Huvud
Behandling

Prostens hemlighet

Prostatens hemlighet är en biologisk vätska som utsöndras av prostatakörteln. Det är en del av ejakulatet, det är viktigt för befruktning och för diagnostiska ändamål.

Sammansättning och funktioner

Utsöndringen av prostata är 91% vatten, innehåller salter såsom fosfater, klorider, citrater, kalcium, natrium, kalium och zinksalter. Den innehåller enzymer och specifika element: epitelceller, lecitinkorn, leukocyter, amyloidkroppar.

Ejaculat är ungefär 30-35% av prostata-sekretionen, det är nödvändigt att behålla fertiliseringsförmågan hos spermatozoa när de lämnar kroppen hos en man. Det är hemligheten som främjar spermatozoas rörelse.

Metoden för att erhålla sekretionen av prostata

Var uppmärksam, hur man överlämnar prostats hemlighet, din läkare måste berätta. Före proceduren ska en man tömma blåsan i en steril behållare. Vidare gör doktorn med en speciell teknik massor av prostata, varefter mekaniskt mottar en hemlighet från ett sexuellt organ på en bild eller i ett provrör. I medel erhålles 0,5-2 ml. Om det inte är möjligt att erhålla den nödvändiga analysen, måste mannen passera urinen, där hemligheten kommer att vara närvarande.

Vid en mikroskopisk undersökning av denna biologiska vätska uppskattas innehållet av leukocyter, epitelceller, mängden lecitinkorn och mikroorganismer. En frisk person kännetecknas av närvaron av ett stort antal lecitinkorn, inte mer än 10 leukocyter i det undersökta området, fullständig frånvaro av mikroorganismer. Beroende på resultaten av studien kan du bedöma närvaron av en sjukdom.

Dekodning av prostata utsöndringsindikatorer

 1. Leukocyter. Leukocyter i utsöndringen av prostata bör normalt vara i små mängder: högst 10 i det aktuella området. Deras överskott indikerar närvaron av en inflammatorisk process, det vill säga prostatit. Men det finns fall där leukocyter kommer in i hemligheten från urinröret (med urinrör). För ett mer objektivt resultat är det möjligt att räkna det totala antalet vita blodkroppar med en speciell enhet - en räknekammare. Deras normala innehåll är sålunda 300 stycken. i 1 mikroliter.
 2. Erytrocyter. Normalt borde de inte vara i provet, men enstaka träffar är tillåtna. Deras närvaro indikerar prostatit eller möjliga prostatacancer.
 3. Epitelceller. I en frisk person är de närvarande i enstaka prover, ett stort antal av dem, särskilt i kombination med leukocyter, indikerar inflammatoriska processer i prostata.
 4. makrofager Liksom leukocyter indikerar deras stora innehåll en inflammatorisk process. De finns också när stasis är hemlig.
 5. Lecitinkorn. I normen borde det finnas ett stort antal. Det är deras närvaro som ger ejaculatet en vitaktig färg. Med prostatit minskar antalet.
 6. Jätteceller förekommer med stillastående fenomen eller inflammatoriska processer.
 7. Amyloidkropparmen borde vara frånvarande hos en frisk person. De är en klump av hemlig oval form. Deras utseende tyder på närvaron av ett stagnerat fenomen i prostata, vilket indikerar närvaron av inflammation eller adenom. Även sådana element finns i äldre män.
 8. Mikroorganismer. Mikroskopisk undersökning av prostatakörtelns utsöndring för mikroorganismer bör visa sin fullständiga frånvaro. Om de finns, speciellt med en blandning av vita blodkroppar, är det nödvändigt att fastställa sin exakta form för behandling. För detta ändamål framställs utsöndringen av prostatakörtelns utsöndring i näringsmedia och deras efterföljande bestämning. Dessutom är det nödvändigt att genomföra tester för resistens mot verkan av olika mediciner av de detekterade mikroorganismerna.
 9. Ibland tillgriper en sådan metod som kristallisering av prostatsekretionen. Denna metod är baserad på vissa egenskaper hos hemligheten, beroende på prostatens funktion.
 10. Detektion möjligt atypiska celler, förekommer i cancer eller adenom. När de detekteras är det möjligt att anta sjukdomsstadiet. En liknande metod kan övervaka sjukdomsgraden.
 11. Slime. Slem i utsöndringen av prostata indikerar också förekomst av inflammatoriska processer.

slutsats

Utsöndring av prostatahemligheten är ett viktigt diagnostiskt kriterium för sjukdomar som prostatit, adenom eller cancer.

Mikroskopi av sekretionen av prostata kan inte bara bestämma sjukdomen, utan också utvecklingsstadiet. I fall av bakteriell prostatit kan en specifik typ av patogen bestämmas av odlingskultur. Och också för att fastställa, för vilka droger det är stabilt och, beroende på detta, att välja en effektiv behandling.

Analysera sekretionen av prostata för att identifiera orsaken till infertilitet och diagnostisera störningar i genitourinary system

Hemligheten hos prostata är en vätska som framträder som ett resultat av prostata körtelns aktivitet och utgör en integrerad del av spermierna. Hemligheten ger en normal fertiliseringsförmåga hos spermier, så det är svårt att överskatta sitt värde.

Prostatsekretionsanalys

Hemligheten är 1/3 av volymen av ejakulatet. Det är nödvändigt att säkerställa spermatozoas motoriska aktivitet. Det är också känt att den normala gödningsförmågan hos celler endast behålls vid normal utsöndring, så när inflammation i prostata befruktningskapaciteten bryts.

Hemligheten är 95% vatten. Resten av dem är salter av kalium, natrium, kalcium, citrater, bikarbonater, fosfater och många protein enzymer. Dessutom finns i vätskan cellulära element - exempelvis leukocyter och icke-cellulära lipoidpartiklar, lecitinkorn, amyloidkroppar.

Dessutom är innehållet i citronsyra viktigt - det bestämmer surheten hos den biologiska vätskan och zinkjoner.

För att analysera hemligheten krävs en minsta mängd av 1,5-2 ml. Detta är tillräckligt för mikroskopisk undersökning i laboratoriet.

Vad gör

En förändring i utsöndringen bidrar till att diagnostisera sjukdomar som är associerade med genito-urinvägarna i det tidigaste skedet innan något obehag uppstår.

