Huvud
Strömförsörjning

Vesikulit - symptom och behandling orsakar

Vesikulit är inflammation i sällsynta vesiklar orsakade av infektion. Mycket sällan förekommer i isolering. Oftast följd av urinrörsinflammation (uretrit), prostata (prostatit) och testiklar (orchitis). Ibland är det en komplikation av kronisk prostatit.

I de flesta fall utvecklas kronisk vesikulit som följer med kronisk prostatit. Huvudskälet till sjukdomsutseendet är en infektion som tränger in i den huvudsakliga vesikeln från prostatakörteln eller den bakre delen av urinröret. Det finns också hematogena (blod) och lymfogena infektionsvägar.

skäl

Varför förekommer vesikulit, och vad är det? Förekomsten av vesikulit är vanligtvis förknippad med infektion. Det orsakande medlet går ofta in i blåsorna genom blod, lymf eller vasdeferenserna.

Sjukdomen kan orsaka:

 1. Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar: influensa, SARS, tonsillit, tonsillit.
 2. Infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i urogenitala systemet: prostata (prostatit), urinrör (uretrit), testiklar (orchitis).
 3. STD (sexuellt överförbara sjukdomar): gonorré, klamydia, trichomoniasis, mykoplasma infektion etc.

Faktorer som provar utvecklingen av sjukdomen är:

 • en stillesittande livsstil och de resulterande stillastående fenomenen i det lilla bäckenet;
 • hypotermi;
 • oregelbundet, disharmoniskt sexliv;
 • för sällsynt eller överdriven sexuell aktivitet, regelbunden övning av avbrutet samlag
 • frekvent förstoppning på grund av undernäring och brist på aktivitet
 • Förekomst av kroniska infektioner i kroppen, inklusive karies;
 • alkohol och nikotinmissbruk.

Den vanligaste källan till infektion för den vesikelformiga vesikeln är prostatakörteln. Med henne är vesikeln ansluten direkt, genom ejakulatorisk kanal. Med prostatitinfektion gör det inte svårt att flytta genom ett kort "rör" och slå sig i en vesikel, vilket orsakar vesikulit. Det är därför prevalensen av vesikulit korrelerar klart med prostatit och anses vara komplikation hos 10-30%.

Symptom på vesikulit

Sjukdomen kan förekomma i akut och kronisk form. Den akuta typen av vesikulit kännetecknas av den snabba utvecklingen av symtom:

 1. Känsla av smärta eller tyngd i skrot eller rektum.
 2. Smärtan ger ofta blåsan, nedre delen av ryggen, skrotan.
 3. Ökad ömhet med urinering eller avföring.
 4. Hyppig urinering med brännande känsla och oförmåga att tolerera.
 5. Symtom kan uppstå mot bakgrund av kroppstemperatur upp till 39 grader Celsius och över.
 6. Kanske närvaron av blod i de sista delarna av urin (terminal hematuri).
 7. Frekventa erektioner, föroreningar, snabb excitabilitet.
 8. Vid utlösning (ejakulation) kan svår smärta i penis och prostatakörteln kände.
 9. Tecken på kroppsförgiftning: Svaghet, sjukdom, nedsatt aptit, illamående, huvudvärk, smärta i leder och ben.

Med felaktig behandling blir akut vesikulit kronisk. Med kronisk vesikulit observerad:

 1. Smärta vid erektion och ejakulation, inom 2-3 timmar efter samlag
 2. Förekomst av föroreningar (ofrivillig utlösning);
 3. Förändring av känslor under orgasm;
 4. Smärtsamma förnimmelser i sakrummet;
 5. Störningar av urinering registreras ibland.

Ofta är kronisk vesikulit helt asymptomatisk, och patienten kommer till läkaren med ett enda klagomål om tillsats av blod i sperma. Även pusutsöndring med urin (pyuria) eller med spermier (pyospermi) registreras periodiskt, en minskning av antalet spermatozoer (azoospermi).

I avsaknad av behandling kan kronisk vesikulit förvärras. Ibland sprids sjukdomen till epididymis, vilket resulterar i infertilitet hos patienten.

diagnostik

Diagnos är baserad på de karakteristiska symptomen vesiculitis ges en digital rectal tenta, transrektal ultraljudsdata (TRUS), tester allmän och biokemisk blod- och urintester samt bakteriologisk undersökning av sädesblåsorna. Med kroniska blåsor, undersök spermogrammet.

Differentiell diagnos av vesikulit bör utföras med prostatit, tuberkulos av seminala vesiklar, sarkom av seminala vesiklar, uretrit, collikulit.

komplikationer

Komplikationer av vesikulit är:

 1. Obturation form av manlig infertilitet - uttorkning och fullständig irreversibel förlust av reproduktiva funktioner.
 2. Empyema av partiella vesiklar är den mest allvarliga komplikationen av vesikulit. Sjukdomen är en purulent patologisk process, som manifesteras av förgiftning och smärtssyndrom och resulterar i avsaknad av behandling för sepsis och död.
 3. Epididymit är en inflammation i epididymis, vilket ofta leder till en fullständig förlust av sexuell funktion.

Prognosen för snabb behandling av akut vesikulit är gynnsam. Med utveckling av komplikationer - relativt gynnsam.

Behandling av vesikulit

Om diagnosen akut vesikulit bekräftas, börjar behandlingen med receptbelagda antibakteriella läkemedel. Antibiotika för vesikulit väljs utifrån många egenskaper: bakteriedödande läkemedel, effektivitet i könsorganens patologi, ett adekvat pris för läkemedlet. De valfria läkemedlen för denna patologi kommer att vara beredningar av fluoroquinolonserierna och makroliderna.

Dessutom förskriva sådana droger:

 1. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för intern och extern användning (rektala suppositorier och mikrocykler).
 2. För att minska smärta vid avföring är det rekommenderat att använda laxermedel.
 3. För stimulering av immunitet gäller vitaminer, mikroelement, immunomodulatorer: "Pyrogenal", "Viferon", "Levamisol".
 4. Analgetika.
 5. Laxermedel.
 6. Diet.
 7. Sängstöd.
 8. Riklig dryck

Efter en akut fas av sjukdomen - fysioterapi: UHF, laserbehandling, ultraljud, elektrofores, magnetoterapi. Metoden för massage av partiella vesiklar appliceras. Varmt bad. Du kan också framgångsrikt behandla med hjälp av folkmedicinska lösningar.

Behandling av kronisk vesikulit utförs enligt ett liknande mönster: antibiotika + antiinflammatoriska läkemedel i allmänhet och lokal form, fysioterapi, massage. Skillnaden är att antibiotika är noga utvalda utifrån bakteriell spermier sådd uppgifter, tillämpa flera på varandra följande kurser med förändringen av läkemedlet, är den antiinflammatoriska behandlingen genomförs med hjälp av hormonella läkemedel. Om behandlingen är ineffektiv utförs en punktering med tvättning av de partiella vesiklarna med antiseptiska lösningar. I vissa fall indikeras vesikelektomi (avlägsnande av den seminala vesikeln).

Patienter med kronisk vesikulit bör också följa en diet med begränsat innehåll av rökt, saltat, fet, kryddig mat. Det är mycket viktigt för sådana människor att undvika smittsamma sjukdomar, till exempel bihåleinflammation, tonsillit, karies. Det är nödvändigt att titta på, så att det inte finns någon förstoppning.

förebyggande

I fallet med vesikulit består förebyggandet av tidig och rationell behandling av infektions huvudfokus (inklusive gonorré, syfilis, etc.), dieting, vägran att dricka alkohol. Det är också nödvändigt att undvika mikrotraumor och normalisera det sexuella livet, vilket inte tillåter perioder av alltför lång avhållsamhet eller sexuella överflöd.

Hur man behandlar vesikulit med folkläkemedel

Vesikulit är en sjukdom i det manliga reproduktionssystemet, vilket är en inflammation i de partiella vesiklarna (körtlar som är ansvariga för framställning av seminalvätska). Symptom på sjukdomen: Brott mot manlig sexuell funktion och smärta. Det är viktigt att i god tid diagnostisera och behandla sjukdomen, för utan rätt behandling kan en person utveckla en kronisk form av sjukdomen, vilket i sin tur kan orsaka irreversibel infertilitet. Vesikulit kan vara infektiös och icke-infektiös. Infektiös vesikulit orsakas av bakteriell, viral, svampinfektion. Noninfectious form av sjukdomen utvecklas i närvaro av stillastående processer i en köns körtlar eller i den venösa bädden hos bäckenorganen.

När vesikulit inträffar kan behandling göras med folkmedicinska lösningar. Sådan terapi har antimikrobiell effekt, minskar inflammation, stimulerar regenerering av skadad vävnad och stärker kroppens försvar.

Seminala vesiklar och deras funktion

Seminala vesiklar är de två könkörtlarna. Anatomiskt är de över prostatakörteln. Deras främre del berör blåsan och den bakre delen - med ändtarmen. Glandsformen är långsträckt, längden är 5-6 cm, bredden är 2-4 cm, tjockleken är 1-2 cm. De har en reliefyta. Körtlarna öppnar sig i vasutskjutningarna.

Seminala vesiklar utför följande funktioner:

 • Utvecklingen av ämnen som ger energiresurser till spermier.
 • utveckling av skyddande ämnen;
 • bearbetning av resthalter av främmande vätskor.

Seminala vesiklar producerar 50-60% av den totala spermierkompositionen. En viktig substans som syntetiseras i dem är fruktos, vilket är den huvudsakliga energiresursen för att flytta spermier. Det är koncentrationen av fruktos i sperma som är en indikator på människornas reproduktionssystems hälsa.

