Huvud
Massage

Honung sbiten från prostatit

Om den här drinken har få människor hört. Och om dess användbara egenskaper under en lång tid. Trots det kommer hans recept att räknas från ett dussin århundraden. Det användes som en tonic och medicinsk dryck. Honung sbiten från prostatit har varit känd under lång tid. Den var beredd enligt ett speciellt recept och ansågs vara en helig drink. Efter att ha lärt sig den verkliga hemligheten att förbereda en riktig slavisk drink kan du inte bara ge dig en mängd olika smaker, utan också förbättra din hälsa i ordning.

Honungsdrink - sbiteni

Det är svårt att säga vilket land är födelseplatsen för drycken. Analoger hittades i 7th century BC. Det var sant att det moderna receptet var något modifierat, men det ansågs likväl som en guddryck. Dricka honung sbiten dök upp i Ryssland i 11-12 århundraden. Den var beredd enligt ett speciellt recept som hölls hemligt. Processen med skapandet är noggrann, men de fördelar som uppnås i slutet är ovärderliga.

Under lång tid förbrukades det för att höja immuniteten och den allmänna förstärkningen av kroppen. Människor märkte att infusionen perfekt hjälper till att klara förkylning i kylan och det klarar sig bra i värmen. Non-alcoholic version med en styrka på högst 1% under en längre tid var en favorit vid fester. Genom ett speciellt fermenteringssätt skapades en alkoholiserad sbiten. Hans fästning var inte mer än 7%, medan han ansågs vara en riktigt ädel dryck. Kostnaden för vanliga människor var orimlig, så populärheten av att dricka var bara av rika människor.

Med tiden har en unik honungsdryck gått utan existens. Det sätt det gör är noggrant och tidskrävande och kostnaden visade sig vara ganska hög. De billigare analogerna kom att ersätta. Men ingen har sju helande egenskaper än att dricka skapat enligt det ursprungliga ryska receptet.

Vad är honung sbiten?

Det är faktiskt en blandning av honung, örter och vatten. Att uppnå de ovärderliga fördelarna är inte lätt, eftersom det är nödvändigt att samla en speciell sammansättning av medicinalväxter, för att ordentligt stå fast, att blanda och försäkra den perfekt. Man måste komma ihåg att namnet sbiten endast är tilldelat om honungsdrinken är helt genomskinlig. Och detta tillstånd är inte lätt att uppnå. Därför försökte sbitneyevary länge att få ett idealiskt resultat. Ofta var inte insatsprocessen försenad i mer än 21 dagar.

Vad är användbar sbiten?

Drycken förvärvar speciella fördelar på grund av sin inkommande honungskomposition och samling av medicinska växter. Om du förstår fördelarna med honung sbitny, är det värt att framhäva de fördelaktiga mikroelementen och vitaminerna som utgör sin sammansättning:

 • Organiska syror.
 • Vitaminer A, PP, C, B.

På grund av förekomsten av växtbaserade läkemedel har den antiinflammatoriska och antipyretiska egenskaper. Vissa människor använder honung sbiten från prostatit, på grund av dess positiva egenskaper som ges till den manliga kroppen.

Honung Sbit: komposition

Det beror allt på recept och egenskaper som du vill ge drycken. Sammansättningen av sbiten har följande:

 • Naturlig bihonung.
 • Vårvatten.
 • Kryddor.
 • Läkning av örter.

När det gäller sistnämnda beror allt på vad du vill få i slutet och på vilka organ drickens handling kommer att styras. Därför kan bland örterna kryddnejlika, oregano, timjan, salvia, mor och styvmor, citron, muskot, hallon.

Kontra

Du kan helt försäkra dig om att honung sbiten är en otroligt användbar dryck som kan avnjutas av alla. Särskilt i den alkoholfria versionen. Det har emellertid följande kontraindikationer:

 • Intolerans mot honungs- och biprodukter.
 • Sjukdomar i lever och njurar.
 • Diabetes mellitus.

Om det finns några tvivel om det finns kontraindikationer för konsumtionen av drycken eller inte, kan du prova ett par sippor och se kroppens reaktion.

Var att köpa

Receptet på denna helande dryck verkade förlorad. Men vissa bryggerier och privata fabriker som specialiserat sig på produktion av kvass och mjöd försöker återuppliva receptet. Önskar veta var man ska köpa honung sbiten är värt att besöka ett antal folkemässor. Där är det alltid möjligt att hitta tillverkare som producerar denna helande och toning dryck.

Dessutom kan du hitta honung sbiten i apotek. Här säljs det i små behållare, så att du kan förstå om det är värt att konsumera det eller inte, genom att prova det.

Sbiten honung: Recept för matlagning hemma

Önskar att experimentera lite och förbereda detta medicinska behandla dig själv är det värt att lära sig tekniken för tillverkningen. Det är inte så knepigt. Trots det faktum att den noggranna processen är lång är resultatet värt det. Det finns många recept för matlagning sbinth hemma. Därför är det värt att välja det mest underhållande och användbart att behaga dig själv och dina nära och kära med sin oöverträffade smak.

Receptet för honungsbitbitnia från prostatit

Den terapeutiska effekten av drycken är i detta fall ovärderlig. Majoriteten av smärtsamma känslor avlägsnas, så det är möjligt att återvända till normal sexuell funktion.

Receptet för honungsbit från prostatit innehåller följande ingredienser:

 • Filtrerat vatten - 3,5 liter.
 • Naturlig honung är ett glas.
 • Jäst - 10 gram.
 • Braga är 100 milligram.
 • Vinäger - 15 gram.
 • Peppermint.
 • St John's Wort.
 • Carnation.
 • Kanel.
 • Ingefära.
 • Muskot.
 • Kardemumma.
 1. Häll vatten i en djup emaljpanna. Späd honungen. Sätt på elden. Koka upp.
 2. Så snart det kokar, lägg till alla örter, kryddor och braga. Koka ett par minuter.
 3. Jäst utspädd i en liten mängd vatten. Lägg till drycken du tog av med ättikan.
 4. Sätt i en mörk sval plats för att gå igenom jäsningsprocessen för en halv dag.
 5. Placera drycken i tre dagar i kylskåpet. Potsedit. Förvaras i kylskåp.

För att minska symptomen på prostatit är det nödvändigt att ta ett glas en ansträngd drink två gånger om dagen. Prescription sbitnya från prostatit är enkel. Användningen av drycken i mer än en månad ger de önskade effekterna i de flesta fall.

Sbiten med ingefära

Detta är ett utmärkt alternativ till alla antivirala läkemedel så populära under vintersäsongen. Honung sbiten med ingefära är inte bara trevlig att smaka, men också otroligt användbar. Det hjälper till att klara många problem och har en positiv effekt på immunitet.

 • Vattenfiltrerad - liter.
 • Honung naturlig - ett glas.
 • Ingenting är halva roten.
 • Kryddor och kryddor.
 • Kanel - 1/2 tesked.
 • Socker - 1 tsk.
 1. Vattnet sätter på eld och koka. Lägg till honung. Det resulterande skummet bör avlägsnas med ett ljud.
 2. Häll kryddor: kanel, laurel, paprika, kardemumma, socker och finhackad rot av ingefära.
 3. Koka upp. Ta bort från värme. Insistera på ungefär en halvtimme

Många anser att det föreslagna receptet är ett utmärkt alternativ till mulledvin. Honung sbiten med tillsats av ingefära är otroligt användbar och har en mycket trevlig smak och en speciell smak.

