Huvud
Skäl

Mikrolykster med salvia i prostatit: fördelar och nackdelar

Prostatit är ett av de vanligaste urologiska problemen. Microclysters hör till den första behandlingslinjen (den enklaste behandlingen för prostatit).

Fördelarna med fytoterapi inkluderar:

 • unika verkningsmekanismer
 • låg sannolikhet för biverkningar;
 • låga kostnader för komponenter;
 • effektivitet.

Mikrolykroppar innehåller vanligtvis medicinska substanser och örtinfusioner.

Läkemedlet går in i prostatakörteln, kringgå mag-tarmkanalen och leveren, medan koncentrationen av den aktiva substansen inte förändras. Förfarandet utförs vanligtvis på natten och efter avföring.

Genom gemensamma naturläkemedel och oljeanläggningar, lämpliga för insättning i rektum, innefattar havtorn, persika, eukalyptus och ricinolja, salvia, kamomill, ringblomma, ingefära, mynta, Hjärt. I denna artikel kommer vi att prata om mikroclyster med salvia i prostatit, de har en liten volym (100 ml) och en temperatur på högst 40-45 °.

Denna behandlingsmetod är inte grundläggande, utan hjälp, eftersom den lindrar symtomen, men lindrar inte sjukdomen.

Än användbara mikroclysters med en salvia vid en prostatit:

 • Sage - den legendariska ört, som är känd för sin förmåga att främja hälsa och förebygga olika sjukdomar. Detta är en av de bästa växtbaserade antioxidanterna.
 • När det testades in vitro var salviaoljan effektiv mot olika typer av Escherichia coli och Salmonella, liksom mot filamentösa svampar och jäst, såsom Candida Albicans.
 • Sage har också en sammandragande effekt på grund av det relativt höga innehållet av tanniner.
 • Salvia innehåller rosmarinsyra, som är en kraftfull antiinflammatorisk förening som hjälper till att minska svullnad och inflammation. Det är användbart för sådana sjukdomar som prostatit, reumatoid artrit, fibromyalgi, bursit, astma och ateroskleros.
 • Sage har också antiseptiska egenskaper och används ofta i krämer, lotioner och balmer för att påskynda läkning av sår och skador och behandla de flesta hudsjukdomar och infektioner.
 • Sage har en anti-spasic action som minskar spänningen i de släta musklerna. Detta är ett utmärkt verktyg som hjälper till att eliminera trängsel i slemhinnan i luftvägarna, liksom att kontrollera eller förhindra sekundär infektion.
 • Användning av mikroclyster med salvia i prostatit är mycket lätt, det kräver ingen hjälp eller stanna på sjukhuset. Samtidigt finns det ingen börda på njurarna och leveren, vilket skiljer mikroclystrar från läkemedel.

Indikationer för användning mikroclyster med salvia i prostatit:

 • Hyppig uppmaning att urinera, smärtsam urladdning av urin.
 • Smärta vid utlösning, obehagliga känslor i ljummen, perineum eller coccyx.

Inom en timme kommer salvie att ha en antispasmodisk och antiinflammatorisk effekt på prostata och tillfälligt lindra smärtsymptomen.

Kontraindikationer:

 • Sage bör inte användas för att behandla personer som lider av epileptiska anfall.
 • Växten är giftig i överskott eller vid lång tid, trots att den giftiga dosen är mycket hög.
 • Sage ska inte användas om patienten har feber.
 • Du kan inte använda salvia för allergier mot denna växt.

Innan du använder mikroclyster med salvia är det nödvändigt att samråda med behandlings urologen.

För att förbereda en växtdekok av salvia behöver du 2 matskedar eller 12 gram. örter lägger till en halv kopp kokande vatten och låt det brygga i 20 minuter. Lägg sedan till dimexid (upp till 10% för hela volymen av buljongen) till vätskan och låt svalna till en temperatur av 38-42 grader.

Dimexid kommer att främja en bättre absorption av den aktiva komponenten i enema och bidra till att ta bort inflammation. För att fastställa att buljongen har svalnat, luta glaset mot din kind, om det finns en trevlig värme, då en temperatur som är lämplig för mikrocykler.

För att förbereda en alkohollösning måste du ta 5 gr. Tinktur av salvia blandas med 100 ml vatten. Du kan värma lösningen upp till 38 grader (max).

Hur man gör mikroclyster med salvia med prostatit:

 • Före mikroklysmia utförs vanligt sväll i regel, det vill säga 200-300 ml vatten injiceras i rektum och upprepas tills vattnet är klart.
 • Om det inte finns möjlighet att använda enema, är det nödvändigt att tömma tarmarna med hjälp av avföring, med andra ord "gå en promenad".
 • Då måste du samla en varm buljong eller en alkohollösning i barnens bröst och ange inte mer än 150 ml (optimalt - 100 ml) i ändtarmen.
 • Innehållet och enemas och microclysters introduceras långsamt i tarmarna och under lågt tryck.
 • Efter introduktionen av mikroclyster med salvia borde patienten ligga på ryggen eller på hans sida i 30-40 minuter.
 • Om det finns smärta eller obehag, kan du lägga en värmepanna i magen.
 • Det är bättre att göra proceduren varje dag innan du lägger dig. Behandlingsförloppet består av 10-15 procedurer, då måste du ta en paus i minst tre månader.

Recensioner om växtbaserade mikroclystationer är mest positiva. Förbered dem lätt, ingredienserna är billiga, det finns mycket få kontraindikationer. Det är omöjligt att bota inflammation i prostatakörteln ensam, men det är ganska möjligt att förbättra livskvaliteten genom att sänka smärtupplevelserna. Dessutom är de användbara för hemorrojder - det vanliga problemet med människor som leder en stillasittande livsstil.

Av nackdelarna rapporterar vissa män obehagliga känslor när de administrerar sugébuljong, men det kan bero på för snabba rörelser när emmen tömms i ändtarmen.

Sage med prostatit

Behandling av prostatit med örter: det mest effektiva receptet

Fytoterapi har länge använts i stor utsträckning vid behandling av olika sjukdomar. Prostatit och prostata adenom är bland dem. Örter är inte sämre än mediciner och absorberas bättre av kroppen.
Fördelar med växtbaserade läkemedel.

