Huvud
Strömförsörjning

Vilka vitaminer kommer att skydda mot prostatit?


Vilken sjukdom som helst är lättare att förebygga än att behandla. Detta gäller också för prostatit hos män. Om du övervakar din hälsa och tar förebyggande åtgärder, kommer prostatakörteln alltid att vara normal. Vitaminer och mineraler är en viktig länk för hur organen i det manliga reproduktionssystemet fungerar. De hjälper inte bara till att undvika sjukdom, men bidrar även till återhämtning i prostatit.

Vitamin komplex

Varje grupp av vitaminer är ansvarig för vissa funktioner. För förebyggande av prostatit bör män ta:

 • Vitamin A (retinol). Har immunmodulerande effekt, förbättrar styrkan, är ett stimulansmedel för framställning av könshormoner och prostatajuice. Med prostatit accelererar återhämtningen och är en naturlig antioxidant. Källorna till retinol är naturliga vegetabiliska oljor (olivolja, solros, linfrö, havtorn).
 • Vitamin E (tokoferolacetat). Gynnsamt påverkar kroppens vävnader, accelererar läkning av prostata, tar bort inflammation. E-vitamin med prostatit reducerar de toxiska effekterna av skadliga faktorer, ökar immuniteten, normaliserar produktionen av manliga könshormoner, spermier, ökar potensen. Innehållet i solrosolja, fiskolja, morötter, pumpa, röd paprika och ägg.
 • Vitamin C (askorbinsyra). En kraftfull immunmodulator. Minskar inflammation, tar bort toxiner från kroppen, förbättrar mikrocirkulationen och metaboliska processer i prostata. Innehålls i färska frukter, grönsaker och bär. Rekord efter innehåll - citrus, surkål, äpplen
 • Vitamin B6 (pyridoxin). B-vitaminer är oumbärliga för reglering av metaboliska processer i kroppens vävnader. För prostata har pyridoxin en antiinflammatorisk effekt, förbättrar produktionen av prostatajuice, påskyndar återhämtningen och återställer de skyddande egenskaperna hos leukocyter. Dessutom har vitamin B6 en förebyggande effekt på utvecklingen av prostata adenom, och med en befintlig tumör saktar dess progression. Innehåller pyridoxin i kli, nötter, groddar, jäst, bananer och lever.
 • Vitamin D (calciferol). Det har anti-cancerframkallande effekt, förbättrar leukocyternas funktion, saktar bildandet av tumörceller. När prostatit minskar inflammation, tjänar den som profylaktisk mot prostata adenom. Högt innehåll av kalciferol i vegetabiliska oljor, lever, fiskolja, fermenterade mjölkprodukter, färska gröna. Den naturliga källan till D-vitamin är ultravioletta strålarna. Utan det kan inte kalcium absorberas.

Mikroelement mot prostatit

En person behöver få tillräckligt med vitaminer, men också mikronäringsämnen. Deras balans är grunden för alla kroppssystemens hälsa och normala funktion. Vitaminer med prostatit bör tas i kombination med spårämnen, annars kommer inte en positiv effekt att erhållas.
För att förebygga och behandla prostatit behöver du:

 • Selen. Denna mikroelement är en av de mest effektiva antioxidanterna. Det rengör kroppen, reducerar toxiska effekter, bekämpar aktivt inflammatoriska processer med akut och kronisk prostatit. Skyddar prostatan från tumörbildning, förbättrar spermiernas sammansättning och normaliserar sin produktion, kontrollerar balansen hos manliga könshormoner. Med kronisk prostatit förhindrar bildandet av stenar. Man bör komma ihåg att en överdosering av selen kan leda till en minskning av leukocyters immunitet och aktivitet.
 • Zink. Ett mycket viktigt mikroelement, eftersom det är brist på zink som kan leda till utvecklingen av en malign tumör, prostata och hyperplasi adenom. Zink deltar i normaliseringen av produktionen av spermier och prostatajuice, är ansvarig för spermatozoas aktivitet, med avsaknaden av avsevärt minskad potens.
 • Magnesium. I närvaro av inflammation i prostatakörteln accelererar eliminering, ökar lokal immunitet, främjar produktionen av leukocyter. Förbättrar kompositionen av prostatajuice.

Det finns ett antal mikrodelar som accelererar elimineringen av prostatit. Man måste komma ihåg att något vitaminkomplex ska tas i en strikt dos, som bestäms av läkaren.

Prostata är mycket känslig för obalansen hos vitaminer och spårämnen, så du måste övervaka din kost och kosttillskott.

Komplex för prostata

Läkemedelsföretag har länge tänkt på allt och släppt speciella multivitaminkomplex för män för att förhindra utveckling av prostatit och påskynda återhämtning med den redan existerande sjukdomen.

Vissa läkemedel har kontraindikationer och är inte lämpliga för varje man.

Vitaminer för prostatit bör tas med sinnet, så det är bäst att konsultera en urolog som kommer att berätta för vilka mikronäringsämnen som saknas för dig.
De viktigaste komplexen:

 1. Prostata forte. Komplexet innehåller vitamin E, zink, pumpa frön och andra växtdelar, som har fördelaktiga effekter på prostata, och förbättrar även styrkan.
 2. Enkel Aktiv med optisk zink. Det är en mer allvarlig lösning, eftersom det hjälper till att bekämpa den redan existerande inflammationen även med adenom. Med prostatit förbättrar urinflödet, minskar inflammationen i vävnaderna. Kompositionen innehåller vitaminer A, E, växtekstrakter, zink.
 3. Om formeln. Mycket användbart vitaminkomplex för kronisk prostatit. Kompositionen innehåller alla nödvändiga vitaminer och spårämnen, extrakt från medicinska örter.

Brist på vilken mikroelement som helst kan prova kränkningar som negativt påverkar hanehälsan.

 1. Astrum är vit. Ett komplett multivitaminkomplex, vilket många läkare rekommenderar inte bara med prostatit, men också för förebyggande av andra sjukdomar. Komplexet är väl assimilerat, har en generell förstärkningseffekt på hela en mans kropp.
 2. Aevit. Ett mycket känt "öre" läkemedel, där vitaminerna A och E. på ett fördelaktigt sätt påverkar tillståndet hos huden, inre vävnader och prostata.
 3. Milgama. Ett perfekt komplex av B-vitaminer, oumbärlig för förebyggande av prostatit och prostata adenom.

Innan du tar några mediciner och vitaminer är det nödvändigt att rådgöra med din läkare.

