Huvud
Förebyggande

Välj snabb antibiotika för gonorré hos kvinnor och män

Gonorré är en av de vanligaste venerala sjukdomarna hittills. Det är främst sexuellt överfört, även om det är möjligt att smittas i vardagen: genom hygienartiklar, gemensamma områden. Nyfödda är infekterade under arbetet, genom slemhinnorna.

Sjukdomen manifesterar sig inte bara kliniskt som oerhört obehagliga symptom, men kan även orsaka allvarliga komplikationer (prostatit, infertilitet). Det enda effektiva sättet att behandla är antibiotikabehandling.

Antibiotika för gonorré hos män och kvinnor

Antibiotikabehandling är det enda sättet att bota denna STD. Samtidigt styrs läkare som väljer behandling, inte bara av sjukdomens sociala betydelse, men också av risken för att utveckla svåra komplikationer. Enligt internationella normer bör gonokockresistens mot det föreskrivna läkemedlet inte överstiga 5%.

I detta avseende, kontinuerlig övervakning av läkemedelsbehandlingens effektivitet i alla regioner. Gonorrés orsaksmedel har flera mekanismer för bildning av resistens mot antibiotika, så över tiden förlorar konventionella behandlingsregimer deras relevans. För närvarande gonokocker känsliga för läkemedel såsom ceftriaxon, ciprofloxacin, ofloxacin och penicillin för gonorré hjälper inte, eftersom tetracykliner.

Dessutom framträder nya stammar som är resistenta mot fluorokinoloner. I modern dermatovenereologisk praxis används flera antibiotika för att behandla gonorré. I det här fallet är de indelade i huvud och reserv (den andra gruppen utses när den första är intolerant eller ineffektiv). Dessutom används makrolider för att förhindra klamydia som en saminfektion.

ceftriaxon

Ceftriaxon är ett antibiotikum-cephalosporin av den tredje generationen, som har ett brett spektrum av antibakteriell verkan. Förstör mikroorganismen, förhindrar syntesen av sin cellvägg.

Det kännetecknas av de högsta biotillgänglighetindikatorerna - det är assimilerat med 100% - och låg toxicitet. Den enda kontraindikationen till hans utnämning är den individuella intoleransen av penicilliner, cefalosporiner och karbapenem.

Vid antibiotikabehandling av gonorré är ceftriaxon det valfria läkemedlet, det vill säga det är mest effektivt mot patogenen av allt som är möjligt. Förutom god tolerans och effektivitet finns det ytterligare en otvivelaktig fördel: Den fullständiga behandlingstiden för en okomplicerad akut infektion består av endast en injektion.

ciprofloxacin

Avser en grupp antibiotika-fluorokinoloner som undertrycker biosyntesen av bakteriell cell-DNA. Det verkar baktericid mot Gram-negativa patogener av infektioner, vilket orsakar ytterligare förstöring av cellväggen.

Det används ofta i rena inflammatoriska processer av olika lokaliseringar. Kontraindicerat vid njure- och leverdysfunktion, överkänslighet, liksom personer under 18 år. Ciprofloxacin, som ceftriaxon i gonorré, är det valfria läkemedlet och administreras en gång oralt.

ofloxacin

Ofloxacin är ett annat första antibiotikum som används för att behandla gonorré, andra generationens fluorokinolon. Liksom resten av hans grupps droger verkar det dödligt för mikroorganismer på grund av ett brott mot DNA-syntesen.

På samma sätt kännetecknas det av en ganska hög toxicitet, varför den är kontraindicerad för barn och personer med överkänslighet. Med en okomplicerad infektion tas en dos av Ofloxacin oralt.

spektinomycin

Tricyklisk antibiotikum från klassen av aminoglykosider, som har en bakteriostatisk effekt på patogena bakterier.

Penetrerar in i cellen, förhindrar biosyntesen av proteinet som är nödvändigt för tillväxt. Den är huvudsakligen aktiv i förhållande till gramnegativa mikroorganismer, inklusive gonokocker. Det kännetecknas av låg toxicitet och därmed en liten lista över kontraindikationer och biverkningar. Med gonorré i okomplicerad form är en reservdrog och för infektion med komplikationer - en av de viktigaste.

cefotaxim

Det tredje generationen antibiotikum-cephalosporin avsedd för parenteral administrering har framgångsrikt använts för behandling av andnings- och urogenitala infektioner.

Förhindrar bildandet av cellväggen hos den patogena bakterien, förstör den. Det finns ingen stark toxisk effekt på kroppen, men det är kontraindicerat inte bara för personer med intolerans utan också för gravida kvinnor. Injektionen görs en gång.

cefuroxim

Reserve antibiotika cefalosporin grupp (2 generation), utformad för att bekämpa inflammatoriska sjukdomar i andningssystemet, urogenitalt system, muskuloskeletala systemet.

Det finns tillgängligt i olika doseringsformer, inklusive parenteral administrering, men med gonorrétabletter används. Gravida, ammande, för tidiga barn förskrivs med försiktighet, allergier är kontraindicerade.

lomefloksatsin

Ett annat antibiotikum, tagit med gonorré en gång inuti.

Avser fluorokinoloner, verkar på patogena mikroorganismer baktericida. Huvudsyftet med läkemedlet är behandling av urogenitala infektioner (både komplicerade och okomplicerade). Dessutom kan den användas i kombination med andra läkemedel för antibiotikabehandling av tuberkulos. Barn, gravida, överkänsliga personer är kontraindicerade. I fallet med gonorré finns på listan över reservdroger.

cefixim

Denna tredje generationens cefalosporin är effektiv mot ett brett spektrum av patogena bakterier och ordineras för inflammatoriska processer i andningsorganen och urinvägarna.

Vid komplicerad gonorré tas cefixim oralt och är en reservmedicinering. Den används enligt det schema som upprättats av läkaren i enlighet med svårighetsgraden och arten av komplikationen. Liksom andra cefalosporiner, kännetecknas den av låg toxicitet och en liten mängd kontraindikationer (individuell intolerans).

azitromycin

Den första representanten för underklassen av azalider från gruppen av semisyntetiska antibiotika-makrolider.

Det verkar bakteriostatiskt genom att undertrycka syntesen av proteiner, och när dosen ökar har den en bakteriedödande effekt. Inom spektrumet av antimikrobiell aktivitet, ange majoriteten av kända gramnegativa, gram-positiva och atypiska patogener. På grund av den kraftfulla terapeutiska effekten och det bekväma mottagningsskedet används det allmänt inom olika områden av medicin, vilket visar låg toxicitet.