 • Lätt smält
 • Praktiskt taget inga biverkningar och kontraindikationer
 • Stör ej in i tarmmikrofloran
 • Tillåtet en lång mottagning utan avbrott
 • Möjligheten att omedelbart ta en uppsättning örter
 • Olika mottagningsmöjligheter

Effekter av örter på prostatit

När man kämpar med manlig sjukdom, måste man välja växter som har följande egenskaper:

 • Kämpa med mikrober (tranbär, hästslag, björnsöga, nässla)
 • Att ta bort en inflammation (en vändning, en kamomill, en Johannesjurt, lakrits, Ivan-te, persilja, en burdock, en celandine)
 • För att främja förbättringen av den metaboliska processen i prostatakörteln (klöver, linfrö, tjaktorn, nässla, Kalanchoe, celandine, aloe)
 • Stärka immuniteten (ingefära, kamomill, våldtäkt)
 • Bedövning (skinka, lakrits, ayr, pion, Johannesört)
 • Laddning med energi (periwinkle, ginseng)
 • Att föra in den normala rytmen av den sexuella funktionen (fältstång, sparris, spray)

De bästa örterna för behandling av manlig sjukdom

Bland örter som har stor inverkan på prostatit och prostata adenom skiljer herbisterna som:

 1. Nettles. Extrakt från denna växt har en antiinflammatorisk effekt och har en fördelaktig effekt på kroppens reproduktiva funktion. Receptet är ganska enkelt: Ta 5 matskedar frön, häll i en halv liter port (helst druv) och koka i ett par minuter. Filtrera och drick ett kvarts glas på natten.
 2. St John's Wort. Det förbättrar blodcirkulationen, förbättrar blodkärlens väggar och tar bort smärtsamma spasmer. Extrahera från prostatit: Sprid en matsked i ett glas kokande vatten och låt varma i 15 minuter efter att ha insisterat i en halvtimme och tillsatt kokande vatten så att den ursprungliga volymen erhålls. Ta en tredjedel av glaset i en halvtimme innan du äter inom 2 veckor.
 3. Persilja. Ökar styrkan, behandlar prostatit och adenom. Bra för att förebygga dessa sjukdomar. Det är nödvändigt att pressa saft från persilja och använd 2 teskedar för behandling och 1 - för förebyggande 3 gånger om dagen i 3 veckor.
 4. Ingefära. Healer av manliga sjukdomar och hela genitourinary systemet. Kan tas som te. För att göra detta, slipa roten och häll en liter kokande vatten. Dos för hela dagen. Du kan lägga till honung eller citron. Få bra medel för att stärka immuniteten. För förebyggande kan du lägga till riven ingefära till vilken maträtt som helst. Det kommer inte bara att förbättra smaken, men kommer också att ha en terapeutisk effekt.
 5. Svalört. Denna växt kan rena kroppen av olika små tumörer, cystor och polyper. Har antibakteriell och helande effekt. Vid behandling av prostatit, är det nödvändigt att ta tinkturen tillagad på följande sätt: Torka saften av färskpressad celandine med alkohol 1: 1. Starta mottagningen med 1 droppe i 50 ml vatten. Varje dag, öka dosen med 1 droppe. Och så 30 dagar. På dag 31 börjar du minska 1 droppe. Behandlingstiden kommer att vara 2 månader. Om det behövs, upprepa kursen efter 2 veckor.
 6. Winter krasse. Det används ofta i urologi. För återvinning ska du späda 30 droppar juice i vatten och dricka 4 gånger om dagen en timme efter att ha ätit.
 7. Röd rot. Sedan antiken har det använts i folket för behandling av prostatit och förstärkning av det genitourära systemet. 2 msk hackad rot häll en liter kokande vatten. Lämna i 2 timmar och ta en tredjedel av glaset 3 gånger innan du äter. Kan orsaka illamående och kräkningar, var försiktig
 8. Aloe. Förbättrar blodcirkulationen i bäckenet och därmed underlättar snabb lindring av symptom på prostatit. Extraktet från aloe och honung hjälper bäst. Det är nödvändigt att blanda 500 gram nybakade löv av en växt, honung och vin. Ta bort allt i en sluten behållare och insistera en vecka i kylskåpet. Filtrerad infusion använd 1 tesked innan du äter. Efter 7 dagar, öka dosen till 1 matsked.
 9. Malört. Kämpar hårt med sjukdomen. För att förbereda buljongen måste du hälla ett par matskedar torrt markgräs med 200 ml varmt vatten och koka i några minuter. Kyl, pressa och tillsätt vatten, så att volymen var 200 ml. Drick inom en dag inte mer än 100 ml. Malurt är en giftig växt. Starkt observera dosen av mottagningen för att inte skada kroppen.
 10. Boreal livmoder. Har en återställande, antiseptisk, diuretisk och smärtstillande effekt. Du kan ta från prostatit som tinktur. I 600 ml vodka eller alkohol, utspätt till 40 grader, tillsätt 60 gram torrt gräs. Infusera 2 veckor på en mörk plats. Ta 35 droppar före måltiden 3 gånger om dagen. Behandlingstiden i direkt beroende av sjukdomsfasen och kan variera från 2 veckor till 3 månader.
 11. Tranbär. Löv har en stor helande effekt. 2 matskedar utan glid, häll ett glas kokande vatten och laga mat på ett vattenbad i ca 15 minuter. Ta en kvart kopp 3 gånger dagligen före måltiderna. För större effekt kan du lägga till 40 droppar infusion från johannesört.

Herbal infusioner är bättre att bekämpa sjukdomen om de "arbetar tillsammans".

Växtbaserade bad från örter från en manlig sjukdom

Vattenprocedurer med behandlingsavgifter är inte mindre effektiva vid behandling av prostatit och prostata adenom. Det finns flera viktiga regler:

 • Vattentemperaturen får inte överstiga 39 grader
 • Ta proceduren 10-15 minuter sittande
 • Skölj inte med rent vatten. Klätt försiktigt kroppen med en handduk och täcka med en filt
 • Bättre att göra badet innan du lägger dig
 • Hela kursen varar 10-12 dagar

Om du känner dig svag, yr eller överexponering ska du omedelbart sluta behandlingen. Sammansättningen av örter du väljer individuellt. För vattenprocesser, lämpliga örter som:

Kamomill. I en liter kokande vatten häll 2,5 matskedar eller 5 påsar torrkamille. Låt stå i en halvtimme och häll i vatten (beräkning för 6 liter)

Hur man övervinnar prostatit med salvia

Varje man som en gång har stött på prostatit vet att han kan behandlas inte bara med medicinska preparat utan även med buljonger från olika örter. Akut prostatit behandlas bättre med läkemedel, bara då för att bifoga folkmedicinska åtgärder.