Honung Sbiten med örter

Vi kan säga att det här är ett klassiskt recept, eftersom många urter som våra förfäder använde från antiken gick till kompositionen. Det finns inget överflödigt här. En välberedd dryck är ett komplett vitaminkomplex. Sbiten med örter är användbart för vuxna och barn, så lära sig att laga mat, du kan skämma bort dina släktingar med en användbar och tonisk dryck.

 • Vattenfiltrerat - ett par liter.
 • Honung naturlig - ett glas.
 • Örter: Timjan, salvia, pepparmynta, Johannesört.
 • Ginger - 1/2 av roten.
 1. I vattnet för att lösa honung. Sätt på en eld och koka.
 2. Tillsätt 1 matsked av varje ört och en hackad ingefärarot.
 3. Koka i 15 minuter.
 4. Ta bort från värme. Vik upp det. Låt stå i ungefär en timme. Stam.

Servera honung sbiten med örter med en citronskiva. Från detta blir det ännu mer användbart och gott.

Andra recept sbitnya

Många gillar att experimentera med bärsmak. Aboriginal ryska bär för dessa ändamål passar bäst som möjligt. Så, om vi överväger andra recept av honungs sbinth, är tranbärsvarianter oerhört användbar och har en utmärkt smak.

 • Tranbär - 300 gram.
 • Kanel - 1 tesked.
 • Carnation - 5 blomställningar.
 • Ginger är en liten rot.
 • Laurel - ett par blad.
 • Honung naturlig - ett glas.
 • Vatten - 3 liter.
 1. Riska bären noggrant. Häll i kallt vatten. Sätt på elden.
 2. Så snart vätskan börjar koka alla kryddor. Koka cola i 15 minuter.
 3. Ta bort från värme. Lägg till honung. Sköt försiktigt och wrap.

Sådan honung sbiten med bär har en naturlig sur smak och är oerhört rik på vitamin C. Det är oumbärligt både under den kalla årstiden och som en förstklassig tonic dryck.

Sbiten honung från prostatit

Det gamla ryska receptet är oerhört användbart. Det faktum att sbiten honung från prostatit är verkligen effektiv, blev det känt för flera årtionden sedan. Flera recept har försökt att hitta det perfekta alternativet.

Sbiten från prostatit i apotek

Hitta denna drink är inte svårt. Honung sbiten från prostatit på apotek är inte så svårt att hitta. Visst är det inte i alla, så det är värt att fråga i förväg om tillgänglighet. Oftast kan honung sbiten från prostatit hittas i naturliga förrådsrum. Det presenteras omedelbart flera alternativ för denna helande drink.

Hur man förbereder sbiten från prostatit

Receptet för denna härdande dryck beskrevs ovan. Att veta om honungssuppetreceptet, hur man lagar mat och hur man lagrar, måste du komma ihåg att du måste ständigt fylla på varor. Han insisterar i minst tre dagar, så snart mängden dryck oupphörligt minskar är det bättre att lagra dem för framtida bruk.

Behandling av prostatit med honung sbit: hur man tar?

För att få den korrekta effekten av behandling av prostatit med honung sbiten måste hur man tar det vara i förväg. Förberedd jästinfusion. För 50 milligram är det nödvändigt att lösa upp i 150 milligram varmt vatten. Om drycken köps på apotek, är en matsked tillräcklig. Ta två gånger om dagen: på morgonen efter uppvaknande. På kvällen 2 timmar efter sista måltiden.

Behandlingsförloppet är minst 4 veckor, i vissa fall kan du dricka och en och en halv och en halv.

Feedback om användningen av sbiten vid behandling av prostatit

Att säga klart att endast sbiten inte kan hjälpa till. Det ska tas i samband med andra droger. Antibiotikabehandling tillsammans med rätt diet och avslag på dåliga vanor är till stor hjälp. Honung sbiten recensioner är olika. De flesta män som har genomgått sådan behandling noterar att effekten är värdig. Immuniteten ökar med en order och urinering är inte längre associerad med smärtsamma känslor. Närhet blir också trevligare, eftersom smärta vid utlösning försvinner.

Några anmärkningar i de recensioner som drycken är till stor nytta för behandling av infertilitet. Men i detta fall måste kursen överföras flera gånger. Bryt mellan varje inte mindre än en månad.

Sammanfattning av recensionerna, jag måste säga att uppfattningen att honung sbiten är ett utmärkt alternativ för att behandla en sådan sjukdom som prostatit är tydligt rådande.

Det är dock känt att lust och tro på läkning alltid hjälper och ger det önskade resultatet.

Ryska honungsdrink sbiten - dess sammansättning och användbara egenskaper; nytta och skada; hur man dricker matlagning recept hemma

Sbiten: egenskaper

Kalorivärde: 581 kcal.

beskrivning

Sbiten - Den äldsta drycken som gjordes av honung och vatten med tillsats av kryddor. Sjömän kallade sbiten "ryskt glögg". Drycker baserade på honung gjorde nästan alla Europas äldsta folk. Så visste slaverna, skandinaverna, tyskarna, grekerna och andra hur man gjorde sådana drycker. Sammansättningen av alkoholisk sbitnia, förutom honung och kryddor, inkluderade också jäst, för att jästa drycken.

I många kulturer betraktades honung en sakral produkt. Forskare har upptäckt arkeologiska fynd som visar en cykel honungsproduktion i 7-6 tusen f.Kr. Man trodde att i andra världen flyter älsklingarnas floder. Våra förfäder kallade bin gudomliga insekter, som extraherar honung från den himmelska floden. Vid den tiden identifierades sådana drycker med odödlighet. Tyskarna ansåg honung att vara en gåva av gudarna, såväl som rituell mat. Övergången till den andra världen tjänade genom att använda honung, ibland var den avlidne helt enkelt kallad "berusad".

Antikens antika förfader betraktas som antimon. Det var en drink baserad på mjölk och honung. Till att börja med försvarade vi mjölken, då tillsatte vi örter och humle till det, började jäsningsprocessen i tunna. Den mottagna drycken filtrerades, framställdes i 21 dagar. Det smakade som en mejeriprodukt, det kan tillskrivas alkohol med låg alkoholhalt. Det svåraste med att göra antimon var att uppnå sin transparens.

Fram till 17-talet fanns det ett recept i Ryssland uteslutande för alkoholfri silt. Det var mer som en medicinsk dryck som hjälpte till att hålla varma under den kalla årstiden och ökade immuniteten.

Sbiten var så populär att det kunde jämföras med modernt te eller kaffe. Före utseendet av dessa drycker preparerades en honungs sbiten i samovar. Det fanns även så kallade "sbiten rökare", som var belägna på offentliga platser. Det fanns också speciella människor som var engagerade i att göra sbiten, de kallades "sbitens". Merchants hade en samovar med sbiten bakom ryggen och sålde drycken till alla köpare.

Den alkoholiska versionen av sbiten uppträdde på 1700-talet. Styrkan hos denna dryck var 4% -7%. I början av sin historia var det mycket dyrt, så bara rika människor kunde ha råd med det. Endast under Peter I-regimen blev sbiten tillgänglig för befolkningen.

Namnet "sbiten" kommer sannolikt från verbet "knock down", det beror på det faktum att drycken gjordes med två olika fartyg. I en krävdes honung, och i andra - medicinska örter. Innehållet blandades sedan för att bilda en enda dryck. Den andra versionen säger att namnet kommer från orden "knock down", "condense". När allt är sbiten är en koncentrerad dryck. Hans styrka i den alkoholiska versionen är 4% -7%, och i den alkoholfria en - 1%.