I motsats till ovanstående antibiotika, är Azithromycin gonorré inte tillämplig för behandling av den underliggande sjukdomen, och för att förhindra chlamydia. Denna infektion följer ofta gonokock, så för förebyggande ändamål behövs azalider. Parallella injektioner tilldelade enda mottagande ett gram Azitromycin i någon form av en underliggande sjukdom, med undantag för de fall där terapin utförs i gravida kvinnor (de kan ta erytromycin eller spiramycin).

doxycyklin

Det är ett alternativ till det tidigare läkemedlet som används för att förhindra klamydia, vid överkänslighet mot makrolider.

Avser gruppen antibiotika-tetracykliner, verkar på chlamydia bakteriostatiska. Till skillnad från azitromycin, som tas en gång, föreskrivs Doxycyclin en sju dagars kurs. I detta fall orsakar tetracyklinspecifik toxicitet en lista med kontraindikationer: barndom, graviditet, leverfel, allergi.

System för att ta antibiotika från gonorré

Det finns ingen enda behandlingsprincip för denna sjukdom, eftersom den kan uppstå i akut och kronisk form med komplikationer. Det är också nödvändigt att justera möten och doser enligt ålder och individuella egenskaper.

Styrd av kraven på effektivitet och säkerhet för antibiotikabehandling använder dermatovenerologerna följande scheman:

 • akut gonorré, lokaliserade i de nedre delarna av det urogenitala systemet behandlas av en enda injektion av 250 mg Ceftriaxon intramuskulär eller oralt intag av en eller Tsiprofloksaina ofloxacin (500 eller 400 mg, respektive). Vid intolerans föreskriva läkemedel från reservgruppen. För förebyggande av klamydia administreras 1 gram azitromycin samtidigt (eller Doxycycline - 100 mg två gånger dagligen i en vecka).
 • Antibiotika från kroniska gonorré flödande komplikationer, såväl som disseminerad infektion för 24-48 timmar administreras intramuskulärt eller intravenöst till en objektiv förbättring. Tilldela Ceftriaxon (1 gram / m eller i / på en gång per dag), cefotaxim (1 g / tum med en åtta-timmars intervall), Ciprofloxacin Spectinomycin intramuskulärt eller intravenöst var 12 timmar (2 c. Och 400 mg, respektive). Därefter överförs patienten till oral administrering av cefixim eller ciprofloxacin, bestämning av varaktigheten av kursen i enlighet med beskaffenheten av komplikationen.
 • Behandling av nyfödda utförts i en vecka (upp till 10 dagar i hjärnhinneinflammation) genom intravenös eller intramuskulära injektioner dagliga dosen i två steg med en 12-timmars intervall. Den dagliga mängden Cefotaxime är 25 mg per kg kroppsvikt och Ceftriaxon är 25 till 50.
 • När lesioner av slemhinnan bildas gonokocksfaryngit. Med denna diagnos behandlas gonorré med ciprofloxacin och resten av läkemedlen enligt schemat för behandling av akut okomplicerad form.
 • Gonokock konjunktivit behandlas hos vuxna enda intramuskulär injektion av ett gram Ceftriaxon, och neonatal - en i hans / i eller / IM-injektion som innehåller högst 125 mg aktiv substans.
 • Antibiotikabehandling under graviditet utförs när som helst i enlighet med sjukdoms svårighetsgrad. De viktigaste drogerna är i detta fall Spectinomycin eller Ceftriaxone, och fluorokinoloner och tetracykliner är strikt kontraindicerade.

Ovannämnda regimon av gonorré är bekant och kan inte användas för självbehandling utan att konsultera en dermatovenerolog. Ett besök hos en läkare är obligatoriskt, eftersom det krävs en bakteriologisk analys (inklusive kontroll) och observation av en specialist för en lyckad behandling.

Beskrivning av sjukdomen

Om gonorré, mer känd i folket under namnet gonorré, är känt sedan bibliska tider. Även då fanns en hög grad av infektiöshet av sjukdomen, behovet av att isolera patienten och försökte behandling (tvätt, stickning och antiseptiska medel). Likväl hade sådan behandling inte rätt effekt och sjukdomen ledde ofta till döden. Bara med ankomsten av antibiotika i medicin i mitten av förra seklet var en fullständig botemedel möjlig.

Orsak och vägar för infektion

Det huvudsakliga sättet att infektera är oskyddad samlag, vilket leder till att organen i genitourinärsystemet för det mesta påverkas. I hemmet överförs patogenen från bäraren genom hushållsartiklar och i leveransprocessen, från moder till nyfödd.

Tecken på gonorré

Efter en kort inkubationstid (från 3 till 7 dagar) efter införandet av patogenen i kroppen som har symtom på infektion, med män - nästan alltid, och för kvinnor - bara hälften av fallen. Karakteristiska tecken på gonorré är:

 • purulent urladdning ur urinröret eller vagina
 • klåda, brinnande i området av de yttre könsorganen;
 • smärta i processen med urinering och frekventa önskningar för det;
 • hos män kan smärta spridas till perianalzonen.

De angivna symtomen kännetecknas av en akut form av sjukdomen. Utan ordentlig behandling sprider infektionen till bäckenorganen, njurarna, orsaksmedlet in i blodet (bakterieemi), huden och lederna påverkas. Gonorré passerar in i ett kroniskt stadium, vilket externt manifesterar sig litet, men leder till allvarliga komplikationer. Kvinnor, i vilka sjukdomen inte har några yttre manifestationer, lider ofta av infertilitet.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Behandling av gonorré: Principer, timing och mönster

Behandling av gonorré är inte svårt om sjukdomen upptäcktes i rätt tid. Det är bara viktigt att inte förlita sig på att sjukdomen kommer att gå över sig själv. Försvinnandet av symtomen betyder inte en återhämtning, men talar snarare om infektionens övergång till kronisk form. Om gonorré inte behandlas är det möjligt att sprida inflammation från urinröret till närliggande organ samt förorening av blodet. Resultatet av den kroniska kursen är ärr och smalning i urinröret, könsorganen och som en följd - infertilitet.

Gonorré! Vad ska jag göra? Vart ska man springa?

Om du misstänker gonorré kan du gå till en dermatovenereolog eller ta prov själv i ett privat laboratorium.

Det är väldigt viktigt att inte starta en självständig behandling av gonorré före laboratoriebekräftelsen av diagnosen!

En eventuell förbehandling påverkar diagnosen. Och om diagnosen ska bekräftas (till exempel om behandlingen är ineffektiv eller kontrollerad), så blir det väldigt svårt att göra det.

Måste jag gå till doktorn?