De kemiska och fysiska parametrarna för utsöndrad utsöndring är också mycket viktiga för spermatozoas aktivitet. Spermierna hos en frisk man bör ha ett pH-värde av 7,3. Det är hemligheten med sädesblåsor spermier ger normal syra och deltar i bildandet av en skyddande kolloid substans som förhindrar död av sperma i den sura miljön i de kvinnliga slidsekret. Detta garanterar fertiliteten hos spermier.

Även i partiella vesiklar avlägsnas seminal vätska och sperma under ouppfyllt samlag. Absorption av celler från spermatozoa utförs av speciella fagocytiska celler av spermatofager.

Orsaker till vesikulit

Blåsor förekommer ofta hos medelålders män (35-45 år), men det kan strejka och ungdomar och ungdomar, samt personer över 50. Sjukdomen är ofta förknippas med promiskuitet moderna människor och den höga förekomsten av sexuellt överförbara infektioner. Vesikulit hos män är en inflammation av sämsta vesiklar.

Sjukdomen kan vara smittsam eller orsakas av stillastående processer. Det finns följande orsaker till kronisk vesikulit:

 • stasis i en mans könkörtlar;
 • stillastående processer i bäckens organ eller skrotas venösa bädd
 • den kombinerade effekten av dessa två faktorer.

Infektiös inflammation av partiella vesiklar är uppdelad i specifika och icke-specifika.

Nonspecifik vesikulit kan orsakas av:

 • bakterier;
 • virus;
 • mikoplamami;
 • patogena svampar;
 • chlamydia.

Bakteriell icke-specifik infektiös vesikulit orsakas oftast:

 • stafylokock- eller streptokockinfektion;
 • Escherichia coli och bakterier från Escherichia coli gruppen;
 • Pseudomonas aeruginosa.

Specifik smittsam vesikulit är associerad med utvecklingen av gonorré, trichomonas, tuberkulos eller blandad infektion.

Staphylokock- och streptokockinfektioner dominerar hos unga människor och är en komplikation av uretrit. Hos äldre människor är smittsam vesikulit oftare orsakad av E. coli och andra bakterier i tarmgruppen. Detta beror på de frekventa fallen av utveckling av blåsor hos sådana människor och sekundär infektion av seminala vesiklar.

Viral vesikulit utvecklas som en komplikation efter en tidigare influensa eller ARVI. I vissa fall orsakas viral vesikulit av herpesvirusinfektion. Om vesikuliten är viral, kommer analysen av seminalvätska för bakteriell kontaminering att vara negativ.

Svampvesikulit utvecklas ofta mot bakgrund av långvarig antibiotikabehandling eller administrering av kortikosteroider. I vilket fall som helst indikerar en svampinfektion i de inre organen en signifikant minskning av patientens immunitet och kräver en ytterligare undersökning av det allmänna tillståndet för människors hälsa.

Kronisk vesikulit orsakas i de flesta fall av smittsamma medel som orsakar STD: klamydia, ureaplasma, genital herpes och andra.

Infektion av partiella vesiklar kan uppträda på flera sätt:

 1. Med en ström av blod. Detta leder till förekomsten av infektionssjukdomar i bäckenorganen eller kroniska infektiösa processer hos andra organsystem: tonsillit, bihåleinflammation, karies, lunginflammation, gastrit och andra sjukdomar.
 2. Genom kontakt. Infektion kan komma uppåt (längs urinröret eller vas-deferenserna) med uretrit, funicularit, deferentit eller nedåtgående vägen i urinledarna med pyelonefrit och glomerulonefrit.
 3. På lymfsystemet. Sådan infektion uppstår om infektionen utvecklas i närliggande organ: prostatit, proktit och andra.

Stagnerande vesikulit utvecklas mot bakgrund av ett antal faktorer:

 • avbrutet samlag
 • ofullständig ejakulation
 • brist på regelbundet sexliv, avhållsamhet;
 • systematisk superkylning;
 • stillasittande stillasittande livsstil;
 • infektionssjukdomar i bäckenorganen;
 • venösa sjukdomar;
 • dåliga vanor: alkoholmissbruk, rökning.

I extremt sällsynta fall utvecklas vesikulit mot bakgrund av följande faktorer:

 • en allergisk reaktion;
 • autoimmuna sjukdomar;
 • metaboliska sjukdomar;
 • mekaniskt trauma hos reproduktionssystemet;
 • berusning.

Symptom på vesikulit

Patienten har följande tecken på sjukdomen:

 • smärta i ljummen och bäckenregionen, som kan utstrålas i sakrummet
 • smärta är oftare ensidig, eftersom även i fallet med båda kirtlarnas nederlag är graden av vesikulitutveckling inte densamma;
 • smärta kan öka under tarmrörelser och med full blåsan;
 • smärta vid erektion och ejakulation, efter samlag kommer smärtan att kvarstå i flera timmar;
 • hos vissa patienter finns blodintag i spermierna;
 • ofrivillig utlösning, nattliga föroreningar;
 • Det kan finnas en överträdelse av urinering.
 • Med infektiösa vesiklar kan det finnas utsläpp av pus med urin och sperma.

När det förekommer en akut inflammation hos de partiella vesiklarna, uppträder symtomen plötsligt. Ofta framträder denna sjukdomsform som en komplikation efter en infektionssjukdom, oavsett akut bakterieinfektion eller virussjukdomar (influensa, ARVI, herpes). En person har symptom som är typiska för akut vesikulit, och behandlingen ska börja omedelbart. Sjukdomen börjar med feber och en skarp smärta i ljumsken och sakrummet. Det är möjligt att skilja slem eller pus från urinröret med blodåren.

Kronisk vesikulit startar inte dramatiskt. Symtom på sjukdomen kan vara frånvarande eller mild. I allmänhet klagar patienten på smärre smärta, ett funktionsstörning i urinering och en försämring av kvaliteten på sexuellt liv. Ofta orsakas den här typen av vesikulit av stagnerande processer i bäckens organ och skrotets venösa bädd.

Vesikulit, speciellt i kronisk form, kan leda till en minskning av den vitala aktiviteten hos spermier och manlig infertilitet.

Diagnos av patologi

Följande studier används för diagnosen:

 1. Rektal undersökning. Över prostatakörteln bestämmer läkaren långsträckta neoplasmer, vars palpation orsakar smärta.
 2. Laboratorieundersökningen av utsöndring av partiella vesiklar. Med mikroskopi av hemligheten, detekterar bakterieceller erytrocyter, purulenta inklusioner.
 3. Kontrast vesikologi. Definiera en ökning av körtelns storlek, brott mot lindring av deras väggar.
 4. Ultraljudsundersökning av skrot- och bäckenorganen. En förändring i storleken och formen av partiella vesiklar, en överträdelse av strukturen hos andra organ bestäms.
 5. Dator- och magnetisk resonansavbildning. Det gör det möjligt att mer exakt bestämma dysfunktionen hos körtlarna. Denna dyra studie är i de flesta fall inte nödvändig.
 6. Laboratorieundersökning av blod, urin, sperma. I en laboratoriestudie spermier bestämmas form, storlek och rörlighet hos spermier koncentrationen av fruktos, närvaron av bakterieceller och erytrocyter.

Behandling av vesikulit

Behandling av sjukdomen beror på orsakerna till patologin. Tillvägagångssätt för behandling av infektiös och icke-infektiös vesikulit är olika. Den smittsamma formen av sjukdomen behandlas med användning av antimikrobiella medel, medan för behandling av stillastående processer innebär användning att normalisera blodflödet i bäckens organens venösa bädd. Symtomatisk behandling används också för att förbättra patientens tillstånd.

I terapi är det användbart att applicera prostata massage och varma kompresser till perineum, vilket gör det möjligt att förbättra blodflödet till det drabbade området och påskynda återhämtningen. Behandling bör också innehålla en fullverdig vitaminrik kost och administrering av immunmodulerande läkemedel. Detta innebär att immunsystemet stärks och hjälper till att bekämpa infektion.

Det är lämpligt att använda folkläkemedel för behandling av vesikulit. Sådan behandling har en komplex positiv effekt på människokroppen: det bidrar till att bekämpa orsakssystemet för infektion, stärker immunsystemet och stimulerar blodflödet. Man bör komma ihåg att behandling med folkmedicin ska vara lång och systematisk. För en bättre effekt är det bättre att kombinera olika sätt.

