit. Varje patient genomgår en kontroll och får läkarens instruktioner, nämligen valet av antibiotika för att eliminera infektionen som orsakade inflammatorisk process.

Orsakerna till prostatit

Prostats inflammatoriska process förekommer hos män med ung och medelålders ålder (22-45 år).

För framväxten av patologi kan bidra till några av anledningarna:

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

Det är dessa faktorer som slår ut prostatakörteln ut ur den normala livskursen, läkarna rekommenderar att män noggrant övervakar sin hälsa och ger sin kropp mer uppmärksamhet. Du kan inte lämna allt i ung ålder för senare. Sedan du är i mognad kan du möta ett förvärrat hälsotillstånd.

Ett korrekt förhållningssätt till livsstilen kommer att undvika många komplikationer. Den första obehagliga symptomatologin i genitourinärsystemet bör förebyggas genom effektiv behandling med eliminering av orsaken till ett eventuellt patologiskt tillstånd. Detta kommer att bidra till att undvika komplikationer som kan provocera den kroniska kursen av en sjukdom. Till exempel prostatit. Sjukdomen kan börja asymptomatiskt, men med årliga schemalagda undersökningar hos läkaren kan den stoppas utan att ge ytterligare övergång till den kroniska formen av flödet.

Prostatit är akut och kronisk. I akut form finns det en uttalad symtomatologi:

Symptom på sjukdomen

 • smärtsam urinering
 • täta besök på toaletten;
 • temperaturökning
 • känsla av inte fullständig frigöring av urea från urin.

För att eliminera den kroniska formen av prostatit bör börja behandling i tid.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Vad är behandlingen för kronisk prostatit

Schemat för behandling av inflammation i prostata hos kronisk kurs betraktas som en ganska svår uppgift. Och problemen uppstår både hos doktorn och patienten.

Alla recept och rekommendationer bör utföras exakt och ta läkemedlet. Detta gäller speciellt för antibiotika. Behandling av prostatit utförs oftast med tillämpning av prostata-massageprocedurer. Urologer föreskriver dessutom fysioterapiprocedurer, användningen av fytodroppar. Ibland, när behandlingsteknik inte ger det förväntade resultatet, bestämmer läkaren att utföra ett kirurgiskt ingrepp.

Den mest effektiva behandlingen med behandling av behandling med prostatitbehandling, som väljs av en erfaren specialist, med hjälp av en omfattande behandling. Detta gör att du kan fördröja sjukdomsåterkomsten under lång tid.

Behandling med antibiotika

För att behandla prostatit med antibiotika är det i alla fall nödvändigt. Eftersom sjukdomen är provocerad av infektion. Vanligtvis föreskrivna droger från gruppen av makrolider. Detta är oleandomycin, tetracyklin. Det rekommenderas också att använda andra typer av läkemedel. Kanamycin, Monomycin, Trimetoprim. Tabletter eller lösningar administreras under överinseende av den behandlande läkaren. Eftersom endast en specialist kan välja kurs, slag och dosering av rekommenderat läkemedel.

Varaktigheten av behandlingen bestäms av en specialist individuellt, vanligtvis är det 2 veckor. Efter utgången av den rekommenderade behandlingsregimen bestämmer doktorn, baserat på patientens historia, vidareutvecklingen. Det kan helt stoppa, ändra eller förlänga behandlingen.

Massageprocedurer i prostata

Massage ordineras för att förbättra produktionen av sekretorisk vätska och normalisering av blodcirkulationen i hankörteln och organen i det lilla bäckenet.

Massagebehandling rekommenderas inte för patienter som har:

Hur man gör prostata massage

 • akut inflammation i kroppen
 • hemorrojder;
 • tarmarnas mikrokretsar.

Vanligtvis rekommenderas sessioner tillsammans med att ta ett läkemedel som snabbt eliminerar smittsam flora. Med den gemensamma tillämpningen av metoderna är behandlingen mer effektiv, vilket gör att sjukdomen snabbt kan dra sig tillbaka. Kronisk prostatit behandlas varje år med massage.

Fysioterapeutiska förfaranden

Sjukgymnastik är föreskrivet för patienter att förbättra tillståndet för prostatavävnaden, påskynda läkning, särskilt noterat effektiviteten av fysioterapeutisk behandling för kronisk form av prostatit.

Behandlingen utförs enligt följande metoder:

Manipulation för män

 • hypertermi genom transrektalmetoden;
 • laserterapi;
 • diadynamophoresis.

Med långvarig prostatit ger mudbehandling goda resultat. För terapeutiska ändamål rekommenderas användningen av vätesulfid och mineralvatten.

Homeopatiska manipulationer

Preparat av naturligt ursprung används som ytterligare medel för behandling av prostatit. Mycket bra recensioner av patienter har ett gammalt, beprövat läkemedel Stamax. Den innehåller palmfrukter med fettsyror, som har en fördelaktig effekt på kroppens reproduktionsorgan. Läkemedlet har praktiskt taget inga biverkningar.

Kirurgiska metoder för behandling av prostatit

Operativ inblandning av behandling av prostatit hos kroniska män rekommenderas i fall där urinvägsinnkänningen smalnar. Kirurgi är också ordinerat för avlägsnande av prostata adenom, en abscess.

Terapi av CP med droger

Orsakerna till utseende av prostatit är virus, bakterier, infektioner, som tränger oftast efter samlag. En främmande infektion förstör slemhinnan i urinröret. För många män är det fortfarande okänt hur man behandlar prostatit. Kronisk kurs behandlas i flera steg. Ett adekvat system används för detta.

Med bakteriell prostatit är det inte lätt att behandlas. Det tar mycket tid och pengar, men det är nödvändigt att behandlas. Endast en tredjedel av patienterna kan bli av med återkommande återfall.

Vid behandling av kronisk prostatit:

Förberedelser för komplex terapi

 • antiinflammatoriska läkemedel tas
 • Det rekommenderas att antidepressiva medel tas (ångestlindring vid allvarliga symptom;
 • eliminerar svårigheten i urinflödet (applicera värme, speciella procedurer);
 • douning av prostata genom analkanalen med lösningar med medicinska komponenter;
  sjukgymnastik sessioner.