Vitaminer för prostatit: Råd av en specialist

Hur man väljer rätt vitaminer

Varje sjukdom i människokroppen är förknippad med ett stort behov av resurser för att ge viktiga processer. Ju längre sjukdomen är, desto större styrka krävs för att bekämpa den. När det gäller kronisk prostatit, trots sin säkerhet för livet, måste man inte bara möta sjukdoms långa lopp, men också med en tillräckligt lång och aggressiv behandling. Därför kan vitaminer med prostatit, som inte bara hjälper patientens prostata, utan också återställer alla de resurser som används av kroppen för att bekämpa sjukdomen, bli ett aktuellt ämne.

Vikt och terapeutiska effekter av enskilda vitaminer

Marknaden av vitaminberedningar är helt enkelt överfulla med olika varianter av medicinska former, både i komposition och i prissegmentet. Men det viktigaste är det viktigaste - de viktigaste möjligheterna för varje specifikt vitamin eller annan användbar substans i samband med behandling av prostatit. I den meningen är det möjligt att notera representanter, vilka ges i form av ett bord.

Det är viktigt att komma ihåg. Behovet av vitaminer hos patienter med prostatit kan kompletteras, både med läkemedel och med naturliga produkter.

 • immunmodulerande;
 • Ökad syntes av interferon;
 • Antioxidant och regenerativ;
 • Stimulering av syntesen av prostatajuice och könshormoner;
 • Förbättring av styrka.
 • Bekämpning av giftiga produkter av peroxidering i inflammation;
 • Acceleration av återvinningsprocesser i prostata;
 • Immunmodulerande effekt, vilket hjälper till att bekämpa infektion i prostata;
 • Normalisering av syntesen av testosteron och spermatogenes och potens.
 • immunmodulerande;
 • Förbättring av mikrocirkulationen;
 • antioxidant;
 • Förbättring av metaboliska processer i prostata.
 • Stimulering av skyddande egenskaper hos leukocyter;
 • Normalisering av trofiska och återställande processer i inflammerad prostatavävnad;
 • Normalisering av strukturen och sammansättningen av prostatajuice;
 • Fördröjning av adenomprogression och förebyggande av dess utveckling.
 • Stimulering av lokal leukocytimmunitet
 • Anticarcinogen verkan;
 • Eliminering av tumörceller.

Mikroelement för kontroll av prostatit

Vitaminer med prostatit utövar sina terapeutiska effekter i kombination med spårämnen. Deras åtgärd måste nödvändigtvis kombineras, stärka mekanismerna för antiinflammatoriskt skydd i den prostatiska vävnaden. De viktigaste mikroelementen för prostata hälsa är selen, zink och magnesium.

selen. Avser en av de mest kraftfulla antioxidanterna. Studier av de senaste åren har visat sin höga effektivitet i behandlingen av kroniska inflammatoriska och tumörprocesser, inklusive i prostata. I listan över terapeutiska effekter av selen, stimulering av spermatogenes, normalisering av spermiernas sammansättning och syntes av könshormoner, förstärkning av antitumörskyddsmekanismer. Positiv effekt registrerades med avseende på minskningen av manifestationer av prostatit, åtföljd av stenbildning.

zink. Mycket viktig komponent i antitumörskydd. Med zinkbrist är omvandling av kronisk prostatit till godartad prostatahyperplasi eller maligna tumörer mycket vanligare. Det är extremt viktigt för att öka spermatozoas aktivitet, syntesen av testosteron och erektil förmåga hos män. Det enda som måste beaktas är möjligheten till överdosering av selen, vilket orsakar en uttalad undertryckning av immunfunktioner.

magnesium. Detta mikroelement, tillsammans med kalcium och kalium, är viktigt för att stärka aktiviteten hos immunceller i det inflammatoriska fokuset, vilket är prostata. Påverkar kompositionen av prostatsjuice, vilket ökar dess antiseptiska egenskaper.

Det är viktigt att komma ihåg. Vanligtvis ingår spårämnen i sammansättningen av alla multivitaminkomplex. Det är bäst att komplettera behovet av spårämnen på bekostnad av naturliga källor: skaldjur, linolja, nötter, grönsaker, grönsaker, frukt och bär.

Multivitaminkomplex och preparat

Läkemedelsföretag skapade färdiga vitaminpreparat som innehåller alla nödvändiga komplex för prostata. Det kan vara sådana vitaminer vid en prostatit:

Mineralernas roll i förebyggande av prostatit: 6 vitaminer och zink, selen och magnesium

Vitaminer och mineraler kunna mobilisera kroppsresurser att bekämpa prostatit.

De gör detta genom att ge en uttalad specifik åtgärd och förbättra kroppens motstånd, deltagande i blodet, antioxidantförsvaret av kroppen.

Fördelar med vitaminer för prostatit hos män

Alla vitaminer bidrar till bättre hälsa, men inte alla kan minska risken för cancer på lång sikt.

Med "vitaminer för prostata" menas vitaminer med bevisad positiv effekt på tillståndet av prostatakörteln.

Nedan beskrivs 6 vitaminer, övertygande visat deras förmåga att eliminera männens problem och bekämpa prostata sjukdomar.


Var och en av vitaminerna med prostatit har följande effekt:

Vitamin C. Den antioxidant förhindrar bidrar till godartad prostataförstoring och prostatacancer genom oxidativa processer i prostata, men på lång sikt nytta kan ifrågasättas. Undantaget är utnämningen av stora doser av intravenös och kombination med andra vitaminer.

Vitamin B6. Stimulerar de skyddande egenskaperna hos leukocyter, normaliserar kompositionen av saft från prostata. Förebyggande av adenom.

Vitamin A. En blandning av provitaminer A, betecknad beta-karoten, är en form av vitamin A som minskar risken för prostatacancer. Betakaroten ökar risken för lungcancer hos rökare, men minskar risken för prostatacancer.

Vitamin D. Syntetiseras i huden under inflytande av ultravioletta strålar. För sin manifestation binds den bioaktiva formen av vitamin D till vitamin D-receptorerna, dessa receptorer finns också i prostataceller. Det visade sig att antiinflammatoriska, immunmodulerande och antioxidantegenskaper av D-vitamin positivt påverkar prostata.

Effektiv för att ta bort symptom på prostatit bakteriella och icke-bakteriella former, med kronisk bäckensmärksyndrom och förstorad prostata (prostata hyperplasi). Det rekommenderas att justera mottagningen så att dess nivå i blodet ligger mellan 50 och 80 ng / ml. Den bästa källan är solens exponering från 15 till 20 minuter dagligen, men i händelse av en sådan oförmåga att ta i form av en tillsatsform D3.

