Huvud
Strömförsörjning

Receptet för honungssbitnia från hemma hos prostatit

Honung sbiten är en mycket effektiv lösning för behandling av alla typer av sjukdomar i genitourinary systemet män, inklusive en sådan vanlig sjukdom bland män som prostatit.

Dryckets sammansättning innefattar honung, renat vatten, växtbaserade extrakt och kryddor.

Bild 1: Healing och läckra honung sbiten kända sedan de dagar då orden prostatit är ännu inte känt, men länge märkt att det har positiva effekter på den manliga kroppen, ökar manlighet och lindra symptomen vid manifestation av sjukdomar i samband med brott mot urinering process. Källa: flickr (Alex Gav).

Fördelar med sbiten i prostatit

På grund av dess sammansättning, agenten effektivt kämpar huvudet symptom på prostatit. En av de främsta fördelarna med en drink är det faktum att det kan användas samtidigt Behandla prostata och förbättra immuniteten.

Förstärkning börjar kroppen självständigt att erövra sjukdomen, vilken ibland minskar risken för skov.

När du talar om fördelarna med sbit från prostatit, liksom för hela kroppen, bör du bekanta dig med kompositionen. Preparatet innehåller många aktiva substanser, bland vilka:

 1. honung Som huvudingrediens. Det är känt att honung fungerar som en skattkista av användbara mikroelement och vitaminer, vilka har en fördelaktig effekt på hankroppen.
 2. Helande örter, tack vare vilken agenten har en positiv effekt på ämnesomsättningen. Peony, burdock, nässla, plantain, kamille, pepparmynta, ivan te inte bara förbättra regenerativa processer, eliminera inflammation, men också smärtstillande effekt.

Hur honung sbiten påverkar kroppen

Sbiten honung visas för användning vid olika patologier av prostata. Vid behandling av prostatit med hjälp av sbit uppnås Följande positiva effekter:

 • smärta elimineras
 • processen för urinutskiljning underlättas: mängden uppmaning att urinera minskar, urinen frisläpps vid en tid ökar i volymen;
 • Det finns en förebyggande effekt: Infusionen förhindrar förekomsten av återfall.
 • normaliserar nervsystemet
 • Erektilfunktionen återställs, sexuell lust ökar, styrkan förbättras, kvaliteten på "manligt material" ökas - sperma;
 • Stagnerande processer i prostatakörteln elimineras.
Foto 2: På grund av sbitets unika sammansättning betecknar många terapeuter det som en allmän restaurering för kroppen. Källa: flickr (Taylor Sloan).

Recept för att göra honung sbiten

Det finns två alternativ för att laga hemlagad sbit: alkoholisk och nonalcoholic.

Alkohol Honung Sbiten

Detta recept på honungsd blir alltmer kallat "Ryskt glögg".

För att göra det, ta en liter starkvin, gå med honom i lika proportioner med socker och naturlig honung (hundra gram), tillsätt fem stjärnor stoppa kryddnejlika, alla blandas ordentligt.

Vi sätter på en långsam eld, koka upp och tillsätt muskot med kanel. Vi fyller drycken i 30 minuter.

Sbiten alkoholfria

En av de mest effektiva recepten hemgjorda honung sbit anses vara en vanilj.

Vi behöver:

 • honung 100gr.
 • renat vatten 4 liter;
 • jäst 50 g;
 • ättika 50 g;
 • muskot;
 • kryddor (kryddnejlika, ingefära, kardemumma, kryddnejlika);
 • pepparmynta (du kan lägga till kamille).

Ta den emaljerade behållaren, häll vatten i den, tillsätt honung, koka över låg värme. Vi introducerar resterande ingredienser, insisterar 12-15 timmar, filtrera.

Viktigt! Innan du börjar en prostata-behandling med honungsbitbitnem (certifierad eller beredd självständigt) måste du se till att det inte finns några allergiska reaktioner på infusionsdelarna.

Hur man tar honung sbiten från prostatit

Den produkt som köpts på specialiserade butiker, samt hemgjorda infusioner, används på samma sätt: en matsked sbitnia späds ut i ett glas vatten och berusas på en tom mage på morgonen och före den sista måltiden på kvällen. Kursens längd är 30 dagar.

Kontraindikationer för användning

Med tanke på att läkemedlet innehåller örter och kryddor, kan det orsak allergi hos personer med intolerans till en (flera) av komponenterna i föreliggande. Alkoholhaltiga recept kontraindicerat hos patienter med kronisk pankreatit och leverpatologier. Använd inte personer som lider av diabetes.

Honung sbiten från prostatit

Om den här drinken har få människor hört. Och om dess användbara egenskaper under en lång tid. Trots det kommer hans recept att räknas från ett dussin århundraden. Det användes som en tonic och medicinsk dryck. Honung sbiten från prostatit har varit känd under lång tid. Den var beredd enligt ett speciellt recept och ansågs vara en helig drink. Efter att ha lärt sig den verkliga hemligheten att förbereda en riktig slavisk drink kan du inte bara ge dig en mängd olika smaker, utan också förbättra din hälsa i ordning.

Honungsdrink - sbiteni

Det är svårt att säga vilket land är födelseplatsen för drycken. Analoger hittades i 7th century BC. Det var sant att det moderna receptet var något modifierat, men det ansågs likväl som en guddryck. Dricka honung sbiten dök upp i Ryssland i 11-12 århundraden. Den var beredd enligt ett speciellt recept som hölls hemligt. Processen med skapandet är noggrann, men de fördelar som uppnås i slutet är ovärderliga.

Under lång tid förbrukades det för att höja immuniteten och den allmänna förstärkningen av kroppen. Människor märkte att infusionen perfekt hjälper till att klara förkylning i kylan och det klarar sig bra i värmen. Non-alcoholic version med en styrka på högst 1% under en längre tid var en favorit vid fester. Genom ett speciellt fermenteringssätt skapades en alkoholiserad sbiten. Hans fästning var inte mer än 7%, medan han ansågs vara en riktigt ädel dryck. Kostnaden för vanliga människor var orimlig, så populärheten av att dricka var bara av rika människor.

Med tiden har en unik honungsdryck gått utan existens. Det sätt det gör är noggrant och tidskrävande och kostnaden visade sig vara ganska hög. De billigare analogerna kom att ersätta. Men ingen har sju helande egenskaper än att dricka skapat enligt det ursprungliga ryska receptet.