Något om salvia

Infusion av salvia löv kan beredas hemma på egen hand. För dem som inte har möjlighet, köps färdiga blandningar i apotek. Anläggningen används både externt och internt.

De samlar salvia från slutet av våren till mitten av sommaren. Observera att den medicinska salvia sällan finns på Rysslands territorium i det vilda blomstället. Ofta planteras den i trädgården speciellt för beredning av medicinska infusioner.

Grässkörd utförs till september. Spetsen är avskuren, separerad från bladen. Stammarna läggs ut för torkning vid en temperatur av 45 grader. Dessutom samlas salven upprepade gånger efter att den har blivit fullvuxen. Förvaring av medicinska örter 1 år (glas).

Läkande egenskaper

Lövverkets växt innehåller användbara element, såsom:

 • flavonoider;
 • tanniner;
 • amorfa ämnen;
 • många syror
 • Vitamin av olika slag;
 • eteriska oljor.

Bladen desinficerar, lindrar inflammation, mjuknar slemhinnan i det drabbade området, förhindrar blödning. Eteriska oljor, närvarande i salvia, bekämpar aktivt bakterier i prostatit.

Några ord om prostatit

Inflammation av prostata är ofta associerad med förekomsten av infektioner, stasis i prostatakörteln. Prostata i sig kan inte tvätta sina väggar med blod i sin helhet, vilket leder till att dess funktion försämras.

Prostatit kan bli inflammerad på grund av infektioner. Då ska du kontakta en specialist som kommer att förskriva antibakteriell behandling. Det består i att ta antibiotika.

Från primärvården är det värt att notera den tid profylax genom att stödja och förebyggande åtgärder på ett tidigt stadium kan förhindra prostatit övergång från akut till kronisk skede. Den första "hjälpen" är en aktiv livsstil, motion, rätt näring. Spendera inte mycket tid i sittande läge, eftersom risken för stagnation i prostata är hög.

För medicinsk behandling av prostatit är sådana punkter som:

 • tar läkemedel (antibiotika);
 • regelbundna besök hos urologen;
 • undersökning av bäckenet tre gånger om året
 • Män efter 40 år måste göra ultraljud två gånger om året.

Behandling av inflammerad prostata med salvia

En salvia prostatit kan inte besegras, så samlingen är monterad från flera komponenter. Vi behöver växter (var och en i en del): salvia, nässla, björnbär, mynta, plantain, brok, morwort, yarrow, kamille och ayr. Torkad blandning i dosen av två stora skedar hälls med 500 gram kokande vatten. Infundera om två timmar. Drick en halv kopp (70 ml) tre gånger om dagen före måltiden.

Salvia används vid behandling av kronisk prostatit (period av förvärmning). Också förbättrar signifikant tillståndet med inflammation i blåsan. Prostatit i kronisk form är väl behandlingsbar om salvia appliceras externt. För att göra detta måste du förbereda en lösning för sprutning: 2 matskedar fint gräs slipvatten, koka sedan i 15 minuter vid låg värme. När buljongen konsumeras 30 minuter kan den användas.

Alkoholisk tinktur görs också av salvia. För dess förberedelse behöver du en inre del av plantens unga bark och alkohol med en hastighet av 1 till 10. För behandlingskursen, ta 20 droppar (spätt i 50 ml vatten).

Förberedda recept med salvia

Att samla framgångsrikt lindra obehagliga symptom på prostatit, behöver örter som salvia (blad), violett, kamomill (kan vara en kemist), ringblomma, rödmalva, vintergröna, havre (frön), fänkål, björklöv, blåbär (frukt) horsetail, celandine, bergsklättrare. Alla växter måste torkas och krossas. Blanda i ett förhållande av 1,5: 1,5: 2: 2: 1,5: 2,5: 5: 0,5: 2: 5: 2,5: 5: 1,5: 2. Häll vatten (500 gram) och låt det brygga i en timme. Du kan lägga till honung för att förbättra smaken. Tinkturerad tinktur tas i varm form för ett halvt glas om dagen.

Symptom på inflammerad prostata går bort om du gör kompressor baserat på medicinska växter. För att förbereda en lösning för lotion, måste du ta fem delar groddar träd, samma björklöv och salvia, ringblomma lite mer - 10 delar eukalyptus lämnar passar i mängden 10 timmar, cudweed, groblad, mor-styvmor till 5 delar, och havrefrön., celandine och sweetbread på 10.

Samlingen blandas, hälls varmt vatten, infunderas i fyrtio minuter. Efter att ha ångat samlingen ska den pressas ut och sprida sig på ett tyg för komprimering. Foderets temperatur bör inte överstiga 40 grader Celsius. Komprimera överlagret på perineum och sacrum. Manipulation bör utföras i en lugn miljö som ligger på sängen. Dessutom behöver du vikla dig i en varm filt. Procedurens varaktighet är 50 minuter, varefter det rekommenderas att vila i ett par timmar. Gör för natten. Behandlingsförloppet varar från 10 till 15 sessioner.

Folkmekanismer är inte ett paradis. Använd dem som ett komplement till grundterapin med prostatit.

För medicinsk infusion vid akut inflammation av prostatit, måste du ta 30 gram av enbär frukt, 15 gram lakrits och salvia, persilja, frukt fänkål och kamomill 15 gram. Honung kommer att behöva en matsked. Blandningen torkas, krumas till ett pulver. 2 stora skedar hälls med kokande vatten, samlingen infunderas, filtreras. Honung tillsätts, tas vid 100 gram efter att ha ätit två gånger om dagen.

Läkning bad och enemas med salvia

För att läka bad med prostatit bör ta 5 stycken gräsliknande blad av björk och vildrosor, Veronica, Arnica blad, Celandine, gulsporre och bearberry, serier, lila blommor och svarta vinbär. I mängden 10 delar behöver du havre och salvia. Precis som det första alternativet, är samlingen fylld med vatten, infunderat och sedan tillsatt badet (2-3 matskedar).

