Huvud
Behandling

Sbiten honung från akut och kronisk prostatit hos män

En av de bästa naturläkemedel som används för behandling av prostatit, har sedan antiken betraktats som honung sbiten. Förutom att detta läkemedel är effektivt är det också helt säkert. Tack vare sin unika och naturliga komposition, ger den inte den minsta skadan för en mans kropp.

Sbiten - ursprungligen slavisk drink, bestående av honung, vatten, medicinalväxter och kryddor. Det första omnämnandet av infusion registrerades i gamla ryska brev från 1128. Läkemedlet heter det på grund av sättet att förbereda, där i olika behållare krävdes växterna och honungen först och sedan kombinerades och blandades med vatten. Enligt konsistensen är honung sbiten en tjock flerkomponentvätska.

Sbitene honung kan köpas på apoteket i färdig form, och du kan laga helt självständigt.

Användbara egenskaper hos sbinth

Denna folkmedicin har följande användbara egenskaper:

 • antiinflammatoriska;
 • uppvärmningen;
 • tonic;
 • antiviralt;
 • tonic;
 • immunmodulerande;
 • antifungal.

Honung Sbiten hjälper:

 • eliminering av inflammatorisk process och blockering av dess förvärring
 • minimering av smärta vid urinering
 • normalisering av urinering
 • normalisering av centrala nervsystemet;
 • återställande av erektil funktion
 • normalisering av det kardiovaskulära systemets funktion
 • förbättring av matsmältningsorganet;
 • öka kroppens skyddande egenskaper.

Sammansättning av sbinth

 1. Den viktigaste grundläggande ingrediensen i receptet av honungsbitbitnia för behandling av prostatit är naturlig honung, vars användning är obestridlig. Den är så rik på alla slags vitaminer, aminosyror och spårämnen som knappast kan jämföras med någon annan naturlig substans.
 2. I överflöd är vitaminerna i sbitene extremt olika. Till exempel E, A, C, PP, B och många andra. De har en återställande effekt på hela organismen och speciellt på maskulin hälsa.
 3. För att det genitourära systemet ska fungera, behöver en man zink, som också är närvarande i honungsbitan. Den innehåller jod och brom, svavel och mangan, kalcium, samt magnesium, fluor och mycket mer.
 4. På grund av den unika sammansättningen av örter sbiten kan ta bort de inflammatoriska processer, och har även antibakteriella egenskaper, vilket är mycket viktigt att ta hänsyn till en integrerad strategi för behandling av prostatit.
 5. Undervärdera rollen som en mängd kryddor, kryddor och kryddor, som ingår i den ursprungliga kompositionen av honungsbitan, inte heller värt det. De kommer framgångsrikt i kontakt med ämnen från honung, medicinska örter och påskynda metaboliska processer, förbättra återhämtningsgraden för skadade vävnader.
 6. Sbiten honung är också mycket välsmakande och med de behov den kan tillämpas som en förebyggande åtgärd för att inflammation i prostatan symtom som du aldrig har upplevt.

Matlagning recept

Det finns många recept för tillagning av infusion. De är alla lika. Bland de mest populära recept fällde inkluderar: klassisk (samt med tillsats av jäst), kryddig, äpple, vit, mynta, med citron och alkohol.

Klassiskt recept

Det bör reserveras honung - 500 g kryddblandning bestående av kryddnejlika, kanel, kardemumma och svartpeppar - 10 g vatten - 1,5 l, örter - mynta, oregano, salvia, johannesört - 80 g.

Först kokas honung i vatten, tills en del av vätskan avdunstar. I en separat behållare måste du brygga örter och kryddor.

Efter kokning ska buljongen infuseras i ungefär en kvart i timmen. Infusionen måste filtreras. Därefter blandas två vätskor och värms något.

Recept med jäst

För att förbereda honung sbitnya prostatit jäst måste ta May honung - 100 g torrjäst - några matskedar vatten - fyra liter, ingefära - tredje tesked muskot - kvarts tesked kanel - halv tesked, mynta - halv av en tesked.

Alla ingredienser måste sättas ihop och läggas i 15 timmar på en mörk plats. Sedan placeras medlet i två dagar i kylan och filtreras sedan.

Recept av honung sbiten med mint och citron

För att göra produkten måste du beställa följande komponenter:

 • honung - 100 gram;
 • vatten - 0,5 liter;
 • kryddnejlika - 2 st.
 • mint - 0,5 tesked;
 • citron - krossad kant av en halv frukt;
 • kanel - 0,5 stavar;
 • muskotnöt - på knivens spets
 • ingefära - en tredjedel av en tesked.

Först måste du koka vatten och tillsätt sedan alla ingredienser till den. Införa kompositionen i en timme.

Recept för kryddig honung sbiten

Att producera drycken 200 gram som behövs blomma honung, fjärdedel matsked muskot, 100 ml sirap, humle koner 4, per liter vatten, en pinne av kanel, tre bitar av kryddnejlika, kardemumma och kryddpeppar. Alla komponenter, förutom honung, måste blandas och kokas. Därefter kokas produkten med låg värme i cirka sju minuter. När massan har svalnat något, tillsätt honung och blanda den tills den är helt upplöst.

Sbiten med humle

Sbiten honung med humle gör dig själv kommer inte vara svårt. Denna dryck kallas vit. Det är nödvändigt att blanda en liter honung med 20 g humle, fyra liter vatten och en kanelpinne. Koka drycken på låg värme, i tre timmar. Därefter måste agenten avkylas och filtreras.

Ett recept med äpplen

Inte mindre användbar och effektiv sbiten med tillsats av äpplen. Receptet på honung sbiten med äpplen är som följer. För tillverkning av de verktyg du behöver för att förbereda i förväg hur mycket av torkad mynta i två teskedar vatten - 6 glas, fem skedar honung, två äpplen, fyra klyftor, varav två kanelstänger och lite ingefära.

Först blandas de krossade äpplen tillsammans med skalen med kryddor och vatten. Kompositionen måste kokas och koka sedan på låg värme i en kvart i timmen. Därefter måste du lägga till honung i en lättkyld vätska. Läkemedlet ska stå i en halvtimme.

Sbiten alkoholisk

Alkoholhaltig sbiten är lämplig för personer som gillar starka drycker. Gör dig själv en honung alkoholisk sbiten är inte svårt. I värmd vin (1 liter) tillsätt honung - 150 g, en nypa kanel och nötkött, och två kryddnejlika. Kompositionen bör värmas väl, men inte kokas.

Det är inte svårt att göra honung sbiten själv. Det viktigaste att observera alla doser och proportioner. Det är lika viktigt att de produkter som används för att tillverka infusion, särskilt honung, är kvalitets- och naturliga. En annan viktig punkt - honung sbiten innebär användningen av inte vanligt kranvatten eller renat, men tillskott eller källvatten.

