Huvud
Strömförsörjning

Receptet för honungssbitnia från hemma hos prostatit

Honung sbiten är en mycket effektiv lösning för behandling av alla typer av sjukdomar i genitourinary systemet män, inklusive en sådan vanlig sjukdom bland män som prostatit.

Dryckets sammansättning innefattar honung, renat vatten, växtbaserade extrakt och kryddor.

Bild 1: Healing och läckra honung sbiten kända sedan de dagar då orden prostatit är ännu inte känt, men länge märkt att det har positiva effekter på den manliga kroppen, ökar manlighet och lindra symptomen vid manifestation av sjukdomar i samband med brott mot urinering process. Källa: flickr (Alex Gav).

Fördelar med sbiten i prostatit

På grund av dess sammansättning, agenten effektivt kämpar huvudet symptom på prostatit. En av de främsta fördelarna med en drink är det faktum att det kan användas samtidigt Behandla prostata och förbättra immuniteten.

Förstärkning börjar kroppen självständigt att erövra sjukdomen, vilken ibland minskar risken för skov.

När du talar om fördelarna med sbit från prostatit, liksom för hela kroppen, bör du bekanta dig med kompositionen. Preparatet innehåller många aktiva substanser, bland vilka:

 1. honung Som huvudingrediens. Det är känt att honung fungerar som en skattkista av användbara mikroelement och vitaminer, vilka har en fördelaktig effekt på hankroppen.
 2. Helande örter, tack vare vilken agenten har en positiv effekt på ämnesomsättningen. Peony, burdock, nässla, plantain, kamille, pepparmynta, ivan te inte bara förbättra regenerativa processer, eliminera inflammation, men också smärtstillande effekt.

Hur honung sbiten påverkar kroppen

Sbiten honung visas för användning vid olika patologier av prostata. Vid behandling av prostatit med hjälp av sbit uppnås Följande positiva effekter:

 • smärta elimineras
 • processen för urinutskiljning underlättas: mängden uppmaning att urinera minskar, urinen frisläpps vid en tid ökar i volymen;
 • Det finns en förebyggande effekt: Infusionen förhindrar förekomsten av återfall.
 • normaliserar nervsystemet
 • Erektilfunktionen återställs, sexuell lust ökar, styrkan förbättras, kvaliteten på "manligt material" ökas - sperma;
 • Stagnerande processer i prostatakörteln elimineras.
Foto 2: På grund av sbitets unika sammansättning betecknar många terapeuter det som en allmän restaurering för kroppen. Källa: flickr (Taylor Sloan).

Recept för att göra honung sbiten

Det finns två alternativ för att laga hemlagad sbit: alkoholisk och nonalcoholic.

Alkohol Honung Sbiten

Detta recept på honungsd blir alltmer kallat "Ryskt glögg".

För att göra det, ta en liter starkvin, gå med honom i lika proportioner med socker och naturlig honung (hundra gram), tillsätt fem stjärnor stoppa kryddnejlika, alla blandas ordentligt.

Vi sätter på en långsam eld, koka upp och tillsätt muskot med kanel. Vi fyller drycken i 30 minuter.

Sbiten alkoholfria

En av de mest effektiva recepten hemgjorda honung sbit anses vara en vanilj.

Vi behöver:

 • honung 100gr.
 • renat vatten 4 liter;
 • jäst 50 g;
 • ättika 50 g;
 • muskot;
 • kryddor (kryddnejlika, ingefära, kardemumma, kryddnejlika);
 • pepparmynta (du kan lägga till kamille).

Ta den emaljerade behållaren, häll vatten i den, tillsätt honung, koka över låg värme. Vi introducerar resterande ingredienser, insisterar 12-15 timmar, filtrera.

Viktigt! Innan du börjar en prostata-behandling med honungsbitbitnem (certifierad eller beredd självständigt) måste du se till att det inte finns några allergiska reaktioner på infusionsdelarna.

Hur man tar honung sbiten från prostatit

Den produkt som köpts på specialiserade butiker, samt hemgjorda infusioner, används på samma sätt: en matsked sbitnia späds ut i ett glas vatten och berusas på en tom mage på morgonen och före den sista måltiden på kvällen. Kursens längd är 30 dagar.

Kontraindikationer för användning

Med tanke på att läkemedlet innehåller örter och kryddor, kan det orsak allergi hos personer med intolerans till en (flera) av komponenterna i föreliggande. Alkoholhaltiga recept kontraindicerat hos patienter med kronisk pankreatit och leverpatologier. Använd inte personer som lider av diabetes.

Sbiten honung från prostatit: komposition och egenskaper, terapeutisk effekt

Prostatit är en vanlig patologi, som kännetecknas av utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostatakörteln. Det finns många anledningar att provocera utvecklingen av denna sjukdom.

Sålunda kan inträffandet av sjukdomen orsakas som en mindre aktiv livsstil och dålig diet, frekvent hypotermi, långvarig avhållsamhet, eller omvänt, mycket aktiv sexuella liv, frekventa stressiga situationer. Varje man kan utveckla prostatit, oavsett ålder.

Vidta åtgärder för att eliminera sjukdomen är nödvändig vid dess första manifestationer. Tidig terapi kommer inte bara att bidra till ett tidigt botemedel, men också för att förhindra övergången av sjukdomen till kronisk form. Med prostatit klagar ofta på ökad urinlösningsfrekvens, utseende av ömhet och brännande under urinering, sömnstörning, ökad irritabilitet.

För behandling av patologi använder många människor mediciner. Men ingen tror verkligen att andra mediciner än bra (eliminering av inflammation och minimering av sjukdomstillstånd) också ger skada. Läkemedel har en positiv effekt på prostatakörteln, men medför stor skada på levern.

Det finns en naturlig lösning som används för behandling av prostatit sedan antiken - sbiten honung. Förutom att detta läkemedel är effektivt är det också helt säkert. Tack vare sin unika och naturliga komposition, har denna produkt inte den minsta skadan för kroppen.

Sbiten - ursprungligen slavisk drink, bestående av honung, vatten, medicinalväxter och kryddor. Det första namnet på infusion registrerades i gamla ryska brev från 1128 år. Namngivna ett botemedel på grund av tillverkningssätt, där i olika behållare insisterade på växter och honung, och sedan kombinerades och blandades med vatten. Enligt konsistensen är honung sbiten från prostatit en tät flerkomponentvätska.

Slaverna kallade infusionen "var" eller "perevar". På 1200-talet började medicinalplanter läggas till det, inklusive mint och salvia. Biverkningen betraktades som läkande vid behandling av förkylningar.

På 1500-talet beskrivs flera recept av honungsmedicin i detalj i den antika ryska upplagan av Domostroy. Sedan 1917 har de glömt infusionen. Och bara på 1990-talet började sin väckelse.