Undersökning av prostats utsöndring föreskrivs alltid vid diagnos av följande sjukdomar:

 • manlig infertilitet - skilja flera typer av denna sjukdom i samband med brist på spermier, deras form och rörlighet. Den senare faktorn beror i stor utsträckning på kompositionen av prostatakörteln. Om det föreligger ett brott mot vätskans sammansättning hindras spermatosonen från att röra sig i rätt riktning, men rör sig kaotiskt och når helt enkelt inte målet;
 • sjukdomar i prostatakörteln - inflammationer, prostatit, onkologiska sjukdomar, infektionssjukdomar i genitourinary systemet och så vidare;
 • Analysen genomförs också under behandlingen för att övervaka kursens utfall.

Utsöndringen av prostata används för mikroskopisk undersökning för att klargöra alla ovanstående diagnoser. Om en infektion misstänks är det också nödvändigt att utföra en analys på bakpos.

vittnesbörd

Laboratorieundersökning är föreskriven i fall där patienten finner följande symtom:

 • smärta och skärsensation under urinering - inflammation i urinkanalen påverkar ofta prostata;
 • obehag och smärta i perineum och ljumskan;
 • för ofta urinering, särskilt på natten
 • för ofta urinering vid låg stråldensitet
 • fördelningen av gul färg från urinröret;
 • ofta - flera gånger om året, smittsamma sjukdomar i genitourinary systemet. Att undersöka prostatakörteln är nödvändig;
 • minskad styrka;
 • infertilitet - under analys av analysen är obligatorisk, särskilt i fall där bakapov sperma inte avslöja orsaken till sjukdomen.

Kontra

Förfarandet för analysen är ganska enkelt, och själva testet är säkert.

Det finns dock vissa begränsningar där analys inte är klar:

 • anus splittring - gör förfarandet extremt smärtsamt;
 • för hög temperatur - över +38 ° C varierar hemmets sammansättning;
 • inflammatoriska sjukdomar, särskilt akuta. Analysen av vätskan kommer endast att bekräfta förekomsten av inflammation, men det kommer inte att tillåta att klargöra diagnosen;
 • akuta hemorrojder - smärtsamma känslor gör proceduren ogenomförbar
 • tuberkulos av prostata.

Framställning av

Någon mikroskopisk undersökning är nödvändig. Det finns inget särskilt i dem, kraven är lätt mötas.

10 timmar före provet måste du sluta äta. I regel är leveransen av analysen planerad på morgonen, så det finns inga problem med uppfyllandet av detta tillstånd.

 • På morgonen gör de en rengörande enema.
 • Före leverans av en hemlighet är det nödvändigt att tömma blåsan så att dropparna av urin inte blandar sig med prostats utsöndring.
 • 3-4 dagar innan analysen är förbjuden att ha sex.
 • Det rekommenderas i 1-2 dagar att vägra att ta alkohol, besöka bastun och bastu.

Patienten kan behöva psykologisk hjälp eller lugnande, eftersom ett antal män är extremt aggressiva vid behandling av prostata massage. Och det senare är ett oumbärligt element i analysen.

Beredning för prostatsekretionsanalys

uppträdande

Prostatakörteln ligger i omedelbar närhet av ändtarmen. Vätskan som den utsänder utsöndras i urinröret, så frågan är hur man tar analysen. Detta sker endast spontant under utlösning. För att få en hemlighet för studien utförs en urolog en prostata massage genom ändtarmen.

Förfarandet är följande:

 • patienten frigör underkroppen från kläder;
 • patienten är placerad på höger sida, benen måste böjas något, händerna hålls nära bröstet. Knä-armbåge är möjlig, men som regel används det i sällsynta fall.
 • läkaren, som bär handskar, går in i pekfingret i ändtarmen - 3,5-4 cm, och utför sträckningsrörelser på ena sidan och å andra sidan. I regel är 10-15 rörelser tillräckliga.
 • då pressar urologen på korsningen för att klämma ut en hemlighet som ackumuleras i körteln. Så analysen tas.
 • vätskan släpps genom urinröret och uppsamlas på en bild.

Ibland delas inte hemligheten i tillräcklig mängd. I detta fall erbjuds patienten att urinera i ett provrör så att den erforderliga vätskan avlägsnas från kanalen tillsammans med urinen.

Den uppsamlade vätskan levereras till laboratoriet.

Hur man gör en prostata massage för att få en hemlighet

transkriptet

Hemligheten hos prostata utsätts för flera studier:

 • visuell: volymmätning, bestämning av färg, densitet och surhet;
 • mikroskopisk analys - utvärdering av vätskans cellulära struktur: antalet och närvaron av röda blodkroppar, leukocyter, epitelceller, makrofager och så vidare;
 • bakteriologisk undersökning - upptäckt av mikroorganismer som kan orsaka sjukdomar;
 • en studie av kristalliseringens natur - hemligheten innehåller en stor mängd natriumklorid. Under kristalliseringen kan salterna ta en annan form, och denna form beror på vätskans egenskaper. Normalt liknar kristallisationsmönstret ett fernblad - ganska komplicerat och ordnat. Ju starkare avvikelsen från normen desto mer kaotisk är kristallerna.

Norm och avvikelser

Resultaten av undersökningen registreras i en tabell som hjälper till att dechiffrera dem.

Att fokusera på de allmänt accepterade normerna för analys är ganska lätt att fastställa avvikelsens art:

Juice-hemlig prostata: Vad är detta och varför utföra en studie av prostatavätska

Prostata är ett av androgenberoende organ i kroppen hos en man, vars tillstånd måste övervakas ständigt.

En av de viktigaste funktionerna i prostata är utvecklingen av en speciell hemlighet, på grund av vilken den friska funktionen återigen tillhandahålls.

Varför ta prostasjuice? Det tas för diagnos av prostata och manlig infertilitet. Utsöndringen av prostatakörteln hos män är en integrerad del av ejakulatet (ungefär en tredjedel), det ger rörlighet och livskraft hos de manliga könscellerna.

I artikeln kommer vi att prata om vad som är hemligheten hos prostata hos män. Också hittar du ett foto av prostatahemligheten.

Prostens hemlighet

Många är intresserade av vad det är - prostatens hemlighet?

Prostens hemlighet Är en biologisk vätska, har en specifik lukt som orsakas av spermin.

Prostasjuice är en vätska som normalt innehåller 92% vatten och innehåller:

 • enzymer;
 • cellulära element;
 • specifika icke-cellulära partiklar;
 • salter av zink, natrium etc.;
 • albuminösa ämnen.

Hemligheten innehåller: sur fosfatas, prostaglandiner och andra enzymer. Cellulära element som är närvarande i hemlighet innefattar leukocyter och epitelceller.