Läkare använder riktade terapi, som påverkar exakt det drabbade området av organet. För detta kan fluorokinoloner eller antibiotika förskrivas. Det operativa beslutet tillämpas endast i försummade fall, när det finns allvarliga komplikationer.

Ytterligare rekommendationer

Den vanliga regimen för behandling av prostatit är berättigad efter 14 dagers terapeutisk behandling. Med korrekt efterlevnad av alla rekommendationer från specialisten kan du uppnå positiva resultat.

I slutet av behandlingsperioden förklarar specialisten att test och undersökningar återupptas, baserat på resultaten blir det tydligt vilken effekt prostatakörteln har fått på behandlingsregimen som används.

Antibiotika eliminerar framgångsrikt infektion och patogen flora, vilket orsakade en kronisk kurs av prostatit.

Det finns inget mirakel av droger för inflammation i prostata, så du behöver inte hoppas att sjukdomen kommer att försvinna efter att du har använt mirakelpiller. Att vara frisk nog att ge upp det vanliga sättet att leva. Göra sport, släng dåliga vanor, byt kost. Om du utför regelbundna undersökningar av en urolog (minst en gång per år) kan du alltid vara medveten om förändringar i kropps- och reproduktionsorganen.

Du kan inte känna alla droger som säljs på apotek, eftersom det inte bara kan vara ett ineffektivt slöseri med pengar och tid, ett självutvecklat behandlingsschema kan skada kroppen.

De vanligaste läkemedlen är penicillinmedel, de har ett brett spektrum av effekter. Av alla antibiotika föredrar läkare användningen av Amoxiclav. Pengarna är överkomliga. Bland makrolider visar läkemedlet Klacid eller Rupid bra resultat av effektivitet.

Ibland föreskrivs cephalosparin - dessa läkemedel används huvudsakligen för patienter i sjukhusbehandling. De administreras intravenöst. En bred applikation i urologi fick läkemedlet Ceftriaxon. Han utses för att förstöra olika smitta och bakterier. Läkemedlet är avsett för parenteral administrering.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Förloppsbehandling av kronisk prostatit hos män

Effektivt behandlingsschema för prostatit

Den oupphörliga statistiken säger att ett stort antal män lider av denna sjukdom och det värsta är att sjukdomen snabbt växer yngre. Nu kan du redan träffa 20-åriga män med prostatit. Naturligtvis leder allt detta till lidande och olika problem. Det är bra men nu kan medicinen vara mycket. Inkluderar och botar denna sjukdom. Det enda som krävs av patienten är att behandlingsschemat för behandling av prostatit bibehålls till sista punkten. Annars kan konsekvenserna vara mycket dåliga.

Behandlingsåtgärder

Behandlingsåtgärder för prostatit

I dagens tid använder läkare följande behandlingsterapi, som nödvändigtvis innehåller följande krav:

 • Förmedla den levande regimen i balans, fördela tid för arbete och vila i det;
 • Att börja äta ordentligt är också en viktig faktor i läkningsprocessen.
 • Normalisering av det intima livet. Det innebär att det är regelbundet, men endast med en partner. Slumpmässigt sexliv, även om det normalt inte ingår i detta koncept.
 • Patienten ska ta speciella antibakteriella läkemedel som kommer att bekämpa patogenerna;
 • Mottagande av multivitaminkomplex med syfte att öka immuniteten
 • Eliminering av smärt syndrom;
 • Användning av lokalanestetika;
 • Och obligatoriskt intag av antidepressiva medel.

Förloppet av behandling av prostatit är omöjligt utan att ta mediciner. Sällan ordinerar läkare antibiotika och är ganska starka. Men problemet är att patienter vägrar ta dem och förklarar att de är rädda för de negativa effekterna av antibiotika på tarmarnas mikroflora. Säg omedelbart att deras rädslor ligger under marken. Men utan antibiotika är en fullständig botning omöjlig, för bara de kan klara sjukdomspatogenerna. Därför är rädsla för rädsla och människors hälsa dyrare. Vidare förskriver läkaren samtidigt med utnämningen av dessa läkemedel probiotika, vilket kommer att minska de negativa effekterna av antibiotika. Så om de kan göra någon skada, då den mest minimala.

massage

Förloppet av behandling med prostatit innefattar och masserar prostata. Återigen finns det en, men av många män uppfattas det som ett slags förödmjukande förfarande som påverkar deras ära. Det är nödvändigt att erkänna delikatessen av förfarandet, men effektiviteten av detta lider inte. Om en man är generad att göra detta på ett sjukhus med personal eller andra patienter, så är det fullt möjligt att utföra det hemma. Varken självständigt eller med hjälp av inhemska människor.

Läkare rekommenderar att du köper en speciell apparat för att utföra en massage för prostata, men om det inte är möjligt kan du göra med improviserade medel.

Prostamassagerare med vibrationer

Detta är det bästa och viktigaste sättet för maskulin natur för en prostata-massage. Detta beror på skärningar i anusens muskler. Därför tror männen inte på rykten om att under prostatit är det nödvändigt att avstå från intima relationer, tvärtom kan du, och viktigast av allt, du behöver göra det regelbundet.

Men kom ihåg att förändringen av partner inte rekommenderas, ingen meningsfull stramning av processen eller vice versa av dess avbrott. Helst måste du ha sex med bara en partner, en konstant. Sexologer råder en man, om inte, då är det bättre att engagera sig i självtillfredsställelse.

Funktioner vid behandling av akuta och kroniska typer av prostatit

Även om dessa sjukdomsformer är ungefär desamma är systemet för behandling av kronisk prostatit och akut något annorlunda.

För det första är den akuta formen botad många gånger lättare, eftersom kroppen hos en man fortfarande kan hantera infektion och inflammation på egen hand. Det räcker för att hjälpa honom lite i det här.

Även om kampen mot försummade problem kommer att kräva mycket ansträngning och tid från både patienten och hans läkare. Eftersom det finns en försvagning av kroppen. Minskad immunitet. Och huvudkroppen hos en man slutar kämpa för infektion. I stället börjar han anpassa sig till detta tillstånd, lär sig att leva med sjukdom. Och det blir väldigt svårt att få honom att leva på den gamla vägen utan sjukdom.