Vad är honung sbiten?

Det är faktiskt en blandning av honung, örter och vatten. Att uppnå de ovärderliga fördelarna är inte lätt, eftersom det är nödvändigt att samla en speciell sammansättning av medicinalväxter, för att ordentligt stå fast, att blanda och försäkra den perfekt. Man måste komma ihåg att namnet sbiten endast är tilldelat om honungsdrinken är helt genomskinlig. Och detta tillstånd är inte lätt att uppnå. Därför försökte sbitneyevary länge att få ett idealiskt resultat. Ofta var inte insatsprocessen försenad i mer än 21 dagar.

Vad är användbar sbiten?

Drycken förvärvar speciella fördelar på grund av sin inkommande honungskomposition och samling av medicinska växter. Om du förstår fördelarna med honung sbitny, är det värt att framhäva de fördelaktiga mikroelementen och vitaminerna som utgör sin sammansättning:

 • Organiska syror.
 • Vitaminer A, PP, C, B.

På grund av förekomsten av växtbaserade läkemedel har den antiinflammatoriska och antipyretiska egenskaper. Vissa människor använder honung sbiten från prostatit, på grund av dess positiva egenskaper som ges till den manliga kroppen.

Honung Sbit: komposition

Det beror allt på recept och egenskaper som du vill ge drycken. Sammansättningen av sbiten har följande:

 • Naturlig bihonung.
 • Vårvatten.
 • Kryddor.
 • Läkning av örter.

När det gäller sistnämnda beror allt på vad du vill få i slutet och på vilka organ drickens handling kommer att styras. Därför kan bland örterna kryddnejlika, oregano, timjan, salvia, mor och styvmor, citron, muskot, hallon.

Kontra

Du kan helt försäkra dig om att honung sbiten är en otroligt användbar dryck som kan avnjutas av alla. Särskilt i den alkoholfria versionen. Det har emellertid följande kontraindikationer:

 • Intolerans mot honungs- och biprodukter.
 • Sjukdomar i lever och njurar.
 • Diabetes mellitus.

Om det finns några tvivel om det finns kontraindikationer för konsumtionen av drycken eller inte, kan du prova ett par sippor och se kroppens reaktion.

Var att köpa

Receptet på denna helande dryck verkade förlorad. Men vissa bryggerier och privata fabriker som specialiserat sig på produktion av kvass och mjöd försöker återuppliva receptet. Önskar veta var man ska köpa honung sbiten är värt att besöka ett antal folkemässor. Där är det alltid möjligt att hitta tillverkare som producerar denna helande och toning dryck.

Dessutom kan du hitta honung sbiten i apotek. Här säljs det i små behållare, så att du kan förstå om det är värt att konsumera det eller inte, genom att prova det.

Sbiten honung: Recept för matlagning hemma

Önskar att experimentera lite och förbereda detta medicinska behandla dig själv är det värt att lära sig tekniken för tillverkningen. Det är inte så knepigt. Trots det faktum att den noggranna processen är lång är resultatet värt det. Det finns många recept för matlagning sbinth hemma. Därför är det värt att välja det mest underhållande och användbart att behaga dig själv och dina nära och kära med sin oöverträffade smak.

Receptet för honungsbitbitnia från prostatit

Den terapeutiska effekten av drycken är i detta fall ovärderlig. Majoriteten av smärtsamma känslor avlägsnas, så det är möjligt att återvända till normal sexuell funktion.

Receptet för honungsbit från prostatit innehåller följande ingredienser:

 • Filtrerat vatten - 3,5 liter.
 • Naturlig honung är ett glas.
 • Jäst - 10 gram.
 • Braga är 100 milligram.
 • Vinäger - 15 gram.
 • Peppermint.
 • St John's Wort.
 • Carnation.
 • Kanel.
 • Ingefära.
 • Muskot.
 • Kardemumma.
 1. Häll vatten i en djup emaljpanna. Späd honungen. Sätt på elden. Koka upp.
 2. Så snart det kokar, lägg till alla örter, kryddor och braga. Koka ett par minuter.
 3. Jäst utspädd i en liten mängd vatten. Lägg till drycken du tog av med ättikan.
 4. Sätt i en mörk sval plats för att gå igenom jäsningsprocessen för en halv dag.
 5. Placera drycken i tre dagar i kylskåpet. Potsedit. Förvaras i kylskåp.

För att minska symptomen på prostatit är det nödvändigt att ta ett glas en ansträngd drink två gånger om dagen. Prescription sbitnya från prostatit är enkel. Användningen av drycken i mer än en månad ger de önskade effekterna i de flesta fall.

Sbiten med ingefära

Detta är ett utmärkt alternativ till alla antivirala läkemedel så populära under vintersäsongen. Honung sbiten med ingefära är inte bara trevlig att smaka, men också otroligt användbar. Det hjälper till att klara många problem och har en positiv effekt på immunitet.

 • Vattenfiltrerad - liter.
 • Honung naturlig - ett glas.
 • Ingenting är halva roten.
 • Kryddor och kryddor.
 • Kanel - 1/2 tesked.
 • Socker - 1 tsk.
 1. Vattnet sätter på eld och koka. Lägg till honung. Det resulterande skummet bör avlägsnas med ett ljud.
 2. Häll kryddor: kanel, laurel, paprika, kardemumma, socker och finhackad rot av ingefära.
 3. Koka upp. Ta bort från värme. Insistera på ungefär en halvtimme

Många anser att det föreslagna receptet är ett utmärkt alternativ till mulledvin. Honung sbiten med tillsats av ingefära är otroligt användbar och har en mycket trevlig smak och en speciell smak.

Honung Sbiten med örter

Vi kan säga att det här är ett klassiskt recept, eftersom många urter som våra förfäder använde från antiken gick till kompositionen. Det finns inget överflödigt här. En välberedd dryck är ett komplett vitaminkomplex. Sbiten med örter är användbart för vuxna och barn, så lära sig att laga mat, du kan skämma bort dina släktingar med en användbar och tonisk dryck.