För enema behöver du förbereda en lätt lösning. Ta 3 teskedar hackad salvia, lika många blad av björnbär, 3 delar av en sträng, 5 skedar med svart vinbär. Den nuvarande samlingen bör användas för tvättproceduren.

För förebyggande av prostatit och eliminering av symtom

Blanda 5 msk hundrosa och salvia. Ingredienserna blandas och fylls med 500 gram vatten, infunderas i 10 timmar. Blandningen filtreras, tas till 100 ml tre gånger om dagen.

Röda myror och salvia (andel 1 till 1). Placera torr och liten blandning i vatten (200 ml). Sväva i 30 minuter Drick innan du äter mat för 60-80 ml (på morgonen, på kvällen).

Vem och när kan inte ta salvia infusioner

Med prostatit rekommenderas det inte att konsumera avkoket av plantan längre än tre månader, eftersom risken för att irritera irritationen på slemhinnan är hög. Det är förbjudet att ansöka om epilepsi, skällande hosta, njureproblem (akut nefrit).

Användning av medicinska växter vid behandlingen bör beaktas vid deras egenskaper. Användning av fytoterapi bör överensstämma med typen av inflammatorisk process. Trots oförskämdhet av örter, ta inte risker och ta växtbeslag utan att rådgöra med en läkare. Det är värt att notera en viktig punkt i behandlingen av örter. Detta är den första orsaken till försummad sjukdom. Därför bör växtsamlingar endast användas som ett komplement till grundbehandling.

Alla som gillar att behandlas med folkmedicin, särskilt växter, måste du veta att varje ört påverkar vissa funktioner i kroppen. Inte alla växtbaserade läkemedel kommer att hjälpa till med prostatit. Här är det nödvändigt att ta hänsyn till den medicinska verkan som växten ger, eftersom den slumpmässiga mottagningen av växtbaserade doser kan ha motsatt effekt. I vissa fall är ett maximalt misslyckande vid operation av ett organ möjligt.

slutsats

"Spela" med en prostatit av någon typ är inte värt det. Helt avskaffa denna obehagliga sjukdom är problematisk. Därför rådgör läkare männen att klä sig varmt, försök att inte bli sjuk, undvik tillfälliga anslutningar. Om det är obehag i perineum, måste du kontakta en erfaren urolog.

En kvalificerad specialist utser med prostatit inte bara antibiotika, men rekommenderar också att man tar läkemedelsbuljonger från växter. Det kommer också att fokusera på motion och rätt näring. Detta tillvägagångssätt kallas komplex behandling.

Fördelarna och användningen av salvia kommer att diskuteras i följande video:

De mest effektiva recepten för behandling av prostatit med örter

Fytoterapi med prostatit är en effektiv förebyggande och terapeutisk metod. Användningen av folkmusik rättsmedel hjälper till att lindra inflammation, smärta, minska svårighetsgraden och utvecklingen av sjukdomen. Örter växlar bra med traditionell medicin, vilket ökar dess effekt. De används i en mängd olika former: infusioner, dekokter, ljus, frukt. Innan du använder örtmedicin måste du konsultera en läkare som kommer att berätta vilka örter med prostatit som kommer att bli effektivare och säkrare när de behandlas.
Behandling med örter prostata har flera fördelar:

 • lätt tolereras av kroppen
 • Har inte en negativ effekt på kroppens arbete;
 • praktiskt taget inga kontraindikationer
 • ha en gynnsam effekt på bostadsbyggnadens arbete
 • möjlighet att använda ett komplex av flera typer av örter och samtidigt med medicinska preparat;
 • Tillämpning av växtbaserade läkemedel i olika former och utan avbrott
 • inte leda till leverdysfunktion
 • möjligheten till intern och extern användning
 • kan användas vid olika stadier av sjukdomsutvecklingen. Vid val av örter är det nödvändigt att ta hänsyn till deras medicinska egenskaper. För behandling av folkmedicin är det rekommenderat att använda växter, vars verkan riktas till:
  eliminering av patogena mikroorganismer
 • avlägsnande av inflammation, smärt syndrom;
 • normalisering av metaboliska processer;
 • förstärkning av immunsystemet
 • aktivering av sexuell lust;
 • förnyelse av vital energi.

Örter för prostata behandling

Eliminera inflammation i prostatan och lindra symptomen på villkoret män för att hjälpa växter som brännässla, johannesört, persilja, ingefära, svalört, vinterkrasse, röd rot, tranbär, aloe, malört, höglänta livmoder, pion, kardborre, groblad.

 • Nässla extrakt kännetecknas av anti-inflammatoriska egenskaper, och främjar normalisering av reproduktiva funktioner såsom inflammation i prostata pressar mot de seminala kanaler. Du måste använda den som avkok. För att göra det måste du kombinera fem skedar med näsfrö och 0,5 liter druvport. Koka sedan blandningen i 5 minuter. Den fjärde delen av ett glas filtrerat avkok ska vara full innan du lägger dig.
 • För behandling av prostatit och adenom kan te tas på basis av en smalbladig spray. En tesked råvara hälls i ett glas kokande vatten. Permanent te är önskvärt att använda 2 gånger om dagen i 2 veckor.
 • St John's wort förbättrar blodcirkulationen, stärker cirkulationssystemet och har en analgetisk effekt. En sked av en växt bör kokas i en kvart i en timme i 100 g vatten. I nuvarande medel tillsätt ett annat glas kokande vatten. Inom 2 veckor ska läkemedlet tas före måltid i en mängd av 1/3 kopp.
 • Stärka immunsystemet och normalisera arbetet i genito-urinorganen är en ingefäradryck. Grönsaken av ingefära måste hällas i 1 liter kokt vatten. I teet kan du lägga citron, honung. Ginger används också som krydda, vilket inte minskar dess positiva effekter på människors hälsa.
 • Celandine har antibakteriella, helande och rengörande funktioner. För tinkturer av celandine behöver färsk juice, som är utspädd med alkohol i ett förhållande av 1: 1. I en halv kopp vatten tillsätt 1 droppe av drogen. Dosen av celandine ökas dagligen till 30 droppar. Börja sedan minska det enligt samma schema.
 • I medicin övas det att behandla prostatit med gräsfrö. I 100 gram vatten tillsätt 30 droppar lötsaftjuice och äta efter måltider fyra gånger om dagen.
 • Aloe hjälper till att främja blodcirkulationen och lindra symtomen på sjukdomen. Effektiv åtgärd gör en blandning av mark aloe, honung och vin. Läkemedlet ska placeras i kylskåp i 7 dagar, sedan drick en tesked innan du äter.
 • Användningen av läkemedel baserade på periwinkle hjälper till att bestämma kroppens skyddsfunktioner, normaliserar fröets produktivitet, stimulerar prostatakörtelns vävnader.
 • Du kan behandla sjukdomen med hjälp av tranbärsblad, som har medicinska egenskaper. Två skedar löv koka kvart i timmen i 100 g vatten. Läkemedlet konsumeras före måltiden tre gånger om dagen.
 • Med en diuretisk effekt främjar myrsfeber utsöndringen av patogena mikroorganismer från prostata, lindrar inflammation.
 • Förekomsten av en hög koncentration av spårämnen i ginseng bidrar till att stärka immunsystemet, avlägsna inflammatorisk process, läkning av slemhinneskador, sår, sår.
 • Tinktur av pionen främjar avlägsnandet av smärta, spasmer och ökad sexuell lust som undertrycker inflammerad prostata. Tinkturen är beredd från växtens rot och förbrukas 40 droppar tre gånger om dagen.
 • Kock har en skadlig effekt på orsaken till sjukdomen: neoplasmer i prostata och seminalblåsor. Mjölkbuljong ska tas varm 4 gånger om dagen för 0,5 kopp.
 • Plantain har antiinflammatorisk, antibakteriell, analgetisk effekt. En sked av tinktur från plantain bör druckas tre gånger om dagen.
 • Kamille är känd för dess antibakteriella och antiinflammatoriska förmågor. För att göra kamille bör torra plantblommor finhackas, häll ett glas kokande vatten och häll i ungefär en timme. Drick innan du äter.