 1. Winter. I 1 kopp kokande vatten, 1 st. l. gräs vintergrön, insistera 3 timmar, sedan filtreras. Ta ¼ kopp infusion 4 gånger om dagen före måltiderna.
 2. Persilja. I terapi använda roten till denna växt. Färsk rot gnid och häll kokande vatten med en hastighet av 1 msk. l. grönsaksråvaror för 1 kopp kokande vatten. Insistera på en termosnatt, filtrera sedan. Ta 1 msk. l. denna infusion fyra gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.
 3. Vid behandlingen används också ett avkok av persilja frön. Förbereda ett avkok av 2 msk. l. frö pund, häll en halv liter kokande vatten, stå på låg värme i 10 minuter, insistera sedan på natten och filtrera. Ta 50 ml avkok 3-4 gånger om dagen.
 4. Herbal Collection Number 1. Mala och blanda 5 g blommor och löv av johannesört, 10 g salviabladen, 15 g poppelknoppar och 25 g kullrot. I 500 ml kokande vatten ångad 2 msk. l. sådan insamling, insistera på en termos natt, nästa morgon filter. Ta ¼ kopp av denna infusion tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Behandlingen varar 1-2 månader. Samling hjälper till att bekämpa mikroorganismer-patogener vesikulit och har också en immunmodulerande effekt.
 5. Herbal Collection Number 2. Mala och blanda noggrant 10 gram örthorsetail och näsblad, 15 gram fänkål och fältbeslag, 25 gram kalendula och yarrow örter. I en halv liter kokt vatten ångad 2 msk. l. sådan insamling, insistera på en termos i 2 timmar, filtrera sedan. Ta 1/3 kopp tre gånger om dagen. Denna buljong stärker immunsystemet, främjar snabb regenerering av vävnad och har en antiinflammatorisk effekt.
 6. Herbal Collection Number 3. Mala och blanda i lika stor volym färgen på svart älskling, kamille och linden och gräset i Johannesört. I 400 kokande vatten stjäl 2 msk. l. samla in, insistera på termos i 2 timmar och filtrera sedan. Ta 200 ml av läkemedlet två gånger om dagen.
 7. Juice terapi. Mycket användbart för att behandla sjukdomen är färskpressade grönsaks- och fruktjuicer. Juicer kan blandas, honung läggs till smak. Drick tre glas olika juice per dag.
 8. Bath. Det är användbart att ta varma bad med örtteckningar. Dessa bad värmer upp, ökar blodflödet till det drabbade området, har en antiinflammatorisk och lugnande effekt. Applicera bad med avkok av kamomill, ringblomma, salvia ört, horsetail, yarrow, nässla, ek och pilbark och andra medicinska växter. 200 g örter ångas i 1 liter kokande vatten, insisterar en timme och hälls i ett bad. Ta ett bad på kvällen före sängen. Procedurens varaktighet är 15 minuter.
 9. Lavemang. Det är användbart att placera enemas med ett varmt avkok av medicinska örter. Örter tar samma som för bad. Enema görs varje natt före sänggåendet i 10 dagar.

komplikationer

Om du inte startar behandling i tid, kan patienten få komplikationer av vesikulit:

 1. Suppuration av seminal vesiklar.
  Utan ordentlig terapi kan en purulent inflammatorisk process börja. Patienten kommer att uppleva akut smärta i ljumsken och sacrum. Det finns också en ökning i temperatur och symtom på förgiftning: frossa, svaghet, huvudvärk. En purulent infektionsprocess kan spridas till närliggande organ. Bakteriepatogener kan komma in i blodomloppet, patienten utvecklar sepsis, vilket kan leda till ett dödligt utfall.
 2. Infertilitet.
  Infertilitet kan orsakas av en långvarig kronisk kurs av sjukdomen.
 3. Sexuell dysfunktion.
  Utan korrekt terapi kan kvaliteten på patientens sexuella liv minska, han kan uppleva erektil dysfunktion, den sexuella handlingen kommer att följa smärtsamma känslor.

förebyggande

För att förebygga vesikulit bör en sexuell mogen man utföra ett antal åtgärder:

 1. Identifiera och behandla smittsamma processer i tid
 2. Undvik hypotermi;
 3. Öva skyddad kön och undvik oreglerade kön.
 4. Att leda en aktiv livsstil, att vara engagerad i fysisk kultur för att undvika långvarigt stillasittande arbete;
 5. Sexuellt liv borde vara regelbundet;
 6. Undvik dåliga vanor: dricka alkohol, röka
 7. Undvik skada på ljummen;
 8. Normalisera kosten och ät tillräckligt med färsk frukt och grönsaker;
 9. Stärka immunförsvaret.

Skriv i kommentarerna om din erfarenhet av behandling av sjukdomar, hjälp andra läsare på webbplatsen!
Dela materialet i sociala nätverk och hjälp vänner och familj!

Vesikulit hos mänsymtom och behandling

Bland sjukdomar i det manliga genitourinära systemet upptar en speciell plats av vesiculit (eller spermatocystit). Vad är denna sjukdom, liksom dess orsaker, symtom och behandling av vesikulit.

Sphaetocystitis är en inflammatorisk process som påverkar sämre vesiklar - ett parat organ som befinner sig på prostatakörtornas sidor. Denna kropp ackumulerar och lagrar hemligheten, som produceras av prostata, som uppfyller den viktiga rollen som vpermoobrazovanii. Vid störning av testiklarna uppträder fel i reproduktionssystemet, vilket kan leda till infertilitet.

Beroende på vilket av de testiklar som påverkas är bilateralt, vänster och högersidig vesikel.

orsaker till

I 90% av fallen är spermatocystit en sekundär sjukdom som orsakas av en infektiös och inflammatorisk skada i närliggande organ:

 • prostatit;
 • epididymit;
 • orkit;
 • sjukdomar i bilagor;
 • brott mot urinflödet;
 • uretrit.

Själlan orsakar sjukdomen andra sjukdomars sjukdomar och system: halsont, kyla, influensa. Dessa sjukdomar provas i sin tur av hypotermi, olika venerala och andra infektioner.

De andra 10% sluchaevvezikulit män uppstår från störningar i blodsystemet i bäckenområdet, vilket leder till stagnation och inflammations sekret. En sådan effekt kan orsakas av ett passivt, stillasittande sätt att leva, en erfarenhet av venösa kanaler.

Den inflammatoriska processen förklaras av förekomsten av bakterieflora som är de orsakande agens av Staphylococcus, Streptococcus, Pseudomonas aeruginosa, Proteus och andra skadliga mikroorganismer.

Symptom på vesikulit

Vid de första stadierna av vesikulit finns inga symptom på sjukdomen. Patienten upplever inte de karakteristiska symptomen för vilka sjukdomen diagnostiseras. När sjukdomen utvecklas mot bakgrund av smittsamma processer i andra organ, så finns det:

 • förhöjd temperatur;
 • obehagliga känslor, obehag, bäckensmärta
 • problem med urinering.

Visa yttre tecken: en bit blod i sperma.

Akut vesikulit - karakteristiska symptom:

 • smärta medan du fyller urinblåsan, urinerar och avtar
 • enhetliga symptom (dvs. alla känslor från höger eller vänster sida);
 • med bilateral spermatocystit, känns smärtan på båda sidor;
 • smärtsam utlösning.

Patientens allmänna tillstånd förvärras, svaghet, huvudvärk och feber. Akut vesikulit uppträder och utvecklas snabbt, så det första asymptomatiska skedet är frånvarande.

Viktigt! Om du befinner dig i symtomen på sjukdomen, överbelast inte - omedelbart kontakta urologen. Försumlig inställning till sjukdomen leder till komplikationer. Endast den behandlande läkaren kan svara på frågan "hur man behandlar vesikulit".

komplikationer

Uppstår om det inte sker någon snabb behandling. Den mest troliga är övergången av sjukdomen till kronisk vesikulit, vilket är svårare att behandla. Med bilateral spermatocystit kan purulent inflammation förekomma, vilket ökar risken för peritonit och utseendet av fistler i rektalområdet. Denna situation kräver sjukhusvistelse och kirurgisk behandling. Huvudsymptomet för suppuration är en ökning av temperaturen till 40 grader.

Om komplikationer av vesikulit inte behandlas, finns det i vävnader och testiklar irreversibla processer som orsakar tillfällig eller permanent infertilitet.

diagnostik

Börjar på läkarmottagning med en anamnese. Du måste beskriva så mycket som möjligt alla symptom som du upplever. Inte dold från läkaren information, även om han frågar obekväma frågor, hans främsta mål - att identifiera sjukdomsorsaker vezikulita behandling är inte möjligt att kvalitativt lämnat oriktiga uppgifter eller brist på sådan.

Vesikulit, diagnostiserad av en urolog, kräver följande procedurer:

 1. Rektal undersökning. Det är nödvändigt att identifiera fistler och inflammationer.
 2. Undersökning av könsorganen.
 3. Klinisk blod- och urintest.
 4. Blodtest för upptäckt av infektiösa och venerala sjukdomar.
 5. Såning av spermier.
 6. Ultraljud av det lilla bäckenet.

Efter att ha insamlat information diagnostiserar läkaren sjukdomen och förskriver behandling på grund av orsakerna som orsakade spermatocystit.

behandling

Behandlingsordningen är helt beroende av orsakerna och stadierna av sjukdomen. Behandlingen har tre huvudmål:

 • eliminera orsaken till sjukdomen för att undvika återfall
 • lindra patienten av obehagliga symptom;
 • återställa kroppens funktion.

För detta ändamål används medicinska, fysioterapeutiska, operativa och förebyggande metoder.

medicinering

Om blodprov visar närvaron av infektion i kroppen, föreskrivs antivirala och antibakteriella läkemedel. Samtidigt, för avlägsnande av symtom förskrivna smärtstillande medel i form av tabletter eller rektala suppositorier.

Vid hög temperatur rekommenderas antipyretika (Ibuprofen). För att underlätta avfekningsprocessen använd laxermedel (Senade, Phytolax) och för att underlätta urinering av A-adrenoblocker (Dalfaz).

Det rekommenderas att ge samlag under behandlingen. Om det finns en stark sexuell upphetsning, föreskriver läkaren bromidpreparat.

Viktigt! Även om du är 100% säker på att du har ordinerat dina läkemedel ordentligt, ta inte dem utan att först konsultera din urolog eller terapeut. Du kan inte ta hänsyn till många faktorer: biverkningar, kontraindikationer, doser och skadar din hälsa. Behandling hemma är inte det bästa alternativet.