Minskningen av mjöden orsakades av många faktorer. För det första finns det andra, ofta billigare drycker. För det andra förlorades recepten gradvis, vilket ingen registrerade, de överfördes från generation till generation oralt. För beredning av honungsdrycker var det nödvändigt att använda en stor mängd honung, och också att spendera mycket tid. Moderna mead och sbitene lilla liknar deras gamla motsvarighet.

Förberedelsernas egenskaper

Det finns många recept för alkoholhaltiga och alkoholfria sbiten. Med tiden varierade inte bara inställningen till sbiten, utan även antalet använda ingredienser. Den oföränderliga grunden för drycken var och förblir honung.

Tekniken för beredning av drycken förändrades obetydligt. Så skiljer de enkla och härda sbitni. Custard sbittni anses vara mer komplexa produkter, eftersom processen för deras förberedelse tar längre tid. De är gjorda av urt, som innehåller honung, melass och kryddor.

Användbara egenskaper

Användbara egenskaper hos sbitne beror på de ämnen som utgör dess sammansättning. Drycken är rik på proteiner, kolhydrater, vitaminer A, B, C, PP, E. Även i dess sammansättning hittades organiska syror, mikroelement.

Lägga till örter gör sbiten till ett gott och effektivt medicinskt verktyg. Till exempel ger salvia, oregano, timjan det antiinflammatoriska egenskaper.

Kaloriinnehållet i sbinth är 58 kilokalorier per 100 g.

Används vid tillagning

Vid matlagning kan traditionella sbitney recept användas för att göra snabba cocktails.

Så, du kan laga en cocktail "Spicy Sbiten". För att göra detta, sätt en citrongräs och 1 tesked i mixern. sockersirap. Ingredienserna är slagna och hälls genom en sikta i en kruka. Också i krukan sätta 2 msk. l. honung, citronsaft, 3 droppar fredlig juice. Dessutom tillsätts kanel och nötkött till drycken. Häll 150 ml vatten, drycken upphettas, men koka inte. Häll den färdiga produkten i ett glas för irländsk kaffe, tillsätt lite muskotnöt. Ett glas är dekorerat med en citronskiva.

Cocktail "Raspberry Sbiten" bereds av vatten, citron, hallon, honung. Lägg i krukan 2 msk. l. honung, 5 bär hallon, 1 msk. l. socker. Gnugga hallon i canen med socker med en sked. Häll sedan 150 ml vatten, kaffe. Dekorera med hallon och frukt.

Du kan förbereda en traditionell "Red Sbiten". För att göra detta behöver vi 1 liter rött vin, 0,15 kg honung, en liten kanel, muskotnöt, nötkött. I det uppvärmda vinet tillsätt honung, koka och tillsätt sedan kryddorna. Därefter insisteras och drickas drycken.

Hur lagar man hemma?

Det finns många recept för att göra sbiten hemma.

Till exempel kan du göra det så kallade "ryska mulledvinet". För detta gör 1 liter starkt vin blandat med 100 g honung, 100 g granulerat socker, 6-7 asteriskar av kryddnejlika. Vinet kokas, en nypa kanel, muskat tillsätts till det. Därefter insisteras drycken i 30 minuter.

Du kan också laga "Siberian Sbiten". För detta behöver vi 2 msk. l. torrt te, 4 msk. l. honung, 1 msk. l. kanel, flera asterisker av en nejlika, 1 glas vatten. Först gör starkt te, koka det med honung, tillsätt kryddor. Skummet som bildades under kokning bör avlägsnas. Insistera dryck 30 minuter, servera varmt.

"White sbiten" bereds av 250 g vit honung, 1 liter vatten, 200 ml hallonjuice. Alla ingredienserna blandas, släckas, hela tiden de tar bort det bildade skummet. Därefter kyles drycken, tillsätt 2 msk. l. flytande jäst, satt att vandra i 12 timmar. Därefter hälls örten av och läggs på ett kallt ställe. Drycken insisteras för en månad, förvara den i flaskor.

Hur man dricker

Det är korrekt att dricka sbiten i varm form, som mulledvin. Men på sommaren, för att uppdatera sig, är drycken full i en kyld form.

Servera sbiten rekommenderas i en specialrätt, innan den kallades "sbitnitsa". Det var ett jordkärl med en pip och ett speciellt hål som stängdes av ett lock. Drick sbiten tas från lera muggar.

Drycken serveras vanligen vid måltidets slut. Sbiten kombineras perfekt med traditionella ryska sötsaker: bröd, kex, rullar.

Fördelar med sbit och behandling

Användningen av sbiten var känd för våra förfäder. De använde denna drink för smärtor i magen, fysisk överbelastning, förkylningar. Dessutom, sbiten - en produkt med hög näringsvärde, så dess användning ger styrka för hela dagen.

Sbiten, beredd på basis av medicinalväxter, möjliggör inte bara att förbättra blodcirkulationen, men också för att påskynda ämnesomsättningen, expandera kärlen, normalisera digestionen.

Skada sbitnya och kontraindikationer

Skada för kroppen sbiten kan orsaka med individuell intolerans. Det rekommenderas inte att dricka en drink till personer med allergiska reaktioner på biprodukter. Även sbiten kan skada människor med lever, njure och diabetes.

Hur man gör honung sbiten?

En av de populära gamla östliga slaviska dryckerna är honung sbiten. Före tekomsten i Ryssland ansågs det nästan vara den enda heta drycken som var tillagad i varje hus. På vintern användes det varmt för att hålla varma, och på sommaren - det var coolt att släcka din törst. Tänk på vad honung sbiten är, vilka recept finns och hur du kan förbereda det själv hemma.

Läkande egenskaper

Användningen av honung sbit beror på närvaron i honung, kryddor och örter. På vintern konsumeras drycken i varm form, eftersom det har en uppvärmning och antiinflammatorisk effekt. I en kall form uppskattades produkten huvudsakligen på sommaren eller under en vandring i badet, eftersom det snabbt släckte törst och tonat i varmt väder. I folkmedicin användes det ofta för behandling:

 • beriberi, skörbjugg;
 • sömnlöshet;
 • stressbetingelser;
 • hypertoni;
 • prostatit;
 • katarralsjukdomar.

Sbiten har en lätt diuretisk effekt, det bidrar till att ta bort toxiner från kroppen. Förbättrar rörligheten i mag-tarmkanalen - förbättrar matsmältningen, främjar bättre matsmältning, ökar aptiten. Lättnar huvudvärk, förbättrar blodkärlstillståndet - det är ett bra sätt att förebygga ateroskleros. Dryck förbättrar humör, toner, släcker törst.

Sammansättning och näringsvärde

En oumbärlig del av honungssbitnia är honung. Beroende på receptet för beredningen av drycken kan johannesört, lövblad, salvia, kapsum och andra kryddor tillsättas. Sbiten är rik på vitaminer och spårämnen:

 • vitaminerna A, B, C, E, H, PP;
 • organiska syror;
 • matfibrer;
 • Mineralämnen: järn, zink, jod, fluor, koppar, fosfor, kalium, magnesium, kalcium.

Den är rik på proteiner och kolhydrater. Genomsnittlig kaloriinnehåll är ca 60 kilokalorier per 100 g produkt. Kan göras som alkoholhaltig (från 4 till 7%) och alkoholfri variant (ca 1%).

recept

Det finns många recept förde ner på honung - som innehåller alkohol, mjuk, enkel, vaniljsås. De äldsta överlevt till våra dagar drinkrecept har beskrivits i monumentet av rysk litteratur XVI-talet - "Domostroy", som är en sammanställning av tips och regler för hantering av ekonomin för varje familjemedlem på den tiden.