I de flesta fall behandlas den akuta formen av prostatit med antibiotikabehandling

Schematisk behandling av prostatit hos män i akut form kräver i de flesta fall antibiotikabehandling. Detta kommer att hjälpa den manliga kroppen att framgångsrikt bekämpa de patogena bakterierna som orsakade inflammation i prostata.

När det smärtsamma tillståndet förvärras ökar patientens smärtor, i detta fall tilldelas patienten adrenoblockerare. Detta görs för att minska inflammation och ödem i prostata. Samtidigt med händelserna rekommenderas massage och fysioterapi.

Schematiskt kan behandling av en akut form representeras enligt följande:

 • Antibiotikabehandling;
 • Sulfanilamidpreparat;
 • I förekomst av smärtssyndrom föreskrivs antiinflammatoriska läkemedel;
 • Förberedelser för att stärka och stödja immunitet
 • Ödem avlägsnas av alfa-blockerare;
 • Sjukgymnastik.

Behandlingsschema för kronisk prostatit

Vid inkompetent behandling eller när en patient med sen behandling med akut medicinsk behandling är sent, finns det risk för komplikationer med sjukdomsövergången till kronisk form. Dessutom bör behandlingen ta hänsyn till följande funktioner:

 • Det är nödvändigt att diagnostisera hormonbalansen. Om det finns problem föreskrivs speciella mediciner för att eliminera dem.
 • För att stärka immunförsvaret måste du ordna rätt näring och ta vitaminkomplex.
 • Det är nödvändigt att återställa ett regelbundet sexuellt liv, medan alltför aktiva sexuella handlingar i det medicinska yrket erkänns som oacceptabelt.
 • Syftet med antiinflammatoriska läkemedel;
 • Utnämning av läkemedel som förbättrar blodcirkulationen (såsom heparin och liknande);
 • Patienten rekommenderas att helt och hållet överge användningen av alkohol och tobaksrökning.
 • Det rekommenderas starkt att alla befintliga sjukdomar av infektiös natur botas. Detta kommer att undvika återinfektion av prostata;
 • Tilldela antibiotika av olika grupper. Och det rekommenderas att dessa grupper förändras mellan sig under behandlingen - det här hjälper till att undvika missbruk av patogenen mot drogen.
 • Förloppet av behandling av kronisk prostatit innefattar fysioprocedurer. Särskilt värt att uppmärksamma prostatens massage, som släpper ut järnkanalerna från utsöndring.

Vid behandling av kronisk prostatit är det viktigt att stärka hela kroppen!

Det är viktigt att stärka hela kroppen, förbättra patientens övergripande tillstånd med samtidig blockering av inflammatorisk process. Behandling av kronisk form tar ganska lång tid utan garanti för fullständig återhämtning av patienten. Därför är det viktigt att förhindra särskilt allvarliga konsekvenser i form av skador på andra organ. Det är önskvärt att upprätta en lång period av eftergift. Annars kan allvarliga problem vara möjliga i de organ som ansvarar för reproduktion, inklusive infertilitet och sexuell impotens (impotens).

Effektiva droger vid behandling av prostatit

Som redan nämnts ovan kan behandling med prostatit inte göra utan tillsättning av antibiotika. Nedan är en kort lista över de mest använda antibiotikabehandlingsgrupperna. Och även om bara läkare är engagerade i sin utnämning, bör män utbildas om dem som en introduktion. Plötsligt är informationen användbar.

 • Först och främst är detta allt känt penicillin och dess derivat. Trots sin "ålder" är det fortfarande ett brett spektrum drog. De flesta läkare utser det som ett alternativ till att få slutliga laboratorietester. Den vanligaste av denna grupp av läkemedel för närvarande är Amoxiclav tabletter, Amoxicillin. Deras effektivitet är bevisat, och priset är ganska överkomligt för någon;
 • Makrolider - fördelen med denna grupp är deras nontoxicitet. Därför finns det ingen negativ effekt på tarmens mikroflora. Sumamed, Rulid, Clatid;
 • Nästa grupp är Cephalosparin. Används endast permanent. Introducerades intravenöst;
 • En annan grupp som används endast i en stationär inställning är Ceftriaxone;
 • Om från alla ovannämnda läkemedel inte finns något resultat, ordinerar läkare vanligtvis fluoroquinoloner.

Vid användning av antibiotika rekommenderas patienterna inte att minska doseringen och behandlingstiden självständigt. Hela kursen är inte mindre än två veckor. För personer som är benägen för allergier är det nödvändigt att informera den behandlande läkaren om det. Då kommer han att upprätta en konstant observation för att undvika förekomsten av en allergisk reaktion på läkemedlet.

Om det finns sjukdomar i njurarna, levern, då ska du omedelbart varna läkarna om det. Då väljer de ett annat behandlingsschema.

I modern medicin är problemet med behandling av prostatit särskilt relevant, eftersom denna patologi påverkar en mycket stor andel män av reproduktiv ålder. Om bara några år sedan var en mängd inflammatoriska sjukdomar i prostata vara uteslutande en sjukdom hos äldre människor, men nu urolog fastställa snabba "föryngring" av sjukdomen, deras patienter är mer benägna att vara män i åldrarna 30 till och med 20 år. Låt oss i större detalj se över huvudgrupperna av läkemedel som används vid behandling av prostatit i olika former och stadier av sjukdomsförloppet. Vi bestämmer vilken medicin som är mest effektiv och prisvärd.

Proven i praktiken

Tänk på de metoder som testats i praktiken.

Arsenal läkemedel från prostatit är mycket bred, läkare har länge lärt sig att behandla denna sjukdom, med hjälp av olika läkemedel för inflammation i prostatan, prostatit och läkemedelsbehandling spelar en avgörande roll i hanteringen av den här mannens sjukdom.

De bästa antiinflammatoriska läkemedlen är naturligtvis antibiotika, men före utnämningen rekommenderar läkaren nödvändigtvis en omfattande undersökning till patienterna.

Lista av antibiotika för att behandla prostatit är mycket omfattande, de används endast vid infektionsformer av akut och kronisk prostatit som diagnostiseras på basis av laboratorietester.