Hur man tar indikationer och kontraindikationer

Dosering och användningsfrekvensen för drycken beror på beredningsförfarandet och användningen av användbar medicin.

Sbiten, kokad enligt ett klassiskt recept, rekommenderas att användas på tom mage och innan du lägger dig. Den beredda produkten, ca 50 ml, måste kombineras med vatten. Du kan använda medicinen i sin rena form. Varaktigheten av den terapeutiska kursen är en och en halv månad. Sedan följer en tvåveckorsavbrott och en upprepning av kursen.

När det gäller honung sbiten med jäst, ska drycken vara en kvart kopp, på tom mage eller före sänggåendet. Om så önskas kan du späda ut produkten med vatten. Varaktigheten av den terapeutiska kursen är en och en halv till två månader.

Apple sbiten rekommenderade att konsumera 200 ml två gånger om dagen. Lösningen kan också tas för profylaktiska ändamål.

Alkoholhaltig dryck ska vara full i 100 ml innan du lägger dig. Varaktigheten av behandlingskursen är två månader.

När det gäller mint, kryddig och vit sbitny, då tas dessa drycker i 200 ml två gånger om dagen.

Alla typer av drycker är ofarliga. Men närvaron av människor med individuell intolerans, liksom sjukdomar i lungor och mag-tarmkanalen, rekommenderas inte för behandling av inflammation i prostatan sbiten.

Annars kommer drickan att ge exceptionella fördelar. Det kommer att bidra till att eliminera inflammatorisk process, smärta och nedskärningar vid urinering, liksom vid eliminering av sjukdomen.

Honung sbiten från prostatit

Om den här drinken har få människor hört. Och om dess användbara egenskaper under en lång tid. Trots det kommer hans recept att räknas från ett dussin århundraden. Det användes som en tonic och medicinsk dryck. Honung sbiten från prostatit har varit känd under lång tid. Den var beredd enligt ett speciellt recept och ansågs vara en helig drink. Efter att ha lärt sig den verkliga hemligheten att förbereda en riktig slavisk drink kan du inte bara ge dig en mängd olika smaker, utan också förbättra din hälsa i ordning.

Honungsdrink - sbiteni

Det är svårt att säga vilket land är födelseplatsen för drycken. Analoger hittades i 7th century BC. Det var sant att det moderna receptet var något modifierat, men det ansågs likväl som en guddryck. Dricka honung sbiten dök upp i Ryssland i 11-12 århundraden. Den var beredd enligt ett speciellt recept som hölls hemligt. Processen med skapandet är noggrann, men de fördelar som uppnås i slutet är ovärderliga.

Under lång tid förbrukades det för att höja immuniteten och den allmänna förstärkningen av kroppen. Människor märkte att infusionen perfekt hjälper till att klara förkylning i kylan och det klarar sig bra i värmen. Non-alcoholic version med en styrka på högst 1% under en längre tid var en favorit vid fester. Genom ett speciellt fermenteringssätt skapades en alkoholiserad sbiten. Hans fästning var inte mer än 7%, medan han ansågs vara en riktigt ädel dryck. Kostnaden för vanliga människor var orimlig, så populärheten av att dricka var bara av rika människor.

Med tiden har en unik honungsdryck gått utan existens. Det sätt det gör är noggrant och tidskrävande och kostnaden visade sig vara ganska hög. De billigare analogerna kom att ersätta. Men ingen har sju helande egenskaper än att dricka skapat enligt det ursprungliga ryska receptet.

Vad är honung sbiten?

Det är faktiskt en blandning av honung, örter och vatten. Att uppnå de ovärderliga fördelarna är inte lätt, eftersom det är nödvändigt att samla en speciell sammansättning av medicinalväxter, för att ordentligt stå fast, att blanda och försäkra den perfekt. Man måste komma ihåg att namnet sbiten endast är tilldelat om honungsdrinken är helt genomskinlig. Och detta tillstånd är inte lätt att uppnå. Därför försökte sbitneyevary länge att få ett idealiskt resultat. Ofta var inte insatsprocessen försenad i mer än 21 dagar.

Vad är användbar sbiten?

Drycken förvärvar speciella fördelar på grund av sin inkommande honungskomposition och samling av medicinska växter. Om du förstår fördelarna med honung sbitny, är det värt att framhäva de fördelaktiga mikroelementen och vitaminerna som utgör sin sammansättning:

 • Organiska syror.
 • Vitaminer A, PP, C, B.

På grund av förekomsten av växtbaserade läkemedel har den antiinflammatoriska och antipyretiska egenskaper. Vissa människor använder honung sbiten från prostatit, på grund av dess positiva egenskaper som ges till den manliga kroppen.

Honung Sbit: komposition

Det beror allt på recept och egenskaper som du vill ge drycken. Sammansättningen av sbiten har följande:

 • Naturlig bihonung.
 • Vårvatten.
 • Kryddor.
 • Läkning av örter.

När det gäller sistnämnda beror allt på vad du vill få i slutet och på vilka organ drickens handling kommer att styras. Därför kan bland örterna kryddnejlika, oregano, timjan, salvia, mor och styvmor, citron, muskot, hallon.

Kontra

Du kan helt försäkra dig om att honung sbiten är en otroligt användbar dryck som kan avnjutas av alla. Särskilt i den alkoholfria versionen. Det har emellertid följande kontraindikationer:

 • Intolerans mot honungs- och biprodukter.
 • Sjukdomar i lever och njurar.
 • Diabetes mellitus.

Om det finns några tvivel om det finns kontraindikationer för konsumtionen av drycken eller inte, kan du prova ett par sippor och se kroppens reaktion.

Var att köpa

Receptet på denna helande dryck verkade förlorad. Men vissa bryggerier och privata fabriker som specialiserat sig på produktion av kvass och mjöd försöker återuppliva receptet. Önskar veta var man ska köpa honung sbiten är värt att besöka ett antal folkemässor. Där är det alltid möjligt att hitta tillverkare som producerar denna helande och toning dryck.

Dessutom kan du hitta honung sbiten i apotek. Här säljs det i små behållare, så att du kan förstå om det är värt att konsumera det eller inte, genom att prova det.

Sbiten honung: Recept för matlagning hemma

Önskar att experimentera lite och förbereda detta medicinska behandla dig själv är det värt att lära sig tekniken för tillverkningen. Det är inte så knepigt. Trots det faktum att den noggranna processen är lång är resultatet värt det. Det finns många recept för matlagning sbinth hemma. Därför är det värt att välja det mest underhållande och användbart att behaga dig själv och dina nära och kära med sin oöverträffade smak.

Receptet för honungsbitbitnia från prostatit

Den terapeutiska effekten av drycken är i detta fall ovärderlig. Majoriteten av smärtsamma känslor avlägsnas, så det är möjligt att återvända till normal sexuell funktion.