Ursprungligen, i de ryska byarna, var sbitenen uteslutande alkoholfri. Endast detta alternativ var tillåtet sbitenshchikam sälja peddling på gatorna, marknaderna, mässor, torg. Men på 1700-talet blev alkoholhaltiga drycker mer populära.

Intresset för sbinth-konsumtionen minskade först efter oktoberrevolutionen. Sedan början av 90-talet i olika regioner i Ryssland försöker återuppliva produktion och konsumtion av denna dryck. Överväg hur man förbereder en honung sbiten på olika sätt hemma.

klassisk

Att förbereda ett klassiskt recept sbitnya, det tar inte lång tid. Förbered följande produkter:

 • 200 g - högkvalitativ bihonung;
 • svartpeppar - om ett dussin;
 • kanel, ingefärapulver - en tesked
 • kryddnejlika - 2 st.
 • anis, kardemon - på knivens spets;
 • 1 liter flaska eller brunnsvatten.

Förberedelsemetoden är som följer. Ta en kastrull, helst med en tjock botten - i en sådan behållare är det mindre chans att honung kommer att brinna och drycken blir hopplöst bortskämd. Torka honung i kallt vatten, sätt på en spis, koka. Kombinera alla ovanstående kryddor och koka över en liten eld i ca 15 minuter, regelbundet avlägsna det resulterande skummet. Ta sedan av från plattan, låt grytan i en handduk, låt sbiten stå i flera timmar.

gammal

Det antika receptet om att göra honung sbinth hemma är mer krävande och kommer att ta tid. Produt blir låg alkohol och förbereder sig i 14 dagar. För tillverkning kommer det att krävas:

 • 1 hink med brunnsvatten;
 • 100 g av någon torrjäst för bakning eller dryck;
 • honung, vit tratt - 1 kg vardera;
 • 3 st. kryddnejlika;
 • kanel - 2 g eller 2 pinnar;
 • Jordgubbe - 2 tsk;
 • 10 st. svartpeppar;
 • kardemumma, baden - efter vilja.

I en kastrull, kombinera alla ingredienser utom jäst, koka upp och koka på låg värme i 30 minuter, ta bort skummet på en regelbunden basis. Ta bort från plattan, låt drinken införa i några timmar. Efter kylning till 25-30 ° C, häll jästen. Placera behållaren på ett mörkt ställe för att vandra vid en temperatur av 15-17 grader. Efter 2 veckor sbiten spolas och häll i flaskor. Förvara produkten på en sval plats i högst en månad.

Moskva

På sättet att förbereda skiljer sig Receptet från Moskva sbitna praktiskt taget inte från det klassiska. Skillnaden ligger i användningen av doftmynt och proportionerna av ingredienser. För detta recept behöver du:

 • honung - 200 g;
 • mynta torr - 4 matskedar;
 • Jordgubbe - 2 tsk;
 • vita melasser - 1 kg;
 • kanel - 0,3 tsk;
 • tubby, kryddnejlika - 3 st.
 • svartpeppar - 15 ärter;
 • brunnsvatten - 5 liter.

I en djup kastrull brygger vi vatten, honung, melass. Koka blandningen över en låg värme i 10 minuter. Lägg sedan till alla övriga ingredienser och koka ytterligare en kvart i timmen, täck med en handduk och lämna i några timmar.

cranberry

Tranbär - en bär, som länge har använts av våra förfäder för beredning av mästare, juicer, kissar. Aktivt används i folkmedicin för behandling av förkylningar, beriberi och terapi av gemensamma patologier. För produktion av tranbär honung sbit, behöver du:

 • honung - 200 g;
 • bär av tranbär - 300 g;
 • kanel - 1 tsk;
 • kryddnejlika - 3 st.
 • laurblad - 1 stycke;
 • kardemumma - 2-3 st.
 • vatten - 3 liter.

Krossa tranbäret på något bekvämt sätt, pressa saften. Tår björnen i en kastrull, tillsätt klyftor, kardemumma, kanel, häll vatten, koka i 20 minuter. För ett par minuter före slutet av matlagningen kastar du ett bladblad. Därefter filtreras blandningen, tillsätt honung, tranbärsjuice. Värm noga drycken nästan till koka, men se upp för att blandningen inte kokar.

Petrovsky

Du kan inte ignorera receptet för sbinth, som kejsaren Peter den Store själv älskade. Det behöver inte kokas, men bör konsumeras uteslutande i kall form. För tillverkning behövs endast tre komponenter:

 • 100 g honung;
 • 1 liter naturlig bröd kvass;
 • 2 tsk. riven pepparrot.

Det första du bör uppmärksamma är bröd kvass. Tyvärr går inte inköpsalternativen här - det är bättre att laga kvass på egen hand, för vilken du kan använda det köpta koncentratet. I detta fall kommer drycken att vara rik och doftande.

Den andra är en riven pepparrot. En färdig torkad produkt är inte heller lämplig. Det är bättre att köpa hela rötter pepparrot och gnugga dem på ett fint rivjärn hem - så att produkten inte har tid att oxidera och inte förlora sin aromatiska flyktiga föreningar.

För att göra ett "Petrovsky" recept, blanda kvass, honung och pepparrot. Rör om, täck och placera på en sval, mörkad plats i 1 dag. Det är rekommenderat att använda kallt.

Hur man dricker ordentligt

I värmen eller när du besöker ett bad används drycken kallt för att återställa vattensaldan, som vanligt te. På vintern eller vid behandling av sjukdomar rekommenderas att man dricker en drink i varm form.

För förebyggande av kroniska sjukdomar eller behandling av beriberi tas produkten 2/2 veckor, en kopp på morgonen och kvällen med måltider.

Sbiten från prostatit

Många representanter för den starka hälften av mänskligheten i åldern 20-40 år står inför ett sådant problem som prostatit - inflammation i prostata. Enligt statistiken lider nästan varje 10 man på planeten av denna sjukdom.

Problemet med sjukdomen ligger i det faktum att långt ifrån varje man, som kände närvaron av ett problem, omedelbart vänder sig till doktorn för hjälp och börjar engagera sig i självmedicinering. Detta tillvägagångssätt delas absolut inte av det medicinska samfundet.

Att fördröja diagnosen och behandlingen av prostatit kan leda till kronisk bäckensmärksyndrom, infertilitet, cystit, urininfektion och sexuell dysfunktion.

Till folkmedicin, vad gäller huvudmetoden för behandling av prostatit, är läkare skeptiska. Det är emellertid insett att vissa till synes enkla recept för drycker baserade på honung och andra medicinska örter verkligen kan bidra till en snabb återhämtning av patienten. Men de måste endast användas som hjälpterapi och i samråd med den behandlande läkaren.

Läkande egenskaper

Som nämnts är den viktigaste ingrediensen i sbitnia en naturlig honung, som länge har förtjänat ett förtältets rykte. Det innehåller en stor mängd vitaminer och spårämnen, vilket positivt påverkar fartygens tillstånd.

Tack vare den unika sammansättningen av medicinalväxter och kryddor har sbiten antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Detta bidrar till snabb reduktion av smärtsamma symtom och generell förbättring av kroppen.

Receptet på matlagning

För att förbereda ett recept för honungsbitbitnia från prostatit behöver du följande ingredienser:

 • honung - 6-7 matskedar;
 • torr mark St John's Wort - 1 msk;
 • mint - 1 matsked
 • kanel - en tesked;
 • Riven muskotmjölk - 0,5 tsk
 • kardemumma, kryddnejlika - 3 st.
 • riven ingefära - 2 matskedar;
 • vatten - 1 liter.