Var och en av medlen har sina egna egenskaper och valet av en viss medicin bestäms med hänsyn till många faktorer:

 1. Vilka patogena mikroorganismer orsakade inflammation i prostatakörteln.
 2. Hur länge sjukdomen varar och vilka symptom det har.
 3. Hur patienten reagerar på en viss medicin.
 4. Hur aktiv är antibiotikumet mot infektionspatogenen.
 5. Vad orsakar ledde till inflammation.

Antibiotika är kommersiellt tillgängliga i olika farmaceutiska formuleringar: ampuller för intravenösa och intramuskulära injektioner, pulver för suspensioner och lösningar för intravenös administrering, tabletter och suppositorier. De två sista formerna av patienter föredras, särskilt eftersom de kan tas hemma. Dosen av läkemedlet väljs så att den maximala tillräckliga koncentrationen i kroppen och i ett specifikt inflammationsfokus skapas.

Antibiotika är läkemedel för behandling av kronisk prostatit smitt natur, naturligtvis, är viktiga i behandlingen, men i bedömningen av deras effektivitet bör betraktas som känsliga patogena mikrofloran på det särskilda läkemedlet och graden av koncentration av läkemedlet i prostatan.

Behandlingsprocessen för infektiös prostatit med antibiotika är i genomsnitt från två veckor till en månad, om det under kursens gång enligt resultaten från laboratorietester inte finns någon positiv dynamik, läkemedlet behöver ändras och ett annat behandlingsschema tillämpas. Frågan om vilka antibiotika som behandlas av en patient löses endast av en urolog efter en noggrann undersökning och med hänsyn till patientens individuella reaktioner på ett visst läkemedel.

Beroende på arten av patogenen och graden av exponering för patogen mikroflora, föreskrivs läkare vid behandling av akut och kronisk prostatit, liksom med dess återfall, antiinflammatoriska antibiotika i olika grupper:

 1. Fluorkinol.
 2. Makrolider.
 3. Cefalosporiner.
 4. Tetracyklin.
 5. Levomitsetinovye.
 6. Penicillin.

Komplex behandling av prostatit av smittsam natur innefattar nödvändigtvis fluorokinoloner, vilket är den senaste utvecklingen inom modern farmakologi. De tillhör en ny generation antibiotika och har ett mycket brett spektrum av effekter på infektionspatogenerna. Dessa medel används vid behandling av akut och kronisk prostatit av smittsam natur, om symtom på sjukdomen hos män bekräftas genom laboratorietester.

Läkemedel i denna grupp absorberas mycket snabbt i mag-tarmkanalen och tränger lätt in i prostatakörtlarna. För behandling av prostatit används läkemedel Levofloxacin, Ciprofloxacin, Ofloxacin. Effekten av fluorokinoloner, inklusive eliminering av mikroorganismer, varierar från 60 till 90%

Den bästa lösningen för prostatit i denna grupp, Levofloxacin, är den tredje generationen fluorokinolon. Antibiotika i denna grupp är mer effektiva vid bekämpning av både gramnegativa bakterier och gram-positiva bakterier. Levofloxacin klarar också framgångsrikt med anaerober och atypiska mikroorganismer. En annan faktor med effektiv läkemedelsexponering är dess höga förmåga att bekämpa intracellulära patogener.

Andra namn på läkemedlet: Ciprofloxacin, Ofloxacin, Lomefloxacin. Recensioner om läkemedlet är mycket bra. Antibiotika, som tillhör gruppen makrolider, är särskilt effektiva vid behandling av chlamydial- eller mikroplasma-infektion. De har låg toxicitet och ackumuleras väl i prostatakörteln.

Den bästa och mest populära bland urologerna är läkemedlet i denna grupp - Sumamed, som presenteras på marknaden i olika doseringsformer: tabletter, pulver för beredning av suspension och lösning för intravenös administrering. De antiinflammatoriska läkemedlen i tetracyklin- och levomycetin-gruppen är inte så populära hos urologer nuförtiden, de ordineras vid individuell intolerans mot män i en ny generation droger.

 • Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Läkemedel av gruppen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) används aktivt vid behandling av akut och kronisk prostatit av icke-infektiös ursprung. NSAID gör det möjligt att inte bara lindra inflammationen, utan också att lindra smärtssyndromet i stor utsträckning. Doseringsformerna i vilka dessa preparat tillverkas är olika: de kan vara injicerbara ampuller, tabletter eller suppositorier.

Tabletter och ljus kan användas av män i hemmet, men vilka mediciner att använda och enligt vilket schema som ska tas, kan endast bestämmas av den behandlande läkaren. Detta är särskilt viktigt för att förklara för patienten, eftersom Internet är fullt av recept, hur man behandlar endast prostatit och den okontrollerade användningen av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel kan leda till extremt negativa konsekvenser för kroppens män. De mest effektiva läkemedlen i denna grupp är:

 1. Diklofenak (verksamt ämne - diklofenaknatrium, synonymer - Voltaren, Diclac, Betaren och andra).
 2. Ibuprofen (synonymer - Bolinet, Ibusan, Nurofen, Solpaflex och andra).
 3. Ketoprofen (synonymer - Ketonal, Flexen och andra).

Preparat för behandling av prostatit i denna grupp bör tas med försiktighet, eftersom de har många kontraindikationer, även för män. Du kan inte tilldela dem patienter som har problem med arbetet i mag-tarmkanalen, särskilt med magsår, samt i lever- och njurproblem.

Läkemedelsbehandling av prostatit riktar sig inte bara direkt mot behandling av inflammation hos män, utan också för att lindra symptomen som åtföljer denna sjukdom. Medicin för prostatit av denna typ av åtgärd kallas den andra raden av medicinsk terapi. Alfa-adrenoblocker verkar på receptorerna i prostatakörtelns muskulaturs nervändar, vilket i inflammation i prostata orsakar spasmer i urinröret och urinblåsan. Dessa spasmer förhindrar normal urinering hos män och orsakar svårigheter i urinflödet och smärta - de viktigaste symtomen på sjukdomen. Alfa-adrenoblocker kan inte behandla prostatit på egen hand, men de deltar i komplex terapi, vilket signifikant minskar risken för återkommande sjukdom hos män.