Vitamin E. Vissa studier visar en minskning av risken för prostatacancer, medan andra ökar. Det har visat sig att gamma-tokoferol har antiinflammatoriska och anti-cancerframkallande egenskaper. Det är rekommenderat att ta män som kosttillskott antingen gamma-tokoferol eller gamma-tokoferol tillsammans med alfa-tokoferol.

Vitamin K. Den anticarcinogena effekten är väl undersökt. Kombinationen av vitamin C och K visade sig vara effektiv vid behandling av prostatacancer, för vilken 2 vitaminer kombineras i ett förhållande av 100: 1. Kombinationens effektivitet är 5-20 gånger högre än för varje av de två vitaminerna individuellt. Minskningen av risken för prostatacancer beror på vitamin K2, syntetiserad av tarmmikrofloran och inte av vitamin K1, som kommer från växtfoder.

Effekt av mineralämnen

Vitaminer manifesterar sin verksamhet tillsammans med mineralämnen, förstärker eller försvagar varandras verkan. Makro- och mikroelementen, som bör tas med prostatit, innefattar zink, magnesium och selen.

diet med prostatit. selen

Selens roll i sjukdomar i prostatakörteln (prostatit).

Hälsningar! Killar, en rysk man är i mörker, att han inte vet krångligheter av dieten, som för vad i kroppen är ansvarig, vilken typ av vatten ska drickas, andra inte, hur mycket vodka du kan dricka och hur ofta rollen av vitaminer och mineraler i kroppen, ja, etc.. Och därifrån sjukdom, problem, prostatit, om du vill.

Och såklart vet väldigt få personer att selen är drivkraften för manliga reproduktiva förmågor. Selen - hindrar tillväxten av prostataceller och minskar svullnaden i prostata, och antioxidantverkan på kroppen är absolut obestridlig, vilket leder till att immuniteten blir starkare, destruktiva mikroorganismer är inte så farliga. Detta är särskilt viktigt med bakteriell prostatit!

I Europa är outbildade människor när det gäller hälsa mindre och det har länge varit känd som den imponerande effekten av selen på cancertumörer, och selen tillskott är ofta används vid behandling av maligna tumörer i olika delar av kroppen och reproduktiva systemet av män och kvinnor.

Och ännu mer, om vi anser att olika mikroelement i olika lokaliteter förekommer i olika mängder. Jordar i Central Ryssland är till exempel mycket dåliga i selen, och därför är det också mycket små i grönsaker och frukter som växer i detta område. Det visar sig att dessa boende måste fylla det på något sätt!

Den dagliga delen av selen bör ligga i intervallet 60-75 μg per vuxen. Studier har visat att om du tar selen, i ett tidigt stadium av onkologi, då i de flesta fall fullständig botemedel mot cancer, särskilt gäller detta till prostatacancer.

Så hur kan vi fylla resterna av selen i människokroppen, i våra fall män? Det är nödvändigt att hitta medicinska preparat som innehåller selen (ANTIOXICAPS med SELENON, Selen-tillgång, Complivit Selen, Selen Plus, etc.).

Här är en av beskrivningarna av selenets funktioner (Selen Plus).

De viktigaste funktionerna som utförs av selen hos människor är:

 • Pålitligt skydd mot kroppen mot virusinfektioner.
 • Utmärkt antioxidant, skyddar DNA och syntetiserar nya celler;
 • Tillåt inte spridningen av svampar, skyddar mot toxiner som uppträder från svamparnas aktivitet;
 • Förbättrar hjärt-kärlsystemet;
 • Hjälper till att utveckla hormoner i sköldkörteln och bukspottkörteln.
 • Förbättrar och gör männs sexliv längre
 • Accelererar behandlingen av andningssjukdomar, artros, hudsjukdomar;
 • Det är ett utmärkt förebyggande medel för multipel skleros, tar bort skadliga effekter av tungmetaller innehållande kvicksilver och bly, neutraliserar effekterna av radioaktiv strålning.

Det vill säga, allt som listas här är absolut nödvändigt för patientens fullständiga återhämtning med prostata-män! Så tänk, kost, balans och näring - en bagatell? nonsens?

Tja, då du tar en chockdos i en månad måste du byta till produkter som innehåller detta mirakulösa mikronäringsämne. Men kom ihåg, selen i en överdos är också farlig.

Vilka produkter har det högsta innehållet av selen? Huvudsakligen i kalkonlever - 70 mikrogram, anka - 67 pg kyckling - 55 ug porcint - 52 mikrogram, nötkött - 40 g, kött bläckfisk - 45 g i 31,8 g yaytsah- vaktel, majs och ris cirka - 30 mcg, något mindre i bönor, korn, linser etc.

Men inte allt är så vackert!

Det finns en subtilitet: närvaron av selen kan kraftigt minska om vi missbrukar kolhydratmat, såsom raffinerat socker och produkter med det (sötsaker, kakor, kakor, kakor) eftersom Dessa produkter tar helt enkelt bort selen från kroppen. Vi och våra barn, missbruk bara ovanstående "produkter", och våra barn kan inte få sina barn. Jag har många patienter (patienter med prostatit) som skriver i åldern 22-30 år, och denna ömhet har de från 16-18-20 år !! Så kämpa för ditt liv. Ibland behöver du bara ompröva din matration och börja använda vad som är så nödvändigt för din dyrbara hälsa! Användbar mat är inte alltid god.

Om du har hälsoproblem, vet du. Läs och använd huvudartikeln på min webbplats " Allt om prostatit"börjar det med de viktigaste sidor på webbplatsen, eller klicka här " Allt om prostatit "

Vitaminer för prostatit

Alla patologiska abnormiteter i organ och system som kroppen syftar till att eliminera sig. Detta kräver mycket resurser för att dra nytta av säkerhetskopieringsfunktionerna. Under sjukdomsförloppet slösar kroppen gradvis några av resurserna för att bekämpa patologi. På grund av långvarig och ofta aggressiv, sjukdomsförlopp och lämpliga mediciner blir vitaminer och spårämnen knappa. Vissa vitaminer är speciellt viktiga för kroppens normala funktion, förnyelsen av dessa substanser i kroppen leder till återställande av resurser.

Symtom på inflammation i prostata

Vilka element är viktigast och deras inverkan

Komplexa vitaminer för prostata behövs för att ge en väsentlig förbättring av välbefinnandet. Användningen av ett visst vitamin ger inte signifikanta resultat, så idag på apotekens hyllor kan du möta en mängd vitaminer, även i bisarra doseringsformer.

Brist på vitaminer elimineras inte nödvändigtvis av droger, så du kan använda produkter som innehåller användbara mikronäringsämnen i stora mängder.