Du kan behandla gonorré ensam, men endast i fall av okomplicerad form och strikt följa följande principer:

 • Innan behandlingen startas är det obligatoriskt att genomföra en omfattande studie för alla sexuella infektioner - gonorré överförs ofta i kombination med andra sjukdomar.
 • När man bekräftar gonorré med en mikroskopisk metod rekommenderas att ytterligare smear skickas till ett odlingstest (tankkultur) för att bestämma känsligheten för antibiotika. Resultaten av analysen visar vilket antibiotikum som är mest känsligt för patogenen. Men behandlingen bör startas, utan att vänta på resultatet av plantering (det kommer att vara klart om en vecka). Den utförs enligt standardordningen. Och endast om det är ineffektivt ändras antibiotikumet i enlighet med analysens resultat.
 • Det är obligatoriskt att göra en undersökning och behandling av alla sexpartners! Vid akut gonorré - det är nödvändigt att undersöka partner med vilka samlag har inträffat under de senaste 14 dagarna. I fallet med asymptomatisk gonorré - de senaste 60 dagarna.
 • Under behandlingen av gonorré är det nödvändigt att använda kondom med alla former av sexuell kontakt. Och ännu bättre vid denna tid helt avstå från sexuell aktivitet.

En överklagande till en läkare är obligatorisk, i fallet med:

 • ineffektivitet av behandlingen
 • utseende någon komplikationer av gonorré
 • utseendet av hög temperatur
 • upptäckt av gonorré under graviditeten
 • Detektering av gonorré hos barn.

Läkaren kommer att ta hänsyn till alla faktorer, genomföra en ytterligare undersökning och tilldela nya test. Detta är det enda sättet att välja den optimala behandlingen i dessa fall.

Gonorré: behandling med antibiotika

Okomplicerad gonorré behandlas med en enstaka dos eller en injektion av ett antibiotikum. Nästa dag efter behandlingen bör känslor av obehag, smärta och purulent urladdning minskas betydligt. På två dagar borde de inte vara alls. Om inflammationen fortsätter, rekommenderas att du konsulterar en läkare.


Valfria läkemedel för okomplicerad gonorré:

 • Ceftriaxon, 250 mg intramuskulärt en gång, eller
 • Cefixime, 400 mg oralt en gång, eller
 • Ciprofloxacin, 500 mg oralt en gång.

Behandling av gonokocksfaryngit:

 • Ceftriaxon 250 mg en gång intramuskulärt.

Behandling av gonokockkonjunktivit:

 • Ceftriaxon är en gång intramuskulärt i en dos av 1 g.

För behandling av samtidiga infektioner samtidigt med var och en av dessa preparat utse:

 • Doxycyklin 100 mg oralt 2 gånger om dagen i 7 dagar (för behandling av samtidig chlamydia)
 • Metronidazol 2,0 g en gång eller i 3 dagar eller 500 mg 2-3 gånger dagligen i 5-7 dagar (för behandling av samtidig trichomoniasis)
 • Clotrimazol vaginala tabletter eller suppositorier för 100-200 mg i 3-10 dagar (för behandling av samtidig candidiasis)

Behandling av komplicerade former sker på sjukhuset och dess längd är i genomsnitt 14 dagar.

Mer om antibiotika mot gonorré läs i artikeln än att behandla gonorré.

Har behandlat och har glömt. Är det så?

Efter behandling är det nödvändigt att övervaka det. Analyser (smearmikroskopi) upprepas två gånger: den tredje dagen efter behandlingen och efter två veckor. Detta är nödvändigt för att kontrollera om patogenen kvarstår efter inflammationen sänker sig:

 • Om ja - du måste fortsätta behandlingen med ett annat antibiotikum i enlighet med resultatet av kulturforskningen.
 • Om inte - i avsaknad av tecken på inflammation betraktas en person som frisk.

Om du inte övervakar behandlingen är det möjligt att överföra sjukdomen till kronisk form och visa alla de allvarliga konsekvenserna.

Med snabb upptäckt och korrekt behandling av gonorré - en gynnsam prognos. Obotliga former av gonorré har inte, men, precis som alla andra bakteriell infektion, gonorré "utvecklas" genom att förvärva resistens mot antibiotika. Moderna behandlingsplaner är utformade för att helt eliminera gonokrök (orsakssamband till gonorré) från kroppen. Efter återvinning är det viktigt att komma ihåg att den överförda infektionen inte skyddar mot upprepad infektion, för att förhindra det, måste du använda alla kända försiktighetsåtgärder.

Metoder och regimer för behandling av gonorré

Gonorré (gonorré) - venerisk sjukdom framkallad av gonokockinfektion som påverkar slemhinnorna i urinröret, ändtarmen och könsorgan (mindre i den inflammatoriska processen involverad mukösa ögon och svalg). Distribution och patogen GONOKOCK aktivitet leder till sådana symptom som otypiskt urladdning från urinröret eller vagina, nedsatt urinering och menstruationsfunktion, brännande, klåda i privata delarna, inflammation och rodnad i könsorganen, feber, etc. Om dessa symtom uppstår, bör du söka hjälp från en specialist, eftersom bristen på snabb och kompetent behandling kan ge upphov till oåterkalleliga konsekvenser.

Effektiviteten av behandling av gonorré är beroende av rätt kombination av terapier som används och olika faktorer (GONOKOCK mottaglighet mot antibiotika, arten och omfattningen av symptom, den form av sjukdomen, proliferation Gonokockinfektion, den allmänna hälsa och ålder hos patienten, närvaron av åtföljande patologier, etc.). Därför skickar doktorn till en omfattande granskning, inklusive maskin- och laboratoriediagnostik innan han utses för behandling av gonorré.

Behandling av gonorré kräver ett individuellt och övergripande tillvägagångssätt, vilket inkluderar användningen av antibakteriella och immunostimulerande läkemedel, liksom genomförandet av fysioterapiprocedurer.

Behandling av gonorré hos män och kvinnor: grundläggande principer

Terapi av gonorré innefattar flera typer av behandling av olika riktningar:

 • Etiotropisk behandling - förstörelsen av gonokockinfektion, som framkallade utvecklingen av gonorré
 • Symtomatisk behandling. Dess främsta mål är att minska eller fullständigt neutralisera sjukdoms kliniska manifestationer (ta antipruritiska läkemedel, använda smärtstillande medel etc.);
 • Patogenetisk terapi syftar till att förebygga spridningen av gonokocker och blockera ett eller annat stadium av sjukdomen med hjälp av lokala läkemedel och fysioterapi.

Medicinsk terapi av gonorré

Den huvudsakliga medicinen som används för att behandla gonorré, är ett antibiotikum. Schema behandling av gonorré hos kvinnor och män, duration av kursen och den grupp av läkemedel som används individuellt bestämda av en läkare med hänsyn tagen till särdragen hos patienten: närvaron av allergiska reaktioner, andra genitala infektioner eller biverkningar efter att ha tagit mediciner, graviditet, etc.