Receptet för honungsbit från prostatit innehåller följande ingredienser:

 • Filtrerat vatten - 3,5 liter.
 • Naturlig honung är ett glas.
 • Jäst - 10 gram.
 • Braga är 100 milligram.
 • Vinäger - 15 gram.
 • Peppermint.
 • St John's Wort.
 • Carnation.
 • Kanel.
 • Ingefära.
 • Muskot.
 • Kardemumma.
 1. Häll vatten i en djup emaljpanna. Späd honungen. Sätt på elden. Koka upp.
 2. Så snart det kokar, lägg till alla örter, kryddor och braga. Koka ett par minuter.
 3. Jäst utspädd i en liten mängd vatten. Lägg till drycken du tog av med ättikan.
 4. Sätt i en mörk sval plats för att gå igenom jäsningsprocessen för en halv dag.
 5. Placera drycken i tre dagar i kylskåpet. Potsedit. Förvaras i kylskåp.

För att minska symptomen på prostatit är det nödvändigt att ta ett glas en ansträngd drink två gånger om dagen. Prescription sbitnya från prostatit är enkel. Användningen av drycken i mer än en månad ger de önskade effekterna i de flesta fall.

Sbiten med ingefära

Detta är ett utmärkt alternativ till alla antivirala läkemedel så populära under vintersäsongen. Honung sbiten med ingefära är inte bara trevlig att smaka, men också otroligt användbar. Det hjälper till att klara många problem och har en positiv effekt på immunitet.

 • Vattenfiltrerad - liter.
 • Honung naturlig - ett glas.
 • Ingenting är halva roten.
 • Kryddor och kryddor.
 • Kanel - 1/2 tesked.
 • Socker - 1 tsk.
 1. Vattnet sätter på eld och koka. Lägg till honung. Det resulterande skummet bör avlägsnas med ett ljud.
 2. Häll kryddor: kanel, laurel, paprika, kardemumma, socker och finhackad rot av ingefära.
 3. Koka upp. Ta bort från värme. Insistera på ungefär en halvtimme

Många anser att det föreslagna receptet är ett utmärkt alternativ till mulledvin. Honung sbiten med tillsats av ingefära är otroligt användbar och har en mycket trevlig smak och en speciell smak.

Honung Sbiten med örter

Vi kan säga att det här är ett klassiskt recept, eftersom många urter som våra förfäder använde från antiken gick till kompositionen. Det finns inget överflödigt här. En välberedd dryck är ett komplett vitaminkomplex. Sbiten med örter är användbart för vuxna och barn, så lära sig att laga mat, du kan skämma bort dina släktingar med en användbar och tonisk dryck.

 • Vattenfiltrerat - ett par liter.
 • Honung naturlig - ett glas.
 • Örter: Timjan, salvia, pepparmynta, Johannesört.
 • Ginger - 1/2 av roten.
 1. I vattnet för att lösa honung. Sätt på en eld och koka.
 2. Tillsätt 1 matsked av varje ört och en hackad ingefärarot.
 3. Koka i 15 minuter.
 4. Ta bort från värme. Vik upp det. Låt stå i ungefär en timme. Stam.

Servera honung sbiten med örter med en citronskiva. Från detta blir det ännu mer användbart och gott.

Andra recept sbitnya

Många gillar att experimentera med bärsmak. Aboriginal ryska bär för dessa ändamål passar bäst som möjligt. Så, om vi överväger andra recept av honungs sbinth, är tranbärsvarianter oerhört användbar och har en utmärkt smak.

 • Tranbär - 300 gram.
 • Kanel - 1 tesked.
 • Carnation - 5 blomställningar.
 • Ginger är en liten rot.
 • Laurel - ett par blad.
 • Honung naturlig - ett glas.
 • Vatten - 3 liter.
 1. Riska bären noggrant. Häll i kallt vatten. Sätt på elden.
 2. Så snart vätskan börjar koka alla kryddor. Koka cola i 15 minuter.
 3. Ta bort från värme. Lägg till honung. Sköt försiktigt och wrap.

Sådan honung sbiten med bär har en naturlig sur smak och är oerhört rik på vitamin C. Det är oumbärligt både under den kalla årstiden och som en förstklassig tonic dryck.

Sbiten honung från prostatit

Det gamla ryska receptet är oerhört användbart. Det faktum att sbiten honung från prostatit är verkligen effektiv, blev det känt för flera årtionden sedan. Flera recept har försökt att hitta det perfekta alternativet.

Sbiten från prostatit i apotek

Hitta denna drink är inte svårt. Honung sbiten från prostatit på apotek är inte så svårt att hitta. Visst är det inte i alla, så det är värt att fråga i förväg om tillgänglighet. Oftast kan honung sbiten från prostatit hittas i naturliga förrådsrum. Det presenteras omedelbart flera alternativ för denna helande drink.

Hur man förbereder sbiten från prostatit

Receptet för denna härdande dryck beskrevs ovan. Att veta om honungssuppetreceptet, hur man lagar mat och hur man lagrar, måste du komma ihåg att du måste ständigt fylla på varor. Han insisterar i minst tre dagar, så snart mängden dryck oupphörligt minskar är det bättre att lagra dem för framtida bruk.

Behandling av prostatit med honung sbit: hur man tar?

För att få den korrekta effekten av behandling av prostatit med honung sbiten måste hur man tar det vara i förväg. Förberedd jästinfusion. För 50 milligram är det nödvändigt att lösa upp i 150 milligram varmt vatten. Om drycken köps på apotek, är en matsked tillräcklig. Ta två gånger om dagen: på morgonen efter uppvaknande. På kvällen 2 timmar efter sista måltiden.

Behandlingsförloppet är minst 4 veckor, i vissa fall kan du dricka och en och en halv och en halv.

Feedback om användningen av sbiten vid behandling av prostatit

Att säga klart att endast sbiten inte kan hjälpa till. Det ska tas i samband med andra droger. Antibiotikabehandling tillsammans med rätt diet och avslag på dåliga vanor är till stor hjälp. Honung sbiten recensioner är olika. De flesta män som har genomgått sådan behandling noterar att effekten är värdig. Immuniteten ökar med en order och urinering är inte längre associerad med smärtsamma känslor. Närhet blir också trevligare, eftersom smärta vid utlösning försvinner.

Några anmärkningar i de recensioner som drycken är till stor nytta för behandling av infertilitet. Men i detta fall måste kursen överföras flera gånger. Bryt mellan varje inte mindre än en månad.

Sammanfattning av recensionerna, jag måste säga att uppfattningen att honung sbiten är ett utmärkt alternativ för att behandla en sådan sjukdom som prostatit är tydligt rådande.

Det är dock känt att lust och tro på läkning alltid hjälper och ger det önskade resultatet.