Detta verktyg hjälper till att stärka immunförsvaret, förbättra hälsan, behandla förkylningar och prostatit. Många företrädare för den starka hälften av samhället, som beställde en drink på vår officiella hemsida och använde den för att behandla inflammatorisk process, var nöjda, eftersom de inte bara botade en obehaglig sjukdom utan också blev friskare. Dessutom fortsätter de flesta att köpa den och använda den för förebyggande åtgärder.

I dag, när man dricker, läggs en mängd olika örter till: oregano, mint, kamomill, timjan, ringblomma, hundros, bergaska, vinbär, hallon eller jordgubbar. Alla dessa växter har en uttalad antiinflammatorisk effekt.

För att förbättra smaken i infusionen tillsätts juicer och olika kryddor, särskilt kanel, kryddnejlika och paprika. Denna åtgärd blir läkning tack vare medicinska växter och honung. Trots allt är honung själv ett kraftfullt naturligt antibakteriellt medel som hjälper till att eliminera inflammation och förhindra smittspridning.

När man köper en produkt är det viktigt att inte falla för tricks av skrupelfria säljare som säljer en falsk till priset av en kvalitetsdryck. En sådan drink kommer inte att ge kroppen någon fördel. Dessutom kan det göra mycket skada. På apotek är detta verktyg värt fantastiska pengar, cirka 1500 rubel. Den officiella webbplatsen erbjuder uteslutande naturlig infusion, som hjälper till att bota prostatit och förbättra hälsan. Kvalitetssäkring är den positiva återkopplingen från kunderna.

Denna folkmedicin är effektiv och effektiv, honung sbiten från prostatit har:

 • antiinflammatoriska;
 • uppvärmningen;
 • tonic;
 • antiviralt;
 • tonic;
 • immunmodulerande;
 • antifungala egenskaper.

Läkemedlet bidrar till:

 • eliminering av inflammatorisk process och blockering av dess förvärring
 • minimering av smärta vid urinering
 • normalisering av urinering
 • normalisering av centrala nervsystemet;
 • återställande av erektil funktion
 • normalisering av CAS;
 • förbättring av matsmältningsorganet;
 • öka kroppens skyddande egenskaper.

Receptet för att göra ett mirakel honung sbit från prostatit bör vara hos alla som bryr sig om deras hälsa. Ta en drink hemma är väldigt enkelt. Det bör noteras att det finns gott om sorter av detta recept, både alkoholfria och alkoholfria, det viktigaste att välja bland dem är verkligen effektiv.

Hur man förbereder honung sbiten från prostatit hemma själv

Alla kan göra detta läkemedel. Processen att dricka är mycket enkel. Om du har några problem kan du se videon eller fråga om råd: "Hur man lagar sbiten honung från prostatit" på forumet. Det viktigaste är att behärska tekniken.

Det finns många recept för tillagning av infusion. De är alla lika. Bland de mest populära recept fällde inkluderar: classic (med tillägg av jäst), liksom kryddig, äpple, vit, mint med citron och alkohol.

Den klassiska honung sbiten från prostatit är mycket lätt att göra. Du behöver ingen speciell kunskap för att förbereda denna produkt. Alla komponenter idag kan köpas. Det är inte nödvändigt att gå till fälten och samla in råvaror med egna händer.

Örter och växter köper helst i ett apotek. Självupphandling av råvaror är inte välkommen. För detta krävs viss kunskap, till exempel tidpunkten för mognad av växter och den period då koncentrationen av läkemedel i örterna är maximal.

Det klassiska receptet för honungsbit från prostatit är följande:

 1. Det bör reserveras honung - 500 g kryddblandning bestående av kryddnejlika, kanel, kardemumma och svartpeppar - 10 g vatten - 1,5 liter, örter - mynta, oregano, salvia, johannesört - 80 gram.
 2. Först kokas honung i vatten, tills en del av vätskan avdunstar. I en separat behållare måste du brygga örter och kryddor.
 3. Efter kokning ska buljongen infuseras i ungefär en kvart i timmen. Infusionen måste filtreras. Därefter blandas två vätskor och värms något.

För att förbereda honungen kom ner från prostatit med jäst bör tas maj honung - 100 gram torrjäst - ett par matskedar, vatten - fyra liter ingefära - en tredjedel av en tesked muskot - ¼ av en tesked kanel - halv tesked mynta - ½ av en tesked.

Alla ingredienser måste anslutas och läggas åt sidan i 15 timmar på en mörk plats. Sedan placeras medlet i två dagar i kylan och filtreras sedan.

Receptet på honungsbit från prostatit med mint och citron är också enkelt.

För att göra produkten måste du beställa följande komponenter:

 • honung - 100 gram;
 • vatten - 0,5 liter;
 • kryddnejlika - 2 st.
 • mint - ½ tsk;
 • citron - krossad kant av en halv frukt;
 • kanel - ½ pinnar
 • muskotnöt - på knivens spets
 • ingefära - den tredje teskedan.

Först måste du koka vatten och tillsätt sedan alla ingredienser till den. Införa kompositionen i en timme.

Recept för kryddig honung sbiten från prostatit nästa. Att producera drycken 200 gram användbara blomma honung, fjärdedel matsked muskot, 100 ml sirap, humle koner 4, per liter vatten, en pinne av kanel, tre bitar av kryddnejlika, kardemumma och kryddpeppar. Alla komponenter utom honung ska blandas och kokas. Därefter kokas produkten med låg värme i cirka sju minuter. När massan har svalnat något, tillsätt honung och blanda den tills den är helt upplöst.

Sbiten honung med humle gör det själv kommer inte vara svårt. Denna dryck kallas vit. Det är nödvändigt att blanda en liter honung med 20 gram humle, fyra liter vatten och en kanelsticka. Koka drycken på låg värme, i tre timmar. Därefter måste agenten avkylas och filtreras.

Inte mindre användbar och effektiv sbiten med äpplen. Receptet på honungsbit från prostatit med äpplen är som följer. För tillverkning av de verktyg du behöver för att förbereda i förväg hur mycket av torkad mynta i två teskedar vatten - 6 glas, fem skedar honung, två äpplen, fyra klyftor, varav två kanelstänger och lite ingefära.

Först blandas de krossade äpplen tillsammans med skalen med kryddor och vatten. Kompositionen måste kokas och koka sedan på låg värme i en kvart i timmen. Därefter måste du lägga till honung i en lättkyld vätska. Läkemedlet ska stå i en halvtimme.

Alkoholisk sbiten Lämplig för människor som älskar starka drycker. Gör dig själv älskling alkoholisk sbiten från prostatit är inte svårt. I värmd vin (liter) tillsätt honung - 150 g, en nypa kanel och nötkött, och två kryddnejlika. Kompositionen bör värmas väl, men inte kokas.