Vilka vitaminer för män är viktigast för prostatit:

 • vitamin E - med prostatit har en immunmodulerande effekt, ökar interferonsyntesnivån, förbättrar potensen, accelererar återvinningen av celler och har en antioxidant effekt. Dessutom ökar produktionen av juice av prostata och "manliga" hormoner. Du kan få E-vitamin i stora mängder från alla vegetabiliska oljor;
 • vitamin A - För behandling av prostatit är användbar på grund av stimulering av processen med cellreparation, normalisering av testosteronproduktionsnivå, spermatogenes och även normalisering av potens. Immunomodulerande effekt, som accelererar återhämtning och strider mot infektionen som orsakade inflammation, märks. När en inflammatorisk reaktion uppstår bildas toxiner som debuggeras i intilliggande vävnader och vitamin A eliminerar dem. För kroppen är huvudkällan: morötter, lever, fiskolja, pumpa;
 • vitamin C - med prostatit främjar utvecklingen av lokal immunitet, ökar blodcirkulationen i kapillärer och små kärl, producerar en antioxidant effekt och normaliserar förloppet av metaboliska reaktioner i prostatakörteln. Mycket av detta vitamin i alla produkter av vegetabiliskt ursprung, särskilt i citruskulturer, äpplen och kål;
Innehållet av vitaminer för prostata i livsmedel
 • vitaminer i grupp B - Vid behandling av prostatit krävs nästan allt, men det värdefulla är B6 (pyridoxin). Substansen förstärker de vita blodkropparnas skyddande funktion, minskar graden av progression av den inflammatoriska reaktionen och verkar som en kvalitativ profylaktisk utseende. Normaliserar processerna av trophic typen i de drabbade delarna av organet. B6 återställer den korrekta kompositionen av prostatajuice. Detta vitamin är rikligt i levern, bananer, nötter, groddar och jäst;
 • vitamin D - stimulerar leukocytimmunitet på lokal nivå, utövar anti-cancerframkallande effekt och eliminerar celler av tumörtillväxt. Kroppen producerar vitamin från effekterna av ultraviolett strålning. I mat kan den erhållas från ost, vegetabiliska oljor, lever, gröna, fiskolja.

Nödvändiga mineraler och spårämnen

Den maximala effekten av vitaminer kan inte uppnås utan spårämnen, eftersom absorption och effekt uppnås uteslutande genom att kombinera ämnen. Mineraler ökar absorptionen av vitaminer, bidrar till antiinflammatorisk effekt. De mest kända och populära mineralerna är zink, magnesium och selen:

 • zinkorganismen använder sig för att skydda mot tillväxt av tumörer. När det finns ett underskott finns det en förutsättning för sjukdomsutvecklingen i hyperplasi (främst godartad) eller onkologi (särskilt malign). Ämnet ökar spermobiliteten, främjar produktionen av testosteron och förbättrar kroppens erektilfunktion.
 • magnesium kommer övervägande parallellt med kalcium och kalium. Ämnenna bidrar till att stärka den lokala immunfunktionen i prostatakörteln. Har en effekt på innehållet i prostatajuice, förbättrar den antiseptiska effekten;
Intag av vitaminer för prostata
 • selen är en värdefull antioxidant. Dess effektivitet vid behandling av kroniska former av inflammation och cancerprocesser bekräftas genom studier. Användningen av selen förbättrar spermatogenesen, sammansättningen av den seminala vätskan, förbättrar produktionen av "manliga" hormoner och förhindrar bildandet av en tumör. Medicinen registrerade flera fall av symptomatisk lättnad från prostata adenom med tillsats av urolithiasis med användning av selen.

Separat användning av spårämnen krävs sällan, eftersom de ingår i kompositionen av vitaminkomplex. Dessutom finns spårämnen i stora mängder i livsmedelsprodukter: skaldjur, linolja, nötter och vegetabiliska produkter.

Farmaceutiska vitaminer för prostata adenom

Vitaminer för prostatakörteln kan komma in i kroppen i stora mängder med ytterligare användning av speciella vitaminkomplex. Du kan hitta pengar på de flesta apotek med handelsnamn:

 • "Plus" är ett verktyg som hjälper till att normalisera processen med urinering och hämmar utvecklingen av adenom, förbättrar människans styrka. Används i terapi
 • "Pro Formula" är ett läkemedel som används i ett komplex av terapi för behandling av kroniska / akuta former av prostatit. Innehåller vitamin E, zink, magnesium. Basen är eleuterococcus, ginseng, persilja och sereno extrakt;
Kosttillskott NSP: Pro Formula (Pro Formula)
 • "Simple Aktin" är ett komplex med mycket zink. Patienter som använder prostata vitaminer med namnet "Prost Actin" noterar en förbättring av urinflödet, eliminering av svullnad av vävnader och acceleration av återhämtning av prostatakörteln. Innehåller vitaminerna A, E, bereds på basis av medicinska växter av exotisk karaktär;
 • "Ultra Viril Actin" och "S Palmetto" är medel för normalisering av prostatakörteln.
 • "Astrum PRS-Complex" är ett läkemedel som hjälper till att eliminera symtomen på prostatit: minskar svullnaden i vävnaderna, förbättrar urinflödet och stimulerar blodcirkulationen på lokal nivå.
 • "Formeln av en man" används för att behandla prostatit av olika etiologi på grund av den bästa syntesen och balansen mellan hormoner av den sexuella typen;
 • "Aevit" med prostatit innehåller ett komplex av vitaminer, särskilt A och E;
 • "Achimir med yohimbe" är ett ämne för att säkerställa långvarig smink och näring av prostatan, förbättringen av funktion uppnås genom blodinflödet i det lilla bäckenet;
 • "Vita Zinc" är aktivt förskrivet i akut och kronisk form av adenom som en profylax för prostata degenerering;
 • "Astrum-Men" stimulerar lokalt blodflöde, eliminerar stagnation och hjälper till att skapa en balans på hormonnivåen, förhindrar framkallandet av adenom;
 • "Biosim" har en uttalad antiinflammatorisk effekt, har en lugnande effekt på symtomen.
 • koncentrat av tranbär - växten innehåller många vitaminer, vilket orsakar en antiinflammatorisk och baktericid effekt;
 • Astrum SowerBerry har en liknande effekt som föregående ämne, endast den har mycket vitamin C;
 • "Diuresress Formula" används inte bara för adenom, men för ett antal andra sjukdomar: cystit, uretrit, pyelonefrit;
Diuress Formel
 • "Rensept" påverkar mest de inflammatoriska processerna;
 • "Fitoren" är relevant när det används för att behandla inflammatoriska sjukdomar: nefropati, lesioner i urinväg / organ, bildning av beräkningar i njurarna. Dessutom bidrar till eliminering av karbamidsalter från systemet;
 • "Uro Lax" används på grund av inhibering av inflammatoriska processer i de organ som är involverade i induktion av urin. Dessutom hjälper det vid resorption av urinsalter och fungerar som en profylax mot utseendet av sand i utflödeskanalerna;
 • "Biosim" har en antiinflammatorisk effekt och "utjämning" -effekten för att eliminera de besvärliga symtomen på sjukdomen. Används för inflammatoriska sjukdomar lokaliserade i genitourinärsystemet, i synnerhet, visas mot cystit och cystopyelonefrit;
 • klorofyll accelererar frisättningen av salter från systemet under oxaluri. Läkemedlet löser upp oxalatet i urinen och tar bort partiklarna tillsammans med urinen.
 • "Alfa Gerb" används på grund av dess antiinflammatoriska egenskaper, så ämnet är en del av behandlingen av prostata, cystit och pyelonefrit.
 • "Capsicum Passy" kännetecknas av antibakteriell verkan, bidrar också till eliminering av inflammation;
 • "Sourse Life Man" är ett multifunktionellt läkemedel med ett komplex av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för män;
 • "Daily Mens" är indicerad för användning hos män som har uppnått vuxenlivet, i sin sammansättning lycopen och spårämnen;
 • "Multivitare" innehåller multivitaminer och mineraler för att eliminera inflammatoriska processer i kroppen;
 • "Vita Zinc" indikeras för alla typer av adenomflöde, eftersom det verkar som en profylax för utseende av neoplasmer;
 • "Super E" har en stark antioxidant effekt på genitourinary systemet.