 • Vattenfiltrerat - ett par liter.
 • Honung naturlig - ett glas.
 • Örter: Timjan, salvia, pepparmynta, Johannesört.
 • Ginger - 1/2 av roten.
 1. I vattnet för att lösa honung. Sätt på en eld och koka.
 2. Tillsätt 1 matsked av varje ört och en hackad ingefärarot.
 3. Koka i 15 minuter.
 4. Ta bort från värme. Vik upp det. Låt stå i ungefär en timme. Stam.

Servera honung sbiten med örter med en citronskiva. Från detta blir det ännu mer användbart och gott.

Andra recept sbitnya

Många gillar att experimentera med bärsmak. Aboriginal ryska bär för dessa ändamål passar bäst som möjligt. Så, om vi överväger andra recept av honungs sbinth, är tranbärsvarianter oerhört användbar och har en utmärkt smak.

 • Tranbär - 300 gram.
 • Kanel - 1 tesked.
 • Carnation - 5 blomställningar.
 • Ginger är en liten rot.
 • Laurel - ett par blad.
 • Honung naturlig - ett glas.
 • Vatten - 3 liter.
 1. Riska bären noggrant. Häll i kallt vatten. Sätt på elden.
 2. Så snart vätskan börjar koka alla kryddor. Koka cola i 15 minuter.
 3. Ta bort från värme. Lägg till honung. Sköt försiktigt och wrap.

Sådan honung sbiten med bär har en naturlig sur smak och är oerhört rik på vitamin C. Det är oumbärligt både under den kalla årstiden och som en förstklassig tonic dryck.

Sbiten honung från prostatit

Det gamla ryska receptet är oerhört användbart. Det faktum att sbiten honung från prostatit är verkligen effektiv, blev det känt för flera årtionden sedan. Flera recept har försökt att hitta det perfekta alternativet.

Sbiten från prostatit i apotek

Hitta denna drink är inte svårt. Honung sbiten från prostatit på apotek är inte så svårt att hitta. Visst är det inte i alla, så det är värt att fråga i förväg om tillgänglighet. Oftast kan honung sbiten från prostatit hittas i naturliga förrådsrum. Det presenteras omedelbart flera alternativ för denna helande drink.

Hur man förbereder sbiten från prostatit

Receptet för denna härdande dryck beskrevs ovan. Att veta om honungssuppetreceptet, hur man lagar mat och hur man lagrar, måste du komma ihåg att du måste ständigt fylla på varor. Han insisterar i minst tre dagar, så snart mängden dryck oupphörligt minskar är det bättre att lagra dem för framtida bruk.

Behandling av prostatit med honung sbit: hur man tar?

För att få den korrekta effekten av behandling av prostatit med honung sbiten måste hur man tar det vara i förväg. Förberedd jästinfusion. För 50 milligram är det nödvändigt att lösa upp i 150 milligram varmt vatten. Om drycken köps på apotek, är en matsked tillräcklig. Ta två gånger om dagen: på morgonen efter uppvaknande. På kvällen 2 timmar efter sista måltiden.

Behandlingsförloppet är minst 4 veckor, i vissa fall kan du dricka och en och en halv och en halv.

Feedback om användningen av sbiten vid behandling av prostatit

Att säga klart att endast sbiten inte kan hjälpa till. Det ska tas i samband med andra droger. Antibiotikabehandling tillsammans med rätt diet och avslag på dåliga vanor är till stor hjälp. Honung sbiten recensioner är olika. De flesta män som har genomgått sådan behandling noterar att effekten är värdig. Immuniteten ökar med en order och urinering är inte längre associerad med smärtsamma känslor. Närhet blir också trevligare, eftersom smärta vid utlösning försvinner.

Några anmärkningar i de recensioner som drycken är till stor nytta för behandling av infertilitet. Men i detta fall måste kursen överföras flera gånger. Bryt mellan varje inte mindre än en månad.

Sammanfattning av recensionerna, jag måste säga att uppfattningen att honung sbiten är ett utmärkt alternativ för att behandla en sådan sjukdom som prostatit är tydligt rådande.

Det är dock känt att lust och tro på läkning alltid hjälper och ger det önskade resultatet.

Recept för honung sbit: solen i varje rån

Bilder från sajten: Xcook.info

För de som var intresserade är det inte alls hemligt att te, såväl som kaffe, dykt upp i Ryssland inte så länge sedan, som det kan tyckas. Dessa drycker blev populära för två eller tre hundra år sedan, och även då var de så dyra att inte alla hade råd med ett sådant nöje. Men enligt historiska rapporter använde våra förfäder samovar långt före te, och de kokade i dem en doftande sbiten, som omedelbart kunde ta bort alla symtom på en förkylning, muntra upp och anpassa sig till kampläget. På hur man gör honung sbiten hemma, vilka komponenter krävs för detta, vilken typ av örter är det bättre att sätta och hur man dricker det, det är värt att berätta mer i detalj.

Hälsningar från avlägsna förfäder: hur man gör honung sbiten hemma

Foto från sajten: urogenital.ru

Om de är ärliga mot slutet, tror historikerna att det ryska folket inte dricker alkohol, och om de drack den ökända honungen, gjorde de det extremt sällan på stora helgdagar och deras fästning var löjligt, bara cirka 2-6%. Därför var sbiten ursprungligen helt non-alcoholic, bara sedan 1700-talet, när man tillagade stål jäsat genom att tillsätta jäst. Hur man gör en honung sbiten, vid den tiden varje hemmafru visste, idag har traditionella recept blivit sällsynta, och förfädernas erfarenhet är nästan förlorad.

En integrerad del av honungsbitskompositionen är medicinska och doftande örter, varifrån buljongen är beredd, vilken sedan slås ned med en lösning av honung. Lägga till dem i olika uppsättningar och proportioner kan utgöra en hel del ursprungliga sbitneys, som har olika helande egenskaper. Det är dock värt att vara extremt försiktig i detta eftersom endast en specialist kan berätta exakt vilka örter och vilka farmakologiska egenskaper som är olika, hur det fungerar och hur det kombineras med andra komponenter. Därför är det nödvändigt att strikt följa den givna sammansättningen, åtminstone tills du blir expert på sådana frågor.

Många kallar sbiten honung från ryskt mulledvin, och det finns naturligtvis viss sanning i den. Men till skillnad från det är dryckets huvudsakliga ingrediens inte vin, men älskling, produkten är användbar och mycket populär, särskilt under den kalla årstiden och på vintern.