Gör dig själv älskling sbiten från prostatit är lätt. Det viktigaste att observera alla doser och proportioner. Det är lika viktigt att de produkter som används för att tillverka infusion, särskilt honung, är kvalitets- och naturliga. En annan viktig punkt - honung sbiten innebär användningen av inte vanligt kranvatten eller renat, men tillskott eller källvatten.

Sbiten är ett effektivt helande medel som hjälper till att bekämpa inflammation i prostatakörteln. Det viktigaste att veta är hur man gör en honungsbit från en prostatit.

Sbiten folk från prostatit: hur man tar, indikationer och kontraindikationer

Du kan använda östslavisk infusion för behandling av inflammation i prostatakörteln, liksom för profylax. Den maximala terapeutiska effekten kan uppnås med snabb behandling av sjukdomen, det vill säga med utseendet av de första symptomen.

Det hjälper till att eliminera ett känsligt problem bara en ordentligt förberedd dryck. Sbiten människor från prostatit bör uteslutas uteslutande av kvalitetskomponenter och produkter. Denna metod av traditionell medicin för att behandla sjukdomen involverar användning av dedikerade eller levande vatten.

Dosering och användningsfrekvensen för drycken beror på beredningsförfarandet och användningen av användbar medicin. Sbiten, kokad enligt ett klassiskt recept, rekommenderas att användas på tom mage och innan du lägger dig. Den beredda produkten, ca 50 ml, måste kombineras med vatten. Du kan använda medicinen i sin rena form. Varaktigheten av den terapeutiska kursen är en och en halv månad. Sedan följer en tvåveckorsavbrott och en upprepning av kursen.

När det gäller honungssbitnia för behandling av prostatit med jäst, bör dryck vara kvartkupa, i tom mage eller före sänggåendet. Om så önskas kan du späda ut produkten med vatten. Varaktigheten av den terapeutiska kursen är en och en halv till två månader.

Apple sbiten rekommenderade att konsumera 200 ml två gånger om dagen. Lösningen kan också tas för profylaktiska ändamål. Alkoholhaltig dryck ska vara full i 100 ml innan du lägger dig. Varaktigheten av behandlingskursen är två månader.

När det gäller mint, kryddig och vit sbitny, då tas dessa drycker i 200 ml två gånger om dagen.

Många tror att när hon kokar, förlorar honung dess helande egenskaper. Det är faktiskt så. Produkten blir inte helt användbar, men de flesta av de härdande ämnena förångas under påverkan av förhöjda temperaturer.

Att ta exceptionellt läkning sbiten för behandling av prostatit, du behöver växa honung i varmt vatten, men inte ta till kokning. Du kan ta med alla växter och kryddor, och lägg sedan bara till honung.

Detta läkemedel är harmlöst. Emellertid rekommenderas inte personer med närvaro av individuell intolerans, såväl som patologier i lungorna och mag-tarmkanalen, att behandlas med prostatit sbitnem.

Annars kommer drickan att ge exceptionella fördelar. Det kommer att bidra till att eliminera inflammatorisk process, smärta och nedskärningar vid urinering, liksom vid eliminering av sjukdomen.

Sbiten honung från prostatit: var att köpa och recensioner av läkare

En specifik metod för att förbereda en drink kan orsaka många frågor från en oinformerad person i denna fråga. Effekten av läkemedlet bestäms av dess helt naturliga komposition. Sbiten från prostatitköp som kan finnas på den officiella hemsidan. Den innehåller vatten, som har en unik struktur och egenskaper.

Den innehåller många mikroskopiska kristaller som interagerar med kroppens celler, vilket ökar skyddsegenskaperna, liksom normalisering av metaboliska processer. Emellertid är huvud effekten på prostata. Med tiden försvinner sjukdomen.

Läkarnas kommentarer om honungsbitret från prostatit är en bekräftelse på läkemedlets effektivitet. Enligt urologer är denna dryck en av de mest effektiva och hjälper verkligen till terapi av patologi. Det viktigaste är att behandlingen startades i tid, vid de första manifestationerna, och att sjukdomen inte går i kronisk form.

Glöm inte att det finns andra komponenter som ingår i detta verktyg. Tack vare närvaron av bär, örter, kryddor och honung i drycken kommer återhämtningen mycket snabbt.

Enligt läkarens recensioner av honungsbit från prostatit är denna dryck en av de få som hjälper till att eliminera inflammatorisk process och andra obehagliga symtom på sjukdomen.

Till skillnad från många läkemedel är detta läkemedel helt säkert, eftersom det bara har en positiv effekt på kroppen. Sbiten honung för behandling av prostatit kan alltid köpas på den officiella hemsidan, där till skillnad från apoteket kostnaden för produkten är flera gånger mindre. Dessutom erbjuder den officiella webbplatsen endast högkvalitativa produkter, vilket kommer att medföra exceptionella fördelar.

recensioner

Nikolay, veterinär, 35 år gammal

"På grund av svår hypotermi uppträdde smärta och utbrott under urinering. Då började problemen med en intim natur. Jag registrerade hos en läkare, föreskrivet medicinering, men sjukdomen passerade inte. Kamrat rekommenderade folkmedicinen - sbiten. Efter en halv och en halv återhämtade jag mig fullt ut. "

Marina, frisör, 43 år gammal

"Min man lider av prostatit under lång tid. Att ta mediciner gav ingen lättnad eller minimering av symtom. På internet läser jag att sbiten hjälper till med prostatit. Omedelbart beställt. Min man tog en månad, såret retreated. "

Feedback om sbitne honung för behandling av prostatit av urologen Vladimir Vasilyevich från Moskva

"Denna lösning är verkligen effektiv för prostatit. Det bidrar till normalisering och aktivering av prostatakörteln. Dessutom har läkemedlet kraftiga antiinflammatoriska egenskaper, vilket är mycket användbart vid denna sjukdom. "

Läkemedlet är säkert och botande. Det viktigaste är att få en kvalitetsdryck, inte falsk. Och du kan alltid beställa drogen på den officiella hemsidan.

Recept för honung sbit: solen i varje rån

Bilder från sajten: Xcook.info

För de som var intresserade är det inte alls hemligt att te, såväl som kaffe, dykt upp i Ryssland inte så länge sedan, som det kan tyckas. Dessa drycker blev populära för två eller tre hundra år sedan, och även då var de så dyra att inte alla hade råd med ett sådant nöje. Men enligt historiska rapporter använde våra förfäder samovar långt före te, och de kokade i dem en doftande sbiten, som omedelbart kunde ta bort alla symtom på en förkylning, muntra upp och anpassa sig till kampläget. På hur man gör honung sbiten hemma, vilka komponenter krävs för detta, vilken typ av örter är det bättre att sätta och hur man dricker det, det är värt att berätta mer i detalj.