När kroppen når den rätta nivån på vitaminer, minskas risken för komplikationer från prostatit, liksom symtomens allvar, betydligt. Stabiliteten hos organismen för återfall är noterad.

Vitamin E och D för prostatit, dosering och doktors recensioner

Prostatit och godartad prostatahyperplasi är de vanligaste sjukdomarna i det genitourära systemet hos män. För att minska sannolikheten för progression av dessa patologier måste du använda vissa vitaminer för prostata.

De mest nödvändiga är vitaminerna A, E, B. Även män rekommenderas att ta en tillräcklig mängd selen, magnesium och zink, eftersom dessa näringsämnen är också nödvändiga för att prostatakörteln fungerar stabilt.

För att få tillräckligt med vitaminer kommer att tillåta en korrekt konstruerad diet, som bör följas hela livet. Som en extra källa till vitaminer kan speciella multivitaminkomplex övervägas.

Vitamin E

E-vitamin (kallad tokoferol) är en av de mest nödvändiga vitaminerna för mänens hälsa. Ingrediensen är en naturlig antioxidant. Vitamin förhindrar bildandet av blodproppar i prostatakörteln, minskar behovet av insulin, hindrar utvecklingen av ateroskleros, stoppar kapillärernas ökade skörhet.

Dessutom har E-vitamin en uttalad immunmodulerande effekt. Med tillräckligt med intag av detta näringsämne är det möjligt att undvika progressionen av prostatit och prostata adenom.

De bästa källorna till detta vitamin är:

 1. Torkade frukter, inklusive torkade aprikoser och pommes frites.
 2. Havtorn. Inte mindre användbart är havtornsolja.
 3. Nypon.
 4. Jordnötter, pistaschmandlar, valnötter.
 5. Seafood. Särskilt användbart är bläckfisk och räkor.
 6. Fish. Många vitaminer finns i fet fisk, det vill säga i lax och stor.
 7. Havregryn och korn.

Det dagliga kravet på vitamin är ca 10-15 mg. Dosering av E-vitamin med prostatit 15-17 mg.

Vitaminer A och B.

Om du anser de nödvändiga vitaminerna för att förebygga prostatit och BPH kan du identifiera vitamin A (det andra namnet är retinol). Man tror att med tillräcklig intag av detta ämne minskas sannolikheten för prostatacancerprogression.

Det dagliga kravet på vitamin A för en man är ca 1 mg. Detta näringsämne är nödvändigt för stabil drift av prostatakörteln och upprätthållande av styrka. Komponenten påverkar också kvaliteten på ejakulatet positivt.

De bästa källorna till vitamin A är:

 • Broccoli, tång, havskål, sötpotatis (sötpotatis).
 • Ostron, räkor, hummer.
 • Smör.
 • Ost (bearbetad och fetaost).

B-vitaminer är också nödvändiga för män som i framtiden vill undvika progression av prostatacancer, BPH och prostatit. Det dagliga kravet på vitamin B1 är 1,5 mg; vitamin B2 - 2 mg; vitamin B6 - 1,5 mg.

Om en man är engagerad i sport eller hans arbete är förknippat med ökad fysisk ansträngning, behöver han mer vitamin B. Även denna regel gäller för patienter som håller sig vid en proteindiet.

De bästa källorna till B-vitaminer är:

 1. Gröna grönsaker.
 2. Spannmål.
 3. Kycklingägg.
 4. Ost.
 5. Bran.
 6. Baljväxter.
 7. Avokado och torkade frukter.

Vitaminerna B2 och B6 har en uttalad anticarcinogen effekt.

Magnesium, zink och selen

Vitaminer i prostatit hos män bidrar till en snabb återhämtning och i avsaknad av en sjukdom förhindrar dess utveckling. Men förutom vitaminer behöver män tillräckligt med mineraler.

Zink är det viktigaste mineralet. Han är ansvarig för processen med sexuell utveckling, syntesen av de huvudsakliga manliga androgenerna, immunsystemets arbete. Om puberteten inte får tillräckligt med zink under puberteten börjar han ligga bakom i sexuell utveckling.

Zink är ansvarig för kvaliteten på ejakulatet. Med otillräckligt intag av detta näringsämne ökar sannolikheten för infertilitet. Dessutom är ett makronäringsämne nödvändigt för att upprätthålla en stabil erektion.

Den dagliga normen för zink för män är 15 mg. De bästa mineralkällorna är följande produkter:

 • Kycklinglever.
 • Cedar och valnötter, pistaschmandlar, jordnötter.
 • Gräddeost.
 • Lamm, fläsk, anka, kalkon.
 • Bönor och ärter.
 • Havregryn, bovete och korn.

Magnesium är ett makronäringsämne som ansvarar för ett antal metaboliska processer i kroppen. Även med tillräckligt med intag av detta mineral kan prostatit och andra kroniska sjukdomar i prostatan undvikas.

Bristen på magnesium kan påverka kvaliteten på ejakulatet negativt, orsaka erektil dysfunktion och brist på libido. Den dagliga normen av magnesium är 400 mg. De bästa källorna till detta näringsämne är spannmål, jordnötter, mandel, spenat, pumpa frön, sill, kycklingägg, mejeriprodukter.