Blanda allt i en kastrull och koka över en liten eld i ungefär en kvart i timmen. Det bildade skumet bör uppsamlas med ett brus. Efter detta måste pannan avlägsnas från elden, täckt med lock, lindas och sätta på en dag vid rumstemperatur. Nästa dag filtreras blandningen.

Inträdesregler

För att lindra symtomen av sjukdomen, bör spädas 1 msk av drycken att upplösas i ett glas varmt vatten och dricka en gång dagligen på morgonen innan du äter. Bushterapin är 3 veckor, då ska du ta en paus i 1 vecka.

I kombination med konventionella behandlingar, sjukgymnastik, kost och droger, kommer denna dryck att bli av obehagliga symptom och förbättra den allmänna hälsan. Men innan du använder den här folkmedicinen rekommenderas att du rådgör med din läkare.

Kontra

Den huvudsakliga kontraindikationen för användningen av någon av dryckerna är den individuella intoleransen hos komponenterna. Ofta manifesteras en allergisk reaktion i förfalskad honung - var försiktig när du köper den. Produkten rekommenderas inte heller för personer med patologier i lever och njurar, gravida eller ammande kvinnor.

Sbiten honung från prostatit

Inflammation av prostatakörteln är en vanlig sjukdom, den kan provoceras av olika orsaker. Det här är en liten motoraktivitet och obalanserad näring och stress.

Sjukdomen uppträder vid vilken ålder som helst, varje man från en ung ålder måste vara försiktig med uringenitalorganens hälsa. Det är inte själva prostatit som är farligt, men komplikationer som det kan orsaka i kroppen. Denna infertilitet, erektil dysfunktion, tumörer.

Komponenterna blandas och lämnas i mörkret i 15 timmar, placeras därefter i kylan i 2 dagar och sedan filtreras.

Följande recept bereds med mint och citron. Du behöver ingredienserna:

 • 100 g honung;
 • 0,5 liter vatten;
 • 2 st. kryddnejlika;
 • ½ tsk mark mint;
 • hackad skal av en halv citron;
 • ½ kanelstänger;
 • en nypa muskot
 • 1/3 tsk slipad ingefära.

Vattnet kokas, sedan tillsätts komponenterna ovan, kokas och insisteras i 1 timme.

Recept av sbiten från prostatit

Utöver det ovanstående finns det många recept som har testats av folkmedicinska fans. Få ingredienserna kommer inte vara svårt. Alla recept leder till ingen möjlighet, men de 4 effektiva är följande:

 1. Spicy sbiten. Det är nödvändigt att förbereda 200 g honung, ¼ msk. muskot, 100 ml melass, 1 liter vatten, 4 humlehoppar, 1 kanelsticka, 3 st. kryddnejlika, lika mycket sötpeppar och kardemumma. Alla ingredienser utom honung blandas och kokas, koka i 7 minuter och låt svalna. Tillsätt honungen i den varma buljongen och rör om.
 2. Sbiten med humle. Det är nödvändigt att blanda 1 liter honung och 20 g hop, tillsätt 4 liter filtrerat vatten och 1 kanelsticka. Koka på låg värme i 3 timmar, sedan kyla och spänna.
 3. Apple sbiten. Det tar 6 glas vatten, 2 tsk. krossad mynta, 4 kryddnejlika, 2 äpplen, 5 matskedar. honung, 2 kanelstänger, ½ tsk. ingefära och 2 äpplen. Äpplen att mala med en skal, blanda med vattenkryddor, koka och koka i 15 minuter. Tillsätt honungen i den kylda buljongen och rör om det.
 4. Alkoholisk sbiten. Har kontraindikationer. Blanda 1 liter varmt rött vin och 150 g honung, tillsätt en nypa muskelsnabb och samma mängd kanel, 2 kryddnejlika. Kompositionen upphettas men kokas inte.

Såsom framgår av ovanstående recept är det inte svårt att förbereda ett läkemedel för prostatit i form av honungsbit. Det viktigaste är att välja högkvalitativ honung och andra ingredienser. Herbalists rekommenderas att ta vatten inte från kranen, utan källvatten.

Skillnaden är liten, men när det gäller hälsa, särskilt manlig kraft, är det värt att göra maximalt för återhämtning. Vårvatten har jordens livgivande energi, som kommer att bli en extra bonus till återhämtning.

Hur korrekt använder sbiten?

En medicinsk dryck har använts sedan antiken för att bli av med inflammatoriska processer i urinvägarna, för att stärka maskulin hälsa. I vissa kloster och brygg nu sbiten, som en vitamindrink, ge energi och styrka, stärka immuniteten.

Sbiten honung hjälper inte bara att behandlas med prostatit, det är bra för att förebygga sjukdomar. Den bästa effekten kan uppnås om du tar behandlingen omedelbart, så snart de första tecken på sjukdom uppträder (brinner med urinering, frekvent urinering i toaletten, blod i urinen etc.).

För att få nytta behöver du ta en drink. Varje komponent ska vara av hög kvalitet, dosering bör observeras - den är tidtestad. Använd källvatten, du kan ta vatten från templet.

Dosering och frekvens av konsumtion av sbinth från prostatit beror på hur drycken bereddes, vilket ingår. Klassisk honung sbiten tas 2 gånger om dagen - på en tom mage på morgonen och på kvällen, gör sig redo för sängen. Torka 50 ml sbiten i vatten, men du kan dricka rent. Kursen varar ca 40 dagar, efter 14 dagar paus och en annan kurs.

Sbiten med honung och jäst används 50 ml 1 gång per dag på natten. Den är full, som i fallet med ett klassiskt recept, utspätt eller i ren form. Kursen varar 40-60 dagar, eller hur mycket urologen säger.

Apple sbiten dricker 2 gånger om dagen för ett glas. En god dryck används inte bara för behandling, men också för förebyggande ändamål. Det finns ingen skada, och fördelarna är enorma. En liknande dosering ges för sbiten med mint, kryddor, humle.

Alkoholhaltig sbiten konsumeras omedelbart innan du lägger dig till 100 ml. Kurs - 60 dagar.

Det är viktigt att komma ihåg att kokande honung dödar alla användbara ämnen som ingår i den. För att inte sätta en medicinsk sbiten i en värdelös produkt är det därför nödvändigt att späda honung i varmt vatten innan det löses upp, men det får inte i något fall kokas. Därför rekommenderas i de flesta recept att avkoka med kryddor och örter, och efter kylning och tillsätt honung till den.

Sbiten anses vara en ofarlig terapeutisk dryck, men man måste vara försiktig om det finns patologier i mag-tarmkanalen och lungorna, individuell känslighet för dryckens komponenter. I andra fall kommer honung sbiten vara extremt användbar för både män och kvinnor.

Honung sbiten: recept från prostatit

Bilder från sajten: BeHoneybee.ru

Många män i åldern av tjugofem till kull år klagar på problem med prostata, och helt enkelt - med prostata. Enligt statistiken lider mer än fyrtio procent av den manliga hälften av världens befolkning i allmänhet och i vårt land i synnerhet av denna sjukdom, förvärras den av frekvent och smärtsam urinering samt sexuell dysfunktion.

Men inte alla som känner till problemet uppstår omedelbart till en läkare och använder en mängd traditionell medicin, vilket ger ett utmärkt resultat, särskilt vid komplex behandling. Medics rekommenderar ofta att använda sbiten från prostatit, som kan köpas på apoteket i färdig form, eller du kan laga helt självständigt. Det är en känsla att förstå grundligt, vad är honung sbiten från prostatit, hur man lagar mat och vilken effekt det kommer att ge med ett korrekt och regelbundet intag.