Delvis sbiten verkligen ser ut som det har värmts kryddat vin, eftersom den innehåller också en samling av örter, kryddor och andra ingredienser som kan värma upp i kylan, ägna särskild glädje och även stärka immunförsvaret. Men innan man bestämmer sig för hur man gör honung sbiten måste man först ta reda på vilken typ av användbara egenskaper han har.

Aromatisk och välsmakande honungs sbiten: Dryckets fördelaktiga egenskaper är uppenbara

Tack vare sin unika sammansättning som består av en kontinuerlig "nyttig", sbiten honung, receptet som du kommer att lära sig och även lära honom att omsätta i praktiken, kommer i förgrunden i kampen mot förkylningar under den kalla årstiden. Men det här är bara toppen av ett stort isberg, vilket det är önskvärt att studera från topp till botten. Det här är naturligtvis ett skämt, men det finns legender om användningen av honungssbitet, så det är värt att bo på detta mer detaljerat.

Foto från sajten: male-site.ru

 • Honung sbiten är rik på det bredaste sortimentet av mineraler, spårämnen och vitaminer som C, A, B, PP och många andra som kan hjälpa till att klara avitaminos våren.
 • Drycken på några minuter tar bort trötthet och till och med behandlar stress, ger ett gott humör.
 • Det rekommenderas att använda sbiten alkoholfri plan även för barn med förkylning, såklart, om det inte finns kontraindikationer i form av personlig intolerans mot komponenterna. Ja, och vuxna en sådan drink som sbiten, hjälp bara.
 • Du kan använda sbiten på honung till de som har länge och framgångsrikt kämpar med sömnlöshet, det kommer definitivt att bidra till att drömmen blir djup och fridfull.
 • Honung sbiten hjälper också till att bli av med parasiter om du använder det regelbundet.

Bland annat tog ner med hjälp av receptet med honung i gamla tider healers och medicin män som behandlats med sådana sjukdomar som prostatit, som är känd för att vara mycket svårt mottagliga för medicinska metoder för healing. Man trodde att om man gör det på heligt vatten, liksom med lämplig uppsättning örter, kommer handen att avlägsnas för hand, och oftast visade sig det på så sätt.

En unik honung sbiten: ett recept för matlagning hemma

Foto från sajten: kvasovar.com

Det är värt att säga att receptet för att göra honung är inte detsamma och det finns många alternativ som bör ses separat. När allt kommer omkring har alla unika föreningar också ursprungliga egenskaper, det vill säga de kommer att vara lämpliga i en mängd olika fall. Faktum är att det finns ett visst antikt recept som anses klassiskt eller grundläggande. Det var med honom, och vi ska börja närmare bekantskap, och för första gången för att förbereda en hälsosam och värme, samt en uppfriskande kylda, ingefära och honung sbiten, dricka, så älskad av våra avlägsna förfäder slaverna.

Forntida komposition av honungskaka

 • En kilo vita melasser, och du kan köpa den i matlagning. Oftast finns det val att köpa vita eller svarta melasser. Den första har en mjukare smak, och den andra är mer mättad, men ger en mörk, nästan svart färg, för det kommer definitivt inte att fungera för oss.
 • Tvåhundra gram naturlig honung. Det är värt att se att det inte var en ersättare, annars kommer inte drycken att fungera. Det är bäst att ta honungskalk, bovete eller blomma.
 • Fem saker av en nötkreatur. Om du inte gillar denna krydda, kan du ta en mindre, till exempel tre.

Foto från sajten: urogenital.ru

 • Två gram kanel, eller en eller två kanelpinnar.
 • Två teskedar av ginger, men bara utan toppen, annars kan drycken visa sig överdriven tårta och skållning.
 • Fem eller tio ärter av svart eller vit sötskinnad peppar.
 • Fem eller åtta bitar av kardemumma.
 • Tre mellanklasser av badjan.

All denna vänlighet kräver cirka fem eller sju liter kokande vatten. Tidigare var inte sbiten bryggd för en eller två personer, och omedelbart för en bra två dussin grannar som tittade på gäster på ett vänligt sätt. Men om du tror att detta är för mycket, kan formeln minskas proportionellt. I praktiken visar det sig att ett företag med tre personer lätt dricker fyra eller fem liter av denna ginger-honung sbit, så tänk själv.

Hem magi: hur man bara gör honung sbiten

Foto från sajten: younapitki.ru

Att göra en honung-ginger sbit hemma behöver du en ganska stor kastrull. Det är värt att följa att bottnen av henne var tjock nog, annars kan drycken brinna, och det är helt oacceptabelt.

Om du är i färd med att laga en honungspulver, åtminstone något bränt till botten eller väggarna av krukor, kan du säkert hälla din bryg i vasken, det blir omöjligt att dricka det. Strikt följa receptet och tekniken, det är vad som kan hjälpa till att klara uppgiften, och verkligen att titta på den dryck du behöver inte stanna en sekund, medan den är kokad på spisen.

Värm vattnet och lösa upp melass i det, så att det absolut inte finns några blodproppar kvar. Du kan göra detta i kallt vatten, men du måste röra lösningen mycket längre, det är därför du erbjuds att förvärma vatten innan du lagar mat och om så önskar koka det. Sätt grytan i brand och koka i tio till femton minuter - det är inget problem alls.

Sedan i en kastrull med kokande melasslösning måste du släppa ut alla kryddor och kryddor som du tidigare valt och förberedd. Om du inte vill ha någonting flytande i drycken, knyter du bara alla kryddor i gasbindet, lägger vikten på den, till exempel i form av en pebble-tvättad ren och sänker krukorna till botten. Brew kryddor rekommenderas också i tio minuter.

Om du behöver de medicinska egenskaperna hos sbit, bör honung inte tillsättas omedelbart. Från att koka, och i allmänhet från att vara i varmt vatten, förlorar det helt enkelt alla dess egenskaper. Om du bara behöver en trevlig smak och arom, då kan honung lösas omedelbart, tömma en liten buljong med kryddor i en behållare. För att honung sbiten, receptet som vi lärde oss idag, var mest användbar, skulle honung endast tillsättas efter att dryckens temperatur sjunker i fyrtio grader, på Celsius-skalan.