I den akuta formen av gonoré innebär behandling att förskriva antibakteriella läkemedel i form av injektioner eller tabletter. Behandling av kronisk gonorré är effektivare med immunmodulerande läkemedel och fysioterapeutiska förfaranden som hjälper till att förbättra kroppens skyddande egenskaper. För att säkerställa att antibiotikabehandling är effektiv får patienten en serie laboratorietester för att bestämma känsligheten av gonokockinfektion hos ett visst antibiotikum.

Förutom immunmodulatorer och antibakteriella läkemedel i läkemedelsregimen använder gonorré lokala lösningar i form av suppositorier och salvor. Moderna suppositorier har en kombinerad effekt som gör det möjligt för dem att effektivt bekämpa andra patogener som kan diagnostiseras med gonokocker (Trichomonas, ureaplasma, klamydia). De tränger inte in i blodet, men bryts ner i komponenter och interagerar med virusens cellulära strukturer, vilket förhindrar att de multipliceras.

Även vid behandling av gonorré används sulfatläkemedel, som har en mer specifik och långvarig verkan än antibiotika.

Icke-farmakologisk behandling av gonorré

Goda resultat vid behandling av gonorré visade sjukgymnastik, som på grund av dess effektivitet ingår i systemet för komplexa behandling. Dessa innefattar magnetoterapi, elektrofores, UHF, laserbehandling, fonophores av droger och inductotermi. Behandling med fysioterapi är endast föreskriven i avsaknad av akut inflammation, det vill säga i kroniska sjukdomsförloppet.

Om behandling med konservativa metoder inte ger de önskade resultaten indikeras kirurgiskt ingrepp. Operationen utförs med omfattande inflammation med bildandet av flera purulenta foci. Detta förekommer vanligtvis med sådana svåra komplikationer av gonorré, som salpingit, bäcken peritonit och peritonit.

För att uppnå maximala och varaktiga behandlingsresultat bör patienten följa förskrivningen av den behandlande läkaren, vilket inkluderar avslag på sexuella kontakter och fysisk ansträngning samt vidhäftning till terapeutisk näring. Från kosten rekommenderas att man utesluter skarpa, salta, stekta, röka rätter och alkohol. Efter avslutad behandlingsperiod övervakas patienten i 3-4 månader under överinseende av läkaren, vilket säkerställer fullständig eliminering av infektionen.

Behandling av gonorré med antibiotika

Antibakteriell behandling av gonorré innebär att läkemedel av olika grupper förskrivs. Innan du använder något läkemedel bestäms mottagligheten av gonokockinfektion för detta läkemedel genom laboratorietester.

De viktigaste och mest effektiva i behandlingen av gonorré är antibiotika i penicillin gruppen. Läkemedel kan administreras intramuskulärt eller tas internt. Antibiotika av tetracyklingruppen fann också applicering vid behandling av akut gonorré. Makrolider används mycket mindre ofta än tetracykliner, men deras användning är tillrådligt om gonorréen är okänslig mot tidigare droger eller allergi mot penicilliner utvecklas. Goda resultat vid behandling av gonorré visade antibiotika-azalider och cefalosporiner. Dessa läkemedel bidrar till effektiv destruktion av gonokockinfektion, mest efter första användningen.

Att utse en lämplig behandling med terapeutisk effekt och att välja lämpligt läkemedel för kontroll av gonorré kan endast en kvalificerad läkare. Därför rekommenderas det inte att engagera sig i självmedicinering, och när de första tecknen på gonorré förekommer, sök hjälp av en läkare.

Behandlingsschema för gonorré

Gonorré är en infektionssjukdom som orsakas av gonokocker (Neisseria gonorrhoeae), med en övervägande lesion av de urogenitala organen.

KOD FÖR ICD-10 A54 Gonokockinfektion.

EPIDEMIOLOGI AV GONEAREN

Enligt WHO registreras sjukdomen årligen på 200 miljoner människor. I Ryssland, efter en liten nedgång i 1990-talet, har ökningen av incidensen av gonoré ökat till 102,2 per 100 000 invånare sedan 2001.

GOREORE PROPHYLAXIS

Grunden för förebyggande åtgärder är snabb diagnos och adekvat behandling av gonorrépatienter. För detta ändamål genomförs förebyggande undersökningar, särskilt bland anställda i barninstitutioner, kantiner. Obligatorisk undersökning är föremål för gravida kvinnor, som registrerade sig i kvinnors samråd eller ansökte om abort. Personlig prevention omfattar personlig hygien, exklusive tillfälligt sex, använda kondom eller instillation i slidan kemiskt skydd :. Miramistina ©, klorhexidin, etc. Förebyggande av gonorré hos nyfödda genomförs omedelbart efter födseln: barn producerar instillation i konjunktivalsäcken 1-2 droppar 30% lösning av sulfacetamid.

UNDERSÖKNING

Sexpartner är inblandade i undersökningen om sexuell kontakt inträffade 30 dagar före sjukdomsproblemet, liksom de som var i nära personlig kontakt med patienten. I asymptomatisk gonorré, sexuella partner som har varit i kontakt i 60 dagar innan diagnosen undersöks. Barn av mammor med gonorré, liksom tjejer, när gonorré finns hos vårdgivare, är föremål för undersökning. Den sjuka personalen får inte arbeta.

KLASSIFICERING AV GENERATIONEN

För närvarande beskrivs en klassificering av gonorré i den internationella statistiska klassificeringen av sjukdomar X revision av 1999.

A54.0 Gonokockinfektion i de nedre delarna av urogenitalt kanalen utan abscessering av periuretral eller tillbehörskörtlar.

 • A54.1 Gonokockinfektion i de nedre delarna av urogenitalt kanalen med abscessering av periuretral och tillbehörskörtlar.
 • A54.2 + Gonokock bäcken peritonit och annan gonokockinfektion i de urogenitala organen.
 • A54.3 Gonokockinfektion i ögat.
 • A54.4 + Gonokockinfektion i muskuloskeletala systemet.
 • A54.5 Gonokockfaryngit.
 • Gonokockinfektion i den anorektala regionen.
 • A54.8 Andra gonokockinfektioner.
 • A54.9 Gonokockinfektion, ospecificerad.

Denna klassificering ligger nära det som beskrivs i metodologiska materialen "Diagnos, behandling och förebyggande av FPR" (1997).

 • Gonorré av de nedre delarna av urogenitalt nervsystemet utan komplikationer.
 • Gonorré av de nedre delarna av genito-urinvägarna med komplikationer.
 • Gonorré av de övre delarna av könsorganen och bäckenorganen.
 • Gonorré hos andra organ.

Vidare indikeras en fullständig aktuell diagnos.