Specifika icke-cellulära partiklar innefattar:

 • lecitinkorn - en produkt av utsöndring av prostata
 • amyloida kroppar En samling av utsöndring.

Vad är hemligheten för prostata? Om det finns misstanke om prostatit eller om det är närvarande, för att diagnostisera det allmänna tillståndet hos körteln, kommer urologen att föreslå att prostatajuice ges för analys. Förutom mikroskopi av sekretionen av prostata, om en bakteriell prostatit misstänks utförs en tankanalys av sekretionen.

Prostatajuice - foto:

Vi fick reda på allt om prostasjuice, vad det är och varför det tas. Men vem är den här proceduren visad? Läs om detta i nästa avsnitt.

När visas mikroskopi och tankanalys?

 1. Smärtsam urinering och frekvent uppmaning till det.
 2. Uppskjutna sjukdomar (STI).
 3. Jag kan inte bli barn.
 4. Smärta i underlivet, i ljummen och perineum.
 5. Problem med erektion.


Prostatsekretionsforskning: vad är det? Mikroskopi kan ordineras vid de första diagnosstegen, under behandling - för att fastställa om de föreskrivna läkemedlen är effektiva. och även i slutet av behandlingen för att kontrollera resultatet. För män som lider av en kronisk form av prostatit, rekommenderas att mikroskopi av hemligheten utförs var sjätte månad.

att genom olika åtgärder

När utsöndras sekretionen av prostata? För att få en hemlighet stimuleras körteln genom massage.

Före proceduren måste patienten urinera. Urologist utvisar rörelser i rektal stimulering av körteln.

Hemligheten utsöndras från urinröret, appliceras på glaset eller uppsamlas i ett provrör och skickas sedan till laboratoriet för analys.

Om hemligheten kvarstår på urinrörets väggar erbjuds patienten att återblåsa, och en analys görs baserat på den erhållna urincentrifugen.

Om, efter massage, hemligheten inte är tilldelad, kan läkaren göra en urinrörsutandningsmassage eller använda en Folkman-sked för staketet. Urincentrifug ger de minst noggranna resultaten.

Läs i den här artikeln om hur man kontrollerar prostata hos män genom ändtarmen.

Rekommendationer för utbildning

I vissa män, är det omöjligt att ta prostatavätska för analys från den första gången, i sådana fall, re-staket för 2-3 dagar innan manipulation bör avstå från sexuell kontakt, besök i bad och bastu, samt från någon stark fysisk ansträngning.

Under alla omständigheter är det förbjudet att dricka alkohol i flera dagar före förfarandet. Det är nödvändigt att göra en rengörande enema på morgonen innan du besöker en läkare.

Om förebyggande övningar för prostata kan du läsa i den här artikeln.

Diagnos av sjukdomar genom komposition

För att upprätta en noggrann diagnos utförs en studie av prostatavätskan under mikroskopet. Om det finns vissa symtom och anamneser, utförs en ytterligare tankanalys.

Nedan följer normerna och avvikelserna från mikroskopi:

 1. Enkel leukocyter och erytrocyter är tillåtna inom synfältet.
 2. Det måste finnas en hel del lipoid (lecitin) korn, det motsatta säger om körtelns dysfunktion.
 3. I normen tillåts enskilda celler i epitelet.
 4. Förekomsten av amyloidkroppar bör inte vara (visas med stillastående processer).
 5. Normalt bör reaktionen vara neutral eller svagt sur, en uttalad alkalisk reaktion indikerar inflammation.
 6. Mängden utsöndring bör inte överstiga 3 ml, avsaknaden av utsöndring innebär en fullständig blockering av utflödeskanalerna.
 7. Färgvit (om hemligheten har en gulaktig eller rödaktig nyans, indikerar detta en inflammatorisk process).
 8. När man tittar under ett mikroskop ska hemligheten ha ett så kallat "fern-symptom" på grund av kristalliseringen av natriumklorid, som hålls hemlig.
 9. En stor mängd makrofager indikerar en inflammatorisk process (ett makrofag är en cell som kan aktivt fånga och smälta bakterier).
 10. Sekretioner bör normalt inte vara svampar och bakterier, deras närvaro indikerar en inflammatorisk process.
 11. Närvaron av atypiska celler indikerar prostatacancer eller adenom.

Med en enda studie av prostatsekretion är det inte alltid möjligt att identifiera några avvikelser. Förlängt flöde av kroniska sjukdomar leder till bildandet av en tjock viskös sekretion, stasis och blockering av enskilda utsöndringskanaler. Vid blockering utsöndras hemligheten från de opåverkade körtlarna.

Om smear positiv och tecken på prostatacancer sjukdom förekommer i sin helhet, är det nödvändigt att genomföra en massage 3 i intervall om flera dagar, och sedan återigen generera hemliga mikroskopi.

För en noggrann diagnos av prostata-tillståndet, parallella analyser av utsöndring och urin (med inflammation i urinröret, kommer leukocyterna nödvändigtvis att öka, med inflammation i prostata i sig kanske inte).

Läs mer här om att dechifiera prostatsekretionsanalysen.

slutsats

Nu vet du allt om prostatajuice vad det är och varför det tas. Genomförande av en mikroskopi och en tank av prostatavätska analyser kommer att möjliggöra mer noggrann och snabb diagnos samt föreskriva nödvändig behandling.

Genomförande av en sågtank bestämmer typen av mikroorganismer, liksom dess känslighet för vissa typer av antibiotika.

Anledningarna till att kontakta en urolog kan vara många vid vilken ålder som helst, och män över 40 behöver noggrant övervaka sin hälsa.

Prostasjuicmikroskopi är en av de mest tillgängliga och effektiva metoderna för diagnos.

Kroniska sjukdomar i körteln, för att undvika säsongsförstärkning, måste behandlas systematiskt.

Förfarande för insamling av prostatsekretion - egenskaper och rekommendationer

Prostatakörteln är ett viktigt manligt reproduktionsorgan. Han utvecklar en hemlighet som annars kallas prostatajuice. Den innehåller enzymer som är nödvändiga för att minska spermiernas viskositet. Sålunda säkerställs rörligheten hos spermier.

Och detta är inte den enda funktionen hos körteln. Genom att analysera prostatens hemlighet kan du lära dig viktiga indikatorer på hanehälsa och bestämma graden av effektivitet av behandlingen.

Prostatsekretion av prostata

Prostatakörteln är en av de viktigaste organen i det manliga reproduktionssystemet. Det ligger i bäckenet, strax bakom blåsans bakvägg.

Å andra sidan kommer den i kontakt med ändtarmen, från vilken den separeras av en tunn septum.