Sbiten - fördel och skada, komposition. Hur användbar sbiten

Sbinths historia räknas officiellt nästan nio århundraden, men man tror att det föreföll långt före nämnandet i annalerna. Sedan antiken förberedde slaverna sbiten baserat på honung med tillsats av örter och kryddor. Han värmde på vintern och släckte törst på varma sommardagar, var en botande och förebyggande åtgärd.

En mängd olika smak- och hälsofördelar med sbitnia ledde till sin allestädes närvarande användning. Människor som lagade och sålde sbitni - sbitenschiki - blev hjältar av folklore, vilket bekräftar dryckets breda fördelning och popularitet.

Sbiten paritet med växtbaserade dekokter och infusioner ersatt våra förfäder te och andra drycker dök senare, liksom ett botemedel mot förkylning, magbesvär, nervösa och psykiska påfrestningar och andra krämpor. Den kokades på olika sätt med tillsats av örtberedningar och vissa kryddor. Hittills har ett stort antal recept tagits emot för både alkohol- och alkoholhaltiga sbiteni. I detta fall beror inte bara smaken men också effekten av drycken på människokroppen på de använda ingredienserna.

Sbit-komposition och ingredienser

Strukturen av sbitnia innehåller vanligtvis honung, vatten, socker och kryddor. För medicinska ändamål tillsätts växtberedningar till drycken. Honung är en biologiskt aktiv produkt med vitaminer i grupp B, vitaminer C och PP. Rika honung och makro- och mikroelement i det ett högt innehåll av kalium, kalcium, klorid, fosfor, järn och andra mineraler.

För förebyggande och behandling av olika sjukdomar är användbar sbiten på örter och kryddor. Traditionellt i Ryssland var sbitenen kokad med en sötklöver, timjan, oregano, kamomill, mynta, Johannesört, elefant, salvia, med örter. Från kryddor lägger man ofta till peppar, kanel, ingefära, kardemumma, kryddnejlika, lövblad.

Alla kan bli författare till hans unika recept. Förutom kryddor och kryddor kan rötter, frukter och bär tillsättas till honungsvatten, vilket inte bara påverkar smakkvaliteten, utan ökar också de användbara egenskaperna hos drycken.

På grund av honung, socker och alkohol (i sbitneys med tillsats av vin) hänvisar den här drycken till en relativt högkalorivaror och kännetecknas av hög sockerhalt och en betydande mängd kolhydrater.

Användbara egenskaper hos sbinth

De sårande egenskaperna hos sbitne bestäms av ingredienserna som ingår i dess komposition, inklusive typen av honung som används. Aktivitetsspektret är ganska brett: från förebyggande av sjukdom till terapeutisk verkan i form av extra (extra) terapi. I olika formuleringar kan det användas som en tonic eller omvänt för att uppnå en lugnande och lugnande effekt.

Hjälper till att förbättra de helande egenskaperna. Sbitnev baserat på växtbaserade hopkok kan förhindra kallstart, vidgar blodkärlen, förbättrar blodcirkulationen och ämnesomsättningen, har en positiv effekt på matsmältningen, hjärnans funktion, hjärt-och nervsystemet. Generationer av våra förfäder visade sig vara till nytta för sbitnia för luftvägssjukdomar: drycken kan ha en antitussiv effekt, till exempel med tillsats av elecampan. Samma elekampan, liksom salvia, timjan och några andra örter i sbiten ger det antiinflammatoriska egenskaper.

Om drycken tillagas, till exempel med ivan-te och ingefära, kommer det att ha en terapeutisk effekt på kroppen med alkoholförgiftning (baksmälla).

Kontraindikationer sbitnia

Liksom alla läkemedel kan sbiten endast konsumeras i måttliga doser. Biologiskt aktiv honung, örter och kryddor är starka allergener, så sbiten är kontraindicerat hos dem som kan ha en allergisk reaktion. Till alkoholisk sbitnyam är alla kontraindikationer som definieras för alkoholhaltiga drycker tillämpliga.

Oavsett hur bra sbiten och dess effekter på kroppen, personer med sjukdomar i det kardiovaskulära systemet, lever, njure, diabetes och andra kroniska sjukdomar, rekommenderas att rådgöra med din läkare om möjligheten att dryckeskonsumtion.

Honung sbiten: recept från prostatit

Bilder från sajten: BeHoneybee.ru

Många män i åldern av tjugofem till kull år klagar på problem med prostata, och helt enkelt - med prostata. Enligt statistiken lider mer än fyrtio procent av den manliga hälften av världens befolkning i allmänhet och i vårt land i synnerhet av denna sjukdom, förvärras den av frekvent och smärtsam urinering samt sexuell dysfunktion.

Men inte alla som känner till problemet uppstår omedelbart till en läkare och använder en mängd traditionell medicin, vilket ger ett utmärkt resultat, särskilt vid komplex behandling. Medics rekommenderar ofta att använda sbiten från prostatit, som kan köpas på apoteket i färdig form, eller du kan laga helt självständigt. Det är en känsla att förstå grundligt, vad är honung sbiten från prostatit, hur man lagar mat och vilken effekt det kommer att ge med ett korrekt och regelbundet intag.

Honung sbiten: ett recept för prostatit är en bestämd fördel

Bilder från sajten: mysekret.ru

Innan du räknar ut hur man gör honung sbiten från prostatit, måste du förstå vad och för vad du ska göra. Det gör det inte ont för att ta reda på vilka typer av användbara egenskaper och egenskaper som finns tillgängliga för denna gamla slaviska dryck, som våra förfäder visste och älskade mycket tidigare än utomlands kaffe eller kinesiskt te kom till oss. Sbiten gjordes av speciella människor som behöll bryggans recept, övergått från far till son, och legender läggs till om dess användbarhet även i våra dagar.

Sbiten människor från prostatit är en medicinsk dryck, gjord på basis av honung, en mängd kryddor och kryddor samt medicinska örter. Våra förfäder använde denna drink i många århundraden, med en trevlig smak och bara en fantastisk arom, för behandling av olika sjukdomar och störningar i genitourinary sfären. Sbiten kan vara absolut alkoholfri och kan innehålla en viss grad, det finns ett stort antal olika recept.

Prostatit är listigt och behandling av det är lång och svårt, och det finns ingen garanti för att det verkligen kommer att ge bra resultat. Det viktigaste här är att inte missa ögonblicket och vid de första tecknen för att se en läkare, eftersom de försummade formerna inte längre leder till någon behandling och det kommer att vara möjligt att lätta symptomen bara lite. Därför är det väldigt viktigt att göra allt i tid och inte fördröja besöket till läkaren som kommer att ge de nödvändiga rekommendationerna och förskriva behandlingen, beroende på organismens individuella egenskaper och sjukdomsförloppet. Sbiten-folk från prostatit, vars sammansättning bestämmer dess användbara egenskaper, visar sig också ofta vara en av de mest effektiva och effektiva medicinerna, även enligt mycket professionella moderna mediciner.