Hälsningar från avlägsna förfäder: hur man gör honung sbiten hemma

Foto från sajten: urogenital.ru

Om de är ärliga mot slutet, tror historikerna att det ryska folket inte dricker alkohol, och om de drack den ökända honungen, gjorde de det extremt sällan på stora helgdagar och deras fästning var löjligt, bara cirka 2-6%. Därför var sbiten ursprungligen helt non-alcoholic, bara sedan 1700-talet, när man tillagade stål jäsat genom att tillsätta jäst. Hur man gör en honung sbiten, vid den tiden varje hemmafru visste, idag har traditionella recept blivit sällsynta, och förfädernas erfarenhet är nästan förlorad.

En integrerad del av honungsbitskompositionen är medicinska och doftande örter, varifrån buljongen är beredd, vilken sedan slås ned med en lösning av honung. Lägga till dem i olika uppsättningar och proportioner kan utgöra en hel del ursprungliga sbitneys, som har olika helande egenskaper. Det är dock värt att vara extremt försiktig i detta eftersom endast en specialist kan berätta exakt vilka örter och vilka farmakologiska egenskaper som är olika, hur det fungerar och hur det kombineras med andra komponenter. Därför är det nödvändigt att strikt följa den givna sammansättningen, åtminstone tills du blir expert på sådana frågor.

Många kallar sbiten honung från ryskt mulledvin, och det finns naturligtvis viss sanning i den. Men till skillnad från det är dryckets huvudsakliga ingrediens inte vin, men älskling, produkten är användbar och mycket populär, särskilt under den kalla årstiden och på vintern.

Delvis sbiten verkligen ser ut som det har värmts kryddat vin, eftersom den innehåller också en samling av örter, kryddor och andra ingredienser som kan värma upp i kylan, ägna särskild glädje och även stärka immunförsvaret. Men innan man bestämmer sig för hur man gör honung sbiten måste man först ta reda på vilken typ av användbara egenskaper han har.

Aromatisk och välsmakande honungs sbiten: Dryckets fördelaktiga egenskaper är uppenbara

Tack vare sin unika sammansättning som består av en kontinuerlig "nyttig", sbiten honung, receptet som du kommer att lära sig och även lära honom att omsätta i praktiken, kommer i förgrunden i kampen mot förkylningar under den kalla årstiden. Men det här är bara toppen av ett stort isberg, vilket det är önskvärt att studera från topp till botten. Det här är naturligtvis ett skämt, men det finns legender om användningen av honungssbitet, så det är värt att bo på detta mer detaljerat.

Foto från sajten: male-site.ru

 • Honung sbiten är rik på det bredaste sortimentet av mineraler, spårämnen och vitaminer som C, A, B, PP och många andra som kan hjälpa till att klara avitaminos våren.
 • Drycken på några minuter tar bort trötthet och till och med behandlar stress, ger ett gott humör.
 • Det rekommenderas att använda sbiten alkoholfri plan även för barn med förkylning, såklart, om det inte finns kontraindikationer i form av personlig intolerans mot komponenterna. Ja, och vuxna en sådan drink som sbiten, hjälp bara.
 • Du kan använda sbiten på honung till de som har länge och framgångsrikt kämpar med sömnlöshet, det kommer definitivt att bidra till att drömmen blir djup och fridfull.
 • Honung sbiten hjälper också till att bli av med parasiter om du använder det regelbundet.

Bland annat tog ner med hjälp av receptet med honung i gamla tider healers och medicin män som behandlats med sådana sjukdomar som prostatit, som är känd för att vara mycket svårt mottagliga för medicinska metoder för healing. Man trodde att om man gör det på heligt vatten, liksom med lämplig uppsättning örter, kommer handen att avlägsnas för hand, och oftast visade sig det på så sätt.

En unik honung sbiten: ett recept för matlagning hemma

Foto från sajten: kvasovar.com

Det är värt att säga att receptet för att göra honung är inte detsamma och det finns många alternativ som bör ses separat. När allt kommer omkring har alla unika föreningar också ursprungliga egenskaper, det vill säga de kommer att vara lämpliga i en mängd olika fall. Faktum är att det finns ett visst antikt recept som anses klassiskt eller grundläggande. Det var med honom, och vi ska börja närmare bekantskap, och för första gången för att förbereda en hälsosam och värme, samt en uppfriskande kylda, ingefära och honung sbiten, dricka, så älskad av våra avlägsna förfäder slaverna.

Forntida komposition av honungskaka

 • En kilo vita melasser, och du kan köpa den i matlagning. Oftast finns det val att köpa vita eller svarta melasser. Den första har en mjukare smak, och den andra är mer mättad, men ger en mörk, nästan svart färg, för det kommer definitivt inte att fungera för oss.
 • Tvåhundra gram naturlig honung. Det är värt att se att det inte var en ersättare, annars kommer inte drycken att fungera. Det är bäst att ta honungskalk, bovete eller blomma.
 • Fem saker av en nötkreatur. Om du inte gillar denna krydda, kan du ta en mindre, till exempel tre.

Foto från sajten: urogenital.ru

 • Två gram kanel, eller en eller två kanelpinnar.
 • Två teskedar av ginger, men bara utan toppen, annars kan drycken visa sig överdriven tårta och skållning.
 • Fem eller tio ärter av svart eller vit sötskinnad peppar.
 • Fem eller åtta bitar av kardemumma.
 • Tre mellanklasser av badjan.

All denna vänlighet kräver cirka fem eller sju liter kokande vatten. Tidigare var inte sbiten bryggd för en eller två personer, och omedelbart för en bra två dussin grannar som tittade på gäster på ett vänligt sätt. Men om du tror att detta är för mycket, kan formeln minskas proportionellt. I praktiken visar det sig att ett företag med tre personer lätt dricker fyra eller fem liter av denna ginger-honung sbit, så tänk själv.

Hem magi: hur man bara gör honung sbiten

Foto från sajten: younapitki.ru

Att göra en honung-ginger sbit hemma behöver du en ganska stor kastrull. Det är värt att följa att bottnen av henne var tjock nog, annars kan drycken brinna, och det är helt oacceptabelt.

Om du är i färd med att laga en honungspulver, åtminstone något bränt till botten eller väggarna av krukor, kan du säkert hälla din bryg i vasken, det blir omöjligt att dricka det. Strikt följa receptet och tekniken, det är vad som kan hjälpa till att klara uppgiften, och verkligen att titta på den dryck du behöver inte stanna en sekund, medan den är kokad på spisen.

Värm vattnet och lösa upp melass i det, så att det absolut inte finns några blodproppar kvar. Du kan göra detta i kallt vatten, men du måste röra lösningen mycket längre, det är därför du erbjuds att förvärma vatten innan du lagar mat och om så önskar koka det. Sätt grytan i brand och koka i tio till femton minuter - det är inget problem alls.