Att gonorré av de nedre delarna av genitourinvägarna inbegriper urinröret, parauretralkörtlarna, kirtlarna i vestibulen, slemhinnan i livmoderhalsen, vagina; till gonorré hos de övre delarna av könsorganet (stigande) - skador på livmodern, bihålorna och bukhinnan.

Också föreslagen klassificering (1993), som är baserat på varaktigheten och svårighetsgraden av sjukdomens kliniska manifestationer. skilja:

 • färsk (med en varaktighet sjukdom i upp till 2 månader), som är uppdelade i akuta, subakuta och torpid (malosimptomno asymtomatisk eller med dålig exsudat vid detektering gonokocker);
 • Kronisk (varaktighet över 2 månader eller med oidentifierad recept på sjukdomen). Kronisk gonorré kan uppstå med exacerbationer.

Kanske gonokokonositelstvo (orsakssamband inte orsakar utseende av exudat och det finns inga subjektiva störningar).

GETARENS ETOLOGI

Gonococcus-parad coccus (diplococcus) bönformad, gram-negativ, lokaliserad intracellulärt (i cytoplasma av leukocyter). Gonokocker är mycket känsliga för påverkan av ogynnsamma miljöfaktorer: de dör vid en temperatur över 55 ° C, uttorkning, behandling med lösningar av antiseptika, som påverkas av direkt solljus. Gonokocker behåller livskraften i färskt pus före torkning. Det huvudsakliga sättet att infektera är sexuell (från en smittad partner). Smittsamheten hos smitta för kvinnor är 50-70%, för män - 25-50%. Mycket mindre ofta överförs gonorré genom hushållsmedel (genom smutsig tvätt, handdukar, loofah), mestadels hos tjejer. Möjligheten till intrauterin infektion är inte bevisad. Gonokocker är fasta, bildar inte en spore; har tunna rörformiga trådar (sågar), med vilka de är fixerade på ytan av epitelceller, spermatozoer, erytrocyter.

Utanför är gonokockerna täckta med en kapselliknande substans som gör dem svåra att smälta. Persistens av infektion är möjlig inom leukocyter, trichomonader, epitelceller (ofullständig fagocytos), vilket komplicerar behandlingen.

Otillräcklig behandling kan bilda L-form av gonokocker, som skiljer sig åt i deras morfologiska och biologiska egenskaper från typiska former. Lforms - sfäriska, har en annan storlek och färg. De är okänsliga för drogerna som orsakade deras bildning, AT och komplement, på grund av förlusten av några av deras antigena egenskaper. Persistensen av Lform gör det svårt att diagnostisera och behandla sjukdomen och främja infektionens överlevnad i kroppen som ett resultat av omvandling till vegetativa former. I samband med den omfattande användningen av antibiotika uppträdde ett stort antal stammar av gonokocker, som producerade enzymet P-laktamas och följaktligen resistenta mot antibiotika innehållande P-laktamring.

Pathogenes av gonorré

Gonokokki påverkar huvudsakligen avdelningar urinvägarna kantas av kolumnär epitel, - slemhinna livmoderhals, äggledare, urinrörs, lakunära och stora vestibulära körtlar. När genitalnooralnyh kontakter kan utveckla gonorrheal faryngit, halsfluss och stomatit, när genitalnoanalnyh - gonorrheal proktit. Efter kontakt med det infektiösa medlet i slemhinnan i ögon, inklusive passagen av fostret genom en infekterad förlossningskanalen, det finns tecken på gonokock konjunktivit.

Vagina av vagina, täckt med flerskiktsplatta epitel, är resistent mot gonokockinfektion. Men i vissa fall (under graviditet, hos tjejer och i postmenopausala kvinnor), när epitelet blir tunnare eller blir fräckt, är utvecklingen av gonorré vaginit möjlig.

Gonokokki in i kroppen snabbt fast på ytorna av epitelceller från pili och sedan tränga djupt in i celler och intercellulära gap subepitelial utrymme, vilket orsakar förstörelse av epitelet och utvecklingen av inflammatoriskt svar.

Gonorréinfektion i kroppen sprider sig oftast längs längden (kanalikulär) från de nedre delarna av könsorganet till de övre. Snabbare framsteg främjas ofta av adhesionen av gonokocker till ytan av spermatozoa och enterobiasis inom trichomonaderna.

Ibland gonokocker in i blodomloppet (vanligtvis de dör under påverkan av serum baktericid aktivitet), vilket leder till en generaliserad infektion och uppträdandet av extragenital lesioner, bland vilka är vanligast ledsjukdom. Gonorré endokardit och meningit utvecklas mindre ofta.

Som svar på införandet av orsaksmedlet av gonorré i kroppen produceras AT, men immunitet är ineffektivt. En person kan fånga och bli sjuk med gonorré flera gånger. Detta kan förklaras av gonokockens antigensvariabilitet.

KLINISK BILD AV GONEAREN FÖR KVINNOR

Inkubationstiden för gonorré varierar mellan 3 och 15 dagar, mindre ofta upp till 1 månad. Gonorré i den nedre delen av urogenitalt området fortsätter ofta asymptomatiskt. Med svåra manifestationer av sjukdomen, dysursfenomen, klåda och brännande i skeden noteras puffiga krämliknande urladdning från livmoderhalsen. Vid undersökning finns spolning och svullnad i urinhålan och livmoderhalsen.

Gonorrhea övre sektion (Stigande) yttrar sig vanligtvis i strid med allmäntillstånd, klagar över buksmärtor, stiga i kroppstemperatur till 39 ° C, illamående och ibland kräkningar, frossa, lös avföring, hjärtklappning och smärta vid urinering, oregelbunden menstruation. Smittspridning bortom de interna os bidrar till den konstgjorda ingripande - abort skrapning endometrium, livmoder sond, med aspirera endometrial, livmoderhalscancer biopsi, spiralinsättning. Ofta förekommer en akut uppåtgående inflammatorisk process av menstruation, förlossning. En objektiv studie visar sukrovichnognoynye eller purulent urladdning från cervikalkanalen, stora, smärtsamma myagkovato konsistens uterus (vid endomyometritis), ödematösa, smärtsamma bihang (vid oophoritis), ömhet vid palpation av buken, de peritoneala irritationssymptom (vid peritonit). Ofta en akut infektiös process i livmodern bihang tubo-äggstocks komplicerad genom utvecklingen av inflammatoriska enheter upp till uppkomsten av bölder (särskilt i fall av sjukdom på bakgrunden användning av spiraler).