Den genomsnittliga storleken på körteln är 3 cm. Den består av två lober, som var och en är färgad med excretionskanaler. Alla av dem riktas till urinrörets presentationsavdelning. Prostata hemlig hemlighet går in i spermierna genom excretionskanalerna under samlag.

Han (hemligheten) später spermien och berikar den med enzymer som kan neutralisera syramiljön hos kvinnans vagina. Detta säkerställer en längre livskraft för spermatozoa. Men inte bara.

Järnet producerar 2 ml utsöndring inom 24 timmar. Det är inte mindre än 30% av den primära vätskan. Således tog naturen hand om att avlägsna hinder för den naturliga befruktningen av ägget.

Hemlighetens biokemiska sammansättning

Prostatens hemlighet är en svagt alkalisk genomskinlig mjölkaktig vätska som produceras av den glandulära delen av detta organ. Mjölkfärgen på prostatajuice bestämmer de lipoidkorn som finns i den. En karakteristisk lukt är fäst vid ett sådant ämne som spermin.

Mer än 90% av den totala volymen av den hemliga produkten är vatten. Förutom det innehåller prostatavätskan:

 • Salter av alkaliska och icke-alkaliska metaller (kalium, natrium, kalcium);
 • fosfater;
 • leukocyter;
 • Epitelceller av excretionskanaler;
 • enzymer;
 • immunglobulin;
 • Ickecellulära inklusioner;
 • Spermin.

En viktig indikator på en människors hälsotillstånd är den kvantitativa närvaron av en hemlighet av citronsyra och zink.

Indikationer för studier av prostatajuice

I prostata, som i något annat organ, kan patologiska processer utvecklas. Oftast orsakas de av sexuellt överförbara infektioner. Dessa problem uppstår som regel hos män av ung ålder som leder ett aktivt sexuellt liv.

Infektiösa medel "bosätter sig" i prostata och ackumuleras i det under hela perioden av en mans sexuella liv. Om förhållanden uppstår som utlöser aktiveringen av smittämnen börjar den inflammatoriska processen utvecklas. Dessa villkor kan vara:

 • hypotermi;
 • Stresstater;
 • Ohälsosam livsstil;
 • Sjukdomar i bäckenorganen.

Den inflammatoriska processen i prostata är prostatit. Beroende på orsaken till dess förekomst särskiljas olika former:

 • acute;
 • kronisk;
 • bakteriell;
 • abakteriell

Analysen av prostats utsöndring gör det möjligt för dig att förstå arten av sjukdomsuppkomsten och förutsäga dess utveckling. Analysen utförs också med denna symptomatologi:

 • Långsiktiga komplikationer med uppfattning (för att utesluta manlig infertilitet)
 • Med en minskning av libido;
 • Systematisk bäckensmärta
 • Erektil dysfunktion.

Det finns en annan viktig orsak till analysen av prostatsekretion. Detta är en spårning av behandlingsdynamiken som patienten tar. Den biokemiska sammansättningen av saften är en indikator på effektiviteten eller ineffektiviteten av föreskrivna läkemedel.

Symtom på prostatacancer

De första symptomen, som tyder på överträdelser i prostatakörteln, bör vara en signal för omedelbar behandling till urologen. Tidig upptäckt av utvecklingssjukdomen kommer att bli av med det och återställa hälsan på kortast möjliga tid.

Varje man som uppmärksamt känner sig om sitt välbefinnande kan utföra en primär självdiagnos och förstå att han har problem med genitourinary sfären. De första symptomen på att utveckla patologi i prostatakörteln:

 • Hyppig uppmaning att urinera;
 • Känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • Smärta vid urinering
 • Kränkningar av styrka.

Självmedicinering är meningslös, tills orsaken till avvikelser med hälsa är klarlagt. Med fytopreparationer kan särskilda urologiska övningar skapa en bakgrund för återhämtning. Men om orsaken till sjukdomen inte elimineras, kommer alla dessa åtgärder bara att lindra symtomen. Efter drogmissbruk eller uppsägning av träning kommer alla problem med genitourinary sfären att återvända.

Prostatsekretionsförfarande

Många män, oroade över sin hälsa, är oroade över frågan: hur tar de hemligheten i prostata? Svaret är: endast med hjälp av en massagekörtel. Ett annat sätt för tillfället är inte uppfunnet och inte hittat. Denna procedur är obelovad av män, men utan det kan du inte få en exakt bild av vad som händer i prostata.

Massage i körteln utförs av en läkare i poliklinisk miljö. Innan proceduren startas erbjuds patienten att tömma blåsan. Beroende på konstitution, vikt och andra egenskaper hos mannen väljer urologen den mest bekväma positionen för massage för patienten. Oftast är detta en knä-armbåge position. Men kanske ligger på hans sida med benen klämda.

Som ett resultat av rektalmassage utsöndras en liten mängd utsöndring från urinröret. Dessa droppar samlas på en förberedd glid eller i ett provrör.

Därefter packas glaset i en steril behållare och efter lämplig procedur för design och beskrivning skickas till laboratoriet för forskning.

Det händer att saften efter massage inte tilldelas, men kastas i urinröret. I detta fall erbjuds patienten att urinera och samla urin. Det passerar sedan genom en speciell centrifug, vilket gör att vätskan kan delas upp i komponenter.

Hur man förbereder sig på ett prostatsekretionsstaket

Den mest obehagliga saken som väntar på en man vid en urologisk mottagning i syfte att ta en hemlighet i prostata är känslomässigt obehag.

Det bör förstås att flera obehagliga minuter hjälper till att hitta det effektivaste sättet att behandla. Därför kan man hoppas på det snabbaste avyttringen av problem i genito-urinområdet.

Det finns flera rekommendationer för att förbereda analysen:

 • 2-3 dagar före inträde, är det nödvändigt att avstå från sexuella relationer
 • Ta inte alkohol;
 • Utesluta bördan på prostatakörteln: Rid inte på en cykel, uthärda inte gravitationen, utför inte styrkaövningar.
 • Överhett inte prostataområdet, så uteslut inte heta bad, bad och bastu.

Vad är en såtank av prostatsekretion

Fröetanken är en laboratorieundersökning av biomaterialet, vilket gör det möjligt att identifiera orsakerna till sjukdomen och att testa deras känslighet mot antibiotika. Denna analys är efterfrågad av urologer, gynekologer, hudläkare och andra specialister. Studien genomförs i två steg.