Selen är en naturlig antioxidant. Det antas att mineralet har en antitumör effekt, det vill säga det stör utvecklingen av prostata adenom och prostatacancer. Ett starkt intag av selen kommer också att stärka immuniteten. Den dagliga dosen selen är 100 μg.

Selen finns i produkter som:

 1. Ris, korn, bovete.
 2. Majs.
 3. Ärtor.
 4. Valnöt.
 5. Bönor, linser.
 6. Kycklingägg.
 7. Bläckfisk, räkor.

Vitaminkomplex

För förebyggande ändamål kan vitaminkomplex användas. De säljs på apotek utan recept. Det bästa i sitt segment är Lycoprofit Potential. Priset på medicinen är ca 200-300 rubel för 30 kapslar.

Kompositionen innehåller selen, krom, zink, mineraler, lykopen, vitamin C, vitamin E, vitamin D. Likoprofit potential kan tas som en förebyggande åtgärd. Anvisningarna säger också att komplexet är utmärkt för behandling av prostatit och godartad prostatahyperplasi.

Dessutom är lycoprophy väl kombinerat med antibiotika. Fortfarande vitaminer hjälper perfekt med behandling av erektil dysfunktion av psykologisk, blandad och organisk genesis. Anvisningarna säger att den optimala dosen är 1 kapsel. Behandlingsförloppet är 1 månad.

Också för förebyggande och behandling av prostata sjukdomar kan följande multivitaminkomplex användas:

 • Duovit för män (360-500 rubel). Recensioner om det här verktyget är positiva. Anläggningen består av riboflavin, askorbinsyra och pantotensyra, tiamin, kobalamin, retinol, pyridoxin, koppar, kalciferol, niacin, alfa-tokoferol, jod, folsyra, biotin, mangan, järn, zink och magnesium. Daglig dos - 1 tablett, uppehållstid - 1 månad.
 • Velmen (620-800 rubel för 30 kapslar). Multivitaminkomplexet är ganska effektivt och har stor efterfrågan bland män. Velmer kan användas för att stärka immuniteten, förhindra impotens och prostata sjukdomar. Systemet innefattar retinol, jod, arginin, koppar, Kolekaltsiferol, mangan, tokoferol, krom, betakarotena, niacin, selen, askorbinsyra, järn, kalcium patotenat, kisel, riboflavin, zink, folsyra, torkad vitlök, tiamin, metionin, biotin, ginseng root extrakt, pyridoxin, cyanokobalamin, para-aminobensoesyra, bioflavonoider. Den dagliga dosen är 1 kapsel, varaktigheten av behandlingen är 20-30 dagar.

För att förebygga prostatit och BPH kan du inte bara ta vitaminkomplex eller pricka bioregulatoriska peptider, utan också använda transdermala näringstillskott.

Om du tror på recensionerna, är den mest effektiva medicinen för det här segmentet den kinesiska urinplast ZB Prostatic Navel Plasters.

Zink skyddar en man från fel i sängen och från prostatit

Även om vi behöver mycket mindre mineraler än vitaminer, är deras roll i kroppen väldigt signifikant. Zink är en av de mest.

Mängden av ämnet i kroppen är ca 2 år det kommer främst från livsmedel och den dagliga behov av det är bara 15-20 mg (och endast till gravida kvinnor behöver 30 mg), men mer än hälften av människor runt om i världen har brist på zink. För denna brist är det nödvändigt att betala mycket dyrt.

Han är vänner med vitaminer

Zink är en naturlig immunmodulator. Han deltar i processerna för mognad av lymfocyter och reaktionerna av cellulär immunitet. Med sin brist hämmas nästan alla delar av immunsystemet. Därför är zink särskilt nödvändig under den kalla årstiden, när kroppens försvar försvagas och smygande virus, tvärtom, aktiv. Zink har också antioxidantegenskaper. Liksom vitamin C, kan det stoppa en virusinfektion. Och det kan till exempel för att skydda oss från kylan, eftersom bindningen till rhinovirus, som orsakar "läckage" i näsan, detta mineral berövar dem möjligheten att reproducera sig. Så snart du känner när du är kall, ta zink och askorbinsyra.

Alla vet att ögonen och huden är mycket användbara provitamin A. Men inte alla vet att det är med hjälp av zink är den snabba assimileringen av detta ämne. Till exempel, för att ta bort en avsevärd vitaminbrist utan deltagande av detta mineral är nästan omöjligt, eftersom ingen roll hur mycket accepterar den även i tablettform, men i form av ett oljeextrakt, och om kroppen saknar zink, kommer allt att vara värdelös. Zink är ordinerat för vissa ögonsjukdomar (till exempel xerophthalmia - "kycklingblindhet"). Dessutom främjar mottagningen den snabba läkning av sår (inklusive postoperativa) och brännskador, liksom behandling av hudsjukdomar. Förresten visste egyptierna om dessa fem tusen år sedan, som använde zinksalva för att behandla deras sårade. Pimples, peeling, sprickor i huden - du kommer också att bli hjälpt av vitamin A, men inte ensam, men i samarbete med zink, att klara alla dessa problem.

Varje person från 35 års ålder kommer inte att förhindras från att börja ta mediciner som innehåller zink i kombination med vitaminerna A och C. Du kan inte ta zink tillsammans med selen eftersom dessa två element ömsesidigt utesluter varandra.

Hemligheten för manlig makt

Zink är användbart för människor i alla åldrar, oavsett kön. Barn behöver det för skelettets tillväxt. Kvinnor - för en normal balans mellan könshormoner. Det är särskilt viktigt för framtida mödrar att försörja sig med zink under de tre första månaderna av graviditeten, eftersom utvecklingen av moderkakan under denna period kräver betydande reserver av detta ämne. Det är under denna period att kvinnor ofta plågas av alla "läckerheter" av toxicos: illamående, intolerans mot någon smak eller lukt. Men detta är en följd av bristen på zink i smaklökarna eller i näshålans receptorer.