Växter i kampen mot prostatit

Behandling med folkmedicin innebär att man inte bara använder örter, men också av växter. Läkande egenskaper har hassel och asp, som aktivt används i kampen mot sjukdomen hos prostata adenom.
För att förbereda ett läkemedel från hasseln, kommer det att behöva bark och löv. Grönsakskomponenterna ska krossas, häll kokande vatten och insistera minst 2 timmar. Innan du äter, måste du dricka 0,5 koppar medicin minst 4 gånger om dagen.
Det andra alternativet för att använda en hassel är i avkoket från barken. I 10 minuter på ett vattenbad bör man koka en sked av råvaror och två glas vatten. I den färdiga produkten måste du lägga till vatten för att få den ursprungliga volymen. En halv kopp medication konsumeras före måltiden 3 gånger om dagen.
För att förbereda tinktur från asp, kommer dess torra bark, som samlas i april, att behövas. 100 gram råmaterial bör hällas i 200 ml vodka. Att insistera betyder att det är nödvändigt inom två veckor. Innan du äter är det önskvärt att ta 20 droppar medicin, som späds i en fjärdedel av ett glas vatten.

Växtbaserade preparat för behandling av prostatit

Egenheten för behandling med folkmedicin är att det för detta ändamål är tillåtet att applicera flera typer av örter samtidigt. Växtberedningar i prostatit har en komplicerad effekt på problemet, och på så sätt accelererar återhämtningsprocessen.
Läkemedlet från tinkturen av tenn, mozznianka, mistelvita och porslin kan tas tre gånger om dagen för 30 droppar.
För att förbereda infusionen från örtsamlingen behöver 15 gram mistelvita, kardborre, isländsk mos, majsstammar, bergspeper. Sked en örtblandning häll ett glas kokande vatten och insistera. Använd drogen varje dag för 2 matskedar.
En sked av det växtbaserade blandning bestående av kardborre rot, Potent, halvgräs sand, vide, mistel, häll kopp kokande vatten. Använd tinkturer på en sked 3 gånger om dagen.
Antiinflammatoriska och lugnande egenskaper har en samling av björkblad, hästslag och vanlig hassel. Alla komponenter ska anslutas i lika stora proportioner. 4 matskedar råmaterial hälls i 1 liter vatten. Läkemedlet är kokt i 5 minuter. Efter en timme kan tinkturen ta 0,5 kopp tre gånger om dagen.
Med den kroniska formen av prostatit hos män kommer det att hjälpa örtsamling av St John's wort, linden, kamille, celandine. En blandning av örter placeras på ett vattenbad där den kokas i 3 timmar. Den färdiga produkten ska tas före sänggåendet.
När xp-inflammation i prostata adenom rekommenderas, rekommenderas att avkodas från motherwort, björkblad i förhållandet 2: 1. Till dem läggs en del av hundrosen och plantainen. Alla komponenter placeras i ett vattenbad i 2 timmar. Det är önskvärt att ta tinkturen varje dag efter att ha ätit.
Frukterna av enbär och fennikel kombineras med beräkningen av 3 till 1. Därefter tillsätts i en mängd av 1: 1 kamille och persilja. Gräs måste hällas med vatten och insisterar. Använd morgon och kväll för 50 g.

Brickor av örter för behandling av prostatit och adenom

I kombination med naturliga infusioner och avkok från adenom appliceras vattenprocedurer med tillsats av medicinska växter. Det rekommenderas att följa några rekommendationer för att ta ett helande bad:

 1. Vattentemperaturen bör ligga inom 39 ° C;
 2. Procedurens varaktighet är 15 minuter;
 3. badet tas i sittande läge innan du lägger dig
 4. Spola inte gräset med rent vatten.
 5. kroppen rekommenderas att bli våt med en mjuk handduk och sedan värmas
 6. behandlingsförloppet består av 10 förfaranden.

När man väljer en växtbaserad samling för att ta ett bad med prostata adenom, är det nödvändigt att överväga möjligheten att framkalla en allergisk reaktion i kroppen. Ofta för vattenprocesser använd sådana örter som: kamille, sträng, Johannesört, ängväxter, lavendel.

 • Det är nödvändigt att förbereda ett avkok av 2,5 skedar kamille per 1 liter vatten, som hälls i 6 liter vatten. Alternativt använd samma schema som kamomill.
 • I 5 liter vatten bör tillsättas Johannesört med en hastighet av 60 g växt per 0,5 liter kokande vatten.
 • Lavendel är en lugnande effekt. Tinktur av 70 gram råmaterial och 0,5 liter vatten sätts till ett 5-liters bad.
 • Antiinflammatoriska, analgetiska och lugnande egenskaper karakteriserar änggräs. För att förbereda en vattenlösning är det nödvändigt att koka ett halv kilo växt i 5 liter vatten. Kyl sedan till önskad temperatur. Procedurens varaktighet är 10 minuter.
 • Tar bort symptomen på sjukdomen i nålarnas tallarbad. Det är önskvärt att förkoka och tillsätt det vatten som är förberedt för förfarandet. Denna manipulation rekommenderas för män efter långvarig exponering för frost.