 1. Odling av bakterier. Biomaterialet placeras i gynnsamma betingelser för deras tillväxt och ger ett lämpligt näringsmedium. Processen följs och bestäms av graden (hastigheten) av ökningen av antalet bakterier. Beräkna i cfu / ml.
 2. Det andra steget är detektering av känslighet för läkemedel. Det här är en extremt viktig studie, eftersom det under de senaste årtiondena finns ett allvarligt problem som väsentligt komplicerar terapeutiska tekniker. Detta är resistansen hos virus och bakterier mot medicinska preparat. Därför, så viktigt antibiotikum, så att du kan välja läkemedlet som är effektivt i det här fallet.

I prostats utsöndring växer de flesta patogena mikroorganismer oftast:

 • enterokocker;
 • E. coli;
 • Stafylokocker.

Prostats hemlighet kan också sådas på sexuella infektioner. Ofta på detta sätt identifierar orsakerna till sexuellt överförbara sjukdomar:

 • chlamydia;
 • candida;
 • ureaplasma;
 • Neisseria gonorrhoeae;
 • Mykoplasma och andra.

Varaktigheten av bakteriologisk undersökning är 5-7 dagar. Baserat på resultaten utvecklas taktiken för patientbehandling. Idag är prostatshemens såddtank ett prisvärt förfarande. Det utförs i alla kliniker i urologiska profilen, i dermatovenerologiska dispensarier.

Resultat av prostatsekretionsanalys

Prostatsekretionsanalysen består av två typer av studier:

Under den första studerar de cellstrukturen. För detta används två visningsglas, mellan vilka en droppe utsöndring placeras. Bakteriologisk studie - denna tank sår.

Det finns ett annat ganska informativt test för "vargsymtom". Det utförs enligt följande: en droppe utsöndring och samma mängd saltlösning appliceras på siktglaset. Blanda och låt torka. Under kristalliseringsprocessen bildas ett ursprungligt mönster. Om det liknar ett fernblad, indikerar det frånvaron av inflammatoriska processer i prostata. Om bilden är annorlunda bekräftas misstanke om prostatit.

I studien av prostatahemlighet utvärderas indikatorer som färg, lukt, uppsamlad volym, densitet. Identifiera förekomst eller frånvaro av pus och blod. Mängden uppsamlad hemlighet kan berätta om stagnation i prostata (mer än 2 ml) eller prostatit (mindre än 1 ml). Normen är 0,5-2 ml.

I vissa fall visar prostatasekretionens såddtank inte en inflammatorisk process. Men det finns symtom på sjukdomen. I denna tvetydiga situation erbjuds patienten att genomgå ett annat test: med pyrogenal. Om den här studien inte visade tecken på prostata sjukdom, är två alternativ möjliga: flera foci av inflammation i körteln och / eller inskränkning av excretionskanalerna. För att klargöra bilden utse TRUZI eller biopsi.

Hur man samlar hemligheten hos prostata själv

Idag finns det inga svårigheter att genomföra bakteriologisk och mikroskopisk forskning. På varje större ort hittar du ett laboratorium som specialiserat sig på att utföra sådana test. Tjänsterna betalas, men priset är överkomligt.

För att samla prostatsekretionen själv måste du göra följande:

 • För att bekanta sig med tekniken för körningens massage;
 • Förbered en steril, hermetiskt förseglad behållare;
 • Hitta chansen att snabbt hämta den uppsamlade hemligheten till laboratoriet.

Vanligtvis utförs studien i 5-7 dagar. Efter att ha fått resultaten, kan du gå till receptionen till urologen. Kanske är den här metoden lämpligast för någon. Att ha blodprov för PSA och prostatasekretion till hands kan räkna med diagnosen och syftet med behandlingen.

Teknik för prostata-massage

Trots läkares uttalanden att prostasmassagen ska utföras av en utbildad specialist är inget komplicerat i denna procedur där. Viktigast: kom ihåg några regler:

 • Innan proceduren måste du gå på toaletten på en liten;
 • Att göra microblogging;
 • Spikarna ska skäras
 • Medicinska handskar är kokta.

Om urladdning ur urinröret förekommer vid urinering, ska kanalen sköljas med en desinfektionslösning.

Det är svårt att göra det själv, eftersom det krävs specialkunskaper. Dessutom behövs verktyg och tillbehör. Om situationen är sådan, från en självmassage av prostata är det nödvändigt att vägra.

Innan du börjar med proceduren väljer du den mest bekväma positionen, vilket ger tillgång till prostata. Detta stadium är svårast att orsaka hos personer med hög vikt eller med begränsad rörlighet. Om det inte finns något sätt att hitta en bekväm hållning, bör du vägra att ta en hemlig prostatsekretion.

Massage är endast möjlig genom anus. Men du kan höra rekommendationer om utförandet av den så kallade externa massage. Det består i att sträcka området mellan anus och pungen. Kanske är dessa manipuleringar bra för att stimulera cirkulationen i prostata. Men för att samla hennes hemlighet måste du agera i enlighet med tekniken för professionell medicinsk massage.

 1. Sätt en handske på handen.
 2. Applicera en gel på fingret.
 3. Ta en bekväm ställning.
 4. Lägg försiktigt fingret i anuset.
 5. Gradvis rör sig tills de upptäcker körteln.
 6. Mjuka rörelser, som alternerar ljusstrålarna med försiktigt tryck, gör en massage av en lobe. Rörelsesriktning - från periferin till centrala spåret. Under proceduren, försök att inte vidröra de partiella vesiklarna.
 7. Upprepa manipuleringar med den andra loben.
 8. Den sista etappen av massagen pressar ner på den centrala spårområdet från topp till botten.
 9. Samla vätska i en steril behållare som är skild från urinröret.

Massage prostata - i alla avseenden användbart för denna körtel procedur. Det hjälper till att normalisera blodtillförseln till kroppen, eliminerar stillastående fenomen. Innan du fortsätter till proceduren måste du komma ihåg att det finns kontraindikationer.

 1. Akuta former av bäckenorganens sjukdomar, inklusive prostata;
 2. Förekomst av sprickor i anuset;
 3. Förstöring av hemorrojder;
 4. Akut urinrör;
 5. Dålig hälsa.

För förebyggande ändamål kan du utföra en självständig massage i prostata 2-3 gånger i veckan. Detta kommer att bidra till att undvika många problem i samband med prostata sjukdomar. De män som är uppmärksamma på deras hälsa, märker abnormiteter i tid och snabbt blir av med dem.