Tidigare har litteraturen beskrivit följande symtom som är karakteristiska för stigande gonorré:

 • förekomst av blod från könsorganet;
 • bilateralt nederlag av livmoderbänkarna
 • kommunikation av sjukdomen med menstruation, förlossning, abort, intrauterin intervention;
 • Den snabba effekten av terapin: en minskning av antalet leukocyter i blodet och en minskning av kroppstemperaturen med ökad ESR.

För närvarande har gonorréprocessen inte typiska kliniska tecken, eftersom det i nästan alla fall är konstaterat att det är blandat. Blandad infektion förlänger inkubationsperioden, främjar hyppigare återfall, gör diagnos och behandling svårare.

Kronisk inflammation leder till störningar av menstruationscykeln, utveckling av adhesioner i bäckenet, som därefter kan orsaka infertilitet, ektopisk graviditet, missfall, kronisk bäckensmärtsyndrom.

Gonorré proctit är oftast asymptomatisk, men ibland åtföljd av klåda, brinnande i anusen, smärtsamma defekationer, tenesmus.

Kliniska manifestationer av gonorré hos gravida kvinnor inkluderar cervicit eller vaginit, för tidig öppning av membran, feber under eller efter förlossning, septisk abort. Sällan gonokockinfektion i graviditeten uppträder i form av salpingit (endast under första trimestern).

DIAGNOS AV GONEAREN FÖR KVINNOR

Diagnos baseras på data från anamnese, fysisk undersökning. Grundläggande metoder för laboratoriediagnos av gonorré - bacterioscopic och bakteriologiska, riktad mot detekteringen av patogenen. Identifiering GONOKOCK utförs på tre kriterier: Diplococcus, intracellulär plats gramnegativa mikroorganismer. I samband med en hög kapacitet för variabilitet påverkas av negativ miljöpåverkan GONOKOCK är inte alltid detekteras genom mikroskopi, känsligheten och specificiteten som utgör 45-80% och 38% respektive. För att diagnostisera raderas och asymtomatiska former av gonorré, liksom barn och gravida kvinnor, är mer lämplig bakteriologisk metod. Såningen av materialet utförs på speciellt skapade konstgjorda näringsämnen. När främmande kontamination material åtföljer flora urval GONOKOCK blir svårt, så det detekteras med användning av selektivt medium kompletterat med antibiotika. Om det inte går att suga omedelbart placeras materialet för studien i transportmediet. Odlas på ett näringsodlingsmedium utsattes för mikroskopi bestämma deras egenskaper och känslighet för antibiotika. Känsligheten hos den bakteriologiska metoden är 90-100%, specificiteten är 98%. Material för mikroskopi och kultur tar Volkmann sked eller bakteriologisk slinga från livmoderhalsen, vagina, urinröret, om så behövs - i ändtarmen, eller någon annan plats där den kan antas GONOKOCK. Från ändtarmen tas skrapning eller sköljning med isotonisk natriumkloridlösning.

Andra metoder för laboratoriediagnos av gonorré (immunofluorescerande, immunoenzym, DNA-diagnostik) används sällan, de är inte obligatoriska.

Förfarande för diagnostisering av gonorré:

1. Mikroskopi (analys av nymålade cellprov taget från 3 poäng: U, V, C), i en spetsig patogen inom gonorré belägen huvudsakligen inuti leukocyter och kronisk - extracellulärt.
2. Bakteriologisk studie, med definitionen på känslighet för antibakteriella läkemedel. Indikationer: • upprepat kvitto av negativt resultat av bakteriekopi;
• närvaro i utpressningar av patologiskt material av misstänkta gonokockmikroorganismer;
• med klinisk eller epidemiologisk misstanke om gonorré

3. Reaktion av immunofluorescens (RIF).
4. Immunofluorescensanalys (ELISA).
5. Molekylära metoder: polymeraskedjereaktion och ligaskedjereaktion (PCR, LCR).
6. I avsaknad av gonokocker i smuts och grödor utförs provocerande tester med hjälp av immunologiska, kemiska och termiska metoder och eventuella komplikationer och konsekvenser beaktas vid genomförandet av dem:

1) Kemisk - smörjning av urinröret till ett djup av 1-2 cm 1-2% silvernitratlösning, rektum till ett djup av 4 cm i 1% Lugols lösning i glycerol, cervikalkanalen till ett djup av 1-1,5 cm 2-5% silvernitratlösning ;
2) biologiskt - införandet av intramuskulärt gonovacin i en dos av 500 miljoner mikrobiella kroppar eller samtidig administrering av gonovaccin med pyrogenal i en dos av 200 MPD;
3) termisk - daglig diatermi under 3 dagar (en dag för 30 min i den 2: a dagen - 40 minuter, 3 minuter - 50 minuter) eller inductothermy under 3 dagar vid 15 -20 min. Separat för laboratorieanalys tas dagligen 1 timme efter fysioterapiprocedurer;
4) fysiologiskt tagande smuts under menstruation
5) kombinerad - utföra biologiska, kemiska och termiska provocerande tester på en dag. Avtagbar tas vid 24, 48 och 72 timmar, och grödorna utförs 72 timmar efter det kombinerade provet.

DIFFERENSIELL DIAGNOS AV GONEAREN

Differentiell diagnos utförs med andra urogenitala STI och med stigande gonorré - med sjukdomar åtföljda av en klinisk bild av akut buken.

INDIKATIONER FÖR SAMRÅD MED ANDRA EXPERTER

Vid akut gonorré med interna genitala skador kan verifiering av diagnosen kräva involvering av relaterade specialister (kirurg, urolog) och laparoskopisk undersökning. Med extragenitala infektionsfält, är samråd med en ENT-läkare, en tandläkare och en ortopedare angiven.

BEHANDLING AV GENAREN FÖR KVINNOR

Sexpartner är föremål för behandling om minst en av dem har gonorré detekterat genom bakterioskopisk eller bakteriologisk metod.

MÅL FÖR BEHANDLING

NON-BEHANDLING AV GONORIA

Fysioterapi i form av magnetiska, inductothermy, elektrofores och fonofores av läkemedel, laser, ultraviolett bestrålning behandling och ultra-höga frekvenser används i frånvaro av akuta inflammatoriska fenomen.

MEDICAL BEHANDLING AV GONORYA

Vid behandling av gonoré hör tillhörande antibiotikabehandling för att påverka patogenen. Det bör emellertid ta hänsyn till tillväxten av gonokockstammar som är resistenta mot nuvarande antibiotika. Orsaker till ineffektiv behandling kan fungera som breda möjligheter för gonokocker att bilda L-form, för att producera P-laktamas, för att förbli inuti cellerna. Behandlingen föreskrivs med hänsyn till form av sjukdomen, lokalisering av den inflammatoriska processen, förekomst av komplikationer, de åtföljande infektioner beroende på begränsningar av användningen PM huruvida de har biverkningar, känsligheten hos patogenen mot antibiotika.