Honung sbiten: ett recept för prostatit är en bestämd fördel

Bilder från sajten: mysekret.ru

Innan du räknar ut hur man gör honung sbiten från prostatit, måste du förstå vad och för vad du ska göra. Det gör det inte ont för att ta reda på vilka typer av användbara egenskaper och egenskaper som finns tillgängliga för denna gamla slaviska dryck, som våra förfäder visste och älskade mycket tidigare än utomlands kaffe eller kinesiskt te kom till oss. Sbiten gjordes av speciella människor som behöll bryggans recept, övergått från far till son, och legender läggs till om dess användbarhet även i våra dagar.

Sbiten människor från prostatit är en medicinsk dryck, gjord på basis av honung, en mängd kryddor och kryddor samt medicinska örter. Våra förfäder använde denna drink i många århundraden, med en trevlig smak och bara en fantastisk arom, för behandling av olika sjukdomar och störningar i genitourinary sfären. Sbiten kan vara absolut alkoholfri och kan innehålla en viss grad, det finns ett stort antal olika recept.

Prostatit är listigt och behandling av det är lång och svårt, och det finns ingen garanti för att det verkligen kommer att ge bra resultat. Det viktigaste här är att inte missa ögonblicket och vid de första tecknen för att se en läkare, eftersom de försummade formerna inte längre leder till någon behandling och det kommer att vara möjligt att lätta symptomen bara lite. Därför är det väldigt viktigt att göra allt i tid och inte fördröja besöket till läkaren som kommer att ge de nödvändiga rekommendationerna och förskriva behandlingen, beroende på organismens individuella egenskaper och sjukdomsförloppet. Sbiten-folk från prostatit, vars sammansättning bestämmer dess användbara egenskaper, visar sig också ofta vara en av de mest effektiva och effektiva medicinerna, även enligt mycket professionella moderna mediciner.

Bilder från sajten: ProstatitMedic.ru

 • Den viktigaste grundläggande ingrediensen i receptet av honungsbitbitnia för behandling av prostatit är naturlig honung, vars användning är obestridlig. Den är så rik på alla slags vitaminer, aminosyror och spårämnen som knappast kan jämföras med någon annan naturlig substans.
 • I överflöd är vitaminerna i sbitene extremt olika, till exempel E, A, C, PP, B och många andra. De har en återställande effekt på hela organismen och speciellt på maskulin hälsa.
 • För att det genitourära systemet ska fungera, behöver en man zink, vilket också finns i honungsbitret från prostatit. Den innehåller jod och brom, svavel och mangan, kalcium, samt magnesium, fluor och många andra saker.
 • På grund av den unika sammansättningen av medicinalväxter kan denna sbiten ta bort inflammatoriska processer och även ha antibakteriella egenskaper, vilket är mycket viktigt att ta hänsyn till i ett integrerat behandlingssätt.

Undervärdera rollen som en mängd kryddor, kryddor och kryddor, som ingår i den ursprungliga kompositionen av honungsbitan, även på nolltid. De kommer framgångsrikt i kontakt med ämnen från honung, medicinska örter och påskynda metaboliska processer, förbättra återhämtningsgraden för skadade vävnader. Sbiten på honung är också extremt gott, och om du behöver det kan du använda den som en förebyggande åtgärd så att symptomen på prostatit du aldrig kände.

Sbiten folk från prostatit: hur man förbereder medicin

Våra avlägsna förfäder hade inte möjlighet att söka till professionella läkare, därför var de behandlade från tidigt tider av människors medel. Efter att ha lärt sig att laga dem själv får du inte bara en hälsotryck, utan också en stor hjälp vid behandling av denna obehagliga sjukdom, vilket så plågar många medlemmar av det starkare könet.

Bilder från sajten: BeHoneybee.ru

En klassisk recept för förebyggande

Recepten för att förbereda honung sbone från prostatit är ganska enkla, eftersom möjliga potenta komponenter (ivan-te, pion, hassel och andra) kan introduceras endast av en riktig expert. Det presenterade receptet är mer lämpat för förebyggande åtgärder, såväl som behandling av sjukdomen vid första skedet. Det rekommenderas att använda drycken och för den huvudsakliga behandlingen av sjukdomen i mild form, när det görs utan komplikationer.

Sammansättning och ingredienser

 • Honung naturlig bi av överlägsen kvalitet (akacia eller bovete) - 8 matskedar.
 • Vattenbrunn eller renad - 1 liter.
 • St John's Wort - 0,5 stråle.
 • Pepparmint - 0,5 stråle.
 • Kanel - 1 tesked eller 2-3 pinnar.
 • Carnation - 4-7 knoppar.
 • Roten av ingefära - 3-5 centimeter.
 • Muskot riven - 0,3 tesked.
 • Kardemumma - 3-6 kapslar.

Metod för framställning

Att ta reda på hur man gör en honungsbit från en prostata enligt receptet ovan är inte alls svårt, speciellt om tidigare minst en gång i ditt liv har du gjort varmt vin för kallt, vilket har blivit populärt för matlagning på tack vinterkvällar. Inte undra på att sbiten kallas ryskt mulledvin, där finns det en rationell spannmål. För att brygga en sådan förebyggande sbit måste du ha två skålar, bäst emaljerade, kan vara gjorda av rostfritt stål, men inte aluminium, en träsked-mixer, samt ett snitt av gasbind för filtrering.

Bilder från sajten: BeHoneybee.ru

 • Ett glas vatten (200 gram) hälls i en mindre behållare och vi kastar där alla utvalda kryddor och medicinalväxter.
 • Brew dem i fem minuter, ta sedan bort från värme, täcka och linda en handduk eller en nappduk.
 • Blanda honung och resterande vatten i en större kastrull. Det måste ske så noggrant som möjligt, annars kommer honungen att brännas till botten, vilket är absolut oacceptabelt.
 • Honung med vattenkvalitet värmer upp över låg värme tills ett rikligt och stabilt skum bildas på ytan, vilket måste avlägsnas med en sked.

Båda föreningar framställs i förväg, har vi att stå i två timmar eller mer, varefter de kan filtrera, kombinera och rör ihop. Det enklaste sättet att göra det så här: Häll buljongen både i en glasflaska med en kapacitet på mer än förberedda läkemedel tätt zakuporte locket och skaka väl, på samma sätt som professionella bartenders med shakers. Det rekommenderas att dricka sätta på ett mörkt ställe och dricka tidigast en dag eller två efter tillagning.

Sbiten från prostatit på jäst

Förutom de eviga och oöverträffade klassiker, blir det lätt att göra själv och sbiten honung från prostatit, som är sammansatt av encelliga svampar, jäst kapabelt till socker och glukos för att göra koldioxid och alkohol. Det finns inget komplicerat i detta recept. Det viktigaste är att välja rätt komposition och sedan korrekt ange läget för att ta medicinen, men mer om detta senare.

Foto från sajten: propotenciyu.ru

Sammansättning och ingredienser

 • Naturlig maj honung är 100 gram.
 • Väl eller renat vatten - 4 liter.
 • Torr bagerisjäst - 2 matskedar utan en stor glida.
 • Muskot riven - 0,25 teskedar.
 • Carnation av 2-3 knoppar.
 • Kanel - 1 pinne eller 0,5 tesked.
 • Grated rot av ingefära - 0,3 tesked.
 • Pepparmynta - 0,5 tesked.
 • Humle - 2-4 lådor.

Metod för framställning

Detta recept kom ner honung från prostatit en stor roll spelas av valet av en unik biprodukter, som det var i maj våren honung ger ovärderliga fördelar för hela kroppen och män hälsa i synnerhet.