Analyser av prostatsekretion: tekniken att leda, normen och avvikelserna

Hemligheten i prostatakörteln är den biologiska vätskan hos den manliga kroppen, som är en integrerad del av ejakulatet. Dess sammansättning påverkar bakteriecellernas gödningskapacitet. Genom att ändra egenskaper hos kärnan i körteln kan man bedöma organs patologi. Därför är prostatsekretionsanalys en vanlig, informativ och okomplicerad studie i andrologi.

Läs i den här artikeln

Prostatens hemlighet: varför ges analysen

I medicinsk praxis utförs en laboratorieundersökning av prostatakörtelns utsöndring för följande ändamål:

 • upptäckt av prostatacancer (olika former av prostatit, onkologiska sjukdomar och andra);
 • identifiering av infertilitet hos män
 • övervaka effekten av föreskriven behandling.

Vem behöver ta prostata utsöndringsanalysen

Indikationer för utnämning av analys av sekretionen av prostatakörteln är följande:

 • smärta i perineum och ljumsområdet
 • smärta och smärta vid urinering
 • frekvent urinering, särskilt på natten
 • frekvent uppmaning att urinera med en trög ström;
 • urladdning ur urinröret;
 • diagnos av manlig infertilitet.

Vem ska inte göra prostata analys

Kontraindikationer för hur en sådan studie utförs är:

 • tuberkulos av prostata
 • akuta inflammatoriska sjukdomar med hög temperatur
 • hemorrojder i scenen av exacerbation, rektal fissur.

Hur man förbereder sig för analysen

Staket av prostatajuice kräver ingen speciell komplicerad förberedelse från patienten. Det rekommenderas att du följer följande regler och begränsningar:

 • 5-7 dagar före det planerade datumet för analysen bör avstå från samlag
 • Det är oönskade under denna period att dricka alkoholhaltiga drycker, att besöka en bastu och ett badkar;
 • Det rekommenderas att minska kraftig fysisk aktivitet.

att genom olika åtgärder

Att överlämna analysen av en hemlig prostata är enkel. En man tar en knä-armbågsställning eller ligger på hans sida, böjer knäna mot bröstet. Läkaren utför en prostata massage genom ändtarmen enligt den allmänt accepterade proceduren. Körteln som utsöndras från stimulansen samlas i en speciell behållare.

Ibland producerar sådan manipulation inte den rätta effekten, hemmalaget sticker inte ut. I detta fall samlas den första delen av urinen. En liten mängd utsöndring av körteln kommer att ligga i urinen. En sådan analys kan dock inte vara informativ.

Analysera utsöndringen av prostata: hur man gör forskning i laboratoriet

Den uppsamlade biologiska vätskan skickas för bakteriologisk och mikroskopisk analys. I laboratoriet utförs en biokemisk och visuell undersökning: bestäm vätskans färg, mät volymen, densiteten och reaktionsmediet.

Mikroskopisk analys syftar till att studera den cellulära strukturen av prostatsekretionen. Frånvaron eller närvaron av leukocyter, gigantiska celler (makrofager), erytrocyter, epitelceller, etc. detekteras.

producerar även bakteriologiskt test med avseende på närvaro av svampar, bakterier och liknande. D. En sådan analys kan identifiera en mikroorganism typ, för att detektera orsaken till patologiska inflammation. Detta kommer att bidra till att välja det mest effektiva antimikrobiella medlet under behandling.

Vad är ett vargsymtom?

Under laboratorieundersökningen utförs ett speciellt test för att bestämma varornas symptom. Den biologiska vätskan blandas med saltlösning och appliceras på en glid. När de torkas på glasformade kristaller av olika former och storlekar, vilka studeras under ett mikroskop. Om kristallmönstret liknar ett ormblad, så indikerar detta en norm. Med ett positivt vargsymtom, när kristallens struktur bryts, kan vi anta utvecklingen av inflammation i organs och hormonbrist.

Avvikelser från den fysiologiska normen i prostasjuice vittnar om utvecklingen av patologi i körteln. För att fastställa rätt diagnos och utnämning av effektiv behandling är det viktigt att inte bara analysera prostatahemligheten korrekt, utan också att dechiffrera resultaten spelar en viktig roll.

Prostatens hemlighet ser ut som

Det är ingen hemlighet att storleken på "människans värdighet" fortfarande spelar roll, så de flesta männen har blivit förbryllade av denna fråga från en tidig ålder i allvar. Och det är inte förvånande, för att varje självrespektande man vill se värdig i hans följeslagares ögon, inklusive sexuellt. Men om naturen inte belönade dig med penisens "imponerande storlek"? Är det möjligt att korrigera denna olyckliga orättvisa utan kirurgisk ingrepp? Alla dessa och många andra frågor relaterade till ökningen av det manliga könsorganet kommer vi att prata i vår dagens publikation.

Låt oss börja med det faktum att majoriteten av män som står inför problemet med en liten penis storlek, att bekanta nymodiga "metoder" bekämpa problemet med bannerannonser på Internet. Vad de inte erbjuder oss: en magisk salva, en mirakelpump och annan nonsens. Vi föreslår att du inte tror reklamkampanjen, och söka hjälp från de beprövade metoder som gör att du kan öka din penis utan att skada hälsan, och det är viktigt - för familjen budget också. Tja, ska vi prata?

Massage för att förstora penis

En av de mest tillgängliga metoderna för att öka penis är självmassage, vilket rekommenderas att göras dagligen och som bara tar några minuter av din dyrbara tid.

Så, till att börja med, fukta en liten bit mjukvävnad i varmt vatten och linda det med dina könsorgan, lämnar i 2-3 minuter. Detta kommer att ge ett flöde av blod till könsorganen och påskynda blodcirkulationen i kroppen som helhet. Förresten, denna åtgärd kan upprepas flera gånger. Därefter torka medlemmen - och gå till massage:

 • Ta tag i den avslappnade lemmen med din högra hand, kläm huvudet och dra sedan könsorganet "från dig själv". Fortsätt att dra i penis i flera minuter, vilket ökar "tightness" långsamt. Vila en minut och fortsätt till nästa massage teknik;
 • kläm penis i näven och utför massorande cirkulära rörelser 20 gånger;
 • Upprepa föregående övning, men peka nu medlemmen åt höger, vänster och neråt.
 • Efter en kort vila, kom ihåg begreppet längs hela längden minst 10 gånger.

Om du kommer att massage varje dag, då på en månad kan du uppnå signifikanta resultat för att öka penis.