Kirurgiska metoder

Kronisk vesikulit med bildandet av fistel och pus kräver operationen. Var inte rädd för ordet "operation", moderna kirurgiska metoder lämnar stora ärr på människokroppen och kräver inte en lång vistelse på sjukhuset. Ett standardförfarande för avlägsnande av pus utförs under lokalbedövning med en speciell nål, vilket gör en punktering, skjuter ut pus. Den resulterande håligheten tvättas och dräneras. Därefter går 3-4 dagar för att tvätta med antiseptiska och förband. Efter fullständig läkning av såret, återvänder män till ett fullt och bekvämt liv.

Om irreversibla förändringar har inträffat i testiklarna, eller om tillförseln har förstört organet nästan helt, utförs en operation under generell anestesi, under vilken testiklarna är helt borttagna. Med borttagandet av ett organ är möjligheten att få barn kvar, om två avlägsnas, blir mannen oförmäktig.

Viktigt! Försum inte behandlingen i början av sjukdomen för att undvika extrema åtgärder.

sjukgymnastik

Tillsammans med läkemedelsbehandling börjar en kurs av prostata-massage. Förfarandet är nödvändigt för att återställa blodcirkulationen i problemområden och öka blodflödet. Blodet innehåller leukocyter, som hjälper kroppen att bekämpa inflammationer och infektioner, desto mer av dem, desto snabbare är läkningsprocessen.

I avsaknad av smittsamma skador och temperatur används termiska bad och värmare samt mikrocykler med varmt vatten. Om så önskas kan du ta en kurs av mudterapi och paraffinbehandling.

Försiktighetsåtgärder för behandlingsperioden:

 1. Avstå från samlag.
 2. Försök att inte överkyla, klä på väder, under vinterbyxor, termiska underkläder eller byxor på filsa.
 3. Var särskilt uppmärksam på penisens, testikelns och anusens hygien. Tvätta omedelbart, skölj dem med varmt vatten, rör inte könsorganen efter kontakt med anus, för att inte infektera infektionen.
 4. Följ klart alla läkares rekommendationer och försumma inte behandlingen.
 5. Mer gå, gör en lätt övning på morgonen, jogging.

Dessa åtgärder måste följas för att påskynda återhämtningsprocessen.

förebyggande

Det är alltid bättre att undvika sjukdomen än att behandla det senare. Därför är förebyggande av vesikulit viktigt. behandla alla smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i rätt tid. Titta på din kropps tillstånd och inte överkolla, klä alltid på väder. Använd preventivmedel. Kontrollera din urolog regelbundet.

Var uppmärksam på din livsstil. För att cirkulera blod i testiklarna måste du röra dig tillräckligt. Om du har en stillasittande livsstil, ge dig själv en extra belastning: springa, simma, laddas på morgonen, långa promenader.

slutsats

Så undersökte vi sjukdomen för vesikulit, symtom och behandling med användning av medicinska, kirurgiska och fysioterapeutiska metoder. Orsakerna till vesikulit, liksom sätt att bestämma dem. Observera profylax, läkares recept och ta hand om din hälsa.

Börja inte med behandlingen själv! För att bli av med vesikulit bör behandling utse en urolog eller kirurg.

etiologi

Vesikulit som en självständig sjukdom är mycket sällsynt på grund av den djupa anordningen av partiella vesiklar i det lilla bäckenet, där patogena biologiska medel tränger in med stor svårighet. Vanligtvis utvecklas vesikulit mot bakgrund av uretrit, epididymit eller en vanlig infektionsprocess - influensa, ont i halsen, osteomyelit. Utseendet av vesikulit är nästan alltid associerat med utvecklad prostatit. Den drabbade prostatakörteln är infektionskällan hos de partiella vesiklarna, som är direkt relaterade till den. Seminala vesiklar ger spermautstötning under utlösning. Med prostatit tränger infektionen in i flaskan genom en kort kanal, vilket leder till utveckling av vesikulit.

Orsaker till vesikulit:

 • Patogener ospecifik infektion - Staphylococcus, Streptococcus, E. coli, Proteus, Klebsiella, Enterococcus, Pseudomonas aeruginosa, influensavirus, herpes, cytomegalovirus, Mycoplasma, Candida.
 • Sjukdomar som överförs sexuellt - gonorré, syfilis, ureaplasmos, klamydia, gardnerellez.
 • De orsakande agenterna för en specifik infektion är tuberkelbacillusen.
 • Stagnation av utsöndring i partiella vesiklar, prostata eller venöst blod i skrot- och bäckenorganen.
 • Allergy.
 • Säsongsmässig avitaminos.
 • Metaboliska störningar.
 • Mekaniskt trauma eller inflammation i bäckenorganen.
 • Påverkan av droger och kemikalier.
 • Brott mot immunsystemet.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen:

 1. Frekvent förstoppning hos patienter med tarmpatologi,
 2. Avbrutet samlag,
 3. Sittande arbete
 4. hypotermi,
 5. Förlängd sexuell avhållsamhet,
 6. En stillesittande livsstil,
 7. immunbrist,
 8. masturbation,
 9. Dåliga vanor,
 10. stress,
 11. Hemorrojder, proktit.

Infektion sker genom hematogen finns i kroppen av foci av kronisk infektion - karies, bihåleinflammation, halsfluss, lunginflammation, kolecystit, pyoderma.

Mikrober ange sädesblåsorna uppströms och nedströms genom åtmin urinogennym uretrit och pyelonefrit samt vas vägarna vid epididymit.

På lymfkärlen sprider infektionen med prostatit, proktit, paraproctit, tromboflebit.

symtomatologi

Akut vesikulit börjar plötsligt. Hos patienter stiger kroppstemperaturen till febervärden, frossa, huvudvärk och andra symtom på förgiftning. Då finns det en skarp, outhärdlig smärta i perineum, ljumsken, suprapubisk och djupt in i bäckenet, strålar ut mot ryggen och ökar under defekation, ejakulation, och när blåsan är full.

 • I sperma finns bloddroppar, urinprocessen bryts, slem frigörs från urinröret.
 • Patienter klagar över frekvent urinering och frekventa nattliga erektioner.
 • I allvarliga fall, pus framträder i urinen och sperma, minskar kvaliteten och kvantiteten av spermatozoa.
 • Denna process sker ofta mot bakgrund av kronisk prostatit och kan misstas för dess förvärring.
 • Denna inflammation kallas prostata-vesikulit.

Om sådana tecken på inflammation i de sämsta vesiklarna uppträder bör du omedelbart kontakta en urolog. Vesikulit är ett allvarligt problem som kan leda till oväntade konsekvenser och utveckling av infertilitet.

Den kroniska formen av patologi manifesteras av måttlig eller svag, värkande smärta i perineum, på sakrum och rektum med bestrålning i könsorganen. Kronisk vesikulit kännetecknas av symptom i samband med nedsatt urinering och symtom av sexuell natur. Patienter som utvecklar sexuell dysfunktion: erektion och ejakulation accelereras och smärtsam biokemiska sammansättningen varierar spermier smärtan kvarstår efter samlag under de 3 timmarna försvinner orgasm. Det finns föroreningar - ofrivillig utlösning och dysuri-urineringstörning.

Sjukdomen uppträder ofta asymptomatiskt. Tecken på patologi upptäcks av en slump under undersökningen.

Vid akut inflammation är symtomen på en allmän störning i det genitourinära systemet utbredd och i händelse av kronisk inflammation uppträder symtom av sexuell natur.

Komplikationer av vesikulit är:

 • Empyema av partiella vesiklar är den mest allvarliga komplikationen av vesikulit. Sjukdomen är en purulent patologisk process, som manifesteras av förgiftning och smärtssyndrom och resulterar i avsaknad av behandling för sepsis och död.
 • Epididymit är en inflammation i epididymis, vilket ofta leder till en fullständig förlust av sexuell funktion.
 • Obturation form av manlig infertilitet - uttorkning och fullständig irreversibel förlust av reproduktiva funktioner.

diagnostik

Specialist urologen efter att ha studerat klagomål och undersökt patienten passerar till rektal undersökning, under vilken rektumets ömhet bestäms. Patienten hänger sig ned och doktorn utför en diagnostisk manipulation med pekfingret.

Med en vesikel finns en fusiform smärtsam bildning belägen ovanför prostata. För att bekräfta eller motbevisa den förväntade diagnosen behövs resultatet av ytterligare metoder för forskning - laboratorium och instrument.

 1. I en allmän analys av blod och urin Vanliga tecken på inflammation.
 2. Mikrobiologisk undersökning innehållet i seminala vesiklar utförs i ett bakteriologiskt laboratorium. Materialet väljs av läkaren under prostata-massage. Hemligheten är sådd till näringsmedia för isolering och fullständig identifiering av orsakssambandet hos sjukdomen.
 3. Mikroskopisk undersökning av utsöndring av seminala vesiklar det kan upptäcka leukocyter, erytrocyter, förändrade spermatozoa, bakterier. Makroskopiskt fann geléliknande massa med en blandning av pus, sperma och blod.
 4. Resultatet av studien av spermier är hemospermi, minskning av volymen av ejakulat, närvaron av mikroorganismer, leukocyter, förändrade spermatozoer, en minskning av fructosnivå och en ökning av spermiernas viskositet. Spermatosens rörelsehastighet minskar.

behandling

Akut vesikulit kräver ett akut samtal till en läkare med efterföljande efterlevnad av strikt sängstöd.