Behandlingsregimer för gonorré:

Etiotrop behandling av färsk gonorré hos de lägre delarna av genitourinary systemet utan komplikationer består i utnämning av ett av antibiotika:

 • ceftriaxon 250 mg intramuskulärt en gång eller
 • azitromycin - 2 g inuti en gång eller
 • ciprofloxacin - 500 mg oralt en gång eller
 • cefixim - 400 mg oralt en gång eller
 • spektinomycin - 2 g intramuskulärt en gång.

Alternativa behandlingsregimer:

 • ofloxacin - 400 mg oralt en gång eller
 • cefodizim 500 mg intramuskulärt en gång eller
 • kanamycin - 2,0 g intramuskulärt en gång eller
 • trimetoprim + sulfametoxazol (80 mg + 400 mg) - 10 tabletter inuti en gång om dagen i 3 på varandra följande dagar.

Fluoroquinoloner är kontraindicerade hos barn och ungdomar under 14 år, hos kvinnor under graviditet och amning. Vid användning av alternativa system är konstant övervakning av gonokockkänslighet nödvändig. Frekvent kombination av gonorré med chlamydiainfektion dikterar behovet av noggrann diagnos och behandling av den senare.

För etiotropisk behandling av gonorré hos de lägre delarna av genitourinärsystemet med komplikationer och gonorré hos de övre delarna och organen i det lilla bäckenet, använd:

 • ceftriaxon 1 g intramuskulärt eller intravenöst var 24: e timme 7 dagar eller
 • spektinomycin - 2,0 g intramuskulärt var 12: e timme i 7 dagar.

Alternativa behandlingsregimer:

 • cefotaxim - 1 g intravenöst var 8: e timme eller
 • kanamycin - 1 miljon enheter intramuskulärt var 12: e timme eller
 • ciprofloxacin - 500 mg intravenöst var 12: e timme.

Terapi med dessa läkemedel kan utföras på kortare tid, men inte mindre än 48 timmar efter det att kliniska symtom har försvunnit. Efter försvinnandet av akuta symptom på inflammatorisk behandling kan behandlingen fortsättas med följande orala preparat:

 • ciprofloxacin - 500 mg oralt var 12: e timme
 • ofloxacin - 400 mg oralt var 12: e timme.

Under behandlingens gång är mottagandet av alkoholhaltiga drycker uteslutna, och sexuell kontakt bör undvikas. Under perioden med klinisk observation rekommenderas starkt användning av kondom.

I avsaknad av effekten av antibiotikabehandling bör ett annat antibiotikum förskrivas med hänsyn till patogenens känslighet. Med en blandad infektion bör du välja drogen, dosen och varaktigheten av administreringen, med hänsyn till den isolerade floran. Efter behandling med antibakteriella läkemedel lämpliga att utse eubiotics intravaginal (laktobaciller, bifidumbacteria bifidum, Lactobacillus acidophilus).

För att förhindra samtidig Chlamydia-infektion bör en av antibiotika som påverkar klamydia tillsättas till behandlingsregimer:

 • azitromycin 1,0 g oralt en gång eller
 • doxycyklin 100 mg 2 gånger om dagen oralt i 7 dagar eller
 • josamycin 200 mg oralt i 7-10 dagar.

Om det finns en association med gonorré med trichomoniasis är utnämningen av antiprotozoala läkemedel (metronidazol, tinidazol, ornidazol) obligatorisk. Behandling av okomplicerad gonorré hos gravida kvinnor genomförs när som helst, förskriva antibiotika som inte påverkar fostret:

 • ceftriaxon 250 mg intramuskulärt en gång eller
 • spektinomycin 2 g intramuskulärt en gång.

Kontraindicerade tetracykliner, fluorokinoloner, aminoglykosider.

I närvaro av korioamnionit gravid hospitalized och administrerades intravenöst bensylpenicillin för 20 miljoner enheter per dag innan försvinnandet av symptom eller ampicillin 0,5 g 4 gånger per dag i 7 dagar. Med färsk akut gonorré hos de nedre delarna av könsorganen är etiotrop behandling tillräcklig. Vid torpid eller kronisk sjukdomsförlopp rekommenderas frånvaro av symtom att kompletteras med antibiotika med immunterapi, fysioterapi, lokal terapi.

Lokal terapi innefattar instillation PM (1-2% silver proteinat lösning, 0,5% silvernitratlösning) in i urinröret, vaginan, microclysters med kamomillextrakt (1 matsked per kopp vatten). Immunoterapi gonorré är indelade i specifika (gonokock vaccin) och icke-specifik (pirogenal ©, © prodigiozan, autohaemotherapy). Immunterapi utföres antingen efter minskning av akuta effekter på bakgrunden av pågående antibiotikabehandling, eller före starten av behandling med antibiotika för subakut, torpid eller kroniskt förlopp. Barn under 3 år med immunterapi är inte angivna. I allmänhet är användningen av immunmodulerande läkemedel i gonorré för närvarande begränsad och måste strikt motiveras.

Vid behandling av akut stigande gonorré visar ett komplex av terapeutiska åtgärder, inklusive sjukhusvistelse, sängläge, hypotermi hypogastric regionen (is pack), vätsketerapi, desensibilisering (antihistaminer). Med syftet med avgiftning och för att förbättra blod reologi utse lågmolekylära dextraner (reopoligljukin ©, © reoglyuman eller deras analoger) reamberin ©, isotona lösningar av glukos eller natriumklorid glyukozoprokainovuyu blandningslösningar (Trisol ©) och andra.

Medicin för att behandla gonorré *

Penicillin grupp (de viktigaste antibiotika för behandling av gonorré):
♦ bensylpenicillin - en kursdos på 4 till 8 miljoner enheter (beroende på sjukdomens allvarlighetsgrad). Applicera också bicillin 1,3,5;
♦ Ampicillin - 2-3 g per dag för oral administrering, i 4-6 mottagningar. Varaktigheten av behandlingen beror på sjukdoms svårighetsgrad och effektiviteten av behandlingen (5-10 dagar till 2-3 veckor);
♦ Oxacillin - för oral användning, 3 g per dag i 4-6 doser. På banan - 10-14 g;
♦ ampiok - för parenteral administrering är en enstaka dos 0,5-1 g, 4-6 gånger / dag, i 5-7 dagar;
♦ carbenicillin dinatrasalt - dagligt dos intramuskulär injektion är från 4 till 8 g i 4-6 receptioner.
♦ Unazin (sulacillin) - injiceras i / m eller IV i intervallet 1,5 till 12 g per dag i 3-4 uppdelade doser;
♦ amoxicillin med klavulansyra (augmentin) - hög läkemedelsaktivitet är associerad med hämning av p-laktamaser; har också baktericid aktivitet mot anaerober. För 1,2 g 3 gånger / dag, intravenöst, 3 dagar, därefter 625 mg 3 gånger per dag. oralt, 5 dagar.