Alpha-adrenoblockers är av två typer:

 1. Selektiv (Tamsulosin).
 2. Icke-selektiv (Terazonin, Alfuzonin, Doxazon).

Selektiva läkemedel är mest effektiva vid behandling av prostatit, eftersom de har minimala biverkningar. De flesta drogerna i denna grupp föreskrivs Tamsuzolin, vilket signifikant minskar musklerna i urinröret och urinblåsan, vilket i stor utsträckning normaliserar urinering. Den terapeutiska effekten av läkemedlet visas inte omedelbart, en märkbar förbättring av tillståndet hos män är märkbar efter ungefär två veckor efter läkemedlets start.

Med inflammation i prostata, särskilt med hyperplasi, är de vanligaste symptomen problem med urinering. För att korrigera dysursjukdomar i modern urologi används ett läkemedel med prostatit Omnik, vars aktiva substans är tamsulosinhydroklorid. Omnik frisätts i form av tabletter och ordineras i ett komplex av behandling av prostatahyperplasi.

Läkemedlet påverkar tonen i urinrörets smidiga muskler, vilket förbättrar urinflödet och tar bort urinvägsirritation. Omnic absorberas väl i kroppen och utsöndras nästan helt i urinen. Ta Omnik tabletter på morgonen efter att ha ätit, utan att tugga, för att öka biotillgängligheten. Omnic drog produceras i Nederländerna, så priset är ganska högt jämfört med analoger, men recensionerna om det är bara positiva.

Vid behandling med alfa-blockerare är det mycket viktigt att korrekt bestämma den terapeutiska dosen, eftersom överskridande doseringen av läkemedlet kan orsaka biverkningar från hjärt-kärlsystemet och njurefunktionen.

Presenterad av en läkare-urolog för prostatit kan innehålla hormonella droger, om det finns bevis för detta. Hormonbehandling kan vara inriktad på både avlägsnande av inflammatoriska symptom och återställning av män till erektilfunktion. För att behandla inflammation i prostata med hormoner är det nödvändigt med hänsyn till alla möjliga biverkningar som dessa läkemedel har mycket. Symptom på inflammation i prostata hjälper till att ta bort hormonerna i binjurebarken, vilket också bidrar till att påskynda läkningsprocessen för skadade vävnader. Sådana läkemedel innefattar:

 1. Prednisolon.
 2. Glukokortikoider.
 3. Hydrokortison.
 4. Kortison.

När man behandlar med hormoner, är det nödvändigt att göra målmedvetet på prostatakörteln, utan att påverka andra organ och att inte förändra hormonella bakgrunden till organismen hos män som helhet. För att göra detta injiceras droger med elektrofores. Manliga hormoner för att stimulera återhämtning av erektil funktion och kan användas vid behandling av prostatit strikt för motiverade skäl eftersom prostatan medicinering i form av hormoner kan stoppa dem oberoende organ produktion, vilket i slutändan leder till farmakologisk kastrering. Behandla prostatit med hormoner utan att ordinera en läkare och utan att genomgå all nödvändig forskning är absolut omöjligt, det kan leda till irreversibla konsekvenser för män.

Antispasmodika, eller muskelavslappnande medel, är inte en oberoende metod för behandling av akut eller kronisk prostatit, men de ingår i området av terapeutiska medel för att minska tonen i bäckenmusklerna. Formuleringar baklofen, metokarbamol och deras analoger Mydocalm lindra smärta i perineum och bäckenet, för att förbättra blodcirkulationen och stimulera prostata utflöde dess utsöndring.

Läkemedel med prostatit, som ingår i systemet med komplex behandling, är mycket olika. Så, vitaminer och spårämnen spelar en mycket viktig roll i patientens helingsprocess, vilket bidrar till en ökning av immuniteten, eftersom kroppen, försvagad av inflammation och infektion, behöver ytterligare skyddsutrustning. För detta ändamål ordinerar läkare ofta vitaminkomplexet Vitrum, vilket anses vara en av de bästa läkemedlen i denna grupp, eftersom den innehåller vitaminerna A, C och E som är nödvändiga för både män och zink. Priset på läkemedlet i apotek är 350 rubel. (30 tabletter).

Goda recensioner av läkare och patienter fick läkemedlet Polyoxidonium. Detta läkemedel för prostatit används inom ramen för immunmodellerande terapi. Drogen har flera doseringsformer: rektala suppositorier, tabletter, lyofilizat för lösning i ampuller (för injektioner och droppare).

För att lindra smärtssyndromet med prostatit förskriva analgetika (Novokain, Antipirin och andra). Dessa läkemedel tas i form av tabletter, men en mycket större analgetisk effekt observeras vid användning av mikroclyster och rektala suppositorier.

Stearinljus används aktivt som en del av komplex terapi. Denna form av medicin för prostatit är mycket populär hos patienter, eftersom det gör att du snabbt kan ta bort smärta. Ljus är inte en självständig behandlingsmetod, de används endast som ett tillägg till huvudrätten. Strukturen av en rektalt suppositorium kan innehålla anti-inflammatoriska läkemedel (indometacin), analgetika (Natalsid, Relief och andra) lindrar symptomen av hemorrojder (Proktoglivenol). De vanligaste suppositorierna är med belladonna, eftersom de ger snabbast lindring för bäckensmärta och perineal smärta.

Förutom de vanliga formulären kan läkemedel för prostatit vara av vegetabiliskt ursprung. Homeopatiska läkemedel ökar popularitet bland läkare och patienter, eftersom de har ett minimum av biverkningar och tolereras väl av patienterna. Den högsta effekten vid behandling av prostatit är homeopatisk läkemedel Afala, som är baserat på antikroppar mot prostataspecifikt antigen. Afalah hjälper till att lindra ödem i prostata och hjälper till att normalisera urinering. Aval ligger nära icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, men, till skillnad från dem, har inga kontraindikationer för användning. Priset på läkemedlet för prostatit är också attraktivt för patienterna: Kostnaden för packning av 100 tabletter är i genomsnitt 200 rubel. På den moderna läkemedelsmarknaden finns också många olika homopatiska droppar från prostatit, som används för att lindra inflammation i prostata och används också för förebyggande ändamål.