Foto från sajten: propotenciyu.ru

 • Honung upplöst i vatten, varefter bit plattan med en lösning sätta på elden, som värmer och högst upp till femtio grader, annars alla fördelar med den kommer att hopplöst förlorade.
 • Vätskan avlägsnas från elden, den kyls ner till trettio grader. Det löser upp jäst, varefter behållaren är täckt och placerad på en varm mörk plats i flera dagar.
 • När jäsningen når en topp måste behållaren släckas igen och bringa graderna till 50-60, och ständigt avlägsna skummet. Då kommer jästen att dö och den mer onödiga fermenteringen upphör.
 • Kompositionen lägger till alla kryddor och kryddor som du har förberett, varefter drycken värms upp i ytterligare tio till femton minuter.
 • Det är bara att ta bort kastrullen från elden, täck den och lägg den på en mörk plats i en timme eller två.

Efter den nödvändiga tiden ska sbiten filtreras och hällas över glasbehållare och lämnas på en mörk plats för en annan dag.

Spicy honung sbiten från prostatit

Det finns ett annat mycket framgångsrikt recept på honungsbitbitnia för behandling av prostatit, vilket inte är svårt att förbereda hemma. Det ger en mycket bra effekt, eliminerar symtomen på sjukdomen nästan helt, det vill säga det underlättar sin kurs, vilket bidrar till snabbare återhämtning.

Bilder från sajten: mysekret.ru

Sammansättning och ingredienser

 • Blommihonung - 200 gram.
 • Vattenbrunn eller renad - 1 liter.
 • Lager (vitt eller svart att välja mellan) - 100 gram.
 • Muskot riven - 0,25 teskedar.
 • Humle - 4-6 knoppar.
 • Kanel - 1-3 pinnar.
 • Kardemumma, kryddnejlika och paprika - 3 korn av varje sort.

Metod för framställning

Foto från sajten: Hard-Mass.Ru

 • Alla komponenter utom honung bör omedelbart blandas i en gryta, helst emaljerad.
 • Skålen sätts på ett litet ljus och blandningen värms upp och kokas.
 • När din framtida sbiten kokar, bör den kokas i ytterligare fem minuter, inte mer, med konstant omrörning.
 • Behållaren avlägsnas från elden och lämnas för kylning.

Bryggens temperatur bör inte vara mer än fyrtio grader, först efter det att honung införs i vätskan och blandar mycket bra tills biprodukten är helt dispergerad. Nu kan den färdiga drycken tappas, täppas tätt och placeras på en mörk plats och tas genom det system som beskrivs i detalj nedan.

Hur man tar honung sbiten från prostatit

Foto från sajten: male-site.ru

Till att börja med måste du förstå en enkel sanning - du kan inte helt förlita dig helt på den mirakulösa helande kraften hos folkets sbit från prostatit. Det är inte nödvändigt att vänta på ett mirakel, det är först och främst nödvändigt att kontakta din närmaste läkare och först efter det är det möjligt att ansöka och icke-traditionella metoder. Endast en läkare kan berätta exakt om du specifikt kan dricka sbiten och i vilka doser gör det och också hjälpa till att ta reda på om du har några kontraindikationer för dess användning.

För att lindra symtomen och inte skada, kan du helt enkelt ta en matsked sbiten och späd den i ett glas varmt vatten. För att dricka sådant vatten är det nödvändigt från mycket morgon på en tom mage, omedelbart efter uppvaknande. Behandlingsförloppet bör vara minst fyra veckor, varefter det är värt att ta en paus. I kombination med antibakteriella läkemedel, en riklig dryck och en strikt diet, kommer folkens sbiten att hjälpa till att bli helt av med obehagliga symptom och återigen leva hela livet.

Perfekt sbiten honung - receptlagning hemma

Foto från sajten: slavyane.org

Vanan att dricka te kom till oss från Kina, där denna dryck anses vara nationell, och kaffe var första berusad i Etiopien. Men få av våra landsmän vet att slaverna också hade sina egna nationella drycker, vars recept inte alls gick förlorade och nästan överlevde till idag. Till exempel är det värt att komma ihåg nästan sbiten honung, receptet hemma som jag kommer att ge dig, dricka en doftande, välsmakande och allt annat, är det också mycket användbart. Det förberedde min farfars far, farfar, då min far, jag laga mat, jag gillar det och min dotter, som också kommer att ge ett recept till dina barn och barnbarn. Så vad är hemligheten av honung fällde, än det är nyttigt, och någon är kontraindicerat, och viktigast av allt, hur man lagar och kommer att diskuteras i vår artikel.

En unik rysk dryck: hur man gör honung sbiten hemma

Bilder från sajten: povarenok.ru

Läsa historieböcker, upptäckte jag att honung sbiten början, vad han var i pre-Petrine gånger och första omnämnandet av det redan kända för Novgorod krönika det elfte århundradet. Detta sbiten var en läsk i över sex århundraden, och endast den sjuttonde-talet började speciellt jäst genom att tillsätta jäst, men då fästningen det nästan nått sex till sju procent. Det är därför vi bara talar om alkoholfria sbinth, vilket inte bara är gott men också mycket användbart.

På grund av den unika uppsättning av örter och naturliga bee honung, som också är en del av, är sbiten honung inte bara trevlig och läcker, men också en läkande dryck. Sanna förberedda honung sbiten som en hand, ta bort symptomen av vanlig förkylning, det lugnar halsen och gynnsam effekt på bronker och lungor, normaliserar mag-tarmkanalen, jämnar ut trycket, ger en positiv attityd och förbättrar tonen.

Den mest grundläggande komponenten i denna unika dryck är naturligtvis naturlig bee produkt, slående egenskaper som kan knappast överskattas, och denna honung alla redan förstår. Han fyller honung sbiten, som ingår i en tillräcklig mängd, en slående uppsättning av vitaminer, mineraler, aminosyror, metaller och andra saker, och örter som kamomill, johannesört, Ålandsrot, timjan, oregano, mynta och Melissa kompletterar dess antiseptiska, antiinflammatoriska egenskaper, och också lite toning up effekt, och det alls ett skämt. Om du inte känner något som det när du dricker sbiten, var det inte kokt korrekt.

 • Sbiten honung kan normalisera arbetet i tarmarna och mag-tarmkanalen som helhet, har en positiv effekt på ämnesomsättningen och påskyndar metabolismen.
 • Reglering av blodsocker - En annan viktig punkt som du måste veta om sbitn.
 • Te-sbiten avlägsnar kroniska smärtor eller åtminstone väsentligt försämrar dem, det har en antiseptisk effekt och underlättar symptomen på förgiftning och förgiftning.
 • I sjukdomar i hjärtat och blodkärlen, såväl som högt blodtryck, rekommenderar även läkare ofta att förbereda honung sbiten på en uppsättning kryddor och örter.
 • För stark hanehälsa, liksom för förebyggande eller behandling av prostatit används honung sbiten också, vilket redan har hjälpt tusentals män. Det har en positiv effekt på styrkan, vilket förbättrar blodcirkulationen i bäckenregionen.

Foto från sajten: ydacha20011.ru

Honung sbiten är ett utmärkt förebyggande verktyg i kylan, när du vill förhindra en tråkig kyla, och det är inte allt som kan sägas om denna ursprungligen ryska dryck. Vitaminer av olika grupper, från A och till PP, fleromättade aminosyror, mineraler, allt detta gör sbiten helt enkelt unik.