Vid försämring av välbefinnandet under proceduren måste det stoppas.

Honung och nötter för prostata behandling

Honung har antiseptiska egenskaper och i kombination med läkande komponenter kan ha en positiv effekt med prostata adenom.

 • För att förbereda honungsbaserad medicinering behövs 300 g lök, 100 g honung och 500 ml torrt vitt vin. Honung måste blandas med lök och tillsätt sedan alkoholen. Blanda blandningen på en mörk plats i ca 7 dagar. En filtrerad dryck bör konsumeras innan du äter 2 skedar.
 • Honung-vininfusionen av aloe består av 500 g aloeblad, 500 g honung och 500 ml rödvin. I glasburk kombineras krossad aloe, honung och vin. Läkemedlet är infuserat i kylskåp i 1 vecka. Du måste dricka medicin på en tesked innan du äter.
 • Sammansättningen av medicinen innehåller 8 skedar pepparrot, 2 skedar av valnöt, 2 matskedar av toppen av basilika blommor, en sked rödvin. Ingredienser ska krossas, häll vätska och lämna en dag i en glasbehållare. Då ska läkemedlet kokas i en kvart i en timme på en långsam eld. Under dagen 4-5 gånger ska tinkturen druckas till 50 g.

Andra metoder för behandling av adenom

Gräs med prostatit rekommenderas för användning vid beredning av kompresser och lotioner. De hjälper till att ta bort inflammation, svullnad, smärta, förbättra blodcirkulationen.
Strukturen innefattar en kompress eukalyptus, celandine, liljekonvalj, skott av enbär, Ålandsrot löv, körsbär, vinbär, och ringblomma blommor och klöver. Stärka effekten hjälper honung.
Örter från prostatit kan användas för att förbereda enemas. Det hjälper till att ta bort inflammation, smärta, dödar patogena mikroorganismer. För manipulering lämplig: salvia, kamomill, calendula, motherwort, celandine, linden, johannesört.

Profylax av prostatit

För att förhindra sjukdomens utseende, kommer det att hjälpa rotbördan. Den består av vitaminer, spårämnen, fettsyror, eteriska oljor. Det bidrar till att stärka immuniteten och därmed skydda mot inflammation i adenomen. I det strimlade tillståndet är det tillräckligt att lägga det till mat i små mängder. Det är lämpligt att använda roten på hösten av de växter som växte långt från vägen, industrianläggningar.
Förhindra utvecklingen av sjukdomen kommer att hjälpa den systematiska dagliga konsumtionen av pumpafrön, eftersom de fungerar som huvudkällan till zink för män. De bör ätas i torkad form eller göra en blandning av frön med honung.
Glöm inte rätt mat, avvisande av dåliga vanor och motion. De bidrar till att stärka kroppen och normalisera arbetet i alla organ och system.

Fytoterapi ökar popularitet bland icke-traditionella metoder för behandling av prostatit. Örter kan användas vid vilken ålder som helst, i alla skeden av sjukdomsutvecklingen och samtidigt inte tänka på kostnaden eller kontraindikationerna.
Innan du använder växtbaserade tinkturer, kontakta en specialist. Han utser de mest effektiva örterna och beredningarna med hänsyn till alla särdrag hos sjukdomsutvecklingen hos män.

salvia

I hans namn salvia bär latinska ordet salvere, vilket betyder "att vara frisk, att må bra". Sage har alltid ansetts vara ett gräs av livslängd. Inte utan förnuft var det en tro på att en salvia som planterats i en trädgård garanterar en person som planterade denna underbara växt med livslängd och utmärkt hälsa.

Salvia lämnar ha ett desinfektionsmedel, antiinflammatorisk, astringent, hemostatisk, mjukgörande och svettningsbegränsande verkan.

Det appliceras i form av infusion och tinktur av blad för munvatten, med stomatit, katarr i övre luftvägarna, med angina och gynekologiska sjukdomar i form av terapeutiska sprutor.

Vid behandling av prostatit och i allmänhet för människors hälsa, lång och effektiv användning av salvia. Framgångsrikt behandlade även försummade former av prostatit och prostata adenom.

I folkmedicin används salvia för:

 • med angina,
 • med stomatit,
 • med gastrit,
 • kolit,
 • katarr i övre luftvägarna,
 • vid behandling av adenom,
 • med prostatit,
 • vid behandling av sjukdomar i mag-tarmkanalen,
 • med lever, njure,
 • med bronkit, som en expektorant, mjukgörande och diuretikum;
 • med darrande förlamning,
 • gallblåsans sjukdomar,
 • främjar matsmältning,
 • läker inflammatoriska processer i njurbäckenet,
 • underlättar expektoration under långvarig bronkit,
 • med fluxar, sjukdomar i tandköttet och halsen.

Hur kunde jag slå prostatit.

Hur kunde jag slå prostatit.

# 1 Meddelande arsplat »Ma 19 sep 2016 11:56

Hur kunde jag slå prostatit.

# 2 Meddelande Zidan »Mån 19 sep 2016 3:11 pm

Hur kunde jag slå prostatit.

# 3 Meddelande arsplat »Mån 19 sep 2016 3:26 pm

Hur kunde jag slå prostatit.

# 4 Meddelande inkognito »Mån 19 sep 2016 15:41

Hur kunde jag slå prostatit.

# 5 Meddelande Elllochkaaa »Torsdag 22 september 2016 14:34

Hur kunde jag slå prostatit.

# 6 Meddelande Petyunya »Torsdag 22 september 2016 14:51

Hur kunde jag slå prostatit.

# 7 Meddelande Prosto__tip »Thu Nov 23, 2017 8:06 pm

Läkemedel med prostatit2

Det måste komma ihåg det med akut prostatit, Först och främst måste du starta behandling med kemikalier och späd sedan denna behandling med medicinska örter, eftersom de är av sekundär betydelse vid återhämtningsprocessen. Men örter kan också ges första plats i denna långa och tidskrävande process. Behandlingen kommer att vara längre, men den är karakteristisk vid behandling av kronisk inflammation och akut prostatit.