Av de importerade drogerna är de mest populära Sabal Homaccord-dropparna som produceras i Tyskland. De antiinflammatoriska effekterna av detta läkemedel kompletteras med en uttalad diuretisk effekt. Doseringen av läkemedlet skiljer sig beroende på sjukdomsstadiet, därför är det nödvändigt att rådgöra med läkaren om funktionerna i ansökan. Läkemedlet är ganska dyrt, priset på flaskan är mer än 500 rubel. Även från tyska preparat är det värt att notera en sådan homeopatisk botemedel mot prostatit i form av droppar, som Populus compositum, som har de bästa recensionerna.

Av inhemska droger är de mest effektiva droppar av Edas-132, Androvit och andra. Androvit är den billigaste drogen i denna grupp. Trots ett fåtal biverkningar kan droppar inte användas utan förskrivning av läkare. Också, kom ihåg att du kan behandla homeopati bara genom att använda andra mediciner för prostatit.

Det bästa läkemedlet för prostatit kan inte identifieras, var och en har sin egen specificitet och riktning. Det är omöjligt att fullständigt bota denna sjukdom, bara komplex behandling, inklusive medicinsk behandling, fysioterapi och andra effektiva behandlingsmetoder, kommer att leda till önskat resultat.

Hur man behandlar prostatit med läkemedel

 • Vad ingår i behandlingen?
 • Behandling med läkemedel
 • När antibiotika behövs
 • Regler för att förskriva droger

Prostatit anses vara den vanligaste orsaken för män att besöka en urolog. Problemet ligger inte i själva inflammationsprocessen, utan i konsekvenserna. Män sen söker hjälp, vilket leder till att sjukdomen går på ett kroniskt stadium och orsakar komplikationer. Därför måste du gå till en specialist i tid, vid de första symptomen. Läkaren kommer omedelbart att ordinera mediciner, vilket bör utföras av kursen.

Vad ingår i behandlingen?

Drogbehandling för prostatit bör ske i komplexet. Hela systemet omfattar flera grupper av droger som hjälper till att hantera sjukdomen, som omedelbart verkar på flera områden. Behandlingsförloppet är 6 typer av droger:

 • Antibakteriella medel.
 • Hormonala preparat.
 • Alfa-blockerare.
 • Muskelavslappnande medel.
 • Rektala suppositorier.
 • Medel som stärker immuniteten.

Det är dock värt att veta att läkemedelsbehandling av prostatit hos varje man är annorlunda. Varje procedur väljs individuellt av urologen. Kategoriskt bör man inte engagera sig i självmedicinering, eftersom okunnighet om droger kan framkalla allvarliga hälsoproblem.

Behandling med läkemedel

Om prostatit uppträder hos män utan symptom, kommer antibiotikabehandling att ifrågasättas. Behandlingstiden bör vara minst en månad, varefter den måste förlängas i ytterligare en månad. Om det inte finns någon effekt kan läkaren ändra systemet och ta bort antibiotika från det. De ersätts av växtextrakt eller alfa-blockerare.

Under den empiriska processen behandlas fluorokinoloner. De har hög biotillgänglighet och snabb penetration i slemhinna i prostatakörteln. De har också värdigheten att vara aktiv mot gram-negativa organismer, klamydia. Indexerna efter den godkända behandlingen för kronisk prostatit förändras inte, om det är fråga om en specifik förberedelse. Positiva resultat kan observeras endast efter ett integrerat tillvägagångssätt för sjukdomen.

I kroniskt stadium ges Norfloxacin ofta i en dos två gånger dagligen i två veckor. Ingår också i samband med Pefloxacin och Ciprofloxacin i en liknande dos. Skillnaden är bara i exakt dosering, beroende på kroppens karaktärsegenskaper. Om fluorokinoloner är ineffektiva rekommenderas det att ta Amoxicillin och Clindamycin. I närvaro av klamydia är tetracykliner förskrivna. Klaritromycin närmar sig snabbt vävnaderna i körteln och förstör cellerna inuti patogenerna i kronisk prostatit.

Antibiotika bör helst användas som förebyggande och behandling av bakteriell inflammation.

Vid upprepad återfall kan läkaren ordinera den tidigare behandlingen av prostatit med läkemedel som har förmåga att döda bakterier, men doserna är oftast lägre. Om antibakteriella läkemedel inte hade någon effekt, var de felaktigt utvalda eller i kroppen av män är bakterier som har immunitet mot en liknande typ av medicinering.

När antibiotika behövs

Prostatit uppträder vanligtvis av två skäl. I det första fallet är det penetrering av skadliga element, i det andra - kränkningen av blodflödet i det lilla bäckens organ. Antibiotika för inflammerad prostata är särskilt fördelaktiga om sjukdomen orsakas av bakterier. Om det inte finns några antibakteriella läkemedel i det komplexa systemet, kommer den inflammatoriska processen inte att minska, och symtomen kommer att förbli.

Förloppet av tabletter för varje man väljs individuellt och ett generellt specifikt schema beräknas. Vid akut stadium av prostatit kan negativ intag av antibiotika leda till komplikationer. Som regel talar vi om adenom och impotens. Om den störda floran inte normaliseras kan den växla till externa organ och orsaka pyelonefrit eller cystitis. Det visar sig att prostatit, som en man inte har botat, orsakar inte bara problem med njurarna utan även urolithiasis.

Det är värt att veta att droger för inflammation i prostatakörteln är nödvändiga, utan dem kommer behandlingen inte att ge några resultat. Dessutom kan sjukdomen provocera patologiska processer i det lilla bäckenet. Om en av männen ofta observerar en exacerbation och inte konsulterar en specialist riskerar han att få negativa konsekvenser i framtiden.

Regler för att förskriva droger

Läkemedel ordineras omedelbart efter att mannen kom till urologen och förklarade hans problem. Detta gäller speciellt för det akuta stadium av inflammatorisk process. Detta innebär att läkaren inte kommer att vänta på testen och omedelbart utse den önskade behandlingsregimen. För de första dagarna väljs följande schema:

 • preparat från gruppen av makrolider;
 • aminoglykosider;
 • fluorokinoloner.

Erytromyciner ordineras mindre ofta, eftersom de inte kan förstöra bakterier massivt. Efter testerna tar det några dagar innan resultaten tas till specialisten. Efter sin studie väljer läkaren en behandling eller utser ett mer modernt och unikt läkemedel. Detta gäller endast inflammation, som uppträder i mild form.