Sedan i en kastrull med kokande melasslösning måste du släppa ut alla kryddor och kryddor som du tidigare valt och förberedd. Om du inte vill ha någonting flytande i drycken, knyter du bara alla kryddor i gasbindet, lägger vikten på den, till exempel i form av en pebble-tvättad ren och sänker krukorna till botten. Brew kryddor rekommenderas också i tio minuter.

Om du behöver de medicinska egenskaperna hos sbit, bör honung inte tillsättas omedelbart. Från att koka, och i allmänhet från att vara i varmt vatten, förlorar det helt enkelt alla dess egenskaper. Om du bara behöver en trevlig smak och arom, då kan honung lösas omedelbart, tömma en liten buljong med kryddor i en behållare. För att honung sbiten, receptet som vi lärde oss idag, var mest användbar, skulle honung endast tillsättas efter att dryckens temperatur sjunker i fyrtio grader, på Celsius-skalan.

Stark honung sbiten: ett recept för matlagning för dem som älskar hett

Bilder från sajten: BeHoneybee.ru

Men om du tror att sbiten kan vara exceptionellt alkoholfri, då är du djupt misstag. Varje värdinna eller mästare kan lätt också förbereda en stark, berusande sbiten som som en hand lindrar trötthet, konsekvenserna av långvarig stress och till och med depression.

Sammansättning av alkohol sbiten

 • Ett hundra femtio gram kalk eller honung. Se till att det är naturligt.
 • En liter flaska billigt rött torrt vin, till exempel Bordeaux eller Merlot.
 • Två tre saker av en nötkreatur.
 • Muskot och kanel i markformen läggs till din smak.

Ett enkelt sätt att göra honung sbiten på vin

Återigen, för att korrekt förbereda sbiten på vin måste du alltid ha en kastrull till hands eller en kastrull med en tjock botten som inte tillåter komponenterna att brinna. Häll vinet i en förberedd behållare och värm över låg värme till en temperatur av högst sjuttio grader.

Bilder från sajten: mysekret.ru

Häll lite varmt vin i en liten krus eller ett glas och utspädd honung i den. Och du måste sluta tills han helt sönderbryter och lämnar inga klumpar eller sediment bakom honom. Häll allt detta i en vanlig kastrull, tillsätt kryddor och värm lite mer. Det är värt att komma ihåg att sbiten inte kan kokas på något sätt, som det beryktade mulledvinet hemma, som du kan lära av det klassiska receptet på vår hemsida.

Den legendariska Petrine sbiten: en mirakeldrink från Peter den Store själv

För nybörjare är de redan presenterade recepten för kaprifol nog, men det här antika receptet kan inte ignoreras, eftersom Peter den stora själv respekterade honom och väckte den ryska staten till en helt ny nivå. Trots att han älskade allt utomlands kunde han aldrig neka en sådan behandling. Intressant, den traditionella varm dryck kommer den här gången att vara kallt, men du måste dricka det i värmen, liksom efter badhus, det stärker det ger styrka, normalisera metaboliska processer i kroppen, och mycket mer.

Bilder från sajten: SuperCook.ru

Sammansättningen av Peter sfinxen

 • Ett hundra gram naturlig honung, för det här fallet är det bättre att ta bovete.
 • En liter naturlig, kokad självständigt, bröd kvass.
 • Två eller tre teskedar med toppen av riven pepparrot.

Metod för framställning av sbinth från Peter I

Till att börja med måste du laga kvass, och även om det kommer från koncentratet som säljs i affären gör det inte ont. Men den inköpta kvasskvaliteten sbiten fungerar inte, även på ett fat. Kvass ska vara stark, mättad, färsk och tät, sådan i butiken du inte kan köpa, annars kommer drycken inte att bli smaklig.

Häll kvass i en lämplig behållare, tillsätt honung till den, och även pepparrot. Allt detta ska blandas mycket bra, tills allt är helt upplöst, förutom pepparrotbitar. Förresten, pepparrotrötter är också bättre att köpa i affären och gnugga dig själv, var redo för tårar, det är starkt och kraftfullt om växten lagras ordentligt. Kapaciteten bör täckas tätt, till exempel, gasväv eller en ren trasa och lämna en dag på en mörk plats.

Foto från sajten: RomovyDnevnik.ru

Nästa dag kan sbiten redan vara full. Som du kan se, värmer det inte ens upp, eftersom alla användbara kvaliteter honung och resten lagras i drycken, det visar sig vara lite kolsyrad, tårta och otroligt fräsch. I värmen kan du lägga till några isbitar i ett glas med sbiten, och den uppfriskande effekten blir maximal.

Perfekt sbiten honung - receptlagning hemma

Foto från sajten: slavyane.org

Vanan att dricka te kom till oss från Kina, där denna dryck anses vara nationell, och kaffe var första berusad i Etiopien. Men få av våra landsmän vet att slaverna också hade sina egna nationella drycker, vars recept inte alls gick förlorade och nästan överlevde till idag. Till exempel är det värt att komma ihåg nästan sbiten honung, receptet hemma som jag kommer att ge dig, dricka en doftande, välsmakande och allt annat, är det också mycket användbart. Det förberedde min farfars far, farfar, då min far, jag laga mat, jag gillar det och min dotter, som också kommer att ge ett recept till dina barn och barnbarn. Så vad är hemligheten av honung fällde, än det är nyttigt, och någon är kontraindicerat, och viktigast av allt, hur man lagar och kommer att diskuteras i vår artikel.

En unik rysk dryck: hur man gör honung sbiten hemma

Bilder från sajten: povarenok.ru

Läsa historieböcker, upptäckte jag att honung sbiten början, vad han var i pre-Petrine gånger och första omnämnandet av det redan kända för Novgorod krönika det elfte århundradet. Detta sbiten var en läsk i över sex århundraden, och endast den sjuttonde-talet började speciellt jäst genom att tillsätta jäst, men då fästningen det nästan nått sex till sju procent. Det är därför vi bara talar om alkoholfria sbinth, vilket inte bara är gott men också mycket användbart.

På grund av den unika uppsättning av örter och naturliga bee honung, som också är en del av, är sbiten honung inte bara trevlig och läcker, men också en läkande dryck. Sanna förberedda honung sbiten som en hand, ta bort symptomen av vanlig förkylning, det lugnar halsen och gynnsam effekt på bronker och lungor, normaliserar mag-tarmkanalen, jämnar ut trycket, ger en positiv attityd och förbättrar tonen.

Den mest grundläggande komponenten i denna unika dryck är naturligtvis naturlig bee produkt, slående egenskaper som kan knappast överskattas, och denna honung alla redan förstår. Han fyller honung sbiten, som ingår i en tillräcklig mängd, en slående uppsättning av vitaminer, mineraler, aminosyror, metaller och andra saker, och örter som kamomill, johannesört, Ålandsrot, timjan, oregano, mynta och Melissa kompletterar dess antiseptiska, antiinflammatoriska egenskaper, och också lite toning up effekt, och det alls ett skämt. Om du inte känner något som det när du dricker sbiten, var det inte kokt korrekt.