Stark honung sbiten: ett recept för matlagning för dem som älskar hett

Bilder från sajten: BeHoneybee.ru

Men om du tror att sbiten kan vara exceptionellt alkoholfri, då är du djupt misstag. Varje värdinna eller mästare kan lätt också förbereda en stark, berusande sbiten som som en hand lindrar trötthet, konsekvenserna av långvarig stress och till och med depression.

Sammansättning av alkohol sbiten

 • Ett hundra femtio gram kalk eller honung. Se till att det är naturligt.
 • En liter flaska billigt rött torrt vin, till exempel Bordeaux eller Merlot.
 • Två tre saker av en nötkreatur.
 • Muskot och kanel i markformen läggs till din smak.

Ett enkelt sätt att göra honung sbiten på vin

Återigen, för att korrekt förbereda sbiten på vin måste du alltid ha en kastrull till hands eller en kastrull med en tjock botten som inte tillåter komponenterna att brinna. Häll vinet i en förberedd behållare och värm över låg värme till en temperatur av högst sjuttio grader.

Bilder från sajten: mysekret.ru

Häll lite varmt vin i en liten krus eller ett glas och utspädd honung i den. Och du måste sluta tills han helt sönderbryter och lämnar inga klumpar eller sediment bakom honom. Häll allt detta i en vanlig kastrull, tillsätt kryddor och värm lite mer. Det är värt att komma ihåg att sbiten inte kan kokas på något sätt, som det beryktade mulledvinet hemma, som du kan lära av det klassiska receptet på vår hemsida.

Den legendariska Petrine sbiten: en mirakeldrink från Peter den Store själv

För nybörjare är de redan presenterade recepten för kaprifol nog, men det här antika receptet kan inte ignoreras, eftersom Peter den stora själv respekterade honom och väckte den ryska staten till en helt ny nivå. Trots att han älskade allt utomlands kunde han aldrig neka en sådan behandling. Intressant, den traditionella varm dryck kommer den här gången att vara kallt, men du måste dricka det i värmen, liksom efter badhus, det stärker det ger styrka, normalisera metaboliska processer i kroppen, och mycket mer.

Bilder från sajten: SuperCook.ru

Sammansättningen av Peter sfinxen

 • Ett hundra gram naturlig honung, för det här fallet är det bättre att ta bovete.
 • En liter naturlig, kokad självständigt, bröd kvass.
 • Två eller tre teskedar med toppen av riven pepparrot.

Metod för framställning av sbinth från Peter I

Till att börja med måste du laga kvass, och även om det kommer från koncentratet som säljs i affären gör det inte ont. Men den inköpta kvasskvaliteten sbiten fungerar inte, även på ett fat. Kvass ska vara stark, mättad, färsk och tät, sådan i butiken du inte kan köpa, annars kommer drycken inte att bli smaklig.

Häll kvass i en lämplig behållare, tillsätt honung till den, och även pepparrot. Allt detta ska blandas mycket bra, tills allt är helt upplöst, förutom pepparrotbitar. Förresten, pepparrotrötter är också bättre att köpa i affären och gnugga dig själv, var redo för tårar, det är starkt och kraftfullt om växten lagras ordentligt. Kapaciteten bör täckas tätt, till exempel, gasväv eller en ren trasa och lämna en dag på en mörk plats.

Foto från sajten: RomovyDnevnik.ru

Nästa dag kan sbiten redan vara full. Som du kan se, värmer det inte ens upp, eftersom alla användbara kvaliteter honung och resten lagras i drycken, det visar sig vara lite kolsyrad, tårta och otroligt fräsch. I värmen kan du lägga till några isbitar i ett glas med sbiten, och den uppfriskande effekten blir maximal.

Perfekt sbiten honung - receptlagning hemma

Foto från sajten: slavyane.org

Vanan att dricka te kom till oss från Kina, där denna dryck anses vara nationell, och kaffe var första berusad i Etiopien. Men få av våra landsmän vet att slaverna också hade sina egna nationella drycker, vars recept inte alls gick förlorade och nästan överlevde till idag. Till exempel är det värt att komma ihåg nästan sbiten honung, receptet hemma som jag kommer att ge dig, dricka en doftande, välsmakande och allt annat, är det också mycket användbart. Det förberedde min farfars far, farfar, då min far, jag laga mat, jag gillar det och min dotter, som också kommer att ge ett recept till dina barn och barnbarn. Så vad är hemligheten av honung fällde, än det är nyttigt, och någon är kontraindicerat, och viktigast av allt, hur man lagar och kommer att diskuteras i vår artikel.

En unik rysk dryck: hur man gör honung sbiten hemma

Bilder från sajten: povarenok.ru

Läsa historieböcker, upptäckte jag att honung sbiten början, vad han var i pre-Petrine gånger och första omnämnandet av det redan kända för Novgorod krönika det elfte århundradet. Detta sbiten var en läsk i över sex århundraden, och endast den sjuttonde-talet började speciellt jäst genom att tillsätta jäst, men då fästningen det nästan nått sex till sju procent. Det är därför vi bara talar om alkoholfria sbinth, vilket inte bara är gott men också mycket användbart.

På grund av den unika uppsättning av örter och naturliga bee honung, som också är en del av, är sbiten honung inte bara trevlig och läcker, men också en läkande dryck. Sanna förberedda honung sbiten som en hand, ta bort symptomen av vanlig förkylning, det lugnar halsen och gynnsam effekt på bronker och lungor, normaliserar mag-tarmkanalen, jämnar ut trycket, ger en positiv attityd och förbättrar tonen.

Den mest grundläggande komponenten i denna unika dryck är naturligtvis naturlig bee produkt, slående egenskaper som kan knappast överskattas, och denna honung alla redan förstår. Han fyller honung sbiten, som ingår i en tillräcklig mängd, en slående uppsättning av vitaminer, mineraler, aminosyror, metaller och andra saker, och örter som kamomill, johannesört, Ålandsrot, timjan, oregano, mynta och Melissa kompletterar dess antiseptiska, antiinflammatoriska egenskaper, och också lite toning up effekt, och det alls ett skämt. Om du inte känner något som det när du dricker sbiten, var det inte kokt korrekt.