 • Etiotrop behandling av vesikulit - antibiotikabehandling. Patienterna ordineras bredspektrum antibiotika från gruppen av penicilliner, makrolider; fluorokinoloner och cefalosporiner: Sumamed, Bactrim, Erytromycin, Doxycyklin, Furagin.
 • För att eliminera den stagnerande faktorn, använd angioprotektorer - Trental, Detralex, Escuzan, Venus.
 • För att lindra symtomen på patologi används smärtstillande medel och antipyretika i form av tabletter eller injektioner.
 • För att minska smärta vid avföring är det rekommenderat att använda laxermedel.
 • För stimulering av immunitet gäller vitaminer, mikroelement, immunomodulatorer: "Pyrogenal", "Viferon", "Levamisol". De stärker de allmänna mekanismerna för att skydda kroppen från infektioner och stärka lokala strukturer på nivån i urinvägarna.

Efter avlägsnande av akut inflammation föreskrivs fysioterapeutiska procedurer-diatermi, laserterapi, UHF-terapi, terapeutiska mikroclyster, terapeutiska bad, transrektal vesikelmassage, mudterapi.

 • Behandling av kronisk vesikulit är en lång, komplex.
 • Vesikelhålan tvättas genom urinröret, dränerar de partiella vesiklarna med purulent inflammation. Kirurgisk behandling indikeras med blötdämpare.
 • De punkteras först, och sedan tas pus bort och dräneras.
 • Under operationen av vesikelektomi, exciteras den partiella vesikeln.

Traditionell medicin

Hemma kan den farmakologiska behandlingen av vesikulit kompletteras med folkmedicin:

 1. Ill uppmanas att ta lång tid dekokter av örter: nässlor, ringblomma, fänkål, rölleka, åkerfräken. De har antiinflammatoriska, antimikrobiella, lugnande, metaboliska, immunförstärkande åtgärder.
 2. Infusion av salvia, burdockrot, Johannesjurt har antibakteriell, antifungal, sårläkning, smärtstillande och immunostimulerande effekt.
 3. Varm sessil kamomilbad lindrar inflammation, irritation och minskar hudens känslighet, aktiverar immunförsvarets mekanismer.
 4. Morot, betor och gurksaft har en diuretisk effekt, främjar tvättning av urinvägarna, ökar kroppens övergripande motståndskraft. De blandas i lika stora proportioner och tas tre gånger dagligen före måltiderna.
 5. Stearinljus med propolis för natten, lera rektala tamponger injiceras i ändtarmen.
 6. Patienterna ordineras heta mikroclyster med infusion av kalendula blommor, kamomill, eukalyptus, mineralvatten.
 7. För att stärka immuniteten bör ta tinkturen av Echinacea, Eleutherococcus. Dessa droger ökar kroppens övergripande motstånd, ger extra styrka för att bekämpa infektion.

Orsaker till blåsans inflammation

Vad de säger och vesikulit är en sällsynt sjukdom. Detta kan förklaras av det organiska läget för detta organ i djupet av det lilla bäckenet, där det är ganska svårt att nå den infektiösa processen eller något annat patologiskt medel.

Sålunda anses fall där vesiculit utvecklas som en primär sjukdom, som anses vara akademisk, eftersom de endast finns på sidorna i läroböcker.

 • Mycket oftare kan man se inflammation i de partiella vesiklarna, som uppstod mot bakgrund av en annan inflammatorisk sjukdom.
 • Oftast är vesikulit orsakad av kronisk prostatit, uretrit eller epididymit (inflammation i testikelbiprodukter).
 • Vesikulit kan också utvecklas och mot bakgrund av en gemensam infektionsprocess, allmänt inte involverad i organen i det genitourära systemet.
 • Det kan vara banal influensa, tonsillit eller osteomyelit (inflammation i benmärgen hos stora rörformiga ben).

Dessutom finns det många faktorer som bidrar till förekomsten av vesikulit. Trots allt leder inte alltid angina till inflammation i de partiella vesiklarna. Sålunda är frekvent förstoppning, stillasittande arbete, långvarig sexuell avhållsamhet, immobil livsstil och undertryckande av immunsystemet de ögonblick mot vilka nederlag av sällsynta vesiklar utvecklas.

Symptom på vesikulit

Inflammation av sällsynta vesiklar går ganska ofta obemärkt, vilket gör denna patologi ännu mer farlig.

 • Faktum är att under sjukdomsförloppet med kronisk prostatit är det ganska svårt att identifiera exakt de symptom som indikerar lesionen av icke-prostatakörteln, nämligen de partiella vesiklarna.
 • Som regel, under spridningen av inflammation till blåsorna, finns en ökning av kroppstemperaturen till 39 grader, kraftigt ökad smärta i perinealområdet och ännu svårare urinprocess.
 • Dessutom kan sperma i blodet uppträda i sperma, och smärtan kommer att öka under avföring och med fylld blåsan.

Om sådana symtom börjar störa dig eller någon från dina nära och kära, omedelbart leda honom till en urolog. Vesikulit är ett mycket allvarligt problem som kan leda till de mest oförutsägbara och oväntade konsekvenserna. Under inga omständigheter bör du försumma dessa symtom. Särskilt förklara dem genom förvärring av kronisk prostatit. Vesikulit är ett mycket allvarligare problem än inflammation i prostata.

Diagnos av vesikulit

Definitionen av inflammation av sämre vesiklar är enkel, men samtidigt en mycket viktig uppgift. För honom är i regel i början en rektal undersökning utförd, under vilken sårheten hos den främre väggen av ampulla i rektum bestäms. Saken ligger längre bakom laboratorieindikatorerna, vilket måste bekräfta eller avvisa diagnosen.

 • Den allmänna eller gemensamma analysen av något blod, med undantag för tecken på allmän eller vanlig inflammation att ge urologen, kan inte.
 • Detsamma gäller för den allmänna analysen av urin.
 • För att verifiera diagnosen tilldelas sålning av innehållet i de partiella vesiklarna.
 • Detta material tas i ett rent provrör under en prostata massage - manipulationen utförs av läkaren.
 • Därefter såddas hemligheten på ett näringsmedium, där i några dagar växer hela kolonierna av mikrober vilket indikerar närvaron av bakteriell inflammation av sämsta vesiklar.

Medan alla laboratorieanalyser är förberedda, genomgår patienten ultraljud i bäckenorganen. Genom att använda en speciell sensor som injiceras genom ändtarmen är det möjligt att tydligt definiera inflammationen i den partiella vesikelväggen. Även om denna metod anses indirekt är det ofta tillräckligt att diagnostisera akut eller kronisk vesikulit.

Behandling av vesikulit

Om patologin bestäms vid det inledande skedet av dess utveckling, då för dess behandling används aktiv antibakteriell terapi. Naturligtvis utförs det med ett brett sortiment av läkemedel, inklusive penicilliner, makrolider, fluorokinoloner och cefalosporiner. Trots att alla dessa läkemedel kan köpas på apoteket utan recept måste det ske först efter den officiella bekräftelsen av diagnosen.

Antibiotika är en behandling som bara påverkar orsakssjukdomens orsaksmedel, men tar inte bort symptomen. För detta ändamål används i regel anestetika och antipyretiska medel som kan tas i både injektions- och tablettform.

Det är ganska motiverat att använda laxermedel, vilket signifikant minskar smärta i perineum under avföringens skull. Det är sant att deras mottagning är svår att kombinera med viloläge, vilket ordineras under den akuta perioden av sjukdomen.

 • Behandlad behandling gäller endast akut vesikulit.
 • Under sjukdomens kroniska lopp används också ett antal andra terapeutiska och kirurgiska förfaranden.
 • Till exempel, under purulent inflammation av vesiklarna är den enda behandlingsmetoden operativ dränering av håligheten hos seminala vesiklar.
 • En mer mild metod är att skölja vesikelhålan, som utförs genom urinröret.

Funktioner av näring och livsstil med vesikulit

Vesikulit är en sjukdom som inte kan anses fullständigt härdad. Förr eller senare bör du förvänta dig ett återfall, så du måste ta hand om din hälsa. Man måste komma ihåg att orsaken till vesikulit var förmodligen prostatit, vilket innebär att det är värt att kasta stora krafter på behandlingen av denna patologi. Dessutom är det bättre att undvika de faktorer som leder till denna sjukdom: en stillesittande livsstil, frekvent förstoppning, sexuell instabilitet.

 • Inte mindre viktigt än det kroniska sjukdomar i det genitourära systemet, är kroppens allmänna tillstånd.
 • Människor som en gång upplevde vesikulit, bör komma ihåg att även den minsta hypotermien kan leda till att sjukdomen återkommer.

Rehabilitering efter sjukdom

Rehabilitering efter vesikulit är en av de faktorer som kan förebygga sjukdomens återfall. Mycket ofta för att förebygga återkommande sjukdom, föreskrivs urologer sanatoriumbehandling med användning av lerbad. Rekommenderas också metoder som fysioterapi.

 • Nyligen har även en studie genomförts som visade en effektivare användning av fysioterapi efter återhämtning från vesikulit som förebyggande av återinflammation av sällsynta vesiklar.
 • Enligt informationen från forskare minskar risken för återkommande sjukdom nästan två gånger fysioterapibehandlingsmetoderna.

Traditionella metoder för vesikulitbehandling

Överraskande finns det inga folkmetoder för behandling av vesikulit. Mest troligt är anledningen till att folkläkare inte ens kunde gissa om förekomsten av ett sådant intressant och mystiskt orgel som seminalvesiklar. Naturligtvis finns en mängd olika örtberedningar och andra naturliga preparat, men de skiljer sig inte från de som rekommenderas vid behandling av prostatit. Förklaringen av detta faktum är mycket enkel - folkläkare skilde inte enkelt mellan två datapatologier.