 • Sbiten honung kan normalisera arbetet i tarmarna och mag-tarmkanalen som helhet, har en positiv effekt på ämnesomsättningen och påskyndar metabolismen.
 • Reglering av blodsocker - En annan viktig punkt som du måste veta om sbitn.
 • Te-sbiten avlägsnar kroniska smärtor eller åtminstone väsentligt försämrar dem, det har en antiseptisk effekt och underlättar symptomen på förgiftning och förgiftning.
 • I sjukdomar i hjärtat och blodkärlen, såväl som högt blodtryck, rekommenderar även läkare ofta att förbereda honung sbiten på en uppsättning kryddor och örter.
 • För stark hanehälsa, liksom för förebyggande eller behandling av prostatit används honung sbiten också, vilket redan har hjälpt tusentals män. Det har en positiv effekt på styrkan, vilket förbättrar blodcirkulationen i bäckenregionen.

Foto från sajten: ydacha20011.ru

Honung sbiten är ett utmärkt förebyggande verktyg i kylan, när du vill förhindra en tråkig kyla, och det är inte allt som kan sägas om denna ursprungligen ryska dryck. Vitaminer av olika grupper, från A och till PP, fleromättade aminosyror, mineraler, allt detta gör sbiten helt enkelt unik.

Otroligt sbiten honung: ett recept för matlagning hemma

Det måste sägas att många år har gått sedan uppfinning av honungskaka av våra förfäder, och tekniken och metoden för dess förberedelse har inte förändrats. Men den här drinken kan vara annorlunda, till exempel, det finns alkoholhaltiga och alkoholfria alternativ, enkelt och även vanilj. Och sistnämnda var ofta alkoholhaltiga, även om deras fästning fluktuerade från två till sex procent. I motsats till den populära stereotyp i Ryssland har aldrig varit en epidemi av alkoholism, men njuta av ögonblicket våra förfäder kunde, på grund av det faktum och dryck fördes ner och mjöd, vilket upphetsad fantasin, upplyftande och har en kraftfull läkande effekt på hela kroppen.

Bilder från sajten: ProstatitMedic.ru

Det är bara att räkna ut hur man gör honung sbiten korrekt, att det var gott, doftande och hade alla medicinska egenskaper som det borde vara. Faktum är att inget komplicerat, du måste bara förvärva de nödvändiga ingredienserna. Då kommer din familj att be om tillägg, och gästerna kommer att fråga hur man gör honung sbiten hemma och vad som krävs för detta.

För att dölja receptet för skräp på honung är inte meningslöst, låt oss därför studera tillsammans. För att börja, kanske är det nödvändigt från det enklaste, klassiska receptet, och det finns faktiskt många av dem. Tänk på att det förr i tiden var kryddor och kryddor tillgängliga förutom den svarta doftande pepparn, och vissa kryddor uppträdde mycket senare och deras kosta för det vanliga folket var inte så högt. Nu har situationen förändrats, så var inte snål och lägg till allt du behöver.

Sammansättningen av honung sbinth enligt det klassiska receptet

Bilder från sajten: xcook.info

 • Tvåhundra gram ren och naturlig honungsbi. Det rekommenderas att ta en bluff, eftersom han har en vacker, ljus färg, men också en mörk kostym Bovete, är det viktigaste inte att komma till surrogat, annars alla dina brygd, kan du bara kasta bort, varken glädje eller tillräckliga förmåner du får.
 • En liter brunn, eller renat och mjukat vatten.
 • En tesked, utan topp, jord kanel, och också rot av ingefära. Om du inte gillar överdriven skarpa kan du minska dosen av den senare med hälften.
 • På en tredjedel av te sked anis, och även kardemumma.
 • Ett par andra knoppar av kryddnejlika, liksom fem eller åtta ärter av svart doftande peppar.

Cook sbiten honung: receptet är enkelt

Till att börja med måste du späda honung med vatten, och det måste nödvändigtvis vara kallt och inte kokas i förväg. Den verkliga sbiten ska göras på levande vatten, det här är väldigt viktigt, så glöm inte. Det är bättre att ta en kastrull med en tjock botten så att din delikatesse inte brinner eller, ännu bättre, ta en kastrull, det håller temperaturen perfekt.

De flesta av de gamla och klassiska recepten av folk sbitnya betyder bryggning, det är kokande honung. Men vi alla vet, men jag förstår liksom varje expert som när temperaturen stiger till fyrtio grader eller högre, honung inte bara förlorar sina läkande egenskaper, och tvärtom kan vara skadligt. Därför vågar jag erbjuda dig att förbereda sbiten utan tillsats av honung. Det vill säga brygga första örter och kryddor, och först därefter, efter kylning till önskad temperatur, tillsätt utspädd honung.

Så i ett klassiskt recept du behöver för att koka vatten med honung, lägga till alla kryddor som du plockat för det, och koka under omrörning i ca femton eller tjugo minuter, och alltid på en mycket låg värme. Om det finns ett vitt skum på bryggans yta, ska det omedelbart tas av med ett frekvent ljud eller bara en sked. Du kan inte låta det lösas, annars kommer drycken att vara grumlig och inte vacker.

Därefter måste en kastrull med sbiten tas bort från värmen och täck med lock och linda något varmt, till exempel, kan det vara en fluffig mormors näsduk, som länge har legat på hyllan, handduk eller päls. Sträck drycken i två timmar, under denna tid ska den inte helt svalna, så det är bättre att lämna den någonstans i plattan eller batteriet.

Enkel honung sbiten: ett recept för folk för lata människor

Bilder från sajten: ProstatitMedic.ru

Det föregående receptet sbitnya som jag gav dig, i allmänhet, alls inte komplicerat, men någon tid kommer att kräva, under alla omständigheter. Men om du förväntar dig många gäster, tar det lång tid att laga mycket av en sådan uppvärmningsdrink, tillräckligt för alla. Då är det klokt att ta ett recept som är perfekt för ett stort företag, och du kan även tillaga den på en brand i naturen, viktigast av allt, glöm inte att ta med en burk av doftande honung.

Honung sbit komposition för ett stort företag

 • Ett kilo honung, om du inte gillar söt, då mängden kan minskas till åttahundra gram.
 • Fem liter brunnsvatten. Du kan ta en ren och avslappnad.
 • Tjugofemtio gram torra Shishechek humle. Du kan köpa mark och endel, här är allt valfritt. Ju mindre slipning, desto mer mättad och doftande sbiten kommer att visa sig.
 • Kryddor och kryddor att smaka, eller det är till hands.
 • Medicinska och doftande örter på en gren: oregano, timjan, johannesurt, salvia, citronbalsam, mint, och vad som kommer att komma i åtanke.