Teknik av Tao

Denna teknik för att korrigera könsorganets storlek var utformad för att öka huvudet på penis. Kärnan i tekniken är i en enda övning, som utförs enligt följande teknik: placera fingrarna i botten av penis och med fingrarna driv blodet till könsorganets huvud, klämma det hårt. Observera dock att detta ska göras väldigt långsamt, och när du närmar fingrarna till penisens huvud, fixar deras läge i några sekunder. Gör denna övning i 10 minuter.

Kegels teknik

Denna teknik gör att du inte bara kan uppleva flera orgasmer, men också för att stärka erektionen. Arnold Kegel, som upptäckte RS speciella muskler, utvecklade en unik teknik för att öka penis, vilket kännetecknas av enkelhet och hög effektivitet. Men först måste du hitta din PC-muskel. För att göra detta, under urineringsprocessen, försök att stoppa processen i mitten och känna den här muskeln i datorn. Förresten, vanan att stoppa urinering hjälper dig att styra processen med utlösning. Jo, Kegels teknik för att öka penis med hjälp av PC-muskeln är som följer:

 • I några sekunder komprimerar du snabbt och slappnar av muskeln och ökar längden på skärningar varje dag medan du försöker träna långa kompressioner (de som tar minst 30 sekunder).
 • spänna PC-muskelkaskad - med en gradvis ökande belastning. Kramas med en viss kraft i några sekunder - avslappnad för samma gång. Nästa muskelkontraktion bör vara starkare;
 • Försök att pressa PC-muskeln så långsamt som möjligt. När du har nått maximal spänning, slappna av. Detta gör att du kan känna musklernas vibrationer. Andas djupt.

Dessa enkla tekniker och metoder för att öka penis har redan hjälpt många män som har trott på sig själva. Och det betyder att du med en stark önskan kan uppnå samma resultat!

Lycka till och stark människors hälsa!

Syfilitisk chancre hos män: bilder av den ursprungliga scenen, arten

Syfilitisk chancre är den första etappen av syfilis, chancre manifesteras hos män efter slutet av inkubationsperioden. I första etappen är symptomen på sjukdomen uppenbara - de är chancres (i franska översättningsåren). De är de viktigaste symptomen på den första etappen av syfilis.

Symtom och tecken

Först uppträder rodnad, då papullen bildas på platsen av rodnad, och efter brottet av papullen bildas en chancre i sin plats. Sår (chancre), vanligtvis rund eller oval (avlång), med tydliga gränser, utskjutande 1-2 mm över ytan av huden. Runt såren har huden en hälsosam rosa färg. Med tryck från såret följer den hemlighet som bakteriefördelaren följer. Sårets botten har en fast, broskig struktur vid beröringen.

Oftast är lokaliseringsställen könsorgan, t. infektionen överförs sexuellt.

Inledningsskedet passerar vanligtvis smärtfritt, för Sår bildas på huden, har ingen uttalad inflammation och lokal smärta.

Lokalisering av sår

Shankr syfilitisk hos män och kvinnor är lokaliserad på könsorganens hud, nämligen:

 • Vid coronal sulcus;
 • I området för pungen och testiklarna
 • På huvudet på penis
 • På prepuces hud
 • pubis;
 • På ytan av labia.

Skleradenit och lymfadenit utvecklas (inflammation i lymfkörteln). Cirka området för lokalisering lymfkörtlar, ökar i storlek. Senare påverkar sjukdomen alla lymfkörtlar. Vid slutet av första etappen utvecklas syfilitisk polyadenit (inflammation i flera grupper av lymfkörtlar), vilket är första och huvudteckenet i andra etappen.
Det finns också atypiska chancres, med okarakteristiska symtom för syfilis.


I första etappen uppträder de i form av en markerad svullnad i bilden. Det kan också uppenbaras:

 • På pungen
 • På huvudet på penis
 • I förhuden
 • På ytan av livmoderhalsen;
 • På klitorisytan.

Med svullnad blir huden röd-cyanotisk. Men i motsats till den vanliga svullnaden, fortsätter dofter när man trycker på den svullna ytan, inte kvar.
En favoritplats för syfilis utseende är munhålan. De första symptomen är vanligtvis synliga inom en månad efter infektion. Infektion kan föras in i munhålan under ett trivialt besök hos tandläkaren eller annan verksamhet i munhålan.
Vad kan prova utseendet av symtom på syfilis i munhålan?

 • Icke-sterila instrument;
 • Mikroskador och sår på slemhinnan i munhålan;
 • Bakterier går in i blodomloppet under injektionen;

Oftast ligger chancres vid kanten av läppen, på ytan av palatinmassillerna eller på den slemhinniga ytan av tungens mittparti.

Här är sjukdomen lokaliserad i form av sådana manifestationer som chancre på läppen, chancre i tungan och chancre amygdalite.

Typer av chancre

Det finns erosiva, ulcerativa och angino-liknande chancres (chancre amygdalit).
Först blir amygdalen röd, det finns erosion, då bildas ett sår, och sedan finns det en ökning av lymfkörtlarna. Chancre har en rund eller oval (avlång) form. Smala kanter som sticker ut över ytan av tonsillerna, liksom en tät botten (bas).


För erosiva och ulcerösa cancerformer är karakteriserad ensidig karaktär av skador. Skleradenit av submandibulära lymfkörtlar av specifika etiologier utvecklas, såväl som sclerodenit hos de främre och bakre cervikala lymfkörtlarna.

Syfilis kan utvecklas inuti munnen och påverka en av tonsillerna.

En sådan skada kallas chancre amygdalit och är atypisk för syfilis genom manifestationen av en fast chancre. Samtidigt finns det en ökning i lymfkörtlarna i de submaxillära och livmoderhalsområdena (bakre och främre) på den sida där bakterien är belägen. Tonsil, från bakteriens penetrationssida ökar. Skaffar en rödaktig crimson färg och blir tät vid beröring.
Genom att blockera halsens lumen, provar den förstorade tonsilen en förändring i rösten. Följande symptom kan observeras:

 • Obehagliga känslor vid förtäring av mat;
 • Allmänt tillstånd av sjukdom;
 • Ökad kroppstemperatur.

Men förväxla inte dessa symtom med angina, tk. inflammation är ensidig. I detta fall komplicerar likheten av symtom med angina diagnosen syfilis. Trots detta, sedan 4: e veckan, bakterier multipliceras aktivt och det är möjligt att diagnostisera sjukdomen. För detta är det nödvändigt att klara test och utföra diagnostik. Serologiska reaktioner vid denna tidpunkt kan visa en positiv reaktion, vilket gör det klart att du kan börja behandlingen.