Bilder från sajten: ProstatitMedic.ru

 • Den viktigaste grundläggande ingrediensen i receptet av honungsbitbitnia för behandling av prostatit är naturlig honung, vars användning är obestridlig. Den är så rik på alla slags vitaminer, aminosyror och spårämnen som knappast kan jämföras med någon annan naturlig substans.
 • I överflöd är vitaminerna i sbitene extremt olika, till exempel E, A, C, PP, B och många andra. De har en återställande effekt på hela organismen och speciellt på maskulin hälsa.
 • För att det genitourära systemet ska fungera, behöver en man zink, vilket också finns i honungsbitret från prostatit. Den innehåller jod och brom, svavel och mangan, kalcium, samt magnesium, fluor och många andra saker.
 • På grund av den unika sammansättningen av medicinalväxter kan denna sbiten ta bort inflammatoriska processer och även ha antibakteriella egenskaper, vilket är mycket viktigt att ta hänsyn till i ett integrerat behandlingssätt.

Undervärdera rollen som en mängd kryddor, kryddor och kryddor, som ingår i den ursprungliga kompositionen av honungsbitan, även på nolltid. De kommer framgångsrikt i kontakt med ämnen från honung, medicinska örter och påskynda metaboliska processer, förbättra återhämtningsgraden för skadade vävnader. Sbiten på honung är också extremt gott, och om du behöver det kan du använda den som en förebyggande åtgärd så att symptomen på prostatit du aldrig kände.

Sbiten folk från prostatit: hur man förbereder medicin

Våra avlägsna förfäder hade inte möjlighet att söka till professionella läkare, därför var de behandlade från tidigt tider av människors medel. Efter att ha lärt sig att laga dem själv får du inte bara en hälsotryck, utan också en stor hjälp vid behandling av denna obehagliga sjukdom, vilket så plågar många medlemmar av det starkare könet.

Bilder från sajten: BeHoneybee.ru

En klassisk recept för förebyggande

Recepten för att förbereda honung sbone från prostatit är ganska enkla, eftersom möjliga potenta komponenter (ivan-te, pion, hassel och andra) kan introduceras endast av en riktig expert. Det presenterade receptet är mer lämpat för förebyggande åtgärder, såväl som behandling av sjukdomen vid första skedet. Det rekommenderas att använda drycken och för den huvudsakliga behandlingen av sjukdomen i mild form, när det görs utan komplikationer.

Sammansättning och ingredienser

 • Honung naturlig bi av överlägsen kvalitet (akacia eller bovete) - 8 matskedar.
 • Vattenbrunn eller renad - 1 liter.
 • St John's Wort - 0,5 stråle.
 • Pepparmint - 0,5 stråle.
 • Kanel - 1 tesked eller 2-3 pinnar.
 • Carnation - 4-7 knoppar.
 • Roten av ingefära - 3-5 centimeter.
 • Muskot riven - 0,3 tesked.
 • Kardemumma - 3-6 kapslar.

Metod för framställning

Att ta reda på hur man gör en honungsbit från en prostata enligt receptet ovan är inte alls svårt, speciellt om tidigare minst en gång i ditt liv har du gjort varmt vin för kallt, vilket har blivit populärt för matlagning på tack vinterkvällar. Inte undra på att sbiten kallas ryskt mulledvin, där finns det en rationell spannmål. För att brygga en sådan förebyggande sbit måste du ha två skålar, bäst emaljerade, kan vara gjorda av rostfritt stål, men inte aluminium, en träsked-mixer, samt ett snitt av gasbind för filtrering.

Bilder från sajten: BeHoneybee.ru

 • Ett glas vatten (200 gram) hälls i en mindre behållare och vi kastar där alla utvalda kryddor och medicinalväxter.
 • Brew dem i fem minuter, ta sedan bort från värme, täcka och linda en handduk eller en nappduk.
 • Blanda honung och resterande vatten i en större kastrull. Det måste ske så noggrant som möjligt, annars kommer honungen att brännas till botten, vilket är absolut oacceptabelt.
 • Honung med vattenkvalitet värmer upp över låg värme tills ett rikligt och stabilt skum bildas på ytan, vilket måste avlägsnas med en sked.

Båda föreningar framställs i förväg, har vi att stå i två timmar eller mer, varefter de kan filtrera, kombinera och rör ihop. Det enklaste sättet att göra det så här: Häll buljongen både i en glasflaska med en kapacitet på mer än förberedda läkemedel tätt zakuporte locket och skaka väl, på samma sätt som professionella bartenders med shakers. Det rekommenderas att dricka sätta på ett mörkt ställe och dricka tidigast en dag eller två efter tillagning.

Sbiten från prostatit på jäst

Förutom de eviga och oöverträffade klassiker, blir det lätt att göra själv och sbiten honung från prostatit, som är sammansatt av encelliga svampar, jäst kapabelt till socker och glukos för att göra koldioxid och alkohol. Det finns inget komplicerat i detta recept. Det viktigaste är att välja rätt komposition och sedan korrekt ange läget för att ta medicinen, men mer om detta senare.

Foto från sajten: propotenciyu.ru

Sammansättning och ingredienser

 • Naturlig maj honung är 100 gram.
 • Väl eller renat vatten - 4 liter.
 • Torr bagerisjäst - 2 matskedar utan en stor glida.
 • Muskot riven - 0,25 teskedar.
 • Carnation av 2-3 knoppar.
 • Kanel - 1 pinne eller 0,5 tesked.
 • Grated rot av ingefära - 0,3 tesked.
 • Pepparmynta - 0,5 tesked.
 • Humle - 2-4 lådor.

Metod för framställning

Detta recept kom ner honung från prostatit en stor roll spelas av valet av en unik biprodukter, som det var i maj våren honung ger ovärderliga fördelar för hela kroppen och män hälsa i synnerhet.

Foto från sajten: propotenciyu.ru

 • Honung upplöst i vatten, varefter bit plattan med en lösning sätta på elden, som värmer och högst upp till femtio grader, annars alla fördelar med den kommer att hopplöst förlorade.
 • Vätskan avlägsnas från elden, den kyls ner till trettio grader. Det löser upp jäst, varefter behållaren är täckt och placerad på en varm mörk plats i flera dagar.
 • När jäsningen når en topp måste behållaren släckas igen och bringa graderna till 50-60, och ständigt avlägsna skummet. Då kommer jästen att dö och den mer onödiga fermenteringen upphör.
 • Kompositionen lägger till alla kryddor och kryddor som du har förberett, varefter drycken värms upp i ytterligare tio till femton minuter.
 • Det är bara att ta bort kastrullen från elden, täck den och lägg den på en mörk plats i en timme eller två.