Förberedelse av honung sbiten på recept

Foto från sajten: proza.ru

Koka vattnet och späd honungen i liten mängd så att den löser sig helt och brinner inte tills du kokar den. Häll den resulterande sirapen i en gemensam kruka och blanda igen, varefter du kan lägga till örter och kryddor till smak samt humle. På en långsam eld, laga den här sbiten i minst två timmar, svalna sedan och servera, istället för kvass, men du kan värma upp och dricka som te med bröd och pepparkakor.

Hur man lagar en honung sbiten utan att förlora nyttan av honung

För att inte förlora de medicinska egenskaperna hos honung, gör jag det annorlunda, och smaken av drycken från detta vinner bara, jag delar med dig en hemlighet. Att odla honung är nödvändigt i en liten mängd redan kokt vatten, och örter och kryddor, i kombination med humle, kokar helt enkelt i vatten. När allt är kokta och buljongen kyls till fyrtio grader, att de två vätskorna blandas och sedan en lite varm i elden, men så att temperaturen inte stiger över femtio eller sextio grader Celsius.

Vi använder vackert och klokt: hur man dricker sbiten honung

Bilder från sajten: findmeals.com

Hur man lagar honung sbiten hemma vi har redan redas ut, kan vi bara förstå hur det är nödvändigt att dricka för att få maximal njutning, liksom en betydande terapeutisk och läkande effekt. Det finns flera hemligheter som inte kommer att skada sig för att lära och observera, vilket är vad jag äntligen vill säga till dig.

 • Nonalcoholic sbiten kan vara full för vuxna, och för barn, och till och med för gravida kvinnor, det vill säga till alla som inte har hittat personlig intolerans mot dryckens komponenter.
 • Använd sbiten honung som te, till exempel med torkning, godis eller kex.
 • På sommaren, när värmen övervinner, svaleras den svalna sbiten för att dricka som kvass, slutar den perfekt törst.
 • Under den kalla årstiden, särskilt efter underkylning i sbiten, kan du lägga till vin, laga mat i form av mulledvin, så att du snabbt kan värma upp.

Bilder från sajten: stodam.ru

Det bör förstås att honung sbiten är en extremt koncentrerad buljong, eftersom den också kan användas som förebyggande för kall och influensa. Torka bara en matsked av denna livgivande elixir i ett halvt glas vatten och drick på tom mage, vilket hjälper till att fylla bristen på vitaminer, mineraler och spårämnen.

Hur man gör honung sbiten?

En av de populära gamla östliga slaviska dryckerna är honung sbiten. Före tekomsten i Ryssland ansågs det nästan vara den enda heta drycken som var tillagad i varje hus. På vintern användes det varmt för att hålla varma, och på sommaren - det var coolt att släcka din törst. Tänk på vad honung sbiten är, vilka recept finns och hur du kan förbereda det själv hemma.

Läkande egenskaper

Användningen av honung sbit beror på närvaron i honung, kryddor och örter. På vintern konsumeras drycken i varm form, eftersom det har en uppvärmning och antiinflammatorisk effekt. I en kall form uppskattades produkten huvudsakligen på sommaren eller under en vandring i badet, eftersom det snabbt släckte törst och tonat i varmt väder. I folkmedicin användes det ofta för behandling:

 • beriberi, skörbjugg;
 • sömnlöshet;
 • stressbetingelser;
 • hypertoni;
 • prostatit;
 • katarralsjukdomar.

Sbiten har en lätt diuretisk effekt, det bidrar till att ta bort toxiner från kroppen. Förbättrar rörligheten i mag-tarmkanalen - förbättrar matsmältningen, främjar bättre matsmältning, ökar aptiten. Lättnar huvudvärk, förbättrar blodkärlstillståndet - det är ett bra sätt att förebygga ateroskleros. Dryck förbättrar humör, toner, släcker törst.

Sammansättning och näringsvärde

En oumbärlig del av honungssbitnia är honung. Beroende på receptet för beredningen av drycken kan johannesört, lövblad, salvia, kapsum och andra kryddor tillsättas. Sbiten är rik på vitaminer och spårämnen:

 • vitaminerna A, B, C, E, H, PP;
 • organiska syror;
 • matfibrer;
 • Mineralämnen: järn, zink, jod, fluor, koppar, fosfor, kalium, magnesium, kalcium.

Den är rik på proteiner och kolhydrater. Genomsnittlig kaloriinnehåll är ca 60 kilokalorier per 100 g produkt. Kan göras som alkoholhaltig (från 4 till 7%) och alkoholfri variant (ca 1%).

recept

Det finns många recept förde ner på honung - som innehåller alkohol, mjuk, enkel, vaniljsås. De äldsta överlevt till våra dagar drinkrecept har beskrivits i monumentet av rysk litteratur XVI-talet - "Domostroy", som är en sammanställning av tips och regler för hantering av ekonomin för varje familjemedlem på den tiden.

Ursprungligen, i de ryska byarna, var sbitenen uteslutande alkoholfri. Endast detta alternativ var tillåtet sbitenshchikam sälja peddling på gatorna, marknaderna, mässor, torg. Men på 1700-talet blev alkoholhaltiga drycker mer populära.

Intresset för sbinth-konsumtionen minskade först efter oktoberrevolutionen. Sedan början av 90-talet i olika regioner i Ryssland försöker återuppliva produktion och konsumtion av denna dryck. Överväg hur man förbereder en honung sbiten på olika sätt hemma.

klassisk

Att förbereda ett klassiskt recept sbitnya, det tar inte lång tid. Förbered följande produkter:

 • 200 g - högkvalitativ bihonung;
 • svartpeppar - om ett dussin;
 • kanel, ingefärapulver - en tesked
 • kryddnejlika - 2 st.
 • anis, kardemon - på knivens spets;
 • 1 liter flaska eller brunnsvatten.

Förberedelsemetoden är som följer. Ta en kastrull, helst med en tjock botten - i en sådan behållare är det mindre chans att honung kommer att brinna och drycken blir hopplöst bortskämd. Torka honung i kallt vatten, sätt på en spis, koka. Kombinera alla ovanstående kryddor och koka över en liten eld i ca 15 minuter, regelbundet avlägsna det resulterande skummet. Ta sedan av från plattan, låt grytan i en handduk, låt sbiten stå i flera timmar.

gammal

Det antika receptet om att göra honung sbinth hemma är mer krävande och kommer att ta tid. Produt blir låg alkohol och förbereder sig i 14 dagar. För tillverkning kommer det att krävas:

 • 1 hink med brunnsvatten;
 • 100 g av någon torrjäst för bakning eller dryck;
 • honung, vit tratt - 1 kg vardera;
 • 3 st. kryddnejlika;
 • kanel - 2 g eller 2 pinnar;
 • Jordgubbe - 2 tsk;
 • 10 st. svartpeppar;
 • kardemumma, baden - efter vilja.