För ungdomar är detta element särskilt nödvändigt under den första puberteten när de utvecklar sexuella organ. Äldre män utan zink kan helt enkelt inte göra, för det här mineralet påverkar sexhormonernas aktivitet, spermaproduktion, utveckling av manliga könskörtlar och sekundära sexuella egenskaper. Men zinkbristen hos representanterna för det starkare könet kan leda till en minskning av testiklarnas funktion, deras atrofi, en minskning av spermaproduktionen, problem med styrka. Förresten, en betydande mängd zink sexuellt aktiva män förlorar tillsammans med spermier, så denna "Zinger" att i förtid lämna inte "coaching" det första att ta hand om tillräckligt utbud av detta mineral. Forskare tror att zink även kan förhindra utvecklingen av män i en sjukdom som prostata adenom. Det faktum att det undertrycker kroppen aktiviteten av 5 a-reduktas - ett enzym som konverterade den huvudsakliga manliga könshormonet testosteron i en "farlig" dehydrotestosteron, provocera proliferation av prostatavävnader. Därför försvarar en man sig inte bara från misslyckanden på kärleksfronten utan även från prostatit.

Lugn, bara lugn!

Inte mindre än för sexuell hälsa är zink viktigt för nervsystemet. Tillsammans med vitaminerna i grupp B är det en viktig regulator för CNS-funktioner. Med zinkbrist kan vi få känslomässiga störningar, irritabilitet. Många läkare tror att vissa typer av schizofreni är resultatet av brist på mat i zink, vitamin B6 och mangan.

Men denna roll som ett viktigt mineral i våra liv är inte begränsat. Zink som ett koenzym är inblandad i mer än 70 enzymatiska reaktioner i kroppen: det ger den syntes av proteiner, metabolism av nukleinsyror, produktion av viktiga enzymer matsmältnings inom bukspottkörteln. Därför uppstår en rad problem med sin brist. Men vad är glädjande - alla överträdelser elimineras efter införandet av zink i kroppen. Alla problem i livet skulle lösas så enkelt!

Finns det ett underskott?

I kroppen samlas zink i benen och musklerna. Men för att kontrollera om du har tillräckligt med detta mineral eller inte, behöver du inte titta på dina egna biceps och triceps, men titta bara på naglarna. En av indikatorerna på ett eventuellt underskott är utseendet på vita fläckar på dem. Detta kan också indikeras med ett tecken på förlust av smakuppfattning och försämring av lukt, eftersom detta mineral påverkar sinnenas arbete. Och låga nivåer av zink i kroppen som orsakar dålig sårläkning, torr hud, håravfall, minnesförlust, minskad uppmärksamhet, nedsatt mörkerseende och fotofobi, emotionell labilitet och irritabilitet, och i allvarliga fall även immunbristtillstånd. Misstänkt zinkbrist hos barn kan bero på sådana symptom som dålig aptit, långsam tillväxt av skelettet och håret, lusten att slicka metallobjekt. För att göra grundligare slutsatser är det dock bättre att skicka en särskild analys. Du kan döma nivån på olika mineraler, till exempel genom blod eller till och med av hårsträngar, där zink förresten är väldigt mycket.

Sådant gott nyttjande

Mest av allt zink finns i rött kött. Det finns detta mineral i lever, ost, räkor, bönor, nötter, frön pumpa och solrosfrön, bananer, vindruvor, apelsiner, päron, tomater, ingefära, lök, champinjoner, i vetekli, vetegroddar. Och i bär: blåbär, hallon, fågel körsbär. Mycket zink ackumuleras i unga björkblad. De kan bryggas som te (1 matsked per kopp kokande vatten).

Assimilering av zink hindras:

Förresten

Forskare från USA argumenterar för att en ökning av zink i kroppen av nyfödda som väger under normen bidrar till immunförsvarets resistens mot infektionssjukdomar. Resultaten av de genomförda studierna visade att barn, vars vikt vid födseln var under normalen, hade mycket lågt zinkinnehåll i blodet. En ökning av zink i spädbarns kropp ledde till en kraftig minskning av dödligheten bland nyfödda i denna kategori.

Specialisterna fann att varken kalcium eller fosfor, eller folsyra, eller järn inte påverkar minskningen av dödligheten bland spädbarn vars vikt var lägre än de maximala tillåtna gränser.

interestingly

Att behålla en normal koncentration av zink i blodet hjälper till att förhindra utveckling av lunginflammation hos äldre. Daglig zink intag av personer över 65 år minskar risken för sjukdomen med 50% och minskar dödsfallen från lunginflammation med 39%. Efter att ha analyserat blodprover från 617 personer efter intag av kostzinktillskott under hela året, forskarna slutsatsen att vitamin är ett bra skydd mot luftvägsinfektioner. Att upprätthålla normala zinkkoncentrationer i kroppen av deltagarna i experimentet gynnat deras hälsa, även om de är verkligen sjuka med lunginflammation. I det här fallet var behandlingen med antibiotika mindre för dem och människor återhämtade sig snabbare. Enligt amerikanska läkare, zinkrika livsmedel såsom ostron, rött kött och kyckling, bönor och mjölk, stärker immunförsvaret i äldre och skyddar mot många bakterier.

Vilka vitaminer ska ta med prostatit

Vitaminer i prostatit hjälper till att förnya vitala krafter, som är nödvändiga för att återställa den förlorade styrkan och normala funktionen hos alla organ. Ju längre kampen mot sjukdomen är desto mer styrka krävs för att återhämta sig. Med kronisk inflammation i prostatakörteln hos män uppstår en långvarig sjukdomsförlopp som påverkar kroppen negativt. Därför anses införlivandet under behandling av vitaminkomplex aktuellt. Åtgärden av vitaminer riktar sig inte bara till att stödja prostata, men också för att återställa de förbrukade resurserna i kroppen.

Tocopherol - "ge avkomma"

Vitamin E i vetenskap är känt som tokoferol, vilket på grekiska betyder "bärande födelse", "ge avkomma". Inte undra på att det är särskilt gott i groddfrön av vete, frön, nötter - växtembryon. Och i människokroppen övervakar han det normala fungerande reproduktionssystemet för både kvinnor och män.
För att bli barn bör E-vitamin vara i tillräcklig mängd i moder och faders kropp. För kvinnor är det viktigt under graviditet och återhämtning efter födseln, med mastit och under klimakteriet. Det ger hälsa till huden, håret, förbättrar utseendet. Därför betraktas det som en "kvinnlig" eller "skönhetens vitamin".
Vitamin E för män spelar en lika viktig roll. Den stöder normala hormoner reglerar mängden av det manliga könshormonet testosteron är involverat i sperma produktion ger blodtillförseln till könsorganen, muskelaktivitet, vilket är nödvändigt för att genomföra den reproduktiva funktionen.
Underskott tokoferol sänker vitaliteten av den manliga kroppen: snabb trötthet, nervösa sammanbrott, muskeldystrofi, störningar i hjärtat, huvudvärk, apati - alla dessa konsekvenser av en brist på "manliga" vitamin.
Av stor betydelse är E-vitamin för förebyggande och behandling av prostata sjukdomar, vars arbete balanserar kvinnornas sexuella funktion.