Otroligt sbiten honung: ett recept för matlagning hemma

Det måste sägas att många år har gått sedan uppfinning av honungskaka av våra förfäder, och tekniken och metoden för dess förberedelse har inte förändrats. Men den här drinken kan vara annorlunda, till exempel, det finns alkoholhaltiga och alkoholfria alternativ, enkelt och även vanilj. Och sistnämnda var ofta alkoholhaltiga, även om deras fästning fluktuerade från två till sex procent. I motsats till den populära stereotyp i Ryssland har aldrig varit en epidemi av alkoholism, men njuta av ögonblicket våra förfäder kunde, på grund av det faktum och dryck fördes ner och mjöd, vilket upphetsad fantasin, upplyftande och har en kraftfull läkande effekt på hela kroppen.

Bilder från sajten: ProstatitMedic.ru

Det är bara att räkna ut hur man gör honung sbiten korrekt, att det var gott, doftande och hade alla medicinska egenskaper som det borde vara. Faktum är att inget komplicerat, du måste bara förvärva de nödvändiga ingredienserna. Då kommer din familj att be om tillägg, och gästerna kommer att fråga hur man gör honung sbiten hemma och vad som krävs för detta.

För att dölja receptet för skräp på honung är inte meningslöst, låt oss därför studera tillsammans. För att börja, kanske är det nödvändigt från det enklaste, klassiska receptet, och det finns faktiskt många av dem. Tänk på att det förr i tiden var kryddor och kryddor tillgängliga förutom den svarta doftande pepparn, och vissa kryddor uppträdde mycket senare och deras kosta för det vanliga folket var inte så högt. Nu har situationen förändrats, så var inte snål och lägg till allt du behöver.

Sammansättningen av honung sbinth enligt det klassiska receptet

Bilder från sajten: xcook.info

 • Tvåhundra gram ren och naturlig honungsbi. Det rekommenderas att ta en bluff, eftersom han har en vacker, ljus färg, men också en mörk kostym Bovete, är det viktigaste inte att komma till surrogat, annars alla dina brygd, kan du bara kasta bort, varken glädje eller tillräckliga förmåner du får.
 • En liter brunn, eller renat och mjukat vatten.
 • En tesked, utan topp, jord kanel, och också rot av ingefära. Om du inte gillar överdriven skarpa kan du minska dosen av den senare med hälften.
 • På en tredjedel av te sked anis, och även kardemumma.
 • Ett par andra knoppar av kryddnejlika, liksom fem eller åtta ärter av svart doftande peppar.

Cook sbiten honung: receptet är enkelt

Till att börja med måste du späda honung med vatten, och det måste nödvändigtvis vara kallt och inte kokas i förväg. Den verkliga sbiten ska göras på levande vatten, det här är väldigt viktigt, så glöm inte. Det är bättre att ta en kastrull med en tjock botten så att din delikatesse inte brinner eller, ännu bättre, ta en kastrull, det håller temperaturen perfekt.

De flesta av de gamla och klassiska recepten av folk sbitnya betyder bryggning, det är kokande honung. Men vi alla vet, men jag förstår liksom varje expert som när temperaturen stiger till fyrtio grader eller högre, honung inte bara förlorar sina läkande egenskaper, och tvärtom kan vara skadligt. Därför vågar jag erbjuda dig att förbereda sbiten utan tillsats av honung. Det vill säga brygga första örter och kryddor, och först därefter, efter kylning till önskad temperatur, tillsätt utspädd honung.

Så i ett klassiskt recept du behöver för att koka vatten med honung, lägga till alla kryddor som du plockat för det, och koka under omrörning i ca femton eller tjugo minuter, och alltid på en mycket låg värme. Om det finns ett vitt skum på bryggans yta, ska det omedelbart tas av med ett frekvent ljud eller bara en sked. Du kan inte låta det lösas, annars kommer drycken att vara grumlig och inte vacker.

Därefter måste en kastrull med sbiten tas bort från värmen och täck med lock och linda något varmt, till exempel, kan det vara en fluffig mormors näsduk, som länge har legat på hyllan, handduk eller päls. Sträck drycken i två timmar, under denna tid ska den inte helt svalna, så det är bättre att lämna den någonstans i plattan eller batteriet.

Enkel honung sbiten: ett recept för folk för lata människor

Bilder från sajten: ProstatitMedic.ru

Det föregående receptet sbitnya som jag gav dig, i allmänhet, alls inte komplicerat, men någon tid kommer att kräva, under alla omständigheter. Men om du förväntar dig många gäster, tar det lång tid att laga mycket av en sådan uppvärmningsdrink, tillräckligt för alla. Då är det klokt att ta ett recept som är perfekt för ett stort företag, och du kan även tillaga den på en brand i naturen, viktigast av allt, glöm inte att ta med en burk av doftande honung.

Honung sbit komposition för ett stort företag

 • Ett kilo honung, om du inte gillar söt, då mängden kan minskas till åttahundra gram.
 • Fem liter brunnsvatten. Du kan ta en ren och avslappnad.
 • Tjugofemtio gram torra Shishechek humle. Du kan köpa mark och endel, här är allt valfritt. Ju mindre slipning, desto mer mättad och doftande sbiten kommer att visa sig.
 • Kryddor och kryddor att smaka, eller det är till hands.
 • Medicinska och doftande örter på en gren: oregano, timjan, johannesurt, salvia, citronbalsam, mint, och vad som kommer att komma i åtanke.

Förberedelse av honung sbiten på recept

Foto från sajten: proza.ru

Koka vattnet och späd honungen i liten mängd så att den löser sig helt och brinner inte tills du kokar den. Häll den resulterande sirapen i en gemensam kruka och blanda igen, varefter du kan lägga till örter och kryddor till smak samt humle. På en långsam eld, laga den här sbiten i minst två timmar, svalna sedan och servera, istället för kvass, men du kan värma upp och dricka som te med bröd och pepparkakor.

Hur man lagar en honung sbiten utan att förlora nyttan av honung

För att inte förlora de medicinska egenskaperna hos honung, gör jag det annorlunda, och smaken av drycken från detta vinner bara, jag delar med dig en hemlighet. Att odla honung är nödvändigt i en liten mängd redan kokt vatten, och örter och kryddor, i kombination med humle, kokar helt enkelt i vatten. När allt är kokta och buljongen kyls till fyrtio grader, att de två vätskorna blandas och sedan en lite varm i elden, men så att temperaturen inte stiger över femtio eller sextio grader Celsius.

Vi använder vackert och klokt: hur man dricker sbiten honung

Bilder från sajten: findmeals.com

Hur man lagar honung sbiten hemma vi har redan redas ut, kan vi bara förstå hur det är nödvändigt att dricka för att få maximal njutning, liksom en betydande terapeutisk och läkande effekt. Det finns flera hemligheter som inte kommer att skada sig för att lära och observera, vilket är vad jag äntligen vill säga till dig.

 • Nonalcoholic sbiten kan vara full för vuxna, och för barn, och till och med för gravida kvinnor, det vill säga till alla som inte har hittat personlig intolerans mot dryckens komponenter.
 • Använd sbiten honung som te, till exempel med torkning, godis eller kex.
 • På sommaren, när värmen övervinner, svaleras den svalna sbiten för att dricka som kvass, slutar den perfekt törst.
 • Under den kalla årstiden, särskilt efter underkylning i sbiten, kan du lägga till vin, laga mat i form av mulledvin, så att du snabbt kan värma upp.

Bilder från sajten: stodam.ru

Det bör förstås att honung sbiten är en extremt koncentrerad buljong, eftersom den också kan användas som förebyggande för kall och influensa. Torka bara en matsked av denna livgivande elixir i ett halvt glas vatten och drick på tom mage, vilket hjälper till att fylla bristen på vitaminer, mineraler och spårämnen.