I en kastrull, kombinera alla ingredienser utom jäst, koka upp och koka på låg värme i 30 minuter, ta bort skummet på en regelbunden basis. Ta bort från plattan, låt drinken införa i några timmar. Efter kylning till 25-30 ° C, häll jästen. Placera behållaren på ett mörkt ställe för att vandra vid en temperatur av 15-17 grader. Efter 2 veckor sbiten spolas och häll i flaskor. Förvara produkten på en sval plats i högst en månad.

Moskva

På sättet att förbereda skiljer sig Receptet från Moskva sbitna praktiskt taget inte från det klassiska. Skillnaden ligger i användningen av doftmynt och proportionerna av ingredienser. För detta recept behöver du:

 • honung - 200 g;
 • mynta torr - 4 matskedar;
 • Jordgubbe - 2 tsk;
 • vita melasser - 1 kg;
 • kanel - 0,3 tsk;
 • tubby, kryddnejlika - 3 st.
 • svartpeppar - 15 ärter;
 • brunnsvatten - 5 liter.

I en djup kastrull brygger vi vatten, honung, melass. Koka blandningen över en låg värme i 10 minuter. Lägg sedan till alla övriga ingredienser och koka ytterligare en kvart i timmen, täck med en handduk och lämna i några timmar.

cranberry

Tranbär - en bär, som länge har använts av våra förfäder för beredning av mästare, juicer, kissar. Aktivt används i folkmedicin för behandling av förkylningar, beriberi och terapi av gemensamma patologier. För produktion av tranbär honung sbit, behöver du:

 • honung - 200 g;
 • bär av tranbär - 300 g;
 • kanel - 1 tsk;
 • kryddnejlika - 3 st.
 • laurblad - 1 stycke;
 • kardemumma - 2-3 st.
 • vatten - 3 liter.

Krossa tranbäret på något bekvämt sätt, pressa saften. Tår björnen i en kastrull, tillsätt klyftor, kardemumma, kanel, häll vatten, koka i 20 minuter. För ett par minuter före slutet av matlagningen kastar du ett bladblad. Därefter filtreras blandningen, tillsätt honung, tranbärsjuice. Värm noga drycken nästan till koka, men se upp för att blandningen inte kokar.

Petrovsky

Du kan inte ignorera receptet för sbinth, som kejsaren Peter den Store själv älskade. Det behöver inte kokas, men bör konsumeras uteslutande i kall form. För tillverkning behövs endast tre komponenter:

 • 100 g honung;
 • 1 liter naturlig bröd kvass;
 • 2 tsk. riven pepparrot.

Det första du bör uppmärksamma är bröd kvass. Tyvärr går inte inköpsalternativen här - det är bättre att laga kvass på egen hand, för vilken du kan använda det köpta koncentratet. I detta fall kommer drycken att vara rik och doftande.

Den andra är en riven pepparrot. En färdig torkad produkt är inte heller lämplig. Det är bättre att köpa hela rötter pepparrot och gnugga dem på ett fint rivjärn hem - så att produkten inte har tid att oxidera och inte förlora sin aromatiska flyktiga föreningar.

För att göra ett "Petrovsky" recept, blanda kvass, honung och pepparrot. Rör om, täck och placera på en sval, mörkad plats i 1 dag. Det är rekommenderat att använda kallt.

Hur man dricker ordentligt

I värmen eller när du besöker ett bad används drycken kallt för att återställa vattensaldan, som vanligt te. På vintern eller vid behandling av sjukdomar rekommenderas att man dricker en drink i varm form.

För förebyggande av kroniska sjukdomar eller behandling av beriberi tas produkten 2/2 veckor, en kopp på morgonen och kvällen med måltider.

Sbiten från prostatit

Många representanter för den starka hälften av mänskligheten i åldern 20-40 år står inför ett sådant problem som prostatit - inflammation i prostata. Enligt statistiken lider nästan varje 10 man på planeten av denna sjukdom.

Problemet med sjukdomen ligger i det faktum att långt ifrån varje man, som kände närvaron av ett problem, omedelbart vänder sig till doktorn för hjälp och börjar engagera sig i självmedicinering. Detta tillvägagångssätt delas absolut inte av det medicinska samfundet.

Att fördröja diagnosen och behandlingen av prostatit kan leda till kronisk bäckensmärksyndrom, infertilitet, cystit, urininfektion och sexuell dysfunktion.

Till folkmedicin, vad gäller huvudmetoden för behandling av prostatit, är läkare skeptiska. Det är emellertid insett att vissa till synes enkla recept för drycker baserade på honung och andra medicinska örter verkligen kan bidra till en snabb återhämtning av patienten. Men de måste endast användas som hjälpterapi och i samråd med den behandlande läkaren.

Läkande egenskaper

Som nämnts är den viktigaste ingrediensen i sbitnia en naturlig honung, som länge har förtjänat ett förtältets rykte. Det innehåller en stor mängd vitaminer och spårämnen, vilket positivt påverkar fartygens tillstånd.

Tack vare den unika sammansättningen av medicinalväxter och kryddor har sbiten antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Detta bidrar till snabb reduktion av smärtsamma symtom och generell förbättring av kroppen.

Receptet på matlagning

För att förbereda ett recept för honungsbitbitnia från prostatit behöver du följande ingredienser:

 • honung - 6-7 matskedar;
 • torr mark St John's Wort - 1 msk;
 • mint - 1 matsked
 • kanel - en tesked;
 • Riven muskotmjölk - 0,5 tsk
 • kardemumma, kryddnejlika - 3 st.
 • riven ingefära - 2 matskedar;
 • vatten - 1 liter.

Blanda allt i en kastrull och koka över en liten eld i ungefär en kvart i timmen. Det bildade skumet bör uppsamlas med ett brus. Efter detta måste pannan avlägsnas från elden, täckt med lock, lindas och sätta på en dag vid rumstemperatur. Nästa dag filtreras blandningen.

Inträdesregler

För att lindra symtomen av sjukdomen, bör spädas 1 msk av drycken att upplösas i ett glas varmt vatten och dricka en gång dagligen på morgonen innan du äter. Bushterapin är 3 veckor, då ska du ta en paus i 1 vecka.

I kombination med konventionella behandlingar, sjukgymnastik, kost och droger, kommer denna dryck att bli av obehagliga symptom och förbättra den allmänna hälsan. Men innan du använder den här folkmedicinen rekommenderas att du rådgör med din läkare.

Kontra

Den huvudsakliga kontraindikationen för användningen av någon av dryckerna är den individuella intoleransen hos komponenterna. Ofta manifesteras en allergisk reaktion i förfalskad honung - var försiktig när du köper den. Produkten rekommenderas inte heller för personer med patologier i lever och njurar, gravida eller ammande kvinnor.