 • Sbiten honung kan normalisera arbetet i tarmarna och mag-tarmkanalen som helhet, har en positiv effekt på ämnesomsättningen och påskyndar metabolismen.
 • Reglering av blodsocker - En annan viktig punkt som du måste veta om sbitn.
 • Te-sbiten avlägsnar kroniska smärtor eller åtminstone väsentligt försämrar dem, det har en antiseptisk effekt och underlättar symptomen på förgiftning och förgiftning.
 • I sjukdomar i hjärtat och blodkärlen, såväl som högt blodtryck, rekommenderar även läkare ofta att förbereda honung sbiten på en uppsättning kryddor och örter.
 • För stark hanehälsa, liksom för förebyggande eller behandling av prostatit används honung sbiten också, vilket redan har hjälpt tusentals män. Det har en positiv effekt på styrkan, vilket förbättrar blodcirkulationen i bäckenregionen.

Foto från sajten: ydacha20011.ru

Honung sbiten är ett utmärkt förebyggande verktyg i kylan, när du vill förhindra en tråkig kyla, och det är inte allt som kan sägas om denna ursprungligen ryska dryck. Vitaminer av olika grupper, från A och till PP, fleromättade aminosyror, mineraler, allt detta gör sbiten helt enkelt unik.

Otroligt sbiten honung: ett recept för matlagning hemma

Det måste sägas att många år har gått sedan uppfinning av honungskaka av våra förfäder, och tekniken och metoden för dess förberedelse har inte förändrats. Men den här drinken kan vara annorlunda, till exempel, det finns alkoholhaltiga och alkoholfria alternativ, enkelt och även vanilj. Och sistnämnda var ofta alkoholhaltiga, även om deras fästning fluktuerade från två till sex procent. I motsats till den populära stereotyp i Ryssland har aldrig varit en epidemi av alkoholism, men njuta av ögonblicket våra förfäder kunde, på grund av det faktum och dryck fördes ner och mjöd, vilket upphetsad fantasin, upplyftande och har en kraftfull läkande effekt på hela kroppen.

Bilder från sajten: ProstatitMedic.ru

Det är bara att räkna ut hur man gör honung sbiten korrekt, att det var gott, doftande och hade alla medicinska egenskaper som det borde vara. Faktum är att inget komplicerat, du måste bara förvärva de nödvändiga ingredienserna. Då kommer din familj att be om tillägg, och gästerna kommer att fråga hur man gör honung sbiten hemma och vad som krävs för detta.

För att dölja receptet för skräp på honung är inte meningslöst, låt oss därför studera tillsammans. För att börja, kanske är det nödvändigt från det enklaste, klassiska receptet, och det finns faktiskt många av dem. Tänk på att det förr i tiden var kryddor och kryddor tillgängliga förutom den svarta doftande pepparn, och vissa kryddor uppträdde mycket senare och deras kosta för det vanliga folket var inte så högt. Nu har situationen förändrats, så var inte snål och lägg till allt du behöver.

Sammansättningen av honung sbinth enligt det klassiska receptet

Bilder från sajten: xcook.info

 • Tvåhundra gram ren och naturlig honungsbi. Det rekommenderas att ta en bluff, eftersom han har en vacker, ljus färg, men också en mörk kostym Bovete, är det viktigaste inte att komma till surrogat, annars alla dina brygd, kan du bara kasta bort, varken glädje eller tillräckliga förmåner du får.
 • En liter brunn, eller renat och mjukat vatten.
 • En tesked, utan topp, jord kanel, och också rot av ingefära. Om du inte gillar överdriven skarpa kan du minska dosen av den senare med hälften.
 • På en tredjedel av te sked anis, och även kardemumma.
 • Ett par andra knoppar av kryddnejlika, liksom fem eller åtta ärter av svart doftande peppar.

Cook sbiten honung: receptet är enkelt

Till att börja med måste du späda honung med vatten, och det måste nödvändigtvis vara kallt och inte kokas i förväg. Den verkliga sbiten ska göras på levande vatten, det här är väldigt viktigt, så glöm inte. Det är bättre att ta en kastrull med en tjock botten så att din delikatesse inte brinner eller, ännu bättre, ta en kastrull, det håller temperaturen perfekt.

De flesta av de gamla och klassiska recepten av folk sbitnya betyder bryggning, det är kokande honung. Men vi alla vet, men jag förstår liksom varje expert som när temperaturen stiger till fyrtio grader eller högre, honung inte bara förlorar sina läkande egenskaper, och tvärtom kan vara skadligt. Därför vågar jag erbjuda dig att förbereda sbiten utan tillsats av honung. Det vill säga brygga första örter och kryddor, och först därefter, efter kylning till önskad temperatur, tillsätt utspädd honung.

Så i ett klassiskt recept du behöver för att koka vatten med honung, lägga till alla kryddor som du plockat för det, och koka under omrörning i ca femton eller tjugo minuter, och alltid på en mycket låg värme. Om det finns ett vitt skum på bryggans yta, ska det omedelbart tas av med ett frekvent ljud eller bara en sked. Du kan inte låta det lösas, annars kommer drycken att vara grumlig och inte vacker.

Därefter måste en kastrull med sbiten tas bort från värmen och täck med lock och linda något varmt, till exempel, kan det vara en fluffig mormors näsduk, som länge har legat på hyllan, handduk eller päls. Sträck drycken i två timmar, under denna tid ska den inte helt svalna, så det är bättre att lämna den någonstans i plattan eller batteriet.

Enkel honung sbiten: ett recept för folk för lata människor

Bilder från sajten: ProstatitMedic.ru

Det föregående receptet sbitnya som jag gav dig, i allmänhet, alls inte komplicerat, men någon tid kommer att kräva, under alla omständigheter. Men om du förväntar dig många gäster, tar det lång tid att laga mycket av en sådan uppvärmningsdrink, tillräckligt för alla. Då är det klokt att ta ett recept som är perfekt för ett stort företag, och du kan även tillaga den på en brand i naturen, viktigast av allt, glöm inte att ta med en burk av doftande honung.

Honung sbit komposition för ett stort företag

 • Ett kilo honung, om du inte gillar söt, då mängden kan minskas till åttahundra gram.
 • Fem liter brunnsvatten. Du kan ta en ren och avslappnad.
 • Tjugofemtio gram torra Shishechek humle. Du kan köpa mark och endel, här är allt valfritt. Ju mindre slipning, desto mer mättad och doftande sbiten kommer att visa sig.
 • Kryddor och kryddor att smaka, eller det är till hands.
 • Medicinska och doftande örter på en gren: oregano, timjan, johannesurt, salvia, citronbalsam, mint, och vad som kommer att komma i åtanke.