Grupper där läkemedelsplanter kan delas upp heter enligt följande:

1. Spasmolytika och förbättring av mikrocirkulationen;

4. Smärtstillande medel och antiinflammatoriska medele.

Till att börja med, överväga en grupp antiseptika. Till sådana växter ingår cladonia, cetrarium, timjan, somnar, oregano, calendula och andra. Några av dem kommer vi att försöka överväga i detalj.


Det är känt för att positivt påverka tarmmikrofloran i händelse av att det fanns kemiska antibakteriella läkemedel. Thymus kan också störa utvecklingen av patogen mikroflora. Det används som en antiviral, antibakteriell, antiinflammatorisk, antisvamp och antispasmodisk. Akut prostatit, liksom kronisk inflammation och inflammation i njurarna och urinbladen kräver inte bara användningen av timjan i sin behandling utan också ett komplex av andra örter som tillsammans har en positiv effekt på återhämtningsprocessen.

Hur man lagar en infusion av timjan?

För att göra detta, sätt 30 gram örter i en liter vatten och koka i 20 minuter under det stängda locket på något emalj. Koka för att producera med låg värme. Efter denna procedur måste du ge läkemedlet att brygga i ungefär en timme och ta det på glaset ett halvt glas 5 gånger om dagen. Och så två månader. Om du behöver förlänga kursen under en längre tid.


Denna ört anses vara enveloping, restorativ, antiinflammatorisk, antibakteriell och sårläkning. Men detta är inte alla egenskaper hos denna växt. Cetrarium hjälper till att ta bort toxiner och toxiner från kroppen, och minskar också förgiftningen. De mikroorganismer som orsakar sjukdomar i köns- och urinvägarna, kommer inte längre att kunna reproducera, om jag använder Cetrarium Icelandic.

Under perioden av förvärring av kronisk prostatit och akut inflammation används cetrarium i kombination med andra örter. På grund av innehållet av polysackarider och lichein i läkemedelsverket utsöndras alla förgiftningsmedel från kroppen.

Eftersom cetrarium har bitterhet måste det blötläggas i kallt vatten innan man insisterar. Ta sedan emaljpoten, sätt örten i det (högst tre matskedar) och häll en liter vatten. Koka det på låg värme i en halvtimme. Därefter insistera inte mer än en timme och ta 5 gånger om dagen för ett halvt glas. Behandla sålunda i minst fyra månader.

Antibakteriell verkan av växten uppnås på grund av de lavsyror som finns i den. Samtidigt förstör cladonia olika typer av kocker, Kochs troll och svampar. Det rengör kroppen, förhindrar spridningen av patogener. Denna medicinska växt är tillämplig för inflammation i blåsan, njurarna, akut kronisk prostatit eller akut inflammation.

Infusion av cladonia görs på detta sätt: 30 gram gräs sätts i en emaljgryta, häll den med en liter vatten och koka i en halvtimme på låg värme. Infusera buljongen i ungefär en timme, drick sedan fem gånger om dagen för ett halvt glas. Behandlingen fortsätter i fyra månader. Vid behov, förläng det.

Narkotika och anti-inflammerande läkemedel
Det finns många sådana växter, men vi kommer att överväga bara några av dem, nämligen poppel, pil, salvia, svart älderbär och taivolum.


Den analgetiska och antiinflammatoriska effekten av tavolga beror på salicylaten i den. Applicera den tillsammans med andra läkemedel som har liknande egenskaper. Gräs ordineras för kronisk och akut inflammation i prostata, njursjukdomar och blåsor.

Infusion görs enligt följande: i en emaljpanna lägger 30 gram gräs, häll det med en liter vatten och koka över låg värme i en kvart i timmen. Insistera på ungefär en timme och drick sex gånger om dagen för ett halvt glas från två veckor till fyra månader.

Sage är också användbart med prostatit, den har desinfektionsmedel, antiinflammatoriska, antitoxa, antibakteriella och antiseptiska egenskaper. Blåsans inflammation, akut kronisk prostatit - allt detta är en indikation för användning. Denna medicinska växt.

För att förbereda en infusion av salvia, måste du ta en emaljgryta, sätt i den 30 gram gräset och fyll den med en liter vatten. Koka på låg värme i en kvart i timmen, och insistera sedan i en halvtimme. Infusion tas 5 gånger om dagen för ett halvt glas från två veckor till två.

Willow har antipyretiska, analgetiska, antiseptiska och antiinflammatoriska effekter på grund av salicylater, som finns i barken. Som en antikoagulant förbättras det mikrocirkulationen i prostata och förbättrar flödet av venöst blod. Antiinflammatorisk effekt som den har med akut kronisk och akut prostatit.

30 gram krossade löv och pilbark ska fyllas med en liter vatten och kokas i en halv timme i låg värme i en emaljpanna. Buljongen infunderas i en timme och tas sedan varm fem gånger om dagen. Behandlingstid - 2 veckor - 2 månader.


Antipyretisk, diaphoretisk, diuretikum, antiinflammatorisk och smärtstillande effekt har blommor av elderbärsvart. Vid akut kronisk och akut prostatit används den medicinska växten i kombination med andra örter som har liknande egenskaper. Med sjukdomar i blåsan och njurarna är det också viktigt att använda äldre blommor.

Infusion av elderbärsvart görs på följande sätt: 30 gram blommor sätts i en emaljpanna, häll en liter vatten och koka på låg värme i cirka tio minuter. Insistera på en kvart i timmen. Drick varmt fem gånger om dagen för ett halvt glas. Använd infusionen kan vara som 5 dagar och cirka tre veckor.

Läkemedelsanläggningar som förbättrar mikrocirkulationen och cirkulationen

Sådana växter inkluderar mint, periwinkle, sötklöver, astragalus, melissa.

Förbättrad cirkulation, mikro, bland annat i det urogenitala systemet, tillhandahållande av vasodilatorn, anti-sklerotisk, antiinflammatoriska, kramplösande och antimikrobiell verkan - allt detta är inneboende vinca.

I en emaljpanna lägger 30 gram gräs, häll en liter vatten och simma i 25 minuter. Därefter insistera på ungefär en timme. Ta in 4 gånger om dagen, knappt ett halvt glas 2-3 veckor. Vid behov kan du förlänga behandlingstiden till 2-6 månader.