Troligen är det inte nödvändigt att prata om "fördelarna" med sådan behandling, för även om en person utan någon medicinsk utbildning blir klar att bli av med en smittsam bakterieprocess är det inte riktigt utan antibiotika. En lång tid utan användning av droger förstärker bara bilden av vesikulit och leder till allvarliga konsekvenser.

Komplikationer av vesikulit

Komplikationer av vesikulit kan vara det mest hemska. I regel är endast en orsak till deras utveckling att frånvaro eller fördröjning av behandlingen. Purulent inflammation i vesiklarna, som kräver operation, som nämnts ovan, är inte det allvarligaste problemet som kan vänta på en patient med dåligt behandlad vesikulit. Mycket allvarligare konsekvenser kan vara om infektionen sjunker ner i den halvgående kanalen. I detta fall kommer inflammation av epididymis att observeras med en möjlig övergång direkt till könkörtlarna.

Ägg är ett organ som har en speciell barriär som hindrar penetrering i deras parenchyma av olika ämnen som finns i blodet. Dessa ämnen omfattar inte bara smittämnen, men också läkemedel. Således, om bakterien ändå kommer in i testiklarna med någon rondellväg, så blir det väldigt svårt att få det därifrån. Du kan till och med säga att det är nästan omöjligt. Naturligtvis, efter en stund kan inflammationen sluta på egen hand, först efter det kommer det att bli de allvarligaste konsekvenserna - den fullständiga frånvaron av genitalfunktion.

Förebyggande av vesikulit

Att förebygga inflammation i sämre vesiklar är svår nog, eftersom det inte finns någon bakomliggande orsak till dess förekomst. Men även urologer har utvecklat två teorier för förebyggande av akut vesikulit.

 • Den första förebyggande metoden är att eliminera de lokala orsakerna till akut inflammation.
 • Som tidigare nämnts kan föregångare till akut inflammation i vesiklar vara kroniska processer som prostatit och uretrit.
 • Därför är i första hand sanationen av foci av kronisk infektion.
 • Det kan uppnås genom förebyggande användning av antibakteriella medel och lokal administrering av antiseptika.

Dessutom kan vesikulit inträffa på grund av infektionsfokus, som ligger långt ifrån de sämsta vesiklarna. Detta innebär att det är nödvändigt att eliminera inte bara lokala, men alla andra foci av purulent infektion. Det är svårt att tro, men även kära tänder kan orsaka en sjukdom som vesikulit.

Förutom allt detta måste man komma ihåg att även en fullständig frånvaro av bakterier i kroppen inte kan garantera dig frånvaron av vesikulit. Exempelvis beskrivs fall där efter signifikant hypotermi mot bakgrunden av absolut hälsa hos män fanns symptom på akut inflammation av sämsta vesiklar.

En annan nödvändig faktor för förebyggande av vesikulit är överensstämmelse med personliga hygienregler. Regelbundna toalettens yttre könsorgan och frekvent byte av underkläder är ett oumbärligt element för att förebygga all sjukdom hos könsorganen hos män.

vesiculitis

Vesikulit eller spermatocystit är en inflammatorisk process som utvecklas i partiella vesiklar.

Seminalblåsor är placerade på vardera sidan av prostatakörteln. Framsidan av dem täcker blåsan och prostata och bakom ändtarmen.

Typer av vesikulit

Isolera akut och kronisk vesikulit.

Som en självständig sjukdom är vesikulit sällsynt och verkar ofta som en komplikation av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna (orchitis, prostatit, epididymit, uretrit).

skäl

Den främsta skyldige till vesikulit är infektion.

Patogena mikroorganismer kan komma på olika vävnader på olika sätt: genom urinröret, från infekterade organ i det lilla bäckenet eller med blodflöde från källor till kronisk infektion i kroppen:

 • kronisk prostatit, pyelonefrit, glomerulonefrit, cystit
 • carious tänder, kronisk tonsillit, tuberkulos, bihåleinflammation, furunkulos, osteomyelit;
 • Sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, mykoplasma, gonokocker, trichomonader).

Faktorer som framkallar utvecklingen av vesikulit:

 • Stagnation av blod i lilla bäckenet (stillasittande eller stillasittande livsstil);
 • hypotermi;
 • försvagning av kroppens skyddande reaktioner;
 • oregelbundet sexuellt liv, avbröt samlag
 • sällsynta sexuella kontakter;
 • stormigt sexliv;
 • obalanserad näring (frekvent förstoppning);
 • bäckenets trauma.

Symptom på vesikulit

Akut vesikulit

Akut vesikulit börjar plötsligt, med tecken på förgiftningssyndrom.

 • Temperaturen stiger kraftigt till 39 ° C.
 • Patienter klagar över akut smärta i inguinalområdet, i perineum, i underlivet.
 • Smärtan utstrålar i ländrygg och sakrala områden.
 • Under avföring och urinering ökar smärtan, vilket beror på trycket i överflödande ändtarmen eller urinblåsan till de partiella vesiklarna.
 • När rektum släpps släpps slem från blodåren (innehållet i blåsorna) ur urinröret.
 • Efter en tarmrörelse eller urinering sänker smärtan.

Dessa symptom är patogena (karakteristiska) tecken på akut vesikulit.

Också för den akuta fasen av sjukdomen kännetecknas av smärtsam utlösning, och i sperma finns en blandning av blod. Ofta lider och erektion.

Kronisk vesikulit

Symtom på kronisk vesikulit liknar akut, men har en mer slät form.

 • Patienterna är oroliga för att värka eller dra smärta i ljummen, i perineum, sakrum och midja.
 • Smärta uppstår regelbundet.
 • Erections blir smärtsamma och urinering ofta.
 • Kvaliteten på orgasmen lider (sensuell uppfattning är raderad eller orgasmen försvinner helt).
 • Den sexuella handlingen blir kort och smärtsam.
 • I spermier är det reducerade innehållet i spermatozoa.

diagnostik

För diagnosen är noggrant samlad anamnese (identifiering av kroniska sjukdomar), bedömning av klagomål och undersökning. Från laboratoriemetoder för forskning utsetts:

 • generellt blodprov (accelererad ESR, leukocytos, vilket indikerar förekomsten av en inflammatorisk process);
 • Den allmänna analysen av urin (det stora underhållet av leukocyter, erytrocyter och slem som i norm eller frekvens saknas och har fått urin från halvflaskor eller blebs).
 • Ultraljud av prostata och seminalblåsor genom rektum - TRUS (tecken på vesikulit är förstorade, edematösa seminalblåsor med högt vätskeinnehåll);
 • uppnå en hemlighet från de partiella vesiklarna och så dem på ett näringsmedium för att identifiera patogenen och bestämma mottagligheten för antibiotika;
 • spermogram (fördröjd utspädning av ejaculat, ökad eller minskad spermiervolym, lågt innehåll av mobilspermatozoa).

Differentiell diagnos av vesikulit bör utföras med prostatit, tuberkulos av seminala vesiklar, sarkom av seminala vesiklar, uretrit, collikulit.

Behandling av vesikulit

Behandling av vesikulit utförs av en urolog.

 • För en akut period av vesikulitbehandling, en strikt sängstöd, en riklig dryck (för att lindra symtom på förgiftning), en lugn situation och sexuell vila är föreskrivna.
 • Etiotrop terapi (bekämpar orsaken till sjukdomen) består i att förskriva antibakteriella eller antivirala medel (i virusets natur).
 • Antibiotika används i ett brett spektrum av åtgärder och väljs med hänsyn till patogenens känslighet. Antibiotika i penicillinserien, cephalosporiner, fluorokinoloner och makrolider rekommenderas.
 • Varaktigheten av antibiotikabehandling för akuta blåsor är 7-10 dagar, med kronisk - upp till 3 veckor. Dessutom används analgetika, antiinflammatoriska och antipyretiska läkemedel (analgin, paracetamol, indometacin, baralgin, papaverin och andra) för att lindra smärta.

För att eliminera förstoppning och återställa normal tarmfunktion ordineras laxermedel (bisacodyl, senna gräs).

Lokal terapi med rektala suppositorier med analgetiska och antiinflammatoriska effekter.

Dessutom föreskrivs mikrocykler med avkroppar av medicinska örter (kamomill, jonkört).

Efter att du sänkt temperaturen kan du lägga värmare på perineum och ta varma bad.

Med kronisk vesikulit är fysioterapi, prostata massage, lera behandling ordinerad.

Prognos och komplikationer

Akut vesikulit kan vara komplicerad genom suppuration av partiella vesiklar (temperaturökning till 40 ° C och högre, svår smärta i ljummen och svåra symtom på förgiftning).

 • Situationen är brådskande och kräver brådskande ingrepp (öppning, tvättning och tömning av vesiklar och i allvarliga fall, borttagning).
 • Dessutom kan kronisk vesikulit leda till infertilitet och erektil dysfunktion (impotens).
 • Prognosen för snabb behandling av akut vesikulit är gynnsam. Med utveckling av komplikationer - relativt gynnsam.

förebyggande

 • aktivt sätt att leva (kamp med hypodynamien);
 • normaliseringen av näring och kampen mot förstoppning
 • regelbundet sexliv med en konstant partner
 • sanering av kroniska infektionsfokuser.

Orsaker till vesikulit

Seminala vesiklar är ett parat organ som ligger nära prostata. Med den normala funktionen hos kroppen och genitourinary systemet fungerar de som en reservoar för lagring av den prostatiska sekretionen. Vesikulit är ansluten till den yttre kanalen, genom vilken spermatoserna kommer ut. Vesiklar består av kropps-, bas- och utsöndringskanalen.