Ålder för män bör också beaktas. Hans sjukdom vid tidpunkten för inspektion och allergi kommer att vara en indikator för att justera behandlingskursen. I sin tur borde mannen berätta för läkaren om de mediciner som han nyligen tog eller använder nu. Det är värt att notera att om en man drack antibiotika i några dagar före prostatit, finns det stor risk för att liknande droger inte kommer att hjälpa honom vid behandling av inflammerad prostata.

Förutom det universella systemet har läkaren ett "system för en regnig dag". Den används i avsaknad av effekt från den föreskrivna kursen. Detta mönster har en stark effekt på kroppen. Tilldela dem bara om konservativ behandling inte hjälper alls. Vanligtvis visas noll effekt genom upprepade analyser.

Om starka antibiotika identifieras bör de användas i injektioner, och vid denna tidpunkt är det önskvärt att vara på sjukhuset. För att bli behandlad hemma, för män, väljes antibiotika kapslar, vars dos och villkor ordentligt ordineras av läkaren. Självklart kräver läkemedelsbehandling av prostatit att flera rekommendationer följs. Droger behöver dricka ett visst antal dagar, vanligtvis ca 2 veckor. Därefter avbryts antibiotika eller är något förlängd.

Allt föreskrivet schema måste följas till slutet. När behandlingen avbryts börjar en positiv "plats" att bilda genom vilken infektionen kommer att passera till det kroniska skedet. Från början av behandlingen och till eliminering av symtom ska vara 3 dagar. Om tecken på prostatit inte går bort inom den tilldelade tiden, ska du omedelbart gå till doktorn och revidera behandlingsregimen.

Efter adekvat behandling normaliseras livskvaliteten hos män. Smärta och obehag är borta när du urinerar. Med universell terapi går inte symtomen praktiskt taget bort. Som regel kvarstår smärtsamma spasmer (75%), svårigheter att tömma blåsan (70%). Ejaculation orsakar obehag hos 40% av männen. Om systemet inte har en immunmodulator, kommer prostatit att återvända, så dess närvaro i terapi är obligatorisk. Utan det står tecken på sjukdomen praktiskt taget stilla.

På effektiva droger med prostatit diskuteras i videon:

Schemat för behandling av prostatit av akuta och kroniska former

Prostatit är en allvarlig sjukdom som orsakas av inflammation i prostatakörteln. I de flesta fall är inflammation smittsam. Sjukdomen är rent manlig, det största antalet fall av inflammation i prostata är fast hos män 20-45 år.

Prostatit kan utvecklas oberoende, som regel, i akut form, och kan vara en följd av andra sjukdomar som är av bakteriell natur.

I den moderna kliniken av sjukdomar i genitourinary system skilja mellan kronisk och akut prostatit. Sedan etiologin, diagnosen, har kursen av dessa former viktiga skillnader, systemet för behandling av prostatit är byggd separat för var och en av dess former. I samband med speciella egenskaper vid behandling av inflammation i prostata är det viktigt att noggrant välja alla huvudsyften i behandlingsregimen.

Akut prostatit

Akut prostatit kallas vanligtvis inflammation i prostatakörteln mot bakgrund av bakteriell infektion. Den akuta formen av sjukdomen orsakas av en prostataskada som uppstår på grund av en minskning av immunitet, allmänt eller lokalt. Förekomsten av olika purulenta foci av infektioner orsakade av bihåleinflammation, tonsillit, patologiska tillstånd i njursjukdomar, mag-tarmkanalen kan också orsaka sjukdomen. Det vill säga, närvaron av specifika purulenta foci ökar sannolikheten för överföring av infektion i prostatakörteln och dess efterföljande inflammation.

Följande mikroorganismer orsakar den inflammatoriska processen i de flesta fall:

 • stafylokocker och streptokocker;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • E. coli;
 • enterokocker;
 • chlamydia.

Underkylning, särskilt i det genitourära systemet, ett allvarligt allergiskt syndrom, en nyligen överförd svår infektionssjukdom kan också leda till en allmän minskning av immunsystemets aktivitet och den fortsatta tillväxten av patogena mikroorganismer.

Akut prostatit delas upp i enlighet med totaliteten av kärlkörteln i två typer:

 1. Inflammation av ett brännmärke, med separat skada av någon del av prostata.
 2. Inflammation av diffus typ, i detta fall är hela prostatakörteln inblandad i inflammatorisk process.

Följande typer av prostatit särskiljs enligt typen av lesion:

 1. Catarrhal.
 2. Follikulär.
 3. Parenkymal.

Den katarrala formen av prostatit kännetecknas av en vanlig katarr (ödem) i prostata. Detta är den enklaste formen av sjukdomen, den kan vara gömd. Därför är det nödvändigt att uppmärksamma eventuella vanliga tecken på prostatit. Med fördröjd behandling är det möjligt att utveckla mer formidabla former av sjukdomen.

Med follikulära former dras hela kanalens kanaler och lobar in i inflammationsprocessen. I detta fall diagnostiseras purulent infiltration. Ofta finns det blockeringar av lobes av lobes. Denna form har en seriös kurs och är redan en komplicerad form av akut prostatit.

Den parenkymala typen av lesion fångar hela körteln i ödemsprocessen. Det finns en blockering av ett purulent infiltrat, utflödet av slem är signifikant försämrat. Detta är den mest allvarliga sjukdomsformen, vilket kräver brådskande åtgärder. Karaktäriserad av svår smärta i suprapubisk del och anus.

Vanliga tecken på inflammation i prostata och diagnos av sjukdomen

Vid akuta former av sjukdomen är följande symptom vanligast hos patienter:

 • smärta i perineum, i pubic regionen, den smärtsamma processen av avföring
 • generell svaghet, feber
 • kränkningar av urinering, minskad potens
 • ett blodprov visar en ökning av antalet vita blodkroppar;
 • palpation av prostata visar en ökning i dess storlek, ömhet, markant ökad hårdhet.

Diagnos av akut inflammation i prostata på grundval av kliniska tecken, laboratorietester av blod, urin och seminalvätska, också nödvändigtvis rektal fingerundersökning.

Svårigheter vid diagnos kan uppstå om patienten inte har sökt medicinsk hjälp under en lång tid, mot vilken utvecklingen av en kronisk trög sjukdom har inträffat. Därför är det viktigt att ta hänsyn till de komplexa indikatorerna för kliniska och objektiva egenskaper vid diagnos av diagnos.