Grupp av tetracykliner:
♦ tetracyklin - inuti 250 mg 4 gånger / dag, i 14-21 dagar;
♦ doxycyklin (junidox, vibramycin) - 1 kapsel (0,1 g) 2 gånger / dag, i 10 dagar.

Azalider och makrolider:
♦ azitromycin (summerad) - på dag 1 i tabell 2. 0,5 g, en gång; på 2-5: e dagen - 0,5 g (1 bord), 1 gång / dag;
♦ Midekamycin (makropen) - 400 mg 3 gånger / dag, 6 dagar;
♦ spiramycin (rovamycin) - 3 miljoner enheter, 3 gånger / dag, 10 dagar;
♦ josamycin (vilprafen) - 500 mg 2 gånger per dag, i 10-14 dagar;
♦ rundtycin - 0,2 g på den första dagen en gång, då 0,1 g dagligen i 14 dagar;
♦ klaritromycin (klatsid, frailid) - inuti 250-500 mg 2 gånger per dag, inom 10-14 dagar;
♦ roksitromitsin (rulett, roksid, roksibid) - inuti 300 mg 2 gånger / dag, 10-14 dagar;
♦ erytromycin - 500 mg 4 gånger per dag innan måltider inuti, i 10-14 dagar;
♦ erytromycin-etylsuccinat - 800 mg 2 gånger / dag, 7 dagar;
♦ clindamycin (dalacin C) - ett antibiotikum av lin-cozamidgruppen. Tilldel 300 mg 4 gånger per dag. efter en måltid, 7-10 dagar eller i / m 300 mg 3 gånger / dag, 7 dagar.

aminoglykosider:
♦ kanamycin - för intramuskulär injektion, 1 g 2 gånger per dag. Kursdosen är 6g. Det är inte möjligt att förskriva samtidigt med andra antibiotika som har otoi-nefrotoxiska verkningar.

cefalosporiner:
♦ cefazolin - 0,5 g 4 gånger per dag. i / m eller / i i 5-7 dagar;
♦ ceftriaxon - 1,0-2,0 g / m 2 gånger / dag. Injektionsflaskan späds preliminärt i 2 ml lidokain (för att minska sårhet), under en behandlingsperiod 5-6 g;
♦ cefatoxim (claforan) - intramuskulärt vid 1,0 g 2 gånger per dag, för kursen - 8-10 g;
♦ cefaklor - kapslar om 0,25 g 3 gånger per dag, 7 till 10 dagar;
♦ cefalexin - 0,5 g 4 gånger / dag, 7-14 dagar.

Preparat av fluorokinoloner
♦ ofloxacin (zanocin, tarivid, ofloxin) - 200 mg 2 gånger per dag. efter att ha ätit i 7 till 10 dagar;
♦ ciprofloxacin (tsifran, cyprinol, tsiprobai, tsipro-bud) - inuti med 500 mg 2 gånger per dag i 7 dagar;
♦ pefloxacin (abaktal) - 600 mg en gång om dagen efter måltid i 7 dagar;
♦ levofloxacin - 400 mg 2 gånger dagligen, 7-10 dagar;
♦ Lomefloxacin (maxakvin) - 400 mg 1 gång / dag, 7-10 dagar;
♦ gatifloxacin (tebris) - 400 mg en gång om dagen, 7-10 dagar.

KORGERIBEHANDLING AV GONEAREN

I närvaro av akut salpingit och pelvioperitonit utförs konservativ behandling. Om någon effekt på den pågående komplexa antiinflammatorisk terapi i 24-48 timmar, med en ökning av kliniska symptom på akut inflammation laparoskopi visas i vilken öppning är möjlig, borstning och purulent dräneringskammare. I den kliniska bilden av diffus eller diffus peritonit är nödoperativ laparotomi nödvändig. Operationsomfånget beror på patientens ålder, den reproduktiva historien, svårighetsgraden av destruktiva förändringar i bäckenorganen.

YTTERLIGARE ANVÄNDNING

För att bestämma effektiviteten av behandling gonorré finns vissa kriterier. Enligt rekommendationerna TSNIKVI (2001) kriterier bota gonorré (7-10 dagar efter avslutad behandling) är försvinnandet av sjukdomssymtom och gonokocker eliminering av urinröret, livmoderhalsen, ändtarmen enligt mikroskopi. Det är möjligt att utföra en kombinerad provokation med en trefaldig swab genom 24, 48 och 72 h och så ut excreta. Metoder provokation uppdelad i fysiologisk (menstruation), kemisk (smörjning urinrör 1-2% silvernitratlösning, cervix - 2-5% silvernitratlösning), biologiska (gonovaktsiny intramuskulär administrering i en dos av 500 miljoner mikrobiella kroppar), fysikalisk (inductothermy), smaksättning (mottagning av akut, salt mat, alkohol). Kombinerad provokation är en kombination av flera typer av provokationer.

Den andra kontrollstudien utförs på dagarna för nästa menstruation. Det är att smeta urladdning från urinröret, livmoderhalsen, rektum, tas tre gånger i intervaller av 24 h. Vid den tredje styr undersökning (efter menstruation) göra kombinerade provokation, varpå bacterioscopic (24, 48 och 72 h) och bakteriologiska (efter 2 eller 3 dagar) av studien. I frånvaro av gonokocker avlägsnas patienten från registret.

Tillsammans med detta är det lämpligt att utföra serologiska svar på syfilis, HIV, hepatit B och C (före och 3 månader efter behandling) med en oidentifierad infektionskälla.

Många experter tvist nu nyttan av upprepade provokationer och uppföljningsundersökningar och erbjuder sig att minska observationsperioden för kvinnor efter en fullständig behandling av gonokockinfektion, eftersom den höga effektiviteten i moderna läkemedel förloras klinisk och ekonomisk betydelse av verksamheten.

Enligt de europeiska riktlinjerna (2001) rekommenderas minst en uppföljningsundersökning efter behandling för att fastställa adekvat behandling, förekomsten av symptom på gonorré. Laboratorieövervakning utförs endast i fall av pågående sjukdom, möjligheten till upprepad infektion eller eventuellt resistent hos patogenen.

INFORMATION FÖR PATIENT

Vid oavsiktligt samlag bör en kondom och annan personlig skyddsutrustning användas för att förhindra sjukdomen. Vid utseende av patologisk urladdning från könsorganen bör du konsultera en läkare för undersökning.

PROGNOS

Prognosen med aktuell initiering och adekvat behandling är gynnsam.