Efter den nödvändiga tiden ska sbiten filtreras och hällas över glasbehållare och lämnas på en mörk plats för en annan dag.

Spicy honung sbiten från prostatit

Det finns ett annat mycket framgångsrikt recept på honungsbitbitnia för behandling av prostatit, vilket inte är svårt att förbereda hemma. Det ger en mycket bra effekt, eliminerar symtomen på sjukdomen nästan helt, det vill säga det underlättar sin kurs, vilket bidrar till snabbare återhämtning.

Bilder från sajten: mysekret.ru

Sammansättning och ingredienser

 • Blommihonung - 200 gram.
 • Vattenbrunn eller renad - 1 liter.
 • Lager (vitt eller svart att välja mellan) - 100 gram.
 • Muskot riven - 0,25 teskedar.
 • Humle - 4-6 knoppar.
 • Kanel - 1-3 pinnar.
 • Kardemumma, kryddnejlika och paprika - 3 korn av varje sort.

Metod för framställning

Foto från sajten: Hard-Mass.Ru

 • Alla komponenter utom honung bör omedelbart blandas i en gryta, helst emaljerad.
 • Skålen sätts på ett litet ljus och blandningen värms upp och kokas.
 • När din framtida sbiten kokar, bör den kokas i ytterligare fem minuter, inte mer, med konstant omrörning.
 • Behållaren avlägsnas från elden och lämnas för kylning.

Bryggens temperatur bör inte vara mer än fyrtio grader, först efter det att honung införs i vätskan och blandar mycket bra tills biprodukten är helt dispergerad. Nu kan den färdiga drycken tappas, täppas tätt och placeras på en mörk plats och tas genom det system som beskrivs i detalj nedan.

Hur man tar honung sbiten från prostatit

Foto från sajten: male-site.ru

Till att börja med måste du förstå en enkel sanning - du kan inte helt förlita dig helt på den mirakulösa helande kraften hos folkets sbit från prostatit. Det är inte nödvändigt att vänta på ett mirakel, det är först och främst nödvändigt att kontakta din närmaste läkare och först efter det är det möjligt att ansöka och icke-traditionella metoder. Endast en läkare kan berätta exakt om du specifikt kan dricka sbiten och i vilka doser gör det och också hjälpa till att ta reda på om du har några kontraindikationer för dess användning.

För att lindra symtomen och inte skada, kan du helt enkelt ta en matsked sbiten och späd den i ett glas varmt vatten. För att dricka sådant vatten är det nödvändigt från mycket morgon på en tom mage, omedelbart efter uppvaknande. Behandlingsförloppet bör vara minst fyra veckor, varefter det är värt att ta en paus. I kombination med antibakteriella läkemedel, en riklig dryck och en strikt diet, kommer folkens sbiten att hjälpa till att bli helt av med obehagliga symptom och återigen leva hela livet.

Fördelar och skador av honung Sbiten

Sbiten är den mest populära heta drycken i Ryssland. Hans dricka allt och överallt: på vardagar och helgdagar, bara för att ha roligt eller för att förebygga sjukdomar, torg och trånga gator, på mässor och i baden i värdshus och pensionat.

En varm dryck från honung, kryddor och örter uppträdde i Ryssland för länge sedan - ungefär 1000 år sedan. Nämnandet av det för första gången finns i XII-talet, men historiker föreslår att det faktiskt började laga mat ännu tidigare.

Inledningsvis recepten används aromatiska örter och kryddor som fanns till hands: i sbiten traditionellt lagt salvia, oregano, johannesört, stjärnanis, mynta. Och först senare, med tillkomsten av utländska kryddor blev drycken mer varierad enligt ett recept förvärvade sin distinkta kryddig-syrlig smak på grund av användningen av muskot, kanel, ingefära, kryddpeppar och kryddnejlika.

Sbiten - en hälsosam doftande drink - blev snabbt populär i den ryska staten och representerade en värdig konkurrens med andra honungsdrycker.

Sbit-komposition, huvudingredienser, medicinska egenskaper

Användbarheten av den ryska sbinthen har bevisats av många generations erfarenheter. Våra förfäder ersattes av en varm dryck som verkade mycket senare te. Han var full som en medicin för förkylningar, med fysisk överbelastning, från magont. De drack när det var kul och när de var ledsna. Och detta beror på dess sammansättning: honung, kryddor, vatten. För medicinska ändamål tillsattes olika infusioner av örter till sbiten. I Ryssland är det traditionellt - sötklöver och timjan, kamomill och oregano, elecampane och mynta, Johannesört och salvia, vilket gav fördelar med denna dryck.

Honung - den främsta ingrediensen i drycken - är känd som en av de äldsta produkterna i världen. I det avlägsna förflutet betraktades honung som en gudomlig nektar, som kom till marken av bin - budbärare från gudarna. De extraordinära egenskaperna hos honung imponerade och förvånade fantasin hos de dåvarande invånarna på planeten Jorden.

Först är jag förvånad över kompositionen och den extrema användbarheten av denna biologiskt aktiva produkt, med den extraordinära mångfalden och rikheten hos makro- och mikroelement, vitaminer och mineraler.

För det andra älskade älskling för sötma. Under lång tid var det nästan det enda naturliga sötningsmedlet, vilket gjorde någon söt mat smaksatt och användbar och doftande.

En annan egenskap hos honung - den kan lagras i tusentals år i en förseglad behållare och försämras nästan inte (till exempel honung extraherad från egyptiska gravar).

En dryck som tillverkas av naturliga ingredienser har ett komplex av kraftfulla helande egenskaper och det kallas ofta ett läkemedel. Av de komponenter som ingår i receptet är effektiviteten av effekten av drycken på människokroppen beroende av spektrumet av dess verkan är ganska brett: från förebyggande av olika sjukdomar till den kompletterande terapin med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

Kryddor såsom kanel, peppar, kardemumma, kryddnejlika, lagerblad, muskot, förbättra den antibakteriella, antiinflammatoriska, antivirala egenskaper sbitnya honung. Och örtteer, multiplicera hans fördel, mätta dricka medicinska egenskaper, vilket ger, beroende på tillsatta örter, tonika och lugnande egenskaper.

Vad är användningen av sbitnya?

Hot sbiten - ett oumbärligt fortifieringsmedel på vintern. Kall, å andra sidan, är frälsning i den varma sommaren. Efter intensiv träning och fysisk ansträngning kommer en kopp kyld sbit att dämpa törst och återställa vattenbalansen i kroppen.

De använder sbiten för förkylningar, metaboliska störningar i kroppen, och funktionsstörningar i nervsystemet, för att förbättra aptiten, för effektivare hjärnfunktion och stimulering av cirkulationen, med prostatit. Sbiten, kokad med ingefära och willow-te, hjälper till att klara av baksmälla.