Förberedelse av honung sbiten på recept

Foto från sajten: proza.ru

Koka vattnet och späd honungen i liten mängd så att den löser sig helt och brinner inte tills du kokar den. Häll den resulterande sirapen i en gemensam kruka och blanda igen, varefter du kan lägga till örter och kryddor till smak samt humle. På en långsam eld, laga den här sbiten i minst två timmar, svalna sedan och servera, istället för kvass, men du kan värma upp och dricka som te med bröd och pepparkakor.

Hur man lagar en honung sbiten utan att förlora nyttan av honung

För att inte förlora de medicinska egenskaperna hos honung, gör jag det annorlunda, och smaken av drycken från detta vinner bara, jag delar med dig en hemlighet. Att odla honung är nödvändigt i en liten mängd redan kokt vatten, och örter och kryddor, i kombination med humle, kokar helt enkelt i vatten. När allt är kokta och buljongen kyls till fyrtio grader, att de två vätskorna blandas och sedan en lite varm i elden, men så att temperaturen inte stiger över femtio eller sextio grader Celsius.

Vi använder vackert och klokt: hur man dricker sbiten honung

Bilder från sajten: findmeals.com

Hur man lagar honung sbiten hemma vi har redan redas ut, kan vi bara förstå hur det är nödvändigt att dricka för att få maximal njutning, liksom en betydande terapeutisk och läkande effekt. Det finns flera hemligheter som inte kommer att skada sig för att lära och observera, vilket är vad jag äntligen vill säga till dig.

 • Nonalcoholic sbiten kan vara full för vuxna, och för barn, och till och med för gravida kvinnor, det vill säga till alla som inte har hittat personlig intolerans mot dryckens komponenter.
 • Använd sbiten honung som te, till exempel med torkning, godis eller kex.
 • På sommaren, när värmen övervinner, svaleras den svalna sbiten för att dricka som kvass, slutar den perfekt törst.
 • Under den kalla årstiden, särskilt efter underkylning i sbiten, kan du lägga till vin, laga mat i form av mulledvin, så att du snabbt kan värma upp.

Bilder från sajten: stodam.ru

Det bör förstås att honung sbiten är en extremt koncentrerad buljong, eftersom den också kan användas som förebyggande för kall och influensa. Torka bara en matsked av denna livgivande elixir i ett halvt glas vatten och drick på tom mage, vilket hjälper till att fylla bristen på vitaminer, mineraler och spårämnen.

Sbiten honung

KNÄPP

Ingredienserna

Gingeräng - 2-3 cm

Kanel - 1 pinne

Badyan - 1 stjärna

 • 104 kcal
 • 1 timme

Matlagningsprocess

Honung sbiten är en traditionell slavisk drink. Det är faktiskt en blandning av vatten, honung och kryddor eller örter, både oskuld och infusionerad, tills en rik smak och smak erhålls.

Nu är det svårt att föreställa sig, men i gamla dagar var sbiten mycket mer populär och kaffe och te kombinerat. Doftande, välsmakande, användbar och otroligt uppvärmd - en riktig frälsning för kalla och snöiga dagar!

Det finns många recept för att göra sbitny, men idag vill jag erbjuda dig en väldigt doftande och uppvärmd vinterversion av drycken. Vi förbereder en utsökt honungs sbiten med ingefära, citron och kryddor. Låt oss börja?

Förbered ingredienserna i listan.

Anslut vattnet, sockret och honungen.

Lägg kryddor till smak. Jag lägger till en remsa av citronskal, en kanelsticka, finhackad ingefärarot, en baddie-stjärna och 4-5 lådor med kardemumma.

Blanda noga med allt. Koka drycken och koka över en liten eld med en konstant aktiv kokning i 30 minuter utan att täcka det med ett lock.

Stäng sedan av värmen, täck kåpan med lock och insistera på drycken i ytterligare 30 minuter.

Stryk drycken och värmen.

Varmdryck serverar till bordet, lägger till en skiva citron eller tillsätter lite citronsaft till smak.

Recept för klassisk sbitney hemma

Sbiten (zbiten) är en gammal honungsdryck som är populär i Ryssland, förutom honung finns det vatten, kryddor i vissa recept tillsatte medicinska örter. Folk sbiten består till exempel av en ponny, näsblad, kamilleblommor, växt-, hasselblad, kapreja och mynta. Sbiten gjordes varmt och kallt. Hot hade en uppvärmning och förkylning, varför den huvudsakligen användes vid kallt väder, förutom att drycken ger stora fördelar för kroppen. Kall sbiten var full för att släcka törst i sommarvärmen.

I Ryssland i antiken var det mest populära honungens heta sbiten. Den var beredd hemma, gjord i tavernor, handlade på mässor och basarer i tappning, drack överallt på helgdagar och festivaler. Stugan där drycken var förberedd kallades "Sentenna kuren". Den första om sbitne nämndes i krönikan så långt tillbaka som 1128, toppet av popularitet mottogs under Peter den Store. Utlänningar jämförde rysk varm dryck med mulledvin. På 1800-talet konsumeras drycken istället för te och kaffe.

Sprid varm sbiten i specialfartyg av koppar som liknar moderna samovar, de kallades sakla eller baklaga. Hällde och drack det också i speciella koppar med konvexa väggar, som skulle undvika en bränning. De drack honung sbiten i en bit med pepparkakor och andra bakverk. Fram till vår tid har det kommit ett stort antal olika recept för matlagning sbitnya. Hemma är det lätt att göra en honungsdryck. Sbitneys är vanilj och enkel, alkoholisk och utan alkohol. Custarden är beredd genom att jäsningstoppar med tillsatser från olika kryddor och kryddor, en lätt alkoholhaltig dryck som liknar en mjöl eller en brygga erhålls.