Den medicinska växten förbättrar mikrocirkulationen i prostata, har en lugnande, spasmolytisk och diuretisk effekt. Expansion av kärl från genitourinary systemet är också inneboende i astragalus.

För att förbereda presenten tar det en liter vatten, 30 gram gräs, en emaljerad panna. Koka infusionen i en kvart i timmen, insistera i en halvtimme. Ta fyra gånger om dagen för ett halvt glas från 3 veckor till 3 månader.

Med prostata sjukdomar, är det mycket ofta ökad excitabilitet, irritabilitet, sömnstörning. Melissa har en lugnande effekt på nervsystemet. Den medicinska växten främjar mikrocirkulationen av blåsan, prostatakörteln, tarmarna och njurarna, och utvidgar även kärlen. När akut kronisk och akut prostatit är mycket användbart te från melissa i dess komplexa applikation med andra örter.

En liter vatten kräver 30 gram gräs, som placeras i en emaljgryta och simmade i en kvart i timmen. Därefter insistera på en halvtimme och drick fem gånger om dagen för ett halvt glas i ungefär fyra månader.

Pepparmint är ett diuretikum, vasodilator, anti-inflammatoriska, anti-sklerotisk, antitoxisk, anti-bakteriell, bedövningsmedel, antiseptiskt medel, och en lugnande effekt. Dessutom förbättrar örten blodcirkulationen i prostata.

Infusionen framställs enligt följande: 30 gram gräs hälla en liter vatten och koka i en emalj kastrull, en kvart. Därefter insistera i en halvtimme och drick fem gånger om dagen för ett halvt glas. Således kan behandlingen ta så lång tid som två veckor och tre månader.


honungsklöver
Donnik förbättrar blodcirkulationen i perifera kärl, prostata kärl, njurar, tarmar, urinblåsa, nedre extremiteter, utspädning av blod. Den medicinska växten har en antispasmodisk och antikonvulsiv egenskap.

Infusion sker på följande sätt: 30 gram örter hälls med en liter vatten och kokas i emaljerade rätter i ca 20 minuter. Därefter insistera på ungefär en timme och ta in 4 gånger om dagen något mindre än ett halvt glas från 2 veckor till 2 månader.


ALLMÄNNA DURABILITY DRUGS

På grund av den akuta kronisk och akut prostatit, En persons immunitet minskar, vilket i sin tur leder till en förvärring av den inflammatoriska processen. Därför bör man stärka sin immunitet i förebyggandet av olika sjukdomar, inklusive inflammation i det genitourära systemet.

På vintern får människor mindre naturliga vitaminer, sol, oftare utomhus, vilket leder till en minskning av immuniteten. För att undvika detta är det nödvändigt att använda fortifieringsmedel, som inkluderar medicinalväxter. Det är lakrits, eleutherococcus, orchis och citrongräs.


Eleutherococcus
Denna ört ökar fysisk och mental prestationsförmåga, en positiv effekt på nervsystemet, stärker kroppens försvar och cirkulationen i kärlen i hjärnan, främjar produktionen av adrenal hormoner reglerar ämnesomsättningen och har en stärkande effekt. Vid akut kronisk prostatit och akut inflammation används en avkok av Eleutherococcus.

Den är beredd på följande sätt: 30 gram plantrötter hälls med en liter vatten och kokas i emaljerade rätter över låg värme i en halvtimme. Då insisteras timmen. Ta ett sådant avkok inom morgon och eftermiddag för en halv kopp.

Från eleutherokocker kan göra och tinkturera. För att göra detta, ta den torkade rotan av växten, slipa den och häll 200 gram pulver med en liter alkohol 40%. Ta 15-25 droppar varje dag och morgon i 2 månader.

Lökar av växten har en generell förstärkning, antiinflammatorisk och omslutande egenskaper, och bidrar också till att öka skyddskrafterna i människokroppen och avlägsnandet av toxiner och toxiner från den. Applikationen av orkidéerna är lämplig för akut prostatit, irritabelt tarmsyndrom, prostata adenom, kronisk prostatit och dess förvärrade tillstånd.

Tinkturen från orkidéerna görs enligt följande: 30 gram gräs används per liter vatten. Insistera den resulterande blandningen i en termos under natten, drick sedan sex gånger om dagen strax under ett halvt glas. Behandlingen utförs i upp till fyra månader.

FITOCHAI ANVÄNDAS I AKUTT PROSTAT

Örtte har följande sammansättning: white willow bark, gräs vyazolistoy älggräs, poppel skott, blommor fläder, Cladonia, tsetrariya, timjan ört. Dessa örter tas i lika stora proportioner och hälls i en liter vatten. Koka sedan på låg värme i enamelware en kvart i timmen och insistera i ungefär en timme. Ta infusion i tre veckor fem gånger om dagen för ett halvt glas.


INKOLLERING AV LÄKEMEDELPLANTER FÖR SPRINGS

Förstöring av kronisk prostatit eller akut prostatit är indikationer på användning av rektala mikroclyster.

För bevattning använda följande örter: Lika mängder av vita willow bark, gräs vyazolistoy älgört, poppel skott, blommor fläder, kamomill blommor, unga skott av asp, tsetrariya, ringblomma blommor, gräs klöver, timjan, ringblomma.

60 gram örter häller en halv liter vatten och koka över låg värme i en halvtimme i emaljerade rätter. Timme insisterar Gör sedan en varm enema på morgonen och på natten för 100 ml infusion. Efter morgonen åka ut på gatan inte tidigare än två timmar, och på natten går de och lägger sig inte vaken under lång tid.


SLUTSATS
Skämtar med kronisk eller akut prostatit bör inte vara. Att återhämta sig från det är helt problematiskt. För att undvika denna sjukdom bör du skydda dig mot hypotermi, förkylning och förlust. Om du märker obehagliga känslor i könsorganen, kontakta ett bona fide, kärleksfullt arbete och patienter, en behörig urolog och, om nödvändigt, läka av honom.

En sådan urolog, förutom kemikalier, vid behandling av prostatit, och atibiotikov, rekommendera nödvändigtvis att dricka lämpliga medicinska örter. Och också kommer att rekommendera nödvändig kost och övningar, utser procedurer som motsvarar sjukdomen - det här kallas "COMPLEX" -behandling.