Och en annan dryck:

 • återställer styrka (det är ingen slump att han var full i början av vinterns frost och dåligt väder för att bli avkylad)
 • Förbättrar humör och sparar från melankoli
 • innehåller vitaminer och mättar dem med kroppen
 • reducerar risken för inflammatoriska, luftvägsinfektionssjukdomar (till exempel sbiten med tillsats av elecampan används för att hosta och salvia, oregano, timjan har effektiva antiinflammatoriska egenskaper)
 • dödar patogena mikroorganismer
 • hjälper till med sjukdomar i tandköttet och munhålan.

En trevlig smak och arom är också en uppenbar fördel.

Finns det någon skada på att äta honungsbit?

Honung sbiten är inte ett läkemedel. Och du kan dricka det utan några restriktioner. Men med tanke på att dess ingredienser innehåller ingredienser, som var och en kan orsaka allergier, finns det situationer när det är värt att tänka på innan du dricker en mugg doftande doftande dryck.

Och i användningen av låg alkoholhalt honung fällde med omsorg är det nödvändigt att dricka för dem som har en kontraindikation för användning av alkohol: i händelse av problem med njurar, hjärta, lever, graviditet och amning i svåra kroniska sjukdomar, sjukdomar i cerebral cirkulation.

De som följer figuren, och vidhäftar till den dietary menyn, är det värt att veta att sbiten grund av innehållet av socker, honung och alkohol - en dryck högt kaloriinnehåll (per 100 g av dryck - 58 kcal) med ett högt innehåll av kolhydrater och hög sockerhalt.

De bästa recepten sbitnya

När vi är väldigt trötta, och kroppens försvar försvagar - börjar vi ont. Och speciellt ofta händer detta i tack och kallt väder. Det är här som favoritmorskorna hos våra mormor och mödrar återkallas. Och ett av de enklaste sätten att skydda dig från förkylningar och inte bli sjuk är att dricka sbiten.

Denna dryck, som är förberedd utan mycket avfall och ansträngning, kommer att stärka immuniteten, uppmana och framför allt - gör ingen skada, eftersom ingredienserna i den är naturliga och helt säkra.

Sbiten med jordgubbsjuice (kallmedel)

Tidigt på våren, när kroppen är en akut brist på vitaminer och under massutbrott av kyla inte kommer att förhindra en vitamin läkande sbiten.

ingredienser:

 • Jordgubbssaft - 250 ml
 • Örter: 1 msk. l. mint, ½ tsk. St John's wort, 1 tsk. salvia
 • Vatten 2,5 liter
 • Honung - 250 g

I kokande vatten häll jordgubbssaft och koka alla tillsammans. Lägg till honung och örter. Koka i ungefär en timme, ta av skummet från tid till annan.

Receptet för berusad sbinth

Denna dryck, som är förberedd hemma, är användbar för förkylningar.

Det kommer att krävas:

 • Honung - 1 kg
 • Kanel - nypa
 • Humle - 20 g
 • Jäst - 25 g

I honung blandat med varmt vatten, tillsätt kanel och humle. Vi sätter i vätskan och kokar lite. I en kyld drink sätta den beredda jäst och lämna i värmen för natten. Håll sedan några timmar i kylskåpet.

Sbiten med medicinalväxter

 • Honung - 250 g
 • Kryddor (ingefära rot, kanel, nötkött) - 5 g
 • Vatten 750 ml
 • Medicinsk örter (mint, Johannesört, salvia, timjan) - 40 g

Honung löses helt upp i kokande vatten och insisterar vid rumstemperatur i 24 timmar. Koka sedan i ca 2 timmar vid låg värme. Innan slutet av matlagningen (15 minuter) tillsätt kryddor och örter.

Sbiten enbär

Juniper sbiten - en traditionell rysk gammal dryck som är beredd på samma sätt som i föregående recept: Naturlig honung, enbär, socker, kryddor och örter (kryddnejlika, kryddpeppar, ingefära, muskot, kardemumma, johannesört, timjan malurt, yarrow, oregano).

En medicinsk enbärsdrink rekommenderas för att dricka för att förhindra förkylning och förebyggande.

Traditionell slavisk Sbiten

Den är full när de vill stärka kroppens försvar och behandla olika sjukdomar.

För att förbereda det behöver du:

 • Blomsterjuice - 50 g
 • Humle - 3 g
 • Oregano, citronbalsam, pepparmynta - en gren
 • Vatten - 1 l
 • Kanel - 0,3 gram

Många tvivel användbarhet i drycken på grund av det faktum att för dess framställning honung i många recept bryggt eller upplöst i kokande vatten såsom vid förfarandet för matsmältning de flesta av ingredienserna användbara egenskaper av honung försvinner (vitaminer och enzymer förstörs vid 50-60 ° C).

Men vad man ska göra, eftersom vi förbereder för ryska sbiten recept som används av våra förfäder, och om vi vill göra allt som de gör, måste följa receptet?

Om du verkligen vill behålla användbara egenskaper av honung, kan du naturligtvis något bryter mot reglerna och att dra sig ur formuleringen, t ex genom att tillsätta honung har svalnat till önskad temperatur av växtbaserade eller kryddig buljong. Kanske blir det inte precis sbiten, men det kommer säkert att vara en användbar honungsdrink.

Ryska honungsdrink sbiten - dess sammansättning och användbara egenskaper; nytta och skada; hur man dricker matlagning recept hemma

Sbiten: egenskaper

Kalorivärde: 581 kcal.

beskrivning

Sbiten - Den äldsta drycken som gjordes av honung och vatten med tillsats av kryddor. Sjömän kallade sbiten "ryskt glögg". Drycker baserade på honung gjorde nästan alla Europas äldsta folk. Så visste slaverna, skandinaverna, tyskarna, grekerna och andra hur man gjorde sådana drycker. Sammansättningen av alkoholisk sbitnia, förutom honung och kryddor, inkluderade också jäst, för att jästa drycken.

I många kulturer betraktades honung en sakral produkt. Forskare har upptäckt arkeologiska fynd som visar en cykel honungsproduktion i 7-6 tusen f.Kr. Man trodde att i andra världen flyter älsklingarnas floder. Våra förfäder kallade bin gudomliga insekter, som extraherar honung från den himmelska floden. Vid den tiden identifierades sådana drycker med odödlighet. Tyskarna ansåg honung att vara en gåva av gudarna, såväl som rituell mat. Övergången till den andra världen tjänade genom att använda honung, ibland var den avlidne helt enkelt kallad "berusad".

Antikens antika förfader betraktas som antimon. Det var en drink baserad på mjölk och honung. Till att börja med försvarade vi mjölken, då tillsatte vi örter och humle till det, började jäsningsprocessen i tunna. Den mottagna drycken filtrerades, framställdes i 21 dagar. Det smakade som en mejeriprodukt, det kan tillskrivas alkohol med låg alkoholhalt. Det svåraste med att göra antimon var att uppnå sin transparens.