Prostatakörteln är den andra hjärtat av en man

Prostata - prostatakörteln - den viktigaste körteln i människors reproduktionssystem. Det är nära kopplat till urinröret, närmare bestämt omger det, reglerar utflödet av urin. Om detta glandulära organ ökar i storlek börjar problem med urinering - det här är det första symptomet på prostata sjukdom.

Livskraften hos den manliga kroppen: Sexuell aktivitet, reproduktiv funktion - beror direkt på prostatakörteln: det lyfter fram hemligheten som reglerar mängden testosteron - det manliga hormonet i blodet. Med sin brist minskar manliga tecken i kroppen: kraft, sexuell aktivitet och minskning av reproduktionskapaciteten.
Sekretorisk vätska utsöndrad av den friska prostata, ger rörlighet till spermierna, vilket är mycket viktigt för befruktning. För tjock eller flytande spermier med sedentär spermatozoa är huvudorsaken till manlig infertilitet.
Testosteron och spermatozoa produceras av äggstockarna, men deras kvantitet och kvalitet regleras av prostata, och om denna körtel blir sjuk, störs alla processer i hankroppen. Därför kallas prostata för "andra hjärtat av en man".

Vilka vitaminer behövs för prostata

För normal aktivitet i prostatakörteln är vissa vitaminer och spårämnen särskilt viktiga.

 • Vitamin E - tokoferol - stimulerar utsöndringen av manliga hormoner, säkerställer normal prostatafunktion. Med sitt deltagande bildas en så kallad interleukin som dödar virus och bakterier i prostata. Det undertrycker skadliga leukotriener och prostaglandiner, som bildas i körtelvävnaden med överdriven konsumtion av köttmat. Koken till tokoferol är vegetabiliska oljor.
 • Vitamin A - retinol - är inblandat i spermier; tillåter inte inflammation av slimhinnorna i de urogenitala organen. Mat rik på retinol: lever, morötter, pumpa, rödpeppar, ägg.
 • C-vitamin - askorbinsyra - stöder kroppens skyddsfunktion, tillåter inte utveckling av impotens, ökar fertiliseringsförmågan hos seminalvätska. Rosehip, citron, surkål, frukt - leverantörer av vitamin C i kroppen.
 • Vitaminer från grupp B - delta i metaboliska processer och normalisera nervsystemet. Hon leder i sin tur till arbetet för att skapa en positiv hormonell bakgrund i kroppen. Jäst, bananer, nötter kommer att fylla behovet av de grundläggande vitaminerna i grupp B.
 • D-vitamin - calciferol - stimulerar bildandet av könshormoner, proliferation av prostataceller. Källan till vitamin D är fiskolja.
 • Zink är ett mikroelement som är nödvändigt för normal prostatafunktion och produktion av hormoner. Inte en zink är involverad i den normala driften av det manliga reproduktiva systemet (i synnerhet behöver mer selen och magnesium) - det är viktigt att god näring gav kroppen alla väsentliga delar och vitaminer för prostata. Hos män vid deras brist minskar reproduktionsfunktionen, utvecklas typiska manliga sjukdomar: prostatit och ett adenom av en prostata som kan regenereras i en cancer.

E-vitaminens roll vid behandling av prostatit och adenom

Det "andra hjärtat" av män under svåra förhållanden är föremål för allvarliga sjukdomar. De är svåra att behandla.

 1. Prostatit är en inflammation i prostata. Denna sjukdom drabbar mer än hälften av männen under 40 år. Infektion, hypotermi, stress, försämrad immunitet, brist på vitaminer, stagnation av blodcirkulationen i bäckenet på grund av brist på rörelse leder till sjukdom, förgiftning liv män. Akut inflammation i prostata uppträder sällan och kräver omedelbar medicinsk intervention. Vid kronisk prostatit stora symtom är smärta i bäckenet, smärta och kramper i urinering och sexuella problem som är förknippade med kronisk prostatit semyaizverzheniem.Lechenie i samband med långvarig användning av antibiotika. De påverkar inte bara patogener utan även användbara flora av kroppen, förstöra levern, minskar kroppens immunförsvar dramatiskt. Här kommer till hjälp av den naturliga försvararen av kroppen - tokoferol. Vitamin E prostatit: väcker immunsystem försvar för att bekämpa sjukdom; skydda vävnadsceller från inflammation stimulerar proteinsyntes för att återställa celler under avveckling av den inflammatoriska processen, ökar elasticiteten i blodkärlen och blockera trombbildning, på så sätt avlägsna blodstas i bäckenet ; erbjuder val prostata sekretoriska juice ökar potentsiyu.Ego åtgärd blir effektiv vid samtidig administrering med vitamin a, baserat på denna åtgärd "Aevitum" beredning - två vitamin och med en stark immunmoduler och regenerativ åtgärder kombineras i en kapsel, som togs 1 gånger om dagen efter måltid inte razzhovyvaya.Polezny andra spårelement och vitaminer för prostata. Sådana läkemedel som "Prostate forte", "Prost Actin", "Pro formeln" "Astrum vit" - innehålla, tillsammans med vitamin E zink, magnesium, koppar, retinol, askorbinsyra, pyridoxin (vitamin B6), örter.
 2. Prostataadenom är den andra sjukdomen hos män, som har ett vetenskapligt namn: godartad prostatahyperplasi. Snabba uppdelning av celler av körtelvävnad utvecklas genom åren, därför betraktas det som en sjukdom hos en åldrande organism. Svullna adenom svår urinering, men största faran - degenerering av godartad vävnad rakovuyu.I igen vitamin E - en topp medhjälpare för att förebygga detta problem. Tocopherol är en antioxidant med stark verkan. Det betyder att det binder fria radikaler, förhindrar dem från att förstöra celler. Förekomsten av celler med nedsatt funktion är ett tecken på att organismen åldras. sådana celler degenereras snabbt till cancerceller. Skydda kroppen mot åldrande och cancer och bär tokoferol.Esli i den manliga alltid tillräckligt med vitamin E bromsar åldrandet, BPH växer inte till en kritisk storlek, finns det ingen risk för dess degeneration i cancer opuhol.Vitamin E är inte ett botemedel, vrida tillbaka sjukdomsförloppet, han kan inte Det ger förebyggande av patologiska förändringar i kroppen. Men, om inte tillräckligt, lite vitamin, kan dessa förändringar bli irreversibla. Vuxna män behöver ca 200 mg vitamin E dagligen, det kan hittas i nötter, Kalina, spenat, vete, havregryn - växtnäring. Och man bör veta: från en balanserad kost är inte bara hans hälsa utan även familjens välfärd, den framtida avkomma.