 • Det vill säga funktionerna hos partiella vesiklar och deras hälsa för män är svåra att överskatta.
 • Men det är också svårt att upptäcka vesikulit och andra patologiska processer i detta organ.
 • På grund av latenta symtom blir sjukdomen försummad innan patienten söker medicinsk hjälp.

Orsakerna till vesikulit är olika, inflammation kan uppträda på bakgrund av andra sjukdomar i det genitourinära systemet och bäckenorganen. I regel uppstår inflammation från försummad uretrit, kronisk prostatit eller skador på epididymis. Sjukdomen kan utvecklas på grund av en vanlig infektion, till exempel ont i halsen, influensa eller osteomyelit. Det finns många faktorer som bidrar till utvecklingen av vesikulit, det är vanliga förstoppning, immobil livsstil eller stillasittande arbete, lång sexuell avhållsamhet eller undertryckande av immunsystemet.

 • Vesikulit uppträder hos män i olika åldrar, både hos ungdomar under 25 år och hos män av reproduktiv och avancerad ålder.
 • Sjukdomens utbredning beror på levnadsstandarden och åldern.
 • Till exempel bland unga människor förekommer inflammationsprocessen ofta på grund av promiskuösa samlag och urogenitala infektioner.
 • Det finns två stora grupper av orsaker som orsakar vesikulit, anser dem:
 1. infektiös
  • Specifik - blandad, trichomonias, tuberkulos, gonorré.
  • Nonspecifik - viral, bakteriell, candidymytisk, ureplazmennye, mykoplasmal och orsakad av klamydia
 2. Stagnerande - uppstår på grund av stasis hemlighet. I vissa fall förekommer vesikulit på grund av venös stasis i skrot- och bäckenorganen.

Oftast förekommer inflammationsprocessen på grund av effekterna av bakteriell flora. De orsakande agenterna är stafylokock och streptokockmikroorganismer, protaeus, Pseudomonas aeruginosa eller Klebsiela. Staphylococcal infektion finns hos unga patienter som har genomgått blandad uretrit. Hos äldre personer uppträder inflammation på grund av gramnegativ flora som orsakas av åldersrelaterad försämring av urinflödet. I 60% av fallen uppstår sjukdomen på grund av infektioner som klamydia, gardnerelli eller ureplazmy. I 10% av fallen förekommer under mycoplasmas påverkan och i 5% på grund av herpesviruset.

Det finns ett antal faktorer av stasis utsöndring i partiella vesiklar. Det kan avbrytas samlag, brist på regelbundet sexliv och avhållsamhet, alkoholmissbruk, hypotermi, stillasittande livsstil och andra. Men mindre ofta uppträder vesikulit som ett resultat av allergiska reaktioner, metaboliska störningar, mekaniska skador, effekterna av mediciner eller på grund av störningar i kroppens immunförsvar.

Symptom på vesikulit

Symtom på vesikulit kan länge inte kännas, vilket väsentligt komplicerar diagnostikprocessen och gör inflammationen farlig. Illamående kan uppstå mot bakgrund av kronisk prostatit och på symtomatologin indikerar primär sjukdom. I detta fall indikeras sjukdomsutvecklingen av hög feber, smärta i perinealområdet och svårighet att urinera. I sperma kan dyka bloddroppar, och smärtsamma känslor ökar med fylld blåsan. Dessa symtom kräver omedelbar behandling, eftersom de leder till allvarliga konsekvenser.

 • Smärtsamma förnimmelser i det lilla bäcken och ljummens område, som offras i sakrummet.
 • Smärtan är ensidig, även med bilateral skada på vesiklar.
 • Obehaget förvärras av tarmrörelsen och fullblåsan.
 • Ejakulation blir smärtsam, blodfläckar förekommer i spermierna.
 • Patienter klagar över generella sjukdomar, huvudvärk och feber.

Symtom på kronisk vesikulit:

 • Förlängd smärta efter samlag.
 • Otillbörlig utlösning.
 • Smärta med erektion och ejakulation.
 • Aching i sakrummet.
 • Svår, smärtsam urinering eller dysuri.

Men oftast är anledningen till att söka medicinsk hjälp blodet i sperma. I sällsynta fall provoserar vesikulit frisättningen av pus med urin och spermier och en minskning av antalet spermatozoer, vilket leder till infertilitet.

Var gör det ont?

Tänk på huvudformerna av vesikulit:

 • Den akuta formen uppstår också oväntat, som någon inflammatorisk process. Sjukdomen kännetecknas av en kraftig ökning i temperaturen, smärta i bäckenregionen under urinering och avföring och generell svaghet. Mycket ofta utvecklas den mot en bakgrund av prostatit, därför kan den uppfattas som dess aggravation.
 • Kronisk vesikulit är en komplikation av den akuta formen av sjukdomen. Patienten klagar över värk i buken och bäckenet. Problem med utlösning, erektil dysfunktion och förändringar i den kvalitativa sammansättningen av den seminala vätskan börjar.

Akut vesikulit

Akut vesikulit är en inflammatorisk process i partiella vesiklar, åtföljd av symtom på organismförgiftning och uttalade smärtsamma förnimmelser. Akut vesikulit orsakar hög feber, frossa, svår huvudvärk. Dessutom finns det ont i rektum och spottning under utlösning.

För att diagnostisera en akut inflammatorisk process måste patienten passera en urinanalys och analys av vätska från de partiella vesiklarna.

 • Obligatorisk är ultraljudsundersökning, där de inflammerade blåsorna verkar förstorade.
 • För behandling används antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder.
 • Som hjälpmedicin används laxerande medel för att sänka temperatur och fysioterapiprocedurer.
 • Det är strängt förbjudet att engagera sig i självmedicinering, eftersom detta kan leda till sträckning och purulent fyllning av partikelblåsor.
 • Och i detta fall krävs kirurgisk ingrepp med ytterligare terapi.

Kronisk vesikulit

Diagnos av kronisk vesikulit är svår, på grund av dess symptom, det liknar många sjukdomar.

 • För att fastställa en noggrann diagnos används palpationsdata och studier av deras utsöndring. Som en hjälpmetod används röntgenundersökning och uretrografi.
 • I ett hälsosamt tillstånd består lumen i vas deferenskanalen av ventilformade veck som skyddar den partiella vesikeln från inloppet av vätska från urinröret.
 • Differentiell diagnos av kronisk vesikulit med tumörer, cystor och tuberkulos av seminala vesiklar är obligatorisk.

Behandlingen är lång och bör vara systematisk. Framgången av återhämtning beror på framgångsrik tömning av hemligheten hos den partiella vesikeln. För dessa ändamål, använd en speciell massage, som börjar från basen av prostatakörteln och går gradvis överst och bakåt. Massage bör inte orsaka smärtsamma känslor och det rekommenderas att kombinera det med diatermi, stillasittande bad och lera applikationer. Ultra-kortvågsterapi är mycket populär. Som en antibiotisk användning av medel som stimulerar kroppen. Det är obligatoriskt att följa vitamindieten och undvika dåliga vanor.

Prostata vesikulit

 • Symptomatisk prostata vesikulit är klassisk, liksom för denna sjukdom.
 • Patienten klagar över obehag i skrot, urinblåsa och rektum.
 • I akut form är en ökning av kroppstemperatur och förgiftning av kroppen möjlig.
 • Ett annat symptom hos en sjukdom är ett brott mot sexuell funktion och möjligheten till befruktning.
 • Behandlingen ska vara komplex, det vill säga en kombination av bakteriedödande terapi med immunokorrektiv behandling och fysioterapi.

Bilateral vesikulit

Bilateral vesikulit är en inflammation lokaliserad i seminal vesiklar. I vissa fall förekommer inflammation som en självständig patologi, men oftare på grund av de patogena mikroorganismernas inverkan på de partiella vesiklarna genom urinrörets väggar, från de övre delarna av prostata eller de främre kanalerna.

De viktigaste symptomen på bilateral inflammation är smärtsam utlösning, smärta i ljumskan och iliacområdet, för tidig utlösning. Om sjukdomen tar en kronisk form, så är det uttalade smärtor i perineum, vilket ger tillbaka och orsakar obehag vid urinering. Under diagnosen undersöks bägge seminalvesiklarna grundligt, i regel på en av dem är inflammationen mer uttalad.

Bilateral vesikulit kan fortsätta i en mild form, såväl som komplicerad av empyema och intag av purulenta innehåll från den retrovesiska reservoaren. I vilket fall som helst kräver patologin en tidig diagnos och korrekt utvalt behandling. Ju tidigare behandling är igång, det finns en högre chans att återhämta sig och fullständig återhämtning av urogenitala funktioner.

Diagnos av vesikulit

Diagnos av vesikulit är mycket viktigt, eftersom effektiviteten hos den valda behandlingen beror på dess resultat. I det inledande skedet frågas patienten om symptomen och andra tecken på den inflammatoriska processen. Efter att patientens historia samlas in skickas de till rektalundersökningen, under vilken smärtan och inflammationen i den främre väggen i rektum bestäms. Gör sedan laboratorietester för att bekräfta eller neka diagnosen.