Fram till 17-talet fanns det ett recept i Ryssland uteslutande för alkoholfri silt. Det var mer som en medicinsk dryck som hjälpte till att hålla varma under den kalla årstiden och ökade immuniteten.

Sbiten var så populär att det kunde jämföras med modernt te eller kaffe. Före utseendet av dessa drycker preparerades en honungs sbiten i samovar. Det fanns även så kallade "sbiten rökare", som var belägna på offentliga platser. Det fanns också speciella människor som var engagerade i att göra sbiten, de kallades "sbitens". Merchants hade en samovar med sbiten bakom ryggen och sålde drycken till alla köpare.

Den alkoholiska versionen av sbiten uppträdde på 1700-talet. Styrkan hos denna dryck var 4% -7%. I början av sin historia var det mycket dyrt, så bara rika människor kunde ha råd med det. Endast under Peter I-regimen blev sbiten tillgänglig för befolkningen.

Namnet "sbiten" kommer sannolikt från verbet "knock down", det beror på det faktum att drycken gjordes med två olika fartyg. I en krävdes honung, och i andra - medicinska örter. Innehållet blandades sedan för att bilda en enda dryck. Den andra versionen säger att namnet kommer från orden "knock down", "condense". När allt är sbiten är en koncentrerad dryck. Hans styrka i den alkoholiska versionen är 4% -7%, och i den alkoholfria en - 1%.

Minskningen av mjöden orsakades av många faktorer. För det första finns det andra, ofta billigare drycker. För det andra förlorades recepten gradvis, vilket ingen registrerade, de överfördes från generation till generation oralt. För beredning av honungsdrycker var det nödvändigt att använda en stor mängd honung, och också att spendera mycket tid. Moderna mead och sbitene lilla liknar deras gamla motsvarighet.

Förberedelsernas egenskaper

Det finns många recept för alkoholhaltiga och alkoholfria sbiten. Med tiden varierade inte bara inställningen till sbiten, utan även antalet använda ingredienser. Den oföränderliga grunden för drycken var och förblir honung.

Tekniken för beredning av drycken förändrades obetydligt. Så skiljer de enkla och härda sbitni. Custard sbittni anses vara mer komplexa produkter, eftersom processen för deras förberedelse tar längre tid. De är gjorda av urt, som innehåller honung, melass och kryddor.

Användbara egenskaper

Användbara egenskaper hos sbitne beror på de ämnen som utgör dess sammansättning. Drycken är rik på proteiner, kolhydrater, vitaminer A, B, C, PP, E. Även i dess sammansättning hittades organiska syror, mikroelement.

Lägga till örter gör sbiten till ett gott och effektivt medicinskt verktyg. Till exempel ger salvia, oregano, timjan det antiinflammatoriska egenskaper.

Kaloriinnehållet i sbinth är 58 kilokalorier per 100 g.

Används vid tillagning

Vid matlagning kan traditionella sbitney recept användas för att göra snabba cocktails.

Så, du kan laga en cocktail "Spicy Sbiten". För att göra detta, sätt en citrongräs och 1 tesked i mixern. sockersirap. Ingredienserna är slagna och hälls genom en sikta i en kruka. Också i krukan sätta 2 msk. l. honung, citronsaft, 3 droppar fredlig juice. Dessutom tillsätts kanel och nötkött till drycken. Häll 150 ml vatten, drycken upphettas, men koka inte. Häll den färdiga produkten i ett glas för irländsk kaffe, tillsätt lite muskotnöt. Ett glas är dekorerat med en citronskiva.

Cocktail "Raspberry Sbiten" bereds av vatten, citron, hallon, honung. Lägg i krukan 2 msk. l. honung, 5 bär hallon, 1 msk. l. socker. Gnugga hallon i canen med socker med en sked. Häll sedan 150 ml vatten, kaffe. Dekorera med hallon och frukt.

Du kan förbereda en traditionell "Red Sbiten". För att göra detta behöver vi 1 liter rött vin, 0,15 kg honung, en liten kanel, muskotnöt, nötkött. I det uppvärmda vinet tillsätt honung, koka och tillsätt sedan kryddorna. Därefter insisteras och drickas drycken.

Hur lagar man hemma?

Det finns många recept för att göra sbiten hemma.

Till exempel kan du göra det så kallade "ryska mulledvinet". För detta gör 1 liter starkt vin blandat med 100 g honung, 100 g granulerat socker, 6-7 asteriskar av kryddnejlika. Vinet kokas, en nypa kanel, muskat tillsätts till det. Därefter insisteras drycken i 30 minuter.

Du kan också laga "Siberian Sbiten". För detta behöver vi 2 msk. l. torrt te, 4 msk. l. honung, 1 msk. l. kanel, flera asterisker av en nejlika, 1 glas vatten. Först gör starkt te, koka det med honung, tillsätt kryddor. Skummet som bildades under kokning bör avlägsnas. Insistera dryck 30 minuter, servera varmt.

"White sbiten" bereds av 250 g vit honung, 1 liter vatten, 200 ml hallonjuice. Alla ingredienserna blandas, släckas, hela tiden de tar bort det bildade skummet. Därefter kyles drycken, tillsätt 2 msk. l. flytande jäst, satt att vandra i 12 timmar. Därefter hälls örten av och läggs på ett kallt ställe. Drycken insisteras för en månad, förvara den i flaskor.

Hur man dricker

Det är korrekt att dricka sbiten i varm form, som mulledvin. Men på sommaren, för att uppdatera sig, är drycken full i en kyld form.

Servera sbiten rekommenderas i en specialrätt, innan den kallades "sbitnitsa". Det var ett jordkärl med en pip och ett speciellt hål som stängdes av ett lock. Drick sbiten tas från lera muggar.

Drycken serveras vanligen vid måltidets slut. Sbiten kombineras perfekt med traditionella ryska sötsaker: bröd, kex, rullar.

Fördelar med sbit och behandling

Användningen av sbiten var känd för våra förfäder. De använde denna drink för smärtor i magen, fysisk överbelastning, förkylningar. Dessutom, sbiten - en produkt med hög näringsvärde, så dess användning ger styrka för hela dagen.

Sbiten, beredd på basis av medicinalväxter, möjliggör inte bara att förbättra blodcirkulationen, men också för att påskynda ämnesomsättningen, expandera kärlen, normalisera digestionen.

Skada sbitnya och kontraindikationer

Skada för kroppen sbiten kan orsaka med individuell intolerans. Det rekommenderas inte att dricka en drink till personer med allergiska reaktioner på biprodukter. Även sbiten kan skada människor med lever, njure och diabetes.