Ibland kan chancroid visuellt se ut som en spricka på över- eller underläppen. Statistik visar att favoritplatsen är bakterierna, bara bottenläppen. Bara chancre kan ses i hörnen av munnen, eller i små labialveckar. Även om den yttre manifestationen liknar en remsa, med öppningen av viken (sprickan), där en fast kannskär bildas, observeras en typisk form av den ovala. Sår i hörnen av munnen mer påminner om anfall, vilket döljer ägarens vaksamhet.
Som regel är chancroid på språket singel. Det ligger på mitten av tungan såväl som på baksidan. I allmänhet utmärks två former av kronisk erosiv och ulcerös. Sår som liknar utseende på sprickor observeras emellertid också. Inuti är en sådan spricka samma sår, som har en typisk oval form, med en hård botten. Inflammation passerar smärtfritt, runt kanterhinnan är en hälsosam färg.

Mindre vanliga syfilitiska kanalen manifesteras på en hård och mjuk gom, liksom på kinderna och tandköttet.

Chancre av gummit är svårt att diagnostisera. Såret har i regel formen av en halvmåne och ligger vid tandens hals och oftare än två tänder. Med tanke på den yttre likheten hos chancre med ett gemensamt sår är det svårt att skilja mellan dem. Den enda skillnaden är frånvaron av smärtsamma manifestationer i syfilitiska sår.

Shankra är primära och väldigt viktiga tecken på sjukdomen. Deras storlek varierar vanligtvis från 5 till 10 mm, i vissa fall kan de nå 20 mm. Om du inte börjar behandla i tid, kan chancren hos män gå in i en latent fas och fortsätta den destruktiva effekten i kroppen, vilket leder till svåra och irreversibla konsekvenser.

Vi studerar den manliga kroppen: vad är männas skrot?

För sexuell aktivitet svarar styrka och erektion både de yttre könsorganen och den interna strukturen hos hela reproduktionssystemet. Den minsta rollen i dessa frågor spelas av en mans skrotum, som i första hand bestämmer erektilfunktionens arbete, varefter det är ansvarigt för människans reproduktiva funktion. Eventuella problem i samband med pungen kan leda till komplikationer och sekundära sjukdomar i reproduktionssystemet.

Nästan alla vet var pungen ligger hos män, men inte alla män är medvetna om den inre strukturen i denna kropp, dess funktioner och eventuella problem. Naturen har säkerställt att spermatozoa kan utvecklas och mogna fullt ut, vilket skapar en manlig könsorgan utanför hans bukhålighet.

Vad är en skrot hos män?

Ur det som en scrotum ser ut i en man är strukturen och utseendet på detta inre organ förutbestämt. Ur vetenskapens synvinkel är pungen organet för utstickning av bukhinnans främre vägg i däggdjur av mankön.

Det hände sålunda att för en full mognad av spermatozoer ansvarig för fortsättningen av släktet krävs en viss temperaturreglering - minst 35 grader. För detta ska en man av natur ha externa könsorgan utanför bukhinnan - pungen.

Skrotum är utformat för att rädda en mans testiklar och skydda dem från externa negativa inflytande faktorer, samt att skapa de mest gynnsamma förutsättningarna för reproduktiv funktion. Om en man genomgår hypotermi, kontraherar kontrasten, vilket förhindrar testiklarna och spermatozoa från att frysa in i dem. Med en gynnsam temperaturreglering blir skrotets hud mjuk.

Låt oss gå djupt in i anatomin

Skrotan hos män är ett yttre genitalorgan med en flerskiktad anatomisk struktur. Den består av följande lager:

 1. Skinnskiktet ligger utanför, huden antar en mörkbrun nyans som är mörkare än huden på andra delar av kroppen. Huden här samlas i form av veck, det antar inte förekomsten av talgkörtlar, som ersätts av apokrina svettkörtlar. Det är dessa körtlar som bildar den individuella lukten av varje person. I mitten av hudskiktet ska en söm vara sådan som den passerar in i septumet, vilket skiljer testiklarna från hanen.
 2. Skiktet är köttigt - ur anatomins synvinkel presenteras det i form av en analog av subkutant fett som lagras i en mans peritoneum. Detta lager består av glattmuskelceller och bindväv, de utgör alla en septum mellan testiklarna.
 3. Den yttre seminal fascia är ett bindvävt tunt skal, vilket är den logiska fortsättningen av den sneda muskeln, eller snarare dess fascia.
 4. Cremasters fascia är de muskler som håller testiklarna själva, de presenteras i form av en bindvävsmembran.
 5. Cremaster - muskler som är avsedda att lyfta testiklar, härledda från en snett och tvärgående muskler.
 6. Den inre seminal fascia är en bindväv som bildar ett tunt membran för fortsättning av torsos tvärgående fascia.
 7. Det vaginala membranet är ett skikt som kommer ut ur bukhålan, vilket representeras som en elastisk tunna vävnad av serosa. Detta skikt består av två löv, en yttre parietal och den andra inre viscerala. Den andra är avsedd att täcka testiklarna, och mellan bladen är en vätska, genom vilken testiklarna inuti pungen rör sig fritt.

En sådan komplex struktur bestämmer alla naturliga processer och funktioner hos könsorganen. Dessutom inkluderar skrotum fartyg, såväl som nervändar. Arterier och vener är ansvariga för blodcirkulationen och blodflödet, utan vilket en erektion är omöjlig. Nervändningar är viktiga för sexuell stimulans och njutning av samlag.

Scrotal sjukdomar

Att veta vad pungen är, det är vettigt att ta reda på de mest typiska sjukdomarna i detta sexuella organ. Medicin identifierar tre sjukdomar som män utsätts för:

 • Inflammation i pungen, som kräver hemma eller vårdbehandling. Förutsättningar för detta kan vara fysiska skador eller infektionssjukdomar. Symtom observeras följande: klåda, rodnad i huden, smärta, svullnad i skrotet, mindre frekvent utmatning av blod i sperma.
 • Onkologi, nämligen cancer i skrotets hud. Identifiera denna sjukdom kan bara en smal specialist, liksom tillförlitlig diagnos. Anledningen till att gå till läkaren ska vara några tätningar och formationer i denna kropp.
 • En misslyckad testikel är en medfödd patologi, varigenom testiklarna inte slocknar ut ur bukhinnan till utsidan vid tidpunkten för pojkens sexuella utveckling. Såsom övning visar, utvecklar en sådan anomali i moderns livmoder.

I närvaro av några ångestsymptom i området med skrot och testiklar är det nödvändigt för en man att besöka en terapeut som redan omdirigerar patienten till rätt smala specialist. Oftast förstår urologen och andrologen sådana saker.