Klassiskt recept för att göra sbiten

I vår tid den gamla receptet för den ryska (Moskva) kom ner med ingefära, fick sin andra födelse, fick drycken popularitet, behandlas de på helgerna (Carnival, jul), gör dig själv det helt enkelt hemma.

ingredienser:

 • Vatten - 6 liter;
 • Vit (stärkelse) melasser - 1 liter;
 • Honung - 200 gr;
 • Kanel - 2 gr;
 • Svartpeppar - 10 st;
 • Kardemumma - 7 st;
 • Ginger - 2 tsk;
 • Badstjärtad - 3 st;
 • Nötkött - 5 st.

preparatet:

 1. Värm det kokande vattnet i emaljerade rätter, tillsätt honung och vit tratt. Rör om innehållet och koka, omrör över låg värme honung fyllning 10-15 minuter.
 2. I disken sätter alla kryddor och kryddor, laga med dem i ytterligare 10-15 minuter;
 3. Häll i koppar, servera till tole med en kex eller annat bakverk.

Alkoholisk sbiten med torrt vin

ingredienser:

 • Honung - 100 gr;
 • Rött torrt vin - 500 ml;
 • Nötkött - 1-2 stycken;
 • Muskot - på knivens spets
 • Kanel - 2-3 gr.

Metod för framställning:

 1. Värm vinet till 75 ° C;
 2. Lägg till honung, kryddor. Rör försiktigt tills honungen löser upp.
 3. Insistera i en halvtimme, spänn genom gasbindfiltret.
 4. Häll i glasögon, servera till bordet.

Kumushkin sbiten med humle

ingredienser:

 • Honung - 1 kg;
 • Vatten - 4 liter;
 • Khmel apotek - 20 g;
 • Kanel - att smaka.

Förberedelse av sbit:

 1. För att värma vatten, lägg till honung, humlehoppar och kryddor. Koka vid låg effekt i 2-3 timmar.
 2. Drick honung sbit av honung, låt svalna. Drick kyla.

Hot ginger sbiten

ingredienser:

 • Vatten - 2L;
 • honung -300 g;
 • granulärt socker - 300 gr;
 • nötkött - 6-7 delar;
 • kanel - 10 g;
 • ingefära - 10 gr.

Metod för framställning:

I varmt vatten tillsätt honung med socker, gör kryddnejlika, kanel och ingefära. Värm och koka i 10-15 minuter. Format skum under kokning ska avlägsnas. Skivad honungspulver genom en fin sil, servera till bordet med kex.

Recept - gräddfil med örter

ingredienser:

 • Honung - 300 gr;
 • Vatten - 3 liter;
 • Sockersand - 200 gr;
 • Gräs av Johannesört (torrt) - 5 tsk;
 • Torkad mynta - 3-4 tsk.
 • Oregano - 3 tsk
 • Nötkött - 4 st;
 • Svartpeppar ärtor - 10 st;
 • Torkad ingefära - 0,5 tsk
 • Kanel mark - 1-2 tsk:

Så här förbereder du receptet:

 1. I 0,5 liter värm honungen till kokning, ta av skummet.
 2. Koka sockret i ca 5 liter vatten.
 3. Kombinera honung och sockervatten, koka över låg värme i 15 minuter.
 4. I återstående vatten tillsätt kryddor och doftande örter, laga i 15 minuter.
 5. Aromatous buljong, stam, tillsätt socker till honungsirap, lätt värme.
 6. Häll i koppar och servera hett.

Video recept hur man gör folk sbiten

Recept för en Crimson Custard Shine

ingredienser:

 • Honung - 500 gr;
 • Färsk hallon - 500 gr;
 • Vatten - 1,5 liter;
 • Jäst - 1 tsk.

preparatet:

 1. Hallon tvättas med vatten. Kram saften från bären.
 2. Stänk hallon med vatten, koka, sedan svalna och spänna genom en sil.
 3. Tillsätt honung, koka igen och häll den pressade hallonjuice.
 4. Kall honungssegelbuljongen till 30 grader. Tillsätt beredd jäst.
 5. Lägg disken i 9-11 timmar i värme för jäsning.
 6. Häll i lämpliga flaskor, stäng bra och sätt på en sval plats. Efter två tre veckor kan hallon sbiten smakas.

Recept av Suzdal kryddig sbiten

ingredienser:

 • Vatten - 2L;
 • Honung - 300 gr;
 • Sockersand - 300 gr;
 • Bay leaf - 30 g;
 • Kryddor: ingefära, kardemumma, kryddnejlika, kanel - 30 gr.

preparatet:

 1. Vatten för att värma, göra honung och laga mat i 20-25 minuter.
 2. Sätt kryddor och en laurel, laga i ytterligare 5-10 minuter.
 3. Stambuljong, häll i glasögon.

Fördel och skada från honung sbiten

Sbiten folk har många användbara egenskaper. Den består av ett gäng vitaminer av grupper (A, B, PP, C, E, H). Endast en honung i receptet gör drycken redan användbar. Det är en antiviral, antiinflammatorisk, väl lämpad för prostatit. Sbiten populär ökar manlig styrka, har en uppvärmning, tonisk effekt. En kall dryck svalnar törst väl och återställer kroppens energi. Sbiten, tack vare närvaron av honung, hjälper till att återställa energi, skyddar mot virus.

Liksom någon annan produkt förutom fördelarna med honung har sbiten vissa kontraindikationer. Först och främst en allergisk reaktion på vissa komponenter i drycken (honung, örter, kryddor). Alkoholhaltiga drycker är kontraindicerade hos gravida och ammande kvinnor. En drink kan också skada personer med diabetes och njure- och leversjukdomar.

Honung Sbiten

Denna traditionella ryska dryck har medicinska egenskaper och hjälper till att bekämpa förkylningar. Den är väldigt doftande och välsmakande, den här sbiten kommer säkert att uppskattas av alla älskare av honungsdrycker.

INNEHÅLL

 • Vatten 500 Milliliter
 • Honung 1 Art. en sked
 • Bränt socker 1 Art. en sked
 • Bay Leaf 1 Piece
 • Kanel 0,3 Gram
 • Ginger 8 gram
 • Citron 10 gram
 • Carnation 3-4 Pieces

Steg 1

Häll vattnet i en kastrull och tillsätt honungen, blanda allt tills honungen löser sig helt.

Steg 2

Frisk ingefära skalas och skärs i små kuber.

Steg 3

Vi lägger en kruka med vatten och honung på elden och koka. Tillsätt kryddor och skivad ingefära, laga sbiten på låg värme i 10 minuter, lägg i slutet färg för bränt socker.

Steg 4

Vi skär citronskivorna, häll sbiten i koppar och servera den, dekorera med citron.