Tänk på den grundläggande algoritmen för att diagnostisera vesikulit:

 • Anamnes. Patienten frågas om varaktigheten av smärta i ljumskområdet, eventuella skador på bukområdet och könsorganet. Också viktiga är data om kvaliteten på sexuellt liv och bristen på svårigheter när det gäller att begå barn.
 • Inspektion. Läkaren kontrollerar huruvida patientens könsorgan är korrekt bildade och om det finns några uppenbara tecken på inflammationsprocessen. En rektal undersökning utförs, doktorn prober prostata och seminal vesiklar genom analöppningen. Detta gör att du kan bestämma närvaron av sälar i blåsorna och deras ömhet.
 • Laboratorietester. Patienten ges en övergivande av urin och blodprov, spermogram, utsöndring av hemligheten hos seminala vesiklar, ultraljudsundersökning av prostata och seminalblåsor. Mikroskopi av urologiska smutsar och deras bakteriologiska kultur utförs också.
 • Identifiering av sexuellt överförbara sjukdomar. Patienten väntar på PCR-diagnos och blodavgivning för förekomst av klamydia, mykoplasmalinfektion och gonorré.

Behandling av vesikulit

Behandlingen av vesikulit är helt beroende av diagnosens resultat. Terapi är baserad på orsakssamband som orsakade sjukdomen. Behandlingen är komplex och består därför av åtgärder för att förbättra immunsystemets skyddande egenskaper. I särskilt allvarliga fall (med suppuration av partiella vesiklar) utförs en kirurgisk operation.

Låt oss överväga de grundläggande principerna för behandling av olika former av inflammatorisk sjukdom:

 • Mottagande av antibakteriella läkemedel i enlighet med patogener identifierade av mikroorganismer och deras känslighet mot antibiotika.
 • Användning av analgetiska och antipyretiska läkemedel.
 • Sjukgymnastik: ultraljudsprocedurer, massage för att minska stasisutsöndringar och termiska förfaranden.
 • Med suppuration av partiella vesiklar utförs kirurgisk behandling. Använd en tunn nål, gör en punktering för att spola eller ta bort purulent innehåll.

Obligatorisk är symptomatisk behandling, vilket gör att du kan ta bort smärta. Använd därför antiinflammatoriska läkemedel, smärtstillande medel och laxermedel. Om kronisk vesikulit påverkas, krävs fysioterapi, prostata och seminal vesikelmassage, varma kompresser och bad.

Behandling av vesikulit med antibiotika

Behandling av vesikulit med antibiotika beror på sjukdomens smittämne. Patienterna ordineras typiskt antibiotika som: Ampicillin, Cefalosporiner och andra. Dessutom föreskrivs kemiska antibakteriella läkemedel: Nitroxolin, Urotraktin, Gramurin och smärtstillande medel i form av rektala suppositorier: Anestezin och andra.

Beakta behandlingen av vesikulit med antibiotika:

 • Om blåsor kallas vit stafylokocker, E. coli, rekommenderas följande grupper av antibakteriella läkemedel: makrolid, erytromycin, tetracyklin, doxycyklin, Sumamed, nitrofuraner och andra.
 • När inflammation orsakad av sällsynta medel (klebsiela, Proteus) eller urogenitala infektioner (ureplazmu, Gardnerella, Chlamydia), behandling bör hållas i båda sexuella partners. Använd därför antibakteriella läkemedel från Macrolides, Tetracyclines, Fluoroquinolones. Samtidigt rekommenderas att ha minst två fullständiga behandlingskurser med ett intervall på 5-7 dagar.
 • Vesiklar som orsakas av specifik infektion, dvs, tuberkulos, syfilis eller gonorré behandlas med antibiotika penicillin, cefalosporin eller rifampicin.
 • Om den inflammatoriska processen har inträffat mot bakgrund av en stillastående faktor, använd sedan terapi sådana läkemedel som: Trental, Dartiline.

Terapeutiska egenskaper har också hjälpterapi. Patienter är förskrivna antiinflammatoriska läkemedel: Indometacin, Diclofenac, såväl som immunmodulatorer: Viferon, Pyrogenal, Tactivin.

Behandling av vesikulit i hemmet

Vesikulitbehandling hemma är populär bland många patienter. Och det här är inte förvånande, eftersom det med inflammation i de tidiga stadierna, kan liknande metoder eliminera symtomen på skelett i vesikeln.

Låt oss överväga några effektiva recept för behandling av vesikulit i husförhållanden:

 • Ta 10 g av salviablad, 25 g av kardborre rot, hypericum 10 g, nässla, fänkål, calendula, svart poppel knoppar och fältharv. Blanda alla ingredienser, häll 500 ml varmt vatten och insistera på en varm plats eller i en termos i 10-12 timmar. Den mottagna åtgärden rekommenderas att tas tre gånger om dagen före måltiden, behandlingen är 1-2 månader. Infusion har antibakteriella, antiinflammatoriska, immunostimulerande, sårläkande och smärtstillande egenskaper.
 • Från kamomillkamomill kan beredas varma bad för att minska inflammation, förbättra immunsystemets skyddande egenskaper och minska hudens känslighet. Att förbereda ett medicinskt bad rekommenderas att använda 200 g kamomill och kokt vatten är inte varmare än 40 grader. Badet tas 20 minuter före sänggåendet. Sådan behandling bör varas under hela behandlingen av vesikulit.
 • För att behandla vesikulit hemma kan du använda en mängd olika juicer. Till exempel har morot, bär, gurka eller sellerijuice en diuretisk effekt som positivt påverkar urinvägarna och ökar kroppens övergripande motståndskraft.

Behandling av vesikulit folkmekanismer

Behandling av blåsor med folkmedicin innebär att man använder medicinska växter som är säkra för hälsan. Särskilt effektiva är örtberedningar, buljonger från örter, bad, kompresser och lotioner. Oftast för terapi använd suppositorier med propolis, lera rektala tamponger, varma sedentära bad och microclysters med vegetabiliska decoctions.

Tänk på flera recept för behandling av vesikulit folkmekanismer:

 • Torka persilja frön, häll dem med vatten och sätt på ett vattenbad i 20 minuter. Den resulterande buljongen ska filtreras och tas en matsked en gång om dagen. Persilja har diuretika egenskaper och väl rengör urinvägarna.
 • Blanda lika delar av plantainblad, lindens färg, moder-och-mormor, näsens gräs och gräset. Vegetabiliska ingredienser fyller med kokande vatten och insisterar i 20-30 minuter. Ta 2-3 matskedar före varje måltid.
 • Ta färskt kockrot, rista, häll vatten och sätt på en långsam eld i 10-15 minuter. Den mottagna produkten måste filtreras och tas 50 g 3-4 gånger om dagen, före varje måltid.

För att människors behandling ska vara riktigt effektiv, måste den kombineras med komplex terapi från antibakteriella läkemedel och fysioterapiprocedurer.

förebyggande

Förebyggande av vesikulit syftar till att förebygga återkommande sjukdom. I regel föreskriver urologer för patienterna en sanatorium-och-spa-behandling. I vilket fall som helst är det svårt att förhindra inflammation av partiella vesiklar, eftersom det är nödvändigt att identifiera huvudorsaken till dess förekomst. Det är nödvändigt att eliminera de lokala orsakerna till inflammation, det vill säga uretrit och prostatit.

Behandling bör inriktas på sanering av foci av kroniska infektiösa skador. Antibiotika används för dessa ändamål. Vesikulit kan uppstå på grund av en infektion som befinner sig långt ifrån de sämsta vesiklarna. Detta tyder på att du behöver behandla alla smittsamma foci. I vissa fall kan även kära tänder fästas på vesikulit. Men frånvaron av bakterier garanterar inte att inflammationen inte syns. Till exempel, mot bakgrund av liten hypotermi, kan symtom på akut skada på partikelblåsor förekomma.

Tänk på de grundläggande reglerna, vilka överensstämmer med vilket minskar risken för inflammation i partiella vesiklar:

 • Det är nödvändigt att skydda kroppen från hypotermi, långvarigt stillasittande arbete, förstoppning, trauma i perineum och oskyddade sexuella handlingar. Sådana dåliga vanor, som alkoholism och rökning, orsakar vesikulit. Onani, sexuella överflöd och frekventa förändringar i sexpartner är en annan faktor som orsakar inflammation.
 • Samtidigt är regelbundet sexliv, snabb behandling av kroniska infektioner och sjukdomar, hälsosam kost, motion och regelbundet sexliv de bästa metoderna för att förebygga vesikulit.

För att förebygga det rekommenderas att använda sjukgymnastik för att stärka mekanismerna för allmän och lokal immunitet, zonterapi för att stimulera vävnadsreparationsprocesser, sjukgymnastik och elektroterapi för att eliminera inflammation och förbättra metabolismen av celler och vävnader. En annan obligatorisk faktor för att förebygga inflammatorisk process är personlig hygien. Regelbunden könsstimulator och könsbyte är ett integrerat element i profylax av vesikulit.

utsikterna

Vesiculitis prognos baserad på form av inflammatorisk sjukdom i allmänhet vid sjukdom och de individuella egenskaperna hos patienten. Till exempel kan akuta blåsor orsaka varbildning sädesblåsor, orsakar svår smärta i ljumsken och berusning symptom. I detta fall krävs akut kirurgisk ingrepp för att förhindra farliga konsekvenser för hälsa och liv. Om blåsor förekommer i en kronisk form, prognosen är dålig utan snabb behandling eftersom sjukdomen kan orsaka infertilitet och impotens.

 • Vesikulit är en farlig sjukdom för män, vilket orsakar skador på de partiella vesiklarna som är ansvariga för framställning av seminalvätska och möjligheten till befruktning.
 • Med snabb diagnos och behandling kan sjukdomen elimineras och prognosen för sjukdomen blir gynnsam.
 • Men bristen på terapi hotar med farliga hälsokomplikationer.