Det empiriska systemet för behandling av akut prostatit

Behandling av akut sjukdom är önskvärd på ett sjukhus. Detta kommer att ge möjlighet att bättre kontrollera sjukdomsförloppet, för att producera en fullvärdig laboratoriekontroll och att utföra komplex terapi med antibiotika.

Vid första behandlingen av akut och kronisk prostatit är antibakteriell behandling. Därför utser en expert på basis av patientdata ett antibiotikum i varje fall av inflammation. Det kommer att inses att strukturen av prostatan är en barriär för ackumulering av antibiotika, så val som är en av de droger som har strukturella egenskaper penetrera prostatavävnad. Antibiotika från gruppen fluorokinoloner, penicilliner och makrolider används huvudsakligen för antibakteriell terapi.

Den huvudsakliga behandlingsregimen för den akuta fasen av prostatit innefattar:

 • antibiotikabehandling;
 • terapi med sulfonamider;
 • antiinflammatoriska läkemedel av icke-steroid typ (i närvaro av smärta);
 • läkemedel för att stabilisera och upprätthålla immunsystemet;
 • alfa-adrenoblocker (för att avlägsna svullnad i körteln);
 • Fysioterapeutiska procedurer (prostata massage, UHF, elektrofores).

Fysioterapeutiska förfaranden indikeras för att förbättra utflödet av purulenta innehåll under blockeringar. Ändå utses dessa manipuleringar strängt individuellt.

Kronisk prostatit

Svårighetsgraden av prostatit är att någon akut form av sjukdomen kan utvecklas till en kronisk fas. Sådana fall är möjliga med inkompetent behandling av inflammation eller vid självmedicinering. Det händer ofta att patienten inte förstår sjukdomsfyllnaden och ignorerar de manifesterade symtomen på inflammation. Endast när det finns tillräckligt svår smärta, vänder patienten till doktorn. Som regel är det alltid i sådana fall möjligt att observera den öppna bilden av en kronisk prostatit.

Inte alltid ens framgångsrikt genomförd behandling av den akuta fasen av sjukdomen garanterar återhämtning. Avvikelser i immunsystemet, kvardröjande kroniska sjukdomsprocesser i andra organ, hormonella förändringar - alla dessa faktorer ökar sannolikheten att utveckla en kronisk form av prostatit. Förfaranden för behandling av kronisk prostatit baserat på totaliteten av patientens historia, det speciella tillståndet, och steg (utbrott involverade prostatavävnad) inflammatorisk process.

Diagnos av kronisk prostatit baseras på observation av vissa kliniska tecken på sjukdomen:

 • smärta skarp eller högljudd i anusområdet eller i det lilla bäckenet
 • synliga förändringar i urinfärgen;
 • frekvent urinering, men med en liten mängd urin;
 • brott mot kvalitativa indikatorer vid samlag (före utlösning, smärta med erektion i perineum och anus);
 • förändringar i kroppstemperaturen (kortvarig ökning med 0,5-0,7 ° C);
 • slemhinnor ur urinröret;
 • svaghet och domningar i kroppen utan synliga tecken på förkylning.

Det är viktigt att ta hänsyn till att dessa symptom kan observeras separat, och i många fall finns en imaginär förbättring, det vill säga det ger intryck av ett normalt hälsotillstånd. Därefter finns det en uppenbar försämring av tillståndet, symtomen blir ljusare, kroppstemperaturen kan nå 39-40 ° C, smärtan i bäckenområdet blir outhärdlig.

För en fullständig bild av tillståndet utförs laboratorietester av urin och blod. Liksom vid akut inflammation i prostatakörteln, är det ett skifte i antalet leukocyter i riktning mot ökningen. Särskilt viktigt vid diagnos av kroniska former av rektal undersökning av prostatit. Det gör det inte bara möjligt att bedöma prostatakörtelns fysiska tillstånd med hjälp av palpation, utan också att överväga mängden utsöndrad utsöndring. Baserat på dessa studier görs en diagnos. Ultraljud med misstankar om prostata kronisk form indikeras för att undersöka rörets kanaler och själva strukturen i själva strukturen. Detta gör att du kan differentiera prostata med hyperplasi eller adenokarcinom i prostata.

Behandlingsschema för kronisk prostatit

Behandling av kronisk inflammation i prostata innebär ett integrerat tillvägagångssätt som inkluderar aktiviteter relaterade till omedelbar antibiotikabehandling och identifierar orsakerna till patogenas nederlag, vilket globalt påverkar immunsystemets övergripande tillstånd. Vilken som helst form av kronisk prostatit kan behandlas, svårigheten är bara vid korrekt bestämning av sjukdomskällan och mekanismen att sprida infektionen i prostatakörteln.

Behandlingsregimen för prostatit baseras på följande åtgärder:

 1. Antibiotikabehandling med antibiotika i gruppen fluorokinoloner, penicillin eller makrolider, medan obligatorisk ersättning under behandling (för att undvika resistens hos patogenen).
 2. Syftet med antiinflammatoriska läkemedel (beroende på sjukdomens allvarlighetsgrad).
 3. Utnämning av sulfonamidpreparat och preparat som 5-NOC eller Nevigramon.
 4. Intag av angioprotektiva medel som förbättrar blodmikrocirkulationen (heparin och liknande).
 5. Immunostimulerande terapi.
 6. Behandling av andra möjliga purulenta sjukdomar.
 7. Kontroll av hormonell status och vid behov om hormonella preparat.
 8. Hantera smärtssyndrom.
 9. Fysiska terapeutiska procedurer (särskilt prostata massage, frigör kanalerna från urladdningen av infiltrering), utförs i enlighet med uteslutningen på misstanke av atypiska celler i prostatan.
 10. Regime, regelbundet sexliv, uteslutning av provocerande faktorer.
 11. Vägran att dricka alkohol.
 12. Vitaminunderhåll av kroppen som helhet.

Ovanstående rekommendationer tillåter oss att närma oss omfattande behandling, det vill säga att identifiera och behandla samtidiga sjukdomar och abnormiteter i kroppens vitala aktivitet.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast: